Kisa

Igår kom vi till Kisa efter ett par dagar hos kusinerna i Dalsjöfors. Där såg vi inte mycket av Seth och han var lite ledsen när vi skulle åka, men det släppte av när vi kom till Kisa. :) Stefan åkte vidare till Örebro för att jobba.

Så nu ligger jag i Kisa på soffan istället. Det är så skönt att byta lite miljö! Men det ska allt bli skönt att komma hem imorgon, som det alltid är :).


Dalsjöfors

Det är novemberlov! Familjen har ledigt tillsammans till imorgon em. Så nu är vi i Dalsjöfors hos Stefans bror med familj. Imorgon skjutsar Stefan upp Seth och mig till Kisa och mamma och pappa. Seth önskade att få va hos dem ett par dagar på lovet. Och det passar ju bra eftersom jag inte riktigt fixar att ha Seth hemma själv en hel dag så är vi hos dem behöver han inte vara på fritids. nu trivs han ju där, men det är skönt att få lov också. Så jag har flyttat mig från sängen hemma till soffan i Dalsjöfors och imorgon blir det soffan i Kisa. Det är så skönt att byta miljö! Och naturligtvis att träffa släkten!! På tors åker vi hem igen och då kommer farmor vara där för att umgås med Seth - och oss andra ;).

Seth och Jona ser vi inte mycket av. De sitter på Jonas rum och leker med Starwarslego. :)

Ha det lovely.


Glad

Idag skulle vi hängt ute i Mosås hos bror med familj. Men inatt fick jag ett sms att familjen var utsatt för den fruktade magsjukan. Så vi fick ställa in. Usch stackars dem!!
Så då kollade vi med Farnebos om de ville ha lite lunch och det ville de. Så vi har haft en så härlig dag! Grabbarna var ut och sparkade boll och lekte i det vackra höstvädret när Carro och jag satt och pratade inne 😊

På kvällen var det tacokväll i kyrkan så vi drog dit och hängde med ca nittio andra och umgicks och åt tacos. Helt fantastiskt. Jag mår förstås inge bra nu men själen mår tipp topp och det gör det så värt det!!

Hoppas du haft en fin lördag!!


Ännu en

Hej hej och god freeeeedag!

Trots att jag är hemma hela tiden så gillar jag när det blir helg. Det är en viss känsla med helg!!

Idag har vi varit på Vips, som vanligt. Jag orkade städa lite här hemma innan det och det känns alltid bra. Jag får sammandragningar när ja dammsuger. Inte så skönt... Det gör ju även ont i fogarna, men smärta kan jag ta. Det som är jobbigt är illamåendet.

Igår tappade set ännu en tand, sin sjätte. Alltid samma glädje, men denna gång också lite tårar, eftersom det blödde rejält och det var lite otäckt. Tandfen var framme inatt (han vet att det är vi) och som tur var hade hon pengar hemma :).

Nu önskar jag dej en skön helg! Ta hand om dej och de dina!!
Kram


Gulligt samtal mellan Seth och Elisabeth

Idag är Stefan och jagar tillsammans med Sören, som han brukar jaga med. Så det blev jag som skjutsade Seth till skolan. På skolgården träffade vi Elisabeth, som är lärare på skolan och gift med Sören, en av våra pastorer i kyrkan. Vi stannade och pratade lite och vi berättade att Stefan är och jagar.
E: Men hur klarar pappa det utan dig Seth?
S: Jo...bra...
E: Tänk om han håller bössan åt fel håll...
S: Men han har med sig en annan Sören, som han jagar med.
E: Ja, en Sören är alltid bra att ha, har jag märkt.

Hihi, jag tyckte det var lite gulligt. En annan Sören... Ja så får man lov att säga när det finns flera Sören i ens liv.

First love

I mars i år, var ju Stefan och jag i England, Bradford, tillsammans med teamträningsskolan. En underbar resa och jag hade så önskat att jag kunde följa med nästa år också, men jag kommer vara pretty gravid då, så det går inte även om jag skulle må bra då.
I alla fall, jag lyssnar väldigt mycket på en av skivorna jag köpte med mig från den kyrkan. De skriver egna sånger och spelar in - och det är riktigt bra musik och texter. I love it!!
Min favorit är "First love". Här kommer en del av den sången, som är så otroligt bra!!
 
