Huset sålt!!

Nu är sista pusselbiten lagd :D. Huset är sålt och kontraktet är påskrivet. Det känns så skönt. Nu är allt ordnat, vi har lägenhet i Örebro, jag har fått jobb, Seth har "fått skola" - den vi ville - och Stefan har ju förstås jobb också. Tack och lov och Halleluja att allt är färdigt. Nu är det bara att börja packa, rensa, sälja, slänga, ge bort osv, alla grejer i huset. 

Det jag kommer sakna mest med huset är trädgården och att kunna sova i källaren när det är varmt på sommaren. Men lägenheten i Örebro är jättefin, så det kommer bli bra där också :).

Fridens!!

Kvalster

Varje morgon när jag vaknar har jag fått nya stora kliande utslag på benen och armarna. De svullnar upp och blir stora som enkronor, eller femkronor. Inte skoj!!! Jag pratade med mina sjuksköterskorarbetskompisar och de tror att det är kvalsterbett. Yiäk!!! Kvalster!!! Hur fräscht är det då?? Dessutom verkar jag få värsta allergireaktionen på betten, eftersom de svullnar upp, blir röda och varma. Katterna sover hos mig varje natt och det är ju de som drar in dessa kvalster, eller vad det nu är som biter mig. Det är bara jag som blir biten dessutom, inte Stefan och inte Seth. Jag måste helt enkelt smaka riktigt gott :D

Inatt är katterna bannlysta ur vårt sovrum!! Inga mer bett här!!! Jag brukar vädra mina sängkläder så det är inte det att jag är ofräsch som gör det, bara så ingen tror att jag är lortig av mig ;) Jag har börjat äta någon receptfri tablett med antihistamin i, som ska ta bort den allergiska reaktionen. Hoppas det hjälper!

Jaha, fräscht inlägg va??? Ja, ja, det är ju mitt liv det handlar om och just nu är detta en kliande del av mitt liv...

Sista skidträningen o ett bra ord "på vägen"...

Idag var Seth och jag på skidträning. Det var sista gången idag för de små Igelkottarna och tyvärr sista gången för Seth någonsin i Rembo IK. Hoppas vi hittar en bra klubb i Örebro sen.

Eftersom det var avslutning var alla grupper tillsammans idag. De slutade alltihopa med en stafettävling. Det började med att en åkte och sedan en till i tåg och sedan en till osv. De små började och sen blev de större och större och fler och fler i tåget.Seth och Anton, som ser lite klämd ut och en av de större tjejerna :)

Idag vill jag dela med mig av ett bibelord som hjälpt mig idag:

"Gör er inte bekymmer för ert liv, vad ni skall äta eller dricka, inte heller för er kropp, vad ni ska klä er med. Är inte livet mer än maten och kroppen mer än kläderna? Se på himlens fåglar. De sår inte, de skördar inte och samlar inte i lador, och ändå föder er himmelske Fader dem. Är inte ni värda mycket mer än de...?" Sedan pratar han om liljorna och att inte ens Salomo i all sin prakt var klädd som någon av dem och vi är värda så mycket mer än liljorna på marken... Sedan fortsätter han: "Nej, sök först Guds rike och hans rättfärdighet, så ska ni få allt det andra också. Gör er alltså inte bekymmer för morgondagen. Den ska själv bära sitt bekymmer..." Matt 6:25-34


Katter och Rådjur

Hej igen. Långt uppehåll nu igen. Sorry för det. Helgen har varit fullspäckad så jag har helt enkelt inte hunnit blogga. Kom du ihåg att ställa om till sommartid? Det gjorde vi och vips fick vi lite mindre sömn, men det gick bra. Igårkväll var jag dock oförklarligt trött så jag somnade runt 21:30, vilket egentligen för kroppen var 20:30... Konstigt, men väldigt skönt.

Idag har Seth fått köpa sig en cykelhjälm och cykeln han fick i födelsedagspresent har tagits fram. Efter middagen tog Seth och jag oss en promenad/cykeltur och det var så skönt!! Jag fick inte ta kort på honom... han ville helt enkelt inte och det får jag ju respektera. Däremot har jag tagit kort på katterna igen :)

Här är Frodo på en av favoritplatserna. Denna fåtölj fick vi efter Stefans farmor. Den ingår i en hel soffgrupp. De är jättesköna. Vi har funderat på att sälja dem, men börjar ångra oss. Kanske får fåtöljerna följa med till vårt nya hem.


Frodo och fåtöljen.

Gandalf ville nosa på kameran... Rolig min hon får :)

När jag lagt Seth såg jag denna familj gå förbi vår trädgård. De var allt som allt fem stycken, men jag fick dem inte på samma kort.
Våra grannar, längst bort på gatan matar dem, så de håller ofta till i området. Det värsta är att det även finns räv och lodjur som stryker omkring här, pga rådjuren. Hoppas innerligt att de låter våra katter vara ifred.

