Påskgubbe

Idag har jag haft en bra dag. Det gör mig så glad!!! Om jag har en bra dag imorgon också ska jag drista mig till att baka lite =) Tänk, för ett par veckor sedan orkade jag inte ens tänka tanken att baka - och jag som älskar att baka... Det gör mig så glad att jag orkar mer nu!!!
Seths dagmammagrupp hade påskfest idag på Lokalen, så Seth skulle vara påskgubbe. Han ville ha sin pepparkaksgubbehatt, så den fick det bli, men med några påskfjädrar på =)


Fjädrarna syns inte riktigt, men de sitter där!


Det kan vara bra att ha skyddsglasögon när man är ute och åker bil ;o) ha ha.
Det är inte ofta han åker på denna bil längre, men nu hittade han den och for fram i full kareta och sladdade och skrattade.

Ikväll är Stefan hos Victor och tittar på fotboll och jag ligger i sängen redan. Är så trött. Det är skönt att kunna lägga sig tidigt när man önskar! Eller hur?!
Imorgon kväll kommer våra vänner Malin och Olof med barn hit och stannar över påsk. Ska bli så härligt. Vi har fått avboka två besök med dem pga sjukdom, så nu håller vi alla tummar att alla är friska så att de kan komma. Det är inte så lätt att hitta nya helger att träffas när det är ca 40 mil mellan oss.

Hoppas att du har en skön kväll!
Många kramar!!

V. 15

Har fått höra att det är roligt när jag lägger ut vad som händer med underverket i magen varje vecka, så det tänkte jag göra. Det är spännande och coolt att veta att barnet utvecklas så mycket! 

Barnet
Ögonbrynen börjar avteckna sig. Titta på ansiktet. Ögonen fortsätter att röra sig mot ansiktets framsida, men de är inte på plats än. Ögonbrynen börjar synas nu. Om ditt barn ska bli mörkhårigt börjar det producera mörka pigment. Mot slutet av veckan kan ditt barn knyta näven.
Lillhjärnan (som är en del av hjärnan) och ryggmärgen har nu bildats.
Huden är fortfarande så tunn att man kan se blodkärlen genom den. Barnet är 104-110 mm långt mellan stjärt och huvud och väger ca 50 gram.  

Mamma
Jag har ingenting att sätta på mig. För första gången i ditt liv kan du ärligen säga: "Jag har ingenting att sätta på mig!" Din midja finns helt enkelt inte där längre! Nu har du en liten bula under naveln.
(Eh, en LITEN bula. Ha ha, jag ser jättegravid ut redan och det var likadant när jag var med Seth. När jag var med honom var min svägerska med Hugo och under sommaren frågade många om vi skulle ha samtidigt... Nä, sa vi. Lovisa födde Hugo i början av september och jag födde Seth i slutet av december. Nästan fyra månaders skillnad =))
Eftersom din livmoder växer uppåt och utåt är det kanske inte så viktigt längre att snabbt hitta en toalett.
Ditt hjärta har ökat sin kapacitet med 20 procent för att klara den ökade blodmängden och för att ditt barn ska få syre ordentligt. Det kan ibland ge hjärtklappning. Det är ingenting att oroa sig för.

Kramar


Längtan...

Ni som brukar läsa min blogg ser att jag har ändrat lite på färg och sånt. Kände att det var dags nu. Jag LÄNGTAR så till våren och sommaren!!! Den blå färgen får representera himlen och vattnet som jag längtar efter =)

Imorse när vi vaknade var det allt annat än vår i luften... Det snöade och inte lite heller!!! Seth blev glad ialla fall och tog på sig skidorna och åkte en sväng =)


Han har hörselkåporna, eftersom Stefan kör snöslungan och den tycker Seth låter illa =)

På förmiddagen var jag hos barnmorskan och fick akupunktur och jag märker skillnad efter en stund. Så nu på eftermiddagen tog jag mig i kragen och lekte ordentligt med Seth. Jag får passa på när jag orkar. Vi byggde kulbanor av olika slag och han var så glad. Det krävs inte mycket... Lilla Seth. Jag vill ju inte att han ska påverkas av att jag mår dåligt, men det gör han ju. Han är så van att alltid få min uppmärksamhet och göra saker med mig osv och så är det inte just nu. Jag ska skärpa mig där. Han är prioritet ett alltid - även om jag mår dåligt.

Ikväll har Stefan köpt hem en hockeymatch med Leksand och jag ska kolla på CSI sen =)
Jag önskar dig en skön kväll!!!
Kramar

I´m back

Nu är jag tillbaka!
Vi har spenderat helgen i Söderköping hos min svärmor. Stefan var ledig denna helg, men hade en grej med Sport for Life i Jönköping under lördagen, så vi åkte till Söderköping i fredags morse för att spendera helgen där. Svärmor tog hand om Seth och jag låg i soffan och läste en John Grisham bok. På fredagen hann Stefan, Seth och farmor med att åka till Tropikariet i Kolmården. Jag har en enorm ormfobi så jag vill aldrig följa med in dit när vi är på Kolmårdens djurpark. Men nu passade de alltså på att åka dit. Här kommer lite bilder därifrån:


Seth och farmor Inger.


Seth och sköldpaddan!


Pappa! Titta...


...NEMO!!
(Han hade utropat detta så glatt =) Nemo är en liten clownfisk i en tecknad film)


Här kunde de klappa rockor.


Där fanns ett träd man kunde gå in i.

