Hur gick det nu då?

Jag förstår att du varit såååå spänd och längtat att få veta hur allt gått idag ;) hihi.
 
Jo, först vill jag tacka för alla påhejningar och alla som önskat oss lycka till!
Det har gått bra. Tess har inte ätit mycket, men lite gröt har Stefan fått i henne förmiddag och eftermiddag. De kom till mig vid lunch, men hon var inte särskilt intresserad av att äta då, så jättehungrig var hon väl inte. Det har gått bra med sovning och allt sånt också. 
Det var fantastiskt mysigt att va på jobbet och få besök av Stefan och Tess. (Jag saknade henne galet de timmar jag var ifrån henne). 
Både Stefan och Tess var nöjda när jag kom hem och Seth var störtglad, för han vann över Stefan på Skip-Bo flera gånger under eftermiddagen :).
 
Hur gick det för mig då?
Jo, sååå bra! Det var jättekul att komma tillbaka. Jag gillar mitt jobb och mina arbetskamrater. Men lite förvirrad var jag allt med koder och datasystemet. Tur att jag kunde få hjälp :). Men när jag hade samtal, så var det som jag satt där i stolen igår. Jag tycker det är suveränt att jag får göra såhär att jag jobbar en dag i veckan. 
 
Jag kom hem och vände idag. Tess och jag åkte iväg på musikråd (för kyrkan) nästan direkt och kom hem nu, strax före 21. Så nu är jag trött och är dessutom förkyld. Hoppas natten blir bra! 
 
Än en gång: Tack för allt stöd!! 
 
 
 
Kram
 

Imorgon - back to business

Imorgon börjar jag jobba... 
Tess äter fortfarande inte från flaska och inte särskilt mycket gröt eller mat heller. 
Wish us (Stefan och Tess) luck. (Jo, och mig lite också, för jag är den som är nervös. Stefan är kolugn...) 
I övrigt känns det roligt att börja jobba lite!! Vilken lyx att kunna jobba en dag i veckan. Jag tror faktiskt att jag kommer uppskatta både jobbet och "ledigheten" mer nu. 
 
Be för de här imorrn, du som ber :) (och lite för mig med, som är den nervösa i detta).
 
Ha det så gott min vän!! Imorrn blir det rapport om hur dagen förlöpte. 
Kram kram 
 

Idrott

Ikväll har vi haft en sån där mysig familjekväll! Så välbehövligt! (Vilket konstigt ord egentligen). 


Spel och mys med grabbarna. 

Innan Tess somnade myste Seth och hon, som vanligt...😊Seth har ju varit sjuk hela veckan (utom i måndags), men var helt feberfri igår. Han hostar och är förkyld fortfarande. Men idag började friidrotten och det kändes viktigt att va med idag när de delades in i grupperna och det var första gången. Så vi tog en promenad till Tybblelundshallen (Stefan var borta och hade bilen med sig) och så fick Seth uppmaningen att ta det lugnt och mest sitta och titta på... Hur det gick? Haha sisådär... Han hade svårt att låta bli att va med för han hade så roligt! 

Full fart.

Det kommer bli kul det här!! 

På tal om idrott... Idag sprang min bror Lidingöloppet. Han har nu gjort klassikern i år! Vasan, Vätternrundan, Vansbro och så Lidingö. Bra gjort!! Jag är även en stolt lillasyster 😉. 

Nä, nu ska jag läsa för en trött Stefan sover redan och barnen snusar så gott i sina sängar. Så dags för lite egentid 😊.

Kram kram 

Stolt

Hej där ute i fredagsmyssverige. 
Hur är det? 
Här är det rätt så lugnt nu. Barnen ligger i sina sängar - än så länge - och jag ska läsa lite. Jag har inte läst sedan jag var gravid, tror jag. Men jag slukade ju böcker under graviditeten så jag har nog fyllt ett års kvot, men jag älskar ju att läsa så jag ska ta mig tid och ork att göra det lite på kvällarna nu. 
 
Idag har jag tänkt en hel del på att jag är stolt! 
 
Jag är grymt stolt över Stefan. Han är en fantastisk man, pappa och pastor. Att vara pastor ÄR verkligen inte alltid lätt (inget yrke är lätt hela tiden, men nu lever ju jag med en pastor, så det är det yrket och mitt eget som jag ser hur verkligheten är på ett nära sätt). Men han är grymt bra!! Och jag säger det med stolthet. 
 
Jag är grymt stolt över mina barn! De är fantastiska på alla sätt. Tess har jag ju inte hunnit känna så länge än, men hon är så go. Ibland blir jag trött, särkskilt när hon inte tar flaska och mat ;), men det måste man få vara. Seth är en otrolig kille. Han får sina utbrott och trotsanfall då och då, men då känns han bara som en normal kille. Han är - på riktigt - den finaste storebror man kan önska sig och den finaste killen man kan önska sig.
 
Jag är grymt stolt över mig själv, som får ihop livet med två barn, en man som är borta mycket, som fixar att hålla ihop hemmet på ett godkänt sätt och ändå känna att jag faktiskt orkar detta utan att vara helt slut när kvällen kommer. (Vissa dagar är jag naturligtvis väldigt trött, men det får man va!) Jag orkar ändå känna att jag är jag och inte bara en mjölkmaskin, fru och mamma. 
 
Jag är stolt över Stefan och mig, som gått igenom och går igenom svåra grejer, men gör det tillsammans och håller ihop i vått och torrt. Vi stöttar och bär varandra genom livet. Jag är stolt över att vi kan hitta glädje tillsammans och skratta tillsammans även de dagar då man helst vill lägga sig ner under ett täcke och inte resa sig på ett par dagar. 
 
Detta låter kanske allt annat än ödmjukt, men vet du... Jag har jobbat mycket på att komma hit, att kunna känna såhär och ändå förstå och veta att det har inte att göra med att man inte är ödmjuk bara för att man är stolt över vad man har och åstadkommer. (Lång och konstig mening... hoppas du förstår vad jag menar). Ibland kan jag känna att jag är en dålig fru och mamma, men tänk vad viktigt då att också känna att man faktiskt även är en bra och fantastisk fru och mamma :)
 
Japp, det var mina fredagsfunderingar denna vecka ;)
 
 
Seth har varit feberfri idag, men fortfarande förkyld och trött, så vi har softat hela dagen idag med. Men imorgon orkar han förhoppningsvis lite mer. Stefan är iväg hela dagen, men kvällen har vi tillsammans, så det känns bra. Vi får se vad vi hittar på. 
Nu önskar jag dig en amazing helg!!
Kramar
 
 

Napp

Idag hittade jag en ny sorts napp på Apoteket. Vår tösabit vägrar ju även napp, inte bara flaska... 
Jag vill gärna att hon tar napp. 
Varför? 

