Hampe

 Japp, nu drar vi till Hampe - om en stund. Stefan är och hämtar husvagnen nu och sen ska vi pracka in i den. :) Men sen drar vi!! Wihoo!
 
Igår åkte vi hem från ett soligt Klacka och Vipsläger. Seth grät för han tyckte det var sorgligt. Alltså grät sådär tyst och ledsamt inte dramatiskt och argt. Han ville ute va kvar själv och jag var tvungen att åka hem för att tvätta. Sen var det bra att han fick en natt hemma innan Hampe. Vi har haft det toppen på Vipslägret och Seth har växt i att va själv med de andra. Stort och roligt för både honom och mig :). 
 
I förmiddags var vi i kyrkan på mötE. Efter det var det tårta och firande av vår föreståndare Sören, som snart fyller 60 år. Härligt! 
 
Efter det åkte vi till Coop och handlade blöjor och sånt som måste med. Där fick barnen glass och ansiktsmålning. Kul tyckte Seth förstås. 
 
 
 
Jag har laddat ner en rolig app som förvränger ansiktet. Den kan man ha mycket kul med när man har en stund över :) Min humor helt klart :).
Nä, nu ska jag dammsuga av lgh så vi kan åka när husvagnen är här och packad. 
 
Hampe, here we come!
 Kram kram 

Vips fortsätter

Idag har knotten hållit sig undan fram till kvällningen. Sol och blåst har gjort att det bara blivit några bett. Däremot är barnen prickiga som bara den av alla knottbett igår. Men de verkar inte lida särskilt mycket. Tyvärr kom knotten fram ikväll igen så jag och Tess har varit inomhus när de andra grillat nere vid sjön. Gulliga Elvira kom upp med en burgare till mig, så jag fick mig kvällsmat också :).
 
Ni som följer mig på Instagram får se lite samma bilder - som vanligt. Det är smidigare att ladda upp dem här när jag inte har wifi. 
 
Här på lägret finns det pysselhörna, så jag gjorde ett armband till Tess och Seth gjorde ett halsband igår. Oh, så roligt det är att få göra smycken till henne. Seth har ju alltid tyckt om att göra smycken till min glädje, men kanske inte använt så mycket själv. Jag hoppas på att Tess kommer vilja göra och ha smycken hon också! Tänk vad kul!! Jag älskar ju att pyssla med Seth så jag hoppas att Tess vill pyssla med mig när han inte vill längre... Tänk vilken lycka om vi kan pyssla alla tre tillsammans någon gång... Drömma kan man alltid göra :)!!
 
 
Som sagt... Igår var det mängder med knott här. Såhär såg det ut i ett av fönstren:
Äckliga djur! 
 
Men som sagt, idag har det varit mycket bättre. Dagen började som vanligt vid flaggstången med upphissning av flagga, gympa och sång. 
 
Robert for in och handlade lite i Nora och undrade om jag ville ha något. Jag beställde en cola zero med mitt namn på (det sista var ett skämt) och detta hade han med sig tillbaka. 
Fint va?
 
Förresten så kom Stefan hit en sväng igårkväll, efter att jag skickat ett sms till honom för att få lasta av mig lite. Tess var nämligen otröstlig och grät trots att hon sov stundvis. Det var värsta hittills och jag tyckte det blev lite jobbigt. Inte så konstigt med alla intryck som blir för henne med allt folk som är omkring henne hela tiden. Så han satte sig på sin morbrors motorcykel, som han har till låns, och kom hit. Oh, så glad jag blev och Seth också :). Tess hade lugnat sig och sov ordentligt när han kom. Men han nattade Seth till hans glädje. Det var skönt att få träffas några timmar såhär som en bonus.
 
På tal om Seth, så är det fantastiskt roligt att se hur han växer här. Idag har han inte frågat efter mig alls. Underbart! Och lite nyttigt även för mig. ;) 
 
Barnen är indelade i lag och har lagtävlingar varje dag. Idag var det lekar med vatten. Dels vattenkrig då alla har blöjor på huvudet och så mäter man vilka som fått mest vatten i blöjorna (tror det blir genom att mäta vikten på lagens blöjor). Minst vatten vinner. 
Full fart.
 
Så var det också mänsklig bowling.
Efter det var det bad, som stod på schemat och det behövdes efer all såpa som de fick på sig under den mänskliga bowlingen. Så kul!!
 
 
Tyvärr måste vi åka hem imorgon, då vi ska vidare till Hampe på söndag och behöver hinna tvätta och landa lite hemma innan. Men jag tror att både jag och Seth fått med oss mycket bra från dessa dagar. 
 
Nu börjar barnen komma tillbaka efter kvällssamlingen så jag ska sluta.
Kram på dig!!
 