Seth bubblade som bara den när han kom hem. Han var lycklig!

Lördag kväll ville Seth verkligen sova i sin Leksandtröja och utan täcke. Såhär såg det ut ca 2 minuter efter att vi sagt god natt =)Vi har haft en skön helg. Skönt för Stefan att få lite avlastning. Jag har mått jättedåligt, men har ju bara kunnat ligga i soffan. Imorgon får jag nya "akupunkturpluttar" i öronen och de hjälper ju, så jag längtar!

Hoppas du har haft en bra helg!!
Vi ses igen imorgon!
Kram

Ytterligare en tävling


Här
är jag med och tävlar om nio Dregglisar (som skyddar bebisens kläder när han/hon dregglar) `
Jag har varit inne och kollat på Älskade Hjärtegryns hemsida och hon syr SÅÅÅÅ fina barnkläder. Kommer nog önska mig lite därifrån när bebisen kommer =)

The Lion and the Lamb

Crystal Lewis heter en artist som är helt fantastisk. Hon har en extremt unik röst, som går rakt in i själen - i alla fall in i min. En av mina favoritsånger som hon sjunger heter "The Lion and the Lamb". Jag och Robert brukar sjunga den när vi sjunger tillsammans. Den är helt fantastisk! Jag är glad att Youtube finns, nu när jag ligger hemma om dagarna, för man hittar många härliga sånger och videos att titta och lyssna på. Här kommer The Lion and the Lamb:
Who is He...The mightiest of all
Who is He...Creation trembles at His call
Who is He...The lowly sacrifice, who paid a victims price
His name is Jesus

(chorus)
Jesus...From the Father's own right hand
Jesus...Son of God and son of man
Jesus...Who died and rose again
Jesus...He's the Lion and the Lamb

Who is He...With the power none can tame
Who is He...That every foe would fear his name
Who is he...Who was humbly led away, to suffer that dark day
His name is Jesus

(chorus)

He's the lion and the lamb

(Hook)
He's the Lamb that was slain
He's the Lion that reigns
My Savior and King both the same

Who is He...With the eyes that burn like fire
Who is He...Oh the wonder He inspires
Who is He...Who bore the guilt and shame
For those who've gone astray
His name is Jesus

(chorus)


Jesus är Lejonet och Lammet. I bibeln beskrivs ju Jesus på så många olika sätt. Som människosonen, Guds son, Messias, Brudgummen, Lejon och Lamm osv osv. Denna sång tar verkligen fram... vet inte om man kan kalla det paradox egentligen... Lejon och Lamm är ju egentligen en paradox, men jag tycker snarare att det visar på att Jesus är mer! Han är den mäktigaste och samtidigt den mest ödmjuka. Han slaktades som ett lamm, men regerar som ett lejon... Jag tycker om bildspråket i sången! Lyssna och njut, både till texten, men också till Crystals fantastiska röst och sätt att sjunga.

Kramar

Spår

I eftermiddags såg jag spår från rådjur ute på vår altan. Lite mysigt att de är där och går tycker jag. Seth och jag gav oss ut och tittade på spåren och jag tog kort.


Det är lite mörkt men här är spåren.
När vi stod där och tittade hoppade rådjuret plötsligt fram från grannens tomt.


När den hörde oss sprang den snabbt iväg.

Jag är ute en del på familjeliv.se nu, när jag bara ligger här hemma. Där har jag hittat flera kvinnor, som också mår jätteilla och vissa har varit tvungna att vara sjukskrivna hela graviditeten. Det är väldigt skönt att hitta fler som är "lika" mig. Jag upplever nämligen att jag blir ifrågasatt lite både från vårdpersonal och från människor runtomkring mig. Verkligen inte från alla för jag får mycket stöd också!!! Det är ju uppenbart att det inte är ovanligt att må jätteilla långt in i graviditeten. Det känns dock ibland som att när man passerat v. 12 ska man må bra, för det gör ju de flesta. Ja, de flesta gör det, men långt ifrån alla!!! Det finns de som i stort sett blir sängliggandes hela graviditeten. Jag hoppas innerligt att jag inte blir det! Men med Seth mådde jag ju dåligt till den dagen han föddes. Det är ju ingen som vill må såhär dåligt! Jag skulle helst av allt vilja jobba, kunna träffa vänner när jag vill, orka med Seth mer, orka ta hand om hemmet, umgås med Stefan osv osv, men jag gör inte det nu och då behöver man inte ha det att också bli ifrågasatt av andra.
Jag kanske låter bitter men det är inte så jag menar. Jag möter verkligen också värme och förståelse från vårdpersonal och från vänner!! Och det är jag sååå tacksam för! Men för er som möter gravida som mår dåligt; stötta och ifrågasätt inte om deras graviditet inte är "vanliga". Alla har inte härliga, bra graviditeter.

