Skön dag...

...trots regnet som strilat ner ibland. Det är skönt med semester även de dagar då det inte är lika fint väder. Dessutom är vädret något vi inte kan göra något åt, så man får ju liksom gilla läget lite och göra det bästa av varje dag ändå. 

Här kommer dagens bilder.

Tess tränar att ligga på mage. Jag slarvar med den träningen, men hon är stark ändå (som tur är). 

 

Hon tog sig en förmiddagslur i pappas knä. 


Mamma, pappa och morfar var i Linköping på sjukhuset på förmiddagen, så vi andra var hemma och hängde framför tv:n. Kanske låter tråkigt, men det var skönt. Stefan låg i soffan och hade Tess såhär mot benen och så somnade hon alltså efter en stund. Mysigt. 

 

Stefan och Seth målar en dunk. Seth är glad när han får hjälpa till :).

 

Seth och jag byggde också med såna här dominobrickor, som min bror hade när vi bodde hemma. Det blev läckert. Det tar ju sin tid att bygga upp en bana men det går fort att man ska "välta" den...
 

På eftermiddagen tog vi oss en tur till min mormor och morfar. Vi tog ett "fyra generationer kort" på oss tjejer. 

 

Fint va?

 

Även om det inte är fyra generationer, så ville Seth ta ett grabbkort, men med Tess också. Mycket viktigt att hon var med, trots att hon inte är kille :)

På vår promenad till mormor och morfar mötte vi en larv på vägen. Det är sällan jag sett en så stor en. 

Stefans pekfinger och larven. Undrar vad den blir när den blir stor...

Vi (läs Stefan) fixade undan den från vägen, så den inte skulle bli påkörd. 

 

Nu i kväll fixade Stefan och jag (och Seth hjälpte också till) trerätters till mamma och pappa. Jo, vi åt också förstås... Mmmm det var gott. 

Det gottigaste var efterrätten som var bär med vit choklad i ugn och så glass till det. Smask!
 
Avslutar med en bild på Tess när Seth busar med henne. Han kan få henne på bra humör när som helst.
 

 

Ha det så gott!!

Tack för att du tittar in hos mig! 

Kram

 

 


Smakbit, regn, film, promenad och massor mer.

Fridens liljor uti stugorna in Sweden. 
Hoppas du har det bra!
 
Jag är trötter, men det får man väl va när det är semester och man har en bebis, eller hur?
 
Vi har det skönt här i Kisa hos mamma och pappa. 
Nu i dagarna blir Tess fyra månader. Förr i tiden, som när Seth föddes, så var det ungefär då man skulle börja med smakportioner till bebisar, men nu är rekommendationen sex månader. Vi har ändå bestämt oss för att hon ska få börja smaka lite på olika grejer. Detta ersätter naturligtvis inga mål, utan hon får liksom bara smaka. 
 
Så igår köpte jag någon ekologisk jordgubb/äpplepuré, som hon fick testa. 
Seth ger henne första smakbiten.
 
Skeptisk, men gillade det :). Andra skeden gapade hon till och med efter purén. Sen fick det vara bra. Två små små skedar räckte för denna gång. Vi tar det försiktigt.
 
Hos mamma och pappa finns det många roliga saker i gömmorna. Bla en leksak som ser ut som en mina, som det är gott att tugga på. (Det är nog tänder på gång om man ser till dregglet och behovet att bita, men vi får se.)
 
Tess och minan.
 
Seth och jag målade lite igår. Det är alltid mysigt att hitta på lite grejer tillsammans. Tess satt bredvid i en barnstol, som mamma fick av sin morfar julen 1949. Som sagt, det finns mycket roligt i gömmorna. 
 
Det är bra att kunna sitta hos storebror då och då, när mamma behöver göra annat. 
Nu undrar du kanske vad Stefan gjorde igår, eftersom han inte nämnts alls i detta inlägg än. Jo, han städade, tvättade och vaxade bilen. Oj oj, som han slet. Det tog klippt hela dagen. (Han är pedant på mestadels ett positivt sätt ;)).
 
Men fin blev den. 
 
Seths studsmatta är uppe och den används en hel del (när det inte regnar som idag). 
 
Idag ja, har det regnat och regnat och så regnat lite till. Så vi har mest varit inne. 
 
Lite mys i soffan :)
 
Pusslande är alltid roligt! 
 
Tess trivs under babygymmet som mamma köpte på deras Second hand. 
 
Nu på eftermiddagen/kvällen hyrde vi filmen Röjar Ralf. En bra film och vi skrattade gott både Seth, Stefan och jag. Jag fällde nog en och annan tår också, men det skyller jag på mina amningshormoner ;). 
Tess satt med - förstås - men var trött och gosade mest med sin snuttefilt "Kossan". 
 
Tess och Kossan. (Jag ber om ursäkt för att bilden är på sniskan).
 
I slutet av filmen satt alla utom jag i en fåtölj. Seth tyckte allt att jag också skulle sätta mig där, men för fåtölj och Stefans skull så hoppade jag det denna gång hehe.
Som jag älskar min familj!!! Visst är de fina!?!
 
Vi åt även en del godis under filmen och kände att vi behövde en liten promenad ute i friska luften innan barnen la sig. Det har klarnat nu på kvällen och det var riktigt skönt ute. 
Tess fick hänga med i sjalen. 
 
Seth tog sparkcykeln.
 
Tess provade även morfars axlar innan det var dags för sängen. 
 
Nu är vi på vårt sovrum allihopa. Jag bloggar, Stefan spelar något spel och barnen sover. Jag sov bara 3.5 timma natten som gick, så jag är trött och ska snart försöka sova. 
 
Jag måste bara visa ett eller två kort som Göran tog nu när vi var i Karlskrona. Han är amazing på att ta kort!! Vill du kolla lite så har han en blogg som heter: goranolsson.smugmug.com Gå gärna in och kolla den. Fantastiska foton!
 
Nu är det inte lätt att ta kort på vår familj haha. Någon blundar (Stefan), räcker ut tungan (Tess), ser hysterisk ut (jag) eller tittar åt något helt annat håll (Seth) - och ändå blev det såhär bra:
 
 
 
(Jag har fortfarande grymt svårt med att fölika mig med hur jag ser ut... men om ett år så ser jag nog ut som jag igen ;) Det är mitt mål iaf.
 
Fina fina barnen. (Tess var grymt trött här och hade nästan somnat och ändå var hon nöjd, även om hon ser lite bekymrad ut.)
 
Okej, det blev visst fyra bilder av Göran :)!
 
Nä, min vän. Nu kallar sängen på mig (eller madrassen på golvet, som är min säng just nu)! Kudden ser så skön ut så hej för denna gång!
 
Stora kramen till dig!
 
 
 

Tillbaka i Kisa

Hejsan hejsan. 
Nu sluts semestercirkeln (för tre av oss) då vi är tillbaka i Kisa igen. Stefan var ju inte med här förra gången, eftesom han jobbade. Men nu är vi här alla fyra. Skönt och gott. 
 
Men först till våra sista dagar i Karlskrona. 
 
