Klacka

God kväller!
Jag är på församlingshelg på Klacka nu och här är det obefintlig teckning. Tyvärr. I somras hade jag ett rum med bra teckning, vet inte hur det gick till för det är verkligen dålig teckning överallt här...Den kommer och går hela tiden, men men.

Så det kommer troligtvis inte bli någon uppdatering härifrån förrän på söndag när vi är hemma igen :).
Hoppas din helg blir bra!
Kram


Bättre natt och dag

Fridens liljor min vän. 
 
Idag har varit en mycket bättre dag!! Tess är lite blek och trött och lite mer gnällig än vanligt, men inte i närheten av vad som var igår. I eftermiddags sov hon en och en halv timma! Hon sover 20-30 minuter tre eller fyra gånger om dagen och hon hade redan sovit tre gånger, så jag blev något förvånad. Jag var tvungen att kolla till henne då och då så att hon andades... Det var nog skönt för henne. Jag undrar om det att hon sov så mycket kan bero på att hon börjar "bli som man ska" och sover lite längre och färre gånger, eller att hon nog inte är helt pigg. Jag tror på det senare ;). Seth sov alltid korta snuttar när han var bebis. Det var när han var över året som han började sova två rejäla gånger om dagen istället. 
 
Nåja, jag är glad att det varit lugnare idag och natten till idag var också helt ok!! Gott.
I helgen ska vi på församlingsläger på Klacka, så jag hoppas det håller i sig :).
 
I övrigt har det varit en bra dag! Seth och jag fick lite tid tillsammans att bara läsa och prata ordentligt innan han somnade. Det gillade jag! Jag var i kyrkan och åt lunch med Stefan innan jag hämtade Seth och det gillade jag också!! Han cyklade hemifrån vid 7 imorse och kommer hem någon gång sent ikväll. En av dessa dagar... Så det var gott att ses lite där. 
 
Och så lite bilder, som vanligt :)
 
På väg från bilen till lägenheten...
 
Inga ord behövs...:)
 
Jag tog lite kort på några av mina fina orkidéer. De växer och blommar galet mycket nu. Härligt!! En av dem har varit "död" i flera år, men blommar för fullt nu. 
 
Vackra blommor!
 
Jag skrattade gott åt dessa knasekatter förut idag. De lägger sig under Tess gym, varje dag, och sover i en enda stor hög. Det ser för roligt ut. 
Knäppa, men gosiga.
 
Japp, så har det varit idag. Jo, jag bakade ju hasselnötscupcakes igår och banancupcakes idag plus kolakakor idag också. Smaskens. Det är gott att ha lite sånt i frysen :) Jag tycker ju så mycket om att baka!
 
Nu önskar jag dej en god kväll!!
Kramar
 

Lite gnäll

What a day, säger jag bara... 
Ok, nu är det ju så att jag är bortskämd med en otroligt smidig och nöjd bebis. Men sista dagarna har det varit något med henne. Jag vet inte vad, men hon är gnälligare än hon brukar och hon sover sämre än hon brukar. Inatt fick jag gå upp och bära runt på henne. Jag satt och tittade på Macahan en stund och det var ju inte fy skam det, trots att klockan var före 5. Usch vad jag tycker synd om alla som har kolikbarn eller allmänt gråtiga barn. Jag tycker det är jättedrygt, trots att det bara är några dagar det varit såhär.
 
Nu ikväll somnade hon först jättebra, men efter 20 minuter vaknade hon och hon grät och sov om vartannat, i min famn. Plötsligt kräktes hon sådär, som hon gör ibland. När allt, verkligen allt kommer upp. Jag stod som tur var mitt på vardagsrumsgolvet så allt kom där och inte i soffan eller sängen. Sedan var det kört att få henne att somna om. (Hon brukar somna direkt efter en sådan kaskad omgång). 
 
Jag tycker det är jobbigt med såna här dagar (skönt att Stefan inte hade något ikväll utan var hemma så vi kunde hjälpas åt). Samtidigt skäms jag lite för att jag tycker det är jobbigt, för hon är ju så sällan såhär och de finns så många som har det så hela tiden. 
 
Ja, ja. Hon har ju haft singa lugna stunder också, då hon varit nöjd och vi myst tillsammans. 
 
Seth hade med sig kompisar hem igår och idag. Det är roligt att se hur olika ljudnivå och fart det är beroende på vilket barn som är med hem. Idag var det lugnt och det var lite skönt med tanke på hur övriga dagen varit. 
 
Men jag har det bra! Det är egentligen synd att klaga, men ibland är det skönt att få ur sig det som är jobbigt också... Men ser man på dagarna i stort så har jag det grymt bra!!! 
 
T ex var vi ute och gick i detta fantastiska väder en stund på förmiddagen, Tess och jag. Då sov hon dessutom i 30 minuter och det var ju jättebra! Det är inte alla förunnat att kunna ta en promenad i solen mitt på förmiddagen. 
 
Här väntar vi på Seth och hans kompis i skolan. Man får fördriva tiden så gott man kan. :)
 
Nä, nu ska jag krypa ner i sängen. Behöver passa på att sova nu när hon sover, lilla damen :).

Kramar
 

Bloggen

God kväll min vän.
 
Det är heeeelt galet, men jag har haft denna blogg sedan 14:e november 2008!! Snart i fem år alltså!  
 
Första bilden på bloggen såg ut såhär:
Seth, inte ens tre år, som firar Stefan på Fars dag hemma hos mormor och morfar. Mycket har förändrats sedan detta kort togs... Bla så är tjocktv:n utbytt till en platt tv... hihi :)
 
Vi bodde då i Avesta och hade bott där i ca ett och ett halvt år. Vi hade ett amazing hus på ca 250 kvm!!! Jag kan verkligen sakna det huset!!
 
Vi hade en katt, som hette Sid.
Han var otroligt kär i Seth och var ofta hos honom. Tyvärr blev han påkörd. Han tog sig hem, men så fort han kom innanför sin kattlucka så la han sig och rörde sig inte mer. Stefan for med honom till Strömsholm (det var helg) och där fick vi sorgligt nog avliva honom...
 
Såhär såg Seth ut på den tiden:
Älskade unge!!!
 
Såhär såg jag och Stefan ut:
 
Lovisa och jag körde redan då med sånahär egopics... 
 
Hittade just denna bild på Seth!! Oh my, vad lik Tess är honom!! 
 
 
(Denna bild var en parantes, men det var så kul att se likheten...)
 
Sedan dess har så mycket hänt i livet... Vi har fått och förlorat Silas, vi har flyttat tillbaka till Örebro, vi har fått Tess. Det är de stora sakerna, men det har hänt mycket mycket mycket annat också. Mycket har jag ju skrivit om här och jag tycker det är fantastiskt roligt att gå tillbaka och läsa och se bilderna. Mycket har jag inte skrivit om, eftersom allt inte går att skriva om. Det man ändå kan säga är att jag är väldigt öppen med vårt liv, men jag själv (och Stefan) uppfattar det inte som att jag går över vår gräns. 
 