Jo,
- det vore skönt att hon får tröst från något annat än mina mjölkmadkiner
- när hon blir äldre och t ex slår sig, så tröstar napp bra
- när hon vaknar på natten kanske hon kan somna om när hon får en napp att suga på

Ja, det finns många anledningar - fler än de jag skrivit...

Nu är det så att idag har hon tagit denna nya napp. (Ett litet litet hurra för det, men dock inte för stort då vi inte vet hur det går imorgon 😉 Jag har blivit vis av erfarenheten...)

Såhär ser den ut iaf:
Hihi otroligt ful, men funktionell. 

Nu önskar jag dig god natt!! 

Trött sjukstuga idag.

Halloj. 
 
Seth är något liiiite piggare idag, men har fortsatt ha feber kring graderna 39. Trots det har han varit ganska pigg ikväll. Gott det! Han har även svarat bättre på alvedon och det är ju skönt. 
Så även denna dag har spenderats i soffan. 
 
Kalaha har vi spelat mååååånga gånger nu. Han vinner oftast. 
 
Jag är så förfärligt trött idag. Var länge sedan jag var såhär trött, men det beror nog på Seths feberyra de två senaste nätterna. Så nu blir det en kopp te och sedan sängen. 
 
Hoppas du har det bra i det du gör och är i! 
Kram

Sjukstuga

Som du kanske minns så vaknade Seth igår och grät, när jag satt här och skrev. Han grät i sömnen, så vi fick väcka honom och då hade han jättehög feber. Den har hållit i sig under dagen. Den sjunker något när han får en alvedon, men inte jättemycket och så skjuter den i höjden igen efter någon timma. Stackarn. Fram till förra hösten har han alltid varit sjuk ofta, med feber, förkylningar, falsk krupp osv osv. Men nu under ett år har det varit rätt så lugnt. Jätteskönt faktiskt!! Det är dessutom skönt att slippa vabba och ringa jobbet och säga att man inte kan komma.
 
Stefan fick åka iväg till sitt jobb alldeles själv, men först stack han och handlade lite alvedon, pepsi (som Seth önskade) och piggelin. Han har idag ätit en avokado, en piggelin och ikväll fick han i sig hela två pannkakor. Yey. 
Under tiden han var och handlade såg det ut såhär inne i vår säng. Gosiga barn. Seth har inte fått ha Tess så mycket idag. Han förstår ju att han inte kan pussa på henne massa, men det är svårt...
 
Tess hittade sig själv i spegeln när vi satt i soffan och höll Seth sällskap under förmiddagen. 
Hej hej. 
 
Seth sov en stund på förmiddagen och det är otroligt ovanligt. Då är han sjuk.
 
Han har ju piggnat till lite varje gång han fått alvedon och en av gångerna passade vi på att spela lite spel.
"Finns i sjön" :)
 
Tess har varit lite lustig idag. Inte alls sovit som hon brukar, varit lite mer gnällig än vanligt och samtidigt varit väldigt pratig, men när hon pratar så låter hon ju som en delfin :) Väldigt roligt faktiskt. 
 
Hon sov iaf en liten stund på eftermiddagen och då kom Frodo och kröp nära henne. Det såg också så härligt ut. 
Varmt, skönt och tryggt. 
Båda katterna har som beskyddarinstinkter mot barnen. Frodo vill gärna ligga nära såhär och om någon av dem gråter kommer Gandalf och tröstar. 
 
Vår ICA butik har hyrfilmer för 10 kr stycket, så nu ska Stefan och jag titta på Iron Man 3. Vi hyr väldigt sällan film, men nu när Seth är sjuk gick jag dit för att hyra till honom och då när det var så sjukt billigt, så fick det bli en till oss också och om jag somnar ifrån så kan vi ju se den färdigt imorgon istället. 
 
Så god natt och ha det så gott från oss!!
 
 
Kram
 
 
 

Tandläkaren

Japp! Idag har Seth varit hos tandläkaren. Han är duktig han. Han tycker det är äckligt med de där grejerna som man måste ha i munnen när de tar kort på tänderna. Det kväljer honom (lika för både mig och Stefan) ändå gör han det som den coola killen han är. Gubben. Nu var inte jag med honom, utan Stefan fick följa med. Men jag fick ett kort skickat till mig:
Bra att få lite uppdateringar när man inte kan vara med själv. :)

Seth ringde efteråt och berättade att det gått bra. Inga hål! (Halleluja). Han fick frågor om läsk, saft, godis osv och vi klarade testet ;). De var nöjda med våra vanor och det känns ju gott. (Läsk dricker vi på fredagar och ev. på lördagen och då tar vi varsin burk - vi delar inte på en flaska, för då blir det så mycket. Godis på lördagar, chips på fredagar och fika någon gång ibland och då oftast på helgen.) Bra föräldrar vi är hihi ;). 
 
Barnen har varit riktigt trötta idag. Och kvällen ikväll har varit lite besvärlig för dem båda - du vet, lite ledsna, ont lite här och där osv. Så skönt att vara båda två hemma då! Jag älskar Stefans lediga måndagar :) 
Tess sov gott när Seth hämtades :). 
 
Seth var så trött efter skolan, så han hängde mest i soffan. Skrutten.
 
Tess höll sällskap, men på sin filt.
 
Trött - inte ledsen. 
 
Frodo var visst också trött. 
 
Vi har fått låna massa kläder från Molly - hur bra som helst!!! En tröja var i storlek 80 och det är ju lite stort än, men Seth tyckte att den skulle passa på honom. Jorosåatte...
Passar ju perfekt! Ha ha. 
 
Tess har, som sagt haft svårt att sova nu ikväll. Men hon var riktigt nöjd med att ligga i soffan såhär och pilla med ett snöre på min toffla. Goa unge!
 
Nu vaknade Seth och är ledsen, så nu säger jag god natt!
Kram

Barnloppis

Imorse drog barnen och jag iväg till Adolfbergsgården för att sälja lite barngrejer. 
Stefan drog iväg för att jobba på och gå på GPt på Friends Arena idag. Kul att han får va med (och tur för det team som får ha honom med - för han är ruggigt bra min man. En riktig organisatör, problemlösare, flexibel och stabil!! Jag är en stolt fru!

Men vi andra stod på loppiset i ett par timmar och fick sålt lite grejer. Skönt. Seth sålde för ca 100kr men de köpte han upp nya saker med. Men bra saker iaf, för det är såna grejer han leker med och som inte bara blir stående. 

Lovisa och jag stod tillsammans (och två sköna brudar till😊). 

Lovisa och Sofi rockade loss:
Goa brudar.

Tess hängde på min mage hela tiden. Nöjd unge hon är alltså. 


Hon testade Mollys tårthatt...

