Även när mitt hjärta gråter

Även när mitt hjärta gråter

Jag vill prisa dig min Gud, även i min svaghet vill jag prisa dig.
Jag vill prisa dig min Gud, även under djup förtvivlan vill jag prisa dig.
Gud, hur kan jag förstå allt som du låter ske? Jag ser inte nån orsak.
Men mitt liv är i din hand och fast jag inte ser väljer jag att förtrösta.
 
Även när mitt hjärta gråter vill jag lova dig.
Mitt i livets kamp och smärta vill jag lova dig.
Även i den mörka dalen vill jag lova dig.
Och när min värld tycks rasa, som om allt mitt hopp var slut vill jag ändå lova dig.
 
Jag förtröstar på dig Gud, även i min ensamhet så är du nära mig.
Jag förtröstar på dig gud, även när du känns långt borta
så vill du bära mig.
Jag har i dig mitt hopp, du min frälsare är,
på korset gav du allt för mig.
Och om jag måste lida så är du där med mig, och jag vet du är här nu.
 
Även när mitt hjärta gråter vill jag tro på dig.
Mitt i livets kamp och smärta vill jag tro på dig.
Även i den mörka dalen vill jag tro på dig.
Och när min värld tycks rasa, som om allt mitt hopp var slut vill jag ändå lova dig.

Av: Elsa Rydin

(Tack Anna)

P.R.I.S.

Idag har jag funderat en del på Pappors Rätt I Samhället =)
Jag tar det från början. Varning för att det kan bli rörigt...
Funderingen började i och med att jag och Stefan åkte till vår barnmorska på förmiddagen. Jag har nämligen legat vaken i natt för att jag har haft så ont i magen (inte tarmarna utan där livmodern är). Frampå morgonen kom smärtan i vågor och jag blev nervös att det var värkar. Så vi fick åka till vår barnmorska som undersökte mig lite. Vi fick även lyssna på barnets hjärthjud och det var där min fundering började. (Allt såg bra ut. Det verkar som att det är vanlig värk när livmodern växer.)

När vi väntade Seth var Stefan med hos barnmorskan så ofta han kunde och det var ofta eftersom han pluggade då. Vår barnmorska tyckte det var roligt att han var med och vi fick lyssna på barnets hjärtljud varje gång, så att Stefan skulle känna sig delaktig. Han var ganska upprörd många gånger under min graviditet, eftersom papporna sällan räknas. T ex, alla papper som skulle skrivas under var bara för mamman. Det fanns ingen plats för pappans namn ens. Man pratar om jämställdhet, men när det gäller barnet i magen räknas inte pappan. Stefan skrev under alla papper ändå, under mitt namn. Jag har sett flera insändare och debattartiklar skrivna av pappor som uttrycker frustration över att inte "räknas" under en graviditet. Jag menar nu inte att pappor inte räknas av mammorna eller barnmorskorna utan kanske snarare av samhället.

Vi har en vän som har fått barn med en kvinna han var tillsammans med under några år. Under graviditeten gjorde hon slut och pappan (vår vän) fick inte vara delaktig över huvudtaget. Han visste ungefär när födseln skulle vara, men fick höra från en bekant att han blivit pappa. Mamman hade inga skyldigheter att tala om detta för honom. (Normala människor gör nog det ändå...) Han hade ingen rätt att träffa sina barn (det blev tvillingar), trots att han ville och försökte och trots att soc var inblandad och också ville att han skulle få träffa dem. Han kämpade för sina barns rätt till en pappa och efter ca 1.5 år fick han vårdnaden om dem av tingsrätten. Då hade det gått 1.5 år när han bara fått träffa sina barn sporadiskt. Jag tycker inte att det är okej!!! Barn har rätt till sina pappor också!!! (Nu pratar jag inte om mammor eller pappor som slår sina barn, eller som av olika anledningar inte kan ta hand om sina barn. Jag pratar om normalfungerande föräldrar.)
När man är gift och får barn finns inte samma problem, eftersom den man är gift med automatiskt blir vårdnadshavare tillsammans med mamman, men är man inte gift har inte pappan några rättigheter att tala om. Och i och med att pappan inte har någon rätt, vem kämpar då för barnens rätt till en pappa, om inte mamman gör det???

Vad vill jag då ha sagt? Jo, att samhället borde räkna mer med papporna - där det finns pappor med i bilden. För det finns naturligtvis fall där det inte finns en närvarande pappa och då är det bra att bara mamman ska skriva under papper t ex. Grejen är nog att jag inte har grundsynen att barnet är en del av kvinnans kropp på det sättet att kvinnan har rätt att göra vad hon vill med sin kropp, dvs barnet. För mig är barnet en egen person, som bor i min kropp ett tag, tills det kan klara sig utanför. Barnet har rätt till en mamma och till en pappa och jag som mamma lånar ut min kropp ett tag till barnet, som har egna rättigheter. Det är min syn på det hela. Jag är otroligt glad att jag har en man som vill vara delaktig i allt som handlar om barnet i magen och om Seth. För oss är det så naturligt att vi är lika viktiga för barnen!!!

Jag ber om ursäkt om jag är rörig. Ibland är min hjärna väldigt rörig (jag skyller på hormonerna hi hi) och det blir svårt för mig att uttrycka vad jag menar.

Nu till en helt annan sak.
Jag pratade med min chef för någon vecka sedan och då bad hon mig komma och hälsa på och fika med dem på jobbet, så idag åkte jag ner och träffade mina arbetskompisar. Det var verkligen blandade känslor. Mest var det roligt att träffa alla som var där, men det kändes sorgligt också, eftersom jag också vill må bra och vara där om dagarna. Jag stortrivs och älskar mitt jobb!! Min chef hade bakat jättefina vaniljhjärtan och köpt en blomma till mig. Oh, vad glad jag blev!!!

Fin blomma.

Det här kortet tog jag på katterna igår. Det såg så mysigt ut:


Dagens journalgroda:
"Allergisk mot Tim och Tej"

God morgon världen

Imorse vaknade Seth på strålande humör =) Han brukar komma in till oss och lägga sig under mitt täcke och dra sig en stund och titta på "Clifford, den stora röda hunden" som går på barnkanalen. Men idag ville han inte det, utan han klädde på sig sina kläder själv, som han valde själv (man kan ju ha åsikter om tröja och byxor passar ihop, men det spelar ju ingen roll =)) och sedan tog han på sig ytterkläder och gick ut till sin "snickerboa". Snickerboa kom han på igår, då han och Stefan var ute och jobbade i trädgården nästan hela dagen och då gick han in och jobbade och spikade inne i vedbon, som alltså är hans snickarbod... Roligt att han är så påhittig. Där var han alltså nu i morse tills det var dax att åka till Berit.

Igår skrev jag inget här, för jag mådde verkligen inte bra. Jag var igång lite i helgen och var i kyrkan lite och ute på stan och åt med Stefan. Det var roligt att vara ute och jag mår riktigt bra i själen av det, men jag mår dåligt fysiskt efter att ansträngt mig. Jag vet ju att det blir så när jag är igång lite, men samtidigt så är det viktigt att inte bara ligga hemma, eftersom jag blir deppig då.

Nu önskar jag dig en solig och härlig dag!!!

