Plankning?

Mina kladdkakemuffins och min kollegas äppelkakebitar blev mycket uppskattade av kollegorna :) Det blev lyckat. Vi hade som en liten invigning av våra rum, eftersom vi har, för oss, nya rum.

Seth har börjat se ut såhär numera när han tittar på TV:

Huvudet ner och fötterna upp... (dock brukar munnen vara stängd hi hi)

Så undrar jag om detta är Seths sätt att vara med i den nya trenden "Plankning"...


Plankning:
"Plankning har varit en stor nättrend under året. Kort sagt går det ut på att hitta kreativa platser att lägga sig raklång, fota, och lägga ut på nätet. Det kan t ex vara på en balkong, motorcykel eller staket."

Hm... nu ska jag ta mig en kladdkakemuffin. Smaskens :)

Kladdkakemuffins och träning

Idag har det bakats lite här hemma. Jag och min kollega ska bjuda på eftermiddagsfika imorgon på jobbet. Så nu har jag gjort kladdkakemuffins med lite chokladbitar på. Så gjorde jag en mjuk pepparkaka också, men den blev väldigt smulig tyvärr, men ack så god :). Den får stanna hemma.

Idag jobbade jag min sista korta dag. På torsdag börjar jag jobba heltid igen och imorgon har vi möte på em så då jobbar jag länge, trots att jag egentligen slutar 14.30. Känns lite tungt att börja jobba heltid, samtidigt så är det hlet okej att göra det. Jag är så inställd på det. Seth kommer ju inte gå på fritids heltid och det är skönt. Stefan är ledig måndagar så då är det inget fritids och så kommer Stefan hämta Seth tidigare en dag till i veckan, så det blir bra.

I morse när vi cyklade till skola och jobb kände jag en glädje pirrande i kroppen. Det är riktig höstluft ute och jag älskar det! Jag älskar även när första sommarvärmen känns i luften. Jag trivs med att vi har olika årstider i Sverige. Varje årstid har sin charm.

Oj, oj, vad jag babblar på om olika saker. Rörigt inlägg :D.

Seth lekte på sitt rum när jag bakade och så plötsligt drog han fram lite saker till tv-rummet. Han tog på sig ett pannband och vantar?! och började jogga runt och göra olika övningar till Ted Gärdestads "Sol vind och vatten". Jag tog fram kameran och då ville han att jag skulle filma honom och jag var inte nödbedd ha ha. Han tittade på filmen sen och blev lite besviken på att jag inte filmat när han körde ramsan: "Pelle plutt plutt plutt, tog ett skutt skutt skutt, över ån ån ån, tappa tån tån tån. In i kammarn efter hammarn, spika fast den lilla tån". Den körde ofta pappa när jag var liten och nu kör de den på Seths skola.

Filmen är åt fel håll från början. Jag kom på efter ett par sekunder att det blir felvänt när ja håller kameran så, så då vände jag den rätt.



Agnus Dei

Har inte mycket att förtälja denna dag. På jobbet gick det i ett och jag kom hem med huvudvärk, men lite värktabletter avhjälpte det :)
Såg ett klipp på Facebook. En helt fantastisk kille som sjunger en underbar sång - Agnus Dei - gjord av en av mina favoriter: Michael W Smith. Killen verkar heta Jotta, inte det vanligaste namnet kanske ;). Han har en enorm röst och fantastisk utstrålning. Lyssna och njut :).

Församlingshelg och inplastad bil.

