Förskräckt katt och senap.

Dagens väder: ca -14 grader och solsken. Snö ca 2 dm.

Idag blev det ingen träning för Seth, för han hostar och snorar och det är ju väldigt kallt, så det kändes dumt att åka iväg.
Istället har han lekt "Speed Racer" (från en film) och farit runt så Frodo satt längst upp på en hylla och tittade förskräckt på honom.


Vad gör han???

När han var Speed Racer och jag lagade mat lyssnade vi på den här mysiga skivan. Den innehåller både julsånger och berättelser från t ex Bamse och Paddington. Bra kombination tycker jag.Sen tog vi ner tågbanan och byggde en lång variant av densamma medan elden sprakade i kaminen.Så har jag även hunnit med att påbörja årets julsenap. Det är inte så krångligt iof eftersom det bara är att blanda några av ingredienserna och sedan låta det svälla i två dagar. På torsdag blir det lite mer jobb med den men sen är den färdig. Gott! :thumbup:

Stjärnfotografen Seth har varit i farten igen:Funderar på att börja ha dagens väder med i början på inläggen - när jag kommer ihåg - det kan ju vara roligt att ha i framtiden. Det är ju inte precis vanligt att det är såhär mycket snö och kallt vid denna tid på året.

Nu önskar jag dig en skön kväll! Snart ska sonen sova och då ska vi se om vi orkar se en film Stefan och jag, eller om vi somnar ifrån som vanligt:)

Mina syskon

Jag har fått en bra lista av en bloggkompis och fd kollega. Om man får bloggtorka så är det 30 förslag på ämnen som man kan skriva om, eller så kan man ju ta ett ämne om dagen i en månad. Jag väljer att ta ett ämne då och då :)
Idag blir det "mina syskon".

De nämns ju med jämna mellanrum i bloggen, men jag tänkte berätta lite mer om dem...
Jag har en syster, Åsa, som är fem år äldre än mig och en bror, Marcus, som är två år äldre än mig.

Åsa är gift, med Janne och bor på en gård, eftersom Janne är ekologisk jordbrukare. Att syrran blev "bonnmora" var nog bland det bästa som hänt henne, det var liksom som om hon hittade hem (det är mina ord och inte hennes, men jag tycker det ;)). De har två barn, Albin som är lika gammal som Seth och Hanna, som är 1 1/5 år yngre.
Åsa var tidigare missionär, vilket jag tycker är häftigt. Hon är sjuksköterska i botten och åkte bl a till Afrika för att hjälpa människor där. Beundransvärt tycker jag! Hon jobbar som sjuksköterska igen och det är också beundransvärt! Det är inte ett lätt yrke och man har inte jättebra betalt, men man får hjälpa andra och man kan varje dag göra skillnad i en människas liv. Både mamma och syster har jobbat inom äldrevården och fick även mig att jobba där på somrarna när jag var yngre. Det är en erfarenhet jag är jätteglad att jag fått. Nu hamnade jag visst på ett sidospår ;)
Min syster är en hejare på husmorsgöromål, såsom att göra eget örtsalt, egen tomatsås, baka, laga mat osv. Hon är också hur bra som helst på att knyppla och sy och sånt. Där är hon lik min mamma och min mormor. Jag har aldrig själv intresserat mig på det sättet för sömnad och sånt, men är kreativ på andra sätt och älskar att pyssla med blommor och scrapbookgrejer. Det är häftigt att se att samma ådra finns i familjen, men den tar sig i uttryck på olika sätt.

Min bror Marcus är gift med Lovisa (som är två år yngre än mig och detta var liiiite jobbigt för honom, eftersom jag alltid har varit "liten" ha ha). De har Hugo, som är lika gammal som Seth och Alva som är två år yngre och en liten "kiwi" i magen, som kommer nästa år. Ja, som ni förstår fick vi varsin pojke samma år - de tre musketörerna - det är hur coolt som helst tycker jag. Bror min är grymt musikalisk och har utbildat sig inom detta ämne, men efter fyra års heltidsstudier och två års halvtidstudier på högskolenivå omskolade han sig och tog magister i eknomi. Nu jobbar han alltså som ekonom, men spelar en del på fritiden. Han är väldigt händig (där har vi familjeådran igen, men den tar sig uttryck på annat sätt än för oss "kvinnfolk", men väldigt lik pappa ;)) och han har alltid något projekt på gång i huset de bor i. Han är en väldigt varm och rolig människa och hittar han på ett uttryck - vilket han gör ofta - så sätter det sig och folk runtomkring börjar använda det. Mor tuta är ju ett sådant (som vi numer kallar mamma).
Jag tycker mycket om att sjunga när Marcus spelar piano till. När vi var yngre spelade jag fiol och ville ibland att Marcus skulle kompa ett stycke på pianot. Det var han inte lika förtjust i - kanske berodde det på mitt fiolspel ha ha. Jag tror han gillar mer att spela när jag sjunger, även om det inte blir så ofta.

