Hemma med ny frisyr

Imorse, innan vi for hem igen, fick Seth klippa håret hos en frisör i Kisa. Han är riktigt duktig på att sitta still. Han fick en "mohikanliknande" frisyr, men en barnvariant. =) Han fick välja färg att ha i håret efter och han tog alla tre; grönt, blått och vitt. Stolt kille, kan jag säga.Tack mamma för att du tagit hand om oss denna vecka =)

Vi satte oss i vår "Doris", som vår skruttaudi heter, och åkte hem. Det går så smidigt att vara ute och åka med Seth. Det tog ca fyra timmar och då är två kisspauser och handla mcdonaldsmat inräknat. Han är nöjd med att titta lite på sin dvd och att prata - och pratar gör han konstant... Undrar vad han har fått det ifrån med två så tysta och blyga föräldrar... hehe.. NOT.

Vad underbart att komma hem! Nu ikväll tände Stefan upp en brasa och vi tände ljus och jag satte fram lite Polly, som jag köpte på Cloetta utanför Linköping. =)Vad jag älskar min familj och mitt hem =)

Tyvärr har vårt internet och telefoni lagt av. Som tur är så har Stefan en Iphone, så jag kan koppla in den på datorn och blogga ändå. Förhoppningsvis får vi nytt modem och så på torsdag. Jag kommer få rätt tråkigt imorgon bara, eftersom Stefan jobbar och har med sig sin telefon, så jag kan inte vara ute på nätet
något =( men jag klarar mig nog =)

Take care =)

Bilder och ingen repris

 Igår var Seth med ut i skogen och körde ved till gammelmormor och gammelmorfar, men jag kunde inte vara med tyvärr. Han och mormor var även och tittade på traktorer på någon typ av traktorstävling (ja, vi är ute på bonnvishan ha ha).
Idag var det barnens dag, som mamma och pappas kyrka ordnade. Det var ponnyridning, hoppborg, ansiktsmålning, fiskedamm, barnmöte osv. Seth ville så gärna att jag skulle följa med och jag ville också VERKLIGEN följa med, men det gick inte.
Men även om jag inte har kunnat vara med, så har ju mamma tagit massor av kort och de vill jag gärna visa. Seth - och jag med förstås - har haft det toppenbra här hos mormor och morfar. Imorgon åker vi hem till pappa och vi längtar mycket efter honom =)

Barnens dag idag söndag


När moror klippte gräset igår, lekte Seth med regnvatten.


Fin traktor att beskåda, igår på traktorstävlingen.


Ute i skogen för att hämta ved.


Idag tog mamma in en låda med gamla suddigum, som jag samlade på när jag var liten. Oh, vilken nostalgitripp =)
En favorit var en korv med cowboyhatt och revolver. Jag kunde inte låta bli att ta kort på den och visa =)Häromdagen såg jag ett så bra citat:

"Ta vara på livet, det går inte i repris".

Det är en fantastiskt bra påminnelse till mig nu, när jag har svårt att hålla modet uppe.

Hoppas du har det bra =)
Kom ihåg att också du ta vara på livet, eftersom det inte går i repris.


Klippa bort tummen?

I morse lekte Seth med en dvd-skiva, som inte fungerar. Den ska slängas, men han vill ha den att leka med, så det fick han. Han satte in sin tumme i hålet i mitten på skivan och fick inte loss den igen. Oj då, sa jag och fortsatte med "Vi kanske måste klippa bort den" och syftade förstås på skivan. Det var bara det att Seth associerade inte till skivan utan till sin lilla tumme... Aj då. Stackars honom. Han tror att hans mamma vill klippa bort hans tumme... Vilken mamma =)
Vilken tur att det kom fram att det var det han trodde, så att jag kunde förklara att jag aldrig skulle kunna klippa av hans tumme utan det var skivan jag menade...
Vad viktigt det är vad man säger och hur man säger saker till barn. Det som är självklart för oss vuxna är inte självklart för dem...

Hur gick det då? Jo, han fick ut sin tumme utan hjälp och både den och skivan är fortfarande hel.


