Tur man har sällskap...

Jag har haft den värsta migränen på länge! Tabletterna hjälpte nada och hela natten var full av förvirrade drömmar där jag hade huvudvärk i dem alla. Så jag fick helt enkelt vara hemma idag. Men idag har tabletterna hjälpt och framåt eftermiddagen började jag kunna titta lite på tv och läsa.

Pernilla och Robert skjutsade hem Seth från skolan. Deras yngsta är på samma skola som Seth så de tog med honom hem när de var där.

Stefan är nämligen borta och kommer hem imorgonkväll. Idag är han med Teamträningsskolan i Eskilstuna och imorgon är han i Jönköping och ska prata på kaplansutbildningen. Typiskt att jag blev dålig när han är borta, men tack och lov för vänner som hjälper till!!!

Imorgon tar jag nya tag och jobbar igen!

När man ligger i ett mörkt rum och inte kam göra något för att huvudet spränger så är jag glad för mina två tussar som håller sällskap! När jag piggnade till tittade jag på Wolverine. En bra film i mitt tycke.

Nu är jag glad att min älskade pojk är hemma. Han sitter bredvid mig och spelar spel på datorn. :)


Blixtar

Idag känns det såhär i huvudet... Som blixtar och flimmer. Och det är inget kul!! Så nu over and out och hoppas på att jag sover bort migränen.


Bosse busschaufför och kaffe

Idag är jag så trött, så trött. Så jag tittar bara in och säger hej.

Haha, idag kom jag på mig själv med att sitta och digga och sjunga med till "Bosse busschaufför" - trots att jag var alldeles ensam i bilen. Det är Mojje som sjunger den och hans skiva går mycket i bilen just nu. En annan låt han sjunger är "Varför pruttar mamma". En berättigad fråga :D.

Förut drack jag lite kaffe i min favoritmugg som jag fick av min svåger i julas. Tyvärr var det som vanligt, att jag inte blev piggare av kaffet... Så jag är fortfarande supertrött. Får se hur länge jag kan hålla mig vaken...

Sov gott sen!! Det ska jag :).

Här är muggen där det står:
"coffee is the answer - the question is pretty much irrelevant". Haha!!


Mors Dag

Grattis alla mammor därute!!! Vi/ni är hjältar, varje dag!!! Vi är viktiga och bra!!! (Sen känner man sig inte alltid så förstås, men det är vi!!)
Stort grattis till MIN fantastiska mamma, som är den bästa!! Min förebild på så många sätt! Jag älskar dig!!!

Stefan kom hem ca 3.30 från Göteborg inatt. Vid 7-tiden vaknade Seth och gick och gav honom en stor kram. Efter en stund gick de upp för att göra frukost till mig. Lovely. Färska jordgubbar i youghurten. Smaskens!!
Nu ska du få se vad jag fick i present!!!

Ha ha, katten fick jag på köpet...
Det är ett elpiano!!! JIPPI!
Det låter ju som en riktigt dyr morsdagpresent, men det var såhär att vi har varit och tittat tillsammans och jag har sagt vilket jag vill ha. Vi hade tänkt gå och köpa det närmsta veckorna, men så överraskade Stefan mig med att ha köpt det. KUL! Jag slapp bära och "pappersarbetet" kring det. Gissa om jag blev glad.
Jag fick också en bok av Marie Ljungstedt. Seth hade gjort en skattkarta som ledde fram till ett paket med näsdukar hi hi. Jag blev så härligt firad av mina killar. LOVE THEM!!!

Kartongen som pianot låg i blev en rolig leksak för Seth.



Den kan användas till många olika saker... Han ser lite sur ut, eftersom han inte ville bli störd i leken.


Ser ni en katt nere vid lådan och en uppe på bokhyllan. De har full koll på Seth och Gandalf som var med där nere, ville gärna vara med i det Seth gör.

När pianot var uppackat åkte vi till Björkenäsgården i Hampetorp och var med på mötet där, eftersom Kumla, Odensbacken och Örebro pingst har gemensam konferens där varje pingsthelg.
När vi kom hem från det bjöd killarna ut mig på middag. Underbart!!





Min fina!

