Kisa

Nu är vi här. Eller ja, det har vi ju varit sen lunch... Hanna och Albin var här när vi kom. Som Seth har längtat!! (Både efter dem och mormor och morfar).

Vår Tess är ju ganska skeptisk, eller vad man ska kalla det, till folk. Hon är glad och social så länge hon är i någon av Stefans eller min famn, men hon börjar gråta så fort någon annan tar henne. Och det är ingen fas för sån har hon varit mer eller mindre sen hon föddes. Så mormor och morfar jobbar på att bli "accepterade" eller vad man ska kalla det. Lillfisen. Hon är den hon är och vi får bara acceptera det. Seth var alltid öppen mot alla och brydde sig inte vem han var hos och hade aldrig blyga perioder, men han är den han är och Tess är den hon är. Det roliga är att hon kan va jättesocial och charma folk bara hon är i min eller Stefans famn. 
Jaja. Här sitter iaf morfar och jobbar på deras relation :)



Det går rätt så bra :).

Nu ikväll, när barnen somnat, tog vi fram datorn och tittade på " i huvudet på Gunde Svan". Oh så bra det är!!! Rekommenderas varmt!! 

Men nu ska jag stänga mina blågrågrönbruna och sova. 
God natt :)

Bildkavalkad

Oj oj. Jag hinner visst inte med. Jag hade tänkt hinna blogga på förmiddagen idag, men hann inte med. Men nu kommer en massa bilder från våra seansate dagar. 

I lördags var ju Stefan i Forshaga och för att göra det smidigt för mig så fick Seth somna i Stefans säng. Såhär såg det ut. Mina fina skruttar:
 
På söndagen var det gudstjänst, då Stefan predikade. När vi kom hem var vi alla trötta, efter klockomställning och lite sömn av olika anledningar. Så vi spelade Domino och chillade i soffan. 
 
Tessen var med på sitt sätt. 
 
Seth och Frodo hänger ihop som vanligt :)
 
På måndagen åkte jag och jobbade och lämnade de andra tre hemma (det är ju novemberlov). Jag fick det här fina kortet skickat till mig under dagen. 
Härligt att allt går så bra.
 
I tisdags var det full rulle. På förmiddagen förberedde jag och Alexandra inför kvällens höstfest. Så kul!! (Bilder kommer lite längre ner.)
Mitt på dagen drog vi ner till Strike och bowlade en timma och åt lunch. Vilken härlig stund!!!
Killarna slog mig stort, men jag hade roligt ändå :)
 
 
 
 
Sen, väl hemma, började vi fixa och duka till festen. 
Suddig bild tyvärr, men det såg lite härligt ut irl. 
 
Alexandra fixade ätbart spindelnät. :)
 
Ansiktsmålning på g.
 
 
Efter maten, som var kyckling, hasselbackspotatis, grönt potatismos och korvfingrar, dukade vi upp ett godisbord.
 
 
Älskar kattlådan:
(Mariekex och chokladbollar). Ni skulle sett barnens min när jag åt en chokladboll innan de förstod vad det var. Mohahahaha. 
 
Det här är också chokladbollar med vit marsipan utanpå. 
 
Jag tycker det blev riktigt lyckat. De hade roligt. Seth hade frågesport och kolaremstävling och så dansade de och hade uppvisning. Riktigt mysigt och många härliga skratt.
 
Barnen somnade glada och goa. Seth fick somna i Stefans säng igen för ett par andra vänner kom hit och pratade och umgicks en stund och då ville ju inte Seth lägga sig. Så han blev helt enkelt mutat och somnade så gott så ;).
Kolla in stilen:
Suddig bild igen.
 
Idag har så Seth och jag äääääntligen haft en mamma-son date. Det har varit ont om dem på senaste tiden. Men idag blev det så av.
Lyxig?? middag på Burger King. 
 
3D bio, filmen "Turbo", med popcorn och dricka.  LOVELY!!!
 
Nu väntar vi på att hemgruppen ska komma hit. 
 
Så jag ser tillbaka på ett gäng härliga, roliga dagar!!
 
Säger hej för denna gång med en bild på Gandalf, som la sig i den minsta lådan hon hittade :)
 
Ha det så gott och vi ses imorgon igen, hoppas jag.
Kramar

Återkommer snart!!

Hej hej. Här är det fullt ös medvetslös. Men jag återkommer imorrn förmiddag! Kram kram 


Funderingar om att se/höra misshandel

I fredags såg jag en misshandel. En man slog en kvinna i huvudet flera gånger. Jag tänker inte berätta så mycket mer om detta här, men det var inte på det sättet att jag kunde säga till eller gå emellan eller så. Däremot skrev jag upp var och hur och försökte se lite hur de såg ut och så ringde jag polisen på 11414. Det är ju inte säkert att de kan göra något, men ibland kan det ju vara så att de har mer på den personen det gäller och då kan det ju hjälpa att anmäla. 
Jag blir så vansinnigt arg. Vad är det för män som slår kvinnor??? Eller som slår någon?? Jag hittar inte ord, för jag blir så otroligt vred/vansinnig!!! Ännu värre de som slår barn! Jag kommer aldrig ha någon förståelse för de som gör så. Jag är en person som har lätt att sätta mig in i andra människors känslor och situationer, men det kommer jag aldrig förstå. 
 
