Valborg

Vill önska dej en skön Valborg!!!
Vi är bara hemma ikväll och myser. Stefan och Seth är inte helt pigga så vi tyckte det är bättre att vara hemma!! Vi hyrde film och äter gott och har det bra tillsammans som familj.

Hoppas du har det bra :)
Kram


Två år, barnvakt och kyrkan.

Idag är det två år sedan vi fick det värsta beskedet i vårt liv. Det att Silas inte skulle överleva utanför min mage. Det har gått två år och sorgen är inte på samma sätt som då, men lika verklig... Jag tror årsdagen för beskedet och för hans födelse alltid kommer vara lite tyngre än andra dagar. Och så får det vara.

Så idag är jag glad att jag fått bära på Molly, min brors minsta, och fått myst med Alva i knät och lyssna på Hugo och Seth när de lekt olika Star Wars lekar. Jag har varit lite barnvakt åt dem i eftermiddag då Marcus och Lovisa var iväg på en grej i deras kyrka. Stefan var på en grej i vår kyrka annars hade ju han varit med mig och "barnvaktat" :)

Vi var tidiga familjen i kyrkan idag. Redan kl 09 var vi där allihop. Stefan predikade och jag sjöng med Robert, så Seth fick snällt följa med. Jag bunkrade upp med film, festis och ostbågar. Han var väldigt nöjd och det gick jättebra. Han är ju van vid att få vara med på olika grejer i kyrkan. Vår älskade skrutt!!

Två år... Vad mycket som hänt sedan dess och ändå känns det så nära.
Tack Jesus för att du alltid är med, i allt, genom allt!


Änder och Gaidalos

Hej hej! Nu har våra vänner åkt hem till Avesta igen. Seth grät sig till sömns... Han saknar sina vänner.
Vi har haft en skön dag. Barnen sov hela natten till strax före 7. Men de somnade bra sent så de har varit trötta :)
Vi tog oss en tur till Statsparken och njöt av vänner och sol. Det kom även några änder som ville vara med oss, men vi bjöd dem inte på något så efter mycket om och men lämnade de oss ifred.

Sen blev det en tur på stan. Barnen och jag lekte Gaidalos (stavning?), som är ett barnprogram, när de andra var inne på olika affärer. Mysigt!!
Nu är jag trött men lycklig :) Har haft en bra lördag. Imorgon väntar en fullproppad dag igen så nu ska det snart sovas.
Kram


Sleepover

Hej hej
Hur har din vecka varit?
Min har varit rätt så full så det är skönt med helg nu tycker jag.

I eftermiddags hade Seths skola fredagsmys med ansiktsmålning, godis, korv, disco och lekar. Alla pengar som kom in går till skolan i Kenya som man håller på att bygga.
Seth kom hem glad och målad till en varg :).

Senare på kvällen kom våra vänner Tackeruds! Pojkarna ska nu ha en sleepover här hemma. Jonas och Ulrica får dock inte vara kvar för pojkarna, så de fick åka till Jonas bror och bo där. Hihi. Oj, va spännande och vad svårt det är att somna, men nu knoppar de visst in en efter en.

Imorgon hoppas vi på fint väder så vi kan vara ute och leka!

Önskar dej en skön helg!!!

Vargen Seth


Buspojkarna


Nu sover de alla tre.


God natt från mig!!


Lycka...igen

...men denna gång för mig. Efter en fullproppad dag har jag nu satt mig och ska koppla av med en bok!


LYCKA

...och det låter förfärligt mysigt när han pratar utan framtänder :)


Funderingar och frälsarkrans

Hej igen.
Oj oj idag var de full fart på jobbet, så nu är det skönt att krypa ner i sängen!
Idag har vi varit på simskola som vanligt. Stefan är på Klacka på en pastorsträff med runt 35 pastorer och teamare. Men han kommer hem imorrn igen.
Idag har det växlat friskt mellan sol och regn och ett ta öste regnet ner samtidigt som solen sken. Jag tog kort men det är svårt att se regnet, men set var vackert i verkliga livet!

