Pepparkakshus och stök.

Idag har vi varit hemma allihopa hela dagen. Oh, sådana dagar har vi alldeles för sällan. Vi har hunnit med en hel del och det var skönt. Att dessutom vara hela familjen tillsammans... vilken bonus. 
 
Seth och jag har bl a gjort ett pepparkakshus :)
Denna sida har han dekorerat och den andra har jag dekorerat.
 
Sen har iv bakat pepparkakor.
 
Jag har bakat lite fler sorters kakor och skorpor också och så har vi städat och plockat fram det sista av adventspyntet.
Härligt att få tända första ljuset idag :)
 
Sen när allt var färdigt åt vi tackos och tittade på Dumma mej 2.
 
 
Vilken härlig kväll! 
 
Hoppas du haft en bra dag min vän!!
 

Ljus

Imorse gav sig hela familjen av till Nikolaikyrkan här i Örebro. För där vankades det adventsgudstjänst med Seths skola. Otroligt härlig tradition! Seths klass sjöng tillsammans med ettorna "Vi tänder ett ljus i advent" och "Det lilla ljus jag har". 
 
Seth står längst ut till höger på detta foto, i randig tröja :).
 
Tess, Stefan och jag satt längst bak. Det är svårt att sitta stilla på ett ställe med Tess nu. Hon rör sig hela tiden och behöver lite "space". 
En härlig och mysig stund i kyrkan blev det. 
 
Innan Vips gav Seth och jag oss ut på en rundtur på stan för att titta på alla ljus. (Jo, Tess var förstås med oss också). 
 
"Mamma, jag blir uppäten av en haj". Hm... han har fantasi killen :). 
 
Tyvärr blir ju inte korten så jättebra eftersom de är tagna med mobilen, men jag tänker att de kanske visar lite av det fina som är på stan nu. Både Seth och jag tyckte vi fick adventskänsla när vi promenerade omkring där.
 
Såna här är det längs en av gatorna. 
 
 
 
Nedanför Stortorget står denna stora gran. Seth är där någonstans haha, men det blev för mörkt för att han ska synas...
 
Det ser kanske ut som att han inte vill vara med på kort, men det vill han. Detta är hans coola min. :).
 
 
 
 
Ja, nu fick du följa med på en liten rundtur i Örebro centrum :).
 
Kram
 
 
 

Seger

Hej hej. 
Idag har jag misslyckats med att göra lussebullar för första gången i mitt liv. Jag fick slänga alltihop. Det var inte vidare roligt, men jag får göra ett nytt försök imorgon :). Däremot har jag lyckats med minipepparkaksmuffis och pepparkakssnittar. Det får vara gott nog idag. 
 
Seth och Cornelia (vår granne) har skrivit två sånger tillsammans. De kallar sig "Slow Motion". Hihi. Så goa!! 
Idag sjöng de upp sitt alster för mig och Alexandra och lillebrorsan Sebbe. 
 
"Slow Motion" :)
 
Sebbe :)
 
Kvällen spenderades på körövning och det är alltid lika gott att få sjunga!! På söndag sjunger vi i vår kyrka. 
 
Nu till titeln på detta inlägg. Vilken seger? Jo denna:
Denna att Tess har börjat äta välling!!! IIIII, hur underbart är inte det!?! Hon började i tisdags, men jag har inte velat säga något eller kunnat tro att det är helt sant, men nu, när det gått så många dagar tänker jag att det inte kan vara bara något tillfälligt utan något som håller i sig!! HURRA!! "Plötsligt händer det"!!! 
Ljuvligt och underbart!!
 
Stor stor kram!!

Stjärnor, himmel, hemgrupp, barn och djup.

Fridens liljor. 
Hur står det till i stugorna ute i Sverige!! Vi har det gott här i vår lägenhet :). Livet rullar på med bra och mindre bra, så som det är i livet. 
 
Som du säkert vet så äääääskar jag ju advent och jul. Jag håller på det här att tända stjärnor och allt sånt till helgen (fredagen första advent), men jag har redan börjat sätta upp gardiner och stjärnorna i fönster, men de tänds inte. Jag måste göra det lite pö om pö, eftersom det är svårt att köra på under en och samma dag när man har en liten Tess :). Seth fick så en ny stjärna i sitt fönster igår och han tyckte så mycket om den att han vill ha den tänd när han sover, så naturligtvis fick han det - trots att det inte är fredag :). 
 
Ikväll hade vi en sån där härligt vacker himmel. Jag såg på Instagram att den var vacker på många ställen i Sverige.
Härligt härligt!! Ska det bli oväder när det ser ut såhär? Har för mig att jag har hört det någonstans, men jag vet inte...
 
