Min mamma

Thumbnail

Idag är det mors dag.
Jag har den finaste mamman i världen!
Hon är min förebild.
Hon ställer alltid upp för andra (kanske för mycket ibland för sitt eget bästa?)
Hon (och pappa) har gjort ett riktigt bra jobb när de uppfostrade oss barn.
Hon har alltid älskat oss och varit stolt över oss. Detta har man fått känna och höra hela livet!
Hon har en trygg och sund Gudstro, som är en förebild.
Alltid när jag har funderingar och behöver ett gott råd, ringer jag henne och hon lyssnar alltid och svarar så gott hon kan.
Hon är enormt duktig på att inte lägga sig i vår familjs liv, men kan ändå ge råd när det behövs.
Jag önskar att jag blir lik henne och att jag är lik henne i min mammaroll.
JAG ÄLSKAR MIN MAMMA!!!

SOM SAGT: NU ÄR JAG FÄRDIG!

Dagen som varit har varit full med annat så jag har inte hunnit blogga, förrän nu =) Seth sover lugnt bredvid mig.

Han har nästan varit feberfri idag, men så fort att han blir ledsen eller skrattar för mycket, så får han lite svårt att andas, så vi försöker hålla honom lugn.

Nu till mitt avslutningsinternat...
Vi började ju i tisdags vid 9:00 med föreläsning om etik. Denna föreläsning höll på till 21 på kvällen, med bara mat och fikapauser. Gissa om man var mosig i huvet efter det! Tur att föreläsaren var sååå bra. Jacob Carlander heter han. Är präst och psykoterapeut. Duktig och pedagogisk. Han hade även med sig en terpihund, som var sååå söt. (Lovisa: det var en "Tovahund" =) Jättegullig.) Dagarna började sedan vid 7:30 med frukost och slutade 21 med kvällsmacka. Phu. Gissa om man var tom i huvet på kvällen när man la sig =)
Under dessa två år, som vi pluggat, har vi varit indelade i tre grupper, som träffats och pratat och jobbat ihop en timma varje föreläsningsdag. Min grupp var underbar! Den heter - eller hette - "Bläckfisken". Vi trivdes bra ihop och har skrattat grymt mycket ihop. Utan dom hade utbildningen blivit mycket tuffare än den var.

Här är min grupp "Bläckfisken":

Denna bild användes i vår tretimmarsredovisning...

Ja, vi redovisade i ca tre timmar... På torsdagen redovisade alla tre grupper vår grupprocess under dessa två år, utifrån Foulkes, Bions, Turkeys och Pichons gruppteorier. Låter det spännande..? Haha, det blev faktiskt bra! Vi hade varit ute och intervjuat folk på stan om grupper, spelat in oss själva i en sk "bikt" där vi satt och sa att vi verkligen tyckte illa om varandra, men sedan ändrade det till hur vi verkligen ser på varandra och att vi haft en bra tid. Mellan dessa redovisade vi vår process utifrån de olika "gubbarna/teoretikerna". Några i gruppen spelade också upp några fruktansvärt roliga sketcher om olika terapiformer. Det blev en riktigt lyckad redovisning faktiskt. De andra grupperna var också jätteduktiga och bra!

Efter en dag med ca nio timmars redovisning hade vi en festkväll. Vi fick trerätters (som vi fick varje kväll- lyxigt va?) och bjöds på musik från liveband. En riktigt lyckad kväll! Fredagen började också 7:30 och avslutades efter 16. Det var med sorg i hjärtat och med lättnad som jag lämnade Ramnäs. Dels för att det är såååååååååååå skönt att det är över och jag är sååååååååå stolt över att ha klarat denna svåra och tunga utbildning och varit nyinflyttad i Avesta och ha en liten son och vara gift med en pastor, som är borta mycket. Fantastiskt att vi fått ihop våra liv och att vi har det så bra tillsammans trots att mycket av vår tid gått bort pga studier. Det kändes också tungt, eftersom jag tycker det är roligt att plugga och för att jag inte längre regelbundet  kommer träffa alla härliga vänner jag fått under utbildning.

När jag åkte från Ramnäs märkte jag hur isolerade vi varit i fyra dagar. Bara umgåtts med varandra, haft föreläsningar, redovisningar och sånt och ätit. Det är ju liksom det enda vi hunnit med under dessa dagar. Jag har bara pratat med Seth och Stefan på telefon några minuter varje dag, mer har jag helt enkelt inte hunnit med. Märkligt, men skönt att komma ut i "riktiga" världen igen.

Två av de jag lärt känna bäst under utbildningen är:


Anders, som jag har pendlat mellan Sala och Västerås med varje utbildningsfredag. Kommer sakna våra pratstunder i bilen.


Och Ulrika, som tillhör den ironiska generationen =) Vi lärde känna varandra dag 1 för två år sedan och har haft en speciell relation sedan dess. Kommer sakna henne mycket, men vi planerar redan en fika och shopping i Västerås =)


En sk "facebookbild" med pussmun.

När jag bytt om till festkvällen i torsdags tog jag en "Blondinbellabild" hihi. Har dock inte lika snygga och dyra kläder som hon. Detta linne köpte jag för fyra år sen =) Men men, jag är nöjd och glad ändå ha ha.Precis så här trött och glad var jag när jag fick mitt diplom. Jag är verkligen som jag ser ut. Hi hi. Bjuder på denna bild av en något trött version av mig!Det har varit en verkligt härlig resa med mycket jobb, både studier, åkande och innuti. Jag har ju gått 50 timmar i terapi, vilket man måste för att bli godkänd. Oj, vilken resa det varit och vilken förmån att få gå i egenterapi.

Nu i helgen är det Avestafestival. Vi var nere på den en kort sväng. Det är härligt när solen skiner och massor av glada människor är ute. Härlig stämning! Stefan fick ta emot ett stipendie av lions. Han fick det för sitt arbete med ungdomarna i Speedwayen här i Avesta. Pengarna går till Masarnas ungdomsverksamhet. Kul att han fick det!!! Han kan verkligen vara nöjd med sitt arbete med dessa ungdomar.


Jag är stolt över min man =)

Nä, nu är det dax för kudden.