Seth, med sin tumme i behåll =)


Jobbarkläder

Vi är fortfarande hemma hos mamma och pappa. Vi åker nog hem på måndag igen. Det första Seth undrade idag när han vaknade var om det är fredag och om morfar kommer hem då. Morfar har nämligen varit i Stockholm denna vecka - precis som Stefan har varit - men de har haft helt olika jobb där. Och hem har morfar kommit till Seths glädje. Munnen gick i ett på honom (Seth, inte morfar) innan morfar ens hunnit in genom dörren =) Det är så härligt med barn, för de är så genomärliga i sina känslor =)

Mormor och Seth har byggt med lego hela eftermiddagen och då gick munnen i ett på honom också, eftersom han var så glad =)

På förmiddagen idag var vi på torget där handlarna står varje fredag och säljer grönsaker, fisk, bröd, kläder osv. Just idag var det även en vagn med härliga barnkläder. De sålde rejäla arbetarbyxor och jackor och t-shirtar med traktorer och lastbilar osv på. Jag köpte ett par byxor till Seth, som han har önskat sig hur länge som helst, samt en t-shirt till honom. Vi fick byta kläder på honom i bilen, eftersom han inte kunde vänta tills vi kom hem =) Nu kommer han nog bo i dessa kläder =)


Längst upp till vänster leker han med en ballong.
Längst upp till höger, med de nya kläderna och spexar vilt framför kameran.
Längst ner till vänster syns baksidan på tröjan.
Längst ner till höger hjälper han mormor att städa.

Hoppas du har en bra dag!! Trots smärta, så har jag det skönt här och det är gott. =)
Jag önskar dig en skön och ledig helg!! =)
Många kramar

Kusiner

Idag kom Albin och Hanna hit.
Det har varit kusinbus hela dagen lång.
Här nedan är några bilder på lite av de saker som hänt idag.
Bl a har de spelat spel, gjort chokladbollar, lekt med vatten utomhus, tittat på film och lekt med stort plockepinn utomhus - på sitt egna lilla vis.


Bilar och bilar

Här i Kisa har vi det gott. De har stora ytor här så det är bilbanor och bilar lite överallt. Seth leker och leker och myser och trivs. Jag har det också riktigt gott =)


Seth leker...
Potatisen ville Seth ha till kvällsmat ikväll, så det fick han =) Han åt lite mer än så, men hur många gillar kalla potatisar...?

Vädret är blandat. Ibland skiner solen och ibland regnar det. Vi såg en jättefin regnbåge, men när jag hämtade kameran så hann den försvinna lite. Visst är det fin utsikt från mamma och pappas sovrum =)Imorgon kommer Seths kusiner Albin och Hanna hit. Då blir det high life, kan man säga =)
Hoppas du har en skön kväll!!!

Kramar

Dagen idag

Idag var vi hos min mormor och morfar och fikade.  Det är något vi alltid gör när vi är här hemma i Kisa =) De bor ca en mil utanför Kisa, på landet. Jag och mina syskon var dagbarn hos mormor och morfar så det har alltid varit vårat andra hem.
När vi satt ute i deras lilla "altanhus" och fikade, såg vi några konstiga djur. De är varken flugor eller bin, utan en blandning. Är det någon som vet vad det är för djur?
Många av dem hade dessutom en halv biliknande grej på magen. Den låg med magen mot flugbiets mage. Konstigt... Är det någon som har sett detta och vet vad det är. På bilden ser det nästan ut som om de paras, men så såg det inte ut i verkligheten.


En av Guds märkligare skapelser =)

Seth och gammelmorfar gick och hämtade posten. Det hör också till traditionen. =)När vi kom hem cyklade Seth ute i mormor och morfars trädgård. När vi satte oss ute för att fika på altanen, började han visa att han kan göra lite trix. Han kan "cykla" på ett hjul. Det gick bra och han blev duktigare och duktigare på att komma upp en liten liten kort stund på ett hjul. Som ni ser på det kortet längst ner till vänster så är hjulet en liten bit över marken. På kortet längst ner till höger ser det ju ut som om han har lyckats riktigt bra, men en halv sekund efter att kortet knäppts har cykeln och Seth vält så han hamnade på rumpan... 
 


Det går inte alltid som man vill... Det är en av livets lärdomar det ;o)

Bästa mamma

Idag var jag ju i Falun och träffade ytterligare två doktorer. Har nu allt som allt träffat nio läkare - 11 om man räknar de två som gjorde ultraljuden i maj och 12 om man räknar med den som gjorde operationen.  De två som jag träffade idag hittade inget konkret fel. Men ont gör det och när den ena undersökte mig gjorde det så ont att jag grät och det hör inte till vanligheterna. Jag har fått olika värktabletter som ska kombineras och vänta tills det blir bättre. Det är antagligen sviter efter operationen som gör att det gör ont. Det är inte så vanligt att det blir så, men det händer, sa de. Jag ska naturligtvis på återbesök också. Så jag får avvakta och se vad som händer.