 
 

Vipsläger med bett

Hej hej.
Jag har bra täckning i mitt rum. Så när telefonen ligger i fönstret och den är kopplad till datorn, så går det bra att surfa och blogga. Tess ligger i sängen och sover och barnen har olika aktiviteter, så jag tar det lugnt här :). Ljuvligt faktiskt!
Seth sov i ett rum med två kompisar inatt. Det är stort för oss. Han har ju inte vågat det tidigare. (Han vågar ju sova själv hos mormor och morfar och farmor, men såhär har det inte gått sedan vi flyttade från Avesta till Örebro). Jag är stolt över honom att det gick och han själv var stolt som en tupp i morse! Jag fick iof vara kvar i rummet tills han somnat, men det gick fort, eftersom det var rätt så sent och det händer mycket hela tiden. Det viktiga är att han klarade det!
 
Jag säger det igen, som jag brukar säga: Vipsledarna med Pernilla i spetsen är fantastiska. Det är bra organiserat, tryggt, roligt och alla blir sedda. Det är 37 barn plus ledare. Jag är ju bara en figur i bakgrunden här :). Jag tycker det är svårt att hjälpa till praktiskt när jag får bära runt på Tess när hon är vaken (behöver köpa babywatcher så man inte måste vara på rummet hela tiden när hon sover...) Däremot kan jag ju prata med barnen och det är roligt!!
 
Här är dagens första samling. Barnen tittar på Klacktuellt, med roliga reportage. Jag skrattade så tårarna rann :). Kul Wilma och Theo, som fixat detta!!
 
Tyvärr är det galet mycket knott här. Har nog aldrig sett så mycket knott förut. Seth fick runt 10 bett i ansiktet på bara någon minut. Usch. Hoppas solen kommer fram och jagar bort dem! Det är inte så roligt om man inte kan vara ute pga dem. Det regnar ju inte idag, så man vill ju kunna va ute. 
 
Vår glada bebis är med. Hon har inget val :). Hon är så go och mysig. 
Tess har börjat se sig själv i telefonkameran :) Kul när hon smilar upp sig mot sig själv. (Försök tänka bort den där trötta människan i bakgrunden ;)).
 
Nu klingar klockan för lunch snart. Ha de!!
 
Kram
 
 
 

Vipsläger, here we come

Japp, nu åker jag och barnen på Vipsläger på Klacka-Lerberg ett par dagar. 
Eller, egentligen är det ju Seth som ska dit, men eftersom han inte vill åka själv, så följer jag med i år. Jag har ju möjlighet, eftersom jag ändå är hemma. Tess får haka på, som vanligt. :)
 
På Klacka finns det inte mycket täckning för mig som har 3. Så vi får se hur det blir med bloggandet fram till lördag. Egentligen slutar lägret på söndag, men eftersom vi åker på Hampeveckan på söndag, så får vi åka hem på lördagen och tvätta och sova hemma en natt, innan husvagnslivet hägrar igen. 
 
Jag tror det blir ett jättebra läger nu!! Jag tror att Gud är med och välsignar barnen på ett särskilt sätt. Barn och Gud står varandra nära :).
 
Vi hörs av!

Kramar 

Äntligen

Ja äntligen har vi en dator hemma!!! Nu får Stefan ha sin jobbdator ifred och jag kan ha en dator även när Stefan jobbar :). Seth har en dator att spela på och det är lycka för honom. Han vaknade "asatidigt", som han själv säger ;) för han ville få spela lite. Jag har betalat räkningarna och gjort lite annat smått och gott på datorn. Så skönt! Eller tja... räkningar är väl aldrig roligt att betala, men men det är ju nödvändigt. 
 
Man kan säga att katterna saknat oss... Frodo satt tom med Seth vid matbordet och gosade och strök sig mot honom. Han trivdes kan man säga. Han har saknat våra katter :).
 
 
Seth och Tess i soffan igår när vi packade upp.
 
Den här "pottan" vi fått låna är jättebra! 
 
Veckorna som kommer är fulla med grejer. Igår tvättade vi för fullt för imorgon åker barnen och jag på Vipsläger. Robert var här på kvällen och vi jobbade med bröllopet vi ska va värdar på i augusti. Vi ska träffas idag också och jobba vidare. Kul!!
På söndag åker vi till Hampe och är där en vecka. Lovely!! Jag är ansvarig för själavården och Stefan är mötesledare. Ska bli såååå roligt! 
 
Nähä, det börjar bli dags at göra lunch... Avslutar med några instapics...
 
Fina fina tjejen.
 
 
Våra fina orkidéer som blommar nu! Love them!!!
 
Nu önskar jag dej en härlig och go dag!!
Kramar
 
 
 

Hemma!!

Tittar bara in snabbt för att säga att vi är hemma igen. Resan hem gick jättebra. Det tar ju sin tid med flera stopp än vanligt, men det gör ju inget. Vi började kl 10 och var hemma runt 19. 
 
Vi tog svängen förbi Söderköping och lämnade husvagnen. Vi passade oxå på att bli bjudna på lunch där hos Stefans morbror och moster. Inger - svärmor - var oxå med. Nice nice. 
 
När vi kom hem väntade två gosiga, keliga katter :). 
 
