Spretigt

Idag träffade jag min sjukskrivande läkare på Vc. Imorgon ska jag träffa läkare på spec.mödravården. Känns som jag springer hos läkare och barnmorskor mest hela tiden :).
 
Stefan var med idag och det var skönt för läkaren var lite knepig. Jag har träffat honom sedan augusti och ändå har han igen koll på vem jag är. Visst kan jag förstå att han inte har full koll med tanke på att han träffar 10-15 patienter varje dag. Men kanske komma ihåg något om mig och framförallt inte ifrågasätta mitt mående, särskilt nu när det inte "bara" är illamående utan massor andra grejer oxå. Men men.... Jag fick ju min sjukskrivning men det är jobbigt att känna sig ifrågasatt. Särskilt nu när jag är känslig och inte mår bra. 
 
Jaja det är bara att lämna bakom mig nu.
 
Har iaf gott sällskap av katterna på dagarna, som är grymt långtråkiga... Dagarna, inte katterna.
Söt Frodo.
 
Jag tar lite av köket varje dag och flyttar till vardagsrummet inför renoveringen som börjar nästa vecka. 
Vi har även planer på ny soffa till vardagsrummet och det känns kul. Så om någon är intresserad av våra skinnsoffor vi har nu är det bara att säga till :).
 
Idag gjorde jag hjärtplättar till grabbarna kom hem. Smaskens! Till det hade vi hallon och grädde. Mmmmm. Så gott!! 
 
 
Vi fick plätjärnet med hjärtan när vi gifte oss för snart 13 år sedan och det funkar jättebra fortfarande. 
 
Ett spretigt inlägg idag... Hoppas du mår bra!!
kram 

En sån dag och bärgning

Hej hej.
 
Idag har varit en sån där ickedag igen. Jag mår inte alls bra och det är väl inte så konstigt efter ett dygn på sjukhuset. Även om jag inte gjorde något där så var jag ju orolig och så är man ju på spänn, eftersom någon kan komma in i rummet när som helst. Detta känns idag. Dessutom mår jag ju inte bra... annars vore jag ju inte tvungen att åka till sjukhuset titt som tätt. De värden som inte är bra, påverkar ju min kropp så jag inte mår bra. Och så är det väl helt enkel "en sån dag".
Så det blir inget långt inlägg.
Dagens bästa var dock ett sms från en av ungdomarna från Avesta, som värmde ända in i hjärtat och så jag grät en skvätt också :).Det var precis vad jag behövde idag.
Sen har Seth varit på Salt, kyrkans barnkör, ikväll och då satt jag och pratade med andra mammor och pappor och det piggar ju alltid upp.
Och så vill jag visa en video på ett bildspel som jag la upp för över två år sedan, men som är lite rolig och också muntrar upp en sån här dag. Fast det var nog inte så roligt för bärgarna, men jag tycker det är lite kul.
 
 
En annan bra sak är att Seth vill att vi börjar läsa Narniaböckerna tillsammans. Jag älskar de böckerna och läste dem flera gånger när jag var yngre.
 
Stor kram till dig!!

Hemma igen

Oh, så skönt att va hemma igen. Jag älskar min egen säng!!!
Jag är grymt tacksam till svensk sjukvård och till personalen på BB, men sängarna är inte jättesköna, särskilt inte när det värker i hela kroppen och särskilt ryggen. Jag kan ju inte säga att jag sovit jättebra inatt...
Seth föddes ju också i Örebro och vi var jättenöjda med personalen på förlossningen och BB, men BB hade inte alls så bra rykte då. (Vet inte hur det är nu). Halva föräldrargruppen, vi var med i, var nöjda och halva missnöjda. Jag måste säga att jag är helnöjd med bemötande och hur de tog hand om mig deta dygn. Känns gott! 
Efter att jag träffat läkare på förmiddagen och även läkare på specialistmödravården för en koll på Gnutten, så fick jag åka hem. 
Jag ska tillbaka till specialistmödravården på fredag och lämna prov igen. 
Ja, det är mycket med denna graviditet. Vissa prover ser jättebra ut och vissa är inte så bra, varför de vill ha extra koll, så det inte drar iväg och blir sämre. Men kollen på Gnutten visar att hon mår bra, så långt man nu kan veta det. 
Vår lilla tösabits huvud i profil. En liten "Kindevågsnäsa", ser det ut att bli :). (Vi skyskon har alla fått pappas näsa, typ potatisnäsa och Seth har det och även Silas faktiskt.)
 
Seth kramades och kramades och kramades när jag var med och hämtade honom i skolan. Han blev lite ledsen igår när jag blev inlagd, men förstår ju när vi förklarar för honom vad som händer. Och vi säger till honom hela tiden att det inte är något farligt utan att jag och bebisen blir bra omhändertagna. Stefan och Seth hade en mysig kväll igår iaf och det känns bra i mammahjärtat. 
 
Nu något helt annat...
För någon vecka sedan var Stefan och jag in på Vistaprints hemsid
och beställde iphoneskal, som vi själva kunde designa. Kul. De kom idag och blev bra och är i helt ok material.
 
Mina skal
 
Stefans skal.
 
Seth har haft lite skarparverkstad med kartongen som skalen kom i. 
Det håller på att bli ett flygplan. Bra när skräp kan återanvändas och fantasin får flöda :). 
 
Om någon timma ska vi till hyresvärden och bestämma vad vi vill ha för golv i köket och handtag till skåpsluckorna och lite sånt. Nästa vecka sätter renoveringen igång. Vi har bett att den ska göras innan bebis kommer, så det är ju jättebra att de sätter igång redan nästa vecka. Även om det kommer bli påfrestande tre veckor... Men Seth och jag åker hem till mamma och pappa på sportlovet, så blir det en vecka mindre i renoveringen. Skönt, särskilt som Seth ska vara hemma med mig hela veckan. 
 
