Lite om mig - igen

Jag har suttit och tittat tillbaka i min blogg en stund nu. Oh, vad glad jag är att jag skrivit så mycket, så länge. Det är så kul! Och ibland kan jag tycka att jag skrivit riktigt bra och tänkvärda saker haha ;).

Jag hittade den här, där man får svara på olika frågor om sig själv. Jag har gjort den tidigare, men det är ett par år sedan, så jag gör den igen. Några saker har ju förändrats...

Namn: Maria 
Kallas för: Främst för Mia, men av familjen Snufs.
Höger eller vänsterhänt: Högerhänt
Piercingar:
Tre i öronen, en i näsan.
Tatueringar: Ja, en på höger underben. Stefan och jag har pratat i många år om att vi vill göra varsin. Så när vi firade tioårig bröllopsdag gav vi varandra det i present. Jag har aldrig visat någon bild på min här, men kan göra det någon gång här framöver. Det är en ICHTYs fisk och tro, hopp och kärlek, som symboliseras med ett hjärta, ett kors och ett ankare. Stefan har en likadan fisk som jag, men en text runtom den istället. Som sagt, jag kan visa i ett inlägg snart.  
Längd: ca 1.71
Skostorlek: 39 på höger och 40 på vänster. (Sant, skiljer en hel storlek som är 7 mm)
Hårfärg: Olika =) Var blond som liten och har blivit allt mörkare, men är nog typ mörkt råttfärgad, men oftast är jag brunhårig.
Motto: Gör mot andra som du själv vill att andra gör mot dig.
Kär? Japp, i min underbara Stefan.
Önskar du att du bodde någon annanstans? Nä. absolut inte. Vi har ju hunnit med att bo på lite olika ställen och jag har trivts var jag än har bott. Men nu ska vi vara här och det känns helt rätt och jag älskar Örebro! Men det är klart att det vore ju inte fel att ha ett hus i ett varmare land, typ Grekland, men då måste man ju ha lite mer pengar än vad vi har =)
Tycker du att du är attraktiv? Ha ha, nä inte precis, men jag har förlikat mig med hur jag ser ut och trivs med mig själv.
Dricker du?
Aldrig alkohol. Är SPIK nykter. Älskar julmust och coca cola.
Röker du? Nej har aldrig ens testat.
Vad är du rädd för? Ormar och jag gillar inte att flyga.
Gillar du att tvätta? Hm, det är ju ett nödväntigt ont, eller vad man ska säga. Det som är bra är att man känner sig nyttig och aktiv, trots att maskinen gör allt jobb.
Gillar du berg- och dalbanor? Ja, egentligen, men sedan jag hade virus på balansnerven 2003, så kan jag inte åka sånt. Blir yr och illamående direkt.

Senaste…
Filmen du hyrde? Minns inte... Senaste biofilmen var Hamilton, det minns jag.
Filmen du köpte? "Red riding hood"
Låten du hörde: DC-Talk "Jesus freak".
Låten du laddade ner? Har aldrig laddat ner någon.
Personen du ringde? Lovisa.
Personen som ringde dig? Inger.

Har du någonsin…
Gråtit över en pojke? Nä, det tror jag inte. Inte vad jag minns.
Varit i slagsmål? Bara med min bror när vi var barn.
Blivit arresterad? Nej

Senaste…
Boken du läste? "Den dubbla tystnaden" av Mari Ljungstedt..
Personen du fick e-mail av? Dagen... okej, ingen person precis...
Personen du fick brev av? Hm... måste varit Csabi, vår fadderkille i Rumänien..

Brukar du svära mycket?
Aldrig. Varför ska man?
Vad är du allergisk mot? Ägg och laktos (intollerant)
Gillar du ketchup? Ha ha. När jag var liten fick jag ketchup i julklapp och födelsedagspresent, eftersom jag åt så mycket. Hade nog ketchup på pannkakor till och med =)
Är du glad nu? Japp! Är oftast glad. Har så mycket att vara glad över. Ibland blir jag sorgsen utan orsak och ibland har jag orsak, men idag är jag glad!
Kan du sjunga? Ja. Jag älskar att sjunga! Vill sjunga så att människor mår bra!!
Spaghetti eller makaroner?
Oj, det är ju samma sak... men mackaroner då. Det är lättare att äta =)
Land du vill besöka? USA, Island, Irland, Israel och Grekland..

Oj, oj. Orkade du läsa hela. Ja, nu vet du lite mer om mig iaf :)

Hoppas resten av veckan kommer vara bra för dig!!!

Fotboll

Idag mina vänner, har vi en glad kille här hemma. Han har nämligen börjat på fotbollsträning idag. Det är något han önskat själv och vi har kollat runt lite vad som finns. Idag är en bra dag, eftersom Stefan är ledig på måndagar och vi lite mer kan dela på att följa med. I och för sig kommer nog detta bli Stefan och Seths grej, men jag får följa med när Stefan är borta, som t ex nästa vecka, då det är Pastorsakademin hela veckan.
Nu tillbaka till Seth. Han var så glad och sprallig och sjöng och gnolade mest hela kvällen efter. Tänk, nu tränar han fotboll, precis som hans stora "idol" Victor i Avesta :).

