Någon gillar...

...att köra runt på sin födelsedagspresent :).
Dessutom med strumpbyxorna ut och in haha.


Full fart!

Högtidsdag för oss

Idag kära vän har vi haft en högtidsdag! För oss är det det i alla fall. Seth har döpt sig. Han började prata om att han ville det i höstas och har nu gått dopskola och så idag var det dags. Oh som han laddat och pratat om detta! 
Och vi är förstås jätteglada att han valt det. Det var Stefan som döpte honom :). Lycka!! 

En allvarlig och nervös kille. (Foto Stefan Claesson). 


Foto: Stefan Claesson.

Och så ett foto från min vy. 

Han var riktigt rörd när jag mötte honom när han kom ut från dopgraven. Och jag med förstås! :)

Både barnkören Salt och en projektkör sjöng idag. Här sjöng de även ett par sånger tillsammans. Helt ljuvligt!!

Efter mötet hade vi dukat upp i caféet och fikade tillsammans med familjen och våra grannar. Seth ville fira dopet och så fyller ju Tess år på onsdag så vi gjorde en gemensam tårta till dem.

Våra barn!!! 
Tyvärr glömde jag ta kort på "sällskapet"...

Efter fikat åkte familjen hem till Marcus och Lovisa. Vi lånade deras hus eftersom de har det lite större än vi. 
Hur schysst som helst!!!

Tess fick ett par av mollys urvuxna solglajjor. Helt underbara och hon gillade dem oxå! 
That's my girl...

Barnen fick pizza.

Smidigt och gott.

Vi andra åt fajitakyckling. Jättegott. 

Tyvärr kunde inte syrrans familj komma pga magsjuka. 

Jag frågade Molly om jag fick ta ett kort på henne och det fick jag :).

En lite fotomodell. 

Familjen.

Tess och Lovisa gosade. Så skönt att hon börjar våga vara hos andra. Tess alltså, inte Lovisa hihi. 

Sen blev det lite paket till Tess som fyller år och till mig och mamma som har fyllt år.
Seth fick en bibel av mamma och pappa, ett kors (halssmycke) från oss och ett från Matilda och Jacob. Han fick även lite andra presenter och han blev sååå glad. Oerhört omtänksamt av familj och vänner! TACK!!



Presenter.

Efter marängswish och kaffe åkte vi hem till oss och Tess testade sitt städset som hon fick :). 

Roligt!

Stefan fick för sig att grilla hamburgare. Smaskens!!!! Samtidigt som han gjorde det gick en fotbollsmatch på tv. Liverpool är ju Stefans lag och de spelade. Då såg det ut såhär här hemma:
Kolla match från balkongen medans barnen leker för fullt. :) 

När Stefan la Tess tittade jag och Seth på Gladiatorerna från igår. Han har sin egna stil när han tittar på tv. :)

Detta med att ställa om tiden ogillar jag. Iof sov Tess till 6:15 imorse och det var ju skönt på sitt sätt att klockan inte stod på 5:15, som den gjorde igår samma tid. Men hur lätt är det att få barn och sig själv att somna i tid? Inte alls. Men man vänjer sig ju snabbt vid den nya tiden. Som tur är. 

Nu ska jag sova. Glad och nöjd efter en fantastisk dag!

Kram 

Tidigt firande

Idag har vi firat Tess lite med mamma och pappa. Vi ska ha lite mer familjekalas imorrn, men de kom hit och fikade och hade med sig paket. 

Vad kan det va??

I paketet var det en dockvagn som pappa gjort! Och så madrass, täcke och sånt som gammelmormor gjort. 




Jättefin!!!  Och jätteroligt att hon fick en sådan!! 

Det har ju varit galet fint väder idag!! Härligt! Vi tog oss en promenad i eftermiddagssolen! 
Det knoppar och börjar grönska! 

Seth cyklade. Det blir liksom roligare så 😊.

När jag gjorde middag (tacos) såg det ut såhär i köket...
Haha!!
Olika sysselsättning...

Kommer du ihåg att ställa om klockan inatt? Förhoppningsvis står klockan på 6 och inte 5 när vi vaknar imorrn! Vad skönt det vore för känslan bara...

Hoppas du haft en bra dag!!!
Kram 

Tillbaka igen

Eller, jag har ju inte varit borta... Orkade bara inte skriva i onsdags och igår blev det ju bara en liten kortis när jag kom hem från Alphan. 
 
I onsdags...
 
Hade jag en kompis här på förmiddagen. En nyvunnen kompis och det var jätteroligt att fika och prata lite. 

Denna Nalle Phubil fick Seth av sin mormor och morfar när han fyllde ett år. Den fungerar fortfarande jättebra och gillas av denna snart ettåring.
 
När vi hämtat Seth i skolan åkte vi till Toys R Us för att köpa födelsedagspresenter till Tess. Ja, hon fick vara med och hon kommer inte ihåg vad vi köpte haha. 
 
Seth fick ta med sig sina egna pengar för att köpa ett star wars lego som han siktat in sig på. Vid dörrarna till affären finns såna här automater som man stoppar i en tia och så får man en leksak. Där köpte han ett par grejer och vi var där en stund. När vi kom hem upptäckte han att påsen med legot inte var med hem. Oh, den förtvivlan. Och för egna pengar. Vi åkte ut till Marieberg igen (som tur var hade Stefan hunnit hem så Tess inte behövde följa med.) Vi bad i bilen att någon skulle lämnat in påsen och inte tagit den med sig. Han var så nervös... När vi kom fram visade vi kvittot och visst var påsen inlämnad i kassan. Oh, den lättnaden och lyckan i hans ansikte då. Självklart tackade vi när vi åkte hem :). 
 
Där väntade en Tess som fick hoppa i badet. Goa, suddiga unge. 
 
Igår åkte vi till Hugo och hälsade på. Här väntar vi på honom, mormor, Alva och Alvas kompis. Hugo är nämligen fortfarande sjukskriven pga sin epilepsi, men är i skolan om dagarna, så mycket han orkar. Dock är någon i familjen med också. Mest Lovisa men nu i slutet av veckan var alltså farmor/mormor med. Och vi passade på att träffas lite också. 
Här sitter de och väntar på Hugo och mormor.
Goa ungar. 
 
