Vem hade Stefan med sig hem idag?

Idag kom Stefan och Seth hem vid 14 tiden, efter att ha varit på Dalagården på församlingshelg. Det hade gått jättebra trots att Stefan är rejält förkyld. Seth var jättesocial, lydig, glad och hade jätteroligt hela helgen. Men så fort han kom hem så har det varit trots, skrik och olydnad... Känner inte igen honom alls. Men men, inte så konstigt när han varit så duktig hela lördagen och halva söndagen och dessutom varit ifrån mig. Det är nog så att vi är otroligt bortskämda med Seth. Han är så sällan besvärlig, så man blir förvånad när han är det, men jag tänker att det är normalt. Det vore ju mer onormalt om han inte var besvärlig ibland. Han har varit en hejare på att visa sin egen vilja sedan han var en "spädis" och han trotsar också titt som tätt, men oftast går det inte över i skrik och tandagnisslan och så uppenbar medveten olydnad. Men men, nu sitter han och sjunger i badkaret och sen blir det Bollibompa och sen sängen och det blir skönt för både honom och oss vuxna. ;o)

Tror att jag blir hemma imorgon också. Jag känner mig piggare, särskilt när jag är i horisontalläge, men så fort jag är uppe så blir jag helt trött och förbi, så jag behöver nog dagen imorgon också för rekreation...


Sällskap

Detta har varit mitt sällskap idag:En urmysig "måbrafilm" som handlar om en tecknad tjej som blir skickad till New York av den elaka styvmodern. Hon blir där en riktig person. Helt underbar. Tyvärr går det inte att få in ett youtubeklipp nu, något fel med bloggen... eller på mig =) Här är iaf länken till en av sångerna i filmen. Det är så roligt att se henne, hon är som en tecknad person.
http://www.youtube.com/watch?v=xRYU4cqUAUs

Sen har jag ju självklart dessa två:


Sötnosar.

Gandalf kommer ofta och lägger sig såhär:

Jag har här pallarat mig upp och duschat och ligger helt utslagen efter denna stora ansträngning =)


Nu har det vänt

Äntligen börjar jag komma ur min bubbla. Ligger fortfarande nerbäddad i soffan i källaren dock. Stefan och Seth har gett sig iväg på församlingshelgen, vilket jag också gärna följt med på, men det finns inte en chans att jag orkar vara bland folk just nu, orkar ju liksom knappt sitta upp... Men avundsjuk på dem är jag! Stefan är också krasslig, han kan knappt prata och hostar tokigt mycket, men han är ju en sån där plikttrogen människa så han gav sig iväg, trots att han helst ville stanna kvar i sängen idag. Han har ju iof inte feber, för då hade han stannat hemma.

Hur märker jag då att jag börjar bli bättre? Jo:
-jag har börjat orka läsa en bok
-jag har börjat se hur det ser ut här hemma. Stefan har ju varit borta mycket så han har "bara" hunnit med att diska och laga mat, men mer har han inte hunnit med. Så nu är det RÖRIGT här hemma och jag har börjat bry mig. Innan har jag inte ens orkat bry mig om det, men nu bryr jag mig, men jag orkar inte göra något åt det än. När jag gör det då är jag frisk igen =)
-Jag orkade sitta med Seth och Stefan och äta en macka när de åt frukost
-Jag längtar efter en dusch
-Jag längtar efter rena "osvettiga" lakan
-Dessutom är jag i stort sett feberfri, men värk, trötthet och orkeslöshet finns kvar.

Ja, det var en uppdatering härifrån soffan =) Kommer säkert blogga mer, är ju helt själv hela dagen och kommer ha riktigt tråkigt ;o)

Praise You in the storm

Satt och tittade på min svågers blogg och han hade lagt in detta youtube klipp. Jag bara älskade sången och texten. Ni som känner mig vet att jag lätt blir rörd och kan börja gråta för småsaker - särskilt sedan Seth föddes . Detta var en sådan sång, som gick rakt in i hjärtat och berörde något där och skapade tårar i ögonen =) Den säger så mycket, så här, goa vänner, kommer den. Vill gärna dela den med er!
Tack Christian för den. Det fanns nog en mening med att du la ut den på din blogg!

Eftersom inte alla mina bloggläsare är så hemma i engelskan, så kommer här en hemmagjord översättning:

"Jag var säker på att Du Gud skulle ha sträckt Dig ner till oss nu för att torka bort våra tårar, kommit för att rädda dagen.
Men åter igen, säger jag "amen" och det regnar fortfarande och åskan rullar. Jag hör nätt och jämt Din viskning genom regnet: "Jag är med dig". Och när Din nåd faller, lyfter jag händerna och ärar Gud, som ger och tar.
Och jag ärar Dig i denna storm och jag lyfter mina händer för Du är den Du är, oberoende av var jag är. Varje tår jag gråter håller Du i Din hand, Du lämnar aldrig min sida och även om mitt hjärta är krossat, så ärar jag Dig i denna storm.
Jag minns när jag snubblade i vinden, Du hörde mig ropa till Dig och reste mig upp igen. Min styrka är nästan borta, hur ska jag kunna fortsätta om jag inte kan hitta Dig. När åskan rullar hör jag nätt och jämt Dig som viskar genom regnet: "Jag är med dig" och när Din nåd faller lyfter jag mina händer och ärar Gud som ger och tar.
Jag lyfter mina ögon mot bergen, varifrån ska min hjälp komma? Min hjälp kommer från Honom som har skapat himmel och jord. 
Och jag ärar Dig i denna storm och jag lyfter mina händer för Du är den Du är, oberoende av var jag är. Varje tår jag gråter håller Du i Din hand, Du lämnar aldrig min sida och även om mitt hjärta är krossat, så ärar jag Dig i denna storm."