Igår satt jag ute i solen en stor del av dagen och idag ser jag ut som en kräfta, ungefär. Aj aj, men oj, vad skönt det var igår. Jag kände aldrig att solen tog så mycket - som vanligt såhär i början av solsäsongen.

Kräftan Maria. Ha ha.

När vi kom hem därifrån blev det mer lek i lådan för Seth medan Stefan och jag möblerade om lite så vi får plats med pianot.


Hallå, är det någon där!?

Japp, det var det... Vilken tur ;)

Nu är det Mästarnas Mästare, så nu säger jag hej då för denna gång. Många bilder på kartongen blev det, men men, det är så kul att se vad som blir roliga leksaker...
Och så måste jag förstås visa mitt fina piano!


Stor kram!!

Vilken Dag och Första Doppet för Somliga

Idag blir det mest bilder, men de visar fint hur vår dag varit :).

Men jag måste börja med det åskvädret som var igårkväll efter 22 tiden. Det laddade ur kan man säga. Jag satte mig på balkongen och tittade lite på blixtarna och lyssnade på ösregnet. Men jag gillar det inte riktigt, särskilt inte när de där riktiga braken kommer...
Denna bild visar samma vy med bara några sekunders mellanrum. Det är coolt ändå, vad blixtarna lyser upp mörkret.

(Vi har hönsnät på balkongen så att katterna inte ska trilla ner, om du undrar vad det är för nät som syns).

Seth och jag började dagen med att åka till Marieberg för att inhandla skor till honom. Han växer så det knakar... Vi passade på att köpa lite nya kläder också.


Redo för en ny dag!

När vi var färdiga där, åkte vi till Farnebos och följde med dem till Carros föräldrars sommarstuga. Oh, vilken lyx!!

Den här utsikten hade vi när vi åt lunch. Inte helt fel va?!

Vi gick ner till sjön där killarna lekte.


Först såg det ut såhär... Alla kläder på. Det var ju inte jättevarmt först, men det blev varmare och varmare och snart såg det ut såhär:



Och sen såhär:




Jag nöjde mig med att bada fötterna och få blöta kramar av Seth. Det räckte gott för mig.




Pojkarna lekte och lekte och jag som bara har en kille satt och hade det skönt i solen, när han lekte med Olle. Han hade liksom inte tid med mig :) Men det var bra att ha mig nära när han slog sig och när han ville ha godis och när han ville ge mig kalla, blöta kramar ;).


Och han fick naturligtvis stå ut med att jag är framme och tar kort då och då.


Liljekonvaljerna har börjat blomma lagom till morsdag.


Två coola morsor ha ha :D

Och så till sist en bild på de vackra blommorna Förgät mig ej.


Tack för en dag, som jag verkligen behövde och som var så läkande på så många sätt. Tack för underbart sällskap och vänskap!!

Vår varma fredageftermiddag

Goder kväller i sommarvärmen.
Hur är det denna fredagkväll?

För mig känns det lite ensamt om jag ska vara ärlig... Stefan är i Göteborg och kommer hem natten till söndag. Men Seth och jag har sysselsatt oss och haft en mysig eftermiddag och kväll.
När vi kom hem från fritids och jobb tog vi bilen och åkte till Max. När vi satte oss i bilen såg det ut såhär:

Pretty warm i bilen kan man säga...
Det har varit riktigt åskigt i luften nu på eftermiddagen. Får se om det regnar ur i natt eller inte.

När vi beställde på Max så beställde jag en Low Carb hamburgare (ja, jag kör LCHF nu och har gjort ett bra tag och trivs bra med det). Han frågade då om jag ville ha dricka och pommes till det. ??? Är det någon som beställer Low Carb och sedan äter pommes och dricker läsk??? För det är det ju inga kolhydrater i, eller hur?! Ha ha. Men det är klart att det kan finnas de som vill ha pommes till, men inte jag. Kör jag LCHF så gör jag och pommen och drickan fick vara.
Sedan åkte vill till Statsparken för att sitta ute i det härliga vädret och äta vår middag.


Jag tycker det är vackert i Statsparken! Här är ett smakprov på hur det ser ut i en liten liten del av en stor park.


Mot lekparken för att först äta middagen från Max och sedan gunga lite.


Mamma, jag ser oss inte...


Ser du blicken, när han försöker träffa mig med sina fötter. Ha ha.


Älskade skrutt!!!