Igår förmiddag tog vi en skärgårdstur i båt i ca två timmar. Jag var bra nervös innan, eftersom jag lätt blir sjösjuk. Jag har alltid blivit åksjuk i bil och så, men för tio år sedan hade jag virus på balansnerven och var dålig ca sex månader. Inget roligt alls!! Efter det är jag mer känslig än tidigare. Jag kan inte åka berg och dalbanor, eller liknande - trots att jag älskar dem! Jag blir yr och illamående i Pariserhjulet!!! Tragiskt, men sant. Så jag var alltså lite nervös, men tog en Postafen till frukosten och bad en bön, eller två. Det gick hur bra som helst!! Ingen yrsel och ingen sjösjuka. Härligt härligt!
Solen sken och det var lagom med skön vind. 
 
Det är ju oerhört vackert i skärgården där. Jag är allt lite avundsjuk på Göran och Stina, som får bo där :).
Ett sommarstugområde där bara Karlskroningar får äga sommarstugor. Jättefint!
 
 
Seth ville ha dajm och det var ju lördag, så han fick det ;). Men den var dyyyyr, eftersom den köptes på båten. 
 
Jag vet inte, de flesta av oss ser lite bekymrade ut, men vi hade kul och det var skönt. Jag lovar!! Haha.
 
Denna kran ser man från deras balkong, men här var det från båten förstås...
 
Lite muntrare :)
 
 
 
Tess trivdes också. 
I Karlskrona finns ju mycket militärt. Stefan är mycket intresserad av detta och många kort på just båtar och ubåtar blev det. 
"Såna där är med i Blixten McQueen", sa Seth när han såg dessa. Ha ha, helt rätt.
 
Ja, nu blev det mest bilder på oss och inte på naturen, men batteriet tog slut (orutinerat) så det blev visst mest på båtarna hihi. 
 
Vi hade bestämt oss för att åka och bada på eftermiddagen, men då började det regna. Trots detta tog vi med oss fika och åkte iväg till en annan ö (än den de bor på) för där kanske det inte regnade. Och mycket riktigt, när vi kom dit duggade det bara liiiite, så vi satte oss under ett träd och fikade. 
 
 
 
Det var varmt och skönt, trots regnet. 
 
När vi var där slutade det regna helt, så vi tog oss till sandstranden, som vi hela tiden haft sikte på. 
 
På väg till bilen igen. 
 
Det var galet skönt i vattnet. Seth och Göran var först i. 
 
Stefan gick sen och syns där ute som en prick. De andra två är en ännu mindre prick...
 
Solen började lysa starkt, så Tess fick vara i skuggan av en solstol och jag blötte en trasa som jag baddade hennes huvud med då och då. Hon verkade trivas bra hon också. 
 
Jag stortrivdes! Älskar sol!!
 
Kvällen avslutades med kaffe, äppeldricka med fläder, ost, kex och mycket skratt!! Oh, vad jag älskar dessa vänner!!! På riktigt, skrattade jag så jag nästan kissade på mig. 
 
Nu är vi, som sagt, i Kisa och myser. Vägen hit gick jättebra. Det regnade hela tiden, men det gjorde inget. Någonstans i Småland var det ett åskväder, som heter duga... Det small till så att man kände det i bilen! Det har jag aldrig varit med om förut. Men som sagt, resan gick bra!
Vi får se vad dessa dagar kommer innehålla. Det är skönt för vi har inte planerat något. 
 
Vi hörs!
Kram
 
 

Karlskrona och Barnens Gård

Hallojsan!
Hur har du det? 
Nu har vi varit här i drygt två dagar och jag älskar´t! Karlskrona är oerhört vackert och jag älskar ju havet och havsluften!
 
Igår tog vi en promenad "på stan" och tittade på krigsfartyg och kanoner och sånt. När vi var där utmed vattnet kom denna svanfamilj simmandes. Fint!
 
 
Skönt att sitta en stund och vila i solen :).
 
Väl hemma ville Seth ha kolasnöretävling :) Göran vann. 
 
Här i Karlskrona finns det ett glasscafé som hter Glassiären där man får STORA glassar för inte särskilt mycket pengar. I väntan i kön (en timmas kö) får man roa sig så gott man kan och Seth och jag vet hur man gör hehe. 
 
 
 
 
Det var fullt så vi satte oss på ett par bänkar vid kyrkan och åt vår glass. 
 
 
Tess var med. Det är varmt, men blåsigt så Tess fick ha på sig sin kofta. 
 
Jag måste bara be om ursäkt för att vissa bilder hamnar på sniskan. Det går inte att vända på dem och jag förstår inte varför det har börjat bli så...
 
I förmiddags gav vi oss iväg till Barnens Gård, som ligger en liten bit utanför Karlskrona. 
När vi gick ut till bilen hittade vi denna lilla pippi bakom vårt bildäck. Mamman var i närheten och höll koll på den. Stefan petade till den med en sko och då flög den upp på barnvagnen istället. 
Där den släppte en liten bajs. Den blev nog lite rädd.
Till slut flög den iväg och satte sig på huset och mamman kom till den efter en stund. Hoppas det gick bra för den. 
 
Nåja, sen var vi alltså på Barnens Gård. 

Ett trevligt ställe med vattenlek, lådbilar, klättergrejer, smådjur osv osv. 
 
Seth åker rutschkana. 
 
Göran testade också på :D.
 
Och Stefan. Vilket par de är, Göran och Stefan. Haha. 
 
Stefan och Seth åkte i en större vattenrutschkana hur många gånger som helst. När man kom ner från den kunde man fortsätta guppa runt en i vattnet som var lite strömt. 
 
Där fanns även en fors där man kunde åka. Seth hittade en vattenkanon som han kunde spruta vatten på Stefan med. 
Lycka. 
 
 
 
Lunch i solen. 
 
 
Tess och jag satt i skuggan av ett träd. Vi hittade en bra plats med skugga nästan hela dagen för oss och sol för de andra, som ville sitta i den. 
 
Göran och Tess. 
 
Stefan åkte med sin egna stil...
 
Tess sov en stund i skuggan. Hon fick ha en filt på sig, eftesom det blåste en del.
 
Seth testar på lådbilarna, som drevs av batteri. Tyvärr laddades de bara på natten så när Seth skulle åka var det nästan inget batteri kvar så han fick åka låååååååååångsamt. 
 
Det gick bra att låtsastanka :).
 
Denna gick så långsamt så jag tror det tog 10 minuter att komma runt en liten bana, men Seth har stort tålamod när det gäller såna här åkdon. 
 
Klättra lite. 
 
 
'
 
Stefan var med och klättrade...
 
Och sen avslutades det med ännu mera bad. 
Stina, Stefan och Seth gör ett sista åk. 
 
Varma, solbrända och nöjda åkte vi hem.
 
Mina fina!
 
Vi bjöds på Olssons klassiska fredagspizza. Smaskens vad gott!!
 
Suddig bild på Olssons :).
 
Nu sover barnen och vi andra ska nog kolla på någon film. 
Ha det så gott nu min vän!
Imorgon väntar nya äventyr :)
 
Stor kram
 
 

Karlskrona

Hej hej.
 
Nu är vi här hos fina, härliga Göran och Stina. 
Vi tog hela dagen på oss. Första stoppet blev fika i Västervik. Vi tog småvägar dit och njöt av vår vackra natur!! Fina fina Sverige!!! 
 