Jag vet att det används mycket symboliskt språk vilket kan uppfattas konstigt för människor som inte är så "vana" vid detta. Vi använder ju mycket symbolik för att beskriva vår tro, kanske för att det i bibeln används mycket symbolik. Jag tycker om det symboliska språket, eftersom det är så målande, men jag förstår att det kan vara förvirrande och knepigt om man inte är van vid det. Ni som känner så ber jag ha lite överseende med detta. Hoppas alla ändå kan få ut något ur denna sång. Jag hoppas den berör, såsom den berörde mig.

MUTA

Igårkväll var Stefan i Hagfors på Speedway. Därför fick jag pallra mig upp ur soffan och åka och hämta en motsträvig Seth =) Han ville inte föjla med hem, men när jag berättade att vi skulle åka förbi Willys för att köpa lite godis blev det annat ljud i skällan (stavas det så?) Han frågade glatt om det var lördag, men det var det ju inte. Jag hade nämligen bestämt mig för att muta honom, eftersom jag helst ligger raklång i soffan och vilar... Därför fick han köpa godis och så la vi oss båda i soffan och tittade på "Andra sidan häcken", vilken ingen av oss sett. Man får dåligt samvete när man mutar sådär, men men, vad ska man göra när man inte ens orkar sitta upp en längre stund? Det gick jättebra. Han var så trött själv så han låg och tittade på filmen och sen var det dax för kvällsmacka och sen sängen. Skönt. Vi har en så duktig son!


Mutad... =)

Seth, min älsklingsskrutt

Igår kom Seth och Stefan hem med lite godis till mig. Seth sa till Stefan när han blev hämtad att de skulle "åka och köpa något så mamma blir glad" (eftersom jag är sjuk). Sagt och gjort. Seth fick välja helt själv vad han skulle köpa:


Kokosbollar och klubbor. Det gläder ett mammahjärta!
Min älskling

I övrigt ingen förändring idag. Mår snarare sämre... hoppas det går över snart.

Sjuk

Ja, nu ligger jag här hemma... men don´t worry, jag tror inte det är svininfluensan ;o) Jag har huvudvärk, halsont, öronvärk, värk i kroppen och lite feber. Tur att man har sällskap av såna här då, en så här tråkig dag ;o) :


Frodo tittar på barnprogram med mig och Seth (igårkväll).


Här ligger de och sover bredvid mig, när jag ligger nere i soffan och har tråkigt...


Myskissarna.

Har inte så mycket mer att förtälja denna dag. Nu ligger jag och väntar på att Seth och Stefan ska komma hem... då är det slut på friden, men också på att ligga här själv och ha tråkigt ;o)

"Det är inte hur man har det utan hur man tar det".

Ligger nu här trött och med värk i huvudet och ont i halsen i sängen med Seth bredvid mig. Han tittar på tv och jag bloggar. Stefan jobbar än, men kommer nog hem snart. Både Stefan och jag vaknade med ont i halsen idag och vi båda har bara blivit "mosigare" och "mosigare" i huvudet under dagen. Ni vet, sådär så att huvudet känns som en ballong och det trycker bakom ögonen så att det känns som om de ska trilla ut =) Låter illa, men det är okej, men riktigt skönt att Seth är nöjd med att ligga här på sängen och leka med bilar och titta på tv. Jag orkar inte mycket mer än såhär just nu.


Har ett par dagar funderat mycket på att jag mår så bra innuti. När jag åker till och från jobbet har jag ju en 30 minuter för mig själv och  jag funderar mycket då. Har som sagt, särskilt reflekterat över att jag är nöjd över min tillvaro. Man har ju perioder av välmående och av "dåligmående", så är ju liksom livet. Alla har det så, mer eller mindre. Just nu är jag i en period där jag är nöjd och mår bra, trots saker som kan dra ner mig.

Jag ska inte dra upp allt negativt, det känns lite för personligt, men jag ska ändå ge några exempel på saker som är jobbiga i tillvaron. T ex har jag ju ständig värk i nacken, efter en wiplashskada från 97, då min bror och jag frontade med en annan bil. Jag har ständiga problem med magen, men det är bättre än på många många år nu pga en medicin jag fått testa och som verkar funka. (Man gjorde första kollen på mina tarmar som 5 månaders bebis, så magen är jag van att leva med ;o) ) Stefan har också ständig värk i ryggen och gick 05 igenom en stor ryggoperation, som hjälpte något, men inte tog bort problemen helt. Han är numera stelopererad i de två nedersta kotorna. Värk kan verkligen tära på ens humör, men i och med att både Stefan och jag är vana och vet vad det innebär att ha ont så har vi överseende med varandra när humöret tryter pga värk. Vi har ju även lärt oss att leva med det och med varandra efter nio års äktenskap.

