Söderköping

Ja, som sagt, nu är vi hos svärmor. Vi kom idag och har redan hunnit äta glass på Smultronstället =)


Mmm, gott med glass. Denna heter "Kalaspinglan"

Efter glassen åkte Seth och farmor i Tuff tuff tåget och såg Söderköping från denna =)


Det är så skönt att ha semester!!! Jag njuter i fulla drag. Jag försöker verkligen ta vara på varje dag! Hoppas Du kan göra det också.


Uppdatering bilder

Nu är jag hos svärmor och kan ladda upp bilder igen, så här kommer uppdatering i bilder från ALV och övrig tid i Kisa.


Seth står på första parkett och tittar på Pippi och Prusseluskan.


Det fanns stenar som sprutade vatten. Detta var nog det roligaste med hela dagen. Som tur var så blev det sol och varmt på eftermiddagen, så det passade att springa runt och bli blöt =)


Seth och jag, eller Ida och Emil... =)


Wilma, Meja, Seth och Lukas i pojken i Nils Karlsson Pyssling (kommer inte ihåg vad han heter) säng. Liten kudde va? Man kunde krypa genom ett hål i väggen under sängen och gå nerför en trappa till Nils Karlsson Pyssling. Där var allt litet istället. =)


Meja och Seth.


Utanför Nils Karlsson Pyssling.


Fikapaus. Adam, Pernilla, Stefan och jag. Vi ser lite allvarliga ut, men vi hade det hemskt skönt och roligt.


Robert och Stefan, eller Skorpan och Jonathan =)


När man varit iväg en hel dag kan man bli rätt så trött dagen efter...

Vi for ju också iväg till Birger, min mormors bror, på kalas. Mormor och morfar kom dit på sina elopeder och vilken lycka att få åka med en liten bit =)Albin och Hanna kom också och de hade hur roligt som helst. Det finns stora ytor att leka på där.


Födelsedagsbarnet Birger.

Vi tog en tur till Sommarro och fikade. Det är ett fik och en gård som frikyrkoförsamlingen i Kisa har. Vi bjöds på våfflor av mamma. Mmmm, vad gott.


Nästan samtidigt som vi kom till sommarro, kom fyra poliser dit också. Seth blev mycket fascinerad och poliserna var så gulliga mot honom. En av dem satte sig ner och pratade med honom och visade handbojorna och så. När vi satt och fikade och den polisen gick förbi sa Seth: "Polisen, haj ni fångat tjuvaj idag?" Gulligt. Han svarade att det hade de inte gjort än idag. På denna bilden sitter samma polis och pratar med Seth igen. Seth står innanför glasrutorna så han syns inte så bra.

Vi var på väg ut till vår bil när poliserna åkte och då blinkade båda bilarna med sina blåljus. Seths haka åkte ner en bit och ögonen blev som tefat.
Jag tycker det är toppen när poliserna gör så. Då får Seth en positiv bild av dem.

Det får räcka för nu. =)


Paraply

När vi var på Astrid Lindgrens Värld fick Seth gå in i en pippiaffär och välja (nästan) vad han ville. Det första han såg när han kom in i butiken var ett paraply med Pippi på. Han sa att han ville ha det. Jag gick runt med honom i affären och pekade på olika saker i rätt prisklass och frågade om han inte ville ha det, eller det, eller det osv... Nä, sa han till allt. Han skulle ha sitt paraply, vilket han fick. Det blev billigare än vi tänkt, men vad gör väl det. =) Det är lustigt att jag som vuxen, har en tanke om vad han vill ha, när han får välja fritt (nästan) och så väljer han ett PARAPLY. Haha. Men nöjd och glad är han! Han fick även en Emil byssa med sitt namn inbränt på. Pengarna räckte ju till det också...

Är fortfarande i Kisa, så jag kan inte ladda upp bilder... Imorgon styr kosan till Söderköping och farmor/mamma/svärmor. MYSIGT!!! Smultronstället kommer få ett besök av oss. Där kan man köpa MASSOR av glass i fina utföranden. Åk dit om ni har vägarna förbi.

Ännu en blogg

Nu har min syster börjat blogga också. Vill bara göra lite reklam för denna =)
Hon har adressen: http://bonnfrua.blogspot.com

Astrid Lindgrens värld

Nu har vi landat i Kisa hos mina föräldrar. Under gårdagen (tisdag) var vi med våra underbara vänner Åkessons på ALV. Det var riktigt riktigt roligt! Det regnade lite under förmiddagen, men efter lunch kom solen och värmen fram. Vi hade en toppendag. Både barn och vuxna skötte sig bra =) VI tog det lugnt och stressade inte utan tog dagen som den kom. Härligt och "semesterigt".
Som ni förstår så var vi ju inte ensamna där, utan det var många som hade kommit på idén att var på ALV samtidigt som oss och det var lite synd. Men vi fick ju plats =) Seth tyckte det var roligast att träffa Pippi och att springa bland stenar som sprutade vatten.  

