Lovely!

Oh så vacker det är!! Jag älskar hösten när den är såhär!!


Läxa

Lugnet har lagt sig. Stefan är på församlingsledarträff och Seth sover.

Seth har börjat få läxa i skolan :) han är så stolt, förstås. Läxan består i att han lånar en bok i skolan som vi läser några gånger och sedan är det några uppgifter utifrån det sen. En är att han ska rita något från boken.

Här sitter han och ska rita. Ca två minuter efter att bilden togs bröt han ihop eftersom det inte blev som han ville. Till slut fick jag bestämma att han får rita på lördag istället. Ja, det är inte en dans på rosor jämt :)...


Ja, jag vet att det inte är lätt att rita i soffan i denna ställning, men så kan det bli...


App!!

Yeayyyy! Nu har äntligen en blogg.se app kommit så jag kan lägga upp bilder på bloggen även från telefonen!!

Nu en bild, bara för att det går ;)

En gammal bild på Hugo och Seth :)


Jinglar och lyssna inte på struntprat.

Seth tittar mycket på Disney junior på TV. Varje barnprogram har en "jingel" eller sång i början (och i mitten och i slutet...) Eftersom Seth får titta på Disney junior på morgonen, vaknar man i stort sett till dessa sånger. I måndags sov killarna när jag gick upp och det var helt tyst i lägenheten. Vad händer? Jo, jag börjar nynna på Specialagent Ozos melodi och efter en stund gick det över till Musse Piggs klubbhus. Ärligt talat!!! När jag för en morgon inte behövde höra dessa sånger. 

Seth var så glad när vi cyklade till skolan i morse. Som han längtat att få åka dit igen efter att ha varit sjuk.

För en liten stund sedan ropade Seth på Stefan, så han gick in till honom där han låg i sin säng.
"Pappa", sa han med sitt pekfingret rakt upp i luften, "Jennies (Seths fröken) bästa tips: lyssna inte på struntprat". Så sant :) Bra visdomsord såhär på kvällskvisten!

Egenheter

Häromkvällen låg Stefan och jag i våra sängar och filosoferade. När man blir äldre kommer de egenheter man har fram lite mer. Inget fel med det, för jag tror det är en naturlig del i livet. Varje ålder har sin fas på något sätt. Som barn kretsar hela världen runt dem, som tonåring är man odödlig och som lite äldre kommer egenheterna fram lite mer.
Stefans och mina funderingar var vilka av våra egenheter som kommer bli framträdande ;)

Stefan kommer antagligen vara ganska "tjurskallig" och tycka sig ha rätt i det han säger. Han kommer titta på sport dagarna i ända och äta popcorn så ofta han kan. (Jag kommer titta på sport med honom ibland.)
Jag kommer berätta samma historier om och om igen och skratta gott åt dem varje gång. Gärna historier om vad som hänt tidigare, antagligen när jag var barn. Jag kommer vilja titta på kostymfilmer och inte vilja bli störd av min sportnörd till make :) (Men han kommer titta på filmer tillsammans med mig ibland bara för att göra mig glad, vilket han kommer göra bara han inte gör sig rolig över karaktärerna ;))
Tillsammans kommer vi nog ha en intern humor som ingen annan förstår (har vi i och för sig redan). Vi kommer spela spel tillsammans och antagligen oja oss om dagens ungdom (trots att vi lovat varandra och oss själva att inte göra det...) 
Det jag hoppas när jag blir äldre är att jag ser det som är positivt hos de som är unga och trots att jag kanske inte förstår allt de gör ändå ser hjärtat hos dem och har förtroende för dem. Jag hoppas också jag blir/är en förebild för de som är yngre och kan prata med dem på ett sätt som gör att de också kan lära sig av min erfarenhet av livet och den vishet, som jag förhoppningsvis har samlat på mig. Jag vill inte bli en som bara ser det som inte är som jag vill ha det. Att inte bara leva för mig själv och mina behov. Det finns människor omkring mig som ser andra, som kan se hjärtat hos andra och stötta även om de själva inte förstår allt och de är verkligen mina förebilder!
Oj då, nu kom jag in på ett annat spår. Det blir så ibland när jag låter tankarna vandra :)

Bjuder här på ett kort från i eftermiddags när jag kom hem från jobbet. Seth och jag (läs jag) byggde Mekano, Seth letade efter Waldo i en bok och Gandalf låg i vägen.


Dåligt samvete

Alltså, jag får så dåligt samvete... Seths allmäntillstånd är att han är pigg och glad. Det enda man märker på honom är att han blir ledsen lite snabbare och något mer gnälligare. Imorse hade han ingen feber - bara lite högre temp än vanligt, men inte feber. Så vi bestämde oss för att åka på kräftskiva hos bror och Seth ville verkligen träffa sina kusiner - alla kusiner på min sida var ju samlade där idag. Det gick bra och vi hade riktigt trevligt. Stefan - den enda av oss som äter kräftor - är tyvärr sjuk och stannade hemma.

Alva hjälpte till att lägga upp kräftorna :)


Lite otäcka till att börja med ;)


Första gången Seth ska äta kräftor...


Hm... spagetti, köttbullar, prinskorv och en kräfta. Som du kanske ser var den där kräftan "ful" så han fick smaka en annan. Han var nog inte överförtjust precis... Det blir nog bara Stefan som äter kräftor i vår familj ett tag till.


Mollybus var också med, förstås.


Vad gör du faster...?


Skruttfia.

Jag trodde att jag tog kort på allihopa, men jag gjorde visst inte det... Klumpigt av mig!