Efter lite mer lek i parken for vi hem. In i kyrkan och hälsa på lite folk som var där (vi bor ju bara 150 meter från kyrkan) och sedan hem för att titta på Barda och äta chips. Nu ligger han till sängs och försöker somna i värmen. För mig blir det nog till att läsa lite för ovanlighetens skull haha. 

Imorgon ska vi följa med vänner till deras sommarstuga. Lovely!!! Det blir toppen det!

Ta hand om dig!!!

I skolbänken igen.

Ja, idag var jag med Seth i skolan. 
Vi fick ju lite sovmorgon, eftersom skolan börjar senare än vi brukar lämna honom och det behövde ju inte lämnas tidigare idag. Tror ni han sov lika länge som vanligt? Närå. Han vaknade före 06 och när han vaknar, vaknar jag... Typiskt.
Vad roligt att jag kunde vara med i skolan. Man får passa på nu när han är stolt över att ha med sin mamma och inte skäms för mig :) De hade mattekul och pratade om kortare och längre. De har roliga böcker att jobba ifrån och får måla och vara kreativa när de lär sig. Jättebra, tycker jag. Idag var det inte de ordinarie lärarna, eftersom de håller på med överlämning inför nästa år, men vikarierna var underbara!
Det var även roligt att lära känna Seths klasskompisar lite mer.


Fri lek hann vi också med.



På eftermiddagen gick jag tillbaka till mitt jobb och körde på som vanligt. Man skulle alltid arbeta halvdag. Vad skönt :).

Nu ikväll har jag betalat räkningarna och det är alltid lika tråkigt... Nåja, jag fick bra hjälp.


Jag funderar på att titta på Loreen och se om hon går vidare till finalen på löradag (Eurovision Song Contest, om du undrar vad jag pratar om...) Jag tycker det är roligt att titta på finalen, men inte på semifinalerna som går nu, men eftersom jag är själv hemma så kanske jag slötittar lite samtidigt som jag läser...


Hm... jag kanske skulle ha passat att bli en sträng fröken istället haha.
Hare så bra och kram!!!!

Eftermiddag i Mosås

Alltså, vad jag älskar majmånad när det är såhär, som det är nu. Det är något särskilt med första värmen. Det är lagom, man är glad för grönskan och att man kan vara utan jacka osv. Man har ännu inte hunnit vänja sig så det är vardag det också. LOVE IT!!!

Mamma ringde igår och berättade att pappa skulle sjunga i Hallsberg idag och de tänkte titta förbi Marcus med familj på eftermiddagen. Så Seth och jag åkte dit efter jobbet så vi fick träffa mamma och pappa och de andra. Marcus med familj har varit på Kreta en vecka så de är så solbrända och härliga i hyn.


Molly och farmor konverserar på sitt egna lilla vis.


Hoppsmattan är framme och används flitigt!


Molly och en Hello Kittydocka.


Mat!!! Visst ser det helt fantastiskt härligt ut!?


"Men faster, vad gör du..."


"Det var bättre..."


Hi hi.

Seth hade med sig sina inlines, men det blev inget åkande i Mosås, men från bilen och hem kunde han åka en tur. Imorgon får vi se till att åka lite mer när vi kommer hem från jobbet och fritids.


En härlig eftermiddag, efter en ganska tuff arbetsdag! Precis vad jag behövde. 
Nu fattas bara Stefan, som sitter i möte hela kvällen och inte kunde vara med oss och inte kommer hem än på bra länge. Denna vecka är han borta varje kväll och även en natt. Tycker inte om det!!! Men vissa perioder är så och nu är en sån period, som det alltid är i maj. Men det känns ensamt ibland och jag är sån som lättare blir lite ledsen då. Det motsägelsefulla är bara att jag även trivs med min ensamhet när Seth har somnat... Jag behvöer den och trivs med den. Det är nog bara det att nu är en period då det är mycket ensamhet och det är värre. Samtidigt som sagt, så behöver jag den, men det är väl en balansgång som med allt annat...
Men jag tycker allt att det börjar allt bli dags att få ha en tjejkväll med bio och mys!! :D

Imorgon ska jag vara med Seth i skolan. Det ska bli spännande att se hur han har det. Gott!!!

