Gallsten

Hej min vän!
Förlåt min frånvaro i helgen, men det finns en förklaring. Men först lite bilder från förmiddagen igår. 
Tess älskar att dansa och klä ut sig. Gärna till Frostsången "Let it go". :). Igår morse var inget undantag. Hennes prinsessklänning är lite stor än. Hon har fått den av Cornelia och ääääälskar den! 
 
Denna bild blev suddig, men hon har så go min, så bilden får vara med ändå!
Gosfis.
 
Till elva kaffet åkte vi ut till Mosås och fikade gott!
Rolig idé tycker jag. 

Marcus simmade något lopp, så han var inte med, men vi andra hade det trevligt :). Ja, det kan ju hända att han hade det trevligt också, men jag vet inte hur trevligt det var att simma i kallt vatten när det blåser och regnar...
 
Den här lilla tussen var med förstås.
Emma, som Tess är livrädd för. Hur hon kan vara så rädd för en liten, snäll, glad tuss förstår jag inte, men vi får jobba på att de lär känna varandra och att hon inte ska vara rädd för Emma. 
 
Nu till orsaken för min frånvaro.
 
På tre veckor har jag haft sex stycken gallstensanfall. Det är inte att leka med kan jag lova. Det är värre än förlossningssmärtor och uttrycket "att vrida sig i smärta" har fått en ny innebörd för mig. Mellan gallstensanfallen har jag konstant ont där gallblåsan sitter. I onsdags träffade jag läkare på vårdcentralen och fick värkmedicin utskrivet och hon skickade remiss till röntgen. Jag fick också uppmaningen att åka in akut om anfallen blev för jobbiga. Sedan i fredagskväll har jag haft väldigt ont, men inte anfallsont. Däremot blev mitt allmäntillstånd kraftigt försämrat under fredagskvällen och lördag förmiddag. Sedan började jag få anfall och Stefan skjutsade mig till akuten efter att jag samrått med 1177. När jag var på akuten mellan 15 och 21 fick jag flera korta anfall. Hualigen. Och någon smärtlindring fick jag inte innan jag träffat läkare - förstås. Inget konstigt med det, men rätt så smärtsamt. 
 
Till slut fick jag komma in på ett eget rum.

Personalen på akuten är helt fantastisk, måste jag bara säga!
 
Det här låg jag och tittade på under ett av mina anfall. 

Och såhär ser jag ut efter ett anfall... Typiskt mig att ta kort trots att jag mådde skrutt haha.
Inte för pigg... (Jag bjuder på denna bild haha. Inte en av mina bästa stunder). 

Jag fick träffa en jättebra läkare, samma som jag träffade när jag hade min hjärnskakning. Hon såg till att jag fick smärtlindring och så fick jag åka hem (efter en spruta i var skinka). Sedan skulle jag vara fastande och ringa röntgen och få en tid imorse och sedan komma tillbaka till akuten. Jag hade fått vara fastande från det att jag kom in, så jag var rätt så hungrig när jag kom hem. Jag blev hämtad av underbara Ann-Sofie och Micke, som är med i samma hemgrupp som oss. (Svårt för Stefan att åka och hämta med två sovandes barn hemma och Alexandra och Jonas var inte hemma, så de kunde inte va hos barnen heller.) 
Väl hemma fick jag äntligen äta och fick då detta av Stefan. Underbara man!!
Lägg märke till gurkan!!!  I love my husband!!!
 
Hög på medicin och otroligt trött (mår verkligen inte bra av all denna smärta) så såg jag ut såhär när jag väl var hemma. 
Jag bjuder på den med :).

Det var lite tråkigt att behöva vara fastande och inte få dricka eller äta något idag, när det är mors dag, men det var väldigt mysigt att bli uppvaktad av man och barn ändå!! Och de åt amerikanska pannkakor till frukost i vår säng. Ooooo så mysigt det var!!
Tänk att jag fick bli mamma till de goaste barnen som finns! Vilken välsignelse!!
 
Gosunge!
 
Så underbar han är!!
 
Och så en bild (som hamnar upp och ned och jag vet inte varför) på det jag uppvaktades med. 
En fin teckning och ett fint kort från Tess och så praliner på mörk choklad. LOVE IT! 
 
Som sagt, så tacksam för min familj!! 
 
Sen åkte jag iväg till röntgen och det gick rätt så snabbt faktiskt. Sen var jag på akuten några timmar innan jag fick träffa läkaren igen. De hittade stenar och det ska bli operation framöver, men jag vet inte när. Läkaren skickar en remiss. Så nu vet jag inte riktigt vad jag ska göra fram tills dess. Jag hoppas smärtan tonar ner, men just nu är den jobbig. Jag har smärtstillande, men det är morfin i dessa och jag blir galet snurrig och påverkad av dem. Jag är inte van att ta stark medicin. Vi skrattar lite åt mig här hemma, för jag säger saker fel och är allmänt konstig. 
Jag är inte i närheten av mig själv just nu utan ser ut som ett spöke - det är så jag hajar till när jag ser mig i spegeln - och hjärnan hänger inte med. Jag känner mig som frånvarande hela tiden. Konstig känsla. 
Vi får se vad som händer helt enkelt! 
 
Så nu önskar jag er alla god natt efter en något märkligare Mors dag än vad jag önskat... Men vad tacksam jag är för min underbara familj och min egen mamma, som inte är som någon annan!! 
Min älskade mamma!!!
 
KRAM KRAM och ta hand om dig min vän!!

Forntidsbyn

Hej hej vänner!

Nu har jag och Seth kommit hem från Forntidsbyn, som ligger utanför Falköping. Vilket härligt dygn vi haft! Seth går i en fantastisk klass och det har inte varit några bekymmer alls. Jag är återigen, otroligt tacksam för att han går i den klassen och i den skolan.
Morgonen började med att vi lämnade av Tess på förskolan och så samlades alla vid bilarna. Rektorn kom ut och bad en bön för oss och så drog vi iväg. 
 