Jag har inte tillgång till dator än - men snart så - så jag får blogga från telefonen och jag orkar helt enkelt inte skriva något långt inlägg på den nu... Sorry. 
 
Däremot visar jag gärna några fler bilder från igår - midsommardagen. 
Vi spelade lite "kasta gris" :) Seth ville mest toka sig när jag skulle ta kort. 
 
Denna lilla dam har ju fått hänga med på det vi gjort. 
 
Redo för Matiné igår på em. 
En riktigt bra gudstjänst för hela familjen. Vår barnpastor Pernila var engagerad och dansade med barnen. De visade upp det de gjort på intressegrupperna på eftermiddagarna. Jag är så stolt över Pernilla. Så duktig och go!! 
Det var rätt fullt i hallen...
 
Där framme dansar barnen :).
Barnvagnsplatserna är längst bak så därför sitter vi där.
 
Seth hade koll på Tess när vi packade och städade husvagn imorse. 
 
När vi sprang upp med packningen till lägenheten såg det ut såhär. Seth bar omkring på en trött men nöjd tjej. Älskade pojk!!! 
 
Jag sammanfattar så en härlig, go, underbar vecka med mycket vänner, bra undervisning, fantastisk sång och många givande samtal och en del funderingar att fortsätta fundera på. 
Ser redan fram mot nästa år!
 
Vi hörs och störs :)
Kramar

Midsommarafton på #nyhem

Hejsan svejsan (hm... har man hört det uttrycket sen 1983?? Haha).
 
Jag har inte mycket batteri kvar i telefonen så jag får mest visa bilder idag. Det drar batteri att blogga... Jag laddar telefonen i receptionen på förmiddagarna, men på kvällen är det nästan tomt trots att jag inte gör mycket med den. Misstänker att batteriet börjar bli dåligt. 
 
Jaja... Det var ju inte det jag skulle skriva om. 
Idg är det midsommarafton kära vän. Vilken dag! Den börjadees värme så att svetten rann och slutade i störtregn. Men vi har klarat oss bra ändå.  Vi har hängt i tallbacken hela dagen på en bänk och filt och det var bara en liten stund vid dansen kring midsommarstången som det regnade. Fantastiskt!!
 
Men innan jag börjar visa bilderna från idag måste jag ju berätta om dagens goaste!!
Jag träffade två bloggvänner!!! Vi har känt varandra i flera år - minst fyra - via våra bloggar och Facebook, men har aldrig träffats i verkliga livet. Så igår kom Johanna fram till mig och sa hej för hon och systern Maria var här ca ett dygn. Oh så kul!! Det känns som att vi känner varandra väl (och det gör vi ju på ett sätt - via nätet) så det var toppen att träffas såhär oxå! Goa människor. Idag fick Stefan agera fotograf oxå så vi fick en bild på oss :). 
Seth är med och så Johannas barn Elvira och Oskar. Maria är ljushårig och Johanna är mörk. Så roligt att ses! Man blir glad ända in i hjärtat. 
Men vad jag pladdrar... Bilder från vår dag var det...
 
Det var riktigt varmt på morgonen så Tess fick p sig en fin byxa som hon fick från mina jobbarkompisar. Under dagen fick hon kofta på sig och sedan andra kläder när det började blåsa.
 
Vi åt midsommarlunch med vänner från Örebro där i backen. Tyvärr har jag inga bilder. De är i Stefans telefon och han är på nattmöte nu...
 
Sen blev det dans runt midsommarstågngen. Först regnade det men sen blev det uppehåll. 
 
 
Seth och jag var med och dansade :).
 
Sen var det festival med hoppborgar av olika slag och lite annat smått och gott. Jag satt med Tess vid vår filt mest hela tiden. Maxstads kom och fikade med oss. Lovely!!!
 
 Här är Charlotta, Maja och Tess.
 
 
Seth träffade Frasse, som är med i barnmötestältet varje dag. Lycka :)!!
 
Kvällen kom och med den spöregn. Vi gick hem till husvagnen och åt kvällis och spelade kasta gris.
 Tess och grabbarna när vi spelar "kasta gris". 
 
Mina fina!!
 
så vår dag har varit Amazing helt enkelt!! Barnen sover nu, Steff är på möte och jag ska läsa lite innan kudden.
 
Hoppas din dag varit bra!
 
Kram
 
 
 

Fortsättning på #nyhem

Oh vilken härlig dag det varit idag igen! Solen har värmt och vi har fått träffa goa vänner idag med. Och framförallt har Seth det roligt och bra och när han har det bra mår jag bra. Tess hänger med och är en nöjd och glad bebis i stort sett hela tiden. 
Seth tog årets första dopp i sjö. Han låg i en timma. 
 
Igår regnade det mycket och då är faktiskt inte husvagnslivet lika roligt... På kvällen blev vi dyblöta trots regnkläder. Men vi hade det gott ändå. Jag och Seth lekte bl.a. med Amanda och Oliver och hade det roligt. 
 
