Akuten tur och retur...

Förmiddagen denna nyårsafton flöt på ok. Jag var trött och yr men det är ju inte så konstigt. Vi sov till 9 allihopa efter några vakna timmar där på natten. Seths mage har varit lugn idag så det var nog sista genomköraren hoppas vi. Min mage är också lugnare idag.
Stefan åkte tillbaka till Västerås och jag började göra lunch till Seth och mig. Jag var så glad för jag har ju inte orkat göra ngt sådant på flera dagar.
Helt plötsligt fick jag synbortfall på stora delar av ögonen. Jätteotäckt. Jag sökte på det och det stod på 1177 att det kan vara migrän eller havandeskapsförgiftning. När det inte släppt efter en timma ringde jag 1177. Där sa de att ingen skulle våga säga att jag ska avvakta utan det var bara att åka till akuten. Marcus var snäll och skjutsade dit oss och jag ringde Stefan så han fick komma hem igen. Seth följde med mig och personalen var amazing med honom och han var hur tålmodig och duktig som helst!!

Efter några timmar fick vi veta att mina levervärden inte är så bra. Därav kliet på kroppen. Jag ska därför till vårdcentralen på onsdagmorgon och ta nya prover -på fastande mage! Hua, det är ju inte så kul att inte få äta på morgonen då jag inte kommer ur sängen utan att äta. Men det ska nog gå bra.
Däremot har ju inte det ngt med synbortfallet att göra... De hittar ingen förklaring till det. Däremot ska jag höra av mig direkt om det återkommer. Även om jag mår illa och får ont i magen igen så ska jag höra av mig men till förlossningen.

Ja, så det var vår härliga nyårsafton ;).

Det känns skönt att ha blivit uppkollad och få bli uppföljd på Vc i veckan.

Nu är Stefan hemma och vi har fixat lite olika typer av mat till oss som vi dukat upp fint på brickor. Maten intas i sängen, eftersom jag inte kan sitta mer nu. Vi tittar på Madagaskar 3 och myser. Snart ska vi äta glass och fruktsallad.
Det positiva med detta är att vi firar nyår tillsammans som familj för första gången sedan 2007/2008 och då hade Stefan magsjuka. Haha vilken familj vi är.

Min önskan inför 2013 är hälsa till kropp och själ för hela min familj! Att Gnutten ska må bra och att förlossning osv går bra. Att vi får vara till välsignelse för människor som finns omkring oss. Att vi ska ta oss ännu mer tid för varandra i familjen och med vänner.
Jag brukar inte ge nyårslöften, men jag önskar och vill försöka att göra vad jag kan för att ge mer av min tid till familj och vänner och andra människor som kan behöva den. Men också att ta hand om mig själv till ande, kropp och själ!

Tack för att du flöjt mig detta år, hoppas du vill hänga med nästa är också!!

Tack mamma och pappa för blommorna förresten!! Det värmde gott o hjärta


Inställt nyår

Eller nyår blir det ju hur som hur, men något firande för oss blir det inte...
Jag blev sämre under kvällen igår och ringde 1177. Jag är nu inne på mitt sjätte dygn av att få springa på toa hela tiden. Seth är inne på sitt fjärde. Sköterskan jag pratade med konstaterade att det är någon konstig magsjuka vi åkt på, men eftersom vi äter mellan varven och framförallt får i oss vätska så är det ingen fara.

Skönt att det inte är någon fara men fy sketan vad jobbigt det är. Bokstavligt och bildligt.

Stefan kom hem under kvällen eftersom jag blev sämre. Han åker tillbaka till Västerås under dagen.
Så Seth och jag blir själva under nyår. Det är första gången jag är ensam (förutom med Seth). Stefan och jag har firat själva, men det är en annan sak. Men jag vill inte att Stefan ska va hemma. Dels för att det år hans jobb att vara på Unite och dels för att jag ändå kommer sova när kl blir 00...

Jag tycker mest synd om Seth för jag ligger utslagen på sängen (har jag sagt att jag är dunderförkyld oxå) och han är piggare. Jag tycker också synd om mig själv för det här tar på de krafter jag har.
Så jag fick ett bryt här under kvällen och då känns det ju alltid lite bättre efter att ha fått gråta lite. Dessutom har det börja klia på hela kroppen, fotsulor och handflator inräknade. Knäppt!

Nu är det mitt i natten och vi är vakna eftersom Seth springer på toa stup i kvarten. Stackarn. Det är alltid lättare när det är en själv än när det är han.

Jag ber om ursäkt för att min blogg innehåller så mycket tråkigheter just nu, men det är såhär vardagen ser ut just nu. Jag ska försöka skriva om annat oxå förstås, men inte idag/inatt.

Självklart önskar jag dej ett fantastiskt nyårsfirande!! (Om jag orkar ska jag titta på Skansen och Carola och Peter Jöback ikväll. Pensionärsvarning, jag vet, men jag gillar dem mycket och det blir ju lite sällskap).

Såhär såg det ut när Seth fortfarande sov inatt. Han sover på en madrass inne hos oss nu när han är dålig.


Årskrönika 2012

Ja, nu kommer min årliga årskrönika. Bilderna är i olika format, beroende på att jag tar dem från bloggen. Så har jag använt något redigeringsprogram så blir det så här också. Håll till godo :).
 
Januari
Nyåret firades, som vanligt, med Marcus och Lovisa och vänner till dem. 
 
 
I början av månaden var vi även i Kisa och firade lilljul med Kindevågsfamiljen. Seths födelsedag firades också en gång till. 
 
Syskonen vid julfirandet. :)
 
Seth (och jag) var sjuka mest hela tiden, från dec till slutet av april...
Sjukling som tittar på tv med sin pannlampa på. 
 
Seth hade sitt födelsedagskalas med Starwarstema (förstås ;)).
 
Lovisa och jag hade en härlig tantdag med fyra twilightfilmer!!
 
Februari
 
I februari har vi alltid mycket födelsedagsfirande, eftersom Hanna, Stefan, Marcus, Lovisa och pappa fyller år inom loppet av ett par veckor. Vi firade alla födelsedagar hemma hos oss. Tyvärr var inte Åsa med familj med.
 
Stefan firades av Seth och mig, på själva födelsedagen förstås. 
 
Seth var sjuk igen, med feber. (Jag också).
 
Mars

Seth var glad för sin nya cykel.
Jag fyllde år och blev firad av mina två favoriter.
 
Trots influensa åkte Stefan och jag till England på en konferens tillsammans med Teamträningsskolan. Vi hade några underbara dagar där. Seth var hos mormor och morfar under tiden och hade det gott där. Jag önskar så att jag kunde följa med dit 2013 också, men jag kommer vara ganska så höggravid, så jag får inte flyga och skulle inte orka heller för den delen. Hoppas på 2014 igen :). Stefan kommer åka ändå, så vi får hoppas att Gnutten inte kommer under de dagar han är där. 
 
 
April
 
Stefan opererade ögonen. Det var smärtsamt ett par dagar, men resultatet blev fantastiskt. Han ser helt perfekt idag. 
 
Lek en vanlig dag i april. 
 
Vi tog oss en skön cykeltur på en mil en söndagseftermiddag. 
 
Seths bästa kompisar från Avesta, Oliwer och Lucas, kom och hälsade på och hade en sleepover.
 
Vi hälsade på farmor i Söderköping och åt Seths favorit: fondue.
 