Vi stoppade och fikade efter en timma ungefär. 
Några av barnen och föräldrarna!
 
Sen gjorde vi ett stopp vid Varnhems kyrka och åt lunch. Det småregnade, men alla var vid gott mod!
Vi tittade i kyrkan, åt lunch och körde en lek. Graven längst ner till vänster är Birger Jarls...
 
Sen for vi vidare till Ekehagens forntidsby. Där möttes vi upp av två guider som hängde med oss hela eftermiddagen och kvällen. Vi fick börja med att göra maten.
Spännande att skära grönsakerna med flintasten :).
 
När fisken var nedgrävd i ett hål tillsammans med varma stenar och grönsakssoppan stod och kokade tillsammans med en gryta av fruktsoppa, så följde vi en av guiderna genom byn och hon berättade om de olika åldrarna och hur männiksor levde då.
 
Sen var det dags att äta.
Det var helt ok, trots att vi inte använde salt eller någon annan krydda förutom timjan... Det var ju så autentiskt som möjligt...
 
Vi fick göra varsin skinnväska - inte äkta skinn förstås.


Kul!!
 
Det fanns vildsvin, vanliga grisar, kossa och får med lamm i byn. Vildsvinen var stora.

De hade kultingar också.
 
Vädret var oväxlande och ett par gånger syntes vackra regnbågar! Älskar Guds natur.
Vacker miljö!!
 
Efter mat, skinnpåsetillverkning, piltillverkning osv fick barnen testa på kanotpaddling, hacka flinta och pilbågsskjutning.
Roligt alltihopa!
 
Vi killar - ja, vi var förstås två mammor också, som inte räknaes som tjejer enligt killarna ;) - sov i ett hus och tjejerna sov i ett. Det fanns förstås ingen värme eller så, eftersom husen var autentiska. Det fanns brasor i mitten av rummen, men antingen skulle vi ha brandvarnare eller eldvakt hela natten, så vi eldade inte hela natten... Ingen av oss orkade vara vaken senare på natten.
 
Såhär såg våra sängar ut:
De upptog en kortsida och en långsida av rummet.
 
Killarna var helt otroliga. Många frös under natten trots kläder och rejäla sovsäckar (och den pappan som var med hos oss snarkade haha ;)...). Ändå var det inget gnäll på dem och alla var vid gott mod!
 
Imorse åkte vi hem efter frukost och vi kom hem så vi hämtade upp Tess och åkte hem och åt lunch. 
 
Vi är rejält trötta, men såååå nöjda med detta dygn med klassen!!
 
KramÄr på klassresa

med Seths klass... Återkommer imorrn :)Mors dag Anno 1921

Ja men vad säger ni??? 
Detta är anvisningar om Mors dag anno 1921!

Hihi!
Får se om min familj gör något sådant...

Vänner

Goder kväller!! 

Kolla de här två:
Hur goa!!??

Ebba och Tess, riktiga polare!

Nu väntar jag på att Seth ska komma hem från fotbollen. Träningen slutar 20:30... Lite sent för honom när det är skola, men han slutar ju skolan om två veckor!!! Galet att det snart är sommarlov!!! Vad härligt!!!

Nu kom han hem!!
Liten (stor) trött kille. 
Nu ska han få macka och lägga sig!  

Jag vill bara berätta att Tess inte haft feber i helgen trots feber i fredags! Rumpan blev också bra efter att farmor och Seth bett för den!! Amazing!!!! 

Kram kram

Helg i Göteborg!!

Hej hej.
Wow, vilken helg vi haft, jag och Stefan!
Farmor kom till oss i fredags kväll för att vara barnvakt och tiiiiidigt i lördags morse (kl 06) åkte vi iväg. 
 
Trötta, men glada!!
 
I Göteborg var vi med på en ledarsamling i Connect Church... Eller inte I kyrkan, men MED kyrkan, för vi var på Scandic och åt frukost och hade samlingen där. Wow, vad bra det var!
Anders Olsson, som är en av pastorerna i Connect.
 
Camilla Olsson, en annan av pastorerna. Så bra (och vacker)!! 
 
Jag gillade en av fåtöljerna som var där så mycket att Stefan fick ta ett kort på mig i den haha. 
Färgglad sak!
 
Efter samlingen åkte vi till Eriksberg.
Me and my love!!
 
Vi lunchade med Anders och Camilla och hade ett par riktigt givande och härliga timmar på en pir där!
Stefans mat...
 
Vi såg galna människor som sprang från där vi satt :). Det var ju Göteborgsvarvet och det var en aldrig sinande ström av människor som sprang förbi. Härligt, men galet (tycker ju jag, men uppenbarligen inte över 50 000 andra människor!)
 
Goa Anders och Camilla!
 
Efter lunchen strosade Stefan och jag utmed havet och tittade på Ostindiefararen.
 
 
Vi tittade in på ett fik, där denna braiga skylt fanns.
Haha. 
 
Vi köpte glass och satte oss i solen och hade det såååå skönt!
 
Men alltså, du förstår ju hur gott vi hade det! Bara vi två, sol, hav, titta på folk som springer, ingen tid att passa osv. Underbart!!
 
 
Vi hade sällskap av denna lilla pippi. 
 
 
 
Framåt eftermiddagen, åkte vi hem till min kusin Sophie. Wow vilket hus och vilken trädgård! 
Hon satte oss på balkongen med kaffe och kakor och så fick vi sitta där i solen och bara vara medans hon klippte gräset färdigt. 
Lyxtillvaro!
 
