Valborg

Idag har jag inte gjort mycket - ingenting faktiskt.
Jag har feber, hostar, snorar osv. Jag har dessutom förfärligt ont i axeln och vänster sida och ut i ryggen. Varje gång jag andas in, hostar eller nyser så skär det som knivar. Förstår inte vad det kan vara. Det är ju skönt att ha en liten bebis när man mår såhär för hon har sovit på mitt bröst nästan hela dagen. När hon är vaken sitter hon mest mot mina ben och tittar på saker jag håller framför henne. Smidigt och skönt att kunna spendera dagen i sängen när man är sjuk.

Nu är Steff och Seth ute på picknick med lite vänner. De sitter precis utanför oss och jag ligger inne och vill vara med. Men det går bra, jag orkar ju inte va med. På bilden här nedanför har inte alla kommit än. De sitter alltså precis utanför oss. Sen ska de nog dra vidare till en brasa i närheten.

Sen är det bild på Seth och Frodo igårkväll och idag när Seth kom hem från skolan. De är verkligen kompisar de två.

Hoppas du har en bra Valborg!!
Kram kram


29:e april...

...kommer detta datum alltid skära i hjärtat?
Antagligen.
 
För tre år sedan var vi glada i hågen i Falun för ultraljud. Ultraljudet gjordes där, eftersom vi då bodde i Avesta. (Jag var lika illamående som de andra graviditeterna, men mådde i övrigt bra.) Vi hade dagen innan fått höra bebisens hjärtslag hos barnmorskan. När barnmorskan som gjorde ultraljudet, efter en liten stund sa: "Det här ser inte bra ut", gick en bit av mitt hjärta sönder och det kommer nog alltid vara lite trasigt. Sorgen finns kvar även om den förändrats på dessa tre år. Vår Silas hade Acrani. Den värsta formen av ryggmärgsbråck. Hela skallbenet saknades från det att han skapades ca fyra månader tidigare. Detta gjorde att hjärnan inte förblir intakt och han kunde omöjligt leva utanför magen. Min första fråga var om man inte kunde göra en hjälm att sätta på huvudet (en desperat mammas önskan), men eftersom hjärnan inte är hel fungerar inga livsavgörande organ, förstås. Vi blev satta i ett annat rum i väntan på kuratorn och en specialistläkare. Att gå ut från ultraljudet, gråtandes, och gå förbi väntrummet där flera väntande mammor och pappor satt, var hemskt. (En av gångerna vi var på USÖ under denna graviditet, kom ett par ut och grät och jag ville bara springa fram och krama dem. Jag vet hur hemskt det är...). 
Specialistläkaren kom och gjorde ett ultraljud till och bekräftade vad barnmorskan sagt. Vi fick prata med kuratorn och fick en ny tid dagen efter. Vi ringde våra mammor, som ringde övriga familjen... Vi ringde våra chefer. Thomas, Stefans pastorskollega och chef, kom hem till oss med lunch och satt och pratade med oss en bra stund. Flera vänner hörde av sig (sånt här sprider sig på ett mycket positivt sätt om man vill och vi ville det.) Ungdomarna startade bönekedja för oss. Fantastiska, underbara ungdomar!! Några vänner kom förbi med blomma till oss och det värmde enormt i hjärtat. Vi ringde Seths dagmamma för att förvarna så att hon visste om att Seth skulle vara påverkad av detta dagen efter. Han grät och var förtvivlad när vi berättade. Fyra ovh ett halvt år och totalt medveten... Det skär fortfarande i hjärtat att tänka på det.
Vi åkte till Falun igen på fredagen och träffade ytterligare en läkare, som gjorde ett ultraljud. En vän hade tipsat oss om att be att få bilder på honom och det fick vi. Vi fick även veta att det var en liten kille. Nu frågade vi mer, eftersom det fått smälta in lite. Vi träffade kuratorn igen och hon hjälpte oss så vi kunde åka till Linköping för förlossning. Mamma och pappa bor ju fem mil därifrån och då kunde Seth vara hos dem. 
 
Nu ska jag inte fortsätta berätta om dagarna som följde. Det finns ju beskrivet i maj 2010 i arkivet här. Men vi mötte mycket stöd, en barndomsvän kom förbi och berättade hur det varit för dem när de gick igenom liknande och det hjälpte så mycket. Andra vänner åkte massor mil för att bara vara med oss och stötta oss. Helt fantastiskt!
Silas har en egen plats i en asklund utanför Linköping. På sommaren hade vi en liten cermoni tillsammans med familjen och några vänner. Vi är så glada och tacksamma för att vi har den platsen och för familj och vänner som ställde upp mer än de behövde. 
 
Vi valde att från början vara öppna med vad som hände. Vi är såna och trivs med det. Vi tror också att det kan hjälpa andra som går igenom liknande. 
 
Många av er har följt mig och har läst om detta tidigare, men några av er är ju nya och visste kanske inte hur det låg till. 
 
Så det är inte konstigt att jag är helt överlycklig nu, när jag har en liten frisk tjej - så långt vi vet - och som inte verkar ha påverkats negativt av denna vidriga graviditet. Det är inte heller konstigt att oron denna graviditet även varit psykisk, både för hur det ska gå och hur mitt mående skulle påverka henne. Tack och lov för fantastisk vård, vänner och familj som burit både i stöd och bön. 
 
Ja, som du märker så finns det så mycket positivt och så mycket hopp i allt sorgliga. Det är verkligen så vi har upplevt det hela tiden. 
 
 
För tre år sedan var marken fylld med vitsippor överallt. Vacker natur som jag njöt av mitt i allt!!
 
