Hemma igen

Idag efter lunch for Tess och jag hemåt igen. Seth lämnade vi kvar i Kisa för att ha höstlov där. 
Vi fick stå still bitvis pga vägarbeten, men vi hade det mysigt och roligt ändå. 

Hon är rolig att umgås med den här tjejen.
(null)
Som du nog ser har hon feber fortfarande. Den är tack och lov inte så hög, men feber är det ändå och hostar gör hon en del. Så vi blir hemma imorrn.

Ikväll har vi bara hängt i soffan och tittat på "det regnar köttbullar" och kollat filter i telefonen 😊 (null)
Detta tycker hon är roligt 😊 Ja, jag också faktiskt. 😉.

Kram 


Denna dag

Inatt vaknade Tess med hosta och feber. Stackars liten. Hon hostar ju så hon kräks... 

Hon satt en stund i mormors knä och sa : "jag känner mig hemma här". Så söt!
(null)

Hon har även lärt sig rita katter. (null)
Den är åt fel håll, men men. Haha så go hon är!!

I eftermiddags kom pappas bror med fru och hundar hit. Vi satte en krans vid farmors grav tillsammans och vi passade även på att sätta blommor på mormor och morfars grav! Så fint!!

På väg till kyrkogården fick Seth hålla i kopplet till en av hundarna. Den lyckan!!! (null)

(null)
Det blev lite suddigt tyvärr. Det bli lätt så när det börjar bli mörkt. 

Väl hemma igen satt barnen och gosade med hundarna. Seth kunde inte alls slita sig 😊.

(null)

(null)

(null)

En mysig och fin dag trots trötta barn och feber och hosta hos Tess. 

Imorgon åker vi hem, jag och Tess. Det kommer bli så tomt utan Seth, men han får ett fint lov här i Kisa hos mormor och morfar. 

Kram Bästis

När jag började i första klass 1985, träffade jag en tjej som blev min bästis genom hela livet! Linda! Vi spelade fiol tillsammans, gjorde läxor ihop, hittade på ett eget teckenspråk som bara vi kunde, åkte på semester ihop, paddlade tillsammans osv osv. Vi har delat glädje och bekymmer. Jag älskar den tjejen och hon betyder fortfarande så sjukt mycket för mig!!!

Denna helg är jag och barnen i Kisa hos mamma och pappa. Vi gick till samhällets enda skoaffär för att köpa höstskor till Tess. Där - av alla ställen - träffade jag min Linda! Hon och hennes barn är också och träffar hennes föräldrar denna helg. Vad är oddsen?? 
Vi bestämde träff och gick en promenad och pratade och pratade och pratade!
Tänk att ha en vän som följt en genom livet och som fortfarande finns där! 
Jag är tacksam bortom ord!!!

Vi gick till skolgården där vi lärde känna varandra 😊. (null)


(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Vilken fantastisk eftermiddag!!!

Inatt är det en sån där eländig natt då man ställer om klockan. 😳 Barnen har fått va vakna längre än vanligt de senaste kvällarna för att börja ställa om, men Tess vaknar ju tidigt ändå. Hoppas hon inte vaknar 5 imorrn. 😱 

Ha det nu så bra!!!
Kram kram 


Kaffetant

Alltså Tess gillar kaffe. På riktigt. Om hon fick skulle hon kunna dricka mycket kaffe, men det får hon inte...

Idag efter maten tog jag en kopp kaffe, men den tog hon över efter ett tag. 


(null)

(null)

Så söt! 

Hon är riktigt trött mest hela tiden. Men hon är inte sjuk och jag är innerligt tacksam för varje dag som hon är frisk. 

Som sagt, trött är hon och såhär såg det ut när jag plockade fram maten 😊.

(null)

Min goa tjej!

Vy

Well... jag gillar vyn från ett av mina fönster på jobbet! Ja, jag har tre fönster på mitt rum. Lyx!! (null)
Den här bilden tog jag imorse.  
Love it!!!

