Soon...

Snart är den här... SEMESTERN!!! Imorgon arbetar jag bara till 13 sen är det S-E-M-E-S-T-E-R! Jippi! Det känns riktigt gott att få vara ledig.

Nästa vecka ska vi till Hampe. Ett ungdomsläger, som Stefan ska vara ledare på och Seth och jag hakar på. Hoppas det blir fint väder så vi kan bada och vara ute mycket, Seth och jag. Vi ska bo i husvagn, så på lördag åker vi till Söderköping för att hämta Stefans moster och morbrors husvagn. Vi har det så bra här i Örebro också, för en av ungdomarna i kyrkan ska bo här med katterna. Känns så bra att det inte blir tomt och att katterna blir omhändertagna :D. I Avesta hade vi ju också alltid hus och kattvakt.

Idag är Stefan på Speedway i Nyköping. Jag har bakat bullar i värmen. Efter bullbaket gick jag och Seth ut på stan till Apoteket och så köpte vi oss varsin glass. Det är inte fel att bo i centrum :D.
Ikväll ska jag bara ta det lugnt och läsa min Michael Connelly bok, som jag håller på med just nu. Har haft en liten deppdag idag, så det ska bli skönt att bara va. Har nämligen tänkt mycket på Silas idag. Jag vill så gärna att han ska finnas här hos oss. Jag får nog åka och träffa Molly snart så jag får lite bebistid :)

Här är en liten bild på vår älskade Seth när han var en liten skrutt.


Vi hörs igen imorgon!!

Stadsparken

Stefan är ledig nu!!! Han har föräldraledigt! Så skönt faktiskt!
Idag jobbade jag bara till 14:30! Underbart. När jag kom hem hade Stefan och Seth packat frysväska och ryggsäck och så gav vi oss av till Stadsparken idag igen. Helt fantastisk plats att vara på när det är sånt här väder. Det är grönt, lummigt, det svalkade skönt med vinden och det var många glada människor där.

Seth hade med sig såpbubblor av olika slag, som han fått av ett par kompisar i Avesta som flyttpresent.Den här gjorde stora och många bubblor.


Här sitter vi i skuggan vid lekplatsen.

Therese och Alva mötte upp efter en stund och då gick vi till plaskdammen. Seth och Alva lekte där och så satt vi andra och pratade och hade det allmänt skönt.

När vi satt och åt var det en familj som matade fiskmåsarna precis bredvid oss. Det var mååånga måsar kan jag säga. Stefan sa till dem att vi gärna inte ville ha alla måsar där när vi sitter och äter. "Nä, det vill inte vi heller", svarar de. Hm... om man inte vill ha måsarna där, varför matar man dem då? De slutade iaf att mata dem och måsarna flög iväg för att tigga mat någon annanstans i parken. Senare såg vi måsarna sno mat från en filt där det för tillfället inte satt några människor. De är fräcka de där fåglarna :D

Jag ska faktiskt gå och titta på Allsången nu. Jag är trött och har ont i magen. Min mage är ju krånglig och nu börjar flytt och allt komma ifatt den. Är ändå glad att det gått så bra som det gjort med tanke på all stress, dålig mat och omställning som det varit. Inatt låg jag vaken en stund pga magen, så nu är jag trött. Men jag jobbar bara tre dagar till, sen har jag semester!!!

Sommar

Så, då var årets Midsommar över. Hoppas du haft det bra! Vi har haft det gott hela helgen.
Stefan jobbade på lördagen och Seth, jag, Johanna och Thomas åkte till Hjälmargården. Det var gudstjänst där på förmiddagen. Johanna och jag sjöng och Lasse PP Nylén predikade.

Igår predikade Stefan och Johanna och jag sjöng på mötet här i Örebro. Sedan kom Marcus, Lovisa och barnen hit på eftermiddagsfika. En bra helg helt enkelt :D

Idag har jag jobbat hela dagen. Stefan och Seth har semester och gav sig av till Statsparken. Jag mötte upp dem där när jag slutade på jobbet. Härligt!!!


Bad i plaskpoolen.


Fika.


Nu har jag mött upp :D


På väg hem.

Nu är det sommar!!!

Avslutar med en bild på en av våra katter. Finns det någon liten korg eller kartong att ligga i så gör hon det... Vi har en liten korg med papper och grejer i, i köket:


Ha en skön kväll!!

Midsommarafton i bilder

Vi har haft en underbar dag! Jag ska beskriva den i bilder istället för i ord.

Vi åkte till Gällersta forngård med Thomas och Johanna. Regnet hängde i luften stundvis, men vi klarade oss utan och solen tittade till och med fram ibland :D.


Fiskedamm.


Ha ha, vad rynkig jag är! Iaf på denna bild...


Seth är fotograf. Här fikar vi lite. (Ha ha, jag ser här att jag har precis lika armbågar som min mamma och mormor har :) Komiskt att se så tydligt!)