Stefan ska på Världspingstkonferens i Stockholm denna vecka så jag och Seth packade in oss i bilen och åkte till Kisa och mamma och pappa. Pappa ska visst också till Stockholm denna vecka och har haft svårt att få tag på hotell. =) Det är så många pingstpastorer där nu, som bor överallt.
Det är så skönt att ha mamma att åka hem till när det blir såhär och jag inte riktigt orkar ta hand om Seth själv när Stefan är borta en längre tid. Vilken välsignelse! Det är ju inte självklart att ha en mamma som man kan åka hem till och få hjälp av när man än behöver, men det har jag. Älskade mamma!

Seth ligger i sängen bredvid mig och myser. Han fick vara uppe lite längre och titta på halva "Fångarna på fortet". Det tyckte han var spännande. Han ler hela tiden och säger att det är så roligt att vara hos mormor och morfar nu.

Vi satt i bilen över 4 timmar idag och hann prata stora och små frågor. En av de större frågorna var naturligtvis om Silas, som Seth ofta återkommer till. Dels är det funderingar kring att han vill ha en lillasyster, eller möjligtvis en lillebror, som lever och dels funderar han mycket på att han vill träffa Silas i himlen. Det är också funderingar kring att man kommer till himlen när man dör och det gör de flesta när de är gamla... Han är faktiskt väldigt klok. Samtalet gick vidare in på att ha barn och jag sa att det är det bästa som finns. Han sa att han inte ska ha några barn när han blir stor. Varför inte, undrade jag då förstås. "Jo, för jag kan ju inte ha barn, eftersom jag inte kan laga mat." =) Ha ha, underbara barn. Men det kan man ju lära sig, sa jag då, men det gick han inte riktigt med på. Så ska jag få några barnbarn är det bäst att jag lär honom laga mat =) Ha ha.

Sov gott mina vänner!

Fotboll

Härom dagen hade Seth kameran och tog lite bilder. När han var färdig sa han: "Mamma, de här bilderna kan du blogga med." Ha ha. Så det gör jag nu =) :

Vet inte var Seth kan ha fått det där ifrån att man ska spexa framför kameran =)

Igår drog hela familjen (låter som om vi är en stor familj, men vi är ju bara tre =)) och tittade på fotboll här i Avesta. Seth har pratat om att få titta på Victor när han spelar i över ett år, men det har aldrig blivit av. Pinsamt, men så är det. Men igår åkte vi och tittade på Victor och Erik. Kan börja med att berätta att Avesta vann med 6-3 =). Jag hade problem att ta mig mellan bilen och planen pga att det gör så ont när jag går, men väl vid planen fanns det ju läktare som jag kunde sitta på så det gick ganska bra. (Imorgon ska jag äntligen till läkaren igen och jag hoppas och ber att de hittar vad som är fel...)
Tillbaka till matchen... Seth kommenterade Victor och Erik hela tiden. "Är det vår Erik?" "Är det vår Victor"  när man hörde deras namn ropas på planen eller när Erik gjorde mål och det ropades ut i högtalarna. Både Seth och jag tyckte det var roligt och han satt stilla i de 90 minuter de spelade. Att Stefan tyckte det var roligt är ju ingen nyhet. Han blir engagerad och står och skriker på domarna när de dömer konstigt =) Sån är han. Ni som tror att pingstpastorer alltid är lugna och "fromma" har fel ;o) Det är riktigt riv i Stefan när han tittar på sport. Det är mer riv i honom när inte jag är med, eftersom han håller igen för min skull. Jag skäms nämligen när han ropar och hojtar för mycket =)


Seth hade paraply och lördagsgodis med sig.
På bilden längst ner till höger blir Erik buren ut från plan. Han skadade knät och Seth ville kolla hur det är med honom.

Håll gärna tummarna och be för mig imorgon så att de hittar vad som är fel i min kropp, eller att jag får bli frisk ändå.
Stora kramar

Lite av varje...