Dagens journalgroda:
"93-årig kvinna med yrsel och viss allmän nedgångenhet i hemmet som nu kommer in för upprustning."

3 årsfirande...

Idag är det tre år sedan vi packade in vårt bohag i en flyttbil och körde upp från Örebro till Avesta. Vi slapp bära kartongerna själva, eftersom vi fick flyttfirman betald. Och vi behövde inte flyttstäda eftersom mäklarfirman som sålde vår lägenhet betalade det. Oh, så skönt. Det är jobbigt att flytta utan att behöva städa och bära tunga kartonger. När vi flyttade från Alingsås till Örebro 2003 var vi först på bröllop i min hemstad , som ligger ca 30 mil från Alingsås, på lördagen, sov några timmar, åkte till Alingsås och packade in allt i två släp (vi fick oerhört mycket hjälp av vänner) sedan sov vi och åkte till Örebro på måndagen, packade ut allt, åkte tillbaka till Alingsås och städade på tisdagen och åkte sen tillbaka till Örebro. På onsdagen åkte Stefan på ett inledningsinternat med sin klass och mamma kom och hjälpte mig att packa upp. På fredagen började en släktträff utanför Örebro, som vi valde att bara vara med på lördagen... Phu. Så var det alltså inte denna gång =)

Nu kommer massa bilder från vår flytt. Jag vet att det är många bilder, men jag tycker vår son är så sanslöst söt, så jag vill visa ;o)


Seth hjälper till att packa =)


Seth hjälper till i köket
Allt porslin är nerpackat så vi fick äta med plastbestick sista dagen =)


Sista frukosten bland flyttlådor på morgonen den 25/4 - 07


Från en annan vinkel...


När flyttlasset kommit till vårt nya hem fick Seth provsitta flyttbilen. Lycka!


Nu började jobbet med att packa upp allt igen...


och bygga ihop de nyinköta möblerna.


Vad mycket yta vi har nu om man jämför med de 57 kvm vi bodde i på tredje våningen i Örebro =) Nu har vi 126 plus 126 kvm att röra oss på, plus tomten. Lite skillnad.


Det fanns inget staket när vi flyttade hit, så det var bland det första som kom upp. Seth hade ingen urskiljningsförmåga utan sprang långt och fort, så vi behövde få upp en gräns så han inte försvann =)

Mycket bilder som sagt, men jag blev nostalgisk...

Dagens journalgroda:
"Smärta, framför allt på kvällarna när han lägger sig ner. Försvinner med hjälp av en värktablett som han lånar av sin mor, och vars namn han inte vet."

Fredagsmys och DC-Talk

Fredagsmys igårkväll =) Vi hade en jättehärlig kväll Seth och jag! Vi låg i vår säng och åt chips, skruvar och tittade på Bolli.


Chipsen och Seth.


Seth tog kort på oss =)


En liten skrutt som sover gott =)

På Körslaget häromveckan hade de gospeltema och då sjöng en av körerna den gamla sången "Lean on me". Jag blev inspirerad och nu ska vi sjunga den i Shalom (kören jag leder). Den bästa versionen på denna sång tycker jag att DC-Talk gör. DC-Talk var en kristen grupp som var aktiva under 90-talet. En otroligt bra grupp om du frågar mig. Tre killar som kör sin egen grej, men ändå tillsammans. Toby, som rappar, Kevin med sin säregna röst och Mike med sin soulröst. De blandar rock/soul och hip hop på ett fantastiskt sätt. En av deras bästa sånger är "Jesus Freak". Den håller än. Lyssna på text, produktion och deras röster. En näst intill perfekt sång =) Jag skriver texten under, eftersom den kan vara svår att höra, så läs den om du orkar =)Separated, I cut myself clean From a past that comes back in my darkest of dreams Been apprehended by a spiritual force And a grace that replaced all the me I've divorced

I saw a man with tat on his big fat belly It wriggled around like marmalade jelly It took me a while to catch what it said Cause I had to match the rhythm Of his belly with my head 'Jesus Saves' is what it raved in a typical tattoo green He stood on a box in the middle of the city And he claimed he had a dream

What will people think When they hear that I'm a Jesus freak What will people do when they find that it's true I don't really care if they label me a Jesus freak There ain't no disguising the truth, no I ain't hiding the truth.

Kamikaze, my death is a gain I've been marked by my Maker A peculiar display The high and lofty, they see me as weak
Cause I won't live and die for the power they seek

There was a man from the desert with naps in his head The sand that he walked was also his bed The words that he spoke made the people assume There wasn't too much left in the upper room With scabs on his back and hair on his face They thought he was strange by the locusts he ate YOU SEE The Pharisees tripped when they heard him speak Until the king took the head of this Jesus freak. (Det är Johannes Döparen de sjunger om här)

People say I'm strange, does that make me a stranger My best friend was born in a manger

What will people think
What will people do
I don't really care
What else can I say
There ain't no disguising the truth
Jesus is the way

Dagens journalgroda
"Patienten tror att han står upp trots att han ligger ner, vilket förvirrar oss båda."

Lite av varje

Nu har Therese och Ville varit här en stund. Det var härligt. Det är skönt att kunna få sällskap ibland, men på den nivån som jag orkar =) Vi satt och drack te och pratade medan Ville lekte med klossar och bilar på golvet. Vi pratade mycket om det dåliga samvetet som man som mamma lever med hela tiden. Det är skönt att bolla såna tankar med andra, så att man får lite perspektiv och kan se att man är en "good enough" mamma.

Igår gjorde jag några armband och en fotlänk. Syns inte så bra på bilden, men här är de:

Jag kommer nog bli bättre och bättre på det hoppas jag.

Igår när Seth duschade hade han sällskap av katterna, förstås=)

Gandalf tittar på. Som ni ser på den blöta handduken så skvätter det rejält när han duschar =)

Efter duschen la vi oss i vår säng och tittade på Bolli. Såhär såg Seth ut när ett av programmen handlade om en skalbagge som åt kobajs =)


Jag försökte få honom att le lite mot kameran, men resultatet blev:

Ja, vad ska man säga =)

Önskar dig en härlig fredagkväll =)
Seth har självklart beställt fredagsmys till kvällen, så jag behöver ta mig iväg till affären och köpa lite godis =) Ikväll blir det, som oftast, Seth och jag som har fredagsmys. Ser fram mot det!! Det är så härligt med fredagsmys!! Stefans helg är helt fullproppad, så honom kommer vi inte se mycket av. Han håller i Closer, som är en ungdomskonferens med mycket musik, sång, undervisning, festival osv osv. Det är över 120 ungdomar anmälda! Så coolt! Det är tredje året det är nu. Seth ska få vara hos Zara en stund imorgon, så det blir bra.

Många kramar från mig!

Dagens journalgroda:
"Har sedan sensommaren börjat få ont i bröstet i samband med snöskottning."