Det är också tungt att ha familjen långt ifrån, även om vi själva valt att flytta. Man kan bli lite avundsjuk på de som kan få hjälp med barnen av mormor och farmor och syskon. Och som dessutom kan träffas bara för att fika lite ihop eller ha lite fredagsmys ihop. Det är ett pusslande för oss när både Stefan och jag ska vara borta samtidigt en kväll. Oftast får ju en av oss (jag) vara hemma. Detta pga att Stefan är borta i sitt jobb, det är hans arbete, medan om jag ska vara borta så är det fritidssysselsättning. Jag vet att vi inte är unika i detta på något sätt. Många har det såhär och många har det värre. Jag klagar alltså inte utan jag bara beskriver saker som kan vara lite besvärliga i tillvaron.

Det jag nu har reflekterat över är att jag har börjat kunna se allt jag har istället för det jag inte har. Det är så lätt att ha fokus på det man vill ha och som man inte har. Jag tror att min terapi, som jag gick i som en del av min utbildning, har hjälpt mig mycket här. Det handlar ju mycket om hur man ser på saker och ting. Som en föreläsare upprepade ofta under min utbildning: "Det är inte hur man har det, utan hur man tar det".
Ibland känns ekonomin ansträngd, men istället för att lägga fokus på det, så har jag börjat se att vi har ett fint hus, som tar mycket av pengarna, men det är något vi valt. Hellre detta hus än att bo i lägenhet och ha mer pengar. Jag älskar faktiskt detta hus. Det kändes som hemma redan första dagen vi flyttade in. Sen är det ju naturligtvis så att när det händer saker såsom när vi fick veta att taket skulle läggas om och kostnaden på detta, så får man ju ont i magen. Det fantastiska är att det dock ordnar sig på något vis.

Jag har ett tungt, men oh, ett så intressant och givande jobb. Jag trivs verkligen och är så glad för det och mina arbetskompisar och för den utbildning jag fått gå genom jobbet.

Vi har dessutom varandra och det är det viktigaste!
Vår familj har det så bra ihop. Våra föräldrar ställer upp på oss till 100%. Man får alltid hjälp när det verkligen behövs. Vi har bra relation med våra syskon och deras barn. Vi har underbara vänner överallt i Sverige. Några av dem är nära som familjemedlemmar. Vi har ett friskt barn som vi är oerhört stolta över. Vi har vänner här i Avesta, som hjälper oss, som uppmuntrar och som man kan skratta och gråta tillsammans med. Vi tillhör en församling som betyder mycket för oss. Människorna där är familj! Naturligtvis är det så att som alltid när det har med relationer mellan människor att göra, så finns det krångel och så, men jag vill faktiskt se allt fint, som fungerar istället. Sen ska man ju inte blunda för problemen som kan finnas, det är inte det jag menar!!

Summa summarum, är alltså att det just nu blivit naturligt för mig att faktiskt se det som fungerar i livet och det jag har, istället för det jag inte har och det som är jobbigt. Naturligtvis har jag dagar då det jobbiga blir tydligare och jobbigare, men jag har ju ändå så mycket bra i mitt liv, som är så viktigt att sätta fokus på.

Hoppas nu inte att någon tycker att jag förminskar att livet kan vara jobbigt. Det är inte mitt syfte att få någon att känna så, utan mer uppmuntra till att se det man faktiskt har och som fungerar.

Detta var lite av mina funderingar som jag lever med just nu.

Hoppas du får en bra kväll, min vän!

Fest, päron och katter.

Igår var vi på Linas 30årsfest. Det var en rolig och fin tillställning =) Hon kan laga mat och baka den kvinnan och det fick vi smaka på denna kväll. ;o) Det var också underhållning och sång. Härligt!


Fina Lina och Lennart.


Avestas två pastorsfruar =)

Inatt fick jag sova mer än förra natten. Är ändå trött idag, men det är nog inte så konstigt eftersom jag börjat jobba igen. Man hamnar ju liksom in någon slags koma när man börjar jobba igen. Det tar nog tre veckor innan man är inne i vardagslunken igen. Tänk, när man pluggade var man ju igång hela tiden, med plugg på terminerna och sommarjobb på somrarna. Då var man aldrig ledig. Nu när man är ledig så blir man allt lite slöare, men så SKÖNT det är att kunna ha fyra veckor semester på raken och verkligen ha semester!

Har inte så mycket mer att skriva idag, men jag har lite mysiga bilder jag vill visa:


Päron på vårt päronträd. Tyvärr ruttnar de flesta redan på trädet, men några går nog att äta, hoppas vi.


Stefan och Seth la på tegelpannor på Seths lekstuga nu idag. Det blev så fint. Det ska sättas upp lite vindskivor också, men sen är den helt färdigt.