Blessings

ÄNTLIGEN FÄRDIG OCH FALSK KRUPP

Hej igen.
Ja, nu var det länge sen ni hörde från mig. Jag kommer inte blogga så mycket idag om internatet som varade i fyra dagar. Jag har mycket att berätta från det, känns det som, men nu är jag så TRÖTT så jag orkar inte skriva så mycket... Det jag vill berätta idag är hur min kväll varit =)
Jag kom hem efter 17 och mötte en febrig och hes Seth. Han har haft runt 39.5 graders feber i över ett dygn och är så hes så han inte kan prata. Det rosslade mycket om honom när han andades så jag ringde mamma och sen sjukvårdsupplysningen. De är så bra här i Dalarna tycker jag! Bra bemötande och kloka råd! De tyckte jag skulle åka till akuten med honom så de fick lyssna på hans lungor. Vi satte oss i bilen, Seth och jag (han följde villigt med trots att han hunnit somna för natten) och åkte till akuten. Det visade sig att han har falsk krupp, som innebär att stämbanden svullnar och det blir svårt att få luft (det var så de förklarade det för mig). Han fick ta prover, dricka något äckligt och andas in adrenalin några gånger. Han ville verkligen inte ta medicinen och grät och då blir det ännu svårare att andas... Så han fick panik och grät ännu mer. Stackars liten. En jätteduktig och fin sjuksköterska kom och hjälpte oss och fick i honom medicinen lugnt och stilla och Seth lugnade sig. Sen fick vi åka hem. Detta tog nästan två timmar, men nu är vi hemma igen. Seth får sova i vår säng inatt och ligger nu bredvid mig och gosar med katten.=) Stefan ska ut och nattvandra i natt och nästa natt, eftersom det är Avestafestivalen denna helg.

Imorgon ska jag försöka berätta mer om internatet och så!

Sov gott.

Blessings

En intensiv helg

Jag har ju redan bloggat om delar av vår helg, men nu ikväll satt Stefan och jag i bilen och gick igenom allt vi hunnit med och jag blev lite fascinerad över allt vi hunnit med. I och för sig var det en långhelg, men ändå... Så nu kommer en kort redovisning på vad vi hunnit med =)

Först och främst var ju svärmor/farmor/mamma här. Hon är hur lätt som helst att ha att göra med och hon hänger med på allt vi gör. Vi har hunnit:
-måla lekstugan flera gånger
-måla en del på vårt hus
-klippt gräs
-fikat med Lennart och barnen
-varit på två gudstjänster och två bibelstudier
-jag har sjungit på en av gudstjänsterna och övat till detta
-sjungit på bibelstudierna
-handlat
-lagat mat
-fikat
-hälsat på Stefans faster och farbror i Hedemora
-haft ca 35 ungdomar här
-träffat underbara Johanna och Thomas som kom hit och fikade med oss
-Stefan var på 75 årskalas
-spelat "Ticket to ride" fyra gånger
-varit ute och gått
-varit i Örebro på releasekonsert och 40 årskalas

Ganska bra va!? Det känns lite sjukt att man hinner med så mycket och ändå hinner ligga och dra sig i sängen på morgonen och att hinna umgås med varandra och svärmor. Skönt när det kan vara så tycker jag.
Ikväll har vi alltså varit på blixvisit i Örebro, där Robert hade releasekonsert för sin skiva samt 40 årskalas efter konserten. Det var såååå bra! Robert är otroligt begåvad och skicklig. Det var roligt att vara i Örebro och träffa gamla vänner och bekanta. Ett riktigt kärt återseende var mina vänner Anneli och Rebecka!!! Vi sjöng bl a mycket ihop med Robert när vi alla bodde i Örebro. De är verkligen vänner jag saknar!

Härligt återseende =)


Här sjunger Robert en härligt avskalad sång till gitarr och cello. Fint. På de flesta sångerna spelar han själv piano också. Om någon är intresserad av hans skiva så hör av er till mig. Ni kan lyssna på klipp från några sånger på www.myspace.com/robertakesson

Seth var hur duktig som helst under konserten och efter. Han hjälpte till i köket och sprang runt och lekte med andra barn. När vi sa att vi skulle åka hem, ville han inte alls följa med, men det gick bra att få med honom efter en stund. Så när vi var iväg ca 22:00 somnade han ganska omgående i bilen.


Nu kommer jag inte blogga på några dagar... Kanske att jag hinner imorgon, men det är inte säkert.
Jag ska nämligen på avslutningsinternat tisdag till fredag och där kommer jag ha fullt upp och ingen internetanslutning. Det blir intensiva dagar med lektioner och redovisningar från 8-20 varje dag, utom fredag. Svettigt, men det kommer säkert bli riktigt roligt! Jag återkommer med bloggandet efter detta =)

Blessings

Underbara ungdomar!

Ikväll har vi haft ca 35 ungdomar här! De är sååå goa! De började med att spela brännboll bakom vårt hus, där vi har en stor gräsplan. På bilden syns vårt päronträd och lite av vårt hus och några av ungdomarna.Seth satt och tittade på:


Härliga ungdomar.


Efter det grillades det kött och korv. Seth var med även här =)


När det började bli mörkt och kallt gick vi ner i vår gillestuga och umgicks.


Just nu i skrivande stund sitter många av dem fortfarande därnere och leker "fyra man i soffan". Det var tider det, när vi också körde det som ungdomar =). Vad gammal jag börjar bli... ;0)
Seth var riktigt duktig på att vara uppe och glad och trevlig. Jag la honom vid 22!!! Han somnade direkt.

Idag hittade jag en liten liten getingkupa på Seths lekstuga. Svärmor tog ner den och vi hittade flera ägg i den. Vad snabbt de bygger och fixar iordning sitt hem. Igår fanns det nämligen ingen sådan där. Jag fick förklara för Seth att getingarna får bygga sitt hem någon annanstans, för han var allt bekymrad för var getingarna skulle bo nu.Tidigare under dagen var Seth riktigt trött och ledsen. Han låg på sin matta i sitt rum och snyftade och var trött. Då kom Sid in och la sig hos honom. Hur mysigt var inte det då? De är verkligen polare!