Nu till dagen idag...
Stefan och Tess tog en långpromenad på förmiddagen när Seth var i skolan. När de gjorde det städade jag lägenheten ordentligt. Skönt!! Nu kanske du tänker att jag drog nitlotten, men jag tyckte det var skönt att göra det utan stress och jag kan ju ändå inte gå långa promenader än. 
På eftermiddagen kom en av Seths klasskompisar med mamma hit ett par timmar. Jättemysigt!!
 
Nu har jag tyvärr fått feber, hostar och har ont i halsen. Hoppas det inte blir långvarigt. Vi ska ut och ha picknick imorgon eftermiddag och det vill ju jag med på!!! 
 
Nu ska jag kolla på en riktigt bra film, Limitless. Den har börjat så, hej då för idag!

Kram
 

Bilder, bilder och återigen bilder...

Idag, kära vän, blir det rätt mycket bilder. Det händer ju inte jättemycket om dagarna - eller iaf inte så spännande saker - det är mest vardagen/livet, som rullar på... Och det är skönt :)!
 
Vi åkte till kyrkan i förmiddags, som vi brukar. Stefan hade ett möte direkt efter med sina ungdomsledare. Så Seth och jag stannade till på Max och handlade med oss mat därifrån till Seths stora lycka ;). 
 
När Stefan kom hem åkte vi ut till Naturens hus och promenerade bort till Glashuset. En skön promenad. En kort promenad iof men eftersom jag fortfarande har ont av foglossningar så var det lagom. 
 
Tess sov gott i bilen när vi kom fram och fortsatte sova i vagnen under vår tur.
 
Min familj.
 
VI hade naturligtvis med oss eftermiddagsfika :). 
 
Härlig eftermiddag.
 
Helluuuu.
 
Vår coola, fina kille <3.
 
Väl hemma hängde vi i soffan en stund och tittade på någon fotbollsmatch. (Ja, du hör ju hur engagerad jag var ;) ). 
Tess satt hos mig - hon ser lite skeptisk ut haha - och då ville ju Stefan också ha någon i sitt knä. 
 
Gandalf fanns till hands.
 
Hon fann sig till rätta och låg och spann i denna konstiga ställning. 
 
Nu till något helt annat:
Vi fick en orkidé för ett tag sedan. Den har tappat sina blommor, men så har den fått en blomma igen. Så är det ju med orkidéer, så inget konstigt med det. Det lustiga med denna är att det kommer nya blad och knoppar mitt på stjälken. Det har jag aldrig sett förut. 
 
 
Har du sett något sådant förut?
 
Hoppas din helg varit bra. 
Jag fortsätter leva i min lyckobubbla och njuter varje dag av att vara hemma med Tess, att ha eftermiddagarna med Seth och att må bra. 
 
Önskar dig nu en jättebra vecka!! 
Kram
 
 
 

PLU i Västerås

Oh, vilken bra dag vi haft i Västerås. (PLU står för pingst Ledarutveckling. Alltså en typ av utbildning som jag skrev lite om igår.)
vi har lyssnat till bra undervisning och träffat många goa vänner. De var många från Avesta och det är alltid så kul att träffa dem!! 
Tess har varit nöjd under dagen och det är ju skönt. 
 
 
Vi var på Aros kongresscenter. Vi fick kanongod mat men man blev tyvärr inte mätt så efter middagen var vi några - minst 15 st - som gick till McDonalds :). Jag åt inget där men följde med som sällskap. 
:)
 
Seth hade det bra på sitt håll. Fick denna bild messad till mig:
 
Nu är jag trött men glad efter en fantastisk dag!!
 
Sov gott min vän!!

Friday

God kväll min vän.

Hur är det med dig?
Idag har vi varit en sväng till Marieberg för att köpa skor till Seth och regnkläder till Stefan. Det är lite meckigt detta att åka iväg än så länge. Man vet inte Tess' tider osv. Hon åt innan vi åkte men när vi ätit på IKEA och skulle vidare så fick jag sitta i bilen och amma henne. Men det går ju bra. Ibland går det fyra timmar mellan maten och ibland tre eller två. Seth åt varannan timme dygnet runt så jag blir så förvånad när det går fyra timmar :). Nu på kvällen är det ofta en slatt här och en slatt där. Inget ordentligt ätande alltså utan bara lite och sen lite till efter en stund osv. Men så länge det inte är så på nätterna går det bra.
Får se hur det går imorrn då vi ska till Västerås tillsammans med ca 900 andra ledare inom pingst. Det är nämligen en ledarutbildning som ska sträcka sig över två år. Fyra storträffar och så några träffar per termin i kyrkan vi är med i. Från oss är vi ca 60 st. Superkul!!! Men då det är heeeeela dagen så får vi se hur kvällen blir, eftersom det är äta, sova, äta igen, få lite ont i magen, äta, va vaken osv osv. Jag har bilen så jag kan åka hem om jag inte orkar hela kvällen.
Seth ska va hos Marcus och Lovisa. Skönt att han kan va där när det blir en heldag! Han längtar sååååå. De ska nämligen ha besök av vänner med två flickor, som är lila gamla som Alva och Molly och så framförallt två chiwawor. Hans högsta önskan - efter en syster - är ju en chiwawa, men det blir nog ingen hund än på länge och Stefan vägrar chiwawa utan vill ha en schäfer. :) Men vi får nog nöja oss med våra två katter ;).

Nä, nu ska jag titta på Let's Dance en stund innan jag ska sova.

Kram


Apr. 25, 2013

Hej igen.
Blev inget bloggande igår. Meja var med Seth hem efter skolan och sen kom föräldrarna hit och vi planerade ett event som ska bli i sommar :). Så jag hann helt enkelt inte.