Ni som kan "Blott en dag", vet att man brukar sjunga "Han som bär för mig en faders hjärta, Han ju ger åt..." osv. Men jag skrev "Moders hjärta" istället i förra inlägget. Det gjorde jag, eftersom Lina Sandell skrev Moders hjärta från början. Hon levde dock i en mansdominerad värld och fick inte skriva så. Men Lina Sandell syftade på de bibelord som beskriver att Gud tröstar sina barn, såsom en mor gör.

Jag vill också passa på att berätta att jag ju läser flera av era bloggar, men ni som använder blogspot.com, kan jag inte kommentera just nu. Jag har ingen aning om varför, men jag kan inte se verifieringsbokstäverna. Så om ni undrar varför jag aldrig kommenterar nu, så beror det på att jag inte kan...  Trist, men jag hoppas att felet rättar till sig snart, så jag kan börja
kommentera igen. =)

Igår tog jag mig ut till Fors och hälsade på Lina. Det var första gången jag var i deras nya hem och hjälpes vad de har kommit i ordning. De har bott där i en och en halv vecka och det var upplockat och hur fint som helst. Bra jobbat! Lina är sjuk och jag har min värk, så vi var två tragiska figurer som satt där hemma ;o) men oj, vad mysigt det var. Vi pratade och pratade och fikade =) Det var skönt att komma hemifrån en stund.

Just nu har jag sällskap av Seth och Frodo - förstås =) Seth tittar på Sinbad och jag har datorn på magen och kollar lite bloggar och så. Stefan är ute och jobbar en stund innan det ska
inhandlas lördagsodis =)Visar även en bild när Seth hoppar på sin "hoppsmatta" =)Hoppas du har en bra dag!!

Blott en dag... igen

Jag har skrivit denna sång förut i ett inlägg, men den är ju så bra. Den skrevs för ca 150 år sedan och är lika aktuell idag. Har sjungit lite på den idag, så jag delar med mig till dig också - två av tre versar =)

"Blott en dag, ett ögonblick i sänder,
vilken tröst vad än som kommer på!
Allt ju vilar i min Faders händer,
skulle jag, som barn, väl ängslas då?
Han som bär för mig en Moders hjärta,
giver ju åt varje nyfödd dag
dess beskärda del av fröjd och smärta,
möda, vila och behag.

Hjälp mig då att vila tryggt och stilla
blott vid dina löften, Herre kär,
ej min tro och ej den tröst förspilla,
som i ordet mig förvarad är.
Hjälp mig, Herre, att vad helst mig händer,
taga ur din trogna fadershand
blott en dag, ett ögonblick i sänder,
tills jag nått det goda land."

Lina Sandell


Fingeravtryck...

Idag tittade jag på en film, "Remeber me", som riktigt berörde mig. En mening, som en av karaktärerna sa, fastnade:

"Våra fingeravtryck försvinner inte från de liv vi berör."

Ja, så är det ju. Vad jag gör, hur jag berör människor finns kvar. Tänk vad viktigt att tänka på när vi möter vänner, främlingar, bekanta, familj... Om jag tänker på det och försöker leva mitt liv på ett positiv sätt, fastnar positiva fingeravtryck... Sårar jag andra så är det ju det som riskerar att stanna kvar. Så om jag försöker lämna positiva fingeravtryck och du försöker lämnat postiva fingeravtryck... Visst borde vår värld bli lite bättre? Om vi alla tänker så, borde inte den attityden spridas till människor som finns runtomkring oss och andra kanske också börjar tänka och leva så?!

Nä, jag försöker inte vara överkäck nu. =) Vi har ju dåliga dagar och kan inte alltid vara positiva. Jag menar inte positiv på ett överkäckt sätt utan mer som att beömata andra med värme och respekt för även om jag har det jobbigt, kan jag ju bemöta andra med just detta, eller hur?

Ja, jag tycker iaf att det var tänkvärda ord...

"Våra fingeravtryck försvinner inte från de liv vi berör."

Känsliga läsare varnas =)

Nej, det är inte så farligt men...
igår blev jag biten av något. Jag låg nere i källaren och tittade på tv hela dagen, eftersom jag hade så ont så jag mådde illa och nästan kräktes av värken... Inte så skoj. Idag är det lite bättre, men jag längtar att få träffa läkaren på måndag och hoppas verkligen att de kan hitta vad som är fel. 