Har egentligen inte så mycket mer att berätta idag. Jag känner mig fortfarande pigg, vilket är en total lycka! Såhär pigg har jag inte känt mig sedan början av december. Att fortfarande ha lite energi kvar när man kommer hem från jobbet är så härligt! Hoppas så innerligt att detta håller i sig nu!
Jag kan ju i och för sig berätta (känsliga läsare kan sluta läsa nu!) att jag hade en kattspya i sängen i morse när jag vaknade... Det är något att berätta för er som inte gillar katter hehe. Den var vid mina fötter, som tur var och det är första gången det händer, men fräscht var det inte!! Joråsåatte... de är goa att ha den mesta av tiden, men inte alltid...

Ha det gott min vän!

Helgen

En skön helg börjar gå mot sitt slut...
Vi började dagen igår med att åka till Fröken Brogrens veranda för att äta frukost. Mmmm, smaskens vad gott! Härligt att hela familjen är samlad igen. Vi satt där i en och en halvtimma och hade det gott.


Frulle!

Efter det hade vi en shoppingtur till Marieberg och Ikea. Vi köpte bl a skor till Seth, som ska börja spela fotboll imorgon. Som han längtar. :)

På eftermiddagen åkte Seth och Stefan på ishockey. Leksand mötte Bofors i Karlskoga.


Mina boys!!
"Mamma ta ett kort till", sa Seth och gjorde såhär. Men Stefan var snabb och fick upp sina fingrar också ;).


Själv hade jag en skön ensameftermiddag, som jag njöt av i stora drag. Men det får inte bli för mycket sånt, för då trivs jag inte. Men jag gillar att få lite egentid då och då...

Tanken var att vi skulle titta på Melodifestivalen igår, tillsammans. Jag hade förberett grabbarna på detta och att vi kunde titta på Gladiatorerna på playen som idag. När Christer Sjögren och Lotta Engberg sjöng, suckade Seth och frågade om han fick titta på Gladiatorerna istället. Ha ha. Så han och Stefan tittade på det på andra tv.n, så jag hamnade där själv, men jag njöt ändå, för jag älskar verkligen Mellogrejen!!

Idag har vi varit i kyrkan. På eftermiddagen var Seth på kalas hos Lisa och samtidigt var Stefan och jag på ett ledningsmöte i kyrkan. Nu sitter vi och äter "fetmacka", som Seth kallar det. Alltså toastmackor. Smaskens. Jag älskar att ha hela min familj hemma igen!!!

Nu hoppas jag att vi får vara friska ett tag framöver!! Idag mår jag bra och det är skönt! Har inte känt mig såhär pigg på flera månader... Men så har jag ju haft en bra vecka hos mamma och pappa... Jag har läst tre böcker på tre dagar. Det säger lite om hur lugnt och skönt jag haft det!!
Seth och Stefan har börjat nysa och snora, men jag hoppas att det stannar vid det. Enough is enough!!!

Hoppas du får en bra vecka!


Stor kram från en PIGG Maria!!!