Trots regn var det en fotbollsmatch mellan 
pastorer. Medarbetarna vann.
Kulbacken på Nyhem används flitigt av barnen. :)
 
Vi var även bjudna på ett tvåårskalas igår.  Nice!!
 
Lek i förtältet med Seth och Oliver när det regnade utanför...
 
Idag har vi haft gott häng med dessa...
 
Första badet...
 
Nu väntar jag på att Seth ska somna... Det är nog för varmt, för det verkar va svårt... Igår såg det iaf ut såhär när barnen somnat:
 
Sov så gott!!

Sol #nyhem13

Wow vilken dag det varit idag!!! Solsken, värme vänner och familj. Och såklart härliga möten! Vi träffade Rebecka och Marcus. Rebecka bodde i Örebro förra gången vi bodde där och vi sjöng mycket ihop hon, Robert och jag. Nu bor hon på västkusten med man och barn. 
 
Så var jag oxå på masterclass i sång med en fantastisk pedagog, Pernilla. Wow vad det gav mycket! Henne skulle jag vilja fortsätta sjunga för, men hon finns ju i Stockholm, så det funkar ju inte... ;)
 
Emma-Karin och Christian har oxå varit här med sina barn. Så eftermiddagen spenderades med dem på en filt i tallbacken :). Barnen har kommit och gått. Seth hängde bl.a. med Amanda och Oliver på ett kalas som var för en flicka från Alingsås :) Härligt!! (Vi känner ju hennes föräldrar  från vår tid i Alingsås :)). 
 
Solen har lyst och värmt hela dagen och man mår så bra av det! 
Jag låter kanske överentusiastisk men Nyhemsveckan är en höjdpunkt på året för hela familjen! (Nästa år kommer dock bli lite annorlunda eftersom Tess är större då och kommer behöva "jagas" hela tiden ;)).
 
Nu ska Stefan och jag äta kvällsmacka och prata. Har en date med min man helt enkelt :). 
Kram
 
 
 

#nyhem13 och vänner

God morgon!!

Hur har du det?
Jag har det bara bra. Börjar bli lite trött eftersom jag lägger mig sent och för att man blir lite trött såhär när det är folk överallt, man är inte hemma osv. Husvagnslivet är roligt, men jag gillar att ha ström, vilket vi inte har här... Och så gillar jag att ha egen toa och dusch, men så är det ju inte här ;). Men jag trivs oxå!!!

Igår drog ju barnaktiviteterna igång och vi såg inte mycket av Seth.
Vi har varit på bra samlingar och fortsatt träffa vänner! Sen där sångworkshopen fortsätter och jag går på den. Roligt!!! Det är kul att Robert oxå är med på den. Vi är ju vana att sjunga ihop och då är det roligt att göra något sånt tillsammans.

På eftermiddagen igår kom min bibelskolekompis Frida med familj hit och åt. Jättemysigt och roligt att träffas! För 16 år sedan gick vi ett år på bibelskola (Bjärka Säby utanför Linköping) ihop och nu träffas vi och har familj och helt andra liv. Hon har två fina döttrar och en härlig man. :) Att träffa goa människor ger sån boost!

Nu ska jag gå upp och börja denna dag :). Stefan är och diskar (blev aldrig gjort igår) och jag och barnen ligger i sängen. Bra arbetsfördelning där ;).

Kram kram


#nyhem13

Hej igen från ett regnigt Nyhem. Men det är som det ska. Jag har aldrig varit på Nyhem utan att det regnar...

Vi bor ju på det som kallas Gärdet. Dessutom bor vi nära det hus som min morfars bror, Josef, bodde i. När jag var barn bodde vi inne i deras trädgård eftersom vi hade hund (och fick ta el från dem...). Det är mycket minnen med Nyhem, men oxå gott att skapa nya med min familj. Imorgon drar alla barnaktiviteter igång och det brukar va såååå bra!!

Idag har det regnat och i och med det ar vi inte varit ute lika mycket... Så vi har spelat spel mellan varven.
Jag var oxå på en sångworkshop. Riktigt bra!!! Jag ska på det imorgon oxå!

Tyvärr kan jag inte ladda upp så mycket bilder, så jag har gjort ett collage istället.

Stor kram från mig!!


Nyhem

Hej hej.
Ja, nu är vi här på underbara Nyhem!! Massor folk, husvagnar och tält. Ingen el och knappt inget varmvatten, men glädjen är ändå stor. Seth ser vi knappt röken av. Han leker mycket med Amanda och Oliver från Alingsås. Det bästa med Nyhem är faktiskt att träffa vänner från hela landet :).

Vi kom igår och resan gick över förväntan även om vi fick stanna flera gånger, vilket vi inte är vana vid, men nu med en liten Tess så behöver vi ju det.

Jag har varit på ett jättebra seminarium om att leda lovsång idag! Så nu är jag nöjd och glad :).

Snart kommer Olof och barnen på kvällsfika. Så nu säger jag hej då för idag.

Kram kram


Sommarlov

Nu är det sommarlov för Seth, mig och Tess! Lovely!!!
 
Dagarna rullar på med en hel del slapp men oxå promenader/cykelturer.
 