Vecka 18

Ja, nu är snart vecka 18 slut och jag går in i vecka 19... Skönt att tiden går, men också skrämmande för snart är bebisen här och då förändras hela livet igen. Spännande, skrämmande, underbart, härligt, ja allt!!! Ska även bli härligt att slippa må så illa hela tiden =)

Barnet:
Öronen är på plats. Musklerna i ansiktet har utvecklats tillräckligt för att barnet ska kunna göra massor med miner, så det kan se ut som om det kikar på dig. Det är inte medvetet. Än. Barnet fortsätter att växa och utvecklas, men nu saktar tillväxttakten ned lite. Barnets öron sticker nu ut från huvudet och har nått sitt slutgiltiga läge. Ögonen har flyttats fram i ansiktet. Ögonen har ögonbryn och tecken på ögonfransar. Näthinnorna reagerar på ljus, fast ögonlocken är fortfarande stängda.

Dagens journalgroda
"Patienten har återigen fått ont i värken."


Inga mammakläder!!!???

Det finns de som knappt går upp i vikt när de är gravida. Malin, min vän t ex, gick upp ca 7 kg med båda barnen och kunde använda sina vanliga byxor hela graviditeten. Hon bara knäppte dem under magen istället... Hm. Jag däremot tillhör dem som går upp massor och numera får jag knappt upp mina jeans över höfterna. Eftersom jag nästan bara är hemma så spelar det ju inte så stor roll för jag går runt i ett par mammaleggins och någon tunika. Problemet är att jag behöver nya underkläder och lite nya linnen osv. Så idag tog jag mig ner på "stan" för att leta lite mammakläder. Men förstår ni!!?? Det finns inga mammakläder i denna stad. Vi som profilerar oss som "Södra Dalarnas största köpcenter". Och så finns det inga mammakläder att köpa!
Eller vad säger ni som har bott här lite längre än mig, var finns det mammakläder i denna stad??? Finns det på någon mystisk affär som jag inte sett? Det finns inte på Lindex och inte på H&M. Tack och lov för att man kan handla online. Imorgon får alla H&M klubbmedlemmar rabatt när man handlar i butik eller online, så jag ska köpa lite byxor och sånt online istället =)
Men jag fick med mig lite långa linnen och lite underkläder till både mig och Seth. Det var ju bra.

Mitt favoritköp blev dock:

En cool sommarhatt till Seth. Onödigt? Ja, men sedan han var bebis har han alltid haft coola hattar på somrarna och det fortsätter vi med. Han älskar den! Han blev sååå glad när han klev innanför dörren och hittade hatten på hallbänken =)

Som på de flesta ställen i Sverige har det snöat lite här idag, men det blev inte så mycket så det gör inget.

Snön försvann lika fort som den kom.

Dagens journalgroda
"Liggande på magen undersöker jag patientens hälar."


"Babyen"

Idag har Seth målat ett kort till "sin babyen", som han säger. Han säger alltid "min lillasyster", eller "min baby/bebis", men just idag blev det babyen =) Vi talar om för honom att det ju faktiskt kan bli en lillebror också, men han går inte riktigt med på det... Vi är ju två pojkar och en flicka i familjen och då måste det bli en flicka för att det ska bli jämt och rättvist. Ja, så kan man ju också tänka =) Vi ska på ultraljud snart och då får vi se om det blir en pojke eller en flicka. =)


Seths kort till bebisen.


Han har skrivit sitt namn, men S:et blev bakofram så han vände på kortet och skrev de andra bokstäverna åt fel håll. Han blev väldigt besviken över sitt H, som ser ut som ett A, men jag tycker inte det gör något =)

Min underbara syster överraskade mig idag. Hon vann ett jättefint halsband hos designhappens men ville att jag skulle få det istället =) Så Maria skickade det direkt till mig och jag blev så glad så jag grät (vilket jag gör ofta nu för tiden, både pga glädje, ledsnad och ingen orsak alls).


Tack Åsa och Maria för det fina halsbandet!!!

Dagens journalgroda:
"Orkar inte julpyssla som vanligt. Inlägges på IVA för observation."

Sol, vind och vatten... och Tyrannosaurus rex

För ett par år sedan var Stefan och jag på en konsert med Peter Johansson - en fantastisk artist!!! Vi köpte skivan efter och vi har lyssnat ganska mycket på den i bilen. Seth älskar när Peter Johansson sjunger Ted Gerdestads "Sol, vind och vatten..." Så den får vi sjunga då och då även här hemma =) Varför kom jag att tänka på denna sång då? Jo, eftersom vi haft strålande sol här hela dagen. Det har varit kallt, men soligt.
Stefan och Seth är ju alltid lediga på måndagar, så också idag. Förutom att Seth fick gå till sin dagmamma några timmar på förmiddagen, eftersom de börjat med någon ny typ av pedagogik i skogen. De lär sig matte, kan man säga, men ute i skogen och får ha med sig matsäck och så. Dagmamman tyckte att Seth skulle vara med trots att han är ledig och det tyckte vi också.

När han kom hem och vi ätit middag gick vi ut och satte oss i solen en stund. Vad skönt det var! Seth pratar och pratar hela tiden - även om det inte är med oss alltid. Han leker för sig själv och pratar med sig själv. Det är väldigt roligt att sitta och lyssna på.
Här hjälper han någon som sitter fast och ska dra upp denne någon med sin traktor =)

Koncentrationen är hög när han knyter fast bogseringslinan.


Hurra, nu är han loss!!! =)

Idag var jag otroligt sugen på Tomtegröt, så jag gjorde lite till mig och Seth till kvällsmat. Stefan äter inte gröt. Han vägrar. Han säger att så länge han har tänder så kan han tugga sin mat själv =) Det är oerhört smidigt att göra tomtegröt i micron tycker jag. Den sköter sig själv. När vi började äta sa Seth:
"Mmmm, mamma, det här var jätte smaskens..." Jag tycker han är rolig. Smaskens, vem säger så?!
Han har mycket funderingar nu.
När vi åt pratade han om dinosaurier och att de inte finns nu och att vi människor inte fanns när de fanns här på jorden. Funderingen forsatte med att dinosaurierna nu måste vara i himlen, eftersom de alla är utdöda... men tänk om de jagar oss när vi kommer till himlen?? Mitt svar på det blev att om de finns i himlen så är de snälla och då jagar de inte oss. Detta funderade han på en stund och sedan sa han att tyrannosaurus rex inte är snälla utan jagar ändå. Ja, vad svarar man på det. Mitt svar blev iallafall att det nog inte finns några tyrannosaurus rex i himlen då.
Vad mycket funderingar han har. Och det är inte lätt att svara på allt han funderar på heller, eftersom man inte har svaren. Det blir ganska ofta att man får säga att man inte vet svaret på hans frågor...

 
Denna vill man inte bli jagad av...

Jag har tittat färdigt på Nord och Syd nu och funderar på att börja titta på Anne på Grönkulla... En mycket underbar, feelgood serie, som jag naturligtvis köpte så fort den kom ut på DVD för några år sedan =)


Anne... 

Hoppas att du har haft en bra dag och att du får en bra kväll!!!
Kram

Dagens journalgroda:
"Femårig flicka med öroninflammation två gånger årligen sedan urminnes tider."


Bilder...

Seth vaknade vid 5:00 idag... Det är inte vanligt att han gör det längre. Under sina första 2.5 år var han ingen bra sovare om man säger så och under ca ett år till vaknade han ofta tidigt, vilket innebar runt 5 tiden. Men nu under sista året sover han oftast hela nätter och till 6-6:30, vilket är bra tycker jag. Vi måste ju ändå gå upp den tiden när vi jobbar. Men imorse kom han alltså in till oss vid 5... Han har varit trött idag, vilket alltså inte är så konstigt.
Han tittade på morgonbolibompa och hade som vanligt sällskap av Frodo =) De två är verkligen kompisar.