Nu ska jag snart stänga mina blågrågröna och säga hej till kudden.
KRAM

Träd, sexåring och katt...

Hej igen.
Hur har din vecka börjat?
För mig har det varit ungefär som vanligt. Jag känner mig iochförsig trött och har lite värk i kroppen, men så är det för mig ibland, så det är inget ovanligt. Och så händer det saker på jobbet, som jag förstås inte kan berätta om här. Jag är ju väldigt öppen och ärlig om mitt liv, men mitt jobb kan jag inte berätta om och det blir lite konstigt, eftersom det också påverkar mig och mitt liv. Jag stortrivs på jobbet och med mina arbetsuppgifter, men ibland händer saker som ändå påverkar... I övrigt är det bra!!!

På tal om jobbet. Häromdagen visade jag ett kort på ett träd utanför mitt fönster, som håller på att slå ut. Idag var det helt utslaget och de fina, rosa bladen började även blåsa av... 
Såhär såg det iaf ut idag:
 
Fint tycker jag! Senare kommer röda små konstiga äpplen eller något liknande växa på det. Förra året bajsade en fågel lila bajs på mitt fönster när den ätit såna äpplen. Ha ha.

Ikväll valde Seth att titta på tecknade Star Wars istället för Bolli. Han har en skön stil tycker jag. Det som inte syns är att han håller i Star Wars legogubbar samtidigt som han tittar.

Väldigt härlig och väldigt mycket sexåring, på alla sätt! :D

Med oss i soffan var Gandalf, förstås. Hon är med överallt, den katten.



Hon har också sin egna särskilda stil.
Tänk vilket gott liv katter lever...

Ha det så gott min vän!!
Kom ihåg att du är värdefull och unik! Var dig själv, för ingen annan är du!!

Hej i stugorna!!

Hur har din dag varit?
Vi har haft det gott även om vi är sega.
Vi har varit i kyrkan och var bland de sista som gick därifrån, som vanlig. Vi lagade mat snabbt för att sedan åka med Seth till kalas. Vilket fantastiskt kalasväder de hade!! Seth var glad och nöjd!
Nu ikväll har vi grillat på balkongen med vår bordsgrill. Mmm vad gott det blir när det är grillat!!
Nu är det Mästarnas Mästare. Jag gillar det programmet!!!

Ha en skön kväll och jag hoppas du fått ladda batterierna inför en ny vecka!
Kram


Tillbaka efter hajk, kosläpp och kalas

Nu är vi tillbaka efter en underbar långhelg (som inte är slut än, eftersom det bara är lördag jippi!!)