Korten idag som kommer huller om buller är på min legoriddarborg som Gandalf tagit i besittning ;)
Så är det på solregnet...
Och så från simskolan där se fick lära sig livräddning (iaf att kasta frälsnigskransen och att bogsera en kompis med en sådan).

Ikväll vid nattningen var det många frågor och funderingar på döden, himlen och andra livsfunderingar. Inte konstigt att han har lite svårt att somna och att han är lite mer orolig än vanligt. Vi får försöka lugna, trösta och förklara så gott det går... Det är visst många funderingar i denna ålder. Jag minns själv hur det var för mig när jag var barn. Jag var rädd att huset skulle börja brinna men pappa tröstade med att han skulle hämta mig om det skulle hända. Han pratade även med mig om bibelordet "känn ingen oro, tro på Gud och tro på mig" Joh 14:1. Han berättade att han brukar tänka på det när han är orolig.
Det hjälpte mig mycket och jag gav ikväll vidare det till Seth (men på hans nivå förstås).

Här kommer bilderna från dagen :)


Älgbajs och lådor.

Hej igen i stugorna.
Nu är måndagen här och en ny vecka har börjat. När jag satt och bläddrade i almanackan idag på jobbet insåg jag att man jobbar en hel vecka, så är det en vecka med någon dag ledig, jobbar en vecka, någon dag ledig, en vecka osv osv fram till midsommar. Fantastiskt! Detta gäller förstås när man jobbar "rak vecka". Det är snart sommar och det känns så overkligt på något sätt.

Igår gjorde vi inte många knop, Seth och jag. Stefan däremot hade fullt upp hela dagen och var helt slut när kvällen kom. Seth var väldigt trött och kände sig sjuk och var blek och hängig. Han var inte sjuk (tack och lov) utan det var nog ren och skär trötthet efter att inte ha kommit i säng förrän mellan 23-00.

Trött Seth och katt, men väldigt mysiga!

Just nu är Stefan iväg och räknar älgbajs. Ja, du läste rätt. Killen han jagar med, som äger marken, ringde och frågade om han kunde hänga med och göra det. Hi hi, det låter märkligt att räkna älgbajs, men det ska visst rapporteras in till bestämmande enhet för tilldelning av hur många älgar de får skjuta. Det känns som att jag drog vinstlotten att få vara hemma med skrutten i vår varma, sköna lägenhet och inte gå i regnet i en kall och blöt skog :).

Nu i kväll lekte Seth med sina "gubbar" (transformers, bionicle och liknande) och hade hällt ut dem i soffan. Kvar blev förstås lådan som de normalt litter i. Gandalf tog direkt tillfället i akt och la sig i den. Vad är det med katter och lådor?

Ha ha, ja mer spännande än såhär är inte vardagskvällarna här i det kindevågska hemmet, men vet du... Jag trivs som det är! Om det behövs mer "spänning" är det ju bara att på ett eller annat sätt att "piffa" till vardagen med något, tex god mat, goda vänner, en bra bok osv. Det krävs inte så mycket...

Ha det så gott!!

Lite från vår dag...

God kväller!
Nu ligger jag i sängen och ska sova! Ska bli skönt de :)
I förmiddags skjutsade jag Seth till kusin Hugo för sleepover eftersom Stefan och jag var i kyrkan nästan hela dagen och kvällen.
Föreställningen "Växtvärk" var riktigt bra!!!
En lyckad kväll på alla sätt!!

Vid 22 ringde dock Lovisa och sa att Seth var ledsen och grät och inget hjälpte, så jag fick åka dit och hämta honom. Det är första gången det sker, men det finns väl en första gång för allt ;) Han berättade att han saknade oss och ville hem. Skrutten... Han var nöjd och glad med dagen och med att få följa med hem och nu ligger han och sover gott.
Nu ska jag också sova. God natt!!!