Kort

Hej hej. 
När förskolan tog kort i år var vi borta, så jag bokade tid och tog med Tess och Seth för att ta kort en annan dag. Det är så bra att Collage har att man kan boka via nätet och sen är det bara att åka dit och ta kort. Då får barnen likadana kort som de andra i skolan. 

(null)


(null)
(null)

Så fina kids vi har alltså!!!

Idag var Philip här och pratade med barnen för någon uppgift i skolan. Tänk att han snart är färdig socionom 😊. Bra kille det där 😊. (null)

Kram kram 

Dysleximässan del 2

Igårkväll kom vi hem och det var skönt! Vi hade en riktigt bra helg alltså!! 

Vi var på en bra workshop om appar som är bra hjälp. Och vi var på bra föreläsningar! Den sista föreläsningen var av Hampus Hedström. 
(null)
Sååå nöjd Seth! Autograf och en bild 😊👍🏻

Han var en riktigt duktig och rolig föreläsare. 
(null)

(null)

(null)

(null)

Denna mässa gav oss väldigt mycket!!! Och det var roligt att få hänga med Seth själv i ett par dagar. 
(null)

Idag har vi laddat för en ny vecka! Ser fram mot den!!

Hoppas du haft en fin helg! 
Kram 


Dysleximässan

Hej!! 

Igår efter jobbet skjutsade Seth och jag Tess till Katrineholm, där farmor mötte upp och tog med sig henne hem till sig. Seth och jag åkte hem direkt och packade varsin ryggsäck.
Så imorse vid 4.00!!!😱 ringde våra väckarklockor för att vi skulle hinna med ett tåg till Gävle. Det gick ett senare tåg, men pga urspårningen i Ludvika för ett tag sen hade vi varit tvungna att åka buss en del av vägen och det funkar inte riktigt för mig. Så vi gick upp tidigt 😊.

Det är ändå lite mysigt sådär... ta med frukost och äta på tåget, åka när det är mörkt och till slut få se en soluppgång. Mysigt!


Lagom till Dysleximässan började var vi uppe i Gävle och promenerade till högskolan. En härligt krispig, kall och solig promenad.

Vi har varit på föreläsningar, kollat runt bland utställarna och haft det allmänt gött.

Grejen som Seth har på sig tillsammans med glasögonen ser vad han pekar på och läser upp det precis vid hans öra. Hur coolt!? Den lanseras iom denna mässa. Vid 15 tiden var vi så trötta att vi gick till hotellet. Här hänger vi nu, trötta men nöjda. 

Imorgon väntar fler föreläsningar och workshops. Så bra!!!

Just det. På väg till hotellet såg vi att mix megapol hade livesändning på torget så vi stannade lite och lyssnade och tittade 😊.

Jag gillar att då umgås med Seth!!


Kram kram 


#metoo

Du har säkert sett kampanjen - eller vad man ska kalla det -  #metoo. En så otroligt viktig kampanj om kvinnor som blivit utsatta för övergrepp. När jag först såg denna kampanj tänkte jag att jag har aldrig blivit utsatt för något och är tacksam för det. Sen när jag började tänka efter så insåg jag att jag visst blivit det... Inte våldtagen eller något så grovt, men...
 
Jag kommer ihåg en gång i gymnasiet när jag var på väg till tåget och promenerade själv. Jag vet inte varför jag var ensam på vägen dit, för vi var ofta några kompisar som gick tillsammans. Plötsligt går en man bredvid mig och börjar prata. Han börjar hålla om mig, vill ta på mig och vill att jag ska följa med honom hem. Jag är avvisande hela tiden. Till slut försöker han pussa mig på munnen innan jag går in på tåget. Jag var helt skakis och höll på att börja gråta. Hela tiden har några av mina lärare, som också åkte tåg, varit i närheten och har tittat på oss men inte hjälpt mig ur situationen. Just då var det just det som kändes mest jobbigt. 
Jag har även fått förslag av män jag inte känner, män som inte slutat vara påträngande trots ett tydligt nej! När jag var yngre har jag blivit tagen på brösten och på den nedre regionen. Jag har varit väldigt avvisande och tydligt sagt och visat att det inte är ok. Min kropp är min! Det har jag alltid varit trygg med.
 
