Min födelsedagspresent

När jag fyllde år fick jag en del pengar från olika personer.
Jag har länge velat ha en tatuering med mina barns namn för även om det är en vanlig grej så tycker jag det är så fint. Innan vi fick Tess tänkte jag mig att ha ett S på insidan av handleden som skulle stå för Seth, Silas och Stefan. Men nu fick vi ju Tess och hon har inget namn på S och då ville jag ha barnens namn. 
Först tänkte jag mig att ha namnen som en fotlänk på vristen, men de har lite för korta namn för att de ska nå runt vristen (om man inte gör bokstäverna jättestora). Så då fick namnen bli som ett armband istället. 

Jag bokade tiden för flera månader sedan och igår blev det av.
Jag blev så sjukt nöjd!! Eftersom tatueringen går runt handleden är det jättesvårt att få ett bra kort som visar hur den ser ut i sin helhet. Men den är jättefin och jag är supernöjd :) och det är ju det viktiga. 

Här är lite kort på den iaf...
Såhär är den rakt framifrån.

Mellan Tess och Seths namn är en liten ängel, som förstås symboliserar Silas. 
Namnen hålls ihop av en kedja och ett hjärta, som för mig symboliserar Stefan och vår kärlek och så min kärlek till barnen. 



Ja, ni förstår grejen... 

Jag har ju en tatuering på benet sedan tidigare. 
Den symboliserar min tro på Jesus. 
Det är en Ichtysfisk och så symbolerna för tro, hopp och kärlek. 

Det gjorde inte alls ont att göra tatueringen, men kanske det beror på att jag tar så stark värkmedicin dagligen... :).

Kram kram 



Kisa, Smultronstället och hemma.

 Hej min vän!
Oj, det är några dagar sedan jag bloggade nu. Det märks att jag inte är helt hundra, för jag försöker verkligen vara inne här en gång om dagen, men nu orkade jag inte på två dagar. Jag har gjort en del om dagarna och då när kvällen kommit har jag inte orkat blogga helt enkelt. Men här kommer lite bilder från lördag och söndag. (Bilderna är tagna av mig, mamma och Stefan). 
 
Vi har haft galet härliga dagar hos mamma och pappa. Jag har ju dock varit tvungen att gå undan och vila och har haft en del rejäl värk så jag har varit hög på värkmedicin. Men mamma och pappa är tappra och har haft hand om barnen mycket. TACK för det älskade föräldrar!!
 
Tess är som alla barn och älskar att leka med vatten och hos mamma och pappa finns det tunnor med regnvatten, där hon kan ta och leka med :). Lycka!
 
 
Mysig bild. Mina två favorittjejer i världen!
 
Skönt att sova lite i vagnen när vi var ute och gick en liten sväng (till min mormor och morfar för förmiddagsfika i lördags. Sååå mysigt!!)
 
I lördags eftermiddag åkte vi till vårt älsklingsbadsställe. Seth och Tess bytte om och badade lite. Eller Seth badade, Tess badade fötterna och råkade ramla när hon sprang i vattnet, så hon badade ofrivilligt hela kroppen. Hihi, det var lite roligt faktiskt...
 
 
 
 
Gott att grilla marsmallows...
 
 
Och kladdigt att äta :).
 
Så fint det är!!
 
Min fina familj :). Bara Stefan som saknas...
 
Igår packade vi in oss i bilen efter lunch och åkte till Söderköping. På väg dit stannade vi till hos Silas. 
Barnen håller i bladet där Silas namn och födelse och dödsdag står. Mina fina!!
 
I Söderköping fick vi jordgubbar och melon av farmor. Smaskens.
 
En mås låg på en grej som är på taket vid farmors utebplats (hon har uteplats på taket). 
Den såg så fridfull ut. Jag gillar inte fiskmåsar något vidare, men denna var fin.
 
Efter en stund kom några från vår Lifegrupp (kommer berätta mer om vad den är och vad den innebär en annan dag snart) från Örebro till Söderköping också. Äntligen fick vi träffa Stefan!!!
 
Lycka!!
 
Äntligen tillsammans igen :).
 
Vi gick till Smultronstället allihopa och åt glass. UNDERBART!!
Vilken glass ska jag ta?
 
 
 
Några av brudarna som var med (farmor saknas på denna bild för hon var ju också med). Haha, vilka enorma påsar jag har under ögonen trots smink och allt. Usch, hoppas jag får operationen och mår bra snart och att påsar och de svarta ringarna under ögonen försvinner och jag får se ut som jag igen...).
 
Älskade unge!!
 
Tess åt en Frostglass. "Jag ha Elsafjost glass! Jaaaaaa!!!" (Läses som en tvååring som tjuter i falsett hihi). 
 
Seth tog också en Frostglass :). 
 
Glädje!
 
Me and my girl!
 
Stefans glass och jag :). Sådär mycket glass får inte jag i mig kan jag lova.
 
Det var helt fantastiskt att se glädjen hos Tess när hon fick äta denna glass. Hon var nöjd under hela tiden vi var där! Helt amazing!
 
Hela gänget som var på Smultronstället tillsammans! Så roligt och härligt vi hade det. Mycket skratt, glass och glädje!
 
Efter glassen gick de flesta upp på Ramunderberget och tog en groupie där. :)
 
Vi fyra hoppade över att gå uppför över 200 trappsteg med Tess och strosade genom stan tillbaka till Inger och bilarna istället.
 
Sen var det dags att åka hem. Det var en otroligt vacker solnedgång när vi närmade oss Örebro.
 
Min fina man i ett fint ljus...
 
Vi såg två rävungar som lekte mitt på vägen och som tur var hann vi stanna och det var inga andra bilar i närheten heller. De var galet söta och hoppade runt. Vi stannade ju en bit ifrån så kortet är suddigt och fångar bara en av dem på bild.
 