Hej igen!
Ja, nu är vi hemma igen efter en UNDERBAR helg på vår församlingsgård i Klacka Lerberg utanför Nora. Det är så bra med församlingshelg för man lär känna varandra så bra! Seth har fått nya kompisar och vi har återknytit kontakter med folk vi inte träffat så mycket sedan vi flyttade härifrån till Avesta och förstås lärt känna nya människor också. Våra pastorer hade dessutom riktigt bra undervisning och samlingar och vi hade många bra, spännande samtal! Igår var vi närmare 140 st på plats varav runt 40 barn i olika åldrar och runt 15 tonåringar.
Igår hade vi sommarväder, som så många andra hade runtom i Sverige. På Klacka har vi en badstrand, så självklart badade många. Seth var inget undantag...
Seth med en av sina nya kompisar.
Seth och två av tjejerna han lekte mycket med under helgen.
Flera ungdomar är på väg upp från vattnet... man kan ju undra vad de har i kikaren...
Jo, att slänga nya ungdomspastorn/medarbetaren i sjön, förstås :)
Han bjöd på motstånd, men de var för många för honom.
I vattnet med han. "Välkommen till Örebro", sa Benjamin med glimten i ögat :).
Seth tyckte det var roligt, förstås.
Emil (en av ungdomsledarna) åkte också i, med kläderna på. De fick kämpa på där också.
I vattnet åkte även Karolina, (också en av ungdomsledarna).
Sören, vår föreståndare blev också islängd, men med ett leende på läpparna... han hade redan på sig badbyxorna.
Pernilla, vår barn och familjpastor åkte också i, men senare på kvällen. Tyvärr vänder bilden på sig av någon outgrundlig anledning som jag inte förstår.
Imorse när vi städade vårt rum fick vi höra att något hänt med vår bil...
Ha ha! Vilket jobb de lagt ner.
En rolig, härlig helg med underbara människor slutade med det bästa av allt. Ett dop!
Jag låter kanske översvallande, men vi har haft en kanonhelg. Jag är så glad och tacksam för att både vi och Seth har vänner och har fått lära känna nya vänner!
Seth är fortfarande snart sex år och får utbrott då och då, vilket han även fått i helgen förstås, särskilt som sömnen inte varit tillräcklig. Det som är bra är att utbrotten bara är mot mig och Stefan. De andra är han go mot och han är faktiskt väldigt artig mot folk och det är skönt tycker jag.
Nu ska han sova och det är kamp om tandborstning och det mesta... phu. Men vi har också haft det mysigt i eftermiddag. Stefan och Seth har tittat på Speedway på tv:n och jag har suttit med dem i soffan, men läst min bok. Skön avslutning på helgen, helt enkelt.
Jag hoppas och önskar att du också haft en bra helg!

Lite av varje

Så har ännu en dag gått... Eller inte hela förstås, eftersom klockan bara är strax före 19. Jag gick till jobbet igår och idag utan feber, men med fortsatt huvudvärk och ont i kroppen. Troligtivs en virusinfektion, sa en av ssk på jobbet. I övrigt har dagen gått ut på att betala räkningar och vika och stryka tvätt. Kul va?! ;) Ja, ja det är ju en del av livet och vardagen.

Imorgon åker vi iväg på något som inte tillhör vardagen men sker en gång om året. Nämligen församlingshelg. Ska bli så roligt att umgås med flera från församlingen en hel helg. Vi blir över 100 stycken om jag förstod det rätt. Hur roligt som helst!!

Har inte något mer att berätta idag egentligen... Är mest trött och tänker inte göra många knop när jag lagt Seth om en stund. Han är jättetrött på kvällarna nu, sedan han började skolan och det är ju inte konstigt med alla nya intryck och alla nya människor. Han kände ju inte en enda när han började.  Det som är roligt - roligt och roligt... nä, inte jätteroligt eftersom jag älskar dalmålet - är att Seth redan tagit efter Närkemål. Han säger t ex fyyyyra, miiiin, paraplyyyy... Ja, ni vet med lite "gnäll" på slutet. ;)

Typiskt, jag skulle ladda upp en bild på Seth som jag tagit med mobilen, men det har blivit något knas med internetuppkopplingen så jag kan inte skicka bilden. Så träligt, som man säger här ;)

Ha en skön helg hörrni! Jag misstänker att jag inte kommer kunna blogga något från där vi är, för det finns knappt täckning till mobilen och än mindre till internet. Ha det så gott så hörs vi på söndag!!

Jane Austen och Bamse

Halli hallå.
Ja här har det inte gått i många knop idag. Jag sov riktigt bra inatt, vilket var länge sedan. Hade fortfarande feber när jag vaknade, men den har blivit bättre, så jag räknar med att gå till jobbet imorgon. Jag har haft sällskap av Jane Austen idag med Pride and Prejudice och Persuasion. Jag är en nörd, jag vet, men jag älskar verkligen Jane Austens böcker och filmatiseringarna på dessa. Jag har även börjat läsa Nirvanaprojektet av Stefan Tegenfalk. Han har skrivit en triologi och första boken Vredens tid, var jättebra. Tredje boken kommer någon gång nu i september om jag förstått det rätt. De är nästan i klass med Stieg Larssons böcker om Lisbeth Salander.

Seth har haft sin andra skoldag och det fungerar bra. Han är ruskigt trött när han kommer hem, men det är ju inte konstigt efter alla intryck och alla nya människor. Han tycker om att lyssna på musik när han ska sova. Ofta har det varit melodifestivalens skiva med Eric Saades Popular eller Manboy. Men nu har han börjat lyssna på Bamses dunderhits. Så nu går jag och sjunger på dessa sånger hela tiden :) Tänk er Björn Skifs "Hooked on a feeling", men med texten: "Vad har du i skalet? Nåt häftigt, nåt galet?" osv. Eller Gyllene Tiders "Sommartider" men med texten: "Dunderhonung hej hej, dunderhonung..." Ha ha.