Jag minns en gång när vi var nyinflyttade i Örebro förra gången vi bodde här, 2003. Då hörde vi en kvinna ropa och be om hjälp och hon skrek och grät och vi hörde det kanske i en halv minut. Det var på natten och vi försökte lokalisera vilken lägenhet det kom från.  Vi gick runt och lyssnade och tittade utanför osv osv. Men det var omöjligt att lokalisera. Så vi ringde aldrig polisen, eftersom vi inte kunde tala om varifrån det kom. (Det hade kunnat vara från 10-15 lägenheter ljudet kom från och ena trappuppgången kunde vi inte komma upp i.) Jag tänker fortfarande på denna händelse, trots att det är 10 år sedan och undrar om vi borde ringt ändå. Hur brukar du göra. Eller hur skulle du gjort? Jag tycker vi har alldeles för lite civilkurage här i Sverige och de som har det kan tyvärr råka illa ut själva. Men jag vägrar se misshandel och inte agera på något sätt. Jag vägrar bli den som blundar!!
Hur tänker och gör du? Har du varit med om någon situation då du fått anmäla eller ingripa? 

Lördag hos familjen Kindevåg

Hejsan svejsan. 
 
Galet, jag ställde just om klockorna här hemma, så vi inte glömmer det... Och helt plötsligt är klockan typ 20:30 och jag som är så trött... haha. Hoppas och ber att barnen (särskilt Tess) sover länge imorrn, så vi slipper vakna kl 5... Jag har nog börjat bli gammal, för jag påverkas mycket av att ställa om klockan och kan bli trött hela veckan efter. Nåja, det är ju inget jag kan göra något åt, utan det är bara ställa om och försöka anpassa sig. Det komiska är att förra året var typ första året när Seth kunde sova ändå, trots att vi ställde om klockan, men nu har vi ju börjat om igen så vi får väl se fram mot att kanske få sova lite längre om sisådär sju år. Samtidigt är det ju skönt att barnen vaknar tidigt. Tonårstiden är snart här, då man kommer få tjata och tjata för att få upp dem. 
 
Vi fick iaf en ganska lugn start idag. Tess vaknade förstås strax efter 6 och så har hon haft lite magont inatt så jag var bra trött. Men det var skönt att ta det lugnt och sitta och äta frukost länge. Sedan åkte vi iväg på friidrott. Det är så kul att Stefan är med som ledare! Han är bra på det!!! Och ni som känner honom, nu ska ni får höra: Han får bra kontakt med barnen och är jätteduktig med dem!! Helt fantastiskt, eller hur!!?? (Stefan kanske inte är den som gillar mest att jobba med barn på barnläger och sånt, men det här går jättebra! Misstänker att det är för att han gillar hela grejen med friidrott, att få göra det med Seth och att få leda glada, inspirerade barn i just idrott!!)
 
Fullt ös, medvetslös. 
 
Ja, just det. Igår köpte jag en onepiece till Tess. Jag kunde inte låta bli när jag såg den!! Den sötaste ever, enligt mig!!
Det är små morrhår målade på luvan också. 
 
Frågan är bara vad det ska föreställa... En björn? En katt? Vad tycker du?
 
Efter lunch åkte Stefan iväg till Forshaga för att predika där på ett ungdomsmöte. Seth gick över till Sebbe och Cornelia och var där ett tag. Jag sa ifrån om att vara här hemma, för jag mår fortfarande inte bra i min förkylning. Jag mår snarare sämre i trötthet och huvudvärk, men jag hostar inte så mycket längre. Så det kändes bra att de kunde vara där, så han fick en rolig eftermiddag, trots en trött mamma.
 
Sen hade vi tacomys här hemma. 
 
 
Två av mina absoluta favoriter. Den tredje fattades oss ikväll. Så vi tog några bilder på oss och skickade till honom så han fick känna att han var med lite ändå :).
 
Bilderna är lite suddiga tyvärr:
 
 
 
 
Seth vilade lite i Tess knä också under lördagsmyset. :)
 
Imorgon predikar Stefan i vår kyrka, men sedan är han ledig ända till torsdag!! Hur lovely är inte det då??? 
 
Kram pårä!!!
 
 
 

Kompismys

Goder fredagkväller.
Jag fick sova liiiite bättre natten till idag, men önskar fortfarande lite mer sömn och att få bli helt frisk. Nåja, det blir jag ju förr eller senare. 
 
Idag åkte Tess och jag iväg och träffade Ulrika och Hilde. En riktigt mysig förmiddag. 
 
 
 
Barn är för härliga att titta på!!! Hur de pratar, leker, tittar på varandra redan nu. 
 
Tess fick låna Hildes dator :)
En ny bloggare kanske? Eller författare... Eller ekonom... Eller...musiker...eller... Ja, det blir spännande att se :)
 
Sen for vi och hämtade Seth i skolan och spenderade eftermiddagen hemma. 
 
Seth är lik sin mor och hittar på en del knasigheter och vill helst ha det på kort:
Varför inte liksom..? 
 
Sen iväg till VIPS. 
Vi var tidiga, så Tess och jag väntade med Seth på att det skulle komma lite fler barn och ledare. Och under tiden spexade han och ville va med på kort :)
 
Tess fick va med såklart. 
 
Sen åkte Tess och jag till Marieberg, för att handla vantar, skor, träningskläder osv osv osv. Hon fick hänga på min mage när vi gjorde Marieberg osäkert. Mycket smidigt. 
 
Sen har det varit vanlig fredagkväll här hemma med att söva Tess, ge Seth kvällsmat, sedan fredagsmys, lägga Seth, ha lite egentid och sedan sova. Så nu är det nog dags att försöka sova!!
 
Hoppas du får en bra helg!! 
 
 
 
 
 
 

Halli hallå!

Oh, vad jag skulle behöva en hostfri och amningsfri natt nu. Jag skulle behöva få sova! Jag är trött. I och för sig orkar jag med dagarna ganska bra ändå, men det skulle va bra skönt att få sova!!
 