Nu tillbaka till att jag blev biten... Trots att jag var i källaren hela dagen, blev jag alltså biten av något och jag har fått någon allergisk reaktion. Betten har växt så nu är det en stor, varm "bulle", i storlek med min handflata. Den sitter på överarmens undersida och det KLIAR, men jag kliar inte tillbaks =)


Mitt "lilla" bett.

Det kan tydligen vara så att när man får en allergisk reaktion kan det hålla på att växa i tre dygn, innan det vänder. Få se hur stort det hinner bli då =)

Fräscht va!?=)

Idag kom Anna och Ella förbi med en burk hemmagjord blåbärssylt. Wow, vad gott. Vilken lyx! Nu blir det pannkakor snart igen, så vi får äta av den =)

Måste bara berätta att Seth ääääntligen fick börja hos sin dagmamma idag igen. Han har frågat varje dag sista veckan om han ska få gå till henne idag och idag var det alltså äntligen dags. Det är skönt att vardagen är igång, även om jag älskar semestern! Jagkommer sakna semestern, men vill ändå se det positiva och goa med att vardagen är igång igen. Hoppas bara min vardag också kommer igång snart...

Nu kom Stefan hem från kyrkan, så jag ska umgås med honom lite innan jag somnar.
Ha det så gott!!!

Solsken

Det är fortsatt fint, härligt väder här hemma. Lovely!
Så för att ta vara på detta underbara väder drog vi till en lekplats i Nordanö Seth och jag. Där mötte även Ulrica med barnen och Therese med Jacob upp. Det blev ett par sköna timmar i solsken och med fika. Det blir alltid någon som slår sig, någon som bråkar, men på det stora hela så var det riktigt gött!!Stora kramar

Speechless

Eventuellt har jag skrivit om denna sång tidigare, men den är så bra. För er som följt denna blogg ett tag är det ingen nyhet att jag älskar Steven Curtis Chapmans sånger. De säger så mycket tycker jag. Idag har jag sjungit på denna och den besrkiver oerhört bra vad jag tänker och känner just nu.


Words fall like drops of rain
My lips are like clouds
I say so many things
Trying to figure you out
But as mercy opens my eyes
My words are stolen away
With this breathtaking view of your grace

And I am speechless I'm astonished and amazed
I am silenced by your wondrous grace
You have saved me
You have raised me from the grave
And I am speechless in your presence now
I'm astounded as I consider how
You have shown us
A love that leaves us speechless

So what kind of love could this be
That would trade heaven's throne for a cross
And to think you still celebrate
Over finding just one who was lost
And to know you rejoice over us
The God of this whole universe
It's a story that's too great for words

Oh how great is the love
The father has lavished upon us
That we should be called
The sons and the daughters of god

We are speechless so amazed
We stand in awe of your grace
We stand in awe of your mercy
You have saved us
We stand in awe of your love
From the grave
We are speechless

We are speechless in your presence now
We stand in awe of your cross
We're astounded as we consider how
We stand in awe of your power
You have shown us
A love that leaves us speechless
We are speechless

I am speechless

Drake

Både igår och idag har Seth lekt med en tjej, som bor i närheten och som är med i samma dagmammagrupp, som Seth är i. Hon kom cyklandes förbi igår och de började leka. Vi visste inte exakt var hon bodde, så jag följde med Seth och henne dit när de bestämde sig för att leka där istället. Det är nära och cykelväg hela vägen så de har cyklat mellan våra hem både igår och idag. På eftermiddagen idag var de där och badade i deras pool. När det började närma sig kvällsmacka ringde jag efter honom och pappan sa glatt: "Ja, han är ju inte blyg i alla fall". Ha ha. Jag tror att det var positivt menat, det kändes så på sättet han sa det iaf. =) Nä, han är inte blyg vår Seth. Han pratar med allt och alla. Oj, vad stor han blivit helt plötsligt när han kan åka själv till sina kompisar =) 

Matilda och Elias (som Stefan vigde för två veckor sedan) kom förbi en stund på eftermiddagen idag. De var kvar när jag ringde hem Seth och han blev eld och lågor, för Matilda och Elias är härliga lekkompisar =). De fick igång Seths drake, som han fick för någon vecka sedan. Jag kan ju inte springa pga värken och Stefan kan inte heller springa något vidare med sin stelopererade rygg, så vi har inte testat den än, men Matilda fick härlig fart på den. Gissa om Seth var glad!