Maj
 
Vi var med Lovisa och barnen på Stora Holmen, den första maj. Strålande solsken och mycket lek. 
Jag var med Seth i skolan en dag.
 
Vi åkte till Kisa och kollade in naturreservatet Idhult med vackra Adam och Eva blommor. 
 
 
 
Det var även Kisemarken, där Seth red på en åsna till förmån för ett skolbygge i Kenya.
Åsnan gör sitt läte precis här, därav Seths roliga min. IIIIIIIÅÅÅÅÅÅ.
 
Robert och jag tog med oss hans två minsta och Seth för att titta på ett kosläpp. 
 
 
Slutet av maj bjöd på strålande sol och värme. Vi spenderade en härlig dag i en sommarstuga med Farnebos och pojkarna badade och hade det gott. Jag satt mest i solen och hade det gott :).
 
En fredagkväll i slutet på maj, åkte Seth och jag till statsparken. Det var åska i luften och såhär varmt:
 
Juni
 
Nationaldagen firades på Parken Zoo med Marcus och Lovisa och barnen. En riktigt härlig, skön dag. 
 
 
Seth hade sin första skolavslutning och lyckan var stor.
 
 
Vi var på Nyhem, där det bla badades med kompisar.
 
Midsommar firade vi i goda vänners lag. 
 
Jag vet att i början av juni var det lika "varmt", som jul var 2011. När Stockholm maraton sprangs av min bror var det ca 5 grader och regn. Det kallaste Stockholm maraton som sprungits. Hua. 
 
Juli
 
Juli var fylld av härlig, fantastisk semester!
 
Vår nya bil "Hicke" välkomnades in i familjen :).
 
Den började med Hampeveckan. Ett ungdomsläger med ca 300 tonåringar. 
Det hade regnat så mycket så vattnet låg ovanpå gräset, vilket gjorde att man inte kunde köra husvagnarna med bilarna, för då fastnade de. En fyrhjuling fungerade dock perfekt. 
 
Men solen kom fram och det blev en varm och skön vecka, trots ihållande regn veckorna innan. 
 
Seth hade sin bästa dag i livet, när han fick vara med i juryn på Hampes festkväll. Så stolt!
 
Sen åkte vi till Söderköping där vi, som seden gäller, blev bjudna på glass på Smultronstället. Smaskens. 
 
Vi var ut till farmors sommarställe där fjärilarna frodades och inte var rädda. Christian med familj var också i Söderköping samtidigt som vi. Roligt!!
 
Sen for vi vidare till Kisa, där Marcus med familj också var. Åsa och hennes familj kunde tyvärr inte vara med. 
En dag var vi vid ett barnlekland utanför Ulrika. Det var dessa tre, mamma, Lovisa och jag. Vi var så blöta och kalla efter en dag full med regn och lek så vi ringde och bad de därhemma att tända en brasa, som vi värmde oss vid. Urmysigt.
 
Sen drog vi iväg till Öland på husvagnssemester. 
Vi hade en helt fantastisk vecka där med vänner, sol och slapp. 
 
Trollskogen fick sig ett besök. 
 
Vi var vid raukarna och tittade på solnedgången. Ja solnedgången såg vi flera kvällar vid olika ställen på Öland, tillsammans med goa vänner varje gång. 
 
Juli avslutades med att Stefan vigde ett par han lärt känna via speedwayen i Avesta. Det var ett överraskningsbröllop, som ingen visste om innan. (Jo, brudparet och vi då).
 
Augusti

Vi var upp på bröllop i Avesta igen. Stefan vigde denna gång Matilda och Jacob. 
Här visste Stefan och jag om att jag är gravid, men ingen annan... Jag mådde illa redan då, trots att jag bara var i v. 5 eller ngt liknande. 
 
Dagen efter fick Seth testa på att köra motorcross. Lyckan var stor. 
 
Flyttlasset gick i mitten av månaden. Det var rät så besvärligt för mig... Jag mådde superilla och var sjukskriven, men ingen visste ju om att jag var gravid. Det var inte lätt att hålla masken.
 
Och så kom första skoldagen "på riktigt". 1:a klass! 
 
Och blodomloppet sprangs av Seth, Hugo och några av Hugos vänner. 
 
September

Vi var på KUB-testet och fick se vår bebis och allt såg bra ut. Tack och lov!
Senare har vi fått veta att det är en flicka, som ska komma till oss. 
 
Så var det dags för bröllop igen. Stefan vigde Sara och Tobbe och jag var med och sjöng på vigseln. 
Tyvärr kunde jag inte vara med särskilt länge, eftersom jag mådde pyton. 
 
Så var det barnens dag vid Seths skola (egentligen hos kyrkan som driver skolan, men det var ju på skolgården den hölls.)
 
Oktober
 
Jag är fortfarande sjuskriven och det händer inte mycket. Dagarna försvinner i illamåendetöcken. 
 
Seth fick följa med och jaga för första gången. 
Det gick över förväntan och han tyckte det var spännande, trots att de inte sköt något. 
 
En höjdpunkt för mig var Greenhouse, där jag fick förmånen att va med och sjunga. 
Ett lovsångsmöte riktat till studentåldern. 
 
November
 
Det var Vipshajk. Seths första hajk med barn. Med ungdomarna har han varit med förut. 
Jag var med som stöd, men försökte hålla mig i bakgrunden, dels för hans skull, men också pga mitt mående. 
 
Jag började baka och förbereda inför advent och jul. Älskar ju sånt jag! Dessutom var jag tvungen att ta lite i taget. 
Chokladpraliner. 
 
December
Den här månaden pågår ju fortfarande, men jag tar ändå och sammanfattar med bilder.
 
Första adventsfika med vänner. 
 
Luciafirande med Seths klass.
 
Kalas med klassen. Dessa tre fyller alla år i december. 
 
Mysbesök från Alingsås. 
 
Lovisa, jag och barnen träffades och bakade pepparkakor. 
 
Lovisa, Sofi och jag hade en heeeeeeldag med alla fem Twilightfilmerna.
 
Och så äntligen var julafton här! God mat och härlig gemenskap. 
 
Vår tomte. 
 
Sjuårsfödelsedag!
 
Ja det var vårt år i korta drag. Det började med att Seth och jag var sjuka hela tiden och slutar i ett töcken av illamående. Ändå summerar jag detta år med glädje i hjärtat. Jag har fått va med om så mycket positivt och många minnesvärda händelser. Och ingen av oss är eller har varit allvarligt sjuka, så jag är såååå tacksam!
Dessuom är det ju en glädje att vi ska få barn, även om glädjen är svår att KÄNNA i allt jobbiga som ingår i att vara gravid för mig. Men i huvudet är jag glad, så att säga. 
Min familj betyder så grymt mycket för mig. Jag är så glad för Stefan och Seth. Jag är tacksam att vi får ha det så bra tillsammans, trots att det är tufft just nu under graviditeten. 
Jag är så glad för min storfamilj, min församling, mina vänner och mitt jobb. Jag är verkligen välsignad. 
 
Nu önskar jag dig ett riktigt GOTT NYTT ÅR!!!
 
 

Jamen varför inte?