Växtvärk

Hej hej.
Tittar in här en kortis.
Vi har fredagsmyst och Seth ligger i sängen och jag tittar lite på låtordning och stämmor inför imorgon.
Vi kommer ha en föreställning med Carl-Henric Jaktlund, författare och journalist, och Michael Johnson, musiker och låtskrivare, som heter "växtvärk" i kyrkan. Stefan är lite ansvarig där och Robert och jag ska stå för livemusiken i cafeet efteråt. Ska bli jättekul!

Så imorgon förmiddag skjutsar jag Seth till Mosås där han ska vara över helgen och också sova över till söndag. Mys!
Han har längtat såååå!

Hur ser din helg ut? Vi kanske ses imorgon kväll p Växtvärk :)

Kram


Yrke

Halloj
Idag när Seth och jag var på väg till skolan funderade han på detta med yrkesval... Först ville han bli brandman men sen har det varit polis som hägrat i ett par år. Men så i morse sa han att han vill bli brandman och rökdykare. "varför har jag sagt att jag ska bli polis?" sa han lite uppgivet. "jo, men du kan ju ändra dej, vet du" sa jag. Han tittade på mig förvånat och sa "även om jag sagt till dagmamman att jag ska bli polis"!? Alltså, det är spännande att följa hans funderingar. :) Jag älskar Seth och att han finns i vårt liv! Vilken gåva att få va förälder till honom!
Jag sa att han kan ändra sig flera gånger och att han inte måste veta nu vad han vill bli. Och så berättade jag att morbror Marcus har två utbildningar, så man kan ändra sig även som vuxen och det är okej!

När jag kom hem från jobbet bakade vi lite bl a till vårfesten som Seths klass ska ha på fredag! Mysigt!

Ja, det var lite från vår vardag :)
Kram påre!!


Mer bilder och värme

Hej hej
Ett snabbt inlägg idag. Jag har lite fler bilder jag vill visa från helgen. Jag hoppas du står ut ;)...

Vi var ju uppe på Ramunderberget i söndags. När Stefan föreslog att vi skulle ta trapporna upp och inte gå runt, sa jag NEJ NEJ, det går aldrig med Seth... Ha ha. Gissa vem som gick glad och pigg uppför alla trappor och vilka tre som gick och pustade och flåsade :D


Lite fika uppe på berget, med denna utsikt:


Fint tycker jag.

Seth och jag gav oss ut på en liten skattjakt. Vi hittade inga grejer, men vi såg en fin fågel som satt och sjöng och så en liten minisjö för fåglarna. Man kan hitta många saker och skatter, bara man har fantasi och vilja.
Igår när vi lagt oss, frös jag något så förskräckligt. Kan du gissa vad Stefan gjorde då?! Jo, han gick och värmde en värmedyna och la mot min rygg (jag sover alltid på sidan). Det är vardagskärlek, sådant som jag uppskattar så mycket och som ger guldkant på förhållandet!

Nähä, nu ska jag titta lite på stämmor till några av sångerna vi ska sjunga på lördag och även se hur det går för Brynäs och Skellefteå i SM final 5.

Ha det gott!!

Himlen

Hej hej! Nu har jag precis kommit hem efter att ha övat med Robert inför att vi ska sjunga på lördag. Jag blir alltid glad av att få sjunga :)

Hur har din dag varit?
Jag tycker faktiskt om måndagar. Stefan är hemma hela dagen, jag kan jobba utan att känna mig stressad att hämta på fritids, vi har tid för varandra när jag kommer hem osv. Det blir ofta en familjekväll på måndagar.

Har det snöat hos dig idag?
Igår när vi åkte hem var vädret märkligt. Det har det ju varit idag med, med snö och regn. Himlen var helt fantastisk med molnformationer och solstrålar. När vi närmade oss Örebro var himlen mörk till vänster om oss, nästan blå till höger och rakt fram möttes dessa :). Jag visar med bilder här nere.

Kram på dej!!