Vår ena granne har en rolig detalj i sin trädgård. Han har några mindre björkar på gården och i toppen på den ena är ett fågelbo - fastsatt på en lång, lång pinne, som går från mark till topp =) Ser lite roligt ut.
Nu avslutar jag med lite bilder på våra nya bebisar =)


Här "slåss" de mot varandra. Det är ju inte allvarligt förstås utan på skoj.


Det ser nästan ut som om de håller varandra i hand.


Gandalf ligger och sover i Stefans famn nu här ikväll. Mysigt!!!

Imorgon ska vi arbetskamrater träffas i Kloten. Det ska bli roligt. Det är alltid roligt att träffas utanför jobbet och göra något annat tillsammans.

Önskar er en bra vecka!

Trött bloggerska

Igår var alla ungdomar i kyrkan hem till oss. Vi började med att spela brännboll... Här står alla och ska bli indelade i lag.


Tyvärr började det regna rejält efter bara fem minuter, så vi sprang in under vårt tak obh började grilla istället.Det var en rolig kväll. De är så härliga allihopa! Tänk att ha mellan 35-40 ungdomar mellan 13 och 22 hemma och det är inget bråk, inget blir förstört, alla har roligt och skrattar och det är allmän go stämning. Det är coolt tycker jag. Seth var med under första delen av kvällen, men vid 21 la jag honom. Sen körde vi en tävling nere i källaren.Tävlingen bestod av två delar: så ska det låta och en frågesport där frågorna blir lättare och lättare, men kan man svara tidigt så får man mer poäng.
Vi somnade runt 01:30 och det är sent för en sådan som mig ;o) Vi hade en förhoppning om att Seth skulle sova lite längre nu på morgonen, men det gjorde han inte. Ca 5:30 ropade han på mig och ville komma in i vår säng. Vi försökte få honom att somna om, men han ville inte. Han busade och höll på med katterna. Det var inte en jättebra kombination med två trötta föräldrar som sovit alldeles för lite denna natt och alla nätter denna vecka och en son, som var övertrött och trotsig...
Men vi klarade av morgonen på något sätt ändå =)
Stefan åkte till kyrkan för att förbereda sin predikan han ska hålla imorgon. Sofia, Anton, Anna och Ella kom förbi här på förmiddagen. Vi var tre "gräsänklingar" med män som jobbar såhär på lördagen. Vi slog oss ihop och var trötta tillsammans. Det var skönt!!! Bättre att vara trötta ihop än trött själv, eller hur?!


Lunch med tre mammor och två söner. Ella sov skönt i sin vagn...

Nu ligger Seth och jag på vår säng och vilar. Förhoppningsvis somnar han lite, för ikväll ska han till Pia och Pelle och vara där ett par timmar, när vi åker på Linas 30 årsfest. Det blir ju lite sent för honom, så han behöver sova för att orka vara uppe lite längre ikväll. Ska bli roligt att gå på fest. Få sitta och äta i lugn och ro och ha trevligt med vänner =) Gött!

Nu ska jag nog blunda en stund.
Hoppas ni har en bra lördag!!!

Bläckfiskar

Idag hade vi alltså en återträff vi Bläckfiskar. Ja, vi kallades faktiskt så när vi gick vår steg 1 utbildning. Vi var indelade i tre grupper och vi kallade oss Bläckfisken. Konstigt namn. Ja, ja, idag hade vi iaf en återträff och det var sååå roligt att träffas, även om två inte kunde vara med.
Seth var med i början och åt tillsammans med oss, tills det blev sängdax. Han ville att jag skulle ta kort på honom när han lekte bland sina bilar =)Vi åt exotisk planka, som jag fixade till.


Här sitter vi och äter. Gandalf och Frodo var med. Gandlaf i Hannas famn.


Vi fortsatte kvällen nere i källaren med friidrotts vm på i bakgrunden.


Jag hade bakat lite kakor ju, som vi åt. Mums.Gandalf gillade Hanna. Han återkom till henne hela tiden under kvällen. Här hittar han en plats vid hennes underbara gravidmage =) (fast just här, lite längre upp... hm)


Vi hade en toppenkväll!
Tack kära bläckfiskar för denna kväll och för att ni kom till Avesta!!!

Vi ses igen i november!

Lite Youtube

Här är en rolig video tycker jag. Ibland känns det precis såhär =)Ja, eller jag kan ju inte säga att mitt liv ser ut så precis, men ibland är det mycket omkring en och mycket som ska göras =) Men det är ju självvalt, så man ska ju inte klaga, eller hur?

Här kommer en annan video jag älskar. Har haft med den en annan gång, men det var länge sen och då kunde jag inte lägga in klippet i inlägget, utan bara ge adressen... Men här kommer alltså ytterligare en favorit =)

Hej vänner

Idag var det segare att gå till jobbet... Igår var jag ju så laddad, så då gick det bättre =)
Men det gick allt bra ändå...
När jag hämtat Seth hos dagmamman åkte vi och handlade ingredienser till en god morotskaka, som jag hittat receptet på... gissa var!!! haha jo, på http://bagarstugan.blogspot.com Mmm, det är med mörk choklad i smeten och vit choklad uppepå. Kan ju bara bli gott, liksom. Jag ska bjuda på den på torsdag när mina kursare från Steg 1 utbildningen kommer. Den ska stå och dra till sig, så det passade ju bra att baka den idag. Stefan passade på att städa lite när jag bakade, så ska jag städa resten imorgon när han jobbar på kvällen.
Just nu ligger Gandalf på min mage och spinner och trampar och trampar. Han är så gullig. Önskar ni kunde se, men jag har ingen kamera här och vill inte flytta på mig =)

Hoppas ni få en bra kväll och en bra dag imorgon!