Ikväll har vi haft hemgrupp här och det är alltid lika gott. När jag grejade inför att de skulle komma så hittade jag min familj i soffan, sittandes såhär:
Så gosiga de är!! 
 
Jag la Seth och Tess framåt kvällningen. Tess är lite krånglig vid nattning just nu, så jag har börjat lägga henne och Seth samtidigt i våra sängar för att även Seth ska få tid tillsammans med mig när jag är själv med barnen. Vi ska ta tag i sövning av Tessiluttan, men det måste planeras in så vi båda är hemma några kvällar i rad. När vi båda är hemma är läggningen inget stort problem, men när jag är ensam måste det fungera. Ikväll iaf så valde jag att lägga båda barnen så att någon av oss kunde vara med på hela hemgruppen. Då såg det ut såhär:
Tyvärr blev bilden suddig och konstig, men den visar iaf de där två härliga barnen!! 
 
Jag vet att jag ofta skriver om hur härliga och goa de är och det kanske verkar överdrivet, men jag upplever dem faktiskt så. Sen har vi våra duster och man är trött och sur osv. Imorse tex ville inte Seth prata med mig när vi åkte till skolan. Så visst har vi det också så, men den mesta tiden är faktiskt - på riktigt - härlig! Jag är välsignad med två fantastiska barn och en lovely man! Sen händer det naturligtvis jobbiga saker och det mesta av det är sånt som inte är mitt att berätta såhär, men mitt fokus är ofta på det som är bra och det jag faktiskt har i livet. Ibland går det naturligtvis inte att bara ha fokus på det som är bra utan man måste ha fokus på besvärliga saker och det kan behöva lösas eller stöttas. Ibland känner jag mig ledsen och ensam, som jag antar alla gör. Så jag kanske verkar överpositiv ibland, men jag menar det jag skriver. Jag är ärlig. Varför skulle jag inte vara det förresten..? Det är ju min blogg, som jag skriver för min egen skull. Det finns ingen anledning att skönmåla eller svartmåla...
Haha, nu blev jag djup här i min tröttmössa. Ska faktiskt gå och lägga mig och säga hej till min kudde. 
Hoppas din dag varit bra!
Kramar
 

Vanlig kväll

Mina barn en vanlig vardagskväll. Tess leker på golvet och Seth har raddat upp leksaker i soffan och pysslar med dem. Otroligt mysigt när de båda är nöjda och vi sitter tillsammans - även om vi gör olika saker...

Hoppas din dag varit bra!!




Dagens...

Dagens Instapic:
Grabbarna spelade fotboll på datorn och Seth vann stort :)



Mest sömn...

Fridens liljor min vän!
 
Idag har jag mått bättre. Hoppas hoppas det håller i sig!! 
Tess och jag sov ända till 7:30 och det var sååååå ljuvligt. Seth vaknade redan klockan 6:00 och när Stefan vaknade vet jag inte. Han predikade idag och åkte iväg till kyrkan vid 8 tiden... 
 
Längst bak, där vi småbarnsföräldrar oftast håller oss, eftersom man måste röra sig en del - du vet gå ut och mata och söva osv - är det så härligt att vara. De små liven!!
Här sitter Tess och Hilde och leker tillsammans.
 
Efter kyrkan har vi bara varit hemma och haft det gott. Jag har orkat göra det jag inte orkade igår och det var gott. 
 
Familjen knas :). Ser ut som att Tess vill ha Seths dumleklubba.
 
Den här lilla skruttan är riktigt svår att lägga - när det än är på dygnet. Hon somnade ganska enkelt ikväll, men vaknade efter 20 minuter och var pigg som en lärka (typ). Så hon fick helt enkelt komma upp en stund till. Fialottan. Såhär glad och pigg var hon då:
 
Vi ska försöka ta tag i detta med sömnen. Hon är ju en glad, go och nöjd tjej, men när det gäller sömnen och maten är hon inte lika glad och nöjd, tyvärr. Nu sover hon iaf. Får se hur länge det håller sig ;).
 
Imorrn är det jobb igen och jag ser fram mot det!!
Kram
 
 

Mammas tjej

Hej hej. 
Hur har din lördag varit? 
Jag mår sämre idag igen. Verkar vara sämre varannan dag... Nu har jag mått såhär i två veckor (på tisdag). Är det någon som känner igen sig och har mått såhär oxå? Alltså: sjukt trött, ont i kroppen och väldigt hängig...

Jaja, jag ska sluta tjata om detta.