I torsdags åkte vi iväg till Klacka Lerberg för hajk med ungdomarna i kyrkan. Men jag vet inte om det verkligen kan kallas hajk, eftersom vi sover inomhus, i sängar. På min tid - haha - när jag var på hajk så sov vi i vindskydd, som vi själva byggde och så frös vi hela natten lång... Men jag måste säga att hajk där man får sova i en säng, inomhus passar mig bra mycket bättre :).
Seth och jag i väntan på att alla ska packa in sig i bilarna.
Vi var 30 st med ledare och Seth. Ett gott gäng.
Här är de flesta med och leker en lek.
Seth hjälte Theo och Hanna att göra fika.
Seth och jag softade på rummet när det blev sovdags. Här tittar vi på" Ett småkryps liv" och har det gott.
Lianen är rolig förstås!
Några av ungdomarna badade HUA vad kallt. Det gjorde inte jag... Jag trivdes uppe på land jag. Vad roligt det är att lära känna de som Stefan jobbar med bättre! Vilka härliga "kidz" alltså!!! Det gick bra at hålla i mitt undervisningspass också, tycker jag och jag fick positiv respons så jag tror det blev bra.
Imorse packade Seth och jag ihop oss tidigt och åkte till Örebro för att där möta upp Robert, Lucas och Meja för att titta på Kosläpp på en gård utanför Frövi.
Väntar på de andra för att titta på kossorna.
Jag hade inte föreställt mig att det skulle vara SÅ populärt som det var. Det var hur mycket folk som helst som kom för att titta på kossorna när de släpptes ut på grönbete... Det är humor ändå att folk vallfärdar till något sådant.
Här är det fortfarande inte så mycket folk, trots att det är lika många bilar på andra sidan vägen också. Kosläppet skulle börja 11, men började inte förrän 11.30 pga att folk fortsatte komma och det var kö in till gården.
Men vi hade det gott i solen och med tipspromenad och så.
Väntan blev dock lång...
"Pastorsfruarna" hihi. Vi brukar kalla oss det, eftersom vi är gifta med pastorer :)
Kossorna tittade på oss som om vi vore knasiga och de har nog rätt ha ha. Men det var roligt och skönt att vara ute i solen. Jag tänkte på mormor och morfar när vi var där och att de nog ler gott åt att flera hundratals människor åker för att titta på kossorna när de släpps ut. De växte ju upp på landet och såg nog detta varje år och på den tiden har jag svårt att tro att folk åkte för att titta på det?
Ja, ja, det blir nog en tur nästa år också om vi kan :)
När vi kom tillbaka till Örebro åkte vi på kalas Seth och jag. Hans klasskompis Julia fyller sju år. Ute på gräset lektes det blindbock och vi fikade och hade skattjakt.
Seth och jag blev kvar till kvällen och det var riktigt gott. Barnen lekte och Sara och jag fick tid att prata. Vi har försökt att träffas hur mycket som helst, men det har hela tiden kommit något emellan och ofta har det varit att Seth eller jag varit sjuka...
Julia fick tatueringspennor i present och här ritar hon fint på Seths armar.
Koncentrationen är hög!!
Det var en sammanfattning för vår helg så långt. Jag är riktigt glad och nöjd. Imorgon blir det nog en lugnare dag, hoppas jag. Då ska vi till kyrkan, jag ska vara med och sjunga lite, och så ska Seth på kalas på eftermiddagen. Så det blir en lugn dag, vad vi vet ;).
Hoppas du hade en bra Kristihimmelsfärdshelg!!!
KRAM

Blomster fulcoola glajjor

Idag har det både regnat och varit solsken. Utanför mitt fönster på jobbet växer det träd. Idag har jag sett hur blommorna på detta träd har spruckit ut. Oerhört fint tycker jag. På morgonen var det bara små knoppar och när jag gick hem hade de slagit ut. Lovely!!!



Hemma hos oss växer våra fina orkidéer. Oh, vad jag tycker om dem. De är så vackra. Den vita fick vi när vi flyttade till Avesta av församlingen där. Det var för fem år sedan. Den har blommat sedan dess, hela tiden utom två veckor under hösten 2010. Häftigt!



Vi var på Ö&B och handlade kattsand idag efter jobbet och då hittade vi solglasögon till hela familjen. Jag valde ett par som var så fula att de blev coola, tycker jag. Det är inte säkert du håller med mig, men det gör inget ;).


Ha ha.

Imorgon åker vi iväg på hajken och det finns ingen täckning där ute i skogen dit vi ska. Så vi hörs på lördag eller söndag igen! Ta vara på dagarna, som är ditt liv!!!

KRAM

Hajk och vikt

Hallojsan!!
Hoppas du haft en bra start på veckan. Visst är det skönt att det är en röd dag mitt i veckan!! Jag och Seth följer med Stefan och ungdomarna på Hajk på torsdag till lördag. Det blir bra. Jag ska hålla i ett av undervisningspassen och det ska bli spännande. Det var länge sen jag gjorde det så lite nervös är jag allt. Jag jobbar ju med att prata hela dagarna så det ska nog gå bra ändå ha ha. Jag ska sätta mig och förbereda det när Seth har lagt sig ikväll.
Det ska bli roligt att vara med. Seth ser också fram mot det. Han är ju van vid att umgås med folk i olika åldrar så han kommer trivas med att få vara med ungdomarna en hel helg. Det är ju så ofta som Stefan är borta och jobbar knasiga tider, så det är bra när vi kan vara med honom också. Dessutom blir det bra att lära känna ungdomarna bättre!

Jag måste visa två bilder på Stefan och mig. Det ena är taget i mars och det andra i början av maj. Ser du skillnaden på Stefan?! Det skiljer 12 kg på de olika korten och nu har han gått ner några till. Bra jobbat tycker jag. I samma veva opererade han ögonen så nu ser han hur bra som helst. Det är som att jag fått en ny man :).
Jag har också gått ner i vikt, men inte lika mycket, men jag är glad och det fortsätter neråt :)
Jag vill understryka att viktminskningen inte har med utseende att göra utan om mående och hälsa. Det kan bli många följdsjukdomar av övervikt, man blir lätt trött och orkar inte så mycket. Fför Stefan handlar det också mycket om ryggen, som han har så mycket bekymmer med. Han har inte heller lika mycket smärta sedan viktminskningen.
Min fina man.