Nä, nu ska jag umgås med älskade maken, som precis kom hem från Masarnas årsmöte. Ska se om jag även läser ut en superbra Elisabeth George bok. Jag fick tips av min kusin, Sophie, att hon skriver bra böcker och det gör hon sannerligen. En bok på 700 sidor som jag läst på ett par dagar nu... Har svårt att släppa den när jag väl börjar :D

Hoppas du mår bra och att början på veckan varit bra!!!
Kramar

Våfflor

Hej igen. Två inlägg denna fredag...
Jag har förstått att det undras över hur det går med husförsäljningen. Den är i process just nu, så jag kan och vill inte skriva något om det nu. Vi hoppas det går bra iaf :)

Ikväll har vi ätit våfflor, Seth och jag. SJÄLVKLART!! Jag gjorde våfflor och ställde fram lite chips när vi kom hem från Vox och Shalom.


Våfflor mmmmmmmmmm...


Mmm, nu är det chips på menyn samtidigt som vi tittade på det lugna och ohysteriska programet "A-a-amigo" ;)


Han är som en underbar sommardag vår härligaste Seth. Han har det jobbigt just nu, som jag nämnt tidigare. Mycket beror på flytten, en del på åldern och en del på annat. Trots det så är han så go. Han är en glad och omtänksam skrutt som sprider så mycket glädje omkring sig. Vad skulle vi göra om vi inte hade honom?! Jag börjar faktiskt få tårar i ögonen nu, när jag skriver om honom och tänker på hur fin han är...

Imorgon ska han leka med en tjej, som han säger att han är kär i. (Det har han sagt i nära två år nu, så nog gillar han tösen allt:)) När jag frågade vad de ska göra imorgon när de leker, sa han att de ska rita hjärtan och pussas. :D Oh, så härlig han är. Var har han fått det ifrån?? Senare när han pratade om det hade han ändrat sig och visste inte riktigt vad de ska hitta på. Ha ha, det blir nog bra!!!

Nu hoppas jag på sömn inatt utan levande - eller döda - möss!!!

Jag hoppas du får en skön helg!!!

Iphone

Hej igen. Nu var det länge sen... Jag har haft fullt upp och somnat tidigt så bloggningen har fått vänta. Inatt blev det inte så mycket sömn. Frodo kom in med en ångestfylld pipande mus. Stefan försökte få tag iden stackars musen, men den sprang in under köksskåpen... Han tog bort lite brädor-det heter ngt annat- och släppte in katterna under köksskåp och diskbänk. Till slut kom de ut med den och Stefan fick tag på den. Stackars mus... Sen tog det ett tag att somna om för oss båda. Nu undrar nog du varför jag skriver blogg vid denna tid:). Jo, jag har fått en iphone som jag skriver på och jag gör det på lunchtid... När Stefan fick sin iphone förstod jag inte riktigt grejen med den men jag har ändrat mig :). Man är väl inte sämre än att man kan göra det hihi. Kul att kunna blogga var som helst ifrån även om det är lättare från datorn. Om jag hinner bloggar jag en sväng ikväll också. Först och främst ska jag dock betala räkningar hua. Hoppas du har en bra dag!!


Här är jag idag, trött, efter ännu en natt med dålig sömn... men det blir nog bättre i helgen :)

Upprörd

Har ni sett på tv och hört på radio den konstigaste, knäppaste och bland den vidrigaste reklam jag hört talas om??!! Det finns tydligen en Datingsida för människor som har ett förhållande, men som vill "spice" upp sin vardag med otrohet. Seriöst!!! Vad är det för affärsidé. "Vi tjänar lite pengar på folk som är otrogna"... Jag blir så upprörd så jag vet inte vad jag ska säga eller skriva. Det är vidrigt, det tycker jag! Och det står jag för! Det kommer även artiklar i tidningar ibland om hur man kan sopa igen spåren efter sig om man varit otrogen... HALLÅ!!! Vart är världen på väg!??? Det är inte ofta jag blir upprörd så jag tappar talförmågan, men detta gör mig faktiskt just så upprörd.
Jag läste en kort intervju med en europeisk skådespelerska, som är gift med en annan skådespelare. Hon sa att det vore löjligt av henne att tro att mannen skulle vara trogen om de var ifrån varandra längre än två månader. Efter det sa hon att det viktigaste är inte trohet utan att man är lojal och har respekt för varandra...??? Hallå, otrohet är väl inte att vara lojal och visa respekt!!

Jag tror på trohet i ett förhållande. Jag tror på lojalitet, respekt, vänskap, kärlek, förlåtelse, humor, att man stöttar varandra i vått och torrt osv i ett förhållande! Det är ett sådant förhållande jag vill visa mitt stöd för och inte att man uppmuntrar andra till otrohet.

Nu hoppar jag till något helt annat:
Idag när Seth var på träningen såg det helt annorlunda ut i Åsbo än vad det gjorde i lördags när vi åkte tefat där. Backen där barnen åkte tefat och pulka var idag snöfri. Platsen där vi satt och grillade var idag en sjö. Det har hänt mycket på tre dagar och det är jag glad för. Jag lääääääääängtar till våren. Vår trädgård är fortfarande full med snö, men den sjunker undan, sakta men säkert. LOVELY!!!