"You chose the cross, You chose me.
Surrendered Your life, You chose me.
Though I did not deserve, You chose me.
So I choose to love just as You chose me.
And I put You first as You first loved me
I treasure Your grace as You died for me."
 
Jag sa ju att jag sover så mycket på nätterna nu... Jorå såatte... I natt låg jag vaken i över två timmar. Inte så kul, men eftersom jag bara är hemma gör det ju inget, men nu är jag trött. Så snart är det dags att möta kudden. Igår såg det såhär mysigt ut när Seth somnat:
Frodo ser ut som ett av gosedjuren :).
 
Ha det så gott min vän!!
KRAM
 

Juleskum och Julmust

Japp, det har jag ätit och druckit idag!!! Lycka!!
Jag vet att många tycker det är för tidigt, men oj, vad gott det var!! Och det är ju inte så att jag äter och dricker det varje dag. Jag har dessutom läst att läsk inte är bra att dricka för ofta när man är gravid, så jag passar på att njuta ordentligt när jag väl gör det :).

Ikväll har Seth och jag varit på barnkören Salt, som övar varannan tisdag. Helt underbart att sitta utanför och lyssna på när de sjunger. Vi är några föräldrar som sitter ute i sofforna på kyrktorget och har det trevligt, så det är väldans bra för mig att följa med. Det är något visst med barnkörer. Jag gråter jämt när jag hör barn sjunga! Alltså för att jag blir så glad och rörd... De tar i från tårna och sjunger med sån äkta glädje.

Nu sitter Seth och Stefan och tittar på hockey. Leksand-Karlskrona, om någon är intresserad... jag är det inte. Om FBK hade spelat hade jag varit mer intresserad :). Men Leksand är ju grabbarnas lag. Jag hör Seth fråga och prata heeeeeela tiden och jag myser.

Själv ligger jag i sängen redan. Jag ska inte sova än, men jag har bäddat ner mig. Jag är så trött hela tiden. Jag vet inte vad det är med mig. Jag sover ca 9 timmar varje natt, förutom att jag vaknar ofta och måste äta lite och jag drömmer mycket, men det är ändå många timmar. Sen har jag sista dagarna sovit ett par timmar till på förmiddagen. (Nu gjorde Leksand mål. Ingen i denna lägenhet skulle kunna missa det :) JAAAAAAA lät det från vardagsrummet.)Jag har en gravidapp i telefonen och den säger att man börjar bli lite piggare nu i v. 18... Ha ha, not me uppenbarligen. Jag sover hur mycket som helst och är ändå trött. Ja ja, jag har ju tid att sova och det är väl bra att passa på nu när jag kan, för det kommer tider snart då jag inte kommer sova så mycket. :)
Hoppas du har en bra tisdag och jag önskar dig en bra onsdag :)
Kramar

Snart november - snart advent

Hej hej ute i oktobermörkret.
Hur tycker du det är med de mörka kvällarna? Jag tycker mest det är mysigt faktiskt. November, däremot är en ganska seg månad, med mycket regn och mörker. Så man får göra det bästa med den månaden. Jag längtar så sjukt mycket efter advent, så jag ska försöka börja njuta av det så tidigt som möjligt i november. Nä, jag ska inte börja pynta och sånt före första advent, för det går inte min andra hälft med på, men jag kan ju få börja fundera, titta och drömma lite :).

Seth har haft en kompis här idag, så det var inte en lugn stund. Mycket fnitter och prat. Tur att Stefan var hemma så jag kunde stänga in mig i sovrummet ;).
Nu är de iväg på simskola och jag har lagt in alla tråkiga räkningar. Det finns roligare saker att göra än att betala räkningar...

Jag tror nog att penicillinet hjälper, för jag har inte lika ont och inte massa sammandragningar längre. Skönt. Jag ska bara ta tabletterna tre gånger till - tack och lov. Det är så äckligt med penicillin och man mår ju inte precis bra av att ta dem...

Nähä, jag har inget mer vettigt att skriva idag, men jag visar en fin bild jag hittade i datorn, på Seth och Hugo när de var runt året. Så söta!
Hoppas du har en bra kväll!