Tack än en gång för att du uppmuntrar mig och tänker på mig och familjen. Det betyder så oerhört mycket för mig!! Mer än jag kan uttrycka i ord!
Det är en tuff graviditet på så många olika plan och sätt, men jag börjar se slutet och har börjat kunna glädja mig på riktigt för det liv som växer i mig. 
 
Stor kram!
 
 

Jan. 27, 2013

Jahopp, då ligger jag på BB, men Gnutten är i magen fortfarande :).

Såhär är det denna gång:
Vissa prover ger indikationer på att jag kan vara på väg att få havandeskapsförgiftning och andra prover är ok. Men barnmorskan har sagt att om jag får huvudvärk ska jag ringa. Nu har jag haft ihållande huvudvärk sedan igår morse och idag vaknade jag runt femsnåret av huvudvärken och slumrade bara några timmar. Så framåt morgonen ringde jag förlossningen (det är dit man ringer när det är helg och kvällar). Vi fick åka in och man tog prover som återigen är lite tvetydiga. Så läkaren ville lägga in mig så man kan ta prover under ett dygn och imorgon ska även Gnutten få sig en dos undersökning.
Så det är inget farligt, men det kan ju bli illa om det drar iväg. Så jag är glad att de har koll! Vi har fantastisk sjukvård i Sverige!!!

Men jag blev snopen när jag blev inlagd, kan jag säga. Jag var beredd på att de skulle kolla mig och att jag skulle få åka till Vc för fler prover i veckan, men så blev det alltså inte. Jag hade gjort mig iordning för att kunna gå till kyrkan när vi var färdiga, hihi. Hår och smink iordning för att bara bli inlagd... Men Seth och Stefan åkte dit och sen hem och packade ihop lite grejer till mig och nu är de här och håller mig sällskap. Mina älsklingsgrabbar!

Vi har en Babyboom i kyrkan i år. Tre bebisar har kommit och ca dubbelt så många ska komma, som vi vet nu. Det kan ju bli fler innan året är slut. Ett par ligger inlagda här och vi sprang på pappan här utanför. Lite mysigt att göra det och skönt att höra att de mår bra trots lite strul.

Jag återkommer imorgon om hur det är med allt!

Kram


Frukost, Hindersmässan, Kött och Kök

Hej min vän!
 
Idag har vi haft en lite produktiv dag, för att va jag då :). 
Vi började morgonen på Fröken Brogrens Veranda där vi åt en smarrig frukost. Den är så god!! Mysigt med familjetid dessutom. 
 
 
Vi tog en kort tur på Hindersmässan också, eftersom Seth ville köpa sockervadd. Det blev även en leksak till honom. Stefan och jag hittade inget som vi ville ha på den korta tur vi tog. 
 
Stefan åkte sen och storhandlade. 
Vi brukar handla på Coop. Som du säkert hört och läst på nyheterna har de kallat tillbaka massa kött pga Salmonella. Vi har haft oturen att köpa och äta av just det köttet. Men vi har inte blivit sjuka, eftersom vi tillagat det noggrant. (Jag tycker aldrig om rosa kött och nu får jag ju inte äta det). Så Steff lämnade tillbaka köttet som vi hade kvar idag. Märkligt att personalen inte blivit informerad om att man uppmanat folk att lämna tillbaka köttet, för hon som Stefan pratade med visste inget, men han fick ju tillbaka pengarna och så ändå. 
 
Sen har vi börjat rensa i köket. För om drygt en vecka ska de börja renovera vårt kök. Känns jättebra - förutom de tre veckor då vi inte kommer ha något kök och då vardagsrummet kommer vara fullsmockat av köksgrejer. Men det är ju riktigt gott att det blir gjort innan Gnutten kommer :). 
 
Nu äter vi tacos och tittar på Planet 51. Seth fick välja film. En riktigt go kväll med andra ord! 
 
Hoppas du haft en bra dag! 
 

Friday again

Hepp hepp mina vänner!

Ännu en vecka har gått. En vecka närmre att må bra igen :). Lovely!

Igår spenderade jag dagen i soffan och tittade på en serie jag spelade in i julas. "En värld utan slut" av Ken Follet. Jag älskar ju hans böcker "Svärdet och Spiran" och just " En värld utan slut" både dessa har ju filmatiserats och är bra gjorda, så det var roligt att se den igår.

Idag har jag haft härligt sällskap av Karro och lilla Calle. Mysigt!!! Jag mår ju bättre när jag inte är ensam hela tiden, men ibland mår jag ju så dåligt att jag inte orkar svara i telefon eller träffa någon. Men idag var en bra dag!

Ikväll var vi på Vips igen. Stefans moster, Gitte, var med och spelade spel och Seth utmanade henne i ishockey :).

I helgen nu så är Stefan ledig. Får se vad helgen har att bjuda på!

Jag önskar dig en fin helg!!


iPad = bra

Ja, det tycker jag. Det gör lärandet med både matte och bokstäver roligt för en kille som inte tycker det är så jätteintressant att hålla på med det utanför skolan och det han får i läxa.

Nu tycker jag inte att man måste traggla bokstäver och siffror hemma om barnet inte vill innan de börjar skolan, för det kommer när det kommer. Särskilt när barnet inte är intresserad, annars är det en annan sak...
Men nu när han går i skolan och det finns bra appar, som hjälper till med lärandet, så tycker jag det är suveränt! Han tycker äntligen att det är roligt med bokstäver och siffror!
Jag som läser massor och har läst sen jag var fem år tycker iaf att det är jättekul att han hittat ett sätt att tycka det är roligt!

De använder iPads i skolan också så vi laddar ner några av de appar de använder där. Jättebra!!

I övrigt har det varit en vanlig dag för mig, förutom att vi var på utvecklingssamtal med Seth i skolan. Han är som sina föräldrar: snacksalig, och det är roligt att lyssna på honom när han pratar och berättar för sin fröken. Det som hette "kvartsamtal" när vi var barn är nu "trekvartssamtal" :)

Ja just det. Jag får frågan när det är dags för Gnutten att komma, i kommentarerna då och då. Jag har svarat där men tänkte att jag tar det här också. Hon är beräknad till 6/4.

