Astma och Valborg.

Hej hej.
Imorse lämnade Tess och jag av Seth tidigt på fritids och styrde kosan till Karlskoga. Där träffade vi en läkare och en sköterska som utredde henne lite kring att hon är sjuk så mycket och sover så dåligt. 
Hon är ju helt amazing den där lilla Tess. Hon fattar så mycket och pratar mycket och är så go mot dem hon möter. Så glad att hon kom till oss!!
Det blev ju lite väntetid mellan att vi pratade med läkaren i omgångar och tog prov och pratade med sjuksköterskan osv. 
Tess sa varje gång: "Leka nu?" och visst fick hon leka mellan gångerna i deras jättefina väntrum.
 
 
 
 
 
Det gjordes ett pricktest - för att se om hon tål Gandalf eller inte. 
Yey, hon tål katt!! Skönt det!
 
Summan av kardemumman av denna dag är att Tess har astma. Det känns så SKÖNT att få veta!! Nu får hon medicin som ska testas i en månad. Blir det ingen förändring ska en annan, starkare medicin sättas in. Förhoppningen är att detta ska göra att hon inte blir sjuk lika ofta och sova bättre. Hoppas hoppas hoppas!!! Astman kan dessutom växa bort! Hoppas hoppas hoppas!! 
Det kanske låter konstigt, men det känns så bra och jag är glad efter idag. Det är en lättnad att det finns en orsak till hennes mående och medicin att få. Om inte annat vet vi varför det är som det är. 
 
När vi kom hem och hade hämtat Seth på fritids sa jag: "Nu har vi en dyslektiker och en astmatiker här hemma... Vad är vi då, du och jag Stefan? Sköntheten och Odjuret kanske?" Då sa Seth: "Då är du skönheten, pappa!" What!!?? Haha. Vem är på min sida här va??!! Haha.
 
Nu ikväll har vi firat lite Valborg med grannarna! 
En suddig Groupie. 
 
Jag och Jonas tog med oss barnen till brasan. Stefan la Tess under tiden och Alex höll sig hemma. Det var klokt av dem att inte följa med. Det var rätt så trist väder...
Blä! 
 
Barnen var ju lika glada för det förstås :). 
 
Vi värmde oss vid brasan.
 
Det är ju vackert med eld alltså...
 
Det fanns lite grejer för barnen att göra, men vi var nog där ca 40 minuter, sen gick vi hem. Det var lite för kallt och det kommer bli sent för Seth imorgon, så det var läge att han kom i säng nu ikväll. 
 
Hoppas du har en fin Valborg!! 
Kram kram

Motherhood och Silas


Wow! Visst är det bra!?!
 
Idag skriver jag, som varje år detta datum, om Silas...
Det var idag, för fem år sedan, som vi fick veta att Silas hade acrani och inte kunde leva utanför min mage. Sorgen finns där, men har ändrat karaktär, såsom sorg gör. Sorg får man leva med hela livet, men som sagt, den ändrar karaktär. Vår lilla Silas, som vi aldrig fått lära känna, men som vi en dag kommer träffa i himlen - tack och lov! 
Seth pratade senast idag med Tess om att hon har två storebröder :). Inte för att hon förstår det, men jag är glad att Silas är en naturlig del i vårt liv och aldrig bortglömd.
 
Alltid älskad, aldrig glömd! 

Dyslexi

"Pochen med ch
stocken med ck
förlåt men hur ska ni ha det?
Tjejer med tj
Kjolen med kj
eller är det tvärtom? Hjälp mig hur var det?
Ladda pilada
Skapa skada
jag har svårt att se skillnaden.
Med Ä stavas vän
Med E igen
och med båda kan man stava män/men.
 
Är det ett eller två S i hiss?
Dyslexi är piss
Hur stavar man till nice?
Dyslexi är bajs.
 
Hur stavar man till dyslexi?
D Y S L E X I
Tack så mycket kära ni
Tack så mycket, men det struntar jag i."

Vera Nord
 
Denna låt finns på Spotify. Lyssna gärna på den. Vera Nord är jätteduktig och har härliga texter!!
 
Ja, såhär har alltså Seth det... 
 
I torsdags åkte vi till Södertälje för att träffa en logoped som skulle göra en dyslexiutredning på Seth. I Örebro är det nämligen närmare två års väntetid för att göra en dyslexiutredning och vi vill inte vänta två år. Så vi ringde vårdslussen och fick en tid direkt i Södertälje. 
Stefan skulle också har varit med, men låg ju hemma i hög feber. Seth var lite pirrig, men också förväntansfull. Jag var med en stund i början och sedan jobbade de på själva. Logopeden, Britta, berömde Seth väldigt mycket i att han är samarbetsvillig, artig, rolig att jobba med osv. Ja, sån är han verkligen! Han kan allt va bångstyrig också, men det är han med oss, inte andra.
 
De jobbade på hela förmiddagen och sen åt vi lunch med Zara. Sååå roligt att vi fick till det att ses en stund!! När vi kom tillbaka från lunchen gick Britta igenom testresultaten med oss. Normalt sett får man ett återbesök då hon går igenom resultatet, men eftersom vi åkte från Örebro gjorde hon iordning det under lunchen och så fick vi svar direkt. Hon sa att det är en tydlig dyslexidiagnos och "bara" det. Inga läsförståelsesvårigheter eller så. 
I Örebro får man inte längre några hjälpmedel utskrivna vid dyslexi, men Britta kan skriva ut till oss. Hihi. Så vi ska tillbaka om några veckor och få lite dataprogram, som är en hjälp för Seth. Suveränt!! 
Britta var också mycket imponerad över hur Seths skola redan satt in resurser och hjälp för honom. Jag tror jag sagt det förut, men jag säger det igen. Vi är SÅ nöjda med Seths skola och Tess förskola! Är otroligt tacksam för att de får gå på den och att den är så bra!!