Det skulle vara roligt att veta om någon följt med sedan början... Familjen vet jag ju har gjort det, men ni andra som hänger här inne med mig... 
TACK alla ni som är med här och följer mig och min familjs vardag!! Jag uppskattar det sjukt mycket! 
 
Jag avslutar med några mysiga bilder, som jag hittade i arkivet...
 
 
(Påskgubbe på gång.)
 
 
 
 
Hm... nu är det bäst att jag slutar, för annars blir det för mååååånga bilder. 
 
Kram på er!

Lasagne

Hej hej.

Idag har Seth stått för matlagningen här hemma.  Med assistans av Stefan... 

Han har önskat att få börja vara med mer och laga mat och bestämma vad som ska ätas. Det vore ju dumt att säga nej till det! Så idag blev det alltså lasagne av Seth. 

 Tess satt med och kollade så allt gick rätt till.
 
 

Det blev riktigt gott!! 

 

kram


Vår helg

Hejsan vänner!!

Hur står det till i denna fantastiska Brittsommar?? Vi har det bara bra. 

Igår var Stefan på en begravning i Avesta. Vi hade tänkt åka hela familjen först, men vi hade en tid att passa på kvällen här i Örebro och det kändes sisådär att låta barnen åka bil så mycket på kort tid, så vi blev hemma. 
Vi hade en mysig dag, jag och barnen. 

 

 Tess, glad och nöjd, som för det mesta. 

 

Vi tog oss en promenad för att köpa lördagsgodis.

Kolla, 20 grader och härligt!!

 

Att gå hem med Seth såhär:

det tog sin tid... Tur vi hade tid :) 
Solen låg i Tess ögon, så filten är för att skydda henne och Seth ville prata med henne och se henne, så då bidde det såhär.
 

Seth brukar ju sitta och leka med sina gubbar och grejer i soffan. Gandalf ville vara med i lådan där många av gubbarna förvaras :)

 

Framåt eftermiddagen gjorde vi oss iordning för en stor grillfest i Mosås, där Karro och Emil numera bor. (De bor granne med min bror :)). Det var en grillfest för alla som varit engagerade i Greenhouse (ett typ av möte som riktar sig mot unga vuxna som vi har i kyrkan några gånger varje termin.) 

Tess och jag redo för party.

 
Det blev en lyckad kväll. Vi var ca 30 stycken som umgicks, åt gott och hade det allmänt gott. Jag tycker om min församling och vännerna i den!!
 
Idag sjöng jag i kyrkan. Det var första gången på över ett år som jag var ansvarig för sången. Men Sara och Emanuel var med och sjöng och spelade, så jag kände mig trygg :). Det är så roligt att sjunga!! I LOVE IT! 
 
Seth var på kalas nu på kvällen. När han kom hem därifrån, höll jag precis på att ge Tess lite gröt. Då kan du ju gissa att Seth ville hjälpa till. Och det fick han. 

Jag tror det slank ner lite mer gröt, än vad det gör annars bara för att det var Seth... (Hon äter inte så mycket utan smakar och spottar ut...)

 

På Hampe i somras, fick Seth en plansch med hela Hansams autografer på. (Du som följer mig har ju läst om Hampe och Hansams konsert i juli). Häromdagen var det en liten ettåring här, som fick tag om den så den gick sönder. Seth blev ledsen, men det gick att ordna en ny. Ett sms till Hannes och så idag kom de med en ny till honom i kyrkan. (De var i Örebro och spelade idag). Fantastiskt snällt!! Vilket gott gäng!

Glad skrutt!

Hoppas din helg varit bra på alla sätt!
Sov så gott!
Kram
 

Fredgsmyyyys

hos Kindevågs ikväll! Sista fredagen Stefan är med nu på länge för sen drar ju Source igång (ungdomssamlingarna i kyrkan). Så ikväll njöt vi!! Dessutom började ju Fångarna på Fortet till Seths enorma glädje :)!
Önskar dej en härlig helg!! Det fina vädret verkar ju hålla i sig så jag ska passa på att njuuuuta!
Kram


Lilla Blodomloppet

Hej hej. 
Idag har varit en riktigt bra dag!!
Dagen började med att jag och Tess skjutsade Seth till skolan. Sedan åkte vi direkt ut till Ekeby-Almby och var hela förmiddagen där hos en av Seths klasskompisars mammor, Viktoria. Oh, vad najz det var! Det var ju fantastiskt väder så vi satt ute och tog en promenad. Härligt! 
 
Sedan åkte vi och hämtade Seth och sedan hem. Efter en stund kom Therese med barnen och en gåstol, som vi får låna till Tess :) Toppen!! 
Efter middag åkte vi till Trängen där Lilla Blodomloppet skulle gå av stapeln för andra gången. Förra året sprang ju Seth det också. Då var det visst 74 barn, som sprang och i år måste den siffran fördubblats. Det var massor barn!! Så roligt och så bra arrangemang. 

Förra året sprang han ju med Hugo, men i år kunde inte han, men Therese´s Alva var med och så Olle, Axel och Frans. Seth träffade även Hugos kompis Noa, som också sprang så de hängde ihop lite också. Kul. 
 
Förra året såg det ut såhär. (Vad liten Seth är...)
 
I år såg det ut såhär:
Noa, Seth och Alva i väntan av att få värma upp. 
 
Heja Seth!
 
Olle och Seth med sina medaljer. Även i år fick de en påse med lite grejer från Ica Maxi. 
Tess sov sig igenom det hela. (Man blir trött av att brorsan springer haha). 
 
Det fanns även en hoppborg. 
 
Vi satt kvar en stund i gräset och i solen, men åkte lagom till de vuxna startade. Seth var nöjd och glad och då är jag nöjd och glad :)
Stefan kunde tyvärr inte vara med i år heller, eftersom han är kaplan på Speedway ikväll. Men han ringde innan start och sa lycka till, till Seth :). 
 
När vi väl var hemma fick Tess prova gåstolen.
Hon verkar trivas i den. Det blir nog bra att ha den :) Seth älskade sin och var oerhört nöjd när han kunde åka fram och röra sig på det sättet. 
 
Så, som sagt, en bra dag!! Bättre än förra året när detta lopp var, för då mådde jag skrutt i min graviditet... Tänk vad livet kan förändras på ett år! Nu har vi Tess och jag mår bra!!! Nu är det ju bara vikten som ska ner helt igen och så fogarna som ska bli bra igen. Men tänk att vi har en liten Tess och en stor Seth!! Fantastiska barn vi har!! Vilken gåva!!
 
 
 
 
 
 
Mina skatter!!
 
Kram

Fika, shopping och spel

Fridens liljor!

Ojoj idag har visst dagen sprungit iväg... Jag är trött efter två lite sämre nätter. Tess har varit lite ledsen ikväll med så timmarna rinner förbi när man bär runt på henne.

På förmiddagen var vi ett gäng hemmamammor som träffades hos Emma. Mycket trevligt! Tyvärr glömde jag ju ta några kort!!! Vad hände liksom??
Jag var först dit och tog ett kort på Sofia o Tess, men det blev det enda. Det skiljer ju bara två dagar på dessa töser!