Idag har jag haft en mycket trevlig dag ändå och det är ju bra. 
Alexandra kom in hit och så fikade vi och planerade lite inför en liten fest vi ska ha tillsammans med familjerna på tisdag. Det blir riktigt nice!! 
På eftermiddagen kom hennes barn och hon själv in hit en liten sväng igen! När vi sedan skulle vi till kyrkan för en Green Houseträff ville Seth inte följa med utan ville fortsätta leka med Cornelia och Sebastian, så han fick följa med in till dem. Jättebra! Så Tess och jag åkte dit. Stefan kom från ett annat möte direkt dit. Calle var också där (en härlig "ettåring to be" i kyrkan). Han blev så glad när han såg Stefan att han sträckte sig mot honom och ville sitta i hans knä. Gissa om Stefan var stolt och nöjd :)
Stefan och Calle.
 
Nu ikväll försökte jag få till en syskonbild, när Tess ändå satt hos Seth. 
En såndär bild där båda tittar in i kameran och ser glada ut... det är inte lätt det. Men detta är nog närmare verkligheten. Eller hur? :)
Mina fina...
 
Ja, just det. Den här bilden vill jag ju visa också. 
Så fridfullt det ser ut. Och skönt. Jag vill också sova sådär skönt :).
Ha det så gott min vän!!!

Mammaträff, konstiga gubbar och dans.

Hej hej. 

Idag kom det lite mammaledigt folk hit :). Mycket trevligt!! Vi blev fem mammor och fem barn, fyra tjejer och en kille. 
Nu kanske du undrar om inte papporna är välkomna... Jo visst, men just nu är det bara mammorna som är hemma på dagarna ;). Det finns även fler pojkar i "gänget" men alla kunde inte va med. Så är det. 

Vi hade det iaf väldigt gott. Sist vi var hemma hos oss (i slutet av maj) så var de inte alls lika rörliga utan låg mest i famnen och sov. Nu var det mer fart och liv - även om de inte springer runt än.
 


Goa barn!! 

Tess somnade en sisådär halvtimma innan alla gick och jag väntade mig att hon skulle vakna då, för hon brukar ju inte sova längre. Men det var en trött bebis för hon sov en och en halv timma!!!! Galet! 
Tröttfis. (Jag fick gå flera gånger för att se att hon andades...Sån är jag :)) 

Hon har börjat vilja stå vid sitt babygym och inte bara sitta. 



Hon står inte lull än, men står rätt så bra när hon håller sig i. Men jag skulle inte lämna henne så precis...

När Seth kom hem åkte han och jag till Tegelbrukets bibliotek för han ville låna en bok. Lyckan blev stor när han fick ett alldeles eget lånekort!! 

Denna bok fick följa med hem :). 

När vi var hemma alla fyra gjorde vi såna här teckningar, du vet, där en börjar och ritar en hatt, nästa person gör huvudet, nästa överkroppen osv osv. Men man viker bort det man gjort så ingen ser det förrän man är klar. Nu kan vi ju konstatera att vi inte är konstnärer i denna familj, men roliga figurer blev det. :) 





Man har inte roligare än man gör sig ;).

Tess mumsade majskrok under tiden vi ritade. 


Sen hade Seth dansuppvisning för oss. 


Ja, det var lite från vår dag idag. 
Hoppas du haft det bra!!



Fotbollskväll

Ikväll är det Fotbollskväll här med några grabbar. Som tur är ville Sandra hänga på för att "girla" upp det lite bland allt maskulint. Hihi. Så nu sitter vi här och pratar mest om annat men har ett öga på fotbollen oxå. ;) 

Jag önskar dej en god natt :)
Kram 

Jobbdag

Hej hej hallå! 
Idag har varit en jobbdag. Tess och Stefan har varit hemma, Seth har varit i skolan och sen hos kompis och jag på jobbet.
Oj, vad jag gillar mitt jobb och mina jobbarkompisar! Faktiskt! Men det är gruvligt skönt att känna, när man kommer hem, att det är en vecka kvar till nästa gång. Nackdelen med att bara jobba en dag är att man måste hinna allt på en dag. Men jag tycker det är en grym förmån att få göra såhär. Det är ju inte alla jobb det fungerar på.
Jag vet faktiskt inte om jag har berättat här på bloggen vad jag jobbar med... Men jag är kurator. I Fagersta var det inom psykiatrin, men nu är det på en vårdcentral. Kanske har jag berättat det, men nu är det sagt igen. 
 
Hoppas din start på veckan var tillfreds :)
Kram

Lite offdag

Hejsan hejsan!
 
Idag är jag off. Det är nog kombination för lite sömn, lite för mycket omkring mig och en rejäl förkylning - igen, som gör det. Ni vet, jag är sådär off, så man t.o.m känner sig ledsen och nere fast det kanske egentligen inte finns någon direkt orsak. 
 
Men dagens höjdpunkt var att äta lunch med hemgruppen. Älskar mina vänner i den!!
 
Gårdagens höjdpunkter var Green House på kvällen och att vår vän Olof helt plötsligt dök upp till Green House. Han åkte spontant hit från Alingsås. Härligt och superroligt!! Han stannade över natten, men åkte tidigt i morse för att hinna hem till en grej i Alingsås. SÅ ROLIGT att ses sådär spontant!
 
Idag på förmiddagen tog vi det bara lugnt efter alldeles för lite sömn för oss alla fyra och med både Tess och mig rejält förkylda. Soffhänget resulterade i lite familjebilder :)
 
 
 
Stefan och Seth åkte iväg till kyrkan, men Tess och jag var hemma, för att hon skulle få sova igen det hon missade inatt (men det gjorde hon inte) och för att vi är så förkylda. 
 
Tess är ett plåster på mig fortfarande. Det är ju helt ok, för jag far inte illa av att ha henne nära precis och hon far ju inte illa av att vara nära. MEN det är jobbigt att Stefan inte riktigt "duger" just nu. Han vill ju också ha henne hos sig. Och det är frustrerande att inte ens kunna plocka ur diskmaskinen utan att hon börjar gnälla. Men när hon är i famnen är hon sitt vanliga goa, nöjda jag. Hoppas hon blir nöjd och glad igen ävnen om man inte bär på henne hela tiden.
 