Seth var nöjd och glad och tyckte det var skönt att få veta. Vi har pratat om att kungen, prins Carl-Philip, kronprinsessan, Steve Jobs, Ariana osv har dyslexi. Ariana letade jag reda på för att hitta någon som Seth kan känna igen lite mer. Hon är en disneystjärna och med i två av de program på Disney Channel som Seth tycker om att titta på. De har pratat om det i skolan och berättat det för klassen tillsammans med specialläraren och Seths mentor.

Dyslexi är ju ärftligt, men ingen av oss har det och ingen annan i nära familjen, vad vi vet. Däremot har jag en syssling som också har det, så visst finns det i familjen, men långt ifrån. Vi lär oss nu hur vi ska hjälpa Seth på bästa sätt, eftersom vi inte har erfarenhet av det själva. Han är otroligt skön och "easy going" och tar saker som de är. Vi kan lära oss mycket av honom!! 
 
Om du undrar, så är han helt ok med att jag berättar om detta! Annars skulle jag inte göra det. Han har inga problem att prata om det och det tror jag beror mycket på att vi normaliserat det hela tiden och att skolan sköter det så bra! 
 
Vera Nords Dyslexilåt har vi lyssnat mycket på och skrattat åt. Den är så bra. Han tycker nog egentligen inte att Dyslexi är bajs, men det är ju ganska roligt att få sjunga så ;). Haha.
 
Älskade, underbara kille!!
 
Nu ska jag säga hej till min kudde. Har ju varit på keramiken ikväll och njutit och haft det bra, men nu är det dags att säga god natt. Ja, just det. Herr Migrän försvann under natten, tack och lov. Jag har varit lite påverkad idag, sådär som man kan vara dagen efter ett anfall, men jag har kunnat jobba och fungera något sånär normalt. 
 
Kram kram
 
 

Ovälkommet besök

Oj, hej Herr Migrän, som kom och hälsade på mig såhär på måndagseftermiddagen. Du är inte välkommen eller önskad. Du får gärna gå faktiskt, om jag ska va ärlig. Jag hoppas du är borta till imorgon för jag tycker inte om dej nåt vidare. 

För att kompensera detta ovälkomna besök lägger jag upp lite bilder istället. :).
Det muntrat alltid upp!! 

Knoppar är så vackert och hoppfyllt på något vis.



När man ska försöka vila lite pga lite sömn och man samtidigt har en Tessilutt bredvid sig. Då ser det ut såhär:
Hon vill ofta vara nära nära. 

Ja, såhär sitter hon och tittar på tv när jag vill vila. Så är det. Men jag tycker det är mysigt att ha henne nära. Det är bara det att ibland behöver man lite space :).

Vi hade hemgrupp igår istället för idag. Det var på dagtid så barnen var pigga och med. Haha. Blir lite rörigt, men mysigt!!

Tess, Seth och Ebba. 

Den här killen är den finaste kille jag vet! Han är så klok, varm, empatisk och rolig. Han tar folk precis som de är, pratar, är artig och omsorgsfull. Jag kan verkligen förundras över att vi fick en kille som är så fin på alla sätt. 
Nu vill han ju sällan va med på bild så det fick bli en bild när han knappt syns. 
Imorrn ska jag berätta om vad vi gjorde i Södertälje i torsdags :).

Kram 

Underbara natur i Trysstorps Ekäng

Hej hej fina vän!!
Idag lördag... Hur har din lördag varit?
VI har haft en lugn dag. Stefan skulle ha jobbat, men är ju hemma och sjuk. Nu har han börjat hosta och han är som Tess: när han hostar mycket kräks han. Oh, the joy här hemma ;) Tess hostar och kräks nu ikväll och Stefan också. Yey livet leker liksom!
 
Men jag och barnen har haft en fin dag tillsammans och det behövdes en rejäl påfyllnad av lite kraft och det får jag av barnen och av naturen.
 
Vi böjrade med att åka till Marieberg och köpa skor till barnen. Det var väl inte så upplyftande, men nog så nödvändigt. Vi kom därifrån med skor till båda barnen. Jättebra!!
 
Efter lunch och middagslur för Tess packade jag ihop lite fika och så åkte jag och barnen till Trysstorps Ekäng. Vi har aldrig varit där och wow, vilken natur! I LOVED IT! Barnen trivdes också och Tess orkade gå en bra bit och kvittrade och var så glad. Seth var också nöjd och glad. Verkligen lyckat en dag som denna!
Här kmmer lite bilder från den stunden.
 
Fika och såpbubblor. Kan ju liksom inte bli fel. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Jaga bubblor, en klassiker :).
 
 
 
 
 
 
Bry dig inte om mig på denna bild. Jag förstår inte hur jag ser ut, men barnen är desto goare :). 
 
 
Seth hade med sin baseboll så vi kastade lite till honom. Tess fick vara med. Seth är verkligen en toppenbrorsa mesta tiden!
 
 
Hallå....
 
 
 
 
 
"Titta på mamma, Tess". Haha.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Jag vet... MASSOR med naturbilder, men det var så vackert och jag vill försöka dela med mig en liiiiiten bit av känslan. Önskar man kunde känna doften från blommorna och naturen och höra fågelsången genom bilderna...
 