Nähä, nu ska jag ställa in alla mina fina blommor jag fick i födelsedagspresent på vårt badrum. Katterna äter och välter blommorna om de står framme när vi inte är hemma eller när vi sover. Fördelen är att badrummet luktar blomsteraffär och det är inte illa :D

Härlig födelsedag

Jag hade en fantastisk dag igår!!! Det blev sådär bra, som jag önskade. Jag brukar sällan bli generad och jag gillar att stå i centrum, på ett sätt. Jag är inte blyg och jag har inte svårt att prata eller sjunga inför folk, sen behöver jag inte märkas och synas överallt jag är. Hoppas du förstår vad jag menar. Men så igår, när vi fikade efter mötet  kyrkan tog härliga Thomas - vår föreståndare - till orda och började prata om den unga pastorsfrun (jag vet inte om 33 är så förärligt ungt) och pratade på en stund och så sjöng alla som var där för mig. Oj, det började hetta i ansiktet på mig och jag blev generad. Det brukar nästan aldrig hända. Men kul var det och glad blev jag.  

Vi lyxade till det och köpte hem mat och sedan tittade vi lite på skidskytte. Sen började vi förbereda för kalas. Kl 18 kom ett gäng tjejer/kvinnor/tanter ;) och firade mig och min vän, Therese, som fyllt 30 år i veckan. Det är smidigt och roligt att fira tillsammans sådär. Oh, vad roligt det var. Stefan påstod att det låter mycket mer när tjejer träffas än när killar träffas. Stefan och Seth satt nere i gillestugan och kollade på Bolli och åt sin kvällsmat där. Han menade att det var svårt att höra tv:n... Ja, jag vet inte, kul hade vi iaf ;)


Therese till vänster, kollar in en present. Ulrica till höger.


Seth agerade fotograf innan han kom och tog sin tårtbit.
Anna och Ella, sitter längst till vänster, sedan är det Sara, jag (haha jag vet inte vart min hals tog vägen...) och Lina, som syns i bakgrunden.


Vi ser väldigt koncentrerade ut, Seth och jag, jag vet inte varför eller vad vi pratar om...


Ulrica, Sofia och Annelie.


Sara, Stacy och Lina.


Och så till sist Ullis igen... :D

TACK mina vänner för att ni kom och gjorde mig så glad!

Det känns konstigt att det var min sista födelsedag i Avesta. Tur att jag har härliga vänner i Örebro också! Jag är ju sådan som vill fira allt som går att fira och jag vill gärna göra det med mina vänner!

Idag har vi storstädat här hemma. Imorgon har vi visning på huset, så då är det bra om det är rent, eller hur!?

Tack för gratulationerna här :) Det värmer i hjärtat.
Stor KRAM

Happy birthday to me...

och till min mamma, som också fyller år idag!!!

Vilken början på dagen. För det första sov vi alla tre till 7:30, vilken lyx!! Stefan och Seth började styra i köket - eller Seth sprang fram och tillbaka, eftersom han ville titta på barnkanalen också :D.
De sjöng för mig och jag fick god smörgås och tårta. Jag vill ju ha tårta på morgonen såhär, det är jag uppvuxen med. Stefan vill absolut inte ha det, eftersom det är alldeles för tidigt för tårta enligt honom. Så när jag fyller får jag tårta och när han fyller får han något annat gott som han gillar. I år blev det räksmörgås till honom.
Det här kortet har Seth valt helt själv...hm, undrar om han tycker vi liknar varandra :) Det står även "till en underbar kvinna" på kortet...


Jag blir så glad, så tårarna nästan börjar rinna.


Den här sparbössan, som ser ut som en coca-colaflaska, fick jag äv underbara Seth.


Jag fick också denna kundvgnsbricka. Det var att det är ett hjärta på, som gjorde att han ville köpa den. :)

Av Stefan fick jag tio röda rosor,


jag fick en hushållsfri vecka - vilket var det enda jag kunde komma på att jag önskade mig när Stefan frågade för någon vecka sedan - och så fick jag att välja hotellnatt och musikal i höst, när våra liv lugnat ner sig lite. Wow, perfekta presenter till mig helt enkelt. Min man känner mig :). Dessutom har han gjort korten som sakerna stod på alldeles själv, med mina scrapbookgrejer. Jag blir så glad när han anstränger sig så.

Nä, nu ska Stefan ha med sig sin dator till kyrkan, eftersom han predikar idag, så det är bäst jag slutar skriva.
Jag är jätteglad idag. Jag älskar att fylla år, det kommer jag antagligen göra när jag är 80 år också :D. Jag blir som ett barn. Att dessutom ha två underbara killar som uppvaktar mig såhär på morgonen gör mig såå lycklig.

Hoppas du har en fin dag du också!!!

Sol i hjärta, sol i sinne...