Seth fotograf igen.


Barnen fick vara med och klä midsommarstången - eller iaf ringarna som hängde på den.


Han har en liten för stor keps. Men han fick den av "sina grabbar" så den är väldigt viktig :)


Dans runt midsommarstången. Seth är koncentrerad och jag pratar med en flicka som stod bredvid mig.


Hej och hå ;)


Ej öron, ej öron, ej svansar hava de...


Tompa och Johanna :) i väntan på...


...gruppen Longkalsong. Riktigt proffsiga och roliga för stora och små!


Stefan skrattade gott åt mig, eftersom jag satt och fnittrade och tyckte det var så bra.


Sedan åkte vi hem och grillade hos Thomas och Johanna. Mmm, fantastiskt gott och riktigt trevligt sällskap!


Här är jag igen, inte riktigt lika rynkig ;)


Oj, så spännande på min telefon, ha ha.

Nu ska Stefan och jag slappa och äta jordnötsringar, eller elefantmat, som min pappa alltid säger om det.

Hoppas du också haft en bra midsommarafton!!


Fokus

För länge sedan - jag tror det var över två år sedan - skrev jag ett inlägg om att tänka: "det är inte hur man har det, utan hur man tar det". Det var en lärare på min Steg 1 som sa det. Så sant det är!

Vi har ju flyttat till lägenhet nu efter att ha bott i hus. Vi får ganska ofta frågan hur det går! En helt befogad fråga. Jo det går bra! Självklart saknar jag att det är tyst när vi är tysta, att Seth kan gå ut i trädgården när han vill, att grilla osv. MEN istället för att sätta fokus på det så fokuserar jag på det som är bra med lägenheten. T ex att vi vet vad den kostar varje månad, går något sönder ringer vi bara. När vi är lediga är vi lediga tillsammans. Tidigare var det grejer att göra på huset osv. Att köpa hus i Örebro är dessutom dyrt! Självklart vill jag gärna bo i hus igen någon gång men det jag försöker få fram är var mitt fokus är.

Härom kvällen läste Seth och jag om Josua och Kaleb. Det är berättelsen i bibeln om när Israels folk ska in i Kanaans land efter att ha lämnat Egypten. 12 spejare skickas ut. De ser samma sak: landet flödar av mjölk och honung, vindruvorna är enorma osv. De ser också att folket som bor där är stora och många. 10 av de 12 hade fokus på att de inte skulle kunna inta landet, eftersom folket där var som jättar. Josua och Kaleb hade ett helt annat fokus. De såg allt som var bra och att Gud skulle vara med dem. De såg samma sak men hade olika fokus.

Man kan inte välja allt som händer i livet! Vi valde t ex inte att förlora Silas! Däremot valde vi hur vi mötte det. Stefan och jag kom direkt överens om att låta varandra sörja på vårt eget sätt och att hela tiden prata med varandra om det. Om en hade en bra stund fick den ha det om en hade en dålig stund så fick den ha det. Ingen skuldbeläggning om någon var lättirreterad osv. Seth fick oxå sörja som han behövde! Sorgen finns fortfarande där varje dag och har vi en dålig dag, så får vi ha det!

Självklart ska man inte lättvindigt förneka sina känslor och låtsas att allt är bra! Det är inte det jag menar. Vi är människor! Våra känslor innefattar glädje, sorg, ilska, besvikelse osv! Det ska vi inte förneka för då blir det bara värre! Man ska bli arg, man ska gråta, man ska skratta! Det är en del av livet och inte något fult! Sen handlar det ändå om vart vårt fokus är. Är det på det jag inte har eller på det jag har? Blir mitt fokus på att jag inte har hus istället för alla fördelar med den fina lägenheten vi har? Blir fokus på min förlust av ett barn eller på den familj och de vänner jag har?

Missförstå mig inte nu! Vi är olika och får reagera olika!!! Men mår man dåligt behöver man kanske hjälp!? Stefan och jag valde att träffa en psykolog tillsammans efter Silas död. Jag gick själv till en kurator efter det oxå. Jag mådde ju även fysiskt dåligt lång tid efter. Jag är ännu inte helt återställd i mitt bäcken!

En vändpunkt för mig var när vi hade församlingshelg förra sensommaren. Jag hade sådan värk i mitt bäcken så jag kunde inte sitta ordentligt och var tvungen att åka hem efter ca tre timmar. Jag var så ledsen för jag ville verkligen vara med!! När jag väl var hemma i min ensamhet och var ledsen, kom jag att tänka på att jag faktiskt hade varit med tre timmar och att jag kunde vara glad för de tre timmarna istället för att sörja de timmar jag inte kunde vara med.

