På gång

Jahopp nästa gång ni hör från mig borde jag inte vara gravid längre...
Åkte in i morse då jag inte kände några fosterrörelser och har oroat mig hela natten...
De valde att sätta igång mig nu på morgonen. Och det tar sin tid. Hade jättemycket värkar ett tag, men nu har de klingat av. Så hon kommer med största sannolikhet inte idag utan föds i april trots allt.
Det är visst ngn ny metod att sätta igång som man använder i hela landet. Ska försöka läsa på lite om det.

Just nu sover Stefan lite som inte sovit mer än någon timma inatt och jag vilar och lyssnar på Chris Tomlin och väntar på värkarna.

Du som ber får gärna be en bön att allt går bra.

Vi hörs av!!
Kramar


Påskafton i bilder.

Hej hej.
Tittar bara in lite snabbt för att visa lite bilder från vår dag. Är så trött så ögonen går i kors :)

Vi började dagen med en lång frukost. Sen åkte vi faktiskt till Ikea för att inhandla det sista innan bebis kommer. Såsom vattenbalja, bäddmadrass till hela sängen så bebis inte rullar ner i skarven (den köpte vi iof på Jysk) och så skulle vi ha en sån där plastgrej till skötbordet men det krånglar med leverantören så de vet inte när de får in den. Fanns inte för ca en månad sedan när vi var där heller. Jaja, vi kan nog byta blöjor ändå men det är ju bra att ha plast när det kommer kiss och annat utanför...

När vi kom hem letade Seth påskägg från oss och från farmor. Mycket nöjd kille.

Sen åt vi god påsklunch med köttbullar, prinskorv, snittar, ägg, klyftpotatis och så sill till farmor.

Sen låg jag utslagen i sängen. På em var det hockey mellan Leksand och Rögle och killarna ville ju titta på det. Jag försökte var med en stund men fick ge mig och gå och lägga mig.

Jag märker att jag senaste dagarna orkat mer än på länge. Jag funderar på om det är så att kroppen ställer in sig på förlossning och helt enkelt producerar mer ämnen som gör att jag blir "piggare".

Jag tittade tillbaka på hur förra årets påsk var i bloggen (älskar att gå tillbaka och se på bilder och läsa vad vi gjort). Jag konstaterade att jag såg så pigg och glad ut på bilderna. Det var länge sen jag såg sån ut... Stefan sa att det är ju sån jag är egentligen och att det kommer tillbaka sen. Jag hoppas det. Det finns ju en anledning till att jag aldrig lägger ut bilder på mig själv nu. Jag känner helt enkelt inte igen personen jag ser i spegeln... Men som sagt, det kommer nog tillbaka.

Haha det bidde ett långt inlägg ändå.
Men nu kommer lite bilder.
Kom ihåg att ställa fram klockan inatt :)

Kram


Good Friday!!!

Glad Påsk min vän!!!
Idag är det Långfredag, eller Good Friday, som man säger i England. Så bra namn.

Jag började dagen med att åka till förlossningen. Inte för att föda barn utan för att kolla mina värden och bebisen. När det är helg är det dit man åker istället för till specialistmödravården.
Allt såg ok ut. Läkaren undrade om jag ville bli igångsatt men nu är jag så inställd på tisdag så det ville jag inte när det inte var ett måste för bebisens skull. Det är ju en annan sak om det kommer igång av sig självt...

Marcus, Lovisa och barnen kom hit på lunch och fika. Roligt att få göra något såhär i påsk, men på en väldigt lagom nivå såhär. Haha de fick ta med egen lunch och vi köpte lunch till oss. Bra värdar vi är va?? Men jag orkar helt enkelt inte bjuda alla och Stefan var ju inte hemma på förmiddagen. Inger kom hit ungefär samtidigt som Marcus och Lovisa. Hon ska spendera sitt påsklov här nu när det är bebis på gång. Bra där!

Farmor och Seth har spelat spel och pusslat tillsammans. Det är lite av deras "grej".

Bilder från dagen kommer här nere, lite huller om buller :).

Hoppas du haft en bra dag!!
Nu avslutar vi vår dag med film, chips och ostkrokar. Lovely!!
Kram kram


Kycklingar, mage och katter

Hej hej igen. 

Skärtorsdagen idag. Jag älskar påsken och vad den står för i kristen tro. Jag brukar älska att va i kyrkan denna helg, men nu orkar jag inte. Men nästa år kör vi på som vanligt. :)

Igår var det Dymmelonsdagen. I Östergötland innebär det att man ska sätta lappar på varandras ryggar utan att man märker något. Är det en tradition på fler ställen än hemma? I Barnen i Bullerbyn gör de så också :).

 

Idag tänkte jag att Seth och jag skulle göra kycklingchokladbollar, men han bangade och hittade roligare saker att göra, men då gjorde jag dem själv för det är så roligt med lite pyssel :).

 

Jag fick idén från min vän Therese.

Man gör vanliga chokladbollar. Jag satte dem på grillpinnar och sedan in i frysen och när de kallnade färgade jag kokosen och smälte vit choklad. Sen var det bara doppa i choklad, rulla i kokos och sedan ta nonstop/smarties till ögon, näbb och ev tuppkam. Smaskens!!!

 

Till lunch blev det plättar. När jag satt och stekte dem började jag skratta åt hur jag ser ut och var tvungen att ta ett kort :). 

Jag är mest mage nu....

 

 Idag jobbar Stefan sista vanliga dagen innan han kommer vara hemma sina två veckor när bebisen kommer. Han är ju i tjänst över helgen också men det är ju "bara" möten att gå på, inte de vanliga vardagsjobbet alltså. När han kom hem la han sig och vilade en stund. Vem kom då och la sig så nära så nära hon kunde? Jo, Gandalf förstås. 

 

Seth hade sällskap av Frodo istället :).

De är allt bra gosiga de små liven.

 

Nu önskar jag dej en härlig, go och glad påsk!!!

Kram 

 


Snart så...