Hemma igen så har vi mst slappat. Eller Seth har lekt med Sebbe, men Tess har varit jätterött. Undrar om hon håller på att bli sjuk igen. Hoppas inte, men hostan är värre än den brukar. 
Jag är också slut, både i kropp och själ så det var skönt att få ligga i soffan en stund med Tess bredvid mig, nöjd och go. 
Suddiga tjejer...
Mys!!
 
Jag laddar för en natt med lite sömn nu, eftersom Tess hosta är värre än vanligt, men man kan ju alltid hoppas... 
Jag sammanfattar ändå en fin dag med mina barn!! 
Är tacksam beyond words för min familj!! 
 
Jag är även glad och tacksam för er, som följer mig genom livets ups and downs :). Det gör mig ödmjuk att ni är så många som fortsätter hänga här inne med mig!!

Stor kram till dig!!

Halli hallå!!

Idag har Seth och jag varit lediga och varit i Södertälje. Jag berättar om vad det handlade om i ett inlägg om någon vecka :). 
Vi lämnade Tess på förskolan tiiiiidigt, men hon var lika glad för det. Stefan lämnade vi hemma i sängen med hög feber och jordens värk i halsen.
Idag lät hon mig göra två söta små tofsar, som ser ut som fontäner på henne :)
 
Gostjejen!
 
Jag var med en stund i början och sedan skulle Seth och den vi träffade vara ensamma resten av tiden och då passade jag på att ta en liten tur i Södertälje City. Väldigt fint!
 
Jag sökte på var pingstkyrkan ligger och det var ju bara runt hörnet, så jag traskade dit, tog denna bild och skickade till Zara och sa att jag var där, var hon det också? (Zara och Thomas var ju pastorspar i Avesta när vi var där och numera bor och jobbar de i Södertälje.)
Jag fick till svar att hon var där så jag gick in. Oh, vad roligt att träffas en liten stund!!
 
Vackra, underbara vän!!!
 
Thomas hade annat för sig, men jag hann säga hej och krama om honom iaf. 

Jag handlade lite fika till Seth som han kunde få i en paus och sen gick jag tillbaka och satt och väntade...
Oh, vad det är härligt att vänta ;).
 
Lagom till lunch var Seth färdig och vi bjöd med Zara på lunch. Oh, vad glad Seth var att få träffa tokzara!
Här sitter vi och ska äta lunch. Zara har tagit bilden. 
 
Inte lätt att få med alla :). 
 
Vi träffade personen, som vi var där för att träffa, igen efter lunhen och fick återkoppling på det hon och Seth gjort. Sen var det dags att gå och köpa en kringla. Vi var ju i Kringlans stad och Seth såg kringlor överallt - köpcentrat heter Kringlan t ex - så han ville verkligen ha en sådan. Vi hittade ett konditori runt andra hörnet och köpte en liten kringla.
Haha. Nöjd kille. 
 
Inte orkade han äta upp den inte, men glad var han iaf. 
 
Nu är vi hemma igen, sen länge, nöjda och glada med denna dag!! Det är bra att boosta sig med en Zara ibland :). 
 
Jag hoppas verkligen Stefan blir bra snart. Jag har inte sett honom såhär dålig på många år. Otroligt segt och trist. 
Hoppas du håller dig frisk!!
Kram kram

Nästa man på fall...

Ja, nu ligger Stefan i över 39 grader feber... Hoppas hoppas jag klarar mig!!! Stackars Stefan. Och ont i halsen har han. Denna gång var det visst ett smittsamt virus barnen tog med sig hem. Vi får va glada för alla gånger vi inte blivit sjuka.

Idag har jag gjort något jag inte gjort på många många år. Jag tog en liten löprunda. Haha. Inte lång och inte orkade jag jogga hela tiden, men jag fick upp lite flås iaf. Jag älskar att ta promenader, men avskyr att springa, men nu har jag anmält mig till Color me Rad i augusti, så då lär jag ju kunna ta mig runt 5 km... 5km!!! Haha. När jag sprang/gick tänkte jag på min bror som sprungit maraton, gjort klassikern, håller på med triathlon och satsar på att köra Ironman i år. Då avslutar man med ett maraton. Japp, du såg rätt! AVSLUTAR med ett maraton. Galet. Jag ligger lååååångt efter min bror i kondition - let me tell you :). 

Jag brukar ta en liten promenad på lunchen, särskilt när det inte regnar. Nu är det ju så galet vackert ute!!! Älskart!!
Kolla!!

Kram kram 

Jouren

Ja, vad ska man säga... Stackars lilla Tess. Hennes kropp får tåla så mycket! Men hon är tapper vår lilla tjej.
Vi är rätt slut nu. Även om vi inte är oroliga för att hon är allvarligt sjuk eller så, så tar det på krafterna att hon är sjuk så mycket som hon är och att det ofta är något...

Vad pratar jag om nu då? 

Jo, idag när jag var på keramiken ringde Stefan. Det gör han aldrig, eftersom han vet att jag inte kan svara plus att det är dålig täckning där vi är. Men nu hörde jag telefonen, han kom fram och jag kunde svara! Allt sammanföll. Helt fantastiskt! 

Han sa att han var ledsen men att jag behövde komma hem för att ta Tess till jouren. Hon hade nämligen hostat och kräkts. Inget ovanligt med det, men denna gång var det lite blod i kräket. Stefan ringde 1177 förstås, som självklart ville kolla upp henne och därför bokade in oss på jouren.