Som Molly själv hade på sig en stund när hon och brorsan kom och hälsade på. (Alva var med hela tiden och sålde grejer.)
😊🎂 

Nu tittar jag på Speedway. Mest för att se om jag ser Steff någonstans i folkhavet. Haha, inte så stor chans,en man vet ju aldrig. 


Nu något helt annat. Jag håller på FBK - grabbarna håller på Leksand (om någon missat det)! Idag vann Leksand (som äntligen kommit upp i elitserien igen) över FBK. Gissa om grabbsen blev glada :) Såhär såg Seth ut när han fick veta det:
"Vi vann mamma, viiiii vaaaaaaann!!"

Sen har vi den här lilla Fialottan, som vägrar äta - nästan. Vi matar med mat och gröt och välling varje dag och har så gjort över en månad. Tar hon det? Nop! Ytterst lite. Hur envis kan man va?? Om en vecka börjar jag jobba på måndagar...!Ojoj, det blir spännande... Eehe... Eller?!
Gröt överallt utom I munnen och ner i magen... Men förfärligt go och söt! 
Nåja. Vi kör på och hoppas det lossnar snart! 

Hur har din dag varit? Vore så roligt att få höra! 
Kram 

Tänder och Lek och Buslandet

God fredagkväll min vän!

Idag hände det som jag trott ska hända länge... Tess första tänder kikade upp! De har spökat ett tag nu, så det är ju skönt. Söta, fina Tesskruttan, som är en nöjd själ, har inte klagat mycket, men krånglat lite med sömnen och så. Hoppas det blir bättre nu.


Seth har en kompis som heter Olle och när han fyllde år önskade han sig en att få leka på Lek och Buslandet med Seth. Så idag tog vi med oss pojkarna dit. 
Det var en pratglad och uppspelt Seth, som hämtade upp en glad Olle på skolan. Först gjorde vi ett stopp på Donken för att fylla på energinivåerna 😉 

Sen var det full fart i flera timmar inne på Lek och Bus 😊 Piratskeppet...


Seth siktar på någon motståndare.


Olle hämtar mer bollar.


Tess sov en stund mitt i oväsendet. 💤


Så dags för Lazerspel...

Tilläggas bör att rött lag (killarnas lag) vann. 👍☺️


Tess väntar på killarna när de spelar...


Olle och Seth på väg uppför vulkanen...


Och så swisch ner igen!

Det var två varma, svettiga, trötta och glada killar vi släppte av vid Vips efter några timmar där.

Nu har det fredagsmysts och barnen sover. 
Så nu önskar jag dej en härlig, lovely helg!! 
Kram! 

Snart 6 mån

Goddag min vän!! 
Hur är det med dej? 

Vi har det bara bra! Det har dock slagit mig att Tess snart är 6 månader och att jag redan varit föräldraledig så länge!! Jag vill verkligen ta vara på denna fantastiska tid då jag får va hemma med båda barnen så mycket. Jag älskar, på riktigt, detta liv! Men allt har sin tid, det är jag medveten om 😊 Jag kommer gilla att jobba också, det vet jag ju. 

Igår hade vi en go dag. Seth och jag spelade Sänka skepp när Tess sov. 


Vi var in till grannens katt Ådi, och kollade till honom då han gjort sig lite illa och de var tvungna att lämna honom ensam en stund. Så mysig och gosig katt!!! På kvällen hade vi hemgrupp! Jag älskar vår hemgrupp!!! 
Tess tog det lugnt när jag förberedde scones och lite annat 😊Hon sitter bra där i soffan. (Naturligtvis lämnar jag henne inte själv där!! 

Idag kom Therese hit en stund! Också väldigt mysigt. Jag blev glad för Tess var i hennes famn länge utan att börja gråta. Toppen!! (Men så är hon ju proffs på barn 😉)


Tess håller på att ändra sina sovvanor på dagen, så nu vet jag inte alls när och hur länge hon vill sova. Nu på em la jag mig iaf och vilade bredvid henne en stund och såhär såg hon ut när hon vaknade:

Så gosig!

Nu kommer snart Stefan hem och vi ska äta innan vi far till kyrkan. Jag ska på körövning och Stefan på ett möte.


Ja, just det! På lördag står Seth och jag (och Tess hänger nog på min mage) på barnloppis. Kl 10-12 på Adolfsbergsgården! Välkomna dit!!!!

Kram 

Mina barn

Mina barn, mitt liv!! Som jag älskar dem!! Här satt de bra när jag lagade mat ☺❤...och idag var dagen då det inte hände...

Japp, idag har hon vägrat flaskan igen. Och jag som tyckte det var toppen med flaskan för hon sov HELA natten utan att vilja ha mat. Hon blev mätt på ersättningen, vilket hon inte blir på min mjölk. Men idag var det totalvägran igen. HUR GÖR MAN!!??Ja ja, vi kämpar vidare. Jag börjar ju jobba om två veckor - på måndagar - varken hon äter eller inte... Hoppas det lossnar innan dess. Jag och Alexandra fick iaf ett par timmar på Fröken Brogrens och det var både roligt, gott och skönt... 
När Seth kom hem från skolan bänkade han sig framför datorn tillsammans med Stefan och tittade på bärgningen av Costa Concordia. Spännande. Han kom med rapporter till mig då och då hihi. 


Jag har någon typ av störning. För det är jätteofta jag börjar nynna på sånger när jag hör vissa ord. Som t ex när man pratar om bärgning, då börjar jag sjunga på denna gamla: "Bärga skörden in, bärga skörden in..." Pratar man om att en flagga är i topp så sjunger jag: "Uti mitt hjärtas borg, står glädjens flagg i topp..." Säger någon "Hallo", så börjar jag sjunga: "Hallo, is it me you looking for". Ja du fattar grejen. Knäppt. 

På eftermiddagen kom Oscar, Elina och deras Alma på middag. Nu glömde jag ju ta kort, min nöt! Vi känner Oscar från vår tid i Alingsås och nu bor han och hans familj här i Örebro. Jättekul!! 

Tess fick testa Seths peruk: 
Ha ha, Skruttfia. 

Seth håller hov. 

Jag sammanfattar en bra dag tack vare vänner och familj!!!
Hoppas du haft en bra måndag!
Kramar

Idag var dagen då det hände...

Japp, sedeladu, idag tog Tess flaska!!
 
 
På riktigt!!!
 
 
Helt plötsligt efter att ha försökt och försökt och försökt i nästan en och en halv månad, så tog hon flaskan och åt. Flera har sagt att deras barn gjort just så. Vägrat och sen helt plötsligt tagit den, så vi har hoppats och hoppats och nu hände det alltså. 