Hon gillar min guldiga kudde, som jag fick av Seth :)
 
Hoppas du haft en bra helg!! 
 
Nu ska jag fixa kvällsmacka till Seth. Hoppas inte Tess bryter ihop ;)
Kram kram
 
 

Bildcollage och Crepes

God fredag!!

Här rullar dagarna förbi i full fart. Ikväll visar jag bara några bildcollage från igår och idag...


Tess är piggare men har haft en del ont i magen, men vi tror att katrinplommon råder bot på det... ;)

Vi vaknade till säsongens första snö. Frodo inspekterar snön. Eftermiddagen idag var vi en kort sväng till Mosås. 

Ikväll är Stefan hemma eftersom de inte kör Source (ungdomssamling) då det är Greenhouse imorrnkväll. Ljuvligt att få ha honom hemma en bonuskväll såhär. Seth var på Vips som vanligt. När han kom hem åt vi crepes och sedan chips. Och så spelade vi Den försvunna diamanten. Mysig kväll!! 
Tess sover extremt lite nu (för att va ett halvår), men är go och glad ändå- som tur är. 
Fredagkväll... 

Nu önskar jag god natt!!

Host host

Idag har Tess varit hängig. Hon hostar och det är jobbigt i bröstet på henne. Hon vill vara nära och accepterar inte att inte bli buren. 
Hon var vaken en del inatt/tidigt på morgonen, så när hon somnade vid 7 sov jag också. När vi vaknade låg jag i Stefans säng och hon i min. När jag ställde mig upp för att gå runt sängen började hon gråta :). Haha, inte mer än några decimeter har det fått vara mellan oss idag :).
Jag hoppas på en bra natt ändå. Hon sover oroligt bredvid mig nu, men jag hoppas... 

Så denna dag har vi varit hemma heeeela dagen och kvällen. Det var inte lätt att få det där med städningen gjord heller, när man har en bebis klistrad på sig ;) men Steff var hemma några timmar på em så då hjälptes vi åt. Skönt!!! 

Sötaste fötterna på en sovandes Tess.

Det värsta är att när man får ha henne som extra kroppsdel så orkar jag inte göra allt med Seth som han vill. Nu kan man ju inte göra allt förstås ändå, men idag orkade jag inte nåt knappt och han blev ledsen och jag fick dåligt samvete och känner mig sin en dålig mamma idag. Det är lite tungt när den känslan inte släpper. Nåja, imorgon är en annan dag...

Fina polers :)

Vi har ju fått låna massa kläder från Molly (och Alva oxå för den delen) och denna pyjamas är helt fantastisk tycker jag! 


När man kräks slem får man sova på en handduk, men man får sova i mammas säng hela natten... Liten som hon är tar hon ändå upp stor plats. 
Hoppas du får sova gott!!

Kram 

Fina höstbilder

Goddagens (eller godkväll) min vän.
 
Hur är det?? Här rullar livet på i 100, ungefär som vanligt just nu. Men det är roligt! 
 
Tess har haft lite ont i magen inatt, men sov iaf till 6:45, så det var skönt. Vi mötte upp Ullis och Hilde för att promenera in till Källan, som öppna förskolan i vår kyrka heter. På väg dit såg vi en fantastisk lövmatta och satte barnen där. Så fint!! Här kommer en radda med bilder som jag tog då:
 
Hej hej.
 
 
 
 
 
Sen var vi på Källan och fikade, sjöng och umgicks. Lovely!
Det var ingen idé att åka hem innan Seth skulle hämtas, så Stefan och jag passade på att äta lunch tillsammans. Det var väl det vi träffades idag... Han kom precis innanför dörren nu och jag är ju fortfarande vaken, så lite hinner vi iof prata nu innan jag somnar. :)
 
När Seth var hämtad styrde vi in och handlade lite frukost och annat nödvändigt (såsom Plopp och Daim hehe). 
Seth höll en skyddande arm om Tess, så hon inte skulle trilla. Gosungar. 
 
Väl hemma blev det mellis, läxläsning, laga mat osv osv osv. Du vet, det vanliga vardagslivet. Sen iväg till kyrkan på ett möte. Barnen fick haka på - som vanligt. Sen hem och äta kvällsamacka och lägga barnen. Det är något med Tess. Hon hostar, snorar lite och har kräkts mer än vanligt och verkar ha lite ont i magen. Så hon somnade vid 21:45. Liten skrutt. Då åt jag min kvällsmacka. Inte så bra att äta den så sent, men men, ibland blir det så...
Imorgon har jag inget inbokat förrän på kvällen, så jag hoppas jag ska kunna rensa lite i min garderob och få det städat här hemma, för det har fått stå tillbaka för massa annat nu ett tag. 
 
Nä, nu ska jag prata med Stefan. 
Kram kram
 

Perdsjös

Hej hej.
Nu börjar snart Elementary, och det vill jag titta på, så det blir ett snabbt inlägg. Tyvärr blev bilderna suddiga. De är tagna med Stefans telefon, smsade till min telefon och så in i datorn... så jag antar att det är därför de är lite suddiga. Jaja, de får hänga med i detta inlägg ändå. 
 
Igår kväll somnade Tess jättetidigt - det gick inte att hålla henne vaken - och då blev det förstås så att hon vaknade och det gick inte att söva om henne. Så då fick hon vara med när Seth nattades och det gillar han. 
Syskonen :).
 
Idag har jag jobbat igen. How I love my job!! Men man blir trött och sliten. Familjen hämtade upp mig på jobbet och så åkte vi och hälsade på härliga Elina och Oscar Perdsjö och deras lilla Alma också förstås. 
 
Go mat och gott sällskap bjöds det på!
 
