Nr 7

Ännu en dag har gått (snart). Eftermiddagen spenderades på sjukhuset och ett sjunde ultraljud på Gnutten gjordes. Tack och lov ser allt fortsatt bra ut. Vi var där tre timmar så det var skönt att Stefan var med så jag hade lite sällskap. Vi kunde tyvärr inte se slutet på stafetten, men vi såg delar av tävlingen :). Hurra för tjejerna dom tog silver idag!!!

Nu har vi tagit kväll, Seth och jag. Stefan är i kyrkan på ett möte men blir nog inte allt för sen. Jag har inte mått bra idag så det är skönt att bara vara nu. Gandalf håller oss sällskap förstås :)

Hon vilar mot Seths fot :)

Det närmar sig bf för Gnutten!!

Hurra!!!

Hoppas du haft en bra dag!!

Kram 


Hemgrupp

Ikväll har vi startat med en ny hemgrupp här hemma. Känns jättebra!! En hemgrupp är när man träffas några från församlingen varje eller varannan vecka och så pratar man om tron och livet och så ber man tillsammans. Vi är sex stycken än så länge, men hoppas bli fler. Vi kommer träffas varannan vecka och kommer va här, som vi har tänkt. Det är smidigast med Seth så. Och för mig som det är just nu.
Så igår bakade jag bullar och en liten tårta och idag thekakor. Känns fantastiskt att jag haft tre ok dagar på rad. Vet inte när det hände sist. Jag är tacksam för varje dag som jag orkar göra något!!

Nu ska jag sova :)

Kram!!


Bak

Idag har varit en god dag... Men usch vad ont jag har nu, kan knappt röra mig.

Natten till idag var inte heller kul... Låg vaken från 00-01:30 pga illamående och så vaknade jag vid 5 och kunde inte somna om... Stefan går upp då så antagligen vaknade jag till av honom, men jag brukar kunna somna om...

Jag testar Netflix en gratismånad nu, så under min vakna tid låg jag och kollade på en serie och en film via telefonen. Bra att kunna göra det utan att störa resten av familjen eftersom det är via telefonen. Bra grejer det där Netflix :).

Antagligen mådde jag så illa pga att jag var igång igår.

Idag har jag gjort något jag älskar!! Och jag hittade orken till det! Lycka!! Jag bakade solbullar/vaniljbullar och en liten tårta. Jag får visa bild imorgon när de är iordninggjorda för att bjudas på. Så nu är jag som en urvriden disktrasa, men eftersom jag älskar att baka är det värt det. Dessa dagar när jag kan och orkar göra sånt här, är så få, så jag försöker passa på att göra roliga saker då.

På em/kvällen satt jag i kyrkan tillsammans med några andra föräldrar när Seth var på barnkören Salt.

Nu ligger jag i sängen och ska titta på veckans avsnitt av Arrow och sen ska jag sova. Hoppas på en bättre natt inatt!

Och så en bild på nya vantar jag fick av mamma. Vad bortskämd jag är med hemskickade grejer varje vinter :)

Kram


Pyssel och frisyrer

Hej där ute i diset... Här i Örebro har det varit disigt klippt hela dagen. 
Idag har jag varit i farten, för att vara jag. På morgonen var det veckobesöket hos barnmorskan. Hon undrade allt om hon inte skulle ringa specialistmödravården, eftersom jag mår så dåligt, men jag har en tid bokad där på torsdag, så jag tyckte det räcker och hon tyckte också det var ok. Om jag blir ännu sämre kan jag ju ringa dit själv innan. 
Sen har vi plockat och grejat här hemma - med flera vilopauser för mig. 
När Stefan hämtade Seth från skolan gick jag till psykologen. När jag var färdig där höll grabbarna på att klippa sig i närheten, så jag gick dit och mötte upp dem. 
 
Den här glada killen mötte mig när jag kom dit. 
Han vill ju ha långt hår, så håret har bara finslipats lite.
 
Och så Stefan, som man är van att se helrakad, håller också på att spara ut lite. (Stackarn, han fick ingen färg i håret ;)).
 
Nu är Stefan och Seth på simskola och jag tar igen mig efter att ha plockat lite till här hemma. Vi är i stort sett färdiga i köket, nu ska vi bara köpa en hylla, som lite grejer ska upp på och en ny matta. Skönt!
 
Vi vet inte var vi ska göra av skärbrädorna än, så de får stå där så länge.
 
 
Nä, nu har jag inte så mycket mer att säga denna dag. Men jag önskar dig en bra kväll!!
 
Kramar
 
 

Vasan, VM, Katter och Promenad

Hej vänner!
Vill börja med att än en gång tacka för att du tar dig tid att gå in här och läsa om mitt liv och mina funderingar. Det känns stort när jag tänker på det och det gör mig ödmjuk och tacksam! 
 