Tyvärr kan jag inte ladda upp bilder på datorn här. Vet inte varför, men det brukar vara struligt när jag är här... Ni får alltså se bilder senare, kanske går det från svärmors dator, dit vi åker på fredag.

Idag ska vi till mormors bror, Birger, som fyller år. Ska bli roligt att träffa lite släkt. Imorgon tar vi en tur till Moby, där min mormor och morfar bor. Vi har det med andra ord bra. Vi softar och umgås och äter. =)

Förklaring

Tänkte bara förklara en sak från mitt förra inlägg. Emma-Karin, min svägerska har i sin blogg skrivit en liten följetong om varför män gillar att grilla. =)


Mycket rök... (Stefan grillar)


En del eld...


Mycket vila... Christian "lagar mat" och kan läsa en bok under tiden köttet grillas.
(Bilder lånade från Emma-Karins blogg)


Det brinner lite till... Janne grillar hamburgare.

Ja, nu kanske ni förstår. Det ryker, brinner och man kan känna sig nyttig när man grillar, trots att man samtidigt kan sitta och läsa en bok.

Motala och syskon/kusinträff

Idag styrde vi kosan mot Skärstad utanför Motala, där min syster med familj bor. Vi hade en heldag med varandra, vi tre syskon, våra respektive och alla barnen. Vi har fikat, ätit, ätit och ätit igen. =) Här kommer lite bilder från dagen:


Marcus sprang under dagen Baltzarloppet på ca 2.1 mil. Detta tyckte barnen var spännande så de hade en springtävling i trädgården. Här står de alla och tittar på när Marcus tar på sig sina löparskor. =)


Här ska de springa allihopa. Oj, vad roligt de hade en stund. När de blev trötta blev de istället lite ledsna och gnälliga så då slutade de tävla...


När Marcus sprang sitt lopp fick grabbarna grus åka traktor med Janne. Oj, oj, oj. Gissa om de var lyckliga!


När Marcus sprang åkte vi in till stan också och hejade på honom och åt glass och sedan tog emot honom i mål. Han sprang på 1:50. Bra gjort tycker jag.


Marcus mot mål.


När vi kom hem grillade vi. Mmmm vad gott. Tyvärr började det regna mitt i vår måltid, så vi fick springa till verandan med tak för att avsluta middagen.

Min svägerska Emma-Karin har haft en liten följetong om män som gillar att grilla, detta kan man se på bloggen: http://emmakaka.blogg.se Här kommer en bild som passar in i hennes funderingar kring män som grillar:Kusinkärlek. Alva sprang iväg men Albin hämtade henne igen.


När vi åkte hem var pojkarna TRÖTTA! Det tog inte lång stund för dem att somna, trots mina försök att hålla dem vakna.

Nä, nu vill fler ha datorn, så det är bäst jag slutar.
Kram

Mosås

Oh, vad härligt det är att ha semester. Jag känner mig så glad och lätt i själen. Det är skönt att vara ledig och att få vara hos bror och hälsa på. Seth, Hugo och Alva leker så bra ihop och vi vuxna har också så roligt ihop. När vi kommit hit till Mosås fikade vi gott och sedan åt gott. Sen bar det iväg till Marieberg för lite shopning.


Glasspaus i shopingturen.

inför denna resa hade Seth bara bestämt sig för att han skulle sova själv här. Vi fick inte vara med. Så vi bestämde oss för att gå på bio, så att Seth fick fredagsmysa med Hugo själv och sedan somna själv här. Det var bara att tacka och ta emot =) Se gärna lite om vår dag och pojkarnas fredagsmys på Lovisas blogg: http://thelifeoflovisa.blogspot.com


Stefan och jag lyxade med biogodis och dricka. Det gör vi aldrig annars... Mmmm. Dessutom var filmen "Män som hatar kvinnor" SÅ bra!

Det känns "hemma" att promenera omkring i Örebro. Vi bodde ju här i fyra år och trivdes väldigt bra. Vi såg dock något märkligt i ån som flyter kring slottet:

En hand... Det är visst någon konstgrej i Örebro just nu så det var konst lite varstans i stan.

Nä nu väntar de andra på mig. Vi ska mysa med kex och sånt.

Ivar och Börje

Vi ska köpa två kattungar när vi kommer hem från vår turné!!! JIPPI!
Just nu heter de Ivar och Börje.