När jag väntade Silas fanns det widget där man kunde följa bebisutvecklingen och hur många dagar det var kvar osv, men jag kan inte få in det i bloggen nu. Trist! Men jag har en app i telefonen, men den kan ju inte du följa :(.

 


Hoppas din dag varit bra!!
Kram


Barnmorska och lego

Fridens liljor allihopa!

Ännu en dag börjar närma sig sitt slut. Jag försöker ta vara på dagarna som går, för det är ju "dagarna som går som är livet". Men jag är ju inte direkt produktiv, det kan jag inte säga.
Men idag träffade vi barnmorskan, Stefan och jag, så något har jag ju gjort iaf.
Jag gillar vår barnmorska. Hon är trygg, lyssnar, är "frejdig" och allmänt härlig. Känns skönt. Några av mina värden, som var dåliga, är bra och några sisådär, så de fortsätter ha koll på mig. Det känns tryggt.
Det skulle ju inte göra något om det bara var illamående och värk som var besvärligt i min graviditet. Att det dessutom är värden som inte är som de ska och hela allmäntillståndet är dåligt de flesta dagar, gör mig lite nere, men idag har jag haft en bra dag, tycker jag.

Jag insåg att det - på riktigt - inte är lång tid kvar nu. Vi har bokat in barnmorskebesök fram till "do date" och då inser jag att det inte är så många veckor kvar. Oh, som jag längtar!
Nu i helgen blev det för första gången sådär riktigt verkligt att hon snart är här. Jag längtar så att få se henne och få lära känna henne! Vår lilla Gnutt :).
(Idag slog det mig vad förvånad jag skulle bli om det kommer en liten kille. Ha ha. Vad förvånade vi skulle bli, eftersom vi gjort två ultraljud där både barnmorska och specialistläkare sagt att det är en tjej).

Nu något helt annat...
Igår byggde Seth ihop lego som han fick på kalaset i söndags. För första gången byggde han en större grej helt själv. Bra gjort! Han älskar ju att sitta med mormor när hon bygger lego efter beskrivning, men nu kanske han också kan vara med och bygga själv :). Det var en Star Wars legogrej med fyra tillhörande gubbar, förstås :).
 
Vår fina fina kille!!
 
Ha det nu så gott!! Du gör mig glad - på riktigt!!!

Discobowlingkalas

Hej hej i vintersverige!
 
Igår var dagen äntligen här. Dagen då Seth skulle få ha sitt bowlingkalas. Som han längtat. 
Innan jul hade vi ju kalas med Seths klass, så nu var det kompisarna från kyrkan som bjöds. Åh, så skönt det var att bara vara med. Maten, glassen, godiset, underhållningen - allt stod Strike för. Underbart nu när jag inte orkar någonting. Stefan och jag hejade bara på barnen när de bowlade :) Ljuvligt kalas och barnen hade  roligt. 
 
Här kommer bilder från kalaset. Det är svårt att få bra bilder, eftersom det blinkar och är disco när de bowlar, men men. Här är de iaf:
 
På väg...
 
Det var fler kalas samtidigt, så det var high life, kan man säga. Här är Seth och Hugo, som äter tacos. 
 
Seth öppnar sina paket. Mest Star Wars grejer och lyckan var total :). 
(Jag har inte bett alla föräldrar om lov att visa bilder på barnen, därav att det mest blir på Hugo och Seth, eftersom jag vet att det är ok att blogga Hugo :)).
 
Så var det dags för bowling.
 
 
Coolt att se en hel sal med bowlande barn, som började dansa Gagnam Style, när den låten kom :) Här är det Seth och Olle, som dansar tillsammans. 
 
 
Efter bowlingen bjöds trötta barn på glass. 
 
Nöjd kille, med egen kebba och bowlingkägla. Han tyckte det var bästa kalaset någonsin och då kan man ju som förälder inte vara annat än nöjd och glad :)

Bara Du är Gud

God förmiddag/lunch.
Jag mår inte bättre idag, varken fysiskt eller själsligt. Seth har blivit förkyld, men är rätt så pigg ändå. Stefan vaknade med huvudvärk, så vi är ett härligt gäng ;). Stefan är i kyrkan på möte nu, men jag orkade inte. Så trist. Seth är hemma med mig, även om vi tyckte han kunde följa med till Söndax. Roligare att vara där och leka med kompisar än att vara här hemma med mig, men eftersom han klagat på huvudvärk och så, så fick han vara hemma när han bad om det.
I eftermiddag ska han ha discobowlingkalas på Strike, för sina "kyrkkompisar". Får kanske stoppa i honom alvedon innan det då om huvudvärken håller i sig. Vi har valt att ha bowlingkalas, dels för att Seth önskade sig det och dels för att vi inte behöver göra något alls. Strike fixar allt och vi får en egen värdinna. Passar bra nu när jag inte orkar något. Bilder och rapport kommer imorgon :).
 
Igårkväll, inatt och idag har jag sjungit på den här sången. Jag tycker mycket om den, så jag vill att du också ska få del av texten :).
 
 
Bara Du är Gud
Herre, Din mäktiga hand skapade himmel och jord. 
Efter Din vilja blev världen till, genom Ditt heliga ord.
Medan morgonstjärnorna sjöng tillsammans fick allting liv av Dig.
Medan änglarna jublade av glädje, tänkte Du på mig 
 
Bara Du är Gud allting är skapat för att ära Dig.
För att förhärliga Ditt namn har du skapat mig
Bara Du är Gud, långt innan jordens grund blev lagd fanns Du
Evige Gud utan början utan slut
 
Herre, Du formade mig hela mitt liv äger Du 
Låt mina dagar behaga Dig låt mig få tjäna Dig Gud
Medan solen går ner för den sista gången och tiden nått sitt slut.
Ska jag lägga min krona vid DIna fötter och tillbe Dig, min Gud.
 
Hoppas du får en fin söndag!! 
Kram


One of those days...