Jag är i detta tacksam för min uppväxt, för att jag är trygg i mig själv och trygg med att jag alltid är älskad av min familj och vänner. Tänk alla tjejer som inte har den tryggheten, de som inte tror de är värda mer. När det gäller övergrepp är skam och skuld otroligt vanligt hos den som blivit utsatt - inte den som utsätter.
Och tänk alla tjejer och kvinnor som faktiskt blir och har blivit utsatta för övergrepp på ett eller annat sätt. Det är nästan alla jag känner! 
 
Idag på jobbet satt vi och pratade om detta. Männen själva tog upp det och funderade på vad de gjort. Har de utsatt någon? Har de haft ett olämpligt beteende mot tjejer och kvinnor? Dessutom finns sociala medier nu, där ungdomar är ännu mer utsatta. Och där ungdomar förnedrar varandra. 
Vad lär vi våra söner? Vad ger vi dem för signaler? 
Oh, vad viktigt det är att prata om detta. Det är ju genom medvetenhet som förändring kan börja.  
 
Låt oss prata om detta och påbörja en förändring! Våra barn kan få andra erfarenheter! 
 

Måla

Alltså, Tess pysslar och målar dagarna i ända. Så mysigt! Från det att vi kommer hem tills hon lägger sig ungefär 😊.


Här är lite av dagens alster: 

Jag tycker hon är duktig. Skriver sitt namn, gör hjärtan och regnbågar. Goa unge!


Kram kram 


YouTubers och stolt

Idag när vi parkerade utanför Tess dans och jag stod och betalade vid parkeringsautomaten kom plötsligt Sth springande med Tess i släptåg. (De stod nämligen kvar vid bilen när jag köpte biljett.) han går fram till del som står bakom mig och börjar prata med dem och vill ta kort med dem. Jag fattade nada! Sen börjar han säga till dem att de gör så bra videos och att han tycker de är sååå bra. Då förstod jag att de var några YouTubers. 😊
Så stolt och glad. Här alltså med Ufosxm och Kimipower. 


De var jättetrevliga mot honom. Jag gillar när de ställer upp på bild och är schyssta när ett barn kommer fram sådär. 

Sen måste jag få peppa mig själv idag. Jag mår fortfarande inte bra utan är trött trött trött och yrslig. Men jag har jobbat, varit på dans med Tess, lagar mat och orkat med barnen. Så jag är stolt. Jag tänker att man måste få va det över sig själv när man egentligen inte orkar men fixar det ändå. Jag tänker att man (jag och många med mig) har dåligt samvete för att man inte räcker till, inte alltid orkar ha tålamod osv, men då är det också viktigt att va stolt när man faktiskt klarar av livet trots yrsel eller vad det nu kan va man kämpar med.

Stor kram 


Vår helg

Igår hade vi ”walk for freedom” här i Örebro. En tyst promenad genom stad för att uppmärksamma och protestera mot trafficking. En promenad, som igår genomfördes i 50 länder och i över 600 städer. I Sverige gicks den i 6 städer. Så mäktigt. 101 personer i Örebro gick denna 5 km långa promenad genom stan. Det var tredje året vi gjorde den här i Örebro.  Tyvärr kunde i te jag vara med pga min yrsel. Jag kan omöjligt gå så långt även om jag mår bättre. Men Stefan och Seth var med. Tess och jag var hemma och bl.a. så degade vi 😊.

Jag gjorde sån där deg som man kan sätta i ugnen när man är färdig så torkar figurerna. Vi hade roligt båda två. 😊


När barnen somnat på kvällen spelade vi Skip bo. Vi tycker båda att det är roligt me. Det var länge sen vi spelade det. Ett tag förde vi protokoll på vem som vann 😊 men det var länge sen. 

Mysig kväll iaf 😊.