Jag och Tess har varit hemma hela dagen. Steff och Seth var på friidrotten på fm och efter lunch åkte Steff och jobbade och Seth lekte med en kompis. Tess och jag tog det lugnt. (När hon inte gnällde och grät för det var en sån dag idag - tur de dagarna är få...)

På em var hon mer nöjd och satt och lekte bredvid mig när jag vilade. Och i och för sig, vem blir inte nöjd med en chokladkaka? Hihi.
Mammas tjej! 

Nähä nu ska jag försöka få mig lite sömn... 
Kram kram


Pepparkaksparemiär

Hejsan och god fredagkväll!
 
Ja, vad ska jag säga... Jag är inte pigg än, men idag mår jag inte lika dåligt som igår eftermiddag/kväll och det är ju skönt. 
Härliga Therese kom och höll mig och Tess sällskap. Lovely. Jag städar lite i taget här hemma nu för att få lite adventsfint och jag får ta det pö om pö, eftersom Tess inte vill att jag städar för mycket ;). Så Therese underhöll Tess när jag röjde och grejade i Seths rum (som det behövdes städas och röjas i det rummet!!!) Vilken bra hjälp! Dessutom att få sitta och prata om allt och inget och kunna vara okammad och trött - det är toppen!
 
Tess satt och lekte bredvid mig i Seths rum innan Therese kom och det går ju bra det med, men hon har inte tålamodet att sitta såhär så lång tid som det tog att städa hans rum - vilket ingen kan begära av en liten... (Ursäkta suddig bild...)
 
Sen kom pojkarna hem en sväng. Seth blev så glad för att jag organiserat och grejat med hans lego att han kramade mig en låååång stund - och började gråta av glädje också. Han har nära till sina känslor den pojken. Underbart!
Mina fina!!
 
(Jag älskar byxorna :) ).
 
 
Stefan åkte tillbaka till kyrkan ganska så snabbt och Seth och jag for till Mosås framåt eftermiddagen. Där vankades det pepparkaksbak. Lovisa och jag brukar baka pepparkakor med barnen och det är ju synd att bryta en god tradition. Vi började egentligen när Seth låg i min mage och Hugo var en liten spädis, men sen när vi flyttade till Avesta blev det svårare att hålla det vid liv, men sedan vi flyttade tillbaka så har vi återupptagit det hela. 
 
 
 
 
 
Seths alster...
 
Pojkarna hade mer tålamod idag än de haft någon gång och bakade en hel del!
 
Sen kom Lovisas bror - morbror Ludwig - och hälsade på. Han fyller 30 år dagen till ära och firades med Tacos och gofika. (Haha jag tog lite bilder, men Lovisa will kill me om jag visar dem... hehe). 
 
Jag är ikväll tacksam för en bra dag trots att kroppen värker och att jag är såå trött i kropp och själ. 
 
Nu ska jag göra något så roligt som att lägga in räkningarna. Passar på när Tess sover...
Jag önskar dig en härlig helg!!!
Kram

Seeeeegt

Hej hej. 
Jag är fortfarande hängig. Så drygt!! I eftermiddag och ikväll har det varit riktigt trist. Orkar knappt bära på Tess. Så jag har inte så mycket att berätta eller skriva. Eller jag orkar inte heller för den delen... MEN jag har tagit lite kort på lillfisen idag som jag bjuder på här. :)

Läsa lite recept inför julbak. :)

Sötaste foten med små väck! Love it!!

Tröttfis ser nästan i kors... Men lika glad som vanligt.

Äter gröt med hela ansiktet och håret. Det blev inte helt otippat ett bad efter kvällsgröten :)

Hoppas du mår bra!! 
Kram 

Oj så sent

Oj så sent det blev... Har burit runt på Tess en stund nu. Hoppas hon kan sova gott nu. Hon vaknade till och somnade inte om tidigare ikväll och fick helt enkelt sitta uppe en stund med oss och titta färdigt på fotbollen. Och sen var det svårt att somna om - eländiga Portugal och Ronaldo som förstör sömnen sådär för Tess ;). 

Idag har Stefan pratat med sin bror och han mår tydligen ungefär som jag gör och har gjort i flera veckor. Det är något som går... Ont i kroppen, trött, hängig, lite förkyld osv men inget som brutit ut. Det kallas tom för något, som jag inte minns nu. Skönt att höra att det inte bara är jag som gått och blivit onormalt  trött helt plötsligt... 

Nä nu ska jag försöka sova. God natt! 
Seth och Frodo tidigare ikväll :) Älskar den där killen!!!! 


Lite bättre.

Hallojsan kära vän!
 
