Buenos noches

God kväll!

Pust i värmen... Ska inte klaga för jag älskar sommaren, men det är inte roligt att jobba och vara inomhus hela dagarna på jobbet!!! Så när jag kom hem så var det trädgården som gällde. Vet ni, jag är sååååååååååå glad att vi har en gillestuga, som är sval och skön, att sova i när det är så här varmt. Vi sover gott om nätterna. =)

Seth har klippt sig idag hos samma frisör som Stefan går till. Visst ser han stor ut helt plötsligt?


Jag började med att laga mat när jag kom hem, eller lagade och lagade. Jag stekte upp färdiga potatisbullar =) Vi satte oss på filten under päronträdet och åt, eftersom det fläktade lite där.

Hm... vet inte hur vi ser ut... ha ha.

Stefan har målat, plockat skräp som takgubbarna har slängt ner i trädgården och lite annat idag. Jag slängde ihop en god "toscakakaokaka", som jag hittade på http://bagarstugan.blogspot.com mmmmmmmm vad god den blev!!! När Seth somnat så skrubbade jag ALLA våra takrännor - på båda sidorna!!! Aj, mina händer. Men nu är de rena och kan målas svarta - alltså inte händerna utan takrännorna! Det är mycket jobb med att ha hus, men det är så roligt också att vi får det som vi vill ha det och se detta växa fram.

Nä, nu ska här ätas lite kvällsmacka.

Blessings

Sjörövare

Idag har vi haft en så härlig dag. Vi åt frukost på sängen igen ;0) hi hi.
Sen åkte vi till kyrkan och jag sjöng och Stefan ledde mötet. Det var riktigt bra möte! Efter det åkte vi hem och åt en snabb lunch innan Seth åkte till Simon som fyller fyra år, på ett sjörövarkalas. Seth var sjörörvare och här gör han en sjörövarmin=) Hi hi.


Han var på kalaset i två timmar själv så Stefan och jag grunnade på vad vi skulle göra under dessa "lediga" timmar. Först tänkte vi måla och lite sånt, men bestämde oss för att bara vila. Så det slutade med att vi låg på en filt under päronträdet och pratade och vilade och hade det så skönt. Härligt.


Vi tog även en tur till Horndal och badade lite där. Ullis, Jonas och barnen följde också med och fikade o badade. Årets första dopp för mig. =)
Nu sitter en trött trött Seth bredvid mig och vill sova. Han har haft en dag full med äventyr =) så jag förstår att han är trött. Bäst jag lägger honom!

Blessings

Värme och ledsnad

Idag har vi inte gjort många knop och det är nog inte så konstigt... Det är VARMT och dessutom sörjer vi kissen. Det är konstigt att ett djur kan väcka så många känslor. Seth frågar mycket efter honom och sa ikväll att vi skulle be till Jesus att han kommer hem igen. Stefan förklarade igen att han är död och kan inte komma tillbaka. Då kramade Seth sin gosekatt och sa att han vill ha en ny katt. Liten Seth. De var ju verkligen kompisar de två.
Vi har ialla fall:
-Ätit frukost i sängen (I love it).
-Köpt födelsedagspresent till Simon, som ska ha sjörövarkalas imorgon.
-Handlat mat och andra prylar som behövde fyllas på här hemma.
-Ätit glass "på stan".
-Ätit tacos med Martin.
-Stefan klippt gräs, jag och Seth städat altan.
-Fixat Seths pool så han kan bada (vilket han gjort).
-Haft picknick på en filt vid vårt päronträd.
-Varit ute och cyklat och gått.
-Jag har övat inför att sjunga imorgon i kyrkan.
-Jag var på bön i kyrkan.

Nu ska vi äta nybakade ciabattor och kolla på film i vår svala källare.
Har alltså varit en skön dag trots allt.

Jag har ju tänkt en del på Sid idag (förlåt att jag tjatar.) Jag känner tacksamhet att han kom hem. Tänk om han blivit påkörd och liggandes någonstans där vi inte hittade honom. Dels kunde han blivit liggandes och lidande innan han dog, dels hade vi inte vetat något om var han var. Nu tog han sig hem och gav liksom upp när han väl kommit innanför dörren. Dessutom fick Stefan vara med när han dog annars hade han dött ensam.