Stefan är på sin första församlingsledarträff i Örebro ikväll. Själv grunnar jag på om jag ska titta på Fångarna på fortet eller den nya sångtävlingen True talent. Jag tror det blir den senare, eftersom Seth också vill titta på Fångarna på Fortet, men det får bli via tv4 play imorgon.

Första skoldagen

Hjälpes!! Jag inser att vår pojk blivit stor. Det har gått så fort, det var ju inte länge sen han var en bebis. Ja, nu vet jag att jag låter som en sentimental tant, men det bjuder jag på ;). Det sägs ju att tiden går ännu fortare när barnet väl börjat skolan... oj oj!!!

Idag var en stor dag när han glatt tog på sig sin nyinköpta (väldigt stora) Carsryggsäck. Han poserade glatt när jag ville ta kort på honom :)




(Det spöregnade ute så jacka och paraply fick följa med.)

Han ville att jag skulle filma honom också. Jag visste inte vad han skulle säga och här är resultat:

Vår älskade söteskrutt!!!

Ja, nu undrar du kanske vad jag gjorde hemma när Seth och Stefan åkte till skolan. (En förälder skulle vara med första dagen som bara var mellan 8.30 - 10, så Stefan var med, eftersom han är ledig måndagar.) Jo, jag har känt mig hängig sedan lördagkväll med värk i kroppen, huvud och väldigt trött. Igårkväll fick jag feber och vaknade med detsamma idag. Så dagen har spenderats i sängen för min del. Det är konstigt när man bara får feber och värk men inte någon snuva eller halsont.

En stund nu på eftermiddagen fick jag sällskap av grabbarna. Seth spelade ett spel på min telefon och Gandalf ville förstås vara med och gosa med Seth under tiden. Här stryker hon sig mot honom och telefonen.

Det ser så roligt ut.

I lördags bakade Seth och jag bullar innan Åkessons kom på middag. (Vi hade en härlig eftermiddag med dem. Tycker så grymt mycket om den familjen!!)

Jag har aldrig förut bakat bullar i papper, men det blev så i lördags. Min intention var att få höga, fina bullar som de numera har på caféer... men de "flöt ut" och blev inte höga, men goda ändå. Jag gjorde även några "vanliga" snurror. Den stora bullen har Seth gjort med mycket socker och kanel :)


Vi bakade även äppelmuffins. Smaskens. De är med lite smulpajdeg på toppen. Jag tycker de blev jättegoda. Har dock ingen bild på dem.

Oj, det blev ett långt inlägg idag trots feber. Kommer vara hemma imorgon också och hoppas på att bli bra fort!
Oh, måste ju berätta hur go Seth är. Förut idag var han i ett annat rum och ropade helt apropå  "Mamma, jag älskar dig!" Sen när han låg här hos mig och spelade på min telefon sa han "Mamma, du är världens bästaste mamma." Gissa om modershjärtat smälter... Han skulle kunna få precis vad han vill när han säger så ;) Tur att han inte lärt sig det än ha ha :D. Stefan har tagit hand om mig idag. Varit och köpt godis och tidningar, gett mig saker att äta (har inte haft någon matlust, men han har gett mig rån och youghurt som jag kunnat få i mig) och tvättat all tvätt. Fina killar jag har!  
Ha en riktigt skön kväll!!

Vänner

Hej hej i stugorna!
Idag började vi dagen i kyrkan på gudstjänst. Det är alltid skönt och härligt att komma till kyrkan! Där träffade vi på Sofia, Jesper och Natanael. Vi hade redan bestämt att träffa Pontus, Hannah, Norah och Victor för lunch när de passerade Örebro på väg till Göteborg. Sofia och Jesper hängde också med och det var såååå roligt att träffas. När vi bodde i Örebro förra gången bodde dessa två par också här (hm... Pontus och Hanna bodde i och för sig i Odensbacken) och det är väldigt roligt att träffas såhär. Det kan gå ett år mellan gångerna och ändå är det som om det inte gått lång tid alls.

Här går de tre papporna med sina pojkar.


Två mammor och en Norah.


Pontus och Victor.


Hannah och Norah.


Sofia, Jesper och Natanael.


En riktigt härlig dag!!!
Nu är Stefan iväg och jagar tillsammans med en kompis till honom. Seth och jag sitter och äter chips och tittar på Trassel och har en allmänt skön eftermiddag.

Imorgon börjar skolan för Seth. Spännande!!!

Hoppas du haft en skön helg!!!