Kalas

Idag har vi varit en sväng till Avesta. Så roligt.
Seth var nämligen bjuden på kalas hos sin bästa Lucas och Oliwer idag. Från början var det tänkt att Steff skulle vara i Västerås på en grej där idag. Så då när inbjudan till kalaset kom, tänkte jag att det kommer fungera, eftersom Steff kan köra till Västerås och så kör jag biten som är kvar till Avesta och så gör vi lika på väg hem. Men så igår fick Steff veta att det var inställt i Västerås, så han följde med till Avesta. Så vi var där vid 11. Jag intog soffläge direkt och blev serverad fika och te. Vilken lyx. Jag mådde riktigt dåligt på väg upp och var nära att kräkas, men det klarade sig. Jag mår ännu sämre, om möjligt, pga antibiotikan :(. Men det är det ju värt för att bli av med infektionen, som inte är bra för mig eller för Gnutten.
Det var runt 10 pojkar och en tjej på kalaset, så du kan ju tänka dig ljudnivån. Ha ha, men Steff och jag satt/låg i soffan och hade det gott. Lilla Salma, fem månader, var så nöjd och glad där hon satt på Ullis höft nästan hela tiden. En riktigt liten pärla.

När kalaset var slut tittade vi en snabbis hos Zara och Thomas. Oj, vad jag saknar dem och hela familjen.
Så trots trötthet, illamående och värk nu så är jag så lycklig i hjärtat av att ha kunnat åka iväg och träffa lite Avestavänner. Det blev en snabb visit, men så värt det.

Nu sover Seth. Han var riktigt trött efter en sån här dag. Steff och jag äter chips och tittar på Körslaget. Nja, Steff kanske inte tittar så mycket, för han läser sin jägarkokbok. Imorgon vankas det nämligen älgstek här hemma. Jo men visst, från älgen de sköt på älgjakten häromveckan.
Nu är inte jag bra på att tillaga vilt, men även om jag vore det skulle jag inte få lägga händerna på älgen. Steff tycker det är jätteroligt att få tillaga det kött som han varit med och flått och styckat osv. Det kan jag förstå. Han har varit med hela vägen, så att säga.

Nä, nu är det bara tråkiga inlägg utan bilder. Måste börja ta med kameran igen så att jag kan lägga upp lite bilder här.

Nu ska jag lägga ifrån mig datorn och bli liiiiite mer social :)
Kram

Svensk sjukvård och tårttävling

Idag har vi fått uppleva svensk sjukvård när den fungerar. Jag har nämligen haft värk och sammandragningar sedan igår och det är ju inte bra i v. 17...
Jag pratade med barnmorskan på mödravården kl 10:40 och hon ville att jag skulle ringa till Kvinnokliniken för att bli undersökt där. Oj, redan där blev jag lite orolig, för jag tycker jag ofta får höra att "det är normalt när man är gravid". Så var det alltså inte nu.
 
Jag fick telefontid direkt (ovanligt) och 10:45 pratade jag med dem och de bad mig komma in så fort som möjligt. Jag ringde Stefan, som satt upptagen i sin telefon. Jag ringde honom, dels för att jag vet att han vill vara med när det är något sånt här och dels för att jag behövde skjuts. När det gäller så lämnar han allt han har för händer och kommer så fort han bara kan. Min älskade man!!
Så jag bad iaf en av de andra på expen i kyrkan att gå till honom och säga att det var lite akut och att han behövde ringa upp mig. Oj, oj, inte så schysst kanske, för då skrämde jag upp dem allihopa. Men barnmorskan jag pratade med bad mig komma in fort för de hade det lugnt och eftersom jag fick jourtid så kan man ju få sitta i timmar och vänta. Dessutom visste vi ju inte vad som var fel...
Stefan hämtade mig och vi åkte in. Där fick jag direkt ta prover och sedan träffa läkare som undersökte mig. Den stora rädslan var ju att Gnutten inte skulle leva, eller må bra. (Barnmorskan undrade om jag känt sparkar idag och det drar ju igång en del tankar och funderingar, eftersom jag inte gjort det). Men ultraljud visade att hjärtat slog och han/hon rörde sig. Phu! Allt annat såg också bra ut, förutom att jag fått en infektion, men den åtgärdas nu med antibiotika. All personal vi träffade var trevliga och mjuka i bemötandet. Till saken hör att Kvinnokliniken inte har något bra rykte här i stan, så vi är jättenöjda. Dels med hur fort allt gick och dels för att vi blev bra bemötta i en orolig situation.
 