Frodo och Seth.

Idag var det söndagskul i kyrkan (gudstjänst för hela familjen - särskilt riktad till barn) och Shalom sjöng så ofantligt bra. Jag är såååå stolt över dem.

Efter söndagskul vankades det korv med bröd och sedan åkte alla som ville till badhuset Metropoolen. Jag åkte hem direkt efter söndagskul och la mig i sängen, där jag låg utslagen hela eftermiddagen. Det är roligt när jag kan vara med i kyrkan någon timma, men jag betalar dyrt för det... Jag mår verkligen jättedåligt efter, men det är det värt!

Precis innan Seth skulle i säng tog vi en liten promenad/cykeltur till "stora vägen" som går utanför oss för där växer det vitsippor!! Jippi, våren har kommit hit.


Jag som plockar vitsippor.


Snart kommer marken vara vit av vitsippor här =)


Seth plockade en vitsippa till mig.


Vår alldeles egna solstråle.

Vi såg en Amerikanare när vi gick hem och Seth ropade glatt "Mamma och pappa!! Titta vilken tjusig bil!" Eh, tjusig!? Vi säger aldrig så... undrar var det kommer ifrån. Ha ha.
När Seth lagt sig och jag sa god natt la han handen på sitt hjärta och så sa han: "jag kommer sakna dig i mitt hjärta, mamma." Oj, oj, var får han alla tankar ifrån. Han är verkligen underbar vår son.


Härlig vårbukett!

När man går ner eller upp för vår trappa möter man ofta denna syn:

De är väl härliga!? De ligger och tittar på en när man går upp eller ner och ibland får man en tass i huvudet och då är det oftast från Gandalf, som är den busiga av dem.

Ja, det var lite bilder från vår dag idag =)

Dagens citat ur journalgrodor:
"12 juli skulle patienten ut och jaga katten, började frysa, tog sig några Magnecyl. Mådde ej riktigt bra men reste dock till Eskilstuna. 13 juli födde hustrun en pojke på BB."

Ny hobby

Jag har tänkt mig att testa på att göra lite smycken. Det är hemskt roligt, men det tar nog ett tag innan det flyter på... Idén fick jag nu i veckan, eftersom jag bara ligger här hemma och har inget vettigt att göra och att pyssla med lite smyckestillverkning kan man faktiskt göra i sängen om man vill. Det är kanon att man kan skicka efter pysselgrejer via nätet!!! Särskilt när man bor i en stad där det inte finns så mycket sånt och när man inte orkar gå i affärer.

Detta är mina alster hitintills:

Ett halsband och ett armband.

Det kommer även bli helt andra typer av armband och halsband. Jag har även gjort ett halsband till Seth, som det står just "Seth" på, men det har han bredvid sig i sängen nu när han sover (gulliga unge), så jag får försöka få en bild på den imorgon istället.

Här har vi riktigt aprilväder - men INGEN snö än så länge, hurra!! - men däremot hagel och störtskurar. Det är faktiskt hemskt mysigt när man är inne och det blir mörkt av regnet och det smattrar på fönstren. Försökte fånga störtskuren på bild, men det går ju inte...men här kommer resultatet iaf:


På 80-talet gjordes en underbar serie, som heter Nord och Syd! Jag har alla sex DVDerna =) Köpte dem för några år sedan. Det är allt som allt 18 timmar kostymfilm som förstås handlar om Nord och Sydkriget i Amerika i slutet av 1800-talet. Vad glad jag är att jag har den serien nu, för jag tittar på den just nu =) Det fördriver dagarna bra. För er som inte sett denna härliga serie, så rekommenderar jag den varmt.
 

Stiliga karlar i uniform eller 1800-talskravatter och vackra kvinnor i härliga fina 1800-talsklänningar. Kärlek och vänskap som överlever trots krig... Ja den har allt!

Dagens citat:
"Förr i tiden fick papporna inte lov att föda barn. De tyckte att det var omusikaliskt. Men idag är det vanligt att mamman och pappan föder barnet tillsammans." /Kathrine 6 år

Grattis!!!

Grattis morfar/gammelmorfar, som har namnsdag idag!!! Elias!!!
Grattis Seth, som också har namnsdag idag, eftersom han också heter Elias, efter sin gammelmorfar!!!

Men främst vill jag säga grattis till mormor/gammelmormor och morfar/gammelmorfar, som firar bröllopsdag idag!! De har varit gifta i 62år!!! De är ganska unika idag tror jag. Det är inte många som har varit gifta i över 60 år!


Min fina morfar och mormor.

Jag kan ju även passa på att säga grattis till mormor/gammelmormor, som fyller år imorgon! 84 år blir hon minsann.
Mormor var alltså 22 år (sånär på en dag) när hon gifte sig, mamma var 22 år när hon gifte sig och jag var 22 år när jag gifte mig =) Lite roligt att det blev så tycker jag.


Här bor min mormor och morfar och har gjort i stort sett sedan de gifte sig.

Nu önskar jag er en skön dag!!!

Seth vaknade i vanlig tid idag, trots att han somnade MYCKET senare än han brukar. Får se hur denna dag blir med en trött son, men förhoppningsvis kan han vara ute en del och då går det nog bra =)

Dagens citat:
"När man gifter sig så får man inte skratta. Och så får man inte säga nej." Chatrine 5 år

Fredagsmys och glömd nyckel.

Igår när jag kom ner i gillestugan såg jag denna härliga syn:

Mina grabbar.

Seth bad Stefan tända en brasa och så skulle de sitta tillsammans och mysa framför den =) Vad härlig han är!!

Ikväll blev vi hembjudna på fredagsmys hos Tackerudharna, Seth och jag. Vi fick tacos och godis efter det. Det gick bra! Det var skönt för mig att bara sitta ner när de gjorde maten och pojkarna lekte =) Det är ju inte ofta jag orkar mig ut, så det gäller att passa på när det funkar och verkligen njuta av det. Pojkarna dansade och klädde ut sig och spexade galet mycket. Oj, vad vi skrattade. Det blev ganska sent innan vi kom iväg (runt 20 och Seth brukar sova då). När vi kom hem insåg jag att jag glömt ta med mig nyckeln...Klant!!! Stefan var ju hemma när vi åkte. Det var bara att sätta sig i bilen och åka till kyrkan och hoppas på att Stefan inte hunnit börja undervisa ungdomarna än... När vi kom sjöng de för fullt, så Seth och jag smög oss fram till Stefan och fick hans nyckel =) Så knäppt. Det blev ganska sent innan jag fick Seth i säng. Men nu sover han gott =).
Själv ligger jag i min säng och ska sova snart. Oh, så skönt!!!

Vi ses imorgon!