Hej hej igen.
Igår bestämdes det... Om Gnutten inte kommer av sig själv i helgen så sätts jag igång på tisdag. Oh, så nervöst, spännande, härligt och läskigt på samma gång. Naturligtvis hoppas jag att jag kommer igång själv, eftersom det ändå är bättre än att sättas igång, men jag är glad att datum är bestämt. Jag kommer vara i v. 39+2 så det är ju ändå ganska nära bf. Jag ska in en sväng på fredag också för att kolla lite värden och göra ctg på bebisen.
Igår när vi gjorde ctg på Gnutten (de mäter hjärtfrekvens och så ska man trycka på en knapp varje gång man känner fosterrörelser och så avläser läkaren detta på något sätt) så fick hon hicka. Det var vansinnigt gulligt att lyssna på det och det blev många tryck, kan man säga. Blev ett litet annorlunda resultat än hur det brukar vara, eftersom hon inte brukar röra sig särskilt mycket. Hihi, men det såg bra ut hur som hur. Hon är redan stor, så det kan nog bli lite besvärligt, men Seth var också ganska stor så jag hoppas det går bra.
 
Igår kom det två paket till oss med posten. Ett till mig och ett till Stefan.
Hihi, lite olika innehåll. Jag fick godis och han fick dammsugarpåsar. Helt rätt fördelning ;).
 
Igår åkte Stefan och påskhandlade. Han kom hem med dessa:
(och naturligtvis massa annat). Oh, vilken känsla. Det känns mer och mer verkligt att vi faktiskt kommer få en bebis denna gång. Det är så jag kan börja gråta när jag tänker på det.
 
Idag har Seth och jag fikat med dessa två:
Calle och Karro. Mysigt!
 
Nu hoppas jag på en bra påsk. Vill ju gärna fira allt som går att fira och önskar att det fanns kraft och ork att fira påsk lite mer, men det får bli som det blir i år. Vi får göra det bästa av det ).
Kram kram
 

Det närmar sig

Halli hallå.
Ytterligare en dag närmare bebis. (Ursäkta att jag tjatar, men mitt liv är väldigt fokuserat på bebis just nu.)
Igår var jag på specen igen. Som vanligt var några värden inte bra, men under kontroll. Idag ska jag dit igen...
 
Jodå, såhär ser det ut där och jag har varit där mååååånga gånger nu. Igår var det inte fullt i väntrummet, som det brukar vara. Får se hur det är idag. Man får ju räkna med några timmar där varje gång. Men personalen är jättebra tycker jag.
 
Det var strålande väder igår och verkar vara det idag också. Jag hängde lite tvätt ute på balkongen när solen lyste där en stund på dagen. Härligt. Men framåt kvällen blev det minusgrader igen så då åkte den in.
 
Händer det något intressant därute, tror du syrran?
 
Sötfisar. De är så lika när man ser dem såhär. Rörelsemönster och allt är lika på dem.
 
När jag hängde i nya soffan kom Frodo och höll mig sällskap.Mysigt.
Frodo och bebismage.
 
Ni som följer mig på Instagram får se samma bilder ofta. Jag ber om ursäkt för det, men Insta är kopplat till Blogg.se så det är så smidigt att lägga upp dessa bilder på bloggen, när jag inte kan blogga från en vettig dator.
 
Hoppas du har en bra påskvecka!!
Kramar

Instapics...

Är det fel på mig..? Stefan håller just nu på att blanda spolarvätska i badrummet och jag tycker det luktar väääääldigt gott. Och det är inte för att jag är gravid utan jag tycker alltid det.
Jaja, så kan det va :).

Tittar på Kalla Fakta om mamman som var gravid men bedömdes fått missfall och fick tabletter som skulle driva ut fostret... Men det överlevde men man vet inte vilka effekter det får på barnet som nu är fött. Usch så hemskt. Jag tänker på Silas... Vi fick tre bedömningar av tre olika personer på två olika tillfällen, just för att man skulle veta med säkerhet att han hade acrani...
Usch stackars dem. Hoppas deras bebis klarar sig och får må bra.

Nu till något helt annat...
Tänkte visa mina Instapics från idag. Dels är det ett kort på Steff som återgått till rakat huvud. Det är ju såhär vi är mest vana att se honom, men det tar ändå tid att vänja sig :).
Sen är det en bild på väggen och taket i vardagsrummet där det blev härligt glimmande mönster när solen lyste in på guldpaljettkudden som jag fick av Seth i födelsedagspresent. Häftigt!

Nu önskar jag dej en härlig vecka!!
Kram


Kakor, drottning och soffa

Hej hej.
Får bli mest bilder idag. Det blir ju lite huller om buller när jag bloggar från mobilen, men jag hoppas det går bra ändå.

Vi bakade lite Seth och jag på fm. Eller jag bakade och så var Seth med och garnerade dem sen. Oh vad det är mysigt att göra sånt med honom :). 

Full koncentration.

 
Färdiga resultatet... Inte så proffsigt men kul. 
 

När man har knäppekatter, som inte låter något vara så får man göra påskpynt i burk istället.

 

Såhär låg Frodo, nu, bredvid Seth när han sa: "hon försöker se ut som en drottning". Ja, kanske det ;).. 

Polarna

 

jo, så har ju soffan kommit. Sååååå skön och vi är så nöjda. Nu kan jag lättare vara någon annanstans än i sängen. Jippi!! 

Du såg den fina guldkudden som är i soffan :). 

 

Johanna kom förbi en liten stund idag och det var så gott! Härligt att bara får sitta och prata en stund. Det lyfter själen!! Men nu ligger jag utslagen i soffan. Får se om jag håller mig vaken hela Fångarna på Fortet...

 

Hur har din helg varit än så länge?