Nä, nu vill jag faktiskt sova. Kan jag gå och lägga mig fast huset är fullt med ungdomar? Hm... jag får nog vara vaken en stund till ändå. =)

Blessings

Kristihimmelsfärd

Oh, vad skönt det är att vara ledig!!! Och att ha svärmor här! Imorse vaknade Seth vid 7, mycket bra tid. Han ville gå direkt till farmor och så var han med henne i någon timma! Oh, vad skönt det var att få ligga och dra sig i sängen och slumra...
Efter frukost kom Lennart med barnen på ett spontant fikabesök. Det var sååååååååååå mysigt. Synd att Lina var tvungen att plugga och inte kunde vara med. Vi var i kyrkan på gudstjänst en stund också och det är ju alltid härligt!


När vi grillade middagen spelade Seth och farmor bandy. Ni ser att farmor fick ha den lilla bandyklubban och Seth har den stora. Rättvist va?

Nu sitter vi och spelar "Ticket to ride" mycket roligt och spännande spel! Stefan vinner nog, tyvärr =) Vi har alltså haft en härlig dag, med få krav!!! Mer såna dagar åt folket =)

Idag har jag även testat lite nya funktioner på min kamera och här kommer resultaten:


Seth och liljekonvaljer. (Jag älskar liljekonvaljer!)Vår fina...


Familjen...


Mina älsklingar!


Jag och min Seth


Liljekonvaljer är verkligen vackra och luktar gott... (här med en svart nyans på bladen...)

Hörs imorgon!

Blessings

God Kväll

Igår var en fullspäckad dag så jag hann inte blogga. Var på jobbet, åkte direkt och fikade hos Jonas, Olliwer och Lucas, eftersom Stefan och Seth var där. Åkte sen hem och åt, åkte på hemgrupp hos Bohlins (jätteroligt!) och sen på gudstjänstrådsträff och sen kom jag hem vid 22:30 ca och stupade i säng. I morse vaknade Seth 4 och kom intraskandes till vår säng. Han låg på min kudde, under mitt täcke och vände och vred på sig. Eftersom han inte somnade, sov inte jag heller. Har jättesvårt att sova när inte han gör det.
Idag hade jag sista handledningen i Västerås. Det var riktigt sorgligt, samtidigt som det var skönt. Nu har svärmor kommit. Det är riktigt trevligt! Seth är eld och lågor och har svårt att somna, trots att han är jättetrött!
Så nu ser vi fram mot en helg full med att umgås, greja och vara i kyrkan. Härligt!
Mer rapporter kommer.Blessings


His strenght is perfect

Jag har en vän, som heter Zara, som går igenom en tuff period nu tillsammans med sin familj. Idag när jag åkte till jobbet satt jag och lyssnade på en av mina favoritartister, Steven Curtis Chapman. När jag lyssnade på en av sångerna tänkte jag på just Zara och hennes familj och kände att denna måste jag skicka till henne. Sen tänkte jag att jag ville dela med mig denna text till fler. Jag tycker den är bra och uppmuntrande. Vi kan vara så trötta och slut och inte orka med allt som händer omkring oss, men Han orkar åt oss. Vi behöver inte jobba på i vår egen kraft!

His strength is perfect

I can do all things
Through Christ who gives me strength
But sometime I wonder what He can do through me
No great sucess to show
No glory on my own
Yet in my weakness He is there to let me know

His strength is perfect when our strength is gone
He´ll carry us when we cant carry on
Raised in His power, the weak become strong
His strength is perfect, His strength is perfect

We can only know
The power that He holds
When we truly see how deep our weakness goes
His strength in us begins
Where ours comes to an end
He hears our humble cry and proves again

His strength is perfect when our strength is gone
Hell carry us when we cant carry on
Raised in His power, the weak become strong
His strength is perfect, His strength is perfect.


Steven Curtis Chapman

Mina tankar och böner är med Zara och hennes familj!

Blessings

 

"Suttonde maj"

Glad Norges nationaldag =) Jag tycker norrmännen är härliga som firar detta så glatt och stort. Idag fick jag lära mig att det är norrmän som har kommit på/uppfunnit osthyveln, gem och sprayflaskan. (Det var Ullis som visste detta)

För exakt ett år sedan föddes en underbar liten flicka som heter Alva. Vi gratulerar henne med Guds stora välsignelse =)

Förra året den 17:e maj snöade det!!!! Märkligt! Den första bilden här är från ett av våra äppelträd idag och den andra bilden är på samma äppelträd för exakt ett år sedan. Lite kul att se skillnaden. Äppelblommorna har inte börjat blomma än i år och förra året var de i full blom, när snön kom...


 

Det var ju en glädjens dag för Norge igår också. De vann stort på melodifestivalen. Jag tycker det är märkligt med melodifestivalen nu för tiden. Man har verkligen ingen aning om vilka låtar som kommer gå hem från år till år. I år gillade jag den låten som vann och det var länge sen det hände. Men vad hände med Grekland!?!?! Hur kunde det gå så bra för dem. Märkligt!

Idag var Seth på kalas alldeles själv för första gången. Han var såååå stolt. Det var en pojke i kyrkan som fyllde fem år. Han fick mat, kakor och godis. Han var så uppspelt och sockerstinn så han kunde inte somna nu ikväll... Men nu sover han.


Vårt päronträd i kvällens kvällssol.

Blessings

Speedway

Idag var jag en riktigt god fru. Jag följde med Stefan på speedway, trots att jag inte ville. Idag var det match för 80CC alltså, de lite yngre förarna, som inte kör så tunga cyklar. Seth och jag följde alltså med, beredda på att få åka hem när Seth (och jag) tröttnade. Döm om min förvåning! Jag tyckte det var riktigt ROLIGT! Helknäppt. Jag som stått emot att gå på speedway under de två åren vi bott här i Avesta och så tycker jag det är roligt!
Det är klart att det säkert hjälpte att vi fick vara i depån och att det därför hände något hela tiden. Det som var ännu knäppare var att vi kunde stanna i de två timmar matchen pågick. Seth var helnöjd hela tiden!


Seth kollar in killarna som kör.