Nu ska jag fortsätta knapra på mina jordnötter och äta grape =)
Ha en jättego kväll!
Kram


Gravidreaktioner

Imorse när jag åt min fil smakade den lök, eller något liknande. Jag bad Stefan smaka den också men han kände ingen konstig smak. Är det vanligt att smaklökarna blir konstiga när man är gravid?? Mackan smakade också lite konstigt. Jag har även ätit en grapefrukt idag men den smakade inte konstigt. Jag brukar inte tycka om att äta grape rakt av, men nu är det såååå gott. Jag älskar det beska och sträva nu när jag är gravid. Det är så lustigt med allt som händer med tex smak, känsloliv och kroppen under en graviditet.
Jag brukar stolt säga att mitt humör inte påverkats särskilt mycket av graviditeten. Ni vet, hormonerna gör att känslorna blir extrema, varken det är glädje, ilska eller ledsnad. När jag var med Seth var jag bara oförklarligt arg en gång och då killade Stefan mig på ryggen och ilskan rann av mig =) Nu har jag inte märkt någon skillnad, förutom att jag blivit låg pga illamåendet, men det är ju inte konstigt. Men så häromdagen tittade jag på filmen "Sex and the city" och jag grät!!!! Till denna banala film! Det hade jag inte gjort om jag inte varit gravid. Ha ha.

Här snöar det idag igen. Känns faktiskt lite trist. Jag tycker om att vi haft en riktig vinter i år och att det inte snöat, töat, snöat, töat osv. För det är så drygt, men det har kommit så mycket snö nu... och jag börjar längta efter våren. Men den kommer ju den också, kanske snabbare än man tror =)

Hoppas du får en fin dag!!!
Kram


Tävling jag vill vara med i =)

Jag är med och tävlar om detta halsband hos Maria:Var med du också vetja!
Kram

Glad och nöjd

Oh, vad jag är nöjd!
Idag har jag haft ett litet kalas. Ulrica, Lina, Therese, Charlotte och Sara kom hit och Sara hade även med sig lilla Hilma =) Charlotte, Sara och jag är gravida med ca två månaders skillnad, så ni kan ju förstå att det blev en del prat om graviditet, förlossning och sådant som hör till bebisgrejen =)
Vad glad jag är att vi hade ett litet kalas med bara tjejerna. Jag gillar ju att ha mycket folk och barn när vi firar, men det blev så mycket kvalitetstid idag. Vi hade jätteroligt och jag är helt lycklig i hela kroppen! Nu mår jag skit, men det var det värt..!
Vi ska försöka träffas lite oftare såhär utan barn, även om det är roligt när barnen är med också.
Jag känner stor tacksamhet för mina vänner ikväll! Tack för att ni kom och för att ni finns i mitt liv!

Stefan jobbade när tjejerna var här, eftersom det var församlingsledarträff. Seth fick vara hos Zara och det var både han och jag glada för =) Han älskar att bygga med den bilbanan som Amadeus har och han ville visst inte alls åka hem =)

Idag var det Söndagskul i kyrkan och Stefan tog lite kort. Den barnkören som Seth är med i skulle sjunga, men bara två vågade gå upp, Seth och Matilda. Lite senare kom även två grabbar till upp och var med en liten stund och sedan gick de ner när de tröttnade =) Visst är det underbart med barn!!!


Matilda och Seth fick varsin mick, eftersom det bara var de två. Oj, vad söta de var. Ingen av dem sjöng, men de stod där med mickarna. Oh, vad underbara barnen är!!!

Det enda som inte varit bra idag är att det kommit ca 1 dm snö idag =( Synd, eftersom så mycket snö försvann igår.

Imorgon ska Stefan och jag åka till Falun till specialistmödravården. Hoppas allt går bra!
Nu ska jag sova! God natt och hoppas din vecka blir bra.

Kramar

Happy birthday to me...

...och till mamma!!!
Ja, idag för 32 år sedan fick mamma mig i födelsedagspresent! =) Vi brukar alltid försöka fira tillsammans, men i år gick inte det. Synd, men det är ju så det är ibland.
Jag blev firad av mina killar imorse. (Nu kommer jag bjuda på mig själv och visa bilder... Jag ser hemsk ut, påsar under ögonen, trött och jag har gått upp massor i vikt...men det är såhär jag ser ut nu för tiden, när jag inte mår så bra. Känsliga läsare varnas hi hi =))
Seth hade köpt tre presenter till mig. Ett påskägg med godis i (han hade valt ut vilka godisar han själv skulle få hi hi), en blå groda, som är en spargris och en liten ängel.Av Stefan fick jag en Råsaftcentrifug =) Jag hade önskat mig en jospress, men här i stan finns ju inte så många affärer så det han hittade var en rejäl josgörare. Hur bra som helst!!!! Dessutom fick jag 12!!!! kg frukt så nu gör vi jos och det är såååååååååååååååååå gott!!!


Mmmmmm jos!

Idag har vi underbart väder här!!! I solen är det typ 15 grader och snön bara rinner iväg! Underbart. Förra året såg det ut såhär:

Barmark... 2009
 
I år ser det ut såhär:

Snö och snö, men ser ni vad den har sjunkit undan!!??
Titta vilken skillnad det är: Detta kort tog jag 26 februari... 


Ja, så har åter ett år gått... Jag har nu nått den hedervärda åldern av 32 år! Mamma fyllde 60 år förra året och det var en härlig helg! Det är så roligt när hela familjen träffas! Jag satt just och läste mitt inlägg från förra året och blev så glad för vi hade verkligen en härlig helg!

Nu är Seth och Stefan och firar Simon, som kommit hem till Avesta och firar sin födelsedag som var för ca en vecka sedan. Seth fick följa med för idag har han ingen feber! Hurra!!! Jag tittar på skidor och dricker en nypressad apelsin och grapejos, eftersom jag inte orkade följa med. Jag har en bra och solig dag idag!!!