När vi var barn var vi som familj ute och sjöng ihop. Det tyckte jag var jätteroligt!! Marcus sjöng solo, eftersom han hade fin gossopran och syrran och jag spelade en del fiol. Ja, jag började spela, eftersom syrran spelade-ville antagligen vara som henne :). Jag tjatade och tjatade så jag fick börja ta privatlektioner, eftersom jag var för liten för att få gå i den kommunala musikskolan. Jag tog lektioner i nio år, men tyvärr spelar jag inte längre, så de få gångerna jag tar fram min fiol låter det inge vidare. En melodi som sitter i fingrarna och aldrig kommer gå ur är "Äppelbo" och det passar ju bra nu när jag bor i Dalarna :)

Vi bråkade en hel del som barn och gav våra föräldrar gråa hår, tror jag ;) så några änglar var vi inte, men vi hade även stunder då vi hade roligt.
Jag minns att jag brukade ligga och läsa högt - trots att jag inte kunde läsa. Vi delade rum och jag kan inte ha varit äldre än fem år, eftersom jag började läsa som femåring. Mina syskon blev gaaaalna på mig när jag låg i sängen och hittade på historier som skulle läsas högt för mina gosedjur och de ville sova och ha tyst. Ha ha, ja, det var nog inte alltid lätt att ha mig som lillasyster.

Nä, nu ska jag sluta skriva, kan visst hålla på hela kvällen verkar det som. Nu ska jag fixa lite julklappar via nätet till min sjukling till man. Han har JÄTTEhög feber idag och har varit hos doktorn. Hoppas han blir piggare snart!!!

Tack än en gång för att du följer min blogg och intresserar dig för mitt liv!!
Kom ihåg att du är värdefull!

1a advent och Glögg

Stefan har fortfarande feber och ligger däckad i sängen. Seth och jag åkte till kyrkan i förmiddags. Det var vår trivselgrupp (hälsar välkommen, fixar fika, städar osv) så vi for dit lite tidigare. Stefan stannade hemma förstås. Vi har inte gjort mycket resten av dagen... En skön söndag helt enkelt, iaf för oss utan feber.

Nu sover Seth och Stefan och jag ska njuta av "Vem kan slå Filip och Fredrik" och lite glögg. :thumbup:Ha det så gott min vän!!!


Vår dag i bilder

Oh, vad jag tycker det är vackert med snön. Det är så kallt, så snön är lätt och luftig och det är så vackert som ett julkort här hemma =) Nu vet jag ju att snön ställer till det också, men jag gillar ju i grunden snö, så jag tycker om detta =)

Idag har vi:


Tänt första ljuset... när vi åt frukost. Seth ville även ha med det lilla ljuset =)

Sen åkte vi iväg till Borlänge för att julhandla. Det var faktiskt riktigt mysigt att gå som familj och Seth var hur duktig som helst.
När vi åt på MC så hade de ansiktsmålning och plötsligt fick vi sällskap av en tiger istället =)

Tigern Seth.

Efter ytterligare lite shopping tog vi en fika.

Far och son busar på Waynes Coffee

Vi for hem igen och åkte direkt på kalas hos Oliwer, som blir tre år på måndag.
En tårta med godis på hade han önskat sig av sin mor och det fick han.

Jag har nog aldrig sett en tårta med ferraribilar på förut. God var den, vill jag lova.

Väl hemma igen var det dags förr pojkarna att skotta snö, det har ju kommit några decimeter...

Seth hämtade sin traktor och hjälpte pappa =)

När de skottade gjorde jag tacos och tände ljus överallt i köket. Det syns inte på bilden, eftersom jag var tvungen att ha blixt för att något ska synas, men det är ljus och mys överallt... och en katt i fönstret.


När vi ätit gick Stefan och la sig en stund, eftersom han inte mår så bra. Jaha, då visade det sig att han har feber. Trist! Lina och Lennart ska komma hit imorgon, men nu får vi se hur det blir... Han hade ganska hög feber dessutom så han är inge pigg alls. Hoppas att det inte är influensan han har bara, för den vill vi inte ha. Seth nyser och hostar han också, så vi får som sagt se hur våra liv ser ut den kommande veckan.

Vi fick ändå en härlig dag tillsammans idag och det är jag glad för. Alla klappar är inhandlade - nästan iaf - och vi har fått träffas bara vi tre i familjen och tillsammans med goa vänner på kalas.

Vi hörs imorgon!!!


Trött

Hej hej.
Oj, nu är jag så trött så ögona går i kors =) Har börjat göra om utseendet lite på bloggen, men jag får inte till det, så jag hoppas du kan ha överseende med att det ser lite konstigt ut på bloggen just nu. Jag kommer nog orka fixa till det imorgon kväll =)

För några dagar sedan frågade Therese om hon och Jacob fick komma och fredagsmysa med oss idag och självklart fick de det! Det var roligt och härligt med lite fredagssällskap.
Imorgon ska vi till Borlänge och julhandla. Vi kommer nog inte vara ensamna i Kupolen imorgon med tanke på att det är löninghelg och första advent. Men Setefan är ledig lördag söndag denna vecka, så vi behöver passa på. Resten av helgerna fram till jul är upptagna och på vardagar är det svårt att hinna åka. Sen ska vi på kalas, för Oliwer fyller snart 3 år =)

Nä, sov gott min vän!!!
Vi hörs nog imorgon om jag orkar blogga efter julhandeln och kalas =)

Tack och Seth

Oh, jag har fått en award av Jenny. TACK!!!