 

Kram


Hemma - igen

Japp, nu är jag hemma igen. Skönt!! Men också frustrerande. Jag skulle ju så gärna vilja vara hemma med en bebis utanför magen istället för i... Fick träffa en jättebra läkare idag. Alla olika jag har träffat har varit bra, men denna var inte - verkade iaf inte vara - stressad utan satt ner och pratade med och lyssnade på mig. Jätteskönt. Ingen stress, som det ofta är annars när man träffar läkarna. Jag fick permission över helgen kan man säga, men ska tillbaka på måndag morgon igen, så får vi se hur det är då. Jag försökte förklara för denna läkare hur jag mår och att det känns som att kroppen kommer lägga ner när som helst och hon visade förståelse för att det är jobbigt, men man vill inte sätta igång någon förlossning så länge som bebisen mår bra därinne och jag kan förstå det, eftersom igångsättning egentlgen inte är bra. Så jag ber och hoppas att lilla Gnutten ska behaga komma ut av sig själv - typ nu. 
 
Men jag tycker nog de behöver måla om på sina ställen på BB. Såhär såg väggen ut vid min säng:
Inte jätte fräscht. Men det är trevlig och bra personal och det är ju huvudsaken det. 
 
Från mitt fönster såg vi - Stefan och jag - när en hellikopter landade och antagligen hämtade någon som skulle till Ackis i Uppsala. Eller lämnade någon. Det vet ju inte jag, men det stod "Intensivvård Akademiska" på hellikoptern, så det är därför jag antar det. Lite aktion sådär på förmiddagen. De är skickliga de som flyger hellikopter. 
 
Så, så är det med mig. Jag hoppas att jag ändå ska må så pass bra över helgen så jag kan vara hemma och inte behöver läggas in igen. Planen är att imorgon ska jag och Seth baka lite påskkakor. Ett tips jag fick på Nyhetsmorgon på TV4. Man gör helt enkelt mördeg och stansar ut figurer och sen kristyr på det. Som pepparkakor, fast annan deg. Det kan jag göra sittandes och jag vill så gärna göra något påskigt med Seth. Han är så glad att han har påsklov och undrade idag vad vi ska hitta på... Ja, det går ju inte säga något alls, eftersom det beror på dagsform osv. Tycker så synd om honom som får dras med en mamma som inte orkar någonting just nu... 
Något kul som hänt idag är att soffan äntligen kommit. Jag visar kort sen när vi fått iordning mer i rummet. Just nu är det lite rörigt med kartonger och plast osv, som soffan levererades i. Men det blir jättebra! Stefan ska ägna morgondagen till att försöka få iordning vardagsrummet och sedan umgås med Seth. Vet inte om det blir tv-spel eller något annat. Det brukar vara Seths önskan att få spela tv-spel när de har sina pappa-Seth stunder. Seths cykel ska väl fram också, så de kanske tar en tur med den. Det börjar ju iaf bli bart på cykelvägarna och han längtar efter att få börja cykla igen. 
 
Tack ni som skickar små hälsningar och tänker på mig. Det betyder så mycket. Trots att det känns som att jag inte orkar mer så är det ju högst två veckor kvar nu och det är ju ingenting om man tänker att jag mått dåligt i åtta månader nu... De har nämligen sagt att jag inte ska gå längre än till v. 40 och det är ju om två veckor. Gott!! Längtar!
 
Hoppas du får en fin helg!!
Kram 
 
 
 
 

Inlagd igen och min födelsedag

Hej kära vän.
Ja, nu är jag här på BB igen, inlagd för observation. Jag ringde spec.mödravården idag på förmiddagen, eftersom jag bara mår sämre och sämre. Proverna visade några dåliga och bra värden. Först fick jag åka hem, men så ringde läkaren efter en liiiiten stund och ville lägga in mig. Så vi åkte in igen och nu har jag blivit installerad på ett rum här. Det är ännu inte aktuellt att se sätter igång mig. Jag vill ju gärna att de gör det, men köper argumenten de har mot än så länge. Vi får se hur bedömningen blir nästa vecka.

Nu till något roligare, min födelsedag :). Jag blev kungligt firad på morgonen Med frukost på sängen och paket.
(Bilder kommer längst ner i inlägger eftersom jag bloggar från mobilen).
Jag fick en mugg med katter på och en guldpaljettkudde av Seth. Ljuvliga barn! Av Stefan fick jag en skiva och jättefin parfym. Härligt!!
Dagen var inte så kul. Jag mådde dåligt och var ju ensam, men gladdes åt alla hälsningar vis sms, insta och fb. Dessutom fick jag ett blomsterbud från mamma och pappa som gladde mig.

Vi skulle fått vår soffa igår, egentligen redan förra veckan men den blev sen. Tyvärr så kom den alltså inte. Men då fixade de en tresittssoffa som vi får låna till på fredag då den nya soffan SKA komma. Vi var ju i behov av ngt att sitta på eftersom vi hade hemgrupp på kvällen.
Det var roligt! Det kommer bli så bra med denna grupp!!
Jag fick jättegoda tesorter och vinäger med en annorlunda, god smak av dem. (Minns inte nu vad den heter). Så glad jag blev!!!

Så utifrån omständigheterna så blev det en bra dag!!

Här kommer lite bilder huller om buller från igår och så min vy just nu.
Kram

 

 
 
 
 

Fruktkonsert

Hej hej.
Idag bloggar jag från telefonen och då blir bilderna längst ner i i lägget, bara så du vet.
Jaha, idag är sista dagen som 34:åring. För ett år sedan hade jag och Seth precis haft influensan och jag hade feber fortfarande. Trots det åkte vi iväg till Bradford (den 21/3). Jag var feberfri nästan hela resan men rejält förkyld. Är glad att Seth varit frisk sååååå mycket mer i år än vad han någonsin varit sedan han föddes. Jag var ju också sjuk mycket förra året och har sluppit vara det i år. Skönt för jag vet inte om jag skulle orka med feber och sånt nu när jag mår såhär. Det räcker att jag haft magsjuka några gånger sedan jag blev gravid...

Det var ju inte det jag skulle skriva om...