Aftonbön



Karin Boye

Blodomloppet

Igår var vi och tittade på Marcus när han sprang Blodomloppet. Eller, iaf när han kom i mål. Det gick bra för honom. Det var roligt att stå där tillsammans och titta på folket som kom inspringandes.


Marcus i grön tröja.


Barnen fick också varsin medalj och glädjen var stor :)


Molly somnade gott i mammas famn.


Lovisa såg en arbetskompis på andra sidan banan och då kunde de ju inte prata med varandra "på vanligt sätt", så de pratade teckenspråk med varandra. Jag tycker det är coolt, även om det är vardag för dem.

Idag gav vi oss av till Marieberg för att handla lite. Vi hamnade på IKEA där vi åt middag. Vi hamnade vid ett bord där vi hade folk omkring oss överallt. Då är det svårt att inte höra vad de säger. Det som slog mig var att de samtal jag hörde var bara negativt om andra människor. Om hur andra i matsalen var, att barn lät för mycket osv. Hm... Vad trist det måste vara att vara fokuserad på det som är negativt hela tiden. Självklart kan man inte bara vara positiv hela tiden heller, sånt är inte livet, men visst är väl livet roligare än att bara klaga på det som finns runtomkring.

Hm... hade något mer på hjärtat men jag kan inte komma på vad det är, så jag får väl skriva när jag kommer på det :)

Ha en härlig helg!!!
Kramar


Ett litet hej

Hejsan.
Ville bara titta in och säga hej egentligen. 
Jag vill även berätta att Seth inte har varit tjurig eller så idag, utan varit som vi är vana att se honom. Skönt!  Känns mest rättvist att tala om det, eftersom jag "klagat" ett par dagar här. Självklart är inte perioden över men man får ta vara på de dagar som är lite "lättare" :). Han var ledsen och trött nu ikväll, men det får man vara! Vi skulle egentligen varit med på en träff i kyrkan, men eftersom han var så trött valde jag att vara hemma med honom. Så nu ligger han i sängen och ska sova och lyssnar på Melodifestivalskivan. Själv ska jag passa på att läsa lite :)

Idag fick jag tillbaka min Iphone. Jippi! Nu ska den bara synka den med Itunes i datorn. Stefan måste hjälpa mig med det, eftersom jag inte brytt mig om att kolla hur man gör. (Det blir så när man är bortskämd med en man som kan och gör sånt åt mig ;))

Och så förstås ett grattis till Victoria och Daniel som ska få en prins eller prinsessa!!! Nu slipper pressen spekulera mer ;)

Ha en skön kväll!!

Kusiner

God kväller.
Idag när jag kom hem från jobbet var Seth sur för att inte Stefan köpte coca-cola till honom då han var törstig. Vatten var inte gott nog :) Vad har hänt med vår Seth??!! Ha ha. Det är nog inte lätt att vara han just nu (och inte alltid att vara förälder heller. Det är så lätt att få dåligt samvete när man blir irriterad och funderar på om man gör rätt...Det är skönt att höra att det finns fler som har/haft det så. Jag vet ju att det är en del av utvecklingen, men det är ändå skönt att höra andras erfarenheter!)

Fritids var stängt idag så Stefan var hemma när jag var på jobbet och åkte och jobbade när jag kom hem. Seth frågade om vi kunde åka till Hugo, så jag ringde och visst var vi välkomna. Så vi åkte dit och fick god middag och gott sällskap. När vi var där var det inget gnäll eller sura miner, vilket var skönt!


Tre busfrön.


En liten prinsessa.


Och en liten prinsessa till.


Så söt liten Molly. Hon har blivit stark i benen och står gärna upp.

Jahapp, nu ska jag snart sova. Har sovit dåligt ett tag nu, så jag är trött. 
Oj, oj, kom just på att jag börjar jobba heltid om två veckor. Undrar hur det kommer gå.... Det är så otroligt skönt att sluta tidigt. Ja, ja, det kommer gå bra det också och jag ska njuta dessa två veckor!

Ha en skön kväll!!!

Tonåring? och pussel.

Halloj.
Oj, oj... vår son har blivit 6 år! Nä, inte riktigt, eftersom han inte fyller förrän 25/12, men han har kommit in i det där första "tonårstrotset" som vi hört talas om som kommer vid 6 års ålder. Det växlar från glädje till ilska till tjurighet till gråt och till glädje igen på ett par minuter. Det är tur att han inte är tjurig till naturen för det går över fort och han är inte sån bland folk utan bara hemma med oss - än så länge iaf. Men det är inte helt lätt att hänga med i svängarna. Ibland tappar både Stefan och jag tålamodet och ibland är det bara att le åt det (men inte så att han ser det och blir ledsen för att vi inte tar honom på allvar). Det är inte helt lätt att veta hur vi ska hantera det. Vi vill ju inte att han ska bete sig hur som helst, samtidigt har han ju inte koll på sina känslor och kan hantera och kontrollera dem och vi är vuxna och har mer koll på våra känslor och hur vi kan hantera och kontrollera dem. Hur gör ni som känner igen er i detta?