Dagens citat:
"Min mamma är i alla fall väldigt söt, för hon har så väldigt långa tuttar." Mia 4 år

Vecka 17

Nu blir det ytterligare ett inlägg om vad som händer med mamma och barn - i vecka 17- denna gång =)

Barnet:

Barnet kan gäspa. Barnets kropp är tunn, armar och ben är magra och det mesta av skelettet består mer eller mindre av brosk, som är mjukt och flexibelt. Lanugohåret täcker hela kroppen i mönster som liknar fingeravtryck, och huden är fortfarande genomskinlig och saknar underhudsfett. Barnets ögon har nu ögonlock, men de öppnas inte förrän runt den 27:e graviditetsveckan. Hon eller han är medveten om och kan reagera på vad som händer. Du kanske kan känna hur barnet reagerar på ljud. Nu är de externa könsorganen så tydliga att man kan se om det är en pojke eller en flicka. Från och med den här veckan väger barnet mer än moderkakan.

Mamman:

Nu när ditt hjärta har 20 procent mer blod att pumpa runt händer det att du får hjärtklappning, men det är inget att oroa sig för. Den ökade blodmängden får kroppens slemhinnor att svullna. Därför får du lite mer flytningar än vanligt, och näsan täpps till (se till att inte bli beroende av nässpray. Använd koksaltlösning i stället!).

Dagens citat:
"Håret blir grått för att hjärncellerna skrumpnar ihop". Erland 6 år.


Mer vårbilder.

Det här govänner är ett säkert, härligt vårtecken:

Oh, vad det luktar gott om tvätten när man tar in den efter att ha torkat ute...

Idag är jag så glad för jag orkade sitta ute i solen en stund. Självklart hade jag sällskap av Gandalf och Frodo.


Gandalf sitter och solar sig.

När Seth kommit hem från Lokalen ville han ut i solen med en gång. Han letade själv fram grejerna till sandlådan, som har förvarats i lekstugan. (Ja, alltså grejerna har förvarats där - inte sandlådan.)Tänk snart är det grönt gräs här och gröna blad på träden. Längtar!!!

Stefan friserade Gandalf lite idag =) Han tog rakapparaten och rakade bort lite päls på fötterna, som sticker ut mellan trampdynorna, så att de bara kanar omkring härinne på golvet. Jag var tvungen att ta kort på henne, för hon låg verkligen helt nöjd i Stefans famn. Inga protester eller något. Märklig katt.


En egen kattfrisör. (Obs, ingen katt på bilden skadades!)

Dagens citat:
"Mormödrar och farmödrar har väldigt stora behåar. De är så stora att jag får in hela rumpan och två knän i den ena gropen. I den andra får min bror plats." Kajsa 7 år.

Gnäll och promenad

När pojkarna kom hem (Stefan hann vara hemma i en timma, innan han åkte igen) tog vi en promenad i solen ut till Grytnäs. Det var skönt, för jag har haft en "skitdag" idag igen. Seth älskar att cykla och det är bra när man går små promenader.


Ingen snö syns... Det är bara lite kvar här och där.

Seth tycker om att ta kort med vår kamera och idag tog han ett riktigt fint kort på Frodo:


Har inte så mycket mer att berätta idag. Det händer ju inte så mycket härhemma när jag är själv och mår illa. Jag försöker att inte tjata om att jag mår dåligt, men alla mina dagar ser ungefär likadana ut. Jag mår fortfarande prutt - om man säger så. De sex-sju första veckorna (v. 6-12, 13) var värst. Jag mår bättre nu, vilket jag är SÅÅÅ otroligt glad för, men trots det så mår jag så dåligt att jag inte orkar träffa folk de allra flesta dagarna och jag ligger i sängen och mår illa stora delar av dagen. Jag försöker komma ut och gå en sväng varje dag, eftersom jag måste och det är skönt egentligen. Jag längtar så otroligt mycket tillbaka till mitt jobb och mina jobbarkompisar. Hoppas verkligen jag kommer tillbaka innan jag ska vara föräldraledig. Jag längtar också till att kunna gå till kyrkan varje helg och orka vara på hela gudstjänster!! Jag längtar också till att orka träffa mina vänner mer!! Jag längtar till att kunna äta vad jag vill och kunna dricka kaffe... Ja, det är mycket jag längtar efter...
Så, nu ska jag inte tjata om hur dåligt jag mår mer. Blir det förändring så jag mår bra, kommer ni få veta det =)

Stefan är ledig i helgen så vi hoppas på fint väder så att vi kan vårstäda lite ute i trädgården. Vår carport ser hemsk ut, med vintergrejer som ligger här och var =) Dessutom är det dags att ta fram utemöblerna om det fortsätter vara såhär varmt och fint väder. Seth pratar hela tiden om att grilla korv så det får vi nog göra också.

Dagens citat:
"Graverade mammor går med babyn i magen i ca 204 månader". Hedda 6 år

VÅÅÅÅR!!

Välkommen du härliga vååårtid!!! (Är egentligen en julsång, men man kan ju ändra på texten så att den passar =))

Idag har det varit underbart väder, som överallt i Sverige tror jag.


Kolla!!!!21.4 grader i solen ute på vår altan. Härligt!! Vi (Stefan) grillade middagen idag. Då är det vår!


Kolla!! Nu är det inte mycket snö kvar! Jämför med hur det var bara häromdagen:


Jag älskar vårblommor och särskilt tussilago, men än har jag inte hittat några - hemma i Kisa finns det redan vitsippor... Jag är ju inte ute på jättelånga promenader, men eftersom vi i stort sett bor på landet så räcker det med att gå en liten bit så kommer man till "tussilagodiken", men som sagt: inga ännu.

Tur att vi har fina blommor inomhus istället =)Ytterligare en härlig "blomma" hihi =)

Såhär kan man också "sitta" när man tittar på Bolli:

Ser sådär bekvämt ut men...


...Seth verkar tycka det funkar =).

Dagens citat:
"De har arga lärare i utlandet. I Sverige har man bara arga föräldrar". Patric 8 år.

Farmor -och Sethlek

Imorse åkte farmor hem. Det känns lite tomt nu.
Igår hörde jag hur Seth fnittrade och skrattade som en galning i sitt rum så jag gick dit och kollade... De hade någon egen lek som jag tror att bara de förstår, men så här såg det ut:


Sedan bytte de:

Det var detta som var roligast.

Stefan har predikat idag och är jättetrött nu, så nu ska vi bara titta på någon film och äta lite kvällsmat. Mer än så blir det inte idag...

Hoppas din helg varit bra och att du får en bra vecka!

Dagens citat:
"När babyn är inne i magen på sin mamma kallas den foster. Mamman kallas fostermor. Det första som bildas på fostret är öronen". Ida 6 år.

Propellerleksak

Igår var återigen en dag i sängen för mig, men med tanke på att farmor är här så klarar sig Seth riktigt bra ändå. Stefan jobbade hela dagen igår (bl a med att bada i badhuset i Sandviken med ungdomarna, ibland är hans jobb verkligen svårt... ha ha). Farmor och Seth åkte och handlade fredagsmys och lördagsgodis och hem kom Seth med en leksak som han fick av farmor. Det är en grej som man ska dra i och så flyger det iväg som en propeller - typ... Farmor skulle visa hur man gör och propellern hamnade på vårt tak hihi. Så imorse gav sig Stefan upp på taket och hämtade den och så fick Seth testa på den.


