Drömmar

Alltså, det känns inte som jag har så mycket intressant att berätta just nu... Jag har en del funderingar jag tänkt skriva om, men då behöver jag ha lite mer tid och ro.

Men det är ju såhär vardagen ser ut just nu. Ikväll har Seth och jag varit på simskola. Stefan jobbar. Jag läser mellan varven. Diskar, städar, lagar mat och annat vardagsbestyr. Osv osv...

Just nu läser jag "3096 dagar" av och om Natascha Kampusch. Ni vet flickan i Österrike som var fången hos en man i 8 år. Jag vet inte vad jag ska kalla boken... Intressant, hemsk och välskriven är några ord jag tycker stämmer bra.

Vi har äntligen skaffat spotify premium så nu kan vi lyssna på vad vi vill var vi vill!!! Glädjen att lyssna på gamla 80-tals Petralåtar!!! Back to the street skivan t ex!! Mmmmmm. Love it!!!

Inatt drömde jag massor konstiga saker. Jag vet inte vad som pågår i min hjärna... Dels drömde jag att Robert skrivit en sång till melodifestivalen som han och jag skulle sjunga tillsammans...Jag var så glad och samtidigt nervös att jag inte skulle ta en ton rätt. Sen drömde jag att Stefan började röka och jag var så arg och ledsen så när jag vaknade till var jag arg på honom haha. Jag drömde även att jag var på Seths skola fast jag inte fick det och ett barn skadade sig och behövde sys. Som tur var så var en av mina sjuksköterskekollegor där och kunde sy ihop det som behövde sys ihop. Vilka knasiga drömmar!
Nu när jag skriver inser jag att det händer så mycket i drömmarna att det är tur att det inte händer så mycket i verkliga livet ;).
När jag var tonåring älskade jag att sova pga att det var så spännande att se vad jag drömde om... Ja, jag har nog alltid varit lite knäpp.

Jag hoppas du får en god natt!!!

Seth som äter kvällsmacka och spelar på ajfonen: (ja just det... Seth är bättre än Stefan på spelet Tempel run, som de båda spelar rätt så mycket. Gissa om Seth är stolt hihi).



Barnvakt och hundar!

Nu är helgen slut och en ny vecka ligger framför! Jag hoppas vi får vara friska och pigga nu!!!

Idag var vi i kyrkan. Jag älskar min kyrka och alla härliga vänner vi har där! Seth har hela veckan önskat att få barnvakt snart! Hur många barn ber om det? Seth gör det iaf... Nu har han en specifik önskan att Emil och Karro är de som ska vara barnvakter - helst ikväll eller imorgon ;). Så nu har vi bokat in en lördagkväll i februari och så får vi se vad Stefan och jag ska hitta på... Oftast ber man ju om barnvakt för att man har planer men vi får göra planer för att vi har barnvakt. Haha.

Ikväll har vi bara varit och moffat popcorn till Bulldog (ett barnprogram om barn som får låna en hund för en dag). Seth skulle vilja vara med i programmet och få vara med en Chiwawa en dag :). Det är fantastiskt roligt att Seth så totalt har fastnat för Chiwawa - en ras som Stefan mest tycker är en råtta... Stefan vill ha en "riktig" hund, alltså en schäfer.

Själv vill jag nog ha en liten hund (är uppväxt med en Papillon...) eller ev en Berner Sennen. Hur ska vi få ihop detta om vi någon gång köper oss en hund??

Jaja... Hoppas din helg var bra och jag önskar dig en bra vecka!!!


Vår lördag

Nu är Seth nästan sig själv igen. Skönt!
Idag kom hans kompis Julia förbi när hennes lillebror var på kalas. Det är fantastiskt roligt att lyssna på dem när de leker! T ex kan det låta såhär: "Då gick du in där och jag gjorde så och då gjorde du så..." En av lekarna var att Seth skulle rädda Julia från en drake (vår hjälte ;)), men Julia är en tuff tjej och ville inte vara rädd för draken, så hon hjälpte till att kämpa mot den istället hi hi!