Börje är i mitten och Ivar längst till höger. Deras syster Astrid är längst till vänster. Vi blev förälskade direkt och bestämde oss för att köpa Ivar. Vi ringde upp ägaren och bestämde att ta  honom. Efter en liten stund ringde hon och frågade om vi kunde tänka oss att ta båda bröderna, eftersom de är så tighta med varandra. Vi sa ja till detta. Det är ju en stor fördel att ha två, eftersom de alltid har sällskap av varandra. Så när vi kommer hem från vår semesterturné åker vi och hämtar dem. Härligt! De kommer inte få heta Ivar och Börje, men vi har inte bestämt vad de ska heta ännu. Vi gillar ju namn från Disney... Våra bilar heter Doris och Bruce (från Rädda Nemo) och vår kisse, som dog hette ju Sid, från Ice Age. Får se vad det blir denna gång.

Imorgon bär det iväg till Mosås där bror med familj bor. Sedan bär det iväg till övrig familj och lite vänner på Västkusten. Jag kommer uppdatera så ofta jag kan. I vårt hus kommer några ungdomar från kyrkan bo. Det är skönt att huset inte står tomt.

Vi hörs snart igen

Furuvik

Idag styrde vi kosan till Furuvik. Vi mötte upp Myrsells där och fick en härlig dag tillsammans.
På väg till Furuvik kommenterade jag att  vi passerade fina hus, varpå Seth sa att han tyckte de var fula =) Då sa jag att det får ju han förstås tycka och då utropade han med en glad och sprudlande röst: "TACK mamma!!!" Ha ha. Humöret växlar fort...

Vi var inte ensamna på Furuvik. Det var en personal som sa att det är så mycket folk bara ett par gånger per år och idag var alltså en sådan dag. Men vi fick plats och vi hade härligt väder och härligt sällskap! Här kommer lite bilder från dagen:


Påfågelhane, som gör sig till för en hona. Ståtliga djur.


Vi började dagen med att fika. Som ni ser är vi lite frusna, men det blev sol och varmare efter lunch.
Seth är nöjd.


Man fick gå in i en hage och klappa getter. Har aldrig träffat så snälla getter (har i och för sig inte träffat så många getter i mina dar...) De låg och sov och de stod och åt och de låg och vilade, allt medan barn sprang runt dem och klappade dem.


Det fanns även tivoli och Seth provade på en karusell och att få köra en bil alldeles själv. Ni kan ju gissa hur roligt han tyckte det var!!!! Oj, oj, oj. Tänk att få köra runt i en bil själv och styra och gasa osv. Lyckan var gjord. =)


Dagen i Furuvik avslutade vi med glass.

Eftersom vi var i trakten kring Gävle stannade vi till på Valbo köpcenter och åt en sen middag på IKEA.


Seth och Simon lekte i deras lekrum när Lina, Stefan, jag och William gick genom IKEA och handlade lite. Lennart och Amanda handlade andra grejer i en annan affär. (Lina fyller 30 på måndag!!!!)

Ja, det var vår dag i korthet. Är JÄTTETRÖTT nu. Är ju inte van att vara vaken vid denna sena timma =O), men jag börjar vänja mig. Det är ju SEMESTER!!!!

Mammor och pappor

Jag har insett att det är jobbigare att vara mamma än att vara pappa. Ja, så är det. Ni pappor kan säga vad ni vill om detta, men så är det bara =)
Jag ska förklara med några exempel:
När både Stefan och jag är i köket och grejar med maten, som vi gjorde när Pia och Pelle skulle komma, vem är Seth hos och pratar och grejar med? Jo, mig. Han frågar om allt: "vad är det där", "varför gör du så", "får jag smaka" osv osv
När jag ligger en liten stund för att få läsa, kanske i tio minuter, så sitter han och stör, med t ex fötterna i mitt ansikte, eller vill titta i boken osv osv. (Det hjälper föga att jag säger ifrån.)
Är det så för Stefan? Nej. Absolut inte. Stefan lyder han (nästan jämt, men inte alltid =) Han tjatar inte på samma sätt. Stefan kan ligga och SOVA utan att direkt bli störd av Seth.
Stefan och Seth är ju alltid hemma på måndagar. Ibland när jag kommer hem från jobbet möts jag av en glad Seth, men innan han hunnit fram till mig för att säga hej blir han ledsen och gnällig. (verkligen inte varje gång, men det händer) Hur kommer detta sig?!?!?! Och grejen är att jag har hört flera föräldrar som har det likadant. Märkligt.