Tess och jag for iväg och fick träffa doktorn direkt. Kl var ju efter 20 och hon hade somnat innan hon kräktes så hon var bra trött. När läkaren undersökte henne blev hon ledsen... Trots detta snyftade hon fram ett "hej då" när vi gick. Underbara barn! 
Sen väntade vi på att få ta en snabbsänka.



När damen som skulle ta provet kom och hämtade oss började hon gråta. Tess alltså, inte damen. Hon kommer ju ihåg sen i lördags vad som gäller. Trots att hon satt och grät sträckte hon snällt fram fingret och protesterade inte när hon blev stucken.
Ett klistermärke fick hon som hon blev så glad för. När sen läkaren ville prata med oss igen fick hon två grejer till, en dinosaurie och en bil (leksaker förstås ;) ). Så nöjd och glad hon blev.

Som vi trodde var det ingen fara, men bra att det kollades upp. Han sa, precis som läkaren vi träffade i lördags, att hon måste utredas och träffa barnläkare. Så bra att vi ska göra det nästa vecka!

Tess somnade om bra när vi kom  igen och nu ska jag försöka varva ner och somna också.

Kram

Frisk och ny frippa

Idag har Tess varit feberfri och pigg!!! Halleluja och hurra!!!

Mitt hjärta!!
Bus...

Haha älsklingen. Nu är hon sig själv igen!!

Hon har hjälpt mig att baka idag. Vi hade hemgrupp ikväll och jag ville bjuda på något gott :). Bra att få hjälp då :).


När Stefan kom hem från jobbet for jag till frissan och klippte mig. Jag blev riktigt nöjd mes nya frisyren faktiskt!! 

Stor stor kram!!!

Söndag, härliga söndag

Efter en natt, när der var för varmt att ha täcke pga ett litet element på ca 40 grader som låg mer eller mindre på mig, tog två trötta och ganska färdiga småbarnsföräldrar och hämtade en hårt jobbande vän och styrde bilen till Göteborg. 
Tre trötta personer i en bil, men vi piggnade till och hade en härligt solig och givande tur till Götet.

Där var vi på gudstjänst i Connectchurch. 

Så härligt och verkligen underbart att va där!! Den påfyllnaden behövdes verkligen!! 

Efter åt vi lunch med vänner och hade det gott. 
På en av toaletterna satt denna skylt :).

Hihi. 

Vi åkte hem i härlig solnedgång.
Wow.

Barnen sov när vi kom hem och nu ligger jag bredvid en inte alltför varm Tess. Hon är hes och verkar ha fått ont i halsen idag, men tempen har sjunkit något. Hurra för det!!
Jag är faktiskt väldigt slut efter denna vecka med väldigt lite sömn, men jag är otroligt glad för denna dag i Göteborg! Den behövdes och det var skönt att ha lite barnvakt och komma iväg bara vi vuxna. 
Imorrn blir jag hemma med Tess, sen är det Stefans tur och sen hoppas vi hon är frisk. Hoppas hoppas!!

Hur har din helg varit?? 
Hoppas du haft en fin helg!

Stor Kram 

Lördagen hos oss...

God lördagkväll!! 
Här hemma ser det ut såhär:
Tess sover - får se hur länge för hon har ju fortfarande hög feber, Stefan tittar på Speedway, Seth och farmor spelar Yatzy, Gandalf tittar på fåglar som bor i en buske utanför och jag bloggar. Men alla vi som är vakna är i samma rum och det är mysigt!
 
Igår var det Eliasdagen, så Seth hade namnsdag och min morfar hade namnsdag. Dessutom firade min mormor och morfar 67 årig bröllopsdag. WOW! Eller hur!?! 67 år and still going strong :). 
Idag är det dessutom min mormors 89 årsdag. HURRA HURRA HURRA HURRAAAAAAAA!!
Mina fina morföräldrar!!

Imorse bjöd Seth mig på min födelsedagspresent från honom: en frukost på Fröken Brogrens Veranda. Oh ,så mysigt vi hade det!! Vi skrattade och pratade och hade det allmänt bra. Roligt!
 
Me and my son.
 
Mmmm smaskens.
 
Alltså, denna underbara frukost!!
 
Efter frukosten drog vi upp på stan en liten stund. Vilken fin himmel!!!
 
Vilken fin kille!


Lite lagom till lunch åkte Stefan, Seth och farmor iväg på bio. Det var Seths födelsedagspresent till Stefan :). Så idag var en Seth förälderdag!! Härligt. 

Tess och jag hängde här hemma och jag kan säga att hon är inte pigg den lilla damen. Nu har hon haft över 39 graders feber i fem dygn. Sömnen är obefintlig (för oss och nästan för henne), eftersom hon är så orolig i sömnen, rör sig hela tiden, kräks osv, som hon ofta gör när hon har feber. Hon är hängig på dagtid och sitter mest såhär...
Jag försökte ge henne glass, men inte ens det gick ner idag. 
 
Små korta stunder kan hon vara såhär:

Sitta och leka en liten stund och le, men sen är hon tillbaka i tröttheten och allmänt gnäll (som säkert beror på att det känns så jobbigt i kroppen att ha hög feber). 
 