 
Sen var vi hemma och barnen somnade med en gång - trötta, men glada. Vi sammanfattade en helt fantastisk eftermiddag och kväll med härliga vänner!
 
Idag har vi varit inne i vanlig vardag igen. Jag är ju sjukskriven istället för att ha semester, så barnen är på fritids och förskola. Men det blir bara en vecka till för sedan har Stefan semester och då blir vi hemma allihopa tillsammans.
 
Imorrn ska jag visa vad jag gjort för mina födelsedagspengar jag fick i mars när jag fyllde år :). 
 
Hoppas du har haft en härlig helg du med!! Kom ihåg att du är värdefull och att du är älskad för den DU är!!
Stor stor kram!

Gumhems skeppssättning

Hej hej hallå min vän!
 
Oh, idag har jag haft en bra dag. Ont har jag hela tiden, men inga anfall och jag behövde bara ta av mina värkisar en gång!! Wihoooou. Underbart! Hoppas det blir fler såna dagar! 
 
Nu kommer massa bilder från dagen, några har jag tagit och några har min ömma moder tagit :). 
 
Imorse lekte barnen ute med vatten och sand. Så skönt att Tess är så stor så hon och Seth kan vara ute små stunder själva. 
 
Idag har det varit bättre väder och när solen varit framme har det varit riktigt skönt!! Därför har vi varit ute mycket och även ätit ute, såsom det ska vara när det är sommar :).


Jag har ju gått undan och vilat idag också, för jag orkar inte vara igång en hel dag även när den är bra. 
Tess kom upp och satte sig hos mig och tittade på Frost på datorn. Plötsligt såg det ut såhär:
Hihi, hon var så trött så trött. Vi försöker minska sömnen så mycket det går på dagarna, eftersom hon vaknar runt 5 och det är inte så kul. Och då blir man såhär trött :).

På eftermiddagen åkte vi till ett ställe som heter Gumhem, som ligger här i Kinda. Det måste vara närmare 30 år sedan jag var där senast. I Gumhem finns Östergötlans näst största skeppssättning. Tyvärr har det växt igen väldigt mycket, men vi hade en mysig stund där ändå. 
 
På väg... Seth spelar inte utan filmar och pratar. Han är väldigt intresserad av gravplatser, skeppsättningar, runstenar osv, eftersom de pratat mycket om sånt i skolan i år. 


Högt gräs, som Tess fick i ansiktet så hon skyddar sig med snuttefilten :).

Gräset blev högre och högre och stigen mindre och mindre så till slut fick hon sitta på mina axlar istället.

Sen fick hon sitta på morfars axlar istället. Han orkar lite mer än jag.



Såhär ser Skeppssättningen ut:
22 stenar, 17.5 m lång och 5 m brett där det är som bredast. Som sagt, väldigt igenvuxet .När jag var barn kunde man se skeppet tydligt och gå runt i och runt det. Nu var det väldigt högt gräs överallt.
 
Seth filmar och pratar :).
 
Jag och barnen. Fick inget kort där Tess tittar upp så man ser bara hennes kebba :). Seth fick någon allergisk reaktion för första gången i sitt liv (föruteom att han haft nässelutslag några gånger) och nös och nös och nös och ögonen svullnade igen. Det var ju mycket gräs och i hans höjd, så det kanske inte var så konstigt...
 
Tess syns knappt bland allt gräs. 
 
Inte Seth heller...
 
Haha, här kommer flera bilder på dessa fyra. Det blir så många bilder bara för att Seth har så kul och jag blir så glad över hans knäpphet :).
 



 






Det var en stooooor stubbe efter en ek inne i skeppet och det är på den vi står här.


 
Fin utsikt från stubben :).





Älskade ungar!!!

Här har jag försökt få med skeppet, men det är svårt att se stenarna...

Älskar de här två människorna! De är fantastiska på så många sätt och plan. Jag är så tacksam för att just de blev mina föräldrar. Så mycket bra jag lärt mig från dem! De är så fina!!!
 
 
 
Ute i åkern bredvid skeppet finns en domarring också.
Haha, syns knappt här, men den är där :).

Tess fick hjälpa mamma att ta kort också :). Vi tog även kort med självutlösaren på mammas kamera, men de korten har jag inte fört över än. 
 
Alltså, det är så vackert nu, med allt gräs, alla blommor, fjärilar osv. Var tvungen att ta ett random kort ner i gräset när vi gick tillbaka och kolla vad många olika sorters gräs och blommor på bara denna lilla bild.
Så vackert!
 
När vi kom hem vilade jag en stund och pratade med Stefan i telefon. Under tiden gjorde mormor och Tess en smörgåstårta.
Smaskens!!!
 
Barnen var i sandlådan en stund till innan Tess skulle sova.
Härlig kvällssol.
 
Vacker ros i trädgården. Rosor är min absoluta favoritblomma! De doftar underbart och är så otroligt vackra att titta på!
 
Så, nu ska jag sluta... Vilket galet långt inlägg med galet många bilder :).  Jag älskar att gå tillbaka i min blogg och titta på bilder och läsa vad vi haft för oss, så många bilder är egentligen bara bra :).
 
Hoppas du får en fin helg nu min vän!!!
Kram



Örebro tur och retur, ekorre och sång

Hallojsan!

Imorse satte jag mig i bilen och körde till Örebro för att träffa narkosläkare inför operation (som jag ännu inte vet när den blir). Jag fick tid idag och kände att jag inte kan tacka nej bara för att det är ca 16 mil enkel väg för jag är desperat efter att få den där operationen gjord! Trevlig läkare och bra samtal!

Jag passade på att äta lunch med Steff innan han började jobba och åka till jobbet med sjukintyg och säga hej innan jag åkte till Kisa igen. Jag har mått skrutt hela em eftersom det tog lite mycket på kropp och krafterna med denna tur och nu har jag galet ont. Hoppas det lugnar sig snart.