 


Vår dag i Sörping

Hej min vän!
Här kommer en uppdaterad version av gårdagens inlägg :)

Vi har det skönt här hos farmor. Det som är så lustigt är att så fort vi kommer hemifrån blir vi så trötta, men det gör ju inget, för vi har ju inget vi måste göra...

Här kommer bilder från dagen:


Fin liten kyrka. (Söderköping är oerhört vackert!)


Cykeltur vid kanalen, som inte är fylld med vatten helt ännu, efter vintern.

 
Som sagt, inte mycket vatten i kanalen...


Seth plockade ett par blommor till mig, innan han cyklade vidare :)I bakgrunden, på andra sidan slussen, ser man Söderköpings Silo, som man gjort om till lägenheter och längst upp byggt ett hus. Coolt.


Seth testade en cykel (ingen riktig förstås).


Äntligen kom vi iväg och bowlade. Riktigt mysigt och roligt!!!Eftermiddagen avslutades med Fondue, som Seth önskat.
image descriptionJa, det var vår lördag. Jag återkommer med fler bilder och sånt imorgon :)

Det blev en härlig och avslappnad helg, där vi varit ute en hel del i solen. Underbart.
Ha det så gott och hoppas din helg varit skön!!
KRAMAR


Sörping

Nu sitter jag i Söderköping hos svärmor och har det gott. Stefan är ledig i helgen och då passar vi på :)

När vi åkte på en av de mindre vägarna hit mötte vi en buss som var rätt så mycket på vår körbana. Då hörde vi från Seth i baksätet: "Tror han vi är i England eller?" Hihi klockrent!
Han har även börjat berätta Bellmanhistorier för oss. Haha, men han får inte alls med poängerna men det är vansinnigt gulligt.

När vi åkte hit tog jag kort på mig och Seth. Jag gjorde fula miner och han hakade på förstås. Bilderna kanske inte kommer i ordning, men på Seth ser man vilken bild som togs först, tvåa och trea. Det blir liksom värre och värre...

Ha det så gott så ses vi imorgon igen!!

 


Det är dagarna som är dagarna.

(Lovisa, jag härmade en av dina rubriker, men det passade så bra hihi).

Idag har jag inte mycket att berätta... Vardagarna rullar ju på.
Seth har varit hos kusin Hugo och lekt och jag hämtade honom där nu ikväll.
Stefan håller på att fixa så att vi kan se på tv. Idag byter vårt hus nämligen från Com Hem till Telia. Man har satt dosan från Telia direkt innanför ytterdörren så nu har Steff dragit kabel genom hela lägenheten... Tur att han är noggrann och duktig för man tänker inte på den...
Så, något mer spännande än så händer inte här ;).

Jag visar några bilder istället... De hamnar ju huller om buller, men det är från vår Cykeltur i söndags när vi cyklade nästan en mil. Så är det från häromkvällen när vi satt i soffan och myste och Gandalf som gosar hos Seth.

Önskar dej en lovely fortsättning på veckan!!!!


Äntligen

Idag har en av Seths lösa framtänder äntligen lossnat!
Bild kommer längre ner i inlägget.

Vi har inte gjort särskilt mycket idag. Göran är här och hälsar på sin dotter och passade på att säga hej till oss också. Vi tog oss en tur till Statsparken. Vi trodde det var rätt så fint ute men det visade sig att det regnade och var isande kallt. Så det blev ingen lång stund där.
"Gubbarna" satte sig på ett fik ett par timmar och pratade och Seth och jag gick hem och värmde oss. Jag har helt fastnar i boken Mary nu. Det tog en stund men nu är jag fast, men hinner inte läsa så mycket så jag passade på nu när Seth och jag var ensamma hemma och han var nöjd ändå.

Hoppas du haft en bra helg!! Jag gillar att det bara är fyra arbetsdagar för mig denna vecka :).
Kram kram!


Cykeltur och Yatzy

Vad skönt det känns att veta att jag är ledig imorgon också. Ljuvligt!! Det gör sådan skillnad att ha fyra dagar ledigt på rad. Det har varit skönt att bara få vara hemma.

