Sisterofethiopia

Det finns en härlig tjej från Jönköping som heter Olivia Henningsson. Hon och en kompis, Lovisa Thelander, har varit i Etiopien och Addis Abebas slumområde och jobbat med människor där. Nu är de tillbaka i Sverige och har startat ett projekt som heter Sisterofethiopia. Alla pengar de får in går oavkortat till att jobba med kvinnor som lever i prostitution i Etiopien. 
 
Såhär skriver hon på fb:
 
"Efter vår resa till Etiopien fick vi nog av alla orättvisor. Vi har bestämt oss för att börja göra skillnad och vi har valt att börja med de prostituerade kvinnorna. Vill du vara med och göra skillnad tillsammans med oss så får du mer än gärna vara med och skänka en gåva till vårt projekt ‪#‎sisterofethiopia‬ Vill du veta mer om hur vi jobbar och hur vi ska börja bekämpa prostitutionen? Kontakta då någon utav oss så skickar vi dig mer information! 
Nu kan du dessutom köpa detta armband för 100kr och pengarna går oavkortat till projektet, TACK! ‪#‎tillsammanskanvigöraskillnad‬"
 
 

Visst är det ett otroligt fint armband?

 

Olivia finns på fb och instagram, annars kan du ta kontakt med mig så förmedlar jag kontakten om du vill köpa ett armband eller hjälpa till på något annat sätt. 

Stor kram!!


Halsfluss

Jo men varför inte slå till med lite halsfluss såhär ca två-tre veckor efter influensan? 
Stackars stackars Tess!!! 
Hon hostar och gråter eftersom det gör så ont att hosta och så hostar hon så mycket att hon kräks. Och så hög feber på det. Idag har hon fått en dunderkur i penicillin så om tre dagar smittar hon inte längre och ska förhoppningsvis må bättre också! Men det ska ätas i tio dagar...
Stefan tog natten till idag eftersom han varit hemma med Tess idag. Förra natten tog jag och vi båda har sovit minimalt. Och Tess sover ju inte hon heller pga feber och hosta. Hon har legat nästan på 40 i temp nu. 
Det blöder i hjärtat och gråten är nära mest hela tiden. Vi är trötta in i själen just nu, både Stefan och jag. 
Vi båda har jättemycket på jobben och så sjukdom på sjukdom på sjukdom. Samtidigt är det ju mest jobbigt för Tess. Det är hennes lilla kropp som får utstå all feber och hosta om och om igen. 
Tack och lov för underbara föräldrar!
Nästa vecka har Stefan sjukt mycket eftersom det är veckan innan Ica öppnar. Och jag har jättemycket plus konferensdagar jag inte kan missa. Men då rycker mamma och pappa ut och tar början av veckan och svärmor kommer i slutet av veckan! TACK!!!! Lite av ångesten släppte! 

Nu är det ju självklart så att barnen alltid kommer först och det är fantastiskt att vi kan vabba. Men det är ju också så att ingen annan gör jobbet utan allt finns kvar och hamnar på hög och för mig som har patienter så blir ju de lidande av att jag är hemma gång på gång på gång. Det stressar mig plus att vi har hög belastning på jobbet som det är. 
Men som sagt; tack och lov för föräldrar och svärmor!!! Så TACKSAM!!

Jahopp tyvärr ännu ett mindre roligt inlägg men detta är min vardag nu. Det kommer ju lätta framöver när immunförsvaret sätter in mer och mer. 
Tack för att du är med här :). Jag uppskattar det sjukt mycket!!

Stor kram 

Minspel

Hej hej.
Här hemma är det oförändrat tillstånd för Tess. Hon hade en riktig dipp på em och grät sig igenom den, men nu ikväll piggnade hon till lite. 

Hon har så härligt minspel. Hör kommer lite bilder som är tagna i tät följd och ändå sån skillnad på minerna :).




Haha här säger Stefan att hon ska gå och sova. Det gillades inte :).












Inte ens två år och redan en teaterapa. 