Jag har gett bort en sån här ett par gånger, så nu ger jag den till alla er som läser min blogg regelbundet. Det är så roligt att du vill följa mitt liv. Det är häftigt att ni är så många som vill göra det!!!

Avslutar detta korta inlägg med ett par bilder på snögubben Seth =) Han och Stefan var ute och skottade snö ikväll och det var en rödrosig snöig kille som kom in:


Kan du le? undrade jag och detta blev resultatet =)


Blir inte längre idag, eftersom klockan hunnit bli så mycket. Har suttit och betalat räkningar. BLÄ! Så nu är det dags att sova!!!
God natt min vän!

Adventstök

Idag hade vi utvecklingssamtal med Seths dagmamma. Det var roligt. Det går bra för honom och han är som en femåring ska vara. (Ja, nu är han ju inte fem år än, men närmar sig med stormsteg...) Han har inte mycket tålamod att sitta och pussla, rita och pyssla, men gör ändå det han ska och det är ju bra. Han är nog lik far sin =)
Men idag har han ändå pysslat lite:

Smart pyssel va? En tändsticksask, lite pasta, färg och glitter blir en tändsticksask med adventsljus.

Han fick även testa att tända lite ljus helt själv. Full koncentration:


Idag har jag rensat ut en del leksaker i Seths rum, så det åkte fram lite kartonger som fylldes av grejer som ska läggas undan och som ska säljas. Plötsligt var det barn och katter i kartongerna istället:

Vem tittar fram ur den stora kartongen? En glad Seth som inte kunde förstå att vi förstod var han var efter att ha ropat att vi skulle leta efter honom =)

När rummet var iordning fick han pynta precis som han ville själv. Oj, vad glad han var. Han letade i jullådorna och plockade fram det som föll honom i smaken.

Vi har hängt upp gardiner och satt fram ljusstakar, men inte tänt dem ännu, eftersom det är för tidigt. Som jag berättat tidigare måste jag göra lite varje dag för att orka få det gjort =) Men Seth ville ha sina ljusstakar tända och det fick han förstås.

Oj, vad mycket bilder det blev. Avslutar med en bild på en sovande Seth. Han har fått en stor madrass nu, som står på golvet, så kan han öva på att inte trilla ur sängen. Klara han det sätter vi ben på sängen förstås =) Han har alltid många gosedjur i sängen, viket ni ser på bilden. Han ville även sova med en tomtemössa i natt. Underbara grabben!!!God natt!!!

Nya Gunde Svan?

Ikväll var det träning igen och denna gång var det med skidorna på.
Roligt i början tyckte sonen, mindre roligt efter en stund när det inte gick som han ville. Nä, han var faktiskt duktig, men lite gnäll och några tårar blev det allt, eftersom han inte kunde med en gång. Dessutom ramlade han och slog sig i rumpan ordentligt ett par gånger. Men i slutet gick det bättre och nästa gång kommer det gå ännu bättre. Sofia och Anton är också med och tränar och Anton skrattade sig igenom träningen. Så fort han ramlade skrattade han, när det inte gick som han ville skrattade han osv. Härlig kille det där. Jag beundrar ledarna som har en grupp på 3-5 år, som försöker åka skidor och de tappar inte tålamodet.


Glad trots att han hamnade på rumpan. (I början av träningen...)


Ny Gunde Svan kanske?? =)

Min mamma är en av ansvariga för websidan för deras församling, Kisa frikyrkoförsamling, en sammanslagning av de tre frikyrkor som fanns i samhället där jag växte upp. Hon är duktig mamma, tycker jag. Hon skriver även betraktelser där ibland. Gå gärna in och titta och läs, jag tycker de är riktigt bra. =)


Nya sängar och pratkvarnar!!!

Nu ska jag berätta en fantastisk sak för er. Ja, för oss är det helt fantastiskt fantastiskt =)
Vi har ett par vänner som heter Pontus och Hannah. Pontus jobbar som sängförsäljare i Göteborg - en väldigt duktig sådan. Han har länge tjatat på oss att vi behöver köpa bättre sängar. (Särskilt som vi båda har ryggproblem och så.) Vi har inte haft råd till det, så det har inte blivit av. Nu har Pontus fixat sängar till oss, till ett riktigt bra pris. Igår kom han - från Göteborg - hit för att leverera sängarna. Vilken fantastisk människa han är. Här sitter han och åker nästan fem timmar enkel resa och kommer in genom dörren med ett leende på läpparna, glad att få ge oss dessa sängar. Vilken välsignelse! Pontus är en sån person som blir glad av att ge och hjälpa till. Vilken förebild!!! Det märkliga är att vi har så svårt att bara ta emot... är det svenskt måntro? Självklart betalar vi för sängarna, men till ett RIKTIGT bra pris... Pontus vill ge och blir ju ledsen när vi nästan skäms för att ta emot. Så vi bugar, niger och tackar för sängarna =)
Vi vill härmed tacka Pontus och Sovabutiken i Göteborg som har fixat nya sängar till ett fantastiskt pris till oss!!!


