Advent

Både Stefan och jag är fortsatt sjukskrivna pga Corona. För någon vecka sedan fick han åka ambulans till sjukhuset för att han var så dålig. Men han behövde aldrig bli i lagd tack och lov. 
I helgen var jag så dålig så Stefan blev orolig (orkade inte gå upp från soffan mer än för att gå på toa och orkade knappt svara när någon pratade med mig. Och andningen var jobbig.) Stefan upplevde mig som väldigt frånvarande och "tvingade" mig att ringa 1177. De ville skicka ambulans men det kändes onödigt så Stefan skjutsade mig till akuten istället.  Jag fick hjälp snabbt och fick träffa en jättebra läkare. Alla prover var bra och lungorna lät bra så det var skönt. Men både Stefan och jag har åkt på rätt allvarlig covid. Hoppas hoppas att detta är över snart! 🙏🏻
Det känns som vi kan detta nu. Men mitt i allt är det skönt att vi är hemma tillsammans och har sällskap av varandra. 
Och tack och lov så mår barnen bra!! 

Jag har varit lite piggare idag och har orkat fixa lite med adventpynt korta stunder. Underbart. Jag älskar ju advent!!

Vi är så välsignade med fina vänner och familj! Mamma kom hit med en kasse lussebullar, pepparkaksmuffons, rågbröd och kolakakor! Katarina kom hit med mjuk pepparkaka och lussebullar också. Så nu behöver jag inte baka till advent! 
Jag älskar ju att baka men i år orkar jag inte så då är det ju fantastiskt att andra gör det åt mig! Så tacksam!!! 

Det blir sista julen i denna lägenhet! Det känns både härligt och sorgligt!! 
(null)
Älskar detta! 

När Tess kom hem från skolan gjorde hon iordning krubban. Det är väldigt viktigt att hon får göra det 😉
(null)
Lite mörk bild tyvärr, men men...

Älskar hyacinter. Hoppas de blir fina! 
(null)

Jag hoppas du mår bra i denna tid vi lever i. 
Ta hand om dej! 
Kram 


Bloggen 12 år!

Idag är det 12 år sedan jag började blogga. Samma blogg och samma portal under 12 år. På senaste tiden kommer inläggen otroligt sällan men under 11 år iaf så bloggade jag nästan varje dag.

Bloggen är en fantastisk dagbok för familjen. Att få komma ihåg vad vi gjort, vad vi gått igenom, alla våra flyttar, barnen, semestrar osv. Är så glad att jag började då för 12 år sedan. 

I övrigt fortsätter Coronalivet här hemma. Stefan börjar bli lite bättre men jag är helt däckad. Andningen blir dock bättre och det är skönt. 

Gandalf håller oss sällskap i soffan tillsammans med gosedjur som Tess har lagt här. 

(null)

Tess har ju haft sin första läxa och det var ren glädje! Som hon älskade att ha läxa. 😊
(null)

Grattis bloggen! 😊

Kram 

Corona del 2

I förrgår (lördags) tog jag och barnen covidtest. Deras svar har inte kommit än men jag fick svar igår (eftersom jag har ett samhällsviktigt jobb så gick det snabbare för mig). Jag har också covid. Jag misstänkte det då jag senaste dagarna har haft ännu mer ont i kroppen och huvudet och andningen är tung hela tiden. 
Stefan är sämre och igår försämrades han rätt mycket väldigt snabbt så han ringde 1177 och de skickade en ambulans. De tog med honom in till akuten där han fick vara ett tag. Han kom hem 4 på natten igen så det var ju skönt att han inte behövde bli inlagd. 

Vilken konstig sjukdom detta är.  
Idag har jag varit jättetrött och haft riktigt tungt att andas. Så helt plötsligt kände jag mig bättre och Tess och jag tog en långsam promenad runt vårt hus. Det har jag inte orkat på länge. Och sen kom det tunga över bröstet igen. Så konstigt alltså.  
Nu hoppas vi att vi inte blir sämre utan att det får gå åt rätt håll. Och att barnen inte har covid. 

Så våra dagar spenderas i soffan mestadels. Vi kollar film och serier och är sjukt trötta på att inte orka något. Om två månader flyttar vi så vi behöver snart orka fixa med det. Men det får vi ta sen. Just nu är det jobbigt att bara fixa middag och sånt som måste fixas.

Men det får ju över detta också.

Kram kram 

Covid 19

Jag har varit sjuk i två veckor nu med torrhosta, knasig mage, tungt att andas, i början orkade jag inte prata, blir andfådd av minsta lilla, ont i hals och öron. Alltså symtom på covid. Jag tog ett test andra dagen jag var förkyld. Det var negativt. Sedan var jag på vårdcentralen en vecka senare då jag inte blev bättre och jag blev orolig eftersom det var jobbigt med andningen. Man tog ett nytt test som var negativt. En långdragen infektion helt enkelt.
Två dagar senare (i lördags) fick Stefan exakt samma symtom och han bokade Coronatest och tog det igår (måndag). Ikväll fick han svar att han är positiv. Otroligt skönt att han inte är sämre än han är. Han har som en vanlig infektion och är trött. Hoppas det inte blir värre än så 🙏🏻.

Men visst är det jättemärkligt att jag inte har Corona med exakt samma symtom som han har!? 

Nu ska jag och Stefan vara isolerade i en vecka, jag ska ta nytt test om 5-7 dagar. Barnen får gå till skolan (om de är symtomfria) men ska inte va iväg på annat. 

Ja, då har vi den erfarenheten också. 

Kram kram 

RSS 2.0