Idag har varit en lugn dag, vilket jag behövde.
Vi var på BVC och Tess växer så det knakar. Känns skönt! Fortsätter hon såhär kommer hon ha gått upp ett kg till nästa vecka.
Nu kommer snart ledningsgruppen för Greenhouse hit. Seth och jag har bakat chokladbollar och en kladdkaka som vi ska bjuda på. Smaskens :).

Nu börjar de komma. Så hejdå för denna gång.
Kram


Min braiga dag

Helluuuuu!
Idag har varit en bra dag, igen :).

Först var några "gubbar" här och slutbesiktade vårt kök. Det visade sig att spisen måste bytas ut och kylskåpets "ben" är trasiga så det måste oxå åtgärdas. Skönt att hyra när det blir så. Det är inte killen som renoverade kökets fel utan det är andra leverantörer på spis, kyl och frys. Skönt att det blir åtgärdat iaf.

Sedan åkte Tess och jag till jobbet. Först träffade jag min kollega, sedan chefen och sedan resten under lunchen. Så roligt att vara där!!
Jag ska börja jobba måndagar i höst, eftersom Stefan är hemma då och så får jag "komma ut" lite. Har ju inte jobbat på ett år snart. Så det känns bra! Då räcker dagarna lite längre oxå och Tess behöver inte börja på förskola så tidigt.

På eftermiddagen kom Carro och barnen hit. Jättemysigt!! Så roligt att få prata lite.

Av jobbet fick Tess en byxdress. Jättefin till sommaren!!
Carro hade med sig jeans och överdelar. Oh vad glad jag blir! Seth fick oxå en present. Gulligt att många tänker på honom oxå!!
Bild kommer här nedanför :).

Nu ska jag sova, eftersom Tess sover sött bredvid mig :).

Stor kram min vän!!


Fler funderingar

Hej hej. 
Hoppas du haft en bra dag!
Seth har haft en kompis här efter skolan och sedan varit på simskola. Stefan är i väg på en sportkonfagrej nu ikväll. Tess är lite förkyld - inte så konstigt, eftersom Seth snorar - så jag har mest suttit med henne i famnen idag. Tack och lov för snorsugen!
 
Idag har jag tänkt vidare lite på det jag skrev om igår... Detta att prata illa om andra - kända som okända. Tankarna har gått vidare med att få epitet satta på sig, som man själv inte känner igen. Jag har flera gånger fått höra att jag inte gör eller gör saker, som jag inte alls känner igen hos mig själv. Visst är det märkligt? Är det inte bättre att man pratar med varandra, frågar hur någon ser på saker och ting osv än att förutsätta att det är på något särskilt vis. T ex: vi låter Seth leka med låtsasvapen - jag gjorde själv det när jag var liten. Vi hade riddarsvärd, knallpulverpistoler osv och jag är inte våldsam idag - Naturligtvis kan andra ha åsikter om det, men fråga oss om det istället för att förutsätta saker. Vi pratar om det här hemma. Vi har vapen i vårt hem - inlåsta enligt alla konstens regler - eftersom Stefan jagar och vi är mycket noggranna med att Seth ska ha respekt för vapen. Leker han krig är det ofta Star Wars eller liknande, där han alltså vet att det inte är på riktigt. Han får aldrig låtsas skjuta mot människor, utan mot djur eller låtsasvarelser. Vi pratar om att krig på riktigt är hemskt. 
Det var ett ganska banalt exempel, men du förstår nog vad jag menar.
Nu är naturligtvis inte jag felfri när det gäller detta utan jag gör också så att jag tänker och tror saker om folk, utan att direkt tänka på det. 
Men jag tror det är viktigt att tänka på hur vi pratar, särskilt omkring våra barn. Pratar vi negativt om andra gör de det också. Jag tror att barn inte mår bra av för mycket negativism utan mår bättre av det positiva. Naturligtvis ska vi vara ärliga och livet är inte bara positivt, men jag tror du förstår vad jag menar... Detta är något jag också måste tänka på och jobba med.
 
Ja, det var mina funderingar det...
 
Nu ett par bilder på mina favvobarn, som vanligt :)
 
Seth pratar på översta kortet, han är alltså inte ledsen, som han ser ut att va. Han är ju liksom bra på det där med att prata hihi :).
 
(Tack för legogubbarna och flygplanen, som han håller i, Bettan med familj! Han blev sååå glad!! Och tack för pyjamasen till Tess!!!)
 
Stor kram!

Vår söndag och skitsnack

God söndag!
 
Hur har din helg varit?
Vi har haft en bra helg på alla sätt. Jag älskar att solen är framme och att värmen börjar komma. 
 
Vi var i kyrkan idag igen. Håkan Axell - som predikade, han jobbar med LP ung och SPIK - kommenterade att jag och Tess var i där idag igen. Men det är så skönt att orka och jag vill träffa vänner och få lyssna till sång, få vara med och sjunga själv och att få lyssna på predikan. Jag trivs ju grymmans bra i kyrkan. 
Tess och jag sitter och väntar på att mötet ska börja och lyssnar på kören som övar. 
 
En tillfällig projektkör. Jag kände tyvärr att jag inte kunde vara med idag, eftersom Stefan ledde mötet. Är svårt att veta hur det går med Tess med matning och så, eftersom det är lite tidigt än. Det lät riktigt bra om kören och jag är så sugen på att sjunga igen. 
 
Tess sov sig igenom första delen av mötet, men lagom till predikan ville hon äta, så jag gick ut i foajen och matade henne. Det är så bra för man kan lyssna där också, eftersom ljudet är på där. Då kan man känna sig delaktig ändå. Det finns ju även ett barnrum längst ner i kyrksalen och där ser man även vad som händer i kyrksalen och igår kväll satt jag där när Tess behövde äta, men idag var det fullt med barn, förstås, för det är ju det rummet är till för. Och det kändes lite kymigt att gå in där och mata bland alla barn med föräldrar. 
 
