Ryggskott och "ledigt"

Jo, men vad sägs om ett ryggskott på det? Jo man tackar... 
Jag skrev ju igår att jag fick så ont i ryggen efter promenaden. Jag har haft ont ett tag men det blev så mycket värre igår. Så idag ringde jag en naprapat; Johnny Sellven, Nollnitton och fick komma nu ikväll. Vilken service!
Han var jättebra. Han konstaterade ryggskott i ett problemområde i min rygg. Bäckenet är ju inte riktigt som det ska efter alla komplikationer som blev 2010 när Silas föddes. Det finns ju att läsa om här i bloggen från maj till oktober ungefär, (2010) i arkivet. Och så har jag ju en whiplash sedan en frontalkrock när jag och min bror åkte bil 1997 och så lite (läs mycket) foglossningar under tre graviditeter på det. Och så en hjärnskakning i februari i år som också gav en smäll i nacken. Ja, du hör ju. Och dessutom går jag ju och bär Tess på höften en hel del under dagarna och det är ju inte så bra med snedbelastning och allt. Men jag fick bra hjälp iaf och ska dit nästa vecka också. 

Lite typiskt att jag fick ryggskott nu, men det passar ju aldrig bra. Inger (svärmor) ringde för ett tag sen och frågade om hon skulle ta barnen lite under lovet, så vi får sova. Hon är ju lärare och är också ledig denna vecka. Oj oj. Ett sådant erbjudande tackar man inte nej till. Så hon kom hit idag och imorgon åker vi till vänners stuga i Avesta och ska bara njuta av tystnad, natur, varandras sällskap, böcker och filmer. Helt fantastiskt!! 
Det blir första gången vi lämnar Tess över natt. Hoppas det går bra. Hon hostar fortfarande mycket på nätterna och styr runt som alltid, men vi hoppas och ber att det ska gå bra. 
Jag känner mig som på julafton, alldeles pirrig och fylld av förväntan att få sova, äta och prata och läsa (jag äääälskar att läsa) osv. 

Stor stor kram 


Höstfest

Halloj i höstrusket.
Hur har du det??
 
Idag gick den årliga höstfesten av stapeln. Ja, årliga och årliga, men vi hade en förra året och eftersom vi haft en i år också, så är det numera en tradition :).

Vi var hos grannarna idag. Härligt härligt.
Barnen åt grön pasta och korv, som såg ut som fingrar. Vi vuxna åt potatiskroketter och fläskfilé. Inte illa. Glömde ta kort på detta dock. Det blir massor bilder idag och alla är suddiga, tyvärr. Min telefon är ju på lagning, så nu har jag en gammal telefon och bilderna är jättesvåra att få bra. Tyvärr. Men jag kör på ändå.
 
Sebbe hade gjort dekoration.
Sött.
 
Alex dekorerade lite. Hon är duktig på sånt!
 
Efter middagen bjöds det på:
Favorit i repris :).
 
Bakelse, som inte är så fina, men goda.
 
 
Barnen har hjälpt till att göra fingrarna. :)
Cornelia, den fagra.
 
Sebbe den coola. (Och bredvid honom... eh, Seth den bleka och skeptiska).
 
Seth, den underbara.
 
Tess den goa.
 
Jonas den förskräcklige.
 
Alexadra den väna.
 
Stefan, den galna.
 
Mia, den knasiga.

Ja, det var hela gänget som hade höstfest...
 
Mmmm, gott med kattbajs.
Ja, jag vet att jag är omogen, men ibland måste man få va det också. 
 
Förra året kunde han inte smaka, trots att det är chokladbollsdeg och jättegott. Han fick kväljningar, men i år testade han och tyckte det var gott :). 
 
Vi har hunnit med lite mer idag också, faktiskt. Såsom att hämta ner vinterkläder från vinden. 
"Mösch" (mössa på Tesspråk.)
 
Tess har ritat på golvet i vardagsrummet. Oh, så bra.
 
Seths ishockeyhjälm testades. 
 
Jag och Johanna var ute och gick hela förmiddagen. Oh, vad härligt det var. Dels var det härligt väder och varmt, trots att det är i slutet av oktober. Sen självklart var det så härligt att få tid att prata och prata och prata med Johanna. Hon är så klok! Och varm!! Tyvärr fick jag ont i fogarna pga att vi gick läääänge och min rygg har ju inte varit så bra på sista tiden, så nu sotar jag för det. Har jätteont och kan knappt sätta och resa mig. Men det går nog över till imorgon. 
 