Igår kom Karro förbi med en stol för bebisar, som vi får låna. En omedelbar hit :).
 
Seth övervakar det hela :)
 
Tess gillar sitt gym. Igår vände hon sig nästan från rygg till mage när hon låg under det. Men helt runt är hon inte än.
 
 
På em åkte jag till stan med Tess och mötte upp min barndomsvän Linda och hennes minsta, Joline. Hon och hennes familj ska flytta närmare hit från Norrland och var och tittade in ett hus.
Gott och roligt att få några timmar tillsammans!! Fr.o.m. hösten kommer vi kunna ses massor mer när det blir ca 4 mil mellan oss istället för över 100 mil :). Lovely!!!
Tess, Linda och Joline. 
 
Idag har vi packat inför Nyhem varvat med att umgås...
 
...med "granntanten"... (Mysigt som vanligt)
 
...och med mormor och morfar som kom förbi en sväng innan de åkte vidare till bror med familj för barnvaktande.
 
 
Roligt att få ses en liten stund!!!
 
Brorsan går alltid hem hos Tess :)
 
Jag har ju glömt att visa att vi köpt några tavlor till vardagsrummet -äntligen!! Nu är det bara en vägg kvar som ska prydas av något :)
 
Och så till slut varsin bild från mina två fina skatter!!!
Koncentrationen är hög när det spelas spel...
 
En trött och lite gnällig tjej idag. 
 
 
 
Jag vet inte hur mycket jag kan höra av mig under veckan som kommer när vi är på Nyhem, men jag ska försöka göra ett kort inlägg om dagen iaf. Jag kan ju inte ladda upp så många bilder när jag bloggar från telefonen utan wifi... Men lite går det ju att blogga. Så finns jag ju på Instagram oxå om du vill följa mig där. @mkindevag heter jag där. 
 
Ta hand om dej!!!

Skolavslutning!!

Idag kom den efterlängtade dagen. :)
Först var det bokstavsfest och kakbuffe för Seth och hans klass och sen var vi alla med i kyrkan på skolavslutningen. Det är något särskilt med skolavslutningar, tycker du inte?!!! 
 
Fin sång av Seths klass.
 
Kyrkan och skolan ligger i samma byggnad och när det var klart i kyrkan så träffades vi i ettornas klassrum och fikade.
Trevlig tradition!
 
Väntan på fika...
 
Kompisar
 
Seth fick välja vart vi skulle äta efter och det blev Jensens... Som vanligt :). 
 
Smaskens!!
 
Min fina Stefan!!! 
 
Tess sov sig genom maten :).
 
Tänk att vår lilla Seth gått ut ettan. Overkligt.... 
 
En annan sak som jag tänkt på en del nu är att när Seth var lika gammal som Tess är nu - ca 2 månader - så låg vi inne med honom i fyra dygn på USÖ pga RS virus. Usch och hua! Skönt att Tess hållit sig frisk so far. 
 
Vi har också varit på BVC idag. Tess följer sin kurva fint. Skönt det. Hon är nu 61 cm och väger 6100... Nästa gång blir det vaccination. Hoppas hon inte blir dålig av den... 
Nä, nu är det hej till kudden :).
 
Ta hand om dej min vän! 
Imorgon vaknar vi till sommarlov!!!! Härligt!!!
Kram 

Love Mondays!!

Goddagens min vän.

Jag har sagt det förr och jag säger det igen; jag älskar måndagar just nu. Det är så skönt och stressfritt när vi är hemma tillsammans. Vi får passa på att njuta eftersom jag ska börja jobba måndagar i höst.

Vi har tagit det rätt så soft eftersom Stefan har ont i nacken fortfarande pga nackspärren. Jag har träffat min sjukgymnast och det är alltid bra. Sen har vi planerat inför Nyhem, dit vi åker på fredag och blir borta 10 dagar. Ojoj... Hur ska det gå att bo 10 dagar i husvagn med Tess... Äh, det får säkert bra men hur packar man till alla för tio dagar med kläder osv. Jaja, det blir nog bra.

Vi har som vanligt någon som bor hos oss och tar hand om katterna när vi är borta! Så skönt att inte lgh står tom!

Ikväll var Stefans jobb ute och grillade tillsammans och firade Sören som fyller 60 år i sommar. Sören är vår föreståndare i kyrkan. :).
Så jag och Tess följde med på det. Seth var hos Hugo och lekte. Precis när jag skulle åka för att hämta hem Seth började det regna, men sen var set uppehåll igen. Skönt för dem!

Alva passade på att hålla lite i Tess när jag hämtade Seth. Molly satt bredvid och pratade om sin bil ;). Hon har börjat prata så mycket och det är så skoj att höra. Hon säger även Tess helt rent. Bra namn för andra barn att lära sig säga :).