Idag har Stefan predikat i kyrkan och åkte dit tidigt. Tyvärr orkade jag inte vara med, som vanligt känns det som. Eftersom Stefan predikade och inte kan ha ansvar för Seth och då Seth är inne i en fas då han vill ha någon av oss nära, så fick han bli hemma idag också. När vi bodde i Avesta kunde Seth "klara sig själv", bara någon annan hade lite ansvar för honom om Stefan predikade och jag inte kunde vara med på mötet. Men tyvärr går inte det just nu, men vi kommer nog dit också så småningom. Men i vilket fall som helst, han fick vara hemma med mig. 
Jag följde min bror, som åkte Vasaloppet, öppet spår idag. Jättefiffigt, för man kan ladda ner en app och sen följa de åkare man vill följa. Så jag kunde följa Marcus hela vägen. Och han gjorde ett kanonlopp, som du ser här nedan:
 
Han åkte under sex timmar. Imponerande!!
För två år sedan, när han åkte, gick det på ca 6:40... Förra året åkte han inte pga lite snö och mycket sjukdom innan loppet. 
 
Samtidigt som jag följde Marcus, kollade vi även på skid-VM och såg när Sverige tog silver gånger två. Riktigt roligt. 
Såhär såg det ut bredvid mig. Det ser ut som att Seth håller fast Gandlaf, men så är det inte. Hon busar bara lite där. Sedan låg hon där läääänge, tills Seth tröttnade och flyttade på henne. 
Han ser visst trött ut, Seth också. 
 
Sen orkade jag faktiskt laga mat idag. Varje dag jag fixar det, är en glädje och en liten seger. (Hur ska det gå när Stefan åker till England i fem dagar i mars..?) Köpemat varje dag ;). 
När jag diskade undan kom Gandalf och höll mig sällskap. (Btw, jag älskar det nya köket! Så skönt! Trots att det är litet). 
 
Jag kallar den "Katt på bricka" :D
 
Efter maten tog vi en kort promenad i solen. Jag orkar ju inga längre sträckor, men det var skönt att komma ut och lufta sig lite. 
Det är soligt, men vi går i skuggan på denna bild. 
 
Grabbarna åkte iväg till Ikea och köpte ny madrass till Seth och sen en grej att ha mellan våra bäddmadrasser i vår säng, så att bebisen inte rullar ner i skarven när hon kommer och sover hos oss i början. Seth var tvungen att ha en ny madrass, eftersom knäppefrodo har kissat i hans säng så att det gick igenom till madrassen. Hon har inte trivts i köksrenoveringen kan man säga och protesterar skarpt genom att kissa där hon inte får. Vi hoppas det går över, för vi kan ju inte ha en katt som kissar i sängarna. Och det blir ju ännu mer förändringar när bebisen kommer. Men vi har pratat med veterinär och köpt hem lite grejer som ska hjälpa till att lugna henne och som förhoppningsvis ska hjälpa till att hon inte kissar inne - mer än i lådan då. 
Oj, det blev en lång utläggning om kissefrodo. 
När jag kom in och la mig i sängen igen kom iaf Frodo och höll mig sällskap och hon ville vara så nära så nära hon bara kunde. Här ligger hon i min armhåla och pressar sig så nära hon kan. 
 
"Älska mig matte..." ser det ut som hon säger. 
 
Jag har även lagt in räkningarna idag. Det var länge sen jag var såhär produktiv under en och samma dag ;).
 
Oj, detta blev ett långt och rörigt inlägg om ingenting. Hoppas din helg varit bra och att veckan som kommer också blir bra!! 

Mello 4:5

Ikväll är det dags igen :). Mellon fortsätter. Jag misstänker redan att jag kommer ogilla Army of lovers låt - eller deras framträdande i alla fall. Det är utefter vad jag läst om det som jag tror det. De ska alltid provocera och överdriva, särskilt när det gäller religion och jag gillar inte det. Det är min högst egna åsikt, men den har jag ju också rätt till :). Däremot kommer jag nog heja lite extra på Therese, som fick Utbultstipendiet förra året. 
 
Dagen idag har varit soft. Seth var på ett kalas mitt på dagen och det var ju bra så han fick träffa lite andra barn och leka. Han var nöjd iaf.
 
Nu i eftermiddag fixade han och jag dagens middag - tacos. Stefan ska predika imorgon så han har hållt på med det stora delar av dagen. Vi har även kollat på skid-vm förstås :). Då såg det ut såhär:
 
 
Nu tillbaka till tacosen... Jag fick go hjälp av Seth. Han ville skära och det fick han förstås, men jag förmanade honom hela tiden att va försiktig, hönsmamma som jag är.
 
 
Koncentrationen är hög. 
 
Nu ska jag plocka fram chips och ostkrokar :)
Kram 

God natt

Tittar bara in en snabbis här, innan jag ska sova.
Idag skjutsade mamma och pappa hem oss och hjälpte oss lite med köket och att flytta bokhyllor. Stefan hade gjort det allra mesta med köket och dessutom satt upp gardinerna :) så jag satte mamma på att städa lite i lgh. Så skönt att få det rent efter några veckor då städning varit svårt pga röran.

På kvällen åkte Seth och och jag till Sportlovsvips där det bla bakades pizzor - som jag oxå fick smaka :).

Sen var det fredagsmys och Gladiatorerna som vanligt. Nu ligger vi i våra sängar och ska sova. Frodo och Gandafl har intagit Stefans säng och Frodo snarkar som en hel karl ;).

Sov så gott!!!


Skridskor och domherrar.