Mamma och pappa har haft barnen och det har gått så bra. Här kommer lite bilder på dem och deras dag. (Mamma har tagit bilderna).
Äntligen har en tand tappats, som varit lös lääääänge!

Svårt att somna när hon skulle sova middag :).

Lek med vatten i sandlådan. De hade även vattenkrig de här två :).



När jag pratade med dem i telefonen på väg hem såg de en ekorre och det blev ett fasligt liv bör ekorren först sprang in i huset och sen ut igen haha. Vi avslutade samtalet och Seth sprang efter för att ta kort.
Dels sprang den upp i körsbärsträdet.

Och sen iväg på staketet. 

Han fick till ett par fina kort tycker jag :).

På väg hem lyssnade jag på musik som vanligt och en sång, som jag tror jag skrivit om förut, berörde mig sådär extra  idag...

Texten är tagen från Casting Crowns låt "Thrive":
Just to know You and To make You known
We lift Your name on High
Shine like the sun make darkness run and hide
We know we were made for so much more
Than ordinary lives
It's time for us to more than just survive
We were made to thrive

Nu önskar jag dej en bra fredag och en bra start på helgen!!!

Kram 

Syskonkärlek

Mina älskade rufsiga ungar!!!





Kram 

Kisa

Hej hej.
Imorse när Stefan gick till jobbet åkte jag och barnen till Kisa. Det gick bra att köra vilket var skönt. Jag kan inte ta medicin när jag ska köra bil men morgnarna är alltid lite bättre så det funkade! 
Åsa, barnen och min mormor och morfar kom till mamma och pappa på förmiddagen så vi fikade ihop.
Seth bar paraply över gammelmormor så hon inte skulle bli blöt. Goa unge!!!

Fiiiiiiiika!!!

Morfar och Tess pysslar :).

Dagen har rullat på. Jag har ju gått undan en hel del och vilat. Seth, Hanna ovch Albin har lekt och spelat mycket vilket är roligt!

Här kommer lite bilder mamma har tagit:
Tess och morfar.

Barnen spelar spel.

Tess ville ut och leka och fick med sig morfar ut.

Den tappra morfadern var med ute en lååååång stund.


När vi ätit kvällsmat satt mamma, jag och Åsa kvar vid bordet och pratade och de stora barnen gick ut och pappa var i kyrkan. Tess satte sig att måla och jag var inte riktigt uppmärksam haha:




Hm... Hon målar visst med heeeeeela sig haha.
Det blev ett bad i badbaljan för denna lilla dam :).

En fin dag blev det trots regn och värk!

Kram 

Bild

När en bild och en bibelvers säger mer än tusen ord :) :

Mina två fantastiska guldklimpar! Ljuvliga barn!!!
De får båda plats i Tess lilla soffa :).

Idag var Tess så trött så hon somnade i mitt knä. Ovanligt och mysigt!!

Avslutar detta korta inlägg med ännu en bild!! 

Jag hoppas dagen är bättre imorrn och att jag orkar skriva lite mer.
Kram

Open Art anno 2015 och akuten igen

Hej min vän.
I förmiddags åkte vi till stan med våra helt fantastiska grannar för att titta lite på Open Art. Så mysigt!!
Så här kommer massor bilder från denna tripp:
 
Turisterna Kindevåg - Nyström :)
 
Brudarna...
 
My love and me.
 
Coolt med bilarna på Krämaren, tycker jag.
 
Pennor av olika slag.
 
 
Älskar dessa barn!
 
 
 
Nöjd tjej som blir buren av Jonas, när jag inte kunde bära henne (pga smärta). 
Vi gick upp till Engelbrekt igen.
 
 
 
Strumpbyxespindelnätet på rådhuset. 
 
Stora popcorn mitt på vägen vid slottet.
 
Hihi.
 
Pensel mitt i vattnet vid slottet.
 
Haha, man har inte roligare än man gör sig :).
 
Bokboll.
 
Slottet, bara för att det är så fint!!
 
En liten stol.
 
Ett litet notställ...
 
Seth fick en ljus idé (haha).
 
 
 
 
Detta mina vänner är visst en blindtarm... Haha, som flyter runt utanför slottet. Varför, kan man ju undra!!??
 
Vi tog en glasspaus vid slottet och jag skapade min egen open art när en mås bajsade på mig:
Fy sketan vad äckligt det är!!
 
 
 
 
 
Sen skildes vi åt, då vi behövde åka hem för Tess behövde sova och jag började tappa humöret mer och mer pga värk... Eh, inte så kul, men så var det. Jag behövde få vila, helt enkelt. På väg till bilen var det förstås mer grejer, som det kommer bilder på här:
En sjuhövdad gubbe med rosor som huvuden. 
 
 
 
En jättemysig förmiddag med underbart väder och med underbara vänner!! 
 
Efter att ha vilat en stund kom Elias, Matilda och Ebba hit. Stefan skulle få hjälp med en grej med husvagnen av Elias och då stannade Ebba och Matilda här. Skönt då jag kunde ta det lugnt eftersom Tess och Ebba lekte. Vi åt marängjordgubbstårta innan killarna åkte iväg förresten. 
Alltså, fy vad gott. Men nu måste vi nog skärpa till oss med alla sötsaker...
 
Ebba och Tess är goa vänner och blir ju äldre och äldre, så man inte måste gå emellan hela tiden för att de tar varandras saker osv :). De samsades till och med vid Tess lilla piano och satt och spelade tillsammans. 
Fina tjejer!!
 