Så idag är jag glad för svensk sjukvård, den är fantastisk. Jag är också glad att jag ringde och kollade, för jag kände mig lite fjompig som ringde och var orolig, men denna gång var det ju verkligen befogat.
 
När vi ändå var ute och åkte, passade vi på att lämna in min telefon på 3. Den har strulat ett bra tag med att stänga av ljudet när jag pratar i den eller parkerar samtalet jag har och ringer upp någon annan... inte så kul. Så nu har jag satt i ett simkort i Seths iPhone3 (han använder den till spel och filmer och kan inte ringa på den) och lånar den. Den går bra att ringa i, men jag kan inte skicka bilder eller blogga från den. Så därför blir det inga bilder idag, tyvärr, för jag har några fina från ikväll. Längtar redan efter min telefon...
 
Seth och jag var nämligen på VIPS som vanligt. Där hade de tårttävling. 64 barn, delades upp i 10 grupper och fick göra en fin tårta i varje grupp. Hjälpes vad jag beundrar ledarna och framförallt Pernilla, som är huvudledaren. Det var coolt att se alla barn kleta på grädde och garnering :) Härligt! Sen fick de naturligtvis fika tårta innan det slutade.
 
Nu sover Seth efter att ha fredagsmyst med mig och jag är nog också på väg däråt. Tror att John Blund varit på besök ;).
 
Jag vill också tacka  för alla fina ord och böner, som jag fått här och via sms, efter mitt inlägg igår. Är så rackarns glad för alla fina människor i mitt liv!!!
 
Nu önskar jag dig en fin och härlig helg!! Ta hand om dig på alla sätt!!
Kram

Oro

Hm... har funderat mycket på idag om jag ska skriva det här inlägget eller inte...
Nu har jag bestämt mig för att göra det. Dels för att det är min blogg och den handlar om mig, dels för att jag vet att jag har vänner därute som vill veta hur det är och dels för att det är sanslöst skönt att skriva av sig.
Jag tänker som så, att det är ju frivilligt om man följer min blogg eller inte, så det gör inget om det blir ännu ett inlägg om att det är jobbigt nu.

För det är det. Illamåendet får så många konsekvenser. Det påverkar hela mitt mående, men framför allt mitt psyke. Jag är en positiv person, som ser det positiva i mycket. Jag är superglad för de femtio timmar jag gick i egenterapi när jag gick min steg 1 utbildning, för det har hjälpt mig på så många sätt och bl a att ha fokus på det som är bra i livet. Men det är svårt att kämpa mot deppigheten (jag är absolut inte deprimerad), som blir av att må illa och i och med det bli rätt så isolerad. Jag är glad för de aktiviteter jag försöker vara med på, såsom när Seth är på VIPS i kyrkan och som när jag några gånger kunnat vara med och sjunga i kyrkan. Det kostar, men det är så värt det.
Jag har även lite saker att se fram mot, vilket är skönt. Bla ska Seth och jag åka till mamma och pappa ett par dagar på novemberlovet och så en lördag i december ska Lovisa, Sofi och jag ha en Twilightdag, då vi ska se de fyra första filmerna hemma och sedan se den femte och sista på bio på kvällen. Så roligt! En riktig tjejdag! Och snart är det ju advent!!! Kan det bli bättre :)??

Jag har redan fått mycket foglossningar, så när jag försöker ge mig ut och gå, gör det väldans ont. Det som är bra är att jag sparat mitt stödband, man kan ha runt höfterna. Det är riktigt skönt att ha när man är ute och går.

Dessutom känner jag mig som en val: otymplig, stor och tjock med massa finnar (iof har nog inte valar finnar...) Man hör om andra som känner sig vackra och feminina när de är gravida... ja, jag är inte en av dem. Det kan iof bero på att jag ser ut som om jag är i sjunde månaden när jag är i fjärde.

När jag är deppig blir jag lättare orolig för allt möjligt. Jag är medveten om detta och det är bra för då kan jag lära mig att försöka att inte oroa mig. (Rörigt?)