Pontus =)

Nu till nåt helt annat.
När Stefan var på Pastorsakademin sa en av hans vänner där att Stefan pratar på både in och utandning... Ha ha, det stämmer så bra! Det roliga är att det stämmer väldigt bra på den andra herren i huset också. Seth pratar och pratar så man får hål i öronen =) Så ni kan ju tänka er hur jag har det här hemma ;o) Nä, det är inte synd om mig för jag pratar rätt mycket jag också - okej, inte lika mycket som Seth, men mycket. När jag var liten pratade jag säkerligen lika mycket eller mer. Jag kunde ligga på kvällarna och läsa högt ur serietidningar, trots att jag inte kunde läsa, till mina syskons förtret. (Vi delade rum på den tiden). På alla utvecklingssamtal (kvartsamtal hette det då) sa de att jag var ambitiös, duktig osv, men att jag pratade lite för mycket. Stefan fick höra liknande på sina utvecklingssamtal. På onsdag ska vi på utvecklingssamtal hos Seths dagmamma, så då får vi se vad hon säger om vår lilla pratkvarn.

När jag kom hem var det sångstund i vårt sovrum. Seth hade burit dit sin cd-spelare och Gandalf låg där och diggade till Seths musik =)Nä, nu är det hög tid för mig att sova. Ska ju orka med morgondagen också =)

Kramar

Riddarborg och bläckfisk.

Hej igen.
Igår låg jag hela eftermiddagen och nästan hela kvällen i migränens dimma. Har fortfarande väldigt ont i huvudet, men inte som gårdagens migrän. Jag har migrän då och då. Det kom efter en bilolycka jag och min bror var med i 97. Vi frontade med en annan bil och fick wiplashskador. Så nu får jag migrän då och då, men som tur är inte jätteofta.
Seth är inte heller pigg ännu, så vi har softat hela dagen. När Stefan åkte till kyrkan låg vi kvar i sängen och tittade på vc i skidor. Det var mysigt =)

Igår lekte Seth och Gandalf med en av våra resväskor.


Imorse lektes det med min gamla legoriddarborg, som vi tagit fram nu. Jag fick den när jag fyllde 6 eller 7 tror jag. Jag minns iaf att jag hade jättehög feber och inte orkade bygga ihop den och mina syskon förmanades att inte bygga ihop den utan mig =)
Nu är det sonen som får leka med borgen istället. Det är roligt när han kan använda våra gamla leksaker.

Frodo var med i lådan där borgen har befunnit sig.

Idag var vi och handlade lite och då hörde Seth en person som pratade oerhört mycket dalmål. "Pratar han engelska?" frågade Seth. Ha ha, nä då det var bara en riktig dalmas.

Igår när jag låg i min dimma, hörde jag Seth ropa från toan. Han hade kissat lite varstans inne på toan så det var bara för den ömma fadern att ställa Seth i duschen och börja städa av toan. Då hör jag Seths röst:
"Pappa, om du var en pappabläckfisk och hade 8 armar, så hade du kunnat städa och duscha mig samtidigt". Ja, så sant. Han är rätt så klok vår son.

Partytrick

Idag har ju Seth och jag varit hemma. Febern sitter kvar där, även om den inte är sådär jättehög, som han brukar ha. Den håller sig stadigt runt 38...
Vi låg kvar läääänge i sängen imorse och det var riktigt gott det. Seth kom på ett nytt "partytrick" när han lekte med sina magneter.


Detta testades även på öron och mitt hår. =)

Vi hade naturligtvis sällskap av katterna.

Här ligger hon på alla Seths gosedjur. (Han ska alltid ha med sig en hel hög in till vår säng när han kommer in och lägger sig hos oss.)Kvällens fundering på sängkanten:
Seth: "Mamma, om vårt hus börjar brinna, då måste vi flytta. Då måste vi hämta de där sakerna som katterna inte tycker om och ta med oss katterna i dem" (han menar burarna som katterna fraktas i när vi åker bil).
Jag: Ja, vart ska vi flytta då?
Seth: "Jo, då flyttar vi till min Hugokusin. Om deras hus börjar brinna, då får vi alla flytta och då får Lovisa ta sin bil och skjutsa Alva och Hugo och Marcus får ta sin bil. Och då flyttar vi alla till stora Lucas (våra vänner Robert och Pernilla). Och om deras hus börjar brinna då får vi alla flytta till Zara. (Zara är den andra pastorsfrun i vår kyrka. Oj, oj, vart är detta på väg, hur många ska han komma på att vi kan flytta till..?) Och om deras hus börjar brinna får vi alla flytta till Alice moster (bor granne med Zara och Thomas), men om deras hus börjar brinna då får vi bygga ett nytt hus till oss alla."

Oj oj vilka funderingar han har =). Undrar just om han är för tanken med att bo i kollektiv, ha ha. Det vore väl nåt det.

Nu har Stefan kommit hem igen. Men han är ju inte hemma, hemma, eftersom han som vanligt är i kyrkan ikväll/natt. Men det är skönt att ha honom hemma igen. Det är tomt när han är borta en vecka såhär, men jag har ju haft mamma här och det har varit riktigt gott. Dessutom har Stefan haft det jättebra på Pastorsakademin.

Nu ska jag titta lite på idol och sedan blir det nog en tidig kväll för mig idag igen. Är så trött hela tiden, men tänk vad skönt att kunna lägga sig tidigt då =)

Feber och ljus

Idag när vi kom hem tyckte jag Seth var ovanligt tyst och rödrosig om kinderna. Vi tog tempen och han hade feber... Typiskt. Då får vi va hemma imorgon då. På något konstigt sätt så blir Seth ofta sjuk när Stefan är borta. Knasigt att han inte hade feber när han ändå var hemma med mamma ett par dagar... Ja, ja, det är inte mycket att göra något åt.