När hon åkte hem tog vi det lugnt och vilade, eftersom han varit så hängig i veckan. När Stefan kommit hem gick vi på öppet hus för en kompis som tagit examen i juridik!!!! SÅÅÅ imponerande! 

Nu är Seth och jag hemma därifrån. Stefan förbereder sin predikan till imorgon, så han är inte hemma än. Seth och jag har chips och dipp och ska titta på Gladiatorerna. Hur mysigt som helst!! Men vi saknar Stefan... Imorgon får vi ha en riktig familjekväll!


Seth, jag och alligatorerna :)


På tal om absolut ingenting så är jag väldigt nöjd med att ha lugg. Utseendet blir så annorlunda av en sån enkel sak. Misstänker dock att jag kommer tröttna om ett tag och låta den växa ut, eftersom det är så rackarns smidigt när den är lång och jag är grymt bekväm av mig, särskilt på morgnarna...



Hoppas din dag varit god! Kram påre!!!

Sockervadd

Idag har det varit lite piggare här hemma. Skönt!! Även om han stundvis ser sådär blek och glåmig ut... Men nu på eftermiddagen tog vi oss ut på Hindermässan en kort sväng.

Jag har ju tidigare beklagat mig lite över hur örebroare kan vara när man går på stan... Förlåt ni som är från Örebro för jag vet ju att ALLA inte är så!! Men ofta går människor bara på och man får nästan hoppa undan för människor som tror att de är ensamma på stan... Det är inte mindre när det är marknad och massor med folk. Jag fick ha Seth framför mig så han inte skulle knuffas omkull. Märkligt! Men bra trevligt är det med Hindermässan ändå!!!

Dagens bästa var dock att se Seths min när han smakade sockervadd för första gången! Ögonen lyste och leendet gick upp till öronen😃 Vad bra att den var i en påse så han kan äta lite då och då.

Hur ser din helg ut?
Vi kommer fortsätta ta det lugnt Seth och jag eftersom han inte är 100 än. Stefan är borta till imorgon em och så ska han predika på söndag så vi får klara oss själva skrutteman och jag!


Seth och sockervadden:


Still vab

Ännu en dag i lugnets tecken... Det blev en orolig natt där Seth frös, hade ont i magen och hade mardrömmar. Så vi låg och höll varandra i handen inatt. Stackarn! Det enda vi gjort som krävde något var att gå och hyra film. En av fördelarna när man bor mitt i stan är att det är nära till sånt!

Legot har varit framme idag med men han har mest legat ner på sängen och tittat på film och Disneykanalen. Vi blir hemma imorgon också!
Jag har läst massor. Håller nu på med en bok som heter Lotte av Lesley Pearse. Bra bok och det uppskattas!

Seth kommer med så goa kommentarer ibland! Dels filosoferade han om att det är coolt att man kan gå genom snön som faller... Igår fick jag frågan om jag har ögon på mina knän..? Han funderar även hur det ska gå när han flyttar tillbaka till Avesta och köra och flytta alla saker själv. Jag sa att han behöver bli vuxen först men att vi kan hjälpa honom. "Får man köra bil när man är gammal?" blev svaret på det! Haha!! Såååå gamla kommer vi inte va ju!!! Han funderar mycket den där och har många idéer.

Det är roligt att umgås med denna underbara 6åring! Iaf oftast! Mindre roligt är det precis när man hämtar på fritids och han blir arg för småsaker och man själv är trött och hungrig och bara vill hem... Men det är ju inte konstigt att det är så efter en lång dag och det går ofta över efter ett tag så kvällen ändå blir bra. 😊 Hur hanterar/hanterade du -som har eller har haft barn i hämtningsåldern - hämtning när det blir konflikter och/eller tjat?

Tack än en gång för att du är med i min vardag!! Det känns stort och coolt! Och Sara, tack för uppdateringen om Doris :) Vi saknar henne... Hihi!


