Grattis till mig...

...och alla andra Marior idag ;)!!! Hipp hipp hurra!! :)
 
Idag får det bli ett till sådant inlägg med massor av bilder... Jag mår fortfarande inte bra av min hjärnskakning. Ska det ta såhär lång tid att bli bra? Jag blir jättetrött på eftermiddagarna och inte sömntrött utan trött, jag orkar inte titta, höra eller stå upp. Jag vill bara ligga i ett mörkt rum och ha tyst en liten stund. Idag var Stefan hemma på eftermiddagen så då sov jag en stund, men det tjuter i öronen när det blir tyst. Jag har läst att man kan få tinnitus vid hjärnskakning, men jag hoppas att det släpper av snart!!?? 
Men vi har haft en bra kväll iaf, jag och barnen. Det var bra att jag fick vila en stund så jag fixade att vara själv med barnen nu ikväll. (Hur ska det gå nästa vecka när Stefan är borta ett par dagar tillsammans med sina kollegor? Hoppas jag mår bättre då!!)
 
Nog om det. Nu kommer mängder med bilder från igår och idag :).
 
Min vän Alexandra, la ut på Facebook att hon hittat hjärta i ett par skurna paprikobitar. Så när jag hittade denna kesoplupp, bit, grej... vad man nu säger, så blev jag inspirerad och tog kort på den också. Kärlek finns att hitta överallt!!


Tess fick en mjuk boll från IKEA. Seth och hon tycker om att kasta och sparka boll, men Seths bollar är hårda så vi är inte alltför förtjusta i att de leker med dem inomhus, så detta kändes som ett bättre alternativ. Oj, vad hon springer runt med denna boll. Hon sparkar och kastar den. (Tyvärr har hon inte förstått att hon inte kan springa än, så hon ramlar och står på näsan titt som tätt. När hon tar det lugnt har hon bra balans, men hon verkar inte vara tjejen som tar det lugnt ;) ). 


Vanlig syn... Jag bad Seth sitta på golvet en stund så att jag kunde lägga mig ner på en madrass på golvet för att vila igår em. Han satt inte med telefonen hela tiden utan han lekte med Tess, så att jag skulle kunna vila också. 

Vanlig syn. Frodo och Seth. 

Seth har varit i skolan idag. Men vi hoppade över VIPS. Dels för att jag inte riktigt orkar med, men också för att han haft feber och på VIPS är det fullt ös, precis som det ska vara. Så kvällen har vi spenderat hemma. 
 
Trött Seth med mysig Frodo. 
 
Vilandet har varvats med bus och lek på golvet. 
 


Favoritbrorsan - alla kategorier. 

Bollen är med som vanligt. 

Till kvällsmat lyxade vi till det med Tacos. (Vi brukar ju inte äta det på fredagar eftersom det är VIPS då, men ikväll blev det så. Mmmm lika gott varenda gång.)
 
Tess rensade tallriken när Seth var klar. 






Mmmmm smaskens.

Och så lite vatten på det.
 
Tess går ju och torkar bord, soffa, mig, fönster, speglar, golv osv så fort hon får tag i en våtservett. Så även ikväll efter tacosen. 
 

En Tess, en våtservett, en sko?? som står på bordet och en kattsvans. En vanlig syn i det Kindevågska hemmet. 


 
Med majs i munnen kan det vara mysigt att sitta i brorsans knä en stund innan sängen kallar. 


Jag fick till min lycka en Seth i knät en stund också!!! Oh, vad det värmer mammahjärtat!!
 
När Tess till slut somnat (efter att ha snurrat runt i sängen i nästan en timma) så gjorde jag smoothie, på begäran av Seth och så fick han även lite chips och Fanta. Jättegott!! (Men inte tillsammans förstås). 


Trött och lite blek kille. Får bli att ta det lite lugnt i morrn.
 
Ha det nu så gott och ta hand om dig min vän!!!!
Kram
 

Dubbeldate

Hej hopp.
 
Idag har Seth mått lite bättre. Han har fortfarande lite feber, men inte lika mycket och han är piggare. Lovisa och jag hade bestämt för länge sedan att träffas en stund idag på förmiddagen, eftersom hon börjar senare på onsdagar. Hugo älsklingen har ju epilepsi, vilket konstaterades för ca två år sedan. Nu har han galet mycket anfall så fort han är i skolan, men inga hemma. Han har därför blivit sjukskriven ett par veckor för att nya medicinen ska få ro att "kicka in". Så eftersom Seth ändå var lite piggare idag så hade vi en dubbeldate. Seth och Hugo spelade Minecraft och Lovisa och jag pratade och pratade och så pratade vi lite till. Tess var i sitt esse på förmiddagen (men på eftermiddagen var hon sådär trött, lite gnällig och blek, som hon varit sista tiden.)
 