Seth är ju stolt som en tupp och skulle helst vilja gå och bära på Tess hela tiden. Här sitter han och håller i henne och pratar stolt med en av mina kompisar. 
Det är inte Seths handväska ;). 
 
Nu till något helt annat. 
Jag läste i AB om att Justin Bieber kommer hit till Sverige. En ung sångare, som många tonårstjejer är galna i. I artikeln stod det att han blir hånad bl a på nätet. Varför hånar man honom? Uppenbarligen är han populär och har lyckats med mycket av det han förutsatt sig. Tyvärr tror jag det är många vuxna som är de som hånar... När jag läste det tänkte jag vidare på olika svenska kändisar som blir hånade och man snackar skit om dem. Tex Blondinbella, Hanna och Magdalena Graaf och många fler. Jag funderar på vad det är som gör att man som vuxen människa göra ner andra... Är det så konstigt att barn och ungdomar mobbas, när vuxna gör det? Vilka förebilder har de?
Det är ju inte bara kändisar som bli utsatta. Jag tänker att man inte måste gilla allt som alla gör, men man måste ju inte snacka illa om andra! Och som sagt, barn och ungdomar, vilka förebilder har de? Hör de mycket negativt, gör de negativt. De gör inte som vi säger utan som vi gör. 
Ja, det var kvällens fundering. 
Nu ska jag äta upp detta, som Steff precis kom in med och titta på Mästarnas Mästare :).
Kram kram

Sol

Goddagens min vän.
 
idag är det vår i luften :). Halleluja!! Som jag längtat. 
 
Vi tog en tur till  Tysslingen idag på förmiddagen, för att titta på svanar. Oj vad skönt det var att va ute i solen!!!! 
 
 
I övrigt har vi tagit det lugnt. Nu är vi i kyrkan för Greenhouse. Det är ett gäng från Alingsås här som ska sjunga. Håkan Axell är oxå här och cirkusmie ska predika. Hon trollar, jonglerar och slukar eld samtidigt som hon predikar. Coolt. Jag ska försöka få lite bilder så kan jag visa imorgon. 
 
Hon var även på Vips igår och barnen var mäkta imponerade :). 
De hade oxå olika stationer efter med bl a ansiktsmålning, vilket Seth gillar :). 
 
Hoppas du har en bra helg!!
Kram 

Bilder och fåglar

God kväll min vän.
Ännu en dag har gått.
Tess sov fem timmar i sträck i natt! Wow. Då hade det ju varit bra att sova... Och det gjorde jag till viss del, men hon somnade tolv och sov till fem. Då hände det ovanliga att Seth kom in till oss kl ett och det blir lite trångt och framförallt rör han sig mycket och sparkar och grejar så de där fem timmarna blev inte riktigt så fyllda med sömn som man kan önska. Men det var ändå skönt att hon sov så mycket.

Min dag har varit lugn. Jag skjutsade Seth till skolan, hämtade honom, dammsög och lagade mat. Tess fick sig ett bad också eftersom hon bajsade ner sig totalt :) Gumman. Skön dag med andra ord.

Förut tjatade jag om hur dåligt jag mådde och nu tjatar jag om hur glad jag är. Hoppas du inte tröttnar...

När jag satt med Tess i vardagsrummet såg jag att fåglarna äntligen hittat fågelmaten Seth gjorde i skolan i vintras och vi hängde upp på balkongen. Mysigt.

Nu hägrar sängen och eftersom Tess somnat är det väl bäst att lägga sig :).

Kram påre och tack för att du är med mig om dagarna.


Krondiamantbröllopsdag

Ja, idag firar min mormor och morfar 65- årig bröllopsdag. Amazing!! Min fina mormor och morfar. Morfar fyllde 90 i mars och mormor fyller 87 imorgon. Tess och hon får dela födelsedagsmånad :).

Igår satt Seth länge med en sovande Tess i famnen. De är så fina tillsammans. Återigen måste jag säga att jag känner mig så välsignad!!!

Han ser trött ut på kortet och det är han - och koncentrerad på tv:n...

Nu önskar jag dej en fin dag!!


Goder morgon

Hur har du det idag?
Vi är vakna och igång sen några timmar tillbaka. Två nätter i rad har Tess ätit bara två gånger och somnat om direkt efter. Skönt! Hon gnölar lite när det klämmer i magen, men när det får över är hon lugn igen. Hon skriker inte - än så länge. Jag förstår ju att hon kommer göra det oxå, men skönt så länge det är såhär.

Igår var jag väldigt trött och yr. Så jag och Tess låg mycket i sängen och Stefan servade med mat och sånt. Det är väl inte så konstigt att jag får såna dagar oxå. Det borde ta lite tid för kroppen att återställas helt efter allt som varit.

Idag är Stefan hemma sista dagen. Han börjar jobba imorgon - men ska iväg på jobb redan ikväll. Det har varit skönt att få va hemma tillsammans i två veckor!! Tänk att hon redan är två veckor...Hon har börjat va vaken mer -någon timma i taget - och det är mysigt :).

Stefan är med Seth en stund i skolan idag på önskan av Seth. Bra att passa på när han är hemma.

Nu önskar jag dej en fin dag!!

Så blir det lite bilder från morgonen idag och från igår :).
Kram


Kyrkpremiär

Idag hade vi premiär! Tess var i kyrkan första gången. Helt ljuvligt för mig att kunna gå igen!! Det var kalasgudstjänst och kören, Salt, Seth är med i sjöng. Underbart!!! Några av barnledarna spelade teater om att be. De var vetenskapsmän :). De är väldigt duktiga och roliga och får med sig barnen.