Hemma igen

Nu är Seth och jag hemma igen och Stefan är på väg hem. Han bestämde sig för att åka ikväll istället för imorgon bitti, för då får vi hela förmiddagen tillsammans. Lovely!
Jag mår bättre! Är fortfarande trött, men känner mig inge sjuk i kroppen längre! Har ingen feber. Tack och lov! Hoppas detta håller i sig nu. Det känns så värt att ha varit hemma och få återhämta sig. Trots att jag legat vaken på kvällarna och tänkt på jobbet och hur mycket det blir på måndag när jag är tillbaka... men det är ju sån jag är, även om jag jobbar på att kunna släppa det.
Tack alla som tänkt på mig!!! Det betyder så sjukt mycket!
Nu lite fler bilder från våra dagar i Kisa. Igår tog vi en kort promenad till ett äldreboende för att sätta upp lappar om att pappa sjunger där i helgen. Min pappa är ute och sjunger mycket, mest för äldre och på dagledigträffar. Han spelar dragspel, sjunger och säger några väl valda ord däremellan. Jag är stolt över faren min :). Mammas kamera var med på promenaden och Seth tog sig an den. Med förmaningar från sin mor att inte tappa den, att ha remmen runt halsen hela tiden och att vara förstiktig försiktig... Han var duktig och försiktig!
Vår mästerfotograf...
Här är några av de bilder han tog (det blev ca 80 st under 15 minuter...)
Kisa kyrka och blå februarihimmel.
Gubbar som lägger om tak. Mycket spännande...
Mormor och morfars hus.
Idag köpte vi oss varsin prinsessbakelse för att fira Estelles födelse, vår nya prinsessa. Jag tycker det är bra att vi har monarki och jag tycker vi har en fin kungafamilj! Jag är glad för varje litet barn som föds!! Jag tycker också att det är roligt att det blir lite extra när en prinsessa eller prins föds.
Smaskens!!
När Seth och jag åkte hem idag svängde vi förbi Silas i Lilla Aska. Det är så fint där. Vi hade med oss blommor och Seth klappade på "hans" sten och på hans namn som står på lövet som hänger på pilträdet, som står i minneslunden. Han är så fin Seth!!!
Vår fina fina Seth hos vår oerhört saknade Silas.
När vi kom hem gick vi till Ica och köpte fredagsmys och kvällsmat. Utanför Krämaren satt en av tiggarna här i stan. Ja, vi har tiggare som sitter i centrum. De flesta är romer, som inte finns med i vårt samhällssystem, varför de inte får socialbidrag osv, så de är verkligen fattiga och har det oerhört svårt. Jag måste skriva mer om dem och om vad man kan göra för dem om någon av er skulle vilja hjälpa. Vi har en underbar tjej i församlingen som är engagerad i en familj som behöver mycket hjälp. Jag inspireraras av henne!!
Jag skämdes iaf när vi gick förbi honom, för jag hade inga pengar ute, då jag handlat upp de lösa pengarna på prinsessbakelser, blommor och godis på Cloetta, som vi också åkte förbi. Usch, jag har frossat i helt onödiga saker och har inte pengar kvar ute för att kunna ge en person som verkligen behöver dem. Jag skämdes! Seth sa att han ville ge pengar till honom och jag sa att jag inte hade pengar ute. Men så kom vi på att Seth hade med sin plånbok och han blev så glad. Han tog upp en peng ur sin plånbok och gav glädjestrålande till mannen.
Oh, vad jag älskar denna kille! Han har ett så fint hjärta!!
Jag tänker på det Jesus sa: "Det ni gör för en av mina minsta, det gör ni för mig"... Vad viktigt att jag ger av min tid och mina resurser till dem som behöver det.
Eftersom jag arbetat som "socialtant", vet jag att människor i Sverige inte behöver svälta, eftersom vi har ett socialförsäkringssystem. Alla har rätt till matpengar om inte annat. Det kan krävas viss motprestation för att få pengarna, men det tycker inte jag är något konstigt. Dessa som tigger här nu är inflyttade, främst från Rumänien, och de har ju inte rätt till socialbidrag då de är rumäner. Men i Rumänien är de utstötta och fattiga. De kommer till Sverige för att söka ett bättre liv, men får tigga här också, då de inte har rätt till bidragen vi har här. Förstå vilket moment 22...
Som sagt, jag återkommer säkerligen mer om detta...
Nu önskar jag dig en god helg! Jag kommer ta det lugnt hela helgen, eftersom jag fortfarande är så trött. (Men som sagt, jag är oerhört glad och tacksam att sjukdomskänslan är ur kroppen!!)
Seth och Stefan ska på ishockey imorgon. Leksand - Bofors. Jag stannar hemma... På ett sätt är det ju roligt att göra sådant tillsammans, men just nu ser jag mer fram mot en eftermiddag för mig själv, faktiskt.
Tack för att du finns med i min vardag och förgyller den!! Stor kram!!!

Pyssel och spel.

Hej igen.
Vi har det bra i Kisa och jag mår något bättre, men är inte helt pigg än. Inatt stormade det, eller det blåste och regnade galet mycket, så både Seth och jag låg vakna. Det gjorde visst mamma och pappa också... Så vi är ett trött gäng här nu.
Seth älsakar att sitta och bygga lego med mormor. Det är tur att mormor ochkså gillar att bygga med lego :)
Såhär såg det ut igår... Seth är gladare än han ser ut, det är bara det att han är koncentrerad.
Vi gjorde kylskåpsmagneter igen. Denna gång, som de gjorde på Philophix... Kapsyler med en bild i. Det blev lite starwarsmagenter :)
Vi gjorde även en minimellodocka.
Vi har spelat Kalaha också. Ett spel som Seth lärt mig, eftersom jag inte förstått det tidigare. De spelar det ofta i skolan. Du ser ju på bilden vem av oss som vinner denna omgång hi hi:
Det som är synd är att snön är på väg bort. Vi som hade med både skidor och skridskor till Seth. Nu känns det allt som att våren får komma på riktigt, när snön ändå inte ligger kvar.
Imorgon åker vi hem igen och på lördag kommer Stefan.
Hoppas du har det bra!

Mollyfilm

Hej igen.
Nu har jag äntligen lyckats lägga upp en film Seth fick skickad till sig för någon vecka sedan. Det var nämligen såhär att jag och Seth pratade med Marcus, min bror, i telefon. Molly lyckades samtidigt ställa sig upp/stå upp själv lite grann- typ. Jag minns inte riktigt hur det var... Seth hörde detta i alla fall och ville att Marcus skulle filma Molly när hon försökte stå, så att han fick se också. Marcus filmade och här är resultatet...
Ha ha, det var nog ingen som var beredd på detta resultat.
(Jag har bett om lov att få lägga ut klippet, eftersom jag inte "äger" det...) Lovisa visste inte heller hur hon skulle göra för att få ut det på sin blogg, därav att den inte visats där. Jag lyckades nu, eftersom jag tillfälligt har Stefans Mac, som verkar fixa formatet på filmen.
Ha det så gott!!

