Speedway och cykel

Hallojsan.
Ikväll är Tess och jag ensamma hemma för killarna är på SM-final i speedway ute i Sannahed. Gissa om Seth är glad att han får va med och uppe sent trots att det är skoldag imorrn... Det fungerar om det blir så någon enstaka gång, men absolut inte för ofta. 
 
Idag hämtade jag barnen med cykel. Det fungerar hur bra som helst att cykla med dem till och från skolan. Jag måste säga att Seth är jätteduktig i trafiken. Han är ju van vid statstrafik eftersom vi cyklar mycket med honom och det är bra. Han har mer vett än många vuxna faktiskt... 
Tess sitter bak på och sjunger och pratar. Oerhört mysigt!
Här på skolgården. Det är skönt att barnen är på samma ställe när man hämtar dem. 
 
Seth på väg mot cykeln. 
 
Vilket fantastiskt höstväder vi har!! Eller hur!? I love IT!!!
ha en skön kväll!!! Kram 

Keramik

 Hej hej. 
Hur mår du? 
Jag har haft en stressig dag på jobbet och så efter det snabbt och hämta barnen, hem, lämna in dem till Alex och Jonas och sedan iväg till Milla Keramik. Jag är så tacksam att de kan ta barnen en stund såhär när vi behöver hjälp!!
Men innan jag åkte hann vi sitta en stund i soffan och mysa. Det var skönt!
 Lilla busfian. 
 
När jag kom till keramiken blev jag så glad för de två första skålarna jag gjorde var helt klara. Så roligt!!!! 
 
 
 
 
De två där bakom glaserade jag idag. De är inte så snygga, men jag har gjort dem själv och jag har haft roligt när jag gjort dem. Det är det viktigaste. Jag är otroligt glad för möjligheten att gå och lära mig dreja och kavla osv. Love it!!!! 
 
Hoppas du haft en fin dag!! 
Kram 

Släktträff i Sjöbo-Nääs.

Förlåt min tystnad, men vi har varit i Sjöbo-Nääs utanför Borås och där fanns det ingen täckning så jag kunde blogga. Men här kommer en bildkavalkad med bilder från helgen. 
 
Vi börjar i fredags då Tess och jag var hemma. Det var första dagen som hon var helt pigg på en vecka. Jag satt vid datorn en liten stund och fixade med räkningar osv och då fick hon ha ett eget tangentbord att skriva på.
 
Det gillade hon. 
 
Vi hämtade Seth, drog ut till Marieberg, köpte höstskor till Seth, fikade och så fick han klippa sig också. Killen är inte så jätteförtjust i att vara med på kort längre, men ställde motvilligt upp för sin jobbiga mor...
Före! (Han vill absolut ha långt hår och vill egentligen inte klippa sig, men efter lite tjat gick han med på att klippa bort de slitna hårtopparna). 
 
Det var inte lätt att ha ordning på denna intensiva och pigga dam i ett rum fullt med roliga saker att pilla och plocka på i hyllorna... Uj uj, vad trött jag var när vi till slut var klara.
 
Efter och med klubba i mun :). De fick varsin klubba av frisören :).
 
När Stefan slutat jobbet åkte vi iväg mot Sjöbo-Nääs, som ligger utanför Borås. Det är Stefans brors församlingsgård. Stefans bror jobbar ju i en församling i Borås. Släktträffen var på min svärmors sida. Hennes mamma (Stefans farmor alltså) har fyllt 85 och hela släkten på den sidan samlades. Det var svärmor Inger, hennes fyra syskon med syskonbarn och syskonbarnbarn och respektive som var där. Allt som allt blev vi runt 40 personer, från 1.5 år till 85 år. :).
Det såg ut som om himlen brann... Det går ju aldrig få med känslan på kort, men oerhört vackert var det. 
 
När vi kom fram runt 22:45 såg det ut såhär i bilen:
Två sovande barn. Tess vaknade förstås till och somnade inte om förrän efter 01. Seth vaknade också och sa hej till farmor, farbror, faster och kusiner innan han gick ohc la sig. Han hade lättare att somna om. 
 
Det är fantastiskt att ha en 11 årig kusin, som tycker om att leka med en. Oj oj, vad roligt det varit att Mina lekt med Tess mycket! Det har de båda tyckt. Tess har gått och frågat efter "Miiiia", när hon inte sett Mina. Goa barn!!
Här lek vid eldstaden. 
 
Ellika var också med ibland. Men hon och Seth hade ett filmprojekt de (Ellika egentligen, Seth var skådespelare) höll på med hela helgen. Det redigerades, las på musik, osv osv. Wow vad kreativt och roligt det var! Tänk vad man kan göra med en ipad! 
 
En selfie med svåger fick det bli!
 
Och en med svägerska :). 
 
Stefan och hans ingifta moster Ulla, som drack kaffe framför brasan. 
 
Christian och Emma-Karin hamnade också där en stund. 
 
Några av släkten. 
 