 
 
 
 
Nu i eftermiddag var jag och klippte mig. Jätteskönt att komma iväg!! MEN det blev inte riktigt som jag tänkt mig, så jag visar ingen bild nu, utan jag måste nog få göra iordning håret själv innan jag visar hur det ser ut... Mitt hår har blivit helt förstört av graviditet och amning. Stripigt och tunt (jag som alltid haft så tjockt hår). Så det är skönt att ha klippt av det så kan det växa ut och förhoppningsvis bli lite finare. Hoppas kan man ju alltid :).
 
Någon undrar kanske hur det går med hjärnskakningen.. 
Jo tack. Det går bättre, men jag blir lätt trött - trött i huvudet. (Jag tappar ord och blir allmänt borta i huvudet och kan nästan panikartat vilja lägga mig ner i ett tyst rum). Jag undviker mycket intryck i form av ljud och synintryck. Så imorgon blir det ingen Källan (öppna förskolan) för mig. Jag tror inte jag fixar alla barn, även om det kommer kännas såååå tomt att inte gå dit. Men jag känner mig ändå bättre och bättre, även om jag behöver vila mer än vanligt. Idag var det skönt, för Tess slog till med att sova 1.5 timma när Lovisa och Hugo åkt hem och då låg jag på soffan tillsammans med Seth och tittade på "De fem legenderna". Det var välbehövligt. 
 
Hoppas du har det super!!
 
Kram
 

Sjukstuga

Halloj ute i stugorna!!
Hur har du det? 
Här är det sjukstuga. Seth somnade med huvudvärk och vaknade med det samma och dessutom feber. Stackarn. Imorgon ska de ha konsert på skolan för oss föräldrar och han skulle ha fått spela trummor till en sång, men nu blir ju inte det av. Han är så ledsen, men fattar förstås varför han inte kan va med och dessutom orkar han inte.

Tess är fortfarande lite blek och gnällig men det är tänder på g (vilket syns nu) så det är antagligen det. 

Glömde ju visa i söndags... Brorsan körde Öppet spår och körde på den eminenta tiden 5:46. 10 min snabbare än förra året trots sämre spår och väder. 


Stolt syster - det är jag det :).

Dagen har spenderats i hemmets lugna vrå. Skönt det oxå!!

Tess läste lite för Seth :). Gulligt!!


Igår köpte vi blöjor och Tess blev överförtjust i Liberobebisen. Hon pussade på den och lekte med paketet i säkert 15 minuter... 

Puss puss.

Idag har solen strålat och värmt. Synd att man inte kunnat va ute!!

Min ena solstråle.

Hon gillar Seths Nalle Phu bil som han fick av mormor och morfar när han fyllde 1 år. 
Hoppas du har en bra dag och kväll!!! 
Kram 



Hemma igen och trötta barn

Hej hej hallå. 
 
Vi kom hem till Örebro igår. Mamma och pappa skjutsade hem mig och barnen. Jag har sakta börjat bli bättre. Jag märker att jag blir oerhört trött snabbt vid ljud och synintryck. Men jag återhämtar mig också ganska snabbt. Jag har dessutom fått sova inatt då Stefan tog Tess. Jätteskönt!! Jag blir lätt yr, trött, tappar ord, blir "borta" i huvudet och har värk i huvudet, men som sagt; det är bättre. 
Jag ska göra ett försök att jobba imorgon igen och hoppas på att det går bra. 
 
Min mormor fick en beställning för några veckor sedan på en duk som jag ville ha :). Nu när vi var och hälsade på fick jag den. Jättefin och precis så som jag ville ha den :) :
 
Precis lagom stor och jättefin!!
 
(Hanna är sju år och jätteduktig på att virka, sy och sådant. Jag har aldrig haft intresset av att göra sådana saker utan är kreativ genom musik, bakning och pyssel istället. Hanna satt och virkade och började prata om stolpar och grejer med mig och blev mäkta förvånad när jag berättade för henne att jag inte kan något alls om sådant hihi). 
 
Tess har inte varit sig själv riktigt sedan vi kom hem. Skulle tro att det är allmän trötthet och så tänder som är på gång. Seth har också varit jättetrött sedan vi kom hem och somnade snabbt nu ikväll. Skönt på det sättet att han inte har fritids utan kommer hem direkt efter skolan! 
 
Igår när vi kom hem var det snö här, men med nattens regn och blåst har mycket smält bort. Utanför oss har det blivit en liten sjö. Det var oerhört gulligt när jag såg ett barn som ville gå rakt igenom den lilla sjön och mamman snällt gick bredvid och höll handen. Härliga barn!!
 
Trött Tess när Stefan var i kyrkan och Seth var på kalas... 
 
Hemgruppen kom hit och tittade på ishockeyfinalen och åt middag. Det var jätteroligt!!! (men jag blev trött och slut i huvudet. Trist...). 
 
När de åkt hem gick Tess runt och torkade soffa, bord och nappflaska med en våtservett. Hihi, ser rätt så roligt ut. 
 