Jobbande kusin. Hon bor ju inte själv förstås, utan har två tonåringar och en man. Mannen, Savan, jobbar dock borta några veckor i taget och så är han hemma några veckor. Han var inte hemma just nu, men det var roligt att träffa Sophie och barnen.
 
 
På kvällen kom min andra kusin (Sophies lilleror) Jonas med sin familj. Han var en av galningarna, som sprang Göteborgsvarvet. Vi åt tacos och så tittade vi på Eurovision ihop. 
Vi hade en så rolig och härlig kväll med mycket skratt, tjo och tjim.
När sen det var en spännande omröstning, som Måns och Sverige tog hem var jublet totalt! Så roligt!
Grattis Måns. 
Aldrig att jag trodde att han skulle kunna hålla ton när han sjöng låten igen efter att ha vunnit, men han gjorde den sååå bra! 
 
Efter några timmars sömn fick vi en god frukost av Sophie. 
Vackra, fina Sophie (som inte gillar att jag lägger ut en glasögonbild på henne hehe). 
 
Vi åkte rätt tidigt till kyrkan och hjälpte till i Welcome Team där. Jättekul att få vara med och hjälpa till och lära känna lite folk!
Hälsa välkommen och bjuda på frukt eller godis :).
 
 
Det var konfirmation idag. Roligt att va med på den!
 
Såhär har ungdomarna fått lära sig bönen "Vår Fader". Så bra! 
 
Här kommer en sista bild från kyrkan. Gillar denna kyrka grymt mycket!
Bild lånad från Connect Church.
 
Nu ser jag tillbaka på en helg med mycket glädje och påfyllning, precis vad vi behövde, både Stefan och jag. 
Imorgon är det vardag igen, med jobb, skola och förskola. Hoppas Tess håller sig frisk nu så hon får vara med sina kompisar på förskolan (som hon pratat mycket om under dessa veckor hon varit hemma). 
 
Jag hoppas din helg varit fin och att du har all kraft och styrka du behöver inför veckan som kommer. 
Kom ihåg att du inte är ensam - varken i det som flyter på och är lätt eller det som är jobbigt i livet!!
 
Kram

Final

God kväll!
Ännu en dag börjar ta slut och veckan går mot final. (Poetiskt va??!! Haha). Tess har feber ikväll och som vanligt när hon är på väg att bli sjuk är hon helt röd och har sjukt ont i rumpan. Stackars liten!! 
Vet du, jag är trött och less på att hon är sjuk så mycket och det börjar tära en del på orken. Både hennes och vår. Skönt att vi fått vara hemma i två veckor! Men så trist att hon blir sjuk ändå. 

Vi har ändå haft en mysig dag tillsammans hon och jag. Men hon var grymt svårväckt när hon sov på dagen.
Hihi. Liten tröttfis! Jag försökte väcka henne, men det gick knappt.. 

Som du vet gillar jag TobyMacs bilder med bibelverser eller citat på.
Här kommer ännu en, som är riktigt bra!!


Nu önskar jag dej en fin helg på alla sätt!!!
Kram 

Sisterhood och lite vardagsbilder

Igår kväll åkte jag, Alex och några till, till Västerås för att vara med på Sisterhood i Lifecenter - en församling som finns där. 
Alex och jag redo att åka. Vi hämtade upp Matilda och Yvette.
Och så en bil till, med tre härliga tjejer,  som åkte efter oss. 

Vi fick en jättebra kväll där!!
Härlig sång!! 
Jättebra samtal mellan Ulrica, som är en av pastorerna i kyrkan och så Marie Nylén. Det handlade om relationer. Marie och hennes man Lasse, som tyvärr dog för ca två år sedan, startade tillsammans "Levande familjer", som jobbar för relationer i familjer. 
Det var jätteintressant och bra! Ovh vi var bara tjejer där, förutom killarna som hjälpte till med fikat och så :). 

Efter kunde man köpa kläder, som typ en bytardag, men alla pengar går till ett projekt där man jobbar med traffickingoffer. Otroligt bra! 

Jag träffade ju Lina, min vän från Avesta som numera bor i Västerås med sin familj, men glömde ta kort... Typiskt. Jättekul iaf! 
Det blev sent innan vi kom hem, men så värt att åka!

Jag har lite fler bilder från igår och idag också. Tess och jag är hemma imorgon också, så det blir ju lite bilder på vad vi gör om dagarna... På måndag räknar vi med att va på förskola och jobb igen. 

Tess ville absolut hjälpa till att bära påsen när vi handlade lite igår. Haha, lite tungt, men en envis tjej. Älskar att hon är envis!!

Idag hade Seths klass en fest på skolan, då de varit så duktiga med de nationella proven. Seth ville bjuda på "dina berömda cupcakes, mamma". Hihi då kan man inte stå emot, så Tess och jag bakade dessa igår.
Smaskens vad gott det är att hjälpa till. Iaf att äta smeten :).

Idag hade vi en härlig playdate med Hilde och Ulrika. Så roligt! Glömde ta kort igen, så jag fick bara ett par suddiga kort tyvärr.

Det var iaf väldigt mysigt att ha dem här!!

När de åkt skulle Tess sova och hon valde att lägga sig i sin egna bäddsoffa :).
Men hon hamnade visst mest utanför...

Gosfia!

Vid maten idag var barnen sådär goa (bortsett från att Tess kommit på att hon kan retas med Seth och prövar gärna denna nya talang alltsom oftast). 
Båda barnen åt korv och makaroner och åt bra!!! Wow! Mina barn äter sällan bra. Så jag blev så glad och nöjd! 

"Meeeeeja mamma", hörde jag några gånger! Underbart!

Finaste barnen ever, om du frågar mig ;).