Hallojsan igen.
Hur står det till ute i landet?
Här är det lugnt... Jag ligger mest på soffan och gör inte mycket. Mår faktiskt inte alls bra nu. Men Seth, mormor och morfar var iväg på förmiddagen och åkte lite skridskor. Eller, Seth åkte och de andra två satt eller stod bredvid :). Morfar filmade så jag har fått se skridskoåkningen på film och det är jag glad för. Känns för tråkigt att inte kunna vara med.
 
 
Lite vila...
Lite varm saft och fika.
 
När de kom hem från skridskoåkningen värmde sig Seth vid brasan med lite Minecraft.
 
När vi satt i köket kom det två fina domherrar och satte sig i trädet utanför.
Vad fina de är!!
 
 Och den här killen också :), trots en suddig bild.
 
På eftermiddagen åkte vi och fikade hos gammelmormor och gammelmorfar. Så fick vi även ge gammelmorfar en blomma. Han blir nämligen 90 år om en och en halv vecka och vi kommer inte träffas då, så då blev det nu istället.
 
Imorgon åker vi till Örebro igen. Men ett litet sportlov blev det iaf för Seth.
Kram kram
 
(Det är mamma som tagit alla kort, utom det där han spelar Minecraft, det har jag tagit.)
 

Köra jippe och filt

Hur har ni det på sportlovet? Nu har ju inte alla sportlov förstås utan några har haft eller ska ha. 
Vi har det bra här i Kisa. Jag orkar ju förstås ingenting - känns ibland jobbigt att bara vara vaken och skulle helst sova igenom resten av graviditeten, men samtidigt vill jag ju inte missa Seths dagar, förstås. 
Mamma och pappa var borta på förmiddagen, då min mormor skulle till sjukhuset i Linköping en sväng. Då passade vi på att spela det gamla spelet Resan. Det fick jag och mina syskon när vi var små i julstrumpan någon jul. 
 
 
Seth och hans mormor var ute och åkte lite spark på eftermiddagen. Då fick han lära sig ett nytt ord när mormor sa: "du höll på att köra jippe". Seth:?????
Hihi, det betyder att han höll på att köra omkull. Alltid lär man sig något nytt. 
 
Sen var vi en liten sväng till min mormor och morfar och sa hej. Mormor har virkat en jättefin filt till Gnutten! Oh, så fin och så glad jag blev!! Den blir perfekt att ha i vår när hon kommer. Seth fick en grytklappsklänning, som är mer en prydnad än en grytlapp och som kan hänga i nya köket :). 
 
Tyvärr blir bilden åt fel håll, men man ser ju filten och klänningen ändå :)
 
Ikväll är min fina Lovisa med på Tv 4 och tolkar igen. Hon är ju teckenspråkstolk och har fått börja vara med och tolka Sveriges Mästerkock och Mia på Grötö. Förra vecka. Var det Mia på Grötö hon tolkade. Man kan se det på TV4 play. Hon är så duktig och strålar!! Jag är en stolt svägerska :)
 
Hoppas jag kan hålla mig vaken och titta ikväll.
 
Stor kram

Sportlov i Kisa

Helloooooo!
Nu är vi i Kisa, Seth och jag. Vi satte oss på tåget strax efter 10 och var framme i Linköping strax efter 12.
 
På tåget tävlade vi i "ätaremtävling" :). Efter lite fusk så vann Seth ;).

I Linköping hämtade mamma och pappa upp oss. De hade då hunnit inhandla massa grejer till min mormor, däribland en iPad!! :). Visst är hon cool!? I april blir hon 87 år! Hon använder Internet med flygande fläng, följer bloggar och kollar upp grejer hon är intresserad av. Och så nu en iPad. Jag vill oxå va så där när jag blir äldre, att våga pröva på de nya sakerna som kommer :).

Stefan har numera en iPhone 5 och med den kan han ta panoramabilder. Jättebra. Så för en stund sen fick jag en bild på köket, som äntligen är klart. Bilden är lite krokig och det visar ju inte helt hur köket ser ut, men ger ju ett hum om det.

Före:

 

Efter: 

 
Det känns fräscht och fint. Allt är ju standard och vitt. Vi har valt bänkskiva, golv och handtag i övrigt har vi inte fått välja något. Men det känns skönt att allt är fräscht, helt och nytt. Längtar att få göra iordning :).
 
Nu önskar jag dig en skön kväll!!
Stor kram!!

 


Mångfald

Idag följde jag med till kyrkan. Oh vad gott det var!! Hela em och kväll har varit jobbig, men det är så värt det.
Jag satt längst bak idag, vilket jag sällan gör, eftersom jag ville kunna gå ut om det behövdes. Det slog mig att vi har en så rik församling. Från där jag satt såg jag barnvagnar, rullatorer, små barn, större barn, tonåringar, unga vuxna, medelålders och äldre. Fantastiskt vilken härlig blandning! Jag såg även människor i olika hudfärger! Mötet innehöll barnvälsignelse, parentation, sång från ett gäng kvinnor som är från Afrika, pianospel av Robert, bilder från en resa osv osv. Vilken mångfald! Och ändå är vi alla syskon! Coolt att få höra till en familj på detta sätt!!!

 

Olika generationer möts!