När vi åkte hem ville Seth till Söndax och jag ville gärna till kyrkan också, så jag tog tempen på honom och den var fortfarande lite hög, men inte feber. Så vi gick till kyrkan alla tre. Dodai sjöng, den kör jag tidigare varit med i. Jätteroligt att höra dem. Jag satte mig längst bak så att Seth skulle kunna säga till om han inte orkade vara kvar, eftersom han ändå hade lite hög temp. Men han ville vara kvar hela tiden och hade roligt med sina kompisar. När vi så kom hem tog jag tempen på Seth igen och då hade den skenat i höjden... Så därav mitt dåliga samvete, som jag skrev om i början. Borde jag ha hållit honom hemma, trots att han varit pigg och inte direkt haft feber, förrän ikväll? Seth har ofta varit så att han har feber på kvällen, men inte så mycket på dagen. Han är fortfarande pigg, trots febern. Vad svårt det är med barn... Man ska ju gå på allmäntillståndet, men det är ju inte bra att vara igång när man har feber. En annan är ju utslagen om jag har feber, så det är inte mycket att välja på. Ja, ja, nu är det som det är. Han får vara hemma från skolan imorgon, eftersom han har feber nu. Så får vi ta en dag i taget. 

Vi har haft en bra dag idag iaf. Hoppas Stefan kryar på sig snabbt nu också.  

Hoppas du får en bra vecka!!

Ännu en dag till ända...

Imorse fick vi sova längre. Ända till 7.15, dessutom sov jag vidare för en gång skull och det var skönt. Nu är vi hängiga alla tre, så det har varit skönt att bara ta det lugnt idag.
Seth leker mycket med sina magneter han fick av mormor och morfar för några år sedan. Han tar fram dem då och då och leker i timmar med dem.Seth hade inte feber, bara lite hög temp idag så han fick åka till Hugos kalas på eftermiddagen. Han hade jätteroligt, men jag vet inte om det var så smart för när han kom hem hade han feber igen. Jag vet, klumpigt av oss...


Seth klädd för disco och Frodo som gäspar stooort (syns lite dåligt...) Lägg märke till de olika färgerna på Seths strumpor. Jo, det skulle vara så idag, sa han och ja, då fick det väl va så. Tyckte inte att det var något att bråka om...

Hoppas vi piggar på sig till imorgon igen. Då kommer nämligen min syster med familj till bror och har med sig massor kräftor, så vi syskon med familjer ska träffas för kräftfest. Hoppas vi är tillräckligt pigga. Jag äter inte kräftor, men jag är gärna med på kräftfest :) Får se vad Seth tycker om kräftor... Stefan älskar det, men det blir inte så ofta att han äter det, eftersom inte jag gör det. Det blir ju inte att vi köper hem kräftor och myser här hemma.

Har inte så mycket att berätta, eftersom dagen spenderats mest i soffa och säng... Har i och för sig spenderat en del tid med att tänka på mycket jag är tacksam för här i livet och på saker som hänt  - både svårt och lätt - genom åren. Det är bra att summera ibland. :) Jag får återkomma till detta när hjärnan fungerar bättre ;).

Hoppas du haft en bra lördag! Önskar dig en skön söndag också!!

Det gick sådär...

Hm... det där med att hålla tummar och tår... Tja, det gick inget vidare. Seth vaknade glad och pigg som en lärka kl 05.30... Han har varit varm, snorig och nysig även idag, men väldigt pigg. Barn... en annan är ju helt utslagen när man blir sjuk.
Vi har tagit det lugnt idag också. Vi har byggt flera olika saker med Mekanot. Det tycker vi båda är roligt ;) Vi gick till ICA och lämnade tillbaka filmen vi hyrde igår och passade även på att köpa ett nytt våffeljärn på Clas Ohlsson. Vårt gamla är trasigt och Seth var sugen på våfflor. Så ikväll blev det våfflor till fredagsmyset. Gott!!
Jag har fått lite av Seths "smeta" och har haft huvudvärk, ont i öronen och varit grymt trött idag. Men det gör ju inget eftersom jag ändå bara varit hemma. Seth har visslat en hel del under dagen, nu när han kommit underfund med hur man gör och det skär i huvudet, när man inte mår bra. Men det är klart att pojken ska vissla nu när han kan :D
Hopas du får en skön helg!!

Sjukling

Idag är vår skrutt sjuk. Så vi har varit hemma tillsammans han och jag. Vi gick och hyrde en film på ICA på morgonen och köpte lite godis och dricka. Det är sånt man får när man har feber och är förkyld. Han har varit nöjd, men ganska slö idag. Vi har suttit i soffan och tittat på film. Seth har dessutom tagit fram nästan alla sina bilar (och de är rätt så många) och lekt med. Så har vi byggt med mekano. Jag har fått räkningarna betalda och tvätten tvättad. Så en lugn, men ändå produktiv dag :) Jag har även scrapbookat lite. Bland alla mina scrapbookgrejer och Seths bilar la sig Gandalf - förstås. Katterna ska ju alltid vara med. :DSeth tittade på mig med sina stora, gröna ögon och frågade om inte han och jag kan sova i bäddsoffan inatt, nu när han är sjuk. Inte kan jag säga nej till det, så vi bäddade där och nu sover och snusar han så skönt där inne.


Sjuk, men nöjd kille som gosar med Frodo.

