Hur barn och mamma är i V. 10.

Såhär står det bl a på en hemsida (libero.se) om graviditet när man är i 10:e veckan:

Vecka 10

Barnet:

Missfallsrisken minskar (varje dag)

56 dagar har gått sedan befruktningen. Alla inre organ, som njurar, lungor, könsorgan och de gastrointestinala organen har nu bildats och har börjat fungera tillsammans, men de är fortfarande omogna. Hjärtat är fullt utvecklat och slår rytmiskt. Många av hjärnans och nervsystemets funktioner är redan fullt bildade. Embryot producerar redan små mängder urin, som blandas med fostervattnet.

Huden mellan fingrar och tår försvinner (det syns svaga tecken på leder och naglar) och man kan se fostrets axlar, armbågar, höfter och knän.
Den här veckan börjar sköldkörteln att producera hormoner. Ditt barn kan nu för allra första gången få hicka.
De allra första mjölktänderna bildas inne i munnen. Smaklökar och inneröron är på plats (men barnet kan inte höra ännu).

Nu kan man säga att grunderna är klara, och under de 30 veckor som följer kommer barnet att förbättras och utvecklas.

Om du kunde röra vid ditt barn skulle han eller hon känna det nu.

Visst är det coolt!!! Helt fantastiskt!! Men nu ska ni få höra om hur mamman har det:

Mamman:

Du strålar!

Det finns nämligen en väldigt positiv bieffekt av den här hormonkarusellen: den får dig att stråla!

Hormonerna verkar på din hud, jämnar ut rynkor och får dem att försvinna. Den ökade blodmängden får huden att se rosig och fyllig ut.

Ha ha ha. Tillåt mig skratta lite =) Jag känner mig allt annat än strålande! Jag har fått massa finnar i pannan och på halsen, jag har svarta ringar under ögonen, huden är glåmig och "flötig" - som man säger i Östergötland - och jag har massor av rynkor =). Men det är ju väldigt roligt för de mammor som har det så, som det beskrivs.
När jag var med Seth minns jag att håret blev väldigt fint, men det var senare i graviditeten. Jag tappar alltid mycket hår, men då gjorde jag inte det och håret var friskt och tjockt. Hoppas det blir så nu med =).

Nu är vi i Kisa. Det var jobbigt att åka från Örebro hit, men det gick. Mamma åkte med Seth och mig. Vi har haft en bra helg i Örebro. Alva hade över 39 graders feber idag och det var så synd om henne. Ändå är hon alltid helt nöjd. Det var först när Lovisa klev in genom dörren som hon började gnälla =), men det är ju som det ska.
Pojkarna var ute och lekte och mamma fick använda sin nya kamera och tog bilder på dem. Här är lite bilder, som mamma tagit.


Morfar/farfar, Hugo och Seth bygger snögubbe.


Resultatet =)


De skulle nog kunna hoppa från snöhögen hur länge som helst =)


Seth spelar dator, Hugo kollar på TV och människan under täcket i bakgrunden är jag, som ligger och sover =)

Har mått mycket sämre idag. Jag har tappat akupunkturpluttarna som jag haft i öronen och jag tror det beror på det. Hoppas det går att få nya på MVC här. Ska ringa imorgon och kolla.

Nu är det femmilen på tv. Heja Sverige!!! Vore kul om vi fick 11-12 medaljer med oss hem =) Jag tycker vi har haft ett bra OS i år!


Storebror

Jag är så glad!! Idag åkte jag till Örebro utan att må kräkilla!!! Det gick jättebra att köra hit. Jag hade bullat upp med vindruvor, dricka, mackor, skorpor osv osv =). Varför är jag i Örebro då? Jo, Stefan åkte till Åre i morse med ett stort gäng ungdomar och han ska vara borta i en vecka. Med tanke på hur jag mår fixar jag inte att vara ensam hemma med Seth i en hel vecka. Mamma och pappa är barnvakter till brorsans barn denna helg och därför åkte Seth och jag hit idag och så följer vi med mamma och pappa hem imorgon. Om jag inte kan köra bil så kan ju mamma eller pappa köra min bil. Perfekt. Mamma är ju hemma på dagarna och kan hjälpa mig med Seth och ge mig frukost på sängen osv... Känns konstigt att snylta på mamma på det sättet, men jag vet inte vad annat jag kan göra... Hur vi tar oss hem är fortfarande en gåta, men om jag orkar kan jag ju åka halva vägen och stanna till och sova i Örebro och sedan åka resten dagen efter, eller så får helt enkelt Stefan ta tåget till mamma och pappa och hämta oss. Vi får se hur det går helt enkelt.
Är så glad och tacksam att jag kan åka hem till mamma och pappa såhär när Stefan är borta eftersom jag är så handikappad just nu.

Ett par veckor innan vi förstod och fick veta att vi är med barn gick Seth omkring och sa hela tiden "Jag ska få en lillasyster". "Nej", sa jag. "Det ska du inte." "Jo", svarade han. Så höll han på flera flera gånger, så jag fick säga till hans dagmamma och några andra att det inte stämde. Ha ha. Tji fick jag. Det stämmer ju, förutom att vi inte vet om det blir en lillasyster eller lillebror. Han blev jätteglad när vi berättade för honom att han ska bli storebror. Han är helt övertygad om att det blir en lillasyster och när vi säger att det kan ju bli en lillebror också, så säger han bara "nä, jag vill ha en lillasyster". Ha ha. Han är så underbar denna lilla kille!

By the way: HEJA PETER JÖBACK!!! Han är ju så bra!

Gravid...