Samtidigt skulle jag inte vilja byta bort att vara mamma för ens en millisekund. Det är ändå speciellt att få vara mamma. Jag älskar verkligen att vara mamma. Det är bara det att ibland skulle man vilja vara ifred =) Men Seth blir ju större och snart kommer jag sakna att han inte är där jag är hela tiden. Snart kommer han inte vara hemma, utan var ute och springa och jag kommer undra var min lilla pojke tog vägen ;0) Jag ska påminna mig om detta när jag blir trött, så orkar jag nog bättre. En sak som dock förändrats är att Seth ofta frågar om jag vill vara ifred när jag sitter på toan, så nu får jag vara det om jag vill hahahaha =)

De jobbiga stunderna med gnäll och tjat vägs dock upp av hur härlig Seth är. Han är duktig och hjälper till, han sköter sig otroligt bra när han är med andra barn och vuxna, han är snäll, han är artig - Emma-Karin, min svägerska, tycker till och med att han är lite för artig -  och han är jättegosig. Han pratar oavbrutet och det är både hemskt roligt och jobbigt. Han älskar att kramas och pussas och det gör jag med. Stefan och jag säger dagligen till honom att vi älskar honom och vi får höra att han älskar oss minst lika ofta. Han säger ofta: "mamma, du är så fin", eller "vad snygg du är i håret" osv osv. Hi hi. Han är lite lillgammal, men så blir det väl när man är ensambarn.

Detta var några av mina funderingar om att vara mamma... Det gick visst över till att handla om Seth. =) Det låter kanske överdrivet det jag skrev om honom i slutet, men det är sant. Jag är otroligt stolt över vår son. Vi förundrar oss ofta över att vi fått en så fantastisk son. Om någon är orolig för att han är för snäll och så, så kan jag tala om att han ibland tycker att jag är dum, eller att han är arg och vill vara ifred osv osv. Han är ett normalt barn och vi har jobbiga stunder också när man tappar tålamodet och så. MEN vi har det ändå så otroligt bra. Vi borde påminna oss oftare om det som fungerar och hur bra och fin familj man har!

Imorgon ska vi till Furuvik med Myrsells. Ska bli såååå roligt! En liten dagsutflykt innan vi åker på vår turné.


A new improved Maria

Idag, på min första riktiga semesterdag, åkte jag till frisören och lyxade i lugn och ro i tre timmar. Jag klippte av mig MYCKET hår och blev lite ljusare. Det var så skönt att få sitta och bli ompysslad och få förändra sig lite. Jag har ju haft samma frisyr i flera år, alltså långt, men i februari lockade jag håret och det var ju nytt. Nu har jag förändrat lite mer. Nu är jag inte bara blond i hjärtat utan även lite mer blond i håret =) Ha ha. (Jag har många gånger fått höra från vänner och Stefan att jag är lite blond ibland, alltså lite naiv och "dum", men jag har ju inte varit blond i håret, men nu är jag alltså lite mer blond...)
Det blev inte så bra kort, men ungefär såhär ser jag ut, efter mitt frisörbesök. Håret är ju fortfarande lockigt, så vi får väl se hur det blir när jag ska göra iordning det själv...Ja, så ser jag alltså ut nu.

Ikväll har vi haft härligt besök av Pia, Pelle och Maja. Det var så mysigt! Vi grillade och pratade och barnen lekte för sig själva. Härlig sommarkväll. Bra början på semestern tycker jag. Stefan och Pelle är ute och går nu i kvällssolen. Låter väl härligt!?

Imorgon ska Seth leka en stund med Mario, en pojke i kyrkan, och då ska vi passa på att jobba lite med huset. Skönt för både honom och oss. =)

Jag önskar er en fortsatt härlig kväll!

Schpajwaj

Det har väl inte undgått någon att Stefan blivit galen i Speedway. Igår skulle han titta på något lagvm som gick i Polen, men matchen ställdes in, eftersom det regnade galet mycket. Matchen gick idag istället vid kl 11 och då var ju vi i kyrkan. Gissa vem som spelade in matchen och tittar på den just nu?! Det roliga är att Seth också tycker det är roligt att titta på Speedway. Han frågade förut om vi inte kunde titta lite på "schpajwaj". =) Det är inte så lätt att säga engleska ord när man är tre år... =) Får se hur länge han orkar. Annars får vi hitta på något annat.


Så det kan bli

Idag i kyrkan stod jag och Marlene och pratade med varandra. Plötsligt säger Seth: "Vi ska få en bebis"... paus, som känns som flera minuter... "Vi ska få en kattbebis". Ha ha, jag blev rädd att det skulle börja spridas att jag är med barn, vilket jag INTE är för er som undrar. Vi har sagt att vi ska skaffa en kattunge någon gång under hösten och detta kom han plötsligt att tänka på. Barn är för roliga. Man vet aldrig vad de ska säga.