Nu är Seth på vårens sista Vips och Tess ska sova. Hon håller dock inte riktigt med om detta, så jag sitter vid hennes dörr nu så hon ska komma till ro. (Hon ser mig, men jag sitter ändå inte precis bredvid henne). Hoppas hon hinner somna innan Seth kommer hem och vill ha kvällsmacka och jag ska lägga honom. Stefan jobbar nämligen.

Nä, nu önskar jag dej en härlig kväll min vän!!!

Kram 

Lite ditt och datt

God kväller!! 
Här sitter jag och dricker te och tittar på semifinal i Eurovision song contest. 
Jag brukar aldrig titta på semifinalerna, men gärna på finalen. 
Jag kom hem från keramiken för en liten stund sen. Jag vet att jag tjatar, men vad galet härligt det är att få va där varje tisdag. 

Jag är ju fortsatt hemma med Tess denna vecka. Idag har hon varit sååå trött. Inte alls sig själv, förutom små stunder. Som tex när hon fikade lite :).
Vad kladdig du är, sa jag och han satte direkt fram sina händer och visade hur kladdig hon var :). Men man ser i hennes ögon att hon är trött även om hon ler och är glad här!

Eftersom hon var så trött satt vi i soffan och tittade på Frost för första gången. Hon tittade på hela utan att tröttna! Hon tyckte snömonstret var läskigt, men i övrigt satt hon med nappen i munnen, höll min hand och tittade.
Gosiga tjej!

Seth och Stefan var iväg till Södertälje idag för att få hjälpmedel till datorn pga hans dyslexi. Jättebra, eftersom man inte skriver ut sånt till dyslektiker längre i Örebro. 

Jag fick denna bild skickad till mig. Matstopp på McDonalds och Seth gick för första gången från Happy Meal till Big Mac. 

Älskade unge!!!

Det har regnat hela dagen idag, men när jag åkte hem från keramiken hade det spruckit upp och det var en otroligt vacker himmel.

En bild gör aldrig verkligheten rättvisa, men det var väldigt fint!!! 

Nu dricker jag te i min nygjorda mugg. 

Kram pårä min fina vän!!!


Brännboll

Hej hopp!
I eftermiddag har vi varit i Hästhagen och spelat brännboll med Seths klass. Jätteroligt! De slutar ju lågstadiet för hela världen!!! Galet! 

På väg till hästhagen!

Roligt att många dök upp! 


Regnet höll sig borta, tack och lov!

Vi tre höll koll på allt :).Ester och Tess matar änderna... Det tyckte Tess var riktigt roligt!

Lite minigolf hanns också med. 

En jättetrevlig kväll blev det! Är glad för Seths fina klass!!

Vi hade mysigt besök av Sara idag. Det är fördelen med att va hemma med Tess nu (förutom att hon hinner komma ifatt lite) att vi kan träffa lite (friska) kompisar som är svårt att hinna med när vi båda jobbar.

Tess har även fått en "stor" säng nu! Stolt tjej!
Det är bra med grannbarn som växer ur grejer som Tess kan ta över ;).

Det var gott att komma ut en stund också! 

Tess blir fortsatt rejält trött långa stunder när hon varit igång en liten stund. Men hon känns ändå lite piggare nu. Hurra!

Nu hoppas jag att du har en fin början på denna vecka!!
Kram 

Hemma ❤️

Att ses igen efter några dagar ifrån varandra... ❤️Det har varit underbart att va hemma hos mamma och pappa några dagar, men också helt underbart att komma hem igen.

Kram 

Mer från helgen

Halli hallå min vän! 
Här kommer bilder från i onsdags, torsdags och idag.
 
Tess gillar att måla, mycket kladd blir det, som sig bör :).
 
Sandlådan är också en favorit :). 
 
Seth gjorde en ritning till ett kors och morfar hjälpte honom att såga ut ett, exakt så som han hade mätt ut osv. Bra gjort!
 
Sen målades det. 
 
Fina äppelträdsknoppar i trädgården. 
 
Körsbärsträdet och klarbärsträdet står i blom. Så vackert!
 
Löjtnantshjärta är så fint!
 
Innan sängdags mystes det i mormors knä. 
 
I torsdags var Tess och jag ensamma hemma hos mamma och pappa medan de andra var på Torpön tillsammans med några till på utflykt. Pappa sjöng också på ett möte som var där och Seth och mamma var med på det också förstås. De skulle upp på ett berg och sen ut och äta, så jag stannade hemma med Tess, för det är inte helt enkelt att bära henne upp på ett berg...
 
 
Tess och jag lekte med Barbie och Cindy, som finns kvar sedan jag var liten. Min mormor och stickat och sytt mängder med kläder till dessa. Coolt. Tess använde klänningarna till mössor också. Ja, så kan man ju göra förstås :) haha.  
 
Sen var vi ute och blåste såpbubblor och lekte i sandlådan. 

Sen tog vi en promenad och överraskade min mormor och morfar med lite 11 kaffe. 
Vägen till dem är inte helt fel. Kolla så vackert.
 
Gammelmorfar och Tess. 
Hon höll hov och var så glad att vara i centrum :). 
 
Gammelmormor och Tess. 
 
Sen var det dags att säga hej då och då kramades det. 
Hej då. 
 
Vintergrönan blommar så vackert på vägen hem! 
 
Det här är mamma och pappas hus, där jag växte upp. 
 
Idyll, eller hur!?
 
Tess somnade på väg hem så jag satt i solen och njöt och läste i en halvtimma. Härligt!
 
Mamma skickade denna bild till mig. Seth hade det finfint på sin utflykt med mamma och pappa. 
 
En ny klänning på huvudet när vi fortsatte leka med dockorna. 
 
Mamma skulle också ha en förstås :).
 
Ännu fler kort från mamma på Seth :). Så roligt att få bilder under dagen!!
 