Vi ringde och pratade med mormor och morfar och han berättade för dem om vår helg på Kolmården. När han berättade att vi åkte i linbanan två gånger, sa han liiiin, på riktig gnällnärkingska, och baaaaanan, på sjungande dalmål. Ha ha, helt underbart!!
Så har han även kommit på visslandets konst. Riktigt roligt att se honom när han blev helt lycklig hela han! Han avbröt Stefan i ett seriöst telefonsamtal för att få visa att han kan vissla. (Stefan lät honom göra det, vilket jag tyckte var så bra. Även om det var ett seriöst samtal så fick Seth utrymme. Det går ju inte jämt, men nu var det väldigt viktigt för Seth att få visa denna nyvunna talang och då fick han det :)).

Vi blir hemma imorgon också. Hoppas vi får sova lite längre trots att vi sover i soffan. Jag håller tummar och tår ;)

Seth

God kväller kära vän.
Sitter här i min ensamhet. Seth ligger i sin säng och snorar och försöker somna och Stefan är i kyrkan på "Ny i stan" träff.
Idag när jag lämnade Seth i skolan träffade vi hans kompis - som han leker mest med - och hennes mamma. Mamman berättade att hon får höra mycket om Seth och vad de gör, av dottern. Hm... jag får inte veta något av Seth. Jag frågar varje dag vad han gjort och hur han haft det. De uttömmande svaren jag får är: "jag kommer inte ihåg..." Om man ställer en en direkt fråga, såsom "har du haft det bra?" ja, då kan man få ett "ja" till svar. Jag vill minnas att min bror var likadan och Stefan är också sån till viss del. Du som har barn... hur är det hos dig?
I och för sig kommer det spontant små berättelser då och då. Det är ju inte det att pojken inte kan prata och uttrycka sig för det kan han!! Han är lik både sin far och mor på det sättet... hi hi. 
Han har - till min stora glädje - börjat sjunga mycket och gör tecken till sångerna. I Seths klass går ett barn som behöver stödtecken när man pratar, så alla får lära sig stödtecken och det tycker jag är jättebra!!!

När Seth och jag cyklade till skola och jobb idag sa han helt plötsligt "Rune är ledig idag". 
Rune är hans låtsaskompis, som han pratar om då och då. Det är spännande att få följa med i en snartsexårings fantasi och värld. 

Du är värdefull!!! 


Hej Hopp

Ikväll hoppade Seth över simskolan. Han fick välja på att gå på Speedway (eftersom det är sista gången i år som han kan vara med) eller simskolan och han valde Speedway. Jag orkade faktiskt inte följa med. Jag är ganska trött och tyckte att det lät frestande med lite egentid ikväll. Dessutom regnar det...
Regnet verkar dock inte störa killarna :) Fick nyss detta kort skickat till mig :)Inatt sov jag inget vidare. Jag drömde att jag skulle föda barn och nej, det beror inte på att jag skulle vara gravid, för det är jag inte, utan på att jag hade ont i mitt bäcken. Det var ingen behaglig dröm och jag vaknade av att jag hade så ont... Jag undrar när mitt bäcken ska bli helt bra. Men om man tänker så här;  för ett år sedan var jag sjukskriven pga de komplikationer som blev efter förlossningen av Silas, jämfört med idag när jag faktiskt kan jobba 100%. Visserligen känner jag ofta av att det inte är helt bra, men har sällan så ont, som inatt. Så det är ju stor skillnad mot för ett år sedan. 
Ja, ja, så är det. 

Nu kommer snart killarna hem :)  


Kolmården 2011, del två

Oj oj, håll i hatten för här kommer ett inlägg med ungefär sjutusen kort ;) Nä, inte riktigt, men faktiskt väldigt många... Jag skriver inte så mycket för då blir det ännu längre inlägg...

Jag glömde visa en härlig bild på Seth från lördagen, när vi var på hotellet och åt middag. Det satt personer och gjorde ballongfigurer till barnen och Seth fick en pudel, ett svärd och ett par konstiga glasögon...


Ha ha, han ser rätt så rolig ut...

Det bästa med hotell är frukosten. Oh, så ljuvligt det är!!!

Igår, söndag, var det kallare och molnigt. "De" varnade för regn, men det regnade faktiskt ingenting på oss, förrän vi satte oss i bilen för att åka hem.

Det var inte mycket folk när vi väntade på att få komma in.

Normalt sett är det ju fullt här... Nu var det en familj och vi som väntade vid kl 10. Det fyllde ju på lite, men inte mycket, under dagen.

Den här synen mötte oss när vi gick förbi "Savannen". Det såg för roligt ut. Har de möte kanske? Ska de protestera mot att de måste gå runt med folk på ryggen varje dag? Eller har de fått mat...


Alla tre ville åka linbanan igen, så vi gick dit direkt. Men på väg dit gick vi förbi gorillorna. De var i full gång och busade och lekte, men det var bara vi tre som såg. Det var helt tomt på folk...


Djuren var mer aktiva under söndagens färd. De här zebrorna såg lite roliga ut, som om de står på rad och väntar på något...


Björnarna är magnifika. Vi såg många av dem och jag ville så gärna klappa dem... men jag skulle inte vilja möta dem i skogen.


Lejonen busade och lekte.


Efter linbanan gick vi till bergochdalbanan. Det var bara Seth och Stefan som åkte...


De åkte ett varv till direkt och då var det en flicka med på färden.

Visst ser det lite roligt ut att det är så tomt...

När vi gick förbi tigrarna låg de och sov i ena änden av sin inhägnad. Seth ville "köra" bilen som står i andra änden av inhägnaden. Tur var det, för efter en liten stund kom två tigrar och patrullerade området så vi fick titta närmare på dem.Majestätiska djur!!!