I Kisa

Ja, kära vän...
Nu är jag sjuk igen. Feber, värk i huvud och kropp och är allmänt matt och har riktigt tungt att andas. Jag gick upp som vanligt igår för att gå till jobbet, trots att jag låg i feber på söndagen och vaknade med lite feber. Jag tänkte att alvedon och ipren gör susen. (Känns som jag levt på ipren i två månader nu...) Men jag gav upp. Jag ringde och sjukanmälde mig och sedan ringde jag vårdcentralen och fick en tid senare på eftermiddagen. Jag kom dit och tog prover o läkaren lyssnade på mina lungor osv. Jag har inte lunginflammation, men antagligen är luftrören irriterade... Men det är virus, inget att göra något åt. Ett prov har jag iof inte fått svar på än, men vad man kan se än så länge så är det virus. Det troligaste är att Seth och jag smittar ner varandra hela tiden, eftersom han också går och hostar och får och har fått feber då och då. Rekommendationen blev att vara hemma ett par dagar och försöka bli frisk innan jag går tilbaka till jobbet denna gång. Det känns så surt och jag grät faktiskt när jag kom hem. Jag är TRÖTT! Jag vill vara pigg, jag vill vara frisk! Sista veckorna har mycket sett ut som så att jag är på jobbet och sen har jag legat i sängen och inte gjort något mer än läst. Har jag varit tvungen att laga mat så har jag gjort det om inte Stefan varit hemma. Jag vet att jättemånga har det såhär nu. Det går ju "smetor" som sitter i i månader, så jag är inte ensam...
När jag kom hem från läkaren pratade Stefan och jag igenom det hela och vi kom fram till att jag ska sjukskriva mig hela veckan, för att tillåta min kropp bli frisk. Innan har jag ju gått tillbaka till jobbet så fort febern släppt. Jag har gått till jobbet, trots febertoppar på kvällarna och trots att jag vaknat flera gånger med frossa på nätterna... Så nu kändes det bättre att ta beslutet att vara hemma i veckan.
Stefan åkte på retreat i morse och kommer hem på lördag. Jag ringde fritids och sa att Seth inte kommer denna vecka, utan han och jag åkte hem till mamma och pappa i Kisa i morse. Jag stoppade i mig alvedon och ipren så fort jag vaknade och så bad vi en bön att bilfärden skulle gå bra och det gjorde den. Så nu är Seth och jag här i Kisa. Det blir skönt för oss. Seth kan vara ute i trädgården och leka, han kan vara med morfar när han grejar med olika saker - vilket Seth älskar, osv. Det känns väldigt skönt att vara här nu. Nu hoppas jag att detta hjälper så jag kan få må bra sen!!
Ta hand om dig!!

Kattinlägg

Idag blir det ett inlägg med bara katter. Har tagit några bilder på dem. De är så härliga på så många sätt! Men också lite jobbiga ibland, men det är det värt!!


Såhär sitter Gandalf väldigt ofta. Hon tittar på TV och följer vad som händer (eller vad som rör sig)...


Här hittar man Frodo många gånger och hon snarkar. Hon kan snarka så det det hörs långa vägar.


Såhär ligger de ofta och myser.


Mys från ett annat håll...


Här tittar Frodo på vad Seth spelar för något imorse när vi fortfarande låg och drog oss i sängen.

Nu önskar jag dig en bra vecka. Här i Örebro är det sportlov. Vi jobbar både Stefan och jag, så Seth kommer vara på fritids, som vanligt. Men imorgon är de lediga grabbarna, så det är ju skönt för dem. Stefans jobb denna vecka kommer vara att åka på retreat på tisdag och framåt, så vi får rå om oss själva skrutten och jag. Det kan ju låta lyxigt att få åka på retreat på arbetstid och det är en stor förmån! Han behöver det, så det är fantastiskt bra att han får göra det! Men det är inte precis semester att åka iväg på det sättet, utan det blir nog en del jobb, men på ett annat sätt. Ja ja. Nu spinner jag iväg igen :) Det blir lätt så när jag börjar skriva och låter tankar och fingrar få fritt spelrum.

Ha det nu så gott!!!

Pyssel och barnvakt

Idag vaknade Stefan runt femtiden och gav sig ut för att jaga älg. (Jag trodde det var rådjur, men det får man visst inte jaga nu och det var sista chansen med älg nu. Se där vad jag är insatt, he he...)
Seth hade den goda smaken att sova till åtta. Själv har jag vaknat och legat vaken stundvis, men har sovit bra däremellan så jag är nöjd. Vi tog en lång stund i sängen med frukost, jag läste och Seth tittade på barnkanelen. Gott. Och Stefan var ute i snön och kylan och tittade efter älg... Men fick inget den här gången heller, som Seth konstaterade när han kom hem...

Vi hade sedan en riktig pysseldag Seth och jag. Först gjorde vi kylskåpsmagneter i lite olika material. (Älskar att bo nära Panduro. Har kanske femtio meter dit...)


Det är bl a gjort av lera, som man värmer i ugnen så det blir hårt. Leran är självlysande i mörker :).

Sedan gjorde vi en ängel.


Det är riktigt roligt att göra sånt här tillsammans.

Stefan kom dessutom hem ganska tidigt så vi fick en go familjedag!

Så var det ju denna dag Seth skulle ha barnvakt, som han själv har beställt/bestämt. Tyvärr är både Karro och Emil sjuka, så de kunde inte, men Theo och Hanna hoppade in. Hur snällt som helst!!! Seth var så nöjd och pratade hål i öronen på dem :D.
Stefan och jag gick på bio och såg Hamilton. Riktigt bra faktiskt. Men när filmen drog igång var det Mästerkatten i stövlar som började visas. Vi satt där och tittade på varandra och funderade på om vi gått in i fel salong. Men efter ett par minuter drogs filmen av och rätt film började. Ha ha.

