Del av min dag i bilder.

Idag sov vi ganska länge, Seth och jag. Vi vaknade till liv vid 7- tiden och det var skönt. Vi låg kvar och drog oss. Underbart!!! Vi åkte ner till "stan" och fikade med Frida som är hemma och hälsar på i helgen. Seth fick även välja en ny pyjamas och det blev en med Star Wars på. Han har ingen aning om vad det är, men han vet mycket väl vad det heter och att det är "coolt" =)
På eftermiddagen när Stefan kommit hem gjorde vi oss iordning för att gå på 40 årskalas, där vi nu varit. Det var riktigt roligt. Eftersom vi inte hade barnvakt, fick vi åka hem innan det var slut.

Nog talat för idag. Här kommer bilder från dagen:


Vårt hus i vinterskrud! Det är så stora snövallar utmed vägen så man kan inte mötas... Vi bor alltså på en enkelriktad väg just nu =)


Fåglarnas hus i vinterskrud. De fick lite påfyllning av sin mat idag.


Seth och jag fixar Annas 40 årspresent. Ett "pengaträd". Enkronor som "jord", gurka som stam och tjugor som blad. Inte snyggt, men roligt =)


Festklara paret.


Seth var sååååå fin! (Nu hör jag hur min syster säger: "ha ha minipastor" =)


Anton och Noah var också med på kalaset. (Anna är deras moster) Jag bad Anton och Seth le och Anton lyckades riktigt bra, men Seth gör någon annan konstig min...


Det vackra födelsedagsbarnet. (Anna)


Nu är Simon och Charlotte här. De ska flytta mot Borås, vilket är riktigt trist för oss, men roligt för dem. Sista kvällen med gänget helt enkelt.

Jag har ju försökt skriva barncitat varje dag, men har haft svårt att hitta nya. Anna hade fixat ett häfte till festen där hon skrivit en del barncitat. Några av dem har jag redan använt, men några nya fanns det, så här kommer ett till.

Dagens barncitat:
"En hästkraft är den energi som går åt för att dra en häst femhundra meter på en sekund".
Eyvind 10 år

Drömmar

Sonen sover, Stefan är iväg ett dygn med församlingsledarna och jag kollar Let´s dance (som jag inte tycker är så roligt än, blir nog bättre när det närmar sig finalen). Ska nog gå och lägga mig och läsa om en stund. Ska titta i min sänglåda, där jag lagt några nya böcker för att se om jag hittar något bra att läsa. Seth sover uppe i vår säng och han är så nöjd med det! Tack för alla tips gällande det där med att sova i vår säng eller inte. Vi får se hur allt utvecklar sig. Problemet är att Stefan får så ont i ryggen när Seth sover i vår säng, eftersom han inte kan röra sig fritt. När Seth ligger "på" mig går det ju bra, men han brukar växla mellan att ligga "på" mig, med armar och ben och att ligga "på" Stefan. Det där med en madrass på golvet är ju en jättebra idé om det fortsätter att han har mardrömmar.

Själv har jag också börjat drömma konstigt... Inatt drömde jag att Stefan och jag åkte och handlade och lämnade Seth kvar hemma framför tv:n. När jag kom på vad vi gjort fick jag panik och åkte hem, men det tog jättelång tid att ta mig hem. När jag väl kom hem var Seth helt förtvivlad och satt i en fåtölj och grät och kramade Frodo.
Usch vad jag mådde dåligt när jag vaknade. Vilken panik.
Sen drömde jag att jag skulle sjunga för massa folk, men att jag inte hade fått öva något och jag kunde inte sångerna. Det var hemskt.

Ja, hur ska man nu tolka detta ;o) Ha ha. Det verkar som att jag är lite uppstressad, eftersom jag drömmer såna jobbiga drömmar, men jag vet inte vad jag är uppstressad över. Visst är det mycket runtokring, men det är det ju jämt =) Ja, ja. Hoppas jag sover bättre inatt.

Hittade lite dikter av Lina Sandell på en blogg. Jag älskar dikter och många av Lina Sandells dikter har ju tonsatts och vi sjunger dem mycket i kyrkan. Hon skrev bl a texten till "Blott en dag". Språket i dikterna är inte så lätta, men de skrevs ju på 1800-talet så det är ju inte så konstigt.