Ser ni att gräset har börjat synas lite nu. För två dagar sedan såg man inget gräs... Jippi. Våren är på väg även till Dalarna!!!
En suddig bild på Gandalf som klättrar i träd.

Idag är jag piggare än igår (tack och lov) och tur är väl det för idag hade Frida och jag bestämt att vi skulle träffas och fika lite. Det var skönt att komma ut lite, för jag tror knappt jag varit på "stan" på över två månader. Jag gick ju inte precis och shoppade utan vi fikade bara. Det var härligt att få sitta och prata och mysa!! Nu ligger Seth och jag på vår säng och tittar på "Superhjältar" och äter lördagsgodis. Skönt va?!! Farmor lagar mat, tvättar och städar. Känns lyxigt att ha hjälp!!! Stefan är borta hela dagen idag igen och eftersom jag mår som jag gör så är det verkligen skönt att få lite hjälp!

Hoppas du också har en bra lördag!!

Dagens Citat:
"Även om gamla tanter kan ha väldigt stor anläggning är det helt slut på mjölkproduktionen". Håkan 7 år.

Brudklänning

Ja, som jag skrev i förra inlägget så vill jag visa lite bilder på min brudklänning som Åsa Thörner sydde till mig.
Detta är snart 10 år sedan... Åsa, mamma och jag åkte till en dam i Norrköping som gjorde klänningsmönster. Jag berättade hur jag ville att min klänning skulle se ut och så ritade hon upp den och tog alla mått. Jag fick ett helt färdigt mönster för 300 kr. Perfekt. Efter det åkte vi och köpte tyg och sedan satte Åsa igång. Jag hade aldrig kunnat bli mer nöjd med min klänning. Det är nog den jag hade valt idag också om jag skulle gift mig idag - 10 år senare. Den är så mycket jag, liksom.

Som jag berättat tidigare så hade ingen av fotograferna digitalkamera när vi gifte oss så alla kort vi har är papperskort. Vi har ingen scanner här hemma, så jag har helt enkelt tagit kort på korten, så kvalitén är därefter, men jag tror man får ett hum om hur klänningen (och hur vi) såg ut. Hör gärna av er till Åsa... hon syr jättefina kläder, som ni kan se på hennes blogg, dessutom är hon hur trevlig och mysig som helst!!!

Okej, det blir ganska många kort, för jag blev så glad och nostalgisk när jag tittade i vårt bröllopshäfte och vill visa lite för dig också...


På den här bilden ser man lite detaljer på klänningen. Spets på ärmar och livet. De vida ärmarna är gjorda av chiffongtyg och det ligger även ett lager sådant över själva "kjolen" och släpet. Mmm, jag älskar verkligen den här klänningen =)En annan av mina vänner, Sofia, gjorde min frisyr. Vi började kl 6 på morgonen... Puh, det var bra gjort av henne tycker jag. Här kommer några bilder som visar frisyren lite också:

En "oskäggig" Peter Halldorf vigde oss.


Första pussen som gifta.

Nu har ni fått en liten nostalgitripp med mig. Tänk vad 10 år går fort... 

Jag har tänkt börja skriva "dagens citat" igen. Det blir barns funderingar, journalgrodor, försäkringsgrodor osv...

"Den stora kärleken blir större med åren. Den lilla går det inte lika bra för. Den minskar väldigt fort och slutar med skilsmässsa med bulller och bång." Gun 7 år

Award

Först vill jag tacka för de uppmuntrande orden som ni lämnat i förra inlägget. Jag börjar gråta... Ja, jag har ju hormoner så det räcker till och jag har lätt att bli rörd även när jag inte är gravid... =)

Har fått en award av min underbara fina mamma.Såhär gör man:

1. Kopiera awarden, lägg ut den på din blogg
2. Skriv vem du fått den ifrån
3. Ge dem till 12 st
4. Länka till dessa
5. Meddela dem du ger den till

Tänkte skicka vidare denna award till:

Åsa Thörner http://manomade.blogspot.com Åsa gjorde min brudklänning (visar bilder i nästa inlägg).

Nästa ger jag till http://lillaangelyne.blogspot.com en mamma från Avesta som bloggar om livet med en härlig dotter, men också saknaden efter deras barn, som inte överlevde.

Nästa går till http://eftertankar.micaelnilsson.com som har en blogg som handlar om hans tankar kring livet och sorgen efter att ha förlorat en son när sonen var 23 år.

Så har vi Johanna http://livet-enligt-johanna.blogspot.com en person jag lärt känna via bloggen. Hon läser ca 20 böcker i månader OCH har två småbarn plus några äldre bonusbarn... Härlig blogg att följa.

Johannas syster Maria http://designhappens.blogg.se bloggar också om inredning och sitt liv. Jättefin blogg.


Det får nog räcka så... Övriga bloggar jag följer och tycker om, finns i min blogglista till vänster... Dessutom har min mamma, svägerska *2, Frida, syster osv osv redan fått samma award och då är det ju onödigt att jag ger den igen.

Glöm inte att titta in snart igen för att se min brudklänning som Åsa Thörner sydde åt mig för 10 år sedan, då var hon 23 år "bara" och hur duktig som helst!!!

Det är nu som livet är mitt...

Idag har jag haft ytterligare en skitdag. Seth är hemma med farmor här, men klänger på mig ändå. När jag mår såhär dåligt orkar jag inte med att han klänger och det märker han naturligtvis och blir ännu mera mammig. Det är jobbigt att ha någon som ska vara "på" mig, när jag mår kräkilla hela tiden. Jag har gråtit mycket idag, inte främst för illamåendet utan för att jag inte orkar med Seth. Det ger mig grymt dåligt samvete. Jag känner mig som en usel mamma. Jag vet att jag egentligen är en bra mamma, med mycket tålamod och kärlek men det hjälper inte såna här dagar.

Jag vet, detta blev ett dystert inlägg, men jag skriver ju om min vardag och mitt liv här och såhär har det varit idag.

När jag mår dåligt (eller när jag mår bra - ja, i alla livets skeden) så hjälper musik mig genom dagarna. Musik är medicin för själen!! Så idag har jag nynnat på Gabriellas sång från filmen Så som i himlen.

Här är några rader ur den sången:

"Det är nu som livet är mitt
Jag har fått en stund här på jorden
Jag vill känna att jag lever
All den tid jag har
Ska jag leva som jag vill
Jag vill känna att jag lever
Veta att jag räcker till."

Jag försöker tänka precis så när jag har en sådan här dag...

Tack för att du finns och följer mig och uppmuntrar mig. Det betyder mycket för mig!

God bless you!!!

V. 16

Vecka 16 är jag inne i nu. Vi har fått tid för ultraljud i slutet av april. Det känns väldigt nervöst denna gång. När jag var med Seth hade vi redan sett honom två gånger via ultraljud vid det här laget. Vet inte om jag har berättat om det förut, men såhär var det då: I vecka åtta hade jag jätteont hela tiden, så barnmorskan misstänkte utomkvevdskap (att barnet växer i äggledaren och inte i livmodern. Detta kan vara livsfarligt för mamman och barnet klarar sig inte.) Därför gjordes ett ultraljud akut när jag var i v. 8 ungefär men allt såg bra ut. Det var jättehäftigt att se en liten liten prick med ett pickande hjärta. Tänk att hjärtat syntes redan då... Det var en enorm känsla för både Stefan och mig. Läkaren som gjorde ultraljudet hittade dock en stor cysta - ca 6 cm i diameter - och det var antagligen denna som gjorde ont. Det är normalt med cystor i livmodern när man är gravid, men man ville ändå hålla koll på den så att den minskades. Därför gjordes ett nytt ultraljud i v. 14 och då hade den blivit mindre och allt såg bra ut med Seth. Nu har jag inte haft ont alls - tack och lov! Däremot känns det som sagt lite nervöst inför ultraljudet, eftersom vi inte sett detta barn än.