Vad vackert det är med eld. (På det här sättet, när det inte är skrämmande). 
 
Tess lekte med en påse, som jag hade stoppat pusselbitar i. Den kunde man gå runt i. 
 
Viktigt att vara först i kön när det vankades gofika på eftermiddagen :). 
 
En tårta med 85 ljus. 
 
Framåt kvällen gick vi ut lite, jag, Tess och Stefan för att få lite luft. Det blir ju suddiga kort på fialottan, eftersom det går så fort hela tiden. 
Full fart. 
 
Upp i rutschkanan. 
 
Sen baka baka liten kaka. 
 
Och så rutschkanan igen. 
 
Baka liten kaka igen. 
 
Sen in i farmors knä när vi bäddade iordning och gjorde välling. 
 
Seth och Ellika kollar igenom filmen de gjort, så långt. 
 
Imorse sov faktiskt Tess till 7!! Wow. Det tar på krafterna att vara på släktträff. 
 
Leken med påsen fortsatte i morse. 
 
Roligt i väntan på frukost...
 
När det städades, togs Tess om hand av sin kusin Mina och sin syssling Miranda. :) Fantastiska barnvakter!
Bus. 
 
Efter städning och fika åkte vi hemåt och kom hem strax efter 15. Den här vyn tar jag med mig från Sjöbo-Nääs. Otroligt vackert. 
 
Jag hoppas du haft en fin helg och att din vecka blir bra!! Jag summerar denna helg som mycket bra och det var roligt att träffa släkt! Bilresorna har gått bra, både dit och hem och det är jag oerhört tacksam för. Jag inser nu att jag inte fick något kort på födelsedagsbarnet... Illa. Det var ju tack vare henne som vi sågs allihopa. Vi kommer få gruppbild senare och då kan jag ju visa den iaf. 
 
Kom ihåg att du är värdefull. 
Stor kram. 
 

Bilder från dagen

Halli hallå där. 
Hur lever livet idag? 
Vi fortsätter vara hemma (jag och Tess). Hon är förfärligt trött och bara sitter stundvis och sedan kan hon vara igång små stunder och så sitter hon igen och bara är...trött. Prickarna är kvar, men inte lika ilsket röda längre.
Seth har sprungit Skoljoggen idag. Rolig grej de gör en gång om året. Han sprang/gick fem km och det tycker jag är bra. Stefan har jobbat hela dagen och kom hem glad och nöjd och oerhört trött. 
 
Igårkväll tittade jag och Stefan på den bästa serien som någonsin gjorts!! Vänner. 
Jag fick boxen med alla avsnitt av Stefan i julklapp 2006 och det är ända gången jag gråtit när jag fått en present. Haha. Nu har vi börjat om från början (igen) och tittar då och då, när vi har tid. Skönt att få skratta lite :). 
 
Tess gillar det här med Satsumas och riskakor. Så på förmiddagen fick det bli "förmiddagsfikat". 
 
Smaskens (och kladdigt). 
 
Hon byter kläder då och då, eftersom hon blir kladdig och för att hon går till sin byrå och hämtar nya kläder ;). Inte så att hon får byta varje gång, för det går inte...
Hon gillar Seths kebba och har haft på sig den mycket idag. Tröttfis. Tjejen gillar Hello Kitty. "Kittyyyyy", säger hon och pekar glatt på bilden på de här byxorna hon har på sig. Kul.
 
En liten promenad fick det bli på eftermiddagen.
Nappen är i hela tiden, nästan, eftersom hon är så trött.
 
Hon ville gunga lite när vi gick förbi dem, utanför oss. 
 
Alltså, hon klättrar mycket nu. Man kan inte lämna henne ensam långa stunder. 
Såhär hittade jag henne på rummet. Uj uj... Magen i halsgropen... 
 
Ja, såhär hittar man henne också då och då. Nu med "Kittyyyyy" på magen. 
 
När vi hämtade Seth på fritids skulle hunden med med...
Så den fick följa med in på skolgården :). 
 
Fina tjejen!!
 
Som sagt, allt ska klättras på... 
 
Sen blev det en sångstund i soffan innan sovdags. Just nu är "Imse Vimse spindel" och "Nyss så träffa jag en krokodil" favoriterna. 
 
Nä, nu blir det lite Vänner igen..
Hare så gott!!

Onsdagen...

Hej hej. 
Vi bestämde oss för att Tess får var hemma resten av veckan. Hela hon är prickig och hon har varit hängig hela dagen. Stefan har varit hemma idag med henne och jag har varit på jobbet. 

Märkligt... Det är ju ingen som gör mitt jobb när jag är hemma ;)... Så skönt att vara där idag och jobba undan lite. 

Efter jobbet hämtade jag Seth och skjutsade honom till fotbollsträningen. Sen hem och äta och lösa av Steff ,som cyklade iväg på föräldramöte. Sen åkte Tess och jag och hämtade Seth.