Varför vill vi då att hon ska ta flaska? Jo, dels för att jag ska börja jobba 30/9 - bara måndagar, men dessa måndagar måste hon ju äta av det Stefan har att erbjuda. Hon har ju börjat äta lite gröt och smakportioner, men det känns ju inte som att det räcker en hel dag. Sen verkar hon inte längre bli mätt när hon äter av mig. Och så är det gott för Stefan att även kunna vara med att ge mat och vi kan hjälpas åt och jag och Seth kan göra något tillsammans - bara han och jag!!
Vi hade redan bestämt att jag ska vara borta i morgon förmiddag för att Stefan och Tess ska vara själva så hon lättare tar flaska. Vi fick tipset att Stefan och Tess ska ha egentid ett par timmar innan hon blir hungrig, så hon "måste" ta flaskan när inte jag finns med och vi kör den planen ändå, trots att hon verkar ta flaska hur som hur nu. Jag ser ju fram mot lite egentid med en go vän imorrn. ;)

Dessutom somnade hon själv i sin säng ikväll, utan att hon var ledsen. En riktig höjdarkväll vad gäller Tess alltså :)
 
Vi har haft en jättego dag idag. I september har vi mötena kl 16 istället för klockan 11 i kyrkan och det är en höjdare.
 
Det är bla skönt med lugna morgnar! Steff gjorde god lyxfrukost till oss:
Amerikanska pannkakor!
 
Mysmorgon. Mina älskade killar!!
 
Stefan och Seth åkte och handlade för idag var det Seths tur att bestämma mat och laga den. Han valde Chili con Carne. Oh, det gillar inte jag... eller jag gillar allt utom bönorna. Men Seth får bestämma när han ska laga maten. 
Och vet du, det blev jättegott!!! Vi åt med god aptit allihopa. Vi hade vitlöksbröd till och det var en höjdare måste jag säga. 
 
När de lagade mat tittade jag och Tess på Babblarna. Hon gillar det! Det är färgglatt, bra medryckande musik och så enkla figurer. Kul. Hon sitter liksom och hoppar och pratar när hon tittar på det. 
 
Vi hann även få upp våra nya tavlor och en klocka, som Stina levererade från Karlskrona i fredags. Vi är jättenöjda. Egentligen skulle vi vilja ha lite mer färg i vardagsrumme, men jag tänker mig att man kan ha en matta i någon färg, gärna rött. Men eftersom vi inte kan lita på Frodo till 100% (hon kissar inne ibland) så har vi valt att inte köpa någon dyr matta än. Den mattan vi lagt dit är vi inte lika rädda om, så vi testar ett tag. 
 
Det blev genast mer ombonat och känns trevligare på något sätt. 
 
Klockan är nog ca en meter i diameter - kanske något mer. Vi föll för den och tavlorna direkt när vi såg dem i en mysig affär i Karlskrona i somras. Tur vi är lika där, Stefan och jag, för jag tror att många inte skulle gilla just denna stil i sina vardagsrum, men för oss är det perfekt. Vi är som vi är :). 
 
Hoppas du haft en härlig helg!! Det önskar jag dig verkligen!
Kramar

Vår lördag

Helluuuu kära vän! 
 
I förmiddags/morse åkte vi ut till Mosås och Stefan tog vår husvagn till ett ställe där vi kommer förvara den när vi inte använder den. Jag och barnen stannade kvar hos Marcus och barnen. Lovisa pluggade inför sitt prov på måndag. 
 
Hugo och Seth spelade Wii.
 
Tess sov en stund.
 
Molly underhöll mig :)
 
Molly såg hur Alva gjorde för att busa med Tess och så gjorde hon ungefär på samma sätt...
Så rolig min!!!
 
Tyvärr blev det ingen bild på Alva. Ytterst slarvigt av mig.
 
När Stefan var klar med husvagnen skjutsade jag och Tess honom till Sannahed och motorstadion där. För där var det Speedway och Alexander körde (som Stefan jobbar en del med). 
Efter lunchen åkte jag och barnen dit också för att kolla på matchen. Alltid lika roligt och det är allt en speciell känsla när man känner lukten (som egentligen är rätt så illa) av alla motorer. Jag gillar´t. :D
 
Alexander.
 
Seth tycker alltid det är lika roligt :). 
 
Tess var på sin första Speedwaymatch och hon var nöjd hon också. 
 
(Jag förstår inte varför en del bilder blir åt fel håll, sorry för det! I telefonen är de åt rätt håll, men i datorn är det åt fel håll. Märkligt!) 
 
La familia, minus Stefan, som var i depån. 
Seth satt så nära depån han kunde en stund och åt sin hamburgare. Älskade onge!!
 
Det gick bra att sova även i oväsendet :). 
 
Najz... haha, jag ser så hysterisk ut. 
 
Tess i depån. (Efter matchen förstås). 
 
I eftermiddag har jag bakat en del och så har vi mest tagit det lugnt. Skönt! Tess har haft en sån där kräkafton så nu går tvättmaskinen för fullt, men eftersom vi bor i lgh får vi nog fortsätta tvätta imorgon. (Täcken och lakan och sånt). 
 
Jag hoppas du haft en god lördag!
Kramar

Fredag

Tjaba tjena hallå.

Ja, nu sitter vi här Seth och jag, moffar chips, dricker cola och kollar Fångarna på fortet. Sämre kan man ha det 😊 

Tess sover sen läääänge. Så trött hon var när vi kom hem från VIPS. Hon brukar ju sova vid den tid som vi kommer hem. 

Imorse fick hon ha på sig en tjocktröja för första gången denna höst. Den tröjan hade jag när jag var liten och Seth hade den oxå när han var liten. Kul.När vi lämnat av Seth på skolan for vi hem igen och inväntade Stina och Angelique. Jag min glömska själ glömde ta kort på dem... Stina hade med lite grejer som vi köpte i Karlskrona i somras, men inte hade plats för i bilen 😉 Jag visar dem sedan när de är uppe på väggen. 

Det var iaf riktigt roligt att ses, som alltid!!! Älskar Olssons! Så är det!!! 😚 

Hon har fått bra balans, lillskruttan. 


Full koncentration 😊

När vi hämtat Seth stannade vi till på affären och Tess gjorde premiär i kundvagn. Vi fick hålla lite i henne så hon inte for åt sidorna. 
Hemma myste vi i soffan alla fyra. Såna stunder uppskattar jag så mycket! Barnen var glada och nöjda, Stefan och jag hade kaffe och satt och pratade. Love it! 


Mina fina barn!Nu önskar jag dej en god natt och en fin helg!!

Kram 


Bilder, som vanligt

God kväll! 
 
Ikväll är boysen på fotboll på Behrn Arena. Så jag sitter här själv med datorn i knät och skriver till dig. Tess sover sedan en halvtimma i sin säng. 
Jag sa ju aldrig igår att jag och Tess hälsade på dessa härliga människor på förmiddagen:
De bor ju grannar med min bror nu i ett jättefint hus. Härligt.
När jag åkte från dem hoppade jag in till Lovisa en sväng, eftersom hon satt hemma och pluggade för att bli auktoriserad. (Jag tror det heter så iaf. Hon är ju teckenspråkstolk och har jobbat som det i många år, men ska nu auktoriseras...)
 
