Stockholm och Romeo och Julia

Hej igen!
Nu är vi hemma igen - och har varit sedan i eftermiddags. Wow, vilken helg!
Jag måste säga att har du möjlighet att gå och se Romeo och Julia på Göta Lejon, så gör det. Jag älskar musikaler och har varit på några stycken och det är svårt att jämföra hur bra de är, eftersom de är så olika, men denna var världsklass. Det var mycket dans och oj, vad de kunde dansa och vilken koreografi! Det var mycket humor och det var länge sedan jag jag skrattade så mycket. Det var fantastiska skådelspelarinsatser av alla! Scenen var häftig och scenografin likaså. Jag kan inte nog lovorda denna musikal!! Så bra! Det är en upplevelse som liksom lever kvar i kroppen. Och det är inte någon "tjejmusikal". Den passar killar också!


På väg till Göta Lejon. Ursäkta den dåliga bildkvalitén...

På plats för en fantastisk upplevelse på Göta Lejon!!

Det var skönt att kunna ta det riktigt lugnt imorse. Vi satt länge och åt frukost ;). Det var så häftigt för vid frukosten stötte vi ihop med Cilla och Johannes, som också var i Stockholm i helgen och bodde på samma hotell. Så det blev en härlig frukost tillsammans med dem. Ja, jag vet att jag använder mycket superlativ, men jag är glad :D!

När vi kom hem skjutsade Marcus och Lovisa hem Seth och vi tog en fika tillsammans. Jag har snott några bilder från Lovisa för att visa lite från deras helg... Det är bilder jag fick mms:ade till mig under gårdagen.

Seth brukar aldrig använda pyjamas, men denna helg ville han visst ha sitt underställ som pyjamas. Understället var med eftersom grabbarna var på fotbollsmatch - ÖSK vs Helsingborg - utomhus under dagen.
(Jag har ju glömt att berätta att de har upptäckt varför Hugo svimmade flera gånger förra veckan... Han har epilepsi, gubben. Han har börjat medicinera och följs upp av läkare. Det är skönt att veta att det inte var något farligare och att man ändå kan få hjälp av mediciner. Samtidigt känns det hemskt att han har epilepsi... Flera av er tror jag har varit inne på Lovisas blogg och läst om detta.)

Till sist har de somnat allihopa...


Finaste Molly och Lovisa. Vad glad jag är att de finns i mitt liv!!

Seth var jätteglad och nöjd över helgen. Han var också ruggigt trött, så han var i säng kl 19, vilket egentligen är 20 i kroppen. Stefan och jag är också jättetrötta och ligger redan i sängen och ska titta på Vem kan slå Filip och Fredrik... Blir en skön avslutning på en skön helg! 


En suddig bild på mig och Mollybus.

Skulle vara så roligt att få höra vad du gjort i helgen! Gillar du musikaler?
Jag hoppas du haft en bra helg!!
Kram och tack för att du läser min blogg!!!

Byggare

Ikväll är en av de ovanliga fredagarna när Stefan är hemma. Just nu lägger han Seth. Det blev visst sent ikväll. Idag har Seths klass haft fest. De fick klä ut sig om de ville och så hade de fika, popcorn och sånt. Verkar som han hade en toppendag :). Han var utklädd till byggarbetare.

Imorgon bär det av till Stockholm. Oh som jag längtar till hotellfrukosten ;)

Jag önskar dig en skön och härlig helg!!


Romeo och Julia

Wihuuuu! På lördag åker Stefan och jag till Stockholm. Det är min lite sena födelsedagspresent som ska användas. Vi ska titta på musikalen Romeo och Julia (I LOOOVE musikaler!!) och jag har hört mycket positivt om den. Vi ska även lyxa till det och bo på hotell där. Seth ska vara hos Marcus och Lovisa och ha det gott där med sina kusiner. Jag tror bestämt de ska gå på en fotbollsmatch också, tänk vilken glädje för boysen :)Lääääängtar till lördag!!


Rosa och Essence Vitae

God kväll!
Jag sitter och tittar på Rosa Bandetgalan och ögonen tåras när jag hör människors berättelser! Vad mycket sorg, smärta, styrka och glädje det finns!
Cancer är en riktig skitsjukdom!