Pyjamasen fick åka på innan vi åkte, eftersom hon behövde lägga sig direkt när vi kom hem. 
Nu är båda barnen istoppade i sängarna  och jag väntar på att Stefan ska komma hem. Ska bli gott att få sitta i soffan och kramas en stund. Ibland behövs det lite extra.
Vi har en go och fin vän, som förlorade sin pappa idag efter en olycka som skedde igår. Oh, det är hemskt! Jag lider med henne och hennes familj och ber att Guds frid ska vara i dem. Den frid som man inte kan förstå, men som ändå finns där. Idag finns mina tankar o h böner med dem och andra i deras närhet!!

Ta hand om varandra!!! 
Stor kram

Första vabben

Jaha, igår gjordes första vabben med Tess... Tess var feberfri hela dagen, men blåsorna var vätskefyllda. Idag har hon också varit feberfri och pigg och jag tycker blåsorna är torra. Problemet är bara att hela hon blivit full med prickar... Virusprickar, skulle jag tro. De ser lika ut som de gjorde i våras då läkare tittade på dem och konstaterade att det var virusprickar och att de inte smittar. Jag ringde 1177 för säkerhets skull och hon sa detsamma; de smittar inte om de inte blir vätskefyllda. Det går även vattkoppor på förskolan nu, så vi får väl se var allt tar vägen. Vi får även avvakta och se hur prickarna ser ut imorgon innan vi åker någonstans... 
 
I alla fall.. Vi har haft två mysiga dagar, Tess och jag. Igår hämtade jag hem Seth lite tidigare också, så läxan hann göras i lugn och ro. Skönt. Vi hämtade Stefan vid jobbet och han slutar 18, då min drejning börjar... Så vi hängde på cykeln på bilen, körde till min drejning, släppte av mig och cykel, ca 30 minuter sen. Helt ok! 
 
Idag var det studiedag för Seth och fritids var stängt. Vad gör man då? När vi fick veta det såg vi att det var svårt för båda av oss att vara hemma och då är man glad att en av Seths kompisar i klassen, har en pappa som kan jobba hemifrån och att Seth fick vara med dem hela dagen. Nu blev det ju så att jag vabbade även idag, så Seth hade kunnat vara hemma med oss, men han ville sjävklart leka med sin kompis ändå. Så han fick vara där även om det blev lite färre timmar än tänkt. Fantastiskt bra!
 
Ja, ja. Nu kommer lite bilder från Tess och mina dagar här hemma.
Mys i soffan... Feberfri, men inte jättepigg.
 
Igår morse regnade det och blåste galet mycket. SMHIs prognos var att solen skulle skina efter 13 tiden och jag tänkte att det kommer den aaaaaaldrig att göra, för det var såååå mörkt och mulet. (Har jag bliit närking på riktigt nu???? Ha ha)
Nåja, solen kom mycket riktigt under eftermiddagen och värmde gott på balkongen.
Där njöt Tess och Gandalf en stund.
 
Idag har Tess, som sagt, varit piggare. Hon hittade ett par av Seths shorts och dem skulle hon absolut ha på sig. 
Haha.
Full fart... Hon kan matcha kläder vår tjej. :)
 
Ja, just det, en promenad tog vi ju i eftermiddags. Så skönt!! Älskar verkligen höstfärgerna... De görs ju inte rättvisa på bild, men fint är det.
 
Vår lilla tjej har visat sig vara en klättertjej. Hon vill gärna upp på allt som det går att komma upp på. Och när man säger till henne, tittar hon och plirar med ögonen och ler stort. Fialotta.
Här uppe på soffbordet. Nöjd och glad (inte lika nöjd och glad mamma dock). 
 
När vi hämtat Seth upptäckte hon att det blåst ner massa pinnar från träden. Vad är det med barn och pinnar?? Varenda barn jag känner vill bära runt på små eller stora pinnar. 
 
Så även detta barn... 
 
Nu önskar jag dig en god kväll!!
Kram
 

Sjukstuga med sällskap

Hejsan.
Ja, idag har vår lilla sjukstuga fortsatt. MEN idag har hon bara haft runt 38 i temp och det är ju skönt. Allmäntillståndet har varit bättre, men långt ifrån bra. Sen har hon även fått blåsor runt munnen och i näsan. Så antagligen är det höstblåsor hon fått. De skrev i veckobrevet från förskolan att det går nu, så jag antar att det är så. Konstigt bara att blåsorna kom några dagar efter febern börjat, men det kanske är så det brukar vara?
 
Två glada killar drog iväg till Avesta efter frukost och kvar blev Tessilutt och jag. 
 
Fy vad mysigt det är att sitta med henne såhär. Och hon gillar ju fysisk kontakt (och det gör jag med), så såhär satt vi en lång stund:
Youtube är bra!!
 
Sen tog vi en promenad. Så skönt att komma ut lite.
Jag älskar färgerna som är nu på hösten.
Nypon...
 
Löv.
 
Det började regna så smått när vi var ute. Vår lilla dam gillar inte att inte se ordentligt så hon sitter såhär:
Tröttfis.
Men glad ändå.
Och så uppifrån.