Första dagen avklarad

Ja, nu är första arbetsdagen avklarad. Det känns skönt. Förvånandsvärt nog kunde jag sova inatt trots att jag skulle upp och jobba. Det brukar ju vara svårt att sova när man varit ledig och ska upp och jobba igen (iaf för mig). Jag hade en lugn första dag. Skönt, eftersom det är svårt för semesterhjärnan att ställa om till arbetarhjärnan =) Men imorgon kommer det dra igång i full fart igen.
Jag var allt avundsjuk på Stefan och Seth som låg kvar i sängen när jag åkte till jobbet, de börjar ju imorgon. När jag ringde hem under dagen, så hade de varit på badhuset i tre timmar. Oh, vad jag hade velat vara med dem istället... =) Jag är dock glad för att jag har ett jobb jag trivs med och som inte känns jobbigt att komma tillbaka till efter semestern.

Ska umgås med Stefan lite nu. Har suttit vid datorn en stund och förberett lite grejer inför helgen och måndagen då vi ska iväg med jobbet. Återkommer om detta.

Avslutar med två bilder
Den första tog jag i somras.

Härliga sommar...


Denna bild togs i oktober 06, då Seth var ca 10 månader.

Härlig kille...

Det är inte så illa med hösten heller, som är i antågande nu...

Nu är semestern över...

Igår var sista semesterdagen för denna gång. Solen sken, vinden kändes lite "höstig" och det var allmänt skönt. Vi tänkte ju åka till en strand och bada lite, men eftersom det inte var någon värme i vinden åkte vi tillsammans med Ulrica, Jonas, Oliwer och Lucas till Säterdalen. Vi ville klappa djuren och leka i lekparken, men djuren var borta tyvärr. De hade tagits bort dagen innan. Typiskt. Men vi lekte (inte så mycket jag, Stefan och Ullis, men barnen och Jonas...) och hade roligt ändå!


Seth spexar...


Ulrica tar det lugnt.


Coola killar Jonas och Ollie.


Lucas när vi äter lunch.


Som sagt, Jonas var med och lekte med killarna... Vilken lycka.

På eftermiddagen åkte Jonas och hans pappa och sjöng den svenska nationalsången och den ryska nationalsången i Leksand på Claes Ohlssons cup. Ulrica och barnen kom hem till oss och hade fredagsmys tillsammans.


Barnen leker, sjunger och dansar... ha ha.

Idag åkte vi ut till Rembo flygfält, eftersom det var en veteranmarknad där. Man fick flyga med segelflyg eller vanligt flyg, det var lite "veteranloppis" en karusell och en hoppborg och uppvisning med radiostyrda flygplan och hellikoptrar. Solen sken, folk var glada och Seth älskade att se alla flygplan. Jag var väl måttligt intresserad, men det var skönt i solen och det var roligt att se mina killar vara glada. När vi kom hem målade jag uteplatsens tak, så nu är det bara halva taket som ska målas en gång till. Skönt!  Stefan började måla carportstaket. Seth lekte med sin cykel och traktor på vår uteplats tills Jonas spontant tog med sig killarna till lekplatsen. Ulrica kom samtidigt och bakade hos oss (deras ugn är sönder) inför Lucas kalas imorgon. Sedan åt vi tacos tillsammans. Det är roligt med dessa spontana kvällsmiddagar =)

Måste ju visa lite bilder på Gandalf och Frodo också =) De är så ljuvliga!!! Det är häftigt att de är så lika och ändå så olika. Gandalf är mycket social och framåt medan Frodo är mer självständig och inte lika social, men fortfarande social och gosig =)


De är verkligen inte rädda för lite bus och liv från barn. De gillar Seth och här ligger de i vår säng i morse och sover mot en stolt Seth.


Två tuffsar.


Skön stil.

Just nu tittar Stefan på Speedway GP och äter popcorn. Katterna är med och tigger popcorn. Hur lustigt är inte det!!! Men de får inget... Torrfoder är kattens mat =)

Ska påbörja ett Wasgijpuzzel jag fick låna av mamma, nu när Stefan tittar på GP.
Ha en skön söndag imorgon!!!

Frodo och Gandalf

Ja, nu är de efterlängtade katterna här! Oj, vad spänd Seth var igårkväll. Han kunde inte somna, eftersom vi skulle åka och hämta dem nu på morgonen. Strax efter 9 styrde vi vår bil mot Leksand. Vi möttes av fyra underbara katter. Mamman Britta, systern Astrid (båda grå och vita) och Börje och Ivar (båda svarta och vita) Oj, vilka fina katter. Syskonen satt inte still många sekunder åt gången. De busade och sprang runt. Deras förra matte var hur mysig som helst. Vi bjöds på fika och satt och pratade över en timma. Det kändes lite sorgligt att ta de två bröderna från sin mamma, syster och matte.