Imorgon är det Seths skolavslutning. Som han längtar och väntar på detta. :). Jag minns hur viktigt det var att sluta skolan. Vi ska fira efteråt genom att gå ut och äta. Han får välja ställe. När jag var barn och vi slutade skolan grillade vi alltid på uteplatsen och så kom mormor och morfar med och firade. Det är sånt jag är glad över och vi vill ge Seth känslan av att det är roligt och viktigt att sluta skolan och att det uppmärksammas precis som det gjordes för mig :).

Avslutar med kort som vanligt. Det blir collage på Sören som kidnappas, himlen som är blå och "varm" men också molnig och "regnig" på samma gång. Och så är det på barnen- mina alltså och så på kusinerna :)

Sov så gott!


Sommarfest

Hejsan hejsan.

Idag har vi varit på sommarfest i kyrkan. Hur bra som helst! Vi har verkligen värdens bästa barnpastor i Pernilla. Och de ledare som finns med henne är fantastiska!!
Efter festen var det ansiktsmålning - Seth har spindelnät i ansiktet :) - fiskedamm, glass och tävlingar. Hur mysigt som helst.

Tyvärr har Stefan fått världens nackspärr på morgonen. Så eftermiddagen spenderade han i sängen med värmedynorna.
Just nu sitter vi därför på Hud och Spa där Cissi jobbar. Hon är så snäll och go och hoppar in en söndagskväll för att hjälpa Stefan. Jag och barnen är här oxå eftersom vi fick skjutsa. Det är ju liksom lite svårt att köra när man inte kan röra nacken någonting. Det blir inte säker körning det.

Så vi har haft en soft dag. Men nu längtar jag till kvällen för jag är jättetrött efter en lite sämre natt. Zzzzz

Bilderna är på Tess som är redo för sommarfest i kläderna som mamma sytt. Och så är det på oss här på Hud och Spa när vi väntar på Stefan.

Hoppas din helg varit fin!

Kramar


Minivättern, frukostdate och naturligtvis prinsessbröllop

Hej hej igen.
 
Igår var det så dags för den efterlängtade Minivättern. Som Seth längtat efter detta. 

Dagen började dock som vanligt: 
:) Kärlek.
 
På eftermiddagen satte vi oss i bilen och for iväg till Motala där vi mötte upp mormor, morfar, kusiner och deras föräldrar. Det var inte helt enkelt att hitta parkeringsplats kan jag säga och Tess gallskrek och jag blev stressad. Men det gick bra och vi hann i tid :). 
 
Åsa hade fixat ihop "team Kindevåg" tröjor. Även till Molly och Tess, som är för små för att cykla än. Jättekul och gulligt tycker jag. Det är en kompis till henne som sytt dem. 
 
Molly på pappas axlar. Då har man koll på allt som händer (och föräldrarna har koll på henne ;)).
 
Tess hängde på min mage, som vanligt och sov mest hela tiden. Smidigt. 
 
Mamma (mormor) hade sytt lite kläder till Tess också och bla denna ursöta mössa. 
 
Tjejerna, som är sex år i år, åkte först. En sträcka på 1300 meter. Efter lite picknick så var det så killarnas tur. En sträcka på 2000 meter fick de cykla och de hade ett saftstopp mitt i. 
 
Seth var laddad och lite nervös. 
 
Team Kindevåg :) Grabbarna som blir åtta år i år. 
 
Alla fick säga sina namn innan de startade och här berättar Seth vad han heter. Hon som intervjuade barnen kommenterade också tröjorna - förstås - och Seth berättade att de är kusiner. 
 
Lovisa är en riktig paparazzi och instagrammare :). Telefonen är inte långt ifrån någon gång hehe. (Som jag är också...)
 
Klassiker.
 
Här kommer Seth trampandes in i mål.
 
Sedan fick de saft, banan och bulle. Efter det togs kort och alla barn fick varsin löpsedel med sin bild på. Kul tycker jag. Får visa den en annan dag. De fick även varsin medalj och keps. 
 
Vi lyckades få alla sju kusinerna på ett och samma kort. Inte dåligt det inte. Som Lovisa skrev i sin blogg... Det borde vi få medalj för. Ha ha. 
 
 
Yey, vi klarade det!
 
Seth är så rolig... När vi var där i Motala så sa han till mig: "Mamma, vet du hur coola killar gör? De kör fram till tjejer och så säger de: Hej snygging!" Hihi. Han vet hur man gör han :). Min lilla grabb, som börjar bli stor. 
 
Idag hade Lovisa och jag en fruskostdate på Fröken Brogrens Veranda. Den bokade vi för över en månad sedan. Ja, det går åt om man ska kunna träffas utan barnen så att båda våra män är hemma samtidigt... Oh vad mysigt det var. Men det var liiiiite jobbigt att åka ifrån Tess i några timmar. Det har ju inte hänt förut. Men vad gott det var att fylla på batterierna med en så go vän och svägerska!
 
 
Ja, detta blir lite rörigt, men jag skriver efter den ordning mina bilder är tagna i telefon och kamera :). 
 
Seth hade med sig en kudde hem från Hannadagen i tisdags. Den ska nu pryda vår soffa tycker han, så det får den göra nu. :)
 
 
Seth gillar att busa med Tess och det roliga är att hon skrattar och ler åt honom varje gång.
 