Till lunch dök Therese upp och umgicks med oss. Tess älskar Therese (och jag med förstås) och hon piggnade snabbt till när hon dök upp. Då såg det ut såhär:
Bus och skratt i soffan.
 
Till mellis blev det lite rån och min lilla älskade tjej skulle absolut bära det själv på en liten bricka. Och hon klarade det galant måste jag säga.
Full koncentration.
 
Jag fick kort skickad till mig från Avesta. Det är Ulrica som tagit det. 
Bästa kompisarna Seth, Oliwer och Lucas :).
 
Tess, städtanten...
 
Hon gillar att spela på pianot och här med noter överallt. De är också roliga tycker hon. Mamman är dock inte för förtjust i att hon leker med noterna, eftersom de lätt går sönder när hon leker med dem. Så de plockades undan... Haha.
 
När Therese åkt kom Alex en stund. Vilken tur jag har som har så goa vänner!!!
 
Nu önskar jag dig en bra och välsignad vecka min vän!!!
Kram

Inställd helg

Idag skulle vi åkt till Avesta för amarican BBQ hos Therese och Curtis. Men eftersom Tess är sjuk blev det inställt. Vi skulle sen ha sovit över hos Ulrica och Jonas och hängt med dem imorrn. Men Tess blir så dålig när hon har feber. Hela allmäntillståndet blir sänkt och hon blir verkligen sjuk. Så då är det inget vidare att åka iväg med henne. Framför allt för hennes skull. 
Men imorrn åker Stefan och Seth till Avesta ändå. Stefan har ett möte inför Skid VM 2015 och Seth följer med så han får leka med Oliwer och Lucas lite ändå. Toppen att det funkade för han blev så ledsen när inte Avestahelgen blir av. 

I övrigt har inte mycket skett idag. När Tess är på mig som ett plåster så blir det mest att sitta i soffan för mig och det är nog iof bra för mig ;). 
Jo, en promenad har jag tagit alldeles för mig själv. Fantastiskt skönt!!! 

Trött och hängig Tessilutt. 
Ikväll blir det visst fotboll, för det vill killarna titta på. Liverpool spelar. :)

Hoppas på en bra natt trots sjuk Tess. Just nu har hon 39 i temp. Stackarn. 
Hoppas du har en bra lördag!!! KramSjukfia

Halli hallå.
Idag var det meningen att vi, jag och barnen, skulle åka till Vedevåg och min vän Linda med familj. Men de ringde från förskolan och sa att Tess inte mådde bra. Jag tog tempen på henne i morse för jag tyckte hon var hängig, men ingen feber då, så hon fick åka till förskolan. Men nu i eftermiddag har tempen stigit trots alvedon. 39.2 är den uppe på nu. Och hon säger aj och gnäller och gråter en hel del. 
Så turen till Vedevåg får vänta, tyvärr. Men barnens hälsa går ju först förstås. 

Vi fick ju ge oss ut och hämta Seth från skolan och han blev så ledsen att turen till Vedevåg inte blev av, så vi åkte och hälsade på Stefan och köpte godis och en film...
En Stefan som jobbar :)

Sen lite godis och film.

Här är tempen inte så hög än. (Klädkombon kommer av att de fick byta på henne på förskolan.)


Sethälsklingen!! 

Lite lek med vatten när jag lagade mat. 

Nu mår hon sämre... 

Stackars liten. Jag hoppas natten blir ok ändå. 

Så snart Tessilutt somnat ska jag fredgsmysa med Seth. Stefan är på killkväll och spelar Risk :).
Lycka för honom!!! Han älskar Risk lika mycket som jag ogillar Risk. Så här hemma spelar vi inte detså ofta...

Nu önskar jag dej en go kväll och helg!!'
Kram

Kort av olika slag

Hej hej. 
Igår fick jag ett brev. Vad glad man blir av ett brev som inte är en räkning, erbjudande om lån eller reklam. Det händer ju inte så ofta - iaf inte mig.
Men igår låg ett fint kuvert med ett fint kort i till mig. 
Tack Cecilia!!! Som det värmde och gladde mig. Mitt i prick ska du veta!!!

Igår fick vi också Seths skolkort. Alltid roligt!!!
Korten är tagna av Collage skolfoto här i Örebro. 

Han är så fin min kille!!! 

Någon undrar kanske vad Stefan jobbar med nu, som jag nämnde i förra inlägget. Jo, han jobbar tillfälligt på Ica i tre veckor. Sen ska han va hemma ett tag igen. Han stormtrivs och vi hoppas förstås det leder till mer arbete senare. 

Idag när Tess och jag lämnat av Seth vid fotbollen och gick mot vår dörr ropade Tess på Alexandra och tittade upp mot deras fönster. Ibland ser man ju varandra och vinkar. När ingen hörde eller såg henne blev hon trumpen. Haha. Vad rolig hon är! 
Såhär såg hon ut då iaf :). Hihi. Sen gick det över :).