Jag ringde 1177, eftersom hon haft hög feber över 4 dygn och de tyckte vi skulle åka till barnakuten, så en läkare kunde bedöma henne. Vi tänkte att det nog inte var någon idé att åka dit, samtidigt som hon även klagat på magont idag och har upplevts sämre idag än tidigare. Så vi åkte dit. 
Det var nog ganska lugnt idag för det tog bara två timmar, så var vi hemma igen. De är helt fantastiska på barnakuten och det är väldigt fint där! Som vi trodde, är det ingen fara med henne, utan det är en ihärdig virusinfektion, men har inte febern gett med sig lite på måndag blir det vårdcentralen. Jag antar att vi måste dit ändå på måndag för sjukintyg, eftersom vi vabbat en vecka då... Ja, ja, vi får se. Det känns ändå skönt att ha kollat henne, eftersom hon är väldigt medtagen nu. Mammas hjärta!
 
När vi kom hem såg tempen ut såhär, trots att hon får alvedon och ipren regelbundet:

Så jag sammanfattar en väldigt bra lördag på många sätt, men också en lördag där vi alla är väldigt trötta både fysiskt och mentalt. Ensamtiden med Seth var otroligt värdefull och att få sitta med en liten kamin i knät och försöka få henne att ha det så bra som möjligt har också varit otroligt viktigt. 
 
Hoppas din lördag varit bra min vän!!

Kram kram

Mrs Right

Eftersom barnen varit sjuka och Tess sover hos oss när hon är det, så bytte Stefan lakan i alla sängar idag.
När jag såg min kudde log jag :).
Han har humor min man :)!!
Som jag älskar'n!!




Hahahahahaha 

Friday!!!

God fredag min vän!!

Idag har Seth varit i skolan, jag på jobbet och Steff och Tess har varit hemma.
Igår var jag hemma med barnen.

Under piggare stunder vill hon bygga höga torn med duplo. 


Igår När hon sov middag ville hon hålla handen.
Liten sjuk tjej.

Jag hoppas verkligen hon blir frisk snart igen. 
Det är jätteskönt att Seth är pigg igen :). Hurra!!!

Nu hoppas vi på en härlig helg!! Och på en frisk familj!!

Hoppas du får en fin fredag och helg!!!

Kram 



Mina...

Idag någon gång på eftermiddagen pratade vi och skojade om något... Minns inte om vad, men jag sa till Seth att han ska hålla med mig och inte
Stefan, eftersom det är jag som fött honom... 
Svaret jag fick var: "NÄ mamma!! För pappa håller ju på Leksand och Liverpool!" 
Jaha, vilka lag man håller på är alltså viktigare än att man klämt fram någon ut ur sig själv (som dessutom kom ut med en arm och huvudet tillsammans... AJ). Haha. 

Min älskade familj!!

Efter maten ville sjuklingarna titta på tv och Tess skulle absolut sitta bredvid Seth. När hon såg att jag tog fram telefonen för att ta kort började hon titta ner i den fånen hon använder... Bara för att... Hon använde inte ens den. 


Seth försökte få henne att titta på mig :). 
Busungar!


Stefan överraskade mig idag med ett litet tal till mig och dessa fina Pilgrimssmycken!!
Galet så rörd jag blev!! What a man!!!!

Nu hoppas vi på att barnen blir helt återställda och sover bra inatt!!

Kram min vän!!! 

Inte så piggelin...

Inte för pigg när man har runt 40 i temp trots febernedsättande...
Äter lite godis här. (Stefan skickade denna bild till mig när jag var på jobbet). 

Seth har nästan varit feberfri idag, men hostar, har ont i huvudet, är trött och blek fortfarande. Så minst en dag till får han vara hemma...

Ja, det var uppdatering från sjukstugan idag. 

Snart åker jag iväg till keramiken. Längtar!!

Kram 

Sjukstuga

Hej hej.
Nu har vi två febriga barn här hemma.
Såhär såg det ut i em:
Sjuk Seth.

Sjuk Tess.

Hon hade feber när vi kom hem idag. Och nu ikväll är hon rätt hängig.
Seth la sig mycket tidigare än vanligt helt frivilligt och somnade fort. Liten älskling!
Nu hoppas vi på att vi får sova lite inatt ändå.

Håll tummar och tår.
Kram kram 

Helgen

Uj uj, denna helg har jag tagit mycket bilder - även för att vara jag... Så det blir mycket av den varan helt enkelt :).
 
Jag börjar med dagen igår.
 
Sethälsklingen vaknade med feber och hosta och var inte alls pigg. Såhär låg han en hel del under dagen och det är inte ofta han stänger in sig i sitt eget rum. Han är så social och vill helst vara där vi är, även om han gör andra saker än vad vi gör. Precis som jag var som barn. Jag satt alltid och gjorde läxor i köket t ex. 
 
Sjuk älskling.
 
Det är en otroligt härlig känsla att äta sin frukostgröt (som det var igår, eller youghurt, som det var idag) i en egentillverkad frukostskål. 
Mums.
 
Efter frukost var det dags för Tess att bada.
Sen mysa i sin handduk :).
 
 
När jag och mina syskon var små satt vi i pappas knä och så räknade han tårna och fingrarna. Detta har han gjort med barnbarnen också och jag gjorde det med Seth och gör det med Tess nu också. Igår satt hon med sin docka i knät och räknade hennes tår :). Så söt! 
"En, tlå, fyla, fem"... Haha.
 
Seth piggnade till stundvis och mitt på dagen ville han visa ett experiment de gjort på skolan. Kanel och vatten i en skål och dragon och vatten i en skål. Och så droppade han i lite diskmedel för att se vad som hände. Först fick vi gissa förstår :).
 
Kanelen stannde och dragonen for iväg :). 
 
Frampå eftermiddagen gick jag och Tess ut tillsammans med grannarna till lekparken. 
Det är inga fel alls att ha en Cornelia som gillar att leka med Tess :). 
 