Igår hälsade vi på ett par härliga, fina vänner i Västerås. Jacob, Frida, Joel och Jonathan. Joel var inte hemma och Seth var hos en kompis och lekte. Men vi övriga sågs och hade en jättebra dag. Härliga samtal, skratt och mat. :)
 
Fina gänget.
 
När vi åkte hem var solen sådär konstig... eller konstig, men man kunde titta in i den utan att bländas. Jättekonstigt ljus. Jag tog kort förstås, för sån är jag.
Det blir ju aldrig lika på bild, men det var coolt. Här är solen bredvid en lastbil. 
 
När vi hämtat upp Seth stannade vi till och köpte kebab. Jag kände inte för att sitta kvar i bilen med barnen när Stefan var in och köpte kebaben, så vi gick hem. Och upptäckte att jag inte hade med mig någon nyckel...
Oh, så roligt att vänta...
 
Mmmm, vänta vänta. Nä, vi går in till grannarna istället :).
Så det gjorde vi och störde dem mitt i maten. Tess gick fram och satte sig på en stol, som om hon var hemma, och sa "Gukka" (gurka) och fick förstås det och satt och åt glatt. Haha. De känner sig hemma där barnen.
 
Det var iaf gott med kebab sen när Stefan kom hem. :)
 
Ja, just det. Idag när jag gick hem från Johannas och min promenad, såg jag detta höstlöv.
Jag tycker det ser ut som ett hjärta och tog ett kort, förstås :). Jag tänkte på en vän samtidigt och skickade det till henne :). Alltså, inte lövet utan bilden. 
 
Det är ljuvligt att vara lediga tillsammans alla fyra. Som en lördag hela veckan. Jag njuter i fulla drag!!!

Stor stor kram.

Host host

Hm... Sitter i soffan med Tess i knät. Hon hostar och hostar trots hostmedicin och upphissad säng. 
Vi var hos läkaren idag, eftersom hon hostat sig igenom nätterna de senaste två veckorna. Men hon är inte sjuk i övrigt utan hostar "bara". Nu är hon dock ledsen och har ont någonstans också. Stackars liten. Så nu sitter vi här, eftersom hon hostar mindre när vi sitter och hon lugnade ner sig när vi gick ut hit.

I övrigt har det varit en bra dag. Har fått lite gjort här hemma, som jag inte hunnit med förut och det är ju skönt.
Sen har det hänt lite som både är roligt och tråkigt.
Det roliga är att Stefan fått jobb!!! Så skönt!
Någon gång i februari börjar han på nya Ica Maxi här i Örebro, några hundra meter från vår lägenhet. Så skönt att det ordnat sig och han har ju verkligen trivts när han jobbat på Ica nu i höst. Det blir Ica Special han kommer jobba på. Det känns jättebra.
Det som inte är så roligt är att han inte kommer kunna vara med på VM i Falun, som han jobbat hårt med över ett år - om inte Gud gör ett under. Men det är utifrån att han börjar jobba strax innan vm börjar, som gör att det inte fungerar. Du som följt mig länge vet att han är en av tre i ledningsgruppen för kaplanprogrammet som kommer vara under vm. Det är första gången man har ett fullt kaplanprogram i ett mästerskap i Sverige, så det är rätt stort och han har lagt ner mycket energi och timmar på det. Så det är riktigt tråkigt!!! Faktiskt en stor sorg att det inte blir av. 
Men som sagt, samtidigt är det oerhört skönt att han fått jobb!!! 

Avslutar med en bild...
Tess tidigare idag när hon trött vilade i soffan en stund.

Nu hoppas jag hon kan somna om snart så vi får sova lite inatt. 
Kram kram 

Rik

Tja... Det här med att ändra tid är inget jag gillar, men det ändras ju inte för att jag gnäller så jag ska sluta göra det... Snart... Men BLÄ! 

Imorse gav vi oss iaf iväg till Avesta. Det var allt annat än Blä kan jag säga. 
För ett tag sedan skulle vi till våra vänner Tackerudhs och Neffs men så fick ju Tess höstblåsor och var jättesjuk. Så idag träffade vi dem istället! Och vi började i kyrkan! En av mina absoluta favoriter!!
Vilken boost det är att komma dit. Många kramar, många vänner, mycket glädje och kärlek. 

Sen iväg till Neffs för middag.
Curtis, the pizzabagare.

Therese, the bakerska.

Pojkarna, the legobyggers.