Sist vi sågs tänkte Oscar att han och Seth ska spela hockeyspel, så det plockades fram.
Jag tor minsann att Seth fuskade lite vid tekningarna :) Alma ville också vara med och spela (förstås ;)). 
 
En riktigt mysig eftermiddag!!! Den tackar vi för :)
 
Hoppas din vecka startat bra!! Måndagar är ju sällan särskilt roliga, men hoppas du känner mod och kraft inför veckan som kommer.
Kram kram
 
 

God natt

Hej hej hallå.
Hur har din helg varit?
Vi har haft en amazing helg på alla sätt! Men nu är vi trötta. 
 
Idag var vi i kyrkan vid 9 tiden igen. Johanna och jag sjöng på mötet så vi träffades för att öva. Barnkören Salt sjöng också och skulle också träffas innan, så vi åkte ner tidigt alihopa. 

Salt sjunger. 
 
Sen var det barnvälsignelse också. Tre bebisar idag. Det är ju väldans många bebisar i vår kyrka i år. Och än har alla inte fötts, som ska födas i år. Härligt!! 
Men tre välsignades idag alltså. Suddig bild...
 
Nä, jag jobbar imorgon, så det är bäst jag går och lägger mig och säger hej till kudden.
God natt!!
(Avslutar med en bild på Tess, som jag visst brukar göra...)
 
 

Vår lördag

Hallojsan!!
Hur har din dag varit? Vi har bara haft det bra!! 

Strax efter 8 var vi i kyrkan för kl 9 kom ett helt gäng för att äta frukost tillsammans och sedan lyssna på Leif Carlsson och Hanna Möllås som pratade om relationer - typ.



En lång, men givande dag!
Vi var ju några där med bebisarna med oss. Här har Hilde och Tess hittat varandra 😊

"Vilken fin napp du har Hilde..."

"...får jag låna?" 😉 (I wish)

Stefan åkte ner till kyrkan igen till kvällen och jag och barnen hade mystid och tittade på Röjar Ralf. 

Nybadad och gosig innan vi började titta på filmen.

Nu är det pyjamas på och filmmys.

Jo, Tess var mer intresserad av leksakerna än filmen 😉.

Nu har Stefan kommit hem och poppat popcorn 😊 Så god natt för denna gång. 


Sovmorgon och promenad.

Hej hej friend! 
Nu är det äntligen fredagkväll. Trots att jag är hemma, nästan hela tiden så är det skönt när fredagkvällen kommer. Helgen betyder att man inte måste skjutsa till skola och att Stefan är hemma lite mer. 
Denna helg är iof full med grejer. Imorgon är det föreläsning och samtal med Hanna Möllås och Leif Carlsson om stärkt självbild och att vårda sin parrelation. Det ska bli spännande. På söndag sjunger Johanna och jag i kykan och på kvällen ska Seth på kalas. Så det kommer nog va fullt upp. 
 
Igår var Therese här och hon hade sytt så söta, fina mössor till Tess och mig. När Seth kom hem från skolan frågade han henne om hon kan sy en likadan till honom, men blå :)
Fina va??
 
Stefan kom ju hem igåreftermiddag/kväll och vi hann äta middag tillsammans innan jag for iväg till kyrkan för att öva inför söndag, då jag alltså ska sjunga med Johanna. Tess stannade hemma med pojkarna och jag kände mig så konstigt halv, men det var skönt att kunna ha fullt fokus på övningen. 
Stefan och jag hann "Catcha up" lite innan vi somnade. Skönt att få prata om vad han gjort och vilka intryck han fått under de dagar han haft borta och detsamma för mig. 
Imorse tog Stefan barnen så jag sov till 8:30!! (minus en timma mellan 6-7 då Tess var vaken) Så skönt och jag kände mig genast fräschare. 
 
Såhär såg det ut i soffan innan 7. Stefan jobbar ju till tidigast 24 inatt, så det är lite tidigt för honom att gå upp vid 6. Så barnen och jag hängde i soffan till 7, då Stefan gick upp och tog över. 
En suddig bild, men det var så mysigt när Tess la sig på kudden och vilade... Så jag var tvungen att ta med den. ;)
 
Tess och jag skjutsade Stefan till jobbet och sedan mötte jag upp Emma, Sofie och Matilda med barn och så promenerade vi i det härliga vädret vid Naturens hus :). Jag glömde min telefon hemma och kände mig helt naken. Jag vill alltid kunna ta kort och kunna bli nådd från Seths skola om det är något!! Men Emma lät mig ta lite kort från hennes telefon, så jag kan blogga ändå ;)  (De känner mig visst haha). Och jag ringde på Sofies telefon till Stefan så han visste att jag inte var nåbar på min egen telefon.
 
 
Galet vackert!!
 
I
 
Det skiljer bara två dagar på dessa töser och lika stora är de också i längd och vikt (give and take lite)
 
Nu ikväll har vi varit på VIPS, som vanligt. Snart blir det nog sängen. Jag gillar när båda barnen sover, såhär på fredagkvällen och jag själv kan lägga mig i sängen tidigt och läsa eller titta på tv. 
 
Måste bara visa en fin orkidé vi har här hemma också innan jag säger hej då för idag:
 
Jag gillar idén och tycker den är fin :).
 
Nu önskar jag dig en skön och bra helg!!!
Ta vara på dig själv och de i din närhet. Leenden kan förändra en persons dag, så var generös med dem :)
Stor kram!!
 
 
 
 
 

Ny dag, nya möjligheter

Fridens liljor.
Dagen idag har varit ok. Jag blir bara riktigt trött på kvällarna nu. I kväll kan det kanske bero på att Tess vaknade 5:20 i morse...
 
Ja, ja. VI har haft en bra dag idag. Alexandra var här på förmiddagen och efter skolan följde en klasskompis med Seth hem. Mysigt! 
 