Tess jagar Cornelia.
 
 
 
Cornelia hoppar och Tess ser beundrande på.
 
Sebbe hoppar och mamma Alexandra testar sin nya kamera. 
 
"Kom Kelia"
 
:).
 
Det var skönt att vara ute en stund!!! 
 
Skruttbusfia!
 
Imorse åkte jag iväg till Korskyrkan för att sjunga med Marcus på mötet där. Jätteroligt!! Resten av familjen fick ju vara hemma, eftersom Seth är sjuk.
Jag fick brorsan att ställa upp på en sångselfie med mig. Men helt seriöst går det inte att få det... förstås. 
Knäppo...
Det var iaf riktigt roligt att få sjunga ihop, som vanligt och det var väldigt uppskattat och det är ju roligt!! 
 
Seth hade piggnat till när jag kom hem och ville spela shack. Det är något nytt han har börjat göra. Här spelar han mot sig själv :). 
Och Tess spelar barnyatzy :).
 
Det blev inget Gladiatorerna för oss igår, eftersom Seth behövde sova, så vi tittade på det idag istället. Men barnen pysslade med annat också :). Seth orkade inte göra så mycket, men ligga på golvet och bli ompysslad av Tess orkade han. Haha.
 
Bus i soffan hanns också med.
 
Inte så mycket bus just här. Såhär har han suttit mest hela dagen idag förutom de där små stunderna när han varit igång, som jag visat på bilderna här. 
 
Haha. Tess blev lite sur för något. Jag minns inte riktigt varför, men jag fick henne på bättre humör efter en liten stund. Se här:
Sur...
 
Ah, jag fick henne att räcka ut tungan lite :).
 
Sen tyckte hon det var riktigt roligt...
 
...och busade med. Älskade Unge!!
 
Vi har haft en lugn och skön helg på många sätt. Vi skulle egentligen ha varit hos Marcus och Lovisa i lördags, men ställde in efters Seth är sjuk. Men det har faktiskt varit skönt att inte ha så mycket denna helg. Vi behövde nog det, för vi har haft det mysigt, med mycket skratt och bus tillsammans bara vi fyra. 
 
Hoppas din helg varit bra!!
 
Stor kram!
 
 
 

Älskade barn

I väntan på att jag hinner skriva ett lite längre inlägg om helgen kommer lite bilder på barnen som jag tog i fredags! 

Titta, en kastanj...


Tess, titta in i kameran :).



Seth ville springa när jag tog kort :).

Då ville lillasyster göra likadant. Förstås.

Men storebror blev lite orolig och ville hålla henne i handen, så hon inte ramlade.

Och det gick ju jättebra!


Mina fina...

Visst är det galet vackert!?

❤️❤️

Kram kram 

Äntligen helg

Tgif!!!
Skönt med fredag!!!
Och helg!!!!

Vi firade in vår fredag med bror, Lovisa, Hugo, Alva och Molly! Härligt!!
Det var alltför länge sen vi fick till att ses lite! 

Här är bilder från kvällen :).

Marcus och Tess skrev och ritade :).

Molly serverade mat :).

Sen var det Tess tur.

Tess ville sitta mycket med Hugo ikväll. Och han var så go med henne!!


Finaste Alva med ett hjärta av chips :). (Och Seth som retas ;) ).

Lovisa och Alva spelade in sig själva när de mimade till en sång. Finns på Lovisas instagram att skåda :).

Barnen tittade på tv och åt chips och vi satt i köket och pratade som de vuxna vi är...

Flickorna lekte lite tillsammans. Mysigt!

Nu ska två trötta småbarnsföräldrar sova.

Kram och god natt! 


Superhjälte

Hello dear friend!!

Hoppas din dag varit bra!! 

Jag såg en bild på ett smycke som är klockrent tycker jag!!
Haha visst är den bra!! 

Ibland känner jag mig som världens sämsta mamma, men ibland känner jag mig som en superhjälte som får ihop vardagen. 

Ikväll är Steff på fotboll och jag passar på att umgås med Netflix nu när barnen sover :). 

Hoppas du har en bra kväll!!
Kram 

Annandag Påsk

Hej hej.
 
Oooo idag har jag varit på keramiken igen. Jag har inte kunnat vara där så mycket nu i mars, men nu är jag tillbaka igen. LOVE IT!! 
 
Jag hoppas du har det bra och har haft en bra påsk!! Idag började jobbet igen och jag måste erkänna att det känns skönt att det är kort vecka :). 
 
Igår började dagen såhär:
Men alltså... Mina fina barn. Jag hade undrade var Tess tog vägen men så hörde jag hur det pratades inne på Seths rum och när jag öppnade dörren såg jag detta. Underbart!
 
Efter frukost åkte vi för att hälsa på Ullis, Jonas, Lucas, Oliwer och Salma vid deras stuga. Oh, så roligt det var!!
Killarna hittade varandra på två röda sekunder, som vanligt och hade jättekul hela dagen! 
Grabbarna grus :). 
 
Fina vänner!!
 
Härliga barn!!
 
Killarna spelade in en film. Jag tycker det är roligt att de är kreativa och hittar på historier, skådespelar och regiserar. 
Lucas och Seth i en scen.
 
Seth och Oliwer i en scen. 
 
 
Kolla denna vackra vy!
Tess och Salma hittade varandra också. Nu är ju Tess lite liten för att leka med kompisar utan hon leker mer bredvid kompisar, men de pratade, lekte kurragömma och lekte i sandlådan tillsammans. 
 