Är man deprimerad, på riktigt, är det inte bara att "rycka upp sig". Jag arbetar med människor som mår dåligt varje dag, så jag vet! Men om man är deprimerad är det viktigt att försöka hitta vad man tycker om att göra när man inte mår dåligt. När man mår dåligt finns inget som är roligt, men man tycker ju oftast något är roligt när man inte mår dåligt. T ex att pussla. Ja, då ska man pussla när man är deprimerad. Kan man göra det fem minuter om dagen är det bra. Det handlar om att ta det från där man själv är! Att hitta det som är bra i livet och sätta fokus på det!

Som jag sa förut, man väljer inte allt som händer i livet, men vi väljer hur vi möter det, vilket fokus vi har.
Nu har jag tagit exempel från mitt liv. Kanske banala exempel.

Jag har en bloggvän, som jag aldrig mött på riktigt, men som jag följer. Kristina heter hon. Gå gärna in och följ henne. Hon är svårt sjuk och det skriver hon om. Men fokus är inte bara där. Hon har fokus även på människorna omkring sig. På det som är bra!På Gud! Självklart är Kristina säkert ibland arg, ledsen och allt! När man läser tillbaka i bloggen om när hon fick cancerbesked osv, ser man sorgen, men också hoppet. Fantastiskt! Det är just det jag menar!

Om man har dålig ekonomi kan man ju må jättedåligt att man inte kan ta med sig barnen på semester. Självklart! Men om man nu har den situationen kanske man kan packa en picknick korg och göra ett äventyr med barnen och tälta, gå till lekpark eller badstrand. Det finns mycket man kan göra som inte kostar något. Men för den skull inte sagt att man inte får tycka det är jobbigt eller att jag nedvärderar de känslorna.

Förra året var flera av mina inlägg tunga, för det var tungt. Jag försöker vara ärlig i min blogg. Jag skriver vad jag verkligen tänker och känner.

Vill avsluta med att säga att det viktigaste fokuset för mig är Gud. Utan honom vet jag inte hur livet skulle vara. Jag vill inte veta heller :) Han är den som bär, som alltid finns där när ingen annan gör det och som alltid är pappa, bästis och brorsa!

Oj, så långt det blev. När jag väl kommer igång är det svårt att stoppa mig ha ha. :D Håller du med? Har du funderingar kring detta? Vad tänker du? Är jätteintresserad av att höra hur du ser på detta!

Nä, nu ska jag "torsdagsmysa" med Seth. Stefan är i Avesta på Speedway. (Ja just det. Seths grabbar (våra förra grannar som kör speedway) var här i förrgår en kort sväng på kvällen. Vi väckte Seth så han fick säga hej till dem. De hade varit på Speedway i Kumla och var på väg hem när de stannade till här. Hur kul som helst!!!) Imorgon har vi en hel familjedag - och vändag! Underbart!!! Hoppas du får ett fint midsommarfirande!!! 

Följetong

Vi var ju väldigt snabba med att bli klara med det mesta i lägenheten förutom Seths rum. Nu när det är färdigt blir det rörigt i lägenheten igen. Du vet, man plockar upp grejer, sprider ut dem för att kunna organisera dem. Det blev hur rörigt som helst nu igen i lägenheten. Så när jag gick till jobbet imorse var vardagsrummet i kaos. När jag kom hem var det hur fint som helst :) Vad glad man blir då!! I eftermiddag när Stefan gått till jobbet fixade jag det sista i Seths rum. Nu är det bara en tavla som ska upp och lite stjärnor i taket :)

Det som är kvar att göra i resten av lägenheten är att sätta upp några hyllor och bära ner saker i förrådet. Denna vecka blir nog inte så mycket gjort dock, för Stefan ska predika på söndag och ha två samlingar på Hampe, som är om två veckor och nästa vecka är han ledig. Så allt ska göras denna vecka, plus massor annat som ska göras, så vi ses i dörren. men det är vi ju vana vid ha ha. Nästa vecka kommer vi ha massor tid, för då är vi ju hemma tillsammans så fort jag är hemma från jobbet.

På fredag har vi bestämt att Stefan är hemma iaf :) Då är det ju ändå Midsommarafton!

Här kommer lite nya bilder från Seths rum. Bilderna gör inte rummet rättvisa... men men. Vi är nöjda och Seth är sååå nöjd! Han älskar sitt rum!


Kortet är taget från dörren.


Också från dörren...


Från sängen, eller egentligen skrivbordet, eftersom sängen är så högt upp...

Just nu sitter jag och tittar på Nyhem på kanal 10 och det är min kusin som leder lovsången tillsammans med ett gäng från Gilead i Göteborg. Roligt att se honom där!! Man blir glad och stolt, trots att jag inte gör något ;)

Jag måste säga att med tanke på att vi bara bott här i tre och en halv vecka så har vi kommit iordning bra och det känns så gott att det redan är "hemma".

Jag har mycket funderingar just nu om hur vi som människor möter livet... Jag tror det kommer ett inlägg om det snart :D.

Jag önskar dig en skön kväll och vill återigen säga att jag tycker det är så roligt att du tittar in här hos mig!!


