Livet...

Livet...
En berg och dalbana utan dess like. Ups and downs. Att alltid ändå få vara trygg i min Faders hand i allt... Vad som än sker. Vilken trygghet!
Så mycket är bra i livet, tack och lov. Men inte allt.

Livet...
För exakt sex år sedan var vi på ultraljud i Falun för att få se vårt älskade barn. Dagen innan hade vi fått höra hjärtljuden hos vår barnmorska. Spända och glada fick vi se vår lilla skrutt, men barnmorskan sa snart att det inte såg bra ut. Chocken, sorgen när vi fick veta att han inte kunde leva pga acrani och det inte fanns något att göra.
Du som följt mig länge har ju varit med i denna resa och du som är ny kan hitta mer om detta på dels dagens datum 2013 och så förstås dagens datum och framåt 2010... 
För alltid en tung dag i vårt liv. 4/5 2010 föddes han, Silas, även det en tung dag. Men sorgen förändras, även om den inte försvinner. 
Jag är galet tacksam för mina två levande barn! Två troll som ger så mycket glädje. Två barn jag är galet stolt över!!

Livet...
Ingen förändring i mitt mående trots cortison och antibiotika - kanske bara behövs mer tid innan det vänder.
Livet...
Vi fick hämta hem en febrig Tess idag. Hon har haft hosta och jobbiga nätter en vecka, men inte haft feber. Nu är den dock här. 39.5 med alvedon i kroppen nu ikväll. 

Sån bra kombo med rejält sjuk mamma och en rejält sjuk Tess... Not!
Det som är så fantastiskt skönt är att Stefan kunde ordna så han vabbar mån och tis. Jag själv är ju sjukskriven och känner att det blir svårt att ta hand om henne om jag själv är såhär sjuk, som jag är. 
Jag är så tacksam att farmor varit här och hjälpt mig nu i veckan!! Vet inte hur det hade gått utan henne. 
Men jag kan erkänna att jag bröt ihop och grät en skvätt innan det hade ordnat sig så Stefan kunde va hemma. Ibland känns det så otroligt tungt med all denna sjukdom! Dels för att orken tryter och dels för att vi får boka av så sjukt mycket saker och vänner och dels för jobbet - som jag nästan aldrig är på. 
Så sammanfattningsvis går livet upp och ner och just nu är det en rejäl dal, men jag vet ju att det vänder. I allt får jag vila hos Gud! 

Jag önskar dej en fin helg och Valborg!!!

Kram 

Mer medicin

Halloj!
Hur står det till en sån här dag?

Jag har verkligen inget nytt eller intressant att berätta. Ligger mest i sängen och har svårt att andas, är jättetrött och risig....
Jag var på vårdcentralen idag igen och fick andas mer medicin. Det lät värre på lungan idag än i måndags. Så mer medicin på plats, cortison och antibiotika med hem utöver de mediciner jag redan fått. Och så två!!! näsprover. Blääää. Det är så obehagligt med näsprov! Och så vanliga blodprover också. Om några dagar får jag veta om det är mykoplasma eller "bara" luftrörskatarr. Dålig är jag iaf och blev sjukskriven nästa vecka också, då det är risk att det tar tid detta. Om jag mår bra kan jag förstås bryta sjukskrivningen. 

Tess var så söt och lånade ut sin snuttefilt en stund till mig.
Så omtänksam hon är!

Nåja, det går ju över detta och det är ju skönt! 

Hoppas du har en fin dag!!

Kram kram 


Katten

När man betalar räkningar...
Mysigt, men inte helt lätt när hon vill gosa med mina händer så fort jag har dem på tangentbordet... 😊

Tess har en jobbig kväll igen. Förstår inte vad det är... Önskar att hon slapp ha ont och inte va förkyld.

Hoppas du haft en bra dag!!!