Jag har stoppat i mig massa värktabletter idag och inget har hjälpt. Jag har ju tre sorter, som jag kan blanda och ändå har det inte gått att få bort den intesiva smärtan. Så nu ikväll skjutsade Alex in mig till akuten - igen. Jag fick en spruta och det hjälpte inget. Efter några timmar fick jag träffa läkare och jag frågade hur det kommer sig att jag har så ont trots all denna medicin. Jag som aldrig tar starka saker lever nu på tre olika starka grejer. Han kan inte svara på det, men sa att den ända smärtlindring jag kan få i dagsläget är att ta bort gallblåsan. Helst hade han velat göra det akut nu inatt, men det finns mer akuta fall för kirurgen (vilket jag har full förståelse för), men han ska se till att jag får en akuttid ändå inom de närmaste veckorna och det känns så bra!! Det har ju funnits risk för att jag ska få vänta till hösten och det har känts jobbigt. Så detta blir bra!! Underbara Alex hämtade mig från sjukhuset också.
Alltså jag känner mig så välsignad! Mina vänner tar jag aldrig för givet och just nu känns det som jag och vi måste utnyttja dem mycket och det tycker jag är jobbigt, men galet vad tacksam jag är för dem!! Och vad bra för mig att öva mig på att be om hjälp - vilket jag är rätt dålig på att göra. 
 
Nåja, nu ska jag stänga ner och sova. 
Tack för att du hänger med mig här inne! 
KRAMAR
 
 
 
 
 
 
 
 

Let it goooooo

Hej min vän och glad midsommardag!!

Hur har din dag varit?
 
Vi hade en skön morgon då vi delade på sovandet, jag och Stefan. Det får bli så när Tess vaknar 5.20... Hon vaknar alltid mellan 5 och 6 - föruteom häromdagen då, när vi fick väcka henne vid 6.30 ca. Det händer ytterst sällan kan jag säga. Det spelar ingen roll när hon lägger sig, utan hon vaknar tidigt ändå, Seth är ju likadan så vi är vana. Ja, ja, det var ju inte det jag skulle prata om... 
 
Vi åt frukost och sen hade vi det lugnt och jag stängde in mig en del pga smärtan.
Seth tog ett fotbad, för det tycker han är skönt. Ja, du kan ju gissa vem som ville vara med :). 
 
En liten stund fick hon vara med för sedan började hon skvätta och leka lite för mycket så det blev blött överallt.
 
 
Lunchen blev Lasagne och jag dukade lite iaf. Det måste ju märkas att det är lite helg även här hemma .).
 
Stefan började jobba efter lunch och då gick vi in till grannarna och var där några timmar. Helt fantastiskt att få vara där och få hjälp med barnen (och gott fika). Sedan kom Ann-Sofie hit för att vara med barnen en stund. Tänk vad välsignad jag är med vänner som ställer upp när jag mår dåligt och behöver hjälp när Stefan jobbar. Det är inget jag tar för givet!! 
 
Ann-Sofie tog med sig barnen ut till vår lekpark och var där med dem. Helt plötsligt hör jag (har balkongen och fönstret lite öppna) hur Tess sjunger för full hals "Let it go". Haha. Jag gick ut på balkongen och filmade lite. Det var svårt att få med henne eftersom det var på långt håll, men lite blev det iaf. Hon sprang upp och ner för kullen samtidigt som hon sjöng :).
Haha, helt underbart!!
 
Och så en liten film från igår när vi firade midsommarafton. Stefan och Tess kastar ring. Ja, eller inte Stefan utan Tess :). 
 
Ha det så gott!!!! 
Kramar

Glad Midsommar!!

HEJ och GLAD MIDSOMMAR min vän!
Jag hoppas verkligen du haft en helt amazing dag!
 
Här kommer vår dag i bilder :).
 
Stefan började jobba kl 6 så jag och barnen var själva hemma och började dagen i sängen, tittandes på Frost. Mysigt!!
 
Till frukost serverades det, dagen till ära, lite jordgubbar till youghurten. Smaskens :).
 
Tess klädde ut sig till Sheriff Calli (ett barnprogram på disney junior, som hon gillar). 
 
Sen ville hon rita och då åkte mössan på och ja, det kanske behövdes en kall midsommarafton som denna :). 
 
Sen blev det jorgubbar igen till förmiddagskaffet. Wow, vad barnen och jag har lyxat med jordgubbar idag. 
 
Förmiddagsluren intogs i min säng. Det såg så galet mysigt ut!
Min sheriff Calli. :)
 
Till lunch åt vi den svenska nationalrätten Tacos ;). Ingen av oss gillar sill, så varför äta det då? Seth är egentligen inte alls sur även om han ser så ut. Vi skrattade och hade jätteroligt hela förmiddagen, men detta att vara med på kort när han själv inte känner för det... haha.
 
De dansade och hade roligt (till Hansams låtar förstås, när Seth får bestämma). 
 
Suddig bild, men de har även byggt med lego i Seths rum. Tess är så stolt och glad när hon får vara med Seth på rummet och leka. Han är verkligen en helt fantastisk och tålmodig storebrorsa. Han tycker på riktigt att det är roligt att leka med Tess allra oftast. Inte alltid, förstås, men ofta. Det är coolt tycker jag. 
 
 
Stefan slutade 15 och då for vi iväg, men först lite kort på det iordninggjorda folket.
 
Redo för lite midsommarfirande.
 
Alltså den här killen!! Han ville ha "backslick" och tofs och håret börjar ju bli långt så det går - typ. Sötaste killen ever!!!
 
 
 
Vi firade midsommar med nya vänner i år. Det var riktigt härligt!!
 
Solen tittade fram då och då och regnet gjorde detsamma. Vanlig svensk midsommar med andra ord. :)
 
Kyligt ute, men varmt sällskap. 
 
 
Mmmmmm gott med tårta, som jag hade med mig. 
En riktig midsommarjordgubbstårta. Fyllningarna i var cremecheese, jordgubbsfromage och marzan med banan. Jättegott faktiskt! Och så grädde och jordgubbar i massor. Mmmmm.
Synd att inte Seth var med på denna bild :). (Ann-Sofie har tagit kortet). Vi äter grillade marsmallows med mariekex runt om. Gissa om Tess var kladdig efteråt!!! Haha. 
 
