Bad

Igår eftermiddag, efter jobb och dagmamma, ställde sig Stefan och fixade med sargen på garaget och Seth, Frida och jag åkte ut till Sandvika och badade. Eller jag badade inte, eftersom infektionsrisken fortfarande är hög, men jag badade benen och skvätte ner Seth, som skvätte ner mig =).Undra om Stefan eller vi hade roligast... eh...

När vi kom hem hade Stefan gjort en god pizza och när Seth somnat blev det Allsång på Skansen =) Tantvarning!!! Men det är ju bra ;o)

Nu ska Stefan och jag planera lite inför vår Romresa!!!!

Rätta till rumpan

Vilken härlig sommar vi har. Hoppas den håller i sig när vi har semester också ;o)
Idag har Seth och jag målat våra grindar vi har på altanen. Svarta blir de och det blir snyggt. Han är duktig som är med och pysslar. Han orkar inte hela tiden, utan går och hoppar lite på hoppsmattan och går och pysslar med lite annat och sedan hjälper han till igen. Härlig.

I eftermiddags blev vi bjudna på middag hos Tackerudhs. God potatissallad, hemmagjord, och grillat blev det. Mums. Jordgubbar till efterrätt - vad mer kan man begära? =)
Vi bor väldigt nära varandra så Seth cyklade och Stefan och jag gick. När vi var på väg hem gick Seth plötsligt av cykeln och började dra i byxorna: "Jag måste bara rätta till rumpan", sa han. Ha ha. Ja, så kan det ju kännas ibland =)

Jag tycker om att lägga ut bilder, eftersom inläggen blir roligare så =) Så här kommer några:


Frodo ligger och slöar.


Visst är det vackert... Tänk vad flitiga de är, de små spindlarna.

Trasiga glas...

Vi har verkligen haft en skön helg. Semester, på hög nivå =) Nu jobbar Stefan en vecka till och jag en och en halv, sedan har vi semester på riktigt.

Idag predikade Stefan för första gången efter att han kom tillbaka efter sjukskrivningen (efter att Silas dog.) Jag är så stolt över Stefan. Predikan var så bra och jag tycker han är strong som går upp och gör det när det inte ens gått två månader sedan vi fick veta att Silas inte skulle överleva. Dessutom att gå upp och predika om Guds omsorg och kärlek! Men det är ju precis det vi upplevt under denna tid: Guds omsorg och kärlek. Vad skulle vi gjort utan Honom, i denna tid?

Stefan hade en så fin bild, under predikan, som jag tänkte försöka återge här:

Vi har alla saker i livet som vi tvingats gå igenom. Saker som vi skulle välja bort om vi hade fått välja. Det är saker som skapar sår i själen, sår som så småningom blir ärr och hanterbara minnen. Allt blir inte så dramatiskt och chockartat som det vi fått gå igenom nu, men storleken på svårigheterna vi går igenom ska inte mätas och jämföras med andra. Det som vi möter blir vår svårighet och verkligt för den som ska gå igenom det. Varje sår i själen gör ont för den som ska bära smärtan, oavsett storlek på såret. Ibland kan de små såren göra mer ont än de stora. Och att det finns de som "haft det värre", är ingen stor tröst för den som just då går igenom sin smärta och sitt mörker.

Men det finns en Gud som bär genom svårigheterna, det finns en Gud som vet vad smärta och lidanade är och som vill ta oss i sina armar och ta oss igenom mörkret. Det finns en Gud som vill lägga ett förband på såren, smörja dem med läkande salva och ge oss den kraft vi behöver. Hans namn är Jesus och Han vill och lovar, om vi låter Honom, att bära oss och ge oss hopp. Det handlar inte om att förneka sorg och smärta, det handlar inte om att inte ta problem och det som är jobbigt på allvar. Allt det måste få ha sin tid och sin gång, beroende vem man är som person och på vad det är vi möter så tar det olika lång tid att ta sig igenom. Vid större trauman och chock kan det ta ganska lång tid innan såren läker. Och det måste få ta tid, det kan ta månader, ibland år. Men mitt i det du och jag går igenom finns Jesus, Han bär, befriar oss och leder oss framåt steg för steg.

I glädjen och när allt går bra, när livet är på topp och allt fungerar och går som vi själva vill. Då kan det vara lätt att glömma bort Gud och bara köra på. I sorg, smärta och svårigheter finns en risk att vi stirrar oss blinda på omständigheterna och inte låter Jesus läka såren och bära oss igenom. Utan att för den sakens skull förneka sorg och smärta så behöver vi också lyfta blicken och se på Jesus mitt i svårigheterna. Det finns kraft och läkedom för den som söker Jesus.


Bilden här är en "bild" av att man kan krossas, när det händer jobbiga saker, som för oss när vi förlorade Silas. Men bitarna samlas ihop och kan börja sättas ihop igen för att sedan bli hel.

Ärren finns kvar, men man är ändå hel och inte oduglig eller så för att man har ärren efter sprickorna.

Midsommar bilder

Oh, vilken underbar Midsommar vi har haft. Vädret har varit perfekt och barnen har lekt utan att bråka och vi vuxna har fått umgås och ha härligt tillsammans. Verkligen en perfekt Midsommar.

Jag har fotoredigerat lite bilder så jag ska kunna visa så mycket som möjligt från vår helg.


Igår på midsommarafton, tog vi en promenad till Dalahästen (Världens störtsta Dalahäst) och Willys för att äta glass. Pojkarna cyklade dit och vi andra gick. Vi åt sill och potatis, förstås, men barnen och Stefan och jag åt köttbullar istället för sill =). Maräng-grädd-jordgubbstårta blev det till efterrätt. När klockan närmade sig 15 gick vi bort till Grytnäs för att vara med på midsommarfirandet där. Avesta folkdansgille stod för underhållningen och som ni ser på bilden på pojkarna längst ner så tyckte de det var jätteroligt - NOT. De dansade och dansade och dansade... och barnen längtade bara efter att få dansa själva. Det blev lite dans efter en låååång stund och då dansade Seth och jag, tills han tröttnade. Det blev lite små grodor osv...
Morgonen idag startade med hopp på hoppsmattan i pyjamas. Visst är det härligt med sommar, när barnen bara kan gå rakt ut och leka! Efter frukost packade vi en picknick korg med fika och åkte till Säterdalen. Där var det tivoli, till barnens glädje. Vad passande =).