Jag vet inte om ni märkt det, men sista tiden har jag bloggat på ett annat sätt än jag brukar. Har t ex inte berättat så mycket om vad jag gör på dagarna och detta beror på att jag är sjukskriven. Nä, det är inget farligt. Det är mest roligt! Vi ska nämligen få ett barn till!!! =)
Jag är alltså gravid och mår PÄCKA. Jag har varit sjukskriven i fyra veckor redan och har fått diagnosen "Hyperemesis gravidarum". Det innebär extremt illamående under graviditeten - alltså inte "bara" vanligt graviditets illamående. När jag googlade denna diagnos stod det bl a såhär om den:

"Hyperemesis tar över ditt liv, gör dig utmattad, deprimerad och gör det svårt eller omöjligt att njuta av graviditeten. Relationer kan bli lidande, man kan känna dig isolerad och dra sig undan, vilket i sin tur kan leda till att partnern känner sig undanstött.
Det kan vara svårt att ta hand om sig själv eller sin familj i veckor eller månader – enkla saker som att ta en dusch, köra bil eller handla mat kan vara omöjligt tidvis.
Effekterna av hyperemesis kan vara långvariga. Det kan göra att man inte ens kan tänka sig att skaffa ett barn till under en lång tid."

Detta stämmer precis in på mig och jag inser att det måste vara detta jag hade under min förra graviditet också! Det är 1-2% av gravida som drabbas av detta och har man en gång drabbats är det stor risk att det blir samma nästa graviditet, vilket det alltså blivit för mig.
Sista fyra veckorna har jag spenderat i sängen. Stefan har blivit som ensamstående här hemma och han är helt underbar. Han ger mig frukost på sängen varje morgon, eftersom jag inte kan resa mig innan jag ätit lite. Han gör iordning Seth, skjutsar honom, jobbar, hämtar Seth, lagar mat, städar, diskar (vår diskmaskin har gått sönder) lägger Seth, fixar mat till mig, bär in ved, skottar snö, jobbar lite till osv osv osv. Allt detta medans jag ligger i sängen och gör ingenting och han klagar ingenting utan gör allt detta samtidigt som han försöker hålla mig uppe över ytan. Han är helt underbar!!!! Men som någon sa till honom: "Det är visst ditt fel att Mia mår dåligt." Ha ha.

Jag har så tråkigt på dagarna!!!! Nu ska ni få höra hur patetiskt det är =) Jag följer Top Model 8!!!! Biggest looser, repriser på Greys anatomy, Oprah Winfreys show, osv osv osv. Jag har även läst en hel del böcker och jag är glad för datorn för där kan jag fördriva lite tid också. Vissa dagar har varit hemska och jag kommer inte ihåg dem. Det är dagar som jag lika gärna hade kunnat sova mig igenom, eftersom det bara varit pest. Vissa dagar har jag inte ens orkat prata med mamma i telefon. Dessa dagar har jag tänkt på denna fras i Carolas sång: "Det är dagarna som går, som är livet..."

En positiv sak i allt är att jag igår fick akupunktur i öronen, vilket hjälper ca en vecka och sen kan man få nya. Detta verkar hjälpa lite. Jag har även sk Seaband, som är akupunkturband man har runt armarna och så äter jag lergigan - tre om dagen. (Lergigan är en receptbelagd medicin mot illamående under graviditet, tyvärr blir man trött av den, men det gör ju inget om jag sover ett par timmar på dagen, eftersom jag ändå inte kan göra något =). )
Tack vare att akupunkturen i öronen verkar hjälpa kunde jag idag åka själv till stan och hämta ut min medicin och handla lite på Coop. Detta har jag inte kunnat göra på fyra veckor!!!! Stefan har fått följa med mig till läkare och barnmorska, eftersom jag inte kunnat köra själv. Tänk vad tacksam man blir för det lilla när man mår såhär. Jag är helt överlycklig att jag kunde vara uppe ca 30 minuter för att åka till stan idag. Det är ju sådant man tar för givet annars... I söndags var jag faktiskt i kyrkan, eftersom det var söndagskul och Shalom sjöng och det gick "bra", men oj, vad jag fick betala för det på eftermiddagen. Underbara Alicia kom och hämtade Seth och lekte med honom och Stefan jobbade så jag fick några timmar att ligga i sängen och vila ifred...

Ja, som ni förstår så har vi haft ett par, tre, fyra jobbiga veckor, men nu kanske det vänder? Jag är självklart glad för barnet, men har haft svårt att glädjas så mycket, eftersom illamåendet tar över hela livet. Det är toppen att Stefan har det jobb som han har, för han kan ju styra sitt jobb på dagarna så att han har kunnat följa med mig till doktor osv. När han jobbat kväll så har ju Seth ändå sovit så det har gått bra det också.

Ja, detta blev ett långt inlägg och inte så positivt... Men nu har jag beskrivit hur jag mår just nu och har mått sista veckorna. Jag förstår att några kanske undrar om det var "planerat" eller inte, med tanke på den artikel vi var med i för ett tag sedan. Jag kommer berätta mer om detta någon annan dag, kanske imorgon, men nu är detta inlägg rejält långt ändå, så nu ska jag avlsuta =). En annan dag ska jag också berätta om vad Seth säger om det hela =)

Denna blogg kommer inte vara en "gravidblogg", men det är klart att det kommer handla om graviditeten också, jag är ju ganska uppfylld av den nu.

Ja, just det, vilken vecka är jag i då? Jo, jag tror jag är i vecka 10 plus några dagar. Jag vet att det är tidigt att berätta om graviditeten redan, men det är offentligt här hemma nu, eftersom jag är så dålig. Det är svårt att komma med en massa bortförklaringar när man t ex blir bjuden på kalas och inte kan komma och när jag är totalt osocial och inte orkar med något. Det påverkar ju även Stefans jobb, eftersom han får ta hand om både mig och Seth mycket, så det är ju svårt att hålla det hemligt. =)

Ja, så är det med oss!
Ha en skön helg nu!!!

Byggare Bob

Seth har kommit in i en period då han vill spela spel på datorn eller på PS2. När det är på PS2 så behöver någon av oss vara med och idag var det pappa som gällde =) Här sitter de och spelar Byggare Bob spel.


Full koncentration.


Såhär ser det ut på själva tv:n.

Dagens citat (Skadeanmälningar)
Jag sa till polisen att jag var oskadd, men när jag tog av mig hatten upptäckte jag att jag hade en sprucken skalle.