Vi hade med oss Kasta Gris i uteversionen. Jätteroligt!! 
Tess hittade på en egen variant och slängde sig på marken varje gång hon kastat en gris :).
Trollunge.
 
Nu är vi hemma igen, sedan några timmar. Barnen sover och det gör Stefan också snart. Han jobbar imorgon igen. Jag är otroligt tacksam och glad för vår midsommarafton. Jag har inte haft något anfall och orkade med eftermiddagen med vänner. Fantastiskt. Jag har förstås ont hela tiden, för det har jag ju, men jag har inte fått anfall och det är jag så tacksam för. Det var så lagom för oss alla tror jag. Seth har haft kompisar att leka med, vi har kunnat prata och umgås med goa människor och jag har kunnat ta det i min takt och Tess har varit glad och nöjd hela eftermiddagen. Underbart!!

Tack Jesus för familjen och för vänner!! 
 
 

Same same...

Goder kväller!

Sorry att jag inte skrev ngt igår, men jag var in på akuten igen och när jag kom hem vid 22 tiden var jag så fullproppad med smärtstillande så allt snurrade. 

Jag går mest runt som i en dimma med värk och medicin i mig. 

Har du någonsin haft som klåda inuti kroppen? Det har jag nu. Det är som att gallblåsan kliar och jag skulle vilja köra in min hand och klia klia klia klia kliiiiiia och riva bort den... Men det går ju inte ;). Däremot ska den ju opereras bort så småningom. Jag har anfall i stort sett dagligen och däremellan gör det ont också men inte samma intensiva smärta. Igår hade jag enorma smärtor hela dagen och när inga av mina mediciner hjälpte åkte jag in till akuten (som man sagt till mig att jag ska göra). Till och med en sköterska kommenterade att jag inte såg ut att må så bra.

Nope denna donna mår inte bra och ser ut som ett spöke mest hela tiden. 

Jag träffade en jättebra läkare med bra bemötande. De kan ju inte göra mer än att ge smärtstillande och prata med kirurgen om att jag behöver prioriteras. Bemötandet är såååå viktigt när man är i en sådan situation. 
Fullproppad med medicin fick jag skjuts av Johanna hem. Kunde ju liksom inte köra bil själv...
Det var ljust fast klockan var mycket! Ljuvligt!!!! Här väntar jag på min skjuts :).

Jag sov gott på alla mediciner 😊.

Imorse följde jag med när Stefan skjutsade barnen till förskola och fritids för att sedan följa med honom till jobbet och handla när han började jobba.

De här två gör mig alldeles varm i själ och hjärta:
Suddig bild eftersom det var långt ifrån och genom bilrutan.

Nu ikväll har Seth och Stefan varit på fotbollsträning och Tess och jag har hängt här hemma.

En liten midsommarblomma måste man ha :).

Imorrn är det midsommar!!! Det gillar jag!!!

Nu avslutar jag med en av de finaste bilderna jag sett:
Wow, vilken underbart talande bild! Alla olika - ändå så lika och lika älskade av Gud!!!

Stor kram! 


Date

Hej hej min vän.
 
Imorse vaknade jag till denna underbara syn :).
En liten ängel, som kom in till oss någon gång på småtimmarna. 
 
När jag gick in till min andra ängel såg det ut såhär :).
En tröttfis. Det är inte ofta vi får väcka båda barnen, typiskt att de sov så gott en vardag och inte en lördag :).
 
Jag var på kirurgen imorse för ett bedömningssamtal inför operation. Jag vet inte än när operation blir av, men vi hoppas på snart :). Efter läkarsamtalet hade jag en date med en snygging på stan, som jag åt lunch med.
 
Tänk att jag får vara gift med denna going :).  
 
Det var helt fantastiskt väder så vi satt en stund och bara pratade och solade på stortorget. Härligt!
 


Min man är visst en paparazzi :).
 


Det är Open Art här i Örebro igen. Älskar att man satsar på vår stad och att det blir en härlig sommarstad. Jag var inte tillräckligt pigg för att orka gå runt och titta, men jag var upp på en grej som man byggt runt en staty av Engelbrekt, som står på Stortorget. Det var lite annorlunda, men roligt att man kunde se statyn och torget från en vinkel man inte kan annars :)
 
 
Ett av husen på torget har ett spindelnät gjort av strumpbyxor i olika färger på hela fasaden. Rolig idé. 
Haha.
 
Om jag orkar och vädret är ok, så ska vi ta en sväng på stan tillsammans med barnen på söndag (Stefan är ledig då) för att kolla runt lite på Open Art. 
 
Jaha, nu har jag även visat min nya frisyr, som dagen till ära var iordninggjord. Det är inte ofta jag gör mig iordning dessa dagar haha. 
 
Hoppas du haft en härlig dag!!!
Kram

Not much

Hepp hepp.

Hoppas du haft en bra måndag!
Jag har varit hemma själv idag och har mått lite bättre, eftersom jag bara har legat i sängen i stort sett. Jag måste fortfarande ta starka värkstillande, men de har hjälpt. 

Jag har inte så mycket att berätta om idag så det får bli två bilder på saker jag gillar i mitt hem.
Fat och kopp som jag själv gjort!


Vacker orkidé! 

Jag har ju även skaffat mig ny frisyr, men den visar jag imorrn. Jag ska till läkare imorrn och måste göra mig iordning då, så då passar det bra att ta ett kort ;).

Stor kram 


Dockhus och vattenkrig

Halli hallå min vän!
Hur har din helg varit?
 