Idag läste jag om min kollega, på förra jobbet, och hans familjs resa och kamp mot cancer. Det är en tapper man och jag beundrar hans fru något enormt! Gå gärna in och läs och titta på jättefina bilder på familjen. http://essencevitae.com/familjen-jernberg

Tack för att du finns!!! Kom ihåg att du är viktig, för om inte du är du där du finns, vem ska då vara det?


Psalm 23

Hej hej!
Idag känns det mesta tungt. Det är en sån dag... Så jag skriver en fantastisk psalm från bibeln istället.

"HERREN är min herde, mig skall intet fattas.
Han låter mig vila på gröna ängar,
Han för mig till vatten där jag finner ro.
Han vederkvicker min själ,
Han leder mig på rätta vägar för sitt namns skull.
Om jag än vandrar i dödsskuggans dal, fruktar jag intet ont,
ty du är med mig. Din käpp och stav de tröstar mig.
Du dukar för mig ett bord i mina ovänners åsyn.
Du smörjer mitt huvud med olja och låter min bägare flöda över.
Idel godhet och nåd skall följa mig i alla mina livsdagar,
och jag skall bo i HERRENS hus evinnerligen."
Ps 23

Fem meningar

Jag har fått en award! Jag blir lika glad varje gång. Jag har fått den från Cissa, som jag fick kontakt med för över ett år sedan när vi förlorade Silas. Hon är en uppmuntrande fembarnsmamma :) Tack Cissa!!

Jag ska fylla i dessa fem meningar:

1. När ingen ser eller hör mig............... dansar jag!

2. Jag går aldrig hemifrån utan..............nycklar, plånbok och telefon.

3. Min blogg heter som den gör för att jag................oj, så svårt. Det var ju så många orsaker. Jag har ju inte min identitet i att vara fru till någon. Jag är ju liksom många delar, fru, mamma, dotter, dotterdotter, syster, svägerska, vän, arbetskamrat osv osv. Men mitt liv påverkas väldigt mycket av att vara gift med en pastor och jag ville börja blogga om mitt liv och namnet avslöjar även att jag är troende, viket är en så viktig del i mitt liv.

4. Om jag vågade skulle jag..............hoppa bungyjump.

5. Om 10 år kommer jag att..............vara 43 år. Ha ha!!! Hjälpes!!!
(blink blink Robert ;))

Egentligen ska jag också skicka vidare den till fem andra bloggar, men jag fuskar. Jag tycker det är så svårt, så du som vill kan väl ta vid här! Det är roligt att se andra fylla i meningarna, så gör GÄRNA det!!!

Tack alla ni som tänker på Hugo och hans familj!!

Hoppas början av veckan varit bra! Imorgon är det tisdag och det är min tröttaste dag. Måndagar går bra att komma upp på, antagligen för att jag är så laddad och inställd på att jag måste upp. Men på tisdagen är jag inte alls lika laddad... Det är så segt och jag är så trött...

Ikväll är det CSI NY!! Jag har aldrig följt en serie, utan att tröttna, så länge förut. (Jo, "Gilmore Girls" följde jag tills det slutade och älskade den hela tiden, men den höll inte på lika länge som CSI har gjort.) Jag tycker verkligen att de olika CSI serierna är jättebra! Finns det någon serie som du gillar och följer?


Kram kram!!

Vilken Dag

Oj, vilken dag... Vi åkte till Korskyrkan i Adolfsberg, där Marcus och Lovisa är med, idag på förmiddagen. Där var det nämligen barnvälsignelse för denna lilla pärla:


Mollybus!

Tyvärr är det så att Hugo, deras äldsta, inte mår så bra. Lovisa har skrivit lite om det i sin blogg. I början av veckan svimmade han och man trodde han fått en hjärnskakning. Tyvärr var det nog inte så, utan något annat är fel. Han har svimmat ett par gånger till under veckan. Så idag när vi efter mötet hade samlats, lite vänner och familj och åt smörgåstårta, så hände det igen. Stackars Hugo, Lovisa och Marcus. En blek Hugo hade ändå humöret uppe. Lovisa, Molly, Marcus och Hugo åkte till sjukhuset - igen, för tredje gången. För andra gången lades han in och inatt är han kopplad till EKG och imorgon ska prover göras och tester tas. Alva följde med oss hem och övrig familj städade upp i lokalen vi varit i.  