När vi kom hem till Marcus och Lovisa (fast de var ju inte hemma, eftersom de var på jobbet) hittade Tess direkt favortisysselsättningen. En sopkvast. Och så en tumstock. Men den tog jag ifrån henne, för jag ville inte att den skulle brytas sönder av fröken pillemoj. 
 
En trött Tess pillar med Mollys Ullaredsvagn precis innan vi åkte hem. 
 
Sen på kvällen var jag på Alphakurs i kyrkan och var helt enkelt helt jättetrött när jag kom hem och stupade i säng. 
 
Idag då. Jo, Tess vaknade 4:45. Alldeles för tidigt i min smak. Just nu känns det ok om klockan bara är efter 5. Hur sjukt är inte det!? Jag tycker det ska bli skönt att ställa om klockan på söndag för då kanske - kanske - klockan står på 6 när vi vaknar... Jag gick upp med henne, men klockan 6 tog Stefan över och jag sov en timma innan vi åt frukost och killarna cyklade iväg till skola och jobb. 
 
Tess och jag, vi satte igång och baka inför helgens och nästa veckas kalas. 
Bra hjälp när jag bakade ut bullarna. Bra att hon kunde leka med lite grejer som inte går sönder, men som ändå sysselsätter lite i köket. 
 
Sen fick jag städhjälp :).
Torka torka... Tur det var en ny trasa för hon torkade huvudet och ansiktet också :). 
 
Sen var vi förstås tvungna att smaka bullarna. 
Inte för att hon åt så mycket av den, men ett litet smakprov blev det.
 
Nu ikväll har Seth varit iväg på Vips och farmor har kommit hit. Vi har fredagsmyst med morötter, gurka och lite chipsrester och så dipsås förstås. Gandalf var med på ett hörn :).
 
Jag tycker det går farmåt med min hjärnskakning. Men jag trodde aldrig att det skulle ta sådan här tid... Jag har enormt tjut i öronen och ett till läte som liknar det blåser i en mikrofon. Det är bästa sättet att beskriva det. Det kommer och går. Konstigt. Men jag ska förhoppningsvis få prata med en läkare om det. Och så har jag bokat tid med sjukgymnast för nacken, som också fick sig en törn i smällen. 
Det jobbiga är att jag har svårt att veta vad jag orkar och inte. Som tex i morse gick det jättebra att baka. Tess och jag hade jättemysigt och sjöng och dansade. På eftermiddagen sjönk jag som en sten och Stefan fick komma hem lite tidigare än han tänkt. (Nu är han ju iväg igen så det är ju inte det att han jobbar för lite precis, men han fick ändå åka tidigare än planerat). Jag ska ju göra saker och utsätta mig för påfrestningar i lagom dos. Och att baka är något jag älskar att göra. Så det känns ju som att jag ska göra lite sånt. Sedan hade jag ju inte mer inbokat idag... Men när jag blir sådär trött då blir det jobbigt att veta att en tvätt behöver hängas och för att hänga den måste en annan tvätt tas ner. Det blir jobbigt att veta att bullarna som jag bakat ska läggas ner i påsar. Ja, du vet såna där helt vanliga, lätta saker, som normalt sätt inte är jobbiga. Det påminner om utmattningssyndrom, men det är ju inte det jag har utan detta är sviter av hjärnskakningen. Jag måste ta detta på allvar, jag inser det mer och mer. Jag har iof tagit det på allvar hela tiden, men det är nog så att det går upp för mig mer och mer vilka konsekvenser det uppenbarligen kan bli. 
 
Men nu, min vän, ska jag sova. Vem vet när jag får gå upp imorrn bitti ;). 
 
Kram kram
 

Bilförare

Förlåt dålig uppdatering. Jag återkommer imorrn!!!
Visar denna goa bild på Tess så länge :)

Kram

I AM...

Idag började Stefan jobba igen. Jag har varit rejält trött under dagen, men det har fungerat. När Tess har sovit har jag vilat och när Stefan var hemma en stund så vilade jag också. Seth har haft en kompis hemma och det är alltid skönt, för då är han sysselsatt :).
 
En sån här dag, när jag känner mig trött och pga det lite nedstämd, så gillar jag min röda påse/väska, som jag fick av min svägerska Emma-Karin i julklapp, lite extra mycket. Den är så uppmuntrande :).
 
 
"I AM
AMAZING
FANTASTIC
BLESSED - BEAUTIFUL - BELOVED
GREAT!
PRECIOUS
UNCONDITIONALLY ACCEPTED
WONDERFULLY MADE
LOVELY
AND QUITE NICE INDEED". 
 

Hallojsan

Det blir kort idag... Är helt borta i bollen ikväll och rätt så allmänt nere... MEN jobbet gick bra. Hade en lugn dag och det var skönt. 

Jag fick äntligen ta kort på Seth men att se "normal" ut är inte aktuellt ;).





Min goa kille ❤️

Nu ska jag försöka sova. God natt!!

Det bästa - barnen.

Alltså det här med att ha småbarn när man lever med sviterna efter en hjärnskakning... Jag tog natten inatt så att Stefan skulle få sova första natten på flera veckor. Jag fick gå upp till henne ca en gång i timman och var helt slut när morgonen kom. Stefan är ju helt fantastisk och tog henne from 6:15 (när hon vaknade på riktigt!!!! Hurra vad länge!!!) så jag fick sova ett par timmar innan frukost. Han får kämpa så mycket. Jag hoppas det går bra nu i veckan... Stefan måste sova för att orka med sitt jobb och jag måste sova för att orka vara ensam hemma med Tess om dagarna. Men det kommer nog gå bra. Jag får se till att inte boka in massor och att vila de halvtimmar som damen sover och strunta i disk och sånt. 
 
Stefan har fått migrän nu ikväll. Stackarn. Så han har redan gått och lagt sig. Vi frå se hur natten blir... Jag behöver sova för att orka jobba imorgon och han behöver sova för att bli av med migränen. Gode Gud hjälp oss!
Så nu sitter jag för mig själv och tittar på Mästarnas Mästare med en mugg Kusmi The. 
 