Sista dagarna har jag mått riktigt dåligt. Det är ju inte så skoj att skriva om eftersom jag mår dåligt hela tiden nu och jag känner mig tråkig och tjatig när jag tar upp det hela tiden. Men sedan juldagskvällen har min mage varit ur balans och jag har fått springa på toa dag som natt. Seth har oxå varit krånglig i magen, men vi båda kan äta och Seth är pigg mellan varven.
Så igår blev jag jättedålig med jordens magvärk och kaskadspya. Men sen släppte det av och jag kunde äta igen. Alltså ingen vanlig magsjuka här. Men jag har fortfarande ont i magen och är sängliggandes helt och hållet. Och så har jag börjat hosta och har ont i halsen också.
Seth har sprungit på toa hela denna natt, men är förhållandevis pigg och har ätit frukost.
Ingen annan vi firade jul med är dålig i magen, däremot är flera förkylda.
Jag undrar vad det är för konstigt vi åkt på.
Vet du, vi har inte varit friska vid jul och/eller nyår sedan jag började blogga. Någon av oss tre har varit sjuka och jag har fått vabba när Stefan varit borta och jobbat.
Igår kom han hem och tog hand om mig och Seth eftersom jag var så dålig och idag åker han senare till Västerås än vad som är tänkt. Där ska han vara till på tisdag, så jag hoppas vi piggar på oss.

Nu blev det ännu ett trist inlägg, men senare idag ska jag göra min traditionsenliga årskrönika. Det tar en bra stund att föra så antingen publiceras den idag eller imorgon :).

Stor kram


Födelsedagspresent

Idag har vi inte gjort många knop, varken Seth eller jag. Stefan jobbar på som vanligt idag. Men både Seth och jag har varit lite slitna och har tyckt det varit skönt att bara va. Vi har fixat iordning i hans rum med de nya saker som han fått och lite sånt.

När Stefan var hemma och åt lunch passade vi oxå på att gå ut så Seth fick testa en av sina födelsedagspresenter. Jag är ju inte så mycket att ha med i backen eftersom jag är så orörlig nu, så det var bra att Stefan kunde va med.

Vi räknat med en soft dag imorgon oxå. Har inga direkta planer än iaf. Jag hoppas att jag ska pigga på mig lite mer efter helgen som varit som tog mycket på mina krafter.

Ta hand om dig!!!


Hemma

Hallojsan!
Nu är vi hemma igen, eller vi har varit det sedan mitt på dagen idag.
Jag hade en rent ut sagt jobbig, nära på vidrig, natt. Sov bra mellan 4-6 och sedan ok mellan 6-8. Seth vaknade vid 6 och då brukar han lägga sig hos mig men nu la han sig hos Stefan och spelade på hans iPad. Natten var jobbig pga illamåendet förstås. Det blev en dag med alldeles för lite vilande för mig när Seth fyllde år så nu betalar jag...

Innan vi for fick barnen gå på skattjakt för att hitta godispåsar. Egentligen skulle de gjort det igår på Seths födelsedag, men pga klagande av ont i magen från de flesta av barnen hoppade vi över det. Men idag fick de uppdrag att klara av för att få nästa ledtråd osv tills de hittade godiset. Söta barn vi har!!!! De sjöng, de dansade Gangnam style och allt vad jag nu skrivit på lapparna :).

Resan hem gick långsamt men bra. De första sex-sju milen regnade det för att sedan gå över i snö och då blev även vägarna snötäckta. Men det var inte mycket trafik och vi körde lugnt så allt gick bra.

Resten av dagen har jag legat i sängen och växlat mellan att läsa och slumra till. Stefan och Seth byggde upp ännu en starwarslegojulklapp. Sen har Seth lekt med dem. En riktigt slapp dag med andra ord. (Jag fick tre nya böcker i julklapp!! Jippi!!)

Summa summarum denna jul är att vi haft det riktigt bra!! Trots mitt illamående och dåliga sömn och Molly som varit sjuk och Lovisa och Marcus dåliga sömn. (Molly fick penicillin igår och var redan idag piggare och gladare).
Men det är gott att träffas hela familjen och få kvalitetstid tillsammans.

Det är ju det julen handlar om!
Stor kram!!!


Sju år idag

Kl 6:00, exakt, vaknade en glad Seth! Han fick vänta en stund på att bli firad, men han är ju van vid det, eftersom vi alltid firar med fler än bara vi tre, eftersom vi alltid firar med familj.
Kl 7:30 kom hela konkarongen och sjöng för honom. "Happy birthday" hade han bett oss sjunga :). Han hade även önskat sig en tågtårta, förstås.

Lovisa hade köpt en clonedräkt till honom från dem och denna har han önskat sig i över ett år. Jag sa till henne att den där kommer han nog vilja ha på sig hela dagen och det har han haft!

Till förmiddagsfikat kom gammalmormor, gammelmorfar och farmor. Vi hade fixat riktigt barnfika med marsmallowes och maränger osv.

Sen har dagen bestått av lek för barnen och prat för vuxna. Tyvärr har Molly bara blivit sämre och sämre så Marcus och Lovisa åkte in till akuten i Linköping. Det får ni läsa mer om på hennes blogg, som du hittar här vid mina länkar bredvid. De är nu på väg hem igen och ska tillbaka senare ikväll. Usch stackars dem och Molly. Hon har blivit jättedålig och är inte alls sig lik.

Innan farmor åkte hem åt vi tårta och även denna gång var det en tågtårta. :)

Seth är nöjd med sin dag. Stefan och han har dessutom suttit och byggt ihop ett stort Starwarslegoskepp som han fick igår.
Nu ska vi snart äta smörgåstårta. Smaskens!! Men barnen får prinskorv ;).

Nu skriver jag från min telefon och då kommer korten lite huller om buller, men jag har skrivit på dem vad de visar, så håll till godo :).

Hoppas du haft en bra dag!!


Julafton 2012, en bild i timmen.

Idag kommer detta inlägg innehålla en bild i timmen, för att visa hur vår dag varit. Idén har jag fått från en bloggvän Johanna :).
 
Min dag började som oftast vid 04, pga illamåendet.
Så jag äter mina fincrispies och tar mina tabletter och läser.
Vid 05:30 vaknade Seth, men låg kvar på sin madrass till 06, då strumpan öppnades och paketet i den.
 
Filmen Modig, som barnen tittade på, på förmiddagen.
 
Vi låg kvar i sängen en stund och myste.
 
Suddig bild från kl 08, framför tvn i väntan på frukost.
 
Mina fina föräldrar vid frukostbordet.
 
Kl 10, gjorde jag mig fin i nya naglar. Ha ha. Det var Lovisa och jag som hittade dem på ICA igår för 20 kr och fnittrade glatt. Jag är så glad att vi är så lika :) för vi har ruggigt skoj tillsammans.Barnen lekte med lyspinnar, som naturligtvis blev lasersvärd.
 
Kl 11 kom Hanna, Albin med föräldrar och alla kusinerna var samlade. Och då fikade vi. Smaskens.
 
En suddig bild till på barnen som är ute och leker.
 
Julbord. Naturligtvis ville Seth ha ketschup på sin ,mat. Mammas pojke!!
Jag sov en stund och mina sköna tofflor fick va med. (Fick dem av mamma, hon tyckte de passade mig ;)).
 
Kalle Anka. Men barnen orkade inte särskilt länge. De tittar ju ofta på tecknat så det är inte detsamma för dem som det var för oss. Så efter en stund läste vi julevangeliet, bad och sjöng.
 
Så blev det ääääntligen julklappsutdelning. Seth hade köpt cupkakes mix till mig. Han känner sin mor :)
Jag fick bl a en bola av mamma i form av ett hjärta, som ska hänga på magen och plinga fint för bebisen.
 
Lek med julklappar och titta på filmer som morfar spelat in på familjen under året.
 