En tur med bil blev det igen. Det var ju inte direkt någon kö och vi hade tid. :D


Sveriges högsta rutschkana finns i djurparken och den åkte Seth."Den var inte så snabb", var kommentaren...


Två björnar med två ungar var inne i parken. Här är pappan som äter clementin.

När vi gick förbi Järvens hägn sa vi att vi nog inte för se dem, för de brukar vara så skygga. Men detta var synen som mötte oss:

Hahahaha vilken stekare!

Kl 14 mötte vi upp farmor och Stefans mormor och gick in på Tropikariet. Oj oj. Jag har en enorm ormfobi så jag är stolt över mig själv :)


Vi började med fika och titta på några som dök bland hajarna.(Seth har tagit korten.)

Vet inte om dykaren syns...men han är där.

Man kan klappa rockor och igelkottsfiskar. Seth ser lite tveksam ut.Rocka.

Det fanns små apdjur.


Några av dem hoppade upp på Stefan, fyra närmare bestämt, varav tre kissade ner honom.

Kissande apor...

Vilket Seth (och jag) tyckte var sanslöst kul:


När de andra tittade på ormarna tog jag sikte mot akvarierna och tittade inte åt sidorna när jag snabbt gick igenom sektionen med ormar. När de andra tittade på ormarna tittade jag på lite fiskar och hade en tävling... Vilken av dessa två är världens gladaste fisk? Vilken vinner?? Ha ha. De ser för roliga ut! Vilka surkartar!

Det fanns ju väldigt vackra fiskar också och de får bli de sista bilderna i detta milslånga inlägg.  
Idag har vardagen börjat igen. Tyvärr blev det inte så mycket sömn inatt, men jag har ju möjlighet att lägga mig tidigt ikväll, så det får bli CSI NY i sängen och somnar jag så somnar jag :)

Tack för att du finns!!!

Kolmården 2011, del 1

WOW, vilka fantastiska dagar vi har haft! TACK familjen Uppgård för denna gåva att få åka dit som familj en hel helg!!! Jag har tagit väldigt mycket kort, så det får bli två inlägg. Ett för lördagen och ett för söndagen :)

Igår, lördag, hade vi en härlig höstdag med strålande sol, kall, hög luft och vi var glada, alla tre, nästan hela dagen. Seth var sådär fantastisk och klagade obefintligt lite under dagen.

Vi gav oss av hemifrån vid ca 7.30.

Trötta, men förväntansfulla.

Vi checkade först in på hotellet och sedan gick vi in i parken och gick direkt till den nya linbanan. Det var vi, några familjer och sedan massa folk från RBU, en förening för funktionshindrade barn och ungdomar och deras familjer. Det var ändå inte särskilt mycket folk, så vi hade inte kö till något... 


Linbanan...


Förväntansfulla...


Ja, jag är visst med igen :D.


Undrar vad de ser...


Kanske ett par giraffer, eller kanske zebror...
Ser ni vackra Östersjön där i bakgrunden? Vilken utsikt! Seth suckade och sa att han tyckte det var oerhört vackert. Underbara skrutt...

När vi kom tillbaka fanns det ansiktsmålning och Seth ville vara en pirat.


Rovfågeluppvisningen var vi alla intresserade av, så den njöt vi av.

En nöjd en...


"Bilbanan". Han var väldigt nöjd med att få köra polisbilen :)


En vacker snöleopard.


En Ooshörning, som Seth säger.


Vi hittade ett memory i storlek större...


Kamelridning... (Jag funderade på att göra det också, men bangade... ångrar det.)


Det finns fina, härliga lekparker.
Vår lilla stekare...(Hm... kan det kanske bero på att föräldrarna låter honom vara detta hi hi).


Såhär såg Seth ut under delfinshowen...


Svårt att få bra kort på dessa otroliga, vackra djur.


Delfinbergochdalbanan provades. Här sitter de och håller varandra i handen.


På väg till hotellet.


Utsikt från vår balkong.

Under dagen hann vi också med sälshowen, titta på fler djur - förstås - äta god buffé och bada i poolen.
Vi somnade nöjda och glada, alla tre. Det var verkligen en helt fantastisk dag på alla sätt!!!

Imorgon kommer det bilder och så från dagen idag, som var kallare och molnigare, men faktiskt inget regn, förrän vi satte oss i bilen.

Fem streck!

Idag hade de skoljoggen på Seths skola. F-klassen fick jogga eller gå en runda på en kilometer. För varje runda fick de ett streck på handen. De fick göra så många rundor de ville och hann. Seth hade fem sträck på handen när han kom hem. Vår lilla kille sprang och gick fem kilometer idag på fm. Det tycker jag är bra gjort av en kille som inte fyllt sex år än. Han cyklade iväg till skolan idag med träningskläder och sina snabba springskor, men när vi kom hem, sa han att skorna inte varit så snabba som han önskat. :) 


En trött kille som väntar på fredagsmys...

Nu ska Stefan och jag spela lite Wordfeud och sen sova. Imorgon tidiga bitti åker vi till Kolmården.

Önskar dig en skön helg!!

Utan Dig

Tack för dina funderingar. Jag tycker det är jätteintressant att höra/läsa hur du tänker!! Jättekul också med er som inte brukar kommentera :).

Nu till något helt annat:

I söndags sjöng vi en sång Johanna, Sara och jag, som jag tycker är jättefin. Sara hade gjort ett fint arr till den, så vi sjöng den trestämmigt.