Tess sov sig igenom hela mötet :).
Det var roligt att träffa vänner igen och bara kunna vara med!

Eftermiddagen spenderade vi i soffan. Steff och jag tittade på hockey och Seth tittade på en film på datorn. Och så åt vi tårta från igår. Jätteskön eftermiddag helt enkelt.

Hör kommer som vanligt bilder från dagen :).
Kram kram


Kalas

Idag runt 13 tiden strömmade de in. Syskon och föräldrar, men inte farmor. Hon hade förhinder. 
10 barn och 9 vuxna blev vi i vår lilla lgh. Men det gick hur bra som helst!! 
 
Tess i väntan på anstormningen:
Tyvärr var jag inte allert och tog kort :(. Jag får visa det jag tog men allà personer som var här fångades alltså inte på bild.
 
Tess fick kläder, jag fick pengar, cupckesfat, blommor, blomstercheck och ansiktskräm. Helt underbart! Precis vad jag gillar och ville ha. Hanna hade även sytt en kudde till mig och en till Seth - alldeles själv. Så duktig sexåring! 
 
Vi fick en härlig dag tillsammans och jag trivs ju med folk omkring mig :). När jag skulle fixa tårta och fika så ville Tess ha min uppmärksamhet. Så jag satt i soffan och andra fixade efter mina instruktioner. Haha.
Tårtan - en av dem. Vi gjorde en av maräng oxå eftersom det finns en glutenallergiker bland oss. 
 
Jag ber om ursäkt att den blev åt fel håll. Går tyvärr inte ändra på via telefonen... Jag gillar kakmonstren längst ner. :) Mamma hade bakat banankaka, bondkaka och bullar. Lovely!!!
 
 
Stefan har oxå gjort ett hästjobb idag så jag har haft det lugnt. Och det var lite skönt efter en natt då vi var vakna i omgångar Tess och jag och en av de omgångarna varade i tre timmar... 
 
Tess i sin nya "onepiece" som Seth säger:
 
När några av kusinerna åkt hem och bara "storkusinerna" var kvar såg det ut såhär:
Förstår inte varför de hamnar på sniskan...
 
Är så tacksam för min familj!!! De ställer upp i vått och torrt! 
 
I början av veckan sa man på vädret att det skulle vara 10-15 grader varmt och solsken i hela Sverige. Så det var rätt så trist att vakna till detta imorse:
 
 
Men våren kommer väl någon gång. Detta med global uppvärmning märker vi dock inte av i år ;).
 
 
Nu ska jag försöka sova en stund när Tess sover. Godnatt! 
 

Tacksam

Hej hej. 
Livet i bubblan fortsätter :). På onsdag börjar Stefan jobba igen så då kommer vardagen igen. 
 
Seth och Stefan är på Vips och Tess och jag sitter i soffan. Hon är nyäten och har precis somnat. Tanken är att jag ska göra pizza tills de kommer hem och så ska vi titta på Natt på museet. Hoppas fialotta är nöjd så jag kan göra Pizza. Det är svårt att göra sånt med henne i famnen. Ska skaffa bärsjal så man kan göra lite samtidigt. Det blir bra särskilt när jag kommer va ensam hemma. 
 
Idag har jag bakat tårtan till imorgon. Den blir nog god med hallonmousse och vaniljkräm med banan i. Mmmmmm. Sen på med grädde och rosa marsipanlock - förstås :). Haha får se om jag får på locket något sådär snyggt. Är inte van att göra prinsesstårta. Bild kommer imorgon ;).
 
Vet du, varje dag tittar jag på Tess och tårarna rinner. Tårar av glädje. Tänk vilken välsignelse att vi har två barn som verkar må bra och som framförallt lever. Det låter kanske makabert men jag har inte kunnat ta det för givet. Att se hennes lilla ansikte och det minspel hon har... Det fyller mig med sådan tacksamhet. Och Seth, min fina fina kille! Vilken gåva han är! Jag ska njuta av varje stund när jag får vara hemma med dem!!
 
Igår var BVC sköterskan här och vägde Tess och gick igenom lite basicgrejer. Tess har gått upp 150 gr sen i fredags. Härligt! Amning och så funkar jättebra och hon äter på bra. Lovely!!!
 
 
Imorgon fylls lägenheten med hela släkten. Ska bli så roligt -och jag kommer nog bli bra trött oxå ;). 
 
Jag önskar dej en härlig helg!!! 
 
 

Likhet....

Det finns viss likhet mellan oss... Tyvärr har jag ingen bebisbild på Stefan, annars hade han fått va med också förstås. Får försöka fixa det nästa gång vi är i Söderköping.


Bakning

Oh, så trist. Hade skrivit ett långt inlägg som försvann... Ja, ja, bara börja om. 
 
Idag har Tess och jag bakat lite. Vi ska nämligen ha lite kalas på lördag. Du vet ju att jag älskar att fira allt som firas kan. Så vi ska fira lite sent att jag fyllt 35 år samtidigt som vi firar att Tess fötts. Stefans bror med familj kommer ända från Dalsjöfors. Känns jättekul!! Och så är det mina syskon med familjer och mamma och pappa. Vi blir nästan 20 st så det blir lite trångt, men härligt!!! Jag längtar!!
Mamma hjälper mig att baka, men lite gör jag själv för jag tycker det är så roligt!!
 
Så idag gjorde vi kakmonster, Tess och jag. Jag såg såna hos en kompis Instagram. Mina blev inte så fina, men roliga. Jag hade inga bra ögon till dem så det fick bli lite godis. Jag hade Emma-Karin, min svägerska, lite extra i åtanke, eftersom hon gillar kakmonstret...
 