Seths rum

Här kommer bilder på Seths tapeter, som utlovat. Var beredd på hysteriskt! Ha ha.

Denna tapet var han säker på att han ville ha, så fort han såg den :):


Tillsammans med den tapeten fanns denna:

 och denna:


Såhär blev resultatet:

Fondväggen från ett håll (kortet är taget från dörren).


Taget åt andra hållet från dörren.


Här är dörren och en vägg.

Ett kort på Frodo och Gandalf, som verkar trivas på hyllan under Seths säng :) Han har fått en Tronsö från IKEA, alltså en loftsäng.Korten gör inte rummet rättvisa. Det är hur fint som helst! Idag har vi ställt in möblerna och börjat packa upp, men vi orkade inte göra färdigt, för det tar lång tid att organisera och packa upp alla hans grejer :) Jag visar mer kort när det är helt klart, för då ser det ju inte lika hysteriskt ut ;)

I övrigt har dagen spenderats i kyrkan och på Ikea.

Vad har du gjort i helgen då? Det är alltid så roligt att höra vad du gör och hur det ser ut för dig!

Kramar


Tårta och konst

Jag berättade ju igår att det kom några och bakade en tårta på kvällen. Såhär såg det ut:


Seth ville naturligtvis vara med.
De hade 100 kr per grupp och de skulle göra en fin tårta med ett budskap.

Såhär blev de:

Korset var den som gjordes hemma hos oss. Den vann för utseendet och hjärtat vann för smaken.

Idag kom ju min fina bror och hjälpte oss att tapetsera Seths rum. Jag och Seth åkte till Lovisa och barnen för att hjälpa till där. Min hjälp blev inte så mycket för jag satt med Molly i famnen hela tiden. Lovisa tyckte det var hjälp så hon fick händerna fria, men jag hade ju tänkt mig att hjälpa till med mat och sånt... Men oh, vad jag älskar att hålla den där lilla tösabiten i famnen!!

När det närmade sig lunch åkte vi tillbaka till stan och köpte med oss lite lunch hem till oss själva och gubbarna. Efter det tog vi en promenad till Slottet för att äta glass. Ute på stan så är det "open art", vilket innebär att det finns konst lite varstans på stan. Bla finns det vita gubbar lite här och där, som sitter, ligger, hänger osv. Här är en:


Naturligtvis är det inte riktiga gubbar utan modeller av gubbar :)

En annan "konstgrej" är ett flygplan i ån vid slottet:


Den här utsikten hade vi när vi åt glass:

Visst är det fint och härligt med ett slott såhär mitt i stan?!

Efter en stund mötte Marcus och Stefan upp för då var de klara med Seths rum.


Hans rum blev hur fint som helst!!! Det är mycket färg och lite hysteriskt, men jättefint tycker vi!!! Jag visar bilder imorgon!

Vi har haft en bra dag. Tack Marcus för hjälpen!!!
Kramar

Glad i hjärtat

Idag har jag så mycket att vara glad för!
Igår eftermiddag tittade Ullis, Jonas, Lucas och Oliwer förbi. De var på genomresa till ett bröllop på västkusten och tittade upp till oss i ca en timma. Underbart. Ljudnivån på barnen var enorm, men det gjorde inget, för de var så glada :)


Glada killar.

Idag var vi bjudna hem till en familj här i Örebro. Seth och jag åkte dit till mellis. Seth var lite osäker innan vi åkte dit, men efter ca tre min lekte pojkarna med varandra som om de hade känt varandra jämt. Vad härliga barn är! Stefan och Samuel mötte upp till kvällsmaten och vi hade hur härligt som helst. Tack Carro och Samuel för en underbar eftermiddag och kväll!!!

Vi åkte tillbaka när Stefan skulle vara i kyrkan runt 19 tiden. Seth och jag gick hem för att ha fredagsmys. Efter en liten stund kom Stefan hit med några ungdomar, eftersom de har tårttävling ikväll. Man fick gå hem till någon om man ville för att göra tårtan, så Stefan tog med sig sitt lag och gick hit. Nu bakas det tårta för fullt i köket och Seth charmar tjejerna :) Jag hoppas på att få lite bilder på de olika tårtorna som bakas ikväll så ni får se!

Imorgon kommer min fina bror hit och hjälper Stefan att tapetsera Seths rum. Seth och jag åker till Lovisa och barnen och är där under tiden.

Jag är så tacksam och glad idag!!


Gandalf tar en tupplur i min gamla Cowboyhatt, som Seth har numera...

Hoppas du får en fantastisk helg!!

Sång och kort

Ännu en konsert:Seth tittar på Bolli nu och Stefan och jag sitter i vardagsrummet och bara är och lyssnar på gamla goda Ådahls "Roots". Skönt. Vi väntar på en kille från kyrkan som ska intervjua oss till församlingsbladet.