Idag plockade vi ner mitt gamla docksåp från vinden. Seth hade den också när han var liten, men han använde den till sina bilar, förstås, haha. Tess har lekt jättemycket med den idag och plockat och sjungit när hon suttit där. Skönt för mig, eftersom Stefan jobbar hela em och kvällen och jag har begränsad ork. Så jättebra att hon lekt med den mycket. 
 
 
Det är skönt att vila lite också då och då :).
 
Seth, Sebbe och Cornelia gav sig ut på lite vattenkrig. Mysigt. Efter en stund var de ett helt gäng med barn som hade vattenkrig. Seth kom in dyblöt (ja, han hällde förstås vattnet som var kvar i hinken han hade med sig ut, rakt över sig innan han gick in haha) lagom till kvällsmaten. 
 
Han hade haft jätteroligt och det gör mig glad!
 
Hoppas du haft en bra helg!!
Hej då från Gandalf och mig :).

Lördag

Hej hej.
Hur har din lördag varit??

Jag spenderade stor del av den på akuten. Jag har starka värktabletter hemma, men när inget tog bort smärtan av ett anfall så åkte jag in. Det blev många timmars väntan för det var många där. Tydligen kommer många som ramlar under Vätternrundan dit. Alltså de som ramlar eller blir påkörda eller liknande runt Askersundsområdet kommer till Örebro. Så det var en del frakturer och annat. Det som var mest trist var att jag missade prinsens bröllop. Tur att man kan titta på det i efterhand. :)

Jag träffade samma läkare som jag träffade förra onsdagen och det var bra. På tisdag ska jag träffa kirurgen för ett besömningssamtal, eller vad man kallar det och sedan tror läkaren jag träffade idag att det tar 2-4 veckor innan operation. Det jag är mest orolig över hur det ska gå de dagar när Steff jobbar kväll. Då kan jag inte ta värkmedicinen för jag blir så borta av dem och kan inte ta hand om barnen då... Hoppas verkligen att denna hemska period är slut snart! 
Det är så tungt för Stefan också som verkligen får dra hela lasset med barn, hem, planering, jobb osv osv. Och så dessutom ta hand om mig och se mig i svåra smärtor mest hela tiden. Nä, detta kan vi vara utan faktiskt. 

Jag vet att det är mycket tjat om att jag inte mår bra nu och jag ber lite om ursäkt för det, men som jag sagt tidigare så handlar ju bloggen om mitt liv och just nu är detta en del av mitt liv. 

En annan del av livet är mina underbara barn :). 
I förmiddags såg det ut såhär:
Tess blir så glad när hon får leka inne på Seths rum och särskilt med hans lego :).

Jag gillar ju Minionerna och detta citat var bra. 

Vi har ett litet hem, som just nu är rätt stökigt och i oordning, men vi skrattar varje dag och älskar varandra galet mycket! Det är värt mer än ett stort hus eller fina saker! 

Nu önskar jag dej god natt och att du får en fortsatt bra helg!!
Kram i massor 

Star Warsprinsessa

Mina älskade ungar!!! Som jag älskar dem. Idag klädde Seth ut sig och lekte Star Wars. Tess ville också va med, förstås, och ville klä ut sig också. Men inget annat dög än Star Wars och vi har inga Star Wars grejer i hennes storlek... Så jag fick säga att hon kunde vara en Star Warsprinsessa :). Det gick bra. Så nu har hon gått runt i sin prinsessklänning och sagt: "Jag äj en Staj Wåjs sessa".  Haha.

Jag mår fortfarande skrutt och är hög på mediciner mest hela tiden. Men familjen står ut med mig tack och lov! Stefan tog med barnen ut en stund så jag skulle få lite lugn och ro. 
Mina fina!!!

Det spelas och sjungs en hel del här hemma också nu. Det är mysigt!!

Här är det Blinka lilla stjärna som sjungs och "spelas".
Seth har börjat intressera sig för att lära sig lite noter och så och det är roligt tycker jag!! 

Min underbara kille!!

Haha de här två!!!

Hoppas du får en fin helg!!!
Kram 


Astmamedicinen

Tess har använt en ny astmamedicin i ca tre veckor och hon hostar inte alls lika mycket på nätterna. Inte sover hon hela nätter ändå, MEN hon har sovit mycket bättre! Halleluja!!! Hon har inte heller varit sjuk i feber på snart fyra veckor!!! Däremot har hon ju haft en magåkomma och kräkts nu i veckan, men hon har inte de här vanliga infektionerna hon brukar få. Så det är ju helt fantastiskt!!!
Wow, håller det på att vända nu?! Härligt!!




Kraaaaaaaam

Middag

Idag har vi varit ute och ätit. Vi går alltid ut och äter vid skolavslutningen, men i måndags gick det inte, så då blev det idag istället. 


Jensens blev det denna gång. (Seth valde).


Mmmmm

God natt :).


Tack

Helluuu.
Hur är det ute i Sverige idag? 
Det har varit härligt väder, som det sett ut iaf. :).
Många har haft skolavslutning idag och då är det ju gott när solen skiner och det är lite värme iaf. 

Här hemma händer inte mycket... 

Tess gillar att man sitter i hennes knä :). Hon trycker själv ner sig bakom och säger "sitta mitt knäääää" :). 

Den pigga mamman ställer gärna upp på det :).


Idag kom det ett kort på posten som gjorde mig såååå glad!! 
Cecilia - en bloggläsare jag aldrig träffat irl men som känns som en go vän - har gjort det och skickat till mig med en fin uppmuntran. Så glad och tacksam!!! 
TACK!!!

I övrigt är det lite speciellt att äta morfin... Blir totalt borta av tabletterna. Det som dock är bra är att smärtan släpper en stund, men i gengäld så kan jag inte prata eller tänka ordentligt... Stefan bara skrattar åt mig för jag blir helt väck. Tur vi kan skratta mitt i allt!

Hoppas du har det bra min vän!!! 