 
 
 
Sen åt vi lunch i Oskarshamn. 
Vi tänkte oss att ta en glass i Kalmar vid slottet. Tyvärr kostade det massor att bara komma in på borggården så vi hoppade det, men tog en promenad utanför.
 
 
 
Det blev glass i Kristianopel. Vilken vacker plats!! När vi kom dit insåg jag att jag varit där tidigare och messade mamma om detta. Och mycket riktigt. Vi var där när jag var i Seths ålder. Kul!! 
 
 
 
Sen bidde det Tacos här hos Olssons när vi kom hit. 
Oh vad jag trivs här hos dessa goa vänner!!!
Hoppas du har det gott du med! 
 
Kram 

Kolmården dag 2

Hej och god kväll!!
Hur har du det?
Som du nog förstår så har vi det gott! Det känns så skrytigt på något sätt att hela tiden berätta om hur bra vi har det. Men vi har det bra och så har jag blivit en person som försöker fokusera på det som är bra och gott och då blir det ju också det jag ser och berättar om. Naturligtvis har jag saker som händer och känslor jag känner, som inte är bra utan jobbiga, men jag vill se det som är gott. Men så klart, så förnekar jag inte det andra och ibland blir de sakerna lite större och då skriver jag ju oftast om det också... Ja, du som följt mig under graviditeten vet ju... 

Men nu svävade jag visst ut. Vi har det gott iaf och nu ska jag berätta och visa lite bilder från igår, vår andra dag på Kolmården. Det blev ju mycket favorit i repris... Delfinshow, lunch på "ön", linbanan (två gånger för oss tjejer, då killarna gick till Tropicariet på eftermiddagen) och så roliga djur att titta på. Håll i dig för nu kommer massor av bilder igen:
 
Söndag
 
Redo för ytterligare en dag. (Kortet är på sniskan och jag vet inte varför. När jag tittar via min telefon så är det åt rätt håll, men i datorn blir det åt fel håll... Hoppas du ser det åt rätt håll eller att du har överseende med att det är på sniskan...)
 
Getterna fick sig ett besök, men inga getter kom med på bild ;).
 
 
Barnen tittade på Sälshowen en gång till med farmor under tiden som vi andra köade till delfinshowen. Vi var först in och fick perfekta platser - i splashzonen... vi blev alltså rätt så nerskvättade. 
 
En skötare gick framför oss innan och började prata med våra barn. Så otroligt trevlig och go personal!!
 
Seth frågar och pratar. 
 
Tess sov i början, men vaknade och tittade på alla färger som var i showen. Hon började gråta när vi blev nerskvättade, trots att jag gjorde mitt bästa för att skydda henne mot vattnet. Men det gick över fort. 
 
Tyvärr är det ju svårt att få bra bilder på dem, men oh, vilka härliga djur. Showen var lika bra denna gång :)
 
Efteråt stod piraterna från sälshowen utanför delfinariet. Vi passade på att ta kort med dem :).
Den ena försöker charma Tess och lyckades bra med det. 
Piraterna och vi. 
 
Sen bar det av i linbanan igen. 
 
Girafferna ser så roliga ut... De böjde sig över varandra när de åt och det fungerar ju bra med de långa halsarna...
 
"Hallå, är det någon som ser mig här bakom trädet där jag gömmer mig?" haha. 
 
Jag har aldrig sett giraffer sitta ner förut, men såhär ser de ut... även om det blev på långt håll. 
 
Lejonen... Ståtliga djur. 
 
Tess och jag... fina flickor ;) med fin utsikt över Bråviken. 
 
Godispaus, efter att ha tittat på apor och gorillor. 
 
Jona och Seth. 
 
Delfinbergochdalbanan åktes igen av mina grabbar. Denna gång satt de längst fram. Lycka. 
 
En av tigrarna tog sig ett svalkande bad i värmen. 
 
Nu kommer lite bilder från Tropicariet dit killarna gick. Jag avskyr ormar - har kraftig fobi för dem - så jag vill ju helst inte in dit, även om det finns många härliga andra djur. Jag var där för två år sedan och det räcker för mig :).
Men Christian, Jona, Stefan och Seth gick dit. Så nu blir det några bilder från det: (Men inga ormar! Tack Stefan för det!! Christian tog bilder på dem, men Stefan besparade mig det i vår kamera).
 
 
Man kan ju klappa rockor och några andra fiskar där. Här försöker Seth klappa "klotfisken".
 
Min fina...
 
Under tiden roade vi tjejer oss på annat sätt, bla genom att kolla i en av shoparna. Där fanns fina? ihopfällbara hattar:
Fina svägerskor? haha.
 
Ellika roade Tess...
 
 
Vi och farmor åkte en annan väg hem och tog en bilfärja. Lite mysigt, även om den bara tar några få minuter. Vi gick ut och tittade lite utanför bilen iaf :).
 
Stefan, Tess och jag tog en kvällspromenad genom vackra Söderköping efter kvällsmaten. 
Det var en go avslutning på en go dag!! Tacksam för fina, varma dagar med familjen!!
 
Måndag

Idag har barnen och farmor åkt ut till farmors sommarstuga. Vi andra tog oss en tur till Norrköping - som vi visst brukar när vi ses såhär och farmor tar med sig barnen till stugan. Tess är naturligtvis med oss här hemma i "stan". 
 
Men förmiddagen spenderades här hemma. 
Mina, Chrisitian och Tess. Christian gör visst allt för att få Tess att skratta och hon skrattade gott åt honom när han räckte ut tungan. 
 
Jona och Seth spelar spel.
 
När vi var inne i Norrköping gick vi till ett jättemysigt café och satte oss och moffade goda bakverk!!
 
Stefan och kakorna.
 
Christian och trocaderon. 
 
Emma med de smala sugrören ;).
 
Ikväll har vi mest suttit och pratat. Det är ju inte aktuellt för Stefan och mig att gå på bio eller så, eftersom vi har Tess, men vi är glada och nöjda med att bara vara hemma också. 
 
Imorgon far vi ut till stugan en sväng vi också. 
 
Hoppas verkligen du har det gott du med!!
Stor kram! 
 
 
 
 

Kolmården dag 1

Hej hej igen. Nu hoppas jag att jag kan ladda upp alla bilder jag vill och kan skriva lite om våra dagar. Jag sitter med datorn i knäet och den är ihopkopplad med telefonen för att jag ska få internet, men eftersom det är via telefonen vet jag inte hur det kommer gå med bilderna... Men nu kör vi:
 
Kolmården lördag:
Vi åkte så vi var där när de öppnade. Det var ganska mycket folk, men inte så att det störde... Vi drog direkt till delfinariet och bergochdalbanan och det området. Vi ville nämligen se delfinshowen och ha bra platser. Det var nästan inga andra där så barnen (Ellika och Seth och så Stefan då) kunde åka hur mycket de ville. 
 
 
Tess och jag stod och tittade på :)
 
Sen gick barnen och Emma-Karin och tittade på en sälshow när vi andra köade till Delfinshowen. (Bor man på hotellet kan man förboka så slipper man stå i kö. Jättebra, men nu bodde vi ju inte där ;)).
 