I Säterdalen finns det djur som man får klappa på. Det är jättemysigt!
Bilderna kan tala för sig själva =)


Seth red på en ponny och åkte två karuseller =)


När vi kom hem var det skattjakt för barnen (bilden längst ner till vänster.) De fick lite leksaker och lördagsgodis. Resten av bilderna är från dagarna vi har haft tillsammans. Vi har ju kunnat sitta ute och äta, eftersom det varit så härligt väder. Barnen har haft ett eget litet bord, där de trivts. Varje morgon samlas alla inne hos mormor/farmor och morfar/farfar och dricker en kopp kaffe och äter en ballerina. Det är liksom tradition, vart vi än är. Mysfaktorn är riktigt hög!!

Det är vår fina helg! Hoppas bilderna syns =).
OBS, bilderna är tagna av Lovisa, Mamma och mig själv.

En helg med familjen och vackert väder är enormt läkande för själen! Tänk om mormor och morfar och Åsa med familj också hade kunnat vara med. Då hade det varit ännu bättre =)

Hoppas att du också har haft en bra och fin midsommar!

Stora kramar från mig till dig!

Midsommar

Jag vill önska dig en underbar Midsommar!! Vi har haft en underbar dag med mycket sol, mat, fika och umgås med varandra. Jag orkar faktiskt inte lägga upp bilder idag, utan gör det imorgon istället. Har en del fina bilder att visa =)
Lovisa har däremot bloggat om dagen, så vill ni gå in där så länge och se bilder från vårt midsommarfirande så går ju det bra =) Hon skriver så roligt och har tagit jättefina kort!

Jag återkommer med mer att berätta imorgon.

Sov gott och hoppas verkligen att du har en härlig Midsommar med familj och vänner. Ta hand om dig!
Kramar


Full rulle

Nu ska jag sova alldeles strax. Mamma, pappa och min bror med familj dök upp här ikväll. Hugo och Seth försvann två sekunder efter att de kommit hit.  Vi hittade dem på Hoppsmattan där de var i full fart och lekte. De gick mellan Seths lilla pool och Hoppsmattan. Hugo frågade Seth: "Ska vi poola", vilket alltså betyder bada =) Det är så roligt när nya ord skapas. Det blev en sen kväll för både barn och föräldrar, så förhoppningsvis sover barnen lite längre imorgon. Det blev en sen kväll för Seth igårkväll också. Han älskade att vara på Speedway. Efter matchen gick han och Stefan till depån och pratade med "mina grabbar", som Seth säger om våra grannkillar, som kör Speedway.


Här på väg till depån.

Ni kan ju förstå lyckan när Seth fick sitta på en av cyklarna =)


Stolt kille.

Nä, nu ska jag läsa en stund och sedan sova. Har börjat på ännu en Norah Roberts. Har visst snöat in på henne just nu, men de är bra, spännande och lättlästa.

Jag önskar dig en riktigt SKÖN midsommar!!!

Hemma igen

Nu är Stefan hemma igen. Skönt!!
Just nu är han och Seth på Speedway. Det är första gången Seth är med på en kvällsmatch och han var sååå lycklig när de åkte iväg. Han hoppade runt och pratade och pratade, som han brukar när han är lycklig. Det mest spännande är brandbilen som åker och "vattnar" banan mellan heaten (heter det heat..?)

Imorgon kommer mamma, pappa, Marcus, Lovisa, Hugo och Alva hit. Vi ska fira midsommar ihop i år och det känns så roligt. Synd bara att syster yster med familj inte kunde  vara med.Mina favoritkillar =)


En härlig bild på blommor med en liten insekt =)

Min fina man

 

 Stefan får första Paul Kobylarz stipendiet.

  

Paul Kobylarz, tidigare kaplan för flertal ishockey-VM-turneringar och olympiska spel, samt ordförande för Sport for Life, börjar nu dela ut stipendier under sitt eget namn. Det första Paul Kobylarz-stipendiet ges till Stefan och Pingstkyrkan i Avesta.
- Det har varit ett svårt val mellan flera värdiga stipendiater, säger Paul Kobylarz i ett pressmeddelande
Det som fällde avgörandet var Stefan "nydanande roll som brobyggare "mellan den lokala församlingen och en gren av idrottsrörelsen där kyrkan hittills varit näst intill osynlig.
Stefan är tillvardags ungdomspastor i pingstkyrkan i Avesta och kaplan i Masarna Speedway. Stefan och pingstkyrkan erhåller stipendiet "för ett banbrytande idrottsarbete som resulterat i Sveriges första klubbkaplan inom motorsport och stärkt kyrkans förtroende och synlighet i samhället."
Det är Sport for Life som har instiftat Paul Kobylarz-stipendiet i syfte att" uppmärksamma och stötta personer som vill göra pionjärinsatser inom idrottsmission, inom eller utanför Sveriges gränser".
Stipendiet delas ut den 14 juli, i samband med den årliga sportgalan som arrangeras under Sportveckan på Gullbrannagården. Prissumman är på 10 000 kronor.Kopierat från:
http://www.dagen.se/dagen/article.aspx?id=216630

Jag är så stolt över honom. Vi har vetat om detta ett tag men de har inte velat att vi sagt något. Stefan kommer få stipendiet på Gullbranna i sommar, när Sport for Life har sin vecka där. Härligt. Vi har blivit bjudna dit hela familjen så vi får tillbringa några dagar där. =) Stefan får förstås inte pengarna själv, utan de ska gå till något som har med sport och Jesus att göra genom vår församling. Det blir jättebra!