När mamma åkte hit i måndags stannade hon till hos Silas och satte ett ljus vid hans plats. Vad glad jag blev! Det känns bra att det finns ett ljus hos honom också.
Mamma tyckte det var fint i minneslunden, med alla ljus och det kan jag tänka mig. Lilla Aska i Linköping är en jättefin plats! Nu har Seth sagt att han vill sova. Oj, det är ett tecken på att han inte är så pigg, för så här tidigt brukar han inte vilja lägga sig.

Vi hörs imorgon =)

Pepparkakor och tomtegröt

Jahapp, en hel del bilder blir det idag också. Mammas kamera är så rolig =)

Idag när jag kom hem åt vi tomtegröt, bakade vi pepparkakor, lussebullar och byggde pepparkakshus. Myseftermiddag med andra ord och självklart lyssnade vi på Steven Curtis Chapmans julskiva när vi bakade. LOVELY!!!

Mamma tog ett roligt kort på Frodo idag. Det är nämligen så att katterna har varsin magnet runt halsen, eftersom det är en annan katt som stryker omkring hos oss och vi vill inte ha in den. Magneterna gör att bara våra katter kommer in genom luckan. Idag fastnade ett lock på hennes magnet och det ser så roligt ut! Stackars kissen...


Katt, magnet och lock...
Seth och ett stort flygplan och ljuset lyser fortfarande i ljuslyktan.


Pepparkakshuset byggs och blir färdigt. Legogubbarna har nu fått ett nytt hem =)


På plåten längst upp har Seth gjort alla pepparkakor. Duktig tycker jag.
Lussebullarna har han också gjort.
Burken med en ängel är min och den mindre burken är Seths =)


Mamma och Seth tittar på Madagaskar, samtidigt som jag pysslar och juldekorerar adventsljus...

Kommer på mig själv med att vara en sån mamma, som är så stolt och visar bilder på bullar och kakor som Seth bakat. När man blir förälder blir man sådär stolt och så. Jag trodde nog aldrig jag skulle bli en sån förälder, men det är jag =) Det är inte mycket att göra något åt ha ha.

Nu ska jag nog gå och lägga mig snart för jag är trött och det är visst mamma också...
Ha det så gott min vän!!

Dagen i bilder.

Idag har mamma tagit många bilder. Så mitt inlägg blir i bilder från dagen =) (Jag har ju inte varit med förutom nu på kvällen förstås. Jag har jobbat, som vanligt... Önskar jag kunde vara hemma med dem.)


Frodo tar plats i barnstolen, som vi glömt att bära ner efter att vi hade en liten en på besök förra helgen...
Seth är ute och cyklar i snön, samt läser en bok.


Härliga vinterbilder. Ser ni dropparna som faller från istapparna?


Mamma och Seth bakade idag. Toscatårta, bullar och tekakor. Bullarna ni ser har Seth gjort helt själv. Duktigt tycker jag. Han tog även en paus och pratade med pappa i telefon.


Naturligtvis var vi på springträning. Vi kastade snö och gjorde änglar innan det drog igång.

Imorgon när jag kommer hem från jobbet ska vi göra pepparkakor!! Tjoooohooooo!!

Mor tuta

Idag åkte Stefan iväg på Pastorsakademin. En ny grej de kör inom pingst. En typ av utbildning för alla pastorer, som vill och kan vara med. I år är de närmare 400 st, som träffas i Norrköping hela denna vecka. Så Seth och jag blev ensamna här hemma, men mamma kom hit för att hålla oss sällskap. Hon brukar komma en vecka i december, när Stefan är borta på predikantveckan, men i år är det ingen sådan, eftersom det är akademin istället, så mamma kom nu. Underbart. Då slipper Seth få så långa dagar, som det annars blir när inte Stefan lämnar och hämtar honom hos dagmamman.

Det passar även riktigt bra, eftersom Seth härom veckan upplyste mig om att han minsann vill ha barnvakt snart och att mamma och pappa inte ska vara hemma när han har barnvakt =) Och nu får mamma vara "barnvakt" åt Seth om dagarna =) Det blir ju bra det här!!


Mamma har hunnit ta lite kort på Seth och på katterna... Hon har en superbra kamera, som jag nog kommer vilja använda lite de här dagarna =)

Om ni undrar över titeln på inlägget, så är det så jag och mina syskon kallar vår kära mamma =)

Mamma gjorde hemmagjorda köttbullar idag. MUMS!!!! Vad gott!
På tal om detta kommer ett härligt barncitat:

En mamma är en grej som gör jättegod mat!
- Emil, 11 år

Grattis bloggen 2 år och alla pappor på fars dag!!!

Oj, vad fort 2 år har gått. Visst är man gammal när man säger så =) Från det att man är 13 till 15 är lååång tid, medan det inte är långt mellan 30-32...
Ja, nu har jag alltså bloggat i två år. Jag tycker det är superroligt att blogga och jag tycker det är så roligt att ni är så många som följer min vardag och mitt liv.
Jag undrar allt ibland vilka ni är =).