Jag har börjat oroa mig för förlossningen... Jag var ju väldigt förlossnigsrädd när jag födde Seth. När Silas föddes var det en annan typ av oro... Seths förlossning gick bra, men var jobbig och traumatisk för honom (och till viss del för mig) enligt barnmorskorna. Det slutade med att han kom ut med huvud och arm tillsammans, vilket resulterade i att det tog ca två timmar att sy ihop mig efteråt. (Sorry för den detaljen). Jag inser att denna bebis, Gnutten, ska ut på ett eller annat sätt och det är skrämmande. Kvinnor har klarat det i alla länder, alla tider, men det hjälper föga, för jag är rädd ändå. Nu finns det ju bra hjälp att få via Aurora och jag kommer nog ta kontakt med dem när det närmar sig. I allt detta finns även en gnagande oro över att inte få behålla Gnutten, precis som med Silas. Det är en oro, som jag tror de flesta som förlorat ett barn känner.

Jag har även börjat oroa mig för hur jag kommer må när Gnutten kommit. Tänk om deppigheten sitter kvar och tröttheten som naturligtvis kommer med en bebis, kommer göra att jag inte känner glädje och blir ännu mer deppig. Jag älskade att va hemma med Seth. Hade lätt kunnat fortsätta vara hemmafru. Med det inte sagt att jag inte trivs med att jobba, för det gör jag! Nu är jag orolig för hur det kommer vara att va hemma. Mycket är det nog också för att Stefan är borta så mycket. Jag måste mentalt förbereda mig på att vara ensam en hel del med Seth och Gnutten.
När Seth var bebis pluggade Stefan och kunde styra sina tider rätt mycket själv. Dessutom bodde vänner grannar med oss, som vi hängde mycket med.

Jag förstår i huvudet att det är onödigt att oroa sig och att ta det som det kommer när det kommer. Men som sagt, jag oroar mig lätt mer när jag är lite instabil ;).

Sen tror jag nog att min oro och deppighet även beror på andra saker, som jag inte kan berätta om såhär. Ok, jag vet att det är taskigt att skriva så och säga A men inte B, men det förklarar kanske lite varför jag är som jag är nu, men det är inte min sak att berätta om, eftersom det inte bara handlar om mig.
Det är skönt att vi som familj har det bra. Stefan är borta mycket, men så har många det, och vi får det att fungera. Vi har bl a bokat in familjekvällar och dagar och de är heliga för oss! Och vi har några roliga saker framför oss som vi kan se fram mot.
Det är ju även Seth jag tänker på, som tycker det är tråkigt att vi inte umgås så mycket med folk som vi brukar och att jag inte orkar pyssla och greja med honom på samma sätt, som när jag mår bra.

Nu med allt detta sagt, så har jag bestämt mig för att trotsa illamåendet och försöka träffa vänner mer. Jag tror de flesta kan ta att jag inte riktigt är mig själv. Sen behöver jag börja göra mer saker här hemma, såsom smycken eller annat pyssel. Får se till att införskaffa lite grejer :).

Nog klagat nu. Tack för att du lyssnar och bryr dig!
Som sagt, jag vet varför jag mår såhär och det är skönt, för jag vet att det blir bättre :) Jag vet att när jag sätter allt detta i perspektiv så är jag oerhört tacksam för det liv jag lever. Och oerhört glad för välsignelsen att få bära ännu ett barn.  Och att jag får ha Stefan och Seth. Seth är verkligen ett fantastiskt barn och jag förundras ofta över att vi fått en sådan guldklimp!
 
Tack för att du är min cybervän och stor kram!!

Hej, jag heter Gandalf:

Nä, jag har inget vettigt att skriva, men en väldans söt bild på Gandalf har jag :)


Jakt

Igår, när Seth slutade skolan, tog Stefan med honom ut för att få va med och jaga för första gången. Vilken lycka, men han -Seth alltså - var lite nervös att han inte skulle kunna vara tyst :) hihi. Nä, det är inte lätt när man är en sexårig pratkvarn. Men det gick riktigt bra. De såg fyra rådjur som de smög på och det var spännande, men det blev aldrig tillfälle att skjuta.
Så de var nöjda och glada när de kom hem.

Här är bilder på dem innan de åkte och när de satt på pass (som är från Steans tweet) :)

Stor kram till dej!!!