Haha. Dessutom älskar Seth kolakakor, som är i munnen på monstret. Blir bra tror jag. 
 
Tess såg ut såhär under stora delar av processen:
 
Vi har också bakat en tårtbotten som får frysas in så länge.
 
Seth vill gärna sitta med Tess hela tiden. Det vill jag och Stefan med så det blir många timmar med henne i famnen när Seth är i skolan. Bäst att passa på nu när man kan... Men nu tillbaka till Seth... Det är suveränt att han vill ha henne när  jag lagar mat och sånt!! 
En trött Seth. Det tar på krafterna att bli storebror...
 
Stefan är iväg och träffar lite andra ungdomspastorer i eftermiddag och ikväll. Det är nätverksdagar i dagarna tre utanför Örebro och han kan ju inte vara med på dem, men tittar ut en sväng nu i alla fall. Bra för honom att få lite "påfyllnad".
 
Igårkväll tittade Emil, Karro och Calle förbi en liten kortis. Vi bor väldigt nära varandra och det var mysigt att sitta ner en liten stund och prata. De hade med sig en födelsepresent till Tess:
Hej hej kompis :)
 
Jag fick detta fina kort när Seth sa god natt till Tess igår:
 
Och nu ikäll när jag la Seth, fick ju Tess vara med, eftersom Steff inte är hemma. Älskade, älskade barn. Seth älskar verkligen sin syster så mycket och har längtat efter ett syskon i många år. Han är världens bästa storebror han. 
 
Jag är på riktigt världens lyckligaste just nu!! 
 
Seth tycker däremot det är orättvist att han sover ensam när vi andra tre sover tillsammans. Vi försöker förklara att Tess är lite liten för eget rum än. Dessutom äter hon och gnölar en hel del på nätterna så han sover bättre i sitt rum. 
 
Nä, nu ska jag sluta. Det är ju andra gången jag skriver och jag kan bara skriva med en hand så det tar lite tid.
 
Nu hoppas jag på en bra natt och önskar dej detsamma :)
 
Kram!
 

Första träffen

Hjälp så trött jag är just nu. Sov dock ok inatt. Fick någon hel timma då och då och det får man ju ändå säga är bra.

Stefan och Seth är iväg på simskola. Tess sover och jag gäspar :). Jag måste skärpa mig och förstå att jag inte orkar så mycket som jag vill. Men det är svårt när jag nu äntligen orkar göra ngt. Kroppen luras nog att tro att jag är piggare än jag är. Jag pratade med en sjukgymnast idag för att kunna komma igång i lagom fart. Jag har ju gått upp mycket i vikt och jag vill bli av med det. Dessutom har jag legat till sängs i flera månader och mina muskler är inte så starka Plus foglossningar. Men hon och flera med henne säger till mig att ta det lugnt annars blir foglossningar och sånt bara värre. Jag förstår det, men det är som sagt så svårt för jag är så taggad ;). Men bara lugn, Stefan är på mig som en hök så jag inte tar ut mig och jag kommer ta det lugnt så kroppen får läka. Nu är det kniiiiipövingar som gäller först. Jag ska träffa sjukgymnasten om ca en månad och det känns bra.

Idag träffade Tess mormor och morfar för första gången. Mysigt. De hämtade en glad Seth i skolan. Vi tog en liten promenad i solen och så fikade vi lite.

Idag tittade Stefan och jag på Fantasterna på 4:an. Har du sett det. Det går ikväll igen. Oh, vad roligt det bar att se dessa människor som är helt inne på sitt ämne. Det vi såg idag var schlagerfantaster och eftersom jag själv älskar schlager så var det roligt. Stefan skrattade gott åt mig oxå när jag satt och svarade på de frågor jag kunde :). Ikväll är det visst star wars fantaster. Haha, kommer bli kul att se!

Avslutar som vanligt med lite bilder :).

Kram kram


En dag i "bubblan"

Hej hej.
Alltså det händer inte så mycket här, så jag har inte mycket att berätta. 
Tess och jag var hemma när de andra åkte till kyrkan i förmiddags. Jag försökte vika tvätt och plocka lite när hon sov, men jag hann inte så mycket. Hon sover ryckigt och är inte så nöjd med att sova i sin puff än. Men samtidigt är det ju grymt mysigt att bara sitta och hålla henne. 
Inatt sov hon rätt så bra så jag har sovit rätt bra också. Härligt. 
Imorgon kommer mamma och pappa hit och träffar lillfia. Det ska bli roligt! 
 
Som sagt, jag har inte jättemycket att berätta om nu. Vi lever fortfarande i vår lilla bubbla här hemma. Stefan kommer vara hemma i nästan en och en halv vecka till och det känns helt ljuvligt! 
Nu ska jag snart gå och lägga mig. Behöver ju försöka sova så mycket som bara går. 
 
Hon har rivit sig på näsan, trots att vi filat och filat hennes små naglar. 
 
Återigen måste jag bara få säga att jag är så tacksam för att hon mår så bra! Med tanke på graviditeten var vi ju beredda på att hon skulle kunna vara lite medtagen och behöva extrakoller såhär i början, men allt är bra. Jag är så tacksam. 
Mina värden har ju också blivit bra. Så tacksam!! 
 