Utan dig
Du ser igenom, du ser förbi
allt som jag skapat och försökt bli.
Mitt liv är en öppen bok i din hand.
Ändå måste jag komma,
ändå måste jag fram.

Du väckte min längtan, du sa mitt namn.
Jag blir aldrig densamma, men ett är nu sant:

Utan dig blir hösten för alltid kvar.
Utan dig blir frågorna aldrig svar.
Utan dig är livet ett iskallt hav,
utan dig, utan dig.

Du är liv pulserande inom mig.
Varje andetag beror på dig.
Du är vårvinden som omger mig.
Mitt liv är ingenting
utan dig.

Gregory Häljestig

I helgen åker vi till Kolmården!! Jippi. Vi fick det som present av en familj i Avesta när vi flyttade. Vi kommer bo på vildmarkshotellet! Gissa om vi ser fram mot det!! Men först är det en arbetsdag kvar... Längtar till helgen :)

Män och kvinnor

Okej, nu kommer ett inlägg som kanske väcker känslor... Jag skriver inte för att provocera, utan för att jag funderat på detta ett tag och så gärna vill höra vad du har att säga. Mina funderingar är utifrån att jag möter detta mycket i mitt jobb just nu och även pratat med vänner om ämnet.

Ämnet är män och kvinnor, mammor och pappor...
OBS! Jag funderar i generella termer och förstår att det finns nyanser!

I ett samhälle där vi vill sudda ut manligt och kvinnligt, där man på vissa dagis säger "hen" istället för "han" eller "hon", möter jag mer och mer på våra olikheter. Personligen tycker jag det är befängt att man ska sudda ut våra olikheter. Jag är absolut för lika lön för lika arbete, lika respekt oavsett kön osv. Alla människor ska behandlas lika oavsett kön, hudfärg eller språk!! Med det sagt...

Män och kvinnor ÄR olika. Titta bara hur vår anatomi är... ganska olika där.
Vi har även olika sätt att prata och uttrycka oss. Ofta reflekterar vi inte på samma sätt. När jag pratar med tjejkompisar behövs det inte förklaras mycket, för vi förstår varandra, eftersom tankebanorna går i samma banor. När jag ska förklara samma sak för Stefan krävs ofta mer förklaring och fler ord. Män använder ofta mer direkta ord. Säger han att han tycker en sak, så tycker han så. En kvinna kan gå omvägar för att få fram vad hon tycker eller vill.
Kvinnor kan ofta tycka att män ska förstå vad vi vill eller tänker, medans mannen inte gör det utan behöver höra det. T ex kan jag tycka att Stefan ska förstå att jag tycker om att få blommor då och då. Det kanske inte han gör, eftersom jag inte talat om det för honom. Men om jag talar om det för honom, ja, då vet han det och kan tänka på det ibland. (Nu är det så att Stefan läser av mig bra och jag honom, eftersom vi varit gifta länge och alltid haft lätt för att prata med varandra, men i början kunde han ju inte veta att jag vill ha blommor då och då). Ett annat exempel är disken. Jag tycker om att disken diskas direkt efter måltiden. I början tänkte jag att Stefan skulle förstå att när det var hans tur att diska, så skulle han göra det direkt, vilket han aldrig gjorde. För honom var det mer vana att ta disken senare och ta det lite lugnt först. Detta har diskuterats och idag är det inte ett problem. Vi båda får kompromissa. (Okej detta har kanske inte med manligt och kvinnligt att göra utan mer vad man är van vid hemifrån.)

Både män och kvinnor behöver anstränga sig för att förstå varandra. Och även om man inte kan förstå varandra så kan man ju förstå att den andra t ex vill ha det si eller så, eller behöver det si eller så, eftersom personen säger det.

Vi, som nyligen var unga ;) och de som växer upp nu, lär oss från barnsben att vara individualister. (Behöver inte vara något ont i det). Vi har lärt oss att förverkliga oss själva, först och främst. På ett sätt ställer detta till det när vi får barn. Helt plötsligt är vi kvinnor inte egna individer längre. Vi sitter "ihop" med barnet. Förstå vilken krock det blir!! Många har svårt att släppa in pappan i denna symbios. Samtidigt kan man bli irriterad på att pappan inte hjälper till mer. (Mammor har även en tendens att vilja att pappan ska göra saker och ting på hennes vis och inte på sitt eget vis...) OBS generellt sett!!!
Det blir lätt en chock att helt plötsligt sätta en annan människa före sig själv (som man samtidigt så gärna gör.) För mannen - pappan - kanske det inte är riktigt på samma sätt i början. Han kan fortsätta göra det han brukar. (Naturligtvis inte i samma utsträckning). Om det blir tid över kan det hända att pappan gör det han vill själv, t ex springa, spela tennis, jaga osv. Om det blir tid över och en kvinna funderar på vad hon ska göra, blir det ofta något för hela familjen...
När det gäller detta med individualism och chocken att plötsligt ta hand om en annan person främst, funderar jag på om det var lika för generationerna före oss. Inte så att det var annorlunda att vara mamma eller pappa, men rollerna var tydligare. Som kvinna skulle man ta hand om familjen och hushållet. Som man skulle man tjäna pengar och ta hand om sin familj på det sättet... Nu ska vi göra allt tillsammans, man som kvinna, och det blir en krock, eftersom vi faktiskt inte fungerar och tänker lika. Jag tror inte att män tänker att "nu ska jag göra det jag vill och struntar i min familj", utan de ser en möjlighet att göra något själva. Jag tror snarare att kvinnor behöver hitta tid att själva göra något och att män behöver tänka mer vad man kan göra tillsammans som familj...