Idag har vi varit på Fruktkonsert i Seths skola. Det var klasserna 1-3 som hade denna under ledning av Pelle Ankarberg - deras musiklärare. Coolt att de har en sån otroligt begåvad musiker som lärare tycker jag.
De sjöng sånger av Gullan Bornemark, som alla handlade om frukt. Urmysigt och bra. Efter samlade man in en frivillig gåva som går till skolan som Seths skola är med och bygger i Kenya. Riktigt bra!!!
Bilder från konserten kommer här nedan.

I övrigt har jag inte gjort så mycket idag. Har försökt damma lite och plocka undan lite. Jag har varit så yr så jag har spenderat största delen av dagen i sängen.
Jag börjar bli nervös inför förlossningen! Den kan ju bli vilken dag som helst och det är inte kul med förlossningar!! Det gör ont! Fruktansvärt ont! Hua. Hoppas allt går bra! Jag är så dubbel inför förlossningen. Både nervös och samtidigt längtar jag! Jag längtar till att träffa Gnutten och till att få tillbaka livet... Känns som att jag inte riktigt levt sedan slutet av juli. Samtidigt är det ju dagarna som går, som är livet. Så riktigt så drastiskt är det ju inte. Klart jag levt, så gott jag kunnat, men det ska bli skönt att kunna vara social igen, orka gå till kyrkan, orka ha Seths kompisar här hemma osv osv.

Jaja, nu kommer ett par bilder från fruktkonserten.
Kram


Ordningen återställd

Inatt kom så Stefan hem igen. Glad och nöjd efter några riktigt bra dagar i Bradford. Men han har varit bra trött idag, vilket inte är så konstigt. Han fick ju inte direkt någon sovmorgon och sen har ju dagen gått, utan mycket vila. Men vad glad jag är att han är hemma igen och att han haft det så bra!!!
Först var vi på specialistmödravården och tog massa prover och träffade läkare. Det är ju det där med havandeskapsförgiftning de är oroliga för, men det är fortfarande under gränsen, även om det finns tecken där. Nu är det ju inte så farligt, för nu är det ju bara att sätta igång mig om det behövs och det är ju skönt. De pratar om att sätta igång mig nästa vecka eller veckan efter. 
 
Seth kom in till oss imorse glad och sprudlande och slängde sig om halsen på Stefan. Det är nog bland det mysigaste som finns, när man hör hans tassande steg när han kommer in till oss. Ljuvliga barn. 
 
Han fick några presenter av Stefan. Bla basketshorts och linne till sommaren, en angrybirds tröja, keps, solglasögon, skor och framförallt, ett ds spel med Ben 10. Lycka. 
 
Coola Sethponken.
 
Glad att pappa är hemma igen. 
 
Jag hade önskat mig och fick en mugg från Starbucks. Älskar Starbucks och önskar det fanns fler såna i Sverige!! Jag skulle tycka det vore toppen om vi hade det i vår kyrka, som ligger centralt och har ett cafe, som inte används varje dag. Men det är ju jag det :). 
 
När kaffet intogs på förmiddagen hade Stefan tid att vila en liten stund och då kom Gandalf, förstås, och la sig på hans mage. Ordningen återställd :).
 
 
När Seth kom hem ville han vara med mig en stund och spela på sitt DS och det fick han. Naturligtvis kom Gandalf en stund till honom också.
 
Vi har ju varit utan soffa drygt en vecka nu och har två fåtöljer i vardagsrummet. Nya soffan skulle komma idag, men gjorde inte det. Den kommer på onsdag eller fredag. Bara det att vi har hemgrupp på onsdag och vi behöver vår soffa då... Får se hur vi löser detta. 
 
Ja, ja, det är ju ett ilandsproblem, kan man säga. 
Ha det så gott!!

Vår helg i bilder

Hallojsan!
Hur har du det? Här skiner solen ute, men jag har inte orkat ta mig ut något, tyvärr. 
Mår sisådär idag - eller skrutt, kan man också säga - så idag får det bara bli lite bilder :). 
Farmor är här fortfarande och har erbjudit sig att åka direkt till jobbet härifrån imorgon, men det innebär att hon i sådana fall måste åka härifrån runt 5:30 och det känns onödigt. Stefan kommer ju hem någon gång inatt och jag är ju van att vara ensam på kvällarna med Seth, även när jag mår såhär. 
Ska faktiskt bli skönt att prata med läkare imorgon igen. 
 
Nåja, här kommer lite bilder från helgen:
 
Frodo ville vara med och spela Plockepinn. Hon kunde inte låta bli att köra fram tassen ibland och peta på pinnarna :).
 
Hittade såna här goda när vi var och köpte lördagsgodis igår. Bland det godaste godiset!!
 
Vi tittade naturligtvis på Fångarna på fortet igår kväll. 
 
Har några fina påskliljor i köket. Oh, vad jag längtar till påsk och vår. Jag tänker ta långa, sköna promenader i vårsolen tillsammans med Gnutten!!!
 
Jag gjorde också ett litet påskarrangemang. Får se hur länge katterna låter det vara...
Jag har spenderat stor del av dagen i sängen och hade en stund sällskap av denna gosiga katt. 
 
 
Nu ska snart farmor åka, så jag ska försöka vara lite social innan hon åker. 
Kram kram
 

Finaste skorna

Hej hej.
Tittar bara in lite snabbt innan ögonen slocknar av sig självt...
Idag kom pappa och hämtade mamma. Han åkte först till Karlskoga för att laga något på sitt dragspel och sedan hit. Bra att de har ngn dragspelsreparatör i närheten av oss så han kan passa på :).
Han hade med sig ett skötbord han gjort som passar på vår tvättmaskin. Vad bra det är med händiga föräldrar ;).
Mamma har även sytt en puff till bebisen och en amningskudde. Så bra!! Jag ska ta kort och visa sen. 
Hon har även virkat världens sötaste skor. Bild kommer senare i inlägget. Så roligt att ha!!
 
Vi passade på att gofika oxå, eftersom vi fyller år nästa vecka, mamma och jag. (Ja, jag vet att jag tjatar, men jag ÄLSKAR att fylla år!!! Blir som ett barn igen varje födelsedag :)). 
 