Mer målande.
 
Mer såpbubblor och när mamma, pappa och Seth kom hem fikade vi. Seth frös så han satt inne. 
 
Ja, jag älskar växter och blommor och blå himmel.
 
Vi drog en stund till en lekpark i närheten av mamma och pappas hus. 
 
 
 
 
Idag åkte barnen i en gammal gammal lådbil, som funnits hela mitt liv. 
 
Världens bästa brorsa måste jag säga. 
 
Till efterrätt idag gjorde mamma hemgjord glass. Smaskens. Jag åt ingen, men försökte komma åt Tess glass :).
Det gick hon inte med på haha. 
 
Vi var hos min mormor och morfar idag igen och återigen var jag tvungen att ta kort, men från en annan plats. Kärleksstigen heter denna stig/väg. Väldigt fin!
 
Nu har jag lagt ut bilder så det räcker och blir över... 
 
Vi har iaf en härlig toppenhelg!!! Hoppas du har det också!!!
 
Kramar
 
 
 

A walk down memory lane och blommor

Hej hej.
Idag har vi haft en ljuvlig dag, med härligt solsken, en hel del blåst och en go tur i naturen, där pappa bla visade var hans gammelmorfar bodde och var min farmor växte upp. Jätteintressant och roligt!! Jag är glad att vi fick en eftermiddag tillsammans på det sättet! Det betydde mycket!!
Och naturen!! Kinda, kommunen jag vuxit upp i och som mamma och pappa bor i, är så sjukt vacker - särskilt på våren/försommaren!
 
Jag har massa bilder från igår också, men det får bli ett inlägg imorgon med dem istället :)
Här kommer dock lite från dagens skörd. Håll till godo :).
(Varning för måååååånga blombilder...) 
 
Efter att ha tittat på huset där min farmor bodde sina första år (tog inget kort på det) stannade vi till i Horn och åt glass. Blåsigt och lite kallt, men mysigt. Pappa berättade att när farmor och hennes syskon bodde i det huset höll farmors syster på att dö i någon sjukdom. Deras pappa jobbade ca 4 mil bort och när han nåddes av budet att dottern kunde dö cyklade han de fyra milen hem i snön. Detta måste ju alltså ha varit på 20 talet. Tänk vilken skillnad nu, nu ringer man i en mobiltelefon och kan nå varandra snabbt och måste man åka till sitt barn, går försäkringskassan in och ger ersättning. Farmors pappa fick ingen ersättning för förlorad inkomst inte. Som tur var överlevde farmors syster och lever än idag. 
 
Snygg "stolpe", eller vad man nu kallar det, till kedjan som fungerade som ett litet staket...
 
Jag vet inte, men jag kände inte för att gå på toaletten här... haha.
 
Sen for vi vidare till där min pappas gammelmormor och gammelmorfar bodde under lång tid. Huset finns inte kvar, men en kopparskylt talar om att de var de sista ägarna innan huset revs. Pappas gammelmorfar var enda barnet av 7 syskon som stannade i Sverige. De andra flyttade alla till USA. Eftersom han var yngst, stannade han hemma och tog hand om mamman, som var ensam kvar i livet. Han hade biljett och allt färdigt för att åka till USA, men ändrade sig och valde att stanna hemma. Tur för mig haha. Annars hade ju inte just jag funnits...
 
Sen åkte vi till det hem, min farmor är uppväxt i. Det fanns inte heller kvar mer än en kopparskylt, men wow vilken miljö att växa upp i!
Seth filmar morfar när han berättar. Seth tyckte det var jätteintressant och ville ha med allt på film :).
 
Här stod huset hon växte upp i. 
 
Jag tog ett panoramakort på området, men det gör det inte rättvisa. Det var jättevackert, med körsbärsträd i blom och en sjö som skymtade längre ner osv. Ni får ta mitt ord på att det var fint, eftersom bilden inte räcker till :).
 
När vi även passerat förbi skolan hon gick i och lite andra platser från hennes barndom , så stannade vi till i Idhult, ett naturreservat i Kinda, som jag gärna åker till på försommaren. Där växer bla orkidén Adam och Eva. En sällsynt och vacker växt.
 
Adam och Eva. 
 
Fika i blåsten. :)
Älskade ungar!!
 
Me and my kids...
 
Mandelblom, with a view...
 
Mer mandelblom... 
 
Adam och Eva. 
 
Underbara kids!!
 
Hoppetossan själv...
 
Panoramabild igen för att försöka få med den underbara vyn och naturen!
 
Är detta Adam eller Eva? Jag tänker att denna är Adam och den gula Eva... 
 
Busfrö.
 
:)
 
 
Viol...
 
Hoppetossan igen. 
 
Och igen...
 
Och igen...
 
Tess gick och satte sig hos morfar då och då och fikade. Man får ta det i etapper, för man har inte tid att sitta och fika allt på en gång när man är två år. 
 
Hon ville vara med och hoppa, precis som Seth. Tur att mormor kunde hjälpa till, för Tess tror att hon klarar allt som Seth gör och förstår inte att hon är mer än sju år yngre än honom... (Jag försökte hjälpa henne, men det dög inte! Det var mormor som gällde). 
Mer hoppande.
 
Tess ska hoppa...
 
<3
 
Älskade busunge! Vad mycket glädje han sprider omrking sig! Vilken välsignelse han är i mitt liv!
 
Ännu mera blommor. 
 
 
 
 
 
 
Och så till sist en bilgrouopi. Det är tyvärr bara Tess hand som syns, men hon kom med iaf :). 
 
Hjälpes vad mycket kort, men det är svårt att låta bli, när det är så vackert!! Jag ÄLSKAR att vara i vacker natur!! 
 