 
Sen satt hon i mitt knä och var allmänt trött.
 
Sen när Seth ville leka lite med en boll så blev det full fart igen. 
 
Nu ska jag drista mig till att försöka se en film ikväll utan att somna ifrån. Får se hur det går :).
 
Ha det så gott min vän!!!
 
 

Tess spelar dragspel...


...

Hej hej.
 
Känner mig lite nere just nu faktiskt... Jag har i stort haft en bra dag. Jag har legat på soffan hos mamma och pappa största delen av dagen och Tess har styrt runt och lekt i samma rum. Seth, Albin och Hanna klarar sig ju själva, mamma servar med mat osv, så jag får verkligen ta det lugnt. Dessutom var alla utom Tess och jag iväg och grillade och var ute en stund på eftermiddagen. Då fick jag ännu mer lugn och ro och jag vet att de stora barnen hade roligt och det är alltid gott. 
 
Fina va?? Härligt att blåsipporna tittar fram. Hanna och mamma hittade dem när de grillade.
 
På förmiddagen åkte mamma, jag och Tess och hälsade på min mormor och morfar. Vi var där knappt en timma. Det var jättemysigt och roligt att få träffa dem!!! Det blir ju alldeles för sällan! 
Men den timman gjorde att jag var helt slut och dålig hela eftermiddagen. (Därav min nedstämdhet). Jag kan inte riktigt beskriva hur jag mår för jag har aldrig mått såhär förut, men jag blir trött, illamående, yr och "borta". Jag får inte ihop tankarna och tålamodet försvinner sin kos. Tröttheten är det jobbigaste. Jag hoppas verkligen att detta släpper snart, för det är rätt så jobbigt faktiskt. 
MEN vi har det bra!! Det är jättebra att vara här hemma hos mamma och pappa!! Jag trivs! Barnen trivs! Det är det viktigaste. Stefan har det bra där hemma också. Han är ju inte jättebra på att vara ensam hemma flera dagar, men han har haft projekt "möblera om/rensa" Seths rum. Ska bli spännande att se hur Seth tycker om det. Jag har sett via telefonen hur det ser ut och jag tror nog han kommer bli jättenöjd. 
 
Nästa projekt är att rensa förrådet så att vi kan göra nästa projekt, som är att få iordning Tess rum - det som idag används som "förrådsrum/slänginalltochstängdörrenrum".
 
Jag tror nog att det snart kommer lite gladare inlägg igen. Tur att detta är övergående :).
 
Hoppas du haft en bra dag!!!
Kram
 

Dagen idag...

Jag ska försöka sova nu, men vill bara säga hej här först. 
TACK alla som på ett eller annat sätt hört av sig! Det värmer sjukt mycket.

Inatt vaknade Tess 04:20 och sov 20 minuter vid 6-tiden. Det kändes sisådär kul. Men sen sov hon en timma på förmiddagen (hon är ju "fröken sova en halvtimma åt gången" annars). Och då sov jag oxå! Jätteskönt! 
Sedan har största delen av dagen spenderats i soffan. Vi gjorde iordning så att Tess kunde leka i det rummet oxå. Jättebra! Så hon har varit nöjd och jag har faktiskt kunnat vila! 
Mamma var ute och gick med henne över en timma oxå så då blev det ännu mer vila för mig. 

Min systers barn, Hanna och Albin kom idag och de stora barnen har haft jätteroligt. Och Hanna har hjälpt till med Tess när andan fallit på. 

Jag mår inte bra, men bättre än igår. Huvudvärken är konstant, vad jag än gör. Men yrsel och illamående har lättat när jag ligger ner. Däremot när jag sitter eller står blir jag yr och illamående. Det som är störigt är att jag har svårt att hålla fokus. När jag pratar med Stefan i telefon orkar jag koncentrera mig ca 5-7 min. Sedan orkar jag inte mer. Hoppas det blir bättre snart! 

Vi har haft en bra dag iaf. 
Här kommer bilder från den:
Fruktstund.

Hanna läser för Tess.

Jag har blivit grön/gul runt ögat och i pannan nu ;). Det syns inte jättetydligt på bilden, men ser rätt så roligt ut i irl...

Mormor fixade god mellis med muffins! Smaskens!
(Muffins utan socker till denna dam).



Det är stora ytor att röra sig på. Det gillas! 

Barnen tittade på Disneys Flygplan nu ikväll. Här är Albin och Seth som diskuterar den efteråt. 

Nu hoppas jag på en bra natt med mycket sömn :). 

Kram kram 

Födelsedag och akuten.

Den här dagen går inte till historien som en av de bästa i livet - men den har också varit bra på sitt sätt...
 
Jag sov ca 3.5 timma inatt. Jag hade huvudvärk - som jag först inte kom på var den kom ifrån, men sen kom jag på hjärnskakningen... Och jag var allmänt orolig i kroppen, så jag sov dåligt. Tess och Seth sov dock bra för att vara de! Skönt det. 
 