Tess var vaken och pigg hela tiden. Det var ju många fina färger att titta på. 
 
Fina, fina djur. 
 
Efteråt ville Seth och MIna prata lite med de som jobbar där och fråga om delfiner osv. Fantastisk personal överallt som villigt pratade och svarade på frågor och hade fullt fokus på den de pratade med.

Efter den var det dags för lunch, som vi inmundigade vid linbanan. Det fanns en liten "ö" där, där vi slog oss ner. 
 
 
Det såg lite roligt ut, tycker jag. 
 
Sen blev det åka av i linbanan ;)
 
Christian.
 
Emma-Karin
 
Tess sov sig genom alltihopa. 
 
My love.
 
Barnen och farmor åkte i en annan "vagn". Hon hade full underhållning med sång och dans, men också med att titta på djuren förstås. 
 
Roliga djur. 
 
Vacker utsikt!
 
Vi hade turen att få se när tigrarna matades också. De matas bara två gånger i veckan, så det var roligt. 
 
Vackra djur. Här ser det ut, som den tittar rakt in i kameran... Lite läskiga också, men oerhört vackra!
 
 
Sedan bar det av till rovfågeluppvisningen. Den är också cool. Vi brukar ju se alla dessa grejer varje gång vi är på Kolmården, men det är lika häftigt varje gång, tycker jag. 
 
 
Efteråt fick man ställa frågor till skötarna. Gissa vem som var fram och frågade och pratade :)
Seth förstås, tillsammans med Jona. 
 
Vi gick ju runt och tittade lite på de andra djuren också, men det visar jag inga bilder från... 
 
Vi hamnade även på en elefantuppvisning. Alltså, på alla dessa uppvisningar och shower är det ju fokus på att prata om och berätta om djuren. Det är ingen cirkus!!
Vi satt bra och såg dessa magnifika djur. Men jag tog kort på mina barn istället hehe...
 
Så fina.
 
 
Magnifika djur.
 
 
Efteråt kunde man fråga och prata med skötarna och det gjorde alla barnen och Chrisitian. 
 
Vi var också kvar och tittade när de samlade in djuren från Savannen och de skulle in i sina hägn. Det tog sin tid.
 
Så till sist kom vi trötta och glada hem till Söderköping efter en hel, varm dag. 
 
Vet du, jag märker att det blir så många bilder att jag får nog helt enkelt nöja mig med att berätta om gårdagen idag och så får jag berätta om idag imorgon. 
Allt har iaf varit riktigt bra. Väder, sällskap, djur, upplevelser - ja, allt har varit bra. Tess har varit nöjd och glad som vanligt och hängt på... Seth ser vi inte mycket av, eftersom hans idol är Jona och Jona är en snäll och go 14 årig kusin, som låter Seth hänga med honom :). 
 
Nä, nu måste jag nog sluta och säga hej till kudden. Vi ses imorgon!
Kramar 

Söderköping och Kolmården

Hej hej.
Nu går dagarna och jag hinner inte blogga... Men jag vill ändå titta in och säga hej :)
Igår var vi på Smultronstället och åt glass och idag har vi varit på Kolmården. Jag kommer vida mer bilder så fort jag hinner men ikväll blir det bara några bilder från mobilen :).

Vi hörs snart igen!
Kram

 

 


Sista dagen för denna gång

Hur står det till? 
Vi har det så gott, så gott. Skulle kunna stanna här lääääänge till, men det tror jag inte mamma och pappa orkar ;). Och så saknar jag Stefan förstås :).
Det har hänt så mycket med Tess sista två dagarna. Det är coolt när man ser en så tydlig utveckling. Hon "pratar" mycket och hon reagerar mer på sitt namn osv. Härligt!!
 
Imorgon far vi alltså vidare till nya äventyr. Men vi kommer ju tillbaka om drygt en vecka :)
 
Imorse vaknade Tess före Seth - vilket nog aldrig hänt. Hon låg och pratade så mycket så jag tog med henne in till mamma och pappa när jag hörde att de vaknat, så att Seth skulle kunna sova vidare. 
 
Hon har börjat intressera sig för leksaker nu. Här i morfars knä. 
 
Det fungerar också bra i stolen. Det blir till att köpa en stol när vi kommer hem från semestern.
 
På eftermiddagen åkte vi till Sommarro, ett kafé som församlingen i Kisa driver på somrarna. Gammelmormor och gammelmorfar var med. Otroligt mysigt tycker jag!! 
 
 
Seth roade sig med min telefon :). Jag har en app där man kan förvränga röst och bild och den gillar han mycket. 
 
 
Tess och gammelmormor.
 
Hej hej.
Gammelmormor har för övrigt skaffat sig ett instagramkonto!! Hur coolt är inte det då?? 87 år ung!! Hon heter @smejja om någon vill följa henne. 
 
 
Det var de små våfflorna som serverades haha :)
 
Som vanligt så blir det mest bilder nu. Jag älskar ju att gå tillbaka och titta vad vi gjort och hur det såg ut på ett ungefär, så det blir mycket bilder i denna min dagbok. 
 
Kramar
 

Sommardag!

Hej hej
Idag har det varit en sån där riktigt härligt varm sommardag. Tyvärr är den varma sommarkvällen lite till besvär för mina barn. Tess var så varm och grät innan hon somnade och Seth har inte somnat än pga värme och lite allt möjligt. Mamman börjar bli irriterad - kanske också pga värmen? Nä, jag gillar ju den och far inte illa av den. 
 
Ja ja. Cést la vie. 
Vi har iaf haft en skön dag. 
På eftermiddagen när syster kommit och vi ätit lunch for vi iväg till ett smultronställe med liten sjö, dit vi brukat åka sedan vi var barn. Härligt!
 
Pappa filmar lite på oss :).
 
Barnen, Åsa och jag badade. Blev mitt första dopp i år och jag hoppas på att inte få mjölkstockning. Men vattnet var varmt, så jag tror inte det. 
 
Tess fick vara i skuggan, med sin solhatt på. 
 
 
Seth står beredd med en av vattensprutorna. 
 
Fin blomma vid vattenbrynet. 
 
Tess kollar in moster...
 
Fika är obligatoriskt när man åker ut och badar. 
 
Tess och morfar i skuggan. Tess min kommer sig av att det blåste lite :).
 
Ombytt och klar att åka hem. 
 
Albin och Tess. Fina fina barn. 
 
Tess och Åsa.
 
Mamma har så fina blommor överallt i trädgården. Det är en fröjd för ögat!
 
Det verkar bli lika varmt imorgon så vi får se vad vi hittar på då. På fredag åker vi vidare till Söderköping dit Stefan kommer åkandes med buss. 
 
Hoppas du kan sova gott i värmen!
Kramar
 
 
 

Ett kort hej

Hej hej
Oj oj, nu är jag så trött, så det blir ett kort kort inlägg med några bilder.
Vi är ju hos mamma och pappa i Kisa, tillsammans med Albin och Hanna. Dagen har flutit på med påhälsning hos gammelmormor och gammelmorfar (en kort visit). Det har studsats studsmatta, spelats på datorerna och lekts. Mysigt!
 