Jag fick nyss ett sms från en av mina goaste vänner i Örebro och hon sa att hon tycker att vi har lite mycket jobbigt som händer nu och hon ber för oss lite extra. Det känns så skönt!!!
Trots att det varit ganska mycket jobbigt för oss, så har vi det så bra tillsammans. Jag är SÅ tacksam för Stefan och vår relation och för Seth. Han är en sådan glädjekälla i livet. Vi har vänner omkring oss! Vi har båda jobb som vi trivs med och ligger inte i någon riskzon att bli av med jobben (ännu). Vi har ett fantastiskt hus. Våra familjer bryr sig om oss och vi har bra relationer med varandra. Jag kan räkna upp många fler saker som jag är tacksam över. Detta tar ju inte bort att det känns jobbigt i livet när tråkiga saker händer, men det är ändå bra att tänka på det man faktiskt har när annat skiter sig...

Nä, nu ska jag bre mackor =)

Blessings

Sid



Sorgligt.
Vi fick ta beslutet att avliva Sid igår. Han hade blivit påkörd och vi förstår inte riktigt hur han kunde ta sig hem. Han var rejält skadad. Stackars kissen.
Vi kommer sakna honom!
Det första Seth frågade när han vaknade var var Sid är. Vi har försökt förklara att han är död, men det är svårt att förstå för en tre och halvt åring. Han tyckte att en ambulans skulle kunna hjälpa Sid, eller att doktorn kunde det... Vi får nog förklara om och om igen att Sid inte kommer hem något mer.
Så idag är vi lite dämpade.

Vi kommer ha en dag med pyssel hemma och handla och sånt. Kanske hinner vi ta en tur till en strand. Vi får se.
Hoppas Ni får en bra dag!

Blessings

Härlig fredagseftermiddag

Idag var det så fint väder så det var inte jätte roligt att vara på jobbet. Hade hellre varit på en strand... hi hi. Men när vi kom hem tog vi en filt och hade lite picknick ute i trädgården. Det var också mysigt =)


Stefan tog kort på Seth och mig

och sen vill Seth ta på Stefan och mig. Jag tycker han har blivit duktig på att ta kort =)




Oj, oj. När jag skrev på detta inlägg kom Sid, vår katt, in genom sin lucka och la sig precis innanför och jamade förtvivlat. Seth och jag gick till honom och ena bakbenet var helt lealöst och han hade ett par fula sår. Stackars kisse. Han har troligtvis blivit påkörd. Jag ringde till Stefan som var iväg på grillkväll i Fors med ungdomarna, men han kom hem direkt. Jag ringde veterinär och försökte få tag på någon som har öppet såhär på kvällen. Det blev Strömsholm mellan Köping och Västerås som Stefan fick åka till med Sid och så stannade jag hemma med Seth. Hoppas allt går bra.
Usch, jag har dåligt samvete nu, för Seth blev ju väldigt uppskruvad och hoppade runt och pratade och pratade, troligtvis eftersom han också blev orolig för Sid och eftersom jag blev uppriven. När jag ringde och lyssnade på veterinärens telefonsvarare vart jag skulle vända mig och de läste upp telefonnummer så pratade och pratade Seth. Jag sa till slut åt honom på skarpen att vara tyst så jag kunde höra vad de sa. Stackars honom. Han var ju också orolig och uppskruvad och så blev jag arg på honom. Men vi pratade om det efteråt och jag förklarade för honom varför jag sa till honom så skarpt. Så allt är ju bra nu, men mitt dåliga samvete gnager ändå lite... Ja ja, man är ju inte perfekt.

Nu hoppas jag att allt går bra med kissen och för Stefan som får sitta och köra ca 10 mil enkel väg...
Seth och jag har bett för dem här innan Seth somnade. Det är skönt att även få lägga sin katt i Guds hand. Inget är för litet eller stort för honom.

Ha en bra fredagkväll!!!

Blessings

Uppdatering fågelungar

Hi hi. Vi har verkligen fått nya familjemedlemmar på jobbet =) Vi går och kollar till de små fågelungarna då och då. De växer och har börjat pipa lite smått. De fåglarna på balkongen har nu blivit små dunbollar =)

Söta va?