Vad säger du som är generation äldre - än mig? Var rollerna annorlunda när du fick barn? Håller du som är i min ålder med, eller tycker du jag svamlar? Hur tänker du? Du som är man, hur ser du på detta??

Summan av kardemumman. Vi behöver lära oss att kommunicera med varandra. Det är okej att vara olika! Men kommunicerar man med varandra så är chansen större att man förstår varandra. Det är även okej att tycka det är jobbigt att bli förälder och att processen att hitta vem man är igen efter att livet förändrats så omvälvande både kan ta tid och vara jobbig - och självklart fantastisk också.

Hm, det är så mycket jag vill få fram, men då blir det världens längsta inlägg och det orkar ingen läsa... :D Kanske orkade du inte läsa detta heller :). Jag inser att jag har svårt att uttrycka vad jag vill ha sagt i skrift - är ju van att använda ord, men inte i skrift utan i tal...

Ja, ja. Tur att vi män och kvinnor finns och att vi är olika. Förstå vad tråkigt det skulle bli om vi alla var likadana!

Kyrkan och konstverk.

Idag har vi varit på vårt livs första "kvartsamtal" - som det hette på min tid - i skolans värld. Vi har förstås varit på utveklingssamtal hos Seths dagmamma, men då var inte han med. Nu var han med och det gick bra. Jag är stolt över vår lilla skrutt - som inte är så liten längre... Trots allt nya så är han trygg och harmonisk. De beskriver honom som oblyg och en bra kompis. Jag är stolt över honom!

Igår hade vi också en bra dag. Mötet var inte förrän 16 och det är faktiskt hur skönt som helst. Vi tog det lugnt på morgonen och låg kvar i sängen med frukost på sängen. Jag läste färdigt boken "Himlen finns på riktigt", som jag berättade om i ett tidigare inlägg. Oh, vilken bra bok. Jag kan varmt rekommendera den!!!
Vid 14 tiden träffades vi och övade inför mötet. Det var jag, Sara och Johanna som sjöng och Alexander spelade gitarr.
Såhär såg det ut när vi övade:

(Ber om ursäkt för att bilderna är så suddiga, men de är tagna med mobilen, eftersom kamerakortet varit fulladdat. Idag har jag tömt det, äntligen, så jag kan ta lite bättre kort :))

Jag älskar min församling! Jag är glad att få vara med i en kyrka med härliga människor. Vi är nog inte alltid överens om allt, det går ju inte när man är flera hundra människor, men jag möter så mycket omtanke och kärlek så jag blir alldeles varm. Idag har jag haft en mer låg dag, som man kan ha utan någon särskild anledning och då är det gott att tänka på allt det jag har!

Efter mötet följde ungdomsrådet med respektive med hem till oss och åt Tacos och hade en umgåskväll.


Här sitter alla härliga!

På förmiddagen bakade jag kladdkakemuffins med aftereight på, så de åt vi till lite efterrätt. Tobias gjorde ett hjärta av grädden till sin Sara och då ville jag att han skulle göra ett konstverk till mig också - men dock inget hjärta ;). Kan du se vad han gjort (ja, jag vet, ett riktigt mörkt kort...)?


Jo, du förstår, detta är Stefan i predikstolen. Ha ha.

På tal om något helt annat... Jag blev lite ledsen när Stefan läste på nyheterna att Gunde Svan inte kan vara med i Mästarnas Mästare pga sjukdom. Oh, som jag sett fram mot att se honom i den tävlingen. Är det det som kallas i-landsproblem kanske? Hi hi.

En fantastisk lördag

Oh, vilken skön lördag!!! Morgonen var soft. Seth vaknade förstås vid 6-tiden och jag hade som vanligt svårt att somna om även om han satt i min säng och tittade på Disneykanalen och lekte med lite lego och var allmänt nöjd. Men det var iaf en skön morgon. Vi bestämde oss för att gå ut och äta frukost. Oh, det borde man göra oftare. Nu har ju inte vi långt till caféer eftersom vi bor mitt inne i centrum, men vi ville testa Fröken Brogrens Veranda, som ligger lite längre bort och gå eller cykla med en hungrig Seth, ville vi inte testa på ;). Så vi tog bilen och den var tvungen att tankas.


Seth hjälper till.


Stefan... eh...

Jag kan varmt rekommendera Fröken Brogrens Veranda och deras andra konditori, som bara heter Fröken Brogrens.
Det var gott med nybakat bröd, youghurt med müsli och olika sorters marmelad att välja på. Seth och jag delade på en frukostmeny och Stefan tog en räkmacka.


Stefan och Seth njuter av frukosten.

Seth och jag, mitt i en tugga.

Seth tittade på oss med sina stora ögon och sa att han ville gå själv och köpa en tårtbit och det är svårt att säga nej då...

Såhär glad är man när man får köpa en tårtbit efter frukost.


Såhär äter vår son sin bakelse :D.

När vi kom hem var det dags att göra sånt som behöver göras då och då, nämligen städa. När vi städade satt Seth och lekte med sina magneter. Han byggde olika maskiner och kom och demonstrerade hur de fungerade.

Här förklarar han vad de olika skorstenarna användes till.

Sen tittade Seth på Peter Pan och jag och Stefan läste. Vilken skön dag!!!