Nu är vi här, på första matchen för oss...


Detta var vad Seth tyckte var roligast att titta på! En lastbil som sprutade vatten och en traktor som jämnade till banan. =)

Det blev som sagt riktigt lyckat att vi var med idag.
En av våra grannar är med och kör speedway, men i ett annat lag, som faktiskt mötte Masarna idag, så han var där också. Han och hans brorsa är ofta ute på gatan och spelar bandy. Seth brukar titta på dem och i em när de var ute, sprang Seth dit och tittade. Han var helt lycklig. Det började med att han sprang och hämtade bollen, när den for iväg långt och slutade med att han fick vara med och spela lite. Vilka gulliga killar, som lät Seth vara med!!!


Efter middagen åt vi sk "Fridaglass". Frida har nämligen haft med sig Sandwichglassar ett par gånger så de heter nu Fridaglassar =)

Ikväll är det Schlager. Brukar inte tycka det är så bra längre och ändå tittar jag. Märkligt, men det hör liksom till. Har ju kollat i stort sett varje år sedan jag var liten. Heja Sverige iaf...

Blessings

FridNär jag var liten - kommer inte ihåg exakt hur gammal, men jag tror det var när jag gick i mellanstadiet - så hade jag perioder av oro. Jag var rädd att mamma och pappa skulle försvinna, jag var rädd för att huset skulle börja brinna och jag var orolig för vad som skulle hända med vår hund om hela vår familj skulle försvinna osv osv. Jag tror att det är ganska vanligt att man oroar sig för olika saker när man är barn. Även som vuxen kan man ju oroa sig för saker och ting. En period var jag särskilt orolig för att huset skulle börja brinna och vad skulle då hända med oss barn, som sov på övervåningen. Jag kommer ihåg att jag pratade med pappa om detta en kväll när han nattade mig. Han sa först att om det skulle börja brinna skulle jag springa till balkongen och så skulle han hämta mig och mina syskon med stegen. Sådant lugnar verkligen ett oroligt barn, för en pappa klarar allt =) Sen sa han något som jag alltid burit med mig. Han sa att när han är orolig för saker brukar han tänka på ett bibelord: "Känn ingen oro, tro på Gud och tro på mig". Joh 14:1. Detta lugnade mig oerhört mycket. Dels vetskapen att Jesus alltid är med - vad som än händer - och att pappa faktiskt också kunde vara orolig ibland.
Lite längre fram i Joh 14 i bibeln säger Jesus:
"Frid lämnar jag efter mig åt er. Min frid ger jag er. Inte ger jag er en sådan frid som världen ger. Låt inte era hjärtan oroas och var inte modlösa". 
För er som inte läser bibeln så ofta så kan detta låta högtravat och svårläst. Men mig har dessa ord följt genom livet. Jag återkommer gång på gång till det. Han ger frid. Han är min trygghet. Detta betyder inte att jag aldrig har det svårt och jobbigt, men när jag har det så är han med och ger frid!
Jag har varit med om konstiga och svåra situationer då jag känt en enorm inre frid, trots kaos eller oro runtomkring mig. Det är häftigt!

Det finns en känd dikt, som också är härlig att återkomma till:

FOTSTEG I SANDEN

En natt hade jag en dröm. Jag drömde att jag gick längs en strand tillsammans med Gud.
 I skyn fick jag se glimtar och scener ur mitt liv.
För varje scen, noterade jag att det var två par fotsteg i sanden;
 ett par tillhörde mig och det andra Gud.

När den sista scenen ur mitt liv visats för mig tittade jag tillbaka på fotsetegen i sanden. 
Jag såg då att många gånger fanns bara ett par fotsteg. 
Jag noterade också att det var under mina jobbiga och ledsna tider i livet.

Detta bekymrade mig och jag frågade Gud om det.
"Gud, du har sagt att när jag beslutade att följa dej, skulle du gå med mej hela vägen.
Men jag har sett att då jag har haft jobbiga tider i livet, finns där bara ett par fotsteg.
Varför lämnade du mej när jag som bäst behövde dej?"

Gud svarade; "Mitt dyrbara, älskade barn,
Jag har lovat att alltid vara med dej.
Under de tider av lidande, då du bara ser ett par fotsteg, det är då jag bär dej."Blessings


Kungabesök

Igår berättade mamma att kungen och drottningen skulle stanna till i Slätmon. Ja, det är nog många av er som inte vet vad Slätmon är. Det är där min mormor och morfar bor. En mil från Kisa. Slätmon har inte många invånare. Jag trodde mamma skämtade när hon sa att kungen och drottningen skulle dit, men det visade sig inte vara något skämt. För länge sen, på 1900bortglömt skulle Oscar II (mamma rättade mig, för jag skrev fel kung från början =) åka tåg mellan Rimforsa och Kisa (tror jag) och skulle då stanna till i Slätmon, men tåget blev så försenat så det stannade aldrig, så människorna stod där snopna och tittade när tåget med kungen åkte förbi. Idag skulle detta kompenseras och kungen och drottningen och Björn Eriksson (landshövding i Östergötland och fd polischef) åkte något gammalt tåg mellan Kisa och Rimforsa och stannade alltså till i Slätmon. Mamma, mormor, morfar och mammas väninna Anita var där och tittade, förstås =) Jag kan lova att det är inte ofta det händer något så spännande i Slätmon =)
Mamma har skickat lite bilder som jag lägger ut här.


Här pratar Silvia med min mormors bror Birger. BIrgers fru Viola, som tyvärr inte lever längre, var med och skrev en bok om Slätmon och då fick Birger vara med och lämna över denna bok. Roligt för honom.


Morfar, mormor och Anita väntar kungligt besök.

Ja, nu har de något att prata om i Slätmon. Ganska häftig upplevelse för dem!

Blessings


Naturbilder


Idag när jag var i Västerås insåg jag att naturen har "slagit ut" mycket mer där. Något jag tycker är riktigt vackert är maskrosor på en helgrön gräsmatta. Denna bild gör ju inte detta vackra rättvisa, men jag tog en bild utanför sjukhuset och visar den här...När jag kom hem till Avesta regnade det, samtidigt som solen sken. Det har varit sånt väder flera dagar nu. Ena stunden regnar det och nästa skiner solen. Tog en bild som visar de mörka molnen bakom trädet, samtidigt som solen lyser på trädet. Härligt fint.