En sån här liten söt kanske?

SEMESTER

Äntligen har jag fått semester. Som jag har längtat. Stefans bror med familj har ju varit här hela veckan. Alla har legat och sovit när jag gått upp för att jobba... Men nu får jag också sova lite längre... =)
Det har varit roliga dagar. Kastös är en så fin och rolig familj! Under den senaste veckan har det grillats, lekts, varit i Sala i den stora lekparken, spelats Buzz, pratats, Kastös har varit på Leksands sommarland, vi har målat stuprännorna osv.

Nu börjar alltså ledigheten och med den kommer solen... hoppas jag.  =) På onsdag ska vi till Furuvik med våra vänner Myrsell. Hoppas solen skiner då. Ska bli roligt att göra en dagsutflykt härifrån innan vi åker på vår turné. Vi ska till Örebro, Skärstad, Kisa, Söderköping, Alingsås och Borås. Det kommer uppdateringar om vår semester, men kanske inte varje dag. När vi är borta ska ett par ungdomar bo i vårt hem. Det är skönt att ha någon här så att huset inte står tomt. Vi har i och för sig bra grannar, som har koll när man är borta, men ändå.


Seth har roligt.

Kastöbarnen fick en badgrej av oss i födelsedagspresent.

Här står barnen på rad för att få åka =)


Här är Seth på glid.

Oj, vad roligt de tyckte det var =)

Imorgon blir en soft dag. Först ska vi ha trivselgrupp i kyrkan, vilket innebär att vi får vara där och öppna och ta emot, fixa fika och städa av efter mötet. Sedan ska vi inte göra många knop. Det vi vet är att vi ska ha mys, med popcorn. Det har Seth önskat så det får det bli.

The beauty of the cross

Jag har tidigare skrivit sångtexter från Steven Curtis Chapman. Han är en av mina absoluta favoriter bland artister. Han skriver så bra texter och så bra musik. En annan artist som jag är oerhört förtjust i är Crystal Lewis. Hon har en oerhört häftig röst och också väldigt bra texter. En sång heter "The beauty of the cross" och den texten kommer här nedan. Om man inte tror på Jesus kan denna text verka konstig. Att korset där han dog är vackert... Men skönheten med korset är ju just att han dog för mig - och dig - där på korset. Han blev slagen, sårad och hånad, för min skull. Det låter konstigt, jag vet, men för mig är det så stort och häftigt. Han är alltid nära, han har befriat mig.


King of my life I crown You now
Youre the ruler of my heart
I will wear it loud
I will tell the whole world about You
You died in my place
You suffered all for me
Just so I could live
You were broken and bruised
And I will tell the whole world about You

The cross, stained by blood
The beauty of the cross
Healing for the lost
The cross

King of my life I crown You now
You´re the healer I´ve longed for
Now of heaven Im sure
And I will tell the whole world about You

Thorns on Your brow
Stripes on Your back
So innocent, You did it all for me
Nails in Your hands
Nails in Your feet
Sword in Your side, You did it all for me
You paid the cost
Thats the beauty of the cross

Tävling

Min fina vän Lina, har en tävling, där hon lottar ut dalahästar, som hon designat.
Tävlingen hittar du här:
http://homebylina.blogspot.comVar med och tävla du också =)

Blessings

Fåglar och älgar

Idag flexade jag hem vid 12, så att vi skulle få lite mysledigt idag när solen skiner. Kastös har åkt till Leksands sommarland och kommer tillbaka imorgon. Hoppas de får en bra dag.
Vi bestämde oss för att åka och kolla på en älgpark som ligger ca fyra mil härifrån. Vi började med att åka och ta ut pengar. När jag kom tillbaka till bilen stod Stefan och tittade på något på vårt biltak.Det var en liten fågelunge, som precis bestämt sig för att lämna sitt bo. Den dunsade rakt ner på vårt tak. Några kajor flög kring fågelungen men mamman körde iväg dem. Stefan försökte lyfta bort den med en pappbit, men då hoppade den iväg.Till slut kom den ner på marken. Där var även ett nyuthoppat syskon till fågelungen. Lite roligt att de valde att hoppa ner på och vid vår bil. Eller valde och valde... De hoppar väl bara =)

I älgparken fanns en ko, en tjur och en kalv.


Älgen Seth.