Kalasgudstjänst och midnattsmat

Igår var vi i kyrkan, Seth och jag. (Stefan kom dit senare, då de ju var på hajk över helgen,) Det var Kalasgudstjänst (för hela familjen, mycket riktad till barn) med barnkören Salt, som Seth är med i, och så barnvälsignelse för Olle. Det är våra vänner Therese och Eriks minsta. De har också Alva som är fyra år. Så när familjen gick fram traskade Alva bort till en mickrofon vid pianot och sjöng en fin sång om sin lillebror. Jag kan säga att inte ett öga var torrt - iaf inte mina - när hon sjöng. Modigt gjort av henne!
Bilden är lite suddig, eftersom jag satt en bit ifrån. 

Hela familjen och Pernilla, vår barn och familjepastor. 
 
Ja, det hände massa andra saker som tävling, drama, videouppspelning och så barnkören. En riktigt bra förmiddag, tycker jag. 
Salt
 
Vår fina vän Stina var och hälsade på i Örebro och var med på kalasgudstjänsten och det var en sån bonus att få träffa henne litegranna!!
 
Efteråt var vi bjudna på smörgåstårta och tårta av Therese och Erik, smaskens. 
Några av barnen står och väntar på att få börja. 
 
Som alltid när jag varit iväg, blir det värre efteråt, så eftermiddagen spenderades på sängen, men det var det värt. Det är skönt och nyttigt att komma ut och träffa människor, även om det "kostar". På kvällen var det församlingsmöte där några som varit i Burundi visade bilder och berättade om resan. Så synd att jag inte fixade att vara med. 
 
Istället var Seth och jag hemma. Han lekte och tittade på Clone Wars och jag hittade lite nya fotoappar, som jag testade på. Här t ex:
Ser du vem hon "ritar"?
 
Ser du vem som är på pengen?

Ha ha, ja man har inte roligare än man gör det.
 
Naturligtvis höll dessa oss sällskap:
 
Stefan kom hem rätt så sent och vi satt och pratade läääänge, så det blev att vi åt midnattsmat. Typ mackaroner och ketchup vid midnatt. Det var lääänge sen kan jag säga, men om jag är vaken, måste jag äta för att inte må illa och han hade inte ätit ordentligt sedan lunch så han var hungrig. Det var mysigt och det var bra att vi pratade ordentligt. I vardagslunken, är det svårt att hitta tiden. Så vi måste se till att ta oss den tiden framöver. 
 
Hur har din helg varit?
Jag önskar dig en bra vecka här framöver!!

Klacka, aj och ris

Nu ligger jag i min säng efter en dag/em på Klacka. Jag låg en bra stund och sov i Stefans säng. Det var skönt. Seth klarar sig själv bland ungdomarna. Jag fick inte sitta med honom för han skulle sitta med de "stora grabbarna" när vi åt. :)
Det var roligt att träffa Stefan och de andra som var där också.
Nu ska jag titta på Körslaget. Får se om jag orkar hela för jag är så trött heeeela tiden. Men det är klart, jag äter dubbel dos av Lergigan pga illamåendet och man blir trött av dem...

Jag har fått någon reaktion på mina Seaband, som jag har på handlederna mot illamåendet. (Finns på Apoteket och de hjälper tycker jag). Det har blivit som små blåser och det kliar och är ömt... Får se hur natten blir nu när jag inte kan ha dem på.

Häromdagen hittade jag riset i skåpet med alla bakgrejer... Jag tror Stefan har lite för mycket nu för han är lite förvirrad när riset hamnar där istället för i skafferiet :).

Jag bloggar från min mobil och då kan jag inte lägga bilderna var jag vill, men jag vill visa lite bilder idag så de kommer här lite huller om buller.

Jag önskar dej en fortsatt skön helg!!


Fredagsmyyyyyyyyys

Hallojsan i stugorna!!
Nu sitter vi och fredagsmyser, Seth och jag. Steff är på hajk med ungdomarna på Klacka.
Vi har varit på VIPS - eller Seth har varit det och jag har suttit i en soffa :). Jag inser att det är bra att Seth har lite grejer som jag behöver va med på för då tvingas jag ut och blir inte liggandes på sängen hela dagen, och det är grymt deprimerande att bara vara på sängen hela dagarna.
Imorgon åker vi till Klacka över dagen så att Seth får lite att göra och vi får träffa Steff lite.
Idag gjorde det lite ont i hjärtat för då kommenterade Seth att Steff är borta mycket och att han inte ska va det när han blir vuxen... Steff är ledig varje måndag och följer med Seth till simskolan då och så försöker han alltid hålla onsdagskvällar fria för att ha familjetid och lördagar är ofta fria oxå, men i perioder är det mycket. Dessutom är ju de han jobbar med där på sin fritid så det går ju inte lägga allt på dagtid.
Men det är så vår vardag ser ut och för många andra oxå där nån jobbar borta eller kvällar.