Nu önskar jag en god natt och imorrn kan jag utlova ännu fler bilder haha. 
Stor stor kram!!!

Finbesök

God förmiddag! 
Oh igår kom Frida och Ellinor hit! Oh vad roligt det var!!! 
Ellinor kan va en av de sötaste bebisar jag sett... 
Det syns inte här, men hon har långa, mörka ögonfransar och klarblå ögon och det gulligaste leendet ever. 

Men med såna gener är det ju inte konstigt ;).

Det var så roligt att ses! Det blir alltför sällan, men gott att man kan ha en härlig relation även när man inte ses så ofta!! 

På kvällen vare keramik igen och det var lika roligt som alltid!!!

Idag åker jag och barnen till Kisa. Stefan jobbar hela helgen, så han får va hemma. Ska bli gott att komma dit några dagar.
Hoppas du har en fin dag!!

Kram 

Piggare

Hallojsan!

Idag har varit en bra dag. Tess har varit mer sig själv igen. Små stunder hoppar hon runt och busar och är glad. Sen måste hon vila en stund, men sen är hon igång igen. Hurra!!
Hoppas det håller i sig. Hostan är besvärlig som vanligt, men vi behöver ju vänta några veckor till innan vi kan utvärdera medicinen. 

Hon får inte sova hur länge hon vill på dagen, för nattsömnens skull... Men det är inte lätt att väcka henne. Haha så här fortsatte hon sova en stund när jag tagit upp henne ur sängen. 
Helt plötsligt satte hon sig upp och sa: "tack så mycke mamma". Haha och sen somnade hon om. 

Det har varit skönt väder, så vi var ute en sväng idag igen. Härligt! 

Såpbubblorna var med förstås!

De är roliga att jaga.

På em var vi lite barnvakt till Ebba. Här sitter tjejerna och äter välling :) i Tess lilla soffa. 
Gostjejerna!! 

Uj uj, hon har börjat komma in i sin första tydliga trotsperiod... Haha det är lite roligt på ett sätt. Hon är så följsam i mycket så det är nog bra. (Oj, dessa ord kommer jag få äta upp misstänker jag)...

Seth är ju cool och lugn allra oftast, men har sina perioder också förstås. Just nu är det lugnt så vi är oerhört bortskämda i hur barnen är. Kan verkligen förundras över att vi fått så härliga goa barn!! Naturligtvis har vi våra duster och saker vi jobbar med, men vi har det grymt bra!! 

So blessed!!!

Hoppas du har det bra! Ta hand om dej!
Stor kram

Härlig helg med DOP och med fina vänner!!

 
Hej mina fina vänner! 
Det har varit radiotystnad - läs bloggtystnad - här i helgen, så nu har jag massor att berätta och visa!
 
Jag måste börja med att berätta om dagens dop i kyrkan. Alexandra, min fina granne och vän, döptes idag. Tänk att allt började med att vi satt i vår soffa och pratade och hon berättade att hon är ateist och hon tyckte det var lite pinsamt att hon svor så mycket när hon fick veta att jag är kristen. Hi hi. Jag ska inte berätta hennes story, för den är inte min att berätta, men det ena ledde till det andra och vi började en Alphakurs tillsammans för ca ett år sedan. Och idag var vi alltså här, då hon valt att döpa sig. Jag är så glad för det på så många olika plan. 
Tyvärr fick jag inga bra kort, men jag håller på att ragga kort från dopet. Men det jag har kan jag ju visa:
Stefan intervjuar Alex lite innan dopet.
 
Fina Alex blir döpt av min Stefan. Det var stort för oss!
 
Efteråt blev vi bjudna på underbar tårta, som hennes hemgrupp ordnat. Vilka härliga vänner det finns!! 
Jag är glad att hon har en sån fin och bra hemgrupp. 
 
Jag summerar denna dag med glädje och tacksamhet!!!
 
Nu till resten av helgen, som också varit härlig. 
Vi började ju med att vara hemma hela fredagen, Tess och jag. 
Jag var sjukt trött och det var skönt att få vara hemma med henne under dagen, utan massa krav och sånt. 
 
En glass för Tess :).
 
Det blev mycket dans och musik - när hon orkar - och så har hon hittat sina dvd filmer, som hon plockar med. Nu får vi vara med så hon inte förstör dvd spelaren, för hon vill gärna själv sätta i en dvd osv och det blir ju inte alltid rätt...
 
Man kan även använda mamma som klätterställning. Haha. 
 
Nöjd tjej. 
 
Brorsan är en tålmodig och vänlig själ. Det är han verkligen allra oftast!! Han lät Tess undersöka honom länge i fredags. 
 
 
På fredagkvällen kom Olof, Amanda och Oliver hit med tåget. SÅ ROLIGT!! Vad vi uppskattar och tycker om dem mycket!! Barnen lekte och hade roligt precis som vanligt! 
 
Tess tycker om Olof hon också!
 
I lördags åkte "gubbarna" ut och fixade med vår husvagn och jag tog med mig barnen ut till lekparken. Tess har pratat länge om att gå ut, för när hon är sjuk är vi inte ute med henne. Men hon orkade inte mycket. Hon är blek, trött och rätt så medtagen, men lite rutchkana blev det och lite leka i sandlådan osv. Vi hade tur för Sebbe och Cornelia kom också ut en stund och Cornelia och Tess lekte tillsammans. Så bra och skönt för mig :). 
 
 
 
Såpbubblor, eller blubbloj som Tess säger, är roligt!
 
 
Trött, men skönt att vara ute en stund iaf. 
 
De stora barnen har spelat Mine Craft tillsammans, men på olika enheter. Oj, vad roligt de haft. De har pratat, tjoat och tjimmat kring detta spel. Det är dagens sätt att spela spel på :). De har varit ute och lekt också förstås en hel del, så det blir inte bara skärmtid.
 