Imorgon kommer han hem =) Jag längtar!

Blommor, glass och mazariner

Det är flera av mina vänner ute i landet, som undrar hur jag mår nu och detta är ju ett bra forum att berätta det på, så får de som vill veta, veta =).
Jag har svårt att beskriva hur jag mår. Rent fysiskt börjar jag komma ifatt och det är riktigt skönt. Men med det själsliga är det lite sämre. Det är inte det att jag går omkring och är ledsen hela tiden, men jag mår inte bra. När jag har mått dåligt tidigare har jag kunnat peka ut vad som gör att jag inte mår bra och jag kan fundera på det och komma fram till saker och ting, som gör att jag oftast mår bättre. Så är det inte nu. Jag vet ju att det är allt som hänt och förlusten av Silas, som gör att jag inte mår bra. Men jag tänker inte på just det hela tiden och jag kan inte komma fram till något... Det är ju som det är. Det är väl som man brukar säga: "Tiden läker såren." Det är nog bara så att jag får låta tiden gå och låta det vara när jag mår dåligt och låta mig själv må bra när jag gör det -  för jag har "bra" stunder också. Det fungerar bra att jobba och det är ju skönt, även om jag blir väldigt trött av det.

Ja, så så är det alltså med mig.

Stefan är på Nyhem och det gör inget bättre =) Jag gillar inte att vara ensam normalt sett och nu tycker jag verkligen inte om det, även om jag har Seth...

Idag var Seth hos sin extradagmamma och jag hämtade honom när jag slutade. Jag får ju ha honom hos dagmamman på heltid, men normalt sett är han ju hemma på måndagar med Stefan, men alltså inte idag pga Nyhem, så jag tyckte att vi kunde ha eftermiddagen hemma. När vi kom hem promenerade vi till Willys och köpte glass. Seth cyklade och jag promenderade... På väg dit gick vi förbi massa fina Linnéor. De är så fina tycker jag. Vad bra att jag hade med mig kameran =)

Den lilla pricken på gångbanan är Seth =)


Vi köpte glass och satte oss vid den stora Dalahästen vi har här i AvestaGandalf försöker ligga I Seths keps... Smart katt =)

Ja, nu när det varit bröllop och allt så tänkte jag dra ut på det lite och mysa med detta ikväll =)

Tidning med massa bilder och goda mazariner =)

Nu önskar jag dig en fortsatt skön kväll, den ljusaste kvällen i år =) From imorgon kommer dagarna bli kortare igen, men ikväll kommer det vara härligt ljust!!

Nu har jag läst igenom detta inlägg och märker att språket inte blir något bra, men det är också som det är nu. Jag har jättesvårt att formulera mig på ett bra sätt. Hoppas ni står ut =)

Ha det så gott!!


Lite allt möjligt

Imorse åkte Seth och jag iväg till kyrkan. Jag sjöng tillsammans med fina Rebecka idag. Efter mötet fick jag stressa hem, för Seth skulle på kalas =) Vi slängde i oss lite rester från igår och gick bort till flickan som fyllde år. Han kom hem med godis, ballong och en jojo. Han ville knappt följa med hem när jag hämtade honom, för de hade så roligt. Jag passade på att baka lite småkakor (tre sorter) till Midsommarfirandet nästa helg, när han var på kalaset. Jag har läst ut min Michael Connelly bok nu och ska börja på en av Karen Kingsburys böcker som jag lånade av Ullis =)Gud som haver barnen kär
Se till mig som liten är
Vart jag mig i världen vänder
Står min lycka i Guds händer
Lyckan kommer, lyckan går
Du förbliver Fader vår
AMEN

Vår dag idag

Ja, nu har jag tittat på en jättefin vigsel mellan Daniel och Victoria. Tårarna rann allt lite =) Jag tycker de är så fina!! Det jag funderar på är hur middagen blir nu... De bröllop jag har varit på innehåller mycket spex, sång, tal, skratt osv... Hur blir det med en middag med massa kungligheter??? Hoppas de iaf får roligt och att de blir nöjda med sin dag!

Innan jag bänkade mig framför tv:n var Seth och jag i Horndal på lite loppis. Det var Lina och Lennart som fixat ihop en loppis där på en fd bensinstation. Det var riktigt mysigt att vara där hela förmiddagen. Jag fick sälja en hel del faktiskt. Vi hade sällskap av en kelsjuk katt hela tiden vi var där. Han parkerade sig på en av stolarna och stundvis gick han och strök sig omkring våra fötter.I början var Seth, Simon och William med och de bar runt på katten och han accepterade det. Jättesnäll katt. Efter en stund tog Lennart med sig pojkarna hem. Tack Lennart för hjälpen! Seth hade jätteroligt hos dem och jag fick en lugn, skön stund i solen med gott kaffe och goda vänner =)


Lite lek utanför och i bilen blev det innan vi for hem igen. Härliga grabbar =)

Nu ikväll kom Johanna och Thomas förbi. De är och hälsar på i Avesta i helgen och passade på att titta förbi här. Härligt!! Det var så skönt att få sitta och prata med gamla vänner. Saknar dem mycket! För er som inte känner dem, så är Thomas från Avesta, men bor i Örebro, så vi lärde känna varandra i Örebro, när vi bodde där. Johanna och jag lärde känna varanrdra i Simrishamn, när jag jobbade där ett år (för 12 år sedan) och hon är därifrån. Hon flyttade till Örebro när vi bodde där också. Hon och Thomas träffades i Örebro och gifte sig för ett par år sedan (Stefan vigde dem). Visst är det komiskt hur det kan bli, världen är inte så stor, trots allt =). Nu bor vi i Avesta, där Thomas är ifrån, så vi får träffas då och då när de är här och hälsar på =)

Nu ska jag försöka få Seth att somna och jag själv ska titta lite till på bröllopsmiddagen samtidigt som jag läser min bok av Michael Connelly =)

Bröllop

Oh, vad härligt det är att Victoria och Daniel gifter sig idag. Jag tycker om vårt kungahus och detta är ju faktiskt en historisk dag. De är så fina ihop och ser så kära och lyckliga ut.