Nu sover Tessiluttan och jag ska gå ut till grabbarna och hinna träffa Seth lite innan han ska sova. 

Kram kram och tack för att du finns!!!Fullt ös

Uj uj. Stressig dag! Men sicket bra avslut!!
Stefan jobbar nu i tre veckor mellan 9-18 och jag jobbar ju 7:30- 17 typ, mån till tor... Så barnen får långa dagar på förskolan och fritids. Idag hade jag dessutom drejningen som börjar kl 18. Uj uj, hur får man ihop det?? Jo, man har världens bästa grannar!!! Barnen gick in dit och fick middag!!!!!! Och fick vara där till Stefan kom hem runt 18:30. Fina vänner vad jag är tacksam och glad för er!!!

Fick denna bild skickad till mig av Alex! :). 

Trots stress innan (har rätt mycket på jobbet dessutom) så fann jag lugnet när jag drejade. Oh, vad skönt att slippa tänka på jobb, tråkigheter, disk osv en stund utan ha fullt fokus på det jag skapade med händerna! Vilken terapi!! 

Kram kram 

Härliga dag!

Hej hej.
Idag drog vi till Stockholm/Märsta/Hillsong! 

Tess var fint klädd och trött när vi drog iväg vid 8tiden.

Väl framme gick vi till Ica som låg bredvid kyrkan och handlade halstabletter, barnmat och varmkorv till killarna. Jag åt en banan, som jag köpte förstås, för jag vägrar äta korv!! 
I affären fanns ett flygplan. Coolt! Seth och jag var grymt fascinerade av det :).

 Sen drog mötet igång på Hillsong. Oh som jag älskar't!

Seth, jag och Tess gick till Hillsong Kidz för Seth ville inte gå själv. Mitt i det behövde Tess få mat så det fick hon :).
Mmmmmm smaskens hihi.

När Seth spelade Fussboll med andra barn tog Tess och jag lite selfies. 

Efter mötet var det springtävling för alla barn. Så rolig grej!! Temat på Hillsong Kidz var just att löpa mot målet :). 
Uppvärmning a'la pappa och Tess.

Uppvärmning a'la barn och ledare :). Seth är där bland alla. 

Vi som inte är vana vid att det kommer in flygplan för landning var femte minut blev glada att vi fick se massa flygplan på nära håll.
Den är ju långt ifrån här på bilden, men men... Den kom ju närmare men då tog jag ingen bild (kände mig lite fånig). 

Alla barn fick medalj när de kom i mål.

Jag gillade att de vuxna sa varje barns namn när de pratade med dem. Visserligen stod namnet på en lapp på varje barn, men tänk vad häftigt och bekräftande att bli kallad vid namn flera gånger!! Så bra!! Dessutom var de vuxna oerhört aktiva och flera pratade med Seth flera gånger (och är man ny betyder det mycket).

Efter mötet åkte vi till Södertälje där Thomas och Zara bor! Och så mysigt att ses!!! De var ju pastorspar i Avesta samtidigt som vi var där :). 

Tess hamnade i en leksakslåda :).

Seth och Alle, som är inneboende, spelade FIFA.

Zara gjorde chokladsås till efterrätten! Mmmmm.

Gubbarna hängde i soffan och jämförde skämt som de hade på sina telefoner. Gubbhumor :).

Sen for vi hemåt. Vackert var det med solnedgången, men det blir ju aldrig detsamma på bild som i verkligheten...

Det var fint i verkligheten iaf. :). 

Nu går jag snart och lägger mig. Ser ut som vi får ny regering och det förvånar väl få att jag tycker det är synd. Framför allt är det synd att SD får så mycket röster. Begriper det inte... 
Men livet går vidare och man måste göra det bästa man kan av varje dag och med det man har.

Så nu önskar jag dej god natt min vän!!!

Date night

Oh, vilken härlig dag!!! 

Den började med en date med Lovisa på Fröken Brogrens Veranda! Älskar det stället och mitt sällskap!!
Oh vad härligt med egentid en stund med fina svägerskan! 

Efter en go stund med henne gjorde jag lite ärenden på stan. Det var inte helt lätt att ta sig fram för det var avstängt här och där pga ett härligt jippo, eller vad man ska kalla det,som hette Örebro Race Day. Där var bl.a. Marcus någonting, som kör F1 bland eliten och som alltså är härifrån, med och körde på Rudbecksgatan. Coolt!! 
Jag hittade till slut en väg till Biblioteket, där jag kunde rösta. Skönt att ha gjort det, för imorrn är vi borta hela dagen. 

Efter att ha varit hemma en stund drog vi iväg till Mosås för Marcus och Lovisa skulle va barnvakt. Underbart!!
För första gången sedan Tess föddes hade vi egentid Stefan och jag. 