Härliga vänner!!!

Idag var jag i kontakt med Falun igen, eftersom jag fortfarande har lika ont. Jag har blivit sjukskriven... Jag VILL verkligen börja jobba på måndag. Jag vill komma in i vardagen med jobb och ledigt helger osv. Det är tröttsamt och trist att inte må bra!!! Jag grät tom en skvätt idag och det är inte ofta jag gör det. Men men... nu kommer jag vara hemma nästa vecka och så ska jag träffa läkaren igen om en vecka. Hoppas de kan göra något åt mig för nu vill jag ha det någorlunda normala liv jag brukar ha =)

Tacksam

Idag har jag känt en enorm tacksamhet. En tacksamhet för att mitt liv är så oerhört rikt.

Tänk att få vara gift med en man i tio år och fortfarande älska honom enormt mycket! Vi har det så bra tillsammans.
Tänk att få ha en son, som varje dag ger upphov till (lite irritation) och MYCKET glädje. Vi skrattar tillsammans varje dag. Kanske tycker ni att jag tjatar, men han är oerhört go.
Jag har min tro på Gud, som jag inte vill leva utan. Jag är trygg i att Han alltid är med mig, i allt som händer.
Jag har en storfamilj som jag vet finns för oss i glädje och i jobbigheter. Det är ju inte en självklarhet att man funkar ihop med den familj som ens partner har, men för oss fungerar det otorligt bra.

Dessutom har vi härliga katter =) På bilden nedanför ser ni Frodo, som är väldigt fascinerad av det droppande vattnet som droppade när vi frostade av frysen.
 
Seth äter en godisbit och läser sin Bamsetidning som kom idag.

Ja, jag har oerhört mycket att vara tacksam för! Och det är jag!

Mamma, du är den coolaste tjejen!

Ja, det var vad jag fick höra av Seth idag. Det kommer jag leva på läääänge =) Jag kommer säkerligen påminna honom om att han har sagt så, när han är sisådär 14 år ;o)

Jag kan ju inte säga att jag känner mig särskilt cool, för jag har så ont hela tiden, att jag inte orkar göra så mycket. (Men jag njuter av att Seth tycker det =))

Idag ringde jag till Jonas och frågade om han och pojkarna ville möta upp Seth och mig i lekparken. Det ville de, så vi träffades där en stund på förmiddagen. Det var bra, för de sprang och lekte som de brukar och jag satt på en bänk och tittade på. Det lugnade mitt samvete lite, för Seth fick komma ut och leka och det krävdes ytterst lite av mig =)


Längst upp till vänster: pojkarna fikar lite.
Längst upp till höger: Oliwer jagar de större pojkarna.
Längst ner: Seth har lärt sig att åka ner för stången alldeles själv. Det har "min Hugokusin lärt mig", säger han =)

Ont

Jag har haft en helg, som varit sisådär rolig... Jag har börjat få riktigt ont igen, precis som jag hade efter att Silas föddes =( Har legat i sängen lördag och söndag. Men eftersom jag inte haft feber tyckte de på 1177 att jag skulle avvakta till idag och ringa sjukvården. Så idag har jag åkt till Falun och blivit undersökt igen. Blä, vad trist det är. Jag har iaf ingen infektion igen ännu, men det är ändå inte helt okej, så jag har fått medicin och ska på återbesök om två veckor. Jag känner mig inte så särskilt kry, så uppdateringen här blir lidande ett par dagar nu. Medicinen är rätt så stark och jag är inte van vid det, så jag är snurrig i huvudet och har svårt att tänka klart =) Men känner jag för att skriva något så gör jag naturligtvis det =)

Ta hand om dig!!!

Verktygslåda

Seth och hans "storkusiner" fick varsin peng av svärmors bästa vän, nu under semestern. Lyckan var stor förstås.
Idag åkte vi för att inhandla något som sonen önskade för denna peng. Han fick välja i stort sett vad han ville. Vad valde då vår härliga skrutt... Jo, en verktygslåda =) Ha ha. Vad go han är. Pengen räckte även till en "timmerstock", som Seth säger om tumstock och en till mätgrej. Förstå lyckan för honom. Han gick som en hel karl när han stolt bar iväg på sin verktygslåda ut ur affären. Nu önskar han sig riktiga verktyg som han kan lägga i den. Han nöjer sig med de leksaksverktyg han har än så länge, men han vill ha riktiga också =)
Nora och dagsfärsk glass