Jag börjar morgnarna med att göra lite övningar för min yrsel - som också är värst på morgonen och när jag promenerar. Man ska utsätta sig för yrsel och inte va rädd för den, men det är inte helt lätt när man också mår illa av den. Meeeeen iaf... jag gör lite övningar och det hjälper. Jag blir bättre för varje dag. Tess tycker det är roligt att va med när jag gör rörelserna.

Haha så söt!! 


Efter sitt bad på förmiddagen ville hon ha två flätor som satt ihop med ett hårband. Hon vet vad hon vill. 😊


Seth var upptagen på annat håll under em och vi andra tog en liten promenad. Det är bra för mig att försöka gå även om det snurrar men det är skönt att ha med sig någon. 
När Seth var hemma igen hängde vi i hans rum en stund. Haha han ville va ifred (men tyckte det var roligt att vi var där). Tyvärr blev kortet suddigt. 

Haha.

Nu önskar jag dej en fin vecka. Jag hoppas det kommer gå bra att jobba trots yrsel och trötthet. (Trötthet är vanligt vid kristaller i öronen). Det ska nog gå bra. Jag ser fram mot att komma till jobbet imorrn.

Kram kram 


Höstlöv 🍂

Sorry men här kommer ännu en bild på fina höstlöv. 🍁 I love it!! 


Jag tog en liten promenad idag och tog denna bild utanför oss. Jag orkade inte gå så långt för det snurrade alldeles för mycket i huvudet och jag mådde illa, men skönt att va ute i solen en stund! 

Idag har jag gjort lite övningar som man ska göra när man har kristaller och jag hoppas det hjälper. Det känns lite bättre iaf. Sen kan det ta ett par veckor innan det är helt bra. 


Hoppas du kommer få en fin helg!! Det ska jag försöka ha!! 💪🏻😊

Kram kram 


Yrsel

Såååå... den infektion jag haft denna vecka verkar ha påverkat mitt balanssinne på något sätt. Jag har fått en otroligt tråkig yrsel. Så idag skjutsade Stefan mig till vårdcentralen. Jag kan absolut inte köra bil så tack och lov för att Stefan var hemma i Örebro idag. Läkaren kunde inte avgöra vad yrseln beror på. Det kan vara kristaller, men det var inte tydligt att det är det. Hon skickade en remiss till öron så får vi se om de kan förstå vad som är fel. Eller så går det över om nån dag och då behöver jag inte åka till öron. Men just nu snurrar det när jag rör mig och framförallt när jag står och går. 


Så när Tess satt och ritade vid sitt skrivbord lade jag mig på hennes säng för att få umgås med henne en stund. Då fick jag låna snutten. Vad söt hon är.Den är bra att ha när man inte mår så bra 😊.


Vilka fina barn jag har alltså!
Tacksam ♥️♥️


Världens barn

Alltså, jag är så stolt över Seths klass som i år igen har samlat in mest pengar till världens barn av alla klasser. Som pris ska de få åka till Lek och buslandet. 

Detta är en skärmdump från SVT.se där klassen nämns 😊. De samlade in över 25000 kr i år. Galet bra. 


Jag ligger hemma idag också. Så trist. Men det är gott med lite sällskap 😺.

Jag är glad för vår gamla katt 😊.


Kram kram 


Bok

Hej hallå. 

Idag ligger jag hemma och är sjuk. Så trist. 

Men så är det.

Idag blev iaf Seth otroligt glad. Han har förbeställt Joakim Lundells (en youtuber) bok och fick den även signerad. Gissa om glädjen var stor. 

Han har ju dyslexi och gillar inte att läsa, men denna bok har han längtat efter. Så jag är också nöjd och glad. Han har redan börjat läsa den 🙌🏻🙌🏻.


Stor kram 


Hillsong

Idag hade vi vårt första möte som Hillsong Örebro här i Örebro 😊 

En historisk händelse faktiskt 🙂 
Jag är så glad att gåva en del av Hillsong! 