Vill ha maaaaaaaaaaat! (Fåglarna på balkongen)

Jag trodde nog inte att det skulle bli några ungar i boet över dörren, eftersom mamman flyger därifrån varje gång någon öppnar dörren och detta sker ju många gånger om dagen, men... Det har blivit tre små fåglar, som piper och piper. Jättemysigt!


(Fåglarna på dörren) Vill också ha maaaaat!!!

Idag är Stefan på Speedway (no surprise ha ha) Men idag är det lite annorlunda för en sportreporter från tidningen Dagen har följt honom en stund på jobbet i em och så fikade vi tillsammans här hemma innan de åkte till Speedwaybanan. Känns roligt att detta att han är kaplan för Masarna blivit en nyhet! Håll utkik på www.dagen.se

Blessings

Tak

Idag har resten av tegelpannorna kommit ner från huset. Imorgon ska Micke fortsätta byta papp och sånt. Vi fick hjälp av tre härliga ungdomar: Tobbe, Martin och Samuel. Återigen: VAD VORE VI UTAN VÅRA VÄNNER????



Seth var med och hjälpte till en stund, men orkade inte hela tiden idag. Kanske inte så konstigt i värmen och det blev rätt så sent dessutom.


Nu sover han i källaren. Vi valde att sova där inatt alla tre, dels för att det är svalt och skönt där och för att de går på taket precis över Seth och då kan han inte sova =)

Seth och jag bakade en sockerkaka i en härlig hästform, som killarna ska få mumsa på nu när de är färdiga på taket.


Sockerkaka med nougatpluttar i =) Passar väl bra med en hästform nu när vi bor i Daaaalarna...

Imorgon ska jag ta med mig kameran till jobbet igen för fågelungarna utvecklas hela tiden. Dessutom har det blivit små fågelungar i boet över dörren. Bilder kommer imorgon!!!

Blessings

Nu har fågeläggen kläckts

Kommer ni ihåg att jag visade bilder på ett fågelbo på vår balkong på jobbet? Igår morse kläcktes de flesta äggen och några små små fågelungar tittade fram. Imorse, när jag tog detta kort var ett ägg ännu okläckt, men idag när jag åkte hem var det en liten fågelunge istället för ett ägg. Det är coolt att få följa dem. Vi måste ju bara låta dem vara ifred så mycket som möjligt, men man kan ju gå ut och kolla ibland =)

Ser ni de nakna ungarna med lite fjun? Härligt va?



Blessings

Min farmor

Min farmor flyttade hem till himlen sent igår kväll.
Jag tycker det är så vackert att säga att man flyttar hem, istället för att säga att någon dog.
Hon är hemma hos Jesus nu.
Hon har varit dement i många år, så på ett sätt har hon redan varit borta från oss, men ändå är det sorg och saknad efter henne nu. Det känns konstigt att hon inte finns hos oss längre.

Farmor var barnvakt åt oss ibland när vi var små. Jag minns att ingen kunde steka pannkakor som hon! Oj, det var de bästa pannkakorna vi visste. Hon kunde även sitta en hel dag (kändes det som när man var liten) och läsa bamsetidning efter bamsetidning för oss. Alla vi syskon gillade när någon läste för oss och det gjorde farmor, varje gång vi träffades. Hon bakade också jättestora pepparkaksgrisar med våra namn på till oss varje julafton. Hon tog också alltid kort var vi än var. Vad synd att hon inte fick uppleva att ha en digitalkamera. Det tror jag att hon hade gillat.
Det finns många fina minnen med henne och det uppskattar jag.

Vad skönt att veta att vi ses igen en dag!

Blessings


Nu är jag tillbaka

Hej igen.
Nu är vi tillbaka från Nyhem. Oj, vad bra det var!!!
Jag och Seth åkte till mamma och pappa på tisdageftermiddagen med ett litet middagsstopp i Örebro hos min bror. När vi kom fram till mamma och pappa var Seth så uppspelt så han somnade inte förrän 22. Trots en sen kväll vaknade han efter 6 och var i full gång. Jag åkte iväg efter frukost mot Nyhem. Seth var glad att få vara hos mormor och morfar alldeles själv. =) Det var så härligt att få åka själv i ca två timmar. Jag satt och lyssnade på Steven Curtis Chapman och tittade på den otroligt vackra naturen som är i södra Östergötland. Det är ängar med smörblommor, prästkragar, kossor och sten. Riktigt idylliskt. Tänk att ha fått växa upp i en sån idyll! Vilken tur jag haft.