Seth blev hämtad av Stefans moster Gitte i skolan idag. Så kul!! De gav sig ut på shoppingstråt. Tess fick en fin overall till hösten (som Seth valde) och han själv kunde i te bestämma sig så han fick ett presentkort på BR. Såååå gulligt.

När Stefan kom hem spelade vi spel. Det är gott att ta sig tid till det.

Nu går ögonen i kors så nu ska jag sova! Kram kram


Barnbidrag och gym

Hej hej hallå!
Hur är läget nu när augusti snart är slut... Eller, det är ju många dagar kvar, faktiskt en och en halv vecka - typ - men du vet vad jag menar... 
 
Jag hade härliga grannen Alexandra här på fika på förmiddagen. Härligt härligt. Jag gillar att ha en trevlig, go och mysig granne :).
 
När jag hämtade upp Seth så for vi iväg till Marieberg och gjorde oss av med barnbidraget. Kläder och skor blev inhandlade. Välbehövligt! De skor vi köpte i början av sommaren och som då var en storlek förstora (sådär som man ska köpa skor till barn, du vet) är nu alldeles för små. Oj, vad han växt i sommar! 
Tänk vilken bra grej barnbidraget är!! Hur många länder har sånt egentligen? Jag har inte koll, men visst är vi ganska unika i detta. Vårt välfärdssystem är ju i sig unikt och bra! Oj, vet inte om jag ska ta denna diskussion nu... men jag vet att det inte fungerar för alla människor och människor blir utförsäkrade osv, men om vi jämför med de allra flesta andra länder på jorden, så har vi ett grymt välfärdssystem. Alla får sjukvård, alla får vara hemma med sina barn osv. Men det var inte alls det jag skulle säga, jag spårar ur, som vanligt... Jag gillar iaf barnbidraget!! 
 
 
När man är ensam hemma med barnen och t ex måste duscha är det bra att en av dem är lite större och "tar hand" om den mindre och underhåller henne under tiden. :)
 
Igår efter skolan, när Tess sov, spelade vi "Sänka skepp". Och som vanligt ville en av katterna vara med. Här är det Gandalf, som skymmer min plan. 
 
Tess gillar sitt gym :)
 
Som du ser ligger hon på soffan, på divanen och naturligtvis lämnar jag henne inte där, eftersom hon vänder sig och kan trilla ner. Om jag lämnar henne en liten stund under gymmet får hon vara på golvet. 
 
Goskrutta!
 
 
 
Nu önskar jag dig en riktigt god natt!!
 
Kramar
 

2:an och syskonkärlek

Oh my! Seth börjar andra klass idag!! Hur - HUR - kunde tiden gå så snabbt?? Han är ju min bebis - typ. Ha ha. 
 
Han hade riktigt svårt att somna igår pga spänning - både pirrigt på ett bra sätt och på ett nervöst sätt. Till slut fick han lägga sig i Stefans säng och somna där, så bar Stefan in honom till sig när vi la oss. 
 
Imorse var det en glad Seth som vaknade till väckarklockans ilskna pipande. (Han har en Star Warscloneklocka, som han fått i present av Hugo, Alva och Molly och denna har han börjat använda när det är något viktigt han ska vakna till...)  Vi fick tjata på honom när det gällde att äta frukost, eftersom det tog sin tid att äta då han är van att det inte finns någon tid att passa. Men nu är det andra bullar som gäller :). 
Vi kom iallafall väg hela familjen - i tid.
 
(Bilderna blev tyvärr lite suddiga, men jag vill visa dem ändå).
 
Nykammad, pirrig och glad andraklassare... 
 
Det var roligt att se honom i skolmiljön igen. Många klasskompisar kom framspringandes och ropade hej och kramade om honom. Det värmer ett mammahjärta.
 
Här har de samlats på den runda mattan för morgonsamling :).
 
Så nu sitter vi här hemma, Tess, Stefan och jag. Tess har sovit en stund och Stefan och jag har druckit kaffe. Vardagen slår in snabbt här för oss, eftersom Stefan åker iväg med sina kollegor from ikväll till onsdag. Så nu blir det till att fixa detta själv, med två barn osv. Det kommer gå hur bra som helst, men under hela sommaren har vi ju hela tiden varit två och det är grymt skönt när barnen ska läggas och det ska matas och lagas mat osv... För även om han inte haft semester hela sommaren, så har vi ju varit tillsammans hela sommaren och han har inte haft något kvällsjobb. Oh, vad jag beundrar alla ensamstående och alla som har män som jobbar borta hela veckorna och ändå fixar vardagen. Jag hoppas jag fixar det bra också... 
 
Nåja, nu till lite bilder och sånt från igår.
 
Seth, Tess, katterna och jag började dagen i soffan och tittade på tecknade Star Wars (Clone Wars). Eller, jag och Tess tittade inte så mycket, men vi satt med Seth. Stefan fick sovmorgon, eftersom hans Insomnia är tråkig nu och han somnade inte förrän framåt 3-tiden på natten. 
Katterna är för mysiga... 
 
Tess tränar att vara på mage... Bra det!
 
Hihi, Seth önskar att ha en stoooor tuppkam (vet inte var han har sett det, men han tycker det är coolt). Vi tänker oss nog att han inte ska ha en såååå stor, utan om han vill ha tuppkam, får vi nog klippa av lite hår först. Men i badet kan man testa, så han får se hur det ser ut :). 
 
Igårkväll åkte jag och Tess iväg till kyrkan för att öva lite. Jag ska nämligen sjunga nästa söndag och då ska Emanuel och Sara vara med, så vi träffades igår. Tess får ju hänga med mig, eftersom hon ffa totalvägrar flaska. När vi kom hem hade Seth precis lagt sig och ville ha Tess hos sig en stund. 
 
Hon låg lääääänge och tittade på honom såhär. 
 
När det gäller detta med syskonkärlek mellan dessa två så är det som bilderna visar. Det är inte bara för att jag vill visa att det är puttenuttigt och gulligt. Seth ber om att få ha Tess i knät. Hon ler ALLTID när hon ser honom, även om hon är ledsen och trött, så skiner hon upp när hon ser honom. De har ett underbart samspel. Seth säger nästan varje dag på ett eller annat sätt att han älskar henne. Och jag förstår att det kanske inte kommer vara så hela livet, men än så länge är det så. Seth tycker det är jätteroligt att ha en lillasyster och klagar aldrig. (Trots att jag kollar av ibland om han tycker det är jobbigt osv. Det enda vi konstaterat är att han och jag inte har samma tid för varnadra som tidigare, men det är ju inte konstigt, eftersom det under så många år varit mycket han och jag.)
Det jag kan bli lite trött på är alla vuxna, som frågar Seth om det är jobbigt att ha en lillasyster, om hon skriker mycket osv. Varför förutsätta att det är jobbigt? Jag förstår att de inte menar något illa, men vad skickar det för signaler till Seth? Jo, att han ska tycka det är jobbigt med en skrikig lillasyster. Nu är ju inte hon särskilt skrikig, så nog hade det varit jobbigare om hon varit det... Sen säger även vissa till honom att det kommer bli jobbigt när hon vill in i hans rum och ta hans grejer osv... Jo, så kanske det blir - eller så blir det inte så. Kan inte det få visa sig om det blir det. Det är så stor åldersskillnad på dem, så det är inte säkert att det blir så. Sen tror ju jag också att han kommer tröttna på henne ibland när hon vill vara med när han har kompisar osv, men då är det ju också mitt och Stefans ansvar att se till att han får vara ifred med sina kompisar. Jag förstår ju att syskonkärleken inte alltid kommer vara såhär som nu, men det kan ju faktiskt vara så att det kommer fungera bra också. Eller hur? Syskon bråkar, syskon tjafsar, ja, så är det, men man måste ju inte förutsätta att det är jobbigt att ha ett småsyskon - särskilt när barnet själv inte tycker det. 
Detta blev kanske rörigt och jag vet inte om jag kunde uttrycka vad jag ville ha sagt, men Seth och Tess gillar varandar iaf mycket och det är jag glad för! 
 