Kvällsmat. Och efter det åkte kusinerna hem och barnen som var kvar tittade på sista julkalendern.
 
Jag är helt slut och förbi och bloggar. När barnen somnat ska vi vuxa titta på Modig, men på engelska (om vi håller oss vakna).
Molly stackarn är sjuk och hon och Lovisa sov inte mycket natten till idag, Stefan har ju insomni och hade svårt att somna och jag har ju varit vaken sedan 4, så vi är rätt så trötta här :). Men vi har haft en toppendag tycvker jag!! Jag är så glad för min familj!!
Nu är det bara att ladda om inför födelsedagsfirande imogon.
 
Hur har din dag varit?

Nu önskar jag dig en riktigt god fortsatt ju!!!!
 
Stor kram!!

Väntan

En nyduschad Sethtomte säger god natt! Får se hur mycket sömn det blir inatt ;). Det är uppspelta barn vi har här, förstås. Strumporna är på plats i vårt rum som vi bor i här hos mamma och pappa och nu inväntar vi att barnen ska somna så vi kan mötas upp i vardagsrummet och mysa.

Önskar dej em fridfull natt!!!


På plats

Nu är vi i Kisa, sedan många timmar tillbaka... Vi åkte på morgonkvisten/förmiddagen och det var nästan ingen trafik och fram till Linköping var det fina, vägar. I Linköping och fram till Kisa snöade det, men det gick bra att åka! Vi kom fram samtidigt som Marcus med familj. Sen har dagen rullat på och nu ligger vi i sängarna och läser- och Seth ska sova.

Meningen var att barnen skulle få klä granen, men de stora hade inte tid, eftersom de lekte, men Molly klädde den där hon nådde och så fick föräldrarna göra resten :).

Imorrn ska vi förbereda lite inför Seths födelsedag. Känns lättare att förbereda imorrn än på julaftonen :) för då är man trött och seg ändå när kvällen kommer. Vi kan säga att det är tre uppspelta barn här:). Molly är ju lite liten för att förstå än och Albin och Hanna är inte här förrän på julafton. Men de är efterlängtade av kusinerna.
Önskar dej en fridfull natt och söndag!!!
Kram


Jullov!

Ikväll blir det fredagsmys med hela familjen. Ljuvligt. Det är så sällan, så jag njuter när det blir. Det är fjärde kvällen på rad som Stefan är hemma denna vecka! Helt otroligt gott. Idag är han ledig och är ledig till torsdag nästa vecka. Så gott. Sen jobbar han ju hela nyår, men det gör inget. Hellre nyår än jul för min del. Nyår firar nog Seth och jag, som vanligt med Lovisa och Marcus. Stefan är i Västerås på ungdomskonferensen Unite. 
 
Vi började dagen med att åka och handla det som vi ska ha med i matväg till jul. Vi hade även lite ärenden "på stan", så det blev lunch på Max. :). Väl hemma har vi tagit det lugnt, packat och städat. Imorgon åker vi iväg till Kisa för julfirande. Längtar!!
(Om det är någon tjuv som läser detta och ser att vi ska vara borta, så är det ingen idé att komma hit, eftersom vi har folk som kommer vara här, då vi har katter som behöver tas om hand.)
 
Igår fick jag ju en så fin blomsterbukett. Eftersom den inte kommer leva när vi kommer hem igen, så gjorde jag om den till ett litet blomsterarrangeman i en mugg och oasis. Det blev lite mycket blommor, men jag vill ju njuta av dem. Så jag tänkte ta med dem till Kisa helt enkelt :) och det är lättare att ta med dem som ett blomsterarr än i bukett. 
 
Bilden gör den inte rättvisa och som sagt, mycket blommor på liten yta... 
 
Om du, som vi, ska ut i jultrafiken i helgen: ta det lugnt och försiktigt och ha gott om tid på er. 
 
Ha en lovely fredagskväll!!
Kram

Vardagsglädje

Titta vad jag fick från mina fina pojkar idag! En uppmuntran nu när jag haft flera jobbiga dagar :) De doftar så underbart!! Jag har faktiskt ställt dem bredvid sängen så jag kan lukta på dem och njuta av dem och ha koll så att inte katterna river ner dem, vilket de för heeela tiden annars!
Så glaaaad!!!
Kram


Vit jul

Idag har jag läst en bra text från Marcus Birro, gällande att låta alla barn få en vit jul, alltså en jul då de vuxna i deras närhet inte dricker alkohol. Gå gärna in och läs hans inlägg.
Han skriver om de barnen som inte växer upp i missbrukarhem, utan de med "vanliga" föräldrar, som dricker alkohol på ett "normalt" sätt. Men barn far illa, så är det. Barn far illa när föräldrar förändras pga alkohol. I denna fråga viker jag mig inte en tum. Jag vet att inte alla håller med mig och det är självklart ok, men jag står fast i min åsikt. Alkohol och barn hör ALDRIG ihop! 
Jag är så glad och tacksam för att jag vuxit upp i ett hem där man inte dricker alkohol. Jag har aldrig behövt vara rädd för att mamma och pappa skulle förändras pga alkohol, eller att de skulle börja bråka pga alkohol. Jag har haft en grymt trygg och bra uppväxt på alla sätt. 
Däremot jobbar jag ju dagligen (förutom nu när jag är sjukskriven) med människor som har växt upp med föräldrar som dricker alkohol, antingen i missbruk eller bruk. 
Så detta har jag legat här hemma och tänkt på under dagen och så blev jag så glad när Örebroarn kom idag. En lokal tidning, som kommer gratis då och då. Såhär såg framsidan ut:
 
"Många barn far illa under julen. Önskar en jul utan fylla".
 
Så jag önskar ALLA barn en vit jul!!
 
Imorgon slutar Seth skolan för detta år. Han får ett helt jullov i år, eftersom jag är hemma. Jag vet att jag är sjukskriven, vilket ger honom rätt att vara på fritids, men jag tycker att det kan vara skönt för honom att ha lov. Dessutom är ju Stefan hemma lite mer i mellandagarna (förutom över nyår då han är på Unite över nyår). Hade han varit tre år, kanske jag inte hade orkat ha honom hemma hela dagarna och han hade inte orkat ha en så illamående och trött mamma, men nu är han ganska självgående och otroligt smidig att ha hemma. Vi får försöka hitta på lite kuliga grejer om dagarna, även om jag mår dåligt. Ja, ja, jullov blir det iaf i år. 
 
Jaha, jag tror jag brukar skriva om detta med vit jul, inför jularna, men det är en fråga jag brinner för väldigt mycket, som du nog förstår. 
 
På tal om något helt annat, så träffade jag läkare idag igen för vidare sjukskrivning. Jag vet ju att några av er som kommenterat här förut hade jobbiga graviditeter, så jag tänker att jag inte är så unik, men ändå så känns det som att jag blir behandlad med lite skepsism, eller vad man ska säga. Som om läkaren aldrig träffat någon som mej tidigare. Men det var ju lika när jag var med Seth och de veckor jag var med SIlas, så jag är inte särskilt förvånad. Och jag tycker inte att jag borde vara ensam med att må dåligt såhär långt in i graviditeten. Men jag blir ju iaf sjukskriven utan att bli ifrågasatt om det behövs och det är ju skönt. Läkaren frågade idag hur länge jag trodde att det här skulle hålla på... Ja, vad svarar man på det. Antagligen till april när Gnutten kommer, men jag vet ju inte. Jag kan ju liksom inte bestämma över det. Något positivt var att han sa att jag kan äta ännu mer illamåendemedicin om jag vill utan att det är någon fara. Äter ju redan dubbel dos, men det var skönt att höra att jag kan ta mer, de dagar som är extra besvärliga. Det som är synd bara är att jag får väldiga myrkryp i benen och blir grymt trött, men det är det värt för att få lite lättnad av illamåendet. 
 