Idag fick jag ett kort på posten, från en av mina bloggvänner, som jag aldrig träffat. Oh, så fantastiskt glad jag blev!! Tänk att vi bloggvänner kan få betyda så mycket för varandra på olika sätt, trots att vi inte träffats..


Tack fina E för denna uppmuntran!!! Jag önskar dig frid och välsignelse!Trött, saknad och Speedway.

Halloj från en trött jag idag igen...
Jag märker att flytten börjar komma ifatt mig nu, med allt vad det innebär av att byta hem, jobb och allt jobb som krävs kring detta. Men som jag skrev igår så får jag vara trött :) Snart är det semester dessutom!!!

Igår berättade Stefan att Seth började gråta på väg hem från farmor. Gubben... Han pratade om att han saknar sin kyrka, sina kompisar, sin kör Vox osv. Sedan började han räkna upp alla människor han saknar och det var var alla han känner! Det gör så ont i hjärtat på mig! Det är ju naturligt men det gör ändå ont! Jag hoppas o ber att han får nya vänner här snabbt! Och att han får trivas i kyrkan och att den också blir "hans" och att han får vänner där!! Hjälp gärna till att be för det! Det är ju så viktigt att få kompisar för att trivas.

Idag var vi på Speedway hela familjen och Robert, Lucas och Mats var också med. Det var roligt att träffa dem och umgås lite! Seth var förstås jätteglad att Lucas var med. Det är ju "hans" Stora Lucas, som han ser upp till mycket! Det komiska var att Seth också träffade en av tjejerna i sin dagmammagrupp från Avesta. Hon och systern hade åkt från Avesta till Kumla för att titta på en av Avestakillarna som körde för Lejonen ikväll! Kul!


Seth på Speedway :) Hm... han ser visst kissnödig ut, men det är han inte där, däremot har han gjort lite akrobatgrejer vid staketet.


Jag och Stefan på Speedway :)
Tack för sällskapet Lucas, Robert och Mats!!

Jag förvånar mig själv med att gå på Speedway så många gånger i år redan... Men igår tittade Seth på mig med sina fina ögon och frågade om inte jag kunde följa med idag och det är svårt att säga nej till!

Nehej, nu ska jag säga hej till min kudde! :D

God natt!

Hej hej

Jag sitter här i min ensamhet och har det gott! Stefan har varit i Oskarshamn idag och pratat på Sport for lifes kaplansutbildning. Han tog med sig Seth, eftersom jag jobbade och lämnade honom i Söderköping hos farmor. Hon jobbar som lågstadielärare och han har varit med henne i klassen tidigare och fick vara med en stund idag också. De kommer hem nu när som helst och jag misstänker att jag kommer bli överöst av upplevelser och prat av Seth :)
Det har varit riktigt gott att vara ensam en stund nu ikväll. Jag har inte gjort något särskilt alls och jag tycker jag förtjänar det :D Jag tycker det går jättebra på mitt nya jobb. Helt över förväntan faktiskt. Jag är väldigt trött bara, men det är ju inte så konstigt när man byter stad, bostad och arbete. Jag får vara trött! Jag ser fram mot semestern om ca tre veckor! Då kommer Stefan och jag träffas mer och det behöver vi. Det är inte roligt att gå om varandra varje dag. Vi är ju vana att göra det då och då, men nu är det varje dag och vi hinner inte prata med varandra ordentligt. Men det är ju under en kort tid, så det går bra. 
 
Jag har suttit och tittat lite på kort och hittade detta härliga kort på Seth:

Här är han inte gammal... Jag tycker det är en så skön bild. Han ligger i sin pyjamas helt avslappnad på sängen och tittar på TV. Cool redan då :)

Jag trodde aldrig det var möjligt att älska en annan person så mycket som jag älskar denna underbara kille! Det är så jag blir alldeles tårögd!

Hoppas din vecka blir bra!!!


Disco

I fredags när vi bowlade blev det ju discobowling en liten stund, innan vi behövde sluta. Seth älskar musik och dansar så fort han hör något han gillar.


Gillar han breakdance måntro...

Syskonsamling

Idag har vi fått lite mer gjort i Seths rum. Tyvärr var det mycket underjobb som var tvunget att göras. Tapeten lossnade MYCKET på många ställen och på helt plötsligt hittade Stefan ett kontaktuttag, som var övertapetserat. Märkligt!! Idag slipade han färdigt det som behövde slipas. Såhär såg han ut efter det :)Efter det spacklades det friskt.

Brorsan ringde och sa att min syster med familj skulle komma dit i eftermiddag och undrade om vi också ville komma dit. Stefan var iväg på en pingstkonferens och predikade, så Seth och jag tog bussen ut till dem. Han var så spänd och glad över att få åka buss. Han är ju så härlig! Han kunde inte stå still! Pga en busstur hi hi, goa killen. Jag fick fråga honom om han var kissnödig, för han kunde inte stå still när vi väntade på bussen. Men nej, han var bara spänd :) Han fick ta lite kort och här är ett av dem:Han pratade konstant under de dryga 35 minuterna det tog. Helt plötsligt sa han:
"Mamma, det börjar kännas bra att bo här nu." Gissa om det kändes bra att höra. Undrar om det var bussturen som gjorde det :)

Det var roligt att träffas alla syskon och kusiner! Synd att inte Stefan kunde vara med bara.
Här sitter de allihopa:

Alva har hög feber och det syns. Molly ligger i sin korg vid Lovisa, så hon syns inte på bilden.