Flickorna, the trötters.

Oh vad härligt det var!



Det blev härlig dans av barnen. Haha helt ljuvligt! 


Sen kom Tackerudharna och fikade! Så roligt!!!
Jag är sannerligen rik!!! Vänner i massor igår och vänner i massor idag! Så viktigt att påminna mig om alla dessa underbara och hur rik jag är!!!

Jonas och Ulrica.

Suddiga barn.

Härligt suddigt kaos.

Mindre kaos...

Tjejerna!

Nu somnar jag snart med en känsla av tacksamhet!!
Stor kram

Härlig dag

Det blir ett kort inlägg...
Har haft en härlig dag med mycket vänner!!!

Träffade Oscar, Elina och Alma på förmiddagen och åt lunch. Sååå härligt och sååå fina vänner!!!




Hem igen och kaffiserade med grannarna :). Har ingen bild på dem dock... 
Jag skulle på kalas och "hade inget att ta på mig". Självklart har jag hur mycket som helst men hade en sån dag då allt kändes tråkigt. Så jag fick låna en urfin klänning av Alex. Fick ingen bra bild på dock...

Så åkte jag iväg på kalas hos Johanna. Hur kul och mysigt som helst. 

Suddig bild på ett härligt gäng tjejer.


Therese och jag.


Johanna och jag.

Jag summerar denna dag som en glad, varm och härlig dag!!!

Nu hoppas vi på bra sömn imorrn bitti. Det här med att dra tillbaka klockan när man har barn som vaknar mellan 5 och 6. (Blir ju mellan 4 och 5 imorrn). Nja, inte för kul. Men imorse fick jag sovmorgon till 9 för Stefan tog morgonen, så jag ska inte klaga!! Och så kan man undra vad jag gör vaken när nu klockan är sent... Ja, så god natt!!!!

Vänner

Idag åkte vi direkt från jobb och skola till våra vänner i Vedevåg. Väldigt mysigt och härligt! Linda och jag har ju känt varandra sedan vi var 10 år och nu bor hon och hennes familj fem mil härifrån :). Så gott!!!

Min vackra Linda!! Inside out!!!


Och god mat bjöds vi på dessutom. 

Tess var nöjd :).

Nu sitter vi och fredagsmyser i vår soffa efter en härlig em!!

Hoppas du får en härlig helg min vän!!!!
Kram

Depåstopp

Idag var en sådan dag igen, då Stefan varit borta (är inte hemma än) och jag hämtade barnen ganska sent och så skulle Seth till Vips direkt efter skolan. Som tur var kunde jag sluta liiiite tidigare, så vi cyklade till Fröken Brogrens veranda för ett depåstopp innan jag släppte av Seth vid Vips och Tess och jag cyklade hem. 

Väldigt mysigt faktiskt! Jag har de bästa barnen i världen!! Bara så du vet ;).
Seth är ju inte jätteförtjust i att va med på kort längre... Men här ställde han ändå upp :). 
 
Tess och jag delade på denna smarriga pumpa och Seth åt en egen bakelse, som han alltid gör när vi är på fik. 
Älskar Fröken Brogrens - om nu någon missat det hihi. 
 
Jag måste också bara säga att det är sån lyx att ha grannar! Igår var Stefan hos en av våra grannar, i ett annat hus men ändå, på fotbollskväll med ett gäng killar. Själv satt jag här hemma med Alex och myste och pratade tills det var dax att sova. När hon gick hem traskade hon ju bara över de få meter det är mellan våra dörrar. Det är en enorm lyx att bara kunna hänga en stund och sedan gå över i strumplästen till sin egen lägenhet. Jag är verkligen välsignad. 
 
Nu önskar jag dig god natt. Och så ska jag fixa lite te och knäckebröd till mig och Steff, som snart kommer hem igen. 
Kram kram

Lovisa, gnäll och keramik

Har man en fantastisk svägerska eller!!?? 
Idag hörde nämligen Lovisa av sig och sa att hon hade ett uppdrag på mitt jobb (hon är teckenspråkstolk) och frågade om hon kunde titta förbi. Och självklart kunde hon det! Oh, så mysigt att få sitta ner och prata en liten stund, tyvärr hann vi inte så länge, som man skulle vilja, men en liten stund är bättre än ingen stund. Och kolla vad hon hade med sig till mig! 
 
Bästa chokladen och en bok!!! Lycka! Jag blev så glad och rörd! 
 
Vacker både inuti och utanpå denna människa!!
 