Jag tänkte fråga er en sak. Ni är ju rätt många som hänger här inne med mig... Vad skulle ni vilja att jag skriver om? Just nu känns det som att det bara blir bilder på barnen (Seth de få gånger han vill va med annars mest på Tess). Jag är ju så trött mest hela tiden så det är svårt att komma på något att skriva om just nu. Så kom gärna med förslag om det är något du vill att jag ska skriva om. :)

Nu ska jag hämta Seth på Vips!
Kram kram 

Here we go again...

Hej mina fina cyberfriends :).

Jo vi fick ett par dagar utan sjukdom här hemma, men nu vare slut på det för denna gång. 
De sa på förskolan att Tess varit ledsen på em och inte ätit idag. Så jag blev lite lurig på hur hon mår. Väl hemma tog jag tempen och mycket riktigt så har hon feber och så hostar hon mer igen. Stackars liten. 

Elvira var förbi en sväng ikväll. Hon har ju flyttat härifrån men är hemma denna vecka. Så roligt att ses. Hon hade med sig finaste blomman.
Tack Elvira!!! 

Kolla denna fina vy jag mötte när jag lämnat Tess imorse.

Wow!!

Jag hoppas du haft en fin dag!!! 
Kram kram 

Historiskt :).

Första dagen på jobb, skola och förskola är nu gjord efter lite sportlov och för Seth var det ju första dagen på en och en halv vecka. Han är helt slut nu så det får bli sängen tidigt ikväll. 
 
Inatt hände något historiskt. Tess sov från kl 19 till kl 06 utan att vakna! DET HAR ALDRIG HÄNT FÖRUT!! Hon hade två hostattacker under kvällen, men hon själv vaknade inte av dem. Nu hoppas vi på fler sådana nätter. PLEASE!!
 
Idag när jag hämtade Tess såg det ut såhär :). Så mysigt att man kan stå och titta lite genom fönstret innan hon upptäcker att man är där. 
Utklädningskläder och degar. Hon har det så bra på sin förskola och jag är så tacksam för den!
 
Hoppas du haft en bra dag!!

Hemma igen.

Japp, nu är vi hemma (och har varit sen 14 idag). 
Det blev en härlig fm i snön för barnen. Det kom över 1 dm snö igårkväll och inatt. Korten har mormor tagit :).










Vilket härligt väder det blev va? Här hemma i Örebro har det inte kommit någon snö alls. Det var ändå roligt att barnen hann va ute och åka pulka och bygga snögubbe. 

Jag hoppas att du får en bra vecka nu!!!
Stor kram 

Sportlovet fortsätter med massa bilder.

Hej hej.
Här har vi det bara bra. Sömnen är som vanligt lite sisådär. Inatt vaknade Tess 3.50 och somnade aldrig om. Hon fick ändå inte sova mer än vanligt på dagen idag, så att hon ska sova inatt. Dagen idag har alltså varit lite mer gnällig och trött än vad det brukar va. 
Men vi har det bra ändå. 
 
Barnen bygger mycket med lego.
 
När vi var hos gammelmormor och gammelmorfar fick Tess tag på ett måttband och mätte sig själv och Seth.
Tyvärr suddig bild, men ganks talande :).
 
Seth fick tag på Marcus gamla pussel med Ingemar Stenmark. Det har han pusslat ihop.
 
Och ett gammalt Sverigepussel som jag pusslat många gånger i min dag, fixade han också ihop. 
 
Och sen några till på 100 och 200 bitar. Kul att han gillar att pussla tycker jag :).
 
 
Tess och pappa.
 
 
Tess gillar att måla.
 
 
 
 
Alltså den här tjejens hår :). 
 
Seth lär Tess hur man använder en bil, som man drar bakåt, så den far iväg framåt. (Haha hoppas du förstod det där)...
 
Idag har det regnat en hel del och framåt eftermiddagen blev det snö. Äntligen på detta sportlov! Och vi som åker hem imorrn... 
 