Hemma igen såg det ut såhär:
 
 
 
Nu sjunger vi ihop hörru! (Seth håller i en leksaksmickrofon). 
 
Idag har det varit lite olika möten med människor och Seth har haft en kompis med hem, så dagen har gått i ett, känns det som. Men det är bara roligt!! 
 
Karro tipsade om Babblarna igår. Vi tittade på det på Youtube och det gillade Tess. Hon var koncentrerad och hoppande glatt om vartannat. 
 
Tess och Babblarna.
 
När kompisen åkte hem lekte Seth med Tess en stund. De har ju en speciell kontakt de där två.
 
 
Nu ska jag titta på "Hela Sverige bakar". Hoppas det blir en rolig säsong. Jag älskar ju att baka och tycker det är jätterolig inspiration att se på detta program. De är såååå duktiga!! 
 
Så nu önskar jag dig en bra kväll och vi hörs!! :)
 

TBT eller TBW

Japp, idag har jag inget särskilt att förtälja - jag känner mig lite tom i huvudet helt enkelt - så vi kör enThrowbackThursday, men det är ju inte torsdag utan onsdag... Så det får bli en ThrowbackWednesday. 
 
Lite - ehum mycket - bilder på stora skrutten. Håll till godo!
 
Kanske 8-9 månader.
 
Ca 6 månader.
 
1 år och några månader.
 
Seth hjälpte till att...
tvätta och att...
 
måla sin lekstuga i Avesta.
 
Han hjälpte även pappa att fixa med huset :)
 
På väg på piratkalas.
 
I Norberg...
 
Hihi, hittade denna bild på mig och mina syskon och pappas kusin när hon gifte sig. Vi var alltså brudnäbbar. Jag var här 5 år, Marcus 7 och Åsa 10. 
 
Seth och jag
 
Seth skvätter vatten på mig i Söderköping :)
 
När Gandalf och Frodo kom till oss och vi då trodde de var killar, vilket de inte var haha. 
 
Min fina kille...
 
Hm...
 
 
 
 
 
Hjälper morfar på jobbet...
Rider på morfars axlar.
 
Gammelmorfar och Seth.
 
Frodo och Seth
 
Ha ha, maskerad i Avesta... Mask och finkläder var obligatoriskt.
 
Nä, nu är det bäst jag slutar, för annars blir det hundra bilder...
 
Ja, detta var roligt för mig iaf :) Jag gillar att se gamla kort!!! 
 
Kram min vän!

God Natt

Heja Zlatan!! Vad bra han är! 
Såg ni matchen mellan Sverige och Kazakstan? Det gjorde vi... Jag är ju inte jätteintresserad, men det är mysigt att sitta hela familjen och titta tillsammans. 

Förmiddagen spenderade jag och Tess på Öppna förskolan, Källan, i kyrkan. Alltid lika trevligt. I våras när vi var med sov hon sig genom sången och största delen när vi var där. Det är roligt att se utvecklingen över sommaren. Nu var hon vaken hela tiden och satt med under sången och lyssnade och var liksom med. Kul!! 

Innan fotbollen var vi på en friidrottsträff. Seth ska ju fortsätta på friidrott efter en lyckad friidrottsskola i somras. Det verkar oxå bli så att Stefan ska hjälpa till. Det är så att träningen bygger mycket på föräldrarnas engagemang och vi vill gärna va med och Seth tycker oxå det är roligt. 
Fortsättning följer nog om detta. 

Jag ber om ursäkt för mina korta, lite intetsägande inlägg nu. Ursäkten är att jag är trött, helt enkelt. Jag är visst småbarnsförälder ;). 
Jag kommer nog igång snart igen. 

Men nu säger jag god natt med denna bild på skruttfisen. 

God natt :)Spretigt inlägg

Hej!!
 
Ännu en härlig dag till ända :) 
 
Igår när Seth skulle lägga sig, la han sig såhär:
 
Goa grabbar!! 
 
Jag har ju glömt visa vad Tess fick av min granne Alexandra! En sån här fin:
Hon är duktig på handarbete!!! 
 
Ikväll har Stefan varit på föräldrarmöte och Seth blev bjuden på Chili con Carne hos grannarna. Vi andra i familjen gillar inte det så vi gör aldrig det här, men Seth älskar det så de bjöd honom på det idag :) Härligt!!! 
Så Tess och jag chillade på täcket på golvet. Jag var så otroligt trött så det var skönt att bara ligga där och vila en stund. Japp, mer än då blir det inte idag. 
😊💤
Kram 

Man ska ha husvagn...

Japp, vi är numera glada ägare till en husvagn. 

Säg hej till "Nattfasan". (Ja, jag vet att vi är knäppa. Vår bil kallas Hicke och då passar det ju bra om husvagnen heter Nattfasan. Du som sett filmen "Draktränaren", vet vad namnen kommer ifrån.)

 
Stefan var ner till Mullsjö igår och köpte den. Härligt!! Vi har ju ca tre veckor i husvagn per sommar iom Nyhem, Hampe och ytterligare någon vecka. Så vi kände att en egen vagn behövs. Jag är ju uppvuxen med att åka på husvagnssemestrar så jag är bara nöjd och glad :)
 
Seth är också glad och kvittrande idag när vi åkte för att titta på den. Oj, nu lät det som att det bara är vi två som är glada, men det är naturligvis Steff också. 
 

Duktig kille som vill hjälpa till - förstås.

Tar du kort nu igen???

I husvagnen hittade jag denna kudde:

Passande, inte sant?
 
Kul!! 
 
På eftermiddagen gick Tess och jag till kyrkan. Jag skulle vara där vid 14 och öva inför mötet som började 16. Det var en sådan skön promenad!!
Varmt och skönt!! 
 
Hon är allt en going vår tjej. (Kul att jag syns i glasögat...)
 
 
Nu är barnen lagda och Stefan och jag ska äta kvällsmacka och hinna prata lite med varandra. Nu när vardagen är igång igen är de tillfällena mer sällan så det är bäst att passa på :).
 
Kram kram 

 


Dagen i bilder

God kväll! 
Detta får bli ett riktigt bildinlägg...
 
Igår när jag åkte för att hämta Seth på VIPS (jag var ute i god tid, det slutar inte förrän 19:45) så var det riktigt varmt och härligt. 
21 grader kl 19 på kvällen 6/9. Det måste väl vara lite ovanligt ändå?
 
Idag har Stefan varit borta hela dagen. Han började i kyrkan på en ledarfrukost. Jag valde att inte vara med, med båda barnen utan vi hade en hemmadag (typ) Seth, Tess och jag. Stefan åkte direkt iväg därifrån och kom hem nu. Vad han har gjort ska jag berätta om imorgon :).
 
