Krupp är blä

Hej hej. 

Jo, jag tänker att jag berättar hur det gått natten till idag och idag. 

Vi höll på här hemma med mediciner, sitta vid öppen balkong (och öppet fönster) men inget hjälpte. Så till slut åkte Tess och jag in till akuten vid strax före 3. Vi fick hjälp direkt och det var skönt. Hon syresatte sig lite dåligt, men inte för dåligt som tur var. Hon fick lite fler mediciner och sen fick vi åka hem. Så vi var hemma runt 5 igen. (Då sjöng fåglarna så otroligt fint och gjorde mig glad). 
Tess sov inget från 22 och framåt utan hade så jobbigt med kruppen så hon kunde aldrig somna. Vi sov dock mellan 5:30 och 6:30 sedan vaknade hon av hostan. (Hon kräks ju när hon hostar sådär så det var jobbigt för henne). Så denna natt sov Tess ca 3 timmar och jag 1. Stefan sov inte mycket mer heller och Seth vaknade flera gånger av detta. Han var förresten så söt där på morgonen. Han ville vara hemma och se så allt gick bra för henne. Hon hade det så jobbigt så han blev orolig, men förstod att det inte var farligt förstås. 

Jag trodde hon skulle sova något under dagen, men hela förmiddagen hade hon så jobbigt att så fort hon lutade sig bakåt hostade hon. 

Såhär såg hon ut hela förmiddagen. Blek och trött.


Men framåt eftermiddagen piggnade hon till lite. Hostan släppte av, men hon var så hes så hon själv reagerade och frågade vad som hände med rösten. Så skönt att hostan släppt av något. Hon blir dock ansträngd och tät i andningen och trött så fort hon gör något eller blir upprörd. 

Trots så lite sömn och att ha det så besvärligt så har hon varit vid gott mod. Helt fantastisk unge det där! 

Seth har haft fullt upp idag med skola, kompisar och nu vara borta med Hallmans hos Rasbergs för att hänga hela fredagkvällen. Så skönt för honom! Jag får dåligt samvete när det går ut över honom att inte orka något och att inte hinna med honom när Tess är sjuk. 

Jag kommer ta en riktigt tidig kväll och hoppas att kruppen uteblir inatt.

Hoppas du haft en fin dag!! Och att du får ek bra helg!

Kram 


Krupp

Här sitter vi i en fåtölj, vid en öppen balkongdörr och tittar på Netflix. Kruppen är här och hälsar på... blä! Stackars Tess. 


Det är märkligt och häftigt hur man kan lära sig att läsa och tolka sina barn. Redan när hon kom hem från förskolan märkte jag att något var på gång. Sen när hon sovit ett par timmar satte det igång. Så nu sitter vi här... 

Trötta punkt se... 


Nu hoppas vi på några timmars sömn inatt. 
Kram kram 


Let's talk...

Favorit i repris!!

Jesus, kaffe, Starbucks... 

Jag tycker denna bild ger ro på nåt sätt. Jesus är min vän, som jag kan sätta mig ner och prata med, som ger råd, tröst, förmaningar, gråter med mig, skrattar med mig osv. Allt över en kopp kaffe 😊 (eftersom jag gillar kaffe😉). 

Kram 


Smäll i huvudet

Nu är vi trötta och nöjda efter att ha haft en kompis till Tess här tillsammans med kompisens mamma. Så mysigt! 

Seth har varit hemma idag. Jag fick hämta honom på skolan igår då han slagit i huvudet ordentligt. Han var blek och tagen hela eftermiddagen. Så han fick vara hemma idag. Nu är han piggare så imorrn blir det skola igen för honom. 

Hoppas du har en bra kväll ❤

Kram kram


Våååååååår

Hej hej.

Nu sitter vi hemma i soffan igen. Matchen mellan LIF och Mora står på och Stefan är allmänt upprörd eftersom LIF inte spelar så bra.
Jag bryr mig föga men sitter gärna med!

Vi hade en jätteskön förmiddag i Kisa!! Vi åkte ut till Rosebaden - eller Åsesund som vi kallar det eftersom jag sa så när jag var liten...
Där växer det massor med blåsippor. Så vackra!! Här är några bilder på denna våriga blomma!

Det var otroligt skönt där det var lä. Blåsten var kall och ganska hård, men solen värmde! Alltså jag älskar verkligen att vara ute såhär!!

Seth filmade lite av vår promenad 😊. Vi hörde och såg en hackspett. De är så coola. Deras huvud rör sig så snabbt så hjärnan måste ju flyga runt där inne... häftigt hur de är skapade! 


Vi passade på att ta ett litet familjekort 😊.

Alltså så härligt!

Sn satte vi oss och fikade i solen.

Väl hemma igen lektes det i sandlåda, cyklades och hoppades hopprep. 

Tess och pappa kollade in kort på alla barnbarn (via en manick som hänger på väggen). 