Igår åkte vi till Nora och mötte upp Lovisa med barnen. Vi bestämde att vi skulle ses där för att hämta Seth och passa på att äta lite god Noraglass. Vi satte oss på ett café vid sjön och beställde pannkakor till barnen och lunchmackor till oss vuxna. Det var riktigt gott och mysigt... förutom att det flög omkrng fåglar överallt OCH en bajsade i mitt hår. Mindre trevligt faktiskt. Stefan fick bort det och personalen kom med en blöt handduk, så det gick ju bra, men jag hoppade in i duschen ändå när vi kom hem =)

Efter lunchen köpte vi glass. Jag tycker deras skylt är lite rolig... Dagsfärsk glass sedan 1923... hi hi, hur färsk är den då liksom, om den gjordes 1923. Nä, jag vet att jag är dum =) De gör otroligt god glass. Tyvärr kan jag ju inte äta så mycket, eftersom jag är laktosintolerant, men jag smakade lite av Stefans.
Här kommer lite bilder från vår träff i Nora =)Seth klädde på sig själv igår. Vet inte om det syns på bilden nedan, men byxorna är bakofram =) Det är som det ska när man klär på sig själv =)Nu ska vi försöka att bara vara hemma resten av semestern. Vi har en sak kvar att göra och det är att åka till Kålmården på tisdag. Dels för att få gå där och titta på djuren och så, men också för att Stefan ska klappa vargar. Han fick det i födelsedagspresent av mig. Men vi åker över dagen, för vi vill inte vara borta mer än nödvändigt. Vi behöver bara vara hemma nu och jobba på huset och fixa lite här inne.

Take care!!!

"Du är min man...

...och jag vet du gör så gott du kan
Fast du inte tycker att du räcker till
Men du får tycka vad du vill

Jag älskar dig
Och jag ber du måste tro på mig
Det betyder allt att vi två har varann
Du är min man."


Helene Sjöholm

Hi hi, denna sång har jag gått och nynnat på idag =) Tycker den passar bra en dag som denna när jag ska blogga om vår dag igår, då vi varit gifta i tio år. Vi hade en sån där toppendag! Vi sov länge, åt frukost på sängen och kollade en film. Sen åkte vi till Västerås och åt på Jensens Böfhouse och sen såg vi Inception - en riktigt bra film!!! När vi kom hem satte vi oss ute under en filt på verandan och tände ljus och drack kaffe. En underbar dag tillsammans med min absoluta favoritman. =)

Vi satt och summerade de år vi haft tillsammans än så länge. Vi har gått igenom många jobbiga saker tillsammans och bott i tre olika städer med allt vad det betyder av att byta bostad, vänner och jobb. Men oj, vad bra vi har det tillsammans!!! Allt vi gått igenom har stärkt oss enormt mycket. Trots jobbiga saker så har dessa tio år ändå varit mest fyllda av glädje och positiva saker!

När jag gifte mig var jag 22 år och studerade på universitetet i Göteborg. Flera av mina studiekamrater undrade hur jag kunde veta att Stefan var den rätta, särskilt som vi inte hade bott ihop innan vi gifte oss. Ja, hur kan man veta det? Jag visste i alla fall med säkerhet att jag inte ville byta bort det Stefan och jag hade tillsammans mot något annat eller någon annan och så känner jag fortfarande. Han är min bästa vän samtidigt som jag älskar honom som man. Men, som jag brukar säga: ibland älskar jag honom mer ;o) och dom stunder som inte är dessa - då jag älskar honom mer alltså - är det fantastiskt bra att han är min bästa vän =) Inte en enda dag har jag ångrat att jag gifte mig med honom!!! 

Jag är lycklig som har Stefan och Seth i mitt liv.


Igår...Tio år sedan...


Ensam

Oj, jag finner mig själv sitta ensam här hemma. Vad skönt och oväntat =) Seth är hos kusin Hugo i Örebro och Stefan är i Karlstad med grannkillarna som kör Speedway. Det kändes allt i mammahjärtat när jag lämnade av Seth i Örebro och åkte hem igen... Han bryr sig inte nämnvärt. Han var så glad och körde runt på en traktor, men jag fick tårar i ögonen när jag satte mig i bilen =).