Jag följde inte med till kyrkan idag heller, pga natten som varit och att jag blev så slut efter den. Det gjorde mig ledsen att det blev ett sådant bakslag pga sömnen. Men jag kommer ju inte må såhär hela livet utan snart är jag nog tillbaka helt. Det har ju förbättrats oerhört mycket sista veckan. Oh, vad jag längtar efter att gå till kyrkan. Jag älskar min församling!!! Nästa vecka ska Seth döpas så då kommer jag vara där hur jag än mår :). Han har velat döpa sig sedan i höstas, men vi ville att han skulle gå i vår kyrkas dopskola först så det gör han nu tre onsdagar. Älskade unge. Tyvärr vill han inte vara med på kort så ofta längre, så det blir mest kort på Tess just nu...
 
Pysselmaja. Ska bli skönt när hon får sitt eget rum och man kan ha det mesta av leksakerna där istället. Lite lär vi väl ha kvar i vardagsrummet, men det mesta får va på hennes rum. 
 
 
Idag när jag la Tess för hennes första sovvända innan de åkte till kyrkan, så sov katterna på vår säng under tiden. Då kände jag att det allt skulle vara skönt att ibland vara katt och få sova och vila och bara ha det gott :). MEN samtidigt skulle jag inte vilja byta mitt liv mot någonting! Jag lever ett fantastiskt liv, med en underbar man på alla sätt, två fina goa barn, ett jobb jag trivs med och detta att få vara hemma med Tess på dagarna - och Seth på eftermiddagarna... Vilken förmån. Visst längtar jag till en tid då jag kan sitta med en bok i lugn och ro och få läsa. Att hinna göra saker utan att kolla var Tess är eller om hon pillar och plockar på något som hon inte får... MEN jag skulle aldrig vilja ha en dag utan henne eller Seth. De är mitt bästa! Jag förstår att man kan bli trött på sina barn, men att säga "usch" - eller liknande - i samma mening som man pratar om sina barn och mena dem... Det förstår jag inte. På riktigt är mina barn mitt bästa!!! Men nu svävar jag bort... Jag skulle ju visa en bild på katterna när de sover :)
Två pälstussar som är så goa (och rätt så störiga ibland när de piper, jamar, busar och slåss på nattetid). 
 

Date

Imorse hade jag en date med Seth. Men oj, se det fick jag inte säga till honom. Date har man bara med sin flickvän. Med sin mamma har man egentid. Japp, så vi åkte till Fröken Brogrens veranda och hade egentid, han och jag. Oh, så mysigt det var. Jag fick ett presentkort därifrån när jag fyllde år så det passade ju jättebra att äta frukost där idag. 
 
 
 

Efter frukosten ville han som vanligt ha en prinsessbakelse. Och som vanligt åt han inte upp den :).
Smaskens. (Jackan är på för att vi satt vid dörren och det kommer rätt så mycket folk dit så dörren öppnas hela tiden, vilket gjorde att han frös lite).
 
Resten av dagen har bara varit soft. Jag har försökt vara med så mycket som möjligt, men har varit tvungen att gå undan då och då... Tess och jag var hemma när Seth och Stefan var på friidrotten. Som tur var sov hon en stor del av tiden så då låg jag också och vilade. Sen har Seth haft en kompis här, men de har mest varit utomhus och inne på Seths rum. Det är ju inte ansträngnade för mig, som tur är :). 
 
Har inte så jättemycket mer att säga idag, men visar en massa bilder på barnen som jag tagit idag - som vanligt ;). 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hoppas du har en bra helg!!
Kram

Instapics från dagen...


Tjejen som gillar att städa. Här "torkar" hon med en grytlapp som gammelmormor virkat.

Jag köpte lite jordgubbar som vi åt som mellis, tillsammans med glass. Mm det smakade sommar!!! 

Och så några bilder som inte är instapics men som får va med ändå 😊

De här två alltså!


The giant... 😊

Och så de här två ❤️

Och så den här... (Inte dammsugaren utan katten 😉).

Jag lever allt ett gott liv 😊

I förmiddags kände jag mig pigg en stund. Det är första gången sedan 16/2. En ljuvlig känsla. Tyvärr varade det inte så länge men jag är tacksam för den stunden!!! Ska jag va ärlig så är jag lite nervös inför nästa vecka när Stefan börjar jobba igen. Jag hoppas det kommer gå bra och att jag orkar va själv med barnen. 

Nu ska jag säga hej till kudden. Kram kram 

Happy birthday to me 😊🎉

Tjejen som älskar att fylla år och som älskar att fira allt som firas kan - fyller år idag. Hurra 😉

Jag har sovit bra inatt! Och firats kungligt av min familj!! 


Av Seth fick jag ännu en kudde som pryder vår soffa 😉.
Av Stefan fick jag ett presentkort att få dreja!! Hurra vad roligt! Älskar't!! Och så fick jag lite flaskor till soda streamern. Hade sönder några och jag blev så ledsen, så då fick jag nya med Ice Age figurer på 😊👍


Alexandra var in och åt lunch med oss. 
Smaskens så gott!!!
 Jag fick fina mobilskal av henne! 
Detta och ett silvrigt. Härligt!!



Tess fick låna Alex hårklämma. 

Sen kom Lovisa och två av barnen hit på em kaffe.
Mmmmm blommor och choklad ❤️.

Molly och Frodo sov ikapp 😉.

Och Lovisa var som Lovisa är mest... Haha. Hon busar med Tess här :).


Nu ligger jag i sängen och ska vila innan det bär av mot alpha. 

Jag är så glad!!! Har fått massor hälsningar på fb, insta, sms och på telefon. Blir så glad!!!!

Och så ett stort HURRA till mamma som blir ett år äldre idag oxå!!!! Grattis världens finaste och bästa mamma!!!!!

Kraaaam

Litet kalas

Idag har jag fått fira min födelsedag- lite tidigt men ändå :). Soooom jag älskar't!! 
Jag hade tänkt mig att bjuda ganska många, eftersom många av mina kompisar är hemma på dagarna just nu, men jag orkar helt enkelt inte ha för många hemma på en och samma gång än. Så det fick bli några av mina "daglediga" kompisar och jag är såååå glad och tacksam att de kom!!! 

Jag bjöd på bullar och tårta. 