Nu är Inger här istället och hon passade på att följa med Seth till Vips idag. 
Kvällen spenderades sedan, som vanligt, med fredagsmys och Gladiatorerna. Nu sover Seth och jag med snart. 
Vi har inga planer inför imorgon förutom att köpa jord på blomsterlandet. Varför? Jo, för att knäppekatterna rivit ner två blomkrukor idag. Så de behöver fyllas på med jord. Båda krukorna gick dessutom sönder... Trist. Men så är livet med katter ibland...
 
Sov så gott och jag önskar sej en amazing helg!!!
Kram 
 
 

Skolan och katter... och nästan inlagd.

Tjaba tjena hallå...
Hur har du det i vårvintekylanmenändåsol? Det är riktigt kallt på morgnarna. Idag var det runt 15 minus när vi klev upp, men strålande sol. Jag fyller ju år nästa vecka och jag minns födelsedagar som varit fyllda med snö och födelsedagar då vi hoppat hopprep i vårsolen och kunnat sitta ute och äta tårta. Mars kan vara så olika från år till år. 
 
Idag var det dags för specialistmödravården för mig igen. Det gick sådär. Några värden var inte alls bra och läkaren pratade om att lägga in mig. Jag utropade spontant NEJ och hon tittade på mig och sa att jag får komma igen på måndagmorgon och ta nya prover och om jag mår dåligt i helgen MÅSTE jag höra av mig. Absolut. Det gör jag. Jag känner verkligen inte för att bli inlagd nu när Stefan är borta, särskilt inte om jag inte måste. Och som jag förstod det var det inte någon fara bara jag följs upp på måndag. Gnutten ser dock ut att må bra och det är ju det viktigaste. Oj oj, vilken graviditet... jag önskar INGEN att ha det såhär. Men jag säger som jag sagt förut, vilken bra vård vi har!! Är så tacksam för den! Jag känner mig trygg och omhändertagen på ett fantastiskt sätt. 
 
Nog om det.
 
Mamma var med Seth i skolan idag. Han var så nöjd över det. Mamma också, som det verkar. :)
Hon passade på att ta några kort från skoldagen och jag snor några och visar här. Jag gillar inlägg mest när det är bilder med och eftersom jag inte har några egna, så tar jag hennes ;).
 
Bokstäverna U...
...och F...
...tränades det på.
 
Katterna är flitiga fotomodeller.
Ser du vad prickigt och smutsigt fönstret är bakom dem. Jag putsar och putsar det, men eftersom de sitter och ligger så mycket i just detta fönster så är det nosavtryck överallt och det hjälper inte att putsa, för efter någon timma är det lika igen. I-landsproblem!
 
När de byggde med lego ville Gandalf vara med i legolådan :). Hon ska oftast vara med "där det händer". 
 
Och Frodo ville också vara med och titta. Ha ha, ser konstigt ut, men Seth håller henne inte hårt och hon får hoppa ner när hon vill. Det ser värre ut än vad det är. 
 
Idag tittade jag på "När livet vänder" med Tomas Sjödin som gäst. Han berättade om förlusten av två av sina tre söner. Men också glädjen de hade tillsammans, när barnen levde. Han sa en så bra sak, när programledaren frågade om hans Gudstro. "Bönen är inget krav för mig. Det är min livsluft." Oh, så sant och så bra. Precis så är det! Han verkar vara en fantastisk människa! Så varm och mänsklig och klok. En sann förebild, tycker jag. 
Har du inte sett programmet rekommenderar jag det varmt. Det finns på SVT play.
 
Nu önskar jag dig en fortsatt bra kväll och god natt!!
Stor kram. 

Mamma är här

I förmiddags åkte Stefan iväg till Arlanda för att därifrån åka till Manchester med flyg och sedan buss till Bradford. Förra året när vi var i Bradford (en timmas resväg från Manchester, ungefär), så var vi ca 45 st som åkte. I år är de ca 70. Jättekul!
Det är något som heter "teamträningsskolan" som åker dit. Det är ungdomar som halvtid går i skola och halvtid har praktik - typ - i kyrkan. Vi har tre sådana i vår kyrka nu och efersom Stefan är handledare till dem, är det bra att han följer med på resan och förra året var alltså jag också med. De kommer vara på en superbra konferens med bra talare och fantastiska musiker.  
 
I förmiddags hämtade jag också mamma vid tåget. Underbara mamma, som kommer hit och hjälper mig, nu när det är som det är. Det var inte svårt att få med sig Seth hem från skolan när mormor var med och hämtade. Imorgon ska hon dessutom med till skolan, eftersom Seth har önskat det. 
 
Mamma har bakat en del nu på eftermiddagen. Ljuvligt att kunna fylla frysen med bullar och rågbröd. Mamma tyckte jag ska ha lite i frysen, eftersom jag - eller vi - fyller år nästa onsdag. Vi har ju samma födelsedag hon och jag och jag vill ju gärna att Gnutten kommer då också, men det kan man ju inte bestämma över :). 
 
 
Gandalf har nu hittat en skön sovplats i spjälsängen. Det tog sin lilla tid innan hon kom på att hon kan ligga där, men nu gör hon det. Mysigt tycker jag, men vi får väl se hur det blir när Gnutten kommer...
 
"Nu i ro, slumra in, allra käraste min..."
 
Frodo, hon föredrar att ligga på kuddar, som prinsessan på ärten hon...
 
Seth hittade lite av sina skämtartiklar han har fått i omgångar vid födelsedagar. Oh, vad jag skrattade när han kom instudsandes till mig såhär:
 
Kom just på att jag missade programmet på tvåan där Tomas Sjödin är med idag och berättar om att han förlorat två av tre söner. Typiskt, jag hade tänkt se det, men får väl titta på playen imorgon istället. 
 
Jag har varit vaken sedan tretiden imorse, eftersom Gandalf väckte mig och så kunde jag inte somna om. Så jag kommer nog somna när som helst nu, tror jag. 
Hoppas du får en god natt!!

Fika, Max och Salt

Hej hej.
 