Frida

Ikväll kom Frida hit en stund. Oh,vad roligt!!! Hon bor ju numera utanför Linköping på en bibelskola (samma som jag gick för 12!!!!! år sen.) Men nu har hon sportlov och är hemma och tog sig tid att komma hit en stund. Vi har pratat om ditt och datt, men mest om killar ;o) Hon är populär vår Frida =) Säger inte mer än så...
Och så tittar vi naturligtvis på herrarnas skidstafett. Heja Sverige!!!

Tittade på lite "gamla" bilder förut... Det är inte annat än att jag börjar längta till vår och sommar:

Seth badar sommaren 09


Lycklig Seth 09


Stefan och jag på bröllop i den sköna svenska sommaren 09.

Dagens citat (skadeanmälningar)
Jag hade kört bi i 40 år när jag plötsligt somnade bakom ratten.

Rådjur och fotspår

Ett par av våra grannar brukar mata rådjur, vilket gör att det spatserar förbi ett rådjur då och då utanför vår trädgård. Det är rätt så mysigt. Det är lite synd om dem nu bara, eftersom det är så mycket snö att de knappt tar sig fram ... Detta rådjur såg vi när vi satt och åt middag. Det valde att gå i en redan uppgången stig i snön. Eller stig och stig... Alicia gick/pulsade där i söndags när hon kom och hämtade Seth en stund, vilket skapade lite spår i snön.

Som ni ser syns knappt staketet runt trädgården längre...

Idag fick jag riktigt tråkiga nyheter på jobbet. En av mina kollegor har drabbats av en svår sjukdom och ska akutopereras imorgon. Jag blir så ledsen! Det enda jag kan göra är att be för min kollega och dennas familj.

Vi har det också lite tungt just nu av olika anledningar och jag går om och om igen tillbaka till den underbara dikten "Fotspår i sanden". Den har ju tonsatts och sjungs av Leona Lewis. Underbar sång!!!! Jag har nog lagt ut den förut här, men gör det igen. Den är en så underbar uppmuntran!!!


Trasiga redskap

Hej på dig min vän!
Jag sitter och tittar på tv och surfar lite på nätet. Stefan är på Hockey i Leksand med några killkompisar, Seth sover och jag äter en bit god smörgåstårta som jag slängde ihop. Lite vardagslyx såhär i min ensamhet =). 

Ni som följer min blogg vet nog vid det här laget att jag älskar dikter. En favorit bland diktare är Nils Bolander, en Biskop som tyvärr dog alltför ung, bara 57 år gammal. Han dog 1959, men hans dikter är så oerhört talande fortfarande tycker jag!! Den här är en av favoriterna bland hans dikter.

Trasiga Redskap

 

Trasiga redskap tar Han i Sin hand

och arbetar med i Sitt åkerland.

Plogar som ingen vill plöja med

ställer Han i ordning, denne Mästersmed.

Spelar en låt på en sprucken violin

så att man aldrig glömmer melodin.

Blåser en revlelj i ett buckligt gammalt horn

som väcker dem som sover

i Törnrosaslottets torn.

Dem som människor inte förstod

utvalde Gud i sin redskapsbod.

Den som i världen ingenting är

utväljer Gud i sin legohär.

 

                                                             Nils Bolander

Jag tycker det är uppmuntrande att tänka just så som det står i dikten. Man kan känna sig slutkörd, tråkig, trasig, slut som människa osv osv, men Gud kan alltid göra något bra av och med oss ändå. Härligt.

Dagens citat (skadeanmälningar)
Jag föll i vägbanan. Min man fortsatte med sin moped och körde sedan i diket. Om jag fick hjälp eller om jag reste mig själv minns jag inte, men när min man kom tillbaka och fick se att jag överlevt blev chocken för svår för honom så han föll ner avsvimmad.


Vänner

Blir ett kort inlägg idag... Jag kollar på herrarnas skidskytte och det är spännande =)

Jag är så oerhört tacksam och glad för den församling jag tillhör. Jag är så glad för alla vänner jag har där i alla olika åldrar! Idag har jag fått uppleva så mycket kärlek och värme från så många och det värmer och glädjer mig så sjukt mycket. Jag är även så tacksam för vänner som finns runtom i Sverige som också visar så mycket omtanke och kärlek. För att inte tala om min familj, som är helt underbar!!!

Så TACK alla vänner i hela Sverige för att ni finns i mitt liv!!!


Gubben i lådan

Idag har varit en dag i lugnets tecken. Det snöar (no surprise =)) och Stefan har varit ute och skottat snö och jag har tagit mig en liten promenad i snödrivorna.

I morse satt Seth och jag i vår säng och spelade "Krokofant" och nu på kvällen när jag skulle plocka ihop det för att Seth skulle kunna lägga sig, så satte sig Frodo i den lilla lilla lådan. Hon fick knappt plats =) Jag förstår inte det där med katter och lådor. De ska alltid sätta sig i tomma lådor...

Gubben i lådan, gubben i lådan, vad har du för dig....


Seth och Gandalf i vår "nya" soffa, där stora delar av dagen har spenderats med repriser på OS, t ex Curling =)

Nu sitter Stefan och jag och laddar inför Melodifestivalen. Eller, jag ska se Melodifestivalen, Stefan ser nog hellre på OS, men han kan ju följa det han vill på sin I-phone och det är ju bra. Men popcorn ska ju naturligtvis finnas på bordet när det är lördag och Melodifestival/OS...


Gandalf kollar in när cornen popas =)

Hoppas du får en fin kväll!!! Kom ihåg att du är värdefull!!!

Dagens barncitat:
"På pingsten kom Den Heliga Ande. Då brann det i håret på lärljungarna. De kunde ropa “Hjälp” på alla världens språk, det var ett underverk." 
Tomi, 7 år

Jag ska bara Alfons Åberg

Igår hade Seth svårt att somna på kvällen. Kan bero på att han sov någon timma på dagen, vilket han inte gör förutom när han är sjuk, som han är nu... Han ropade flera gånger: PAPPA!!!! Stefan gick upp och frågade vad han ville. Hans svar blev:

"Jag haj ett stort pjoblem!!!" "Vaddå?" frågade Stefan. "Det här," svarade Seth och pekade på en stor hög med leksaksbilar som låg bredvid honom i sängen, vilka han fått lov att ha där efter lite tjat från honom. (Han sover i vår säng nu, eftersom han är sjuk.) Stefan plockade undan leksaksbilarna och sa godnatt igen.