Lovisa och Molly var med på sjukhuset under eftermiddagen och Alva och Seth har lekt här hemma. Och oj, vad de har lekt. Vi har knappt märkt av dem.
Alva fyllde fyra år igår, så hon fick också paket av vänner och familj idag. Bla fick hon en sminkdocka. Vilken lycka :). Jag var så glad att jag fick vara med lite och leka med den ;)...


Här sitter vi på vardagsrumsgolvet och leker.

De har lekt allt möjligt här under eftermiddagen. Bla eldsvåda. Seth var brandman och Alva en nödställd.

Seth släcker eld och Alva är nödställd.


En glad nödställd...

De har lekt båt, byggarbetare, mamma - barn osv.

När Lovisa kom för att hämta Alva lekte de byggarbetare, så såhär såg det ut när vi åt kvällsmacka:

"Jag är söt", sa Alva :) Ha ha, jo, det kan ingen neka till.

Det har även varit funderingar från barnen om vad som händer, så vi har fått ta det lite när funderingarna har kommit. Läkaren har ändå gett beskedet att det inte är farligt och det försöker vi leva på.
Du som ber, får gärna be för Hugo och för hans familj. Det är tungt för föräldrarna - förstås - att veta att något är fel, men inte vad och vilka konsekvenser det kan få för Hugo.
Jag tycker så förfärligt synd om dem... Hugo är tapper och accepterar att vara på sjukhuset och att ta prover. Gubben. Det gör så förfärligt ont i hjärtat...

Ja, så det har varit en dag med glädje och med oro.

Nu väntar en ny vecka, då jag hoppas att jag och mina nära och kära får må bra - på alla sätt!
Tack för att du finns och delar glädje och oro.

Coola tjejer

Den här sprider sig på facebook och jag länkade till den där, men jag gör det här också, för SJUKT så skickliga och bra de är!!!

Tänk vad begåvade människor kan göra med kesoburkar, röster och händer. Så tighta och bra!!

Skönt med fredag och helg, även om jag varit hemma största delen av denna vecka redan. Det är något särskilt med fredagar :).
Hoppas du får en bra helg, min vän!!

God natt från oss!

Tungt

Idag är det svårt att hitta ord... 
Människor vi tycker om i Alingsås - där vi bodde mellan 2000-2003 - har förlorat sina föräldrar och sina morföräldrar i ett brutalt mord. Det är helt ofattbart. Vänner i vår försmling, som vi tillhörde när vi bodde där, har förlorat vänner, ett härligt, underbart par, med hjärtat på rätt ställe - det är så jag minns dem från vår tid i Alingsås.... Nu har de flyttat hem till Jesus, där de nu får frid och där ingen smärta finns.

Jag ber att Gud ska bära familj och vänner genom detta också!


Typiskt

Hallojsan från en sjukling... Vaknade med feber, eller kanske somnade med det också. Har varit lite hängig ett par dagar och nu bröt det ut. Har därför spenderat dagen i sängen. Vad glad jag är för våra sköna braiga sängar. Stefan kom hem idag efter ett dygn i Eskilstuna. Han är iväg hos Johanna som fyller år idag och firar henne. Seth - som snorar och hostar - och jag fick vara hemma. Dumt att smitta ner de andra.

Idag har jag haft glädje av min nya underbara filt. Den är väldigt gosig när man ligger och fryser. Jag tycker ruggigt synd om mig själv när jag är sjuk... Jag är som en hel karl på det sättet ;) hehe.

Här är filten (och Seth)...Jag vet inte om den syns så bra...


Vem bestämmer..

Idag kom den:
"Du bestämmer inte över mig!!"