VID DAGENS SLUT

Tusen, tusen stjärnor glimma
På den mörkblå himlens grund,
Det är dagens sista timma,
Det är bönens tysta stund.
Herre, låt mig än förnimma
Kraften av ditt fridsförbund!

O, hur dyr din godhet varit
Även denna dag mot mig!
Må den nåd, som jag förfarit,
Mana mig att prisa dig!
Bliv densamme, som du varit
Huru allt förändrar sig!

Bliv min konung och regera
I mitt hjärta, så att jag
Icke måtte leva mera
Blott mig själv till välbehag;
Men, om möjligt, samla flera,
Som lovsjunga dig en dag.

Säg mig ock, att du förlåter
All min myckna kärleksbrist,
Och när efter dig jag gråter,
Trösta mig, o Jesu Krist,
Till dess du mig hämtar åter
Hem till dig i himlen sist!


Vill med dessa ord önska dig godnatt! =)


Ingen pms idag inte =)

Idag har Seth varit sådär härlig och go, som han så ofta är. När jag kom hem hjälpte han Stefan att skotta snö (det har kommit en hel del sånt här också). När jag parkerat bilen tog Seth på sig skidorna och vi tog en tur utmed vår väg. Jättemysigt! Sen när vi ätit mat hjälpte han till att plocka undan disken - utan att jag bad honom.

Han har varit på strålande humör hela dagen och det beror nog på att han äntligen har fått börja på gympan! Varje torsdag får alla barn i dagmammagruppen, som Seth ingår i, som är 4 år och äldre gå på gympa i skolans gympasal. Och som han har väntat! I sex månader har han pratat om att han ska få börja på gympan när han blivit 4 år. Förra veckan var han ju sjuk, men nu har han börjat. Han berättade om vad de hade gjort och att han var gympaledaren =) Ha ha.

Nu på kvällen ville han äta kvällsmacka och titta på fåret Shaun på datorn.


Myskillen i långkallingarna.

PMS katten Gandalf har också lugnat ner sig. Hon har fått p-piller och är normal - eller, ja, så normal som hon nu är. Frodo är också lugn än så länge och när hon börjar, så har vi ju pillren att ge henne =)

Seth har drömt mycket mardrömmar den senaste veckan och idag när jag skulle lägga honom grät han och sa att han inte ville sova själv, eftersom han drömmer dumma drömmar då. Jag pratade med honom och sa att han kan komma till vår säng om han drömmer inatt precis som han brukar göra när han drömmer mardrömmar, men han bara grät och grät. Jag frågade vad han brukar drömma och han berättade om ett läskigt monster som brukar vara dum mot honom och förstöra allt som finns i hans rum... (Jag vet att han brukar drömma om monster, men inte vad de gör...) Mitt hjärta smälte och han fick somna i vår säng. Vet inte om det är dumt att ge med sig, eftersom han antagligen kommer vilja sova i vår säng jämt nu, men jag minns själv vad betydelsefullt det var att få sova hos mamma och pappa när jag var rädd. Jag hade perioder då jag funderade mycket och var rädd för att somna själv. Jag hade ju mina syskon, som jag delade rum med och sedan när vi fick egna rum sov brorsan och jag mycket inne hos varandra ändå. Men Seth har det ju inte så och han är ju inte så stor... Hur brukar ni göra när era barn är oroliga? Jag hade verkligen inte hjärta att stå på mig när han var så orolig och kunde berätta precis vad han drömmer, som han är rädd för. Det hjälper ju inte att säga att det inte finns några monster, eftersom de finns i hans dröm och gör honom rädd. När jag funderar på det nu, så känns det ju självklart att han måste få sova hos oss när han är rädd... Men som sagt, hur brukar ni göra???

Ha en skön kväll!!!En återfunnen vän...