Det var skönt att komma fram till Nyhem och få träffa Stefan igen. Vi gick på bibelstudier och umgicks med vänner från hela Sverige. Underbart! En kväll var det en kör från Chicago som sjöng. Det var riktigt drag! Tänk en svart gospelkör!!! Det gungade och de fick hela den svenska stela publiken att stå upp och dansa. Inte dåligt va?!

Det var så härligt att se dem. När de gick upp och ner på scenen så gick männen först och ställde sig och hjälpte kvinnorna, så att de inte skulle ramla i sina höga klackar. Riktigt rart tycker jag...

Vi tog även en tur in till Jönköping och A6 och shopade lite...

...och fikade gott =)

Det var roligt att få vara på Nyhem själva. Vi hann verkligen träffas, bara Stefan och jag och även träffa och umgås med vänner som samlas från hela Sverige. Men det var allt härligt på lördagen när Seth kom tillsammans med mamma och pappa. Man saknar allt sin plutt när man är ifrån varandra ett par dagar. Vi är ju inte vana vid det...

Ja, summa summarum: Vi har haft en toppenmidsommar! (Men det är skönt att vara hemma tillsammans igen.)



Blessings

Nyhem snart

Kommer logga ut nu, eftersom jag kommer åka till en elfri zon =) på Nyhem. Jag återkommer efter Midsommar!
Glad och solig midsommar önskar jag er alla och Guds välsignelse!

Blessings

En sång till min älskling

En av mina absoluta favoriter bland sångare är Steven Curtis Chapman. Han skriver otroligt bra texter, har en fantastisk röst, producerar underbar musik osv osv osv. Han har skrivit en sång till sin fru, med en text som är så fin. Jag tycker den passar väldigt bra in på vad jag vill säga till Stefan. Vi har varit gifta i nio år i år. Det är nio år, som varit helt fantastiska. Vi har haft jobbiga perioder, då livet varit jobbigt och vi har haft fantastiska perioder då livet flytit på utan någon direkt friktion. Jag är så tacksam för att han vill vara min livspartner. Det är honom jag vill dela hela mitt liv med! Det är honom jag vill bli gammal med!
Här kommer alltså  texten på en av Stevens sånger, som passar sååå bra med vad jag vill säga till Stefan. (Gott att någon redan uttryckt sig så bra så att man bara kan citera...)

Go there with you
"I know you've heard me say these words before
But every time I say I love you the words mean something more
I spoke them as a promise right from the start
I said death would be the only thing that could tear us apart
And now that you are standing on the edge of the unknown
I love you means I'll be with you wherever you must go

I will take a heart whose nature is to beat for me alone
And fill it up with you - make all your joy and pain my own
No matter how deep a valley you go through
I will go there with you
And I will give myself to love the way Love gave itself for me
And climb with you to mountaintops or swim a raging sea
To the place where one heart is made from two
I will go there with you

I see it in your tears - you wonder where you are
The wind is growing colder and the sky is growing dark
Though it's something neither of us understands
We can walk through this together if we hold each other's hand
I said for better or worse I'd be with you
So no matter where you're going I will go there too
I known sometimes I let you down
But I won't let you go - we'll always be together."

Blessings

Visdomsord

"Förlåtelse är att låsa upp dörren
 för att släppa någon fri - och inse att fången var du."