Tess och Albin språkas vid :)
 
Tess har även haft premiär i att sitta själv i en barnstol. Dock uppbullad med kuddar och filtar ;) Hon är ju lite liten än, men sitter bra små stunder. 
 
Mormor har ju även sytt en fin klänning som vi testade idag. Fin tycker jag. (Hon dreglar en del och har fingrarna i munnen hela tiden... undrar om det är tänder på gång redan. Seths första tänder kom upp strax före han blev fyra månader, så det skulle ju kunna vara det. Vi får se :)).
 
Sov så gott! 
Kram
 
 

Sömn och kusinerna

Hej hej min vän!
Glömde ju helt bort min fundering om Tess och sömn som jag tänkte skriva om igår. Så jag gör det nu istället :)
 
Jo, när hon var "ny" grät hon en del på kvällarna när hon skulle somna. Sedan har det gått bra nu när vi varit i husvagn några veckor. Då har hon nästan varje kväll somnat utan att gråta. (Någon kväll har hon gråtit galet mycket, men det tror vi beror på magknip...
Nu somnar hon dock gråtandes igen. Varför är det så? Och varför förändras det? Seth somnade alltid gråtandes när han var spädis. Honom körde vi skrikmetoden - femminutersmetoden - med och efter tio kvällars lidande började han somna själv, inte skrikandes. Så jag är inte van vid att det förändras på detta sätt. Som det varit sista tiden så tar det ca två timmar att söva henne och hon växlar mellan att somna till och att skrika. Nu förstår jag att alla kolikföräldrar ler och tycker att två timmar inte är så mycket, särskilt när hon inte skriker hela tiden ;), och jag inser att det inte är så farligt, men det är ju så skönt när hon somnar utan att skrika :).
Jag förstår om det inte går att svara på, men det skulle vara intressant att höra era erfarenheter, ni som har barn eller vet en del om barn. 
 
Igår och idag har hon dock somnat utan massa skrik... Hoppas det håller i sig.
 
Ja, ja, nu till dagen idag. 
 
Jag, Seth och Tess packade ihop oss och åkte till syster yster utanför Motala idag och kusinerna där. Mormor och morfar var också där och grejade lite med huset. 
 
Hanna och Tess bekantar sig med varandra :)
 
Hej kussen...
 
Vi tog oss en liten promenad. VIlken idyll va? Hanna och Seth plockade blommor till mormor. 
 
VI hittade massor med smultron. Hjälpes vad gott!!
 
 
Jag nynnade på denna fras "smultron på ett strå, hur ska inte himlen vara då? Jag tackar dig herre för naturen du gett, den är så helt fantastisk i både smått som stort. Och var jag vänder mig, så är det underverk jag ser. Hur ska inte himlen vara då?" Typ så... En fin sång, som jag sjöng på Stefans farmors begravning. 
 
Smaskens med smultron. Hanna, Albin och Seth.
 
Albin och Åsa, son och mamma, går och samspråkas. Fin bild!!
 
Hanna och Tess myste en hel del :).
 
Morfar och Tess också. 
 
Mamma har sytt lite kläder till Tess och denna byxdress är helt fantastisk. Ser du detaljerna med musknappar och en lapp med katter på? Och så spetsen. Jättefina tycker jag. 
 
Nä, nu hoppas jag barnen somnar snart. Jag ska ta lite kaffe med mamma och pappa innan vi somnar också :) Jo, för Hanna och Albin är ju också med hit till Kisa, där vi är nu hos mormor och morfar. Det glömde jag säga :)
 
Sov så gott!!!
Kram
 
 
 

Mina älskade barn

 

 

 

 

 

 

 


Seth, Lucas och Oliwer

Hej i sommarhärligaunderbarafantastiska värmen. 
Håll i dig, för nu kommer ett inlägg med maaaaaassor av bilder.
 
Idag mina vänner, har vi haft Lucas och Oliwer här. Seth var så glad innan de kom klockan 9 och gick och sjöng, diskade och vattnade blommorna. Jajemensan, det gjorde han trots att det inte behövdes :). Goa unge. De är ju hans första bästa vänner. De hängde alltid ihop i Avesta, dels för att vi bodde typ 500 meter från varandra, för att vi föräldrar trivs ihop, för att de var hos samma dagmamma och för att vi var med i samma kyrka...och naturligvis för att de gillar varandra. Jag vet inte hur många gånger jag idag har hört "give me five, give me ten, du är min bästa vän" :).
 
Kl 9 dök de alltså upp och föräldrar och lillasyster drog vidare österut för bröllop, där de skulle sjunga. 
 
Först drog vi iväg till Leken och badade. Stefan fick ta motorcykeln, eftersom vi inte fick plats i bilen. Han jobbar idag och har förberett sin predikan till imorgon, men var med vid badet. Jag vågade inte vara själv med tre killar och Tess. Man ska ju inte lämna badande barn utan uppsikt en sekund... Så det var skönt att Stefan kunde vara med. 
Oh, vilken skön förmiddag!!!
Vattnet var varmt och skönt. Jag badade fötter och ben, men vågar inte riktigt bada vanligt än. Vet inte heller om jag kan ha mina badkläder, eftersom jag fortfarande har många gravidkilon kvar. 
 
Vi hängde i skuggan Stefan, Tess och jag, medan killarna värmde sig i solen när de badat. (De var insmorda med solskydd). Tess kan ju liksom inte vara i solen, så vi fick vackert hålla oss i skuggan. Men i Leken är det så bra för det finns skugga nära vattnet så man har full uppsikt över barnen när de badar. 
 
Vattenmelonpaus.
 
Goa killar.
 
 
Älskade goa Tess. 
 
 
Efter lunch åkte vi hem, men killarna, Tess och jag åkte efter en stund in till Örebro och kollade på Open Art. :)
 
Hunden och barnen...
 
De tre musketörerna :).
 
En gigantisk kotte och tre buskillar. 
 
De tre musketörerna och en stor kissande staty... 
 
Ja, du kan ju tro att detta var den roligaste konsten, enligt alla tre :) ha ha. 
 
Vårt fina slott. Jag funderar på att bli landshövding så jag kan bo där om jag vill ;). (Inte med i Open Art, det finns i stan året om för oss att titta på.;))
 
På ett av torgen, vid slottet, stod denna gummianka bland massa små vattenfontäner. Jag träffade goa vänner och pratade en stund med dem, så killarna ville springa runt i vattnet. Visst sa jag, blöt inte ner er för mycket bara... Jo säkert!
Efter en liten stund kom de och var halvblöta... Jag sa att de inte behövde blöta ner sig mer, men det gick ju sådär:
 
 
 
 
 
 
 
Men oj, vad kul de hade!! Och det var så varmt, så jag tyckte inte det gjorde något. De kunde nog ha sprungit där än, så roligt hade de. 
 
Efteråt fick de sitta i solen och värma sig med en glass... Ja, solen värmde iaf och glassen var god :).
 
En del av Open Art är ju en tejptunnel vid slottet över ån, som man kan krypa i. Killarna ville ge sig på´t, så det fick de. 
 
Lucas började...
 
Oliwer var strax efter. Man fick bara vara två åt gången, så Seth fick testa efter dem. 
 
 
Nöjda och glada vände vi tillbaka till bilen. 
 