I övrigt har det varit lite tung dag, så jag är lite låg ikväll och inte bästa sällskapet. Tur det är fotboll på tv då :).
Jag försökte mig på att ta en kaffe efter maten, i min egengjorda kopp och la dessutom ut det på instagram. 
 
Men jag hade en gråtandes Tess bredvid mig, så det blev inte så mycket att sitta och njuta av kaffet, utan mer att försöka lägga henne. Och det tog i sig över en timma trots att hon var så trött så trött. Stackars liten. Och inte jättebra för mitt humör heller, när man redan är lite låg. Inte för att hon märker av det, men Stefan gör ju det när hon väl somnat och jag kommer ut och är helt slut.
 
Men men. Nu sitter jag här igen med en kopp kaffe och lite pepparkakor. Smaskens.
Kopp och fat är i någon typ av grön färg och bilderna gör dem inte rättvisa. Fatet är grönt med lite brunaktiga flammor. Låter ju inte så snygg, men är väldigt snyggt. 
 
Nu har jag fått dricka mitt kaffe i lugn och ro och börjar komma ifatt. 
Det är ju såhär att varje em när jag kommer hem så är Tess på mig och är gnällig, vilket inte är så konstigt eftersom vi alla har långa dagar. Dessutom hade hon sovit alldeles för lite idag - igen. Så från det att jag kommer hem, tills hon somnat så hinner jag inte tänka en tanke klart. Det är påfrestande och påverkar mig. Nu kan man tänka att Stefan borde ta henne då och ja, visst försöker han, men så fort jag finns i närheten ska hon vara med mig och alla i hela huset får höra missnöjet annars... Det här är egentligen inget problem, eftersom jag älskar min Tess och vill ha henne nära. Jag kommer sakna när hon inte vill vara nära mig längre. (Tack och lov för att Seth fortfarande också vill sitta nära och kramas, för jag kommer sakna det jättemycket om han inte vill det mer sen.) Men ibland, när man haft en tuff dag på jobbet, så behöver man få andas, tänka klart en tanke, kunna prata lite med Stefan och Seth, gå på toa själv osv. Så nu sitter jag här, andas, dricker kaffe, pratar med Stefan, bloggar, tänker färdigt flera tankar och mår bättre och bättre för var minut. 
 
Ja, så var det med det!! 
Och igår var jag ju på keramiken. (Millas keramik. Gå gärna in och kolla hennes sida http://millakeramik.se Hon gör sjukt fina grejer, som hon säljer. Dessutom är hon sjukt trevlig!!!) Jag mår så otroligt bra när jag är där. Vi är fyra stycken som går på kursen och så är Milla med och hjälper till och visar. Jag har två gånger kvar, men efter jul kommer jag fortsätta och det känns så roligt!! När jag håller på med keramiken är jag verkligen där och då och tänker inte på annat, utan har fokus på det jag gör och att prata med de andra. Så skönt! Om du gillar keramik och att dreja eller tror att du skulle kunna gilla det, så gå en kurs hos henne. Det är toppen!!
 
Kram kram

Trasig telefon och sång

Hejsan igen. 
Hur har din helg varit?
Jag har känt mig lite "handikappad", för min telefon fungerar inte. Vad lustigt det är att jag blivit så van vid att ha telefonen och ha tillgång till internet, facebook, instagram osv var jag än är. Nyttigt, men trist att va utan. Jag ska lämna in den imorgon så hoppas jag får tillbaka den snart. 
 
Idag åkte vi till Lindesberg och gick på gudsjtänst där. Det var vännen Sara, som predikade och det var en härlig gudstjänst med härlig lovsång. 
Tess har, både idag och igår, sovit ca 20 minuter på förmiddagen, så hon har varit bra trött när kvällen kommit. Idag fick jag hjälp av Seth, Cornelia och Sebbe att hålla henne vaken och på gott humör. Skönt! 
 
Idag har jag sjungit mycet på denna sång. Den är så bra och trösterik!!

"När jag ser din himmel dina fingrars verk

Stjärnorna och månen Du fäste där

Vad är då en människa

Att du tänker på mig i min nöd?

Jorden har du ställt på stadig grund

Himlen har du spänt ut som ett tält

Vad är då en människa

Att du tänker på mig i min nöd?

 

Men jag vet, Du hör bön

Minsta suck, når ditt hus, Herre

För jag är trygg, i din famn

Alltid nära, led mig!"