Max Lucado

Uppdatering

Hej hej och god morgon.
Vill bara uppdatera lite om vår sovrumsvägg... =)
Under natten har fukten i stort sett torkat upp. Micke har påbörjat jobbet med taket, eftersom det är uppehåll från regnandet. Regnet hänger dock i luften, men vi hoppas på uppehåll hela dagen. Förhoppningsvis behöver vi inte göra något åt väggen, utan fukten torkar upp av sig själv. Micke tror inte att det är någon fara heller, vilket är skönt! Men vi tar tag i det mer när vi är hemma från Nyhem båda två och vet hur takläggningen framskrider. ;O) Det får nog ändå bli nya tapeter, men kanske till hösten istället om det inte är akut. Ja, ja, vi får se.
Ikväll ska jag packa, städa ur bilen lite och städa ur hemmet lite så att Frida och Mirre inte behöver bo bland katthår och dammråttor ha ha. Nävars, så illa är det inte, men det är väl trevligt om det är nystädat när de kommer för att bo i vårt hus.

Blessings

Vad vore vi utan våra vänner?

Idag har Seth och jag tagit det lugnt. En så lugn dag har jag nog inte haft på flera år... Tills nu på eftermiddagen. Jag tar det från början.

Seth och jag har softat hela dagen. Vi har varit nere i gillestugan till stor del. Både han och jag har varit trötta, så jag har läst och han kollat på Nicke Nyfiken, blandat med att vi har "pärlat", målat och busat.
Vi tog en sväng ut, för att få komma ut, men eftersom det regnar galet mycket åkte vi bara och tankade och svängde in på Ö&B =)


Seth har börjat med att bara spexa framför kameran... svårt att få ett normalt kort på honom nu för tiden...=)

Här tankar vi i regnet...


På Ö&B köpte vi en stor målarbok och lite färgpennor, som vi roade oss med en stund.


Alltså, det har regnat oavbrutet i över ett dygn. Det syns inte riktigt här hur mycket det regnar, men det regnar mycket - hela tiden.



Såhär ser kissen ut varje gång han kommer in.


Ja, med tanke på att vi har tagit bort tegelpannorna på halva taket så är det ju inte lysande att det regnar och blåser HELA tiden, men eftersom vi har nya pressenningar på taket, trodde vi att det var okej. Men ve och fasa.
Se vad jag såg när jag gick in i vårt sovrum nu på eftermiddagen:



Det rinner vatten utmed väggen! Stefan är på Nyhem och jag är helt borttappad när det gäller att klättra på tak och så. Jag ringde Stefan, som ringde Håkan. Håkan och Christine kom direkt och Håkan gav sig upp på taket. Han ringde Staffan, som kom med brädor tillsammans med sin son Fredrik.  Stefan ringde även han som ska lägga vårt tak så han kom också. Jag kan inte förklara precis vad som hänt, men pappen som är på taket över vårt sovrum är helt förstört och detta ska ju bytas ut nu när taket ska läggas om, det är ju bara det att det inte går att lägga något tak när det regnar såhär. Nu har de iaf lagt brädor och grejer så att vattnet ska rinna av pressenningarna bättre. Hoppas hoppas att det slutar rinna inne i huset nu. Vet inte om detta går på försäkring eller hur det blir. Det känns riktigt riktigt jobbigt, eftersom vi egentligen inte ens har råd att lägga om taket, men det måste vi ju. Det som är positivt i eländet är att vi nu måste tapetsera om i sovrummet, vilket vi velat göra i två år, men som vi inte har tyckt att vi skulle prioritera bland andra saker att göra. Nu ber vi om bättre väder så att taket kan bli lagt!



Vad vore vi utan våra vänner i församlingen? Våra familjer bor ju så långt bort, så vi kan ju inte få någon akut hjälp av dem och eftersom jag inte är så duktig på just utomhusgrejer så blir man ju helt väck när man är ensam hemma. Jag är så oerhört tacksam för alla som finns omkring oss, som hjälper med Seth och med praktiska saker. Tänk vilken gåva att få tillhöra en församling där man ställer upp för varandra!
Tack!!!!

Blessings

God Morgon

Natten har varit lugn. Seth hade ont i magen hela kvällen, men somnade och sov hela natten till 5. Skönt! Idag säger han att han inte har ont i magen. Jag har också sovit gott och känner mig bättre i magen också. Vi har blivit bönhörda! Vet inte än om vi kommer gå till kyrkan idag. Tråkigt om det skulle vara något som smittar... Tyvärr regnar det fortfarande hur mycket som helst, så det är ju inte så lätt att vara ute. Men något ska vi väl kunna hitta på att göra =)

Seth har en ny favorit sysselsättning. Han vill kolla på några videor som ligger på min svägerskas blogg. Hi hi.
Dels är det när kusin Hugo spelar Kubb och dels när Alva säger nääää till sin storebror hela tiden. =)
Dessa videor hittar ni på http://thelifeoflovisa.blogspot.com
Alvas näää är i juni under rubriken "påtvingad picknick och retstickor".
Kubbspelet är i april under rubriken "påskmiddag".