Oh, vilken härlig dag! Solen skiner och snön gnistrar och smälter.
Stefan for iväg till Falun på ett möte på fm idag. Seth och jag låg länge och drog oss i sängen och sedan åkte vi ner till stan och handlade lite grejer. När vi var klara där åkte vi till Åsbo där flera andra vänner var. Jag tror inte att det var bestämt att så många skulle ses där, utan det var spontant. Kul! Några av oss satte oss och grillade tillsammans och satt och hade det skönt i solen. Stefan kom hem från Falun och mötte upp oss i Åsbo. Efter en stunds tefatsåkning åkte jag och handlade inför ett litet kalas jag och Therese, som också fyller år denna vecka, ska ha imorgon. Stefan och Seth åkte själva ner till stan för att handla lite själva och nu har vi mötts upp hemma. Tvärr hittar jag inte min kamera så jag tog inga bilder förut ute i backen. Det var så vackert och fint, med blå himmel och solsken och glada barn :D

Nu tittar vi lite på skidor och Stefan ska snart baka en tårta. Vi försöker göra så att den som fyller år inte behöver baka utan den andra gör det, så nu är det Stefans tur att göra det. :)

Hoppas du har en skön helg!!!


Populör

Ikväll fick Seth för sig att han ska lyssna på sin nya favoritsång "Popular", alltså Eric Saades sång från Melodifestivalen. Han ville lyssna på den istället för att jag sjunger för honom, vilket jag gör varje kväll... Självklart fick han lyssna på "Populör", som han säger. Jag vet inte hur många gånger jag har hört den där nu... Jag kommer nog tröttna snart tror jag, men än har jag inte gjort det faktiskt.
Jag är i sovrummet jag med nu - Seth sover ju hos oss på en madrass bredvid min säng - och lyssar på Melodifestivalsånger. De flesta är bra, men hua, nyss var det Lassa Stefanz, seriöst... varför var de med??? och varför stavar de med ett z??!!

Jag har visst inte så mycket att berätta nu för tiden. Det rullar på, livet. Jag är trött och ofokuserad på kvällarna när Seth har somnat. Vi ska ha visning på huset nästa vecka (snälla hjälp oss att be att det blir sålt till ett vettigt pris) och efter det ska jag börja ägna kvällarna till att packa. Vi har rensat massor, men det behöver rensas mer. Det blir nog ett par vändor till till 33an, vår Secondhandbutik. Vi bor nu i ett hus på 126 plus 126 kvm och ska in i en fyra på 100 kvm... Det blir liiiiiiiiiiiiiiite skillnad :) Så mycket ska bort!
Det jag tycker är en av de svåraste sakerna just nu är att Seth inte får ha sin hoppsmatta. Ja, jag vet att det är vääääääldigt världsligt, men han älskar sin hoppsmatta. Det som är bra i kråksången är att mamma och pappa har en stor trädgård där hoppsmattan får bo, så han får ju iaf behålla den och kan använda den när vi är hemma hos dem.


Seth på sin hoppsmatta i somras...

I övrigt känns det faktiskt mest befriande att rensa och bara behålla det mest nödvändiga (hm... känns konstigt att säga nu med tanke på vad som händer i Japan och Libyen och på andra ställen i världen... Där är mat, en säng, frihet osv, det nödvändigaste... men jag hoppas du förstår vad jag menar).

Nä, vet du, nu ska jag äta en aktivia youghurt och läsa färdigt en bok. Oh, har du några bra boktips på tal om det? Jag älskar att läsa böcker, men har läst alla mina flera gånger (jag har mängder av dem) och vill läsa något nytt. Har du någon favoritförfattare? Jag har läst alla John Grisham, nästan alla Colin Forbes, alla Norah Roberts, alla Marian Keyes, alla Liza Marklund, många Michael Connely, Stieg Larsson osv. Ja, då förstår du ungefär vilken typ av böcker jag gillar... Får jag något tips närmaste dagarna kan jag tipsa Stefan om vad jag önskar mig i födelsedagspresent, för böcker är alltid en bra present till mig och jag har så svårt att veta vad jag önskar mig... ;)

Hoppas du har en bra kväll!

Min underbara man

Idag när jag kom hem stod de här på bordet...När jag bytte lakan nu ikväll hittade jag det här under min kudde:


Alltså, jag älskar när han gör sånt här!!! Min absoluta favoritblomma är just rosen. Den luktar fantastiskt och är så vacker. Jag älskar även choklad, så min man känner mig :D

Alla ni killar och män som läser min blogg: Sånt här gillar vi tjejer. Ge din fru/flickvän, din mamma eller syster något fint då och då :D
Jag försöker hitta på grejer till Stefan också, men det är svårare eftersom han gillar Ipads och sånt ;) det är liksom lite dyrare, men just sån här vardagsuppmuntran är så härlig. Ni tjejer, ge din man/pojkvän, pappa eller bror något som han kan uppskatta. Det är just sånt här som sätter guldkant på vardagen :D

Stor kram

Melodifestivalen och Lilla Remboloppet

Igår kom ju Frida hit och tittade på Mello med oss. Hon hade med sig fina Bella också, mycket trevligt!! Innan det började satt Seth och spelade Thomas Tåget på sitt PS2 och visade tjejerna hur man gör :)

Vad tyckte du om Melodifestivalen? Jag tycker helt klart att rätt låt vann. Eric är så söt så han kan nog vinna på bara det, skulle jag tro, dessutom är han oerhört begåvad och har utstrålning som få. Det är ju absolut inte den bästa texten på sången, men Melodifestivalen är väl inte precis känt för att ha de djupaste
texterna :D
Seth fick rösta en gång på en sång och han valde Eric Saade och jag röstade också en gång på honom ha ha. Jag ska inte tala om hur många gånger Frida röstade på honom... hi hi. Bella röstade också på honom på uppmaning av Seth.