När Seth sent om sider somnat så satt Stefan och jag på balkongen och hade lite härlig kvalitetstid. Det är gott att bara sitta och prata och ha det skönt! 
 
När klockan närmade sig 23 så testade vi att ge Tess mat i nappflaska, trots att hon sov. (Hon brukar vakna till då och vilja äta, så vi tänkte passa på innan hon vaknade. Det är nämligen ett av tipsen för att få barn att ta flaska). Tror du hon åt något?
Nä, då. Hon sov vidare, med nappflaskan i munnen. Slog sugreflexen till? Nä då! Vi tryckte ut lite ersättning i munnen på henne och några gånger svalde hon och några gånger spottade hon ut. Liten strumpa... Det är inte lätt när det är svårt ;). Vissa barn tar ju aldrig flaska - någonsin och hon verkar ju vara så. Problemet är ju bara när min mjölk börjar sina och hon är för liten än för att äta annan mat bara... Ja, ja. Det ordnar sig nog... Hon växer ju och mår bra fortfarande och det är ju det viktigaste. 
 
Oj, vilket långt inlägg. Jag var visst pratig idag :)
Hoppas du har en skön dag!

Kramar

Sveafallen

Hejsan min vän!
Hur är livet?
Vi har det faktiskt gott. Det är skönt att ha semester och vara hemma. Vi brukar ju vara borta mycket på våra semestrar, men i år har vi varit hemma två veckor. Det är också skönt!!
 
Jag sitter just nu och fnittrar, för vi tittar på GP i Speedway och då är det ju alltid fyra halvnakna tjejer, som står och viftar på rumpan framför förarna innan de åker iväg. WHY?? Ha ha, det ser bara patetiskt ut. Men snygga är de ju, det ger jag dem. 
 
Men nu tillbaka till oss... eftersom jag är rätt så ego i denna blogg ;) hehe. 
 
Tess och jag började dagen kl 6:30, ovanligt tidigt för denna dam, men helt ok tycker jag. Eftersom vår vardag ändå drar igång och vi måste upp med Seth till skola osv, så gör det inget att hon vaknar då. Seth har ju alltid vaknat tidigt. Vi hade iaf en mysig morgonstund. Seth joinade oss vid 7:30, vilket är sent för att vara honom. Stefan fick sovmorgon :). Vilken god fru jag är haha :D
 
Nåja, vi bestämde oss för att åka till Sveafallen i Degerfors. Ett naturområde med massor jättegrytor och vacker natur. Japp, dit åkte vi med en sju och etthalvtåring och en fyra månaders bebis... Jag var där när jag var ca tio år med mina kusiner från Laxå och minns delar av det. Jag mindes dock inte att terrängen var som den var. Vi gick över stockar, sten, upp och ner, genom vatten och lera, över rötter och sa jag upp och ner hehe? 
Det blev en underbar eftermiddag ute i vår Guds vackra natur!!! Men jag måste säga att jag var imponerad över Seth som orkade utan allt för mycket gnäll. Vi var ute i fyra timmar och det är ganska mycket när man går nästan hela tiden (utom när vi åt pannkakslunch och fikade kexchoklad). Han blev less några gånger och surnade till några gånger. Men han är en sån där själ som det går över snabbt på. Skönt för både honom och föräldrarna. En av gångerna när han var lite sur, började vi sjunga för honom: "You are my sunshine, my only sunshine. You make me happy, when skys are grey..." osv. Jag hade blivit arg som ett bi - eller ilsken och vres, som pappa sa om mig - men han bara börjar le... skrutten. 
 
Ja, så är han för det mesta vår pojk... 
Men nu blir det MASSVIS med bilder från vår promenad i detta vackra naturområde. 
 
Det började med lite djur, som vi gick och hälsade på.
 
 
 
He he, jag var mer intressant...
 
 
 
 
 
Jag kunde inte låta bli att låta Seth ta ett kort med min mobil... Jag vet att jag är jätteturistig med karta i hand och kamera runt halsen, men det bjuder jag på. Även det hysteriska leendet hihi.
Ni som sett "A walk to remeber" förstår varför jag ville ta denna bild. Detta att vara på två platser på en och samma gång :).
 
Seth fick också ställa upp på en sån bild. 
 
Pannkakslunchen tog vi rätt så snart, eftersom klockan var runt 13 när vi kom dit. 
 
Grabbarna skulle naturligvis klättra där det klättras kan...
 
Många grytor finns det. Fantastiskt vad naturen kan göra...
 
Tess hängde med på pappas mage, glad och nöjd hela tiden. Helt amazing. Hon sov ibland också. Riktigt smidigt att ha en sån här bärsjal!! Tur också att Stefan hade henne, för jag hade ett sjå att kunna klättra på alla stenar och rötter och upp och ner med bara mig själv, en ryggsäck och en kamera... Han är lite mer stabil och har bättre balans min kära make :).
 
 
 
 
 
 
 
Oh, så vackert. Jag tänker på Ronja Rövardotter när jag ser sån här natur :).
 
 
Efter ett tag blev det kexchokladfika (och rånfika för Tess). 
 
Naturligtvis skulle killarna titta nerför stupet som var där vi fikade. Men Stefan har stor respekt för stup sedan en kusin till honom ramlade nerför en sex meter högt berg när de var små (hon klarade sig oskadd och hade änglavakt), men händelsen sitter i. Det var en av gångerna när Seth surnade till... att han inte fick gå och titta utför stupen själv utan var tvungen att hålla i någon av oss och sitta ner...
Hemska föräldrar som är rädd om sitt barn...;)
 
Rolig rot och grej på trädet bakom...
 
 
 
Där nere satt vi och åt våra pannkakor några timmar tidigare... Här närmar vi oss alltså slutet på våra strapatser. 
 
Lite glass avslutade vår fantastiskt sköna eftermiddag. 
 
Men jag ska inte sticka under stol med att jag har lite ont i fogar och fötter nu... Men så värt det!!
 