Imorgon skulle Seth och jag satt oss på tåget för att åka till Kisa på lite sportlovsmys. Men tyvärr är pappa sjuk. Han kräktes inatt och hade hög feber. Jag kan inte minnas att han haft magsjuka under hela mitt liv. Trist att han är sjuk nu. Stackars honom! Vi har avbokat biljetterna och bokar nya till på tisdag om han mår bra imorrn och om det på tisdag gått 48 timmar sen han kräktes. Jag känner att jag inte fixar att bli sjuk uppepå allt annat som är nu. Så det känns onödigt att utsätta sig för smittorisken om man inte mås

Nu ska jag sova! Önskar god natt med denna härliga bild :)

Kram


Mello 3:5

Hej hej.
Nu är jag här igen :).
Igår var det inget Vips, så Seth och jag åkte ut till Mosås och hade fredagsmys med Marcus, Lovisa och barnen. Det blev sent och vi var inte hemma förrän strax efter 22 och Seth somnade så fort han landade på kudden :). 
 
Vi åt den obligatoriska tacosen, som vi aldrig äter på fredagar, eftersom vi inte är hemma då :). 
Sen blev det Gladiatorerna, chips och godis. Smaskens. 
 
Mollybus, glad som vanligt :). Hon får knappt plats i mitt knä längre. Magen är för stor...
 
Inte så bra kort, men visst är de goa barnen :) och Lovisa förstås. 
 
Som sagt, somnade fort i pappas säng. 
Stefan har varit på församlingsledardygn ute på Klacka Lerberg, så Seth fick sova i hans säng inatt. 
 
Idag åkte Seth och jag till Therese på Me and I party. Jättefina kläder!! Tyvärr lite dyra, men vi beställde till Seth och till bebisen ändå. Tyvärr kom jag inte ihåg att ta några kort... Therese bjöd på supergoda cupcakes och annat fika. 
 
Nu håller Stefan på att göra pizza och så ska vi titta på Mello, förstås. Jag märker att när jag varit borta en förmiddag, trots att jag mest bara satt i en soffa, så blir jag dålig. Inte bara illamående utan hela kroppen säger ifrån. Är riktigt trött på detta, men nu är det ju snart slut. En och en halv månad!!! Men nu ska jag försöka hålla ihop ikväll så vi får en härlig familjkväll! 

Lovisa och jag pratade igår om att jag är så tom i huvudet nu för tiden och det beror ju på att jag äter hööööög dos lergigan, mot mitt illamående. Dessa gör mig också trött och knasig i huvudet. Så jag stavar fel oftare och skriver kanske konstiga meningar. Detta blir nog bättre sen igen, när jag inte behöver äta lergigan längre. Jag ber om ursäkt under tiden :). Hoppas du inte tröttnar på att läsa bloggen ändå. Jag har själv svårt att läsa när det är mycket stavfel och särskrivningar, men jag ska göra så gott jag kan. 
 
Kram kram
Gandalf hälsar :).
 
 

Alla hjärtans dag


Jag tycker det är lite tänkvärt vad Alla hjärtans dag kommer ifrån... Eller Valentines Day, som det heter på engelska... Tänkvärt att det inte bara är "kommers".

"Den kanske mest kända Sankt Valentin är Valentinus, en präst i antikens Rom. Han lär ha halshuggits den 14 februari 269 e.Kr., under kejsar Claudius II förföljelse av kristna. Han valde martyrdöden istället för att avsäga sig sin tro. Hans brott var att han skulle ha vigt kristna par.

Minnesdagen av Sankt Valentin firas sedan år 498 den 14 februari på anmodan av påven Gelasius I. Efter en allmän utrensning 1969 av helgon med legendursprung ur helgonförteckningen, firas Sankt Valentin inte längre officiellt inom den Romersk-katolska kyrkan.

De flesta av de traditioner och legender som förknippas med Sankt Valentin uppstod under medeltiden i Frankrike och England. Jacobus de Voragine skrev en populär bok (Legenda Aurea) cirka 1260 där detaljer om olika helgon skildras, och där bland andra Sankt Valentins gärningar beskrivs. Kopplingen till romantik och kärlek uppstod troligtvis genom en folklig föreställning om att fåglar i mitten av februari sökte och fann sin partner. Den engelske poeten Geoffrey Chaucer skrev på 1300-talet bl.a ett poem om detta.

Firandet kring Sankt Valentin har, framför allt inom den anglosaxiska kultursfären, fortsatt in i våra dagar, och på senare år har seden att fira Alla hjärtans dag även fått fäste i Sverige."

Ja, det var lite fakta om denna dag. Jag tycker det är roligt att lära mig vad som finns bakom högtiderna vi firar :).

By the way så hette min mormors storebror Valentin. Det jag minns mest från honom är att han alltid knåpade ihop fyndiga kåserier till födelsedagar.

Min bror fyller år idag, så som barn firade vi inte alla hjärtans dag direkt, utan vi firade ju honom då. Men en tårta i form av ett hjärta blev det denna dag, varje år :).

Vi firade med att köpa varsin bakelse till efterrätt ikväll. Seth tycker det är väldigt mysigt (och jag med förstås ;)).

Hoppas du haft en fin dag!!
Kram


Bara en bild

Idag är jag trött och lite tom i huvudet, så jag har inget att skriva.
Seth har varit hemma idag oxå och får vara hemma imorgon. Men kan nog gå på torsdag hoppas jag.

Hoppas din dag varit bra!!


Hurra för Stefan 37 år!!