När vi åkte hemåt bestämde vi oss för att stanna och ta lite kaffe vid en sjö, eftersom vi ville få njuta av det härliga vädret! Vi hade aldrig varit där förut, men det var riktigt fint.

Vi stannade också till vid stridsvagnen som är innan Tjällmo. Seth ville nämligen läsa på skylten som är vid den.

Nu önskar jag dej en god kväll!!😊


Kram 


Vår

Hej hej.

Nu är vi hemma i Kisa och galet vad skönt det är mes sol och lite värme! Det blåser kallt, men när det är lä och solen ligger på så är det SÅ skönt!!! 

Vi tog förmiddagsfikat ute på altanen. Love it!!!



Vi har varit och hälsat på min mormor i hennes nya boende idag också. På det boendet bor det också en katt, som mest är i just det rum som mormor bor i. Så mysigt!!

Katten Jansson på mormors säng.


Vi har haft en härlig dag med promenader och god mat. Det är en lyx att ha så Goa föräldrar!! Det är också en lyx att ha mormor med sin humor och retsamma (på ett positivt sätt) kommentarer. Älskar det!!

Nu på kvällen var vi alla trötta och Tess och pappa låg skavfötters på soffan och vilade. 😊

Glöm nu inte att ställa fram klockan en timma inatt.


Kram kram 


Fint

Nu är det vår i luften!!

Jag älskart!!

Det här är vackert! Krokusar, ett säkert vårtecken!


Kram



Måla

I helgen som kommer ska vi hem till Kisa och hälsa på. Tess har idag målat en tavla till gammelmormor, som hon ska få när vi ses.

Måla

Jag tycker den blev fin!

Det är Tess, gammelmormor, mormor och morfar.

Det ska bli gott att komma hem lite. Det var länge sen nu.

Kram kram 


Happy birthday to me!

Idag fyller jag år! Hurra för mig och hurra för min mamma som också fyller idag! 


I morse blev jag kungligt firad av mina barn och Stefan! 

Det är så härligt att lyssna på dem när de gjorde iordning frukosten! Sen gick de uppfört trappan och sjöng 😊. Så fina!!! 
Jag tog kort på dem men det blev rejält mörkt... 

Gandalf var med förstås 😊.


Detta är lycka!!!


Jag blev kungligt firad! Barnen hade valt egna presenter och av Stefan fick jag en ny telefon!!! En iPhone 7. Wow! Det hade jag inte väntat mig! 

Fotoram och ett minikitt med sax, penna, nitapparat osv. En badborste och en spegel av Tess och telefon och choklad av Stefan! 

Bästa familjen!!

Tess gillar att va mycket på sitt rum! Gandalf gillar det också. Ser du Gandlaf uppe på skänken, på Hello Kittykudden? 😊

Nu ska jag lägga mig. Nöjd och glad!! 


Kram 


Gudstjänst

Wow!! Idag har vi haft vår första söndagsgudstjänst med vår kyrka! Så härligt!! 

I januari 2015 träffade jag, Stefan, Matilda och Elias Anders Olsson från Connect Church Göteborg och Connect Örebro föddes där i vårt vardagsrum. Idag drygt två år senare hade vi vår första söndagsgudstjänst med kompletta team, Kids osv. Vi har fantastiska Campus pastorer i Rickard och Rebecca Backlund. 
Så tacksam!!! 
Här är lite bilder från dagen. Anders var här och predikade, vårt eget lovsångsteam ledde lovsången och Kidsen var med i slutet och dansade till sista sången. Jag älskar det!!!

Jag får verkligen leva min dröm just nu och att dessutom få göra det tillsammans med Stefan!

Jag är så tacksam för alla nya människor som kommit in i mitt liv!

Nu ska jag lägga mig, glad och trött efter en fantastisk eftermiddag!! 

Kram 


Baka och Kalajs

Hallojsan! 

Hur har din lördag varit?? 
Vi har haft en bra lördag! 
Vi har städat och Tess och jag bakade en kladdkaka på förmiddagen.

Det här är ändå det bästa med att hjälpa till att baka 😉.


Hon har även klätt ut sig idag och suttit såhär:

Så söt!


På kvällen kom lite tjejkompisar som jag bjudit hit på kalas. Jag fyller år på måndag och jag ÄLSKAR att fira allt som firas kan!
Så roligt!!

Detta älskar jag! Att ha folk hemma! Ikväll orkade jag dessutom med det, vilket inte är en självklarhet just nu.



Jag orkade tom göra en tårta!!

Stefan bakade scones och hade köpt hem massa marmelader och ost och kex! Gott! 
Han är så bra på att serva såhär!

Nu är det dax att sova!! 

Glad och tacksam lägger jag mig nu! 
Kram 


Lika och trött

Hej hej! 

Sorry att det gått flera dagar mellan mina inlägg. Jag gillar inte när det blir så, men jag har helt enkelt varit för trött. 