Jag kan inte säga att jag är avundsjuk på dem att ha ett sånt ståhej runt sitt bröllop. Tänk att vara så bevakade hela tiden och ändå kunna se så genuint glada ut. Det enda jag är avundsjuk på är att de har Peter Jöback som gäst ha ha =) Dessutom sjöng han ju på deras konsert igårkväll. Oj, vilken bra konsert det var!! Tårarna rann när barnen sjöng i slutet. Har du inte sett konserten rekommenderar jag dig att se den på svt play.

Nu sitter jag och Seth och tittar på bröllopet. Eller Seth tittar inte så mycket, men han är mutad med godis och har sin egen dvd där Madagaskar 2 går just nu. Hoppas han är nöjd hela vigseln =) Stackars Stefan som missar detta nu när han är på Nyhem ;o) (Han är inte ett dugg intresserad hi hi) Önskar dock att Lovisa var här för hon förstår sig på hur roligt sånt här är =) Vi är lite lika där.

Hoppas ni alla har en bra bröllopsdag!!! =)


Madagaskar

Idag har varit en lugn dag. Skönt. Det behövdes. Jag fick sova till 9!!! Stefan körde iväg Seth till lokalen (jag minns att Seth kom och sa hej då på morgonen) och jag fortsatte sova. Stefan packade inför Nyhem och jag sov. Sedan vaknade jag till när han var färdig med det =) Jag minns inte när jag senast sov så länge. Idag har jag nämligen varit hemma, eftersom jag inte jobbar fullt ännu. När jag hämtat Seth åkte vi en liten sväng till Tackerudharna och övade lite med Jonas. Ska nämligen sjunga i kyrkan på söndag och han ska spela. När vi var där påminde Ulrica mig om att jag vill låna lite böcker av henne =) Jippi, massa böcker jag kan läsa i sommar!!!Seth och jag fredagsmyser nu. Det är en härlig tradition vi fått =) Vi har ätit glass, chips och tittar på filmen Madagaskar. Härligt!! Frodo är med och myser förstås =)Jag saknar redan Stefan... Hur ska det här gå? =) Dessutom vill jag ju egentligen vara med på Nyhem, förhoppningsvis kan vi vara med nästa år.

Hoppas du har en skön kväll!!!
Kramar


Både ock...

Denna vecka har jag jobbat lite mer (50% av mina 85%). Det fungerar bra, men ändå inte. Allt just nu känns både ock... Det känns jättebra att vara tillbaka på jobbet, samtidigt så blir jag så otroligt trött. Ena sekunden är jag glad och nästa sekund känns det som om jag ska börja gråta. Konstig känsla, liksom.
Dessutom är jag så trött och konstig i huvet nu så jag kan inte samla och sortera mina tankar. Det känns jättekonstigt! Det har jag aldrig varit med om förut... Tankarna får flyga och komma som de vill, för jag kan inte styra över dem. Har du varit med om det någon gång? Känns jättemärkligt.

Imorgon åker Stefan till Nyhem. Oh, vad roligt det hade varit att också åka dit, men i år blir det inte så. Får satsa på nästa år igen. Seth och jag blir hemma. På lördag ska jag sälja grejer på loppis i Horndal =) Det tycker jag ska bli roligt.

"Om jag sitter eller står, vet Du det, Du förstår mina tankar fjärran från. Om jag går eller ligger, utforskar Du det. Med alla mina vägar är Du  förtrogen. Innan ett ord är på min tunga, vet Du, Herre, allt om det. Du omsluter mig på alla sidor och håller mig i Din hand."
Ps 139:2-5

Det bibelordet är skönt att läsa när tankarna flyger runt i huvudet och allt känns konstigt och rörigt. Gud vet ändå vem jag är och förstår mig och är med mig. =)

Kom ihåg att du är värdefull!
Kramar


Hoppsmatta

Seth har länge velat ha en "hoppsmatta", som han kallar det, alltså en studsmatta. Så nu har vi sparat pengar i en spargris och så tog vi pengarna jag fick in på loppisen i lördags och åkte och köpte en hoppsmatta. Gissa om Seth var glad!?Tyvärr var den konstig i skyddsnätet, så vi (Stefan) monterade ner den och åkte och bytte och då köpte vi storleken större och den satte vi ihop nu i eftermiddag. Jag kommer inte hoppa i den själv, men jag är så glad att Seth har en nu =)

Katterna var förstås med när vi pysslade med byggandet. Gandalf (Pling) passade på att klättra i träd =)Och Frodo (Plong) passade på att klättra upp på grannens garage...

Längst till höger syns min smutsiga hand... Man blir smutsig av att sätta ihop en studsmatta =)

En helt annan sak, som hänt de sista nätterna och dagarna är att en helsvart stor katt har dragit runt på vår tomt. Härom natten vaknade Stefan och jag med ett ryck när våra katter började "skrika". Precis utanför vårt sovrum, ovanför  trappen var den där stora svarta katten - och den gav sig på våra katter... i deras hem, mitt i natten!!! Stefan sprang efter den men den var snabb och sprang ut genom kattluckan. Vi kan låsa kattluckan så att bara våra katter kan komma in genom den, så det gjorde vi direkt. Det har ju inte behövts förut... Så igårkväll när Stefan och Seth tittade på Bolli, hörde de hur Gandalf och den andra katten började slåss. Det visade sig att den andra katten lurpassat på Gandalf när hon kom ut genom luckan och flög på henne. Elaka katt!!! Stefan fick tag på katten och körde iväg den. Nu ligger vår vattenslang ute så att vi kan spruta lite vatten på den om den kommer tillbaka. Dum katt som ger sig på våra katter i och vid deras hem. Det är väl en sak om det blir bråk ute på området, men inte i vårt hem... Knasigt. Sid (vår förra katt) hade en kompis som kom och hälsade på, men de lekte ju med varandra. Den här katten ger sig på och slåss med våra katter. Hoppas den inte kommer tillbaka...