Seth tog ett kort på vinnaren.

Idag åkte jag till kyrkan tidigt, eftersom Shalom skulle sjunga i början av mötet och sedan skulle Jonas, jag och en härlig tjej, som heter Jacquline sjunga resten av mötet - när "Shalomisarna" var på söndagskul. Wow, vilken duktig kör Shalom är. De utstrålar sån glädje och de är så duktiga. Det är så roligt att få leda dem!!

Idag var det "Lilla Remboloppet" ute i Rembo och eftersom Stefan har ledig helg kunde de ju åka ut dit när jag var i kyrkan. Seth var så glad att få åka tävling. Loppet är på hela 500 meter för "småttingarna"  ;). Jag är imponerad över Rembo IK, som är så engagerade i både små och stora.


Här laddas det upp med korv.


Här står han i starten, beredd på att komma iväg.


Nu iväg i spåret. Han ville absolut att Stefan skulle följa med hela vägen, så Stefan fick sig en liten springrunda :)

Stefan filmade lite också. Tyvärr höll han kameran åt "fel" håll och det går inte att vända på bilden. Jag lägger ändå upp en liten kort film eftersom jag vet att Seths mormor, morfar, gammelmormor och gammelmorfar gärna tittar ändå... Tyvärr gick det inte att ladda upp fler filmer fast vi har fler :(

Start


http://www.youtube.com/watch?v=MEdEbse_d0Q
Målgång. Om du hör någon flåsa, så är det den ömma fadern som sprungit bredvid sonen hela vägen :)
(Det gick inte lägga till detta klipp på annat sätt)Tummen upp av en stolt kille med medalj.

Ja, nu väntar en ny vecka. Hoppas du får en bra sådan. :)

Stjärtlappshopp

Igår på Vox bjöds det på glass till barnen, för båda ledarna, Ulrica och Zara, fyllde år. Zara frågade om någon kunde gissa hur mycket hon fyllt. Seth gissade (eller visste) rätt. Hon frågade såklart hur han visste det och då svarade han: "Jag använde min hjärna". Ha ha!!

Idag tog vi en snabbtur till Örebro. Först fikade vi hos Pernilla och barnen, Robert var inte hemma. Sedan åkte vi och tittade på vår nya lägenhet. Den är jättefin. Visst, det är ju en hyrlägenhet så det är ju hål i väggarna lite här och där och kanske inte precis de tapeter man valt själv, men den är fräsch och vi kan ju tapetsera om någon gång om vi vill. Framförallt så ingår det diskmaskin!! Den bästa uppfinningen EVER!!! :D

När vi kom hem åkte Stefan direkt till Leksand med Victor, Mackan och Mats. Han fick det i födelsedagspresent av dem - vilken bra present till Stefan!! Tyvärr är det tydligen redan avgjort så matchen blir inte så spännande, men det är ju ändå hockey.
Seth och jag mötte upp Ulrica och barnen och åkte stjärtlapp utför kullen. (Jag åkte inget, men barnen och Ulrica gjorde det). Här kommer lite bilder från denna underbara, soliga eftermiddag:


Ulrica och Oliwer på väg ner för backen. Han ville åka med mamma en gång, men sen åkte han i full fart själv nerför den isiga backen.
Så jag i lite motljus.


Barnen i härliga senvintersolen.


Och så lite fika förstås.

De stora pojkarna började åka i full fart nerför och sedan flyga i ett uppbyggt hopp. Det tyckte de var riktigt roligt!

Seth flyger...


...och så här glad är man efteråt :) Ulrica ligger bakom och tar kort på pojkarna när de kommer farandes.
Lucas flyger över guppet.


Och så full fart upp igen.


Ännu ett hopp... (det gick bra i landningen)


Seth flyger igen, Ulrica tar kort och Lucas tittar på, efter att ha själv ha gjort ett rejält hopp.

Nu har vi ätit kvällsmat och väntar på att Frida ska komma och titta på Mello med oss. Stefan hinner nog hem till det, skulle jag tro.

Måste bara berätta att våra katter är som myten om katter är... de gillar inte vatten - i bemärkelsen att bli blöt. Utanför vårt hus har det blivit stora vattenpölar som ibland är just vattenpölar och ibland skridskobana, beroende på temperaturen. Våra katter går försiktigt försiktigt på isen/vattnet och sprätter med benen när de blir det minsta blöta och hoppar hit och dit för att komma undan. Det ser verkligen roligt ut. Knäppa katter :)

Hoppas du haft en skön lördag och att du får en bra lördagkväll!

Pingjass och katter...