Men sedan började dagen bra. Pappa fyller år idag. 63 år blir han. Men han säger att han blir 36, vilket är vad jag fyller i mars... (Oj oj, vad gammalt det såg ut att vara när jag såg siffrorna såhär. Känner mig dock inte alls gammal - at all!!). Kul att vi har samma siffror i våra åldrar i år :). 
 
Vi sjöng och fikade, så som det ska vara när man firar födelsedag i min familj. 
Grattis morfar. 
 
Det var så vacker himmel över hustaken på morgonen.
 
Jag mådde inte bra utan huvudvärk, yrsel och illamående var mycket värre idag. Jag orkade inte prata i telefon och blev trött vid för mycket ljud. Till slut blev jag lite orolig faktiskt och ringde 1177 igen. Jag sa att jag trodde att försämringen kunde bero på att jag sovit så dåligt, men hon sa att jag var ändå tvungen att kolla upp det, då man inte ska bli försämrad och det är svårt att avgöra vad det beror på. Så vi blev skickade till akuten i Linköping. Det var inte det lättaste, när pappa skulle sjunga på en begravning och behövde bilen (han fick låna sin kusins bil). Jag kunde inte köra ca 5 mil enkel resa utan mamma var tvungen att köra mig och då var ju även barnen tvungna att följa med... Rörigt. 
Pappa bad en bön innan vi for iväg åt olika håll och det kändes skönt. 
På akuten satte vi oss i barnväntrummet och där var vi själva, vilket var skönt. 
 
Det fanns lite att pyssla med (och Tess accepterade mormors knä stora delar av tiden). 
 
En dam kom in och frågade om vi behövde något, såsom smörgås, nyponsoppa, saft, kaffe osv. Wow, det imponerade på mig. Vilken service. Seth fick nyponsoppa och macka och Tess fick macka. Mamma och jag väntade lite och tog kaffe som vi hade med oss, efter en stund. 
Nöjd kille. 
 
Efter en liten stund fick jag gå in för att undersökas. Läkaren kom med en gång och undersökte mig. Wow, vad skönt att slippa sitta och vänta. Han konstaterade att det är en hjärnskakning. Sömnbristen gjorde att jag försämrades idag. Vila och åter vila är medicinen. Jag kommer bli trött och "dan" under ett par veckor trodde han, om jag inte vilar och om det blir för mycket omkring mig. Det är ju bara ruggigt svårt att vila mycket när man har barn, men man får passa på när det går helt enkelt. 
Så en timma från det att vi kom tills jag var färdigundersökt så kunde vi åka hem igen. Halleluja. Vi var beredda på att få vara där i timmar, vilket är vanligt. Det var dessutom fullt överallt i korridoren med folk och ändå gick det så fort... Underbart.
Mina barn är så sjukt duktiga och smidiga att ha med sig såhär. Är så tacksam för det!! Och så tacksam för att mamma och pappa ställer upp i alla lägen!! 
 
Väl hemma igen har eftermiddagen rullat på. 
Tess börjar acceptera att vara hos morfar också:
Läsa lite tillsammans. 
 
Titta på bilder på kusinerna och sig själv. 
 
Hon gillade morfars födelsedagstårta också :)
 
Slicka lite på fatet så allt tar slut :)
 
(Hon fick smaka på grädden och sedan slickade hon lite på skeden och fatet och sa namnamnam...)
 
Nu sover Tess. Mormor och morfar läser och ber med Seth när han ska sova så jag ligger inne i ett mörkt rum bredvid Tess och njuter av tystnaden och mörkret... Kommer nog vara kvar här ikväll och försöka sova ganska tidigt. 
 
Tack ni som hör av er!! Uppskattas sjukt mycket. Jag inser att det var dumt att jobba igår och jag tar detta på allvar och ska göra mitt bästa för att må bra igen!!
 
Kramar i massor!!!
 
 

I Kisa

Hej hej.
Japp, nu är vi i Kisa. En dag tidigare än tänkt. Jag vågar inte köra bil pga yrsel och allmän okoncentreration så Stefan skjutsade ner oss ikväll. Imorrn jobbar han och då är det svårare för honom att skjutsa. En bonus är att pappa fyller år imorrn så det blir ju mysigt att va här och fira honom på morgonen :).

Jag åkte till jobbet idag trots att jag inte är pigg. Jag jobbar på en vårdcentral så jag tänkte att jag iaf är på rätt plats ;). Men jag fick allt lite bannor av en distriktssköterska... Jag borde vila. Och jag håller med. Jag fick åka hem lite tidigare för jag var helt borta och hade ont och var yrslig.