Jag är så glad, för jag har fått kontakt med en gammal barndomsvän.
Eller, gammal, vi är precis lika gamla - eller jag är 11 dagar äldre, hi hi. Facebook är ju helt fantastiskt på det sättet, eller hur!
Vi var fem tjejer som umgicks jämt under skoltiden. Hon är en av dem. Hon flyttade, jag flyttade och vi tappade kontakten, sådär som det kan bli.
Hon har bl a berättat om hur hon haft det de senaste åren. Hon är svårt sjuk sedan många år tillbaka. Har olika sjukdomar oberoende av varandra, som jag förstår det. En av sjukdomarna gör att 90 % som har den blir blinda innan de är 50 år. Hennes ögon är än så länge perfekta! TACK OCH LOV!!!
När hon för tre år sedan fick sin son, höll både hon och sonen på att dö, men de klarade sig och sonen mår idag bra!! Min vän har sina sjukdomar, vilket hon får leva med, men dessutom har hon fått ett disbråck uppepå allt.

Trots allt detta, så är hon så positiv. Hon säger bl a att "Jag lever inte med värken, värken får leva med mig." Vilken inställning! Jag förstår att det inte är lätt att ha den inställningen jämt och vissa dagar är hon nog också deprimerad över sin situation och sin värk. Det är oerhört tärande att leva med konstant värk. Men tänk ändå att kunna hitta glädje i livet och orka ta sig för saker. Hon har bla på eget initiativ blivit resurslärare på en skola och jobbar 50% där.

För mig är hon en oerhörd förebild! Det är naturligtvis en process att komma dit hon är idag. Det går inte med en handvändning att få veta att man har flera svåra sjukdomar när man är runt 20 år till att kunna se positivt på livet. Ett sorgearbete måste göras och mycket ska bearbetas. (Däribland myndigheter.)

När man går igenom svåra tider i livet är det oerhört viktigt att ha bra människor omkring sig. Dels familj, vänner, nära och kära, men också professionella människor som kan hjälpa. Jag tror också det är oerhört viktigt att hitta människor som har gått eller går igenom liknande som man själv gör och dela livserfarenheter och upplevelser med dem.
För mig som troende är det ju också självklart en hjälp och tröst att vända sig till Jesus, när svåra saker händer.
Jag tror ju att det är precis så som en underbar dikt säger:


                                                     FOTSTEG I SANDEN

En natt hade jag en dröm. Jag drömde att jag gick längs en strand tillsammans med Gud.
 I skyn fick jag se glimtar och scener ur mitt liv.
För varje scen, noterade jag att det var två par fotsteg i sanden;
 ett par tillhörde mig och det andra Gud.

När den sista scenen ur mitt liv visats för mig tittade jag tillbaka på fotsetegen i sanden. 
Jag såg då att många gånger fanns bara ett par fotsteg. 
Jag noterade också att det var under mina jobbiga och ledsna tider i livet.

Detta bekymrade mig och jag frågade Gud om det.
"Gud, du har sagt att när jag beslutade att följa dej,
skulle du gå med mej hela vägen.
Men jag har sett att då jag har haft jobbiga tider i livet,
finns där bara ett par fotsteg.
Varför lämnade du mej när jag som bäst behövde dej?"

Gud svarade; "Mitt dyrbara, älskade barn,
Jag har lovat att alltid vara med dej.
Under de tider av lidande, då du bara ser ett par fotsteg,
det är då jag bär dej."


 


Lite allt möjligt, såsom p-piller hiphop och Hurra!

Nu är det klirrat och klart. Gandalf och Frodo kommer "knipsas" den 10/2. Tills dess är det p-piller som gäller för Gandalf. Veterinären sa att hon antagligen kommer sluta gå och gnälla om ca tre dagar. Vi hoppas på det, för jag blir TOKIG! =)
Igår tittade vi på Johan Falk på 4:an, men jag gick till slut upp och la mig i sängen och tittade där, eftersom jag kunde stänga dörren om mig så jag slapp höra hennes läte HELA tiden!

Idag såg jag en så söt kille på ett klipp på Expressens hemsida. Jag letade reda på det på Youtube, för jag ville visa er. Så söt! En treårig kinesisk kille som dansar hiphop. Underbar!Nu är det Stefans tur att vara hängig... Det är inte roligt! Men samtidigt inte så konstigt med tanke på att Seth varit sjuk. Hoppas det går över fort!