Resan hem gick jättebra. De jamade lite då och då, men låg mest och vilade och sov.


Här släpps de ut för att se sitt nya hem för första gången.

De sprang runt och nosade och utforskade under ca en timma. Sedan började de busa med varandra igen. De har redan legat på vår säng och sovit och de har ätit och varit på "toa", så det går bra!


Numera heter de alltså Gandalf och Frodo. Det är svårt att se skillnad på dem än så länge.Vi fick med oss denna klätterställning till katterna. Det var sååå snällt, för vi hittar inte alla delar till den vi har här hemma och katterna gillade verkligen denna.


Gandalf


Frodo

Ja, nu har ni fått se våra senaste familjemedlemmar. Allt har gått bra och vi är så nöjda.

Imorgon är sista semesterdagen och det verkar som att solen ska lysa. Blir förhoppningsvis en tur till någon strand, om det är tillräckligt varmt.

Resan hem

Vi åkte från Borås vid 10-tiden i måndags och kom hem runt 20. Vi åkte på östra sidan av Vättern. Absolut en omväg, men vi ville åka "Vätternvägen" mellan Gränna och Ödeshög. Den är så vacker!

Vi åkte in en liten avkrok för att kolla på ett slott och hamnade på en liten liten väg under E4an. Lite coolt var det allt att se bron såhär underifrån.


Vi stannade till i Gränna och köpte fika, som vi tog med oss och åt på ett ganska tråkigt ställe utmed vägen. Det var dåligt med fina rastplatser utmed vägen, tyvärr. Sedan stannade vi till vid Omberg. Oj, vad vackert det är där.


Seth blev trött och la sig och vilade en stund. Knäppis...


Seth tog detta kort på oss och när han tagit det sa han: "vänta lite, jag ska baja blogga bilden först". Ha ha.

Vi stannade även till i Örebro hos min bror, eftersom jag hade glömt lite grejer som skulle hämtas upp där.

Idag har vi målat lite. Uteplatsen är klar, förutom innertaket. Hela takdelen är också klar nu. Trots att vi har ett tegelhus är det mycket att måla, eller det är mycket som tar lång tid, eftersom det är så pilligt. Vid 11 tiden kom Tackerudharna och vi fikade och åt lunch ihop. Det var roligt att få träffas eftersom det var hur länge sen som helst. När vi var hemma, var de borta och när de kom hem åkte vi iväg. Men idag fick vi en heldag tillsammans. Härligt med goa vänner. 

Imorgon åker vi till Leksand och hämtar hem våra två kissekatter. De kommer troligtvis heta  Gandalf och Frodo. Nördigt? Ja, men vi kommer inte på något bättre. De är ju inte disneynamn, men vi gillar ju även Tolkien och då passar ju dessa namn, eller hur? Seth tycker de ska heta Sulley och Fulfina, men jag tror inte det blir det. Vi har också funderat på Blixten och Bärgarn, eftersom Seth gillar "Bilarfilmen", men Bärgarn är ju nästan lustigare än Gandalf och Frodo. Det är roligt att få döpa katter, som liksom inte kan fara illa av att heta konstiga saker. När man döper sina barn måste man ju tänka mer på vad de heter, men kattungar gör ju som sagt inget om de heter lite konstigt.

Nu ska snart Seth i säng. Han är rikgtigt trött nu när vi äntligen är hemma. Så jag ska sluta blogga och börja göra iordning honom så smått.

SUMMERING

Här kommer ett låååångt inlägg med bilder från HELA vår semester. Håll i er, för det blir många bilder =)
Vi började ju i Mosås hos min bror:

MARCUS & LOVISANär vi var hos dem tittade vi förbi hos Åsa och Janne:


Lovisa och jag: linslusarna =)


Sen gick resan vidare till Kisa:

MAMMA & PAPPANär vi var där åkte vi till Astrid Lindgrens Värld med Åkessons:

ALVVi var på kalas hos mormors bror Birger:

KALAS BIRGER

Mamma med sina kusiner Bengt och Marina.


Seth med sitt nyinköpta Pippiparaply.

Så åkte vi till Söderköping:

SVÄRMOR INGER


Tuff tuff tåget, ett viktigt inslag i semestern =)

Efter det åkte vi till Alingsås:

MALIN & OLOF

BORÅS DJURPARK

Det blir ett lite mer bilder från detta, eftersom jag inte bloggat om det än.

Seth älskade att få köra traktorn själv.


Här en riktig traktor, men den stod still.


Man kunde gräva med en riktig grävskopa för en tia. Detta var det roligaste på hela dagen, tyckte Seth.


När vi skulle fika regnade det, men det gick bra att sitta under varsit paraply och fika. Seth lekte på lekplatsen när han fikat färdigt, så vi fick sitta i lugn och ro och mysa.


Det fanns lejonungar som bara var två veckor gamla. SÅ SÖTA!!


En lunchpaus i "aphuset".


Elefantunge som diar.