Så nu är det skönt att va på plats hos mamma och pappa. Tess sover bredvid mig nu och Seth försöker somna här oxå. Det blir mysigt att va här på sportlovet! Synd bara att Stefan jobbar och inte kan va med oss här, men det är bra för katterna som inte blir ensamma :). 

Bulan som jag fick sitter ovanför/på vänster ögonbryn. Den är dock på väg neråt nu så ögat blir mindre och mindre. Haha. Än så länge syns det inte så mycket men vi får se hur det blir. Jag är iaf inte blå och gul av smällen och det är ju skönt. 
Såhär ska jag se ut vid ögonen. (Mitt högra öga).
Såhär såg jag ut igår vid mitt vänstra ögonbryn. Det syns inte jättetydligt på bilden. Jag har bara ett rött märke där jag blev träffad, men det syns inte här (fel vinkel). Det är skönt att det fick så bra som det gjorde ändå...

Hihi idag fick jag denna bild skickad från Stefan:
Seth ville känna på värmen tillsammans med katterna - på balkongen. Going. 

Härligt att solen lyst idag!!! Den är så välkommen!!jag blir glad i hjärtat när den kommer fram!! 


Det var riktigt vacker himmel när vi åkte mot Kisa. 

Nu fick jag ett sms att min darling är hemma igen. Skönt!! 
Nu ska jag oxå sova.
Kram kram 

Hjärnskakning

Oj, vilken dag detta blev. 
Jag bestämde mig för att va hemma med barnen från kyrkan eftersom Tess inte är så pigg (förutom i morse när Seth kom upp för då pratade hon och stojade en stund - vilket jag la ut på Instagram). 

Nu blir det lite svårt att förklara vad som hände såhär men jag fick iaf en grej i huvudet i full kraft så det svartnade för ögonen. Jag var tvungen att sitta en stund innan jag kunde gå till Stefan och berätta vad som hänt. Tack och lov så träffades inte Tess, som jag hade i famnen, av det som slog mig. Jag blev yr, illamående och kunde inte hitta orden. Stefan fick stanna hemma från kyrkan han med för jag kunde inte ta hand om Tess - eller mig själv heller för den delen... När jag klarnat till i huvudet ringde jag 1177. Där fick jag veta att jag måste ta det lugnt och vila och om jag kräks eller blir sämre måste jag åka in till sjukhuset. De sa oxå att jag kan va yr och ha ont i en vecka... Hoppas inte det för jag ska ju köra hem till mamma och pappa på tisdag och då vill jag inte va yr. 

Dagen har spenderats liggandes i soffan med illamående, huvudvärk, yrsel och en allmän konstig känsla i kroppen. Jag är varken bättre eller sämre. Det är jobbigt att va uppe så jag ligger helst ner. Så skum känsla!! Jag fick oxå en rejäl bula på ett par cm över vänster öga. 
Tur i oturen var ju att vi kunde titta när herrarna körde hem Sveriges nästa OS-guld :). Härligt!! 

Vi har de härligaste grannarna/vännerna i världen. De tog med sig Seth på kattutställning, fika och mat idag så han har haft en toppendag och det är värt sååååå mycket! 

Tess i farten imorse när Seth vaknade. Han sitter oberörd och spelar :). 

Nu hoppas jag att nattens vila ska göra så jag mår bättre och kan jobba imorgon. 
Hoppas din dag varit bra!!! 
Kram 

Guld, blöja? kalas och Mello

Men alltså jag måste ju börja med att skriva om Sveriges guld i tjejernas stafett idag! Galet vad vi stod och skrek här hemma. Tess blev tom lite ledesen för att vi lät så mycket. Vilken stafett! Det är ju coolt att de får medaljer med meteorit i. (Eftersom det är ett år sedan det slog ner en sådan i Ryssland, så får alla som tar en guldmedalj idag en sådan med meteoritsten i. Coolt!) Konstig mening det blev...

Seth har haft ont i foten idag oxå. Han konstaterade att det är jobbigt att ha ont men att det är skönt att bli ompysslad :). 

Vi har ju inget vanligt soffbord utan en stor kista. Den har ett hörn som Tess slår sig på (bl.a. när hon slog i tänderna.) Det går inte sätta dit vanliga hörnskydd pga att det är just en kista så  idag gjordes det en egen lösning med handduk och silvertejp... Det ser ut som att kistan fått på sig en blöja ;). 

Men slår sig på hörnet kommer hon inte göra iaf hihi. 


Min lilla going. Hon är inte pigg idag heller. Har suttit mycket i knät och ligger lite högt i temp. 

Seth var på kalas för Cornelia idag och jag var med och hjälpte till innan och i början. Härligt!! 

Nu ikväll har vi tittat på Mello och ätit fruktsallad. Smaskens. 


Inatt är det min tur att sova på soffan. Hoppas jag får sova bra för natten till idag sov jag inget vidare. Lite pga Tess men mest pga att jag inte mår så bra just nu. Hoppas min mage och kropp rättar till sig snart. 