Så vi drog till Texas Longhorn och åt god mat!
Han har roligt åt att jag alltid ska ta kort på allt, så han tog kort på mig, som you kort 😊.
Mm...Så härligt att kunna sitta ner och prata... Att kunna avsluta meningar och tankegångar utan att bli avbrutna. Att ha fullt fokus på varandra! Att kunna prata drömmar, skratta så tårarna rinner och bara ha det gott i ett par timmar.
Så tacksam!
Efter maten gick vi till Soleo och satte oss ute!! i värmen och drack kaffe.

Så skön kväll!!! 

Fick en bild från Lovisa, som vet att jag mår bra av att få lite rapport hemifrån ;):

Nöjd tjej! 
Det gick jättebra i Mosås och hon var nöjd hela tiden. Skönt!!! Du som hängt här ett tag vet ju att hon varit skeptisk mot folk och vara velat va hos mig och gråtit så fort någon annan försökt ha henne, men det har förändrats under sommaren och det är så skönt!!! 

Vi åkte tillbaka och hämtade två nöjda barn, lite mer avslappnade och glada än på länge (vi alltså).

Jag är otroligt tacksam för denna dag!! 

Kram

Jakt och trötthet

Alltså, fredag igen! Så skönt på nåt sätt! 
Iadg slutade vi ju tidigare allihopa och jag tänkte vi skulle ha en skön em, Tess och jag. Killarna gav sig nämligen iväg ut för att jaga lite. Gissa om Seth var glad!! Och Stefan med förstås!
Tess var såååå trött så vår sköna em blev ganska full med gråt av trötthet. (Nä, inte jag - Tess). Som tur var kom Alex in till oss och höll oss sällskap och det gillar ju förstås Tess! (Och jag med självklart). 

Så trött...
Liten fis...

Trots att hon höll på att somna på skötbordet och i soffan så tog det, som vanligt, ca 40 min för henne att somna. Hur är det möjligt?

Killarna kom iaf hem för en stund sedan. Nöjda och glada. Inget djur blev skjutet men de var glada ändå. 


Nu blire hemmagjord pizza!
Ha en Lovely helg!!
Kram kram 

Dagen idag

Idag har jag varit på en jättebra grundutbildning i NPF (neuropsykiatriska funktionsnedsättningar). Oh så bra!!! Och så användbart i mitt jobb!!!
Gott med en dag som ger så mycket!! 

Efter den cyklade jag tillbaka till jobbet, gjorde lite grejer där och sen hämtade jag barnen som är på andra sidan vägen från mitt jobb. Så smidigt att va så nära!

Seth var på skolgården och följde med för att hämta Tess. Hon satt och tryckte i en "frökens" knä och så fort hon såg mig började hon gallskrika. Stackarn hade ramlat och slagit sig i rutschkanan precis innan. Hon hade hunnit bli tröstad men bröt ju förstås ihop när hon såg mig. 
Sen cyklade vi förbi kyrkan och lämnade Seth på Vips och sen hem. Båda damerna var hungriga så vi åt lite.

Mmm så gott och så kladdigt.

Mamma älskar dej, sa jag och hon gjorde en stor pussmun. Hmmmm vet inte jag... En kladdig puss delux!

Busfia!
Hon spexar mycket den här, precis som mor och bror alltid gjort.

Igår var jag hos Therese en sväng och den tjejen kan dreja!! Jag fick te i en egendrejad temugg och kexen serverades i egendrejade skålar... Hoppas jag också kan så bra... 


Det var mysigt iaf att få en stund i soffan och bara va. 

Nu kommer snart killarna hem (Steff har hämtat Seth från vips). Stefan har varit iväg hela dagen så vi har inte hunnit träffas än. Så nu ska jag sluta skriva och umgås med pojkarna i mitt liv! 

Kram 

Frysa och Casting crowns

Idag fryser jag... Att jag frös på jobbet var inte så konstigt för i vår korridor var det såhär varmt/kallt:
Burr... 
Sen är det som att jag inte fått upp värmen. Men så mår jag ju inte 100 i kroppen heller. Men lite the som värmer och att sitta under en filt i soffan hela kvällen har hjälpt lite. Dessutom ett gott samtal med en fin vän som suttit i soffan tillsammans med oss har värmt ytterligare lite :). 

Idag har jag lyssnat på denna sång flera gånger. Den är bra tycker jag. Tyvärr är texten lite liten, men jag kan inte ändra det i telefonen, som jag bloggar från ikväll... Hoppas du ser ändå.