Erik Tilling

 

När jag sjunger på sånger, som betyder mycket för mig, så vill jag dela med mig till dig och jag hoppas du också kan få något av den!

Nu önskar jag dig en bra vecka! 

Kram 


Home sweet home

Hejsan.
Nu är vi hemma igen! Vi har haft sköna dagar hos mamma och pappa!
 
Jag tänkte att jag börjar med en bild på Seth, som visar före och efter klippning... Ser knappt ut som samma kille.
 
Väl hemma började vi packa upp alla Gekåsgrejer, som vi köpt. Tess gillade en av de stora "påsarna" väldigt mycket och har lekt titt ut i den och lagt sin docka i den för att sova osv osv osv. 
Titt ut.
 
Sov gott.
 
 
Haha, så måste jag visa ett kort på fräschingen Tess, som har stil när hon äter. Vilket bordskick!!
Passar bra på en nobelmiddag. :)
 
Killarna drog iväg på hockey i eftermiddag och jag och Tess hängde med Therese. Så nice!! Killarna var bra nöjda, eftersom Leksand (äntligen) vann. Jag fick detta kort skickat till mig och det syns hur nöjda de är :).
Mina grabbar, som jag älskar så sjukt mycket!!
 
Hoppas du haft en fin lördag!
Stefan och jag har suttit och tittat på "Så mycket bättre" tillsammans för första gången. Jag har inte följt det tidgare. Jag tittade lite ibland när Laleh var med, men inte mycket mer. Men nu, när både Carola och Ola Salo är med, så är det självklart att vi tittar. :) Och det var jättebra! Kul!! 
Ha det gott min vän!!
Kram
 

En dag i Kisa

Halli hallå! 
Oh idag har vi haft en soft dag! Så skönt att få va hemma hos mamma och pappa - som alltid.

Vi har hunnit med att gå på "stan", köpa världens godaste wienerbröd som görs här i Kisa, hälsat på min mormor och morfar och fått en mysig pratstund med dem, klippt Seth!!!! lekt och nu ska vi fredagsmysa när Tess somnat. Seth fick köpa chips och dricka och det blev dillchips och julmust. Haha. Så kan det gå!

Seth hittade blommor på väg ner till Kisa och ville ha med dem på kort. 


Tess hittade denna på Hjärtat (second hand) och jag var så sugen stt köpa men vi har inte plats för den...
Sen åkte seths lockar av...


Oj vad mycket hår.


Så fin!

Resultatet:
En ny kille.

Tess gillar att leka med lego har vi märkt...




På väg hem från mormor och morfar ville jag ta kort på oss. Det gick ju sådär...


Kan vi försöka va lite normala? frågade jag...

Det gick ju bra...


Ja ja, det är väl såna här vi är helt enkelt!

Nu sover Tess och jag ska gå ner till mina killar!
Mamma och pappa är på konsert i kyrkan ikväll så vi får mysa själva.

Kram kram och tack för att du hänger här inne med mig!!




Ullared...

Hej igen min vän!!
Kl 4:30 gick Stefan och jag upp och lämnade barnen hos mormor och morfar. Vi var trötta efter ytterligare en natts dålig sömn då Tess har en tråkig och jobbig hosta, men vi var också glada! Vi drog iväg till Ullared för att gå på Gekås. Oh the joy!! Båda vi tycker det är jätteroligt!!! 
Det var fantastiskt skönt att få spendera en dag tillsammans! Vi har skrattat, shoppat, ätit, pratat, skrattat och - sa jag det? - shoppat. Vi har även levt livet "on the edge" (mycket internt skämt, men ack så roligt för oss). Nu är vi tillbaka i Kisa och barnen hade julafton här med nya kläder och lite annat. Så roligt!! Och tack mamma och pappa som tagit hand om barnen!!!

Nu lite bilder...
4:50 genom Kisa... Mörkt och regnigt. Jag gillar att gå upp tidigt och ha ett utflyktsmål såhär som idag! Jag gillar bilfärden mycket!!

Härligt att dagen komma och när det blir ljusare och ljusare. 


Oh så roligt detta är!!!
Jag hoppade nästan in :)

Viktigt att ta kort på vagnsnumret om vagnen kommer bort av någon anledning. Varför bilden är upp och ner vet jag inte...

Redo.


Vi kunde iaf inte klaga på mycket folk när vi kom. Det fyllde på förstås, men det var hanterbart hela tiden vi var där.


Matpaus!