Idag har jag mått bättre, tack och lov! Det hjälpte nog att ta en "day off", även om jag inte är helt på banan än. Sen hjälpte det ju inte till att Tessiluttan bestämde sig för att vara vaken mellan 3 och 5 inatt. Glad och jollrandes låg hon mellan oss, tills Stefan tog med henne ut i vardagsrummet, där hon fick sitta och jollra bredvid honom i soffan istället. Jag slumrade en stund då iaf. Skönt att hon oftast är en glad filidutt, den där ;). 
 
Jobbet gick bra. Tur att det är roligt att åka dit, när man är supertrött, för då får man energi ändå - och så vetskapen att det bara är en dag hjälper ju till förstås. Några av mina patienter hade såna här "Breakthrough moments" och det var så härligt. Då känner man att jobbet är så värt!! 
 
Sen har vi haft musikråd ikväll igen, så jag och Tess drog hem till Johanna när jag kommit hem från jobbet, eftersom det var där vi var ikväll. Härligt gäng :).  
 
Hur har din måndag varit? Hoppas du haft det bra!
 
Haha, hittade denna bild, som jag fick av mamma efter barnvälsignelsen. Det är ungefär såhär jag ser ut på många bilder :). Varför se normal ut när man kan se ut såhär?
 
 
Jaja, mamma ville ha en vanlig bild också, så det fick det bli:
Tessiluttan vet inte ens att hon är med på bild hon...
Sötnöt. 
 
Ha det så gott, min vän!!
 
 
 

Hängig och Greenhouse

Oj oj. Energin för att blogga har visst inte infunnit sig denna helg. Jag mår inge vidare. Har ont i kroppen, är trött och känner mig allmänt hängig. Så idag har jag legat i sängen största delen av dagen. Stefan tog med sig barnen till kyrkan så jag fick bara vila - helt själv. Ljuvligt! Eftermiddagen spenderades också mestadels i sängen. Tess är ju rätt så nöjd med att sitta och leka bredvid mig, så när Stefan lagade mat och spelade spel med Seth. Sen var Seth och lekte med grannbarnen så låg vi andra tre i sängen och vilade. Jätteskönt! Nu hoppas jag att jag orkar jobba imorgon och att jag inte blir sämre.
Tyvärr har Tess varit krånglig att lägga nu igen och har varit ca en vecka. Hon somnar bra, men efter ca en timma vaknar hon och sover och vaknar om vartannat så man får bära, trösta, gunga osv osv i ca 1.5 timma. Så drygt och påfrestande. 
 
Nåja, cést la vie. 
Igår hade vi iaf en härlig kväll med Greenhouse i kyrkan. 
Såhär såg det ut:
 
Mingel innan. Det bjöds på glögg och pepparkakor och man kunde köpa espresso och choklad. 
 
Lovsångsteamet var helt amazing. Så tighta och duktiga och vilken känsla!!
 
 
Det var en underbar samling faktiskt!! Och det kom rätt så mycket folk.
 
 
Annelie Lennartsson var den som predikade och hon är ju som vanligt väldigt bra. Hon pratar med full inlevelse :)
 
 
 
Tess såg ut såhär under första delen av kvällen:
Sen var hon vaken och glad tills vi kom hem och en stund till. 
Suddig bild, men hon är ju för go :) Gladare unge i vaket tillstånd är svårt att få tag på. Det är bara kvällarna som är lite dryga nu. 
Och så har vi ju solstrålen Seth, som sov till 8:30 imorse!! Lovely. Så idag har han varit glad och på bra humör, sådär som han oftast är.
 
Här är en mörk bild på honom och hans kompis igår i kyrkan. Fullt ös medvetslös hela kvällen kan man säga :)
 
Hoppas du får en bra vecka hörru!!!
 
 

Typiskt

Hmmmm... Skrev just ett rätt så långt inlägg om bla hur jag mår och känner just nu. Men det försvann!! Så störigt. Jag är för trött att skriva om... Men jag kanske skriver om det imorrn. 
Nåja sov så gott så länge. 
Bjuder ändå på en bild av en av mina solstrålar:) :
Kram

5 år!

Idag är det:
- Världsdiabetesdagen.
- Ostkakans dag.
- Emil och Emilia som har namnsdag.
- 5 år sedan pastorsfrun.blogg.se föddes. 
 
Otroligt! FEM år! 

Jag bestämde mig faktiskt för att börja blogga efter att ha lyssnat på en predikan av Ingegerd Hedström i Avesta :). 
Så mycket har hänt under dessa fem år och det är jätteroligt att gå tillbaka och titta och läsa! Stefan har berättat att han ibland går tillbaka i bloggen för att kolla hur saker och ting var inför att säga något i predikningar. Hihi. Hurra för bloggen! 
I söndags när vi åt tillsammans några stycken efter barnvälsignelsen så kände ju inte alla varandra, men många kunde säga att de kände igen varandra från bloggen hihi. Lovely!! Jag ångrar inte en dag att jag har denna blogg och jag hoppas jag kommer fortsätta länge än :).
 