Nu kom Jacob och Matilda så nu är det bäst att jag är social =)
Hoppas du har en fin kväll!

ROM, Pling och Plong

Först vill jag skriva ett par rader om katterna igen =) Ja, jag tjatar, men jag tycker detta är lite roligt... Oj oj oj, vad det plingar om dem när de kommer gående, så numera kallar vi dem Pling och Plong =) Men det är det värt, bara de inte kommer in med små stackars fåglar och möss =)

Seth har också bestämt att vi alla ska heta flera namn... Såhär har han tänkt ut:
Han själv heter "Storebror Seth, Manny"
Jag: Mamma Fixarn
Stefan: Pappa Pang
Silas: Lillebror Skruvert
Gandalf: Knipps
Frodo: Spännrik

För er som inte vet vad detta kommer ifrån, så finns ett Disneyprogram som går kl 9:00 varje lördag och söndag som handlar om händiga Manny och hans verktyg...

Händige Manny

Wiiiiiiiiiiii!!! Vi ska ju åka till ROM!!!
Jag har ju velat åka dit sedan jag fyllde 30 år och önskade mig då pengar till en sådan resa, men så har det inte blivit av och vi har inte haft råd att lägga till de pengar som krävts för en resa. Men nu har vi blivit sponsrade av några familjemedlemmar som tyckte att det var viktigt att Stefan och jag kom iväg själva på en liten tripp, efter allt som hänt. TACK till er!!!!! Så den 8/7 bär det av på en weekendresa till ROM!!! Wow, det känns underbart. Vi firar ju dessutom 10 år som gifta i år, så det blir en resa även för att fira detta. Bröllopsdagen är i augusti, men då ska man helst inte åka till Rom, eftersom det är så varmt, därför åker vi i början av juli istället.
Så idag måste jag åka och fixa pass, så jag hinner få det innan vi åker.
Jag är så glad, för denna resa har jag velat göra så länge, men det har inte fungerat av olika anledningar, så nu känns det så härligt att det äntligen blir av!!!


Här kommer vi vara snart =)

Lördagen...

Jahapp, jag orkade inte blogga igår. Dagen gick i ett kan man säga. Kl 8:00 var Lina och jag i Avestaparken och började bära grejer till loppisen och organisera våra bord. Den öppnade 10, men runt 9:30 började det komma folk som ville handla. Det var jätteroligt! Man blev trött av att stå en hel dag, men vi hade ju stolar som vi kunde vila på stundvis. =)  Jag hade med mig kameran, men glömde ta kort. Lina och jag hade våra bord precis vid två andra tjejer i ungefär samma ålder och som också sålde mest barngrejer. Hela grejen var rolig, att prata med de andra tjejerna, umgås med Lina, prata med de som gick och tittade osv osv. Det jobbiga bara är de som ska pruta...Jag är inte bra på det där med prutagrejen ;o) Ja, ja. Jag fick en del sålt och nästa lördag ska jag på en ny loppis men då i Horndal, så jag hoppas jag får lite sålt då också.

När jag kom hem runt 15 hade Seth och Stefan fixat fruktsallad och så dök Simon och Kalott (Charlotte, men Seth säger Kalott) upp. De var och hälsade på här i Avesta och så fick vi träffa dem ett par timmar. Härligt!!
Vid 17 bar det av till kyrkan för samling där och sen åkte jag hem och la Seth och vid 20 kom Frida och Julia förbi. Det var mysigt att sitta och prata med dem en stund. Härliga människor!! =)

Vid 3:30 ungefär vaknade vi av att det pep under vår säng. Katterna hade dragit in en stackars fågel, som fortfarande levde och som de lekte med under vår säng!!! Oh, vad jag ogillar den delen med att ha katt!! Stefan bar ut den stackars fågeln och gjorde slut på dess lidande. Idag har katterna fått på sig varsit halsband med en liten pingla på, så att andra djur hör att de kommer. Det borde funka så att de inte får tag på några fler stackars oskyldiga fåglar. Jag menar, de behöver ju inte precis jaga för att få mat, för det får de ju här =)

Idag har vi varit i kyrkan på förmiddagen och Seth ville inte följa med hem, eftersom han lekte med Oliwer och Lucas (från början var de flera som sprang runt som galningar, men de andra barnen droppade av en efter en. De tre killarna var helt röda i ansiktena eftersom de sprang så mycket ha ha). Väl hemma visade det sig att grannarna hade kalas och där var en pojke med som är med i samma dagmammagrupp som Seth, så den pojken var här och lekte nu i eftermiddag.

Jag är helt trött nu, eftersom en heldag som igår sliter. Normalt sätt så brukar jag ju vara igång hela tiden, men nu orkar inte hjärnan och kroppen med, vilket är helt naturligt med allt som varit. Även hjärnan tar ju stryk av sådan påfrestning och det tar sitt tag innan man är ikapp igen. Men jag hade väldigt roligt hela dagen igår... Jag kommer nog dock gå och lägga mig tidigt ikväll. Imorgon ska jag till jobbet igen och sedan ska jag åka till Borlänge och fixa ett pass.

Hoppas du mår bra och att du får en skön söndagkväll!!

Katter och Loppis

Det är inte alltid det är roligt att ha katter...
Här är några minus:
-de fäller sin långa päls överallt
-de drar in mycket sand och skräp i sin päls, som ramlar av på köksbord, säng och golv...
-vi har fått börja plocka fästingar på dem... Fy vad äckligt det är.
-de tar in möss!!! (vilket de gjorde inatt och lekte med stackaren på vårt sovrumsgolv!! Yeeeeek).