Återkommer nog under dagen! =)

Blessings

Sovtajm...

Jag berättade ju att vi dragit ut bäddsoffan i källaren och låg där i em och tittade på Nicke Nyfiken. Vi bestämde oss för att sova här nere inatt, Seth och jag. Bara för att ha lite mysigt och annorlunda nu när vi båda är konstiga i magen och alldeles ensamma här hemma... 
Sid har en förmåga att alltid vilja vara där Seth är, trots att Seth jagar honom och bär honom - på ett ickeskönt sätt =)
Jag försöker få Sid att inte ligga precis på Seth när vi sover, eftersom Seth då vaknar och ber mig flytta på Sid. Detta går dock inte så bra, eftersom Sid hela tiden vill vara där Seth är...


men visst ser det mysigt ut..?

Blessings

En regnig lördag i juni

Har egentligen inte så mycket att berätta idag. Stefan är på Nyhem, så Seth och jag är själva hemma. På tisdag åker vi till Kisa och där lämnar jag Seth hos sin mormor och morfar och drar vidare till Nyhem på onsdagen. Hos vår lilla katt kommer Frida och Mirre bo. Det är skönt att ha några som bor i huset när vi är borta, dels för kissens skull, men också så att det inte ser så tomt ut...
Seth var hos Alicia, härliga Alicia, på fm och jag passade på att baka bullar och städa huset. När Seth kom hem bakade vi nougatmuffins och wienerbröd. Recepten på dessa har jag hittat på http://bagarstugan.blogspot.com en härlig blogg med härliga recept. Passar ett kakmonster som moi =)



Seth har fått ont i magen nu på em, får se vad det blir av detta... Jag ber och hoppas att han inte blir sjuk...
Jag har dragit ut vår bäddsoffa i gillestugan och där ligger vi nu och kollar på Nicke Nyfiken. Jag fick inte ta en bild på honom och det måste jag ju respektera, annars hade ni fått se hur mysigt vi har =)

Ute har det regnat hela dagen. Igårkväll blåste det galen och jag blev jättenervös eftersom vi inte har något tak på halva huset, men däremot presseningar. Jag såg framför mig att presseningarna blåste iväg och jag skulle få ge mig upp på taket själv och försöka få dit dem... Jag låg där i min säng och bad till Jesus att de skulle ligga kvar och det gjorde de.=)

Nu har vi inga mer planer inför kvällen, mer än att jag hoppas att vi får vara friska... Hatar allt som har med magsjukdomar att göra!!!!

Blessings

Fågelbon

På mitt jobb har vi en balkong, som vi brukar sitta och fika och äta på när det är varmt ute (vilket det absolut inte är nu!!!)
Nu har vår balkong börjat rustas upp och mannen som rustar upp ville klippa ner en växt vi har där, men gissa vad han hittade där..? Han hittade ett fågelbo, så växten får vara kvar!!! Idag tog jag med mig kameran för att ta kort på fågelboet. Det är så fint!


Här är balkongen och växten. På den vita stolpen sitter fågelboet. Den lilla fågeln flyger förstås när man kommer ut på balkongen, så nu får den vara ifred där.


Fint va?

En kollega till mig såg att jag tog kort på fågelboet och visade att det finns ett bo till, som jag inte visste om. På vår ytterdörr, längst upp är det ett fågelbo och en fågel som ruvar där.


Ser ni boet längst upp på dörren?


Tänk så många som går ut och in genom denna dörr varje dag och ändå valde hon att bygga bo där. Hon flyger bort varje gång man går i dörren, men flyger snabbt tillbaka igen. Tydligen är det inte heller första året hon bygger där utan det har hänt tidigare också. Djur är häftiga... Ska bli spännande när äggen kläcks!