När vi kom hem såg det ut såhär:

En nöjd Seth som äter godis och chips och tittar på Gladiatorerna tillsammans med Hanna och Theo. (Ursäkta bildkvalitén.)

En bra dag på riktigt!!! Nu ska jag säga hej till kudden och stänga mina blågrågröna ögon... Sov gott!!!
(Vore roligt att höra vad du gjort/gör i helgen, om du vill berätta och lämna en kommentar :))

Kram

Funderingar

Igår tittade jag på "Livet blir bättre" på trean. Där får man följa olika kända personer som haft det riktigt trassligt och deras väg till att må bättre. Bl a har man fått följa Patrik Sjöberg, Emma Igelström, Jessica Andersson och Sanna Bråding. Människor som av olika anledningar mått otroligt dåligt. När jag tittade igår spann mina tankar iväg... Så här kommer lite funderingar. Kanske håller du inte med mig och det är okej...

Något som ändå är genomgående är att alkohol finns med i bilden. Jag kan förstå att alkohol i små mängder inte är farligt. Men alkohol, även i mindre mängder förändrar vår reaktionsförmåga, rörelsemönster osv. Jag avskyr när barn utsätts för att vuxna dricker alkohol! De ska inte behöva vara rädda för att föräldrarna förändras och kanske blir oberäkneliga. I mitt jobb möter jag nästan dagligen människor som på ett eller annat sätt farit illa av att vuxna i deras närhet druckit alkohol när de var barn. Det är de vuxnas ansvar att barn inte ska fara illa. Barn älskar alltid sina föräldrar no matter what, när de är små. De litar på att vuxna ska ta hand om dem. Barn lägger otroligt lätt på sig skuld för saker som sker.  Oj, oj, jag kan prata på om detta hur länge som helst. Barn far illa av att växa upp i en miljö där det finns alkohol!
Okej, jag fattar att det finns de som reagerar på det jag skriver och inte håller med. Det måste man inte! Bara man funderar på sitt alkoholanvändande, särskilt om man har barn. Och jag fattar att det finns de som dricker ett glas vin och inte mer och inte tycker det gör något. Tänk bara på att om något händer ska man kunna köra sitt barn till akuten... med andra ord, aldrig dricka mer än att man kan köra bil! Jag menar inte att vara en moraltant här. Jag tycker bara det är så bekymrande att alkohol används i den omfattning det gör i vårt samhälle. Skulle alkohol komma idag, skulle det klassas som en drog, men det gör inte det, eftersom vi har sådan lång tradition i Sverige att dricka alkohol. När jag sätter fördelar och nackdelar med alkohol mot varandra vinner nackdelarna för mig. Många, som jag möter, använder alkohol i ångestdämpande syfte eller för att varva ner. Problemet är bara att alkohol är i längden ångestskapande om man använder större mängder. Många som vuxit upp med alkoholiserade föräldrar har ett enormt kontrollbehov. Jag kan fortsätta hur mycket som helst. Och alkoholister är inte bara "a-lagarna" som man ser på stan. De finns överallt i alla samhällsklasser och ja, även i kyrkorna.

Nu tillbaka till programmet... Det är härligt att få se hur de tagit sig igenom och hur de gjort för att må bättre. Många får ju fortsätta kämpa, men mår ändå bättre. Det är spännande att få följa människor och deras livshistorier. Det är nog bl a därför jag trivs så bra med mitt jobb. Det kan verkligen bli bättre! Det är fantastiskt att få vara med i arbetet människor gör för att må bättre. Det är också fantastiskt att veta att det finns hjälp att få när man mår dåligt!

Hm... det här inlägget blev lite annorlunda och nu är huvudet tomt... Ska jag publicera eller inte..? Jo, jag gör nog det och hoppas att du ser vad jag vill ha sagt. Min mening är inte att trampa på någon, samtidigt står jag för det jag skriver fullt ut!

Ha det så gott min vän!
Imorgon är det fredag. Ser faktiskt fram mot det. Särskilt att det är lördag efter det och då behöver man inte ställa någon klocka och även om vi vaknar tidigt i denna familj, måste man inte gå upp!!!

Hej hopp

Alltså jag måste be om ursäkt för mina inlägg... Men det är så att jag är verkligen inte pigg! Snygg svenska där... Jag har varit hängig och förkyld sen början av december förutom någon vecka i början av februari. Jag känner mig riktigt sliten faktiskt. När jag kommer hem från jobbet gör jag inte många knop. Jag tar vitaminer och så. Men så många på jobbet och i Seths skola är sjuka så det är väl inte konstigt. Dessutom är det jättemånga som är hängiga i månader så jag är ju inte ensam. Men detta gör alltså att jag inte riktigt orkar skriva så mycket.
I övrigt mår jag bra iaf. Jag trivs med jobbet, jag trivs i lägenheten och jag trivs i kyrkan.