Här är den första bilden jag la in på bloggen (den 16/11 var det) =) Då var det fars dag, precis som idag!

Seth och Stefan hemma hos mamma och pappa. På Seth syns det då sannerligen att det har gått två år =)

Idag när vi åkte hem från Örebro var det rejält med dimma och temperaturen låg runt nollan. Vi körde försiktigt och inga djur visade sig på vägen heller. Skönt! Eller, vi såg tre möss, vid tre olika tillfällen. En tror jag vi körde på, stackarn...
Seth somnade på vägen hem, så nu är han inte sugen på att sova. Hela familjen sitter därför och äter popcorn och tittar på film.


Tur att det var möss som sprang över vägen och inte björnar, eller älgar...

Nu ligger en ny vecka framför oss. Hoppas det blir en bra vecka!

Barnen

Nu är vi här hos bror och har haft en härlig eftermiddag. Barnen leker ca en sekund efter att vi kommit innanför dörren. Inget bråk och ingen blyghet. Underbart när det kan vara så! Vi har fikat och ätit gott och barnen har ätit lördagsgodis till barnprogrammet Sing sing. Nu är de på väg att somna så snart får vi vuxna också lite lördagsgodis och så blir det nog lite sällskapsspel - om vi orkar.Blev ett snabbt inlägg... Nu ska jag vara social =)

Seth och Kiwi...

Om ni minns så berättade jag för några dagar sedan att Seth varit hos tandläkaren och att han var jätteglad när han skulle dit. Jag skrev om detta även på facebook och fick denna kommentar av en vän i Uppsala, som heter Sofia:

"Heja Seth! Broccoli, löpning och tandhygien: vilken kille! Och dessutom inget kink om det är lite jord på morötterna. Han är vår nya idol."

Ha ha. Gulligt tycker jag!

Nu håller Seth på att somna och jag ska titta på Idol. Vi har fredagsmyst med ostkrokar och skumtomtar =) Mmmmm, så gott!

Imorgon åker vi till Örebro för att hälsa på bror med familj. De är ju numera fyra och en halv =) Lovisa har "Kiwi" i magen! En liten parvel som kommer att födas i vår. Underbart!!! Hon har skrivit om det i sin blogg, så nu är det offentligt.


"Kiwi" i Ice Age 3... Barnens favorit, därav namnet på Lovisa och Marcus bebis =)

Hoppas du får en härlig och avslappnad helg, där du kan hämta nya krafter.

Hej mitt vinterland...

Den sjöng Seth och jag imorse när jag skjutsade honom till dagmamman. Det var/är så vackert ute... 2 minus, snö och lite "fnyk" i luften. (Det "fnyker" när lite lite snö dalar sakta i luften.) Det var ingen på jobbet som hade hört det ordet, så det kanske inte du heller har... Det kanske är ett "kisianskt" ord ;o)

Jag har hittat en blogg, som är en ny favorit. Han skriver inte så ofta, men ca en gång i veckan. Det är Adam Young, mer känd som "Owl city". Ni som lyssnar på radio har nog hört hans sång "Fireflies", en jättebra sång i mitt tycke. Han har gjort en cover på en sång som är helt fantastisk och lagt ut på sin blogg. Ni hittar den här Covern är på "In Christ alone". Han har gjort en av de bästa versionerna av denna sång, tycker jag.
Hans blogg heter http://owlcityblog.com om ni vill gå in och läsa. Han skriver roligt, intressant och öppenhjärtligt, men förstås på engelska eftersom han är amerikan...

Idag var Stefan med Frodo till veterinären. Hon har gått ner i vikt ganska mycket, så hon fick en tablett mot mask för några veckor sedan, men den verkar inte ha gjort någon skillnad. Veterinären vägde henne, 3.6 kg, och klämde lite på henne och sa att hon mår bra. Detta tog ca 5 minuter och kostade 460 kr...  Hoppas nu att det inte är något fel på henne. Hon ser pigg ut och är fin i pälsen och så, men är lite mager... Samtidigt så har Gandalf gått upp i vikt, så jämför man dem så är det rejäl skillnad på dem. =)

Denna bild är lite äldre, så det syns inte på dem att den ena är tjock och den andra smal =)
För nya läsare kan jag tala om att vi trodde de var killar när vi fick dem, därav namnen Gandalf och Frodo. Men det visade sig att de är tjejer =) Vi valde att inte döpa om dem, eftersom namnen hunnit sätta sig hos oss...

Nu ska jag äta pepparkakor och dricka julmust =)

KRAM


Vart är vi på väg?

Idag läste jag en liten notis i tidningen Dagen. Där berättas det att en kvinna i Pakistan har dömts till döden, för att hon vägrar att avsäga sig sin kristna tro. Hon har dömts för hädelse.
Oh, jag blir så ledsen enda in i själen. Varför får inte människor tro på det de tror på? Hur kan man bli dömd till döden för att man tror på Jesus istället för Muhammed??
Vi i Sverige skickar tillbaka kristna irakier till ett land där kristna får kämpa för sin överlevnad. Är det rimligt?? Jag tycker inte det. Vart är vi på väg, när vi gör så?