Giraffer visar verkligen Guds humor =)

På bröllopsdagen åkte vi ju till Liseberg tillsammans med Malin, Olof, Amanda och Oliver.

LISEBERG

Farfars bilar


På kvällen när två av tre barn sover. Oliver var så glad att han fick sitta uppe med oss en stund. Vi tittar här på vår film "Farmen" som vi gjorde till ett par vänners bröllop, där vi fyra var värdar. De gillade farmen, så vi gjorde en egen version. Blev riktigt bra faktiskt! Oj, vad vi skrattade nu, fem år senare...


Tre busbarn. Oliver, Seth och Amanda.

Vi tog en tur till Göteborg och träffade ett par vänner och åt lunch med dem, innan vi åkte till Borås. Vi lärde känna varandra i Örebro och sen flyttade de till Ö-vik, men har nu hamnat i Göteborg med sin dotter Norah ca ett och ett halvt år.

PONTUS & HANNAH


Härliga vänner.

Så kom vi då till vår slutdestination, Borås:

CHRISTIAN & EMMA-KARINVi hann ju också med att åka till Bollebygd på bröllop.

BRÖLLOP SIMON & CHARLOTTE


Uppklädda och väntande i kyrkan...


Inte ofta man ser oss så här uppklädda och stylade. =)


Charlotte var sååå vacker. Hon såg ut som om hon vore tagen direkt ur serien "Nord och Syd".


Detalj på klänningen.

Sen spenderade vi några dagar med familen Kastö.
Mina är en hejare på att klättra på dörrar. Syskonen Ellika och Jona tittar på.


Seth och Stefan tittar på en film på Seths lilla bildvd.


Vi hann också med att bada.

När vi åkte hem från Borås "semestrade" vi hem och var bla inne i Gränna och uppe på Omberg, men bilder från detta får jag ta i ett annat inlägg. Det blir långt ändå =)Hemma igen!

Borta bra men hemma bäst!
De orden stämmer verkligen bra.
Nu har vi kommit hem efter underbara två och en halv vecka. Vi har haft det toppen!!!
Vi kom hem strax före 20 ikväll. Jag är väldigt trött och längtar till min egen säng. Det är så roligt att vara borta och hälsa på vänner och familj, men oj, vad skönt det är att komma hem igen.
Gräset har växt sig riktigt långt så imorgon blir en pysslardag. Stefan klipper gräset och jag handlar och plockar här inne. Könsroller?!=) Ja, och vi trivs med det. =)
Taket har fått tegelpannor på sig och det känns skönt. Det verkar vara lite småplock kvar bara.

Det blir inget längre inlägg idag, eftersom jag är för trött. Men imorgon kommer en summering av vad som hänt senaste tiden.

Sov nu gott!

Liseberg

Oj, vad fort tiden går! När man säger så börjar man bli vuxen va? =)
Nu sitter jag i Christian och Emmas soffa och friden börjar lägga sig över huset. Vi kom hit ikväll, efter några FANTASTISKA dagar med Malin, Olof och barnen. Nu ska jag inte sitta här och blogga så länge, så jag får berätta mer om vår semester när jag kommer hem. Vill bara visa några bilder från vår härliga bröllopsdag!


Malin och Oliver på Liseberg. Här väntar vi på Olof och Amanda som åker flumriden. Amanda hoppade av glädje när de var färdiga trots en låååång kö.


Här är hela glada gänget, utom jag förstås, som tar kortet =)


En mysseth, som fick köpa sig en klubba, som sitter fast på en nyckelsnöre.


Seth åker en flygplanskarusell.


Roligt att fiska i fiskdammen som alltid ger någonting. Här en motorcykel =)


Seth och Olof i Parisehjulet.


Malin och jag står och vinkar på marken =)

Som ni ser hade vi toppenväder. Detta gjorde ju förstås att vi inte var ensamna på Liseberg precis, men vi hade så roligt ändå. Barnen var lyriska och trötta =) Det är svårt att beskriva med ord vilken fin dag vi hade. Vi trivs så sjukt bra med Malin och Olof. Vi kan växla med att prata seriöst och skämta hela tiden. Det är så gott!

Jag ska inte blogga mer nu ikväll, men mer berättelser och bilder från semestern kommer, som sagt!

Bröllopsdag

Hej på er alla. Det är dåligt med uppdatering från mitt håll, eftersom vi är hos våra vänner Malin och Olof i Alingsås.

Idag firar vi nioårig bröllopsdag! Malin och Olof gör också det. För nio år sedan kände vi inte varandra och lyckades lägga in bröllopet samtidigt. Det skilde bara en timma... Vi lärde känna varandra ca sex månader senare och har firat fem av nio bröllopsdagar tillsammans. Vi har sååå roligt ihop. Idag har vi varit på Liseberg hela dagen så barn och vuxna är riktigt trötta. Jag använder inte min dator så bilder läggs in senare. Vi har iaf haft en solig och toppendag! 

På fredag åker vi till Borås och på lördag ska vi på bröllop i dessa trakter. På måndag kommer vi hem igen och då blir det lite mer bilder och uppdatering från mig.

Sammanträffande

Vi har det skönt här i Söderköping! Det är gott att kunna ta dagen som den kommer!