Ilsken och vres

Idag har jag för första gången blivit riktigt arg på våra katter. Jag tog mig ut på vår trappa och tänkte göra iordning lite nu inför påsk och inför att jag fyller år imorgon. Ris, fjädrar och lite små pryttlar som är påskiga ska få stå på trappen. Såhär blev det:

Fjädrar i lite ris. (Det blöta på trappen är inte katterna som kissat utan jag som sköljde av pallen lite...


Som ni ser är katterna med... (Bilderna blir inte så bra... önskar jag hade en kamera som gjorde lite suddigt runtomkring och bara zomade in på grejerna som ska vara med på kortet =))

När Stefan kom hem låg hela riset utspritt på garageuppfarten. Katterna vägrade lämna det ifred. Jag blev så besviken för jag tyckte det såg så fint ut. Nu har jag tagit bort fjädrarna och hoppas riset iaf får vara ifred.
De har även rivit ut jord ur blommorna och rivit ner massor av grejer och jag har ju äntligen städat alla rum på övervåningen nu (ett rum per dag). De har även varit ivägen vart jag än varit idag, även i sängen, eftersom Gandalf alltid ska gå PÅ datorn som jag spelar spel och kollar på. Så därför har jag blivit "ilsken och vres" på dem idag. (Pappa sa alltid att jag var ilsken och vres när jag blev arg när jag var liten. Ha ha)


Vårt köksbord. Den vas, som står närmast är en liten märklig vas jag fick av mamma i födelsedagspresent förra året. Det är sex bollar som sitter ihop och där får plats en liten blomma i varje boll. Jättemysig grej! Mamma har en likadan och har lagt ut en närbild på sin på sin blogg. Gå gärna in och kolla där.

Idag när Seth kom hem tyckte jag han var ovanligt trött och lite gnällig. Hans panna var varm och händerna kalla, så vi tog tempen och den visade på 38.5... Stackarn. Han har redan varit rejält sjuk en gång i månaden detta år och det verkar bli en tredje gång nu. Hoppas det går över snabbt!

Imorgon fyller jag år! Jag tycker det är superroligt!!! Hoppas aldrig jag slutar älska födelsedagarna. Jag tjatar om det, men jag tycker det är så roligt att fira allt som går att firas. Önskar att man hade Babyshowers här i Sverige också, som man har i USA... =) Men i alla fall, imorgon ska jag fira min födelsedag med pojkarna i mitt liv! Vi kommer inte göra något särskilt utan äta tacos och eventuellt hyra en film till kvällen. På söndag kommer "tjejerna" hit och fikar lite med mig. Jag brukar vilja bjuda hela familjerna, men det blir så många när alla kommer, vilket jag normalt sett älskar, men nu när det är som det är, får bara "tjejerna" komma. Ska bli sååååååååå roligt!!!

Hoppas du får en härlig helg!!!
Kramar från en som fortfarande är 31 år, i knappt ett dygn till. =)


v 13

Vecka 13

"Barnet är färdigformat

Alla ditt barns organ, ben, nerver och muskler har bildats. Nu gäller det bara att allt ska mogna och börja fungera tillsammans. Det är det som händer just nu: ditt barn spänner och utvecklar muskler och leder för fullt. Skelettet består fortfarande av brosk som långsamt blir till ben allteftersom brosket hårdnar.

Även om barnet inte kan svettas inne i livmodern är svettkörtlarna fullt utvecklade.

Barnet rör på bröstet nu precis som om det andades. Det övar, och kommer att fortsätta med det tills det föds."

Källa: Libro.seVisst är det häftigt!!!
För mig är det svårt att förstå att man kan tro att vi är skapade av slumpen. När man läser om barnets utveckling i magen är det för mig tydligt att Gud finns och att varje barn är ett under. Skulle allt detta kunna hända om Gud inte finns!? Jag vet ju förstås att alla inte håller med mig i detta, men för mig är det tydligt =)

På samma hemsida står det om mamman att man ofta börjat må bättre nu och att man kan bli sugen på olika maträtter, har svårt för vissa lukter och har lätt för ytterligheter i känslolivet.
Jag mår fortfarande väldigt illa och har svårt att vara uppe längre stunder. Har hittat flera på familjeliv.se som har det liknande som jag, så det verkar ju inte vara så ovanligt. Ändå känns det ibland som att jag blir ifrågasatt och måste försvara att jag mår så dåligt...
När det gäller kravings, så har jag inte så mycket. Är sugen på jordnötter och bananer ibland och jag dricker gärna typ lingondricka eller svartvinbärsdricka. Jag kan absolut inte äta kött. Jag klarar inte av lukten av vitlök och jag mår illa varje gång jag öppnar kylskåpet (märkligt)... När det gäller mitt känsloliv så har jag aldrig varit "pmsig" eller vad man ska säga. Jag har inte brusat upp och tappat humöret något än så länge. Däremot gör illamåendet att jag inte har samma tålamod med Seth som jag brukar ha, men det är ju inte så konstigt. Jag känner mig ledsen ibland, men det är ju pga att jag mår så dåligt och inte orkar och kan göra det jag brukar, så det är ju inte heller så konstigt. När jag var gravid med Seth var jag som vanligt i mitt humör, förutom en kväll när jag var oförklarligt arg och jag sa då till Stefan att jag bara var arg, utan anledning. Då killade han mig på ryggen och då rann ilskan av mig =) Smart man!

Nä, nu ska jag nog kolla på en film. Hoppas du får en bra dag!