Jag är så tacksam över att få leva i Sverige där vi har religonsfrihet och yttrandefrihet. För mig är det så självklart att få tro på det jag tror på och att du tror på det du tror på - ingen behöver bli förföljd eller dödad pga tro, kristen, muslim, hindu eller vad man nu är.
Då är det också självklart för mig att vi i Sverige, som har det bra, trots ekonomisk kris över världen, hjälper de utsatta! Innebär det att ge uppehållstillstånd till kristna eller muslimer som förföljs, så bör vi göra det... Vi kan och bör hjälpa de utsatta oberoende av vilken religon de tillhör eller varför de nu blir förföljda.

Vi har det bra i Sverige!!!
Visst finns det människor som lider och har det svårt här, men vi är ett av världens rikaste länder, vi har ett fantastiskt socialförsäkringssystem, vi har fantastisk sjukvård osv. Vi är fria på så många sätt och borde dela med oss av detta!!

Detta var några av mina funderingar denna dag...
Kramar

Tomhet och snö

Idag känner jag... tomhet.
Vaknade i stort sett med den känslan idag. Har nog helt enkelt en sorgedag idag. Kan inte förklara det på något annat sätt... Har tänkt mycket på Silas idag och den saknad jag känner efter honom. Det kommer såna dagar för mig då och då och idag är alltså en sån. Det är ingen särskild anledning utan det är nog såhär det kommer vara för mig. Jag tror att helgen - Allhelgona - som var påverkar mig också. Jag hade så gärna velat tända ett ljus hos Silas, men det var för långt att åka till honom...
Idag ger den här sången mig tröst...

"Håll mitt hjärta Håll min själ
Lägg mitt huvud i ditt knä
Säg att du menar
och vill mig väl
Håll mitt hjärta Håll min själ

Som jag väntat alla år
Du kan läka mina sår
Ta mina händer och gör mig hel
Ta mitt hjärta
Ta min själ

Håll mitt hjärta Håll min själ
Låt mig bara stanna här
Så allt jag ber dig allt jag begär
Håll mitt hjärta Håll min själ"

Björn Skifs

Nu till något helt annat... Idag är det tisdag, vilket innebär springträning för Seth. Som du nog har märkt har det snöat lite idag. Jag funderade ett tag på att ställa in (Stefan jobbar ikväll och kunde inte ta med Seth) eftersom jag inte kände för att stå ute i snöoväder. Men jag kom på bättre tankar. Seth ville ju åka och det finns inget dåligt väder bara dåliga kläder... ja, du vet. =)
Så vi klädde oss varmt och åkte iväg. Det var förvånandsvärt många barn där, trots vädret. Jag försökte ta ett kort på Igelkottarna, som Seths grupp heter, men snön tog fokuset i kameran, men jag tror bilden förmedlar lite av känslan där:

Barnen var glada och kastade snö på varandra och ledarna =)
Såhär såg det ut när vi kom hem igen.

Ja, då var denna vinters första snö här. Jag älskar det!!! Nu får jag spela julsånger! HA HA. Dessutom gillar jag snö!

Det var rejält halt när jag åkte hem, så ta det lugnt på vägarna imorgon när du är ute och åker!!!

Många kramar

Linda och tandläkare

Vi har haft en superhelg! Det var otroligt roligt att träffa Linda, efter så många år. Hon var en av mina närmaste vänner när jag var liten. (Vi var fem tjejer som höll ihop i vått och torrt.) Linda och jag var med i samma kyrka och sjöng ihop, spelade och hittade på teater ihop och hittade på olika danser till olika sånger ihop. =) När vi var runt 12 år höll vi själva i olika samlingar i kyrkan för barn, såsom söndagsskola och familjegudstjänter, trots att vi var barn själva. Fast vi tyckte nog att vi var rätt så stora =)
Linda var även värd på vårt bröllop tillsammans med en annan tjej, Veronica. De var de bästa värdar man kan ha. Hjälpes vad de hade ordnat och fixat. Folk pratar fortfarande om vilken bra fest vi hade =) Jag har ännu inte varit på något bättre bröllop... men det är klart, jag är ju liiiiiiiiiiiite partisk.
Linda är fortfarande en av mina närmaste vänner. Det märktes verkligen denna helg. Vi kunde prata om ALLT, roligt och svårt. Det var som att ingen tid har gått alls på ett sätt.

Imorse kvittrade Seth som en fågel, eftersom han skulle få åka till tandläkaren. Det är ju bra så länge som han tycker det är roligt att åka dit. Det gick visst jättebra. Jag var ju på jobbet, men ringde och frågade hur det hade gått och han var så stolt. Han fick en gul studsboll för besväret. Det bästa av allt var förstås att han inte hade några hål. Han har en spindelmanneneltandborste och det hjälper till att hålla munnen ren, för det är roligare att borsta med en sådan =)

Slutar med ett par bra citat, som jag gått och funderat på sista dagarna. Vi har pratat lite om det här hemma och Stefan hade med dessa i sin predikan i kyrkan igår.

"Det bästa man kan göra med livet är att ägna det åt något som räcker längre än livet." William James

"Att leva med mål och mening är enda sättet att verkligen leva. Allt annat är bara att existera." Rick Warren

Jag får skriva om hur jag tänker om dessa citat en annan dag.
Hoppas du har en härlig måndagkväll!!!

Sala

Idag lånade jag Simon och tog med honom, Seth och Linda till en stor härlig lekpark i Sala. Det var underbart solsken och ganska kallt, men vi hade klätt på oss ordentligt så det gick bra.