Oliwer är en sann klätterapa. Han kan klättra på allt! Och då menar jag allt. På väg till bilen hittade jag honom såhär helt plötsligt :) haha. 
 
Väl hemma tog vi det lite lugnt. Iaf jag och Tess. Det var så otroligt varmt så hon fick ligga i bara blöja när jag lagade mat. 
 
Men det var hon rätt så nöjd med. 
 
Efer en del om och men sover de nu. Omet och menet har Seth stått för. De andra killarna somnade som de skulle, men Seth hade det svårare - som vanligt när det inte är riktigt som det brukar. Dessutom är det ju varmt. 
 
Nä, nu ska jag avsluta detta låååååånga inlägg. Jag har en fundering gällande Tess som jag vill fråga dig om, men jag får ta det imorgon. 
Sov gott!! 
 

Bilder igen

Goddagens. Eller godkväller är mer riktigt, eller till och med god natt... 
Ska sova alldeles snart, men vill ju lägga ut några bilder från delar av vår dag idag. 
 
Han är allt cool vår lilla Seth, som inte är så liten längre... Oj, den vägen ska jag inte gå ikväll. Du vet den där "var tar tiden vägen? Hur har han blivit så stor? Börjar jag själv bli gammal?" Ja, du vet kanske vad jag menar. Det ska jag inte fundera på nu, utan bara njuta av nuet och att min lilla stora kille är hemma och har sommarlov heeeeeela sommaren mellan första och andra klass. 
 
När vi var hos Karro och Emil och kollade in deras nya hus i Mosås, försökte vi få Tess att le på kortet, men det ville sig inte. Så Seth bestämde sig för att hjälpa henne :) Sötskruttar!
 
Calles gungor testades. :)
 
Ursnygga koppar!! 
 
God pannacotta!
 
Tess har börjat se sina händer och börjar förstå att saker hon tar på kan flyttas med dem. Oj, vad knepigt jag skrev det där då. Det börjar visst bli sent... Hoppas du förstår vad jag menar :).
 
Liten trött. Hon tar nappen ibland och ibland bara spottar hon ut den. Jag önskar faktiskt att hon tog den lättare, för hon somnar lättare med den i munnen...
 
Mina barn!!
Vi var tvungna att handla lite eftersom Lucas och Oliwer från Avesta kommer imorgonbitti för att hänga med oss hela dagen och sedan sova över, när föräldrarna är på bröllop. Så kul!!! Men lördagsmys var ju tvunget att inhandlas, förstås :).
 
Så nu väntar vi med spänning på morgondagen :)
 
Sov så gott min vän!
Och tack återigen för att du är med mig i min vardag!!
Kramar

Open art

Hallooooooo.
Hur har din dag varit?
Idag tog vi oss en tur och var kulturella och kollade in Open Art, här i Örebro. Vi såg verkligen inte allt, men lite. Vi måste nog ta oss en tur till snart. Vi fick även köpt såna där nödvändiga saker såsom kalsonger och strumpor, när vi ändå var på stan :). Spännande - not, men nödvändigt. 
 
Nåja, morgonen började som vanligt med lite mys och frukost. 
 
Jag vet inte vad Seth har för min och Tess ser mest trött ut...
 
Efter frukost drog vi så ner på stan.
 
Någon typ av hund?
 
Rolig att klättra på iaf. (Den får man klättra på. Mycket får man naturligtvis inte klättra på).
 
 
Vi gick till slottet och köpte glass. Klassiskt och gott!
 
Nyvaken Tess. 
 
Detta är någon typ av tunnel, gjord av tejp och mellan 14-16 varje dag kan man få klättre i den. Vi var ju där på förmiddagen så det blev inget klättrande för oss denna gång. 
 
Detta tyckte vi båda såg ut som en Transformer. Akilles heter den, men jag håller ändå på en Transformers ;).
 
Även väggar får utsmyckningar .
 
Här simmar det runt gigantiska änder. Jag tyckte Tess skulle vara med på ett hörn, men hon ser mest trött ut  och är inte jätteintresserad av konsten i Örebro hihi. 
 
Alltså, jag måste få berätta om en sak som hände när vi kom till stan. En man i kostym kom fram till mig och började prata. Han berättade (på engelska) att han var från något universitet och så något om Iran. Sedan slog han upp en mapp med bilder på människor som blivit hängda. Jag var inte beredd och Seth stod bredvid mig. Jag antar att han ville samla in pengar för att hjälpa människor i nöd och jag tycker det är bra - om det nu var det han gjorde. Jag blev otroligt paff och äcklad/förskräckt... Han förvarnade ingenting och Seth stod som sagt bredvid mig. Jag sa något i stil med att jag har barn och att jag inte ville fortsätta prata. Det är INTE okej att göra så!! Ärligt talat! Utsätta ett barn för det!! Nu pratade Seth och jag om det efteråt och han uppfattade inte vad det var på bilderna - tack och lov!. 
USCH! Sen är det fruktansvärt att människor blir behandlade på det sätt, som han ville få fram!! Det ska vi naturligtvis kämpa mot!
 
Nu på eftermiddagen har Stefan varit i Avesta på Speedway och vi andra varit hemma. Vi skulle egentligen också följt med, men jag kände att vi behövde bara va hemma, för resten av veckan är det fullt igen. 
Jag städade Seths rum ordentligt och han fick hjälpa till att rensa bland sina saker. Det är mycket kvar än som behöver rensas, men det är en början. 
 
Nu har jag hållit på att söva Tess i över två timmar. Phu. Hon sover äntligen och jag hoppas hon fortsätter sova :). Det är inte det att hon skriker hela tiden, men hon är trött och så får hon lite magknip och så gråter hon lite för att hon är trött och så somnar hon lite och så får hon magknip osv och så håller hon på. Sista veckorna har hon i stort sett somnat nästan varje kväll när man lagt henne och inte behövt bära runt på henne. Ja, jag vet, jag är bortskämd ;). Så dessa kvällar är färre än bra kvällar, men lite jobbiga när de kommer. 
 
Så det här inlägget får avslutas med en bild av den lilla fina skruttan :)
 
Sov så gott!!

Kramar

Måndag och tisdag med massor av bilder.

Hej igen. 
Det märks att det är sommar... Jag är knappt trött och klockan är typ 23. Jag brukar slockna vid 22. Men det blir så när barnen somnar lite senare och man vill hinna göra lite grejer, såsom att städa toaletterna och hänga tvätt och sånt ;). Och naturligtvis blogga...hihi.
 
Idag har varit en dag här hemma med grej och fix. Lägenheten var i desperat behov av att städas, men både i måndags och igår prioriterade vi att vara ute i solen samt att greja inför bröllopet som är om en månad, då vi ska vara värdar. Så idag, då molnen fyllde himlen tog vi en innedag. (Stefan jobbar fortfarande, så när jag säger vi, så menar jag barnen och jag själv). 
Så här har fejats och tvättats och nu luktar det gott här hemma och katthåren är borta för några timmar. Katterna fäller otroligt mycket nu när det är varmt, så det behövs dammsugas mest hela tiden, för att hålla undan allt katthår. 
Sedan på eftermiddagen träffade vi grannparet och det var, som vanligt, mycket trevligt :)! 
 