Vi fikade även där. Ett wienerbröd kostade 25 kr!!!! Rena rama rånet, men vi fikade lite ändå...När vi fikat gick vi ut till älgarna igen och matade dem med lite kvistar. Ungen kom så nära att Seth kunde klappa den.Det var en mysig tur. Seth tyckte dock det var mer spännande att se vägarbetet som var mellan Hedemora och Avesta. De la ny asfalt och detta pratade han mycket om. =)

Nu är Stefan på speedway och Seth sover. Jag har målat lite stuprännor och städat lite. Nu ska jag bara slappa framför tv:n - eller läsa en bok. Får se vad det blir =)

Blessings

Nu är Kastös här

Stefan och Seth har börjat sin semester, men jag jobbar fortfarande. Känns faktiskt segt att gå till jobbet när jag vet att de är hemma. Igår kom dessutom Stefans bror med familj hit och ska vara här några dagar - och jag jobbar... Men men, om knappt en vecka är jag också ledig =)
Igår när jag kom hem möttes jag av Seth och mellanflickan Kastö, som är åtta år. Innan jag ens hunnit in i huset (jag hann fram till trappen) började mellanflickan fråga om vi hade böcker på djur, som hon kunde måla av, eftersom hon under dagen upptäckt att hon har en talang att måla djur. Oh, vad härlig hon är! Hon pratar mycket, ljust, fort, mycket och... mycket. Härligt!!! Det är så mysigt att ha dem här!

Jag har tagit för vana att gå in till Seth och pussa honom på pannan innan jag går och lägger mig. Han brukar aldrig reagera, men igårkväll satte han sig förvirrat upp. Så sa han: "Jag ska sova, jag ska sova lääääänge." Ja, tänk om han verkligen kunde göra det... Ha ha.
I skrivandes stund sitter alla barnen i Seths rum och leker och de vuxna ligger i sina sängar och sover - utom jag som ska åka till jobbet nu, när frukosten är uppäten.

Hoppas du får en fin och bra och välsignad dag!

Blessings


Mycket och inget

Som ni säkert lärt er nu, så gillar jag att visa mycket bilder från vår vardag. Här kommer ytterligare en bildkavalkad från vårt liv och denna lördag den 11/7 =)

Jag har puzzlat färdigt mitt puzzel. Här är resultatet. Första bilden är den på kartongen och den andra är det jag puzzlat: alltså framtiden av det som händer på kartongbilden.
 
Tryck på bilderna så blir de större.

Morgonen började med att Seth kom in till oss och frågade vad klockan var och eftersom den var prick 6 fick han gå in till mormor och morfar. Han tycker det är så mysigt och pratade oavbrutet med mormor och morfar. Han tog även in bilar (leksaksbilar förstås) som han parkerade på hela mormor. 

Mormor och Seth, med två nappar. Han tycker att han är hemskt rolig och det komiska är att vi också tycker det =)

Vi fikade naturligtvis i mammas och pappas sängar =)

På förmiddagen åkte vi till Norberg och Elsa Anderssons café. Mmm, det var gott.


På torget i Norberg hittade Seth en liten fontän och en dricksvattengrej. Det var hemskt roligt att leka med denna.


Man kan säga att han blev blöt =)När vi kom hem stod regnet som spön i backen och det blev mörkt och åskigt. Det var så mörkt att det kändes naturligt att tända ljus när vi åt vår köttfärslimpa och potatis.


På eftermiddagen klarnade det lite (ja ja, det regnade inte iaf) och då tog vi en tur till vår "berömda" visentpark. Mamma och pappa har aldrig sett Avestas visenter, men nu har de sett dessa fantastiska djur hm =)


Samtidigt som vi kom dit var det ett gäng pensionärer med sina veteranbilar där. Vet inte om visenterna eller de veteranbilar som stod på parkeringen var roligast...


Seth brukar ju vilja ta kort också och det fick han när vi var därute i parken.
Han bad mamma, pappa och mig att ställa upp oss så att han kunde ta kort på oss. (Stefan var hemma och förberedde sin predikan).

Visst blev det bra? Han är duktig på att ta kort.

Nu ikväll har vi ätit tacos och bara umgås. Mysigt!

Här kommer några utdrag ur några samtal jag hört härhemma nu under helgen:

Mamma och pappa tittar på något på Tv.
Pappa: "Jag skulle vilja köpa en sån" . (Han pratar om en flakmoppe.)
Mamma: "Vad ska du ha en sån till?"
Pappa: "Te o åke på..."  (sagt på bred östgötska.)

Ha ha jag skrattade gott för mig själv.

Vi pratar om att vi ska åka och titta på Visenterna.
Seth:  "Ska vi åka och titta på vicementerna?" (Har lite svårt att säga Visenterna, men försöker...)
Mamma: "Ska vi titta på cementerna". (Skämtar lite med Seth.)
Seth: "Nä, det är ingen betong..."