Tårtan är gjord som en rulltårta men den står upp och är tjock. Fyllning till den är grädde, hallon och philafelfiaost. Det blev jättegott tycker jag. 
Såhär såg den ut inuti. 

När de gått hem kraschade jag i sängen. Jag är så glad att jag mår sååå mycket bättre, men jag tycker det är jobbigt att jag blir trött så fort. Jag hoppas verkligen det går bra nästa vecka när Stefan jobbar igen. 

På den här damen var det fart och fläkt under eftermiddagen iaf :).

Hon håller på att få tänder igen och det är hon påverkad av märker man. Tröttare, lite mer orolig på nätterna och så lite krånglig i magen. Stackarn. Hoppas det går över snart. 

Hoppas du mår bra!!! 
Kram 



Monday

Dagen började 05:21. Tess är ingen sjusovare precis. Nu när Stefan är hemma tar ju han nätterna och jag försöker ta morgnarna. Men i helgen fick han ta både nätter och morgnar för jag mådde inte så bra på morgnarna. Men nu är vi tillbaka i rutin igen. Hur ska det gå när han börjar jobba igen? Jag märker verkligen att sömnen är jätteviktig för att må bättre! 

Nåväl... Det här är Tess tiiiiidigt imorse. Skönt att det börjar bli ljust på morgnarna! 

Det här vaknade vi till imorse. Skönt att det försvann under dagen. 

Vi har haft en trött liten stekare här hemma idag 😊.

Bästa barnen en mamma kan önska sig!!







Vi har storstädat här hemma idag. Skönt!!!
Och jag har bakat en tårta. Mums! 
Nu hoppas jag du får en bra natt och dag imorrn!!! 
Kram kram 


Giftsvampen

Det har nog inte undgått många att vi i Örebro varit tvungna att koka vårt vatten idag. Svampen, vattentornet här, har blivit en giftsvamp, eller en bakteriesvamp. En toalett på restaurangen har stått och läckt och avloppsvatten har hittat vägen ner genom sprickor och sånt till vattnet, som går ut till hela Örebro. Tur att de hittade det och att de sociala medierna finns för det tog inte lång tid innan informationen spridit sig. 
 
Så vi har kokat vatten i långa rader här. Skönt att vi har spis och el! Annars hade det blivit segt. 
 
När Stefan tagit med sig barnen till kyrkan - jag vågar inte ge mig ut bland så mycket folk under så lång tid än - så bakade jag lite. Det är så skönt att jag orkar göra lite sånt när jag får gå och pyssla för mig själv. Underbart att vara på bättringsvägen, även om jag fortfarande blir lätt trött. 
 
Nä, nu ska jag titta på Mästarnas Mästare. Love it. Jag gillar Söderström. Han har härlig humor, vilket många hockeyspelare verkar ha. :). 
 
Avslutar med bilder från dagen:
Eller detta är från igår kväll... Tess, the drama queen :).
 
Våra knäppa katter...
Båda ville få plats i korgen...
 
Tess när hon ska sova eftermiddagsluren. Hon styr runt hela tiden och ställer sig ofta såhär, på huvud...
Lätt att somna då?
 
Min älskade kille. Världens finaste om du frågar mig.
Han gillar när Stefan gör honom till en korv när han ska sova.
Men denna gång blev det visst lite väl haha. Han kunde inte röra sig, så det fick bli lite lösare. 
 
Ha det nu så jättegott min vän!!!

Bloggvän

Tjaba tjena hallå :).
 
Idag förstår du, så har jag äntligen träffat en vän - som varit min vän i fyra år, men som jag för första gången träffade öga mot öga. Såååå roligt.
 
Hennes näst minsta, Theo, är lika gammal som Seth och han dansar. Idag var de här i Örebro för att tävla i hip hop. Så efter friidrotten satte Seth och jag mig i bilen och körde till Mellringehallen för att träffa Cissa och Theo. 
På väg.
 
Häftigt att man känner igen varandra och känner varandra, fast man inte träffats förut. De bor i Landvetter och däråt är vi ju inte så ofta. Så det var toppen att passa på idag.
Theo var grym på att dansa. Han hade det i kroppen kan man säga. Tyvärr har han varit rejält sjuk ett par veckor och blivit frisk nu i veckan så han har ju inte kunnat öva så mycket senaste veckorna. Så jag tror inte det gick lika bra som han önskade, men han var grym ändå.
 
Seth och Theo. Rätt så lika varnadra :). Jag visade en bild på Theo via Cissas instagram innan vi åkte och då sa Seth: "Hey, han ser ju ut som mej". Jag tycker han har rätt :). 
 
Cissa och Theo.
 
Hela suddiga gänget. 
 
Jag ska inte sticka under stol med att jag fick lägga mig och vila när jag kom hem för då var huvudet och orken slut. MEN det var det värt. 
 
Jag känner att livet börjar återvända. Jag blir lätt trött, men får jag vara ifred stundvis så orkar jag vara uppe, tillsammans med familjen. Får jag vara själv i köket fixar jag att laga mat och greja med sånt. Imorgon ska jag drista mig till att baka lite. Jätteskönt att det börjar vända!! 
 
Nu sover Tess, Stefan la henne och sedan åkte han iväg till Greenhouse i kyrkan. Seth och jag sitter i soffan, äter chips och väntar på Gladiatorerna. Äntigen börjar det igen (enligt Seth mest, men även enligt mig). 
 
Så nu tackar jag för mig för idag och så hörs vi imorrn!
Kramar
 

Vänner på genomresa

Hej hej från fredagsmyssoffan i det Kindevågska hemmet. 
Det är bara Seth som saknas nu, men han kommer hem från Vips snart. 
Som jag sagt tidigare, det är skönt att vi har mycket familjetid nu när jag är sjukskriven. 
 
Igår träffade vi ett par goa vänner, som var på genomresa från Göteborg till Ö-vik. Så vi sågs i knappt en timma på Max vid Eurostop. Jättekul!!! Det är fantastiskt med vänner, som man träffar sällan pga avståndet, men som man kan prata och skratta med som om ingen tid gått alls, sedan vi sågs senast. (Sen märks det ju på barnen att tiden går, för de blir ju bara större och större ;) Seth saknades eftersom han var i skolan och vi konstaterade att han börjar bli stor... Vår lilla kille ;) ). 
Nu ser det ju ut som om Pontus satt i telefon hela tiden, men det gjorde han förstås inte, utan det var bara en liten stund. 
 