 
Vi avslutade dagen med att åka på ett flak efter en traktor. Vilket äventyr :).
 
 
 
 
Jag är glad och tacksam för att ha dem i mitt liv! Trots att vi inte träffas så ofta, så är vänskapen kravlös, vi kommer till de viktiga sakerna i livet direkt och har roligt tillsammans. Det är riktig vänskap det! 
 
Ikväll när jag kom hem från keramiken hade Stefan gjort iordning på balkongen. Så vi satt där och drack te, pratade och hade det allmänt bra med filtar omkring oss och ljus tända på bordet.
 
Nu önskar jag god natt för ikväll!
 
Stor stor kram!!
 
 
 

Påskdagen!

Hej hej.
Ett trött inlägg från en trött Mia. Tess sov sämre än vanligt så det blev nog ca 2 timmars sömn inatt. Nu sitter vi med Seth och spelar Bingo Lotto (han spelar ju fotboll och då säljs det Bingo Lottor till storhelgerna.., Yey - not.) Vi har det mysigt men jag är så trött så jag längtar till sängen och vill att det tar slut snart. 

I övrigt har vi haft en härlig dag!
Steff började jobba kl 6 och när jag och barnen var färdiga med frukost och allt så cyklade vi bort till honom och hälsade på :).

Barnen :).

Det var lugnt och rätt tomt så Seth fick hjälpa Stefan lite :). Stolt kille!

Tess var nöjd i bilen :).

Hemma igen fikades det och kaninerna skulle naturligtvis va med.





Tess egna spis gör det så mycket lättare för mig att laga mat. Hon är nöjd med att leka med den, både affär och att hon lagar mat. 

Underbart!

När Steff kom hem från jobbet tog jag min cykel och for iväg till Stortorget för att sjunga på den ekumeniska Påskgudstjänsten som var där. Så roligt att få va med och sjunga!!! I Love it!! Men det var bra kallt att stå stilla där.

NA var där och tog lite bilder och jag lånar en bild från dem...
Det är jag längst till vänster, sen Anna, Sandra och Robert. Sara sitter där bakom vid pianot och så var det lite fler musiker, som tyvärr inte heller syns. 

Vi hade även ett par vänner här, Sundholms, som var på väg från Stockholm till Forshaga och stannade till här. Så roligt!! Men jag glömde ta kort... 

Jag hoppas du haft en fin dag!!

Kram kram 

Kalas

Hej på er en sån här härlig påskafton. 
 
Idag hade vi ett litet kalas för Tess. Vi valde att ha ett litet kalas och i år blev det inte något barnkalas. Det får bli till nästa år kanske. 
 
Men idag kom mamma, pappa, grannarna och Hallmans. 
Det var jättemysigt!
 
Håll i dig, för här kommer MASSOR av bilder från dagen :).
 
Vi började dagen med en god, härlig påskfrukost!
 
Smarrigt värre. 
 
Tess redo och klar för kalajs.
 
Mormor och morfar kom först och hade med sig ett stort paket, med en Hello Kitty i. Tänk er den glädjen. :)
 
Seth fick ett litet ägg han... Hihi. Den glädjen hos honom!!
 
Mer paket :).
 
Den här tårtan var rolig att göra :)
 
 
Och det sas att den var god och då är jag nöjd. Jag åt inget av den själv nämligen.
 
Den ständigt trötta Tess, jag och Hello Kitty :).
 
Så kom grannarna med en födelsedagspresent som Tess har lekt med hela dagen :). 
 
Och de här underbara tofflorna har Alex virkat åt henne :) 
 
Gandalf gillade också spisen :).
 
Insåg just att jag inte tog kort på de paket hon fick av Hallmans, men det var en fin bok och lite hårgrejer. Jättefin!!
 
Fika med tårta, kycklingchokladbollar och butterkaka, som mamma gjort. 
 
Hon åt inte ens en tiondel av fikat, som är på fatet, men hon ville ha av allt och tårtan var svår att göra små bitar av. För hur tunn bit man än skar den så blev det mycket pga alla lager.
 
Härliga grannarna!
 
Ebba och Tess delade bord. 
 
De stora barnen satt i köket. Det är svårt att få plats när man blir fler än åtta här, men delar man på oss lite, så går det bra. 
 
Resten av folket. 
 
Smååtjejerna tittar iaf in i kameran haha. 
 
Jag är jätteglad och tacksam för en mysig förmiddag!!
 
Mamma och pappa stannade på lunch också. En riktig påsklunch blev det och Tess och mormor målade ägg. 
Lite utanför på händerna blev det, men vad gör väl det när man har mysigt ihop. 
 
 
Det kom visst lite utanför på både mormor och Tess händer :). 
 
Påsklund med ägg, sill, paj, potatis och köttbullar. 
 
Seth målade också ägg förstås :). 
 
Tess leker med sin spis. (Mamma har tagit denna bild).
 
Det har ju varit fantastiskt väder idag, även om det varit kallt. I solen var det skönt när det inte blåste. Så vi var ute  en sväng på eftermiddagen. 
 
 
Gunga med morfar :). 
 
Min älskade pojk!
 
 
 
:)
 
 
 
Sen var det dags att äta glass innan mamma och pappa åkte hem. 
Kitty var med förstås. 
 
Me and my mum. :)
 
Tess och morfar läser lite. 
 
Hej tofflorna :).
 
 
Kitty är en riktig kramkudde och det utnyttjar Tess till fullt haha. 
 
Blåmärke både på kinden och i pannen efter några mindre olyckor under eftermiddagen. 
 