De lekte och så spelade de in en film :):
 
 
En film de gjort alldeles själva, med lite kamerahjälp från mig :) Titta och njut på "Den Försvunna Skatten" av Minella och Seth. :) hihi. 
Jag ser nu att alla filmer jag lagt upp på Youtube spelas upp efter den film jag ville visa. De har ju gjort om Youtube, sedan jag var inne senast, så jag har inte hunnit lära mig det än, så nu kommer alla filmer å rad. Men du måste ju inte titta på dem utan det är bara att sätta på paus :).
 
Jag gillar ju att baka och hittade ett härligt recept, som jag var tvungen att prova. En choklad/mockatårta. 
Galet så god den blev! Men mäktig, så man vill inte äta några större bitar och det är väl egentligen rätt så bra det. 
 
Den här lilla strumpan har bara sovit två korta stunder idag. Jag förstår inte hur hon orkar. Hon verkar int ebehöva så mycket sömn som genomsnittsbebisen...
Men nöjd och glad är hon ändå.
Fullt fokus.
 
Nu sover båda barnen i våra sängar. Stefan är iväg och kommer hem imorgon igen, så Seth sover, som han brukar när Stefan är borta, i Stefans säng. 
Jag hoppas på en bra natt med mycket sömn. :) (Hoppas kan man alltid). 
 
Kram kram 

Dagen idag - sisådär rolig...

Hej min vän. 
 
Idag känner jag mig sliten. Jag är trött, har ont i kroppen, känner mig lite nere - ja, allmänt sliten. Men nu sover barnen och jag sitter med datorn i knät, har ätit lite fruktsallad och känner att orken nog är tillbaka imorgon igen - hoppas jag.
 
Igår när Stefan åkte för att hämta mig på jobbet och Seth hos en kompis, så trampade han jättefel i trappen. Tack och lov ramlade han inte! Han hade Tess i famnen, så det hade inte blivit något bra för någon av dem. Men han gjorde illa foten - mycket. Inatt har han nästan inte sovit pga värken. Så han ringde vårdcentralen i morse och fick en tid vid 11. Han kunde naturligtvis inte köra bil, så jag skjutsade Seth, åkte och storhandlade, packade upp varorna och sedan iväg till vårdcentralen. Där visade det sig att Stefan inte kunde röra tårna och han har mycket rörliga tår, i vanliga fall. Mer än många andra :) Men nu gick det inte och det värkte galet. Så iväg till akutröntgen på USÖ, där vi fick vänta en stund. När han kom tillbaka från röntgen var han vit i ansiktet. De hade ju varit tvungna att vrida på foten för att kunna ta bilder och det gjorde visst väldigt ont. 
 
Sedan in till ortopeden där väntan blev lång. Seth skulle hämtas 13:30 och Stefan har sedan länge bokat att åka till Jönkping idag för att titta på HV71-Leksand. Så han kände sig något stressad också. Men vi hade det trevligt i väntrummet tillsammans med flera av dem vi satt tillsammans med i röntgens väntrum. En dam, som var där med sin man berättade att hennes systers barnbarn också heter Tess. Coolt. Jag har ju inte hört någon annan som heter det och inte bara har det som smeknamn. Kul!!
Jag åkte iaf och hämtade Seth när han slutade skolan och sedan fick han följa med. Stefan fick till slut träffa läkare och 14:30 var vi hemma igen, med en halvtimmes marginal tills han blev hämtad kl 15. Han hade inte brutit något, men antagligen är ligamentet skadat och det kan ta upp mot ett år innan han blir helt bra i foten. Hoppas det går fortare. Han ska ändå träffa sjukgymnast snart pga ryggen, så då får de ta foten också. 
Rolig förmiddag? Nä, inte så värst. Och jag tycker riktigt synd om Stefan för det syns hur ont han har. 
 
Jag har alltid tyckt att min mamma är så grymt effektiv när hon gör saker. Jag vill också vara det :). Nu börjar jag förstå en del i att hon är så effektiv. Pappa har nästan alltid arbetat borta i veckorna, så hon har varit ensam i veckorna, med oss tre barn. Med hjälp av mormor och morfar, men med ansvaret för oss själv. Jag märker att jag är så grymmarns mer effektiv nu, sedan Tess kom. Galet vad jag hinner med den lilla stund hon sover. Man blir duktig på att vara effektiv de stunder man har att vara effektiv på :). Jag antar att mamma också har haft det så, när hon varit ensam med oss. :). Sen är hon nog en effektiv människa i allmänhet. 
 
Nåja, jag städade av lite och lagade mat till Seth och mig och så gjorde vi läxorna. Nä, jag hann inte allt det när hon sov, eftersom Tess aldrig sover längre stunder, men hon fick sitta bredvid i stolen när jag lagade mat. 
 
Seth hade en dansuppvisning för Tess och mig efter maten.
Tess tyckte det var hysteriskt roligt och skrattde och hoppade i mitt knä. 
 
Sen åkte vi iväg till körövning för Seths del i kyrkan. Där kände jag att luften gick ur lite. Väl hemma blev det lite kaos, med en gråtandes Tess (trött och hungrig), ett tappat glas med glasskärvor all over the place och försöka ge Seth kvällsmat. Men tar man bara en sak åt gången, så går det. Eller glasskärvorna var ju tvungna att prioriteras så att katterna inte trampade i det. 
 
Idag fick Tess borsta tanden för första gången. Det inhandlades tandkräm och tandborste till lillfisen. Seth fick äran ikväll :) 
 
Sen satt hon med den en bra stund själv och tyckte det var skönt och gott att tugga på den :)
 
Ja, det var kanske inte det roligaste inlägget i världshistorien, men så har min dag varit idag. Det är livet det också. Det är lite tråkigt att saker som jag behöver ha lite hjälp av Stefan att göra här hemma, inte blev gjort idag, som planerat pga foten. Men någon gång blir det nog gjort ;). 
 