Hoppas du har en bra helg min vän!!!

Alla hjärtans dag

Hej därute!
Jag börjar med att önska dej en trevlig -glad - fin alla hjärtans dag. Och så ett stort HURRA till bror min som fyller år idag och Lovisa som fyllde igår. 

Måste bara berätta att vi haft två nätter nu då Tess inte gråtit. Hon har vaknat vid ca 22 och 04 men somnat om och sedan vaknat för morgonen strax före 6. Helt ljuvligt!!!! Hoppas hoppas det fortsätter!!!

Igår var en fullspäckad dag med öppna förskolan, övning i kyrkan för min del, två möten och sist men inte minst Alpha kurs. Rolig dag!!!
Såhär kan det se ut när vuxna sitter i möten och barnen leker under tiden. :)

Idag har jag och Tess bara varit hemma. Alex och Cornelia har varit här oxå. Alex firade mig på Alla hjärtans dag idag och det värmde mitt hjärta sjukt mycket för jag ÄLSKAR att fira och att firas!! 
Jag fick en vacker ros! (Rosor är min absoluta favoritblomma!!)
Och ett fint hjärta!!

Tess har varit lite hängig idag på eftermiddagen och ikväll har hon lite feber... Inte mycket men litegrann så det är ju inte konstigt om hon varit trött... 
Det får bli en lugn dag imorgon! 
Jag känner mig rätt trött oxå för min mage mår inte bra nu. Har helt enkelt en dålig period som jag har nu och då. Och det tar på krafterna. 
Seth har gjort illa en fot på gympan och han är oxå trött och känns lite hängig. Allt detta sammantaget gjorde att vi stannade hemma från Vips idag. Så om Tess bara somnar nu ska jag gå ut och fixa fredagsmys till Seth och mig. 

Det var roligt att se Sverige ta silver och brons idag igen på OS! Är så glad att jag är föräldraledig så jag kan kolla. Älskar OS!!

Liten hängig tjej. 

Nu önskar jag dej en bra helg!!!
Kram


Promenad

 
 

Såhär ser det ut här hemma numera. Hon går spontant själv på lite stapplande steg och armarna spretandrs åt alla håll. 

Förut har hon mer gått mellan oss men nu tar hon egna initiativ. 

Jag ville ju på riktigt att hon skulle vänta med att gå tills hon var lite större, men nu när hon ändå går så tycker jag det är roligt och är lite stolt över henne är jag. Det märks att hon själv tycker det är roligt att hon klarar det. (Jag hade varit stolt över henne när hon än började gå förstås). 

 

Suddig bild på en glad Tess.

 
Måste bara visa hur hon sover ibland.
En liten groda. 
 
Kram kram

Min älskade man är numera 38 år!!!

Idag har i mångt och mycket varit en bra dag!! 
Trots det känner jag mig trött och lite sorgsen nu ikväll. Du vet, sådär som man gör ibland. Eller som jag gör ibland i alla fall. Jag känner mig som en inte alltför bra mamma, otillräcklig för mig själv och för andra och trött i själen. Men det kommer kännas bättre imorgon. Det vet jag. Man måste få känna såhär ibland också. 
 
MEN nu ska jag berätta om allt roligt (och lite tråkigt) från vår dag!!
Stefan sov i soffan för att få sova lite bättre och för att det är lättare att fira i vardagsrummet än i sängen, som vi brukar, nu när vi har en Tessilutt som pillar på precis allt och som kan trilla ner från sängen. 
Seth hade kommit in och lagt sig hos mig tidigare på natten så jag smög upp så att barnen inte skulle vakna och började fixa i köket. Ägg och räkmacka ska det vara när Stefan fyller år, för det gillar han! 
 
Frodo var nyfiken på räkorna och fick smaka en. Smaskens tyckte hon :).
 
Tess vaknade först av barnen och var med och fixade :).
Sen väckte vi Seth och gjorde oss klara. 
 
Räkmacka och minitårta. 
 
Mina älsklingar!!
 
Han fick sig lite presenter och mys såhär på morgonen. Seth köpte en kudde till honom, som han själv ville använda :). Han softade lite när vi andra fejade runt för att göra oss iordning för dagen. 
 
 
Stefan fick lite Liverpoolgrejer, eftersom han gillar sånt. Denna tröja tycker jag är riktigt fin faktiskt, så den fick det bli - bla. 
 
Min fina 38 åriga man!! 
 
Sen skjutsades Seth till skola och Stefan till jobbet. Sen umgicks jag med goa vänner en stund. Då hände en av de tråkiga sakerna idag och det var att Tess slog i framtänderna hårt i hörnet i soffbordet. Hon grät och det blödde. Stackars liten. Jag ringde tandläkaren och eftersom hon inte hade ont efter ett tag och tog napp och åt osv behövde vi inte komma in om vi inte ville. Så vi hoppade det, men det är uppskrivet journalen. Sen ska jag ha koll att det inte blir inflammerat eller så. Usch, det är inte roligt när de slår sig illa de små liven. 
 