Försöker just nu komma på varför jag brukar tycka om dem så mycket ;o)
Men det är ju inte så svårt att påminna sig om det... De är ju väldigt härliga och söta, men jag tycker INTE om när de tar in möss. Jag vet ju att de gör det, för så gör katter, men jag gillar det inte. Inatt tog de in en näbbmus, som de inte ens äter. Sadistiska djur som bara leker med sitt byte. Det är ju deras natur, men jag skulle tycka bättre om deras natur var att bara vara söta och busiga =)


Monster eller söta, eller kanske både ock...?

Ja, ja, det positiva överväger och de är hemskt roliga och härliga. De har varit ett fantastiskt sällskap nu när jag varit hemma så mycket.

Imorgon ska jag och Lina stå tillsammans på en loppis här i Avesta i Avestahallen?? tror jag den heter. Kom gärna dit om du har vägarna förbi. =) Idag ska jag fixa lite inför det. Jag har gått igenom förrådet och lite av Seths kläder, men det ska ju organiseras och prissättas också, vilket jag ska göra idag. Växelkassa måste också fixas idag. På eftermiddagen ska vi åka och fira studenter/student som är med i kyrkan. Det blir roligt =)

Hoppas du får en skön dag!

Kramar

Blommor

Idag var jag på planeringsdag med jobbet. Jag blev med halva dagen, mer orkade jag tyvärr inte. De andra skulle vidare ut på landet och ha härlig gemenskap med tävlingar och fika. Synd att jag missar det.

När jag kom hem tog jag min cykel och åkte ut på landet. Det var så skön luft och jag bara njöt med ett fånigt leende på mina läppar. Jag mötte en gammal dam med sin rullator och hon gick också och tittade på alla blommor och log härligt. Det är så vackert ute nu! Jag plockade hela min cykelkorg full med blommor och har ställt lite blombuketter här hemma. Oh, vad härligt det är!!!


Blommor på uteplatsen


Blommor på köksbordet.

Och så har jag massor av lupiner i sovrumsfönstret. Härligt, härligt.

Nu ska jag vila lite för jag vill vara pigg till eftermiddagen, då vi ska till Myrsells och äta middag. Ser fram mot det =)

Kram och ha en fortsatt bra dag!!I´m lovin it...

...eller inte.
Idag åkte vi till McDonalds i Hedemora och åt middag. Det var mest för att göra en liten utflykt, för maten är ju sådär. Jag mår nästan alltid illa när jag ätit mat där - om jag inte äter sallad, men den blir jag inte mätt av... Ja, ja. Seth var så glad och idén kom från mig, för jag ville göra en liten utflykt =) Vi brukar ha svårt att få i Seth mat här hemma, hos dagmamman äter han som en häst =) Men idag åt han upp all sin mat på Mc. Bra det!

Nu ska ni få höra något, som jag tror ni kommer skratta åt och tycka jag är patetisk, men kom ihåg att mina hormoner fortfarande är ur balans...
Jag följer Biggest Loser på 5:an varje vardagkväll. Det är faktiskt jättebra. Jag började följa det när jag var gravid, eftersom reprisen går dagtid och jag låg ju bara här hemma och tittade på TV - typ. Sen fastnade jag och nu är det snart final. Idag handlade programmet om de fyra sista, som fick springa ett maratonlopp. Ett MARATONLOPP!!! Wow. De har ju inte precis hunnit ladda för det. De fick veta det knappt en månad innan de skulle springa. Jag tycker det är imponerande och när de kom i mål, grät jag. Ja, jag vet att det är patetiskt, men jag grät =) Det är skönt att släppa fram känslorna även när de är patetiska ;o)
Jag tror även att jag tycker om programmet, eftersom det inspirerar mig. Jag har alltid (nästan) varit lite överviktig och när jag fick Seth gick jag upp massor i vikt och det tog ett tag att gå ner det och nu har jag gått upp massor igen, när jag var gravid med Silas och än har jag inte orkat ta tag i det. När man själv har övervikt är det härligt att se andra kämpa och lyckas och det inspirerar till att själv försöka gå ner. Nu menar jag inte att människor behöver gå ner massa i vikt!!!! Men jag behöver, eftersom mitt BMI är för högt för att vara hälsosamt. Jag tänker på hälsa och inte på utseende!

Blev ju bara text idag igen så nu skickar jag in en bild på Seth:

Detta kort är taget när han kom hem efter en dag hos dagmamman och de hade varit på daghemmens dag och blivit målade till pirater =)

Jag har läst färdigt Räven av Michael Connely idag och behöver något nytt att läsa... Några förslag? Jag har en triologi av Nora Roberts kvar att läsa, men jag väntar på att den första boken ska lämnas tillbaka på bibblan så jag får låna den. Förresten, Räven var jättebra!

Ha en härlig kväll!

Silas, jag saknar dig.

Ibland kommer det över mig, som en kalldusch... Vår Silas finns inte mer. Jag har stunder då jag lever någorlunda normalt och jag har stunder, som nu, då sorgen fyller mig och jag tänker på Silas... Han fattas mig verkligen.
Jag inser att det inte är självklart för andra runtomkring att vi gett honom ett namn, att vi kommer ha urnsättning för honom, men för oss är det självklart. För oss är han ett barn vi förlorat. Ett barn, som vi en dag kommer få möta i himlen där han är fullt frisk och skapad underbar, en avbild av Gud.

Jag vill alltid älska
Jag ska aldrig glömma...
...inte ett enda barn blir förgäves till nån gång...

Hej

Det gick bra att åka till jobbet idag. Jag gjorde i och för sig inte så mycket utan träffade bara min chef. Vi har lagt upp en plan hur jag ska kunna återgå till arbetet och det känns jättebra. Ska dit ett par timmar imorgon igen och på torsdag är det planeringsdag, så den dagen blir lite längre, men då kan jag vara hemma på fredag istället. Jag är så välsignad med ett jobb som jag gillar och med en chef som är bra och kollegor jag trivs med. Jag blir trött snabbt, men det får jag nog räkna med ett tag nu och det känns allra mest positivt att vara tillbaka på banan igen. Det tar allt ett tag att ställa om sig från att ha räknat med att vara hemma i över ett år till, till att gå tillbaka till jobbet nu. Men som sagt, det känns mest positivt.
Det som var riktigt tråkigt att höra när jag kom till jobbet är att en fd kollega gått bort, för tidigt, i cancer. Denna skitsjukdom. Känns riktigt sorgset faktiskt.