Efter en liten stund hördes det igen PAPPA!!!!
Stefan gick än en gång upp till honom och detta är vad han fick höra:

"Vet du vad min tanke sägej mig i mitt huve? Att den där medicinen som du köpte äj så god." Här syftar han på penicilinet, som vi fått truga i honom med mutor av godis och grejer efter varje gång han tar den....

Han ropade fler gånger, men då var det att han var törstig och att han, katterna - som höll honom sällskap - och kossan - hans gosedjur - inte ville vara ensamna något mer. Till slut somnade han nöjd och tillfreds.

Han är ju så go!!!

På tal om något helt annat... Har ni sett gatukonstverk i 3 D någon gång? Fick bl a dessa bilder på ett mail igår. Det är så coolt. Denna kille målar på gatusten så man ser målningen i 3D. Hur häftigt som helst!!!


Man ser ju gatstenarnas skarvar...

Dagens citat:
På sommaren vill jag inte gå och lägga mig. Jan kan inte sova för att det drar från fönstret så mina ögon blåser upp hela tiden." Synne 7 år.

Tänkvärt

Hejsan
Idag fick jag ett mail som var så tänkvärt, så jag skriver det här så du får läsa det också! Tänk om man kan gå genom livet med denna inställning...

Kalle är den typen du älskar att hata. Han är alltid på gott humör och har alltid något positivt att säga. När någon frågade honom hur han mådde svarade han:
'Om jag mådde bättre hade jag varit tvillingar'.
Han var en naturlig inspiratör. Om en av de anställda hade en dålig dag var Kalle där och talade om för de anställde hur man kunde se positivt på situationen.
Jag blev nyfiken av att se detta, så en dag gick jag bort till Kalle och frågade honom: 'Hur lyckas du?'
Kalle svarade: 'Varje morgon vaknar jag och säger till mig själv: Du har två val idag. Du kan välja att vara på gott humör eller du kan välja att vara på dåligt humör. Jag väljer att vara på gott humör.'
Varje gång det sker något dåligt, kan jag välja att vara ett offer eller dra lärdom av det. Jag väljer att dra lärdom av det.
Varje gång någon kommer och klagar hos mig, kan jag välja att acceptera deras klagan eller jag kan välja att peka på de positiva sidorna i livet.
Jag väljer de positiva sidorna i livet.
'Säkert, men det är inte fullt så enkelt', protesterade jag.
'Det är det', svarade Kalle. Livet handlar om val. När du tar bort allt runt omkring är varje situation ett val. Du väljer hur du vill reagera på situationen.
Du väljer hur folk skall påverka ditt humör.
Det är du som väljer om du vill vara på bra eller dåligt humör.
Till syvende och sist är det ditt val hur du lever ditt liv.
Jag funderade över vad Kalle hade sagt.

Strax därefter lämnade jag företaget för att starta eget. Vi tappade kontakten, men jag tänkte ofta på honom när jag gjorde ett val i förhållande till livet, istället för att bara reagera på det.

Många år senare hörde jag att Kalle var inblandad i en allvarlig olycka med ett fall på 20 meter från en radiomast. Efter 18 timmars operation och flera veckor på intensiven, blev Kalle utskriven från sjukhuset med skenor längs ryggen.

Jag träffade Kalle ca sex veckor efter olyckan. Då jag frågade honom hur han mådde, svarade han: 'Om jag mådde bättre skulle jag ha varit tvillingar. Vill du se ärren?'
Jag avböjde erbjudandet om att se ärren, men frågade honom om vad som försiggick i huvudet på honom under olyckan.
'Det första jag tänkte på var på min ännu ofödda dotter', svarade Kalle.
'Så medan jag låg på marken mindes jag att jag hade två val. Jag kunde välja att leva eller jag kunde välja att dö. Jag valde att leva'.
'Var du inte rädd? Blev du inte medvetslös?' frågade jag
Kalle fortsatte: 'Ambulanspersonalen var fantastisk. De sa hela tiden att allt kommer att gå bra. Men då de rullade in mig på akutmottagningen och jag såg uttrycken i läkarnas och sjuksköterskornas ansikten, blev jag vettskrämd. I deras ögon stod skrivet: 'Han är döende'. Jag visste att jag måste göra något.
Vad gjorde du då?', frågade jag.
Nå, det var en sjuksköterska som skrek frågor till mig', sa Kalle.
Hon frågade om jag var allergisk mot något.
Ja', svarade jag. Läkarna och sjuksköterskorna stannade upp medan de väntade på mitt svar.
Jag tog ett djupt andetag och ropade: 'Tyngdkraften'.
Genom deras skratt sa jag till dem: 'Jag väljer att leva. Operera mig som om jag var levande, inte död'.
Kalle överlevde tack vare läkarens skicklighet, men också på grund av sin fantastiska inställning.
Jag lärde av honom att varje dag kan vi välja att leva fullt ut.
Inställningen är, trots allt, allt.

Gör er därför inga bekymmer för morgondagen. Den får själv bära sina bekymmer. Var dag har nog av sin egen plåga'. Matteus 6:34

Egentligen är dagen idag den morgondag som du bekymrade dig för igår.

När allt känns hopplöst tänk såhär:

Jag är tacksam....
... för tonåringen som gnäller för att han måste diska för då är han hemma och inte ute på gatorna.

....för skatterna jag betalar för det betyder att jag har ett jobb.

... för att jag måste städa efter en fest för det betyder att jag har vänner.

....för att kläderna är lite trånga för det betyder att jag har mat på bordet.

... för att gräsmattan behöver klippas , fönster tvättas och hängrännor som måste rensas, jag har ett eget hem.

...för skuggan som bevakar mitt arbete, det betyder att jag är ute i solen.

... för alla klagomål på politiker för det betyder att vi har fri yttranderätt.

... för att parkeringsplatsen är längst bort för det betyder att jag har råd att ha bil.