Usch, idag har det varit en sån dag som går till historien som en ickedag...
Jag låg på sängen till 16 tiden. Då hade Stefan rensat klädkammaren, slängt massa skräp, varit ute med Seth en liten sväng, grejat med sin bössa och tittat på skidor (med mig). Jag ville så gärna till Nattvardskvällen i kyrkan så vi åkte dit, men fick åka hem innan det var slut :(
Jag försöker hålla humöret uppe, men en sån här dag är det svårt. Vill mest bara gråta faktiskt. Jag hoppas att jag mår bättre när Gnutten fötts. Det är så länge sen jag mådde bra då det känns som att jag aldrig kommer bli bra. (Fast det tror jag ju att jag kommer bli egentligen).

Tur jag har så fina grabbar som står ut med mig.

Här är en bild på Sethponken när han sitter på sitt rum och diggar musik samtidigt som han leker med lego.

Finaste killen!!!

 

kram


Lyftkransfunderingar

Jag undrar hur man får upp såna här lyftkranar på hustak... Skickligt och mycket jobb, låter det som. Någon som vet?

(Önskar dej en fin helg!!!)


Instabilder

Idag är det, in deed, dagen efter... Oj oj. Har bara legat i sängen och vilat och sovit.
Jo, nu på kvällen gjorde vi Seths läxa förstås, men utöver det... not so much. Nu tittar vi på Junk på Barnkanalen. Det är ett program både Seth och jag gillar :). (Ett program där gamla leksaker görs om till något nytt.)
 
I måndags när vi var på Centralstationen här i Örebro, utbrast Seth: 
 
Mamma, vad är det där?!
Haha, jag har aldrig tänkt på att han förstås inte vet det. Vi har ju alltid telefoner med oss.
(Du som följer mig på Instagram har redan sett denna bild och där fick jag också förslaget på vad jag kunnat svara. Nämligen Stålmannens omklädningsrum. Hahah). Han tyckte iaf att det var mycket imponerande att det fanns telefoner i såna här små hus :).
 
Sen ytterligare en bild från mitt Instagram:
Detta är Seth i ett nötskal. Sätter fast grejer mellan tårna när han gör annat. Lite lik sin mamma, tror jag bestämt :).
 
Nu önskar jag dig en god kväll och en god natt!!!

Bilder från våra dagar i Stockholm.

Nu är vi hemma igen efter ett par härliga dagar i Stockholm. 
Igår vaknade vi till snöfall och åter snöfall, som det verkar ha varit i stora delar av Sverige. Och vi vaknade även till en av de märkligaste nyheterna någonsin... Att ett tåg blivit stulet och kört rakt in i en lägenhet. Tack och lov att familjen i lägenheten inte blev skadad!! 
 
Alltså, hotellfrukost är ju helt ljuvligt! Det är det absolut bästa med att bo på hotell :). 
Det var bra att vi laddade med rejäl frukost, för dagen igår blev lång. 
 
Vi började med att promenera till Slottet och det tar sin tid, när jag är med. Det gör ont precis överallt när jag går, men att stå stilla är ännu värre.
Det snöade ju, som sagt, väldigt mycket. Trots detta och den långsamma promenaden, hade vi med en sprudlande, go kille, som inte klagade en enda gång. 
 
Vid Slottet tittade vi på vaktbytet som sker 12:15 varje dag. Spännande spännande. 
 
Jag tyckte synd om dem, som måste stå ute i detta väder hela tiden. Men det är ju bra att de finns. 
 
Vi var inte ensamma och tittade på det hela. Förvånande med tanke på vädret. Men det var vi och en massa asiater och ryssar. :)
 
 
Seth passade på att prata med en av militärerna som plockade ihop lite grejer efteråt. Han är för go vår grabb!!
 
Sedan tog vi en kortare promenad till tunnelbanan.
 
Tunnelbana för första gången för Seth och det var spännande. 
 
Så var vi då framme vid Naturhistoriska Muséet. 
 
Där spenderade vi eftermiddagen.
Mina pingviner...
 
Det "lilla" trädet.
 
Dagen såg ut som så att jag letade upp någonstans att sitta i varje rum och så gick grabbarna runt och tittade på allt. Jag valde ut vissa grejer som intresserade mig mest och tittade på det. 
Dinosaurierna var det mest spännande, tyckte Seth. 
Seth sprang runt och pratade och pratade, sådär som han gör när han är glad och uppspelt och så tog han kort på allt, och då menar jag allt! Hi hi, får nog hjälpa honom att rensa lite i telefonen så att minnet inte tar slut.
 
Jag tycker det är coolt med dessa gigantiska varelser, som fanns för länge sedan. 
 
Som sagt, tog kort på allt.
 
Vi hittade Nemo och Doris, men de var inte stilla så det var svårt att få bra kort på dem :).
 
 
Vi tittade också på en film i 3D på Cosmonova. Det var relativt nytt när jag gick i nionde klass och var där med klassen. Då var det riktigt coolt och jag tycker allt att det var häftigt denna gång också. Vi tittade på en film om dinosaurier i havet. Riktigt snyggt gjord, faktiskt. 
 
När vi kom hem la jag mig direkt och vilade och det var sovdags för Seth nästan med en gång. Oj oj, vad ont jag hade överallt och illamåendet är ju som det är också. Jag längtade hem till min egen säng, trots att sängarna där var sköna. 
 
Idag begav vi oss iväg till Skansens Akvarium. 
Där är det ju en hel del ormar och jag lider av ormfobi. Eller lider och lider, det är ju sällan det är något problem för mig, men jag fixar inte att titta på dem. Så jag gick genom det rummet snabbt och satte mig att titta på krokodiler och fiskar när grabbarna tittade på ormarna. 
 
 
 
"Skansen Jonas" sprang förbi flera gånger, men jag kom mig inte för att be om en bild... Typiskt mig. 
 