Annars har det inte hänt så mycket spännande idag =) Softar nu ikväll, men det är riktigt skönt faktiskt. Det blir ju inte så mycket av den varan i vårt liv, men idag och hela helgen kommer vara soft och skön!!! HÄRLIGT! (blir det soft för ofta är det bara tråkigt, men när det blir såhär någon gång ibland är det bara skönt.)

Blessings

Huvudgubbar

Idag när jag kom och hämtade Seth hos sin dagmamma, så vägrade han följa med. Han var ju hemma hela förra veckan och tyckte det var sååå roligt att leka med sina kompisar igen. Det slutade med att jag fick bära honom till bilen.

När vi kom hem ville han måla, så vi tog fram målarfärg och började måla. Nu har han äntligen börjat komma på hur man målar gubbar. Det är ju så sött när barn målar gubbar: ett huvud med armar och ben rakt ut från huvudet. Bredvid hans gubbe ser ni min fina gubbe... hm... som jag gjorde för att visa hur man gör =)


Här har han gjort en till gubbe:


Nu på em har solen ängligen lyst igenom molnen lite. Härligt. Vi har det så bra som har en stor uteplats. Seth gillar att cykla där och idag lekte han Speedway ha ha. Hans far lär bli stolt när han hör det. =) Han cyklade runt runt runt runt på sin "motorcykel".  


Nu är han riktigt trött, vilket inte är så konstigt eftersom han var länge hos dagmamman idag och det var över en vecka sedan han var där. Ska lägga honom snart, för han ligger bara här på vår säng och orkar inte göra något! När han somnat ska jag börja göra iordning mitt nya Wasgij puzzel. Stefan är nämligen på Speedway idag i Västervik så han kommer inte hem förrän inatt, så jag har kvällen för mig själv och då passar det bra med lite Wasgij.

Blessings

Blessings

Student och tak.

Igår bjöd vi våra ungdomar som tar studenten i år på lite middag. Oh, vad roligt det var. Vilka härliga tjejer!


Från höger uppifrån:
Jennifer, Josefine, Miranda, Annie
Julia, Pernilla, Frida

Vi hade en jättemysig kväll. Vi åt, umgicks och tävlade i Singstar...

Frida och Stefan i duell... Frida suger verkligen... inte på Singstar. Finns det någon som kan vinna över henne i detta spel!!?? Stefan är så härlig. Han bjuder verkligen på sig själv när man tävlar så här. MIN MAN =)
By the way: Grattis Frida till körkort och bil!!!

I sommar ska vårt tak läggas om. Så idag fick vi hjälp av fyra härliga killar att ta ner takpannorna på halva huset. Martin, Elias, Jonas och Victor TACK för hjälpen. Ni är guld värda.
Seth var med ute i tre timmar och hjälpte till. Vilken härlig son vi välsignats med. Han älskar Victor och pratade med honom HELA tiden. Imponerande att Victor orkar svara varje gång man hör: "VICTOOOJJJ"! =) Seth hjälpte också till att bära takpannorna. Han var så duktig.


Seth och Victor jobbar!

Vad skulle vi göra om vi inte hade alla härliga vänner som hjälper oss!?

Jag älskar verkligen blommor och nu fick jag lite mer blommor av mamma och pappa i helgen, så blomsamlingen på trappen har utökats:


Nu är det snart CSI och som ni vet följer jag denna serie =) Så hej då så länge!

Blessings

Idag har här firats

Igår kom mamma, pappa, Marcus, Lovisa, Hugo och Alva och hälsade på. De stannar till imorgon! Det är roligt!!!
Hugo och Seth är ju härliga kusiner i samma ålder. Alva är en glad prick - HELA TIDEN! Hon är helt otroligt glad och rolig.
Tänkte visa lite av vår helg i bilder!

Hugo och Seth målar


Glada Alva


På morgonen träffas vi hos mormor och morfar och dricker kaffe, i vanlig ordning =)
(Detta är en tradition i vår familj, sedan årtioenden tillbaka...)