Något jag saknar -förutom människorna i Avesta - är kullen där vi kunde åka pulka och skridskor, bara ett par hundra meter från vårt hus. Nu har vi i och för sig nära till Järntorget där man kan åka skridskor. Måste ta tag i orken och gå dit med skrutten en kväll. Det som är bra är att de åker skridsko varje vecka med klassen.

I helgen ska Seth på två kalas så idag var jag och köpte födelsedagspresenter :). Så roligt att köpa presenter till 7 åriga tjejer!!!

God natt om en stund från en trötter:


Biss och Kajs

Idag är det alla hjärtans dag-om nu någon har missat det :). Det har liksom sällan firats så mycket i vår familj eftersom min bror fyller år denna dag. Firandet har ju naturligt varit för honom.

Stefan och jag är väl inte heller så bra på att fira det. Ibland gör vi nog det men idag jobbar han till sent, så det blir inte så mycket.

Men Seth och jag har ätit gott och tog varsin dajm till efterrätt. Smaskens!! På skolan har det pysslats och ätits gott också! Tycker om när de engagerar sig och gör lite extra för barnen!
Just nu sitter vi och tittar på Biss och Kajs eller Kiss och Bajs. Ett barnprogram helt i Seths smak ;). Joråsåatte... Happy valentine hihi :D

Hoppas du har en go dag!!!

Kiss och Bajs:


Fridens liljor!!

Ny vecka, nya möjligheter :).

Igår var en bra dag! Förmiddagen spenderades med att titta på skidor. Som du nog förstår gillar vi att titta på skidor! Stefan var ledig och jag och Seth fortfarande inte 100% pigga. Vid lunch stack jag ner till kyrkan för lite musikråd. Efter det kom några vänner hem och fikade och firade Stefan. Efter det kom två tjejer från Avesta som nu bor i Örebro och överraskade Stefan med present och gott sällskap! Bra helg!!!

Kram på dig!!!


Hurra för Stefan 36 år!!

Idag fyller min älskade Stefan 36 år, som nu är närmare 40 än 30 hihi! (Oj, vad jag kommer få äta upp det om några år :)).

Seth sov ända till 6.30 och ville göra frukost direkt till Stefan, men vi väntade i någon timma så han fick sovmorgon. Seth är nästan feberfri. Jag har inte lika mycket feber, men är trött och hängig. Dessutom värken kroppen. Men nog om mig nu...

Seth och jag gick upp och gjorde frukost iaf. Ägg och räkmacka och ett vaniljhjärta och paket förstås.
Seth är nästan lika uppspelt när någon fyller år som när han själv fyller. Som ni ser på bilden hade vi blåst upp ett par ballonger också, dagen till ära :)...

Mina grabbar!

Ja, just det, jag höll på att glömma berätta om gårdagskvällen. Efter 21 dök ett gäng av Stefans ungdomar upp och sjöng för honom. Med sig hade de paket och två smaskiga tårtor som Hanna och Theo har bakat. Hanna är kung på att baka kan jag säga.


Marängtårta med chokladmousse.

Gräddtårta med hemmagjord jordgubbsylt.


Hanna är hon med den långa flätan, till höger. Det blev en go stund innan de drog vidare till kyrkan. Stefan blev otroligt glad för att de kom sådär spontant!

De här var också med, men gick nästan direkt, eftersom de var upptagna på annat håll. Uppsakttades otroligt mycket att de följde med upp en sväng trots att de egentligen var iväg på annat håll, som sagt!!!

Emil och Karro.

Åter till dagen:
Till 11 fikat kom Marcus med familj och mamma och pappa. Innan det förberedde vi fikat. Seth hjälpte mig att smöra och sockra vaniljbullarna.Fikatajm!


Vi bjöd bl a på såna här jordgubbscupcakes. Och den hemmagjorda glassen som jag la ut receptet på häromdagen.


Den här Gandalf höll till i mammas korg, som hon hade med sig idag haha :)

När jag diskade idag såg jag detta mönster i vattnet. Riktigt fint tycker jag:

Passar ju bra idag, eller hur!!!

Stefan och Seth följde med de andra till Mosås och åt lunch, medans jag låg hemma.

Nu sitter vi här och tittar på Gladiatorerna och myser alla tre. Du som känner mig vet att jag är en Mellonörd och ändå sitter vi här och tittar på Gladiatorerna, men vad gör man inte för sin skrutt, som hellre tittar på Gladiatorerna ;)?Det är super att man kan titta på Mello på datorn en annan gång.

Ha det så gott min vän och hoppas din dag varit riktigt bra!!!

Okej, inte så kul inlägg idag heller...

Joråsatte... Kan du gissa vem som vaknade med feber imorse? Moi! Jag gick ändå upp och började göra mig iordning, men fick ge mig. Så dagen har spenderats i sängen. Förutom en stund på förmiddagen. Jag hade nämligen planerat att Seth och jag skulle ut på stan igår och köpa present till Stefan. Eftersom Seth var sjuk gjorde vi inte det. Stefan kom hem efter 21 igår så jag hann inte heller gå själv, så idag hade jag ju inget val. Det har sina fördelar att bo mitt i stan för jag behövde ju inte gå långt för att kunna handla det jag tänkt. Så det tog bara ca 20 minuter...