Mine Craft för hela slanten. 
 
Tess ville också vara med förstås :). 
 
På lördag eftermiddag åkte vi till Rynninge och I3 området, där det var lite loppis och lite olika grejer att göra för barnen. T ex testa på tennis, orientering, bollspel osv. 
Här kastar de boll på en vägg med pyramider, som de skulle försöka få ner. 
 
Det fanns pyssel för barnen och där satt vi en stund. (Olof har tagit bilden). 
 
Ansiktsmålning för tjejerna :). 
 
När vi blev sugna på fika drog vi ut till Glashuset vid Rynningeviken och fikade i det fantastiska vädret. 
 
Eller ja, vi satt faktiskt i Glashuset, för det var fullt utanför och det bord som var ledigt stod mitt i eldrök från några som grillade. Det var mysigt och varmt ändå!
 
Sen hängde vi en bra stund ute på bryggan. Härligt!!
 
Ljuvligt!!
 
Sen hem igen. 
 
Vi har haft en jättehärlig helg med Olof och barnen. Det var sådär riktigt välbehövligt! 
Här säger barnen hej då till varandra :). De gillar varandra mycket!
Haha. 
 
När Olof och barnen åkte med tåget hem åkte Stefan och Seth till en klasskompis till Seth och tittade på en fotbollsmatch mellan Liverpool och Chelsea. Seth och Stefan håller på Liverpool och Filip och hans pappa håller på Chelsea, så det var ju passande. Passande var också att det blev 1-1 haha. 
Under tiden var Tess och jag hemma. Vi gick in en liten sväng till Alexandra och sa hej. 
Tess och Cornelia lekte lite med barbie :). Barbieklänningar kan även användas som huvudbonader haha. 
 
Sen hängde vi här hemma, jag och Tess. Hon är pigg och glad, små stunder, men mest sitter hon i mitt knä och är trött, som här. 
 
Ja, det var vår helg detta. Glad och tacksam och rätt så trött möte jag nu en ny vecka. Det känns bra att få vara hemma med Tess nu. Hoppas hoppas att hon återhämtar sig bra nu!! 
 
Stora kramar från mig!!

Sjukskriven och Kendama

Hej hej.

Idag träffade Stefan och Tess en läkare och hon har en ny virusinfektion. Hon är trött, gnällig, blek och äter inget. Hon har svarta ringar under ögonen som tom Seth har kommenterat... Hon hinner ju inte återhämta sig mellan sjukorna och hon sover ju så dåligt så hon återhämtar sig inte där heller.
Men nu sjukskrev läkaren henne i två veckor och jag har valt att vara hemma med henne. Nu kommer hon få tid att återhämta sig lite, hoppas vi. Det känns bra!!! Stackars liten. 

Idag valde hon en ring när hon blivit stucken i fingret :).Hon har vanan inne kan man säga.

Nu till något helt annat. Vi har fått lära oss att Kendama - en japansk grej - är oerhört populärt bland barn och ungdomar nu. Iaf tycker Seth att det är riktigt kul. Och på eBay hittar man mycket till bra priser så vi beställde en och idag kom den. Hurra!! Oj vad glad han blev. Förutom att han var på Vips ikväll så har han tränat och tränat med denna Kendama.Älskade unge!! Han kan nog bli duktig på detta, om han bara har tålamodet. 

Vi har haft ett konstigt väder idag. Solsken, störtregn, solsken, regn osv. 
Vackert med regnbågar!! Här skiner solen samtidigt som det regnar galet mycket!! 

Nu hoppas jag vi får ett par bra veckor framöver. Astmamedicinen får ju också chans att kicka in under dess veckor. 

Stor kram och tack för att du hänger här inne med mig!!! 


Cool tjej

Hej hej.
Igår fick jag ett par solbrillor av Steff. Haha! Alldeles härligt rosa à la 80-tal :).
Han tyckte de skulle passa mig och mina rosa hörlurar. Han är för go min man!!
Tess ville också ha förstås. Här är vi innan jag drog iväg till jobbet i morse.

Haha. 

Jo, Tess hade feber när hon vaknade i morse. Inte särskilt skoj... Hon äter ju dessutom penicillin fortfarande. Stefan ska ta med henne till doktor imorrn för att se om hon behöver annat penicillin eller om det är en ny infektion. Vår lilla tappra trollunge! 
Vi byttes av efter halva dagen så jag var hemma på eftermiddagen. Tess gillar mina solbrillor och ville ha dem på sig :).

När vi hämtade Seth såg hon ut såhär:
Min coola tjej!!!

Seth har varit trött hela em - hoppas inte han är på väg att bli sjuk... 
Han var snäll mot den gamla modern och ställde upp på ett kort :).
Min älskade, underbara unge!!!

Nu önskar jag dej en god natt och fin dag imorrn!!
Kram Bilder, bilder och så lite bilder.

Halli hallå min vän!! 

Igår var jag hemma med Tess. Hon var feberfri hela dagen, men trött. 
Vi hade en mysig dag! Hon var sådär härligt gosig, busig och nöjd!
Här är lite bilder jag tog:

Hon hostar jättemycket nu så hon halvsatt när hon somnade på dagen. Ser inte så skönt ut, men hon sov iaf.Spexfia!Vi byggde med duplo en hel del. Mysigt!

När jag lagade mat underhöll hon sig själv såhär:

Jag vet att nappen är i mest hela tiden, men hon är så trött hela tiden så hon får ha den helt enkelt. När hon mår bra behöver hon inte ha den.

Glädjen var stor när Seth kom hem. Inte för att det syns här, men så var det 😊.