Nu ska jag nog säga hej till kudden. Så sov gott och ha det bra!!

Andra måndagen

Ja, så var andra dagen på jobbet avklarat. Roligt idag oxå och det gick bra för Tess och Steff även denna dag. Hon äter inte så mycket, men är rätt så nöjd ändå - som tur är. De kom till jobbet även idag, så Tess fick äta lite. Sååååå mysigt det är att få besök sådär på lunchen! 
Jag är tacksam att allt går bra trots flaskvägran och nästan vägranattätaannatoxå. 

Igår blev vår eftermiddagsdate inställd då stackars Lotta fick åka till akuten och ta bort sin blindtarm. Usch! 

Men vi hade det bra här hemma. Det var skönt med en heldag med familjen. Vi var grymt trötta alla fyra så vi behövde nog en dag att bara va. 


Mina darlings



I veckans veckobrev från skolan står det om att Stefan ska till klassen och berätta om sitt yrke nästa onsdag :). De pratar om yrken nu och har bett oss föräldrar att några gärna får komma och berätta. Kul! Seth är så stolt att Stefan kommer dit. Hoppas att det där att han är stolt över sina föräldrar håller i sig :) hihi och att han inte skäms för oss. Iof har ju jag aldrig skämts för mina föräldrar, så alla tonåringar gör inte det. 


Såhär såg det ut i vår soffa när vi kom hem (Seth var hos en kompis och lekte efter skolan så han och jag blev hämtade när jag jobbat klart). 

Man blir liksom varm i hjärtat.


Tänk när Tess oxå sitter där med en telefon eller iPad eller liknande :). 

Nu har jag lagt mig. Är trött och lite illamående efter dagens jobb och kvällens hostmedicin, som min mage reagerar på. 
Har den här guldklimpen bredvid mig:

Önskar dej en lovely kväll och dag imorrn.
Kram

Christian 40 år

Igår vid 9-tiden styrde vi kosan mot Borås, Sjöbo Näs. Stefans bror, Christian, firade nämligen sin 40 årsdag där. Resan ner gick bra. Vi stannade två gånger bara. Känns skönt att det fungerar bra att åka bil med barnen. 
Seth höll låda och sjöng med i sina sånger på iphonen. :) (Han var nykammad, när vi åkte hemifrån, men det ruffsades till på väg ner..)
 
När vi kom dit strax före 14 så var det mest familjen som kommit och bjöds på fantastiskt god soppa.
Det var lite kallt, så vi värmde oss framför brasan. (Vid 16 var det dock fullt med familj och vänner så då var det bra varmt där istället ;)). 
Varmt och skönt. 
 
Mina och Ellika (Seths kusiner. Jona fick jag inte med på något kort...) Fina, goa tjejer. 
 
En liten promenad i regnet fick Tess att somna skönt i sin vagn trots high life runt omkring. 
Gosfia.
 
Stiliga paret haha. 
 
Värdinnan Emma-Karin. 
 
Det bjöds på galet fika. Christian har bakat massvis av muffins i olika smaker.
 
Bland annat:
och
Ballerina!!! Det låg en hel ballerina inuti muffinsen :) Coolt.
 
Ahlgrens bilar var min favorit. 
 
Bröderna tog sig tid att prata en liten stund.
Christian hade svårt att förhålla sig normal på detta kort :).
 
 
Barnen hade hittat på en tipspromenad om sin far. Den gick vi tillsammans med farmor. 
 
 
Seth såg vi inte mycket av. Han lekte med de andra barnen och hade fullt upp. 
 
Vid 20 tiden åkte vi tillbaka hemåt, nöjda och glada efter en härlig fest. Det gick så över förväntan att åka hem. Vi fick stanna en gång för matning av Tess, men i övrigt sov båda barnen (ytterst ovanligt att Seth sover i bilen) nästan hela vägen. Så skönt!! Strax före midnatt var vi hemma. Tess somnade inte om förrän 01:30, men sov sedan till 8:30, så det var skönt. Seth sov ända till 9 och även det är ytterst ovanligt. Skönt med sovmorgon för de trötta förläldrarna. :)
 
Så nu hänger vi i soffan och har familjetid. SÅÅÅÅÅÅ skönt. I eftermiddag ska vi iväg till brudparet som vi var värdar för i somras. Det blir najs det. 
Tess hänger skönt mot mitt ben.
 
Och så Seth förstås :). 
 
Ja, det var en del av vår gårdag i bilder. 
 
Ha en fortsatt skön söndag!!!!
 

Playdate

Idag har Tess och jag haft besök av Hilde och Ulrika. Hilde är några veckor äldre än Tess.
 
Det blev en mysig förmiddag. Promenad i den härliga hösten, fika och mycket prat. Härligt. Här är lite bilder på de söta töserna :)
 
 
 
 
 
Goa tjejer.
 
När vi hämtat Seth gick jag in till Alexandra på kaffe. Härligt! Cornelia och Seth försvann in till vår lägenhet och lekte när vi satt och pratade i deras lägenhet :). 
Nu är Seth iväg på Vips, han kommer väl hem när som helst, och Tess sover - äntligen efter mycket tandkrångel och gnäll - och jag bloggar. Stefan skjutsar hem Seth snart och då blir det fredagsmys!! 
 
Ja, just det!! Jag har ju glömt att berätta att Tess sa "mamma" i måndags. Ha ha. Det var helt medvetet från hennes sida ;). Hihi. Hon låter såhär ibland: mamamamamamamamamamamamampapapapapapapapapap typ. Så i måndags så sa hon bara "mamma". På musikrådet, så jag har vittnen :D Jag tyckte det var vansinnigt roligt iaf. Jaja. 
Imorrn hör ni nog inget från mig för då ska vi på 40 årskalas utanför Borås. 