Seth har fortfarande feber men allmäntillståndet är mycket bättre. Stefan och han satt på hans rum och byggde med lego en stund idag. Trots värk i kropp och feber så var det riktiga myskänslor i mig när jag hörde Seth sitta därinne och sjunga glatt.

Stundvis har vi legat i sängen alla tre och tittat på film eller spelat på ajfonens :). Katterna har förstås varit med...

Imorgon fyller My darling 36 år... Så nu är han närmare 40 än 30 och jag med mina 33 år är närmare 30 än 40 hihi...
Mamma, pappa och Marcus med familj kommer hit en stund på förmiddagen. Åsa med familj kunde tyvärr inte komma.

Så imorgon firar vi Stefan, Lovisa, Marcus och pappa som alla fyller år inom loppet av en vecka.

Tanken är att vi ska vidare till Mosås på lunch sen. Vi får se om jag orkar eller om killarna får följa med själva.

Läste just i Aftonbladet att februari är den månad vi är mest sjuka i. Vabanmälningar till fk är alltid flest i februari.

Tänk vad bra vi har det i Sverige som kan vara hemma när vi eller våra barn är sjuka.

Nu önskar jag dig en skön, lovely helg!!!

Frodo i Seths knä när han spelar på sin ajfon:


Sjukstuga

Ja här hemma är det inte mycket som händer. Seth vaknade tidigt, efter att ha drömt otäckt, typiskt när vi hade kunnat få sova lite längre, eftersom vi inte skulle iväg. Men vi är ju vana att vakna tidigt. Och förresten det är inte synd om mig, för vi låg kvar i sängen till efter 11. Seth var inte pigg så vi låg kvar och åt frukost där också - iaf jag. Seth åt inte mycket. Runt 12 piggade han på sig lite och vi gjorde glass inför helgen, då Stefan fyller år. Efter det ville han pyssla så vi plockade fram lite målarfärger.


Min sjuka lilla konstnär.

Men efter bara några minuter var han för trött och efter det har han legat i soffan och tittat på Disneykanalen och spelat på sin telefon.Själv är jag inte heller pigg. Näsan och huvudet har täppt igen och jag kraxar när jag pratar. Det slog till inatt, kan man säga. Jag hoppas jag inte får feber så jag kan gå till jobbet imorgon.

Oj, oj, det blir mycket om sjukdom nu... Som en kompis skrev till mig i morse: Vabruari. Stämmer bra det.

Men för att komma med något roligare så var det denna glass Seth och jag rörde ihop idag:
(Karin bjöd på den i lördags. Receptet är taget från bloggen Matplatsen.) 

Nutella semifreddo
ca  8-10 port

2 marängbottnar
4 ägg
2 msk strösocker
5 dl vispgrädde
1 burk Nutella (ca 400 g)

Separera gulor från vitor, det är viktigt att skål och visp till vitorna är rena. Vispa vitorna till ett fast skum med 1 msk socker. Vispa gulorna luftiga med 1 msk socker och vispa grädden för sig.

Lägg en marängbotten i formen och krossa den andra. Vänd varsamt ihop äggvisp, grädde, vitorna, den krossade marängen. Ringla ner Nutellan (värm den lite i micron så den blir lite rinnig) så att det blir ränder i smeten. Fyll upp smeten i formen över den hela marängbottnen. Ha den i frysen minst 4 timmar innan servering. Gott med hallon eller jordgubbar på när man serverar.

Jag gjorde en variant till mig, utan ägg. Ska bli spännande att se om den blir god :)...

Önskar dig nu en fortsatt bra dag! Och hoppas du håller dig frisk!!


Here we go again

Jahopp... Nu var vi där igen att Seth har feber. Stackars honom, det är ju bara två veckor sedan. Vi har haft ungdomsrådet i kyrkan här ikväll. När vi satt och åt ville inte Seth äta. Han var varm och rödmosig i ansiktet och iskall om händerna. Men han höll ju ändå igång och dansade och showade för dem. När jag la honom tog jag ändå tempen och mycket riktigt så hade han feber. Så imorgon blir jag hemma och på fredag blir Stefan hemma. Det är synd om honom för imorgon skulle han och två klasskompisar få åka med en fröken till ishallen och åka skridskor vilket han sett fram emot. Nu åker de ju skridskor varje tisdag men det är ju kul att få åka fler gånger. Jag hörde av mig till hans fröken som sa att han sagt flera gånger att han inte mår bra, så det har väl varit på gång... Hoppas han piggar på sig till helgen för då ska vi fira födelsedagar med familjen... Det är så många på min sida som fyller i februari nämligen.

Stefan berättade att en av flickorna i klassen kom fram till honom idag när han hämtade Seth och sa att Seth är den schystaste killen i klassen. Sånt värmer även om jag nog tror det finns fler schyssta killar i klassen :).

När Seth somnat tog vi fram kex och ost och sen har vi suttit och pratat och skrattat. Såna här kvällar är så sköna! Jag tycker om att få skratta mycket åt allt och inget med goa vänner!

En rolig grej är att Seths kusin Molly börjat krypa. Så vill du få se ett barns första krypande steg kan du gå in här:
http://thelifeoflovisa.blogspot.com


Stjärnor och knäppekatt...