Söta kusiner


Vid 13 fylldes huset med glada barn och vuxna. Oh, vad jag uppskattar mina vänner! Jag är så glad att de kommer hit och firar med mig!
Vilka duktiga barn dessutom! Trots att det var ca tio barn, varav 90% var pojkar, så märkte man knappt av dem och de bråkade inget utan det gick som på räls. Fantastiskt tycker jag.


Jag har fått fina presenter! Bla en tavla med en häst på, som Lina gjort. Kolla gärna på http://homebylina.blogspot.com där hon säljer sådana! Hon är så duktig! Jag fick även ett prydnadsträd och fågelbad och en liten fågelholk att ha i rabatten, som ska vara runt prydnadsträdet. Bild kommer sen när det är färdigt... förstår att det låter konstigt, men det kommer bli fint =) Tack för alla blommor och choklad och bok också! Oh, vad glad jag är för idag!
Tack alla goa vänner som kom! JAG ÄLSKAR ER!

Lovisa och jag - kära svägerska - tycker om att "dumma" oss på kort. Här gör vi en "blondinbellapose"... Kolla in fötterna! Det är så här man ska posera på kort tydligen... Hi hi.


Våra pojkar...


Seth tog denna bild på Lovisa och mig =) Bra gjort tycker jag.


Nu sitter vi och pratar och umgås och tittar på fotboll. Går väl sådär för Sverige... bye bye VM...
Oh, vad mysigt det är att ha familjen här! Saknar syster yster och hennes familj bara... och mormor och morfar...

Vill också visa en cool grej jag fått av mamma. Det är en bombin - en gammal vävgrejsimojs - som man alltså använde när man vävde på något sätt. (Mormor, du vet nog... du kanske kan skriva vad det är.) Jag tycker den är fin och har en garderobsväxt på den, eftersom den inte står i solljus. Jag tycker den är härligt. Jag är ju mycket för gamla saker =)



Blessings

Regn regn regn

Idag har verkligen regnet öst ner - länge och mycket!

Jag åkte och jobbade på förmiddagen och var hemma med Seth på eftermiddagen. Idag är han dock feberfri och har ätit lite. Men han är ändå väldigt trött och eftermiddagen har spenderats till stor del vilandes i sängen. Stefan kommer vara hemma med Seth imorgon.
Nu till helgen kommer mamma, pappa, bror, svägerska och brorsbarn för att fira att jag blivit klar med steg 1. På lördag kommer några vänner också och firar. Jag är ju galen i att fira allt som firas kan och jag är stolt över att vara klar nu, så självklart firar jag detta. Vi får hoppas på fint väder, för eventuellt blir det 14 barn och då är det skönt om de kan vara ute...hihi.

Ha en skön kväll!

Blessings


Update

Hej hej
Vi har fortfarande en liten sjukling härhemma... Seth har fortsatt ha feber och ibland sticker den iväg uppåt. Igår ringde Stefan VC men de hade inga tider. De tyckte dock att de skulle åka till akuten. Efter flera timmar där visade det sig att han har en virusinfektion på luftvägarna. Inget att göra alltså, men om han inte är feberfri på torsdag ska vi komma tillbaka. Han hostar och hostar och hostar. Tyvärr hjälper inte hostmedicinen något vidare. Inatt var vi vakna ca två timmar för att han hostade hela tiden. Stackars liten. Han äter inget, men dricker bra. Eller förresten, idag åt han ett rån och lite tom och jerrykex. Han har gått ned ca 1.5 kg sedan i torsdags. Han är ju vid gott mod och gnäller inget. Han går och lägger sig ofta och somnar till då och då. Han vill ädnå vara ute lite ibland och leka lite på sitt rum och det är ju goda tecken. Vi bestämde idag att han får vara hemma hela veckan, eftersom han fortfarande är såpass dålig. Stefan och jag delar på VABen. Idag jobbade vi halva dagen var. Imorgon är jag hemma och på torsdag jobbar vi halva dagen och på fredag är Stefan hemma. Det är så skönt att kunna dela på det när det blir så här.
Ja, det är vårt liv just nu. =)
Vill också bara berätta hur fin vår Seth är. Flera gånger idag har han kommit och sagt till mig: "Mamma, du är så fin." "Mamma, jag älskar dig". Tänk att få höra det från sin lilla plutt. Han är ju så underbar!!!




Blessings

RSS 2.0