Kram kram. 

Mest om Tess

Min lilla fis har börjat vakna runt 5 på morgnarna. Det är i tidigaste laget tycker jag. I början, när hon var ny, så var jag så inställd på att vara vaken på natten och tidigt. Men det är ju först nu, som hon börjat vakna tidigt och nu har jag vant mig vid att gå upp runt 7 och bara vara vaken för att amma på nätterna. Så jag blir bra trött nu, när hon är vaken så tidigt. Men vi har sällsakap av familjen Macahan, som börjar där någonstans på TV4 guld. Härligt, det iaf. Eftersom jag inte somnar så tidigt, så är jag alltså trött just nu och har inte riktigt koll på tillvaron, känns det som. Men men, förhoppningsvis sover hon bra snart igen. Jag skulle tro att det är tänderna som spökar. 
 
Idag bet hon mig också, med sin lilla gadd. Hon har bitit förut, men nu började det blöda! Galet vad ont det gjorde. Jag.Vill.Inte.Amma.Längre!!! Jag vet att man inte "får" vilja sluta, men för mig är det så. Hon är nu sex månader, har helammat så lång tid och nu bits hon. Jag är glad att amningen fungerar, men nu vore jag glad om hon börjar äta annat lite - läs mycket - bättre. 
 
Vi var på läkarbesök idag. Hon fick en "godkänd" stämpel i rumpan och det känns ju riktigt bra. Hon växer och mår bra och det är ju det viktigaste. 
 
Stefan kom hem för en liten stund sedan och när jag kom in till soffan såg det ut såhär:
Mina fina pojkar!! KÄRLEK! 
 
Jag hoppas du har en fin kväll på alla sätt!! 
Kramar

Sex månader och 42 år.

Idag har vi slagit på stort och firat två grejer!!
Dels att tess idag är ett halvt år. Galet vad fort det går!!! Dessutom har vi firat att mamma och pappa varit gifta i 42 år! Respekt. De kom hit och hälsade på oss lite, dagen till ära. 
 
Varför då fira Tess? Jo, Seth är ju född på juldagen. Därför bestämde vi oss för att fira halvårsdagarna lite extra. Detta höll kanske i fyra år, sedan har vi glömt det. Men i hans fotobok - som är över hans första år - så finns det med när han är ett halvt år och får smaka tårta första gången. Och då känns det bra och naturligt att det ska vara detsamma för Tess. 
Nom nom, som hon gillade det.
Mmmm, vad gott. 
 
Nu fick hon inte några mängder, utan det var mest principen :)
 
Jag gjorde små minitårtor. Inte de snyggaste, men goda. 
Seth dekorerade sin egen tårta. 
 
Mammas och pappas tårtor. 42 år som gifta!
 
Tess, som fick en sexa på sin, för sex månader.
 
Full fart på barnen :)
 
Mamma och jag passade på att ta en kort promenad med Tess i det härliga höstvädret. Vackert så det förslår!!
 
 
 
 
Min fina mamma!! 
 
Ikväll har vi haft hemgrupp. Det blev lite senare än vad det brukar, så det är därför detta blev ett sent inlägg. 
Hoppas din dag varit bra!! Jag är helnöjd med min dag!! 
Kram
 

Spruta

Hej hej igen.
 
Hur står det till? 
Här är det tröttmössa på... Tess sov inte så bra inatt, så jag är trött. Jag fick sova till åtta iaf, eftersom Stefan fixade med Seth på morgonen och skjutsade honom till skolan. (Tess vaknade vid åtta, annars hade jag fått sova längre.) Inatt är Stefan iväg med sina kollegor, så jag hoppas på en bra natt nu, eftersom jag måste upp tidigt och få iväg Seth till skolan. 
 
Jag fixade och grejade här hemma idag på förmiddagen. Mamma och pappa kommer imorgon och de firar då bröllopsdag och Tess blir sex månader imorgon så det ska firas. ;) 
En promenad på förmiddagen satt fint i min förkylda och trötta värld :)
Visst är det vackert!!
 
Tess sov skönt.
Gos!
 
Sen hämtade vi Seth och åkte hem, spelade lite Skip-Bo, åt mellis och lite sånt. Sen tillbaka till skolan, där Seth skulle få vaccin. De har visst ändrat när man får vaccin... När jag var barn fick man som bebis, vid sex år och sedan i fyran och sexan. Fyran var vaccin mot stelkramp. Nu får de alltså vid sex år och sedan tvåan och antagligen i åttan nästa gång. 
Han var bra nervös och kunde inte sitta still i bilen på väg dit. När vi kom fram pratade han med några klasskompisar som redan tagit och som inte tyckte det var så farligt. Bra det! Det lugnade honom lite. 
 
Nu är det dags.
 
Jag fick sitta bredvid och han fick luta sig mot mig. Tess var ju med i min famn också så det distraherade bra. Han var jätteduktig och det gick bra.

Vi fick sitta kvar i tio minuter efter för att se att han mådde bra. Vi var ju många där, som satt och väntade. En flicka var jätteledsen och rädd och grät när hon var inne hos sköterskan. Väggarna är inte så isolerade, så det hördes ut till oss. Då sa en person att det märktes att det var en flicka, som var där inne, för pojkar gråter inte för en spruta. What!! Oj, vad det bränner till i mig då. Då blir jag arg. Pojkar som är runt åtta år, måste väl också kunna vara ledsna och rädda och få uttrycka det. Gah!!! 
 
Något mer lättad, visar han upp plåstret på en bild till pappa (tyvärr blev den lite ljus för solen låg på). 
 
Nä, nu är det snart dags att säga hej till kudden, eftersom jag inte vet hur natten kommer bli. Bäst att passa på att sova när jag kan. 
 
God natt god natt!!! 

RSS 2.0