Kram

Jahopp

Halloj.
Nej men vi kör på nu då... Troligtvis har jag fått luftrörskatarr, men vi vet inte 100%... Jag gick till vårdcentralen i morse och blev grundligt undersökt. Man hörde något på min vänstra lunga, men snabbsänkan var bra. Eftersom jag rosslar, har svårt att andas och blir andfådd av att prata, vilket jag knappt kan göra för att jag är hes. Har ingen feber idag dock - ligger bara lite högt, så det är ju skönt iaf. 
Jag fick betapred och förstår lite mer hur Tess har det när vi åker till sjukkhuset med henne. 

Sen fick jag andas in medicin i två omgångar.
Snyggt va? :)
 
Jag fick åka till röntgen för att kolla lungorna så det inte trots allt är en lunginflammation. 
Det gick rätt snabbt där - tack och lov. På eftermiddagen ringde min läkare upp mig och sa att man såg något på lungan, men man tror inte att det är lunginflammation eftersom min sänka var bra, utan att det har varit någon infektion där. Jag har fått medicin nu som om det är luftrörskatarr och så hörs vi av på torsdag och ser hur jag mår. 
Om jag inte mår bättre måste nya prover tas. 
Hostan har iaf släppt någorlunda och jag rosslar inte så mycket, efter all medicin, men jag har grymt tungt att andas och är andfådd hela tiden.
 
Jag tycker faktiskt att vi har haft en rätt tung start på detta år... Ja och slut på förra året också för den delen och gallsten och akut operation osv osv osv. Alla dessa sjukdomar på alla i familjen, men framför allt på Tess. Sen finns det ju andra saker som sker, som jag inte skriver om här. Det känns tungt gentemot jobbet också och alla personer jag träffar där. Och för att inte tala om ekonomin... Och så krockar Stefan och barnen i alltihop och vi måste betala självrisk på flera tusen. BLÄ! Men där är jag mest tacksam för att det inte blev några personskador. Det materiella är bara materiellt och ekonomin får bara ordna sig, men det är tungt. Tack och lov för att mycket annat i livet är bra! Vi är ändå rätt bra att ha fokus på det som fungerar och är bra i livet. Men ibland - särskilt när kroppen inte mår bra - så får jag jobba lite extra för att se det som är bra och fungerar!
 
En sån sak är att jag alltid kan ringa min mamma och prata med henne! Det är så skönt att veta att hon alltid bara är ett telefonsamtal bort.
En annan sak är farmor som är här nu och hjälper till när jag är sjuk.
Gandalf vill inte att hon ska lösa Soduko utan vill ha uppmärksamheten :) HIhi.
 
Nu ska jag njuta av att jag har en säng som jag kan hissa upp, så jag inte ligger platt. Så mycket enklare att andas då och det ska bli grymt skönt att lägga sig :) Tänka att jag har en egen säng, jag har ett hem, jag har en fantastisk familj och får vara med i en kyrka som awesome! Jag har vänner irl och i cyberrymden. Vilken gåva!
TACK för det!!

Kram

Toarullar

I vår familj pågår en toarullekamp just nu. Det hela började med att jag tröttnade på att karlarna i huset inte slänger tomma toarullar utan låter dem stå kvar vid toan. Jag började lägga tomma toarullar på olika ställen där de kan störa Stefan, som tex i hans sko. Sen började jag hitta toarullar lite överallt. Helt plötsligt var Seth också med i hela, eftersom han tyckte det var roligt. Detta har pågått flera veckor 😊. Man kan hitta en toarulle runt tandborsten, intoaskåpet, runt halsduken osv.

Här har Stefan riggat ett av Seths gosedjur.

Båda gosedjuren var visst riggade. Vad Seth skrattade.

Såhär kan det också se ut.


Eller såhär i örngottet.

Ja, man har inte roligare än man gör sig, eller hur 😊😊.

Jag är fortfarande sjuk med feber, hosta, heshet och värk i kroppen. Det låter jättemycket om mig när jag andas och jag har riktigt tungt att andas periodvis, så imorrn blir det en tur till vårdcentralen. 
Farmor kom hit nu ikväll för att hjälpa till nu när jag är sjuk och Stefan åker tidigt imorrnbitti. Vi trodde ju också att Tess skulle bli sjuk, eftersom hon astmahostat i helgen, men maskinen med medicin verkar ha hjälpt, så hostan har lugnat sig - även om hon rosslar en del fortfarande. Och om hon blivit sjuk skulle jag ju kunnat jobba ändå med farmor här. Men så blev det ju inte nu när jag själv är sjuk 😕. Skönt att ha henne här iaf! 