Igår kväll var Tess också rejält trött till och med så trött så hon nästan somnade när hon tog sin medicin. (Hon är inte längre sjuk, men måste ta sin medicin via nebulisatorn ett tag till). 

Söta!!


Idag när jag hade varit på jobbet ett par timmar och sedan träffat Alex en stund var jag helt slut och la mig och vilade. Så mysigt att få sällskap av Gandalf! 

Ibland önskar jag att jag kunde sova en stund mitt på dagen (sover inte så bra på natten), men jag somnar aldrig. Jag vet att det är bra att jag inte sover på dagen, men det skulle va skönt... samtidigt är det ju bra att bara slappna av en stund och ligga och blunda utan att somna. 


Jag och Alexandra hade klätt oss likadant idag. Dessutom hade vi grönt denna Saint Patrick's day!

Haha förutom längden är vi så lika. Tom samma frisyr, hållning och kolla våra händer!! (Sen har Alex mycket snyggare naglar än vad jag har, men det syns ju inte här).

My sister from another mister liksom! 

Nu önskar jag dej en härlig helg!!!

Stor kram 


Lugn och ro?

Hej hej!


Jag försöker måla och lyssna på böcker för att varva ner mej själv. Det är gött tycker jag. 
Idag behövde jag verkligen tystnaden en stund och när det var tyst en liten liten stund satte jag mig vid bordet för att måla. Det gick sådär...

Gandalf skulle förstås vara med...

Men det var mysigt. Det är lugnande att gosa med henne också. 


Seth blev så lycklig när han kollade i kylskåpet för att fixa kvällis. Han hittade beasås - vilket han älskar - och blev så glad!!! (Naturligtvis åt han det inte på sin kvällsmacka 😉)

Haha älskade unge!!


Kram kram 


Kaffe

🤓☕️❤️


Gandalf

Nu har barnen gjort iordning en egen liten "sovhörna" till Gandalf - där hon dessutom trivs att vara i!


Det blev en mörk bild tyvärr...

Det är härligt att vårt hem tar form med olika detaljer. 


Hoppas din helg varit bra!!

Kram 


Astma och Mello

Hej hej.


Idag fick Tess ett rejält astmaanfall och Stefan och hon spenderade kvällen på akuten. Nu är de dock hemma igen. 

Seth och jag hade iaf härligt sällskap på Mellon.

Magnus, Hanna och Smilla från Forshaga stannade på väg hem från annan ort för att titta på mellon (och umgås).
Och så var grannarna här - eller våra förra grannar, men de kommer nog för alltid heta "grannarna"😊.

Barnen hängde i Seths rum och tittade där och vi andra var i vardagsrummet.


Hoppas du hade en fin kväll!!!

Kram 


Blött

Det här med regn och lera! Vilken lycka när man är liten!!

Det var en geggig och smutsig tjej jag hämtade idag.


Kläderna i tvättmaskinen och barnet i badkaret när vi kom hem.

😊

Kram 



Internationella kvinnodagen

Idag är det den internationella kvinnodagen!

Vad glad och tacksam jag är för de kvinnor som gått före och kämpat för våra rättigheter! Vi är alla lika värda! Inte likadana, men lika värda! 


Jag hoppas jag får vara en bra förebild för denna fantastiska tjej och att vi kan ge henne bra förutsättningar till det hon möter i livet! 

Hon är redan en tjej med mycket och stark vilja! Jag älskar det!! You go girl 👊🏻


Kram 


Kissen

Det är så skönt att Gandalf trivs här i lägenheten. Hon sitter ofta i fönstren och tittar på fåglar som sitter på hustaken.




Vasaloppssöndag

Härliga söndag!!!


Barnen kollade annat medan Stefan och jag kollade Vasan. (Jo, femmilen blev det också efteråt 😉).

Vi följde Elias och min syssling Robert via appen. Så bra av dem! Robert är ju med uppe i eliten och åkte in efter ca 4 timmar på typ 46:e plats eller liknande och Elias åkte för första gången som glad amatör! Spännande!

Mitt i allihopa skulle denna glada tös iväg på kalas.


Nu ser det ut såhär här hemma:

Japp hon gillar sina gosedjur. 😂


Kram kram 


Min dag

Idag:


- Långfrukost med familjen.
- Handla.
- Vila när Stefan gjorde lunch.
- Titta på tremilen med Tess (som inte tittade så mycket). Haha.


- fira Alex som fyllde år igår. (Glömde fota 😳).

- vila när Stefan fixade med disk och sånt.
- äta kvällis med Karlssons.
- kolla mello med 👆🏻.

- sova!


Bra dag! 

Alltså, de här Karlssons, de är goa de!!!

(Kort inte taget av mig utan av någon annan.)


Kram 


Det här med att kunna gå till skolan är allt riktigt bra! 

Mina fina fina barn!!!!! 


RSS 2.0