Idag har vi firat min absoluta favorit, Stefan!! Seth och jag klev upp före 7 så att vi hann fixa iordning frukost och klä på oss och så innan hantverkaren kom. 
Räk och äggmacka till Stefan och skink och ostmacka till Seth och mig. Och så presenter förstås. 
 
Stefan kör sömnrestriktion nu, då han lider av Insomnia. Detta gör att han går upp kl 5.15 på morgnarna och så drar han iväg och tränar. Så har det varit sedan nyår, förutom när han var rejält förkyld ett par dagar i januari. Idag tog han dock lite sovmorgon, eftersom det var hans födelsedag. Så efter frukosten drog han iväg och tränade och när han kom hem var det dags för mig att fara iväg till veckans barnmorskebesök. (Seth har varit hemma idag, då han är förkyld, hängig och lite feber). Hos barnmorskan var mina värden sisådär plus att jag inte känner så mycket rörelser från Gnutten så barnmorskan tog det säkra före det osäkra och ringde spec.mödravården, som ville jag skulle komma in och kolla Gnutten. Så kl 13 var jag där igen. Väntrummet var inte lika fullt som det brukar och på tv:n var det störtlopp, så väntan blev inte så tråkig. 
 

Jag fick ligga uppkopplad till en maskin som registrerar hjärtslag och rörelser under en hel timma. Det blev lite långtråkigt kan jag säga...
 
Allt såg bra ut. 
 
Sedan kollade de ultraljud igen (det sjätte på Gnutten) där de kollade fostervatten, navelsträng och rörelser. Återigen såg det bra ut. Skönt det!! Man känner sig nästan lite fånig som åker in och så är allt bra, men det finns ju anledning till att barnmorskan tycker det ska kollas upp och mina värden är ju inte klockrena. 
Efter två timmar fick jag åka hem igen. 
 
Vi var bjudna på middag hos Karro, Emil och Calle idag. De har erbjudit att göra det, eftesom vi inte har ngt vettigt kök nu och idag var enda kvällen Stefan kan under hela veckan. Och det passade ju bra på hans födelsedag och allt. Underbart. Skönt för Stefan att få bli bjuden på god mat idag! Såhär ser nämligen vårt kök ut i detta nu:
 
 
 
Idag har de lagt golvet och burit in alla skåp osv. 
 
Så att få komma till ett dukat bord i ett fint hem, med ballonger och allt, var gott! Dessutom med så goa vänner :).
 
 
Till efterrätt bjöds det på hembakade semlor. Smaskens. 
 
 
Seth var med och satt i soffan och tittade på film. Han pratar ju på som vanligt, men är i övrigt inte så pigg. Han orkar inte leka, som han brukar utan sitter mest.
Imorgon har de utedag hela dagen, så han får va hemma då också. Känns sådär att skicka iväg honom när han ändå tempar lite och hostar, snorar och nyser, om de ska vara ute och åka pulka hela dagen. Förhoppningsvis kan han gå till skolan på onsdag igen. 
 
Nu är jag helt förbi och det värker lite här och var så jag ska krypa ner i sängen helt och hållet. Stefan sitter och försöker komma på hur hans ena present fungerar. En egen kaffekvarn, som ska göra kaffet ännu godare :). Han har blivit en riktig finsmakare han :). 
 
Grattis min äslkling!!! Tack för att du är min!

Mello 2:5 och andra funderingar

Hoppas din helg varit bra. 
Jag hörde någon reklam på radion häromdagen, där man sjöng att fredagen är den bästa dagen i veckan. Jag förstår vad de menar, men så gick tankarna vidare kring det. Om man så tänker för mycket, så är ju risken att man bara lever för fredagarna och helgen... Det blir inget bra liv. Varje dag behöver ju vara en så bra dag det går. Annars lever man ju bara till hälften, som jag ser det. Sen är det ju oerhört viktigt att ha saker att se fram mot då och då. Stora som små saker, som sätter guldkant på vardagen. Men det är ju ändå vardagen som är största delen av livet...
 
Nåja... Vår helg har varit bra. Seth och jag stannade hemma från kyrkan idag, dels för att jag inte mår bra, men också för att Seth fått feber och är förkyld. Den är inte så hög, men han är påverkad och hängig stora delar av tiden, så det kändes bäst att va hemma. När Seth gick förskoleklass var han sjuk jätteofta och jag också för den delen. Hela förra våren hade vi ju feber från och till, både han och jag. Sedan han började i första klass är detta andra gången han är dålig. Det är så skönt att det inte är lika ofta längre. Han har alltid varit mycket sjuk sedan han var liten. Vi fick ligga inne med honom som bebis när han hade rs virus och sen har det varit falsk krupp, nässelutslag, feber, influensa, förkylningar osv osv osv. Men nu är det ändå som att det vänt och det gillas skarpt. 
 
Han var hängig redan igår så han fick vara uppe och titta på alla bidrag på Mello, men sen gå och lägga sig. Jag tyckte det var roligt att Louise Hoffsten gick vidare. Märklig, men sann titel på hennes sång :). "Only the dead fish follow the stream". Så sant så sant. Jag tycker hon är fantastisk som kunde sjunga på det sättet trots att hon mår så dåligt. Jean Banan ger jag inte mycket för, men barnen gillar ju honom. Seth tyckte att SHW skulle vinna, eftersom de hade muffins med sig till scenen och så hade de snygga kläder. Ha ha. 
 