Så nu säger jag HIPP HIPP HURRA HURRA HURRA HURRA för pastorsfrun.blogg.se!!!

Hjälpreda

Vilken bra hjälpreda vi har!!


"Blir det riktigt rent nu pappa?"

"Nu är det min tur!"

Och så måste jag ju också säga att jag älskar vår hemgrupp!! Underbar kväll med dem ikväll!!

Kram 

Himlen måste sakna en ängel

Hej hej.
Gårdagen sprang förbi med jobb för mig och sedan musikråd här hemma direkt efter det. Idag har varit en sån där dag då jag slappnat av och varit trött och lite ledsen, sådär som man kan bli när det varit mycket. Sen när barnen krånglar vid läggning och jag är själv så blir det inte bättre. Stefan är dock hemma nu och bär på en skrikandes Tess. Förstår inte. Måste vara tänderna som spökar.  
 
Nu till något roligare!! 
Här är texten på den sång som Johanna och Sara sjöng på Tess barnvälsignelse. Den finns på spotify och på youtube om man vill lyssna, men då är det ju förstås inte Johanna och Sara som sjunger. 
 
 Himlen måste sakna en ängel
"Förr så var jag alltid på väg. 
Jag försökte fånga en dröm. 
Och jag trodde jag visste vad jag ville ha.
Du har väckt mig ur min sömn.
 
Plötsligt så var världen helt ny.
Allting stannade upp när du kom.
Och jag såg dig och jag visste av hela min själ 
att nu börjar allting om.
 
Himlen måste sakna en ängel, för en finns här hos mig
Hon vilar i min famn.
Himlen måste sakna en ängel.
Hon ligger tätt intill mig,så tryggt på min arm.
Kan det vara sant att jag får älska dig?
En av himlens änglar har landat här hos mig.
 
Gryningsljuset smyger sig in.
Finner ro i ditt andetag.
Och jag inser med ens 
att jag väntat en evighet just på denna dag.
 
Plötsligt slår du upp dina blå.
Styrkan i din blick gör mig svag.
Men helt utan att döma ser du på mig.
Och så börjar våran dag." 
 
Linn Maria 

PLU och Barnvälsignelse för Tess

Hej hopp. Hoppas du haft en bra helg!! Det har vi. Igår hade jag det bra, men Stefan hade en tung dag igår med begravning av en kille han känner från Masarna. Men idag har vi haft en desto ljusare dag. 
 
Men jag börjar med gårdagen... 
Farmor kom ju i fredagskväll och hämtade hem Seth från VIPS. Lite fredagsmys tillsammans och sedan sova. På lördagmorgonen for Stefan, Tess och jag iväg mot Västerås där det var PLU. Pingst Ledarutveckling. En stor satsning man gör inom pingst för att utbilda och inspirera ledare. Så igår var vi runt 900 ledare från mellansverige som möttes i Aros kongresscenter i Västerås. Otroligt bra!! Och alla funktionärer från Västerås pingst!! Stor eloge till dem. Trevliga, hjälpsamma och helt fantastiska. 
Stefan släppte iaf av Tess och mig där och for vidare mot Avesta och sedan Borlänge för en begravning. Tufft, då det var en ung man som dött.  

Tess sov på väg mot Västerås.
Ser inte så skönt ut...
 
Tess och jag hade det iaf bra. (Ursäkta kvaliten på bilderna). 
Hon är ju otroligt smidig att ha med än så länge. Blir nog skillnad när hon kryper... Vi är ju några stycken med barn från oss i Örebro pingst som går PLU så det är skönt att kunna hänga med varandra. 
 
En vy över lokalen. 
 
Vi åkte lite tidigare, då vi inte var färdiga hemma inför idag. Så runt 19:30 var vi hemma igen. Farmor och Seth hade haft en bra dag och det känns ju bra. Farmor och Tess bekantade sig med varandra också. 
 
Hon fick en present av farmor. En födelsetavla hon broderat till henne, med namn, datum, vikt, längd och datum för välsignelsen. Men pappret var nog roligast just nu :)
 
Nu till idag!!
Tess, Seth och jag vaknade vid 6 tiden och smög så småningom upp för att fixa iordning firande till farsdag samt fira Ingers födelsedag i efterskott. 
Fin hjälpreda i köket.
 