Sen tog jag en rad med kort på Tess när hon höll på och busade i soffan i sin pyjamas.
Jag är med som en hök hela tiden, för hon har ju inte koll på att hon kan trilla ner och slå sig.
 
Pappas LIF mugg är en hit den också.
 
Hur nu det kan komma sig... FBK är ju laget att heja på ;).
 
Tess har börjat hämta böcker och vill sitta och bläddra i dem tillsammans med oss. Vi måste nog skaffa några med hårda sidor så de inte går sönder...
Stefan och Tess läser bok innan hon ska sova ikväll. Mys.
 
Vi har också varit och ätit tacos hos Alexandra och Jonas "next doors", innan Seth skulle iväg på Vips. Alltså, att ha såna grannar gör en lycklig!! 
 
Detta blev visst ett rörigt inlägg. Men håll till godo ;). Förhoppningsvis är orken att skriva lite längre och genomtänkta inlägg tillbaka snart. 

Kram kram

Bilder igen

Hur har du det out there?

Igår mådde jag lite bättre men idag har det varit sämre igen. Tyvärr, men jag mår bättre idag än i söndags och det är ju alltid något 😊.
 
Något jag undrar över är tjutet i öronen... Det tjuter så i öronen efter smällen och det verkar vara rätt vanligt vid hjärnskakning, men jag undrar om det kommer släppa av sig självt eller om jag kommer va tvungen att leva med detta? Jag hoppas innerligt att det går över!! 
 
Jag har inte gjort många knop idag heller så jag har inte mycket att berätta. Jag var in till Alexandra en stund och drack kaffe och så åkte vi hela familjen och köpte en ny bilbarnstol till Tess. Japp, det var min dag det...
Något positivt idag var att Stefan fick för sig att grilla kyckling. Alltså grillat kan va det goaste som finns!!!! Ja, just det, Linda, min barndomsvän som har flyttat fem mil härifrån från långtuppeinorrland för några veckor sedan, knackade på och gav mig en kram och sedan åkte hon vidare med sin familj :). Det värmde!!!! (Konstigaste meningen ever...).
 
Avslutar med några bilder från dagen (surprise hihi NOT). 
Tess och Gandalf.

 
Frodo softar i soffan.
 
Det kom hem lite nya kläder till barnen idag. Seth gillade sina 😊:
 
Jag gillade Tess keps 😉.
 
Och så till sist en vacker himmel över taken hemmavid. 
 
Jag ber om ursäkt för mina intetsägande inlägg nu för tiden, men det är ju som det är... Trist bara för vid juletid var jag så trött pga sömnbrist delux så jag inte orkade skriva och nu detta...
Men jag kommer nog igen snart.
Under tiden får du hålla till godo med bilder och åter bilder 😊
Kram kram 
 

Solig dag

Så har en dag till lagts till livets bok. 
Fantastiskt vad poetisk jag kan va ;)...
 
Dagen har flutit på... Vi försöker se det som en bonus att få vara hemma tillsammans istället för att ha fokus på det jobbiga i att jag mår dåligt och att Stefan missar massa på sitt jobb. 
Något jag hoppas jag mår bättre till är min födelsedag. Jag är ju en födelsedagsnörd i stora mått. Jag ÄLSKAR att fylla år och att fira och firas. Jag har hela tiden tänkt att bjuda hit lite folk, men jag vet inte om det går i år - heller. Förra året orkade jag ju inte pga graviditeten. Men än finns det hopp :). 
 
Vi gör såhär nu att Stefan tar nätterna med Tess och när hon vaknar runt 5:30 så går jag upp med henne och så lägger jag mig om jag behöver strax efter 7 igen, då Stefan får gå upp och skjutsa Seth till skola osv. Det funkar bra.
Våra morgnar har hitintills varit mysiga. Hon sitter i mitt knä och tittar på nyhetsmorgon med mig eller styr runt med sina leksaker. Såhär kan det tex se ut:
Ursäkta den suddiga bilden. Frodo låg i en av hennes leksakslådor och Tess körde runt på lådan och Frodo en bra stund :).
 
Här är en bild från akuten igår när hon och Stefan var och hälsade på mig några timmar. Vi fick vara i barnväntrummet när de var med mig och det var ju skönt.
 
I förmiddags tog vi oss en skön promenad i solen. Det var så fantastiskt skönt!!! Jag måste ju gå varje dag så jag hittar balansen igen. Jag är yr och kan inte gå rakt hela tiden när jag går lite längre sträckor. Hemma i lägenheten går det bra, men det blir lite värre när jag alltså går längre sträckor. Så det är skönt att vi kan gå tillsammans för det är lite obehagligt att gå själv. 
 
Skönt med sooooool!!!
 
Fina Matilda kom förbi med en uppmuntran till mig. Oh, vad det värmer och glädjer!! 
Tack från hjärtat Matilda!!!!
 
På eftermiddagen idag fick jag ett sånt där riktigt "bryt" då hjärnan och kroppen stängde ner och jag var tvungen att akut lägga mig ner och stänga dörren om mig. Så när Tess skulle sova tog Stefan en långpromenad med henne så att jag fick vila ordentligt. När jag piggnat till lite kunde jag umgås med Seth och det var fantastiskt gott!! Vi gjorde läxan och så spelade vi UNO. Bara två gånger, men ändå...
 
Ser du vad nöjd han ser ut när an fick lägga det där kortet :).
 
Nu ikväll, innan sängdags, stod Tess och hängde vid soffan. Det såg så roligt ut, så jag var tvungen att ta kort på det. Hon stod sådär en lång stund och tittade på Monsters University, som Seth tittade på. Haha.
 


Tack för att du är med mig här inne!!! Oh, vad jag uppskattar det!!

Kramar i massor.
 
 

Akuten hela dagen

Hej hej.
Ja, som rubriken säger så har jag spenderat dagen på akuten. Jag träffade läkare på vårdcentralen strax före 11 och hon undersökte, sjukskrev mig två veckor till och skickade mig till akuten tillsammans med en remiss för röntgen av huvudet.