Japp, imorrn åker vi hem till Örebro igen. Seth är fortfarande riktigt trött och blek efter influensan så vi har inte varit så aktiva dessa dagar utan gjort mest inomhusgrejer, som du ser. Hoppas han orkar gå till skolan på måndag. 
 
Nu önskar jag dig en härlig kväll och ber om ursäkt för torftigt inlägg. Är sjukt trött efter flera dåliga nätter och från att ha varit vaken sedan 3.50... 
Kramar
 

Sportlov i Kisa

Imorse skjutsade vi Stefan till jobbet (han har iof inte ens 1 km till jobbet, men vi ville det) och sen styrde vi bilen mot Kisa. Seth är feberfri, men hes och trött och väldigt sugen på att byta miljö ett par dagar :). 
Så lagom till förmiddagsfikat svängde vi in hos mamma och pappa. Härligt.
Hanna, Albin och Åsa kom också hit så vi har fått hänga tillsammans idag. Mysigt!

Tess i den lilla fåtöljen ;).

Till mellis åkte vi till ett av mamma och pappas smultronställe. 

Tess och Hanna går tillsammans och killarna springer och gömmer sig bakom träden.

Nu kommer, i vanlig ordning, massor med bilder från vår eftermiddag:

Fint, men kallt. Tess pratade om att få bada :). Haha liiite för kallt ändå.








Mamma.





Hanna, pappa och Tess.

Mina älskade barn! Jag kan inte förstå att jag fått så underbara kids!! Blessed beyond words!

Pappa och Tess.

Seth ska grilla korv.

Nu sover Tess och Seth har lagt sig. Han är väldigt trött fortfarande så det är bra att han kommer i säng. Sen ska jag försöka hinna prata lite med mamma och pappa i lugn och ro :).

Stor stor kram!!!

Piggare och sorg

Halli hallå min vän!
Hur har du haft det idag?
Seth har varit feberfri idag och orkat vara igång lite. Hurra! Men han är fortfarande tagen och hes. Men idag har han pratat mer än han gjort senaste veckan, så uppenbart börjar han bli sig själv igen :).
 
Vi har spelat spel idag. 
Den försvunna diamanten. 
 
Ikväll är en tung kväll. Två av våra nära vänner vakar vid sin mammas/svärmors sida och mänskligt sett finns det inget hopp för henne, mer än hoppet att hon kommer flytta till himlen. Vi ber för dem mycket och om du ber får du gärna hjälpa oss att göra det du också. 
 
Tack för att du är med mig här inne och tack för att du är du!! Kom ihåg att du är värdefull och älskad precis som du är!!
Stor stor kram!!
 

Constant

Words and Music by Geneva Wilson, Jono Wilson,Rhiannon Peters, Tony Crawford & Nathan de Jong


VERSE 1:

You will remain through the season’s change
Through every heartache You have felt the pain

You have endured the desert place

You know exactly what we face.


CHORUS:

You are constant through all of my days
Steadfast and faithful forever 

always I’m covered in Your unending embrace 

Constant for all my days.


VERSE 2:

Your voice is strength to my weathered soul
Your spirit in me roars above the storm 

And there is joy through every desertplain.


BRIDGE:

I stand to lift the name of Jesus I stand to lift the name of Jesus I stand to lift the name of Jesus


Ditten och datten

Halloj!
Hur har din dag varit? 
Seth är fortfarande riktigt hängig. Dessutom är han ovanligt tyst :). Han har jättesvårt att prata och han som alltid håller låda haha. Stackarn, men han kan skratta åt det också. 

Idag har Stefan varit hemma och jag har jobbat. Sen har Stefan utbildning så då blir jag hemma. Torsdag och fredag är vi - jag och barnen - lediga och ska hem till mamma och pappa så jag hoppas Seth är tillräckligt pigg så vi kan åka dit. 

Tess har fått en ny stol. Hon vill alltid sitta på en vanlig stol så då köpte vi en vanlig, men hög stol till henne. Hon gillar den än så länge.
Ruffsetuffsan.





Han är inte för pigg min lilla kille.