Kan inte låta bli att visa det här fina kortet på en fin Gandalf...

Här kommer en bild till på mitt hår.

Nu ska jag sluta tjata om det, men jag är grymt nöjd med färgen. Den får nog bli kvar ett tag!

Nu till något helt annat.
Den här bloggen handlar ju om mig och mitt liv, men med mig följer ju även familjen, eftersom de är så enorm stor del av mitt liv. Just nu skriver jag mest om mig och Seth. Stefan finns naturligtvis med i vår vardag, men vissa perioder arbetar han mer än andra perioder. Ibland är det även mindre lätt att vara pastor, och pastorsfamilj, och det påverkar oss ju såklart. Det som är oerhört skönt är att vi som familj har det så gott tillsammans och mår bra. Stefan och jag har ett härligt förhållande och vi stöttar och älskar varandra. Genom allt!

Nu hoppas vi på fint väder inför Kristihimmelfärdshelgen och hajken!! Jag hoppas också du får en skön och bra helg!!
Kram Kram

Luggens vara eller icke vara...

Nu är vi hemma igen och har varit ett tag nu.
Jag stod i valet och kvalet om jag ska låta luggen växa ut eller inte. Det är stora frågor ibland ;).
Det fick bli lugg igen... Dessutom lite rödare färg än tidigare.
Här är kort från idag "efter" och ett från igår "före".
Nu önskar jag dej en bra vecka!!! Det är ju röd dag på torsdag så veckan blir lite kortare :D

Stor kram!!


Kisemarken och Idhult

Hej igen kära vän!
Oh, vilken härlig dag vi haft idag! Det har i och för sig regnat mest hela dagen, men vi har haft det gott ändå. På förmiddagen gick vi ner på Kisemarken. Det är ju inte mycket att se, eftersom det är mycket skräp och många saker som återkommer hela tiden, men det är även lokala grejer och det gillar jag.
Seth på en åsna för 20 kr. Pengarna gick till ett skolprojekt i Keneya och det gillas!
Där fanns också kaniner att titta på.
Lite shopping blev det också, särskilt för Seth.
Efter middagen åkte vi ner till min mormor och morfar och drack kaffe. Det är alltid lika mysigt att träffa dem!! Min mormor och morfar, som vi var dagbarn hos och som man under tonåren åkte till på helgerna för att "vila upp sig lite" :) Hos dem var man alltid välkommen!
Mina fina, goa morföräldar!
Jag ville även ta ett kort på Seth och mig, men Seth ville inte att jag skulle vara med på det, men jag smög mig med ändå hihi!
När vi kom hem från dem, behövde Stefan jobba lite, men vi andra åkte till Idhult. Ett fint naturreservat här i Kinda. Oh, så vackert det är där! Det är så det nästan gör ont i hjärtat! Vi åkte genom ösregn på väg dit och det var lite mulet när vi kom dit, men sedan tittade solen fram. I Idhult växer orkidén Adam och Eva. Sällsynta, vackra blommor! Nu kommer massor bilder därifrån. Jag mår så bra av att vara ute sådär i vår vackra, underbara natur!!
Detta är den gula versionen av Adam och Eva. Det finns även Lila.
Seth och blommorna i motljus, när Seth hoppar från en sten.
Härligt hopp igen från sten.
Ja, det var en del från vår dag!
Stefan och Seth tittar på Speedway, man nu är det allt dags att jag lägger Seth. Kram kram på dig!!

Kisa

Fredag igen! Skönt med helg :)
Nu sitter jag i soffan hos mamma och pappa och väntar på att hockeyn ska börja. Stefan och Seth är på övervåningen eftersom den lilla av dem ska sova.

När vi satt i bilen på väg hit tittade Seth på film och det var knäpp tyst i baksätet. Plötsligt säger han "Jag har aldrig ätit en Mango!" Eh, nä... Var kom det ifrån? Eftersom han tittade på Star Wars var det inget i filmen som handlade om Mangos... Spännande hur tankarna går hos honom. Lovely!!!