Seth hade studiedag idag och Stefan ville vara med hos läkaren för att berätta vad han ser hos mig i mitt mående. (Jag mår verkligen inte bra och har förändrats i vad jag orkar, tålamod, hur jag är, att jag försvinner bort ibland om jag blir trött pga ljud och synintryck osv och det ville han få säga till läkaren. Dessutom har vi båda två varit kraftigt oroliga för hur jag mår för fy alltså... Så han tyckte det var skönt att få följa med.) Så familjen kaiko travar in till läkaren, två vuxna och två barn :) Ha ha. Men hon tog det bra. Och de andra tre var inte med hela tiden.

På akuten var jag dock ensam största delen av tiden. Det är ju inte särskilt kul att sitta och vänta och särskilt inte för barnen. På eftermiddagen fick Seth leka med Moa och då kom Stefan och Tess en stund och hälsade på mig.

Jag fick vänta, träffa läkare, vänta, röntga huvudet, vänta och så vänta och så vänta och så träffa läkaren igen och sedan gå hem. De ville inte att jag skulle äta ifall det var något fel på huvudet, så jag hade inte ätit sedan frukost vid 9 och jag kom ut från akuten typ vid 17:10. Gissa om jag var hungrig och om en hamburgare från Max smakade ljuvligt. För att inte tala om kaffet och den mörka mintchokladen efter maten! Mmmm, så himmelskt gott.

Det var mycket för dem att göra på akuten idag. Fullt med folk! Så jag förstår att jag fick vänta, eftersom det inte var akut. Jag måste säga att jag är djupt imponerad över hur personalen är. Trots uppenbar belastning så är personalen glad, trevlig och tillmötesgående hela tiden. Fantastiskt!! Sen är det synd att väntrummet är för tråkigt, litet och har otroligt obekväma stolar, vilket känns när man får vänta några timmar. Men som sagt: Personalen är helt underbar!!! Och det är inte deras fel att det är osköna stolar i väntrummet. Mer resurser till vården är min önskan helt enkelt!!!

Nu är jag hemma igen med min familj. Trött och sliten, men nöjd. Det känns som en sten har släppt nu när jag vet att det inte är någon blödning i huvudet. För nu när jag mår dåligt vet jag att det inte är farligt. För när huvudet spränger, jag inte kan gå rakt pga yrsel, jag mår illa och jag blir så trött så jag stänger ner (och blir likblek enligt Stefan) bara barnen leker lite i samma rum som jag är i - då blir jag orolig för hur det är ställt med mig. Men nu vet jag att det inte är farligt och jag kommer bli bra så småningom.

Jag tycker att svensk sjukvård är fantastisk!!

Som sagt, nu är jag sjukskriven i två veckor och Stefan blir hemma med Tess, så nu hoppas vi att jag blir helt återställd.

Over and out för idag :).
Kram

Mästarnas Mästare

Hej hallå. 
Här händer inget nytt under solen... Så det får bli bilder som vanligt 😉. 

Familjen åkte till kyrkan på förmiddagen. Nu är det fyra söndagar sedan jag var där... Det känns så sjukt tomt att inte gå till kyrkan och träffa församlingen som jag ser som min familj. 

Jag hade iaf sällskap av denna dam under förmiddagen. 

Tess är i farten som vanligt 😉.




Sötnos.

Fina killen!

Vi tog oss en liten eftermiddagspromenad. Det var skönt men jag fixade ingen lång stund.






Seth cyklade istället. 

Nu ska vi titta på Mästarnas Mästare. Älskar det programmet!!

Kram




Tussilago

Hej hej.
Nu är jag här igen. Orkade helt enkelt inte skriva igår...

Det får bli som vanligt - mest bilder 😊. 
Jag mår tyvärr inte något bättre men ska träffa läkare på måndag igen. Får se vad denne säger. 

Det är oerhört mysigt att smsa med Seth när man är iväg. Detta med smailisar och hjärtan gillar han 😉.


Det var så skönt att komma hem igen. Jag möttes av kramar och blommor på perrongen. Och Tess grät ingenting, vilket hon brukar göra när jag varit iväg på jobbet. Hon bara log och myste med mig. Vi åt lite på McDonalds innan vi for hemåt. 

Min härliga familj. 

De fina blommorna jag fick.

Seth åkte iväg till Vips på kvällen och Stefan skjutsade. Då fick Tess och jag lite egentid. Hon myste mest i mitt knä. Här kom Frodo och ville va med 😊. 

När Seth var hämtad från Vips hade vi fredagsmys. Vi tittade på tv och programmet var visst roligt för såhär såg killarna ut mest hela kvällen:

Roligt hade vi! 😂😃

Idag var det friidrottsträning och när killarna var på det passade jag på att ta en promenad med Tess. Läkaren har ordinerat vila, lugna promenader och avslappning så en lugn promenad i solskenet passade bra. 

Jag hittade Tussilago!!! Jag ÄLSKAR tussilago. De är vackra, gula och väcker mycket positiva känslor. Bl.a. att våren är på väg och så påminner de om vårdagar hemma hos mormor och morfar där vi var dagbarn. Vi var alltid ute och plockade tussilago när de började blomma.



Härlig dag att promenera! 

I övrigt har jag inte gjort många knop. Det är grymt frustrerande att inte orka göra något men ändå vara pigg i kroppen. Huvudet är helt väck, men kroppen pigg... Märklig känsla. Och grymt trist. Jag börjar faktiskt bli orolig för hur det är med huvudet egentligen. Ska bli skönt att träffa läkare på måndag igen.

Avslutar med en bild på Tessilutt, som jag för övrigt hoppas somnar snart så jag kan gå ut till de andra och kolla Mellofinalen om en stund... 


Kram kram 

Ännu en dag

Hallå hallå. 

Alltså, detta går ju sådär. Vilar det gör jag - i massor!!! Jag blir ju servad med mat och däremellan vilar jag på rummet eller suttit och pratat med mamma. Inatt somnade jag dock inte förrän 2:30 pga att det tjuter i öronen och för att jag är orolig. Men jag kunde ju sova länge i morse, så det var väl ok ändå, men inte i tillfrisknandesynpunkt. 
Så, som sagt; vilar det gör jag, men bättre mår jag inte. Men jag kommer ju inte må såhär i all framtid och det är ju skönt att veta. 
Hade jag förstått att det skulle bli såhär så hade jag sjukrkivit mig första veckan, men vi gjorde vad vi trodde var bra: Jag och barnen åkte hem till mamma och pappa på sportlovet och fick avlastning. Förra veckan var Stefan hemma MYCKET mer än han brukar, för att avlasta, men det räckte uppenbarligen inte. Men som sagt, det kommer ju bli bättre.
 