Oj, vilken tid det tog att ladda upp alla bilder, så nu säger jag hej då. Stefan och jag ska titta på sista Harry Potter nu. Han har aldrig sett dem förut, så vi har kollat igenom dem nu på kvällarna och jag somnar ifrån om det blir för sent.
 
Så hej hej!!

Slut på friidrott, fina vänner, migrän och tårta

Hallojsan och fridens liljor min vän.
Ups, vilken lång rubrik... Ja, så blir det när man inte bloggar varje dag. Jag hoppas verkligen att jag ska kunna blogga varje dag nu igen, när vardagen sätter in. Men man styr ju inte helt över sin egen tid nu för tiden och på kvällarna blir jag ju trött och orkar inte alltid, om det blir för sent. Ja ja...
 
Hur står det till där ute? 
Här rullar dagarna på, som vanligt. Jag vill, som vanligt, visa lite bilder från våra dagar. 
 
Igår var sista friidrottsdagen för denna sommar. Seth var riktigt nöjd och glad. Han kommer fortsätta i höst och vi hoppas han fortsätter trivas med det. 
 
Rödrosig och varm efter en springtur, men glad med sitt diplom i handen :).
 
Här springer han banan runt...
 
Tess, Seth och jag satt på golvet med en kattleksak som vi fick av våra härliga grannar. Helt plötsligt märkte vi att Tess satt lull. Oh hjälpes. Tiden får inte gå så fort!! Nu är det ju inte så att hon sitter lull hela tiden, men små stunder när det är plant där hon sitter. Lilla skruttan. 
Tess, som sitter lull, kattleksak, Seth och så Frodo i bakgrunden. 
 
På kvällen fick vi härligt besök av dessa två fantastiska vännerna:
Fina, fina Thomas och Johanna. 
 
Inatt sov Tess 5.5 timmar i sträck utan att äta något, eller vakna. Helt amazing!! Hoppas det blir längre och längre.  Nu sover hon ju hela nätterna, (ca 12 timmar) men äter några gånger under kvällen och natten, men somnar om direkt när hon äter. Så vore ju härligt om hon sover hela nätter snart. 
 
Tyvärr vaknade jag vid 3:30 cirkus, med blixtrande migrän. Jag kan ju inte äta starka värktabletter, som jag behöver när jag får det, så det släppte inte i första taget. Som tur var är ju Stefan fortfarande ledig så han tog med Tess ut och gick en långpromenad och Seth satt och tittade på tv, så fick jag sova vidare en bra bit in på förmiddagen. Sen har jag bara haft vanlig huvudvärk och det är ju mer ok än migrän. Det konstiga är bara att min vänstra arm har domnat och det har stuckit i den hela dagen. Antagligen någon nerv som ligger i kläm... 
 
När jag piggnat till lite så bakade Seth och jag en tårta. Det ska firas att skolan börjar på måndag. :) Skönt att han trivs på sin skola. Hihi. 
Efter lunchen åkte pojkarna till Gustavsvik igen. Sååå bra med årskort! 
Tess och jag var hemma och gjorde lite ditt och datt, men mest ingenting :) Man blir trött av migränanfall. 
Tess under sitt gym.
 
Gandalf har missförstått vem gymmet är till för... hihi. 
 
Hej hej foten. 
Skruttfia, med sin favoritleksak. Hon skrattar och pratar alltid när hon ser den där roliga clownen, som vi fått låna från Molly. :)
 
Ja, det blir mycket kort på denna lilla ängel, men det blir så.... 
 
När mina pojkar kom hem igen åt vi middag och sedan var det dags för tårta och fredagsmys :)
 
Seth garnerar tårtan, helt själv. 

Tada, såhär blev den!
Det står Seth 2, eftersom han ska börja i 2:an. :) Jag tycker han är duktig, men jag är ju partisk hihi. 
 
Nu önskar vi dig en trevlig helg!!
 
Kram

Gråt

Ja, idag har Tess gråtit galet mycket. Hon har till och med kräkts ner sig. Stackars liten!
Nu är det inte så att hon varit mer ledsen än annars, hon är ju en nöjd själ. Men av olika skäl behöver hon introduceras till nappflaskan. (Här vet jag att många olika åsikter finns, men vi gör det vi tror är bäst för vårt barn och för oss). Hon totalvägrar dock att ta flaskan. Vi har försökt under ett par veckor, men hon vägrar. När Seth tog flaska gick det på en gång, så vi är inte så vana... Men vi har läst på och prövat allsköns grejer och sätt och bytt nappar osv osv osv osv. Idag bestämde sig Stefan för att vara lite envis, även om hon grät. Men efter ett bra tag gav han upp och efter ytterligare en stund kräktes hon pga all gråt. Liten liten... Det gör ont i föräldrarhjärtat, men hon behöver verkligen göra detta. Så har du förslag så säg gärna till. Hon börjar ju även introduceras till smaker och det går jättebra. Så vi får hoppas att det inte blir några problem när hon ska börja äta mer. Kanske maten kommer föra flaskan? Vi får se. 
 
Ja ja, så är det. 
 
Våra dagar rullar på i sakta lunk. Det är skönt nu. Stefan har sin sista semesterdagar nu och Seth sina sista sommarlovsdagar. Önskan är att spendera dem som de kommer, utan massa inplanerat, så det gör vi. 
 
Nöjd och glad för det mesta. 
 
Ja, jag har inte mer att förtälja denna dag, så nu önskar jag dej en god natt!!
Kramar
 
Ha det så gott.

Bollibompanamnsdag

Hej hej igen. 
 
Hur har din dag varit? Vi har tagit det riktigt soft. Skönt och behövligt! 
 
Min vän Therese uppmärksammade mig på att Tess har bollibompanamnsdag idag. Hurra!!
Det är nämligen så att på Bollibompa firas varje dag vanliga namnsdagar och så två Bollibompanamnsdagar, sådana namn som inte finns i vanliga almanackan. Tess finns förstås inte så det var kul att det finns på Bollibompa. Hennes andra två namn finns ju inte heller i vanliga almanackan, så det var extra roligt med detta. 
 
Ikväll är killarna på Speedway i Kumla och Tess och jag hänger här hemma. Eller, hon sover förstås nu, så hon hänger inte så mycket... :) 
Nåja, här kommer lite bilder från dagen. Som vanligt är det på barnen ;)
 
De gillar varandra de där två...
 
Det är lite suddiga bilder, men de rörde sig hela tiden, så det var svårt att få fokus...
 
 
 
 
Namnsdagstjejen.
 
Jo, så måste jag visa några bilder som Stefan tog på Tess i lördags på bröllopet. Hon är för go vår Tess. 
 
 
 
 
Ja, jag vet! Det blir mycket bilder på henne, men så är det. Det kommer fortsätta vara mycket bilder på mina två diamanter här inne :)
 
Ha det nu så gott!! 
Kram
 

Spontanbesök

Hejsan svejsan.
Hur har din dag varit? Har du börjat jobba efter semestern än?
Vi är inne på sista sommarlovs/semesterveckan nu. Tess och jag fortsätter ju vara hemma, men kommer komma in i vardagslunket igen och det ser jag faktiskt fram mot - även om jag stortrivs med att ha hela familjen samlad och att vi har tid för varandra om dagarna!!
 