Framåt kvällningen gick jag ner till kyrkan för att gå på konsert. Det var en välgörenhetskonsert där alla medverkande var med helt gratis och alla pengar går oavkortat till ett skolbyggprojekt i en by i Keneya. Det är Pelle Ankarberg som dragit ihop konserten, men det är Seths skola Hannaskolan, som arbetar för att få in pengar. (Pelle är lärare på Hannaskolan.) Via Skype var paret som startade projektet med. De hade även några av byborna som arbetar hårt för skolbygget med hemma hos sig.
Frank Ådahl och Gladys del Pilar var med och sjöng. Det var även en kör med och ett fantastiskt komp.
Wow, vilken konsert. Det var en härlig atmosfär och Gud var så där!


En suddig bild på mig och min vän Johanna, som jag träffade på där.

Jag behövde den här konserten. Sång och musik har alltid fyllt mig med energi. När det dessutom blir en konsert som berör på djupet, så laddar det verkligen batterierna!

Nu sitter jag hemma i soffan igen med Seth och Stefan som tittar på Speedway GP. (Hoppas det är slut snart... hi hi). Speedway på TV vs konsert... Hm, jag väljer konsert alla gånger ;).

Jag hoppas från djupet av mitt hjärta att du har haft en bra lördag! Jag vet ju att vi går igenom olika saker i livet och flera av er läsare har det tungt och går igenom tunga saker! Kom ihåg att (som jag tror) Jesus alltid är med, även när det känns tungt och man känner sig ensam. Jag önkar att du får känna FRID!!!

FReDaG

Härliga Fredag!!! Oh, vad skönt det är med fredag och helg. Vi har inte jättemycket inplanerat i helgen och det är skönt. Jag ska gå på en välgörenhetskonsert imorgon kl 18 i vår kyrka. En av de som ska sjunga är min favorit Frank Ådahl. Det är Seths skola som håller på att samla in pengar till ett skolprojekt i en by i Etiopien. Barnen hittar på olika saker för att få in pengar. Seth skulle gå en boxningsmatch sa han, för att samla in pengar... Eh, var fick han den idén från???
Vi ska gå och panta alla våra flaskor och lägga i den sparbössa vi fått från skolan. (frivilligt försås). Seth har lagt lite av sina sparade pengar i den också. Nog ska vi kunna hitta på lite idéer för att få ihop pengar till barnens skola!

På söndag ska vi förstås till kyrkan. I september är våra gudstjänster kl 16. Efter mötet ska ungdomsråde med respektive med hem till oss på kvällsmat. Det blir roligt!

Kom ihåg att i helgen vila, ta hand om dig och kanske bara vara... Det behöver man för att orka med vardagen och alla krav som ställs på oss. Kanske du ska ta en promenad för dig själv, gå ut och fika med en vän, ligga i soffan och läsa eller titta på TV, eller något annat du kan göra utifrån dina förutsättningar i din livssituation. Jag ska försöka unna mig en helg utan stress och utan massa planer... jag återkommer om hur det går :)


Trevlig helg från en trötter...

Här, men trött

Oj, oj, det har varit fullt upp ett par dagar, så jag har inte hunnit skriva. Här är ett axplock ur de senaste dagarna:
I tisdags började Seth på simskola. Det var riktigt roligt. Han var som fisken i vattnet ;). Vi var lite osäkra på om han hamnat i en för svår grupp, eftersom han inte gått på simskola förut, men fick ändå börja i fortsättningsgrupp. Det var de som håller i simskolan som satte honom i den gruppen utifrån att han är väldigt vattenvan. Stefan och han har ju varit på badhuset hur mycket som helst. En av tjejerna i hans klass går i samma grupp och det känns bra! Efter simskolan möttes Stefan och jag i kyrkan och han tog med Seth hem och jag övade med några tjejer inför söndagens gudstjänst. (Vi ska sjunga alltså).
I onsdags åkte Stefan på en kryssning tillsammans med andra processledare i den pastorsakademi som alla pingstpastorer går i. Jag skulle på föräldramöte, så fina Helena - som numera bor här i Örebro, men är från Avesta - var barnvakt. Jag kom hem sent och då låg Seth och sov så skönt i Stefans säng... Helena berättade att Seth kört lite med henne hi hi. Vi har våra procedurer på kvällen. Ofta vill han ha sin värmedyna att ligga på. Mormor har gjort en stor härlig värmedyna åt honom nämligen. Sedan brukar vi be Gud som haver och sedan tacka för dagen och tacka för sånt vi vill tacka för och ber om olika saker vi vill be för. Efter det sjunger vi "Nu i ro, slumra in" och killar honom på ryggen samtidigt. Detta visste förstås inte Helena, men Seth talade om hur allt skulle vara. Han blev nästan lite förvånad när hon inte killade honom på ryggen (vilket hon inte visste att hon skulle) så han sa till henne att sjunga och killa. Hon kan inte den sången, men hon sjöng Gud som haver, istället och det var han nöjd med. Ha ha. Han är inte blyg sådär inte.

Ikväll tar vi det rätt så soft. Stefan kommer hem någon gång sent ikväll och det ser vi fram mot :D.

Hm... hjärnan har gått på högvarv hela dagen på jobbet, så nu finns det inte mycket kvar i den haha. Behöver ladda om mina batterier nu så då passar en soft kväll med min skrutt hur bra som helst!

Hoppas du har en bra torsdag!! Imorgon är det fredag JIPPI!!!