Jag har ingen bra kväll. Är så oerhört glad att mamma kommer imorgon! Skönt nu närjag mår skrutt.
Lovisa och Alva var här en sväng på förmiddagen. De hade med sig gofika och det säger jag aldrig nej till. Alva har lite feber och är hemma från förskolan och vissa tisdagsförmiddagar har de städning av huset och idag var en sådan. Så de ville hålla sig därifrån. 
 
När de åkt skrev jag färdigt mitt brev till förlossningen. Det börjar kännas pirrigt och verkligt nu :). Nu ska jag bara börja packa lilla väskan, så är jag redo sen. (När Stefan är hemma igen ;)). 
 
Jag hämtade Seth från skolan och så åkte vi till Max och åt innan vi for till kyrkan där det var övning för barnkören Salt. 
Jag vet inte varför den blir åt fel håll, men jag kan inte vända det tyvärr...
I kyrkan blev lyckan stor, då han hann leka med några kompisar först, innan det började. 

Stefan har haft en mastodontdag idag. Började vid 8:30 och är inte hemma än. Dessutom ska han handla innan han kommer hem så vi klarar oss resten av veckan. Han är en hjälte, min man!! 
 
Nu önskar jag dej en god natts sömn!!! 
Kram

Kärlek

Nu har jag lagt mig och väntar på att CSI ska börja. Kom nyligen hem från föräldrarmötet. Jag måste säga att jag är så glad för att Seth går på Hannaskolan!! Det är så bra lärare och resurser i klassen och Seth trivs så bra. Vi kunde nog inte vara mer nöjda!!!

Så har jag ju träffat barnmorska och det gick som vanligt. Inte helt ok värden, men det är ju så det ser ut sedan flera månader. På torsdag är det specialistmödravården som gäller igen. Jag är glad att de har koll på mig. Värdena är ju inte bra för mig, men ska inte påverka Gnutten i dagsläget.

Har ju inte berättat att Stefan kom hem med en chokladask till mig i lördagsmorse efter att han tränat. Han vet vad jag gillar och blir glad för!!

Nej, nu har CSI börjat. Sov gott :)!!


Tandläkare och annat

Igår när vi tittade på Mello i godan ro, tappade jag plötsligt en stor bit av en tand. Och jag åt inte ens på något hårt. Det gjorde inte ont i tanden, men tungan tog stryk för det som var kvar av tanden var rejält vass. Så inatt sov jag inte mycket. Imorse ringde jag jourtandläkaren och fick en tid direkt. 
 
I väntans tider...
 
Jag har aldrig haft problem med mina tänder. Inga hål, inga problem alls. Men det är klart graviditeter tar på tänderna, dessutom äter jag ju konstant, även de flesta nätterna och när det är illa med illamåendet är det inte lätt att sköta tänderna som sig bör. Så det är väl inte konstigt att det blev problem nu. Men som Stefan sa igår kväll... Är det inte nog snart? 
Men det gick bra hos tandläkaren. Han bedövade och lagade och så var jag klar på ca en halvtimme. Och jag är 2150 kr fattigare... Uj uj. Hoppas mina tänder mår bra i framtiden. 
 
Jag tog en långsam promenad från tandläkaren till kyrkan, där det var möte och mina grabbar var där. På vägen dit såg jag denna skylt:
 
Jag tycker det är lite spännande att det är AKUT försäljning. Ha ha. 
 
Det var roligt att komma till kyrkan en stund. Det var länge sedan. Dessutom var det nattvard och jag älskar att ta nattvarden och allt vad den innebär. 
Efteråt åkte vi till Pitchers och åt mat tillsammans med några vänner. Härligt. 
Smaskigt värre. Som tur var hade bedövningen börjat släppa lagom till maten. 
 
På Pitchers får alla barn ett kinderägg efter maten. En glad Seth:
Han äter inte gärna chokladen, men han gillar leksakerna som är i. Men det gör ju att vi föräldrar får go choklad när han får ett kinderägg :). 
 
Jag behöver väl inte tala om att jag var bra trött och slut när vi kom hem. 
Stefan och Seth åkte iväg till årsmötet efter en stund. Seth bad själv att få följa med, eftersom han och Meja hade bestämt att de skulle leka. Det är gott att han har kompisar och trivs i kyrkan, tycker jag. Stefan hade med sig en tårta, som jag berättade om igår. Vi pyntade den med lite Skittles i mitten. Världens godaste godis, om du frågar mig :). De finns inte i Sverige - mer än i några få affärer vad jag förstår - men vi har ju goa vänner som förser oss med Skittles när de varit i USA. Smaskens. 
 
När de åkt somnade jag på stört och sov över en timma. Skönt.
 
Nu är de hemma igen och håller på med kvällsproceduren. 
 
Ja, just det, jag tänkte bara säga också att jag tycker Robin var en värdig vinnare på Mellon igår. Seth bröt dock ihop för att Yohio inte vann. Ja, ibland är det inte lätt... 
 
Hoppas att din helg varit bra! Och att du får en bra vecka. Imorgon består min dag av barnmorska, psykolog och föräldrarmöte. Det räcker och blir över för min del :)...
 
Ha det gott!! KRAM

Mello 5:5

Ja nu är äntligen finalen på Mello här. Hela familjen sitter samlade och laddade.

Idag har Seth och jag bakat tårta inför imorgon. Då är det årsmöte i kyrkan och församlingsledarna bjuder alltid på tårta. Eftersom jag gillar att baka erbjöd jag mig att göra den :). Vi gjorde även en liten som vi ska ha ikväll ;).

På eftermiddagen kom Tobbe och Magnus från Avesta och hämtade våra soffor, som numera är Tobbes soffor. Vår nya soffa kommer om ca en vecka så nu har Stefan burit ner två fåtöljer från vinden - som vi fått från Stefans farmor. Fåtöljerna alltså, inte vinden. Seth har sin Nalle Phu fåtölj.

Nu sitter vi som sagt och ska dippa chips, gurka, morötter och så äta tårta :).