Praise you in the storm

I was sure by now
God You would have reached down
And wiped our tears away
Stepped in and saved the day
But once again, I say "Amen", and it's still raining

As the thunder rolls
I barely hear Your whisper through the rain
"I'm with you"
And as Your mercy falls
I raise my hands and praise the God who gives
And takes away

[Chorus:]
And I'll praise You in this storm
And I will lift my hands
For You are who You are
No matter where I am
And every tear I've cried
You hold in Your hand
You never left my side
And though my heart is torn
I will praise You in this storm

I remember when
I stumbled in the wind
You heard my cry to you
And you raised me up again
My strength is almost gone
How can I carry on
If I can't find You

But as the thunder rolls
I barely hear You whisper through the rain
"I'm with you"
And as Your mercy falls
I raise my hands and praise the God who gives
And takes away

I lift my eyes unto the hills
Where does my help come from?
My help comes from the Lord
The Maker of Heaven and Earth

Chorus:]
And I'll praise You in this storm
And I will lift my hands
For You are who You are
No matter where I am
And every tear I've cried
You hold in Your hand
You never left my side
And though my heart is torn
I will praise You in this storm

Casting crowns 

Stor kram


Millas keramik

Oh, just nu, i denna stund, är jag lycklig!!! Ikväll har jag varit på Millas keramik och drejat!!! Wihooooo vad underbart roligt!!! 
Jag ska vara där nio måndagar till och lära mig kavla och dreja. 
Oh vad roligt det är!!!
Jag kan ju förstås inte än, men det blir ju lite bättre för varje gång. 

Milla visar mig och den andra tjejen som var med, hur man gör. Och så jag när jag drejar:Resultatet blev fyra mer eller mindre bra skålar - typ... En får nog fungera som vas tror jag. Japp, så var första gången. Helt underbart att det är nio gånger kvar!!! 

Jag misstänker att jag kommer ha ont i armar och axlar imorrn, men det är det värt!!! 

Stor kram!!!!

Helgen

God söndagkväll min vän!!
Hur har din helg varit?? Vi har på många sätt haft en fin helg. 
Fredagkvällen spenderades framför Gladiatorerna special. Jag och mina grabbar kollade det och dippade grönsaker. :) Smaskens.
 
Seth härmade Gladiatorerna i inledningen och hade show för oss :) Älskar den där grabben!!
 
Lördagen var rätt så soft och det är ju inte för ofta vi har det så. Jag mår dessutom inte hundra med värk i kroppen, varm/kall varm/kall osv... och ont i halsen. Så det var skönt att ta det lugnt. 
Tess målade lite och spexade samtidigt. Hon håller på med massa miner när denna bild togs. 
 
:)
 
Hej hej.
 
Efter lunch åkte Jonas, jag, Sebbe och Seth till Tegelbruket där Sport for life hade lite prova på olika sporter galej.
Seth i ringarna och Sebbe är den suddiga vit/blåa personen bredvid. (Ja, jag satt långt därifrån och pratade med andra och orkade inte gå fram för att ta kort ;) ). Däremot testade Seth och jag på såna här Lacrossemojänger och kastade en boll mellan oss och försökte fånga den i korgarna. Det var kul. 
Jonas var en bättre förälder och spelade fotboll med grabbarna. 
 
Jag var inte pigg när vi kom hem, men det var roligt att Seth hade roligt!
 
Sen hade vi mys framför Fångarna på fortet, grabbarna och jag. Jag passade på att dricka en espresso i en av de fina mockakopparna jag fått och som jag älskar. De är min mormor och morfars så jag har vuxit upp med att få smaka kaffe i dem ibland vid finare tillfällen :). 
Mmmmm, espresson smakade extra gott i koppen :).
Visst är det konstigt... Jag har aldrig tyckt om espresso, men har börjat gilla det sedan Stefan tog hem sin espressomaskin han hade på sitt kontor i kyrkan (som jag gav honom när han precis börjat här i Örebro). Nu älskar jag espresso. Märkligt hur det kan vara.
 
Så idag har vi varit i kyrkan (en annan kyrka än den Stefan jobbat i). 
Tess innan vi åkte. Fina tjejen. 
 
Tog ett kort på lite rönnbär på väg till kyrkan. Det är så vackert med höst!!! 
 
Alltså, du märker ju att jag inte skriver så ofta som jag gjort tidigare och det är helt enkelt för att jag inte mår så bra. Jag har ju nämnt det tidigare och jag funderar och funderar på om jag ska skriva något mer om det här på bloggen.
Det påverkar hela mitt och vårt liv och jag är så van att skriva om allt som händer - även det dåliga. Men det som ofta varit dåligt förut har berott på livet... Att vi förlorade Silas, komplikationerna i min kropp efter det, min graviditet med Tess och allt jobbigt i det osv. Men nu är det inte livet, utan människor som ställt till det för oss och som gör att jag och Stefan mår dåligt nu. Och det gör det svårare att skriva här. Även om jag vill, för det är min blogg, min dagbok, mina funderingar... Hade det varit en stängd blogg hade det ju varit annorlunda, men det vill jag inte ha. Jag är så glad för er som är här med mig och delar livet i vått och torrt. Stefan bloggar nu, men den är stängd och det är bara jag som läser den just nu och han kan ju vara brutalt ärlig och skriva av sig allt... Men av hänsyn till andra kan jag inte vara helt öppen och ärlig. Men som sagt, det påverkar min aktivitet här och vad jag skriver om. Det blir lite "glättiga" inlägg om Tess och Seth och det kanske är så det får vara nu. Jag kanske kommer skriva något mer, men jag vet inte... Men jag ville ändå ta upp det, eftersom jag tycker att det märks och jag själv tycker det är jobbigt att inte kunna skriva det jag vill. 
 