Seth och Tess började dagen i soffan med lite lek och tv-tittande. 
"Måste du alltid ta kort, mamma?"
Japp, det måste jag hihi. 
 
Vi åkte ner till "stan" och lämnade bilen där till Stefan. Sen tog vi en tur på stan, där Seth fick ta en sväng på leksaksaffären, då han för ett tag sedan fick ett presentkort där av Stefans morbror och moster. Efter mycket funderande köpte han Star Wars lego. Är någon förvånad? Hihi. 
 
Jag köpte även nallen Hugo på Apoteket. Det är en nalle med en vetekudde i magen. Den ska Tess ha när hon ska lära sig somna i egen säng. Jag får ju gå och bära på henne när hon ska sova och är därför van vid värme och jag tänkte att en sådan vetekuddenalle kanske hjälper lite, eftersom den blir varm och gosig. 
 
Sen promenerade vi hem. Seth hade sin sparkcykel med, så det gick rätt så bra att gå, fast det är en bit. 
Det var mer än 19 grader i solen, kan jag säga. 
 
Nu börjar jag bli trött...¨
 
Så i slutet hade jag sparkcykeln och han körde Tess. Det tyckte hon var roligt. Hon log knappt mot mig en enda gång, men brorsan fick många leenden. 
 
Väl hemma började Seth bygga ihop sitt lego med en gång. 
Tada! Klart och en nöjd kille tackar Anders och Gitte för legot! 
 
Jag kände mig nöjd som fick till middag (god blev den också) trots att jag fick ha Tess på höften hela tiden. Hon är en nöjd unge, men idag ville hon bara vara i famnen. 
Tess och jag lagar mat. 
 
Jag fick tom till lite nyttigheter till makaronerna och köttfärssåsen.
Köttfärssåsen är under makaronerna...
 
Hon accepterade att vara i denna gåstol en stund när jag plockad med lite grejer inför en barnloppis, som jag ska stå på om två veckor. 
Bra grejer!!
 
Vi blev sen inbjudna till grannen på fika. Alltid mysigt!!
 
Seth brukar alltid ha en värmedyna när han ska sova. Det tycker han är skönt. Så han körde igång den som vanligt i micron och jag gick för att hämta den när det var klart. När jag öppnade micron rykte det och luktade bränt. Så jag tog ut dynan och då brann det om den. Usch!! Ner i vasken och så kväva med ett stort lock. Seth blev lite rädd och ledsen men allt gick ju bra. Jag har även dränkt den i vatten här på bilden. 
Hej då värmedyna. Hej då dumma micro. (Den har varit knäpp ett tag, så det är dags att den åker ut).
 
Nu sitter Stefan och jag på balkongen och pratar så detta inlägg tog sin tid att skriva. Hehe.
Härlig sensommarkväll!!! 
 
Nu önskar jag dig en god natt!!!

Gamla bilder och lite annat

God fredag min vän!!
Hur har du det?
Jag själv har blivit förkyld och är rätt så trött. Men jag har iaf inte feber eller så och det är ju skönt.
Ja, denna dag har gått fort, som vanligt. Hur gammal är man inte när man tycker att tiden går så fort hehe??
 
Igår pratade jag ju lite om min vikt. Jag inser att jag alltid har haft en skev kroppsbild. Jag har liksom alltid tyckt att jag varit tjock - säkert också pga att jag fick höra att jag var det då och då som barn. När jag gick i femman bantade jag och gick ner sju kilo. Inte så bra när man är så liten. Det var visst tom så att sjuksyster ringde hem till mamma och var orolig. Mamma och pappa var också oroliga, minns jag. De pratade med mig om anorexi och så. Men jag tror det var så att jag hade bestämt mig för hur mycket jag skulle väga och när jag gjorde det (efter de där sju kilona) så var jag nöjd och började äta normalt igen och lyckades hålla vikten rätt bra. Skönt att jag inte blev sjuk för man ska inte banta som barn! Äta sunt, men inte banta!!! 
Jag har trots detta alltid känt mig stor och klumpig. Galet. För ikväll har jag suttit och tittat på gamla kort (för jag ska gå igenom en hårddisk vi har med massa kort). Nu ska ni få se... Här tyckte jag att jag var tjock.
 
Galet va? Detta är när jag tog min socionomexamen (i en fantastisk lägenhet vi bodde i i Alingsås). Jag är ju inte fotomodellsmal, men verkligen fin!
Lika med denna bild. Här tyckte jag också att jag var tjock och nu när jag ser mig själv tycker jag att jag är jättefin. Man ska verkligen inte jämföra sig med andra utan tycka om sig själv och vara nöjd!! 
 
Nu är det ju skillnad för jag HAR gått upp massor i vikt iom min senaste graviditet, men jag ska verkligen försöka se mig själv som fin när jag gått ner de där 30 kg som jag gick upp!! (Sen så är ju dessa bilder typ 10 år gamla så jag var ju ung och fräsch då också. Nu är håret grått och ansiktet rynkigt haha. Men jag ska gilla mig själv ändå, så det så!! 
 
Nog om det. Jag kanske återkommer till ämnet någon gång, men detta är inget jag pratar så mycket om, även om jag är sådan som pratar om väldigt mycket i mitt liv. 
 
Nu till denna dag... 
Seth hade skolutflykt idag. Alltid roligt och han var glad när han kom hem! Men han berättade också att en person i en annan klass hade slagit honom med sin knytnäve i Seths ansikte. (Det syntes ett litet märke). OJ, säger jag vad det hugger till i mammahjärtat! Det är inte ok. Vi pratade om vad som hänt och hur det hänt osv. Det var en engångshändelse och Seth är inte utsatt eller så i skolan och det är ju skönt, men fy vad det inte känns ok att någon slagit honom! Vi har naturligtvis pratat med hans fröken om det och hon är jättebra! 
 
Finaste killen, som jag fått fredagsmysa med idag efter att VIPS var slut. Galet vad jag älskar honom!
 
På tal om VIPS. Idag fick jag inte vara med för Seth :) Så Tess och jag åkte hem när vi skjutsat honom dit. Härligt!
 
Den här donnan somnade direkt när vi hämtat Seth från VIPS och har sovit sedan dess. Det är nog något slags rekord för att vara hon. Hon brukar nämligen vakna till ett par gånger och äta på kvällen innan hon somnar helt för natten. Nya tider väntar kanske... Hoppas det iaf :) 
Lillfisen, som jag älskar henne!!
 
Nä, nu är jag så trött i huvudet att det är risk att jag bara kommer babbla på så det blir ännu rörigare, så nu säger jag god natt :)
God natt och kram till dig!!
 

Mycket om vikt

Hallojsan!
 