Seth tittar på Bolli med pannlampan på...


Vab

Hej där ute!
Jag börjar med att säga att jag fått respons på från olika håll, att det inte går att kommentera alla mina inlägg. Det verkar som att när jag bloggar från telefonen går det inte, men när jag bloggar från datorn, som jag gör nu så går det bra. Jag ska kolla över mina inställningar! För jag älskar ju att få kommentarer :)

Idag började dagen som vanligt och vi var påklädda och allt och skulle äta frukost, när jag tittade lite närmare på Seth. Oj, han såg inte pigg ut... Blek, trött och ingen glöd i ögonen, om du förstår vad jag menar. Han hade lite feber, så jag bestämde mig för att vara hemma med honom - Stefan är i Stockholm till imorgonkväll. Vi har spenderat största delen av dagen i sängen. Där har vi lekt med lego och tittat på tv. Han ligger mest hela tiden, skrutten.


Inte alltför pigg. Såhär har han sett ut mest hela dagen. Små stunder har han piggnat till och under en av dem tog vi fram ritpapper och la ut på golvet och ritade hela vår familj, huset vi bodde i, i Avetsa och våra bilar Doris och Bruce. (Numera finns ju bara Bruce kvar, eftersom vi inte behöver två bilar längre.)


Här målas det...


Här är det mesta av legot och Frodo...

Vi kommer vara hemma imorgon också, för han har inte blivit piggare under dagen. Däremot kom han med en märklig önskan... Han ville ha en riskaka med smör, ost och senap på. Eh, jaha, klart grabben fick det OCH han åt upp det!!! Ha ha. Dagobert! Som jag älskar den där killen och hans idéer.

Hoppas du haft det bra idag!

Not much

Hej hopp. Hur har du det?
Igår hade jag en riktigt seg dag. Jag frös hela dagen och när jag kom hem hade jag lite feber och jag somnade när Stefan och Seth tittade på Bolli. Det händer nästan aldrig att jag somnar innan läggdags! Imorse var jag feberfri igen så jag gick till jobbet. Konstigt det där med febertoppar då och då.

Imorgon börjar Hindersmässan (heter den så) här i Örebro. Flera dagar med folk som säljer saker över hela stan och karuseller och sånt. Mysigt!! Seth och jag får nog dra ut på stan på lördag 😊 Stefan är nämligen borta i helgen på församlingsledardygn.

Hoppas du har det bra! Kom ihåg att du är värdefull!!


Kalas och Gustavsvik

Hej och god söndagkväll!!!!

Igår var dagen D för Seth. Han sov faktiskt ända till kl 7, men från det att han vaknade gick munnen på honom i 110... Han var så glad och ivrig. Vi åkte ut till Adolfsbergsgården, som vi hyrt till kalaset på förmiddagen. Vi bor ju i lägenhet och ha 10 st sexåringar i lägenheten kändes sisådär... Adolfsbergsgården är toppen, med mycket utrymme för barnen att springa runt och dansa osv.

Det var väldigt viktigt för Seth att det var han som dukade:



Det blev jättefint med starwars muggar, tallrikar, serpentiner, starwars konfetti och servetter. Tyvärr tog jag inget kort på resultatet... Klumpigt av mig.

Det blev inte så många fler kort från kalaset, som jag kan lägga ut här, eftersom jag inte frågat alla föräldrar om lov...
Men när alla kommit åt vi korv, eller inte jag eftersom jag inte äter korv, men de andra gjorde det. Efter det lekte vi "hela rymden stormar" och massa andra lekar. Vi hade också grejer så de kunde måla om de ville, eller bara springa runt och dansa osv.


Såhär såg det ut när vi fikade. Popcorn, chokladbollar och glass blandades i en härlig röra hos vissa av kalasfirarna :)

Självklart blev det lite uppdrag som ledde dem fram till godispåsarna, väldigt viktiga!
Det var en nöjd och trött Seth som vinkade av sina kompisar efter ett par timmar.