Vi var färdiga där straxt efter lunch, så vi bokade om våra biljetter, köpte lunch på stationen och tog ett tidigare tåg hem. Vi hade våra sittplatser i vagn 4 och jag skojade med Stefan när tåget kom in och sa, "tänk om fyran inte finns"... och det gjorde den ju inte. Flera resenärer hade bokat i vagn 6 och den fanns inte heller... Men en av konduktörerna hjälpte oss så vi fick platser i den obokade vagnen. Vi kände inte att det var läge att stå upp hela vägen eller att Seth skulle sitta själv någonstans. Men de var trevliga och hjälpte oss. 
 
På väg hem, trötta men glada. 
 
Nu ligger jag i sängen. Min välsignade säng, som jag kan höja både för fötter och huvud. Mina svullna ben mår bra av att ligga lite högre nu och ryggen mår också bättre av att vara i höjt läge. Seth och Stefan ska titta på hockey nu och jag tittar nog på någon film som går på tv:n nu. Orkar inte göra något annat. Imorgon kommer jag nog knappt komma ur sängen, men så får det vara. 
 
Vi är glada för dessa dagar, trots dålig sömn och värk och illamående. Familjen behövde detta. 
 
Jag tror våra katter har saknat oss också...
Gandalf kom och la sig på mig direkt och spann och trampade, såsom katter gör. 
 
 Ja, det var våra dagar det. Vi ses imorgon igen :)
Kram

Skriver mer imorgon

Hej igen.
Tyvärr kan jag inte ladda upp bilder nu, trots att vi har wi-fi på hotellet. :( Så jag skriver ett längre inlägg imorgonkväll när vi är hemma igen och kan då visa bilder från dagarna här.

Jag kan ju däremot berätta att jag var med i kyrkan i söndags. Det gick bra, men jag mådde förstås päcka på em och kväll, men sååå värt det.

Jag läste på Kristinas blogg en liknelse som jag tycker beskriver måendet så bra. Det är som att man har ett visst antal skedar med ork per dag och det kan vara olika många skedar olika dagar. Så använder jag två skedar en fm har jag kanske bara en kvar till resten av dagen. Vissa dagar kanske jag har fem skedar, andra tio och ytterligare någon gång bara en. Det är precis så det är!
Här i Stockholm öser jag nog ur skedar som inte finns och det kommer kosta när vi är hemma, men när man ser Seth och hör hans glädje över att vi gör något tillsammans och ser saker vi normalt sett inte ser, då är det så värt det!!! Och självklart tycker jag också att det är då roligt att göra ngt tillsammans, vi tre! Man mår så bra i själen av det!!!

Men som sagt, jag återkommer med bilder och så från våra dagar här.

Vill du så kan du följa mig på Instagram. Där lägger jag ju upp bilder från dagarna här - ja, från livet i allmänhet också. Ett roligt sätt att följa vänners liv tycker jag!
Jag heter @MKindevag där iaf.

Stor kram


Stockholm

Ja, tro det eller ej, men nu är vi tre i Stockholm på en minisemester. En välbehövlig sådan efter de sista veckorna! Jag håller tummar och tår för att det ska gå bra för mig. Men man kan bita ihop och klara mycket när det är för familjens skull. 
Vi har ca en km från centralen till vårt hotell och det tar låååång tid att gå och gör skitont, rent ut sagt. 
 
När vi kom till hotellet från tåget så sov jag en stund och sen gick vi på bio. Sune i Grekland, blev det. Riktigt bra faktiskt och Morgan Alling var suverän som pappan! 
 
Nu är vi tillbaka på hotellet igen och ska ta natt. 
Imorgon ska vi ut på nya äventyr :). Får berätta mer om det imorgon.
 
Kram 
 
 
Denna bild är faktiskt arrangerad :) Vi sitter inte med telefonerna heeeeeela tiden ;).
 

Vår lördag

Idag har det varit en soft dag. Det blev sovmorgon ända till 8:30 Så skönt att Seth sover längre när han är uppe längre. Detta är ju nytt för oss - lagom tills bebisen kommer ;). Då börjar vi om från början :D. 
Seth har haft en kompis här under dagen. Roligt när det fungerar så bra. Jag låg och vilade nästan hela tiden när hon var här. Det är så skönt att Seth hade roligt med sin kompis och att de är så stora att de klarar sig själva. Jag mår fortfarande inte bra utan orkar bara vara uppe småstunder. Jag hoppas jag kan vara med i kyrkan imorgon trots det. 
Innan kompisen kom hit, satt Seth och pysslade i sin nya "Carstidning" (han fick en prenumeration på det av farmor i julklapp).
 
Frodo är naturligtvis med och ska hjälpa till, eller iaf ligga på tidningen, så inget annat får mer uppmärksamhet än hon själv... hihi.
 
När jag vilade tittade jag på Vinterstudion samtidigt (love it) och Stefan satt bredvid och jobbade lite. 
Då är Gandalf förstås med och vill helst ligga på datorn, men där gick gränsen. Men oj, vad hon åmade sig och ville att Stefan skulle gosa med henne istället för att ha uppmärksamheten på datorn. 
 
Vi har så goa katter!! 
 
Nu ikväll har vi lördagsmyst tillsammans. Ätit tacos och tittat på Gladiatorerna. Oh, vad jag älskar att få umgås med hela min lilla familj. 
Igår när killarna kom hem från hockeyn (de gick hem från den) så såg de så ledsna ut och hängde med huvudet, så jag tänkte att nu hade Seth tröttnat på att gå hem (tar ca 20 minuter) och så har de blivit osams. Men nä då, det var inte det. Nähä, sa jag, förlorade ni? Mmmm, blev svaret, men så kunde inte Seth hålla sig utan sa att de bara lurade mig. Sånt där tycker Seth är jätteroligt och det händer då och då att de hittar på såna saker. Nu gick jag ju inte helt på det, men det behöver jag ju inte låtsas om ;). 
 
Hoppas du haft en bra dag! 
Kram

Fridens liljor vänner

Hur har din dag varit. Hoppas den varit god!
Vi började dagen med ett möte på Seths skola och sen skjutsade Stefan hem mig. Väl hemma la jag mig i sängen och kom inte ut den förrän fram på em, då jag tog tag i att vika vårt gigantiska tvättberg.