... för min höga elräkning, den betyder att jag har det varmt.

... för kvinnan i bänken bakom mig i kyrkan som sjunger falskt för det betyder att jag kan höra.

... för tvätthögen på bordet för det betyder att jag har kläder att ta på mig

... för trötthet och värkande muskler i slutet av dagen - jag har kunnat arbeta hårt.

... för väckarklockan som ringer på morgonen, jag lever.Dessutom måste jag ju säga GRATTIS till min älskade pappa, som fyller år idag!!!!


Grattis, ny soffa och sång.

Idag flödar ingen fantasi... Har inget intressant att berätta om.

Men... jag vill säga GRATTIS till Sofia som fyller år idag!!!

Och så kan jag ju berätta att vi flyttat vår hörnbäddsoffa som vi haft i gillestugan in till kontoret så att det blir ett bättre "gästrum" när det är fler två som ska sova över här. Istället för den har vi nu köpt en fin soffgrupp av Simon och Charlotte, som de inte ville ha med sig när de flyttar till Borås. Jag har för mig att soffan och fotöljerna är 10-15 år gamla, jättesköna och i skinn =)


Jag tycker inte färgen på bilden stämmer riktigt med verkligheten...

Och så får det bli en bild till på katterna, men de är ju så goa.


Har ju tidigare skrivit ett par av Lina Sandells texter här i bloggen.
Ikväll är det denna jag nynnar på:

Bred Dina vida vingar
Bred Dina vida vingar O Jesus över mig.
Och låt mig stilla vila i ve och väl hos Dig.
Bli Du min ro, min starkhet, min visdom och mitt råd,
Och låt mig alla dagar få leva av Din nåd.

Förlåt mig alla synder, mig rena i Ditt blod.
Giv mig ett heligt sinne, en vilja ny och god.
Tag i Din vård och hägnad oss alla, stora, små.
Och låt i frid oss åter till nattens vila gå!

Dagens citat:
Varför trycker man hårdare på fjärrkontrollen när batteriet håller på att ta slut?"

Öroninflammation

Hej hej.
Seth är hemma med fortsatt hög feber och inatt klagade han på öronvärk, vilket han även gjorde idag mitt på dagen. Så det blev ett besök hos doktorn med diagnosen öroninflammation och penicilin i fem dagar. Ikväll nu har han faktiskt ätit en och en halv macka och druckit mycket vatten, så nu har det nog vänt hoppas vi.


Seth och Frodo ligger och vilar =)


Gandalf tar det lugnt i diskhon i tvättstugan, vilket hon nästan alltid gör när vi tvättar, eftersom det låter från avloppet =)


Seth degar. Här har han gjort en "Kindevågskaka". Ja, han döpte den till precis det...

Det var igår han orkade dega lite, men idag har han varit sämre och bara legat i vår säng och sovit och tittat på film. Idag har "Stora Maskiner" och "Askungen" gått för fulla muggar.

Nu hoppas vi det räcker med sjukdom ett tag här i vår familj.
Katterna mår iallafall bra efter sina operationer. De är fortfarande nakna om magen och får inte gå ut än, men de är sig själva igen; busiga och vilda =)

Dagens citat:
"Varför är det så svårt att stava till dyslektiker?"


Grattis igen

Har inte mycket att förtälja idag... Dagen har spenderats i soffan av Seth och mig. Han har närmare 40 graders feber och har sovit flera timmar under dagen.

Men jag vill ju ändå passa på att säga GRATTIS till min bror, som fyller år dagen till ära på Alla hjärtans dag!

Min fina bror och en hysterisk jag! Ha ha, jag vet att jag ser helt galen ut i ögonen och helt vindögd =)
(Bilden är stulen från Lovisas blogg,)

Ja, det är många födelsedagar i februari för oss...
Egentligen börjar vi i januari med syrran som fyller den 25:e i denna månad.
Hanna, Åsas treåring, fyller den 6/2, Stefan den 11/2, Lovisa den 13/2, Marcus den 14/2 och pappa den 18/2. Pust. Sen fyller morfar 4/3, mamma och jag den 20/3 och så mormor den 18/4... Ja, nu vet ni det alla =)
Dessutom är det många av våra vänner och vänners barn som fyller år i februari, så det är mycket firande, men för en som älskar att fira allt som går att fira, så är ju det underbart!!

Det är så lätt att en dag, som denna, hålla fokus på kärlek och det är ju bra! Men tänk vad viktigt det är att vi alla dagar sprider kärlek och värme omkring oss! Inte bara vid jul och vid Alla hjärtans dag. Önskar er en skön söndagkväll!!!

Dagens citat:
"Varför finn det bokstaven "S" i ordet läspa?"

Award och missat kalas.

Jag har fått en award av min älskade syster. Tack för det syrran!!! =)Denna innebär att jag ska berätta tio saker som gör mig glad.

Främst min familj - både min lilla, men också storfamiljen.
Mina vänner.
När någon ringer bara för att höra hur det är.
Att få en bukett med blommor.
Att få vykort.
När Seth ritar eller gör en present till mig.
Att jag har ett jobb som jag trivs med.
Frukost på sängen
Godis
Att få en kram

Min syster fick denna award av mamma och jag fortsätter "svågerpolitiken", som min syster kallar det (att jag fick awarden av henne) och skickar denna award vidare till min älskade svägerska. Som sagt, det kanske är lite svågerpolitik att skicka vidare till en släkting ingen, men hon passerar faktiskt den stora 3:an idag. Hon fyller alltså 30 år dagen till ära =)!!!
Hipp Hurra Lovisa!!!

Vi skulle ha åkt ner till Örebro på kalas idag och firat henne, men Seth vaknade med hög feber och galen hosta idag och jag mår inget vidare jag heller, så vi fick vackert vara hemma. Känns jättetrist! Stefan har ledig helg, just för kalasets skull, men nu får vi vara lediga hemma istället och det är ju skönt det också. Stefan är just nu iväg och köper lördagsgodis och frukt till Seth och mig, som ligger nerbäddade i bäddsoffan i källaren =). Lyx.
Själv tittar jag på reprisen av os-invigningen och Seth sover bredvid mig.