Fiskmås mot mörk himmel...


Vår vy från baksidan. Sol och regn...


Nu ska jag ägna mig åt min man som kom hem från Speedwayen nu.

Blessings

Pyssel

Hej igen. Hoppas dagen varit bra!!!
Jag har haft en bra dag idag. Handledning med jobbarkompisarna och handledning med steg 1 kompisarna. Trots en bra dag, kände jag mig lite ledsen och trött när jag kom hem. Ni vet, sådär som man kan känna ibland, utan anledning. Men, jag kanske har anledning ändå. Jag tror att det är några saker som påverkar mig. Dels är jag ganska trött, rent fysiskt. Dels är vi ett litet team på sju personer, som jobbar ihop och jag gillar alla väldigt mycket. En av oss ska gå i pension snart, vilket känns mycket trist. En annan är sjuk och kommer vara borta tills hon går i pension i höst och detta är också oerhört trist. En är vikarie och kommer sluta efter sommaren. Dessutom har jag träffat mina pluggvänner under fyra terminer och det är också snart slut. Det är alltså många avsked här inom en snar framtid.Klart det påverkar en, antagligen mer än jag tror.
Stefan åkte iväg på Speedway här ikväll, så när jag lagt Seth började jag pyssla lite och då gick ledsenheten över lite. Pyssla är ju alltid kul =)

Jag gick och rotade fram denna sockerlåda, som jag fått av mormor och morfar när jag flyttade hemifrån. Har ju alltid gillat gamla lådor och kistor och skrivbord osv osv...  Jag ska hitta något roligare att ställa i lådan, men detta ljus får duga så länge.


Jag har köpt en fin ljusstake. Tyvärr syns den inte så bra, eftersom vår hysteriska (men fina) tapet är bakom =) Iaf en snygg ljusstake. Hästskorna är från ett bröllop vi var på i februari och fungerade som bordsplaceringskort. Duken har mormor vävt.


I detta hörn fixade jag till lite grönt...


Detta är skylten som hänger på vasen.


Ute satte jag också lite grönt. Mysigt att ha något som hälsar välkommen.


Seth sov så gott när jag höll på de detta. Han hade sällskap av Sid, som såg ut som ett av Seths gosedjur =)Blessings

God Morgon

Sitter just nu på Stefans kontor och surfar lite. Idag ska jag och mina jobbarkompisar iväg på handledning och detta gör att jag fick lite sovmorgon, skönt! Stefan glömde sin dator hemma där han har en powerpointpresentation, som han behövde idag på morgonen. Han och Thomas har nämligen besök av en skolklass nu och då skulle han använda denna presentation. Så jag fick åka hit med datorn och då var det ju ingen idé att åka hem igen. Så nu sitter jag här och väntar på att tiden ska gå =)
Det är roligt att åka iväg med jobbet och göra något helt annat. Man kommer närmare varandra på något sätt....
Sen ska jag på handledning i Västerås, som är den handledning jag åker på varje onsdag, men idag är det näst sista. Känns lite sorgligt, men skönt!
Måste bara kommentera schlagern igår. Alltså, varför kan många länder inte vara seriösa. Det var så många sånger och artister som var riktigt sunkiga. Konstigt tycker jag! Kul dock att Sverige gick vidare. Hoppas att sångerna håller bättre klass på lördag, men jag tvivlar =)

Lägger in några mysiga bilder på Seth, när han var ett och ett halvt år =)

Seth upptäckaren


Seth kakätaren


Seth lastbilschaufför


Seth tidningsläsaren


Seth trummisen

Nä, nu ska jag faktiskt åka!
Ha en bra dag mina vänner!

Blessings

Lite foton

Ikväll har jag strukit en riktig mastodont hög med tvätt. Det har blivit en del tvätt liggande, eftersom jag var sjuk förra veckan. Stefan stryker inte tvätt nämligen, inte för att han är en mansgris, utan för att han helt enkelt tar så lång tid på sig. Ja, han är inte så duktig på det, kan man säga. =) Men det gör ju inget, för han klipper gräset, tvättar bilen och skottar snö. Det är det som han gör, som jag aldrig gör. I övrigt är vi faktiskt ganska jämställda här hemma... Här är iaf all tvätt (plus sex av Stefans skjortor som inte syns på bild) som jag strök i sällskap med tv:n =)När vi ätit middag i em, gick vi ut och gick en stund. Seth cyklade naturligtvis. Jag tog lite kort på knopparna som finns överallt nu. Härligt!!!! Jag älskar våren, som jag sagt hundra gånger! Jag tar mycket kort på allt som händer, kanske är det för att göra ett försök att få bevara det fina som händer i naturen, så jag kan återuppleva känslan när jag ser på korten...

Mmm. det doftar så gott ute nu när Häggen och andra saker blommar. Lovely!!!

Blessings

Bullar, härligt sällskap och snygga tjejer

I lördags hade vi en skön dag. Vi tog det lugnt på morgonen, vi städade, handlade och sedan bakade jag goda bullar. Jag hittade ett recept på lite annorlunda bullar. Det är mörk choklad och päron i dem och det blev faktiskt bra! Tänkte dela med mig av receptet här:

Deg:

125 g

margarin eller smör

5 dl

standardmjölk

50 g

jäst

0,5 tsk

salt

1 dl

socker

1,4 l

vetemjöl

1 tsk

stött kardemumma

Fyllning:

200 g

smör


stora päron, 6-8 stycken

1 dl

mjöl

1 dl

brunt farinsocker

1 dl

strösocker

200 g

mörk choklad, grovt riven

Till pensling:


uppvispat ägg


mandelspån


pärlsocker

Gör så här

1 Smält margarin eller smör och häll i mjölken. Hetta upp degvätskan tills det är fingervarmt (37 grader). Smula ner jästen i en bunke och rör ut den med lite av degvätskan tills jästen är löst.
2 Tillsätt resten av degvätskan samt salt, socker och kardemumma. Börja
arbeta in vetemjölet och arbeta degen väl tills den släpper från bunken och är lättarbetad.
3 Låt degen jäsa övertäckt med bakduk i rumstemperatur i 45 minuter.
4 Kärna ur och skala under tiden päronen. Hyvla dem tunt med en potatisskalare och låt päronen rinna av på en dubbelvikt, ren kökshandduk som du lagt på en tallrik.
5 Sätt ut stadiga bullformar glest på bakplåtar och häll ut den jästa degen på ett mjölat bakbord.
6 Knåda degen tills den känns lättarbetad. Dela degen i tre delar och kavla ut varje deg tunt. Bred ut smör tunt över hela plattan.
7 Fördela de hyvlade päronbitarna jämnt över smöret. Strö över lite vetemjöl och sedan lika delar strösocker och farinsocker. Avsluta med den rivna chokladen.
8 Rulla samman degen från långsidan och skär sedan rullen i 1,5 centimeter breda bitar. Lägg dem i bullformarna, täck över med bakduk och låt jäsa i cirka 30 minuter.
9 Värm under tiden ugnen till 225 grader. Pensla de färdigjästa bullarna med uppvispat ägg och strö över pärlsocker och mandelspån. Grädda bullarna
mitt i ugnen i 10 minuter eller tills de börjar få fin gyllene färg.
Här är en bild på hur de blev. Inte så snygga just, men goda.På eftermiddagen kom Pia, Pelle och Maja och hälsade på. De är ett par nyvunna vänner och det var riktigt trevligt att träffas och prata och äta gott fika =)

På kvällen kom Frida och Mirre och umgicks. När jag gjorde Tacos spelade "barnen" spel.


När vi väntade på att Stefan skulle komma hem hade vi rolig lördagsunderhållning. Jag tror vi var rätt så trötta, för vi skrattade gott åt detta lite larviga nöje:
Det vi gjorde var att blåsa ut luft så att läpparna flyger och så tar man kort samtidigt. Man ser rikgtigt fånig ut =)

Mirre


Frida (Seth tog detta kort)

(Lock a like Oscar i Hajar som hajar, tycker Stefan iaf)

Här är vi alla: Mirre, jag, Seth och Frida.


Ja, tänk så roligt man kan ha med en kamera och goda vänner =) Vi hade iaf roligt...

Idag var vi i kyrkan på fm och lyssnade till en etiopisk pastor. Det är spännande att lyssna på hur det är i andra länder. Han lever i en verklighet som är helt annorlunda mot hur vi har det. Han och hans fru har suttit fängslade tre gånger pga sin tro på Jesus. En gång höll polischefen en pistol mot hans huvud och hotade med att döda honom och ändå vägrade han förneka Jesus. Tänk vad olika vi har det. Här är det ingen som hotar oss för att vi tror på Jesus. Jag förordar verkligen religionsfrihet. Tänk om vi skulle hota andra människor om de inte trodde som vi. Vad hemskt. Nu vet jag ju att kristna förr i tiden tvångsdöpte människor och tvingade dem att bli kristna. Vad hemskt. Inte vill Gud att människor ska tvingas tro på honom. Vi är ju skapade med fri vilja! Jag tycker också att det är hemskt att kristna förföljs och dödas på olika ställen i världen, just för att de är kristna. Vi borde verkligen vara tacksamma för att vi har det så bra i Sverige! Jag önskar bara att fler förstod hur fantastiskt det är att vara kristen. Det är ju inte bara massa regler och fördömanden, som många tror. Det är ju enorm frihet, glädje, kärlek och trygghet! Önskar jag kunde beskriva detta bättre! Jesus är verklgen min trygghet och vän! (och mycket mer).
Det var iaf ett bra möte idag =) Det är det ju alltid, men som sagt, idag var det ju lite annorlunda. Det är så roligt att gå till kyrkan och träffa vännerna där också.

Nu på eftermiddagen gick vi bort till Jonas, Ullis, Lucas och Oliwer på ett spontanbesök. Vi hade glömt några av Seths saker där och Seth ville ut och cykla, så vi tog en promenad till dem och blev kvar. Det var ju ishockey =) Vi satt där i soffan och såg Sverige vinna vm brons! HÄRLIGT!!!  När vi skulle hem därifrån fick Seth någon knäpp och bara grät och grät och grät. Han ville inte hem, så Stefan fick bära hem honom - skrikandes hela vägen. Det är inte vanligt. Seth gör väldigt sällan så. När vi kom hem ville han inte ha någon kvällsmacka, så vi la honom direkt istället. Han ville naturligtvis inte lägga sig heller och då sa jag till honom att när man gråter så mycket som han gjorde så är man trött och då behöver man sova. Han svarade då (fortfarande gråtandes) "men jag gjåtej inte nu". Sötnos. Det skär i hjärtat när han är så trött så han inte orkar med sig själv. Han protesterade dock inte mer utan somnade på direkten. Han är så fin!

Imorgon börjar en ny jobbarvecka. Jippi - eller =)

Blessings

Fredag kväll

Ja, nu är det fredagkväll. Seth sover sedan länge och jag ska lägga mig och läsa John Grishams "Den samvetslöse". Jag är ju alltid ensam på fredagkvällar, eftersom Stefan är ungdomspastor och alltid jobbar på fredagar. Jag har vant mig och trivs med mina fredagkvällar (oftast). Det är ju lite speciellt att vara gift med en pastor. Det är många sena kvällar och ibland är han borta över natt också. En av de bra sakerna är dock att han är mycket flexibel med sina tider. Han hämtar och lämnar Seth i stort sett varje dag och ofta är maten på G eller färdig när jag kommer hem. Lyxigt va? Klart att det finns fler bra saker med att han är pastor än att han har flexibel tid. =) Nu är han ju även kaplan för Masarna (speedway) och det tar lite extra med tid nu, men det är okej. Det är så roligt att han får vara med där och jobba med en sport han älskar. Nu tillbaka till min fredagkväll... Ikväll har jag pratat med min goa vän Therese i Örebro. Först länge i telefon och sedan länge via facebooks chat. Det är härligt att man kan "umgås" med vänner som bor långt borta via datorn. Vi satt och tittade på samma tv program och kommenterade det och så var vi lite seriösa och så pratade vi blaj osv. Härligt. Hennes man jobbar också på fredagar, så vi är i samma båt, så att säga. =)

Just nu har jag ishockey vm på. Typiskt Canada vinner över Sverige. No surprise där, men trist ändå...