Nu till bilder från i måndags...
Vi åkte alltså till Gustavsviks utomhusbad och hängde ett par timmar. 
 
 
Vattnet var kallt och Seth frös, men var i en hel del ändå. Stefan var också i. Jag vågar inte riktigt bada än... 
 
Den långa blå rutschkanan fick sig ett par åk av Stefan och Seth, som tyckte det var skönast att ha flytväst på sig när de for i vattnet.
 
Nu åker vi!
 
25 kg Seth åkte inte så jättefort kan man väl säga. Han tog fart med armarna hela tiden för att få fart. Stefan körde lite snabbare. Hm... undrar om han tycker det är läskigt haha.
 
När man fryser är det skönt att värma sig hos varma pappa. 
 
Tess var med, men sov mest hela tiden, i min famn och i bilstolen. 
 
På kvällen när det planerades bröllop så var Seth ute med Lukas och Theo och fiskade. En aborre fastnade på kroken :).
 
Fotot har jag fått av Theo. 
 
Bilder tisdag.
På förmiddagen åkte vi ut till Mosås och hängde där. Marcus och Stefan jobbade, men vi andra hade det skönt ute i trädgården. 
Pojkarna hoppade studsmatta med vattenspridaren under. 
 
 
 
Glädje. 
 
Alva tittade till Tess, där hon låg i skuggan.
 
Molly dansade när Lovisa sjöng "här kommer Pippi långstrump" :). Goa unge. 
 
Molly, Lovisa och Tess.
 
Molly hoppade också lite förstås, men utan vattenspridaren på. 
 
Nä, nu ska jag greja med lite annat innan jag somnar. Så god natt och vi ses!!
Kram. 

Bilder Hampe

Jag tänkte såhär... Trots att det redan är tisdag och det är två dagar sedan vi kom hem, så får jag visa lite fler bilder från Hampeveckan. Jag har massor av bilder från igår och några från idag också, men de får jag ta sen... Så att det blir lite ordning på torpet här ;). Så håll i er för här kommer massor av bilder.
 
Seth gillar ju att hänga med Avestakillarna :). Så det gjorde han. Han fick också massor av pantflaskor och burkar av dem innan de åkte hem. Seth och andra barn går nämligen och samlar in pant och köper godis för dem i kiosken, så när han fick en svart sopsäck med flaskor blev han glad. Han fick dock panta dem hemma...
 
Den här lilla krabaten hade vi sällskap av ibland. Den var bla inne och rotade i våra sopor i förtältet. Sopor och sopor, men den påse som vi slängde skräp i. Det var ju inte det att vi hade mängder med sopor där. Ja, ja, du förstår nog vad jag menar... 
 
Den här sköna familjen, Karro, Emil och Calle, kom och hälsade på när Hansam hade konsert. Karros lillebror är nämligen ...sam i Hansam. Samuel heter han. 
På tal om Hansam så hade de ju en amazing konsert! De är så bra.
 
Seth var trött men glad. Han tyckte de var jättebra och kallar sig numera deras "största fan" :)
 
Hansam. 
 
Hannes, som alltså är Han... i Hansam. Han sa såhär: "Vi diggar han däruppe, och han diggar dig". Så sant. 
 
De är verkligen världens goaste gäng. Flera av dem var ju ungdomar när vi bodde här sist och vi var ungdomsledare för dem. Man blir grymt glad och stolt att det går bra för dem och för att de är så ödmjuka och goa. 
 
Autografskrivning av Alexander. 
 
Två nya, fina fans. Louise - till vänster - är ju en av våra Avestatjejer :).
 
Seth med Hannes och Samuel :).
 
Seth och Hannes. (En något trött Seth, men stolt och glad). 
 
 
 
Det här är flera av de mellan 40 och 50 ledare som var med på lägret. 
 
Varje kväll innan kvällsmötet samlades vi bakom kyrkan och gick igenom kvällen. Sen samlades alla och höll in händerna i mitten och skrek "Hampe". 
 
Seth träffade sin kompis, från förra året, Rebecka. Hon och hennes familj bor i Göteborg någonstans, men kommer upp varje Hampe och hjälper till i köket. På fredagen var hon alltså på plats igen och de kunde leka igen. Glada och som om ingen tid gått alls. Kul, tycker jag. 
 
Rebecka och Seth nere vid stranden under den soliga lördagen. 
 
Tess hängde ju med oss vad vi än gjorde (utom vid mina själavårdssamtal förstås). 
Goa fina barn. 
 
Stefan var med och tävlade i en av tävlingarna mellan deltagare och ledare. Tävlingarna pågick genom hela veckan och på söndagen stod ledarna som vinnare. Hihi. 
 
Han blir skönt påhejad av de andra ledarna...
 
Såhär såg det ut vid volleybollturneringen och finalen mellan deltagare och ledare. Skönt häng. Här syns det ju inte hur mycket folk det var, men det var fullt runt planen. 
 
Det är en go känsla när flera hundra ungdomar står och lovsjunger Gud!
 
Vi tar med oss en fantastisk vecka i våra hjärtan! 
 
Jag avslutar detta inlägg med ALLA dessa bilder, med en bild på Tess... 
 
Ha det bäst! Vi ses imorgon igen... 
Kram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Hemma

Ojoj vad det är glest mellan inläggen. Så brukar det inte vara för mig... Men men.
Vi kom hem sen eftermiddag igår efter en fantastisk vecka på Hampe! Vi är bra trötta nu, Efter att ha handlat och ätit var det kväll och vi bestämde oss för att se en film när barnen somnat, så det bidde inget bloggande.
Idag bestämde vi oss för att strunta i att det behöver städad och packas upp och tar en familedag på Gustavsviks utomhusbad. Ikväll är vi borta igen och likaså imorgon kväll. Hm... Ingen rast och ingen ro trots att jag är föräldraledig ;). Men jag trivs verkligen med livet nu!! :D

Nästa vecka åker jag och barnen till mamma och pappa. Stefan möter upp oss i Söderköping i slutet av veckan. Ska bli skönt att åka iväg och verkligen ha semester ett par veckor!

Jag återkommer med ordentligare inlägg och bilder från Hampe så snart jag hinner!

Jag hoppas du har det bra och gott på alla sätt!!!
Stor kram


Hansam

Hej min vän.
Det har varit dåligt med inlägg här. Dels för att det är svårt med uppkopplingen men oxå för att det är fullt upp... Jag har ju ansvar för själavården och Stefan leder möten så det är ett pusslande med barn och oss. Men det går toppenbra och vi har fantastiska barn. Seth ser vi knappt. Tess är en nöjd liten själ som mest bara är, sover och äter.
Jag får berätta mer om veckan när vi kommer hem.
Idag nöjer jag mig med att visa ett collage från fredagskvällen. Hansam var här och hade konsert. Jag la Tess innan och satte på babywatchen och sprang runt och letade efter Seth. Han fanns inte någonstans. Stefan skulle hälsa välkomna till konserten så det var ingen idé att fråga honom. Så hör jag innefrån kyrkan hur Seth hälsar alla välkomna :) haha, där var han ja.
Efter en otroligt bra konsert så flockades ungdomarna runt dem och köpte tröjor och fick autografer. Seth ville oxå förstås :). Goa unge. Så han fick autografer på sin Hansamkebba och så tog vi kort :). (Hansam är alltså från Örebro - iaf grundarna -och fyra av dem var tonåringar och med i kyrkan när vi bodde i Örebro förra gången. Så det är roligt att följa dem och det är så kul att det går så bra för dem!!)