Nu är det som det ska igen. Stefan är hemma (ja, inte just nu, eftersom han alltid är i kyrkan på fredagkvällar med ungdomarna, men han är hemma i Avesta igen) och Seth är hemma. Jag har börjat krya på mig, vilket är skönt. Det var kanon att ha mamma och pappa här, även om jag får dåligt samvete över att jag inte orkade vara så social med dem som jag ville. Nu börjar ju vardagen komma tillbaka, när vi är någorlunda friska och vi är hemma allihop. Det känns så bra det!

Mamma och jag satt och pratade om ord som Seth ännu inte säger som de "ska" vara. Det är så gulligt och jag tänkte skriva ner lite här, för att i framtiden komma ihåg. Han pratar ju väldigt bra och rent med rrrrrrrrungande rrrrrrrrr. Han är väldigt noggrann med sina r, förstår du :), men några ord blir inte helt rätt och jag älskar det. Det är klart att det är bra om han pratar rent och rätt, men när han pratar helt som man "ska" kommer han ju vara stor... Jag är inte beredd på det än ;) Dessutom är han bara fem år...

Brukar - Burkar
Fortfarande - Unfarande
Koncentrera - Konctrarera
GPS - Pingjass
DVD - bedide

Det var några.  Jag kommer nog på fler framöver.

Inatt ska jag stänga sovrumsdörren och stänga katterna ute. Seth sover bredvid mig på en madrass, så det går ju bra att stänga dörren. Annars är det svårt att höra honom om han drömmer, eller ropar eller så, så när han sover i sitt rum är det svårt att ha stängt. Han får sova inne hos oss nu, för han är orolig skrutten och om det då hjälper honom att sova hos oss, så får han göra det. Vart skulle jag då komma med att vi ska ha dörren stängd? Jo, katterna är hemskt rara och söta, men de stör nattsömnen varje natt med sitt busande. Det går bra fram till 4 tiden, men då kommer de igång och lever rövare. Om man har ett glas med vatten på nattduksbordet, så åker det antagligen ner, eller så hittar de en strumpa att jaga runt med, eller någon av Seths leksaker eller helt enkelt sig själva. När de är ensamma hela dagarna känns det dumt att stänga ute dem hela nätterna också, men som sagt, i natt blir det så :) När katterna steriliserades tänkte vi att de nog skulle bli lugnare, men veterinären trodde inte det, med tanke på hur livlig - särskilt Gandalf är. Hon hade rätt. Det märks ingen skillnad :) Knäppa, men härliga katter.

Ha ha, vad har jag skrivit om... Ja ja. Jag är trött, så det blir lite rörigt och utan röd tråd.

Jag hoppas du får en skön och bra helg där du får göra något du tycker är roligt och "återhämtande" (är det ett ord?) för dig!!!


Visar en härlig vinterbild på Sethponken, som han kallas av sin morfar och morbror:)

Käre värld...

...inte trodde jag att jag skulle bli sjuk, men det blev jag. Min migrän verkar vara något annat, någon typ av infektion. Inatt låg jag vaken med frossa och huvudvärk. Detta har fortsatt under dagen tillsammans med illamående och att få springa på toa då och då plus värk i körtlar lite här och där. Tack och lov så är mamma och pappa kvar, så mamma har bakat bullar och toscatårta till min födelsedag och har servat med mat och sånt, under tiden jag legat i källaren och sovit och byggt med lego med Seth. De var även ute en sväng med Seth som fick åka skidor, när solen fortfarande sken. Sen började det snöa och sen regna. Hoppas det inte fryser på för mycket bara, för imorgon ska mamma och pappa åka hem och det är ju ändå en bit att åka. Själv kommer jag vara hemma resten av veckan och kurera mig...

Jag vet att det är trist att skriva om när man är sjuk, men det händer liksom inte så mycket annat här just nu :) Hoppas du kan ha överseende med det...
Jag tänkte i och för sig visa lite bilder som mamma tagit nu under de dagar de varit här. Håll till godo:


Gandalf the Diva...


Frodo den knäppa...


Seth i full fart på skidträningen igår.


Seth idag, när solen fortfarande sken.


Seth spelar PS2, Legobatmanspel, eller "Batuman", som Seth säger :D


Sov gott...

Jag fick en fråga från "Anonym" om jag har bloggat före 2008 men det har jag inte. Detta är min enda blogg jag någonsin haft :). Vad roligt att du gillar min blogg Anonym!! Jag är verkligen uppriktigt glad och förvånad över att ni är så många som följer min blogg och fortsätter göra det... Det uppskattas och känns långt in i hjärtat!!! TACK!

Imorgon är en annan dag... som Christer Björkman sjöng på 90-talet. Då tar jag nya tag och skriver kanske om något roligare än att vara sjuk :)

Kramar

Lycka

Nu är han hemma igen denna underbara kille :DDet är ren och skär lycka att träffa honom igen nu! Han har varit så ordentlig hela veckan hos mormor och morfar, så vi får väl se hur det går här hemma nu. Det är väl lite trots och trötthet som behöver komma ut misstänker jag. Ikväll fick han vara uppe tills jag gick och la mig, för han var ledsen och grät när han skulle somna. Det blev nog mycke känslor i kroppen på honom.
Han har saknat katterna och de har saknat honom. De söker sig till honom hela tiden och det är väldigt gulligt att se. Just nu ligger Seth och snusar bredvid mig (snusar är när man sover och det låter lite om en när man andas, men inte så mycket så att det blir snarkningar...)