Det gick bra att sjunga idag tycker jag. Vi var fyra stycken som sjöng tillsammansm, Robert, jag, Greta och Mats. Jag älskar verkligen att sjunga!! Min största önskan är att människor ska må bra av sången och få uppleva något när de lyssnar.

Idag blir det ett inlägg med MASSOR av bilder.

Börjar med katterna som satt såhär på vårt soffbord i vardagsrummet. Det såg så roligt ut, som om de hade en våningsäng...


När vi kommit hem från kyrkan och ätit tog vi oss en cykeltur.

Coolingen.

Vi cyklade till naturområdet Oset.


Det var riktigt skönt, även om det var något kallt. Men vi hade klätt oss bra och rörde oss hela tiden, så det gick bra.

Inte lätt att ta kort på sig själv när man cyklar hi hi...
Vi cyklade 9.4 km och det tog nästan en timma. Mycket bra gjort av Seth tycker jag. Han var trött på slutet och det blåste motvind, men det gick!


När vi kommit hem badade Seth. Han låg i badet och sjöng Star Wars musiken med olika ljud. Ena stunden var det grodkvack, nästa drip drop osv. "Detta är livet", hörde vi honom säga glatt från badrummet. :D.

Sen blev det till att spela lite Barnyatzy, som Seth fick i sitt påskägg igår.Nybadad kille med russinfingrar, som ska slå sista tärningen.

Gandalf var med, förstås.


Ja, det var bilder från vår dag.

Seth har precis somnat. Det är ju fortfarande lov och han fick vara uppe och titta på en film "Natt på museet", tillsammans med mig. (Stefan tittar på golf, eftersom det är någon svensk med som ligger bra till.) Seth blev ledsen när några stal från museet och släppte ut djuren i filmen, men det blev ju bra till slut. Det är ljuvligt att höra honom prata och skratta under tiden och även sitta helt tyst och stilla när det är spännande. Han hade svårt att sluta prata om allt som hände i filmen, nu när han skulle sova. Han var för uppspelt. Helst vill han nu göra om sitt rum till ett museum :D.

Ha det så gott!!

Påskafton 2012

Idag har varit en lugn dag. Vi åkte till Ikea på fm för att köpa lite grejer till Stefans kontor i kyrkan. På em var Seth och jag på bio och tittade på Piraterna. Jag tyckte den var sådär men Seth tyckte den var bra och det är ju huvudsaken. Nu ikväll har vi ätit god påskbuffe hos härliga Lina och Johan Åkesson. Lovely!!
Det var vår dag i korthet.
Jag ligger i sängen redan och mår inte så bra i magen. Jag har ju problem med den och har haft sen jag var bebis. Jag är så van så jag tänker inte så mycket på det men det är skönt att få lägga sig när man inte mår så bra.

Imorgon ska jag sjunga i kyrkan tillsammans med några andra. Det är gott att få sjunga på Påskdagen tycker jag.

Hoppas din påsk varit bra så långt.

 


Good Friday

Glad Påsk!!
Hur är din påsk so far??
Här har vi det bra och gott! Stefan hade det riktigt jobbigt med ögonen igår. Det värkte så han var helt blek och kall och frös. Jag fick gå iväg själv till Getsemanestunden. Robert och jag sjöng och församlingsledarna höll i det. Vi läste om när Jesus och lärjungarna firade påskmåltid och när de är i Getsemane och Jesus blir fängslad. Vi varvade bibelläsning och sång och så firade vi nattvard. Härlig kväll.

Idag mår Stefan bättre men ser ju suddigt och tål inte ljus. Vi hade tänkt bowla imorgon men får nog ställa in det tills han kan se bättre. Så Seth och jag ska på bio imorgon istället. På kvällen ska vi hem till ett par vänner. Mysigt!!

Idag var vi i kyrkan på förmiddagen! Jag älskar att vara i kyrkan vid påsk (älskar alltid kyrkan men det blir lite speciellt vid påsk). Det är så bra att påminna sig om Guds kärlek till oss när Jesus dog för vår skull och vi kan ha gemenskap med honom för alltid pga det!