Just nu har vi det gott iaf med en glad kille. Han har pusslat ett pussel och äter just nu kvällis och tittar på Lilla Sportspegeln. 


Pusselkillen.

När pussellådan är ledig ligger katten i den, förstås och tittar på pusslandet.

Gandalf. 

Tur att Seth ändå oftast är just såhär go som han är precis just nu, när jag tog detta kort:


Jag vet ju också att det är faser som han ska gå igenom och det är normalt och allt... Ja, ja.
Jag är fantastisk glad för min familj och mina killar. Underbarare finns inte!!
(Men lite trött måste man få bli ibland).

Önskar dig en go kväll!!!

 

God Morgon



Kalas!

Vi hade en fantastisk kväll igår. Vi skrattade mycket och det mår man alltid så bra av!!

Idag har också varit en bra dag. På fm hade vi besök av en pastorskollega till Stefan och hans barn. De ska flytta långt norrut så det var roligt att de tog sig tid att komma hit när de ändå var i Örebro. Efter det åkte vi till Avesta för att fira Thomas som fyllt 40 år. Thomas är ju Stefans förra kollega.

Det var så roligt att träffa folket igen. När vi kom in i Avesta satt Seth och sa: Hej älven, hej träden, hej skogen, hej gatan osv. Han var lyrisk. Vi satt ute och hade det skönt i solen. Det var mycket folk och vi hade riktigt trevligt!



Thomas svågrar drog upp honom och ett gäng andra till den klassiska grejen, där man sjunger en sång och så får man fler och fler saker att ta på sig. Papperstallrikar på öronen, plastglas för ögonen, stora tänder osv. Såhär såg födelsedagsbarnet ut:

Hi hi.

Hans äldsta, Alicia, var också med. Hur kan man fortfarande vara så söt trots dessa grejer på sig?!


Såhär såg det ut på vägen hem. Vacker himmel och solnedgång. Mmm.


Vi kom hem för ca 30 minuter sedan. Seth och Stefan gick direkt till tv:n och tittade på slutet på Speedway GP från Målilla. Såhär såg det ut:

Mina härliga grabbar!

Efter en härlig dag idag önskar jag nu God Natt!!!! Jag misstänker att vi ses imorgon igen :)

Äntligen fredag!!

Oh, så skönt med fredag! Jag har det så lyxigt, så två fredagar till slutar jag kl 13. Härligt!!!

Nu kanske någon undrar hur det gått för Seth på fritids denna vecka. Det går hur bra som helst. Han är så glad när vi åker dit och när vi åker hem och personalen tycker det fungerar bra så långt! Sen när vi kommer hem märks det att han är trött, för då blir han lite arg och trött, men det går över snabbt och det är skönt. Vi cyklar till och från fritids, så det går fort. Han har blivit duktig på att cykla. Får se hur det går nästa vecka, då jag misstänker att det är fler som är ute och cyklar, eftersom många börjar jobba igen då. Han har ju inte koll omkring sig hela tiden, men det får ju vi som vuxna ha :).

Nu ska jag städa av lite här hemma och under tiden ska Stefan och Seth gå ut och öva på att starta cykel ;) Alltså att Seth ska kunna starta själv när han cyklar. Nu behöver vi hålla lite så att cykeln står stilla när han börjar trampa iväg. 

Ikväll kan vi faktiskt umgås hela familjen, för vi ska hem till ett par som samlat lite av de äldre ungdomarna och då blev Seth och jag också medbjudna. Härligt!  

Imorgon far vi till Avesta då Thomas har sitt 40 årskalas. Mmm ska bli gott att träffa folket igen!!!

Ha en bra fredagkväll!!!

Barnen

Idag har jag gått och sjungit på denna sång. Jag sjöng den på Esthers barnvälsignelse innan vi flyttade från Avesta. Den är så vacker:

Himlen måste sakna en ängel 

Förr så var jag alltid på väg.
Jag försökte fånga en dröm,
och jag trodde jag visste vad jag ville ha.
Du har väckt mig ur min sömn.
Plötsligt så var världen helt ny,
allting stanna’ upp när du kom.
Och jag såg dig och visste av hela min själ
att nu börjar allting om. 