Nä, nu önskar jag god natt!!

Kram kram 


Kortare och tappa livmodern?

Ni vet när man hostar så det känns som om livmodern ska hoppa ut..? Eller ni som är män kan ju omöjligt veta hur det är... Det är iaf jag just nu. Det blir många bra knipövningar iaf vid varje hostattack. 😁 

Idag har vi verkligen aprilväder! Snö, regn, solsken, hagel, snö igen osv osv. 

Snö i förmiddags.

Haha vår Tess är verkligen tre år nu. Så ljuvlig! Pendlar mellan att vara sprudlande glad till att gråta rakt ut för att det blir ris och inte pasta till lunch. Sötfia!! Det är svårt att hålla sig för skratt ibland. 😊

Inatt hade hon det jobbigt med värk i kroppen - som hon brukar ha - och astmahosta. Då går det att hålla sig för skratt, let me tell you! Så hon var vaken från 4 pga den. (Hon sov en sväng under dagen förstås). Hon fick andas i sin maskin och det hjälpte!! Så skönt. Hoppas det fortsätter så! Det är ju helt fantastiskt om vi slipper åka till akuten varje gång. 

Jag har inte gjort många knop idag utan mest legat i sängen. Men jag har gjort en sak och det är att klippa Seth. Han har pratat ett tag om att ha kortare hår. Och sen har det utvecklats till att han vill ha som Stefan. Så då fick det bli så.

Före...

Under...

Efter.

Trots att det är jag som klippt - vilket jag inte är särskilt duktig på - och det är lite ojämt, så är han så nöjd så. Fina killen!! 

Nu önskar jag dej en fin kväll och söndag!!
Kram kram 

Inte alltid som man tänkt sig

Jaha, det här blev väl inte en fredag som vi tänkt oss... Eller helg för den delen heller.
Jag fick feber under dagen och hämtade barnen när Seth slutade skolan. Huvudvärk, feber, hosta och heshet det är min status. Tess har hosta, men är pigg i övrigt. 
Vi har börjat ge Tess medicin från maskinen nu när hon börjat hosta.
Så duktig tjej! 

Men inte nog med detta utan när Stefan och barnen var på väg till ett par vänner ikväll krockade de. Det gick bra med alla inblandade människor - tack och lov!!! 🙏🏻 Men vår bil blev lite trasig, så nu är det fix och trix kring det. Seth blev rädd och ledsen, men Tess uppfattade knappt att något hände, men hon sitter ju bakåt och ser inget. Seth satt fram och såg ju. 
De åkte ändå vidare till vännerna efteråt, när alla papper var ifyllda och sånt. Det var bra för dem tror jag!!

Men det var ju inte såhär vi tänkt oss helgen; med feber och trasig bil. Jag ville ut bland vitsipporna med familjen och en kaffekorg. Men så blir det ju inte. Jag är iof van att planer måste ställas in iom mycket sjukdom i denna familj. Det blir fler chanser med vitsipporna. 
Ikväll är jag mest av allt tacksam för att barnen och Stefan mår bra!!! (Och de andra inblandade också förstås!!)

Stor kram till er där ute i cyberrymden! 

Mosigt huvud

Hej hej.
Sorry för frånvaro igen, men igår hade jag fruktansvärd huvudvärk hela em och kvällen. Idag hostar jag massa och har knappt någon röst... Haha får se hur det går att jobba imorgon. Svårt att ha samtal när man inte kan prata 😁. Så huvudvärken berodde nog på förkylningen som nu brutit ut. 

Ikväll kom Stefan hem och det känns skönt! Vissa dagar är tuffare att få ihop än andra och idag var en sådan dag och då är det extra skönt när han kommer hem! 