I morgon firar Stefan och jag 10 år som gifta. Vi har ju firat det med vår härliga Romresa, men imorgon ska vi ändå ut och äta tillsammans. Lovely!!!

En rolig sak från igår, som jag måste berätta. Simon, Seth och William hittade morötter i mitt lilla grönsaksland. Seth kom in lycklig med ett stort leende och sa att de äter morötter. Jag undrade om de inte är smutsiga av all jord. Seths svar var (tänk er en nästan femåring med bred dalmål, glad och uppspelt): "Men vi gillar smuts!!" Ha ha. De fick torka av morötterna i gräset och sen äta =)

Nu ska jag sätta mig och titta på en riktig tjejfilm och äta godis =)

Kramar

Simon, William och Mix Megapolreklam

Idag är Simon och William här och leker med Seth. Familjen ska flytta till annan bostad, på samma ort, så idag jobbar föräldrarna hårt med flytten och pojkarna leker här =) Storasyster är så stor så hon är på läger själv för första gången. Mysigt att få rå om pojkarna lite. Man märker knappt av dem i och för sig för de leker och leker. Nu tittar de på film och har ätit lite mellis, så nu är det till och med tyst i huset =) Så jag passar på att blogga lite, för i eftermiddag kommer ett par gamla vänner, som numer bor i Götet, men är på väg upp till Ö-vik och stannar över natten här. Så ikväll blir det inget bloggande för mig. Ska bli härligt att träffa Pontus och Hanna, deras Norah och det nya tillskottet i familjen, som vi ännu inte träffat någon gång. (Han föddes i mars.)

Här kommer lite bilder på busarna:

Det var inte lätt att få en bild på dem där alla tre är med samtidigt, för de rör sig HELA tiden =)

När vi var hos Simon och Charlotte i fredags, fick Seth en tröja av Charlotte. Han ska ha på sig den hela tiden, men jag har iaf fått tvätta den en gång, så att han kunde använda den igen. Den är vit, så den blir ju smutsig fort - inte för att han bryr sig ;o) Det står "Mix Megapol - den bästa blandningen av mamma och pappa". Cool tycker jag. Gissa var Charlotte jobbar =) Nedanför här, är en bild på den tröjan och en bild på Simon och Seth när de myser i soffan, eller så var det då de busade och Simon håller fast Seth - jag minns inte.

Det är också kort på katterna. Gandalf kommer och lägger sig på mitt huvud för att vara så nära som det går, så jag finner mig själv vakna och ligga utanför kudden =) Så är det även en bild på Frodo, som har en speciell sovstil.


Gandalf på min kudde, Frodo som sover med en skön stil.
Mix megapol tröjan och Simon och Seth.

Vi ses imorgon igen!
Hoppas du kan ta vara på de sommardagar som går.

Borta bra, men hemma bäst

Oh, så skönt det är att vara hemma igen!! Vi kom hem igårkväll, efter 25 dagar på resande fot. Rom, Halmstad, Karlskrona, Kisa, Linköping, Söderköping, Alingsås, Bollebygd, Dalsjöfors (Borås) och bröllop i Bankeryd är där vi varit. Nu är det såååå gott att vara hemma igen, men oj, vad bra vi har haft det!!!

Katterna hälsade oss välkomna och har försökt vara så nära så nära som det går. =) Mysigt!! Idag har hela dagen gått till att pyssla här hemma och komma i ordning och handla osv.

Vi var ju på bröllop i lördags, då min otroligt duktiga man vigde paret, Elias och Matilda. Jag är riktigt stolt över Stefan =) Elias och Matilda var så fina och så lyckliga. Hela bröllopet var sådär underbart, fint men avslappnat, roligt, bra musik, bra tal osv osv osv. Hela vigseln avslutades med att ett gäng spelade och sjöng "Genom allt" av Carola. Oj, vad bra!!! På andra versen grabbade Elias en mickrofon och sjöng och så sjöng Matilda andra delen av den versen, sedan "dansade" de ut. Riktigt härlig avslutning på vigseln. På bilden härnere ser du när Elias sjunger och Stefan står och fånler bakom =)


Visst är det ett vackert  brudpar!!?? En liten bild på oss också =)

Nu blir det uppdateringar lite oftare, eftersom jag är hemma. Ska bli skönt att komma in i den vardagliga lunken - även om det var underbart att vara borta också!


RSS 2.0