Sen hämtade vi Stefan och åkte till Seths skola för utvecklingssamtal. 
Den här trappan, som är bra mycket längre än det som syns, går barn och lärare upp och ner för flera gånger varje dag. Bra vardagsmotion. 
 
Sen åkte vi hem och åt mellis.
 
 
Tess vill gärna äta Seths mellis istället för sin egen. 
 
Seth lekte med Cornelia och Sebbe och Alex och jag umgicks en stund. 
Sen pratade jag med Marcus och Lovisa och där kommer det andra tråkiga idag... Hugo mår inte så bra. Han får flera anfall (epilepsi) om dagen just nu och oron är förstås enorm. Imorgon ska de äntligen få göra ett nytt EEG, vilket inte gjorts på över två år, då anfallen började. Oh, det gör så ont i fastershjärtat och man blir så orolig. Och så tycker jag så grymt synd om Lovisa och Marcus. Usch! Hoppas allt går bra imorgon.
 
Tess var supertrött och har bara sovit två halvtimmar idag, men det tog ändå en timma och en kvart för henne att somna. Som tur var hade Seth fått kvällsmacka (pannkaka) innan jag gick in med Tess, så han var mätt och go när det äääääntligen blev hans tur att bli lagd. När jag kom till vardagsrummet såg det ut såhär:
Tur att han har sin Frodo, som håller honom sällskap. :)
 
Nu hoppas jag att Stefan snart kommer hem så vi hinner prata lite mer denna dag innan jag stupar i säng.
 
Hoppas du haft en amazing dag!!
Kram kram
 
 

Födelsedagsbarn... nästan

Såhär ser man ut sista dagen som 37 åring... 




Trött och vill inte alls va med på kort. Men jag upplyste honom om att han inte har något val utan det bestämmer jag :). Moahahahaha.

Det har gått finemang att jobba idag. Men det är alltid skönt att komma hem och veta att jag kommer va hemma med Tess resten av veckan. Vilken förmån det är att få va mammaledig!!! Och vilken förmån att ha ett arbete som jag trivs med!! 

Imorrn blir det att gå upp tidigt för att fira Stefan - som jobbar heeeeela dagen och inte kommer hem förrän sent på kvällen. Så vi ska fira honom storartat på morgonen! 

Kram kram 

Vår dag

Goder kväller! 

Uj uj vad trött jag är. Alltså Tess sover, MEN hon gråter till - eller skriker snarare - ca en gång varje halvtimma och snurrar runt och sparkar och slår omkring sig. Så hon sover som sagt, men vi vaknar hela tiden. När man lägger en hand på henne eller sätter in nappen så lugnar hon sig. Jättedrygt detta. Vi fattar inte vad det är som händer för vi upplever inte att hon har ont någonstans... På dagarna är hon glad och nöjd som vanligt. 
Är det någon som har något förslag på vad detta kan handla om så tar vi gärna emot idéer och tips. 

I övrigt har vi varit i kyrkan idag. Jag var en av fyra som sjöng tillsammans. Roligt!! Stefan döpte en tjej idag och det är ju alltid fest!! 

Farmor åkte hem i eftermiddag och kom hem tryggt och säkert nu ikväll. 

Seth lekte en stund med Cornelia och sen såg det ut såhär: Seth tittar på ett barnprogram på datorn och Tess far runt och är en pillemoj som vanligt :). 



Nu ska jag sova för att orka mes att jobba imorgon :) Och så ska jag glädja mig lite åt Hellners silver idag oxå!! 
Kram och God natt! 


Silver, Ronnie och Mello

Idag har varit en bra dag - förutom att Stefan varit borta hela dagen!! Saknar min man!

Sandra kom hit och tittade på OS med mig när Seth och farmor var på friidrott. Riktigt nice!! 
Vi såg Charlotte Kalla ta silver! Lovely!!!






Vi konstaterade att vi saknar SVT:s kommentatorer och Pops, men att vi får försöka gilla läget nu när Viasat har OS. Men likväl saknar man Pops!!!

Framåt eftermiddagen åkte Sandra hem och vi andra tog en promenad. Seth bekantade sig med Ronnie Peterson lite. Den statyn står ju nära där vi bor. 

När Tess somnat fixade vi tacos.


Och så tittade vi på Mello. 
Jag gillar ju Martin Stenmark... Hoppas han går vidare sen. Jag tror inte på honom i Eurovision, men jag gillar hans stil. 

Tess har gråtit i sömnen till och från hela kvällen och är jätteorolig. Så jag har lagt över henne i min säng och så har jag lagt mig bredvid och hoppas hon lugnar sig. 
Seth sover inne hos farmor inatt :) så hon nattade honom. 