Idag har varit en bättre dag. Jag har fortfarande huvudvärk som ligger där i bakgrunden, men jag har varit på jobbet och jag känner mig pigg nu ikväll. Skönt! Det kan vara så att jag känner mig pigg för jag har varit på en uppfriskande promenad i kylan med Johanna. Vi har hur länge som helst försökt få till att kunna träffas bara vi två och det har varit svårt. Men ikväll lyckades vi alltså. Äntligen!

Jag har ju berättat att det är lite jobbigt ibland med dispyter med Seth, särskilt när man ska gå hem från fritids eller vänner. Nu har jag fått tips (som vi ju gjort förut, så jag vet inte varför vi inte tänkte på det tidigare) om att ge belöning när han "sköter" sig. Så i lördags satte vi oss ner, vi tre, och pratade igenom alltihopa. Så nu vet Seth och vi vad som gäller. Varje gång lämning och hämtning fungerar får han kryssa en stjärna på detta papper, som sitter på ytterdörren tillsammans med en bild på Gladiatorerna :). Hitintills har det gått bra. När alla stjärnor är kryssade väntar en "belöning", som består i att vi som familj åker och badar, går på bio, bowlar eller något liknande.Så nu testar vi detta och får se hur det går.

Nu till något helt annat.
Jag pratar ofta om våra knäppa katter och here we go again...
Gandalf... vår "blonda" katt. Hon har börjat med att sitta vid ytterdörren, när vi har gått och lagt oss. Där jamar hon och lyfter på vår postlåda, eller vad det heter i en lägenhet. Ja ni vet, den här:

Varför?!?


Vilka idéer hon har den här, söta, knasiga, gosiga och knäppa katt!
Hon ger iaf upphov till många skratt! Frodo är ju lite lugnare, även om hon också kan.

Nu önskar jag dig en fortsatt bra vecka!!

Not much

Hallojsan vänner.
Idag vaknade jag med migrän. Inge roligt alls faktiskt. Dagen har spenderats och spenderas fortfarande i min säng, med persiennerna nerdragna och så tyst det går.

Igår var en bra dag!! Vi bakade, tvättade, tittade på skidor och var hembjudna till Matteussons på kvällen. Härlig dag och kväll! Farnebos var också med hos Matteussons och när jag gick upp och kollade på barnen en gång var detta synen som mötte mig:


Olle, Seth och crosstrainer. De tränar och tittar de på Mello samtidigt. Ha ha.

Det blir inte längre inlägg idag, men jag hoppas att du har det bra och att vi "ses" imorgon igen!

Helg och kalas

Oh God fredag mina vänner!!! Det känns riktigt skönt med helg nu! Jag står fast vid att jag tycker det är otroligt viktigt att LEVA varje dag och inte bara under/för helgerna! Men det är allt bra skönt att veta att jag inte behöver gå upp ur sängen vid 06-tiden även om Seth säkerligen kommer vakna tidigt och väcka mig som vanligt. Imorgon ska jag baka inför Stefans födelsedag nästa vecka. Det är kul!! Love att baka!

Idag efter fritids och jobb åkte Seth och jag på kalas hos en av hans klasskompisar. Han ville att jag skulle stanna så jag hade det skönt i en soffa med en kopp kaffe när barnen lekte och hade roligt!
Har du sett filmen Bolt? Där finns ett marsvin som springer runt i en rund boll... Familjen vi var hos har ett marsvin/hamster (ja jag är kass på att veta vilket det är...) och en boll som den kunde springa runt i. Fantastiskt kul att se! Barnen gillade det också. Bilder kommer här nere.

Har du något roligt för dig i helgen?
Vi ses imorgon! Kraaaaaam!!


Usch

Inte ofta jag känner eller säger såhär men Usch vilken dag! På jobbet har det varit bra! Men jag har varit tvungen att ta flera dispyter med skrutteman idag. Jag tycker illa om att bli arg! Dessutom känns det så jobbigt när jag inte har det tålamod jag vill ha. Så denna dag lägger jag nu bakom mig och hoppas på en bättre dag imorgon. (Stefan har varit i Göteborg hela dagen och kommer hem senare ikväll).

Hur gör du gällande konsekvenser för ditt barn? Vi brukar ge honom två alternativ när han tex inte vill följa med hem från exempelvis fritids och man tjatat i flera minuter. Tex antingen går han själv eller så bär vi honom till bilen (det går ju än så länge). Oftast väljer han att gå själv. Men idag blev faktiskt konsekvensen att han inte fick spela på sin telefon när vi kom hem. Naturligtvis blev han "varnad" flera gånger och att konsekvensen av hans handlande skulle bli just att han inte skulle få ha sin iPhone idag. Vissa menar ju dock att det är fel med denna typ av konsekvenser. Vad tycker du? Jag tycker själv att det är en sista utväg. Jag försöker på andra sätt först, men när inte det går kan det bli så. Det är bara det att det inte känns något vidare...

Men vi har haft en bra kväll och det är skönt!
Nu ska jag och min huvudvärk, som kom nu på kvällen, lägga oss och vila så det inte blir migrän av detta...

Ja ja. Imorgon är en annan dag, som Christer Björkman sjöng :)

Älskade skrutt:


RSS 2.0