Hoppas ni får en skön dag!!! Ikväll är det Melodifestivalen och eftersom jag är en melodifestivalnörd så längtar jag till kvällen ;o)

Kramar

Dagens citat:
"Varför heter det rusningstrafik när bilarna kör som långsammast?"

Hjärta

Oh, idag kom Seth hem med detta fina hjärta:


Det syns inte så bra, men han har skrivit till mamma och pappa SJÄLV!!!! Jag visste inte att han kunde skriva så bra!!! Han visar inget intresse för att skriva bokstäver här hemma, även om jag försöker ibland. Berit har skrivit På alla hjärtans dag 2010. Jag får tårar i ögonen och blir så lycklig när han kommer hem med såna här grejer!!! Det finns inga bättre presenter!!!

Igår firade Stefan och jag hans födelsedag i stillhet här hemma. Seth och jag firade först med presenter och frukost på sängen innan jobb och dagmamma. Stefan fick en mugg som det står "I love you" på och en ljuslykta av Seth (som han valt helt själv på vår underbara affär Pickaboo. Av mig fick Stefan en present från Live it, som jag köpt genom Coolstuff Presenten innebär att han ska få åka till Kålmården och klappa på vargar. Han har pratat om att han vill göra detta i flera år, så nu tog jag tag i det =)

När Seth somnat tittade vi på en film Stefan hyrde: Pelham 123 med Travolta som skurk och Denzel som hjälte. Jättebra film. Travolta som skurk är ju det bästa som finns på film =)

Nu ska vi ha lite fredagsmys med popcorn och jordnötsringar =)

Dagens citat, eller vad man ska kalla det:
"Varför är ordet förkortning så långt?"

Grattis Stefan

Idag fyller min älskade make 34 år =) Hipp hipp hurra för dig!!!!Stefan och Seth är de personer som betyder mest av allt för mig!!! Stefan och jag har varit tillsammans i 12 år och gifta i 10 år i sommar... Jag har inte ångrat en sekund att vi blev tillsammans och att jag valde honom att dela mitt liv med. Ibland när vi t ex tittar på TV så räcker det att vi tittar på varandra för att börja asgarva åt något. Vi har så otroligt lika humor. Ibland säger vi till varandra att det är tur att vi är lika, för andra skulle nog tycka vi är något knäppa =)
Stefan är min bästa vän!!! Kärleken är ibland starkare och ibland mindre, men vänskapen finns där hela tiden. Det tycker jag är suveränt att bygga ett äktenskap på! Självklart finns kärleken där också hela tiden, men som sagt, ibland mer och ibland mindre.

Jag älskar dig Stefan!!! Tack för att du är du och att du är min =) Tack för att du alltid finns där för mig och för att du vill vara min!!! Du är bäst!!!

Dagens citat ur journalgrodor:
"Smärtan i ryggen kommer när patienten ligger raklång med båda benen på rygg!"

Katterna

Idag har så katterna kastrerats. Det tog lite längre tid än beräknat, eftersom Gandalf inte somnade... Eh, de fick ge henne extra sömnmedel, eller vad det nu heter när man söver kattern. När Stefan hämtade katterna sa han att han hoppas att de lugnar ner sig lite nu när de blivit kastrerade. På detta svarade veterinären att hon inte tror att de kommer göra det, med tanke på hur livliga de är =) När Stefan kom hem med dem var de vakna och igång, men naturligtvis trötta och tagna. Gandalf vinglar lite när hon går, men hon fick ju mer sömnmedel i sig än Frodo...

Det första Seth gjorde när han kom hem var att fråga var katterna är. Han gick lugnt fram till dem och satt hos dem en stund och klappade dem. Jätteduktig!!! Han har låtit dem vara ifred och bara klappat dem lugnt under kvällen.


Frodo sover lite... Jag tycker allt synd om dom, men nu blir det ialla fall inga kattbebisar här.

Dagens citat ur journalgrodor:
"Sedan fyra år utslag på höger bröst, som brukar ramla bort."

Vår oslagbara Seth

Idag vid middagsbordet berättade Stefan för Seth att katterna ska till doktorn imorgon. (De ska kastreras.) Stefan förklarade att doktorn ska skära i katterna och sen sy ihop dem igen, så därför får han inte leka och busa med dem imorgon när han kommer hem från sin dagmamma. Seth blev helt förtvivlad. Han började gråta och sa att katterna skulle dö. Nej, sa vi. De dör inte när doktorn skär i dem och de sover, det är inte farligt, osv osv.
Oj då. Vi skulle kanske inte ha förklarat att doktorn ska skära och så, men vi ville att han skulle förstå att det är viktigt att låta katterna vara ifred imorgon kväll. Han lugnade sig efter en liten stund =)


Idag pärlades det för fullt. Pärlplattorn som pappa ska få, eftersom pappa fyller år på torsdag =)


Seth och katterna när vi hade nattningsproceduren med att läsa barnbibeln, be och sjunga. De här tre är så härliga!!!

En stund efter att vi sagt godnatt ropade han på mig att jag skulle komma. När jag kom till hans säng sa han:

Seth: "Mamma, du vet min spark... nä inte spark... vad heter den? Den med två hjul."

Jag: "Menar du din kickboard?"

Seth: "Ja, min kickboard. Om man sätter fyra avgasrör på den, så går den jättesnabbt!"

Jag (något full i skratt): "Ja, det gör den säkert. God natt."

Seth: God natt, mamma."

Han är verkligen oslagbar vår underbara Seth =)

Dagens citat ur Journalgrodor:
"Patienten får ont i ryggen vid snöskottning, framförallt vintertid."