Vi har haft en jättebra dag, men jag dippade lite nu ikväll. Jag längtar efter och behöver en härlig, varm, lång kram från min Steff nu. Hoppas han inte kommer hem alltför sent. 
Imorgon är en ny dag med sång i kyrkan dop som Stefan håller i. Härligt härligt!! 

Hoppas din lördag varit bra!! Kram 

Stan och Goa grannar

Idag har jag och den här bönan gjort stan:

Vi började på Fröken Brogrens veranda med en härlig frukost och sen gjorde vi lite ärenden på stan. Härligt! 

På eftermiddagen klippte hon av mig håret - vilket var oh så välbehövligt. Jag får visa bild en annan dag. Sen kom Sebbe och Cornelia över med en present till Seth "för att han är en bra kompis". Gissa om killen blev glad!!! 


En radiostyrd bil med bl.a. blinkande hjul. 

Tess vill oxå va med :).

Det är galet vilka fina grannar vi har!!!

Farmor har kommit hit denna helg! Kul!! Hon var med Seth på vips. Skönt för mig att kunna lägga en trött Tess när hon behövde och inte för sent - som det blir annars. 


Tess gillar att stå vid fönstret och klappa katterna - som mest ignorerar henne ;). 


Det är fönstret och pianot som får mest uppmärksamhet just nu:). 

Hoppas du får en fin helg!!! Kram

Spretigt som vanligt...

Hej hej. 
Jenny, visst är det så att Seth är mer lik mig och Tess mer lik sin pappa :).

Ikväll har vi haft Hemgrupp här. Jag gillar smörgåstårta och kladdkaka så det gjorde jag dagen till ära. 

Kladdkakan gjordes med karamelliserad mjölk också och det blev lite för sött för min smak. Annars var det gott!!! 

Jag bakade även Mellismuffins idag. Utan tillsatt socker så Tess kan äta dem oxå. Riktigt bra. Keso, kokos och banan gjorde att de blev smarriga ändå 😉. 

Recept finns på Arla 😊.


De gillar pianot båda två. Tur att man kan samsas då. 


God natt från mig. 

Hej hopp!!!


Hur har din dag varit?? 
Jag har haft det gott! Dagen började med att skjutsa Seth som vanligt och sen handla lite. BVC fick sig ett besök och Tess klarade 10 månaderskollen. :)
Hon är numera 75 cm lång och väger 9824 gr. Min lilla tjej är inte så liten längre. 
Vi hade sen förmånen att få åka på lite födelsedagsfirande! Lovely!! 

Sen har det städats, vilket var välbehövligt!!! 
Det är full fart på Tess hela tiden, som de här bilderna visar!



Seth var riktigt trött idag efter en heldag med skridskoåkning i skolan. Men han var oxå grymt nöjd.

Trött...

Jag har oxå fått en ny telefon som jag ska greja med nu :) Yey!!!

Och så måste jag berätta att jag är så glad för en vän, jag fått via bloggen, har fått en bebis!!! Hon har gått igenom liknande som jag gjorde med Silas och nu har hon - och hennes man - fått ett fint litet pyre!!! Vilken glädje!!!
Grattis!!!
Kram kram 

Stockholm via Söderköping tur och retur

Igår morse for vi mot Stockholm, men via Söderköping. Seth skulle nämligen va hos farmor enligt hans eget önskemål. Så så fick det bli. Efter fika och lunch åkte vi andra tre till våra vänner Mörlings och hade en go eftermiddag och kväll! 
Tog jag några kort på dem? Nope. Det försvann helt från mitt huvud. Däremot tog jag ett kort på Tess när hon somnat. 
Det kan man kalla ett näst va? Hon trillade heller inte ur sängen utan låg och sov däri när vi la oss lite senare på kvällen. 

Idag for vi till deras kyrka - Tjugofyrakyrkan - som firade tre år idag. Det är så roligt att va i andra kyrkor och se hur de har det!! 

 
Alla bjöds på dricka när vi kom. Tess gillade glaset (i plast) och vi fick inte ta det ifrån henne...
Det var tomt men det är roligt att låtsasdricka ur det :).

Efter mötet åkte vi mot Söderköping igen. Glädjen var stor när syskonen träffades igen.
Mina fina...

Sen blev det hem till Örebro. Det gick bra att köra trots mörker och dimma. Men man blev bra trött i både huvud och ögon. 

Vi ser tillbaka på en härlig och intensiv helg!!!! 
(Seth har haft det toppen hos farmor med snöbollskrig, snögubbebygge, bygga snögrotta, äta afrikansk mat, få höra en familj berätta om sin flykt från krig, äta mat från Kongo, vinna över farmor i kasta gris, titta på mello och rösta på Yohio, äta pizza osv osv.)

Nu ska jag sova! Men först måste jag önska den här underbara Tessiluttan grattis på 10 månadersdagen!!! 

Kram 

RSS 2.0