Idag fick han lite energi och orkade sitta och spela lite. Naturligtvis med sällskap av Tess. 
Han är allt en go storebror! Finaste ever!

Jag måste avsluta med att visa vad jag fick av Stefan på alla hjärtans dag. Hihi han känner mig :).

Det syns inte riktigt hur rosa och blingig den är. Den är underbar :). 

Stor kram!!


Celebrate Her

Hej min vän.
Jag är ledsen att jag inte skrev något här igår, men jag kom hem så sent så jag orkade inte. 

Jag förstår att du vill veta hur det gick för Seth på akuten i fredags. Jo, det gick bra! Det var många barn med samma besvär och många var yngre så de prioriterades förstås. De kom hem kl 02! En tapper liten kille kom hem och somnade direkt. Han hade även sovit där i 1.5 timma. Han känner sig nu mycket tryggare och vet att det inte är farligt när han får svårt att andas och att om han får panik (som han nästan fick i fredags kväll) så blir det svårare att andas. Vi har fantastisk vård här i Sverige!!!!
Igår hade han inte lika hög feber tack och lov och idag verkar han inte ha det heller. Däremot är han fortfarande tät i bröstet och har svårt att prata. Han kraxar mest :). 

Jo, men nu till gårdagen...
Alex och jag har pratat om att få åka på någon kvinnodag/konferens sedan i höstas. Nu fick vi möjligheten att åka på Celebrate Her i Life Center i Västerås. Så vi satte oss i bilen och åkte dit igår morse. 
Wow! Jag säger det igen: wow!!!! På så många sätt... Jag ska försöka berätta så detta blir nog ett lååååångt inlägg.

På parkeringen möttes vi av två finklädda parkeringsvakter. Sen när vi kom in stod det killar/män i vita skjortor och svarta flugor och hälsade välkomna. Allt var så fint ordnat! Vi fick kaffe och minglade runt lite. Det var alltså killar som servade hela dagen :).

Kaffe :).


På toaletterna såg det ut såhär. 
Helt underbart tycker jag! 

Dagen drog igång med sång!


Sedan var det undervisning av Marilyn Skinner. En helt fantastisk kvinna! Jag berättar mer om henne senare.

Det varvades med fika, undervisning, mat och att umgås, intervjuer med härliga kvinnor, fika, och ännu mer intervjuer, mat och sedan en samling med predikan och lovsång som avslutning. 

Det fanns en sektion där man kunde bli fixad i håret, få naglarna iordninggjorda, bli sminkad osv. 
Rolig idé! 


Fint med ett träd mitt i rummet! 

Fina ballonger på sidorna där själva samlingarna var.

Jag träffade Emma, som jag inte träffat på säkert 10 år. Hon är från Alingsås, där vi bodde 2000-2003.

Emma och jag.

Me and my girl :).

Jo, nu till Marilyn...
Jag vet inte var jag ska börja... Hon och hennes man är från Kanada. För över 30 år sedan flyttade de till Uganda som missionärer. De har blivit kvar och gjort ett enastående arbete med föräldralösa barn och för kvinnor (som inte har några rättigheter där). Oh, jag vet inte hur jag ska kunna sätta ord på allt... De har byggt upp en organisation som heter Watoto. De hjälper föräldralösa barn (många fd barnsoldater) och kvinnor. Kvinnor får jobb och kan själva försörja sig och sina barn. De föräldralösa barnen åker runt i hela världen och har konserter. De har sjungit och dansat för presidenter (bla i Usa) och för Englands drottning. Häftigt, men för Marilyn betyder inte USAs president mer än ett föräldralöst barn i Uganda. De var i Örebro för ett och ett halvt år sedan då jag var med på den konserten i Seths skola. Jag minns att jag grät hela konserten och jag grät mycket igår också. 

Hon gör - på riktigt - inte skillnad på folk. Men hennes hjärta är hos de försvarslösa som behöver hjälp att bli självständiga, älskade och fria. De har startat program som hjälpt kvinnor och barn som fått sina ansikten deformerade av män (tex fått läppar och öron avskurna) så de fått plastikkirurgi och fått tillbaka öron och läppar. Det är plastkirurgi som används på ett vettigt sätt!!!! 