Jag hade tänkt att vi skulle ut idag, men hua vilket väder det varit. Så vi har bra varit hemma. Seth har dragit fram en madrass? och ställt upp bilar på den och lekt där en bra stund. Jag läser och Stefan tittar/lyssnar på handboll. Helt ljuvlig långfredagen för oss!!! Jag älskar verkligen mina pojkar och mitt liv!!

Ta hand om dig!!!


Ögon och annat

God kväll!
Hur har din dag varit?
Jag satte mig nu för första gången. Fast det är ju inte riktigt sant eftersom jag sitter mycket på jobbet, men sen jag slutade har det gått i ett. Och ändå är det inte städat här hemma än... Men vi tre kommer vara själva hela helgen så det spelar ingen roll. Jag fixar till det imorgon innan Getsemanestunden eller på fredag innan gudstjänsten.

Men Stefan då, kanske du undrar. Jo, han är inte mycket att räkna med nu. Idag gjorde han nämligen en ögonoperation med laser. De fyllde honom med lugnande medel, spärrade upp ögonen med någon ställning så han inte kunde blinka och sedan grejade de i ögonen. Hua! Jag skulle inte vilja vara vaken när de grejar i ögonen!! Så nu måste Stefan ha solglasögon på sig även inomhus i två veckor. Han är fortfarande lite påverkad av det lugnande. De har även sagt att han behöver ta det lite lugnt ett tag nu, så det är väl bäst att han får göra det :).

Så nu ligger han på sängen i mörker och lyssnar på någon undervisning. Han kan inte titta på något ljust såsom tv eller läsa så det blir ju rätt så tråkigt, men det går ju över rätt så fort. Det kommer bli häftigt när han ser bra utan glasögon!!!

Nu en helt annan sak. Igår när jag läste för Seth i barnbibeln, så passade det så bra att det handlar om påsken. Han frågade lite om vart Jesus var när han dött. Vi pratade om det och så sa jag att han uppstod också efter några dagar och det är ju det som är så coolt. "Jag vet," sa han. "Jag har ju sett filmen!"
Älskar den där killen!!!!

Avslutar med en bild på min "coola" man i solglasögon hihi:


Bra saker

Fridens liljor!
Lugnet börjar lägga sig här hemma. Stefan jobbar ikväll och sen ska han titta på fotboll med "grabbarna".
Seth sover nog nu men det har varit flera vändor med "Mamma koooom!!" till slut sa jag att det är hu svårt för dig att somna om du ropar på mig hela tiden... "jag vet", svarade han. "Men jag kommer ju hela tiden på så bara saker att säga till dig".

Hihi sant!

Nu när klockan inte är så mycket och Stefan är borta hela kvällen ska jag passa på att titta på en av mina presenter. Jag får ju inte med mig Stefan att titta på dessa filmer så jag kollar själv. Men det är rätt så skönt det med :).

Så det här blir mitt kvällssällskap:


Påskliljor

God söndag min vän!
Nu när jag skrev så, så kom jag att tänka på att i England säger man "good friday" om långfredagen... Så bra tycker jag! God fredag... Ja, det var en bra dag när Jesus dog för oss alla! Söndagen då vi firar uppståndelsen är ju förstås gladare på något sätt men utan fredagen skulle ju inte söndagen vara. Ja, det var en inte allt för genomtänkt tanke jag kom med där...

Idag var jag med Seth en stund på söndax. Vi fick göra lite påskpyssel och det var roligt! Vi satt och gjorde påskliljor i olika utföranden.
Jag köpte också ett björkrisbo i kyrkan som man kan lägga påskägg eller så i till påsken. Jag satte i några ljus istället.

När jag bloggar från mobilen hamnar bilderna huller om buller så det är därför det inte stämmer med ordningen jag skriver om dem.

Hoppas du får en bra påskvecka!!!
Kram

 


RSS 2.0