Vi firade i soffan med ägg och räkmacka till jubilarerna och vanlig macka till mig och stekt ägg till Seth. 
Haha, Seth tog på sig tomtedräkten dagen till ära. Hur kommer han på allt? Hihi. Stefan var inte för pigg hehe.
 
Sen drog vi iväg till kyrkan. Ja, efter fix och trix så vi såg respektabla ut :).
I kyrkan fixade vi där vi skulle sitta och äta och fika efteråt med familj och vänner. Sen började Kalasgudstjänsten. (Gudstjänst riktad främst för barn). 
Tess är redo och glad. 
 
I början var så barnvälsignelsen.
Vi fick gå fram tillsammans med våra bönefaddrar, Frida, Tobbe och Sara. Sara och Johanna sjöng "Himlen måste sakna en ängel". En sång som får mig att gråta varje gång jag hör den och idag var inget undantag ;).
 
Lovisa har tagit korten.
 
Pernilla berättade om hur det står i bibeln att lärjungarna inte ville att barnen skulle störa Jesus, men hur Jesus ville att de skulle få vara hos honom och att han välsignade dem. Sen bad hon för Tess och välsignade henne. OCH hon grät inte!! Tess alltså - inte Pernilla heller i och för sig. 
Lovisa har tagit kortet.
 
Sen var det fullt drag med barnkören, teater osv. 
 
Sen åt vi paj och tårta. Jag glömde helt enkelt ta kort på folket som var med oss efteråt och på maten osv. Slarvigt av mig, men jag hade annat i huvudet tror jag. 
Men två av tre tårtor kom jag ihåg att ta kort på. 
Inte de snyggaste kanske, men goda :).
 
Vi hade en bra stund tillsammans, familj och vänner! Jag önskar att man kunde bjuda alla vänner och bekanta, men det går ju inte - inte för oss iaf just nu. 
Jag blir så glad att andra vill vara med och fira Tess och vara med oss. Jag känner mig välsignad!!! 
Barnen hade roligt - vad det verkade - och vi vuxna hade också roligt och trevligt. Tess var nöjd och glad mest hela tiden. 
 
Tess fick också fina presenter. TACK alla!!
Vi försökte ta ett kort på henne och presenterna när vi kom hem. Men haha, det gick väl sådär:
En liten glimt av det iaf. 
 
Ja, vi ser tillbaka på en glad och ljus dag idag. Så tacksam för våra fina barn!!! Så tacksam för familjen! Så tacksam för vänner! Så tacksam för livet!! 
 
Ja, så var vår helg. En lugnare vecka väntar framför och det ser jag fram mot. (Men först är det jobb imorgon och sen musikråd hemma här innan det blir lugnt, men jag ser fram mot det också.)
 
Nu önskar jag dig en bra vecka!!!!
 
 
 
 
 
 

Snabbt

Tittar bara in snabbt innan jag kraschar i sängen. 
Imorgon är det dags för PLU i Västerås. Så hela dagen kommer spenderas där för Tess och mig. Farmor och Seth kommer vara hemma med friidrott och mys. Stefan kommer vara på en begravning i Borlänge. Så det är fullt upp. På söndag har vi ju barnvälsignelsen så jag hoppas jag kommer höra av mig på söndag kväll igen.

Dagen har gått i ett med bärande av Tess, baka tårtor och städning. Farmor kom ikväll så jag har hunnit prata lite med henne också :).
Jag håller på med mission få Tess att ta flaska. Hon tycker om att dricka vatten och nu har hon börjat dricka vatten ur flaska. Kanske det någon dag även kommer gå ner lite välling... Hoppet är ju det sista som lämnar oss, eller hur ;).
 
 
 
Sov så gott och hoppas du får en bra helg.
Kramar
 

Pajer och Konsert

Hej hej.
Här går det i ett på dagarna och dessutom håller Tess på med sina tänder. Hon är oftast nöjd - men då i famnen. Kvällarna går åt att bära och vyssja och så ska ju Seth helst göra läxor och läggas osv. Men det funkar. Det är alltid skönare när Stefan är hemma på kvällen, men ikväll är han inte det. Men nu ligger båda barnen. Jag har fått gå in till Tess tre eller fyra gånger so far ikväll, sedan hon la sig. 
 
Igår facetimade vi med mormor. Bra grej det där att kunna göra så.
"
"Hej hej mormor".
(Hon vet inte om att jag tog det kortet hehe, men nu vet hon :)).
 
Jag håller på och bakar pajer i massor till Tess barnvälsignelse på söndag. Som tur är har Alexandra varit här litegrann och underhållt Tess och så har Therese varit här och gjort detsamma. Stor hjälp. Även en stekspade och att få sitta och titta på vad mamma gör, hjälper stundvis. 
 