Jag har precis skjutsat grabbarna till hockeyarenan här i Örebro. Örebro möter Leksand ikväll och detta har de sett fram mot i över en månad. Seth håller ju på Leksand, men vill gärna vara diplomatisk med sina vänner i Örebro, som håller på Örebro. Så han hoppas på oavgjort så att båda vinner :). Min gulliga Seth! Han vill inte att någon ska bli ledsen.

Så nu ligger jag själv här hemma och funderar på att se en film. Gladiatorerna får vi titta på tillsammans på playen imorgon :). Viktiga grejer för Seth.

Idag innan grabbarna kom hem hittade jag en gammal goding på Tv4guld... Macahans!! Så bra!

Nu önskar jag dej en bra fredagkväll!!
Kram


Körövning

Hej hej out there!

Ikväll var jag väg på en körövning inför söndag i kyrkan. Vi har årsupptakt då. Jag vet inte än om jag kommer kunna va med och sjunga då, men jag ville så gärna va med. Själen mår bra av att sjunga och träffa goa människor.
Jag har ju berättat att jag inte känner lika mycket rörelser från Gnutten nu som tidigare. Men ikväll dansade hon i magen. Oj vad hon måste gilla musik! Hon levde om som bara den när vi sjöng och Sara spelade piano. Coolt. Om jag minns rätt så var Seth likadan när han var i magen :).

Det känns skönt att ha känt henne ordentligt!
I övrigt händer inte så mycket. Ett besök på Vc har jag iof hunnit med idag, meny ska det gå ca en vecka till nästa gång!

Stor kram


Vc, pepparkakshus och pussar.

Hej igen.
 
Nu blir det nog sista inlägget om mina värden och hur jag mår... Det känns som att jag inte skriver om annat, men jag vill ändå uppdatera lite vad som händer. 
 
Idag var jag ju på vårdcentralen hela förmiddagen för provtagning. Det visar sig att jag har dåliga värden och jag måste hållas under uppsikt med extrakontroller osv. Tyvärr mår varken jag eller Gnutten jättebra pga värdena, men det är inte farligt när det hålls under uppsikt. Jag har förstått det som att de värden som var dåliga förra veckan, men bra nu är lite "farligare" att ha. 
Så nu kommer jag träffa barnmorskan titt som tätt för koller. Tur jag är sjukskriven, så jag hinner med alla sjukhusbesök. 
Sen är det så att Gnutten inte rör sig så jättemycket längre och det måste vi också ha koll på, förstås. Jag har blivit uppmanad att ta kontakt med spec.mödravården om jag blir minsta orolig för det. 
 
Nu nog om detta. Men TACK TACK för all omsorg jag får möta. Det känns fantastiskt! Det lyfter mig lite, för ska jag vara ärlig börjar jag tröttna på detta och känner mig ganska ledsen. 
 
När jag var färdig på Vårdcentralen mötte jag upp Lovisa och så åt vi lunch på stan. För sedan skulle jag träffa min handläggare på försäkringskassan, så det var ingen idé att åka hem. Det var skönt att få träffa henne och prata lite om förmiddagen och få gråta lite. Det är alltid skönt, även om jag tycker det är jobbigt att göra det in public, så att säga... 
 
Jag måste säga att jag är så tacksam och glad för att jag inte haft något strul med försäkringskassan. Jag vet ju att många har det, men jag har aldrig haft det. Min handläggare är jättetrevlig och ifrågasätter inte alls att jag har mitt illamående och antagligen kommer vara sjukskriven hela graviditeten ut. Det är jag så glad för mitt i alltihopa. 
 
Sen fick jag sova en stund innan jag hämtade Seth.
 
Nu till något roligare. Ett litet sött problem vi fått med Seth på fritids... Han leker ju mycket med tjejerna i klassen. Nu har de börjat med "pussleken", alltså att de ska pussas. Tjejerna blir osams om vem som är "ihop" med Seth. Så vi får prata med honom om att man bara är tillsammans med en och inte fyra tjejer. (Vad skulle han tycka om pappa hade fyra fruar istället för en... Ja lite skillnad är det ju, men för att förklara och för att inte flickorna ska bli ledsna). Dessutom är det inte bra om de pussas och så, eftersom det sprider bacillusker nu i sjukdomstider. 
Vi konstaterade dock att det är bättre att ha ett sådant "problem" än att han skulle hamna i slagsmål med andra barn eller om han blev mobbad eller så. Vår lilla tjejtjusare.
 
När vi kom hem, slog vi sönder pepparkakshuset. Som Seth har längtat! Jag passade även på att plocka bort det sista av julen nu i eftermiddag. Nu ska det bara städas också så blir det fint i lägenheten. Men jag får ta lite i taget, mer orkar jag inte. 
 
Nä, nu ska Seth och jag åka och hämta Stefan vid stationen. Äntligen är han hemma efter tre dagar i Stockholm! Som vi längtat. 
 
Stor kram min vän!!!
 

Både bra och dåligt

Hej hej ute i Sverige.
Hur har du det. Jag hoppas att du mår bra!!

Idag har varit en konstig dag...
Först ringde läkaren från igår och berättade något märkligt och fantastiskt. Nämligen att mina värden var normala igen. Detta fanns det ingen förklaring på. Har man höga värden, så stannar de så tills barnet är fött eller tills man fått behandling. Så han var väldigt förvånad över detta. För mig var det självklart att jag blivit helad, då det inte finns någon mänsklig förklaring.

Senare under dagen åkte jag till barnmorskan. Där visade det sig att ett annat prov inte alls är bra och jag ska dit imorgon igen, fastande, för nya undersökningar. Men alltså!!! Nu är jag trött på det här. Jag är glad att det finns hjälp att få och att jag inte behöver vara själv i det hela. Men det vore roligt att faktiskt få njuta lite av graviditeten också och det kan jag inte säga att jag gjort särskilt mycket.

Så en fantastisk sak och en tråkig sak under samma dag.