Önskar dig en skön kväll!!
 
 

Maränger och Björn Ferry

Hejsan.
Idag är det en vecka kvar tills vi har en sjuåring i huset. Vår lilla kille blir sju år!
Jag hittade ett roligt recept på en kaka (jag visar dem bär jag gjort dem nästa vecka) till hans födelsedag. Egentligen ska det vara färska jordgubbar som dekoration, men jag tror det blir svårt att hitta det på juldagen, så jag kom på idén att göra röda maränger istället. Jag hittade ett gott recept på julmaränger (med polkagris i). Jag tror de är goda iaf... Jag kan ju inte testa eftersom jag inte tål ägg och det är pretty mycke ägg i maränger. Jag hade i en HEL flaska med röd karamellfärg och ändå blev de rosa, men det får duga :).
Tyvärr gör kortet dem inte rättvisa i hur färgen egentligen är. De skulle vara lite mer toppiga egentligen men trots att jag vispade och vispade så sjönk de ihop lite.

Nu har Stefan kommit hem. Skönt. Jag var lite orolig för dem när de skulle åla hem, för på NAs hemsida beskrevs kaos på vägarna pga halka... Men de åkte en större, lite längre väg och hade inga problem, tack och lov.
Gandalf kom nyss och la sig i Seths knä när han och Stefan gosande och tittade på barnprogram. Tänk att jag får ha världens finaste familj!!!!

Just det, måste visa en tomte som Seth pysslade ihop häromdagen. Det är Björn Ferry som är ute och åker skidor ;) hihi.
Kram

Hoppas din dag varit bra!!


Ledig dag

Idag hade ju Seth studiedag och fick va hemma med gamla, trötta och stela mamman. Men vi har haft det bra. Vi fick besök från en snickare som skulle kolla om det går att ordna så vi inte får in grannens rök i vårt kök mer. Förhoppningsvis lyckades han. Vi passade på att åka till stan för lite julklappsshopping när han var här och grejade. Det var även meningen att vi skulle möta upp Lovisa och äta en lunch, eftersom hon jobbar i stan. Men hon ringde precis innan vi skulle äta och berättade att Hugo haft flera anfall (han har ju epilepsi) så hon fick hämta honom på skolan. Stackars dem och stackars Hugo.
Så vi åt vår lunch själva. När vi kom hem pysslade vi lite av det han fick i födelsedagspresent. Riktigt mysigt. Sen hörde Lovisa av sig och frågade om vi kunde hämta flickorna då hon och Hugo var på sjukhuset och Marcus satt i sammanträde i Stockholm. Självklart gjorde vi det. Seth höll flickorna sysselsatta med diverse påhitt. Han kommer bli en strålande storebror den där :).
Lovisa och Hugo kom hem efter ett par timmar efter massa provtagningar. Bra att de tar det på allvar på sjukhuset och att de får hjälp.
Så, så har vår dag sett ut. Nu väntar jag på att se Morden i Sandhamn på fyran. Jag gillar de böckerna och ser fram emot serien!
Och så hoppas jag på en god natts sömn... Vore skönt.
Önskar även dej en god natts sömn :).


Tredje advent

Idag har Seth och jag tagit det soft. Som jag trodde har det inte varit någon bra dag för mig.
Stefan predikade på fm och det var trist att missa gudstjänsten i kyrkan, men så blev det idag. Nu är han iväg med sina kollegor på Bjärka Säby ett par dagar. Seth och jag har pysslat lite med saker han fick på sin födelsedag. Mysigt. Dels var det någon experimentlåda och dels pysselböcker (star wars) som han fastnade för idag. Imorrn är det studiedag för Seth så vi är a då oxå. Vi ska försöka ge oss ut på stan och fixa julklappar till den ömma fadern :).

Tyvärr håller snön på att försvinna. Men det sägs att det ska bli minusgrader snart igen. Jag ogillar blasket som blir när det är snö och plusgrader...

Hur har din helg varit?

Jag avslutar med en mysig bild på Frodo och Seth från häromdagen när han tittade på tv :)
Kram


Kalasdag

Hjälpes vilken lång dag det blev idag! Fylld av braiga saker, men nu har jag så ont så jag nästan gråter och mår förstås illa, men som vanligt är det värt det! Får se hur dagen imorgon blir...
 
På förmiddagen tog vi oss genom snöyran till Adolfsbergsgården, där vi fixade ordning inför anstormningen av Seths klass. Det var tre uppspelta och glada barn som väntade på kompisarna!  Det var maskerad för de som ville klä it sig. Seth var Erik Saade ;). 
 
Det blev presentöppning, korv, lekar, tårta, chips och så godispåsar förstås. 
Jag hade ju fixat en del innan så jag satt mest under kalaset (blev till och med tillsagd att sitta och ta det lugnt;)). Det gick så smidigt när vi var fem vuxna som hjälptes åt. Och det märks att Seth är i en klass där de trivs med varandra!! 
 
När det var färdigstädat hoppade vi in på Max och åt "middag". Sen skjutsade vi Seth till Therese och Erik och själva åkte vi på en amazing julkonsert i pingst i Kumla. Deras kör sjöng tillsammans med Frank Ådahl!! Helt ljuvlig konsert!! Duktiga sångare och musiker och så bra sånger så jag rös och fick tårar i ögonen om vartannat!! 
Efter det hämtade vi upp Seth i kyrkan där det var tacos och julpyssel. Hur härligt som helst! 
 
Men nu är vi trötta hela bunten. Seth vaknade dessutom kl 5 imorse eftersom han var så upprymd över kalaset ;). Så efter en låååång dag för honom så sover han nu gott i sin säng och jag är på god väg att göra som han men i min egen säng! 
 
Här kommer lite bilder från dagen, huller om buller som vanligt... 
 
Hoppas din dag varit bra!!
 
 
 
 
 
 
 

Fredagsmyyyyyyyyys

Stefan är på julfest med ungdomarna i kyrkan och Seth och jag dippar chips och tittar på Toy Story 2 på Disney Channel :)
Mys!
Imorgon är det kalas för Seth och två av hans klasskamrater!!
Kram


Lucia

Idag har det firats lucia runtom i landet. En fin tradition tycker jag! Vi skjutsade Seth till skolan iklädd tomtekläder :) I Seths skola finns en kyrksal där firandet skulle gå av stapeln så vi bänkade oss där och väntade. Jag är ju så känslig så jag blev tårögd, förstås, när barnen kom in och såg så förväntansfulla, stolta och glada ut.

Det var roligt att va med och Seth var så uppspelt och glad efter :)

Resten av dagen har jag spenderat i sängen. Mår päcka både med illamående och förkylningen så det blir inte många knop.
Jo förresten, en sak har jag gjort.... 22 godispåsar till kalaset Seth, Linnea och Anna ska ha tillsammans på lördag för sin klass. Det tog en liten stund :).

Här kommer lite kort från luciafirandet. Seth är inte kissnödig på kortet som tomtegubbe, han har bara svårt att de normal ut på kort nu för tiden ;).