Vackert

De flesta av våra blommor går till de sällare jaktmarkerna förr eller senare hos oss och då oftare "förr" än "senare". Oj, vilken konstig mening, men ni förstår nog vad jag menar. Därför blev jag så glad idag när jag hittade en blomma på en av växterna jag har.


Visst är den vacker?


Snön i bakgrunden smälter undan mer och mer.

Har även idag haft sällskap av dessa två pösmunkar =)


Frodo


Gandalf.

Kom ihåg att du är värdefull, som den du är!!!
Kram

Ser jag så ung ut...

...eller ser Stefan väldigt gammal ut..?

Har glömt att berätta att häromdagen kom det förbi ett par Jehovas vittnen och när jag öppnade räckte damen fram en broschyr och sa att hon tidigare har pratat med... MIN PAPPA, som är pastor i pingstförsamlingen och att de nu skulle ha ett seminarium om att de tror på Jesus också (kan inte deras teologi så bra gällande detta och jag frågade inte vidare, eftersom jag inte orkade).

Ha ha, jag är 32 år (på lördag) och Stefan är 34 år... Aldrig har någon förut trott att jag är hans dotter, ha ha.


Far och dotter...????

En vanlig dag

Har verkligen inte så mycket att säga nu när mina dagar ser precis likadana ut. Jag vaknar, får frukost på sängen, går ner och lägger mig på en madrass i källaren äter, läser, kollar dator, kollar TV osv. Sedan går jag uppför trappan och lägger mig i sängen och sover. Ja, ungefär så ser mina dagar ut... Jag försöker dock göra lite annat också. Idag har jag faktiskt städat sovrummet =)
Jag fyller år på lördag (delar födelsedag med min mamma) och då har jag tänkt att några tjejkompisar ska komma hit. Jag orkar ju inte med något stort firande med alla barn och så, även om det är det jag älskar. Jag älskar ju att fira allt som går att fira och göra det med många! Men, som sagt, i år orkar jag inte det.
Vårt hus ser katastrofalt ut... Stefan kämpar på med jobb, Seth, fixa med bilarna, snön utomhus, diskmaskinen som gick sönder, laga mat och diska osv och städa så gott han hinner. Jag fattar inte hur alla ensamstående föräldrar fixar allt detta själva plus hålla fint inne. Jag beundrar min man som fixar allt han gör, för hans jobb tar mycket tid, han jobbar ju aldrig 7-16... Dessutom har han diskbråck och ständig värk och ändå klagar han inte. Helt ofattbart!!!
Men nu tillbaka till städning och födelsedag... Jag har bestämt mig för att ta ett rum om dagen så att det blir fint och fräscht här hemma till på lördag. Så idag har jag städat sovrummet noggrannt. Jag tog det när jag orkade. Det får vara så nu, att städningen av ett rum kan ta en hel dag. Annars är jag alltid väldigt effektiv och brukar kunna städa hela huset på ett par timmar, men jag får acceptera att det är såhär nu. Så imorgon blir det ett av de andra rummen som kommer bli rent och fint =)

Seth och Stefan har varit hemma idag, eftersom det är måndag. De var flera timmar på badhuset och hade det mysigt! När Stefan var tvungen att åka på ett möte låg Seth bredvid mig och tittade på "Händige Manny".
Som vanligt hade vi sällskap av någon av katterna. De kommer alltid och kurar ihop sig hos Seth när han är med.


Hoppas du får en fin vecka!!!

Kravings och kalas

Oj, jag har börjat få "kravings", alltså blivit sugen på olika saker, som gravida brukar få. Med Seth hade jag inte alls det. Det enda lustiga under den graviditeten var att jag helt plötsligt började gilla vattenmelon, vilket jag aldrig har gjort innan eller efter. Jag har ju mått så illa nu så jag har inte varit sugen på något utan har fått tvinga i mig skorpor, knäckebröd, potatis osv, eftersom jag måste äta hela tiden för att inte kräkas. Nu har jag däremot börjat bli jättesugen på jordnötter!!! Häromdagen blev jag jättesugen på kebabtallrik. Jag brukar aldrig kunna äta mycket av köttet på en kebabtallrik, men häromdagen gick det jättebra! Jag åt nog hälften av köttet och all sås och all pomme... Brukar jag aldrig göra annars. Vad lustigt det är!

Jag går fortfarande på moln, för jag mår bättre. Jag mår fortfarande väldigt illa och måste ligga ner mesta av tiden, men jag känner mig inte så "tung" och jag orkar finnas och vara glad. HÄRLIGT!!!! Tänk, när man mått riktigt riktigt dåligt under en lång tid, så gläds man verkligen åt det lilla. Idag orkade jag vara uppe och vattna blommorna, vilket jag inte gjort på flera veckor och jag är lycklig för att jag kunde göra det idag!

Just nu ligger jag och tittar på skidskytte. Stefan åkte till kyrkan tidigt imorse, eftersom han predikar idag. Ullis och Jonas hämtade Seth och tog med honom till kyrkan och sen ska han följa med dem hem och äta lunch och sen åka på kalas tillsammans med dem. Vi är bjudna hela familjen, men jag orkar inte åka och Stefan ska ha ett vigselsamtal med ett par som han ska viga i sommar och idag var enda dagen de kunde träffas (eftersom paret inte bor här, men är och hälsar på denna helg). Därför får Seth ta med sig paket till Therese, som fyller 29 idag och till William som fyllde 1 häromdagen, och representera vår familj =)

Igår var Stefan tvungen att jobba stor del av dagen, så han skjutsade Seth och mig till Ullis och Jonas och så låg jag i deras soffa och läste och blev servad mat, fika och te och Seth lekte med Lucas och Oliwer.