(Det här med att få strumporna att sitta uppe på fötterna... mission impossible.)
 
Nu är i alla fall pajerna gjorda och imorgon ska här bakas tårtor (och städas, halleluja, för usch vad jag inte trivs när det är kattpälstussar överallt, grusigt osv.)
Igår var Stefan hemma på kvällen och det hjälper ju mycket när vi är två som fixar och två som lägger barnen. Han underhöll Tess en hel del när jag fixade det sista i köket. 
Hon har börjat gilla att vara ute och promenera. "Hej hej brorsan". 
 
Idag har jag även hunnit med att vara med Seth på en konsert direkt efter skolan. Alla barn som var på fritids skulle dit, så då hängde vi på. Den var i kyrkan som är på Seths skola. Oj oj, vilken konsert!! Det var ett gäng barn från Uganda från en by som heter Watoto. De är alla föräldrarlösa och mellan 7 och typ 15 år, som jag förstod det. Det är ett gäng vuxna som tar hand om dem och de bor alltså på ett barnhem. De var helt fantastiska. De dansade och sjöng och utstrålade sån glädje och inspiration. De sjöng om Jesus och man upplevde verkligen att trots att de förlorat sina föräldrar i sjukdom eller krig, eller blivit övergivna, så har de ett hopp i Jesus. Fantastiskt!! (Jag stod där längst bak och grät när jag tänkte på att Seth och Tess har sån tur som har sina föräldrar och när jag tänkte på de barn som inte har det:)
Bilderna är tyvärr inte så bra, eftersom jag, som sagt, stod längst bak i kyrkan med Tess på magen, men jag vill ändå visa hur det såg ut.
 
 
 
Tess fick sig ett bad och jag ville testa en ny app, som redigerar foton så det fick bli en bild från det också nu ikväll.
 
Hon gillar att bada nu och det är skönt!! Förut grät hon ju bara, men nu sitter hon och leker, pratar och plaskar. Underbart!
 
En liten bild på oss tre också, eftesom vi hamnade på täcket på golvet en stund, alla tre. 
"Vi gör någon ful min mamma", sa Seth. 
 
Så med det får jag nog säga god natt, för här måste det hängas tvätt och lite sånt innan jag får sova. 
 
Kram kram
 
 

Hallojsan kära vän

Idag är jag lite stolt över mig själv. 
Dagen såg ut som följer:
 
- Vaknade 6:45 av Tess. (Mycket bra tid!!)
- Stefan och Seth for iväg till skola och jobb runt 8 tiden. 
- Jag och Tess gick till kyrkan vid 8:40 tiden för att möta upp Pernilla och Stefan och prata om barnvälsignelsen som ska bli för Tess på söndag. 
- Vi stannade kvar på Källan, kyrkans Öppna förskola, med fika, lek och sång. 
- Jag tog en promenad på stan.
- Jag och Stefan åt lunch tillsammans i kyrkan.
- Jag hämtade Seth i skolan 13.30. 
- Vi åkte och storhandlade. Och det är här det jag är stolt över kommer... Vi handlade med scanner. Seth och Tess började i vagnen båda två, men ju mer vagnen fylldes desto mindre plats för Seth som satt I vagnen. Tess satt ju i den "stol" som är där handtaget för vagnen är. Men oj, vad svårt att förklara... du vet där barn sitter i vagnen helt enkelt :). Fem stora påsar fulla med matvaror blev det. Barnen var nöjda och jag fattar inte att Seth kan vara på så gott humör direkt efter skolan trots att han var trött och hungrig, men han är ju allra oftast så. (Hm... undrar om jag kommer få äta upp det imorgon eftersom jag skriver så idag. Han kanske kommer vakna på ett hemskt humör imorrn ;) ). Med fem fulla kassar och två rätt så trötta, men nöjda barn, kommer jag till kassan och får AVSTÄMNING!! Men alltså. Det är ju helt ok när man är två som hjälps åt, eller man är utan barnen. Men men, det var bara att packa upp alla varor och packa ner dem igen.
- Sen hem igen för att lägga en trött Tess.
- Springa ut till bilen och bära upp alla varor och in med kylvaror i kylen.
- Fixa mellis till Seth och mig.
- Läsa läxan med Seth.
- Bära på Tess.
- Köra tvättmaskinen.
- Bära lite till på Tess, som bara var nöjd i famnen.
- Fixa lite att äta till Seth och mig.
- Åka till kyrkan där barnkören Salt övade.
- Sitta och prata med härliga vännen Therese under tiden Salt övade. 
- Hem och nu följde Stefan med.
- Fixa lite med diskmaskin, dammsugning, bära på Tess och sånt. (Skönt att va två).
- Äta kvällsmacka.
- Lägga Tess.
- Hänga tvätt.
- Söva om Tess som vaknar, samtidigt som Stefan lägger Seth
- Börjar blogga.
- Bär lite på Tess.
- Fortsätter blogga.
- Stefan bjuder på te och rån:
 