Kram


121212

Som så många skriver på nätet idag på bloggar, facebook, instagram, twitter osv, så skriver jag nu också 121212.
Sista datumet med samma siffror under vår livstid... Coolt, tycker jag. Det är visst många som gifter sig idag har jag hört.
Min dag har inte varit särskilt spännande... var ute och gick en sväng bara. Min förkylning har tagit ny fart med riktigt ont i halsen, så det är väl inte så spännande eller roligt.
Vi är hemma alla tre nu ikväll och det är alltid mysigt, tycker jag. Seth lånar just nu Stefans Ipad och spelar på den. :) Han har upplyst oss om att han måååååste ha en egen Ipad, hi hi. Det får nog vänta ett tag tror jag ;) De använder ju även Ipads i skolan på matten, så han är van och duktig på att använda det, men en egen... nja, han får allt bli lite större först.
Tänk, nu är det inte långt kvar till jul, Seths födelsedag och nyår. Längtar. Mina dagar ser så lika ut, så jag längtar till att Seth får jullov, Stefan är ledig lite extra och vi får träffa familjen (iaf min del av familjen, kommer sakna Stefans del av familjen, men det blir nästa år igen.)
 
Nu laddar jag för att kunna vara med på Seths luciafirande imorgon bitti. Hoppas jag inte mår för illa... Återkommer med bild och rapport om firandet imorgon :).
 
Avslutar med en bild från middagsbordet i eftermiddags:
Busa, är de bra på de här två... Gandalf, som skymtar i bakgrunden, undrar vad de håller på med ;).
 
Kram
 
 

Lite av varje, lite av räv.

Oj oj, idag har jag legat i sängen heeeela dagen. Är så förkyld och illamående så jag orkar visst inget. Stefan är iaf tillbaka och jobbar nu så det är ju skönt (och förfärligt tomt, nu när vi varit hemma båda två en hel vecka). När Stefan hämtade Seth, tänkte jag ta tag i mig själv och laga lite mat till oss, innan Stefan skulle iväg igen. Men vad händer då? Jo, spisen går sönder. Nu är det ju grymt skönt att vi hyr för det är ju bara att ringa och säga till, så imorgon kommer de och tittar på spisen. Men det blev ingen mat idag. Seth fick en Billys Pizza och jag åt youghurt och macka. Sisådär bra middag, men svårt att göra något när spisen är trasig. 
 
Igår, eller om det var i förrgår, tog jag några roliga kort på Stefan och Seth. De är så lika ibland att man bara kan skratta åt dem. De är alltså inte arrangerade utan jag tog spontana kort:
 
Och naturligtvis är en av katterna (denna gång Gandalf) med och myser. 
 
I lördags när Lovisa, Sofi och jag hade vår T-day, byggde Seth och Stefan upp bilbanan, Seth fick i tvåårspresent. När vi bodde i huset hade vi den framme en del, eftersom det fanns ytor då. I förra lägenheten kom den aldrig upp, men nu har vi ett rum, som vi inte är i särskilt mycket, så där byggdes den upp och den upptar heeeeeela golvytan. 
 
När jag körde lite med Seth så fick jag mycket beröm av honom, för han tyckte jag var såå duktig. Sötskrutt. Han trodde nog inte att gamla morsan kan köra såna där grejer :).
 
Uttrycket som är rubriken på detta inlägg... är det någon av er som känner igen det? (Förutom ni i familjen, som hört det lika mycket som jag ;)). 
Min mormor sa så när hon t ex lagade mat och man frågade vad det var i. "Lite av varje och lite av räv", blev ofta svaret... Ett roligt uttryck, som väcker många positiva känslor, tycker jag.
 
Ta hand om dig!!!
 

Att vara gift med en pastor...

Ja, jag har funderat på detta med fördelar och nackdelar med att vara gift med en pastor. Som jag ser det är det absolut mest fördelar.
När Stefan och ja gifte oss för över 12 år sedan, visste vi båda att han en dag skulle bli pastor. Men då arbetade han som lastbilschaufför. Han hade inte bråttom in i församlingstjänsten utan såg fördelarna med att vara "lite äldre" när man börjar som pastor. Så när jag pluggade till socionom så jobbade han. Sedan började han sturdera till pastor, först ett år på PTS i Göteborg. Jag pluggade i Göteborg och vi bodde i Alingsås under denna tid. Sedan skulle år 2 och 3 läsas i Stockholm och vi var inte intresserade av att flytta dit, vilket gjorde att han sökte in på Örebro Missionsskola istället och vi flyttade hit. Han hoppade in i andra klass där och gick 2-4 här i Örebro. Och då jobbade jag när han pluggade. Hans första betalda tjänst blev den i Avesta. Både Stefan och jag har alltid varit engagerade i någon församling där vi bott. Man kan säga att det är där största delen av vår fritid alltid har spenderats.

Så när vi flyttade till Avesta var Seth knappt ett och ett halvt år. Innan hade vi kunnat dela på att ha honom i kyrkan och engagerat oss lika mycket. Jag med sång och han med att vara ungdomsledare, leda möten och predika någon gång ibland. Men nu när församlingstjänsten blev hans jobb, var ju det tvunget att komma före att jag kunde göra saker på gudstjänsterna. Det var nog det som var jobbigast i början. För att båda skulle kunna vara med samtidigt som man har ett barn som springer och är överallt, nä, det gick inte. Så då fick jag "stå tillbaka" och det var svårt för mig att hitta vem jag var då. Väldigt nyttigt för mig.
Om jag varit smart hade jag ju bett andra ta hand om Seth om jag också skulle sjunga eller så på mötet, men jag har alltid haft lite svårt att be om hjälp med sånt. Och det kan jag inte skylla på någon annan än mig själv. Detta är ju inte något problem idag och har inte varit på många år, eftersom Seth blir större och större. Det kan bli ett problem när Gnutten kommer, men det tror jag inte, för nu är jag beredd på det.
 
Detta att vara pastorsfamilj är ju ett lite speciellt liv. Och vi har valt det tillsammans, Stefan och jag. Seth har inte fått vara med och välja det, men mellan Stefan och mig är det ett gemensamt beslut.
T ex har en pastor inte regelbundna tider och man är offentlig i det sammanhang man finns i. Detta har både positiva och negativa delar. Förr flyttade pastorer ofta, vilket man inte gör på samma sätt längre. Jag tycker det är spännande att flytta till nya platser, samtidigt som det är oerhört krävande och tröttsamt att göra. Nu när vi har Seth, kan vi inte heller bara flytta hur som helst. Inte när vi har ett barn att ta hänsyn till. Vi har absolut inte några planer på att flytta från Örebro, samtidigt så är vi tveksamma till att köpa ett hus för flera miljoner för vi vet inte om vi blir kvar fem, tio, femton eller tjugo år. Oss passar det väldigt bra att just nu bo i lägenhet. 
Fördelen med att Stefan är pastor, är alla fantastiska människor vi får möta och ha att göra med i församlingen. Man får gå på bröllop ;) när Stefan viger par. Man har många människor som bryr sig om en. Hur jag än mår, så kan jag gå till den församling vi tillhör och få stöttning eller vad det är jag kan behöva. När vi förlorade Silas, så kände vi hur vänner runtom i Sverige fanns för oss, bar oss, genom det. 
 
Oj, det här riskerar att bara bli lösryckta tankar... Hoppas det går att läsa och förstå ändå :).
 