Nu är Seth nyduschad och ska titta på Bolli snart. Stefan ska till kyrkan igen om en stund och jag själv ska nog läsa en braig bok, som Stefan lånat på bibblan. Räven heter den av Michael Connely. Bra deckare =)

Hoppas du har en bra kväll! Tack alla ni som tänkt på mig idag!!


Nyklippt, bland annat

Idag blev det äntligen av att Seth blev klippt. Han var i stort behov av just detta.
Här är resultatet (Jag inser att det inte syns så jättebra...):
Denna söta, underbara pojke =)

En rättelse från förra inlägget. En av visenterna heter inte Avliden, utan Avlidas... Jag tänkte fel =) Cocce, en vän här i Avesta, skrev lite om visenterna i en kommentar i förra inlägget. Jag kopierar det så ni kan läsa för det är intressant =).

"Alla visenter som är födda i Avesta har ett namn som börjar på Av. Jag tror att Nicklas Lidströms visent heter Avlidas. Hockeyspelaren kallas ju för "Lidas". Visst är det ordentligt stora urtidsdjur. Tjurarna fanns vilda i Sverige fram till slutet av vikingatiden, men inte norr om skogarna i Tiveden och Kolmården. Tjurarna kan väga upp till 950 kg."

Ibland önskar jag att jag var en katt =) Ha ha. De har det ju så skönt. Kolla bara dessa två päsisar...


Gandalf


Frodo

Imorgon ska jag börja jobba 25%. Hoppas det går bra. Jag har fortfarande riktigt ont efter operationen och får gå på stark smärtlindring. Samtidigt ska det bli skönt att komma igång med vardagen igen. Tyvärr känner jag inte att jag kommit ifatt mig själv, eller vad man ska säga. Sedan förlossningen har det varit något hela tiden och jag har inte mått bra fysiskt mer än två dagar sammanlagt. Egentligen skulle jag vilja ha en vecka till hemma när jag mår bra fysiskt, så att jag får komma ifatt mig själv. Förstår ni hur jag menar? Men, som sagt, det känns också bra att börja jobba och få träffa mina arbetskamrater och komma igång med det jobb som jag älskar att gå till. Det är blandade känslor... Hoppas det kommer gå bra i alla fall.

Snart är det midsommar! Härligt va?!
För mig har maj och det av juni som gått, varit en enda suddig tid. Jag kan inte förstå att det redan är sommar. Tänk, jag har ju varit avkopplad från det mesta av mitt vardagliga liv sedan 1/2, eftersom jag mådde så dåligt när jag var gravid och sedan avbröts graviditeten och med allt som följt på detta... Kan inte förstå att det nu är sommar. Var tog dessa månader vägen? Tur att jag har bloggen, så jag kan gå tillbaka och kolla då och då ;o)

Oh, höll på att glömma... Vill ju berätta att min fina bror (galna bror???) sprang Stockholm maraton i lördags. Han är ju så rolig. Helt plötsligt kan han få för sig att göra en sån sak och börjar träna och ladda upp... och sedan genomföra det med bra resultat, dessutom. Jag tycker iaf att det var riktigt bra resutlat! Han sprang på dryga 4 timmar. Wow! Vilken prestation!!! Jag är en stolt lillasyster idag =)

Hoppas du har en skön kväll!

Kramar


Visenter, Byggarbetsplats, Mirre och Frida.

Igår hann jag inte att blogga, men passar på nu. Jag och Seth ligger i vår säng och väntar på frukost på sängen =) Inte illa!

Igår invigdes Avestas nya Visentpark. Visenter är ett stort stort djur (typ som buffel), som tydligten är ett kännetecken för Avesta. Igår invigdes alltså den nya parken så Seth och jag åkte dit för att kolla in djuren och få lite fika =)


På väg... Vi fick parkera en bit ifrån och blev skjutsade i en liten minibuss till själva ingången.


Några av Visenterna. Idén är att alla ska heta något som börjar med Av, så där finna Avlucas t ex. Lidström, ishockeyspelaren, är ju härifrån så en av visenterna har blivit döpt efter honom, men eftersom alla namn ska börja på Av, så heter den stackars visenten Avliden... Detta är inget skämt. Märkligt och lite roligt =)

När vi kom hem behövde jag vila så jag la mig på sängen och läste och Seth hämtade alla sina byggargrejer och satte sig också i sängen och "jobbade". Han är så härlig!!! Det är så mysigt när han är nöjd sådär. Vi pratade och skrattade och jag fick läsa lite och vila. Härligt.


Byggaren...
Frodo låg och sov gott bland alla grejer.

På kvällen fick jag härligt sällskap av Mirre och Frida. Det var mysigt att sitta och skratta och prata. De är så knäppa så man får sig många härliga skratt. De har varit kompisar länge så de känner varandra väl och är otroligt roliga i sina kommentarer till varandra.


Det är omöjligt för dessa två att se normala ut på ett kort. Jag försökte få ett normalt kort, men fick ge upp...

När vi satt i köket kände vi hur gott något luktade och det var min fina porslinsblomma. Just nu är det fem klasar med blommor som är så fina och som luktar otroligt gott.


Nu önskar jag dig en härlig nationaldag! För exakt 13 år sedan tog jag studenten... Oj, oj vad gammal jag börjar bli =) Jag känner mig inte så gammal... Vi hade en strålande varm och härlig dag, precis som det verkar bli idag.