- Bär på Tess igen. (Det är nog tänder på gång.)
- Sitter nu med Tess i famnen och hon sover nästan hela tiden - men har det lite jobbigt -och försöker slutföra detta inlägg med pekfingervalsen, samtidigt som jag äter rån. Och nu fick Stefan ta över och skriva färdigt, för nu ger jag upp och säger godnatt, bärandes på en Tess.

Jobb

Idag har jag jobbat igen. Jag tycker det är så bra att få jobba en dag i veckan. Jag kanske tjatar men jag trivs så bra med mitt jobb. Ibland skulle jag vilja jobba en dag till, men det går ju inte nu. Nåja, snart jobbar jag heltid igen och ser tillbaka på detta med glädje men oxå med längtan att kunna göra så igen (vilket inte kommer hända eftersom det inte blir fler barn...).
 
Tess har varit lite hängig idag. Vägrat äta och sovit dubbelt så mycket mot vad hon brukar. Kanske fler tänder på G... Hon har inte feber iaf, vilket är skönt. 
 
Som vanligt på måndagar så är det Elementary nu och det är en av få serier jag följer så nu säger jag god natt. 
God natt :)!!
 
 



Hemma igen!

Oj oj vad dåligt jag uppdaterar nu för tiden. Skärpning!! ;)

Här kommer iaf lite axplock från våra dagar i Kisa. 

Albin och Hanna var där oxå. Stefan jobbade och var i Värnamo och predikade på en ungdomskonferens där, men hann oxå vara med oss en del. Kul!! 

Att mysa i mormor och morfars säng på morgnarna ingår sedan vi var små :)
Hanna och jag.

Tess och mormor.


Vi var ner till min farmors grav med krans och blommor.

Sen gick vi till "Hjärtat" (second hand affär). 

Man tar inte den enkla vägen utan den på muren (som jag själv alltid gick på ;)).
 

När vi var på Hjärtat gick Seth och finurlade. Det märktes att något var på gång. När vi kom hem fick jag ett halsband som han köpt för egna pengar. Han tyckte det var så fint och jag fick tårar i ögonen :)




Tess mjuknade och var ganska mycket hos mormor och morfar! Roligt!! 

Gåstolen är en välsignelse. Den far hon runt i.

När morfar spelar och sjunger måste man va med och dirigera och sjunga. 

Mys med mormor.

Det var en riktigt härlig himmel en eftermiddag...

Det blev inte mycket bilder på Seth men honom har jag knappt träffat. Han, Hanna och Albin har lekt så vi knappt sett dem... Kul att de har så roligt ihop. 

Idag packade vi ihop och for mot Stockholm. På vägen dit stannsde vi till hos Silas i Lilla Aska utanför Linköping. 



Seth var ledsen och grät. Vi var oxå ledsna, Stefan och jag. Vi stod och höll om varandra och bad en bön för vår familj. 
Som jag älskar min familj!!! 

Sen åkte vi iväg till Stockholm för att hälsa på i Tjugofyrakyrkan, som våra vänner Lydia och Nicklas har startat. 

Seth fann sig till rätta med en gång i Tjugofyrakarat, deras barnverksamhet. Jättebra!!!



Utanför själva möteslokalen stod dessa. Mycket smart och bra!!!

Deras lokal är i en foajé till typ en vårdcentral och lite olika företag. Cool och riktigt bra lokal, som de gör iordning varje söndag så att det passar deras verksamhet. 



Tess och jag var mest med på Tjugofyrakvadrat. Där hade Seth och hans nyvunna kompis en dockteater för de andra. Haha. Härligt!!


Hemvägen var mörk och regnig. Men vi var glada efter en bra och lyckad dag. Tjugofyrakyrkan är Amazing och vi kände oss glada att vi åkte dit!

Tess sov en stor del av hemvägen. Men sista biten var hon vaken och satt och lekte med nattlampan. (Lägg märke till de fina benvärmarna. Haha!!! Lovely!)


Nu sover båda barnen och vi ser tillbaka på en fin höstlovsvecka. Imorgon är det jobb igen. 

Kram kram 



Det går framåt!

 
 
 
Kram

RSS 2.0