Idag fick vi ett spontanbesök av goa vänner från Avesta! Vi har inte träffats på nästan två år! Galet!! Oh, vad roligt det var att träffas och få "catch up" lite (eller mycket). Deras barn är nu 5 oh 3 år. När vi sågs sist var de 1 och 3... Galet. Så kul att de ville komma hit!
 
Vi sågs på Jensens, eftersom det är en barnvänlig restaurang. Det blev inte förrän runt 13.30, eftersom Seth har börjat på Friidrottsskola idag på KFUM. (Han älskade det och var såååå glad när vi hämtade honom. Hoppas han fortsätter gilla det, för det vore så bra om han hittar någon sport att hålla på med, nu när han slutat simskolan). Den är i tre dagar till denna vecka, sedan kan han fortsätta under hösten. Superbra.
 
Men nu tillbaka till Jensens...
Härliga familjen Bohlin. Som jag gillar dem!! 
 
Efter lunchen tog vi en tur och tittade på Open Art, men det började störtregna, så det blev en kortis bara. Så vi åkte hem till oss, där jag slängde ihop en kladdkaka, som vi smaskade på. Mmmm, inget slår en kladdkaka i fikaväg!!
 
Hm... lite dålig kvarlité på bilderna. Ber om ursäkt för det!!
 
Så vi har hängt med dem hela eftermiddagen och de åkte hem nu på kvällen. Tyvärr hade Tess en av sina sämre dagar idag. Inte så konstigt med tanke på allt som varit och som hon fått hänga med på. Och hon måste ju också få ha sina dagar. Känns lite trist bara när man så gärna vill sitta med och prata hela tiden ;). Nu sover hon dock och jag hoppas hon sover hela natten... 
 
Barnen blev lite trötta framåt kvällen och la sig och tittade på Ice Age 4.
Goa barn. Seth, Arvid och Esther.
 
Nä, nu kommer visst ett sömntåg för mig och jag ska nog ta det innan det passerar. Under så många veckor har jag ju varit vaken seeeent för att greja med bröllopsförberedelser, de kvällar vi inte umgåtts med vänner då... Så jag är van att vara uppe sent nu, men eftersom Seths skola ska igång igen och vardagen sätter in, så är det ju bra om jag somnar lite tidigare och får lite mer sömn. 
Avslutar bara med ett par kort på Tess "potta", som inte är en potta utan en bebisstol, men den ser ut som en potta, så vi kallar den för det här hemma. Fler personer än Tess anser den vara användbar...
 
Seth har den som huvudbonad...
 
 
Gandalf gillar den som säng...
 
Sov så gott min vän!
Kram
 
 
 

Nu är jag tillbaka igen med massor bilder!

Hej hej. 
Nu är jag tillbaka igen :) 
Ja du, det har varit ett gäng intensiva och fantastiskt roliga dagar!! 
 
Jag får nog dela upp det lite helt enkelt. Jag börjar med vår barbeque i Avesta :)
 
Avesta 130807
 
Vi åkte alltså till Avesta i onsdags. Curtis är från USA och kan alltså det där med amerikansk bbq. Det var en solig, varm och härlig dag tillsammans med Therese, Curtis och deras barn samt Tabita och Samuel. 
 
Curtis och Maja, som är född i mars. 
 
Tess :)
 
Samuel med sin egenhändigt gjorda gitarr. Imponerande!
 
Vi hann med att bada en sväng vid en liten sjö, som ligger i närheten av deras hus. 
 
Curtis och pojkarna. 
 
På väg mellan sjö och hus fick Seth hålla i Bob. Stolt och glad. Han älskar verkligen djur vår pojk. 
 
Samuel och Curtis.
 
Mmmm, vad gott det var!!!
 
God mat och fantastiskt sällskap.
Curtis, Therese och Maja. 
 
Seth, Jacob och William. 
 
Det var en sån där härlig dag, som finns kvar länge i hjärtat!!
 
Bröllopsplanering och bröllop!
 
Torsdag och fredag gick till förberedelser inför gårdagens bröllop. Seth fick vara hos en kompis och leka under torsdagen medans Stefan och jag var i kyrkan och grejade. Det kändes bra och var nog lite roligare för honom :).
 
På fredagen var vi tillsammans med Åkessons i kyrkan och grejade med allt, som skulle fixas inför festen. Det är svårt att berätta och beskriva om allt vi gjorde. Det är ju alltid trix och fix innan en stor bröllopsfest. 
 
 
Men bl a testade vi en sån här konfettibomb, för att veta hur långt det flög och hur det såg ut... 
 
Det blev mycket guld för barnen att leka med :)
 
VId 00.30 var vi hemma igen och sov ett par timmar innan vi skulle upp igen. Seth skjutsades till kusin Hugo, där han fick vara till idag. Vi andra gjorde oss iordning för bröllop. 
 
Jag och nakenfis Tess innan hon fick sin klänning på sig. 
 
Stefan och jag redo för fest. 
 
Tess och jag i kyrkan precis innan vigseln. 
(Återigen ber jag om ursäkt för att vissa bilder hamnar snett. Jag vet inte varför det blir så! Trist...)
 
På vigseln sjöng Robert och jag tillsammans med en av brudens systrar och två till från vår kyrka. Det var roligt och det gick bra :)
 
Andreas och Lotta sa ja till varandra och det var ju det viktigaste :)
 
Brudparet var vackra förstås!!
 
Tess sov sig genom vigseln :).
 
Och så några egopics på oss :)
 
 
 
Jag var ju tvungen att ha en amningsklänning. Jag hittade en svart långklänning på nätet, så den fick det bli och så sydde mamma den guldiga grejen som jag hade utanpå. Bröllopets färg var nämlingen guld/gul. Killarna hade svart/guldiga flugor och Pernilla hade också en svart långklänning, med beigt mönster samt guldiga detaljer. Snygga värre, var vi ;).
 
Tess var en nöjd bebis förutom ca tio minuter då hon var ledsen och det får man allt ge godkänt med tanke på den låååånga dag det blev för henne. 
 
Lotta är ju skåning så det bjöds på Spettekaka.
Tyvärr blev det ju inte att jag tog kort under kvällen. Jag hade ju lite annat att fixa med... Så här är spettekakan redan uppskuren.
 
 
Mmmm, det blev en lyckad kväll får jag säga. Vi är nöjda och jag tror att brudparet också var nöjda. 
 
Idag kom Marcus, Lovisa och barnen hit med Seth och så åt vi pannkakor till lunch innan de for vidare för badtajm med kompisar. 
 
Nu hänger vi i soffan trötta och lite slitna. Så det är skönt att ha en sån dag. 
 
Kram kram
 
 
 

Frukost och bröllop

Hej älskade vän!!
Jag ber om ursäkt att jag är så frånvarande!!
Vi ska vara värdar på ert bröllop på lördag och jag ska oxå sjunga på vigseln, så dem mesta tiden går till det nu. Därav min frånvaro.