Hur han vet att cement kan bli betong, vet jag inte. Han slutar aldrig att förvåna....

Avslutar med ett kort som Seth tog på en av bilarna.Blessings

Rent hus

Mmm, vad gott det luktar när hela huset är nystädat. Blev precis färdig med att torka sista golvet. Jag har även hängt tvätt, så doften av "rent" sprider sig i huset.
Seth kom in till oss inatt, vilket inte är så vanligt, och var vaken två timmar av oklar anledning. Som vanligt kunde inte jag sova när han var vaken, så jag låg också vaken i två timmar... mindre skoj faktiskt. Seth var urtrött när han kom hem från dagmamman så han gick faktiskt och la sig 18:00. Det var länge sen kan jag säga, men han somnade på en gång. Han var JÄTTETRÖTT!
Ska bli mysigt att få rå om mamma och pappa här i helgen. De har varit i Örebro och hjälpt min bror med avloppet. Det har fått riva upp hela källargolvet och grejat och det har luktat ... blä... i hela huset. Lovisa hade som tur var tagit med sig barnen till sina föräldrar, för det hade nog inte varit roligt att ha barnen mitt i allt... Tyvärr har både Hugo och Alva varit sjuka i höstblåsor med blåsor i munnen och fötterna och hög feber. Stackars henne - och barnen förstås. Inatt var båda barnen vakna samtidigt och grät och gnällde. Inte roligt att vara ensam då. Beundrar alla ensamståendeföräldrar!!! Eller som min svåger säger: Enaståendeföräldrar. Jag håller med honom. Bra jobbat svärmor!!!!
Men iaf ska det bli roligt att ha mamma och pappa här. =) Tänkte ta en tur till Elsa Anderssons konditori i Norberg och fika lite. Det är de enda planerna jag har... Så ska vi äta gott också och äta goda kakor och bullar som Seth och jag bakade igår =)
Nu ska jag bara ta det lugnt och ha det skönt, eftersom jag redan är klar med det jag skulle hinna med idag... Oh, vad skönt!

Blessings

Efter regn kommer solsken

Idag på jobbet satt vi ute på balkongen och fikade på eftermiddagen. Solen sken och helt plötsligt började det ösregna. Det var mysigt! Jag började då nynna på en sång som Laila Dahl sjöng på 80-talet: "Efter regn kommer solsken". (Det var ju tvärtom nu, sol först och sen regn, men det var ändå den sången jag fick på hjärnan...) Jag kommer inte ihåg texten på versarna, men har nynnat på refrengen hela eftermiddagen och kvällen. Är det någon som har hennes skiva där denna sång är med? Snälla säg till mig, så jag kan få texten =)


Här är vår bakgård nu under eftermiddagen, när det har spöregnat och solen började skina igen. Fint!

Så fort jag kom hem från jobbet, började Seth och jag baka bullar och havrekakor med vit choklad. Jag härmade min svägerska Lovisa och bakade precis samma som hon gjorde häromdagen. Recepten är hämtade på http://bagarstugan.blogspot.com
Seth var med och bakade hela tiden. Det är så mysigt att baka ihop (när jag inte är stressad, för då är det svårare =)


Bullar med mandelmassa, mandelflarn och florsocker.
Havrekakor med vit choklad.
"Vanliga" bullar med kanel och vaniljsocker.
MMMMMMMMMM vad gott det blev!

När vi bakat färdigt hade Seth och jag en "killkväll". Stefan och Seth brukar ha det när de är själva hemma och äta popcorn och titta på film. Stefan åkte iväg på Speedway och då bestämde vi oss för att ha en "killkväll" med popcorn. 


Mys mys =)

Idag blev Stefan lite irreterad på Seth när han inte lydde honom, så till slut sa han till på skarpen varpå Seth svarar med bestämd röst: "Vad är det för dumheter pappa?!" Ha ha. Hur lätt är det då att fortsätta vara arg? Undrar var han har hört dessa ord... hm...

Nu ska jag puzzla lite till innan jag lägger undan puzzlet för denna gång. I helgen kommer nämligen mamma och pappa så imorgon ska jag städa och då kan inte puzzlet ligga på hela golvet =) På måndag kommer Stefans bror med hela sin familj. Mysigt!!!!

Blessings

SETH

Vår älskade son har blivit så stor... Han funderar, lyssnar och pratar mycket. Några axplock ur dagens samtal:

Jag berättar något för Stefan men tappar bort mig mitt i en mening eftersom jag tänker på något annat samtidigt och säger "jag fastnade i tanken". Efter en stund undrar Seth om jag tankade förut, eftersom jag fastnade i tanken. Ha ha. Man ska verkligen tänka på vad man säger.