Björnen Seth och Lucas.


Oliwer hänger med de stora grabbarna.

Jag längtar efter att kunna börja umgås med mina vänner igen. Jag har saknat er!!!
Kramar

Skön dag

Hej igen
Idag har jag faktiskt mått ganska bra på eftermiddagen. Jag var så glad att jag inte mådde kräkilla HELA tiden så jag gick och nynnade på en gammal söndagsskolesång där början är såhär: "Jag är så lycklig och jag är så glad..." Så sjöng jag ju för att jag kände mig så glad att jag mådde lite bättre. Fortsättningen är såhär: "...för jag har bakat? med mormor idag. Jag älskar mormor och hon älskar mig, det vill jag gärna berätta för dig. Jag är så lycklig och jag är så glad, för jag har pratat med Jesus idag. Jag älskar Jesus och han älskar mig, det vill jag gärna berätta för dig." (Det finns fler verser om att man gjort olika saker med mamma, pappa osv...) Vad komiskt det är att man får en låt på hjärnan sådär. Den har jag ju inte sjungit på säkert 24 år och den har ju inget att göra med vad jag gjort idag förutom att jag kände mig lycklig och glad =)

Therese, en kompis här i Avesta, har frågat flera gånger de senaste veckorna om hon ska komma förbi och hålla mig sällskap lite, men jag har inte orkat så jag har sagt nej. Men så idag kände jag att det nog skulle gå och solen sken och det var så fint ute så hon kom förbi och vi tog en kort promenad. Vad skönt det var att komma ut!!! Har ju legat inne i flera veckor. Det var komiskt när jag tog på mig jackan, den gick att knäppa fortfarande, men skärpet fick jag knäppa på yttersta hålet istället för tredje eller fjärde. Magen har verkligen växt!! 


Fin OS mössa jag har va?? Mamma har virkat den och den dök upp på posten idag =) Jag blev så glad!


Visst har vi en härlig vy när man kommer ca 50 meter från vårt hus?


Här är vårt bostadsområde. Vi bor perfekt. Ett lugnt villaområde som ligger precis i slutet av stan så efter husen kommer bara åkrar och lite enstaka hus. Härligt.

När jag la Seth ikväll hoppade naturligtvis Frodo upp hos honom och kurade ihop sig precis vid Seths huvud. Det ser så härligt ut.


När jag hade stängt dörren hörde jag Seth ropa: MAMMA!!! Jag gick in till honom och han sa: "men mamma, du glömde sjunga ängeln och killa mig på jyggen!" Jag brukar nämligen sjunga den här sången: "Nu i ro, slumra in allra kärasten min, låt en ängel ta din hand bort till drömmarnas land..." osv. Och samtidigt brukar jag killa honom på ryggen =) Detta verkar vara en viktig del i läggningen för honom =) Vår älskade pojke!!!

Hoppas du har en skön fredagkväll!!!

Kramar från mig!

Knäppa kort

Ha ha, fick ett mail från vår vän Göran Olsson idag med lite knäppa bilder, eller "lite gamla bilder" som han skrev i mailet.


StefanJag

Ha ha, han är duktig på att "photoshopa" den där Göran.

Ja, det gjorde min dag det där =) Jag fick mig ett gott skratt!

Paket och sällskap

Idag fick både Seth och jag paket på posten =)
Seth fick en sk "åremössa" i sin egen storlek av sin mormor och jag fick en härlig tidningsblaska och lite godis av min härliga, fina svägerska Lovisa!
Jag blev så glad så jag grät =)
Seth vägrade vara med på kort iklädd mössan, så ni får se den fina mössan såhär istället:Jag har legat på en madrass i källaren, som vanligt idag. Det är så mysigt att ha sällskap av katterna:

Mysskruttarna =) Det måste vara skönt att vara katt...

Vår?!

Idag har det verkligen varit vårväder här, som överallt i Sverige =)
Kolla min mammas blogg, där hon visar snödroppar som växer utmed deras husvägg...

Såhär såg det ut mot vår bakgård innan vi for iväg på sportlov i Kisa för en och en halv vecka sedan.


Samma vy idag. Man ser droppar som faller från taket (precis framför lekstugan). Nu ser man även lite av staketet =)


13.2 plusgrader i solen!!!


I söndags bestämde sig Stefan för att grilla korv till sig själv och Seth härhemma. Mysigt!


Jag har följt en blogg ett tag nu om och av en kvinna i 30 årsåldern som drabbades av en aggressiv cancer precis när deras dotter fötts. Idag läste jag att hon tappat medvetandet och troligtvis inte kommer vakna mer... Så otroligt tragiskt! Hon har verkligen varit jättesjuk och kämpat tappert. Jag tänker på hennes familj... På hennes dotter som bara är några år...


När jag läste det fick jag lite dåligt samvete över mitt inlägg igår. Jag klagar för att jag mår illa nu när jag är gravid och jag vet att det går över, jag kommer inte mista livet och jag får något fantastiskt efter denna period av illamående. I och för sig lever man med sig själv och hur man mår och det är jobbigt när man mår dåligt, men ni förstår nog min poäng...

Ta hand om dig!!!
Kramar

Skitdag...