Jag har ju ont i ryggen nu och tog ett par riktigt bra skor. :) Inte den snyggaste kombon till min tunika men ack så sköna och det var skonsamt för ryggen!

När vi kom hem igen välkomnades vi av två fina, glada barn! 
Tess med nya "Kitty" pyjamasen och älvvingar och prinsesskjol. Mamman kunde inte hejda sig :).


Seth i en efterlängtad skinnjacka som han önskat sig i ett år. Pappan kunde inte hejda sig....:)


Mamma har skickat bilder under dagen och det gillar jag!!! Bla fick jag denna:
Mysmorgon!!

Jag är så glad för denna dag då vi fyllt på med vinterkläder och köpt julklappar och så. Fantastiskt skönt och bra!!

Hoppas du haft en bra dag!!! Kram 




Äventyr?

Hej hej.
Nu är vi på väg mot Kisa för lite ledighet. Mamma och pappa ska vara barnvakt imorgon. Får berätta mer om det imorrn :).

Igår kom Seth hem med denna fina, som han gjort av ull på syslöjden. Den är blå-vit (såklart då han är Leksing, som sin far). Och så har den ett svärd och en sköld för det är ju även en riddare. 
Fantasin är det inget fel på :). 

Jag har ju glömt att visa denna fina blomma vi fick av mamma och pappa när de hälsade på i fredags.
Älskar orkidéer!!! 

Ja, nu drar vi ut på äventyr då. (Haha det är inte särskilt spännande - men kul).


Önskar dej en härlig kväll!!!



Kooooooona (skorna)

Hm... Säger inget mer hahahahahaha


Nu sover hon gott. (Hoppas jag. Inatt sov jag ca två timmar och hon sov inte särskilt bra heller utan låg vaken två timmar... Och innan det var hon så orolig. Så nu slutar vi med mjölk igen och hoppas hon mår bättre. Att hon börjar sova bra tror vi nog inte, men kanske okej.)

Kram kram 

Vår söndag

Nu är ordningen återställd. Stefan är hemma igen. :)
Det har hänt något med min rygg så jag har jätteont och kan knappt lyfta Tess eller böja mej ner. Vet inte vad det är. Jag har ju en whiplash sedan en bilolycka, men jag vet inte om det är den som spökar. Har svårt stt tro det...
Nåja, värken har gjort mig off idag iaf, men det är väl inte så konstigt...

Vi har ändå haft en bra dag här hemma i lugn och ro. Så nu kommer lite bilder från dagen :). Som vanligt då ;).

Seth och Gandalf började dagen med att mysa i soffan. 

När jag lagade mat, ville Tess va med som vanligt. Eftersom jag inte kunde hålla henne i famnen pga värken så fick hon stå bredvid och leka med vatten. 
Nöjd med vattenlek.




Sen tog vi det lugnt i soffan en stund. 

Som du ser så har Tess på sig skor hela tiden. Hon har upptäckt dessa, som jag köpte för ett tag sedan, men som inte varit ute någon gång än.
Goa tjej.

Sen hade vi målarverkstad en stund. Fingerfärg, men barnen ville använda penslar så det fick de.





Sen fick jag ligga på en värmedyna i soffan en stund och fick sällskap av världens goaste tjej.


Haha.

Ja, som du ser så är skorna på...


I väntan på att pappa ska komma hem. Trötta barn.


Apan fick låna skorna en stund och fick mysa med Tess. Hihi så go hon är.

När jag la henne nu, så ville hon ha "umpa" =strumpa och så "koooo" =sko. Jag fick säga nej många gånger till skorna och till slut slutade hon fråga efter dem :).

Hoppas du haft en skön söndag.
Jag önskar dej kraft och frid inför det du har denna vecka! Och Guds välsignelse!!! 

Stor kram 





Lördagsgodis

Tidigt imorse åkte stefan iväg på en grej på Hållö på västkusten. Så jag och barnen sköter oss själva i helgen. 


Vi började dagen (efter frukost förstås) med att gå till Ica och köpa godis. 

Goddi, som Tess säger. Här med glada, bestämda steg mot affären. Ja, är det lördag så är det...

Mysiga barn. 

Sen kom Sebbe och Cornelia in och hängde med oss några timmar. Mysigt. 

Tess och Sebbe kollar in något på telefonen.

Sen har vi mest softat. Tess är lite hängig, antagligen pga sprutan hon tog förra veckan. Biverkningar från den kan komma en-två veckor efter. Seth är trött han med så det har varit en lugn dag. 