När det var avstädat och så, åkte vi hem och vilade lite. På kvällskanten kom Åkessons hit och åt tacos och så tittade vi på Gladiatorerna, eller Alligatorerna, som Seth säger. ;)
En riktigt bra dag helt enkelt!!

Seth var sjuk när julavslutningen på simskolan var, så han har aldrig varit inne på upplevelsebadet i Gustavsvik. Han var så ledsen och vi lovade att åka dit alla tre någon gång. Det är svårt att hitta tid då det fungerar för oss alla, men denna helg är Stefan ledig så idag åkte vi iväg och var där nära fyra timmar. Oj, vad mysigt det var. Vi hade riktigt roligt tillsammans och skrattade mycket. 
Dagens härligaste var nog ändå när vi var i bassängen som går ut utomhus. Där hängde vi i varmt vatten och snön dalade ner i stora, fina flingor på oss. Underbart!!! 
Ett  av skratten idag var när vi stod utmed kanten på en bassäng och väntade på att det skulle bli vågor. Vi stod stilla, vid kanten. Ja, ni förstår... En man kom hoppandes med ryggen mot oss och hållandes ett barn i famnen. Jag kunde inte flytta mig, eftersom jag redan var vid kanten. När han hoppade på mig - ja han hoppade fram/bak i vattnet - så sa han: "tack så mycket"! Eh... tack så mycket??? Jo, varsågod, eller... Ha ha. Han sa nog det första som kom upp i huvudet. Roligt var det iaf. :D

Ja, just det, en bild från imorse. När Seth vaknat låg han bredvid mig och spelade på sin Iphone. Gandalf la sig tillrätta och tittade på. Det såg så mysigt ut, så jag tog ett kort. Tyvärr blev blixten så stark så både katt och Seth blundade, men jag visar bilden ändå, för det var så mysigt! Färgerna blev också märkliga, men men...


Nu är Stefan iväg på församlingsmöte och Seth ska i säng. Han är jättetrött och ska ju orka med skolan imorgon. Själv ska jag nog läsa lite när Seth sover. För ovanlighetens skull ha ha ;). 

Hoppas din helg varit bra!!!  

Kalas

Ja ikväll förbereder vi oss för kalas. Nu är godispåsarna färdiga. Mitt fredagsmys ikväll är också att tvätta nere i tvättstugan JIPPI😉


Sömn och jakt...

Varför är det så att när vi än går och lägger oss på dygnet så börjar katterna jaga varandra och gärna springa över mig och gärna dra ner saker under sin framfart?
Nu har jag precis lagt Seth och direkt börjar de jaga varandra... Han sover nämligen i vårt rum inatt för igår hade han så svårt att somna eftersom han ska ha kalas på lördag ☺ Det gick inte trots kill på ryggen, musik osv... Hihi så go han är! Han fick sova där inatt också för det är lika svårt att somna inatt...💤
Just nu ligger han på en madrass och lyssnar på Ullaredskivan jag fick när jag var där 2010. Haha😄

Jag ska göra ett armband nu. Blev så sugen på det. Ha de bäst!!!


Det är dagarna som är dagarna

Bloggtorka allan!!!
Sitter här och funderar på om jag har något vettigt att skriva, men det har jag inte... Just nu ser veckodagarna likadana ut. Inget nytt under solen, men det är ju det som är vardagen. Och vardagen är dagarna som går och dagarna som går är livet!
Igår började Seths simskola igen. Han var lycklig och så duktig.
Pappa har skaffat sig en iPad, så nu spelar vi Wordfeud för fulla muggar. Jag spelar även mot mamma som har en Iphone. Kul!