Skolavslutning och lite annat.

Hej min vän.
I morse var det en glad och sprallig kille som åkte till skolan. Sista dagen i lågstadiet!!
Världens finaste kille ever om du frågar mig!!! 
 
Tess har varit trött idag, men mått bra i övrigt. Hon fick vara hemma med mig, när Stefan åkte till handkirurgen och sydde sitt finger. Det gick bra för honom, men han får vara sjukskriven några dagar, eftersom han inte kan lyfta tunga grejer och behöver ta det lite lugnt med fingret. 
 
Tess älskar verkligen sin egna lilla soffa, som hon fått av grannarna. Den har hon bäddat och lekt, vilat och sovit i idag. 
En trött tjej har hon varit idag...
 
Stefan och Tess var hemma från skolavslutningen, eftersom hon var så trött och eftersom hon faktiskt har kräkts i helgen. Det verkar inte vara någon vanlig magsjuka... Vi vet inte vad det är och hon är mest trött, men vi tog det säkra före det osäkra och hon fick vara hemma.
Det var fint på skolavslutningen - som vanligt. Seth går på en fantastisk skola, med fantastiska lärare!!
 
Här sjunger f-klass, ettor, tvåor och treor ett medley om frukt :). 
 
Efter en fin och rolig avslutning gick vi upp till klassrummet och fikade och umgicks. 
Me and my son :). 
 
Några av Seths kompisar!
 
Petrus - som kommer fortsätta upp med barnen till fjärde klass, Seth, Kickie, som varit Seths mentor och så Suz, som funnits i klassen som resurs. Fantastiska lärare!! Och som du vet har ju Seth dyslexi och med Kickie som mentor har det varit bara bra hjälp och support!
 
När vi sagt tack och hej åkte vi ut till Marieberg. Seth har i flera år pratat om att han vill ta hål i örat. Vi har dragit på det länge, men sen började vi fundera på hur länge Tess kommer bli tvungen att vänta om hon vill ta hål i öronen och kom fram till att hon antagligen inte kommer få vänta lika länge som han. Därför bestämde vi oss för att ge honom det i "slutalågstadietpresent". Den glädjen!!
 
Lte nervöst var det allt innan han gjorde hålet. 
Nu var det såhär att det kostade lika att göra ett eller två hål så Seth gjorde ett hål och jag gjorde ett till i mitt ena öra. Det var helt oplanerat, men jag blev sugen när jag fick veta att det var samma kostnad :). 
Därför tog jag hål först så att Seth fick se att det inte var något farligt.
Han tog kortet på mig :).
 
När han väl tagit hålet slappnade han av. Lite ont tyckte han allt att det gjorde, men inte så farligt.
Nöjd kille.
 
Nöjd och rynkig mamma :).
 
När Tess somnat åt vi goda baguetter, som Stefan gjort och så en god tårta som jag gjort. Seth har själv valt att ha godisstopp nu, men om det är godis i kakor eller på tårta så får han äta. Denna mamman är lite sån att då går hon all in på tårtan så att sonen ska få äta lite godis såhär på skolavslutningsdagen...
 
 
Mina grabbar. 
Tess hade gärna fått vara med, men när Seth och jag kom hem från Marieberg så var hon så trött att hon fick sova istället.
 
Tyvärr har hela eftermiddagen och kvällen varit en stor smärta och illamående för mig. Det syns inte på korten ser jag - tänk vad lite smink och ett leende kan göra ;). Jag har stoppat i mig tre olika sorters starka mediciner och ändå har det hela tiden blivit värre. Därför gjorde jag som läkaren sagt till mig och åkte in till akuten (när vi myst en stund här hemma. Ville ju att Seth skulle få ha sin dag först.) 
Jag har fått morfinspruta och ännu mer medicn mot illamående. Illamåendet har släppt någorlunda, men smärtan finns kvar, så jag har fått med mig mer morfin hem. Det känns ju helt galet! Jag äta morfin!!! Oh, vad jag hoppas att jag får en operation snart så jag slipper detta och att operationen hjälper. Det är inte så roligt och jag försöker faktiskt hålla humöret uppe ändå, men när jag inser att inte ens en morfinspruta tar bort smärtan, så känns det rätt trist. 
 
Men nu är jag hemma igen och sitter här och bloggar för att komma ner i varv lite. 
 
Jag sjunger ju ofta på sånger antingen nynnar eller har dem bara i huvudet. Ikväll på akuten, har en helt fantastisk sång snurrat i huvudet på mig:
Här är en strof från den: 
 
"My heart beating, my soul breathing
I found my life when I laid it down
Upward falling, spirit soaring
I touch the sky when my knees hit the ground".

Den är från Hillsongs nya skiva. Helt fantastisk! 
 
Nä, nu ska jag försöka lägga mig. Jag summerar ändå denna dag som en riktigt bra dag på så många sätt!! Jag är tacksam för mitt liv och allt som jag har!!

Liten uppdatering

Jag vet inte vad jag ska säga haha... Stefan är på akuten och syr ett finger som han skadade på jobbet, Tess har någon konstig magåkomma och kräks en del och jag mår skrutt. Seth är pigg och glad iaf och slutar lågstadiet imorrn och har flugit helikopter i helgen :).
 
Här kommer lite bilder från det istället. Det är roligare :).
Här väntar han på att få åka iväg. 
Här lyfter de. 
Och här landar de. 
 
Haha, kanske inte så mycket att se för er andra, men jag tycker det är kul :). 
 
Haha, nu är Stefan tillbaka...
Han ska visst till handkirurgen imorrn bitti och sy...

Vad kan man göra annat än att skratta åt allt?? 
 
Jag ber och hoppas att vi alla mår bättre imorrn och att Seth håller sig frisk så vi får gå på skolavslutning och ha en go kväll imorrn!!