Vill än en gång tacka för allt stöd jag får!
Jag hoppas att jag snart ska kunna skriva om lite roligare saker och lite mer glädjefyllda inlägg!!

Stor kram

Mååånga timmars väntan.

Jag vill börja med att säga tack till er som kommenterar här, skickar meddelande på facebook, smsar och ringer. Jag är så oerhört tacksam för all omsorg jag får möta. Det känns extra skönt just nu, för pga att jag inte orkar vara så aktiv och bjuda hem folk så mycket jag vill, inte orkar gå till kyrkan, inte orkar träffa arbetskompiar osv, så känner jag mig så ensam ibland. Det är ju inte konstigt eftersom jag ligger hemma i sängen största delen av dagarna och jag är ju van att träffa folk dagligen när jag mår bra. Men när den där lite sorgsna ensamhetskänslan kommer så påminner jag mig själv om alla ni som finns därute som jag vet bryr sig.
 
Dagen idag spenderades på specialistmödravården. Eller iaf hela förmiddagen. Det gick över förväntan att vara fastande till 10, men det var inte kul. Jag fick ta proverna som var tvungna att tas fastande på direkten när jag kom dit, så jag fick äta mina mackor så fort de var tagna. Sedan väntade vi och väntade och väntade vi. Det visade sig att de ville ha svar på proverna innan jag fick träffa läkare, plus att det var hur mycket folk som helst där. Men vid 12 var det bara Seth och jag kvar... och jag hade fortfarande inte träffat läkare. Jag måste säga att jag är så sjukt stolt över Seth. Han satt och spelade på sin telefon och småpratade med mig hela tiden. Han sa ibland att han var trött osv, men han var oerhört tålmodig. Lovisa erbjöd sig att hämta honom, när hon förstod att det drog ut på tiden, men han ville vara hos mig. Han är nog lite orolig för han sa att han vill veta hur jag mår. Ändå förklarar vi för honom vad som händer och att det inte är farligt osv. Men för honom - och oss - är det ju en verklighet att faktiskt förlora ett efterlängtat barn/syskon, så vi tar hans känslor och oro på största allvar och lägger det på hans nivå, så gott vi kan. 
 
Till slut fick jag träffa en läkare iaf. Provsvaren hade ännu inte kommit, så vi kom överens om att han skulle ringa mig senare under dagen och berätta (vilket han inte gjort än... får försöka höra av mig imorgon om han inte ringer under morgondagen). Jag blev iaf lite lugnare för jag fick det hela förklarat för mig. Det som är lite konstigt är att om man har förhöjda värden under första graviditeten så är det stor risk att man får det senare graviditeter också. Däremot om man inte haft det tidigare, så är det ovanligt att man får det - som i mitt fall under tredje graviditeten. Märkligt. Dessutom är det ovanligt att det blir såhär tidigt i graviditeten som det är nu. Men det är inte farligt i dagsläget och man kan behandla det om det behövs. Läkaren sa också att jag behöver ta lite extrakontroller på vanliga MVC under veckan. Så i och med att man har koll på mina värden och att det inte är farligt i dagsläget så är jag rätt så lugn nu. 
 
Jag hade en tid vid 13 hos min vanliga barnmorska, men de hjälpte mig att avboka den, eftersom jag helt enkelt inte hann dit. Jag bad även om en ny tid till henne, så det hoppas jag kommer snart, annars ringer jag självklart och ber att få en.  Tydligen skulle jag kallats dit för ca fyra veckor sedan, men jag blev borttappad och nu när jag fick avboka denna tid, så känns det viktigt att träffa barnmorskan så snart som möjligt. 
 
När vi träffat läkaren åkte vi direkt ut till Mosås, där vi bjöds på lunch. Sen hängde jag i soffan resten av eftermiddagen. Det är skönt att bara ligga där och ha sällskap, men ändå bara få vara. 
 
Molly var på strålande humör och Seth, Alva och Hugo lekte. Skönt att han fick leka av sig lite, nu när detta jullov mest har spenderats hemma, vilandes. 
 
Imorgon börjar skolan igen. Han ser fram mot det och det känns ju skönt att han trivs i skolan och längtar dit. 
 
Stefan har det bra i Stockholm, men har haft svårt att släppa hur vi haft det. Så han blev allt lite frustrerad över att vi inte fått provsvaren, men han blev lugnare när vi pratade igenom vad läkaren sagt. 
 
Hoppas du haft en bra dag!!! Januari är ju ofta lite tung och känns som en lång månad. Försök göra det bästa av den ändå:). Stor kram!

Trettondagen

Hej hej!
Hoppas du mår bra!
Vi, Seth och jag, har haft en dag i sängen. Han vaknade i natt och hade så ont i magen att han inte kunde sova. Så vi var vakna mellan 01:45 och ca 4:15. Så dagen har varit seg. Han har inte haft ont i magen idag men äter inte jättebra.
Stefan predikade i kyrkan, men tyvärr fixade jag inte att gå till kyrkan idag. Jag vill ju gärna göra det, men nu är det som det är.
Jag tittade iaf på Tour de Ski på playen när Seth tittade på barnprogram. Så, som sagt, en soft dag. Jag gillar verkligen Vinterstudion och skidor!!
På eftermiddagen sov jag närmare två timmar och jag kunde inte valna trots att jag försökte. Roligt sällskap man är ;).

Imorgon är sista dagen på Seths jullov. En dag jag inte ser fram mot. Jag måste ju vara fastande till efter 10!!! Det har funkat att va fastande till 8:30 tiden tidigare, men 10:15 är låååång tid.
Stefan åker till Stockholm mån-ons så Seth får följa med till sjukhuset. Det är ju inte optimalt, men vad ska vi göra? Efter läkarbesöket åker vi till Lovisa och barnen. Det blir bra att han får leka lite och ha lite roligare än bara va med en trött mamma såhär sista dagen på jullovet. Sen får han stanna där när jag åker in och träffar en barnmorska på em.

Det ska bli skönt att komma in i vardagslunken igen, tycker jag. Även om det varit skönt att vi har varit lediga tillsammans, tror sjukdom och allt annat som varit.