Något som piggar upp är att jag får små meddelanden från Seth. Bla skickade han denna "selfie" till mig:
 
Han har även skrivit till mig att jag kommer få bestämma allt på lördag för då är det kvinnodagen (men det förargar honom också, eftersom några av tjejerna i hans klass menar att alla killar måste vara betjänter åt tjejerna på lördag hihi). Undrar om jag ska dra nytta av det på lördag mohahahah. 
 
Imorrn sätter jag mig på tåget hem igen. Ska också bli skönt, för jag saknar min familj!!!! Men jag är också tacksam för att jag fått vara här hos mamma och pappa. 
 
Nu önskar jag dig en god kväll och vi ses imorrn :)
Från en piggelin tjej... eh... (jag ser ut som jag mår).
 
 
 
 

Vilande - hos mamma och pappa.

Hej hej. 
Orkade inte skriva något igår, men nu är jag här igen :). Här, hemma hos mamma och pappa i Kisa, liggandes på en säng med sus i öronen och huvudvärk och trött, men vilandes :).
 
Det känns jättekonstigt att vara här utan barnen. När jag i huvudet gick igenom vad jag behövde packa med mig tänkte jag automatiskt på vad Tess behövde...
Jag är jätteglad att jag har möjligheten att få åka iväg såhär nu när jag behöver det, men det är inte bara glädje i hjärtat, utan jag saknar allt min familj. Det är nog lättare att åka iväg om det är jobb, eller att man har planerat in semester eller så, tror jag. Men som sagt, jag är glad att jag får vara här och jag vet att det är bra!
 
Nu lite bilder från sista dagarna:
 
En liten suddig bild på mina fina!
Tess har som vanligt en servett i handen, som hon torkar allt och alla med :). (Hon börjar bli lite tung för Seth ;) ).
 
Tess och katterna :).
 
Innan jag åkte igår tog vi lite kaffe och Tess "ritade" lite. Hon är rejält trött här, men fick vänta med att sova tills vi satt i bilen.
 
Stefan gjorde fin vardagskonst på "foten" på vår tv. Haha. Det är tv:n i sovrummet och där dammar vi uppenbarligen inte lika ofta. Men glad blir man ändå av det som står :).
 
Jag ville ta en liten "selfie" på Tess och mig innan jag åkte, men hon var för trött... 
 
Hon somnade direkt och sov såhär i en timma...

Jo, det tog en timma, eftersom min fantastiska man skjutsade mig till Katrineholm igår för att tågen mellan Örebro och Kisa går sisådär bra. Många byten, väntetid och åka buss och jag blir ju så åksjuk på buss eller i baksätet på en bil. Därför skjutsade han mig till Katrineholm, så behövde jag bara byta en gång och jag fick åka tåg hela vägen. Min fina fina man!!! 
När jag skulle köpa mig en kaffe på stationen i Katrineholm så upptäckte jag att jag glömt plånboken. Men seriöst!! Jag glömmer aldrig plånbok eller telefon när jag ska iväg på detta sätt. ALDRIG. Men som Stefan konstaterade: det är inte likt mig när jag mår bra, men ganska typiskt för situationen just nu. Japp, så är det. 
 
Resan gick iaf bra, trots att jag inte kunde köpa kaffe och trots att jag inte hade något leg att visa upp till mina biljetter. Skönt det. 
 
När jag åkte mellan Linköping och Kisa, så återupplevde jag många minnen. Jag och min bästis Linda Palmkvist (hette hon på den tiden) åkte alltid till Linköping - via tåg eller buss - när vi hade studiedagar från skolan. Jag satt och tänkte på dessa gånger när vi passerade olika stationer. Vi hade alltid så roligt. Vi började alltså göra dessa resor redan när vi gick i tvåan, trean. Ibland åkte vi till och med och badade (men då var vi nog äldre). Vi fnittrade mycket, hittade på olika lekar och viskade om olika människor vi såg.
Alla våra "mattanter" fick olika namn av oss. "Knäcka", "Gnägga", "Rosa" osv. De fick namnen pga hur de såg ut eller vad de brukade göra och säga. Det som var så fantastiskt roligt var att jag såg just "Rosa" när jag gick av vid stationen hemma i Kisa. Och hon hade rosa läppstift på sig denna dag också - vilket hon alltid hade på sig och som gjorde att hon fick det namnet av oss. Hihi. Vi hittade på egna ord och även ett eget teckenspråk som vi kunde prata flytande med varandra. Jag kommer fortfarande ihåg hela alfabetet som vi gjorde... 
 
Jag tänkte också på alla läger vi var på, på Bjärka Säby, när jag passerade där. Där gick jag också en bibelskola när jag tagit studenten. En fantastisk tid. 
 
Så åkte jag tillslut förbi min mormor och morfars hus, som ligger en mil norr om Kisa. De flyttade därifrån för ett par år sedan, men har ju haft det huset sedan mamma var liten. När vi åkte tåg in till Linköping, som barn, passerade vi ju alltid deras hus och då stod morfar och vinkade med en stor kvast eller något annat :). Mormor vinkade hon också, men oftast med bara armarna ;). Härliga minnen. 
Det röda huset var deras. Moby heter det. 
 
Jag är inte en person som "lever i det som varit", men det var oerhört mysigt att tänka på barndomen igår. Jag blev liksom fylld av glädje för allt som var bra då! Jag lever ett ytterst gott liv nu också och tror på att leva i nuet så mycket man kan, men jag mådde bra av att mysa lite över barndomen igår. 
På kvällen berättade pappa om sina barndomsår och den tid han var mycket med sin mormor och morfar. Så "memory lane" fortsatte och det gjorde mig glad!
 
Imorse blev jag glad när jag fick denna bild skickad till mig:
Mina älsklingar!!
 