Snälla bror skjutsade hem oss nu ikväll!

Nu kommer Stefan snart hem. Undrar just om vi ska se en film och äta lite jordnötsringar... Det låter som en bra kväll :)
Kramar!!

Herbie och Bowling

Igår var en skön dag. Jag slutade vid 13 och kom hem till en god lunch med mina killar. Efter det jobbade Stefan och jag och Seth gick ut på stan och tittade på alla studenter som åkte lastbilsflak eller traktorsflak. Vilken ljudnivå ;) Seth var som vanligt fascinerad över traktorer och lastbilar. När vi kom hem åt vi mellis och tittade på "Herbie Fulltankad". Den var riktigt bra för både barn och vuxen. 


Han tyckte filmen var rolig och bra.  I slutet ville han att jag skulle känna på hans händer, som var alldeles svettiga... så jag frågade om han tyckte det var spännande. Jaaa, sa han lyckligt!

Efter det mötte vi upp brorsan med familj och ett par av deras vänner - som för övrigt är från Avesta. Det roliga är att de är nära släkt med ett par av våra vänner i Avesta, så vi har vetat om varandra ett tag.  Vi bowlade tillsammans och hade hur härligt som helst. Här är lite bilder från det:


Grabbarnas fina skor!


Molly var med, men sov sig igenom nästan hela bowlingen.


Varför välja ett klot man kan lyfta när man kan ta ett tungt, som man får släpa till banan? haha :)


Min älskade skrutt, som bowlade för första gången och tyckte det var roligt!


En bild där det händer mycket!


Här ser den ömma modern sin treåring göra en strike! Coolt va. Förresten fick vi tjejer fler poäng än killarna!!! Haha!!!

När vi kom hem var Stefan hemma ett par timmar så vi kunde fredagsmysa tillsammans. Gott!! Det gäller att ta vara på de stunder vi får, nu när vi går omlott med varandra.

Det var en go dag igår! Hoppas helgen nu blir härlig den ock! Det blir nog mest pyssel i lägenheten för min del. Stefan jobbar i eftermiddag och kväll, så vi får se vad Seth och jag hittar på. Hoppas du får en bra helg!!!!

Marknadsafton.

Oj, vad skönt och ljuvligt det är att kunna cykla till jobbet. Jag har alltid pendlat från det jag gick gymnasiet tills nu! Det är underbart att slippa det, även om jag hela tiden sett fördelar med att pendla också.

Idag på jobbet var det någon som berättade att det är marknad i Örebro ikväll. Så Seth, jag, Therese och Alva gav oss ut nu ikväll och köpte remmar, foppatofflor och klubbor. Väldigt unikt va?! Ha ha, men mysigt var det. Eftersom vi bor precis i centrum kommer vi nog ha underhållning och musik till sent ikväll. Alla affärer och marknaden är öppna till 22. Hoppas Seth somnar ändå, men med tanke på att han sov sig igenom åskan i tisdags, så borde han göra det.

Måste bara berätta om när jag kom hem idag från jobbet. Jag sa hej till Seth och Stefan (som jag bara mötte i dörren innan han for iväg) och då sa Seth: "Mamma, du måste ju ge Frodo och Gandalf lite kärlek också!" Ha ha.
På tal om att vi bara möttes i dörren, Stefan och jag. Vi har ju inte någon barnomsorg för Seth förrän i augusti så jag jobbar dagar och Stefan kvällar. Jag har nog berättat det förut. Vi konstaterade idag, när vi pratade på telefon att det är eländigt trist att gå om varandra på detta sätt. Vi försöker komma ihåg det viktigaste att informera varandra om och hoppas att vi inte missar något. Nu är det bara i tre veckor det ska vara så, men ändå. Tänk de som har det så ofta. Hur orkar man!? Men som sagt; för oss är det bara två veckor till och sedan är Stefan ledig!

Nu ikväll har jag haft en konsert även här inne i lägenheten och inte bara utifrån gatan. Jag gillar nog den här inne bättre :)Supercell

Ja, det var inte konstigt att det blixtrade och dundrade här igår. Jag läste förut i Aftonbladet att "det ovanliga fenomenet Supercell drabbade Örebro län hårdast". Det slog ner runt 20 000 blixtar under några timmar, värst var det mellan 20 och 21 igår. Jo jag tackar, jag märkte det!