Pojkarna hade likadana kläder på sig förutom mössorna, så det var inte så lätt att se vem som var vem =)

Vi har helt enkelt haft en bra dag =)
Nu ska vi snart mumsa smörgåstårta och mysa för imorgon åker Linda hem igen. Hoppas det inte tar tre år till innan vi ses igen.

Fredagsmys med barndomsvän

Igårkväll kom min barndomsvän Linda hit. Jag tror det var tre år sedan vi träffades. Oh, vad skoj det är. Hon bor långt upp i Norrland, ett par mil från Luleå, har två barn och en man där. De åkte till Uppsala för att hälsa på familjen denna vecka och så passar Linda på att komma hit över denna helg - helt ensam. Oh, vad roligt! Vi får verkligen kvalitetstid tillsammans.
Så nu sitter Linda, jag och Seth och dricker julmust!!! äter ostbågar, godis, popcorn osv. och tittar på Bolli.

Vad härligt att höra att ni är fler som gillar adventspyssel och julsånger =)

Hoppas du har en bra fredagkväll!!!
När Seth har krypit till kojs kommer vi bara sitta och mysa och prata.

Advent... snart så...

Insåg idag att det inte ens är en månad kvar till första advent! JIPPI!!! Som jag älskar advent och jul!!! Jag älskar nästan advent mer än jul, för det är en hel månad av mys med pepparkakor, lussebullar, ljus, stjärnor, änglar osv osv osv. Mmmm vad jag lääääääääääääängtar!!!

Såhär såg det ut för ca ett år sedan hos oss... Vi får nog göra ett nytt sånt snart, Seth och jag...


Hur tidigt får man tjuvstarta??? Jag vill börja pyssla NU, men då protesterar nog Stefan.

Jag har som regel att man får lyssna på julsånger den dagen det snöar första gången och sedan from den dagen man adventspysslar och framåt till jul (efter jul brukar jag tröttna runt nyår - trettonhelgen.) Hoppas det börjar snöa snart ;o) för Stefan håller inte alls med min regel. Han tycker julsånger hör till julen och knappt till advent. Som tur är så protesterar han inte särskilt mycket, eftersom han vet att jag älskar det!


Inte fräsch - JAG???

Jag vet inte hur många gånger jag idag har fått höra: "Du ser inte så fräsch ut..." Hm, hur ska man tolka det??? Ha ha. Är inte detta ett fräscht ansikte kanske?

Äh, det syns inte riktigt hur jag ser ut... (förutom de enorma påsarna under ögonen) Mina ögon är röda, trötta och de rinner och "gojsar" igen...
Pga detta kan jag inte sminka mig och ta bort lite av tröttheten. Dessutom låter jag som om jag druckit mängder av wishky och jag rosslar och hostar, så mina arbetskamrater är förlåtna =) Jag ser inte fräsch ut idag! (Vill förtydliga att de sagt det med omsorg, eftersom jag inte är så pigg...)

Hur har din dag varit idag då?

Nu på eftermiddagen har jag försökt röja upp lite i vårt hem, eftersom det inte gjorts på ett bra tag. Stefan har haft lite för mycket med annat och jag har ju mest legat i sängen sista veckan. Stefan och Seth är på springträning nu. Jag beundrar den lilla killen, som är så glad för att få åka iväg och träna trots kyla och regn. 

"Efter trettio har kroppen en egen vilja."
Bette Midler

På jobbet, nytt system, besiktning, Seth och Silas.

Imorse vaknade jag med bara liiiiiiiite feber. Så jag for iväg till jobbet. Jag skulle vara där 7, för att fara ner till Västerås med tre andra och gå på handledning. Det var verkligen rätt måndag att gå upp 5:45, eftersom kl var 6:45 i kroppen =) Det var inte ens jobbigt, förutom den lilla detaljen att jag varit helt utslagen i nästan en vecka...
Men det har gått bra idag. Först var det handledning och sedan administrativt jobb, eftersom vi har fått ett helt nytt datasystem som alla ska lära sig nu. Det kommer ta lite tid innan det satt sig, så vi jobbar på mycket med det denna vecka.

Hoppas bara hostandet går över snart, för det är så trist att hosta sig genom nätter och dagar.

Seth och Stefan har besiktat Doris idag och hon gick igenom. Hurra får vår skruttbil!!! De var även på badhuset och släppte loss =) Han har börjat säga "vilken lyx" hela tiden och de flesta av gångerna passar det in i sammanhanget. Knaskillen.

Igår sa han en mer sorglig - och fin - sak till Stefan: "Pappa, jag vill ha en annan lillebror. En som också heter Silas, men som finns här..." Oh, vad det skär i hjärtat. Han pratar ofta om Silas och det tycker vi om. Silas är en naturlig del i våra liv och det är inte jobbigt att prata om honom eller det som hänt, även om jag självklart blir sorgsen då och då. Men det är ju helt naturligt och så kommer det ju vara ett tag framöver. Han kommer ju ALLTID fattas oss, även om man lär sig leva med sorgen och saknaden.

Vår fina fina älskade kille.


Har nog visat denna bild förut, men den är så härlig. Seth i somras när han håller i en liten kaninunge hemma hos Frida.

RSS 2.0