Vecka 16:

Barnet
Massor av plats att plaska omkring.
Ditt barn skulle få plats i handflatan. Fötterna är 2 centimeter långa, och huvudets diameter är cirka 3 centimeter.
Han eller hon rynkar pannan, suger på tummen och sväljer vatten. Det sistnämnda kan orsaka hicka, men det är ingenting du känner av än så länge.
Barnets hår växer. Det finns ögonbryn och naglar som man kan se tydligt.
Färglöst, tunt hår som kallas lanugohår börjar nu täcka kroppen. Man tror att syftet med det här håret är att hålla kvar fosterfettet, som bildas under de kommande fyra veckorna. Fosterfett är en oljig substans som skyddar barnets tunna hud. Lanugohåret försvinner inte förrän i slutet av graviditeten.
Just nu är det fantastiskt att vara i magen. Det finns massor av plats att sparka och röra sig på.

Mamman
Om du väntar ditt andra barn är det möjligt att du känner sparkarna redan. Många kvinnor beskriver känslan som ”gasbubblor” eller som en fladdrande känsla. Du kan ha märkt av det här i flera dagar, men inte förstått vad du kan ha känt.
Oroa dig inte om du inte känner barnet ännu. Fosterrörelser känner man oftast för första gången mellan vecka 16 och vecka 20. En del barn är mer aktiva än andra. De har redan en alldeles egen personlighet.
Har du märkt att det inte alls är lika bekvämt att ligga på rygg längre? Sluta ligga på rygg. Om du gör det trycker barnet på aorta och hindrar blodflödet i din kropp. Det är därför du känner dig svimfärdig.

Jag kommer aldrig sluta fascineras över hur ett liv blir till och växer i magen. Fantastiskt!
Jag önskar dig en härlig kväll och fortsatt vecka!
Kramar


Recept!

Hejsan

Igår bloggade jag inget, eftersom jag helt enkelt inte orkade. Malin, Olof och barnen åkte hem på kvällen och när de åkt och Seth somnat så gjorde vi inte många knop =)
Idag har jag bakat filmjölksbröd. Himmelskt goda och lätta att göra!! Receptet tog jag jag från min svägerskas blogg:

Filmjölkslimpa
1 liter filmjölk
3 dl ljus sirap
3 tsk bikarbonat
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
ca 1,2 kg rågsikt
Blanda allt till en deg (jag använder assistenten). Den ska vara lite klibbig. Häll i en smord långpanna eller använd bakplåtspapper. Grädda i 100 grader i 30 minuter. Sedan höjer du till 150 grader och gräddar vidare i ytterligare 30 minuter. När den är klar penslar du den med kallt kaffe och delar sedan i fyra lika stora limpor. Klart!

Stefan, Seth och jag älskar detta bröd. Vi har ätit upp en fjärdedel redan. =)
När jag vilat en stund så bakade Seth och jag Cookies. Också ooootroligt lätta och goda!!! Receptet är hämtat från kokaihop.


Ingredienser (25 portioner/st.)

2 dl  vetemjöl  
1 tsk bakpulever  
2 dl havregryn  
75 gram grovt hackad mörk choklad  
75 gram grovt hakade hasselnötter/mandel  
100 gram rumsvarmt smör  
2 dl strösocker  
1 st ägg  

Gör så här

  1. Blanda alla torra ingredienser utan sockret. Vispa smör och socker poröst. Tillsätt ägget.
  2. Blanda alltsammans och klicka ut på bakpappersklädd plåt och platta ut dem något.
  3. Grädda i 175º i 15-18 min beroende på storlek.

Kan verkligen rekommendera er att testa dessa två recept!

Har två härliga kort från helgen som jag inte visat än så här kommer de:


Barnen målar ägg.


Tokiga, härliga, glada barn!

Imorgon kommer Seths farmor hit. Ska bli skönt - särskilt för Stefan att få lite avlastning. Dessutom blir det roligt för oss att ha henne här ett par dagar. Seth är förstås överlycklig =)

Nu ska jag kolla CSI och Stefan tittar på hockey.

Sov gott vänner!!!


Påskafton

Hej igen.
Nu kommer en massa bilder från vår dag:

Alla, utom jag, åkte till Sala Silvergruva idag och gick en guidad "barntur" med skattjakt...

Amanda var den av barnen som tyckte bäst om det. Seth var lite rädd, men det gick bra. De var 25 m ner i en gruvsal. Spännnade.


Fika efter skattjakten.

När de kom hem hade jag gömt deras påskägg... Jakten var igång.

Glad kille =)


En till glad kille...


En glad tjej...


The Goofy families ha ha.


När Stefan och Malin lagade middag gick Olof och jag ut med barnen och blåste såpbubblor...


...smällde påsksmällare (väldigt ickemaffiga)


och ritade på marken och hoppade hage.

Katterna var naturligtvis med hela tiden.


Malin fixade maten därinne och Stefan grillade kyckling och fläskfilé samtidigt som han tog bort den stora snöhögen på vår altan.

Det grillade blev väldigt gott!!!


Efter maten gick barnen ut och lekte i snön och på altanen. De hade jättekul.

Det är väldigt roligt, för barnen börjar leka vid 7:00 och leker hela tiden tills de stänger de små blå. De leker utan att bråka eller tjafsa. Det är helt fantastiskt. Dessutom har inte jag haft någon bra dag idag så hela förmiddagen låg jag i sängen och sov medan de andra fixade och grejade. Ni som känner mig vet ju hur svårt jag har att bara ligga och vila när andra lagar mat och fixar med barnen. Men nu har jag inget val och det är så skönt att ha vänner som tycker det är helt okej att jag är osocial och vilar när jag behöver och som hjälper till med allt som ska göras.

Nu sover barnen och vi vuxna ska äta godis och bara umgås. Lovely!!!

Måste bara berätta vad Seth sa till Stefan i bilen hem från Sala.
"Pappa, om man skär av huvudet, dör man då?"
"Ja, det gör man".
"Pappa, om man skär av sig tummen, dör man då"?
"Nä, då kan man klara sig."
Efter några sekunders tystnad sa han:
"Men, man kan ju be Jesus klistra fast huvudet igen".

Hoppas du också har haft en bra dag!
KramThis blood

Vi firar påsk... Påsken i Sverige har ju blivit en hopblandning av gamla "hedniska" traditioner (påskkärringar, ris, ägg osv osv.) och kristna traditioner. Vi som tror på Jesus tror att han under långfredagen dog, för att det var så det var bestämt. Vi tror också att Jesus uppstod på påskdagen. Han gjorde det för att bygga en bro till Gud för oss människor. Jesus själv firade ju påsk, för att fira judarnas uttåg ur Egypten och det var under judarnas påsk, som Han själv blev dödad, vilket vi firar idag...