Stefan och jag grälar ytterst sällan. Jag tror att det enda som är en källa till konflikt mellan oss är just att han är borta mycket. Men vi pratar om det hela tiden och försöker hitta lösningar och vägar så det blir en bra balans på det. Stefan har, på riktigt, utan bitterhet eller så, sagt att han slutar som pastor om det kommer mellan oss som familj. Det vill inte jag, för jag tror att det bästa för hela familjen är att han arbetar som det nu. Så tiden är det som är på den negativa sidan. Problemet är ju att hans jobb är min fritidssysselsättning. Bra ibland, men också jobbigt när han ska iväg på saker, som jag också skulle vilja iväg på, men kan inte pga vi har barn. Samtidigt så får jag ju grymt mycket tid med Seth och sedan med Gnutten när hon kommer. Det är tid man inte får tillbaka, så samtidigt är jag tacksam för det. Dessutom får ju Seth hänga med på mycket som både Stefan och jag är på. Och han gillar det än så länge och protesterar inte. Vi drar naturligtvis inte iväg honom på saker som vi tror att han inte orkar eller skulle må dåligt av. 
Alla härliga människor är helt klart på den positiva sidan. Vi har en extra familj i församlingen (vilket vi hade även innan han började jobba som pastor.)
Det som kan vara jobbigt är att när man har en församling som är arbetsgivare så är det lika många viljor, som det är människor. Nu har Stefan en arbetsbesrkivning och han vet ju vem som räknas som hans chef osv. men det är ändå så att många, förstås, har åsikter om hans jobb och hur han gör saker. Det är väl nackdelen med det offentliga. T ex kan människor ha åsikter om hur han klär sig?? Varför då, kan jag tycka. Han får också mycket positiv feedback också, vilket är fantastiskt. 
 
Det viktigaste att veta är ändå att vårt liv har VI bestämt. Det är gemensamma beslut som gjort att vi flyttat de gånger vi gjort det och det är ett gemensamt beslut att Stefan har det jobb han har. Jag är inget offer, även om jag ibland klagar lite här på bloggen över att Stefan är borta så mycket i perioder. Men detta är ett liv VI valt, inte Stefan. Under Speedwaysäsongen är han ju borta ännu mer, eftersom han är idrottskaplan för Masarna på sin fritid. Detta är också något VI har valt. Han gör alltså det jobbet helt utanför sin pastorstjänst. Men VI tycker att det är ett viktigt jobb han gör och han älskar ju Speedwayvärlden och mår bra av att finnas där.
 
Nu är det ju inte bara pastorer som är borta mycket, utan i många yrken kan en av parterna vara borta mycket, eller så gör fritidssysselsättningen att man är borta mycket. Så vi lever ju inte något unikt liv så. Vi har ett bra redskap i Googlekalendern, som vi båda har i våra telefoner. De synkas med varandra så det missas inte att talas om vad som händer den eller den kvällen. Dessutom har jag kunnat lägga in "familjetid" lite här och där :). Den håller vi hårt på. 
 
Ja det var lite tankar om att leva som vi gör. Det kanske kommer en del till om det kommer upp fler grejer i huvudet om just detta. :) 
 
Tack, du som orkade läsa allt. Det blev visst långt och något rörigt. Men men, det blir lätt så när det är jag som skriver ;).
Ta hand om dig och tack för att du är med mig i min vardag! Uppsakttas väldigt!!

Klä granen

Hej go vänner. 
Jag hade tänkt skriva om detta med att vara gift med en pastor, men jag är helt enkelt för trött för att samla tankarna till något vettigt nu. Mår inte så bra, som väntat, men har även blivit rejält förkyld med hosta osv. Jag har sovit en hel del idag och mest legat i sängen och tittat på Vinterstudion. 
Seth har också varit hängig idag och ville vara hemma och eftersom Stefan och jag också är hängiga så blev det så. Ovanligt för att vara oss, men ibland behöver man nog vara det. Tyvärr missade vi ju Kalasjulfesten i kyrkan, men vi har haft det gott här hemma också. 
Vi har klätt julgranen. Vi har en stackars svart/silverglittrig plastgran, som vi köpte förra året. Eftersom vi inte firar jul hemma så blir känns det onödigt att ha en riktig gran. Men det är roligt att klä denna gran också och julmusiken var förstås på och Seth blir ju uppspelt, precis som jag :). Hi hi. Min kille det. 
 
Bilden gör den ju inte rättvisa, men när det är släckt och bara stjärnorna och granen lyser, så är det riktigt härligt. Vi satte oss i vardagsrummet med glögg och saffransskorpor och myste en stund. (Tills jag var tvungen att gå och lägga mig igen...)
 
Hoppas din helg varit bra!! Nu är det snart jul och jullov för barnen och lite extra ledigt för de flesta vuxna (som inte går på schema då...). Något att se fram mot, för många. Jag ser fram mot julfirandet tillsammans med familjen och födelsedagsfirandet för Seth den 25/12. Japp, för dig som är ny här, så fyller han år på juldagen. Han var beräknad till den 24/12, men kom en dag sent, som tur var. Nu får han ju ändå en egen dag som alltid firas med familjen, antingen på min eller Stefans sida. 
 
Stor kram!!
 

T-Day

Nu är jag hemma efter en ljuvlig dag. Jag är trött, mår illa och har värk i bäcken och rygg, men är så glad och till freds! 
I morse åkte jag till Lovisa där också Sofi mötte upp. Med lussebullar, godis och dricka uppbullat har vi tittat på de fyra första twilightfilmerna! En sedan länge inbokad dag då både Lovisa och Sofi är trebarnsmödrar och jag gift med en man som är borta en hel del. Och vad mysigt vi haft. Åtta timmars film från soffläge och sedan in till stan för att se den femte på bio. Oh så bra den var!!! När det närmade sig slutet sa jag, som läst böckerna att "detta är inte ok" men sen när allt löstes upp så sa jag "ahaaaaaaa" istället. 
 
För många en bortslösad dag, men för mig värdefull för umgänget med vänner (vi har ju pratat en hel del också) och fått se filmer jag gillar. 
 
Tyvärr har ju dagen bestått av illamående och värk, men så är det ju och jag kommer nog ha sviter av detta ett par dagar, men för mig är det värt det. 
 
Hoppas du haft en härlig dag oxå!!!
Kram
 
 

Härliga vinter och pepparkaksbak!

Hej hopp!
Oh, vad jag älskar när det blivit vinter! Älskar snö!! Och nu får vi ju åtnjuta det positiva med att bo i lägenhet: ingen uppfart att skotta. Bara lite runt bilen så vi kommer in och ut på just vår plats. 
Inatt hade jag återigen en skräpnatt. Två timmar låg jag vaken med kraftigt illamående, blä. Men dagen har varit bättre- eller roligare. Illamående är jag ju hela tiden, men jag hämtade Seth efter skolan och så for vi till Mosås och bakade pepparkakor och barnen ordnade ett pepparkakshus som Lovisa skulle sätta ihop senare.... Men Molly var inte på humör utan skrek hela tiden trots att jag höll henne - eller kanske just därför - och försökte med allt... Så vi bytte och det blev ett vint hus, men ack så mysigt när det är barnen som gjort det.  
 
Så vi fick en mysig em.
 