Idag fyller min syster år!!! Gå gärna in och säg grattis på hennes blogg här Ska kanske inte avslöja hur gammal hon är, men hon är äldre än både mig och min bror ;o)
Hurra för Åsa!!!!
Jag tänkte sätta in ett kort på henne, men jag inser att jag inte har något här i datorn... Hon gillar inte att vara med på kort nämligen. Tur att jag har kort på hennes barn så får de representera henne istället ;o)


Albin, Hanna och gammelmorfar = min morfar, alltså =)

Önskar dej en fortsatt bra vecka!!! Hoppas du inte sliter ut dig med allt jobb som finns runtomkring. Kom ihåg att också stanna upp och vila och se det braiga i livet!

Dagens barncitat:
"I Kina har de sneda ögon. Det ser likadana ut. Genom sneda ögon blir världen lite smalare."
Albert 8 år.

PMS:ig katt...

Idag är det inte sonen som är pms:ig utan Gandalf.
Hon är hur jobbig som helst!!! Igår började det. Hon sätter upp rumpan i vädret och går och låter hela tiden... Imorgon blir det alltså beställning på kastrering =) Stackars kissen, men vi vill inte ha kattungar här och inte detta jobbiga läte hela tiden från denna katt. Frodo bara tittar på henne och undrar nog vad som händer. Seth undrar också vad som händer och Stefan har förklarat att hon håller på att bli vuxen =) Gandalf stryker sig och gör sig till för allt och alla, tom för vedkorgen...


Stackars, knäppa katt!

Dagens barncitat:
"Att komma i puberteten betyder att man börjar bli omöjlig.Så där som min bror är angripen av hormoner."
Annie, 9 år

PMS?

Ja, jag vet att det är en märklig rubrik, men ibland undrar jag om vår härliga son lider av PMS. Idag har han växlat mellan att vara arg, ledsen, sur, jätteglad och mysig.

Vi gav oss ut och åkte tefat och bob en stund. Då var han lycklig =)

Full fart.


Fikapaus.


En nergrävd Seth =)

När vi kom in åt vi Tacos. När jag och Stefan höll på och grejade i köket, kom Seth ut till oss och frågade om vi behövde hjälp med något =) När han är så gullig glöms alla sura miner och allt gnäll bort =)

Blir inte längre inlägg idag. Nu ska vi kolla på någon film innan det är dax att säga hej till kudden.

Dagens barncitat:
Förr i tiden blev barnen uppfostrade.De var så artiga att de inte svarade på frågor.
Runar, 6år 

God natt

Är så sjukt trött, så jag orkar inte skriva något klokt idag ;o)
Det börjar komma ifatt mig nu att Seth varit så rejält sjuk och att jag inte fått sova ordentligt och att jobbet blivit "lidande", så det är ju inte så konstigt. Kommer somna snart tror jag.

Vill bara skriva dessa fina ord först. Vet inte vem som sagt det från början...

"Underskatta inte dig själv
genom att jämföra dig med andra.
Det är våra olikheter
som gör oss unika."

"Att gå genom livet och
underskatta sig själv,
är som att köra bil
med handbromsen åtdragen."

Tack för att du läser min blogg!!! Kom ihåg att du är vacker och att du är värdefull!

Åsikter

På sista tiden har jag funderat en hel del på detta med åsikter om andra. Funderingarna startade säkerligen i och med artikeln i aftonbladet och människors åsikter om att vi "bara" har ett barn. 

Jag är fullständigt medveten om att jag nu kommer kasta stenbumlingar i ett litet litet glashus, där jag just nu sitter. Men jag kan lova att jag ska försöka bättra mig...

Så här kommer det:
Jag undrar hur det kommer sig att vi har så mycket åsikter om hur andra är och gör. Varför har vi det? Jag förstår ju att det är en naturlig del av livet att ha åsikter, självklart! Det är bra att vi har åsikter och att vi står för dem och ibland kämpar för dem. Men enligt mig finns det också åsikter som snarare bryter ner än bygger upp. Ibland kan de gränsa till "skitsnack".