Carman är en kristen artist som jag tycker är fantastisk. Han har skrivit en sång som heter "This blood", som handlar om Jesus död. Ofta är hans texter en hel berättelse och så även denna sång.
Jag hittade den på Youtube och bilderna är från filmen "Passion of the Christ"  så:
OBS känsliga personer bör inte titta på denna film!!!! Det är äckliga scener och filmen är från 15 år egentligen! Men verkligheten var ju precis såhär. Jesus torterades och spikades upp på korset. Det blir så lätt romantiserat när vi pratar om det...This Blood

Violently they grabbed his arms,
As they tightly strapped each wrist,
With a hellish look stood a strong armed soldier,
Whip clenched in his fist,
Laced with chips of bone they beat him hard,
From his shoulders to his feet,
And it sliced right through his olive skin,
Just like razors through a sheet,

Countless times the blood splattered,
As each in-human lash was given,
Several times his knees gave way,
As his flesh just hung like ribbons

And surprisingly he turned his head,
Though the words he used were few,
The soldiers face turned pale,
When he said "This blood is for you",

Uncaringly they tossed a garment,
Across his weakened form,
And his blood pressure fell deathly low,
As the crowds began to swarm,
They forced him to carry his cross up-hill,
As his face they punched and smacked
All the splinters from the criss crossed beam dug deep into his back
Through lack of sleep and dehydration,
His tongue began to swell,
And weakened by his loss of blood,
This prophet-teacher fell,
When he did some blood splattered
On a man named Simons shoe,
As he bent to wipe it off,
The prophet looked and said
"Simon this blood is for you",

This blood can save a soul,
Heal the sick, mend a heart,
This blood can give you access,
To the very throne of God,
And it still can go the distance,
Through the pain to where you are,
This blood is for you,
The blood of the lamb,

Then they pounded a spike,
Through the bones in his wrists,
Bursting arteries, and veins
And as they dropped the cross in the hole they dug
His body convulsed with pain
Through an agony and torment
That never a soul shall find
He tilts his face towards heaven
With full control of his mind
With more love then any human heard
Before that time or since
He made a statement that to this day
Makes the strongest skeptic wince,
He cried "Father, God forgive them for they not what they do."
And as he gave his life for those lost in sin
He was saying
"This blood is for you!"

This blood can save the soul,
Heal the sick, mend the heart,
This blood can give you access,
To the very throne of God,
And it still can go the distance,
From the pain to where you are,
This blood is for you,
(If you´re lost and alone, and your mind is confused)
This blood is for you,
(If you feel like you have been hurt and abused)
This blood is for you,
The Atoning cleansing blood of the Lamb

This blood can save the soul,
Heal the sick, mend the heart,
This blood can give you access,
To the very throne of God,
And it still can go the distance,
From the pain to where you are,
This blood is for you,
The blood of the lamb,

This Blood is for you,
The Blood of the Lamb.

Glad Påsk idag igen =)

Igår kväll vaknade Seth och grät flera gånger. Han drömde otäckt. Till slut kom han in till oss och la sig. Vi hade inte somnat när han kom och Stefan läste nyheter på sin Iphone. Plötsligt utbrister Stefan "nej!" Det visar sig att en kompis till Stefan precis har förlorat sin 25 åriga bror i en olycka. Seth sa då: "Men pappa, du kan ringa din kompis då" (med tanke på att klockan var närmare 00:00, så sa vi att det inte gick nu). Han fortsatte och sa "vi kan åka och hälsa på honom när han är ledsen". Härligt att han visar empati och omsorg tycker jag.
Jag tänkte att jag skulle vara lite pedagogisk och sa något i stil med att tråkiga saker kan hända och man blir ledsen och man får vara ledsen. Det är också viktigt att man tar hand om den som är ledsen.
Svaret på detta efter en stunds fundering blev:
"Mamma, om man fångar en mask kan man knyta fast den i en stolpe så den inte kan rymma".
?????
?????
Här är jag seriös och pedagogisk och han funderar på en mask... (han har hittat ett bolibompaspel på svt.se där det är maskar med, så antagligen kom funderingen därifrån.)

Nåja. När Malin och Olof och barnen kom igår hade Seth hunnit somna så imorse var Seth ivrig att få börja leka med sina kompisar. Kl 7:00 kom Amanda uppsmygandes och leken var i full gång på en gång. Det är roligt att barn som träffas ca två gånger om året kan hitta varandra direkt när de träffas och skratta och ha roligt. De har lekt hur bra som helst hela dagen.
Som vanligt kommer det en massa bilder från dagen =)

Malin, jag och Stefan åkte till kyrkan på gudstjänst kl 11 och strax innan vi for iväg gick Olof ut med barnen för att åka lite stjärtlapp. Frodo följde efter...


Seth, Olof, Amanda, Oliver och Frodo.

Jag orkade bara vara kvar i kyrkan knappt en timma, så Malin och jag åkte hem och då hittade vi denna skara i Tv-soffan:

Pippi på rymmen gick på tv till barnens glädje.

När Malin lagade middag gick vi andra ut och gick en sväng.

Glädje =)


En ganska pigg Mia idag.


Olof blev packåsna till trötta barn.


Vi fick även en uppvisning av kullebyttkonster nu på kvällen.

De har verkligen roligt ihop barnen. Vi vuxna också. Alltid när vi träffas så skrattar jag så tårarna sprutar och magen värker. Det är härligt!! Dessutom känner jag mig helt fri att lämna disk och allt för att vila när jag behöver och det är skönt när man mår såhär som jag gör nu. Just nu håller de på att fixa kvällsmat till barnen och jag ligger på sängen och vilar. Skönt!

Hoppas du har en bra långfredag!!
KramarGlad Påsk!!!

Tänk, för ett år sedan var det 20 grader varmt under påskafton och vi satt ute och åt på altanen... (Det är roligt att kunna titta tillbaka i bloggen och se hur det var förra året.) I och för sig var påsken en vecka senare än vad den är i år, men ändå... Idag har det regnat här så lite snö har försvunnit, men än ligger det kvar några decimeter snö överallt. Helgen ska bjuda på sol och lite värme (7-8 grader), så eventuellt blir det grillning för första gången i år.

Stefan är iväg på Getsemanestund och jag hade sååå gärna varit med. Jag älskar gudstjänsterna kring påsk, men jag orkar helt enkelt inte. Seth har redan somnat. Han var jättetrött idag. Själv väntar jag på att Malin och Olof kommer vilken kvart som helst nu =)


Syskonkärlek...

Vi har gjort om lite i källaren (med "vi" menar jag Stefan). Den stationära datorn flyttade vi upp till "mitt" rum där jag har alla mina scrapbookgrejer och så och där gästsängen är. Detta gjorde vi för att Seth ska kunna använda den istället när han vill spela Bolibompaspel. Det är bättre än att han använder den bärbara, som håller på att falla isär. Han satt så glad och spelade idag och han fick naturligtvis sällskap av Frodo.


Koncentrationen är hög =)

Jag önskar er en skön och härlig påsk!!!
Jag bloggar ju imorgon också förstås ;o)

Kramar


RSS 2.0