Nu kommer en bildkavalkad från dagen. Tyvärr hamnar bilderna huller om buller och jag kan inte skriva under dem så jag förklarar här vad det är för bilder.

En bild är tagen från Seths klassblogg när han hoppar i en vattenpöl, det är en bild på solstrålepelare på himlen när vi åkte i bilen, på oss i mamma och pappas vardagsrum och på brasan som Seth diskret bad morfar om genom att fråga "fryser inte du lite morfar?" Hihi!

Jag önskar dig en härlig helg!!!


It's raining cats and dogs!!!

Hjälp vilket regnväder det var när Seth och jag cyklade hem. Jag var på handledning och fick cykla genom stan i regnet för att hämta Seth så jag var dyblöt redan innan jag var hos honom... Han skrattade hela vägen hem och åkte genom alla vattenpölar som fanns :) Önskar att jag var mer som ett barn ibland!!


Mening, vardag och annat

Så var det redan onsdag... Var tar dagarna vägen? Jag återkommer om och om igen till Carolas sång: det är dagarna som går som är livet.
Det är bra att ibland stanna upp och reflektera över vad som är viktigt och att vardagen fylls av meningsfulla saker. Det som är meningsfullt för mig är bl.a. Seth, Stefan, familj, vänner, församlingen, musik, läsa osv.
Det är bra att ibland fundera över vad som är viktigt och meningsfullt för just mig och du för dig... Mår man bra av att måla är det meningsfullt, mår man bra av att fixa med blommor är det meningsfullt osv osv. Det gäller att hitta det man själv inspireras och mår bra av och sedan fylla vardagarna med det så gott det går. Det är så lätt att bara stressa på och aldrig stanna upp och det mår ingen människa bra av! Det är viktigt att ta hand om sin hälsa till kropp, själ och ande!

Vad har vi gjort då sista dagarna? Jo, igår var det avslutning för simskolan. Vi fick bada i upplevelsebadet alla tre och det var mysigt även om jag var väldigt trött och inte orkade fara runt i forsarna så mycket. Hade hellre suttit och bubblat hela kvällen ;) men det ville ju inte Seth, så det blev vågor och forsar ändå. Skönt att Stefan är mer på att åka forsar och busa i vattnet :)

Ikväll har vi varit i kyrkan och ätit middag med alla ungdomsledare. De är så härliga och jag är glad att bara få umgås med dem!! Så är jag otroligt stolt över Stefan! Han fixar och grejar och uppskattar dem så mycket och han är en grymt bra ledare!! Han är tydlig och uppmuntrande men kan också ta konflikter om det behövs, vilket jag själv är urdålig på och måste våga när det behövs. Han har även ett enormt tålamod även om han blir frustrerad då och då. Jag älskar honom så mycket och är glad att få vara gift med min bästa vän!!
Så fyller Molly 1 år idag! Hurra för Mollybus fasters :)

Kram på dig och tack för att du följer mig och min vardag och mina funderingar!!!


Lek och fötter

I eftermiddags fick jag ett sms från Stefan där han sa att han och Seth skulle till Karl-Johanparken och undrade om jag kunde möta upp där efter jobbet. Och visst ville jag det. Där var två av Seths klasskompisar med pappor så det var fullt ös!

Väl hemma tog jag mig ett fotbad. Skönt!! Naturligtvis ville Seth vara med så det blev fyra fötter i den lilla baljan. Mysigt!

Nu är det hockey som gäller och sen sova. Jag är trött...

Kram kram!!


Vänner

Hej hej!
Hur har din helg varit?

Vi har haft en bra, men intensiv helg.
Idag har vi varit i kyrkan, som vi brukar :) På eftermiddagen kom Cilla och Johannes hit på middag. Våra goa vänner som ska flytta... Det kommer bli tomt utan dem. Men Stockholm blir ett härligt par rikare!!

Jag hoppas din vecka som kommer blir bra!!
Kram


Gott!!!!