Mitt lilla troll! 


Snuttefiltarna har fått en ny plats i dockvagnen 😉.

Nu ska mitt mosiga huvud lägga ner för dagen. Måste orka jobba imorrn med sen är det helg!! Hurra!! 

Kram 

Kyrkan

Hej hej.
Ikväll hade/har - jag och barnen stannade inte till det var slut, eftersom det blev för sent för dem - Creative team night med kyrkan. Connect är en väldigt kreativ kyrka med mycket ljus, ljud, sång, musik, dans, kids, youth osv osv. Så ikväll är det ett gäng från Göteborg här och undervisar och pratar om kreativitet! Så bra!!
Ann-Sofie har tagit bilden.

Anna Andermo undervisade. Hon är kreativ pastor i kyrkan. Underbar människa!!!

Men som sagt, jag och barnen fick åka hem så de kommer i säng. Jag vill inte att Tess blir sjuk pga sömnbrist... 
Hon har dock så svårt att somna igen nu om kvällarna. Trist. Vet inte om det beror på en ny medicin hon har. Hon verkar få kryp i benen iaf och det kan nog vara av medicinen. 

Nu har hon iaf precis somnat. 

Hoppas du haft en fin dag min vän!!!
Kram 

90 årsfest

Hur coolt är det inte att mormor och morfar idag firar 68 år som gifta?!? Granatbröllop!!! Dessutom fyller mormor 90 år imorgon! Hurra hurra hurra hurraaaaa! Dessutom har Elias namnsdag och det heter min morfar och Seth heter det i andranamn! Hurraaaa!!

Mormor!
Morfar och pappa som filmar där bakom 😊.
Fina mormor och morfar!

Och så jag... 😊

Hanna, som är 9 år, gjorde födelsedagstårtorna! 
Duktig tjej!!
Wow!

Mammas kusin Kinna, mormor och morfar.

En annan kusin till mamma: 
Erik

Mormors lillebror Birger.

Albin, Hanna och Åsa spelade för mormor (och oss andra). 

Ja, just det. Jag glömde ju säga att det var jag och Seth som åkte till Kisa över dagen idag. Vi gjorde bedömningen att Tess inte orkar åka fram och tillbaka på en och samma dag. Så Stefan och hon blev hemma. 
Men denna sköning var med så vi fick en heldag ihop. Så mysigt!!!

Hanna, Seth och Albin.

När vi åkte hem, nu ikväll så var det regnbågar med oss nästan hela vägen. Så växlande väder. Sol, regn, ösregn, sol igen osv. 
Fint! 

Jag fick den här bilden skickad från Stefan. De hade det bra tillsammans här hemma.

Hoppas du haft en fin helg! Och att du har all kraft du behöver inför veckan som kommer! 
Kram 

Coffee

True words!!
😂

Ha ha. Hoppas du har en fin helg!!!

Kram 

Promenad

Igårkväll - sent - kom Stefan hem. Så skönt. Så ikväll kunde jag ta en härlig promenad - helt för mig själv. Så gott!!

Jag gillar när solen syns genom molnen på detta sätt. Så fint. Jag njuter verkligen av naturen när jag är ute och går!

En favoritsång att ha i öronen på en promenad är just nu:
"I'm no longer a slave to fear. I am a child of God. You split the sea so I could walk right through it. My fears were drowened in perfect love. You rescued me so I could stand and sing, I am a child of God". 
Den är från Bethel music! Sååå bra! 

Nu önskar jag dej god natt!! 

Maskin och minnen

När man får hem en egen andningsmaskin till Tessiluttan vet man att hon har haft rätt mycket besvär... 
Nu ska vi se om vi kan förstå oss på den också 😉.

På Facebook kommer det upp vad man delat samma datum tidigare år. Idag för två år sedan var jag med henne på jourvårdcentralen och hon var jättesjuk. När jag såg det insåg jag att inte mycket förändrats på den fronten och vad mycket hennes lilla kropp får och har fått stå ut med. Och att det inte är konstigt att jag är trött och får stresspåslag när hon är sjuk. 
Liten älskling! 