Jo, jag kan ju berätta om min fantastiska man igen... Igår hade jag sån huvudvärk när jag och Seth kom hem från simskolan. (Stefan jobbade och var hemma efter 22). Det var min tur att ta disken, men jag orkade helt enkelt inte och hade inte hunnit innan vi åkte till simskolan. Jag tänkte mig att ta den idag när jag kom hem från jobbet. När jag kommer hem idag är maten färdig och diskbänken ren! Wow!! Så underbart. Jag uppskattar så mycket att han gör sådant. Vi delar naturligtvis på det som ska göras hemma, men jag blir ändå så glad när han gör såna saker och särskilt när det är min tur. Jag älskar att få en blomma då och då eller en penna och block (är en nörd jag vet), men jag uppskattar nästan mer när han gör såna saker för mig!! Det är viktigt att hitta de små sakerna i vardagen att göra för varandra!

Hoppas du har det bra min vän!!!
Kramar


Bästa mannen

Är man gift med världens bästa man så är man ☺ Han vet vad jag uppskattar!! Idag när jag kom hem från jobbet var lägenheten städad och klädkammaren var städad och utrensad. Dessutom var maten färdig!! Förstå så bra jag har det!

Gandalf har börjat använda Seths fåtölj. Jag tycker det ser skönt ut!
Nu ska jag läsa en av mina julklappsböcker. Jättebra!!!!!

Kram


Alligator och hår

Idag var vi på årsupptaktsmöte i kyrkan! En riktigt bra och härlig gudstjänst! Är så glad för min församling!!!!
Vi åt god lunch tillsammans där. När vi kom hem var det skidskytte så det fastnade vi framför 😃 Sen var reprisen på Gladiatorerna. Seth love it så det tittade vi också på. När Seth ska säga "gladiator" blir det "alligator" haha! Underbart!!❤

Igår tröttnade jag lite på mitt hår så jag klippte lite lugg, bara för att förändra något. Lätt sätt att göra liten förändring som ändå gör skillnad.

Hoppas din helg varit bra och att du orkar med veckan som ligger framför.
Kram


Del 2

Nu är vi här och väntar på att bion ska börja...


Dagen del 1

Idag förstår ni vänner, har Lovisa och jag haft Twilightmaraton. Wihioo som vi har längtat!! Det har varit planerat i nästan två månader! Vi är ju uppbokade ofta och planen var att inga barn ska va med, förstås, de är lite små, men inte heller några män... Så vi bokade i god tid för att våra män inte skulle ha något annat så vi kunde få en "tantdag".

Oj oj så spänd och förväntansfull jag varit. Vi har fnittrat, myst, ätit frukost, godis, lunch, fruktsallad och godis igen :) under tiden vi tittat på tre filmer :) Lovely!!!!

Gandalf har hållit oss sällskap hela dagen. Mysigt!

Ikväll vid 21.20 kommer del 2 av vår dag då vi ska se fjärde filmen på bio! Då kommer Sophie med också.

Här kommer bilder från vår dag:

Här sitter vi förväntansfulla och fnittriga och ska börja titta i våra onepices:)

Gandalf ligger i mitt knä och tittar också.

Fruktsallad, smaskens.

Lovisa tar kort på...


Lite candy. Till detta hade vi även julmust. Vem säger att julen är helt slut..?


Lovisa... ja, ord behövs inte ;) (hon tar alltså kort på sig själv och tv.n hihi).

Vi fick en sån fin bild sms-ade till oss av Stefan, som hade med sig Hugo och Seth till Lek och buslandet.

Grabbarna grus...

Marcus har feber, så Stefan tog grabbarna dit. Alva var på kalas och Molly sover ju fortfarande en del på dagen. Vi är så glada att vi fick en sådan här dag!! I höst får vi hoppas vi kan få till en till, när femte och sista filmen kommer på bio...

Gå gärna in på Lovisas blogg också. Där misstänker jag att det finns, eller kommer finnas, fler bilder från dagen.

Återkommer till hur bion var :)

Kram på dig min vän!!!