Njuter du av denna fantastiska sensommar? Det är ju helt otroligt att det är över 20 grader på dagarna fortfarande. Helt ljuvligt, om du frågar mig. Men jag börjar se fram mot de kyliga, klara dagarna också, men inte så mycket novembermörkret och regnet som brukar följa med november... 
Jaja, jag kan ju inte påverka vädret, så man får ta det som det kommer, eller hur?
 
Tess är mycket piggare. Igår vaknade hon utan feber och var nästan sig själv. idag har hon varit helt sig själv. Skönt!!
 
Igår morse! Glad Tess.
 
Vi gick in till Alexandra och hängde där (vår granne) på förmiddagen. De har blivit med katt. En söt liten Ådi! Han var lite nyfiken på Tess och hon satt helt still när han undersökte henne. Gulligt.
Hej där, vem är du?
 
Sen ska du få se vad som hände igår:
Jo då, hon tog två klunkar ur flaskan. Stora framsteg!! Idag har hon dock inte tagit något, men hon gråter inte och "leker" lite med flaskan, så förhoppningsvis löser det sig till slutet av september. Vi hoppas och ber!!
 
Jag har lite problem med mina kläder just nu. Efter förlossningen och när Tess var ute och vätskan jag lagt på mig lämnat kroppen var jag 30 kg plus. Inte roligt någonstans, men inte förvånande, med tanke på att jag åt och låg i sängen i åtta månader - i stort sett. Nu har jag gått ner 16 av dem och jag är stolt över det! Jag tänker att det får ta ett år tills jag är tillbaka i utgångsläge, men går det fortare är jag förstås glad. Men nu är läget så att mina gravidkläder är för stora... Häromdagen när Tess var dålig och jag gick och bar på henne i vardagsrummet åkte plötsligt byxorna av mig. Haha, tur att jag var själv hemma och att Seth inte hade någon kompis där då. Problemet är att de allra flesta andra kläder är för små fortfarande. Jag känner inte jättemycket för att köpa nya kläder bara för denna mellanperiod. Tur jag bara är hemma så jag kan använda samma kläder, som jag faktiskt kan ha, om och om igen. Det som är roligt är att några byxor kan jag ha igen och man blir alltid glad när man kommer i kläder man inte kunnat ha tidigare. 
 
De här byxorna tex kan jag numera ha. Härligt! 
 
Ja, det är i-landsproblem på hög nivå... 
 
Det är iaf roligt att kilona faller av, för jag mår inte bra av dem. Jag har mer ont i knäna och kroppen och jag vill inte få typ2 diabetes pga min vikt. Nä, den ska helt enkelt bort! 
(Jag har skrivit det förr och säger det igen. Det handlar inte om utseende för mig utan om min hälsa. Hur andra gör och ser ut har jag ingen direkt åsikt om!) 
 
Nu väntar jag på att Seth ska komma hem och äta kvällsmacka. Han är med grannen på fotbollsträning :) Kul att de hittat varandra!! 
 
Stor kram och ta hand om dig!!!
 
 

Sjuk Tess

Halloooo. 
Ojsan vilken dag. Den lägger jag bakom mig, tror jag och ser inte tillbaka ;).
Tess har haft hög feber och hon är uppenbarligen inte så bra på att vara sjuk hehe. Precis som sin mor och far. Seth är nog den som är bäst på att vara sjuk av oss... Nu vet jag ju inte hur Tess är egentligen, för detta är första gången hon är dålig. Lillfisen. Det är första gången hon har feber och hon är 5 månader. Seth var ofta sjuk, egentligen från första månaden till förra året, alltså hans första sju år. Vi har besökt akuten flertalet gånger med honom och han låg inlagd fyra dygn när han var två månader pga RS virus. Skönt att Tess inte har varit sjuk tidigare och nu beror det ju på vaccinet och inte på sjukdom. 
 
Det var öppna förskolan (Källan) idag i kyrkan, men det fick vi hoppa, eftersom Tess hade feber. Jag tänkte att vi kunde hänga i soffan, hon och jag. Det gick väl sådär... 
 
Jag tänkte att detta kunde va lite mysigt... men men... någon annan gång kanske :)
 
Såhär såg verkligeheten ut:
Hon har kräkts en del, så handduken har följt med överallt här hemma. 
 
En liten stund sov hon på min säng. 
 
Vi har ju två katter, som är långhåriga och som fäller massa. Så det behövdes dammsugas idag igen. Jag vet att jag kan strunta i det egentligen, men jag tycker det är jobbigt med alla tussar som ligger överallt. Så Tess fick hänga såhär när jag dammsög. Det var hon faktiskt nöjd med. 
Ser lite piggare ut en liten stund, med alvedon i kroppen. 
 
Till lunch tog jag en promenad till kyrkan för att äta med Stefan där. Han och Seth tog bilen imorse, så jag behövde ändå hämta den i kyrkan för att hämta Seth på skolan. Det var skönt att promenera i solen. Galet vad varmt och skönt det var. Det var t.o.m för varmt med långbyxor, men det kom jag ju på för sent... 
 
 
 
Såååå skönt!! Och i vagenen var bebis nöjd :).
 
På min promenad såg jag detta fina konstverk. Det gillade jag verkligen!! 
Open art är ju över, men lite grejer är fortfarande kvar. 
 
Efter lunchen hämtade jag Seth, som är förkyld och lite hängig så han hängde i soffan på eftermiddagen. Han växlade mellan att spela spel, titta på tv och leka med lego. 
 
Jag vet inte riktigt vad jag gjort på eftermiddagen... Plockat lite bland de kläder som Tess växt ur, det är nog det. Sen har jag burit på henne, förstås. 
Jag hittade ett sätt att få henne att somna till slut. 
Jag gillar ju sjalen bättre, eftersom jag får mindre ont i ryggen med den, men den var lite för varm för denna lilla ugn. Såhär somnade hon iaf, så jag kunde laga mat. 
 
Framåt kvällen kräktes hon ner hela golvet igen. Seth är en så go unge!! Han hörde vad som var på gång, så han kom med en handduk direkt, eftersom han vet att det brukar behövas då. Han erbjöd sig tom att hjälpa till att torka upp, men jag tyckte att det var mitt jobb. Goa unge!
 
Nu har vi läst ut Robinson Crouise och har börjat på Mio min Mio. (Den läste farmor för honom när vi var på förlossningen och BB, men han ville höra den igen, så då blev det så.)
 
Det blev en skön avslutning på kvällen. 
 
Ja, detta blev ett långt gnällinlägg. Det är ju förstås inte Tess fel att hon är dålig!! Lillskruttan. Dessutom, som jag brukar säga, så är jag nästan oförskämd som gnäller, för hon är ju normalt sett oerhört nöjd och lätt. Är hon gnällig, så beror det på något, hon är aldrig bara gnällig, för att... 
 
Nä, nu ska jag passa på att sova!
Ursäkta mitt gnäll. Imorgon är en annan dag!! 
Kram
 
 
 

Stulen cykel och vaccin

Hej igen!
 