Seth tittar nu på Barda på datorn, eftersom han missar det pga Vips. Och så äter han chips för glatta livet :) det är mysigt med våra fredagskvällar!

Nu önskar jag dej en fin och härlig helg!!


Soft

Här händer inte mycket... Steff är iväg och styckar älgen som de fällde i måndags och Seth och jag softar på sängen i sällskap med Frodo.
Jag får så dåligt samvete när jag inte fixar att vara ute med Seth en solig och fin dag som denna. Men då är det skönt att de haft utedag på fritids med ansiktsmålning och tävlingar så han har varit ute hela eftermiddagen.
Jag längtar till novemberlovet då Seth och jag åker till mamma och pappa ett par dagar. Ska bli skönt att byta miljö ett par dagar :).


Älskar...

...solnedgångar när de har såhär vackra färger!


Växlar

Här växlar det... Hade en ok förmiddag men har känt av gallan i em och mår fruktansvärt illa och har ont. Det har dock inte gjort lika ont som förra gången så det känns inte som jag behöver åka in, inte än iaf. Är det någon av er som vet vad man inte ska äta när gallan krånglar? Ägg vet jag inte är bra men det äter jag inte eftersom jag inte tål det.
Det sänkte mig och jag känner mig lite ledsen. Men nu är Seth hemma från barnkören i kyrkan och Steff är ledig ikväll så det känns bra!

Jag hoppas på en bättre dag imorrn.
Kram


Svamp och sparkar

Hej igen.
Nu har Steff kommit hem från älgjakten. Hans kompanjon sköt en älgkalv så de är nöjda med dagen.
Steff åkte kl 5:30 imorse vilket gjorde att jag skjutsade och hämtade Seth idag. Han hade även en playdate med Olle och jag stannade kvar och umgicks med Carro samtidigt som jag åt dem ur huset ;). Äta är fortfarande bästa medicinen mot illamåendet... Det var härligt att komma ur lägenheten ett tag och möta en go vän!!!
När vi åkte därifrån sken solen på Svampen mot en mörk himmel. Jättefint! Så när jag väntade på att det skulle bli grönt tog jag en liten bild :)

Vill också bara berätta att idag har jag känt riktiga sparkarfrån Gnutten (vårt arbetsnamn på bebis). Jag har känt av rörelser ett tag, men idag var det rejäla "här är jag" sparkar :). Den blir genast mer verklig, vilket känns bra.

Avslutar med bilden på Svampen...
Kram


Glad

Hej alla goa och fina som finns därute!
Jag är så tacksam för alla som visar sån omsorg och tänker på oss och ber för oss! Det uppskattar jag så oerhört mycket!
 
Dagen igår var fantastisk. Jag kunde vara med i kyrkan. Inte på allt, men en bra stund. Jag laddade med mat, frukt och medicin. Jag hade stunder som var jobbiga, men också stunder som var ok.
Övning inför mötet, Greenhouse, som jag var med och sjöng på,
 
Ett gäng från Avesta kom. Så roligt!! Seth blev så glad så han inte visste till sig. Han hängde med dem så mycket han kunde. :)
 
Nöjd kille
 
Frida kom hit och sov här och umgicks lite med oss under förmiddagen idag. Det var så roligt att få prata lite och bara umgås ett par timmar. Seth, Frida och jag tog en skön promenad i det fina höstvädret. Det var också grymt härligt. Sol, kall, hög luft och fint sällskap.
 
Först  fick Seth fart,
sedan Frida.
Sen blev det racing...
 
Jag lunkade på i min takt när de där två tävlade. Har redan så ont av fogarna, så det går inte särskilt fort.
 
När Frida for vidare på nya äventyr, låg vi och vilade. Så här såg det ut efter en stund. Seth låg på mitt ben och Stefan på Seths.
 
Dagen efter, blir ju alltid besvärlig när jag gjort något, så jag har sovit en stund nu på em. Stefan är i kyrkan och Seth sitter i badet.
Hoppas du haft en skön helg!
Kramar

Hormoner?