Så har vi ju också tittat på prinsessbröllopet nu.
 
Stefan och Tess laddar för bröllopet... ehm nä inte särskilt mycket. Det är mest jag som är intresserad...
 
Men Tess har hållit mig sällskap hela bröllopet och Stefan är iaf i samma rum och sätter upp lite tavlor.
 
Vår vackra prinsessa!
 
Nu kommer snsart ett par vänner och äter tacos med oss, så nu måste jag sluta... 
Kram

Nationaldagen

Gomorron/goförmiddag. 
 
Igår hade vi en fullproppad dag, så jag hann inte blogga... Igen. Men nu kommer ett inlägg fullt med bilder från gårdagen. 
 
Nationaldagen till ära hade Tess på sig en av mina gamla klänningar :).
Älskade unge.
 
Dagen bjöd på strålande sol och värme. Helt fantastiskt!! Vad jag njuter av att sommaren är här!
Vi började dagen i Stadsparken. Robert, Pernilla, Meja, Lucas, jag, Stefan, Seth och Tess hade stämt möte med Andreas och Lotta, som ska gifta sig i sommar. 
 
Man kan hitta många spännande saker att leka med i vår fina Stadspark...
 
Jag kan ju inte visa så mycket bilder på vad vi gjorde, eftersom det ska sparas till bröllopet, men några bilder får det bli... 
 
Seth och Meja hittade fint klippta buskar och fina blommor. Seth är som sin mor och har lite svårt att vara "normal" på korten :).
 
 
När vi åt lunch satte vi oss i skuggan - mest för Tess skull. Det blir ju lite varmt för henne. 
 
 
Det är otroligt fint i Stadsparken tycker jag. Fina växter och fina utrymmen. 
 
 
 
Vi "körde" med Lotta och Andreas och de ställde glatt upp på upptågen. :) hehe. 
 
 
 
Tess hängde med mig på min mage i slutet, eftersom hon inte var riktigt nöjd i vagnen... Den ska ju helst röra sig hela tiden om hon ska sova i den.
Otroligt smidigt det här. 
 
Vi var inte ensamma i parken :)
 
När vi var klara där efter lunchtid sa vi hej då och vi for vidare till Avesta. Stefan skulle på Speedway (han är ju kaplan för Masarna och personlig kaplan till en kille, som körde igår) och eftersom Seth har studiedag idag passade vi på att följa med och hälsa på Ulrica, Jonas, Lucas, Oliwer och Salma. Det bev ju liksom sent innan vi kom hem, eftersom matchen inte började förrän 19 och om det är skoldag efter funkar det förstås inte. 
 
Det var så gott att sitta och prata med Ullis och Jonas och att höra barnen skratta så de kiknade. 
Vi blev bjudna på fantastiskt god mat och fika.
 
Kompisar! 
 
Vid 22:30 började färden hem. Seth och Tess somnade först och sov tills det var ca 30 minuter kvar hem, då vaknade båda och Tess grät och då grät Seth också för att han var så trött... Stackars barn, men när vi var hemma runt halv ett så somnade Seth med en gång. Tess var vaken ett tag till. Men vi somnade nog runt halvtvåtiden. Så idag är vi lite sega... Vad skönt att det snart är sommarlov! Och vad skönt att det är studiedag idag. 
 
På väg hem i en ljus sommarnatt... Här sov barnen fortfarande.
 
Denna dag bjuder också på spännande saker... Seth ska nämligen cykla Minivättern tillsammans med sina kusiner - på min sida. Så vi far iväg till Motala här framåt eftermiddagen. Stefan är iväg till kyrkan nu och ska i eftermiddag runt och fira studenter. Så jag och barnen åker själva till Motala, men vi tar rygg på Marcus med familj, som ju också ska dit :). 
 
Mer om detta imorgon.
 
Hoppas du hade en fin nationaldag och att din helg blir lika bra den!
 

Hannadag, musikråd och marknad

 Hejsan vänner.
Jag har som intention att blogga varje dag, men det är visst svårt att få till i mitt hektiska småbarnsliv ;). Hihi. Jag tycker att jag har det lugnt, men det är svårt att få till just detta att sitta och skriva, eftersom det är mycket bärande av liten Tess. 
 
I måndagskväll var ju Robert och Pernilla här och planerade bröllop tillsammans med oss. Vi ska nämligen vara värdar tillsammans på ett bröllop. De är så goa våra vänner. Det syns att de varit gifta ett tag, sittandes exakt likadant utan att tänka på det. ;)
 
Igår hade Seths skola Hannadag. Det innebär att alla får Hannapengar och så köps och säljs det. Seths klass sålde rygg och nackmassage och så var det loppis. Seth kom hem med massa grejer, men jag måste säga att det iaf var saker han faktiskt vill och kommer leka med. Han hade även en ansiktismålning som gjorde att jag knappt kände igen honom när han kom. Det var faktiskt på kläderna jag såg att det var han när han kom nerför trappan. 
Otäcking :), men en fin sådan.
 