Jag tog ett så roligt kort på katterna igår. De är verkligen tvillingar de där två. Det går inte se skillnad på dem såhär:
Framifrån ser man skillnad på hakan och den ena är lite tjockare än den andra, men såhär syns det inte alls så bra. 
 
Farmor fick också sällskap när hon höll på med sin stickning. Den fick hon lägga undan, för stickorna och garnet fick inte vara ifred när Frodo la sig i hennes knä ;). 
 
Nu önskar jag dig en bra vecka på alla sätt!!
 
Imorgon fyller Steff år!! Då ska han för första gången på ca sju månader, inte behöva gå upp och göra frukost till mig, utan jag ska göra frukost till honom. Jag laddar med banan som jag ska kunna äta innan jag går upp ;).
Hurra för min älskling som blir 37 år!!!!

Asbest och frukost... bland annat.

Hej hopp!
Hur har du det?
Här har vi en soft lördag. 
Seths farmor kom hit igåreftermiddag. Hon vill fira Stefan lite, som fyller år på måndag :). Hon får ta det som det är här hemma, för det är ju saker everywhere ;).
 
Igår när hantverkarna kom, visade det sig att jag inte fick vara kvar hemma, då de skulle riva kaklet och i kaklet fanns det asbest. Så jag fick snabbt och lustigt följa med Stefan och sitta på hans kontor en stund och sedan träffade jag Lovisa och Molly en sväng. Molly har varit rejält sjuk igen, så de var hemma. Det är ju bara en månad sedan hon var jättesjuk och så blev hon det igen nu. Men hon har fått penicillin och var feberfri igår, så vi möttes på IKEA för en fika. Mysigt. Jag orkade inte så länge, men det var mysigt den stund det blev. 
Mysmolly.
 
När jag kom hem hade allt kakel rivits, men också hela golvet spacklats, så i hallen stod en spis och i nästa hall stod diskbänken.
 
Inte helt lätt att ta sig fram, när man har en stoooor mage ivägen, men det gick allt. Efter några timmar kom de tillbaka och lyfte in dessa grejer så vi kan laga mat och diska i helgen. 
 
Jag fick en påse med kläder från Lovisa. Oh, så roligt det var att gå igenom dem. Jag lääääängtar så tills Gnutten kommer. Det blir så verkligt på något sätt. Hittade dessa fantastiska byxor i stl 50 i påsen. 
Så söta!! Jeans, fast i mjukt tyg, förstås.
 
Imorse åkte vi iväg till Fröken Brogrens Veranda och åt frukost. Vi tyckte det var lite trevligare nu när Inger är här, än att sitta hemma i röran. Oh, vad gott och mysigt det är. Seth åt en macka och sedan ville han ha en semla. Eftersom han inte gillar mandelmassan så fick han en med vanlijkräm i och blåbärsgrädde. Han åt upp krämen och nästan all grädde, men lämnade resten... Hihi, inte så oväntat kanske. 
 
Nöjd kille. 
 
Vi här även köpt några nya planscher till Seths rum, för han tyckte att det var alldeles för vitt på väggarna. Han blev nöjd med dem också...
Star Wars och Avangers. Inte så förvånande. Han gillar ju superhjältar :).
 
Nu till en liten fundering... Är det vanligt att fötterna växer när man är gravid. Att de blir svullna och bredare, förstår jag. Särskilt som jag har gått upp så mycket i vikt, men på längden... Igår tog jag på mig ett par skor, som jag inte haft på ett tag och då slog jag i stortån i vänsterskon. Det skiljer en hel storlek på min vänstra och högra fot. Högerfoten är 38 och vänster 39... Så iaf måste min vänsterfot ha växt, eftersom skorna aldrig varit trånga innan. Är det vanligt? 
Det händer mycket med kroppen nu... När vi förlorade Silas började jag bli liiiite gråhårig. Inte mycket, men lite. Och det är inte konstigt, för när man går igenom kriser är det vanligt att håret blir lite grått. Men nu känns det som att det har exploderat. Känns inte så kul att vara 35 (snart) år och ha grått hår här och där på huvudet. Nu färgar jag ju håret, så det går ingen nöd på mig, men det märks på håret att jag inte mår bra. Ja, ja, jag kan ju inte älta detta alltför mycket, för jag kan ju faktiskt inte påverka att jag har gråa hår här och där när håret växer. Det jag kan göra är ju att färga det och det gör jag ju ändå, eftersom jag tycker det är kul. Är iaf glad att jag har mitt hår kvar och inte tappar det, vilket man också kan göra i kriser och när man inte mår bra. 
 
Nu önskar jag dig en fortsatt go lördag och helg!!

Saker

Hallå ute i snöyran! 
Här snöar och snöar och snöar det. Jag vet, det är februari och då är det fortfarande vinter, men jag lääääängtar till våren nu. Iof är det ju snart sportlov och då är det ju bra om det är snö :). 
Det kan ju vara så att längtan till våren även beror på att Gnutten kommer då. 
 