Hur har ni det ute i stugorna en sådan här fredag i oktober?
Jag har fått en rejäl dipp ikväll. Jag misstänker att det mest är hormoner. Jag är i och för sig inte en person som påverkas mycket av hormoner. Jag är inte en person som blir "PMSig" och arg eller sur osv. Under mina graviditeter har jag inte heller fått massa "hormonspel" och det är skönt. Men idag känner jag mig ledsen och nere. Det kom här ikväll. Samtidigt är det kanske inte så konstigt. Jag är en social person som älskar att ha människor hemma hos oss och som älskar att hälsa på hemma hos andra. Nu orkar jag ju inte att va så social och ha folk här som jag önskar. Seth påpekade idag när vi åkte hem från Vips att vi inte bjuder hem folk och han saknar det. Jag blev så ledsen, att mitt mående påverkar hela familjelivet så mycket och framförallt honom. Dessutom är Stefan borta mycket, det är en sån period, och det blir det ju inte lättare av. Usch ja. Massa gnäll... Men ibland känner jag mig sjukt ensam, vilket jag vet att jag egentligen inte är...
Ja, det är därför jag funderar på om det är hormonerna mest, efersom jag med mitt förstånd ser att jag har det bra med vänner och familj, men känslomässigt är jag bara ledsen just nu (och så evinnerligt trött på att må illa.)
 
Men en spännande helg ligger framför och jag hoppas hoppas att jag orkar vara i kyrkan en del imorgon, där det kommer vara lite samlingar som avslutas med Greenhouse (ett möte riktat till studenter, med mycket sång). Så kommer Frida hit på kvällen och sover över till söndag. Oh, vad jag längtar!! Ska bli riktigt nice.
Mitt problem nu de få gånger jag är ute bland folk är att jag inte har något att ta på mig... Jag är en riktigt tjockis nu och jag har inte tagit mig ut för att köpa mammakläder. Tur att internet finns och att man kan beställa hem en del.
 
Nu till något trevligare. Seth har köpt sig en pärm och Starwarskort. Förstå vad glad han är. Han sitter ofta och plockar med korten.
 
Frodo, som oftast ligger för sig själv, har börjat komma och lägga sig hos mig, som en boll med sitt huvud mot min mage. Jag funderar på om hon kan känna av att det finns ett litet liv därinne... Djur sägs ju ha andra sinnen än oss...
 
 
 
Jag önskar dig en bra helg!!
Stor kram
 

Matte och annat

Hej på er. Idag är jag piggare och det är skönt. Jag kommer få göra ett ultraljud på min gallblåsa för att se om det är några stenar där.
Tydligen är det så att man kan få gallsten under graviditet och att det inte kommer tillbaka efteråt. Jag hoppas på det.

Stefan åkte till Uppsala igår och kommer hem imorgonkväll. Det känns lite tomt, men vi har det bra Seth och jag.
Igår gjordes både läs- och matteläxa. Jag tycker han är duktig Seth. Han tycker att matte är roligare än att läsa, men läsningen går bättre och bättre.

Idag har jag mått väldigt illa och sovit stora delar av dagen. Det är ju skönt att Seth är på fritids och har kul där, för jag är ju inte det roligaste sällskapet på dagarna.

Hoppas du har en bra vecka so far!!
Kram


Why not..?

Hej hej.
Nu ska du få höra...
Jag åkte iväg till vårdcentralen idag, eftersom magvärken inte släppt av helt. Man misstänker att jag fick ett gallstensanfall. Jo, men varför inte, liksom...
Jag får svar imorgon om proverna visar att det är ¨så.
.
Nu hoppas jag på att aldrig få det igen, men om det kommer igen ska jag åka till akuten, sa läkaren, för att få smärtstillande. Problemet är ju bara att jag är gravid, så jag kan inte operaras och jag kan inte få vilken smärtstillande medicin som helst heller. Ja, ja, det var ju en ny upplevelse. Idag är jag lite "dagen efter" och mår sisådär, förutom illamåendet, som jag lever med 24/7.
 
Seth mår bättre iaf och det är skönt. Han har varit i skolan idag och är hos en kompis nu.
Stefan är ledig idag och städar och fejar här hemma. Lyxhustrun ligger på sängen och äter lakrits ;).

RSS 2.0