Igårkväll var det barnkören Salt och sedan hade vi musikråd hemma hos Robert. Oh, så gott att kunna vara med igen :). (Musikrådet är alltså vi som har ansvar för musiken i församlingen och under graviditeten har jag ju inte kunnat vara med.)
 
Tess och Seth var med hem till Robert, eftersom Stefan hade jobb. Tess hängde med oss och Seth lekte med Meja. 
"Bestäm något bra nu" ;)
 
Idag gick vi på Marknadsafton som är här i Örebro varje år. Affärerna är öppna länge och så finns det knallar lite överallt. Jag kunde inte låta bli att ta kort på dessa tjejer när jag såg dem. Jag önskar jag kunde ha såna skor igen, men det kommer nog snart när jag gått ner mer i vikt. Det såg bara så obekvämt ut att gå med dem på kullerstenen. De har bra balans tjejerna. Imponerande tycker jag! 
Det är visst modernt med kort a´la 60-tal igen...
 
Idag hämtade vi ut ett paket till Tess, som hon fick av mormor. Jag har inte tagit kort på dem än, men det var byxor och klänningar i långa rader, samt ett par nya virkade skor. Jättefint!! Kläderna är lite stora än, men dem växer hon nog snart i, såsom hon växer. Hon fick även en solhatt, som var så söt. :)
 
Det högra kortet är från vår promenad på Marknaden, då hon hängde i sjalen och sov mest hela tiden. (På kortet var hon dock vaken, men somnade snart om igen.) Så otroligt smidigt att kunna ha henne i bärsjalen iställetl var i vagn när man går bland allt folk. 
 
Idag när jag tog min promenad på förmiddagen så mötte jag två tjejer på cykel. De kanske var 15-16 år. De skrattade och pratade sådär som bara tjejer i den åldern kan. Det påminde mig om mig och min barndomsbästis Linda, när vi skrattade och fnittrade åt det mesta och alltid hade hur mycket som helst att prata om. Vi umgicks i skolan hela dagarna och sedan pratade vi i telefon tre-fyra gånger på kvällen. Oh, vilken vänskap och vad den betytt mycket för mig! Jag tänkte även vidare på det där med att se det roliga i saker och att kunna skratta sådär - även som vuxen.
 
Detta inlägg har tagit ett par timmar att skriva... Nu ska jag borsta tänderna och sedan sova. Imorgon är en fullspäckad dag med mycket roligt!! Återkommer om det imorgon - hoppas jag :)
 
 

Dagens braiga:

- Underbart att lägga sig i rena lakan. Skönt!
 
- Spontanbesök av Andreas, Jossan och Märta. Uppskattas!
 
- Planerat besök av Robert, Pernilla och Meja för planering av ett bröllop. Kul! 
 
- Stefan hemma hela dagen. Lovely!
 
- Köpt ny kamera. Roligt! 
 
- Har en underbar son! Stolt!
 
- Har en fantastisk dotter. Kär! 
 
- Har ätit grillat. Gott! 
 
Sov gott min vän!
 

2månader...

...är vad Tess är idag. Vår lilla tjej. Vad fort det går! Det känns samtidigt som att hon alltid funnits hos oss. Märkligt det där...

Vipshajk

Hej hopp.
 
Nu är vi hemma från hajken och Seth är på kalas. 
 
När jag hämtat Seth från skolan tog vi och Stefan en glass på stan för att träffas ngt detta dygn.
 
Jag var även tvungen att inhandla en solhatt till Tess inför helgen. :)
 
Det har varit en fantastisk hajk med 38 barn från första klass till femte. Helt underbart! Vädret har varit åsom kan man säga och många barn och några tappra ledare har badat bland grodyngel och vattensnokar :).
 
Kvällen igår började med lekar och hamburgare nere vid vattnet. 
 
 
 
Ljuvlig kväll!
 
Idag har det lekts, tävlats och varit samling. 
Alltså Pernilla som är vår Barn och familjepastor är helt Amazing! Hon pratar med barnen så att alla lyssnar och då är de mellan 7-11 år. Alltså ett stort åldersspann. Hon fixar så att det finns något för alla! Hon är så beundransvärd och go mot alla oavsett ålder. 
Pernilla
 
De andra ledarna är oxå otroligt goa och jag blir imponerad och önskar att jag själv var sådär som de är. Men jag duger jag med :).
 
Seth tog sitt första dopp i år. Kallt var det :).
 
Det paddlades.
 
Tess sov i sjalen på förmiddagen :).
 
 
Nu ser vi fram mot vipslägret som är om knappt en månad. 
 
Idag ska jag unna mig lite lördagsgodis (kämpar ju mot mina gravidkilon). Så när Stefan kommer hem snart ska jag gå och köpa på vår Ica butkik. Tess ligger nämligen och sover så jag kan inte gå någonstans just nu.  
 
Hoppas din helg varit bra so far. 
Kram

RSS 2.0