Jaja här kommer collaget på en glad och trött Seth, kebban, Hansam och publiken. Och så på Hannes, Samuel, Steff och Seth :).

Stor kram och ett sent god natt!


Nytt försök

Japp, då gör jag ett nytt försök med att ladda upp bilder från dagarna här... Hoppas det går.
 
Men först till något annat... 
Jag har en vän som nyss förlorade sin mamma hastigt. Oh, vad jag känner med henne och hennes familj och jag tänker på dem och ber för dem! Det är hemskt när något sådant händer. Vad viktigt det är att ta vara på "här och nu". Att ta vara på varandra. Inte vänta med att säga det där man tänkt säga, utan verkligen göra det, innan det är för sent. (Då menar jag positiva saker, eller om man har något man behöver göra upp med någon.) Att ta vara på de stunder och dagar man har tillsammans. 
 
Nu tillbaka till Hampe...
Jag laddar nu upp bilderna från igår och de blir i lite olika storlek tyvärr... Hoppas det fungerar idag. 
 
Igår var det alltså Hampe Battle, där varje lag ska ta ett ägg genom en bana. RIktigt roligt att se! 
 
Vårt lag "The fantastic four", som kom trea i Hampe Battle... 
 
 
 
Seth fullt fokuserad på sin uppgift att ha ägget stilla på magen, så det inte ramlade ner och gick sönder.
 
Sen blev det äggkastningskrig mellan Jakob - som numer är ungdomspastor i Avesta - och Stefan... Ja, vad ska man säga? Boys will be boys :)...
 
Jag tror faktiskt att det var Jakob som startade det hela... men Stefan är inte sen att haka på. 
 
Några av tjejerna från Avesta är med och leder lovsång på mötena. Oh, jag är så stolt och glad ända in i hjärtat!! De är så fina både innuti och utanpå. De strålar och sjunger fantastiskt. Ja, superlativen flödar, men jag menar varje ord!! Jag är sååå glad för dem!
Alicia, Amanda och Rebecka från Avesta och så är det Fran också, från Västerås. Det är hon som är ledaren för lovsångsledarna. 
 
På kvällen hittade Seth en kompis... De tittade på varandra och så sa Seth: "Jag känner igen dig". Killen svarade: "och jag känner igen dig". "Jag heter Seth". "Jag heter..." Och så kom de fram till att de träffades här förra året och lekte. Nu gav de sig ut på pantflaskorjakt. De fick ihop så de kunde köpa en nachotallrik, som de delade på samtidigt som de tittade på film i vårt förtält. Så härligt och roligt! 
 
Idag har varit värmande sol blandat med blåst och moln. En riktigt härlig dag. Det är roligt att se Seth i denna miljö. Vid badstranden träffade han på några barn, vars föräldrar hjälper till här på lägret. Killen var tre år och Seth satte sig och lekte med honom. Någon halvtimma senare kom det ett gäng ungdomar och badade och då busade han med dem. Vilken gåva för honom att kunna vara med så många olika åldrar och verka trivas oberoende på hur gamla de är som han är med. 
Här är en bild när han springer och sprutar vatten på en kille (som är med på det). 
 
 
Thea är alltid roligt att busa med :) Här får hon sig en dusch, när hon och några till förbereder "Sänka skepp"... Den varianten när varje lag har några som ligger ner och är skeppen och så kastar man vattenballonger på dem och det lag som får alla personer träffade åker ut... Kul idé!!
 
Det är härligt att vara här! 
 
Nu går ögonen i kors på mig, så jag stänger ner och säger god natt!!
Stor kram min vän och kom ihåg att ta vara på dig och de dina!!
 

Hampe fortsätter och så vaccination

Hej hej
Skrutt och blä. Hela mitt inlägg försvann när jag publicerade det. Oh så trist!! 
Så nu blir det inte lika långt. Bara några bilder från dagen...
 
Dagen började med dockteater med Tess strumpor. :) Goa barn.
 
Sen var det dags att åka in till Örebro för vaccination i båda låren. Stackars liten. Hon skrek som bara den och var ledsen en stund efteråt. 
 
Seth tyckte det var jobbigt att Tess blev så ledsen. Hon somnade dock och sov i ett par timmar efteråt. 
 
Vi kom lagom tillbaka till Hampe Battle - en tävling mellan alla smågrupper som alla är indelade i. Kul. Stefan har fler bilder i sin telefon, men jag har dem inte än. Jag får visa när jag fått dem. De skulle iaf bära med sig ett ägg genom olika hinder och ägget skulle vara helt när de kom i mål. Vår grupp kom trea. Bra där. Seth var med och var nöjd och glad med tredjeplatsen - förstås :). 
 
Nä, nu segar det så alldeles... Jag får visa mer imorgon. Det är bilder på Steff och Jakob - som numer är pastor i Avesta - när de kastar ägg på varandra och så på älskade tjejer som är med och leder lovsång och så på Seth och en nyvunnen vän. 
Men jag får visa det imorgon istället. Sorry att det blev såhär, men jag skrev som sagt ett lååååångt inlägg och så försvann allt och nu segar uppkopplingen massor. 
Jag måste sova nu.
Vi hörs imorgon.
 
 
 
 

Nu är vi igång

Idag har ungdomarna kommit hit till Hampe. Över 300 tonåringar på ett och samma ställe. Med mycket skratt, vänskap, "galenskap" på ungdomars vis och säkert en hel del "drama", förälskelser och flörter. Men utan bråk och alkohol. Coolt att ha så många samlade på ett och samma ställe och det funkar så bra!

Alla som kommer hit är inte kristna, andra har varit det hela sina liv. Det finns plats för alla här. Det är så go stämning och mycket glädje. Fokus är på gemenskap och Bibeln (och Jesus förstås). Det är tre samlingar per dag med undervisning och sång. Däremellan är det aktiviteter av olika slag.

Jag är så glad att jag får vara en del av detta! Idag har jag dock inte varit särskilt delaktig för Tess somnade i husvagnen och sov i flera timmar!!!! Så jag blev kvar här. Men det var innan det drog igång här på kvällen.

Nu sover båda barnen så jag är kvar i husvagnen. Tyvärr är nätet riktigt segt så jag kan inte skriva från datorn, men men, det får gå ändå. Jag har en bok med mig jag kan läsa. :)

Imorgon ska vi till BVC för Tess första vaccination. Håll gärna tummar och tår att hon inte blir dålig av den. Inte kul att va i husvagn och på läger om hon blir dålig...

Nu kommer bilder från dagen huller om buller. Det är Tess som sover, Seth som sparkar boll med "sina" avestakillar och så en bild på min bricka :).

Hoppas du har det bra!! Jag återkommer med bilder och så. Hoppas nätet funkar bättre så jag kan ladda upp fler bilder imorrn :).

Kramar


RSS 2.0