Igår åkte vi en sväng till farmors sommarstuga utan el och vatten. Vi grillade korv och hamburgare. Mysigt!


Seth ligger och vilar på några kuddar och jag läser slutet på min braiga bok "Honungsfällan" av Unni Lindell.


Seth och Stefan grillar. Seth hade inte ro att vänta tills korven var klar så han åt upp den kall =)

Vi var även hos Birgitta och Åke, ett par goda vänner till svärmor, och fikade. De har en sååååååååå söt kattunge!! Seth ville naturligtvis leka med den, men den var rädd för Seth. Jag försökte få Seth att vara tyst och stilla så att katten skulle våga sig fram till honom, men det är inte lätt för en tre och ett halvtåring att vara tyst och stilla, så det lyckades inte. Hi hi.

I morse skulle vi till farmors kyrka och som tur är så bor hon i en lägenhet i kyrkan =) Seth krånglade när han skulle äta frukosten och var gnällig och grät. Ofta när han inte får som han vill börjar han gråta och säga "aj, aj, jag har ont i foten", eller ont i halsen, eller benet, eller magen osv. Idag satt han inne på sin sovmadrass och grät och sa att han hade ont i foten, så vi skulle komma och hämta honom. Det var ingen värk i foten, utan latmasken som var framme =) När vi inte kom och hämtade honom ropade han till slut att han inte kunde gå för han är förkyld! Ha ha. Plutten. Det är inte lätt när man inte får som man vill =)

I kyrkan var det två pojkar till i samma ålder som han och två flickor på ca ett år. Pojkarna och Seth hittade varandra direkt. Det är skönt att inte Seth är blyg utan knyter kontakt med andra barn direkt. Det gick knappt att få med dem hem =)
När farmor lagade mat, gick Seth och jag ut till en lekpark som ligger precis bredvid. Där var en liten familj med två barn, en fyraåring och en tvååring. Fyraåringen och Seth hittade varandra direkt och började leka.Seth började direkt kalla den andra pojken för sin kompis.


Går åt "fel håll" i rutschkanan.

När den andra familjen gick iväg sa de att de skulle gå till kanalen och kolla på båtarna. Seth ville det också, förstås, så efter lunchen gick vi till Göta Kanal och kollade lite på båtar.


En av de "små" båtarna =)

Seth sa att han nog skulle träffa sin nya kompis där vid kanalen, eftersom de också skulle kolla på båtarna. Jag sa att de nog inte skulle vara kvar, eftersom det gått någon timma sedan de gick dit, men vem är den första vi springer på? Jo, den andra pojken och dennas pappa kommer glatt fram och kramar om Stefan!!! Vilket sammanträffande. De gick yrkesförarutbildningen i Norrköping ihop för 11 år sedan. Vi bor i Avesta, de i Norrköping, våra barn börjar leka och papporna känner varandra och vi träffas i Söderköping. Vad är oddsen? Kul!


Papporna och pojkarna kollar på en slussning.

När Stefan och Tomas, som han hette, hade pratat färdigt strosade vi vidare utmed kanalen. Härligt!


Söderköping är så fint! Gamla fina byggnader och kullersten...
Den 30/7 var det 10 år sedan vi förlovade oss. (Tyvärr glömde vi detta den dagen...) Jag ville inte veta när vi skulle förlova oss, utan det fick Stefan sköta. Vi hade bestämt ringar tillsammans och designat dem själva tillsammans med en guldsmed i Söderköping. Guldsmeden gjorde själv ringarna. Det blev ju fyra stycken, eftersom Stefan också ville ha två ringar.
Tillbaka till förlovningen: Vi var tillsammans i Söderköping en helg. Under den helgen var det MÅNGA ungdomar i Söderköping från olika håll i Östergötland och vi sjöng och grejade på stan. Vi hade ca 30 minuter för oss själva under hela den helgen och då passade vi på att gå ut och gå. Stefan föreslog att vi skulle sätta oss vid åkanten, vid den gamla fina kyrkan och där friade han till mig! =) Det var så häftigt! Känslan mellan oss blev annorlunda efter det. Starkare på något sätt.
Idag tog vi ett kort på oss vid ungefär samma ställe:

Vi tio år senare och med en liten son. Träden framför oss fanns inte där då heller...

Söderköpings kyrka:och innuti...

När vi kom ut från kyrkan såg Seth tuff tuff tåget komma åkandes så han sprang till vägen där den skulle köra förbi och vinkade och vinkade. Nästan alla på tåget vinkade tillbaka =)

Vi tycker han är ett charmtroll...

Vi strosade vidare och hamnade vid fontänen på torget. Svärmor och jag satt och pratade i godan ro och  Seth lekte med vattnet.


Plötsligt skvätte Seth ner hela mig =) Ha ha, visst ser jag snygg ut!!!

Seth är nöjd...

När vi fortsatte vår strosning på väg hem till farmor sprang Seth i förväg och satte sig och vilade på en trapp. =)


Imorgon drar vår turné vidare till Alingsås och våra bästa Malin, Olof, Amanda och Oliver! OH, vad kul det ska bli!!!

RSS 2.0