Hoppas DIN helg varit bra!! 
Kram kram 

6: juni Nationaldagen!!

Glad nationaldag!!!
Oh, vad jag älskar att få bo i Sverige. Vilket fantastiskt land vi lever i, på så många sätt. Det är ett bra land att dela med sig av till andra, som behöver :). 
 
Idag skulle jag och barnen åkt till farmor i Söderköping för att umgås och gå på en dag, som MAF (Mission Aviation Fellowship) hade. Det var massa flygplan och saker för barnen att göra. Med tanke på hur jag mår och att jag är helt ur funktion så kunde inte jag åka, men denna fantastiska farmor åkte och hämtade barnen halvägs hit och Stefan åkte härifrån imorse med dem. De möttes alltså i Katrineholm och imorgon kommer farmor tillbaka med dem hit. Stefan har jobbat från middag till nu ikväll och jobbar lika imorgon. 
Seth ringde förut idag och berättade att han fått flyga hellikopter!! WOW. Förstå vilken upplevelse för honom! Så glad och nöjd han var för det. Tack farmor!!!
Jag ska försöka få lite bilder av Inger (farmor) sen och då kanske jag kan visa dej också. 
 
Jag har firat vår nationaldag hemma, mest liggandes i sängen pga smärtan. Jag tog fram en flagga och hade en liten handplockad bucket blommor och så har jag tittat på film på datorn. Man får göra vad man kan helt enkelt :). 
 


Hoppas du har haft en fantastisk dag!!

Kram i massor

Vår eftermiddag

Hej hej.
Hur är det en dag som denna? 

Solen har hittat fram! Halleluja!!!
Jag tog en liten tur till vår närbutik och möttes av syrener på vägen.
Så underbart!!!

Det märks att det snart är sommarlov :).

När jag hämtade barnen (Stefan jobbade så jag fick snällt ta mig till skolan) fick vi vänta en stund på Seth som varit och tittat på fotboll mellan lärarna och niorna. 
Väntan var dock skön i solen.

Stefan jobbar hela kvällen och tack och lov för fina grannar där vi har fått hänga i eftermiddag. Jag gör inte många knop med denna värk och det behöver jag ju inte heller när barnen leker och Alex gör maten :).

Nöjd och glad på "sin" plats :).


Tack för god mat och sällskap! Vet inte hur jag fixat denna eftermiddag utan er!!!

Nu är läget som sådant att så fort jag äter får jag ännu ondare och mår väldigt illa. Har ju stark värkmedicin och illamåendemedicin. Känns sjukt att behöva stoppa i sig så mycket starka grejer... Men skönt att det finns förstås. Jag är sjukskriven två veckor till att börja med. Antingen ska det släppa av eller så får vi hoppas på operation snart.

Hoppas du får en fin helg min vän!!!! 

Räknade hårstrån

Hej hej.
En liten rapport bara...
Idag blev jag remitterad till akuten av min VCläkare. Jag kan inte äta något utan att det gör ont och jag mår illa hela tiden. 
Jag har ingen inflammation och det är ju bra, men det innebär också att jag inte opereras nu utan får vänta. Vet inte hur länge, det kan ju bli månader. Jag har iaf fått fyra mediciner utskrivna för värk, illamående och mage. Förhoppningsvis ska jag ju kunna börja fungera här framöver... Läkaren sa också att det kan vara så att jag har ett skov nu och att det kan släppa så jag mår helt bra ett tag innan nästa skov. Vi får hoppas på att detta skov går över och att jag snabbt får en operationstid och att operationen hjälper! 
Be gärna för mig, ni som ber. Är trött och less och hela familjen påverkas ju av detta... En familj som redan är rätt sliten...

Så gott att ändå vila i Guds hand!! Han som har full koll!!!
Han som räknar hårstråna på våra huvuden, han bär genom allt!!!
Fantastiskt!!

Hoppas du min vän mår bra och har en fin vecka!!!
Kram i massor!!!!

Tålamod?

Jag som är van att ha så mycket tålamod, blir sällan arg (visst blir jag irriterad ibland, men inte arg) osv har inget tålamod längre. Jag vill helst vara ensam och att ingen tar på mig, eftersom jag har så ont och mår illa mest hela tiden. Det är svårt när man har en tvååring som är van att vara nära och får vara nära hur mycket hon vill normalt sett.

Usch mammasamvetet gnager...
Frusamvetet också. Stefan blir just nu lämnad i att göra allt här hemma och vi är som du vet rätt slitna innan det här kom.
Han är fantastisk!! Jag är glad att jag valde honom till man och pappa till mina barn.

Jag har precis tagit morfinbaserad medicin, så nu ska jag sluta skriva, för jag vet inte vad jag kommer skriva när den kickar in :). Jag är som sagt inte van att ta stark medicin så den stiger mig i huvudet rätt snabbt.

Ha det nu så gott och jag hoppas du mår bra min vän!!!

Kram

Tårar

När man (läs jag) gråter när man pratar med sin chef och sin läkare, då mår man (läs jag) rätt dåligt.
Jag tror på att gråta när man är ledsen, men jag tycker inte om att gråta pga smärta, eller inför människor där jag vill va lite "proffessionell"... Jag gråter sällan av smärta!! Men det är nog nyttigt för mig och säger mycket om hur jag mår. 

Jag har iaf fått lite annan smärtlindring så får vi se vad som sker sen. Just nu får jag ont av vad jag än äter... Jag har en jättebra läkare på VC och det är jag glad för!!!

Är också glad för hemgruppen som var här ikväll. De tar mig som jag är, spöklik i ansiktet, påverkad av medicin, trött och avslagen osv. Tack vare att de var här kunde jag ju va med!!! Tack och lov att Stefan fixade och servade med allt! Han kan han!! ❤️

Nu ska jag försöka sova. 
God natt min vän!!


RSS 2.0