Här pigg, glad och nybadad 😊. Hon valde själv nattlinne! På fredag ska hon till förskolan igen. Det ser hon fram mot! 

Hoppas du har en fin kväll!
Kram 

Blommor och barn

Alltså våren!! Blommor, sol, första värmen... Love it!!
Mina barn är så snälla och ställer upp för sin mamma när det kommer till att stanna och ta kort tillsammans med blommor 😊. Älskade barn!!


Hihi Tess var inte riktigt med här...

Samma backe och samma ungar för ett år sedan 😊:


Igår hade vi Life och några fikade på balkongen 😊.
Bild snodd från Philips Snapchat.

Tess hade det skönt hos Hanna 😊.

Hoppas du haft en fin dag!! 
Kram

Chocolate
Storlife

Idag har vi haft Storlife med kyrkan. Vi är såpass många lifegrupper nu i kyrkan och ibland ses vi allihop för att lära känna varandra, sjunga osv och då kallas det Storlife. 

Innan var jag och barnen ute en sväng och gick runt slottet, samtidigt som Stefan var och plockade ihop grejer på jobbet inför veckan som kommer. 
Underbara barn!Sen sågs vi lifeledare och åt lunch tillsammans med våra pastorer Rickard och Rebecka - som ska flytta hit från Jönköping i sommar. 

Älskade unge!!!

När vi gick därifrån för att åka till storlifen ville Tess att jag skulle ta kort på henne och en liten flickstaty 😊.
Så söt!
Sen åkte vi och fixade inför storlifen!! Min fantastiska Life som är så härlig!!! 
Hanna och Erina.
Ellen, Sofia och Sara.
Philip.
Ellen och jag.
Sofia! 

Suddiga mannen ❤️.
Jessica.

Härligt möte blev det, med härliga människor och nya vänner! Härlig sång och bra predikan av Rickard och Rebecka!

Nu är jag riktigt trött - men lycklig!
Hoppas du haft en härlig helg!!
Kram 


Glest

Jag ber om ursäkt att det är så glest mellan inläggen nu för tiden... Jag är galet trött helt enkelt och orkar inte alltid skriva något. 

Igår var jag och Alex ute och åt tillsammans. Det var roligt att göra något annat än att sitta hemma i soffan i mysbyxor 😉.
Fina vän!! 


Idag fick jag bra hjälp när jag gjorde tacos 😊.

Typiskt hjälpsam treåring 😊.

Igår klädde Tess sig helt själv. Plockade fram och tog på sig. 
Syns inte men det är röda strumpbyxor, rosa strumpor på det, rosa kjol och blå- kort tröja...
Härligt!!!

Nu ska jag passa på att ta en promenad när det är ljust, Stefan är hemma och solen är framme lite.

Kram kram 


Rosa Virveln

Möt superhjälten, "Den rosa Virveln". 
Haha, det är vad Tess kallar sig och springer runt och är en superhjälte.
Härliga barn. Vilken förmån det är att få vara hemma med henne - även om jag önskar att hon inte behövde vara sjukskriven. 
Det blir liksom aldrig tråkigt med detta yrväder. Trött blir man, men man har inte tråkigt 😉.

Nu längtar jag efter Stefan och ser fram mot en helg då han är hemma också!!

Kraaaam 

Barnen

Tess fick ett paraply - med Frosttema - av Ebba. Som hon älskar det!
Här ska vi hämta Seth 😊.
Det regnar knappt, men paraplyet ska med. Hihi.

Älskar mina barn!!!
Jag blir så varm i hjärtat av de här två. De är fantastiska. Såna här stunder betyder så mycket, eftersom jag då och då känner mig otillräcklig och inte som nån toppenmamma, men när jag ser dem såhär - hand i hand - då tänker jag att något gör jag rätt... 

Älskade unge.

Älskar denna tjej. Rosa stövlar, serisa vantar, turkos mössa och rött regnställ! 


Hoppas du haft en bra dag!! 