Vem hejar du på? Seth hejar på Yohio så han får en röst av oss ikväll. Jag håller nog oxå på honom. Det är lite annorlunda och han sjunger bra.

Kram
Här är lite bilder från dagen:



Bästa familjen!!

Hej hej
Idag är det lite konstigt för mig, för Seth är på Vips själv för första gången. Jag mår tyvärr inte alls bra, så vi bestämde att Stefan skjutsade ner honom och var med en liten stund och så hämtar jag när det slutar. Stefan brukar ju inte kunna skjutsa eller vara med, eftersom alla som är ledare på ungdomssamlingen på kvällen träffas kl 17:30 och pratar ihop sig och ber. Men ikväll är det lite annorlunda då de ska till en annan kyrka som ligger i närheten av där vi bor. Så han lämnade bilen här, på väg dit. Skönt om Seth kan tänka sig att vara med utan mig.
 
Annars har det inte hänt mycket. Jag är inne i en dålig period nu helt enkelt. Orkar ingenting och mår jättedåligt. Ska bli skönt att träffa barnmorska och specialistmödravården igen nästa vecka. 
 
Jag är så oerhört välsignad med en fantastisk familj! Jag har ju varit lite bekymrad över hur allt ska gå nästa vecka när Stefan är i Bradford, England. Men nu har det ordnat sig tack vare min underbara, underbara familj. Mamma kommer ons-fre och är här med Seth och mig och svärmor Inger kommer fre-sön. Stefan åker ju på onsdag och kommer hem natten mellan sön och mån. Så allt ordnar sig tack vare världens bästa mammor :).
 
Nähä, nu ska jag snart hämta Seth (måste komma ur mina piratmysbyxor och ta på mig långbyxor, för än så länge är det ju vinter ute...). När vi kommer hem blir det fredagsmyyyyyys som vanligt med Gladiatorerna och chips. Synd att ändra på ett vinnande koncept, eller hur :)!? 
 
Jag önskar dig en skön helg med mycket sol, värme, vila och roliga saker.
 
Avslutar med ett par suddiga kort på goa katter. De blir suddiga eftersom de inte är still... De låg bredvid mig idag, som de brukar göra, och tvättade varandra. Här är det Gandalf som tvättar Frodo. Mysiga, fina katter. 
 
 
 
KRAM

Denna dagen ett liv....

Hejsan ute i Sverige!! 
Hoppas din dag varit bra. Jag har haft en trist dag idag. Sådär så att det det känns som att kroppen kommer lägga av vilken sekund som helst. Förmiddagen spenderades tillsammans med två Twilightfilmer och det är ju aldrig fel. Eftermiddagen bestod mest av att gå ut och in i sömn och det var ju skönt på sitt sätt. 
Något som är mysigt är att jag under dagarna Wordfeudar mot mormor och morfar :) som spelar via mormors iPad. Och så har jag även spel igång mot mamma och pappa hela tiden. Det känns som bra sällskap, särskilt såna här dagar. 
Förlåt att mina inlägg är så trista nu... Haha sen kommer ni bombarderas av bebisinlägg istället :)... 
 
Jag måste erkänna att jag börjar bli orolig för hur det ska gå nästa vecka när Stefan åker till Bradford ons-sön. Ingen behöver förfasas över att han åker, för jag stöttar honom i det. Kunde jag skulle jag följa med :). Vi var ju där tillsammans förra året och hade fantastiska dagar. Jag hoppas bara jag har bra dagar nu när han är där... Jaja, jag tar en dag i taget. 
 
Avslutar med en gammal bild på Seth när han var ca tre år :)
 
 
Sötnöt!!!
 
Kram

Fest

Hejsan.
Har inte så mycket att förtälja denna dag.
Seth gick till skolan och har varit sitt vanliga jag idag - skönt!!
De hade fest i skolan istället för utedag idag. Tisdagar är alltid utedag, vilket uppskattas! Men nu var denna viktiga fest med popcorn, film och läsk :).

Hoppas din dag varit bra!!


Sethponken redo för skola och fest!!


Morfar 90 år, grinigt och boande

Hej hej!
Hipp hipp hurra för min morfar som fyller 90 år idag!!
Mamma skickade detta kort i förmiddags, då de firade morfar på deras trygghetsboende. Pappa hade tagit med sig dragspelet och sjöng lite för de som bor där och för morfar förstås :).
Hurra hurra hurra hurra!!!! 
 
Seth fick ju vara hemma från skolan idag så det blev en feberfri idag innan skolan! Men ojsan vad han varit grinig. Vi är så ovana vid det eftersom han oftast är tillfreds och nöjd med tillvaron. Idag har han blivit arg för absolut ingenting. Och Stefan och jag har inte heller varit på det bästa humöret, så vi har inte bara haft det så kul idag. Men såna här dagar är ju också en del av livet. Det dumma är när Stefan och jag inte har tålamod - under samma dag - och dessutom att Seth har en dålig dag. Ingen bra kombination. Oftast när inte jag har tålamod, så har Stefan det och tvärt om. Och de få gånger Seth har dessa dagar, så har vi föräldrar tålamod. Men idag var det inte så alltså. Stefan och jag har iaf inte blivit osams eller varit griniga på varandra och det är ju skönt! (Nu finns det många orsaker till att tålamod och humör tryter - ibland är livet sådant - men det är inte saker jag kan berätta om såhär, eftersom det inte bara har med mig att göra...)
 
Nu på eftermiddagen blev det iaf konsekvens för Seth att inte få spela tv-spel, ds eller på telefonen och ingen tv. Nyttigt nyttigt. När han väl förstod att vi stod fast vid de konsekvenser - han naturligtvis blivit varnad för flera gånger - så har humöret vänt. Han leker, pratar och är glad igen. Nu känner jag igen honom. Märkligt det där, men skönt.
 