Hon och hennes familj har blivit hotade till livet flera gånger, men Gud har beskyddat dem på ett mirakulöst sätt. Tex höll en soldat ett gevär mot hennes mans huvud och tryckte av, men geväret klickade varje gång han försökte. När soldaterna (gerillan) hörde att de var pastorer flydde de därifrån. Hm... det låter så platt när jag återberättar... Får du möjlighet att lyssna på henne någon gång, gör det!! Eller någon av Watotokörerna. De är i Sverige i höst! 

Allt hon och hennes familj gör är för Gud och människors skull. Vilken sann förebild! Hon utstrålar Guds kärlek och lever som hon lär fullt ut. Så vill jag också vara :). 

Dagen igår har satt djupa spår i mig, men jag kan inte sätta ord på det än... 

Marilyn.



Kvällen avslutades med bön och lovsång (efter en sista predikan av Marilyn). De skjortklädda killarna kom in med silverfat där dessa låg och vi fick ta varsin:
Godisar.


Ett jättefint halsband. På hjärtat står det "sister". Wow! Vilken generositet och man kände sig verkligen så bra bemött och behandlad!!

Nästa år kommer vi åka på Celebrate Her igen (8:e oktober den gången). Och du är välkommen med!!!! (Om du är kvinna då ;) ). 

Som sagt, det är svårt att sätta ord på dagen men jag är så glad att jag kunde åka dit och vara med hela dagen trots att Seth var på akuten halva natten (jag sov ju knappt inget innan de kom hem) och vi gav oss iväg tiiiidigt. Och jag är glad att jag fick dela den upplevelsen med en vän! 

Idag är det Stefans tur att va iväg och jag och barnen är hemma :). 

Stor stor kram!!!


Influensan och akuten

Jodå det är influensan han fått vår älskling och troligtvis var det vad Tess hade förra veckan också. Vi hoppas på det iaf så hon inte blir sjuk igen. Symtomen är desamma iaf. 

Jag var i kontakt med VC i em. Han var nämligen riktigt dålig på fm med 40 graders feber och svårt att andas. Han har nästan ingen röst och har ont förstås. Vi fick dock ned tempen och andningen blev bättre strax innan jag pratade med VC. Men nu ikväll är det sämre igen så Stefan och Seth är på barnakuten nu. Stackars Seth. Han är genuint ledsen och förtvivlad nu och det ska mycket till för att han ska bli det. 

Hoppas de får hjälp (antagligen genom att få andas in medicin) snabbt så de inte behöver sitta hela natten. Det gör ont i mammahjärtat...

Seth med 40 grader i temp.

När han piggnade till lite mitt på dagen orkade han spela lite Skip Bo och så åt han lite sallad. Yey!!!


Katten var med :). Förstås.

Tess har haft en härlig dag på förskolan iaf!! När jag lämnade henne kom en fe och mötte henne!

Och gav henne en strut med majskrokar i och önskade glad alla hjärtans dag! 

 Jag gillar hennes förskola så mycket! De är amazing på alla sätt där!!!

Nä, jag har svårt att fokusera. Tycker inte om att inte va med på sjukhuset och höra vad de säger. Är ju van att va den som är med... Men det är bra att Steff är med ikväll!!! 
Så nu önskar jag dej en fin kväll och en bra helg!!!!
Kram 

Sjukstuga igen

Min älskade skrutt är sjuk. När vi kom hem från skolan fick han ta tempen och mycket riktigt så hade han feber. Han har ont i halsen och har knappt ingen röst just nu. Gubben. Han har varit ledsen ikväll så han har det nog riktigt jobbigt i kroppen. 
Det som är tråkigt i kråksången är att Olof och barnen skulle kommit ikväll och stannat över helgen. Men nu blir det inte så. De har nyligen varit sjuka och vill inte bli smittade och Seth är för hängig också. Trist, men så är det ju med livet... Det blir inte alltid som man tänkt och man får bara "gilla läget". 