...rent ut sagt.
Oh, jag försöker verkligen att inte bara skriva om hur dåligt jag mår nu, men det är så illa svårt att inte skriva om det, eftersom det tar så stor del av mina krafter. Idag har jag inte ens orkat svara i telefon eller på sms... Det är knappt jag orkar blogga... Jag vet ärligt talat inte hur jag ska stå ut med att må såhär i sex månader till. Det måste börja släppa snart! Jag har varit helt utslagen och illamående i sex veckor nu. Det är så frustrerande för, som idag, har jag inte orkat med Seth. Han är ju hemma på måndagar, eftersom Stefan är ledig då. Stefan har försökt att få Seth att vara med honom, men han vill bara vara där jag är och jag vill helst ligga nerbäddad i ett mörkt rum med täcket över huvudet. Men, det går ju inte när han vill vara med hela tiden.
Det som är positivt är ju att jag vet att jag inte kommer må såhär mer än sex månader till och det är ju en tröstande tanke, men när man är mitt i det så hjälper det tyvärr inte så jättemycket. En annan sak som är roligt är att jag har börjat känna barnet röra sig - inga sparkar eller så utan mer som fjärilar i magen =)

Hoppas jag mår bättre imorgon så att det blir ett mer positivt inlägg.

Vasaloppet & RS-virus

Denna helg, för fyra år sedan, var första gången någonsin som jag såg ett helt Vasalopp. Jag är ju uppvuxen med att gå i kyrkan på söndagar, vilket gjort att man tittat på början av Vasaloppet och sedan gått till kyrkan och eventuellt har man kunnat se målgången, när man kommit hem.
För fyra år sedan var Seth två månader och drabbades av RS-virus, som är ett förkylningsvirus, ofarligt för vuxna och större barn, men farligt för småbarn. På torsdagskvällen lades vi in på USÖ (vi bodde i Örebro då) och låg kvar till måndag morgon. Han fick andas in ventolin, adrenalin och cortison dag som natt. Det som är farligt är att barnet inte kan syresätta blodet. Seth var alldeles blå runt munnen när vi kom in. På söndagen sa sjuksköterskan till oss att "ja, när ni kom in var det ju INTE bra"... Tur att de inte sa det till oss då, för då hade jag nog gått upp i linningen. Stefan och jag var också febriga och förkylda, så vi var isolerade på ett rum och hade tv:n som sällskap och därav kunde vi titta på hela Vasaloppet. Det var faktiskt roligt - just den biten...

Förra året var jag sjuk och kollade också på hela Vasaloppet. Och i år kollar jag också på hela. Det är så roligt. SVT är duktiga på att göra OS sändningar och Vasaloppssändningar. Jag ligger i soffan hos Marcus och Lovisa och tittar tillsammans med brorsan. Lovisa tog med sig alla tre barnen till Söndagsklubben i deras kyrka. Mamma och pappa skjutsade mig och Seth hit till Örebro igår. Tanken var att jag skulle köra själv, men de såg på mig att jag mådde väldigt dåligt och erbjöd sig att åka med mig till Örebro. Så pappa körde mig och Seth och mamma körde deras bil. Tanken är att Seth och jag ska åka från Örebro till Avesta idag och jag hoppas innerligt att det kommer gå bra. Vi längtar ju hem till Stefan, som kom hem igårkväll...

Nä nu ska jag koncentrera mig på vad som händer på TV =)

Kramar


Planering

Jag har funderat en hel del på detta med att "planera" barn. Det är ju så vi säger när vi blir redo att få barn; att vi planerar att få barn. Ibland är barn oplanerade och ibland är de planerade. Men hur mycket kan man egentligen "planera" barn? Jag har naturligtvis fått frågor om detta barn, som är i min mage nu, är planerad eller inte. Det är verkligen inte konstigt att jag får den frågan, med tanke på den artikel vi var med i,i början av året. Jag tar absolut inte illa upp, eftersom de flesta av människorna runt omkring oss vet att jag varit så grymt tveksam till att bli med barn igen, av olika anledningar. Svar på denna fråga är att JA, det var "planerat". Artikeln kom ut ett tag efter att intervjun gjordes och den startade en process i mig, som mynnade ut i att jag ville försöka få barn igen och Stefan har ju länge velat.
Det var en mycket märklig känsla när vi gjorde grav-testet. Jag ville sååå gärna att det skulle vara positivt, samtidigt var jag livrädd, men min önskan att det skulle vara positivt tog över.
Men nu till detta att "planera" barn.
Kan man verligen planera barn? När Stefan och jag bestämde oss för att vi ville ha barn fick vi försöka ganska länge innan Seth blev till. Det här barnet blev till med en gång. Så kan man verkligen planera att få barn? Jag har alltför många vänner som inte kunnat få barn på den "vanliga" vägen och även vänner som fått barn som inte hade tänkt få fler. Man kan ju ha en tanke om hur man vill ha det, men man vet aldrig hur det blir... Ja. detta var lite förvirrade tankar kring hur vi använder orden att "planera barn"...

Imorgon säger Seth och jag ett STORT TACK till mamma och pappa som tagit hand om oss denna vecka och så åker vi till Örebro till brorsan. På söndag - efter Vasaloppet - åker vi sedan hem till vår älskade Stefan, som kommer hem imorgon. Oh, vad jag längtar.

Såhär ser det ut på morgnarna när man är hemma hos mormor och morfar.

Fika på sängen..


Leka med rymdlegot..Grattis morfar 87 år!!