Tess bäddar och grejar med en filt och min gamla apa som jag hade när jag var barn. Roligt! 


Och så fick vi äta lördagsgodiset också förstås när vi tittade på Sofia den första. 

När pyjamasen åkt på skulle även en kjol på som Tess fick av mamma igår. Hon vet vad hon vill damen. :)
Bädda ner apan och sen sova bredvid :).

Nu sover Tess, även om det är oroligt, och Seth och jag ska mysa lite. Så nu lägger jag bort telefonen.

Hoppas du har en bra helg!!
Kram kram 



Nyfrissad och finbesök.

Oh, vad härligt med fredag!! Eller hur!?
 
Jag började dagen på hårsalongen Här. Jag tänkte göra om mig lite... eller iaf få friskt och fräscht hår. Min graviditet och amning och så har verkligen slitit på håret och jag har klippt mig flera gånger sedan dess, men jag tycker inte att håret blir friskt riktigt. Så nu har det åkt av. Jag åkte dit med tanken att bli korthårig. Så jag tog en liten "före bild" innan jag gick in.
 
Det var skönt att sitta ner och bli lite ompysslad faktiskt. 
Nu kommer lite efter bilder:
 
Jag har inte färgat håret även  om det ser ut som det. 
 
Jag blev riktigt nöjd faktiskt. Ovant, för såhär kort har jag nog inte haft sen jag var runt 19 år, men det är skönt. Jag hoppas jag vänjer mig och ser mig i spegeln. 
 
När vi kom hem från jobb och skola var det dags för lite mellis, som fick bli i form av glass. Ehmhm... När Tess ätit upp sin pinnglass ville hon äta av Stefans glass. 
Ha ha.
 
Och glädjen när hon fått smaka glass. 
 
Alex, jag och Tess tog oss en liten promenad när mellisen var uppäten. Och så passade vi på att hämta Cornelia och Sebbe i skolan. Och så stannade vi till i lekpareken en stund, tills det började regna. 
Cornelia är en stor favorit hos Tess. 
 
Full fart.
 
 
 
Till Tacosen kom mamma och pappa och tittade förbi. Igår var de hos brorsans barn i Mosås och var barnvakt och idag har de varit på begravning i Nora. Pappas storebror har flyttat till himlen.
Så de stannade till hemma hos oss på väg hem. Mysigt!!
 
Gandalf sa hej till pappa.
 
Tess och mormor.
 
Jag hoppas du får en fin helg!!
Jag skickar med ett bra ord som jag såg på fb. Det är Toby Mac, som lagt upp det. Han var med i ett av mina favoritband när jag var tonåring; DC Talk. Otroligt bra grupp, musik och text! 
I alla fall, här är det:
 
Ta med dig det :). 
Kom ihåg att du är värdefull och älskad! 
Stor kram!!
 
 

Bibelcitat och tröstfika

Stackars Seth! Idag fick vi inte ihop livet och Seth missade Vips. Oh vad ledsen han blev och mitt mammahjärta blöder. 
Och som den goda pedagogiska och fantastiska mamma jag är så gick vi och köpte gofika som tröst... Oh så bra - not! Men han blev iaf lite glad... Det ska vi fika när Tess somnat så får vi en liten egen stund, han, Stefan och jag. 
Min älskade skrutt som det går ut över när vi föräldrar inte får ihop vårt liv...

Jag har en app som skickar bibelord nästan dagligen. På sista tiden har de varit så otroligt träffande i vad jag har behövt. På tal om att Gud pratar med en, som jag skrev lite om igår. Här är en bild på senaste dagarnas versar:

Tack!!

Ikväll var det sån vacker himmel.
Älskar såna här kvällar!!

Oh, nu sover Tess redan!!!!! Wow, såhär fort brukar det inte gå att lägga henne. Det brukar ta 45-60 minuter för henne att somna. Nu ska jag ut till Seth!! Min älskade pöjk!!!

Kram kram 


Sträcker mig framåt

Jag går och nynnar på en sång som betyder mycket för mig just nu. Vi "fick" den av en vän för ett tag sedan och den är så bra och talande!!

Du har fört mig just till denna plats,
I din närhet är jag fri och stark.
Du som helar och gör allting nytt. 

Går inte tillbaks sträcker mig fram
Vill proklamera ut det gamla lämnar jag nu.
Allt gör du nytt jag ger dig mitt liv o Gud
Jag sträcker mig nu framåt.