Kramar

Bilder bilder och bilder

Inga gråtattacker än :).
Trots bara några få timmars sömn är jag glad men trött. Samtidigt är jag ju piggare än jag varit senaste månaderna.
Vi tog en skön promenad på förmiddagen och så har vinterkläderna åkt upp på vinden. Tess har varit vaken en hel del. Mysigt. Då kanske hon sover mer inatt. Hoppas :).
Ska gå och sova så fort fångarna på fortet är slut. Hoppas Tess håller med mig ;).
Här kommer lite bilder från dagen. Blir ju mycket bilder nu.
En bild visar art Tess har en lite alvöron. Så sött!
Har inget mer spännande att berätta idag :).
Kram


Baby blues - fast tvärtom

Idag är de (ö)kända baby blues dagen. Tredje dagen efter förlossning kan ju hormonerna ställa till det. Mjölken rinner till, man gråter för inget osv. Jag har ingen sådan dag, förutom det där med mjölken då ;). Jag hade ingen gråtdag med Seth heller. Mina hormoner gör mig nog tvärtom, just nu iaf. Jag har gråtit av glädje istället. Nästan känt mig euforisk...
Jag kunde gå upp och göra gofrukost till Stefan utan att må illa för första gången på åtta månader. (Seth och farmor åkte till skolan tillsammans lite tidigare).
Jag har två fina fina barn, en amazing man, härlig familj osv. Jag mår bra. Den glädjen!! Visst är kroppen mörbultad och det gör ont här och där och det är svårt att röra mig och jag väger alldeles för mycket,  men att må bra... Att inte vara "tung" till sinnes..

Vi var hos barnmorskan och vägde Tess och gick igenom förlossningen. Hon tyckte jag såg ut som en ny människa och jag känner mig så. Jag förstår ju att detta att inte sova mer än tre timmar per natt, som det blivit nu, kommer komma ifatt mig, men som sagt; att inte må illa, att ha bra värden igen. Härligt!

Tess väger lite mindre än när hon föddes, men helt bra!! Hon mår bra! Så skönt efter all oro under denna graviditet.

En annan sak som är roligt är att jag har mer "bebistår" än vad min bebis har :). Du vet, tår som är böjda och inte har rätat ut sig än.

Nu fredagsmyser vi hemma. Vi hoppar över Vips för att ha en familjekväll nu när det är första kvällen hemma tillsammans.
Vi fick alltså komma hem igårkväll runt 20 tiden. Glömde säga det ;). Så skönt! Vi sov allihopa (utom farmor, men katterna också) i vår säng. (Det blir nog inte många såna nätter, men vi ville inte att Seth ska känna sig utanför och han älskar att få sova i vår säng).  Det blev trångt och när Tess var ledsen flyttade jag ut i soffan och somnade där efter ett par timmar. Bra att vi har en skön soffa.

Nu så ska vi titta på film ihop och äta chips :).
Kram


Halloj

Oh my, vad många ni är som var inne här igår. Oh vad roligt. Hoppas ni nya ska trivas och fortsätta komma hit då och då :). Och TACK alla fina för kommentarer och grattis.

Här rullar BB livet på. Steff åkte ju hem till Seth igår kväll. Farmor är fortfarande kvar men vi tyckte det var bra att Steff är med Seth lite också. Nu ska han åka och hämta Seth så ska han vara här på BB en stund. Förhoppningsvis får vi åka hem ikväll. Läkaren har tittat på Tess och hon mår bra! Tack och lov efter allt som varit denna graviditet.
Jag är också piggare idag och det är skönt. vet du, Halleluja, jag mår inte illa längre!!!! vilken befrielse! Nu vill jag hem till min familj, min säng och mitt hem!

Inatt sov jag inte mer än någon timma. Tess hade ont i magen, ville äta, hade ont osv. Mitt i natten kom en nyförlöst mamma för att dela rum med mig och det stressade mig lite att Tess var så orolig för min rumskamrat behövde ju sova. Hon hade fött ett barn som vägde 5,1 kg och var 58 cm lång!! Hon mådde inte så bra kan man säga...
Iaf så kom en snäll barnmorska och tog med Tess ut en halvtimme så fick jag sova en liten stund. Jag tänkte att jag sover när Stefan kommit men först träffade vi Lovisa nere i foajén för hon hade ett jobbuppdrag här på USÖ. Sedan skulle vi träffa läkaren så då vågade jag inte somna och sen har jag inte kunnat somna. Jag är pigg... Märkliga kropp och hormoner. Men det är ju bra!

Seth och farmor var här och hälsade på igår efter skolan. Det var en stolt storebror som kom. Han ville köra henne i baljan hela tiden. Han har även beställt en lillasyster till :).

Jo, frågan om kejsarsnitt har kommit upp... Jag frågade läkare om det både förra veckan och nu under igångsättningen. Men de vill undvika det så långt som möjligt. Så det var inte aktuellt utifrån läkarnas bedömning. Det är nog skillnad om man har aktiva värkar och inget händer i något/ett par dygn, men mina klingade ju av och kom igen och klingade av så jag fick sova mellan försöken. Eller om bebisen inte mår bra under försöken. Men det fanns stunder då jag verkligen ville få ett snitt istället.

Jag måste leta fram bilder på Seth när han var nyfödd. Tess är så lik honom. Och så är hon lik min farmor Dagny, som inte lever längre.
Jag föreslog att hon kan heta Dagny - namn som slutar på y ska ju va populärt nu, såsom Sally, Peggy osv - men jag fick inget medhåll. (Jag skämtade alltså, det var inget jag egentligen ville).

Nä, nu ska jag blunda lite när Tess ligger på min axel och innan killarna kommer.