Idag har vi alla varit iväg på jobb och förskola/skola. Tess var jättetrött när hon kom hem, men det är inte så konstigt. Dels äter hon penicillin och inatt sov vi inte mycket för hon hostade massor och kräktes en hel del pga det. Stackars liten. Det är grymt påfrestande att se hennes lilla kropp skaka av hostan och hon försöker sova, men kan inte. Hoppas verkligen astmamedicinen kommer hjälpa här framöver!!!

Ikväll har jag varit på keramiken. Alltid lika skoj! 
Jag fick med mig mitt första tårtfat hem. Det är snett och vinnt (stavning? Är det ens ett ord?) men jag har gjort det själv och det var första gången jag drejade ngt dylikt så jag är stolt! 


Avslutar denna dag med några härliga rader från Steven Curtis Chapman!! 


Ta hand om dej min vän!!!
Kram 

5 år

5 år sedan du föddes... Lilla Silas!
Alltid älskad, aldrig glömd! 

"Ingen förstod vart Du blev av
men fast Din vagga är en grav
tror jag Du fann en öppen dörr
som barnen gör
Till rum med änglar att få se
dom lär Dig leka, ser Dig le
Åh - om jag kunde vara med!
Det är Dig jag älskar

Det är Dig jag älskar!
Och en gång skall tystnad
ge upp för sång
Då skall min tunga
få ny kraft att sjunga
att inte ett enda barn
fick förgäves liv nån gång

Ingen är vackrare än Du
för Du har himmelsk klädnad nu
Du som är mammas sorg och skatt
jag ber i natt
När Du hör vita vingars sus
be att två änglar tar ditt ljus
ner till min mardröms mörka hus
Jag vill alltid älska!

Jag skall aldrig glömma
Och en gång skall tystnad
få ge upp för sång
Då skall min tunga
få ny kraft att sjunga
att inte ett enda barn
fick förgäves liv nån gång

Bortom allt jag drömt
finns Du nånstans gömd
Aldrig blir Du glömd
Inte ett enda barn
fick förgäves liv nån gång

Det är Dig jag älskar
Det är Dig jag älskar
Och en gång skall tårar
få ge upp för sång
Då skall min tunga
få ny kraft att sjunga
att inte ett enda barn
får förgäves liv nån gång"


Bättre

Helt fantastiskt!! Tess har varit pigg idag och i stort sett feberfri! Helt otroligt med tanke på hur hon mådde igår. Tack Jesus!! Jag tror dock att hon får va hemma imorrn ändå för hon har haft stunder då hon varit blek och trött och mest suttit. Men helt fantastiskt att hon ändå är så pigg idag!!! 

Skönt att se henne ta initiativ till att leka när hon bara satt i mitt knä och grät igår...

Seth har varit iväg med kompisar hela dagen. Känns lite konstigt och samtidigt skönt och samtidigt lite vemodigt att han är så stor stor att han klarar sig själv så mycket!  

Nu önskar jag dej en härlig vecka!!!
God bless och kram!!!

Öroninflammation igen

Hej och hå. Stackars vår lilla Tess... 
Hon har sovit oroligare än vanligt några nätter, eller så är det som vanligt, men som förälder märker man att något inte är som det ska... Jag har sagt i två dagar nu att Tess nog håller på att bli sjuk. Igårkväll visade det sig att hon hade 39.5 i temp och så har hon gråtit HELA natten. Hon har uppenbart haft ont i öronen. De små stunder hon sovit (och de är inte många) har hon gråtit eller gnytt i sömnen. 
Så tidigt imorse ringde jag 1177 och de bokade in oss på jouren före 9. Vi kom in på direkten och åkte efter fem minuter. Läkaren såg direkt i öronen att det var öroninflammation och att hon är röd i halsen. Så nu har vi hämtar ut medicin, hon har tagit den, tagit Sempers magdroppar, nässpray och ska sova en stund. 
Hon slocknade snabbt. Jag har så svårt att sova dagtid, men måste för att ta hand om mig nu. Förra helgen var jag vaken heeeeeeeela natten mellan lör och sön och sov allt som allt två timmar på dagen. Inte bra.

Stefan är hemma hela dagen idag så han kommer ta Tess en hel del så jag får vila och ge mig ut och jogga en sväng. Skönt!

Igår var han på Closer i Avesta och predikade. Han startade upp Closer, en ungdomskonferens, 2008 när han jobbade där. Den lever kvar och får betyda mycket för församlingen, ungdomarna där och för de som kommer dit från andra städer. Är stolt över min Stefan!!! Och över ungdomarna i Avesta och över församlingen där!! 

Seth var ju på konsert igår. Give hope, till förmån för ett skolbygge i Kenya. Seth är nog på riktigt Hansams största fan och var så glad och nöjd när han kom hem! Så gott att det finns människor som han kan va med när vi inte kan. 
Jag har sjukt svårt att be om hjälp - jobbar på att bli bättre på det - men när det gäller ens barn är det lättare att göra det när det kör ihop sig. Så jag är glad att han kom iväg på konserten.

Hoppas du får en fin dag!!
Stor stor kram 


Lek och Bus

Oh idag var jag och barnen på Lek och Bus med Sköldenströms!!! Såååå roligt att ses och få tid att umgås och prata med varandra!!! Det var helt underbart!!!

Barnen hade det bra!!

Vi alla hade det bra!! 

Så underbart att ha en barndomsvän - som jag iof träffar alldeles för sällan - där vi bara kan hoppa in på de saker som verkligen betyder något och prata om dessa, trots att vi ses för sällan. 


Tacksam för en fin dag med fin vän!!! 

Avslutar med en bibelvers ikväll!

Nu kommer snart Seth hem från en Hansamkonsert! Ska ta emot honom!! Tack Elisabet och Sören för att han fick följa med er dit!!!

Kram i massor.

RSS 2.0