Det typiska var att det var på väg hem, i regn, på cykel och det handlade om hur och var vi skulle cykla... Inte så bra. Jag upplyste unge herrn om att i trafiken är det jag som bestämmer. Fy jag blir rädd bara jag tänker på att han skulle börja cykla iväg i trots... Nu är han inte sån, har iaf inte varit so far, utan han lyssnar och gör som vi säger när han märker att det är riktigt på allvar, som i denna fråga. Jag försöker självklart förklara för honom varför jag bestämmer i denna fråga (och i väldigt många fler frågor) men det var inte lätt på cykeln i situationen :)

Ja ja... Nu ska jag säga hej till kudden för jag är trött!! Tack för att du är med i min vardag!!
Kram

Goa unge!!!!
Bild tagen av collagefoto.se


Hemma igen

Så är vi hemma i Örebro igen och har påbörjat en ny vecka. Oktober är skön, men november är lite mer trist. Det är mörkt, ofta regnigt och allmänt... trist. December - I love - då är det adventmys dagarna långa :). Trots att jag gillar oktober är jag så trött hela tiden nu. Antar att det beror på mörkret och att det alltid är så fullt upp i oktober. Stefan är borta mest hela tiden och det är okej, för det är så det är i oktober varje år, men jag blir ändå trött.

Vi hade iaf en väldigt fin helg hos mamma och pappa. Seth och jag pysslade lite och här är ett av resultaten. Seth gjorde Noas Ark:


Seth sover ofta med fötterna utanför täcket, precis som sin mamma och pappa :) Kunde inte låta bli att ta ett kort. När jag låg bredvid honom och läste en bra bok på kvällen och såg hans fötter, höll jag på att börja gråta av kärlek. Visst är det lustigt!?På söndagen till lunch kom kusinerna Albin och Hanna. De lekte ute i morfars sandhög. De var byggarbetare, med hjälmar på och efter en stund kom de in och ville ha fika, eftersom de hade rast. Hi hi. Sen gick de ut igen.


Härliga barn!

Roligt att vi får träffas allihopa igen nästa söndag då det är barnvälsignelse för Mollybus. :)

Jag fick möjlighet att åka hem lite tidigare från jobbet idag och då var ju Stefan och Seth redan hemma, som de brukar vara  på måndagar, och vi fick en skön mysig eftermiddag tillsammans. Du vet, när man skrattar tillsammans och har det allmänt bra. Kvällen blev lite mer i tårar. Seth får läxa varje måndag. Den innebär bl a att läsa en bok, som han väljer i skolan och så ska han rita något ur boken och berätta lite grejer. När vi läst boken ville han rita med en gång. Det är bara det att han bryter ihop varje gång han ska rita, eftersom "alla andra" är mycket bättre på att rita. Lilla hjärtat. Han har liksom aldrig tyckt det varit särskilt skoj att rita utan vill hellre göra andra saker, men nu har han börjat jämföra sig med andra och vill också vara duktig. Nu är det så att han kan bra, men han ger upp innan han ens har försökt. Lik sin mor och far där med. Jag är sådan som vill kunna med en gång. Jag har bra tålamod i annat, men när det gäller att rita och skapa, vill jag kunna med en gång. Stefan likaså. Så vi har pratat om att man är bra på olika saker och tycker olika saker är roligt och att man alltid kan träna på det man vill bli bättre på. Jag tror det gick in.

Nu önskar jag dig en bra vecka här framöver!! Ta hand om dig och de som finns nära dig!Och kom ihåg att du är värdefull!

Hos mamma och pappa

Igår åkte ju Seth och jag till Kisa. Stefan jobbar hela helgen, så vi åkte själva hit. Vi har haft en skön dag idag och kvällen igår var likaså. Seth vaknade som vanligt, före kl 6 imorse. Han tycker det är så roligt här så han vaknar alltid tidigt. Hemma kan han sova till 6.30 iaf. Han fick spela på min telefon en stund innan han gick in till mormor och morfar. Där gjorde vi som traditionen bjuder och drack kaffe och saft i sängen. Seth raddade upp bilar och grejer och lekte med. Mamma och jag har börjat spela Wordfeud, så det höll vi på med :).

Titta vad vackert det är här i Kisa! Det här kortet är taget från mammas och pappas sovrum imorse.


Dimma över sjön när solen är på väg upp.

Det har blivit många kort tagna idag, så jag skriver inte så mycket utan visar istället.