När mamma, pappa och Seth åkte hit idag stannade de på McDonalds och åt lunch. Seth verkar ha en förmåga att få folk att tycka om honom för de frågade om han ville komma bakom disk och plocka ihop sitt eget Happy Meal. Det gjorde han ju förstås :) Tidigare har han fått gå in och göra sin egen glass på McDonalds, vilket han tror att han ska få göra varje gång nu, förstås ;)

Oj, vilket långt inlägg det blev. Jag skulle ju bara skriva att plutten är hemma igen nu.

Måste också berätta att vi har fått bönesvar förra tisdagen, igår och idag!! Förra tisdagen fick vi veta att Seth fått en plats på en skola vi verkligen vill att han ska gå på. Igår fick jag ett jobb i Örebro. Ett drömjobb för mig, ett jobb jag verkligen vill ha!!! Idag har vi fått en lägenhet. Vi ska åka och titta på den innan vi tackar ja, men det känns helt oooootroligt skönt! Det är också en lägenhet som vi verkligen vill ha (på pappret alltså, vi har ju inte sett den live än). Så nu är det mesta ordnat för oss, som inte var ordnat för bara en vecka sedan. Nu är det bara kvar att få sålt huset! Från mitt hjärta: Tack alla vänner som ber för oss och tänker på oss!


No one else could

Hej min vän.
Jag ligger faktiskt redan i sängen för jag har fått migrän. Det är inge roligt. Jag brukar inte ha det så länge och det är ju skönt. Det finns ju de som kan ligga till sängs i flera dagar, men det har jag aldrig gjort. Som mest har det varat i två dagar för mig. Jag har börjat bli ljuskänslig så jag ska lägga ner datorn, men ville först skriva några rader.
Har du följt Melodifestivalen? Du som känner mig vet att jag ÄLSKAR detta jippo. Det har jag gjort sen jag var liten och började få sitta uppe och titta på det, vilket var i början av 80-talet. I år tycker jag inte att sångerna varit så bra, men så köpte jag skivan och jag tycker att helheten är bättre än förra året, nu när jag lyssnat på skivorna. När förra årets festival spelas i bilen trycker jag bort ungefär varannan sång, så är det inte i år. En av mina absoluta favoriter, som jag också fastnade för från det att jag hörde den är Sebastians No one else could. Den har vettig text, vilket inte är jättevanligt i Mellosammanhang. Dessutom gillar jag hans röst och ja, hela sången. Såhär är texten:

You see, there are times when the doubts get to me
There are days when my mouth just won't speak
When the world seems to love that I'm weak, that I'm weak

You'd always come through, you'd always stayed true
When no one else would
You'd die for my sins, you'd fix everything
When no one else could
And I'd always believe you'd be covering me
When no one else would, no one else could

You know, there are feelings that I never showed
I have fears that nobody will know
There is sadness that grows from below
But I know

You'd always come through, you'd always stayed true
When no one else would
You'd die for my sins, you'd fix everything
When no one else could
And I'd always believe you'd be covering me
When no one else would, no one else could

(That no one else, like no one else)
When nothing works and nothing fix and nothing turns out good

You'd always come through, you'd always stayed true
When no one else would
And I always believed you'd be covering me
When no one else would

You'd always gone through, you'd always stayed true
When no one else would
You'd die for my sins, you'd fix everything
When no one else could
And I'd always believe you'd be covering me
When no one else would, no one else could

Har du någon favorit i årets Mello??
Nä, nu ska jag dra av datorn och vila mitt huvud.
Kram

Soft helg

Hej igen.
Vilken härlig dag vi hade igår. Jag vaknade alldeles för tidigt, runt 7 tiden. Det är den tiden - ungefär - som jag har i kroppen och jag vaknar då varken jag måste eller inte. Stefan vaknade till liv vid niotiden när jag började stöka i köket för lite frukost. Den inmundigades i sängen samtidigt som vi tittade på skidor. Härlig början på en lördag!! Framåt eftermiddagen åkte vi till Västerås och åt trerätters på Jensens. Mmm, så fantastiskt gott! Det var så skönt att ha tid att verkligen prata med varandra. Efter middagen såg vi på filmen "Min låtsasfru". Jag hade hört att den är jättedålig, men den var väldigt rolig. Vi skrattade högt flera gånger. Den kanske blev bra, eftersom vi inte hade några förväntningar på den. Det var ju en förutsägbar film, men den var riktigt rolig ändå :)

Idag började dagen vid 7:30 och Vasaloppet. Framåt förmiddagen åkte Stefan till kyrkan, men jag stannade hemma med väldig huvudvärk. Så jag spenderade hela förmiddagen i soffan under mitt täcke och tittade på Vasaloppet och sedan på herrarnas femil. En helt skön dag med andra ord - förutom huvudvärken då.