Återkommer

Halloj!! Ursäkta dålig uppdatering! Det är fullt upp kan man säga! Imorgon är det lugnare så då skriver jag mer. Ha det så gott så länge :)

Fullt ös

Här öser regnet ner. Mitt på dagen var det ganska fint och varmt, men lagom till att jag skulle åka hem började det störta ner. Stefan skulle hämta Seth hos Olle ungefär när jag brukar åka hem så han hämtade upp mig med bilen först och det var skönt. Jag hade inte med mig någon regnjacka - klumpigt! Jag fick den här bilden skickad till mig av Olles mamma, Carro:

Fullt ös, medvetslös :)

Resten av veckan kommer vara fullsmäckad med saker, sådär som det vanligtvis är när vardagen börjar rulla på. Men ikväll finns inget inplanerat, så vi ska bara ta det lugnt! Skönt!! Jag har några Elisabeth George böcker på lager, som jag inte läst än och så en bok jag lånade av pappa "Himlen finns på riktigt. En liten pojkes häpnadsväckande berättelse om sitt besök i himlen", av Todd Burpo. Det är en bok om Todds son som var nära att dö av en brusten blindtarm och en allvarlig bukhinneinflammation när han knappt var fyra år. Månaderna efter sjukdomen berättar han för sina föräldrar att han lämnade sin kropp under operationen, att han besökte himlen och återgav vad han hört från människor där som han aldrig träffat i sitt liv och beskrev händelser som hände innan han föddes.
Visst låter det spännande! Har du läst den? Det får nog bli den först och Elisabeth George sen :)

Det är mysigt att lyssna till regnet... Ska nog göra mig en kopp the, kura ihop mig under en filt och läsa lite innan CSI NY.

Tack för att du finns och för att du läser min blogg. Det känns så märkligt och häftigt att så många läser bloggen och jag har ingen aning om vem du är (Jo, några, som brukar kommentera och några vänner och familj som jag vet läser den.) Tack för att du gör det iaf!

Kramar


Det är okej att känna.

Nu är vi hemma igen och Seth sover skönt i sin säng. Vi har haft en skön helg!!!

Jag såg den här filmen och vill dela den. Alla känner vi någon eller vet någon eller kanske du själv som drabbats av cancer. Den här filmen är oerhört gripande, tycker jag. Tårarna rinner när jag ser den...
Jag har vänner som idag kämpar mot sin cancer. Min mormor hade cancer, men överlevde - tack och lov!! Andra i vår närhet överlevde inte. Det är en äckelsjukdom som drabbar alltför många.


I Kisa och årets sista bad?

Nu är Seth och jag hos mamma och pappa tillsammans med Hugo och Alva. Marcus, Lovisa och Molly är just nu på väg hem från Ullared. Oh, vad jag också skulle vilja åka dit!!! Stefan och jag planerar att åka dit i november. Hurray! Stefan är hemma i helgen, eftersom han jobbar och ska predika imorgon.

Här kommer bilder från våra fina, härliga dag. (Med lite tjat och lite irritation, men mest härlig och bra!)


Här byggs det med lego och Alva leker med julpynt haha.

På förmiddagen åkte vi till gammelmormor och gammelmorfar. Gammelmorfar mötte oss vid dörren.Alva och gammelmorfar kollar på julpyntet Alva har med sig i en påse :)


Hugo och Seth spelar på varsin telefon.

Hugo fyllde år igår och då fick han ett fiskespö av farmor och farfar. Så vi tog med lite fika och åkte till en liten sjö.


Håvar var med :)
När vi skulle fika upptäckte vi att vi inte fått med muggar till kaffet... Och då får man ta vad man har, eller hur? Tur att det var med lite pytsar med kakor i, som vi kunde tömma och använda.
Mamma visade en fantastisk svamp, där det växte lingon över. Väldigt coolt, tyckte jag.

Svampen från andra hållet:


Upptäcktsfärd...


Det var soligt och ganska varmt så två av tre barn hoppade i plurret... Det var modigt gjort, den 3e september, i en sjö som var kall.

Alva och Seth.

Nu tittar barnen på Alvin och gänget och äter lördagsgodis och väntar på Ullaredsresenärerna.

En härlig dag, men jag ser fram mot tystnaden när barnen somnat ha ha ;) Kram på er!

Avlopp

En riktigt stor fördel med att hyra lägenhet:
När det blir ordentligt stopp i avloppet (troligtivs av mitt hår), så lyfter man (läs Stefan) på luren och ringer hyresvärden. Dagen efter är avloppet rensat när man kommer hem från jobbet. Lovely!!
Nu är det ju så att jag aldrig rensat ett avlopp i hela mitt liv - tack och lov! - men det är ju skönt för Stefan att slippa rensa avlopp! Jag har välsignats med en man som gör sådant, eftersom jag är lite känslig sådär... Och innan jag flyttade hemifrån var det mamma (oftast iaf) som rensade/rensar avlopp.

Från det ena till det andra... Detta är en vanlig syn när det är barnprogram innan sängdags:

En trött Seth, leksaker som det leks med samtidigt som han tittar på barnprogrammen och så förstås en katt. Denna gång Gandalf.

Seth vaknade riktigt tidigt idag så han är trött och börjar redan prata om att gå och lägga sig, men jag misstänker att han vill titta färdigt på barnprogrammen, som håller på till 19... Vi får se.

Stefan är på Speedway i Avetsa. (Förstår om du tycker han är på Speedway ofta, men han är ju idrottskaplan för Masarna, eller Gasarna, eller vad de nu heter ;) så han vill och behöver vara med så mycket som han kan. Och han är oerhört glad och tackar mig ofta för att jag inte klagar på att han är borta så mycket pga Speedwayen. Att han är med på så många matcher är något vi bestämt tillsammans. Ifall någon nu undrar :)).

Hoppas du får en skön kväll!
Kom ihåg att du är värdefull och älskad!!

RSS 2.0