På förmiddagen åkte vi ner på samhället och köpte skor, fika och ljung till min pappas mormor och morfars grav. Seth hade sin egen underhållning i bilen :)


Igår när vi satt i bilen på väg till Kisa, sa Seth att vi ska åka till gammelmormor och gammelmorfar imorgon (idag alltså). Det ingår liksom att vi ska dit och fika på förmiddagen när vi är här. Det är så fantastiskt mysigt att komma dit! Seth visade upp sina skateboardskills där förstås.

När vi kom hem packade vi bara om och gick ner till kyrkogården. Idag är det 50 år sedan pappas mormor dog, plötsligt i en hjärnblödning, när pappa bara var 10 år.

Kisa är väldigt backigt och mamma och pappa bor uppe på ett berg, kan man säga, så ska man ner till samhället är det nerför hela vägen och alltså uppförsbacke hem igen. När jag bodde hemma som barn, hade jag en väldigt bra grundkondition för vi cyklade och gick dit vi skulle, så man fick upp flåset bra. Oj, nu kom jag in på något annat här... I alla fall... Seth fick åka skateboard nerför backarna till kyrkogården.
Det blir rätt så hög fart, så jag sprang bredvid, eftersom han inte kan stanna själv än.


Varför ta den vanliga vägen in på kyrkogården, när man kan ta en krångligare väg?


Vi hämtade vatten till de nyplanterade växterna.


Jag filmar när Seth vattnar. Ja, jag vet att vi är liiiiiiiiite patetiska ;).

Efter det gick vi och handlade lördagsgodis. Skateboarden lämnades över till mig när denna mur kom. Den balanserade alltid jag också på när jag var liten och vi gick ner till samhället den vägen.


Efter maten gick jag ut i skogen en stund för mig själv, men tillsammans med mammas kamera.
Det var ljuvligt att komma ut i skogen en sån här härlig höstdag. Skogen ligger precis intill mammas och pappas bostadsområde. Jag var mycket där och lekte och byggde kojor med mina kompisar som barn. Jag gick även igenom den när jag skulle till skolan, när jag gick låg och mellanstadiet.


En gubbe, mitt i skogen...


Vacker utsikt, tycker jag.


Tänk, vad vackert Kisa är. Man blir lätt hemmablind...
Jag hörde en hackspett och försökte lokalisera den och till slut hittade jag den högt uppe i ett träd.


Mamma och pappas hus, där jag växt upp!

Samtidigt som jag kom tillbaka från skogspromenaden, kom Seth och morfar hem från pappas moster, som behöver hjälp med staketbygge. De gick iväg och gjöt lite där och såhär såg det ut när de kom hem.

Ha ha, en glad skrutt i skottkärran.

En riktigt skön dag. Det är verkligen så skönt att komma hem såhär! Jag behövde det så mycket just nu. Det var gott att få vara ifred i skogen också och bara lyssna på fåglar som sjunger och löv som prasslar. Imorgon kommer syster med familj hit och sen åker vi hem till Örebro igen. Nu serveras det äppelkräm (som jag önskade). Älskar mammas äppelkräm!!!

Hoppas din dag varit bra!!!

Award

Jo, jag fick en award av Kaela, som alltid har härliga visdomsord, varje dag, i sin blogg, hon följer det som händer i samhället och skriver dikter osv.
Tack!!Jag vill skicka vidare den till Kristina, som är en kämpe, med humor, tro, kloka tankar osv - trots att hon kämpar varje dag med smärta och sjukdom.

Imorgon far Seth och jag till mamma och pappa. Stefan jobbar, så han får vara kvar hemma. Vi hörs när jag är där.

Film

Hej igen.
Idag har vi haft en mysig eftermiddag/kväll, Seth och jag. Vi har målat med målarfärg och pärlat. Stefan har kommit hem nu, färdigjagad, utan byte.

Vår katt, Frodo, har blivit kär i vår golvmopp. Hon gnor sig mot den och är allmänt konstig. Seth ville att vi spelade in en film på henne samtidigt som han improviserade.


Han har inte gråtit, utan har kliat sig med målarfärgiga fingrar.

Denna bild kallar jag: Katt i hink.

Hur får hon plats?

Jag har också fått en award från härliga Kaela, men jag återkommer om det imorgon. Tack Kaela!!!