Känns som att det är "vabbruari". Vab förra veckan och vab denna vecka. 

Nu till något helt annat...
Hur gick det till att Tess har skruvlockar? Ingen annan av oss har ju lockigt hår. :).


:).

Hon älskar när man läser böcker för henne. Och det gillar den bilälskande mamman. (Men ibland blir jag trött på att läsa "god natt Alfons Åberg ;) ).

Ikväll när vi läste gjorde hon så många roliga miner så jag försökte ta kort på det, men jag fick inte riktigt med någon av dem tyvärr, men det blev goa bilder ändå. 






God natt och kom ihåg att du är älskad och värdefull!! 


Min Stefan

Idag vill jag hylla och celebrera min älskade!!! Idag fyller han 39 år. Ett år kvar tills han blir "gubbe" :). 

Jag är så glad och tacksam för att han är min. I år har vi varit gifta i 15 år och tillsammans i 17. Vi har känt varandra 19 år. Wow. Tänk att få dela livet med sin bästa vän! 
Stefan är omtänksam, harmonisk, målmedveten, envis, kärleksfull, tålmodig (japp det är han med mig och barnen), rolig och min stora kärlek. 

Tacksam beyond words!!!

Vi började dagen med att fira honom på sängen, som sig bör.

Han fick kaffegrejer, biobiljett från Seth för att gå på bio med honom och tuggummi från Tess. Och så en inbunden "The Messege". 


När Tess somnat ikväll spelade vi spel med Seth. Såååååå mysig, fnittrig stund.


Älskade unge!!

Nu ska Stwfan och jag dricka egenmald finkaffe.

Grattis min darling!!!! <3

Tacksam

God kväll! 
Nu har jag landat hemma efter en full dag på jobbet, utvecklingssamtal med Seth, hem laga middag, åka till keramiken och sen hemma nu då. 
Men alltså vad jag känner mig glad att gå unna mig detta att åka till keramiken varje tisdag. Så tacksam!!! 

När jag hämtar barnen så hämtar jag alltid Seth först så följer han med in till Tess. Idag träffade jag en av seths klasskompisars mamma på skolgården och stod och pratade en stund. Seth gick in till Tess ändå och när jag kom såg jag detta genom fönstret:
Jag vet det blev suddigt och man ser inte, men Seth hjälpte henne med ytterkläderna. 

Här fick de syn på mig så jag fick inget bra kort tyvärr. 
När jag lämnade barnen imorse ville Seth följa med och lämna Tess och det fick han förstås. När binda hej då kramade hon Seth och sa "älska dej". Vad glad han blev!!! Han sa detsamma till henne förstås :). Så glad och varm jag blir i hela hjärtat!!

Det var en galet fin himmel ikväll igen.
Så vackert!

I Love this!!! 

Nu önskar jag god natt :).
Kram 

Bilder och åter bilder

Halli hallå! 
Imorse när jag lämnade Tess på förskolan sprang hon mot en av sina "fröknar", "Fis", som hon kallar Louise :). Hon kramade om henne och vinkade till mig och sa "hej då". Hon har saknat sina "fröknar" och sina kompisar. Det känns så bra i hjärtat att hon trivs och mår bra på förskolan och att hon saknar det när hon är sjuk. 
 
Glömde visa ett par bilder från igår... Vi har köpt nya hyllor till henne och med det också nya lådor. Hon tömde en låda, satte sig i den och sa "god natt" :). 
Seths filt som han fick av gammelmormor Britta, när han var nyfödd, användes till täcke :). 
 
När jag hämtat upp barnen efter jobbet och vi var på väg hem var det en helt fantastisk himmel. Seth plockade upp min telefon och fotograferade när vi åkte i bilen. I LOVE himlen när den ser ut såhär!! Gud är en helt fantastisk konstnär och jag får på något sätt sådan frid i själen när det ser ut såhär i naturen!
 
 
 
Tess har pysslat idag på förskolan.
Så fint!
 