Här är en skärmdump på mej och Tess från eftermiddagens möte (innan) som är tagen av teamet i kyrkan. 😊


Nu är jag faktiskt riktigt trött. Det känns som jag börjar bli sjuk så jag ska lägga mig och sova nu. Sov så gott ♥️


Kram 


Höst

Hej hej.


Wow vilket fantastiskt väder det varit idag! Jag och barnen gick ut en sväng på eftermiddagen och bar i lekparken och jag passade på att ta lite kort - såklart 😊.

Älskade ungar! 


När jag åt min lunch (slutar tidigt på fredagar) så hade jag sällskap av Gandalf 😊.

Hon är bra söt! 


Idag var Alex och Rebecca här en stund och Alex har röjt i Sebbes rum och därmed hade med en massa utklädningsgrejer till Tess. Gissa lyckan 😊.

Haha 😂❤️


Ikväll har vi Philip här. Så mysigt och barnen är lyriska förstås. De älskar honom! 

Nu ska jag försöka va lite social istället för att sitta här och skriva 😉


Kram kram 


Dyslexi och måne

Hej hej!!
 
Idag är det internationella dyslexidagen. Det tycker jag är viktigt att uppmärksamma! Ungefär två barn i varje klass har dyslexi. Det är rätt många och ändå är det många barn som inte får hjälp. Nu går Seth i en fantastisk skola och han får bra hjälp och stöd! Tack och lov för det!!!
 
I övrigt måste jag säga att det är en helt fantastisk måne ikväll! Wow, alltså. 
 
Jag fick rätt bra skärpa på månen när jag tog bara på den.
 
 
Här blev det suddigt, men jag vill ha med detta kort ändå, så man ser hur stor den är!
 
Hoppas du har en fin dag och får en fin dag imorrn!!!

Kom ihåg att du är värdefull!

Kram
 

Kevin - dammsugaren

Alltså, det här kan va en av de bästa uppfinningarna ever! 

Om vi bara får den att fungera som den ska så blir det ju hur bra som helst. (Den är inte ny och fungerar inte 100, men fungerar lite och jag tar lite alla dagar i veckan för att få hjälp att dammsuga 😜). 


Haha just det. Barnen har döpt dammsugaren till Kevin 😂. Vår bil heter Stuart efter en av miniorerna och då tyckte de att denna ska heta Kevin, som en annan minion heter. Det roliga är att vi har några vänner som heter Kevin också. Haha. 

Hur har din dag varit då? 
Själv tycker jag att jag haft det bra! Stefan och Seth är på judo nu innan Stefan åker till Stockholm för att jobba där imorrn. 

Nu ska snart stoppas kvällis i Tess och sen ska hon stoppas i sängen.

Kram kram 


Blomma

Förra veckan fick jag denna fantastiskt fina blomma av en kompis. 

Jag har den på jobbet och gör mig glad. 


Tänk vad blommor kan göra en glad 😊🌸


Söndag med hopp

Hej!


Ännu en bra dag och helg är slut. Imorrn är det jobb igen och det blir bra! Gillar mitt jobb mycket!

Idag började dagen med gofrukost och en promenad. 

Alltså. Första oktober och soligt och varmt! Helt fantastiskt!!!


Framåt lunch åkte Elias och Stefan iväg och golfade och Matilda kom med barnen och umgicks med oss. Så nice! 

Vi gick ut en stund till lekparken.

Seth och jag roade oss med att ta kort när han hoppade. 


Här från en gunga:

Och så från en klätterställning. 

Han tyckte att han hade för konstig min, så han skulle le och hoppa istället. Hihi så söt. Hm ursäkta... rolig ska man nog säga egentligen till en snart 12 åring!! 😜

Tess ville också självklart hoppa, som Seth. Så det tog vi också kort på.

Sötnöt.


Hihi här är ett kort som Matilda tog på Ebba. 

I bakgrunden gör Tess någon pose 🙂.

Goa barn alltså!!!

Och Goa knasiga fantastiska vänner:

Älskar att dela livet med dem!


Nu ska jag lyssna på bok och varva ner inför natten. 

Hoppas din helg varit fin!!

Stor kram 


RSS 2.0