Barnkalas

Idag hade vi planerat för ett litet litet barnkalas för Tess. Det var fyra barn bjudna med medföljande förälder/föräldrar. Men två av barnen blev sjuka och kunde inte komma. Så det blev ett minikalas istället. Ebba kom med mamma Matilda och lillebror Noel. 
Det blev bra mysigt och roligt! De är så goa ihop de där två! 
Och de här två fina! Så härligt att få kvalitetstid med Matilda!!

Stefan skjutsade Seth till ett annat kalas och när han kom hem därifrån blev det fiskedamm för tjejerna. 

Spänningen var stor...

"Titta Ebba, du fick samma dom mej", utropade Tess när Ebba fick sin påse. 😊.

Strax innan de kom hittade jag Tess i soffan:
Hon sov så skönt så! 

Ja, måste ju berätta vad hon gjorde imorse. Efter frukost gick hon och pratade om att hon var mer hungrig och ville ha en crisp. När varken Stefan eller jag var snabba nog och gjorde iordning det till henne hörde vi hur hon styrde i köket och såg detta:

Kylskåpet började pipa för det stått öppet för länge och en stol stod där, som hon klättrat upp på för att nå smöret. jag tycker hon var duktig som fixade själv 😊.

Seth har haft en rolig dag med kalas och fotbollsträning så han somnade nöjd och glad ikväll. 
Nu ska jag också sova. God natt!!

3 år

Idag fyllde vår Lillfis 3 år! Vad jag är tacksam för att hon kom till oss! Min glada, envisa, dansiga, spralliga, pratiga, empatiska tjej! 

Morgonen började fantastiskt bra med att hon sov till 6:44! Så skönt. Vi sjöng för henne och firade henne! Så nöjd och glad tjej!! 

Lycka att få en Elsaklänning! 


Och rosa färg i håret...


En tårta med Elsa på var beställd, så det fick det bli. Bra att man kan beställa tårtbilder på nätet.

Smaskens! 

Härligt gäng som kom för att fira Tess! Glad för fina vänner 😊.


Efter lunchen gick barnen ut i regnet och jag fick vackert följa med så Tess också kunde va ute en stund. Stefan passade på att ta en löprunda under tiden.
Fina barn!!

Tess med idolen Cornelia 💕.

På eftermiddagen åkte vi till fina vännerna Rasbergs och åt middag! 
Tess fick ett paket 😊.
Goa vänner! 

Tänk, för ett år sen kände vi inte varandra och nu kan jag inte tänka mig en tillvaro utan dem! 

Jag är så tacksam för Tess, Seth, Stefan och våra familjer och våra vänner. Och tacksam för att du är med mig här inne!! Det är inget jag tar för givet. 

Kram 

Lite allt möjligt

Hej hej.

Imorse/förmiddags gick Tess och jag in till Alexandra, för Tess hade fått löfte om att få sina naglar målade i turkost (nya favoritfärgen, eftersom Elsa i Frost har turkost). 
Så stolt och glad! Hon satt alldeles stilla - andäktig. 😊 Tre olika nyanser av turkost. Lycka! 

När jag städade här hemma hittade jag denna:
Katt i docksäng 😊.

Till lunch åt vi pannkakor. Det gillar denna tjej!

Vila i en påhittad säng haha.

Framåt eftermiddagen tog vi en promenad in till stan för lite ärenden. Innan vi började gå stannade vi till och gungade. Som hon längtat! 

När vi gick in somnade Tess i vagnen och tappade sin snuttefilt utan att jag märkte det. Oh vad ledsen hon blev. Vi gick exakt samma väg tillbaka, men hittade den inte. Stackars liten. 
Skönt att få sitta hos brorsan och bli tröstad med en annan snuttefilt (som är likadan, men inte lika ingosad...)

Det har ändå gått bra. Trots tårar accepterade hon att den är borta. Vår duktiga tjej. 

Kvällen avslutades med dans till Frost! Så hon var glad och sprallig som vanligt trots förlusten av snutten.


Nu sover lillfian och imorrn fyller hon 3 år! 

Kram kram 

RSS 2.0