Igår var vi dessutom i Avesta på American bbq med goa vänner. Vi kom hem sent. Jag kommer visa bilder och så från det på söndag. Men förhoppningsvis hinner jag iaf titta in här lite kort varje dag fram till dess.

Dagens bästa var iaf imorse när Seth på helt eget bevåg gjorde frukost till oss alla helt själv!!! Helt Amazing!!! Så glad och stolt och vi med :).

Efter söndag blir det bättre uppdatering. I promise!
Kram kram


Bröllopsdagen igår!

Hej hej min vän!
Hur har du det i ett åskigt Sverige? Jo, jag förstår att det inte åskar överallt, men på SMHIs sida såg man att det verkar åska rejält över södra delarna av landet. Här har de till och med gått ut med en klass 1 varning, men vi märker inte av någon åska. Det mullrade lite några gånger, men sen har det varit lugnt. SKÖNT!! Jag gillar inte åskoväder. 
Nåja, nog om det. Nu lite om igår...
 
VI började dagen på Fröken Brogrens Veranda och gofrukost!
Seth var glad för han fick dricka coca-cola till frukost! Ups, sicka föräldrar ;). 
Mysgubben.
 
Efter det åkte vi hem och fixade lite i lägenheten. Sedan åkte vi och hämtade Meja och for iväg och badade. Vi testade ett nytt ställe - för oss. Lögaredammen heter det och var perfekt för barnfamiljer! 
 
Det var varmt, men Tess och jag satt i skuggan. (Hon är helt insmord med solskyddsfaktor). 
 
 
Barnen och Stefan badade och hade kul. Meja och Seth låg i vattnet i flera timmar och kom bara upp när vi skulle äta. 
 
 
 
 
Sen åkte vi iväg och åt glass vid slottet. Stefan, jag och Robert - som kom och mötte upp där - satt och filosoferade över hur vacker stad vi bor i! Det är gott det! 
 
Smaskens med glass vid slottet.
 
Men man blir trött efter en dag vid sjön och slottet :).
 
När barnen somnat fixade Stefan till en festmåltid och så satte vi oss ute på balkongen och åt och pratade. 
 
Mmmm, så gott det var med ciabatta med grönt i och fetaost och sedan kyckling och youghurt. Oh, vad det var gott. 
 
Tänk att jag lever med denna man och får dela mitt liv med honom! Amazing. 
(Till nästa år ska jag försöka fixa balkongen lite, så det blir något mysigare. Det känns bara som att jag inte haft ork och tid detta år ;)). 
 
Sen bidde det efterrätt och gokaffe. 
Ha ha. 
 
Hm... som sagt, tänk att jag får leva med denna man haha. 
 
Stefan fick för ett tag sedan denna gula silikongrej, som gör att musiken från telefonen hörs liiiiite bättre. Ha ha, den hade vi och så lyssnade vi på Chicago. Såååå romantiskt, eller hur ;). Några som gick förbi på cykelbanan log gott åt oss hihi. Det bjuder vi på. Vi hade det riktigt mysigt och gott tillsammans. Detta att få tid att verkligen prata med varandra! Så viktigt! 
 
Jag är verkligen tacksam för mitt liv och min familj!
 
Idag åkte vi iväg på morgonen för att köpa skor till Seth, som ska gå på friidrottskola nästa vecka. Sedan körde vi honom till Mosås för att leka med kusin Hugo. Mamma och pappa var där idag också. 
Sen åkte vi och handlade hela dagen, Stefan och jag. Det var barnstol, grejer till bröllopet på lördag och annat som skulle inhandlas och det tog sin tid. 
 
Tess var ju med oss och sov skönt i vagnen stora delar av dagen. Hon höll fast vid sina nycklar (av plast) även när hon sov. Haha.
Jag vet att det nästan ser utsom hon håller i en cigarett, men det är faktiskt ringen som nycklarna sitter i...
 
När vi hade gjort allt vi skulle åkte vi tillbaka till Mosås och åt middag med familjen. När vi satt på deras altan - vi var precis klara - så började det regna - mycket! trots att solen sken. 
Barnen lekte i regnet och regnbågarna syntes i skyn. Finfint!
 
Det var våra dagar det... 
Hoppas du haft det gott!
Kramar
 
 

13 år

Ikväll firar vi att vi varit gifta i 13 år!! Lite go mat som Stefan har gjort som ska inmundigas på balkongen.så jag återkommer imorgon. :)


Leken

Hej hopp!
Idag fick vi sova till 8:30isch... Underbart! Tess äter ju på nätterna, så jag är ju vaken då och då, men det var ändå skönt att få sova lite längre än vanligt. Seth vaknade vid 7:30 och satte sig i vardagsrummet och tittade på tv. Skönt. 
När vi fått i oss frukosten så packade vi ihop oss och åkte till Leken. Det var inte särskilt mycket folk där faktiskt. Det blåste visserligen och var inte särskilt skönt när solen var i moln. Men efter någon timma blev det lite varmare, men det var fortfarande lite kyligt i luften när solen var i moln. Vattnet var dock kanonvarmt. Härligt härligt!
 
Seth i bilen på väg till leken. 
 
Tess tog sig en tupplur på vägen. 
 
Tess fick testa att gunga där ute, men det gick inte så bra. Hon behöver sitta i en "täckt" gunga. Alltså en med ryggstöd...Ja, du förstår nog vad jag menar. 
 
Stefan och Seth simmade ut till en flotte, som finns där. Det blir ju inga bra kort, när man zoomar med mobilkameran, men man ser två prickar där ute iaf. Stefan hoppade från "tornet" och Seth från bryggan. Han har ju fått en seglarflytväst som han kan ha när man vill ut på djupt vatten. Jättebra. Bra träning för simningen också! 
 
 
Tess sov rätt mycket när vi var där. Här ligger hon i sin vagn... Gosiga fötter... 
 
Min pojk!
 
Tess fick också känna på vattnet med fötterna. Hon verkade gilla det Hon protesterade iaf inte. 
 
 
Seth och jag simmade också ut till flotten en sväng. När vi kom tillbaka därifrån sov Tess på Stefan istället :)
 
Mys.
 
Nu sover barnen och vi ska kolla en film här. Det blir inte så ofta nu för tiden :) Men nu har vi lite ork och tid, så då får det bli så. 
Hoppas du har det bra där du är!!!
Kramar
 

Glass, lår och vänner.

Hej hej igen.
Hur står det till?
Just nu regnar det här efter en vaaaarm dag. Det har åskat lite, men inte nära oss. Skönt att det regnar ur lite, för det har allt varit kvalmigt ett tag här på eftermiddagen. 
 
När vi åkte hem från mamma och pappa igår stannade vi till i Linköping (Slaka) och hälsade på hos Silas. Seth var så go och gick och berättade för Tess var han ligger, var hans löv med namnet på är osv osv. Han pratade om dagen då Silas begravdes. Han minns den mycket med tanke på att det är tre år sedan och han då bara var fyra och ett halvt år. 
 