Buset i blicken är tillbaka - äntligen!
 
Tröttfia.
 
Seth "pruttade mage" innan hon skulle sova. Det skrattet... önskar jag hade det på film...
 
Mina älskade barn!
 
Nu önskar jag dej en bra kväll! Själv ska jag faktiskt borsta tänderna, krypa ner i sängen och titta på Criminal Minds. Skönt! 
 
Stor kram till dig min vän!!!
 
 
 

Helgen

God söndag!
Hur har din helg varit? 

Vi har haft fullt upp. Iaf igår. 
Bla var det kalas för Cornelia som fyller 10 år i veckan. 
Musik, diskolampa, musikstopp och lite olika lekar. Härligt!!

Denna lek, "tuggummit", har jag aldrig hört talad om men barnen gillade den mycket!!

Jonas var fint pyntad :).

Sara hörde av sig och undrade om vi ville Mellomysa med dem. Egentligen är det svårt med Tess, eftersom vi måste hålla stenhårt på rutiner osv kring hennes sovning. Men vi ville så gärna få komma ut hela familjen en kväll för en gångs skull. Så vi chansade (och betalar priset idag). Men trevligt var det :). 

Sara!

Jag försökte ta ett kort på barnen, men det var svårt ;)

Sara tog ett kort precis innan vi åkte hem.

Idag har det varit lugnare. Tess är galet trött, klängig och gnällig. Men vi får skylla oss själva. Samtidigt sover hon ju så dåligt så hon är ju alltid väldigt trött- även när vi är hemma på kvällarna. 

Idag har hon iaf valt kläder själv. 

Då ser man ut såhär. 


Vi gick ut en kort kort stund så hon fick känna solen innan middagsluren. 
Cornelia och Sebbe var ute också. 

Den här Trofast förvaringsgrejen har vi sålt idag. Roligt gömställe tycker Tess. 


I em ska Seth och Stefan på kalas och Stefan har blivit tillfrågad att hjälpa till med lekarna. :) Haha. Ska bli spännande att höra hur det går! 

Jag önskar dej en bra vecka!!
Kram

Jag önskar dej en HÄRLIG helg!!!

En vanlig dag hos oss :)

Med detta vill jag önska dej en härlig härlig helg!!! 

Dåligt men nu bättre.

Hej hopp!
Hur har du det? 
 
Här hemma rullar det på. 
Igår var Tess rejält dålig och det märktes på humör och allmäntillstånd. Stackars liten. Under natten till igår hostade hon och var vaken flera timmar. Framåt morgonen satte jag henne i mitt knä så hon skulle komma till ro. Då fick vi ett sånt där härligt moment. Vi tittade på varandra och log och då sa hon "älska dej". Ooooooo jag blev varm i hela kroppen. Hela natten av sömnlöshet och jobbighet rann liksom av. 
I övrigt minns jag inte så mycket av dagen faktiskt... Det är nästan som ett töcken för jag var så trött och Tess var så trött och dålig. Det var ingen bra dag iaf...
När Stefan kommit hem från jobbet åkte jag till keramiken. Jag kunde inte vara där i tisdags så då fick jag vara där på onsdagen istället. Roligt!! I LOVE IT!! Milla, som jag är hos och numera hyr in mig hos, är en otroligt härlig människa och så duktig på det hon gör. Jag är glad att jag får vara där och jag mår bra när jag är där och får skapa i lera. Det är en barndomsdröm för mig :). 
 
Idag har jag jobbat (och därmed fått sova inatt halleluja) och Stefan har varit hemma med Tess. Han och Tess blir hemma imorgon också. Hon har varit piggare idag, men låter som hon ätit sandpapper - eller något. Hon är så hes och det låter vansinnigt gulligt när hon pratar och skrattar. Hon har uppenbart ont i halsen för hon gråter när hon hostar så det är ju synd om henne. 
 
Men som sagt. Piggare idag och orkade le lite bakom nappen. 
 
Hm... ska man sitta såhär på bilen?
 