Även om vi tittat på skidor stora delar av helgen, så har vi haft tid för varandra och hunnit prata ifatt mycket vi behövde och ville prata om. Tänk att det efter över 10 år som gifta fortfarande är så roligt och härligt att umgås med Stefan. Han är min bästa vän och min absoluta favoritman :D

Det var riktigt bra att vi fick den här helgen nu, för veckan som kommer spenderar han i Uppsala.
Seth kommer hem snart, jippi! Mamma och pappa skjutsar hem honom och stannar några dagar. Ska bli härligt att få rå om dem lite också. 

Ja, det var min helg det. Hur har du haft det? Skulle vara roligt att få höra (läsa). :D

Nu hoppas jag att veckan som ligger framför blir bra för oss alla. Kom ihåg att "som din dag, så ska din kraft vara". Det är skönt att veta, för vi alla har både bra och svåra saker som ligger framför...

Stor kram.

Saknad

Hej.
Jag är visst dålig på att blogga nu. Jag är själv hemma, men Stefan kommer hem om ca en timma. Oh, vad jag längtar. Kvällarna har varit extremt slöa, nu när jag varit själv. Jag har inte gjort många knop och det har varit skönt. Men oj, vad jag inte gillar att vara ensam. Jag är ju inte van vid det. Ibland längtar jag enormt mycket att bara få vara ensam och så när jag är det så tycker jag inte om det... Knepigt.

Idag Skypade Seth och jag och efter en liten stund började han gråta. Både mormor och jag sa att man får gråta när man saknar någon och är ledsen, men han ville inte gråta, plutten. Det skär i hjärtat så mycket. Han har det hur bra som helst och trivs. Mamma skickar mms med bilder och videor på vad de gör och han ser genuint glad ut, så han har det toppen. Dessutom är det så bra att han får vara där, för annars skulle hans dagar bli superlånga hos dagmamman. Men det är inte lätt att vara borta från honom så här många dagar.
Det är nog svårare för mig än honom tror jag :). Oh, jag börjar nästan gråta nu när jag skriver om honom. Han är dessutom lite extra känslig och är mer orolig än han varit någonsin förut i sitt liv. Det beror bl a på att vi ska flytta och han är orolig inför det.
Jag tänker iaf inte vara ifrån honom en hel vecka igen, inte förrän han är tonåring ;). Men som sagt, det är fantastiskt att han får vara hos mormor och morfar och jag är hur tacksam som helst för att han kan vara där denna vecka.

Förra året på sportlovet var jag sjukskriven, eftersom jag var gravid och mådde skrutt. Jag åkte hem till mamma och pappa då också. Vilka fantastiska föräldrar jag har, eller hur?? De tog hand om mig och Seth under den där veckan. Det var rejält med snö då också, mer än nu tom.


När vi var nere på samhället häromdagen pratade Seth om den här stora snöhögen som han klättrade på. Den är vid en av parkeringarna nere på samhället i Kisa.


Ett till kort från förra årets sportlov.

Vad stor han har blivit nu när man jämför förra året och i år. Det händer mycket på ett år...


Ett kort från i år, som jag tagit från mammas blogg.

Nu önskar jag dig en superskön helg. Det ska jag ha. Det ska bli fantastiskt att ha en heldag ensam med Stefan imorgon!

Saknar dej 50 miljoner

God kväll.
Nu är jag hemma igen. Jag kom i och för sig hem igår, men jag var så trött så jag orkade inte skriva något. Seth är kvar hos mamma och pappa. Tyvärr blev han sjuk igår med feber, huvudvärk och snuva. Det känns inte roligt i mammahjärtat att vara ifrån sin plutt när han är sjuk. Men jag vet ju att han har det bra hos mamma och pappa och blir han för dålig så åker jag självklart ner till honom igen. Han verkar dock inte vara jättesjuk för idag har han åkt skridskor och hjälpt pappa att greja i trädgården. Eftersom jag är som jag är så har jag ringt och hört hur det är med honom ett par gånger idag. En gång sa han till mig att jag ringde för ofta :) Han sa också att han "saknar mig 50 50 50 50 miljoner mycket". ;) Härliga killen.


Seth hos frissan igår. Bilden är från mammas blogg

På lördag ska Stefan och jag ha en date. Det blir inte så ofta, som det borde bli, men på lördag har vi det. Härligt! Man behöver vårda sitt förhållande och hitta tider att bara vara själva. Det är svårt att göra det, särskilt när familjen inte bor nära och när jag är en sån som har svårt att be om den typen av hjälp. Det är lättare att be om hjälp när man måste ha barnvakt för att båda jobbar sent eller liknande, men att be om barnvakt för att gå på date, är svårare. Jag ska försöka bli bättre på det, för alla par behöver vuxentid och bara få vara tillsammans och hinna prata om allt och inget. Det är viktigt för förhållandet!! Jag längtar också efter att ha lite familjetid då vi alla tre gör något roligt tillsammans. Det blir inte heller för ofta. Ibland får vi boka in sådan tid i almanackan. Kanske sorgligt att man måste boka in det men det är viktigt att det blir av, för familjens skull. Seth och mammatid och Seth och pappatid är det inga problem med. Det har vi mycket, tack och lov!!

Ha en skön kväll!!! 

RSS 2.0