Nu ska jag dricka mitt te.
Ha en skön kväll!

Hej hej

Jag har inte så mycke att berätta just nu. Jag mår skrutt och det är jobbrelaterat så jag kan inte berätta varför. Men jag vill understryka att det inte har med min trivsel eller arbetskompisar att göra!! I love my job-oftast...:)
Så därav min frånvaro. Det kanske blir lite ont om inlägg denna vecka.

I övrigt rullar livet på. Steff är och jagar älg på dagarna och Seth och jag har varit på simskola ikväll.
Seth har börjat få kärleksbrev från tjejer i klassen :D. Så gulligt!! Han trivs så bra i skolan och på fritids och det är så skönt. Jag var ju så orolig i början... Hannaskolan är toppen tycker vi!!! Lärare och fritidsledare är superbra och engagerade!!

Lägger med en bild jag såg på Facebook. Tycker den är väldigt fin!


Vår helg

Okej här kommer lite fler bilder från helgen. Jag ber om ursäkt för den suddiga kvaliten...
Efter filminspelningen åkte vi till IKEA för att hämta en ny lampskärm till vår stora lampa i vardagsrummet. Vi passade på att köpa nya kuddar till soffan och lite växter och ljus. Det är svårt att låta bli, liksom, när man är på IKEA.

Vi åt köttbullar, surprise... Och prinsessbakelse till efterrätt för 2 kr styck :D.

Jag berättade häromdagen att Seth fick en skateboard och den måste ju förstås testas och åkas på. Nu bor vi mitt i stan... Det åker bilar hela tiden på de asfalterade vägar som finns. Men vi har en gågata precis utanför... Där kan man åka fram och tillbaka, fram och tillbaka. Nu kan han ju inte ta sig fram själv än, men han sparkar sig fram och så drar vi honom så att han ska hitta balansen och kunna påverka vilket håll han "styr" åt.


Stefan och Seth på vår lutande gågata.


Lite mys...

Igårkväll kom Tompa och Johanna hit och åt kvällsmacka, spelade spel och pratade. Lovely!!Gandalf la sig tillrätta hos Tompa.

Idag har vi varit i kyrkan. Johanna och jag sjöng idag igen, eftersom det var svårt att få tag på någon att sjunga. Det var sportgudstjänst, eftersom det ska starta en sportkonfa, med ett lag med innebandytjejer. Härligt!!

Imorgon ska Stefan iväg på älgjakt. Jag kände för lite godis...hmhm...så jag gick iväg till affären och köpte det och korv och bröd till Stefan. Jag klär mig sällan färgglatt, men insåg att jag visst var det nu i eftermiddag. Mörkblått nagellack, rosa fejkuggs och en illröd tröja/jacka... haha.


Ja, det var vår helg det. Vi är lite slitna och trötta och Seth blir inte av med sin förkylning och blir hängig stundvis, men eftermiddagen har varit riktigt soft, så det är skönt! Nu har han visst badat färdigt så lite kvällsmat är nog på sin plats :). Bäst jag går och fixar när Stefan hjälper Seth.
Kram påre!!!

Filminspelning

Idag åkte vi iväg för att få vara med och spela in en film till Pingst Ung, som handlar om förlåtelse. Det var riktigt roligt. Stefan och jag spelade grälande föräldrar till huvudpersonen, en tonårsgrabb. Ska bli jättespännande att se resultatet sen.
Tyvärr kom jag inte på att ta bilder förrän precis i slutet när vi var med. Jag var så nervös över att spela arg så jag tänkte inte på att ta kort... ha ha. Övriga gänget fortsatte under dagen och spelade in fler scener.
Här är iaf några bilder från förmiddagen.


Den grälande mamman ;) Tyvärr glömde jag ta kort på den grälande pappan...


Min tonårsson Theo, huvudpersonen.


Gänget; skådespelarna, regissörer och kameraman.


Kameramannen, som filmade allt, Alexander.


Regissörerna Cilla och Karro.


Gänget på väg igen till en av scenerna.
Seth var förstås med. Han hade gärna velat vara med hela dagen, men när våra scener var färdiga åkte vi iväg på annat. Seth fick vara statist i en scen. Glad kille kan man säga :).