Vi har börjat förbereda för bebis här hemma nu. Vi har ingenting kvar från Seth. Dels för att det är sju år sedan han föddes och dels för att vi flyttade från stort hus till lägenhet och då kunde vi inte spara massa saker, särskilt som vi då inte visste om det skulle bli någon mer bebis. 
Jag har kvar amningskudde och puffen, men de har tagit lukt av ngt så jag vet inte om de kommer kunna användas. Så om någon har sådant och inte använder så är jag spekulant ;). 
 
Stefan är just i detta nu, iväg och köper bilbarnstol. Det känns mer och mer verkligt att vi faktiskt ska få en bebis!!
Stefan fyller år på måndag så idag gav jag mig ut för att köpa present. Jag passade även på att köpa Gnuttens första outfit. Så söta och så ovanligt att köpa tjejkläder ;). 
 
Och så avslutar jag med en bild på världens finaste pojk som har mitt hjärta i sin hand :). Han älskar sina Starwarslakan som han fick av några vänner på sitt kalas. Vår skrutt!!
Kram från ett snöigt Örebro! 

Pannkakor i hallen

Nu är det mesta av köket rivet. Så när jag skulle göra pannkakor tills mina pojkar kom hem så stod jag i hallen och vispade ihop smeten.
I köket står spisen i ensamt majestät :). Så när pannkakorna stektes fick jag använda den naturliga fläkten. 
Katterna satt i dörren och blev nersnöade :). 
 
Tur att han som håller på med köket är trevlig, eftersom han ska va här i ca tre veckor nu. 
Kram!!

Köksrenovering igång

Ja, nu är de igång och har börjat riva köket. Katterna och jag är instängda i sovrummet. Katterna kan ju inte vara ute i lägenheten, eftersom de är nyfikna gånger 100 :). De skulle springa runt hans fötter och vilja se vad som händer. Inte så smidigt. Frodo ligger nu i fönstret och tittar ut, så hon tar det med ro, men Gandalf är framme vid dörren då och då och piper och river på den. Hoppas hon också kan slappna av om en stund.
 
Igår tog jag lite "förebilder". Är alltid roligt att kunna jämföra efter sen, tycker jag.
 
 
Vårt slitna och ganska tråkiga kök...
 
I vårt vardagsrum är det rörigt värre...
 
 
 
 
Man får hitta lösningar nu under tiden. Vi kommer ha kyl och frys i hallen också. Men vi kommer kunna laga mat i köket på kvällarna iaf.
 
Kryddorna får bo i vår fina hjärtskål, som vi fick när vi gifte oss. Då var den fylld med sagogryn som de kastade på oss ;), så jag hade sagogryn överallt...
 
Ja, jag kommer nog uppdatera om hur det går med denna renovering, då och då.
 
Kram på dig!!

Många skedar

Minns du att jag för ett tag sedan skrev om detta med energi varje dag. Att man har ett visst antal skedar energi varje dag. Det kan vara olika många olika dagar. Idag har jag haft ganska många skedar med energi, men tyvärr har jag nog använt allt och lite till under dagen, så nu mår jag jätte illa och det värker i hela kroppen. 
Men det har i det stora hela varit en bra dag. 
 
Dels har jag varit hos en psykolog - som jag fått kontakt med via MVC. Jag har själv bett om att få träffa henne. Jag tror ju på att be om hjälp och att samtala, när jag upplever att det är för mycket att bära själv. Nu har ju jag detta som yrke och "vet" hur man ska göra när man mår dåligt, men det är skillnad på att hjälpa andra som mår dåligt och att hjälpa sig själv. Jag har många verktyg, särskilt sedan jag gick i egenterapi när jag gick Steg 1 utbildningen, men det är bra att få input från någon annan inom yrket. Jag tror på att be om hjälp och att ensam INTE är stark. 
Några saker som jag särskilt tar med mig från samtalet är att när man mår somatiskt dåligt såhär länge, så sätter det sig naturligtvis på det själsliga måendet. Hennes erfarenhet är att när man mår somatiskt bra igen så mår man även själsligt bra. Det är skönt att höra, för ibland känns det som att detta tillstånd kommer vara för alltid, även om jag VET att det inte är det. 
Jag är en person som har ett behov av att prestera. Lite "jag är det jag presterar". Nu är jag medveten om detta och jobbar på att jag faktiskt är en bra person osv även när jag inte presterar, men någonstans finns alltså detta i mig fortfarande. Nu presterar jag ju absolut ingenting och jag känner mig onyttig och ledsen (vilket naturligvis även beror på att det är tråkigt att bara ligga på sängen hela dagarna och inte träffa vänner eller prata med folk). Men med hjälp av psykologen kan jag nu se att detta med att stå ut med att må så dåligt som jag gör, är också att prestera... Det är det jag orkar med just nu och det räcker mer än nog. Mycket skönt för mig att tänka så. Naturligtvis pratade vi om mycket mer och jag fick med mig ännu mer att fundera på, men det behåller jag för mig själv. 
 
Sen var jag hos barnmorskan på min veckokoll. Jag ska ju gå och kolla värdena en gång i veckan och nu ska du få höra... För första gången sedan jul så var mina värden helt normala!!! Jippi. Hoppas det håller i sig. 
 