Vill bara säga också att jag är så tacksam för att få vara med i den församling vi är med i här i Avesta. Vi har många vänner där och tänk att alltid ha människor omkring sig som stöttar och hjälper när livet är tungt och som finns med och skrattar och har roligt när livet är sådant. Jag skulle inte vilja leva utan min församling, eller min tro på Jesus. Är för trött nu för att skriva mer om detta, eftersom jag har svårt att samla tankarna =) men jag återkommer säkert till ämnet...

Blessings

Börjar se slutet...

Nu är jag godkänd på alla mina tentor och uppgifter i min utbildning. JIPPI! Känns sååååååååå skönt!
Nu är det bara en tretimmars redovisning tillsammans med mina gruppmedlemmar kvar. Jag och Ulrika ska redovisa om vår grupps process under dessa år utifrån Foulkes teori. Två andra ska göra detsamma men utifrån Turkeys teori, två andra om Bions teori och två andra om Pigens teori.... Spännande va!? Ha ha. 
I Foulkes teori pratar han om en grupps Matrix. Jag tänker då förstås på filmerna Matrix. Blir lite fnissig när jag tänker på detta.
Matrix är bra filmer! Gillar filosofitänket, actionscenerna, effekterna, skådisarna och alltihopa faktiskt.


Men, som sagt, nu börjar jag se slutet på utbildningen. Är grymt splittrad inför att sluta. Ska bli jätteskönt att inte ha pressen på sig att plugga hela tiden, att inte ha sena kvällar, inte hinna med jobbet riktigt pga studierna osv. Samtidigt är det trist att sluta, för det är grymt roligt att träffa de nyvunna vännerna där och att inte jobba hela tiden utan få avbrott i vardagen, genom studierna. Dessutom har jag alltid älskat att plugga och lära mig mer. Även under skoltiden, älskade jag att plugga, även om jag inte älskade alla ämnen...
Utbildningen avslutas med fyra dagars interanat i Ramnäs i slutet av maj. Det blir hela dagar och kvällar med föreläsningar och redovisningar. Gissa om jag kommer vara trött efter det. Det typiska är att det är Avestafestivalen helgen efter och då jobbar Stefan hela nätterna, eftersom han är med Vuxna på stan, då. Så han kommer vara tvungen att sova på dagarna och då blir jag ensam med Plutten och det kommer säkert gå bra, men jag kommer vara uuuuuuuuurtrött! Skönt att det inte är långt till semestern sen =)

Blessings

Robert

I påskas berättade jag om att familjen Åkesson var här på besök. Det är goa vänner till oss, som vi tycker mycket om. Nu är det så att Robert släpper sin första skiva 24/5, med en releaskonsert i Pingstkyrkan i Örebro kl 18:00!!! Han har skrivit alla sånger själv och sjunger förstås själv på skivan också. Man kan få smakprov på några sånger på hans Myspacesida:
www.myspace.com/robertakessonBlessings

Jane Austen

Idag har jag ju legat hemma och varit sjuk.
Igår orkade jag inget och sov mycket, men idag har jag sett dessa tre, underbara, härliga, fantastiska osv osv osv filmerna:

  

Några kallar mig säkert fåntratt och jag håller med. Jag låg och fånlog under alla tre filmerna.
Jane Austen är bara så bra, med en härlig humor och mycket romantik. Min typ av film alltså.

Jag kommer vara hemma imorgon också och hoppas på att jag ska orka äta lite och kanske vara uppe lite.

Blessings

Lite sjuk

Hej hej. Blev hemma från jobbet igår och idag med värk i kroppen och feber och helt slut. Får se hur det blir imorgon... Igår låg jag bara i soffan och i sängen och sov. Orkade knappt ens kolla tv- och det är ovanligt för mig. Idag ska jag iaf kolla på Northanger Abbey, som jag fick av Marcus och Lovisa i födelsedagspresent och som jag faktiskt inte har sett än. Det är den enda av Jane Austens böcker /filmer jag inte sett. (Ja, Jane Austen har ju inte gjort filmerna utan böckerna som har filmatiserats...)

Igår var ju Stefan och Seth hemma också, som de alltid är på måndagar. Seth fick testa på att spela lite golf på vårt PS2. Oj, vad stolt och glad han var.


Nu ska jag vila...

Blessings

Härliga helg

Jag var ju så glad att Seth sov till 9:30 den 1 maj. Gissa hur natten efter blev =) Jo, han var vaken mellan 2-5 och sov sedan till 8. Han låg mellan oss och pratade och sjöng och grät lite när vi sa att han skulle vara tyst. Stefan sov lite emellanåt under dessa timmar, men jag kan inte sova när Seth är vaken, så jag låg vaken i tre timmar... sådär kul, får jag säga. Men dagen blev riktigt bra ändå. Familjen trött tog med oss familjen härlig (Ullis, Jonas, Lucas och Oliwer) till Sala för att leka i en härlig lekpark som finns där. Vi fick UNDERBART väder och barn och vuxna hade riktigt riktigt roligt. Det är en fin och bra lekpark och trots många barn, var det inga problem att få plats.


Jonas hade kul...


Stefan och Seth hade också kul. (Man ska vara mellan 6-15 när man åker i denna rutschkana och man får inte, som vuxen ta ett barn i knät och åka... Hm... tur att vi inte såg den skylten förräns senare...)


Ullis och Lucas tar sig runt  en balansprövande bana.


Sötoliwer var med och balanserade =)


Seth tog sig också runt.


Sen tog Seth och jag oss en tur i en bil... =)

Vi var i lekparken några timmar på förmiddagen och när vi kom hem hade vi en arbetsdag i trädgården. Det var faktiskt riktigt härligt. Seth och jag började grundmåla lekstugan. Han var jätteduktig och var så försiktig när han målade. Och han spillde inte på sina kläder, vilket jag var orolig för att han skulle göra...