Vad roligt att få vara med och göra en sån sak!

Jag återkommer imorgon om resten av vår helg :D.

Önskar dig en fortsatt skön helg!!

Så stor är Gud

Så stor är Gud, Han som har skapat allt det vackra som vi ser. Han har skulpterat berg och dalar med livet som Han ger. Ändå ser Han varje blomma, tar emot dess gjädjesång. Den skall ljuda genom rymden i evigheten lång.

Så stor är Gud, Han som gör under genom tid som är och var. Han har kontrollen över världen, vet allt som kräver svar. Ändå ser Han varje männska lyssnar ömt till varje ljud, det som viskas från ett hjärta som längtar efter Gud.

Så stor är Gud, Han som regerar över himmel, jord och hav. Han hyllas i den Stora Sången för frälsningen Han gav. Ändå längtar Han till dagen då Han möter oss till slut och vi sjunger med i glädjen som aldrig tonar ut.

Maria Gustin Bergström.

Skateboard och annat!

Idag var det loppis på Seths skola när jag hämtade honom. Vi har också lämnat in grejer. Pengarna går till ett skolbygge i Kenya. Precis som pengarna från välgörenhetskonserten jag var på häromsistens. Lite leksaker kom med hem som han valde tillsammans med sin kompis Julia, och så en vinterjacka som jag valde.

På skolgården träffade vi Robert, Meja och Lucas. De flyttde in till stan i helgen och bor nu ca 400 meter från oss. Så vi tog sällskap hem och vi följde med och tittade på deras superfina lägenhet. När vi var där fick Seth Lucas gamla skateboard. Du skulle sett hans min! Oh så glad han blev. En riktig skateboard som ska med ut till kusin Hugo nästa gång, eftersom det finns en skateboardramp där. Hm.... Vet inte om modern fixar att han åker i rampen än ;), men det är ju bra om han övar :).

Nu ska vi se om en hostande och snörvlande pojk kan somna. Jag skickar med en mörk bild från när han satt och lekte med en ny bil från idag och hade hela billådan med gamla bilar bredvid sig i soffan.

Så ett superbra citat som jag såg idag:
"Ge barnen kärlek, mer kärlek och ännu mer kärlek - så brukar folkvettet komma av sig själv."
Astrid Lindgren


Hallojsan

Nu sitter vi här och äter kvällsmacka efter simskolan och tittar på slutet på Fångarna på Fortet på Tv4 play. Bra det där med play, så man kan kolla när man vill. Seth älskar ju Fångarna på Fortet :)

Idag har varit en bra dag, även om det varit stressigt på jobbet och det blir lite stressigt med mat och så innan simskolan börjar. Det som är en konstig känsla är att må bra, vara tillfreds, vara glad och ändå samtidigt känna sorg och saknad. Vissa dagar är bara så. Jag tror att några orsaker till sorgkänslan nu är att Silas, om han levt och fötts när han "skulle", skulle blivit ett år ungefär nu, eller för någon vecka sedan. Dessutom påminns man lite extra ibland på jobbet pga olika orsaker och ibland händer det något random som gör att man påminns. Under sista veckorna har jag överhuvudtaget känt och tänkt mycket runt Silas.  Tänk att sorg och saknad kan vara så stor för en person som jag aldrig fick lära känna.

Nähä, nu ska jag gå och lägga min underbara son!!


Ullared och snus

Det var en fullspäckad dag igår. Jag var i kyrkan vid 9 tiden för att öva med musiker och Johanna inför gudstjänsten. Vi var färdiga runt 10 för vid 10.15 kom barnkören och sjöng igenom sångerna de skulle sjunga. Helt fantastisk, som vanligt, att lyssna på barn när de sjunger och det lyser ur ögonen på dem. Helt plötsligt såg jag att Seth vinkade åt någon och när jag vände mig om satt Mathilda och Jacob (från Avesta, men Mathilda bor numer i Örebro) där. Det lyste ur Seths ögon när han såg dem :).