Kramar

Fredagsmys

Idag har varit en dag i lugnets tecken. Jag har försökt ta det lugnt, för när jag t ex dammsugade, så gjorde det förskräckligt ont i magen, men det är ju inte konstigt om det gör ont, eftersom det blev ett sår där igår. Vi promenerade och hämtade Seth. Det var skönt att vara ute i solen lite, eftersom jag mest legat i källaren och mått dåligt denna vecka, när det varit så skönt ute. Seth och jag åkte och handlade lite fredagsmys och på kvällen kom Jonas och Ullis med barnen och åt pizza och fredagsmysgodis. Stefan har ju börjat jobba, så han är tillsammans med ungdomarna i kyrkan på en avslutningsgrej, så honom ser jag nog inte förrän imorgon när jag vaknar =)

När vi hämtat Seth låg vi och vilade en stund allihopa på våra sängar.

Vilken Stil Frodo...


Gandalf ville också va med.

Vi passade på att sitta ute och äta pizza och fredagsmys. Seth ville ha upp sitt lilla tält, han fick förra året. Tyvärr gick det sönder förra året efter att ha stått ute i regn och vind (pga slarviga föräldrar). Men silvertejp fixar det allra mesta som är sönder =)


Grabbarna grus sitter och äter pizza...


...och sedan fredagsmysgodis.

Här är två knasbollar, som jag är glad finns i mitt liv =)

Snabb uppdatering...

Idag åkte vi på återbesök i Falun och jag blev inlagd för en akut operation, som de kallar det. Alltså en skrapning. Det var läskigt, eftersom jag aldrig blivit sövd förut, men det gick bra. Men kära nån vad det gjorde ont när jag vaknade och jag grät som ett barn. Konstigt att vakna av att jag grät. Kanske grät jag för att alla hämningar försvann när jag var sövd och all sorg kom upp till ytan. Jag vill ju gärna vara stark och dessutom var jag riktigt spänd hela dagen innan operationen och jag har mått dåligt så länge, så nog fanns det säkert orsaker till att jag grät... De var så gulliga för de ringde på Stefan, utan att jag bad dem, så han kom och satt med mig på uppvaket. Jag har världens bästa man. Jag sa till honom flera gånger under dagen att han fick åka hem om han ville, men han ville inte lämna mig (och jag är glad att han stannade, det var ju det jag egentligen ville också=)).
Vi kom precis hem och har lagt Seth och ska lägga oss själva nu. Ulrica tog med sig Seth hem när hon hämtade sina barn på Lokalen och vi hämtade honom där nu. Tack snälla Ullis för hjälpen!
Man märker att vårdpersonalen tycker att vi har gått igenom lite för mycket senaste månaden och det har ju faktiskt varit lite väl mycket nu. Förhoppningsvis kommer kroppen läkas bra nu, så kan ju resten också börja läka...
Än en gång måste jag säga att vi blir så väl bemötta av de allra flesta inom vården både i Falun och Linköping. Bemötandet betyder så mycket!

Nu ska jag äta en macka och sen sova!
God natt kära vänner!

Biffen

Idag skulle Stefan och jag träffat psykologen på Familjecentrum för uppföljning, men hon var sjuk så det blev inget. Vi hade redan hunnit fixa barnvakt till Seth i form av Frida, som har kommit hem nu från bibelskolan. Vi hade redan hunnit berätta för Seth att han skulle till Frida efter att han varit hos dagmamman, så jag ringde och kollade om han fick komma ändå. Självklart fick han det och på väg dit sa han att han inte ville att vi skulle stanna, utan han ville vara där själv! Minsann... Han är bestämd och verkligen inte blyg =) Konstigt med tanke på att både Stefan och jag är väldigt blyga - NOT ha ha.
Han är där nu, men vi ska åka och hämta honom alldeles snart.
Hemma hos Frida finns det små kaninungar. Till Seths lycka fick han hålla en liten liten en, som heter Biffen.


Så stolt och söt...

Nehej, nu ska vi åka.

Kram

Update och redigeringsprogram

Här kommer en liten uppdatering, för er som är intresserade. =)
Nu har jag pratat med Falun och jag kan avvakta till imorgon, eftersom jag inte har feber. Det känns bra, eftersom jag ändå har en tid då och jag blir lite lugnare när jag inte behöver komma in akut. Men ont gör det, men jag har starka värktabletter att ta, så jag får gå på dem idag också. Ska åka till Stefan, som börjat jobba igen och fika nu på förmiddagen. Det är bra att ha något konkret att hitta på, annars är nog risken att jag blir liggandes i sängen och tittar på film tills Seth kommer hem =) I och för sig en lyx man kan unna sig när man inte mår bra, för sen när vardagen kommer med jobb och allt, då blir det inget med att titta på film om dagarna =)
Jag måste bara tillägga att jag tycker vi har otroligt bra sjukvård här i Sverige. Nu har jag iof inte varit någon annanstans, men det är oftast bra bemötande och man får bra hjälp. Så är det ju inte överallt.

Nu till något helt annat. Mamma mailade mig en adress till ett roligt bildredigeringsprogram, så igår satt jag och lekte lite med bilder. Detta blev lite extremt, men det var kul =)Hoppas du får en härlig dag i solskenet!!! Här är det redan varmt och gott.

Kom ihåg att du är värdefull och att det inte finns någon annan som du, så det är viktigt att du är du =)

En prinsessa..?

När jag klätt på mig mina mysbrallor idag (de är trekvart och väldigt vida, som jag köpte för en sådär fyra år sedan) så sa Seth: "Mamma, du ser ut som en prinsessa".
Det var så gulligt, för han stannade upp och tittade på mig och sedan sa han det från hjärtat. Och det värmde kan jag säga, särskilt som jag inte känner mig som en prinsessa idag. Har ont igen och är konstig i kroppen så jag får ringa Falun imorgon. Jag ska på återbesök på torsdag men troligtvis får jag åka in redan imorgon, eftersom det inte alls är bra. Men vi får se imorgon. Tack alla ni som tänker på mig =)


Ser jag ut såhär månne? =) Hi hi

RSS 2.0