Målarmia


Vi målade också en hage som Seth hoppade på. Kul!


På kvällen kom Frida och vi kollade på en riktig tjejfilm "Just my luck". Stefan tittade på hela filmen. Imponerande med tanke på att han riktigt led under halva filmen, eftersom han tyckte den var för tjejig. Jag tyckte den var bra. Lagom IQ befriad =)

Idag, söndag, var vi i kyrkan på Söndagskul, som är barn och familjeinriktad gudstjänst. Det är alltid roligt att gå på dessa. Det är tävlingar, lottodragning, godisregn och bra teater som säger mycket bra till barn och vuxna. Vid 16 tiden började en Ishockeymatch mellan Sverige och Schweiz och då kom några hit och tittade på den. Najs!


Jonas, Stefan (som sitter bakom Jonas), Mats, Victor, Lucas, Seth och Frida och kladdkaka.

Vill bara berätta en sak till innan jag slutar skriva. När vi åker bil vill alltid Seth lyssna på en sång som går så här: "Coola killar och coola tjejer, lyssna noga på det jag säger. Om du vill va cool hela livet ut, så är det inte bara att se cool ut. Det måste komma innefrån..." osv. När Seth sjunger den blir texten så här: "Coola killaj och coola tjejej, lyssna goga vill ha tjejej..." Ha ha.

Seth hade lite feber nu, när vi la honom och jag känner mig rätt så vissen också, med värk i kroppen och lite feber. Får se om jag kanske blir hemma imorgon. Vi får se hur jag mår då och hur Seth mår... Känner mig glad och nöjd över en skön och vacker helg. Vi hann med mycket i trädgården och det var skönt. Jag hittade en enorm frid i hjärtat när vi var i lekparken i Sala och vi hade så härligt. Skönt när det blir så.

Blessings


Sovmorgon och massor av bilder

Nu har det varit Valborg. Härliga Valborg. Man träffas, grillar, umgås, och kollar på en stor eld. Märklig, men härlig tradition. Stefan var iväg på Speedwaypremiär mellan Masarna och Hammarby så vi fick klara oss utan honom. Vi bjöd hem Helena, Magnus och Arvid och Ullis, Jonas, Lucas och Oliver. Det blev en jättemysig kväll.

Grabbarna grillade...


Pojkarna lekte....  (Arvid är lite för liten för att vara med än, men snart så...)


Vi åt god potatissallad, som Jonas gjort och så åt vi goda Aftereight muffins, som jag bakade innan alla kom. Vi fick en jättemysig kväll ute i solen. Tänk att det nästan alltid är härligt väder när det är Valborg. När klockan började närma sig 20:30 åkte Ullis, Jonas och barnen iväg och kollade på brasan vid Rutbo, men vi andra stannade hemma. Jag hade en plan att lägga Seth, eftersom han kom sent i säng kvällen före också, men det var kört. Han ville leka med Magnus, så dessa två satt i sandlådan och lekte en stund och sen körde de med några av Seths bilar. Vilken mysig kväll vi hade!

Seth somnade vid 21:30 ca, vilket är mycket senare än han brukar. Så nu blev det två sena kvällar för honom. Normalt sett brukar han vakna runt 6 som han alltid gör, även när han somnat senare än vanligt. Håll i er nu, så ska ni få höra! Jag vaknade 8:20 idag, 1 maj, och blev helt chockad! Ingen Seth hade kommit in till oss än... Dessutom brukar jag aldrig sova så länge... men det var hemskt skönt för jag fastnade vid en underbar film, som heter Dagboken, när jag la mig och Stefan kom hem sent. När vi vaknat till lite långsamt drog Stefan iväg till kyrkan för 1 maj är det alltid städdag där, men jag låg kvar i sängen, men bestämde mig vid 9:30!!!!!! att väcka Seth. Ni ska veta att han har ALDRIG sovit längre än till 7:30 under sitt tre och halvt åriga liv! LOVELY!

Vi åt lite frukost i lugn och ro, Seth och jag. Han började spexa som vanligt och jag tog kort som vanligt =)


Frukostsmutsig om munnen och pappas extraglasögon....

När klockan närmade sig 12 åkte vi ner till kyrkan för då vankades det grillad korv. Mitt på parkeringen var en traktor. Gissa vem som blev överlycklig!!! Seth tog med sig Stefan och Lucas upp i traktorn en liten stund. Vilken lycka!


Sen satte sig Lucas och Seth hos Sture och åt korv. Sture är en underbar man som Seth gillar skarpt (och Sture gillar Seth skarpt också.)


Städdagen samlar många människor till trevlig gemenskap. (alla är inte med på bilden)


Frida var också där till pojkarnas glädje. De busar hela tiden och bara ääääääääälskar Frida.


Frida....


Jag skojade med Frida och frågade om hon ville följa med hem och skrapa Seths lekstuga som ska målas om. Gissa om jag blev förvånad när hon sa att hon gärna ville det. Jag skojade ju bara, men hon var så välkommen med och hjälpa till. Det går ju alltid fortare och roligare när man gör något tillsammans.

Hm.... vad ska man säga...

Är det någon ung man i lämplig ålder, som vill gå med denna fagra mö på hennes bal??? Hör av er såna fall!

Stefan passade på att fortsätta lägga sten runt huset. Seth satt bredvid och tittade på och hjälpte till ibland. =)


När vi skrapat färdigt var det dax att tvätta av lekstugan lite...


Seth fick ta ett härligt, välbehövligt bad efter detta och sedan blev det mys i soffan innan sängdax. Seth tar ofta kort på sig själv och andra och annat. Här kommer ett kort som han tog själv...


Jag undrar var Seth har lärt sig att räcka ut tungan på varje kort man tar på honom Hi hi=)

Nu kollar jag på Så ska det låta, eftersom Peter Johansson är med. Han är verkligen en fantastisk sångare!
Härligt att se fram mot en helg, som inte är fullbokad. Imorgon ska vi till Sala till en stor lekpark där med Ullis, Jonas och barnen och sen blir det mer jobb i trädgården. Härligt va!!!??? Underbart med vår!!!!

Blessings

RSS 2.0