Direkt efter mötet åkte Seth och jag på barnkalas i Hallsbergs badhus och var där några timmar. Stefan var upptagen på annat håll. När vi kom hem var det bara att laga middag. Sen var det i stort sett dags för Seth att sova. Stefan och jag tänkte kolla på film och bara umgås, eftersom han ska vara borta en vecka nu. Men jag, gamla trötta tant ;), klarade inte av att sitta uppe utan fick gå och lägga mig. Ja ja, så kan det gå.

När Lovisa och jag var ute och fikade i lördags pratade vi om att det skulle vara roligt att göra en tjejresa till Ullared, precis som vi gjorde förra året. (Men den gången blev vi ju bjudna på den tillsammans med Hannah Graaf. Inlägg om den resan finns i arkivet från oktober förra året om någon vill läsa :)). Det lustiga i mitt fall är att jag lever tillsammans med TVÅ karlar som VILL åka till Ullared och shoppa. Hur vanligt är det då?? Annars får jag höra av vänner och bekanta att karlarna inte vill med, men vissa "offrar" sig... Jag tycker det är väldigt roligt att Stefan tycker det är roligt och vi ska dit i november. Men någon gång framöver vill jag nog gärna göra en tjejresa också. Hur vet jag då att Seth gillar det? Jo, han har ju varit med dit, men det är ett par år sedan. Han har dock ett minne som en elefant och minns det. I lördags rockade han musik för fullt och hittade en Ullaredcd, som vi fick i goodiebagen i Ullared förra året. Där är en sång där de just sjunger "alla vill till Ullared, till Ullared, till Ullared..." När den sången spelades för fullt kom Seth springandes och ropade glatt: "Mamma, mamma, när vi behöver köpa kalsonger och strumpor till mig kan vi ju åka till Ullared!!!" Ja, det kan vi ju göra, ha ha.

Idag stängde fritids lite tidigare, så Seth och jag har haft en go eftermiddag. Vi är båda för det här med att mysa :). Just nu sitter han bredvid mig och spelar ett Speedwayspel på min Iphone, som Stefan laddat ner. Seth är Antonio Lindbäck eller Andreas Johnsson när han spelar.

Imorgon är det jobb och skola, som vanligt och simskola på kvällen. Gillar inte detta när Stefan är borta en vecka, även om jag borde vara van. Men han kommer ha det så bra. När vi cyklade till skolan idag, sa Seth att han ska be för Stefan i skolan (de har morgonbön i skolan) eftersom Stefan kommer sakna oss två så mycket. :) Ja, det är ju sant och vi kommer sakna honom.
Jag har idag fått frågan vad "piiip "(en svordom) betyder. Det fick jag förklara och att vi inte vill använda såna ord hos oss. Efter en stund kom frågan vad snus är. Ja, det fick jag också försöka förklara, det är inte så lätt... Seth sa att han inte ska snusa, utan jaga tjuvar när han blir stort. Ja, det var klokt tycker jag. Ha ha.

Fika och Oset

Idag hade jag en date, med dessa fantastiska människor:


Lovisa, Molly och jag träffades på Marieberg och fikade och pratade och hade en riktigt härlig tjejstund.


Kolla mitt fika. Wow, vad jag lyxade... Jag blev proppmätt och orkade inte äta upp allt.


Molly och jag.

På eftermiddagen var Seth iväg på barnkörövning i kyrkan. Imorgon ska de sjunga. Ser fram mot det :).
Efter det mötte vi upp Cilla och Johannes och tog en tur ut till Oset (ett naturreservat).


Familjen "det ska va husvagn..." ha ha! (Lika tröjor alltså ;).


Fika vid sjön.


Seth hade med sig cykel och leksaker; en raket och

en diabolo, som Cilla testar här.
Johannes hade snits på det där. Seth var djupt imponerad.

Vilken skön eftermiddag. Strålande sol, härliga vänner och fantastisk son. Det som förstörde något var alla mygg... Väl hemma gjorde vi lite kvällsmat och Johannes och Seth letar efter Waldo. Det är alltså en bok med massor med grejer på varje sida och på varje sida finns figuren Waldo och det gäller att hitta honom. Jag tror de hittade honom på varje sida, bra jobbat.


Nu ska jag jag läsa lite och komma på något bra ord att lägga i Wordfeud i omgången som jag har igång med Stefan. Ha det så gott!!!

RSS 2.0