Himlen måste sakna en ängel.
En finns här hos mig, och vilar i min famn.
Himlen måste sakna en ängel.
Han ligger tätt intill mig, så trygg på min arm.
Kan det vara sant att jag får älska dig?
En av himlens änglar har landat hos mig. 
 

Gryningsljuset smyger sig in,
finner ro i ditt andetag.
Och jag inser med ens att jag väntade en
evighet just på denna dag.
Plötsligt slår du upp dina blå,
styrkan i din blick gör mig svag.
Och helt utan att döma så ser du på mig,
och så börjar våran dag. 
 

Text & musik av Linn Wågberg.

Jag tänker på Seth när han var liten, jag tänker på de barn som finns i min familj. Vilken skatt vi fått att förvalta! Jag tänker förstås också på Silas och saknar honom. Men mest är jag bara tacksam för alla barn som finns i min närhet. Små änglar, som är vår framtid. Jag ber att Gud hjälper oss att ta hand om dem på bästa sätt!

Jag tänker också på de barn i Afrika, som dör för att de inte har något att äta. Och här lever vi i överflöd. Gud var med de barnen och hjälp oss att se hur vi på bästa sätt kan hjälpa dem!
Att skänka pengar är ett sätt. Det känns fjuttigt, men det är iaf att göra något...

Nu ska jag mysa med min egen skatt, Seth. Stefan är på Klacka ikväll, så vi får klara oss själva, Seth och jag, men så är det ju då och då och det går ju bra :).

Kramar


Tjohopp

Hallå hallå.
Tyvärr har jag början till migrän och är inte särskilt pigg idag, så det blir inget långt inlägg. Jag har tagit medicin och hoppas på att det släpper av snart...

Seth började ju fritids idag. Det gick bra, men han var lite orolig i början och var lite ledsen en stund när Stefan gick iväg ett tag. På eftermiddagen har han visst varit lite vresig, så det var nog en anspänning för honom. Ikväll har han varit sitt vanliga mysiga jag igen. Vi får se hur det blir imorgon.

Ikväll börjar CSI NY igen. Hurray!

Nu ska jag vila huvet lite :)


Första tanden, släktingar och Bilar 2.

Idag blir det en hel del bilder, som det så ofta blir :) Det är både från idag och igår, men jag börjar förstås med det viktigaste kortet:
Nu är tanden ute!! Gissa om Seth är stolt och glad.
Den ramlade ut idag när vi var i kyrkan och fikade efter mötet. Det sa bara plopp... Ett kort har skickats till Berit, fd dagmamman. Det var viktigt! Han har även ringt mormor och farmor och berättat den goda nyheten :) Så härliga barn är!
Igår var vi på en släktträff. Pappa och hans äldre syskon träffas varje år i augusti utanför Nora. I år åkte Marcus med familj och jag och Seth ut dit också. Det var flera av våra kusiner med där ute och det var riktigt roligt att träffas. Stefan jobbade och kunde tyvärr inte vara med.
Det fiskades en hel del under dagen. Det nappade allt ibland. Det mesta fick gå tillbaka i sjön, men ett par stora abborrar och en gädda drogs upp.
Seth och Alva badade när de andra fiskade. (Naturligtvis fiskade de inte på den sidan som barnen badade på!)
Lovisa och Hugo hade kunnat stå i timmar och fiskat...
Oh, vad de skrattade när de nästan krockade i vattnet.
När Marcus, Hugo och Seth spelade lite fotboll råkade Seth slå sig på en bänk. Han fick ett märke på ryggen och en rejäl fläskläpp som blödde ett tag. Idag är fläskläppen nästan helt borta, men igår var den stor. Vet inte om det syns så bra på bilden, men överläppen är nästan dubbelt så stor som vanligt. Tur att han kunde gå in i mormor och morfars husvagn och vila en stund...
Seth och fläskläppen...
Jag fick med mamma på ett tjejkort. Bara Alva som saknas av de tjejer från vår familj som var med.
Ett typiskt Mia och Lovisa kort. Visst ser det somrigt ut!?
Molly hittade plötsligt sin hand och det var så gulligt. Ögona gick i kors på henne :)
Idag på eftermiddagen gick vi på Bilar 2 i 3D. Jag måste säga att jag inte tyckte den var jättebra, som jag tycker den första är. Men Seth gillade den och det är väl det viktigaste. Marcus, Hugo och Alva var också med och så ett par av deras vänner, som vi bowlade med för ett tag sedan.
Seth och Stefan med sina glasögon.
Ha ha, jag ser ut som en... hm... en smurf :) ha ha.
Hugo och Alva.
Marcus.
Imorgon börjar Seth skolas in på fritids. Han gillar det inte särskilt mycket. Han är nervös eftersom han inte känner någon. Jag tycker lite synd om honom, men jag är inte orolig, det kommer gå bra.
Hur har du haft det i helgen?
Hoppas du haft det bra!