Tradera

Vad bra det är med Tradera. Jag vann en auktion med MASSOR av kläder till Seth. Det är så bra att köpa såna slit och slängkläder där. Nu har vi alltså fått en kartong full med kläder och Seth var jätteglad. Han tyckte dock att kartongen var lika rolig. Han och katterna turas numer om att vara i denna kartong från DHL =)Dagens citat:
"Jag tror på teorin att om motståndarna gör mål, måste vi göra 2 mål för att vinna..."
Howard Wilkinsson

Skridskor

Hej och hå! =)

Min kära svåger har bloggat lite om mig idag. Nämligen att han tänker på mig när han hör denna sång. Jag älskar den!!! Underbart meningslös! En vän i Örebro har alla dessa figurer som gosedjur. Jag skulle också vilja ha det, men de finns bara i USA... Lyssna och njut hi hi ;o)Idag har det varit strålande väder!! Någon minusgrad och solsken. Underbart. Seth har varit ute och åkt skridskor idag. Vilken skillnad från när han åkte för första gången för några veckor sedan. Han åker ju ofta med sin dagmamma och kompisarna där.


Han åker riktigt bra och snabbt nu =)


"Vår" kulle, som kallas just "Kullen", där man kan åka pulka och strax nedanför  är skridskobanan och en lekpark. Perfekt att bo så nära detta. Det tar ca fem minuter att gå (beroende på vilket humör Seth är på förstås, ibland kan det ta en kvart ;o) )

Måste bara berätta att mamma bloggat om helgen när de var här. Gå gärna in och kolla där också. Det finns ett underbart kort på min pappa och Seth, när de ligger i sängen och tittar på varsin dator/dvd =)

Dagens citat:
"Det är en sån där tennisvändning som bara kan inträffa i den här sporten!"
Thomas Engstrand

Snöskottning

Idag har det skottats snö här, vill jag lova. Vi har räknat ut att det skottats ner ca 100 kubikmeter från vårt tak. Oj oj. Det hade vi inte klarat utan mamma och pappa i dagsläget.

Här kommer lite bilder från dagen:

Snön som samlats på vår uteplats var tvungen att skottas undan för att lämna plats till snön från taket.


Seth och Gandalf hjälper till.


Pappa uppe på taket.


När kvällen kom hade det blivit en stor snöhög på vår altan, där Seth leker för fullt.


En snölykta byggdes mitt på högen =)


Snöhögen utanför garaget och vedbon når upp till vedbodstaket =)

Igår när mamma och pappa kom hem var Seth vaken, trots att klockan var efter 20. Han började spexa direkt och bowlade lite med sitt minibowlingspel. Minen är speciell, men han härmar tjuvarna i Pippi på Söderhavet, när de spelar kula med äkta pärlor. =)

Hahaha


Tack mamma och pappa!! Det här hade inte gått utan er!!! LOVE YOU <3

Dagens sportgroda:
"Just nu ligger de på första plats, vilket faktikt är lite bättre än om de hade legat tvåa."
Baltimore Orioles egen radiokommentator om lagets insats.


Det är dax för FREDAGSMYYS

Nu sitter vi här, hela familjen samlad =) Stefan ska snart åka på ungdomsmöte, Seth äter sitt fredagsmysgodis och jag bloggar lite och ska sedan läsa lite när Stefan har åkt. Mamma och pappa är på väg hit nu. Känns jätteroligt.

Vi behöver nämligen lite hjälp nu i helgen. Det är fullt med snö på vårt tak och detta behöver skottas bort och igår fick vi den "glada" nyheten att Stefan har fått Diskbråck! När är det nog??!! Han var på magnetröntgen häromveckan och den visade ett diskbråck precis över de två kotor som är stelopererade sedan 05. Hans rygg är ihoptryckt så det ser inte så bra ut. Han är nu remitterad till Falun och Ortopeden där. Hoppas han kan få bra hjälp! Det känns så trist att det aldrig bara får vara bra... Men så är väl inte livet för någon egentligen, att allt bara är bra... Tack och lov så kunde mamma och pappa komma hit och hjälpa till lite med snön och så, eftersom varken Stefan eller jag ska upp på taket och skotta. Det blir ju även mysigt att få rå om dem lite en helg =)

Uppdatering kommer imorgon =)

Dagens sportgroda:
"Går den in får Thorstedt svårt att ta den."  Sven-Göran Eriksson

Lite av varje, lite av räv.

Rubriken är ett uttryck från min mormor. Hon sa/säger så om det mesta när det är lite av varje =) T ex ingredienser i en maträtt...

Detta inlägg kommer alltså innehålla lite av varje, lite av räv ;o)

Idag har det snöat mycket här, men det är nog ingen nyhet. Det är ju snö över hela Sverige nu. Stefan var ute och skottade medan Seth och jag matade fåglarna. Det var inte lätt att komma fram till fågelhuset som är i ett av våra träd på baksidan. Seth började gå först och skottade en väg till oss, men det var för svårt, så jag fick gå först och göra väg. Snön räckte upp till låren på mig... Jag tycker ju det är mysigt med snön, men det börjar bli mycket nu, eftersom taken tyngs ner och det finns ingenstans att göra av snön på vägarna. Det är trångt nu utmed vägarna här och det går knappt att mötas.

Har varit riktigt trött idag, så nu på kvällen har Seth och jag halvsuttit i vår säng och han tittade på Pippi Långstrump och jag läste en bok. Det var mysigt och skönt. Stefan är iväg till kyrkan på Lussebandyutvärdering. Hoppas han kommer hem snart =) Saknar honom och vi har mycket att prata om just nu.


Seth och Frodo myser och tittar på Pippi Långstrump.


Katterna håller mig sällskap när jag sitter här för mig själv nu när Seth sover och Stefan inte kommit hem ännu.

Som jag berättat förut, börjar mina barncitat ta slut, men i Annas födelsedagshäfte fanns lite andra roliga citat och grejer, som jag kommer börja använda istället =)

Dagens citat som är en sportgroda:
"Servern hade en hastighet på 205 km/tim, som en moped ungefär..." Thommy Engstrand

Tonåring i huset

Vi var ju på 40 årskalas i lördags och Anna hade gjort ett jättefint festhäfte. Där fanns denna berättelse med. Jag tycker den är lite kul.

Tonåring i huset
En far gick förbi sin sons rum och förvånades över att se att det var så fint städat och att sängen var bäddad.
Så fick han syn på ett kuvert som låg på kudden, adresserat till "Far". Med onda aningar och nervösa händer öppnade han kuvertet och läste brevet från sin enda son:

Kära Far!
Det är med stor sorg jag måste skriva till dig. Jag var tvungen att sticka med min flickvän, för jag ville undgå en scen med Mor och dig.