Fredagsmys

Ikväll var vi med Seths klasskompis Julia, lillebror Måns och mamma Sara och åkte skridskor! Så härligt! Efter följde de med hem och fredagsmyste lite. Barnen lekte och Sara och jag pratade :)

Imorgon är en dag jag längtat efter i över en månad!!!! Jag berättar mer imorgon :)

Hoppas du får en amazing helg!!!!


Skräp och disk

En liten fundering:
Så fort Seth har något skräp i handen som han vill bli av med - eller en smutsig strumpa eller liknande - så ger han mig det. Även om han kan lägga tex en använd servett på bordet, eller kan gå till papperskorgen och tvättkorgen själv. Hur kommer det sig att det är så? Känner du som är mamma igen detta fenomen? Naturligtvis kan jag ta hand om skräp och så om vi tex är ute och det inte finns tillgång till papperskorg.

Men så go han är vår Seth. Idag städade jag av ordentligt här hemma och då var han i köket och städade av bänken och diskade för att överraska mig. Nu är det nog så att vi får diska om det han diskat, men det säger jag inte till honom, för det är tanken som räknas :) Goskrutt!!
Jag är så tacksam för min familj!!! Oh vad jag älskar mina killar!!!


Första skoldagen

...för terminen alltså.
Tänk så fort det går och tänk så gammal man är när man säger så - och menar det!
Idag firade de tre barn som fyllt år under jullovet. Seth som fyllt sex år och två flickor som blivit sju. Det är inte så lätt att förstå hur det kan bli så...
De gjorde chokladbollar som de bjöd klassen på :)
Han fick en fin bok med teckningar från hela klassen. Så fin!!!
image description

Nu är julen bortplockad helt för denna gång... Jag gillar gamla saker så tog jag fram dessa gamla fat och satte lite ljus på:

Hoppas de får vara ifred för katterna bara haha... Duken har min mormor vävt. Jag har flera likadana framme nu. De är så fina och jag uppskattar så jättemycket att ha hantverk hemma. Jag är bortskämd med såna saker, eftersom mormor alltid vävt mycket och morfar svarvat och snickrat och mamma har också vävt en del. Så jag är van att ha hemvävda mattor, dukar och handdukar och hemgjorda lampor, smörknivar osv. Bortskämd... Ja, det kan man säga ;) och jag trivs med det hi hi.

Det blir allt fint och mysigt här hemma utan julen också. Vill bara ta en sväng till IKEA och införskaffa några nya pryttlar... Men det får vänta till nästa månadslön kommit...

Ha det så gott min vän och kom ihåg att DU är värdefull!!


"Nu är glada julen slut, slut, slut...

julegranen kastas ut, ut, ut
men till nästa år igen
kommer han vår gamle vän
för det har han lovat..."

Oj oj, idag har jag börjat ta undan julen... Är inte riiiktigt klar, men det blir jag imorgon. Det känns lite sorgligt i hjärtat. Längtar redan till nästa jul - på riktigt! Men jag ser förstås fram mot lite snö först, våren och sommaren!! Men jultarmen längtar redan :). När jag sa det till Stefan idag konstaterade han att vi inte är så lika på detta område ;)

Nu ska jag läsa lite i en julklappsbok och sedan titta på CSI :)

Ha det gott!!!!!


Trettonhelgen

Hej igen

Nu kommer lite mer om vår lilljul i Kisa.

Såhär ser det ofta ut. Det är verkligen en teknikgeneration som växer upp nu. Ipads och Iphones är lekande lätt att manövrera :) De är duktiga på att lista ut hur man spelar de olika spelen.

Alva och Seth.

På fredagmorgon skulle vår sexåring firas lite, eftersom min familj inte firat honom än. Tågtårta är ju något som han gillar, så det ordnade vi till tiiiidigt på morgonen. Barnen är ju uppe med tuppen, så att säga :)



En glad Seth väntade i mormors säng på firarna. Paket delades ut och tårtan åts. Jag tycker verkligen det är så mysigt att fira på detta sätt!! Det är ju så jag är van att firas från min uppväxt.