Avslutar med en bild från när jag tittade på playen och Seth på TVn :). Och så en bild på buketten vi fick av mamma och pappa förra veckan. Den blommar så fint nu och jag njuter!

Sov gott och hoppas du får en amazing vecka!!!


God lördagkväll

Hur har din helg börjat?
Här har vi haft en bra dag. Åkessons kom hit och åt lunch med oss vid 12 tiden och det var nog precis vad jag behövde. Att bara få vara med vänner, utan krav. Vi hamnade framför JVM matchen och det är ju alltid trevligt att titta på hockey :). Tyvärr vann ju inte Sverige, men silver är inte fy skam!
 
Jag har även idag börjat äta Tavegil mot klådan på kroppen. Får se hur länge jag kan hålla mig vaken...
Jag äter ju Lergigan mot illamåendet, där är en av biverkningarna trötthet och jag är verkligen trött hela tiden. Gissa vad en biverkan är på Tavegil, jo trötthet. Ha ha, får se om jag håller mig vaken så jag kan lägga Seth ikväll :).
 
Nu ska Seth och jag fredagsmysa lite, trots att det är lördag :) Det blev ju inget fredagsmys i vanlig ordning igår, eftersom vi inte var hemma. Så vi tar det idag istället. Stefan förbereder sin predikan till imorgon. Han hann ju inte färdigt igår, eftersom vi fick åka till sjukhuset och var där ett par timmar.
 
Dags för mys :)
 
Stor kram från mig till dig!!

Sjukhus och studsbollar

Ja, så blev det en tur till sjukhuset idag igen. På eftermiddagen ringde läkaren jag träffade i måndags. Han hade fått fler provsvar från proverna jag tog i onsdags. Då värdena inte var så bra rådfrågade han läkare på kvinnokliniken och denna ville att jag skulle komma in. Så Stefan packade ihop sina saker på jobbet och tog med sig Theo hem. Så for vi in, men till kvinnokliniken denna gång. Theo barnvaktade Seth tillsammans med Elvira, som också kom hit.

På kvinnokliniken förklarade jag läget och sköterskan jag pratade med frågade: "är du gravid"? Hahahahaha jag höll på att kissa på mig. Jag ser ju för sketan höggravid ut, hur kunde hon missa det??? Iaf så blev vi skickade till förlossningen istället av ngn anledning. Där togs det lite nya prover och jag kopplades upp mot ngn maskin. Jag fick träffa den läkare som min akutläkare pratat med. Mina värden på några av proverna är inte så bra, men inte akuta, så det bestämdes att jag ska träffa läkare på spec. mödravården på måndag. Återigen fastande kl 10:15!!! Käre värld!!! Hur ska det gå med mitt eländiga illamående? Eller, det är ju bara att göra... Det är ju viktigt så jag får "gilla läget".

Det känns bra att de har koll på mig och Gnutten och tar det hela på allvar, men det är klar att oron finns där också. Det känns skönt att vi har en bra sjukvård här i Sverige! Och att vara buren av Gud!

Vi hann hem för att vända i dörren och åka till Sören och Elisabeth, vår föreståndare med fru. De hade bjudit församlingsledningen med respektive (och barn). Så där har vi spenderat en riktigt skön och go kväll. Det var inte lätt att få med sig Seth hem, eftersom de har en hund... Han älskar hundar!

Tidigare under dagen gjorde Seth och jag studsbollar från ett pysselkit som han fick i julas. Riktigt fina blev de. Och det kändes bra att göra något aktivt tillsammans.

Hoppas du haft en bra fredag och att din helg blir till belåtenhet!!

Bild från vår studdsbollsverkastad:


God kväll

Idag åkte Seth och jag ut till Mosås, där mamma och pappa var barnvakt till barnen där. Jag satt mest i soffan och läste och tittade på skidor. Gillar ju att titta på skidor väldigt mycket!!
Barnen hade roligt tillsammans, som vanligt. Det är skönt det. Molly trivdes bäst i farmor eller farfars knä med en iPad att spela på. Gosunge!

Tyvärr har jag läst ut alla mina nya böcker nu... Måste hitta lite ny litteratur att läsa. :)

Kram


Prover

Hallojsan därute!

Morgonen började på vårdcentralen. Eftersom jag själv jobbar på en sådan vet jag att det brukar vara fullt med folk på morgonen som vill ta prover. Så jag var där i god god tid. (Innan det öppnade). Ändå var det några före mig :).

Det är ju inte kul att behöva ta prover och vara fastande när jag måste äta både natt och morgon för att komma upp ur sängen. Men det gick bra trots allt.

Jag ringde upp barnmorskan och berättade hur helgen varit och jag fick en tid på måndag. Tydligen skulle jag fått en tid för tre veckor sedan för provtagning osv, men har tappats bort på vägen.
På eftermiddagen ringde läkaren jag träffade i måndags, då han fått provsvaren jag tog idag. (De stod ju på honom, eftersom jag hade med remiss från akuten till Vc idag). Levervärdena är förhöjda och måste följas upp, vilket det ska göras på måndag då.
Jag vet att många har/haft samma problem under graviditet och det behöver inte vara någon fara. Bara det att det kan leda till att förlossning måste sättas igång och det är ju alldeles för tidigt för det! Och jag är ju extra orolig denna graviditet, så jag är allt lite orolig. Ska bli skönt att prata med barnmorskan på måndag. Jag kommer minsann vara frågvis och jag vill veta och förstå vad som händer :).

Seth har börjat pigga på sig nu, men han är trött. Inatt sov han 12 timmar och har under dagen mest legat på sängen och spelat Minecraft på telefonen. Gandalf har förstås hållt honom sällskap.
Imorgon ska vi ut till Mosås så han får leka med Hugo och det behövs nog efter en veckas isolering!
Det blir skönt för oss båda att byta miljö lite.

Ja, så set det ut hos oss denna dag.
Hoppas du har det gott där du är!
Kra


RSS 2.0