När vi var klara hos barnmorskan for vi till restaurangen "Gröna Grodan" och åt middag. Varje fredag träffas Stefan och de andra ungdomsledarna som är med på Source (ungdomssamlingarna) för att prata ihop sig och umgås innan kvällen drar igång. Seth och jag brukar släppa av Stefan där när vi åker till Vips och Seth har varit lite sur på att pappa får äta där (eller ta en kaffe), medans han aldrig får det, så vi har sagt att vi ska åka dit och äta någon gång och idag blev det alltså. Riktigt trevligt ställe och god mat!
Äntligen på Gröna Grodan. 
 
Seth åt upp all mat och det har nog aldrig hänt förut på en restaurang, så det fick helt klart godkänt. 
 
My love!
 
Och en god tacotallrik till mig. (Dålig fantasi, jag vet, men jag måste ta sånt jag kan äta, som inte kommer upp igen...)
 
Så har vi - mest Stefan - gjort det sista i köket, så nu är vi redo för att de kommer och renoverar det. Vardagsrummet är belamrat av grejer everywhere, men så får det vara nu i några veckor framöver. 
Gandalf la sig i det urplockade skafferiet och höll uppsikt över arbetet. 
 
Dessutom följde jag med och tittade på Seth när han var på simskola. Never again, kan jag säga. Oj, vad ont jag har i fogar och rygg efter att ha suttit på bänkarna där och tittat på. Men jag hade lovat att följa med och han var glad att att jag var med en gång till. Stefan passade på att simma under tiden. 
 
Så, som sagt, nu är jag trött och mår dåligt, men också glad att jag orkat med en hel del ändå. 
 
Jag har tänkt att bli duktigare på att svara på/ge respons på de kommentarer jag får. Jag är dålig på det, men gör det ibland. Men nu ska jag försöka skärpa till mig, så om du kommenterar ska jag också ge respons på det i kommentarsfältet. 
 
Ha det så gott min vän och ta hand om dig!!!
Kram
 

Inte alltid som man tänkt sig

Nä så är det, det blir inte alltid som man tänkt sig. 
Jag hade laddat för att gå till kyrkan idag - Steff predikade och det var länge sen jag orkade gå - men så klagade Seth på ont i magen och jag vågade inte ta några risker med tanke på hur många i hans klass som varit sjuka.
Så vi blev hemma. Han har varit lite blek om nosen och mest legat på sängen. Men han har ätit och varit pigg stundvis oxå så jag vet inte vad det var/är. Kanske bara trötthet...
 
Han har iaf haft gott sällskap av Frodo. De har en speciell relation de där två :). 
 
Vi tog oss en kort promenad i området för att leta fåglar. Han har nämligen i läxa att kryssa i vilka småfåglar han sett hemmavid. Tyvärr är det ju alltid mörkt när han kommer hem och då ser man inga fåglar. Jag vet inte vad det beror på, men vi har inte många småfåglar här. Inget kvitter knappt, men vi såg iaf några blåmesar och gråsparvar. 
 
Ute på fågelspaning. 
 
Och så har vi bakat en Ambrosiakaka. Inte världens finaste men god :). När jag var yngre hade vi en tant i vår församling - Rut i Berga - som gjorde såna kakor och jag älskade dem. Så ofta bakade hon en burk till mig, eftersom hon visste att jag gillade dem. Lovely! 
 
Så för att va jag, en ganska produktiv dag. 
 
Insåg att det "bara" är 62 dagar till beräknad födelse. Halleluja, säger jag till att det närmar sig! 
 
 
 Nu sitter Steff och tittar på ngn fotboll och Seth och jag tittar på barnprogram. Inte helt fel :). 
 
Så med det vill jag önska dig en bra vecka!! 
Stor kram! 
 
 
 

Mello 1:5

Nu är det dags! Nu börjar Mellojippot och som jag älskart!!! 
Vi sitter beredda alla tre (Steff är minst intresserad men sitter med iaf :)). Vi har varma mackor, chips, morötter, gurka och dipp. Smaskens!! 
 
Laddad.
 
Tidigare idag var Seth och jag i Mosås. Lovisa är i Jönköping på Barnledardag tillsammans med 1000 andra -och Carola ;)!
Seth och Hugo lekte, jag låg i soffan och Marcus servade med semlor och mat. Fint det :). 
Innan Molly somnade hade jag mysigt sällskap av henne i soffan. 
 
Inte ens två år, men vet hur man använder en iPhone - inte hur man ringer då, men spelar och tittar på film :). 
 
 
Semmelmakaren :)
 
nä nu börjar det!! Jippi! 
Kram 
 

Fredag igen :)

Hallojsan och fridens!
Fredag igen. Fredag betyder Vips, gladiatorerna och fredagsmys. Gillart, för det blir lite annat i min inte allt för roliga vardag :).

Idag var jag ju även på spec.mödravården och träffade läkare där. De ser det som att jag har en begynnande havandeskapsförgiftning, men den är inte farlig i dagsläget. Men jag måste kollas upp en gång i veckan så det inte drar iväg.
De andra värdena som oxå var dåliga hålls i schack, så jag är nöjd! De kollas också upp regelbundet.

Hoppas din helg blir bra! Ta vara på tiden av vila och gemenskap och saker som fyller på dina batterier!

Avslutar med en bild på Frodo som jag hade sällskap av idag. Hon låg vid min armhåla och spann. Märklig katt! :)

Stor kram!


RSS 2.0