Elva år med älsklingen och Äntligen hemma.

Idag har det återigen hänt en hel del. Sommaren fortsätter och lite halvsemesterkänsla finns kvar!

När jag slutat jobbet gick Stefan och jag ut och åt och hade ett par timmar för oss själva. (Jag är fortfarande proppmätt...) Så gott det är att bara vara med Stefan. Jag fascineras över att v fortfarande har det så bra, efter 11 år som gifta. V har alltid något att prata om, att skratta åt och även att vara allvarliga för (säger man så?). Vi har det helt enkelt bra tillsammans! Men det kommer självklart inte gratis. Man måste jobba på ett äktenskap, så är det. Men vi jobbar på bra tycker jag :D. 

Sen åkte jag till Mosås, dit Seth, mormor och morfar redan kommit. Seth ville hålla i Molly tills hon kräktes, då fick hon raskt komma till min famn...

Seth och Molly :)


Alva och Hugo :)


Molly skrattar mot farfar sin (Seths morfar).

Nu är vi hemma igen och Seth har riktigt svårt att somna. Hoppas bara han somnar snart, för han är så trött... Stefan har börjat jobba igen, så han är med ungdomarna i kyrkan ikväll, precis som det brukar va :).

Här kommer ett gäng bilder från när Seth var hos mormor och morfar. Jag fick bilderna av mamma och det är hon som tagit dem alla.


De var ute vid "Flat" och badade. Gammelmorfar var med. Seth gillade inte de små fiskarna som simmade runt. Jag minns att när jag var vid samma sjö och badade som barn, fick min mormor sitta och plaska med benen så att fiskarna blev rädda och simmade iväg, eftersom jag var rädd för fiskarna... 

Hm... de "farliga" små abborrarna.

Hemma igen skulle det lagas på Seths traktor.


Seth ville äta en tågtårta så mamma plockade fram en rulltårta ur frysen och Seth fick garnera.


Resultatet:

Fin god tårta! (Mormor har nog hjälpt till lite också ;))

En dag åkte de till min syster med familj. Där prövades naturligtvis traktorn! Gissa om Seth var nöjd.


Barnen, Åsa och mamma gick på Skänninge marken. Där skulle det åkas karusell och äta karamell... ha ha. Här väntar de - hand i hand - att få åka radiobilar.

Härliga, goa barn!!

Hästkarusellen var för långsam, men det var ju bara att sitta kvar :)


Hoppborgen var till belåtenhet.


Albin och Hanna följde med hem till Kisa ett par dagar. Där passade de på att bada en hel eftermiddag. Denna gång vid en annan sjö, vid en annan strand utan fiskar... Badplatsen heter egentligen Rosebaden, men jag kallade den alltid för Åsesund?! när jag var liten, så det heter den än för mig...


Tre kusiner som fikar lite på en handduk.


Det verkar som att de haft en toppenvecka! Seths semester blev lite förlängd och jag tror att den kommer bli ett härligt sommarminne för honom, som alltid finns kvar. På måndag börjar allvaret... Då ska han börja skolas in på fritids. Hur blev han så stor, så fort?!?

Tack finaste mamma och pappa för att Seth fick vara hos er!!!
Och tack min finaste Stefan att du fortfarande älskar mig och vill vara min och att jag får vara din!!!

Dagen idag och snart 11 år.

Halli hallå.
Oh, vilken ljuvlig dag det varit idag. Riktig sommar. Jag jobbade som vanligt till 14.30 och sen mötte jag upp Lovisa och Molly på stan där vi tog en fika. Oh, vad härligt att sitta i solen och bara prata. Mer sånt till fruarna :)

Hos mamma och pappa verkar allt ha flytit på, men jag förstår om de är trötta. Idag har kusinerna Albin och Hanna också varit hos mormor och morfar och Seth blir så till sig ibland när han har kompisar att han pratar en oktav högre än vanligt och munnen går i ett. Jag tror dessutom att de andra barnen också hade varit ganska pratiga och i gasen idag. :)
När de bad till Jesus ikväll hade Seth tackat för att han haft en sån bra dag och bett att det ska bli snö... eh...? Han hade även berättat att han inatt känt en puss på kinden när han sov och att det var Jesus som gett honom den. Man blir bara glad av den där härliga grabben :)

Stefan och jag passade på att gå på bio ikväll. Filmen, The source code, var helt ok. Promenaden hem var helt ljuvlig. Det är folk på stan, restaurangerna med uteservering är öppna, solen sken och det var varmt. Mmmm, så gott.