Vi är så glada att han är på Lilla Aska. Det var ett bra och välsignat val.

Vi stannade också till i Hjortkvarn och åt glass. Det händer att brorsan med familj stannar där när de är på väg till eller har varit hos mamma och pappa. Så vi testade också på detta, efter tips från dem om att det är go glass där. 
Det var varmt, men vi hittade ett bord med parasoll som vi satt under. (Inte under bordet, utan under parasollet hehe).
 
 
Det var varmt och gott när vi kom hem... Härliga Theo hade städat lägenheten och det är verkligen fantastiskt att komma hem till en nystädad lägenhet. 
Vi packade in allt och så drog jag iväg på lite egentid i affären ;). Killen i kassan kommenterade att jag handlade ganska mycket. Hm... ja, det blir så när man varit borta och det är tomt i kylen haha. 
 
Pga värmen fick Tess bara ha sitt "linne" på sig... Hon har världens goaste ben, så jag bad Stefan ta kort på dem :) Oh, vad jag älskar dem!! Man vill bara ta en tugga på dem och pussa dem hela tiden. 
Försök att bortse från den hysteriska kvinnan bakom Tess, den utan läppar ;). 
 
 
Fina Seth satte sig och lekte med sitt lego, så fort vi kom hem. 
 
Linnet åkte av till slut och kvar blev blöja och trosor... Hon sitter rätt så bra själv nu, i soffan förstås. Hon kan inte sitta lull, men det kommer nog om någon månad, skulle jag tro. Oj oj, vad fort det går... 
 
Katterna hade saknat oss, kan man säga. Frodo låg nära nära Seth, trots värmen, när han gick och la sig.
 
Idag träffades vi och Robert och Pernilla för lite finlir inför bröllopet nästa lördag, då vi är värdar. 
 
Skruttfian var nöjd, som vanligt och Seth och Meja lekte tillsammans under tiden. Så bra att de har varandra!! 
 
Tanken var att vi skulle åkt och bada efter (Seth, Stefan, Tess och jag), men det blev lite stressigt, så Stefan och Seth åkte iväg en snabbis till Gustavsvik (SÅÅ bra med årskort) medan Tess och jag var hemma och förberedde lite inför kvällen. 
 
Frodo vill vara nära nära hela tiden. Hon har nog saknat oss. Här ligger hon med huvudet mot mitt knä och pussade på Tess tår då och då. Mysigt!
 
När Tess smakar mango, ser det ut såhär :) Ha ha. Hon kletar själv ut det i ansiktet med händerna. Hon äter inte mycket utan tar in det i munne och smakar, sen kommer det ut igen och kletas runt i ansiktet. Men det är bra att hon smakar lite på det. 
 
Sen framåt 17:30 kom dessa två härliga, goa vännerna:
Tabita och Samuel från Avesta. Det blev visst suddigt, men men...
 
De har lekt med Seth och hans gubbar och kollar nu GP (Speedway) med Seth och Stefan. Jag själv lägger Tess, men ska in till dem igen snart. (Det har tagit en go stund att skriva, eftersom Tess är lite krånglig på kvällarna nu igen - men ikväll har det gått lite bättre. Återigen är det ju inte som att hon har kolik eller så, men det tar några timmar av bärande och vyssjande, då hon somnar, vaknar, somnar, vaknar osv osv osv).
 
Nä, nu lägger jag ner detta och önskar jag dig en fortsatt fin helg!! 
Kramar

Sista dagen för denna gång

Hej hej hallå.
Idag har solen lyst igen och värmt vår tillvaro. 
Efter frukostbestyren åkte vi ut och tittade på klippblock och jättegrytor. Ja, klippblock kanske inte låter alltför spännande, men det är faktiskt riktigt fascinerande. Stora klippblock ligger mitt i skogen, såsom om någon kastat dit dem. När jag gick i skolan och läste om istiden - skulle tro att det var på lågstadiet - så var vi och tittade på dessa. Då fick jag lära mig att sägnen säger att jättar försökte kasta kllippblock på varandra och hamnade alltså lite varstans i skogen. Men det var egentligen under istiden, som isen hade med sig dessa stora schabrak och lämnade dem lite här och var. Coolt.
 
Seth och några block.
 
Tess, jag, Seth och blocken :).
 
Sicken stark kille ;)...
 
Stefan försöker putta ner ett av blocken. Hur det kan ligga kvar där i alla år, förstår inte jag... Det ser ut att kunna trilla ner när som helst.
 
Mina klätterkillar.
 
Det var högt upp de hamnade killarna...
 
Seth kunde ha stannat hur länge som helst, eftersom han älskade att få klättra och tur är väl att hans far är likadan ;). Jag älskar också att klättra på berg och stenar och gjorde det mycket som barn. Men nu hängde Tess på magen, så det var lite svårt.
 
Mamma. Dokumenterar med sin kamera :).
 
Pappa. Dokumenterar med sin filmkamera :).
 
Tess, som strax efter kortet tagits somnade skönt. 
 
Sen gick vi till jättegrytorna. Men först inspekterade vi den vackra miljön runt omkring dem. 
 
 
 
Tre jättegrytor var det. Vid Degerfors finns det många många fler och jag minns att vi var där med mina kusiner från Laxå när jag var barn. Dit måste vi åka med Seth någon gång. Minns att jag gillade att springa omkring och titta och klättra i det området. 
 
Visst är det fascinerande att se vad naturen åstadkommer. Hårt berg har inget att sätta mot vatten och en liten sten när det virvlar. Då gröps det ur och blir ett fint hål, med fin, jämn yta. 
 
Mamma och pappa visade oss ett badställe där vi aldrig varit förut, som låg i närheten av blocken och grytorna. De åkte hem, men vi andra stannade och badade en bra stund. 
 
Såhär såg det ut kring den badplatsen :) 
 
 
Seth. Han gillar sin flytväst när det är lite djupare vatten. (På bilden är han dock inte på särskilt djupt vatten :) )
 
Tesskruttan.
 
Tess och Seth...
 
Haha, detta kort blev inte som jag tänkt, men bra ändå. Så det fick vara med här hihi. 
 
 
Seth och jag busar. 
 
 
Vi kom lagom hem till eftermiddagsfikat och då kom min mormor och morfar hit också. De har varsin eloped och Seth och Stefan provkörde morfars eloped. (Det brukar de iof göra hihi).
 
 
Under tiden satt vi andra på uteplatsen och hade det skönt. 
 
Mormors eloped fick också vara med. 
 
Stolt och glad Seth körde sista biten själv. 
 
Nu ikväll har vi packat ihop våra grejer för att kunna åka efter frukost imorgon. Känns vemodigt faktiskt. Men också skönt att komma hem efter tre veckor på vift. Dessutom saknar vi katterna :). Goa Theo har tagit hand om dem och lägenheten när vi varit borta. 
 
Så när vi hörs nästa gång är vi hemma i Örebro igen. 
Tills dess: 
Simma lugnt!! 
 

RSS 2.0