Jag vet att du och Mor fortfarande tar mig för ett barn, men Far, jag är alltså 17 år gammal och jag vet hur jag skall ta vara på mig själv.

Jag har funnit äkta kärlek tillsammans med Susanne, och hon är bara så söt. Men jag vet att du skulle aldrig vilja ha henne med på familjekort på grund av piercingarna, tatueringarna och hennes inte så fina kläder och för att hon är så mycket äldre än mig. Också för att hon har fem barn, varav hennes yngsta dotter är i min ålder.

Men det är inte bara förälskelse. Far, hon är gravid med tvillingar! Susanne säger att vi kommer att bli väldigt lyckliga tillsammans. Susanne bor i en campingvagn ute i skogen, och hon har tillräckligt med ved för att hålla oss varma över vintern.

Vi delar så många drömmar om framtiden. Far, hon säger att hon ska köpa massa dataspel till mig. Susanne älskar barn. Alla hennes barn har olika pappor, men hon säger att med mig är det annorlunda. Far, jag vet att vi kommer att vara tillsammans för alltid. Susanne säger att jag är mycket mera man än de äldre killarna hon har varit tillsammans med. Är inte det sött?

Susanne har öppnat mina ögon för att hasch faktiskt inte är skadligt. Hon är en businesskvinna eftersom hon odlar sin egen hampa och säljer det för att försörja sin familj. Susanne är duktig med pengar, hon byter lite av sitt hasch till kokain och ecstasy med grannarna. De andra som bor i skogen är också företagsfolk.

Under tiden kommer vi be om att vetenskapen finner en kur mot AIDS, så att Susanne kan få det bättre.

Du ska inte vara bekymrad för mig, Far. Jag är väldigt lycklig! En vacker dag är jag säker på att vi kommer och besöker er, så ni kan få se era barnbarn och mina styvbarn.

Med vänliga hälsningar
Er son Jonas.

PS
Far, inte något av det ovanför är sant. Jag är hos Thomas. Jag ville bara berätta för dig att det finns värre saker i livet än betyget som ligger i skrivbordslådan. Ring mig när det är säkert för mig att komma hem.


Broccoli

Idag gjorde vi fiskpinnar och potatis till middag, eftersom Seth önskat detta. När vi sätter oss vid matbordet frågar Seth:
"Men, var är broccolin?"
????
Broccoli!!! Hur många fyraåringar gillar broccoli!?
Men men, det är ju jättebra att han tycker om det, eftersom det är nyttigt. Hans ömma moder kommar dock aldrig gilla denna grönsak =)


Gott? Enligt Seth, JA, enligt mig, NEJ


Blott en dag

Det är inte lätt att ha sprängande huvudvärk och en fyraåring hemma =) Stefan och Seth är ju alltid lediga på måndagar så därför har de varit hemma idag också, men Stefan har varit tapper och försökt sysselsätta Seth så gott det går. Men det är så med Seth att om jag är hemma, då vill han vara där jag är. Det har ändå gått förhållandevis bra!

Idag på förmiddagen ringde mamma och berättade att en av pappas gamla arbetskompisar dött i en olycka på järnvägsspåret utanför Linköping idag. Usch vad hemskt! Plötsligt känns inte min migrän så farlig... Jag tycker så synd om min pappa, men framförallt om mannens familj.
Det är verkligen så, att vi vet inget om vad morgondagen har att ge. Jag tänker på en av mina favoritsånger - all time - när sådant här händer.

Blott en dag
av Lina Sandell

Blott en dag, ett ögonblick i sänder,
vilken tröst vad än som kommer på!
Allt ju vilar i min Faders händer,
skulle jag, som barn, väl ängslas då?
Han som bär för mig en Moders hjärta,
Han ju ger åt varje nyfödd dag
dess beskärda del av fröjd och smärta,
möda, vila och behag.


Själv han är mig alla dagar nära,
för var särskild tid med särskild nåd.
Varje dags bekymmer vill han bära,
han som heter både Kraft och Råd.
Morgondagens omsorg får jag spara
om än oviss syns min vandringsstig
“Som din dag, så skall din kraft ock vara,”
detta löfte gav han mig.


Hjälp mig då att vila tryggt och stilla
blott vid dina löften, Herre kär,
ej min tro och ej den tröst förspilla,
som i ordet mig förvarad är.
Hjälp mig, Herre, att vad helst mig händer,
taga ur din trogna fadershand
blott en dag, ett ögonblick i sänder,
tills jag nått det goda land.


Migrän...

...är inte något roligt att ha. Det var länge sen nu, men jag får det då och då. Vaknade med fruktansvärd huvudvärk igår morse och låg i soffan hela dagen. Stefan och Seth åkte till kyrkan och efter det hade Stefan ett möte han var tvungen att vara på. Seth följde med Frida och Rebecka hem och var där under tiden. Efter det skjutsade Stefan Seth till Lucas och Oliwer, eftersom Lucas frågade Seth om de skulle leka efter mötet. Tänk att de blivit så stora  nu =)
Det var faktiskt skönt för mig, eftersom det är svårt med ljud när man har migrän.
Idag vaknade jag också med huvudvärk, men gick upp och gjorde mig iordning. Efter en stund fick jag ge upp, eftersom det blixtrade i huvudet och jag mådde illa. Jag har sovit under hela förmiddagen, med en kudde över huvudet, för att ta bort ljus och ljud =) Nu har jag vaknat till liv lite, men dagen kommer nog spenderas i sängen, eftersom huvudet fortfarande gör ont, även om blixtrandet och illamåendet gått över.


Den här fina tavlan gjorde Seth till mig med hjälp av Rebecka, för att jag skulle må bra igen =)


Seth och Frodo myste bredvid mig för en liten stund sen, men nu är Stefan och Seth iväg och uträttar lite "ärne" på stan.

Ska passa på att vila nu när jag är ensam hemma =)

RSS 2.0