Efter frukost gick mamma, jag och Lovisa ner till min mormor och morfar, som inte kunde komma på dagens julfirande, eftersom morfar blivit sjuk i en rejäl förkylning. Vi ville lämna över våra julklappar till dem. Det var kallt och skönt ute, så jag tog på mig mitt nya pannband och halsduk. Så skön!


När vi kom ner dit var syrran med familj där och lämnade över sina julklappar också. Jag tror nog det uppskattades att vi kom ner en sväng :)


Efter lunch blev det ääääääntligen julklappsutdelning. Som de väntat barnen (och jag med hi hi).

Här sitter de på rad och vääääntar.


Hanna och jag satt vid granen och väntade på att få dela ut julklapparna.


Alla var nöjda och glada. Barnen fortsatte att leka och ha skoj tillsammans. Ena stunden sitter de och spelar på telefonerna och nästa leker de fritt ur sin fantasi och springer runt everywhere.

Framåt kvällningen hamnade vi tre syskon i kökssoffan. Det är inte ofta vi får kort på oss tre, så jag passade på :)


Igår fixade ju Stefan och övriga församlingspastorer och församlingsledare med en fest för alla ledare i kyrkan. Seth och jag var som sagt på Lejonkungen i 3D tillsammans med Olle. Det var mysigt! Sen var Olle med en stund hem och grabbarna lekte med lego. Sen skjutsade jag Seth till Elisabeth (som hade dotter och banrbarn hemma också) som var barnvakt under kvällen, när jag var på festen. De har en hund, vilket Seth looooove!! Han fick följa med ut och gå med Kelda (hunden), vilken lycka. När jag kom för att hämta honom satt han och tittade på Gladiatorerna. Han var speedad och glad och pratde mest oavbrutet. Vi blev kvar och tittade färdigt, så det blev sent innan Seth sov. Och gissa vem som vaknade runt 6:30 ändå imorse? Så nu är det en trött Seth som är hemma, men jag är också grymt trött så vi tar det lugnt. Jag är fortfarande förkyld och har värk i kropp och huvud. Jag börjar bli sliten, eftersom det har hållit i runt en månad och det är inte roligt. Bestämde mig därför för att vara hemma idag och bara ta det lugnt och inte göra något. Seth gör mig sällskap och sitter bredvid mig och leker med lego (det blev mycket sånt i födelsedagspresent och julklapp, vilket är toppen!!!). Men nu börjar sista Tour de ski etappen för tjejerna, så nu ska jag titta på det.

Hoppas du haft en fantastisk helg!!

Kram!!

Hemma igen

Hej!

Här kommer ett kort inlägg idag... Jag återkommer imorgon med ett låååångt inlägg med mycket bilder:) Men idag är det fullt upp så jag hinner inte lägga in bilder och skriva så mycket.

Men vi har haft det toppen i Kisa där vi firat lilljul! Igår när jag frågade Seth om vad som varit bäst med dagen sa han att det var att få leka med alla (kusinerna). Väldigt glädjande att det är det som är bäst och inte paketen!!! De är ju inte så ofta de träffas allihopa. Albin, Hugo och Seth är ju lika gamla och Hanna och Alva är lika gamla. Så de har riktigt roligt ihop!! Lovely! Men som sagt; mer om det imorgon!

Vi kom hem tidigt idag eftersom Stefan jobbar och fixar med en fest för alla ledare i kyrkan ikväll. När Stefan jobbade tog Seth och jag med oss Olle på Lejonkungen i 3 D. Mysigt!! Vilket jobbigt liv man har... Not.

Ha en bra kväll så hörs vi imorgon igen!!



Kisa

Nu är vi hos mamma och pappa i Kisa.
Imorgon firar vi lilljul här. Marcus med familj är redan här och Åsa med familj kommer imorgon! Lovely!!!

Mamma har stickat snygga pannband och halsdukar till oss! Så snyggt och skönt!!!