Vi försökte ringa videosamtal till mormor, men eftersom mormor och morfar var i bilen så fanns det ingen täckning till mormors mobiltelefon. Seth undrade allt varför mormor inte hade någon "tidning", vilket var hans association till täckning/teckning. Hi hi.

Vid middagsbordet pratade Stefan och jag om en sak, som vi egentligen inte ville att Seth skulle höra, så jag sa att vi får prata om det sen. "Ja, näj jag ha lagt sej", sa han då... Oj, vad han är med.Blessings

Bara två veckor kvar

Nu har verkligen nedräkningen till semestern börjat! Oj, vad segt det är att gå till jobbet... men bara två veckor kvar så blir det SEMESTER sen.
Stefan har fått ett ryggskott - igen - och det är inge roligt! Han blir liksom så handikappad, eftersom han knappt tar sig ur sängen. Jag tycker synd om honom!

Jag hade med mig kameran till jobbet idag för att ta kort på fågelungarna i fågelboet, men där var inga fåglar längre... De har lämnat boet. Oj, vad fort det gick =)

Nu har Seth och Stefan legat och tittat på filmen Bolt i vår säng, men det börjar bli dax för Seth att lägga sig i sin säng, sen ska jag nog unna mig att puzzla lite =)

Blessings

Nu är jag tillbaka igen - något piggare =)

Ja, jag har ju inte skrivit så mycket på sista tiden, pga migrän och begravning. Men nu väntar vardagen igen och mitt vanliga liv rullar på =)
Har två veckor kvar att jobba innan SEMSTERN! Som jag längtar!!! Vad skönt det är att ha jobb och kunna få semester. När man pluggade, så hade man ju aldrig semester, det var plugg under terminerna och jobb på somrarna. Hurra för jobb!!!! Ha ha.

Vi hade en fin fredag tillsammans hela familjen, men vi saknade barnen, som inte var med. Seth var hos sin farmor, där även storkusinerna och faster och farbror var. Seth hade urkul! Vi åkte till Kisa och på fredagen kom Marcus, Lovisa, Åsa och Janne och pappas bror med familj. Vi var först på begravningen och sedan åt vi tillsammans hemma hos mamma och pappa. Det var faktiskt härligt att träffas, bara vi vuxna och sitta och prata.
Jag passade på att ta kort på mig och de andra, men kom tyvärr på denna briljanta - hmmmm - idé när Åsa och Janne redan åkt hem.
Här är jag iaf och några av mina familjemedlemmar: (ser jag trött ut så är det för att jag är det =)


Lovisa och jag. (Ni har sett oss förut, vi liksom gillar ju att ta kort på oss själva... hi hi)


Marcus och jag,


My love och jag


Pappsen och jag - och min älskade bror i bakgrunden. (Kolla in våra näsor. Vi har fått "samma" näsa allihopa. Det syns liksom att vi är från samma familj med våra fina potatisnäsor. Ha ha)


Mummen och jag. Ja, jag ser hysterisk ut, men det bjuder jag på...

Jag såg ett kort, som jag måste dela med mig av. Tog kort på kortet, så det är ju inte så bra kvalité, men ändå. Det är när pappas kusin Sivinger gifter sig med sin Magnus. De ville att vi skulle vara brudtärnor. Åsa och jag gick snällt med på det, men Marcus gick bara med på det om han fick 20 eller 25 kronor, minns inte vilket. Detta resulterade i att detta kostade pappa 60 eller 75 kronor, eftersom Åsa och jag också skulle ha det då. Ha ha.


Jag är den minsta... ho ho, jag tror jag var 5 år här...

Nä, nu ska Stefan och jag unna oss en filmkväll. Seth sover redan, eftersom han var vaken till 22 igår och ändå vaknade runt 7.

Blessings

Hej igen

Ursäkta att jag inte bloggat på flera dagar, men jag har varit hemma på begravning av min farmor.
Nu orkar jag inte blogga något heller, men återkommer imorgon =)

Blessings

Visdomsord... igen.

Har inte så mycket att säga idag. Har legat i soffan hela dagen, eftersom huvudet spränger... Får ju migrän ibland... Så idag har jag varit hemma från jobbet. Orkar inte skriva så mycket, eftersom jag inte mår så bra, men tänkte ge ett par bra visdomsord innan jag blundar en stund.

"Underskatta inte dig själv
genom att jämföra dig med andra.
Det är våra olikheter
som gör oss unika."

"Att gå genom livet och
underskatta sig själv,
är som att köra bil
med handbromsen åtdragen."

Tänkvärda ord va?

Blessings


RSS 2.0