Jag måste säga att jag beundrar min man! Han får ju nu vara hemma med Tess när jag är sjukskriven. Han hade massor grejer - viktiga grejer - inplanerat nu denna vecka, men ändå tar han som självklart att han ska vara hemma - utan att säga ett pip om det. Han säger bara att jag ska vila, ta hand om mig, att de klarar sig bra där hemma osv osv osv. Visst förstår jag att många tycker att det SKA vara så, men det är inte bara att släppa jobb och åtaganden hur lätt som helst. Men nu går han all in och stöttar mig i att bli bra och det underlättar oerhört mycket - för jag har dåligt samvete för att jag inte är hemma och det beror INTE på honom utan BARA på mig själv! 
 
Så nu hoppas hoppas hoppas jag verkligen att dessa dagar får denna dumma hjärnskakning att dra sin kos. :)
 
Kram

Sjukskriven

Japp, jag sjukskrev mig från jobbet (vilket tar emot så in i bänken) och träffade en läkare idag. Han sjukskrev mig direkt, vilket gör att Stefan får vara hemma med Tess. Vi har funderat fram och tillbaka hur vi ska göra. Även om Stefan är hemma får inte jag direkt vila, eftersom Tess vill vara med mig hela tiden. Jag kan stänga in mig i sovrummet då och då, men det är inte den typen av vila jag behöver. Så vi bestämde att jag kommer åka hem till mamma och pappa - själv - ett par dagar för att verkligen få vila. Oj, oj. Hur ska det gå att vara ifrån barnen i flera dagar. Det är jag inte van vid. Och det är första gången jag är ifrån Tess mer än en jobbdag... Usch usch. Men förhoppningsvis blir jag bättre och kan orka med vardagen igen och då är det ju värt det. Schysst av mamma och pappa att ta emot mig ett par dagar igen. 
Hoppas verkligen detta hjälper nu. 
 
Kommer sakna denna och 
denna...
 
(Och självklart Stefan också, men han klarar sig ju bättre själv än vad barnen gör och vi är mer vana att vara ifrån varandra några dagar.)
 
Nu ikväll har vi träffat grannarna och firat Alexandra som fyller jämt. Roligt!!
Goa, fina vänner och grannar!!!
 
Men nu är jag trött och slut och ska sova. 
Kram och god natt!

11 månader idag och Vasan, men mest bilder.

Hej hej.
Vår lilla fislisa har blivit 11 månader idag. Oj oj. Bara en månad kvar tills hon är 1 år!!! Galet!! 
 
Såg ni Vasaloppet idag? 
Det gjorde vi. Oftast är vi ju i kyrkan när det är, men idag var vi hemma. Jag pga hjärnskakningen, Seth pga lite feber igen och Stefan var ledig och behövde ta hand om oss andra - vilket var oerhört skönt.
 
I övrigt har inte detta varit någon dag som går till historien som en bra dag. Så det får helt enkelt bli bilder - och de är ju mysiga - som vanligt. Hoppas det är ok.
 
 
Vi stängde in till vardagsrummet under Vasan, så att man slapp springa och kolla så att Tess inte stoppar fingrarna in i kattlådan. 
Varken Tess eller Gandalf är förtjusta i när dörren är stängd... (men hemkt söta kompisar är de). 
Släpp ut oss!
 
Min fina som blir 11 månader idag. Stefan skymtar där bakom oss... Han var visst lite trött när Vasan gick :). 
 
Seth och Tess har busat runt. Man kan ha riktigt roligt med en filt. 
 
Läsa...
Hon gillar denna bok väldigt mycket. 
Bygga med megablocks är roligt, tycker de båda. 
 
Läsa lite till...(Hon låter alltså samtidigt som hon tittar i boken, precis som om hon läser :) ). 
 
När Tess barnvälsignades fick hon denna gröna väska av Johanna och Thomas och den har hon burit runt på stora delar av dagen. 
 
 
Nu är båda barnen nerbäddade. Snart ska jag också krypa ner i sängen tror jag. VIll sova :).
 
Ha det nu så gott!!

Olof Palme, måla och dammsuga

Kommer du ihåg vad du gjorde för 28 år sedan? Lördagen den 1:e mars..?
Jag minns... Jag låg i mamma och pappas säng och väntade på kaffe på sängen (en lördagstradition att fika tillsammans i mamma och pappas sängar innan dagen börjar. En tradition som står sig än idag). Mamma kom upp och visade förskräckt pappa tidningen där det stod att Olof Palme dödats. Jag var åtta år och hade sparat ihop till en orange leksakspistol som man sköt iväg sugproppar med och som skulle inhandlas denna dag på leksaksaffären. Men den fick jag inte köpa, eftersom Olof Palme blivit skjuten. (Trots att jag bara var åtta år (skulle fylla) så förstod jag argumenten och vad jag minns tjatade jag inte...)

Ja, vissa händelser minns man livet ut. 

Nu till idag.
Stefan har varit funktionär i Tybblelundshallen idag på en tävling där. Alla friidrottsföräldrar måste ställa upp ett par gånger om året och idag var det vår tur. Seth har lekt med två klasskompisar och Tess har varit som Tess är och gått runt och pillat med olika saker eller suttit i mitt knä och myst. "Imse vimse spindel" sjungs för fulla muggar här hemma nu och hon ääääälskar den :). 

Hon "sjunger" även i leksaksmicken. Rolig grej :).

Alexandra var in en stund och när jag pratade med 1177 igen om mitt huvud så satt Tess i hennes knä. Vi passade även på att ta fram bebiskritorna så hon fick testa att måla själv för första gången. Seth visade hur man gör.

Tess gillar att dammsuga :). Hoppas det håller i sig ;).



Men när jag ställde in den igen såg det ut såhär från en trött tjej: 

Hihi. Hon somnade straxt efter för natten så hon var bra trött. 

Hur är det med huvudet då? Jo idag har jag faktiskt varit lite orolig, för dålig sömn har gjort mig sämre igen. Så nu är planen att va hemma från jobbet och ta kontakt med VC på måndag. (Rekommendation från 1177). Så får vi se vad nästa steg blir. Fortsättning följer... Dam dam daaaaaaam. (Spännande musik skulle det där föreställa ;) ). 

Hoppas din lördag varit bra!!! 
Kraaaam 

RSS 2.0