Idag fyller min morfar 87 bast! Dä ni, som vi säger här i Östergötland. Han och mormor fick en webkamera i gemensam födelsedagspresent av oss barnbarn. Så nu ikväll har jag skypat med mormor 83 (snart 84) och morfar 87 =) Hur coola är de då!!??

Imorse for jag in till Linköping och Frejas barnmorskemottagning och fick akupunktur mot illamåendet. När jag åkte hem till mamma och pappa igen grät jag av tacksamhet. Jag mår fortfarande illa, men inte alls på samma sätt. Jag har orkat vara uppe någon timma ibland idag och jag har inte mått kräkilla HELA tiden. Oh, så glad jag är!!! Hon som satte akupunkturen frågade efteråt hur jag mådde och jag berättade att jag tyckte det var bättre och ett mer "normalt" illamående och det kan jag stå ut med. "Det är inte mycket du begär i livet", sa hon då och jag skrattade och sa att det är det inte, när man äntligen orkar finnas. Ikväll pratade mamma och jag om våra katter där hemma och jag funderade på hur de har det nu när inte vi är hemma. Mammas kommentar på det var: tänk, idag orkar du tänka på det. Och det är helt sant, jag har inte ens orkat oroa mig eller tänka på de små liven.
Ni som bor i närheten av Linköping och är gravida eller har spädisar: Vänd er till Freja barnmorskemottagning! Hur trevligt bemötande och hur fint som helst!!!

Min syster har varit här med sina två barn idag. Så Seth, Albin och Hanna har lekt galet mycket idag. Roligt för barnen och roligt för oss =)


Buspojkarna Seth och Albin...


Hanna smilar upp sig för kameran =)

Önskar er en skön kväll kära vänner!!!


I gotta feeling

Jag tror att många av er redan har sett denna film... men den är så härlig! Dels är sången jättebra och sen så tycker jag det är så roligt och proffsigt upplagt. I början står en "galen" tjej och dansar och är med i musiken. Alla andra står helt still. Det är lätt att i början tänka "vad är det för tjej? Vad pinsamt..." osv. Vad lätt det är att ha fördomar. Sedan börjar fler och fler dansa och man förstår att det är regisserat så. Häftig känsla när 10 000 personer dansar samtidigt!!!

Titta, lyssna och njut =)


Bilder

Tänkte visa lite bilder idag. Igår regnade det och sedan snöade det och idag har solen lyst härligt och det har varit 3-4 minusgrader. Härlig dag med andra ord. Mamma och Seth har varit ute och åkt spark och lekt i snön =)
Här kommer bilder som mamma tagit från gårdagen och dagen idag.


Seth leker med lego.


En illamående Mia, blek, finnig, glåmig och slut... Ser ni hur jag strålar??? Hi hi.


Seth hjälper morfar att skotta snö.


Seth hjälper till att skotta snö hos min mormor och morfar.


Idag nere i Kisa högt upp på en snöhög =)


Ute på sparktur.


Man kan åka spark på olika sätt =)


En del snö...


Sportlov, som det ska vara!

Det blev en hel del bilder idag, men visst är det härliga vinterbilder?!

Kramar till dig från mig!

Akupunktur

Jag fick ju akupunktur i öronen i torsdags på MVC och det hjälpte jättemycket mot illamåendet. Nu har jag tappat de små "pluttarna" som satt i öronen och illamåendet är tillbaka i full kraft. Jag ringde till MVC här i Kisa, men de ger inte akupunktur här och det verkar inte finnas i närheten heller på "vanliga " mödravårdscentraler. Men jag har hittat en privat inne i Linköping som gör och jag ska ringa dem imorgon på deras telefontid. Jag kommer sitta beredd kl 9:00 med telefonen i högsta hugg =) Akupunkturen tog inte bort allt illamående, men det hjälpte verkligen så att jag kunde sitta uppe små stunder och orkade finnas, om man säger så.

Idag har jag legat i soffan hos mamma och pappa och läst ännu en bok av Norah Roberts "Skuggor och ljus". Mamma och Seth har byggt med lego, varit ute och gått i snön ett par gånger, pärlat osv osv. Seth är helt fantastisk. Han kommer in och pratar lite med mig ibland och kramar mig och pussar mig, sitter vid soffbordet och spelar Bollibompaspel på datorn. Han tjatar ingenting på mig. Han förstår att jag mår dåligt. Det är helt fantastiskt tycker jag samtidigt som jag får så otroligt dåligt samvete. Han är fyra år och ska inte behöva ta hänsyn till hur jag mår. Samtidigt gör det mig stolt att han kan visa empati och kan förstå att det är en speciell situation just nu. (Vi har ju fått höra mer än en gång att ensambarn är otroligt odrägliga och bortskämda och detta stämmer verkligen inte in på Seth!!)
Nu har han varit med mamma och pappa ute hos min mormor och morfar och skottat snö där. Det snöar ju liksom här igen =) Han var med mamma och pappa hela tiden och hjälpte dem. Han är så lillgammal och duktig =).

Här är två små filurer som både Seth och jag saknar nu när vi är här:


Ha ha, naturligtvis saknar vi även Stefan jättemycket, men jag hade ingen bra bild på honom här i datorn =)

Imorgon ska mamma gå och låna lite mer Norah Roberts böcker till mig så jag har att läsa när jag ligger här =)
Hoppas ni får en skön kväll!!!

Kramar


RSS 2.0