Kram kram


TESS Lovis Jemima Kindevåg

Ja, nu är hon alltså här! Fina lilla Tess.
Jag ska nog börja med att berätta om namnet hon fått.
Stefan har i alla tider velat att en ev dotter ska heta Tess. Jag har varit emot eftersom Seth heter Seth-alltså Tess bakofram. Vi har vetat länge att dessa tre namn kommer hon heta, men inte vilket tilltalsnamn. Lovis och Tess har varit "hetast" men jag har som sagt varit emot Tess just pga ovanstående orsak.
Vi frågade Seth vilket av de tre namnen han tyckte. (Hans egna förslag har varit Molly och Alva, som hans kusiner heter). När vi sa förslagen till Seth sa han utan tvekan Tess. "För att Ubbe och Tess är ubåtar (ett barnprogram) och bebisen är ju som en ubåt inne i din mage bland vattnet där". :)

Ja, du förstår nog att när Seth också ville det namnet blev jag lite mer mjuk gällande det. Jag är ju så svag för honom ;). Sen är det såhär att mitt enda argument är som jag sagt och iom det vad folk kommer tycka och det spelar ju ingen roll vad andra tycker. Så nu när jag sovit på det inatt så bestämde vi Tess.

Jag sitter på BB och skriver från min telefon nu så det blir nog lite stavfel och bilder får komma längst ner. Jag tänker att jag också skriver en liten sammanfattning av senaste dagarna. Och så vill jag tacka för all support och hejarop. Jag har varit helt tårögd och glad när jag varit inne och läst era kommentarer. Det betyder sjukt mycket när man har det jobbigt!!!

Jo, i söndags åkte vi in och blev inlagda. Jag kände inga fosterrörelser, men det var ingen fara. Däremot var mitt blodtryck lite högt och jag plussade en tvåa återigen på urinet (kan vara tecken på havandeskapsförgiftning). Så de försökte sätta igång mig med en ny metod med Cytotec. Skrämmande eftersom man använder det vid bl à aborter och missfall. Men det är metod man använder i hela landet och vi frågade hur mycket som helst innan jag började ta det (i vääääldigt små doser). Jag började få lite värkar, men efter rekommenderad dos och omgångar så avtog de framåt natten. På måndag testades en annan behandling och jag fick jätteont så man avslutade det och hoppades att det var igång, men icke. Inte öppen något. Så på tisdag morgon skulle de göra ett sista och tredje försök. Om inte det gick sa läkaren att jag fick ligga kvar på avdelningen men avvakta några dagar innan nytt försök gjordes. Oh det ville jag inte. Så vi bad. Och när de försökte göra tredje behandlingen gick det inte för jag hade öppnat mig lite. Hurra!!! Så de spräckte hinnorna. Inget hände. Så jag fick värkstimulerande dropp. Som höjdes och höjdes och höjdes. Kruxet var att jag fick värkar men inte vanliga som syns på värkmätaren. Men till slut såg de att mina värkar ändå gav resultat och fr.o.m. kl 13 till 19:08 då hon kom var det intensiva, kraftiga värkar. Jag fick liksom ingen paus... Med Seth så hade jag lite pauser i värkarna och fick vila. Jag fick epidural men precis när jag fått det så började det trycka neråt och efter en stund började jag krysta. Oh så rädd jag var för dessa krystningar. Med Seth tog det två timmar och jag gick sönder massor eftersom han kommer huvud och hand samtidigt. Nu tog det dock bara 10 minuter och fem värkar. Om jag vetat det hade jag nog kunnat slappna av mer. Så det var en snabb förlossning när det väl släppte men väldigt smärtsam.

Tess var medtagen när hon kom ut så barnmorskan klippte navelsträngen direkt och skickade ut den andra bm, Tess och Stefan för att få igång henne. Lite rädd hann jag bli, men det gick snabbt innan de var tillbaka och hon mådde bra.

Hon vägde 3645 gr, var 51 cm lång och alldeles perfekt i våra ögon.

Jag mår ok men är yr, flåsig, är väldigt trött och har ont. Men det är nog inte så konstigt efter omständigheterna :). Jag är framförallt lycklig!!!

Men jag kommer aldrig mer föda barn... Usch, jag gillar verkligen inte graviditeter eller förlossningar. Men det är ju jag. För många många andra är det positiva upplevelser. Däremot älskar jag resultatet :)!!!

Nu blir vi kvar här på BB i ca två dygn för observation.

Stefan var kvar inatt men ska hem nu ikväll till Seth. Farmor och Seth har det bra, men nu saknar han oss och vi honom.
Nu ska vi gå ner till caféet och träffa Seth och farmor (farmor får nämligen inte komma hit till BB bara pappor och syskon får vara här). Ska bli roligt att se när syskonen träffas för första gången. Bilder på det kommer naturligtvis senare :).

Än en gång: tack för allt stöd under graviditet och förlossning!! Helt fantastiskt att ha vänner jag träffat och inte träffat som engagerar sig så mycket! Så tacksam!!!!

Kram

 


Nu är hon här!!

Mina kära älskade vänner. Nu är hon här. Längd, vikt och namn vet vi inte än. Vi mår bra!!! Jag berättar mer imorgon och visar bilder osv och så namn om vi kan komma överens :).
Hon är så fin!!


Seeeegt!

Oh vad segt hörrni. Men vad glad jag är att ni är inne och kollar och skriver hurrarop!
Jag är fortfarande gravid. Nu är jag inne på tredje dagen och tredje försöket att få igång det hela. Jag har fått värkar och så har de slutat om och om igen.
Livmodertappen har inte velat ge med sig... Men nu lyckades de greja så att jag öppnade mig liiiite så de kunde få hål på hinnan. Hurra!

Det var en lättnad för nu började de prata om att gick det inte nu så får jag vara kvar och vänta några dagar till.... Det är jag inte sugen på kan jag säga.

Så nu hör ni nog inte från mig på ett tag för nu borde det sätta igång.
Wish me luck :)
Kram


RSS 2.0