I somras blev Stefans cykel stulen. Någon hade klippt låset. Inte kul!
Förra veckan kom det ett brev från polisen om att cykeln var återfunnen. Bra och otippat!! Så idag åkte vi dit för att hämta den igen. Den var lite tilltuffsad, så vi åkte till en cykelmoj, som ligger på vägen till Seths skola, som Seth och Stefan har sett när de cyklar där. Så där lämnade vi cykeln. Då visade det sig att det var ägaren, som lämnat in cykeln till polisen. Några grabbar hade kommit dit med cykeln och försökt sälja den och han kollar tydligen alla cyklar som man försöker sälja till honom. Bra där! 
Det känns roligt att det blev så att vi lämnar den till den som "hittade" den, trots att vi inte visste det innan. 
 
Idag var vi även och vaccinerade Tess. Skönt att Stefan kunde vara med (är ju ledig måndagar). Jag gråter ju själv när hon får sprutorna och blir så förtvivlat ledsen. 
Men först vägdes och mättes det. 
 
Hon växer på bra och är tydligen helt proportionerlig med sitt huvudomfång, vikt och längd. Skruttan!
 
I väntan på att bli stucken i låren. Än vet hon inte vad som komma skall. 
 
Hon har inte mått så bra nu efter. Så eftermiddagen har hon och jag spenderat hemma. Hon har växlat mellan att sova och gråta.
 
Pojkarna åkte iväg till Gustavsvik och badade ett par timmar. 
 
När jag gick och vaggade henne på vardagsrumsgolvet så kom det en sån där megaspya (ursäkta). Den for rätt i lådan med Seths bilar, som stod där. Eeeeeh... 
Bilar och låda hamnade i badkaret.
Najz... 
 
Vi satt på balkongen en stund i kvällssolen tillsammans med Gandalf och det var skönt. Det trivdes lillskruttan med också. 
 
 
 
Jag testade om hon ville ha lite gröt och liiiite ville hon allt ha. Men hon ser inge pigg ut - at all!
Ja, såhär ser man ut när har fått vaccin... 
 
När killarna kom hem så hade Seth ont i magen och mådde illa, eftersom han fått massa kallsupar. Usch! Så det var inte mycket med honom, även om han haft roligt. Men nu sover han och vi hoppas han får vakna pigg och att Tess vaknar pigg (imorgon bitti - inte inatt hehe). 

Nu ska jag titta klart på Elementary, sen blir det att säga hej till kudden. 
Kram kram

Vår församlingshelg på Klacka!

Hej och god söndag, min vän. 
Jag hoppas att din helg varit god.
 
Vi har ju varit med församlingen på "läger" sedan i fredags. Men innan vi åkte dit, for Tess och jag till Mosås för att träffa mamma och pappa, som var Mollyvakter. 
 
Tess på morgonen innan vi åkte till Mosås. Goa unge. 
 
Man blir trött när man åker bil haha. Hon ser så trumpen ut, så man vill äta upp henne. 
 
Mamma, Molly och Tess. 
 
När Seth slutade skolan åkte vi och hämtade honom och for ut till Mosås igen, så han också fick träffa mormor och morfar en liten stund. Var Marcus, Lovisa och de stora barnen var? Jo, de var i Stockholm på bl a Gröna Lund. Det kan du läsa om här
 
Seth och Molly byggde med någon järnvägsbana och Tess satt och tittade på.
 
 
På eftermiddagen åkte vi så iväg till Klacka-Lerberg, där vi har en församlingsgård, Elimgården. Det var sista lägret vi hade där som ägare av gården, för den är såld till KFUM, som tar över den imorgon. Elimkyrkan har ägt den i 40 år, så många tycker det är lite sorgligt, men också nödvändigt just nu. Så är det med det. 
Iaf, på väg till Klacka så stannade vi till vid Coop och hamnade bakom denna bil. Jag var tvungen att ta kort på den, för jag tyckte katten var sååå cool, som låg i bakrutan och chillade. Så skön!
 
Tess var så trött så trött och somnade efter en stund, men i säkert 10 minuter satt hon och tittade på mig i denna exakta position... Man kände sig lite utstirrad...
 
På fredagkvällen var det samling med lekar, tävlingar och bara umgås. Jag och Tess var på vårt rum, så hon kunde sova i lugn och ro. Jag tittade på en Jane Austen film på datorn och hade det rätt så gott. 
 
Tess sover i sin vagn. Vi satte dit liggdelen igen, för att hon skulle sova skönare på nätterna :).
 
Seth och Stefan säger god natt efter en rolig kväll där Seth tydligen var väldigt aktiv i lekar och tävlingar :).
 
Barnen vaknade 6:30 - helt godkänt. Seth kom ner till Tess och mig och la sig och gosade hos oss. Så mysig start på dagen. 
 
God morgon :)
 
Dagens outfit. 
 
Söt strumpa. 
 
Folk börjar komma in för förmiddagens samling. 
 
Sören höll i den. 
 
Barnen gick iväg och var ute där de hade en egen samling. 
 
På eftermiddagen övade vi som skulle sjunga idag på förmiddagens möte. Jag var tvungen att ta kort, för det såg så roligt ut. Det fanns inte noter till alla, så då togs det kort på dem och så tittades det på telefonerna. Bra va!?
 
Tess fick va med och öva. 
 
Seth ville bada - hua - och det fick han naturligtvis. 
Han och en kompis hoppade i plurret. 
 
Och naturligtvis ville han skvätta ner mig...
 
Nere vid sjön upptäckte vi en myrmotorväg. Har aldrig sett en så stor myrväg i en gräsmatta förut...
Motorvägen. Full med skogsmyror...
 
Den fortsatte uppför björken. Det var myror everywhere. 
 
Imorse vaknade barnen 7:30! AMAZING!! Seth kom ner till oss igen och så låg vi i sängen och tittade på film på Paddan. Mysigt. 
 
Mina, underbara barn!! 
 
Denna utsikt vaknade vi till. Visst är det vackert?!
 
På förmiddagen var det så förmiddagsmöte. 
 
Stefan predikade.
Han är bra min man!
 
Vi var ju några som sjöng också. Alltid roligt!! Men där blev det inga kort tagna...
 
När vi hade packat ihop oss, ätit lunch och städat så var det dags att åka hem. Seth var väl inte jättevillig att följa med, för han hade så roligt med kompisarna. Det är ju också med visst vemod man åker därifrån, i och med att det är sålt nu. 
 
Nu är vi alltså hemma igen och Stefan och jag sitter i soffan med varsin dator i knät och barnen sover. Ganska skön kväll :).
 
Ja, nu har du fått se hur vår helg var!
Ögonen går i kors, så jag ska nog lägga ner nu.
Kram påre!!
 
 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0