Idag när jag kom hem ville Seth ut och åka rullskridskor, så vi tog oss en promenad. Vi upptäckte att det är svårt att åka rullskridskor här i centrum... Det är kullersten eller "plattor" överallt förutom där bilar och cyklar åker och eftersom det är bilar och cyklister överallt är det svårt för honom att röra sig fritt på dessa vägar/cykelvägar. Vi får nog leta oss ut lite så han får åka rullskridskor. Men han var duktig och kämpade på ändå. Annars har vi inte gjort så mycket mer än att fixa lite i Seths rum. Tyvärr fick jag fruktansvärd huvudvärk efter det, så jag har stoppat i mig värktabletter för att undvika migrän och sen legat på soffan när Seth tittade på Bolli. Nu börjar det släppa av så jag ska titta på TV3 play och "Det blir bättre" med Peter Jöback. Jag har inte hunnit se det än, men nu är det dags! :)

Hoppas du har en skön kväll!

Blixtar och dunder

Just nu pågår nog det värsta åskväder jag kan minnas. Det blixtar och dundrar hela tiden, med bara några sekunders uppehåll mellan blixtarna. Jag är glad att jag bor i lägenhet, för jag tycker det är läskigt och bor man i hus är det värre! Seth sover, men katterna är oroliga... Stefan är i kyrkan än, så jag sitter här i min ensamhet och kurar och tycker detta är läskigt. Tv apparaterna är urdragna och Internet är inte anslutet än, så det behöver jag inte oroa mig för. Själv sitter jag med datorn kopplad till telefonen, så det ska ju inte vara några problem i åskan iaf.

Ja, ja.

Idag var min första dag på nya jobbet!! Jag sov inte jättemycket inatt, men det hade jag inte räknat med. Även om jag inte var jättenervös, så var det självklart pirrigt :)
Jag blev väl mottagen av chefen och fick introduktion tillsammans med en ST läkare. Sen skulle jag lära mig nytt datasystem och fick en introduktion på en timma. Det är nog inte så svårt, men jag har ju aldrig jobbat i det systemet förut, så det blir nog lite fel nu i början. Sen fick jag träffa min kollega. Det kommer bli hur bra som helst tror jag! Hon är organiserad, strukturerad och har gjort ett fantastiskt jobb alldeles själv i flera år. Ska bli roligt att få bli en del av det jobbet! Det är pga hennes stora arbetsbörda som gjort att de anställt mig. Man behöver helt enkelt två kuratorer på min arbetsplats! Stoppad som en korv med information cyklade jag hem vid 14:30. Jag jobbar ju bara 75 % nu under sommaren. Halleluja, vad skönt det är!! I höst blir det 100% så jag ska passa på att njuta av mina eftermiddagar nu i sommar.

Det var rysligt varmt och klibbigt när jag kom hem, så varken Seth eller jag orkade göra något särskilt. Vi pysslade lite, åt mat och lite sånt. Sedan började vi göra lite av underarbetet i Seths rum, men det blev inte så mycket. Det är alldeles för varmt och jag är lite trött efter första dagen på jobbet, så vi tar det lugnt :) Imorgon tar vi nya tag.

När Seth och jag satt i soffan tidigare ikväll låg Gandalf där också, förstås. Hon höll tassarna så sött runt kudden, som om hon sa: " rör inte min kudde..."


Gandalf och kudden.

Nähäpp, det fortsätter åska, så det blir ingen tv ikväll. Ska nog ta fram en bok istället att slappna av med innan jag somnar.

Ha det så gott och tack för att du tittade in här!!

Bilder, lägenhet och Statsparken

Nu är jag här igen! Idag blir det en hel del bilder. Vi har inte Internet än, men jag har kopplat ihop telefon och dator så några bilder gick att ladda upp :)

Vill börja med att visa en bild från förra söndagen som jag tycker är mysig!


Victor och Jacob med Seth och Emilia på axlarna.

Det känns som att sista veckan bara försvunnit i lådor och uppackning :).
I onsdags var ju Seth och jag hos Lovisa och barnen och jag satt med Molly i knät. Mmmm, jag vill ta med henne hem hi hi, men jag fick inte det, konstigt va?!

Mollypluttan!

Nu undrar kanske du hur det har gått med katterna. Jo, det går hur bra som helst! De är lugna, harmoniska och mysiga! Och vi är överlyckliga för det!!! Det dåliga är att de börjat fälla hur mycket päls som helst, men det braiga är att de inte har med sig djur eller insekter hem. Jag har inte fått ett enda bett sedan vi flyttade. SKÖNT!! 


Frodo i en av lådorna jag packar upp.


Gandalf ligger och päser på min brudkista jag fick när jag fyllde 15 år! (Pappa har gjort den.)