Du har uppstått
Du har makten i din hand.
Du har gett mig en andra chans
Halleluja halleluja 

Går inte tillbaks sträcker mig fram
Vill proklamera ut det gamla lämnar jag nu.
Allt gör du nytt jag ger dig mitt liv o Gud
Jag sträcker mig nu framåt.

Du gör allting nytt. Ja, Du gör allting nytt och jag vill följa dig för evigt. 

Israel Houghton & Ricardo Sanchez. Svensk text :Ida Möller! 

Det roliga är att vi fick samma sång av en annan vän - helt ovetandes om varandra - men med den engelska texten. Känns som Gud vill säga något :).

Jag tror ju att Gud pratar med oss på olika sätt och med mig är det mycket genom sång och musik och har alltid varit så. Kanske vill han säga något till dej med denna sång? Pröva och se!!

Nu önskar jag dej god natt!! Stor stor kram!!!

Lekpark

Halloooooo! 
Det var skönt att ha en egen helg och det var ju tur att jag fått det, för i natt sov jag ca två timmar. Det var drygt. Men dagen har gått bra ändå.

Fritids och förskola stängde kl 16, så jag flexade ut och hämtade barnen och så stannade vi till i Karl Johanparken. 









Vi samlade lite löv, ekollon och "hattar". 

Nu har jag kommit hem från keramiken. Alltså, vilken kick det är att vara där!!!

Nu blir det lite Friends innan jag säger hej till kudden!

Kram kram 

Ensamhelg

Hej hej.
Nu har det varit tyst från mig hela helgen! Men det finns en förklaring :). 
Jag har haft en helt ensam helg här hemma! Oh så ljuvligt. Stefan tog med sig barnen till Söderköping och farmor och har varit där, för att låta mig få lite ensamtid. Tänk om detta kunde bli tradition... Att få en ensamhelg hemma en gång per termin. Min fantastiska man som ger mig det!!!

Jag har fått tid att bara vara, hinna ifatt mina egna tankar och känslor, sova, ha det tyst osv. Och framförallt få sakna och längta efter min familj!! Så skönt! 
Jag har inte velat lägga tid på nätet denna helg så därför har jag inte hört av mig.
Jag har haft gott sällskap av denna misse.


Jag har även fått bilder skickade av Stefan, efrersom han vet att jag vill det :).

De har också haft en go helg!!

Han skickade denna bild när de åt frukost:


Jag tyckte den påminde om denna bild jag tog av katten ungefär samma tid:

Haha.

Farmor ställde upp på att bli mätt:

Hihi, jag gillar som sagt att få bilder på dem :).

Men nu är familjen hemma igen, i tryggt förvar. Barnen sover och Stefan och jag ska försöka hinna ifatt lite. Han jobbar på Ica denna vecka också, men inte riktigt lika sena dagar. Skönt!

Hoppas du haft en fin helg!!
Stor stor kram!!!!



Selfies i massor

Hej hej.
Vet du, jag känner mig så sjukt trist just nu. Skriver inget vettigt eller så, men jag är rätt så tom när kvällarna kommer. Det är fullt ös medvetslös just nu, både på jobbet och hemma. Och det gör mig så glad att du hänger här inne ändå!!! Jag ser ju på statistiken att ni är en hel del personer här, trots att jag är som jag är. Det gör mig glad!! 
 
Har man inget bättre för sig så kan man ju ta kort på sig själv...
 
 
Well this is me... som man brukar säga. Jag är en linslus. 
 
Idag när jag hämtade barnen såg vi en hare, som Seth absolut ville ta kort på och det fick han naturligtvis. 
Liten suddig hare...
 
Imorgon jobbar Stefan sin sista dag på ICA, vad vi vet för nu iaf. Förhoppningsvis kommer han få mer jobb efter nyår. Det vore toppen! Ikväll är han iväg och jobbar inför skid-VM i Falun 2015. Det är så spännande!! Det är ju första gången som man har ett fullt kaplansprogram när Sverige anordnar ett mästerskap. Och det får Stefan vara del i. Det tycker jag är coolt! 
Barnen sover och jag ska nog också knyta mig för det är ju en dag imorgon också. Usch, Tess ska få sprutor imorrn på 18 månaderskontrollen. Ujuj... Känns inte kul, men nödvändigt! 
 
Ja, just det. Idag blir ju Tess 1.5 år!! Hurra! Vår bebis är ingen bebis längre... 
Grattis busfia Jansson!! 
(I vår familj har man många namn...)

RSS 2.0