Ha en skön kväll!!!!


Tv tittare.

Här sitter vi och tittar på Skidskytte... Gandalf har blivit en riktig tv-tittare hon! Snart kommer Cilla och Johannes för lite kvällsfika. Najs!!!


Halloj

Igår var en dag i trötthetens tecken... Så jag la mig tidigt. Förkylningen sitter där den sitter i kroppen och släpper liksom inte taget.

Idag efter jobbet var vi hos Farnebos och åt gooood middag och efterrätt. Jag åt så jag nog kommer vara mätt ett dygn :)
Alltid lika roligt att träffa vänner såhär en vardag!!

Såhär såg det ut igår när Seth somnat :) Ta hand om dig min bloggvän!!!


Gott nytt 2012

Hej där.
Hoppas du haft ett bra nyår. Det har jag. Är dock fortsatt förkyld och är sliten nu, då jag inte sover så bra och inte är helt hundra i kroppen och har inte varit på ca fyra veckor. Men det har varit bra i helgen!!
I fredags kom Frida från Avesta och hälsa på Seth och mig. Det var ett kärt återseende för både mig och Seth.


Här sitter de och ritar och äter på Jensens.

På nyårsafton (igår) körde hon Seth och mig till Marcus och Lovisa, där vi skulle fira nyår. Själv for hon vidare för nyårsfirande på annan ort. Framåt 17 tiden kom ytterligare vänner dit och även Lovisas lillebror, som flyttat till Örebro. Vi var till slut sex vuxna och sex barn. En bebis, två fyraåringar, tre sexåringar. Barnen hade jätteroligt hela kvällen och fungerade bra tillsammans och då blir ju vi föräldrar automatiskt nöjda och glada. Det blev en kväll med skratt och spel och en del smällare. Gå gärna in på Lovisas blogg och kolla där också :).

Vi började kvällen med goda "hallondrinkar".


Seth och Molly myste.


Lovisas och mitt obligatoriska nyårskort på oss själva:


Ha ha.

Vi åt potatisgratäng och tjälknöl. Smaskens. Efterrätt blev päronhalvor med after eight och toscagrejs över. Oh, så gott! Härlig 80-talsmat :).

Under kvällen gick vi ut och sköt smällare, som Marcus köpt in. Det var små fjuttar som bara smällde och som barnen själva fick hjälpa till att tända på.


Det var hög säkerhet! Ingen fara för barnen!!!

Sen blev det de "riktiga" fyrverkerierna!!

WOW





"Igen", sa Alva direkt när det var slut. Ha ha. Joråsåatte...

Efter fyrverkerierna fick barnen titta på film och äta chips.

Så glada och nöjda barn. Runt 23 tiden somnade de alla i lånade eller sina egna sängar.


Den här lilla skruttan var nöjd och glad hela kvällen och somnade sist av alla barn.

Vi vuxna spelade spel och pratade när tolvslaget kom, men vi missade det inte för Lovisas Ipad kom väl till användning... Jan Malmsjö var med oss på ett hörn denna gång också.


Imorse vaknade skaran runt 7.30 så ingen hade sovit så mycket som vi behöver. Det blir ju alltid så vid nyår. Det som är lite jobbigt i år är ju att arbetet drar igång imorgon igen. Som tur är, så är Stefan ledig imorgon så Seth är ju också det. Han är ju liksom, precis som föräldrarna, så att han blir lätt ledsen och arg vid sömnbrist och då är det skönt att få vara hemma en dag istället för att vara på fritids. Samtidigt frågar han varje dag om han ska till fritids snart, så han ser nog fram mot att få gå dit på tisdag igen.

Idag har det snöat, så barnen var ute och hjälpte till att skotta och sopa bort snön från altanen :) Härligt!


Nu önskar jag att du fått en bra start på 2012 och jag önskar dig från mitt hjärta ett riktigt GOTT NYTT ÅR!!!

RSS 2.0