Stefan ligger fortfarande hemma i sängen och har inte blivit något piggare så på mån blir det att ringa vårdcentralen. 
Innan jag hämtade Seth på skolan stannade jag till på ÖB för att inhandla lite grejer. Där råkade jag höra ett äldre par prata med varandra. Det diskuterades om fågelfrö och de var inte överens. Farbrorn var en sån där försynt typ och damen lite mer av den "griniga" slaget. Till slut sa hon till honom att vara tyst på ett ytterst otrevligt sätt. Jag hoppas innerligt att Stefan och jag aldrig pratar med varandra på det sättet. Så respektlöst tycker jag. Hur kan man prata med varandra på det sättet? Särskilt någon man älskar och om de inte älskar varandra längre så kan man ju ändå respektera varandra. Jag har förstås ingen aning om vad som hänt mellan dem innan, men jag far illa när jag hör människor prata otrevligt med varandra.
 
Så vill jag tacka er som lämnat kommentar på mitt förra inlägg. Plus och minus med att vara pastorsfru... Riktigt intressant och jag har funderat en hel del på det nu och kommer skriva ett eller två inlägg om det snart!! Tack för den Lisa!!! Och Berith tack för din fina kommentar den värmde!!! 
 
Nu önskar jag dej en härlig fredagkväll och helg!! Seth har beställt kinamat till fredagsmys så det blir det för grabbarna :). För mig blir det baguette :) smaskens. 
Kraaaaam
 
 

Snökaos/vinter

Ja, idag verkar det vara kaos i trafiken och jag är glad att vi bara är hemma. Här i Örebro har temperaturen legat runt -5 och det har snöat och blåst galet mycket under dagen. Har läst och hört att det är många olyckor runtom i länet och på andra ställen i Sverige. Men när man bara ligger inomhus är det förfärligt mysigt, tycker jag. 
Stefan är fortfarande sjuk, så idag tittade vi på Sagan om Konungens återkomst. Tre långfilmer på tre dagar - mysigt. Och ja, vi är Saganomringennördar :) haha. 
 
Mina dagar ser ju ungefär likadana ut och jag har inte världsroligt kan man ju säga, så jag undrar om du skulle vilja komma med några förlsag på vad du vill veta eller att jag skriver om här på bloggen. Ni är ju ganska många som är här inne och några av er känner jag ju, men några av er känner jag inte... Så finns det något du önskar att jag berättar/skriver om, så säg till. Det skulle göra mig jätteglad! 
 
Hoppas du har en bra dag där du är!!
 
 
 

Fridens liljor

önskar jag dig denna kalla, snöiga dag. Jag älskar när det är kallt och snö (kanske inte om det är 30 grader kallt, men som idag, ca 10 minus). Det komiska är att jag är gift med en man som genuint avskyr snö och kyla. Han har hellre regn och tre plusgrader, än snö och några minusgrader. På riktigt!! Oj, oj, hur gick det till?
Jag kanske inte tycker det är jätteroligt att vara ute och gå och cykla när det yr snö och är tio minus, men i övrigt så är det gott!. 
 
Stefan ligger hemma i sängen och är genomförkyld fortfarande. Igår tittade vi på Sagan om ringen och idag Sagan om de två tornen. Så imorgon får det nog bli Sagan om Konungens återkomst. Det är roligt för mig att ha honom hemma, även om han tycker det är jobbigt att vara sjuk, förstås. Men dagarna går lite fortare. 
 
Ikväll var det Salt, barnkören Seth är med och sjunger i. Jag passade på att gå en sväng på stan och köpa strumpor till honom. Bra att passa på, för det är inte ofta jag tar mig till stan. 
I kyrkan såg jag en rolig sak på en av granarna, som står framme. EN röd liten kula i hela granen. Sisådär snyggt kan jag tycka :)
 
 
Jag försökte ta lite kort på de fina ljuskreationerna som finns på stan, men korten gör dem inte rättvisa. Jag visar lite ändå, för det visar ändå lite av stämningen när man är ute. Jättemysigt tycker jag, som älskar detta!
 
 
 
 
Förresten, i söndags när lite vänner var här, fick vi några fina grejer. Julblomsterarrangemang, glögg, choklad, te och så en gigantisk skål med skumtomtar. Nu är ju både Stefan och jag såna som äääääälskar skumtomtar och nu när vi är hemma båda två, så går de åt... Får se hur länge de räcker ;)
 
Imorgon ska det visst komma ännu mer snö, så ta det lugnt alla som ska ut och åka i trafiken. Bättre ta det lugnt och komma fram... 
 
Ta hand om dig!!
 

Simskoleavslutning?

Idag var det avslutning för Seths simskola. När det är avslutning får man bada på äventyrsbadet men en vuxen måste vara med förstås. Nu är det så att Stefan är genomförkyld och har sjukskrivit sig från jobbet - och då är det inte bra, för det ska mycket till för att han ska göra det!!!
Och jag fixar inte att bada som det är nu. Seth blev förstås ledsen, men vi lovade att båda skulle följa med och se bär de visar upp vad de lätt sig OCH vi åt på McDonalds innan. Så Seth blev nöjd och glad ändå. Till saken hör också att vi köpt årskort på Gustavsvik inför nästa år - de såldes för halva priset för några helger sen - så nästa år kan vi bada hur mycket vi vill!! Så med det i tanken blev han inte heller så ledsen.

Jag måste säga att McDonalds är ingen hit. Fy vad jag mår illa nu. Max är så mycket bättre, men när Seth får välja blir det hellre Mc. Stefans burgare var kall och inte färdig i mitten - hoppas han inte blir sjuk!! Men han fick en ny och de var jättetrevliga.

Nu till Seths avslutning... De brukar alltid ha uppvisning, men inte idag! Så stackars Seth var ombytt och allt men fick inte bada... Han fick dock ett diplom och vi köpte några simmärken. Men vi lät honom bada i bassängen där de brukar vara och visa oss vad han lärt sig, så han blev nöjd trots allt. Så denna dag blev inte som vi tänkt, men det blev bra ändå på sitt eget vis. Det blir ju ofta till vad man gör det till.Första advent!

Hej hej kära vän!!
Hur har din helg varit?
Vi har haft en fantastisk helg på många sätt. Det enda negativa är att Stefan blivit sjuk igen, men denna gång en rejäl förkylning. Som tur är har han inte feber än, men hostar, snorar och har ont i halsen.
Men i övrigt har det varit super! Olof, Amanda och Oliver kom upp i fredags. Det har kommit lite snö, så barnen har varit ute en hel del och åkt stjärtlapp. Det är bra med utekläder som syns bra för jag har kunnat sitta inne och ha koll på dem :) tillsammans med katterna som ligger i fönstret och har det gott om dagarna. (Bild längre ner).

Det är skönt med vänner som man känner sig hemma med. Jag har legat och vilat när jag behövt, barnen har lekt, Stefan har vilat när han behövt och vi har pratat och ätit gott. Vi har haft det allmänt gott. Jag smet iväg en sväng på lördagsmorgonen/förmiddagen och åt frukost (min andra, eftersom jag inte kan gå upp ut sängen utan frukost) tillsammans med Carro på Fröken Brogrens Veranda, där de serverar Örebros goaste frukost!!

Idag har vi haft Adventsfika/sen inflyttnigsfika med lite vänner. Vi dukade upp en kakbuffe nu på eftermiddagen och så hade vi några timmars härlig gemenskap! De större barnen kom inte med på kort, för de satt mest på Seths rum och lekte. :)
Jag är så tacksam för vänner i livet!!

Är trött, illamående och grymt glad och tacksam för denna helg!!! Hur har din helg varit?
Här kommer bilder från helgen huller om buller som vanligt.


RSS 2.0