Det som är viktigt att säga är att Stefan och jag har det jättebra tillsammans och det är vi tacksamma för. Vi blir bara tightare och tightare och det är skönt. Och ännu viktigare: Barnen mår bra!!! 
 
Nu önskar jag dej en bra vecka här framöver.
Imorrn ska jag göra något SJUKT KUL!!!! Men det får jag skriva om när jag kommer hem från det seeeent på kvällen :).
Kram påre min vän!!

Freereeeeeeedag!!

Oh, fredag!! Vad skönt att du är här! 

Detta har varit en påfrestande vecka på olika sätt och nu är det skönt att ha en kväll och helg nästan utan krav. 

Jag slutar ju 13 på fredagar och i em var vi bjudna på fika hos Sjödahls. Så mysigt!! Fantastiskt gott fika!! Fantastiska vänner och goa samtal!!
Och så goa barn förstås 😊.


Hilde.

Nu ska vi fredagsmysa (mina grabbar och jag. Wihooo vad härligt!) Vips är numera på torsdagar och det är så skönt tycker jag. Även om det funkade på fredagar oxå förstås. Men det är skönt att ha fredagkvällen tillsammans hemma, så jag njuter så länge som det är så för att vi är hemma allihopa kan ju ändras snart igen.

Nu önskar jag dej en fin kväll!! Kom ihåg att du är värdefull och unik. 
Kram 

Spretigt om denna dag

Jag förstår att du väntar med spänning och förväntan att få höra hur Tess hade det på sin första dag på förskolan utan Stefan...

Jo förstår du, det gick bra. Hon vinkade till Stefan vid lämning och var nöjd med det. Sovandet fungerade också bra. Och hämtandet. Oh så bra det känns. Det kan ju va annorlunda imorrn eller om två veckor, men idag gick det bra och jag är glad.

Det är så fiffigt för vi har en förskoleapp, där Tess pedagog lägger upp bilder med lite text. Nu i början läggs det upp några om dagen och sen några gånger i veckan. Jättebra!! Vi (Stefan och jag) har ett logg in så det är ju bara vi som ser bilderna. Och så kan man kommunicera med pedagogen där också, såsom vid sjukanmälan osv. 

Nu när jag ligger i sängen och skriver så har jag en katt på magen och en Tess bredvid mig...

Trots att vi är i en dubbelsäng så trängs vi i ena änden längst längst ut :).

I morse tog jag en promenad till jobbet. Jätteskönt!!! Efter jobbet hämtade nämligen Stefan och barnen mig med bil, eftersom vi skulle vidare. Det var så skönt att gå i sensommarvärme. Vackert var det också!! 


Så vackert!!!

Ikväll satte Stefan upp ett gäng lampor som han köpte till mig, eftersom han vet att jag vill ha såna till hösten :). Det är min man det!!


Korten ger ju inte lamporna och dess färger rättvisa, men de är fina iaf!! 

Nu önskar jag en god natt.
Kram 

Inskolning

Hej hej. 
Förlåt dålig uppdatering!
Jag har haft annat för mig på kvällarna när jag kommit hem från jobbet och sedan ända in mot midnatt, så jag har inte orkat helt enkelt. 
 
Tess har skolats in nu i tre dagar. På hennes förskola anammar man ett sätt där föräldern är med tre hela dagar och sedan ska hon "klara sig" själv där. Det är Stefan som skolar in och jag tror att det är bra, för imorgon ska hon ju lämnas ensam (ja inte utan andra barn och vuxna då, men utan förälder) och jag tror jag skulle gråta mer än hon... 

Eftersom jag är som jag är, så har Stefan skickat filmsnuttar och bilder på Tess om dagarna. Så här kommer en bildkavalkad med bilder från inskolningen :)
På väg mot förskolan med brorsan i hand.
 
Utforska nya saker.
 
Hon gillar inte när andra barn vill leka med samma som hon gör, tex rutschkana. Men det löser sig nog. Hon är ju van att leka med större barn (som Seth och hans vänner) och nu kommer hon lära sig leka mer med jämnåriga och lära sig ta hänsyn. 
 
Hon har sovit bra i vilorummet.
 
 
Vänta på att få cykla hem.
 
Det är min tjej det :).
 
 
Idag har hon och Stefan gjort ett örngott till hennes vilokudde. Hon var med och höll i pennan när de skrev Tess och var med och fixade färg på figurerna.
 
Liite stort "förkläde". 
 
Ja, det var bilder från deras tre dagar. I övrigt har det bl a varit fotboll för Seth, skola, läxor, vänner, långa dagar på jobbet och lite annat.
 
Nu ska jag försöka sova lit, för natten som gick gav bara ca tre timmars sömn så jag är trött.
Kram och god natt.

RSS 2.0