Storebror spelar spel när vi hängde i soffan innan Tess skulle sova. 
 
Hej Kitty. 
 
Ännu en vacker solnedgång från vår balkong får avsluta detta bildfyllda inlägg.
 
Kram kram!!
 
 
 

GOOD FRIDAY 2015

Glad Påsk!!

Jag är glad att vi får fira påsk och att Jesus dog och uppstod för vår skull!! 
Det är ju alltid en verklighet, men nu påminner jag mig särskilt om det. Högtider är bra och viktigt!! 

Sen är det inga fel att va ledig i fyra dagar heller!! Steff jobbar iof två av fyra dagar, men han har inte så jättelånga dagar som tur är.

Imorse gjorde vi oss iordning för att åka till ett par vänner. 
Tess redo och klar.

Tess och Hilde leker på Hildes rum. 

Gofika med Hilde, Fredrik och Ulrica. 


Haha kolla in Tess min :).

Hoppa i sängen var en rolig lek :). 

Vi skjutsade Stefan till jobbet och sen lekte Seth med Cornelia och Sebbe. 

Pysselverkstad :).

Vi passade även på att gå ut och testa trehjulingen för första gången. Det var inte lätt att komma på hur man gör, men det trillar nog ner snart :).

Fika hos Jonas och Alex hann vi också med :).

Tess och "Kelia" leker.

Framåt tidig kväll var Seth iväg på date :). Han var med Moa på bio. Goa barn! Filmen var bra och barnen var glada när de kom hem.

Tess och jag roade oss med att ta lite kort :).



Om du undrar varför Tess har napp på var och vartannat kort så är det för att hon är så trött mest hela tiden. Vi fortsätter köra hårt med rutinerna kring sömnen och hon får inte sova så länge på dagen. Detta gör att hon är trött mest hela tiden. Hon är glad och pigg en stund, sen jättetrött och sen pigg en liten stund och sen jättetrött osv osv. 
Men vi gör vad vi kan för att komma till rätta med hennes sömn. 


SelfiesMia...

Jag ville så gärna hem kort på Seth också så han ställde upp och poserade... 
Seriös kille ;)...

Älskade Onge!!!

Tja... Katten får va med också :).

Jag sammanfattar en fin och bra långfredag, som avslutades på bästa sätt med att läsa Bibeln och be tillsammans.

Jag är på så många sätt tacksam för mitt liv!!! 

Jag hoppas verkligen att du haft en fin dag!

Nu vill jag avsluta med vad denna dag till sist handlar om! 

Stor kram och massor av Blessings!!!

2 år

Igår fyllde vår prinsessa 2 hela år. 
Hon har väntat på denna dag... På förskolan firas de barn som fyller år och hon har pratat om det en hel del. Så var det äntligen hennes tur igår.

(Själv låg jag och tänkte på hur förlossningen var, där innan vi gick upp... Den var verkligen smärtsam. Jag är tacksam för att allt gick bra trots allt som var!!)

Tess vaknade tidigt och fick ligga i vår säng tills kl var 6, då vi gick upp och gjorde iordning för att sjunga för och fira henne.


Hon låg kvar i sängen och väntade :).


Det här med paket är roligt!


Seth tog kort och filmade :).

Trollunge.


Hon fick bla ett litet bord så hon kan pyssla lite i sitt rum. Mycket nöjd tjej!

Sofia den första väggstickers gick också hem. Hon gillar Sofia! 


När vi kom till förskolan satt den här skylten vid dörren.
Jag älskar verkligen hennes förskola!!

Hon bjöd på fruktsallad och glass dagen till ära.
Tess fick de här fina korten på förskolan och en pärlplatta och pärlor. Så glad hon var!! Hon bar runt på plattan och släppte den inte ifrån sig när vi åkte hem.


När jag hämtat barnen åkte vi och Seths kompis Filip till Stefans jobb (Ica maxi universitetet). 
Där fick barn som var utklädda (alla barn fick nog i praktiken) varsitt påskägg. Det fanns också små kycklingar att titta på. Så söta!!




Nöjda barn med sina påskägg :).

Väl hemma facetimades det med mormor och morfar :).


Och med Åsa, Hanna och Albin. Tess var trött och lite blyg så hon sa inte så mycket. Men det var uppskattat ändå :). 



Sen pärlades det med den nya pärlplattan :).

Senare på kvällen kom hemgruppen hit och umgicks. Härligt! 

Idag är det långfredag - good friday. 
Älskar påskens budskap, ledigheten, färgerna och att hinna ha tid med familjen!! 
Hoppas du får en riktigt Glad Påsk!!! 🐣
Kram 

Bus och pyssel

Glad 1 april. :).

Hur har din dag varit?
Jag är inte mycket för att luras, så jag har inte lurats något idag. Har du? 
Seth blev lurad idag av ett par kompisar på fritids, men det blev inte så kul för honom tyvärr. Men han är klok och vi pratade om det han och han mår bra nu. En av de som gjorde buset bad också om förlåtelse och det känns ju alltid bra! 

Min fin kille, med ett vackert och känsligt hjärta!!

Tess vaknade med snyggaste frillan imorse :). Haha. 
Och så ett hårband på det . Hihi. Det fick bli en tofs uppe på huvudet så det blev lite ordning på kaoset :).

Idag hade hon med sig en kyckling hon gjort. 


Jag på riktigt älskar när barnen pysslar och tar med sig saker hem!!! 

Imorgon firar vi Tessiluttan som blir två år!! Galet!

Kram 

RSS 2.0