Ja, just det. Jag fick en bild och ett sms från Stefan idag, som visade detta:
En sked, som Tess brukar äta med. När hon tittade på den sa hon:
"Pappa, mamma kamas". Hihi. Jasså är det så vi ser ut haha, Gosfia.
 
Ikväll har äääääntligen Vips börjat igen så Seth har varit där och haft tårttävling och ätit tårta. En glad och kvittrande kille kom hem ikväll. 
Han är ju också go... En klasskompis till honom har flyttat ett par hus bort tillsammans med sin pappa. Så när det är pappavecka är hon ju i närheten. Igår frågade hon om han ville följa med och handla i affären som ligger 100 meter härifrån. Så han följde med, bar varorna, packade dem i påsen och bar hem dem till henne och följde henne alltså hem. Alltså den killen... Har jag närt en gentleman vid min barm månne? 
 
Ja, jag kan förstå att det känns som jag skryter över mina barn, men de är så härliga! De har sina sidor, som vi alla har förstås, men i grunden är de så goa och roliga. Jag ÄR stolt över mina barn och jag tycker på riktigt att de är härliga människor och kan förundras över att just vi fått dem! Det känns som att världen faktiskt är lite ljusare och finare tack vare att de finns i den. Vi kämpar med saker som alla andra, men vissa saker vill jag inte lämna ut, eftesom det inte är mitt att lämna ut. 
 
Ja, ja... En annan sak jag gjorde idag var detta:
Jag tog en vit mugg och färgade den såhär. En kul idé jag fick från ett inlägg på facebook. Seth tyckte det var fint och vill ha likadant men i blått och vitt (förstås) haha. Det ska jag nog kunna ordna. 
 
Nähäpp, nu önskar jag goder kväller! 
Kram kram
 
 
 

Joråsåatte...

Hej hej hallå. 
Uj vilken natt det blev. Precis när jag somnat vaknade Tess och hostade - och jag kände igen det direkt. Krupp... Seth har ju haft det och fått åka in och andas adrenalin och cortison. Det var Stefans natt egentligen (vi tar varannan nu när vi båda jobbar) men jag tog med henne till vår säng så fick han sova på madrass i hennes rum. Eftersom han precis börjat nytt jobb tyckte jag att jag tar vab idag och imorrn så får vi se sen. Så därför tog jag natten. Vi har sovit med upphöjd huvudände och med ett öppet fönster. Burr. Hon har haft tungt att andas men hon sov ändå en del. (Jag antar att jag också sov en del även om det inte känns så...).

Sen har vi varit hemma. Vi skjutsade Seth till skolan på morgonen förstås. Han har idag åkt slalom för första gången. Klassen har varit iväg! Jättekul och han gillade det :).
Tess och jag har i övrigt tagit det lugnt och hon har varit ledsen och gnällig på ett sätt som inte är likt henne. Ikväll har hon kräkts och har hög feber. Jag hoppas det är host och feber kräk och inte magsjuka... Stackars liten.
Inte för pigg...

Nerbäddad när balkongen fick va öppen en stund när hon hostade som värst idag.

Hon orkade leka en liten stund med några dockor. 

Nu ber jag om att Tess ska va frisk, inte ha krupp eller magsjuka och få sova gott hela natten och vakna frisk imorgon. Amen.

Stockholm tur och retur

Imorse klev jag upp tiiiiiiidigt. Eller i och för sig, efter en dålig natt med Tess så vaknade hon 5:20 så jag var ju redan vaken när jag skulle gå upp vid 5:40. 
Jag tog bussen till tåget och mötte upp min kollega för att åka till Stockholm. Där var vi på en föreläsningsdag om sömn och stress. Så bra och intressant!!!
När vi skulle hem var tåget försenat pga lokfel. Trist, men nu är jag hemma igen i alla fall. Skönt det!!!

Stefan har börjat sitt nya jobb idag. Spännande!! Det kommer nog bli bra det här! 

Hoppas din start på denna vecka varit bra!!! 

Kram 


RSS 2.0