Idag har vi haft en sån underbar dag!
Vi gjorde ett spontanbesök till Avesta där ungdomskonferensen Closer går av stapeln denna helg. Oh, så fantastiskt att få träffa dessa underbara ungdomar och vänner! Jag blir så glad in i hjärtat! Att höra dem sjunga och spela, se dem sköta ljud och ljus, få prata med dem och se seras engagemang för andra och för församlingen... Och att själv mötas av sån kärlek... Jag blir tårögd bara jag tänker på det!
Seth var i sitt esse :) Vi passade på att träffa hans gamla dagmamma en stund. Vilken lycka!! Han var helt slut när vi åkte hem - antagligen av alla känslor och av alla möten med människor han tycker om och saknar... Han somnade i bilen, vilket nästan aldrig händer numera.
Vi möttes även av en vacker, stor fullmåne när vi åkte hem. Lovely!!!

Nu somnar jag med hjärtat fullt med glädje!!

Jag hoppas du också haft en bra dag!!
Kram


Två år...

...sedan han föddes och gick direkt in i Jesus famn.




Håll Mitt Hjärta
 


Håll mitt hjärta Håll min själ
Lägg mitt huvud I ditt knä
Säg att du menar
Och vill mig väl
Håll mitt hjärta Håll min själ

Som jag väntat alla år
Du kan läka mina sår
Ta mina händer och gör mig hel
Ta mitt hjärta
Ta min själ

Håll mitt hjärta Håll min själ
Låt mig bara stanna här
Så allt jag ber dig allt jag begär
Håll mitt hjärta Håll min själ
Håll min själ

Björn Skifs

Hemma och tandborstning

Hej hej hallå!!
Denna dagen har spenderats i sängen... Seth har lekt med sitt Star Warslego och tittat på tv och inte orkat mycket mer. Han har ätit ägg med ketchup!! på och en avokado. Man får vara nöjd med det han får i sig, för han äter dåligt när han är hängig. Han har feber men inte sådär vidrigt hög som han hade sist och det är ju skönt!

Ikväll har jag varit frustrerad och tänkt på detta med tandborstning... (ett rejält i-landsprobem) När Seth var tre år var det en kamp om tandborstningen nästan varje dag, men det ingår ju lite hos treåringar. Nu är det nästan likadant igen, men med en sexåring... Jag får tjata och tjata att det ska borstas tänder. Han gör allt annat utom det - känns det som. Jag förvarnar alltid om att det är dags en stund innan och ändå får man tjata. Är det fler med sexåringar/fd sexåringar därute som har det så? Jag antar att det är för att han inte vill gå och lägga sig och drar därför ut på processen, men på morgonen kan det ju inte vara den anledningen...
Att tjata är kanske föräldrars lott i livet ;). Och att lyssna på tjatet är barnets lott hihi ;).
Men jag vill ju inte vara en tjatmoster!! Samtidigt behöver det ju sägas till och "tjatas" ibland.
Hm, det mesta i livet är visst en balansgång...

Ja, ja det var mina funderingar efter en grymt slapp dag! Men vad jag älskar att få vara med Seth såhär och lyssna på hans funderingar och när han hittar på lekar med sina legogubbar!

Vi kommer vara hemma imorgon också och hoppas på att han blir piggare.

Önskar dig en skön kväll!!

Min älskade Filidutt :D:


Sol i hjärta, sol i sinne...

Oh vilken underbar dag det varit idag!!! Solen har strålat över Örebro och det har varit varmt och gott!
På förmiddagen jobbade Steff lite och vi andra bakade. Efter lunch mötte vi upp Lovisa och barnen på Stora Holmen! Där åkte de tåg, spelade minigolf, klappade djuren och så fikade vi förstås :)
När Lovisa med barn åkt, trampade Seth trampbil i flygande fläng. Han gjorde ljudeffekter hela tiden så vi hörde var han var utan problem hihi.

En helt ljuvlig dag i solen.

Egentligen skulle vi på Speedway nu ikväll, men det visade sig att Seth har feber och är en blekfis nu ikväll, så han och jag blir hemma :(. Stackars honom. Han har varit lite hes och nyst sedan igår och var ju inte så pigg och Hr varit hängig stundvis under dagen och nu har han alltså blivit sämre.

Men vi summerar ändå denna dag som en underbar dag!!

Hur har du haft det? Hoppas solen har lyst hos dig oxå och att du mått bra idag!



RSS 2.0