Härom dagen kom Therese, Erik och Alva hit med lunch till oss! Vilka härliga vänner va? Det uppskattades kan jag säga :) I söndags var det välkomstmöte här i Örebro. Det är skönt att vara på plats. Min vän Johanna och hennes "team" hade hand om sången och de gjorde det så bra!!! Johanna har varit anställd i kyrkan som musikansvarig, men slutade tyvärr nu. Hon frågade om jag ville sjunga något på mötet också och det ville jag ;). Robert spelade och det var fantastiskt roligt att få sjunga med honom igen. När vi bodde i Örebro förra gången sjöng vi mycket ihop och det är som att ingen tid har gått alls när vi sjunger och spelar tillsammans igen. 


Robert vid flygeln, jag sjunger och Johannas rygg är med :)

Seth har varit trött på kvällarna, förstås. Det är ju inte konstigt, med tanke på värmen och att allt är så nytt. Han har dessutom varit uppe lite längre än vanligt, men han är ju ledig så det gör inget. Igår såg det ut såhär när jag kom in i sovrummet:

Frodo håller Seth sällskap...

Idag blev vi medbjudna till Statsparken av Thomas och Johanna. Det var så skönt att komma ut efter en heldag i lägenheten. Seth fick följa med Lovisa, barnen och några vänner till dem till en sjö i närheten, så han var trött och glad när han kom hem på eftermiddagen. Stefan och jag passade på att sätta upp tavlor, lampor och lite annat som det behövde borras i betong för att kunna sättas upp. Vi plockade också ut hela Seths rum för att kunna börja slipa och göra underarbetet innan tapetseringen. Han valde jättefina tapeter förresten. Det kommer bli jättefint, men det kommer nog också ta sin tid att få det gjort, eftersom jag jobbar dagtid och så fort jag kommer hem går Stefan till sitt jobb... Ja, ja, vi ska nog få ihop det. Igår var lägenheten fin, men nu står det grejer överallt igen, eftersom allt som vi stoppat in i Seths rum, nu ska stå på andra ställen i lägenheten. Ja, ja, det är ett riktigt i-landsproblem :)
Nu tillbaka till Johanna och Thomas. Det var skönt att komma ut i naturen. Vi spelade Kubb och pratade. Jättemysigt.


Seth är glad under Kubbspelet. Det var vår familj mot Johanna och Thomas... De vann tre av tre gånger. Ha ha, de var helt klart bättre än oss!

Detta blev ett rörigt inlägg. Jag brukar ju berätta om mina känslor kring saker och ting också, men jag har svårt att definiera vad jag känner just nu. Det är skönt att vara på plats samtidigt som det är sorgligt att vi flyttat från Avesta. Samtidigt har jag varit så fokuserad på att få lägenheten bebolig innan jag börjar jobba, så jag har inte känt och tänkt så mycket. Dessutom börjar jag mitt nya jobb imorgon, så det händer mycket hela tiden. Det ska bli jätteroligt att gå till jobbet imorgon. Jag ser faktiskt fram mot det, men lite läskigt är det också. Det är nytt system och organisation att lära sig, men det ska nog gå bra!

Hoppas du haft en skön helg!!!
Kramar

Halloj

Hej igen! Vi har fortfarande inget internet så detta blir ytterligare ett bildlöst inlägg från min iphone... Idag har Seth och farmor varit i Stockholm och Junibacken. Seth fick det i 5årspresent för ca ett halvår sedan. Vad roligt jag tror de har haft. Jag sitter just nu och väntar på dem på stationen. Stefan har förberett sin predikan och jag har fejat på hemma. Nu är det bara några kartonger kvar i köket och lite tavlor som ska upp och förstås hela Seths rum. Imorgon ska han få välja tapeter :) Gissa om han är glad för det!! Han ska ha blått i rummet har han sagt... Det blir nog bra :) Vilken ljuvlig dag det varit idag, även om jagvarit inomhus i stort sett hela dagen... Jag njuter här där jag sitter på en bänk på perrongen ;) Nä nu kommer de när som helst! Jag återkommer med bilder och så när vi fått internet i början av veckan. Imorgon ska vi en sväng till statsparken och på söndag är det välkomstmöte för oss i kyrkan. Märklig känsla att ena söndagen avtackas och sen välkomnas... Livet har sina svängningar kan man säga! Oj, vad jag babblar.. Haha nu måste jag sluta för nu kommer de!!! Kraaaaaamar!

Paus och Inget Internet.

Hej igen. Jo, vi jobbar på för att komma iordning. Ni som flyttat då och då vet vilket slit det är. Men om jag får säga det själv så har vi gjort mycket! Runt 75 kartonger är upplockade sedan i måndags em. Idag började Stefan jobba och Seth och jag tog en paus på Ikea och sedan åkte vi och hälsade på Molly-Seths nyaste kusin. Det var mysigt att få sitta med henne i famnen en stund och drömma sig bort. Det var förstås roligt att träffa Lojsi och barnen! Marcus hann jag träffa en liten stund oxå! Vi har inte Internet än så jag får blogga från min Iphone. Det tar mycket längre tid... Jag återkommer med full kraft när vi får Internet igen :) Sov gott min vän!

RSS 2.0