Imorgon firar vi 11 år som gifta. Oj, oj. Tiden går fort - och hur gammal är man när man säger så??? haha. Jag har visat kort på oss bröllopsklädda förut, men jag gör det igen...


Lyckliga och förväntansfulla.


Vi hade väldigt roligt hela dagen!


Hm...


"Nu kan du kyssa bruden..."

Tänk att det gått 11 år... imorgon alltså.

Vi ses imorgon!!!

Ballong, Indianer och lösa tänder.

Hej igen.
Igår orkade jag inte skriva när vi kom hem från Speedwayen (hur säger man Speedway i bestämd form???). Idag är jag också sjukt trött. Skönt att kunna gå och lägga sig tidigt ikväll :)

Jag utlovade bilder från svärmors och Stefans ballongfärd, så här kommer de:

De fick vara med när ballongen blåstes upp.


Den är stor! Ser du hur liten gubben och hunden är när de är inne i ballongen!?


Hon ser allt glad ut, svärmor. Hatten var tvungen att vara på, för annars kunde de bli svedda i håret när de var ute och flög.


Häftigt att det funkar.


Fin bild, tycker jag. Ballongskuggan ser ut som ett hjärta :)

Lite av Norrköping.


Söderköping syns där långt borta och vattnet som ringlar fram i landskapet är Göta Kanal.  


Visst ser hon glad och nöjd ut, efter landningen?


Igår var vi på Speedway igen. Ja, jag vet inte vad jag ska säga om detta. Jag tycker det är roligt. Jag har ju inte tyckt det förut, men men. Man är ju inte sämre än att man kan ändra sig. Det var dessutom mycket folk när Indianerna mötte Valsarna. Indianerna vann och det var skoj för Antonio Lindbäck är ju från Avesta, men kör för Indianerna och för Masarna. Jag hade trevligt sällskap från Mats, som också är med i kyrkan. Han är en hejare på att sköta ljudet när jag sjunger ;) (oftast sjunger jag ju dessutom med hans bror, Robert, när jag sjunger i Örebro;))


Simon var i närheten med sitt jobb så han kom också till Kumla för att titta på sin kompis Antonio Lindbäck, när han körde. Kul att träffa honom. Det var länge sen!!



Och så till den viktigaste nyheten av alla! Seth har en lös tand. :D Hi hi. När jag kom tillbaka från frukosten på jobbet såg jag att Seth hade ringt flera gånger och att Stefan ville att jag skulle ringa honom. Vad var det då som hade hänt? Jag hann förstås bli nervös... När Seth svarade så jublade han att han fått en lös tand!! Gissa om killen var stolt. Det var nog det bästa som hänt i hans liv so far :)

Nu ska här ätas lite innan Stefan ska iväg på jobb igen och jag själv kommer nog ligga i soffan och slumra skönt hela kvällen ;)

Ha det så gott!

Lite ditt och datt.

Igår hade vi en helt underbar dag. Långfrukost på morgonen och på eftermiddagen mötte vi upp Åkessons för att bada. Mmm så härligt. Sen hade vi en kväll av skratt, allvar och god mat med underbara vänner!

Idag åkte Stefan och Seth till Kisa. Seth ska vara där denna vecka, som jag berättat tidigare. Jag saknar honom redan :) Vår lilla skrutt som pratar och pratar konstant. Det blir så tyst när han inte är här. Men han kommer ha det toppen hos mormor och morfar sin. När Stefan lämnat Seth åkte han vidare till Söderköping för att flyga luftballong med Inger. Hon fick ju det i 60 årspresent och skulle ha gjort det tidigare i sommar, men då var det för dåligt väder, men idag är det härligt bra väder :D Han har med sig kameran så jag hoppas jag kan visa lite bilder imorgon.

För ett tag sedan var en kille från församlingen här och intervjuade oss och tog kort på oss för församlingsbladets räkning. Det var kul för vi fick några kort som han tog då. Vi har inte många kort på oss alla tre, men här är ett som jag tycker är bra :)


Fotograf: Andreas Örneus.

Ett till, som inte är lika bra på oss, men glatt... (Fotografen lyckades, men inte vi ha ha)


Fotograf: Andreas Örneus

Och så ett på underbara fina skrutten!!


Fotograf: Andreas Örneus.

Bilderna är tagna på gatan utanför vår lägenhet. Så ser ni nu lite hur det ser ut hos oss.

Nu ska jag faktiskt göra mig ett nytt armband. Det var länge sedan jag gjorde smycken så det är dags!
Ha det så gott min bloggvän!!

RSS 2.0