Nåja, jag har fått lite saker gjort denna dag. Dels har vi köpt en liiiten byrå till Gnuttens kläder, som måste vara liten så den får plats i vårt sovrum också. Dessutom var Marcus här med Mollys spjälsäng häromdagen. De håller på att göra iordning hennes rum och försöker få henne att sova i större säng nu. Du som följer Lovisas blogg också kan ju läsa om det hos henne :). 
Så idag har jag bäddat iordning Gnuttens säng, så att katterna ska hinna vänja sig och nåde Frodo om hon kissar i den... Och så har jag gjort färdigt byrån, som var en vanlig furubyrå från IKEA. 
 
Oj, vad sned bilden blev... ja ja, så ser den ut iaf.
 
Filten som min mormor virkat får ligga vid fotändan så länge. 
 
Jag orkar ju inte "boa" så mycket, men jag märker att behovet finns där... så det är skönt att kunna göra litegrann. 
 
Nähä, nu ska jag spela mattememory med Seth. 
Imorgon är en annan dag, som Christer Björkman sjöng och det känns ju bra att det är så :). Då tar vi nya tag. 
 
Kram
 
 
 

Vasan, VM guld och fortfarande sjuk.

Hejsan hejsan. 
Såg du Vasaloppet idag? Det gjorde jag. Hade velat vara på Kalasgudstjänst i kyrkan, men eftersom Seth fortfarande har feber, så fick vi bli hemma. Och så passade jag på att titta på Vasan och det gjorde ju inte ont :). Lite typiskt att en norrman skulle gå och vinna, men han var väl värd det :). 
 
Det är alltid en särskild känsla när starten går och ca 15000 människor ger sig iväg. Jag imponeras så av att människor kan åka nio mil så snabbt. Det måste göra så ont och vilket psyke de måste ha. 
 
Seth låg bredvid mig, med sällskap av Frodo, och tittade på film på datorn. Han är inte så intresserad av skidor än.
Feber, men glad ändå. 
 
När jag sedan ville titta på femmilen, så såg det ut ungefär på samma sätt, men denna gång tittade Seth på tv och jag via playen på datorn. 
 
Oh, vad spännande femmilen var. Vilken bragd av Johan Olsson att köra själv så långt och ändå vinna. Wow. 
 
Det har varit svårt att få i Seth mat, men när Stefan föreslog ris, så åt han äntligen lite ris och en korv. Hurra!! Han är alltid svår med maten när han är sjuk. Det var bra när han var liten och åt välling, för då åt han alltid det, när han var sjuk. 
 
Ikväll har dock tempen gått ner så vi hoppas att det är över för denna gång. Men han får bli hemma från skolan imorgon. Hoppas han är feberfri imorgon så han kan gå till skolan på tisdag, för då ska de ha fest och de får ta med sig läsk. Det ni! Läsk i skolan, vilken lycka :).
 
Jag har haft en riktigt skruttdag idag, så det har passat både Seth och mig att ligga i sängen hela dagen. Han fick ett ryck mitt på dagen och hämtade bilar, som han satt i sängen och lekte med, men det är vad han orkat. Hoppas han orkar lite mer imorgon och att han mår bra!! 
 
Nu börjar en ny vecka och jag har gått in i v. 36 med Gnutten. Alla dagar går i varandra, så det är skönt att kunna räkna ner lite. För mig gör det ju inte så stor skillnad om det är måndag eller fredag, förutom att pojkarna är hemma mer på helgerna och jag får mer sällskap och har inte lika långtråkigt. 
 
Hoppas din vecka blir bra!!

Andra chansen

Ja, vilken slapp dag vi haft. Seth har spelat på sitt DS och så har vi kollat på film via Netflix.
Men nu är vi laddade för andra chansen. Seth hejar på Tone och Erik och det gör nog jag också. Sen gillade ju jag Gadd och Robin... Mmmm, vi får se :).

Btw... Har alla killar "jedwardfrisyrer"? Danny, Robin, Anton mfl har ju det... Verkar vara rätt så inne.
Hoppas din dag varit bra!!


Helg, DS och sjuk.

God morgon och god lördag!
Vad har du för planer för helgen?
Här får vi ta det soft (som vanligt då för min del...;)). 
Igår var Seth lite förkyld på morgonen, men gick ju till skolan som vanligt. Stefan var ledig och hämtade upp honom efter skolan och så åkte de till badhuset. Härligt, men när de kom hem var Seth bra trött. Framåt kvällen såg han allt tröttare och blekare ut och han klagade på halsont. Så vi stannade hemma från Vips och när vi tog tempen hade han feber. 
 
Men kvällen blev rolig ändå för honom - och för oss föräldrar... Stefan och jag åkte nämligen på förmiddagen ut och köpte ett 3DS, som han har pratat om länge och har sparat födelsedagspengar, julklappspengar och veckopengar till. Han kunde själv betala för konsolen, men vi la till för spel och ett fodral. Han fick gå en liten skattjaktstur här hemma med olika uppdrag innan han hittade den.
 
Hög koncentration när han ska läsa uppdragen.
 
Under pappas kudde låg den... 
Han visste inte till sig av lycka... Under hela kvällen sa han gång på gång: "Ni är världens bästa mamma och pappa!!"
Vi hoppas ju han tycker det utan att få saker, men det visar ju hur otroligt glad han blev för detta, trots att han själv sparat ihop massor av pengar. Vi tycker han varit duktig som gjort det faktiskt. 
 
Eftersom det var helt nytt blev det ett undantag igår och han fick spela samtidigt som vi tittade på Gladiatorerna. 
 
Sen stupade han trött i sängen och sov gott hela natten. Skönt det. Det var nog kvällsbönen och alvedonen som gjorde det. Han brukar inte sova bra när han har feber, men det var skönt att han fick sova bra inatt. Vi får se hur dagen blir idag. Vi kommer nog leta reda på några bra barnfilmer på Netflix och så kommer han få spela på sitt DS förstås. Jag kommer vilja titta på tjejernas tremil också förstås :). Och så blir det Andra chansen ikväll också, om Seth orkar hålla sig vaken. Det beror väl på hur han mår. 
 
Hoppas du får en bra helg!!
KRAM

RSS 2.0