Behöver vi verkligen ha åsikter om hur andra fostrar sina barn? T ex "De håller verkligen sitt barn för hårt", eller "De är alldeles för slappa med sitt barn." Självklart ska man reagera när barn far illa, men det är inte de fallen jag menar. Ibland behöver man få uttrycka sin oro, eller funderingar med andra människor och det är inte heller dessa situationer jag menar.
Andra åsikter kan vara om hur man bor. "Hur kan de ha DE tapeterna?!"  Eller om hur man klär sig, eller sjunger, eller spelar instrument, eller pratar. Jag kan göra listan lång. Åsikter finns naturligtvis även om hur många barn man har ;o) Man kan ha för få eller för många =).
By the way, vem är det egentligen som har bestämt att man ska ha 2.5 barn?
Ja, vi har åsikter om varandra hela tiden. En av de knasigare åsikter jag hört är om när på kvällen en annan person går och lägger sig... Eh, man måste väl få gå och lägga sig om man är trött, eller hur!?

Hur kommer det sig att vi ibland har svårt för att vara generösa mot varandra och inte tycka så mycket/ha åsikter om andra.

Jag tycker det är skillnad på att ge råd och så - och som sagt, ibland måste och behöver man stå upp för sina åsikter. Jag har t ex mycket starka åsikter när det gäller alkohol, men de gäller ju mig själv. Jag vägrar alkohol och det skadar ju inte någon annan och jag tvingar ingen annan att ha samma åsikt. Däremot står jag upp för min åsikt och skäms inte för den och kan argumentera för den.

Jag tror att det jag försöker få fram är en uppmuntran om att vara generösa mot varandra och ibland hålla inne med sina åsikter. Ibland kan de faktiskt såra! Har man positiva åsikter behöver vi däremot oftare säga dem till varandra. Uppmuntran kan man ALDRIG få för mycket av!

Ja, det var lite av mina funderingar kring detta med åsikter...

Dagens barncitat:
"Det största landet i världen heter Utlandet".
Philippa, 6 år

Martin Luther?

Imorse när jag åkte till jobbet lyssnade jag på Äntligen morgon på Mix Megapol och då pratade de om ett "test" man kan göra på nationalencyklopedins hemsida. Det går ut på vilken historisk person man "är". Jag blev nyfiken och gjorde testet.

Ha ha jag blev Martin Luther. HA HA HA HA Det kunde man ju tänka sig ;o)


Om du också vill testa så gå in här

Äntligen ute i snön

Idag var Stefan hemma och åt lunch. Precis när han skulle gå tog Seth fram kameran och sa "le", till honom. Så tog han ett kort och sa: "Mamma, den här kan du ha till din blogget." Ha ha, så här kommer det kortet:


Samtidigt som Stefan åkte gick Seth och jag ut för att testa skridskorna.


För första gången på ett par skridskor. Det var vingligt =) (Och jag vet, jag glömde hjälmen, men jag höll i honom hela tiden...)


Han gav sig ut i snödrivorna som var runtom isen och gick, det var lättare ;o)


På isen.

Vi åkte även kälke ett par gånger nerför kullen innan vi gick hem.
Han orkade inte så mycket, men det var skönt att komma ut.


Några decimeter snö att pulsa fram i...
Så fort vi kom hem gick han och la sig i vår säng igen och låg där till ikväll, då vi blev spontant bjudna hem till Helena och Magnus. Det var riktigt trevligt att få komma dit, men eftersom Seth inte är så pigg så kunde vi inte stanna särskilt länge. Men men, det var ju nice att träffas en stund =)

Önskar er en härlig kväll!Go möra...

...som man säger hemma i Moby (där min mormor och morfar bor) Det betyder alltså God Morgon! =)

Tre nätter i rad har Seth sovit ca 13 timmar i sträck. Han har verkligen behövt att få sova ordentligt! Han verkar vara feberfri nu, men hostar rejält så fort vi går ut. Jag ska ut med honom lite idag tänkte jag. Typ köra honom på hans bob eller så, så blir ju det ett kvitto på hur han fixar att vara ute. Fungerar det inte får han nog vara hemma imorgon också, vi får se. Att Seth har fått sova innebär att jag också fått sova och det är så SKÖNT!

Igår snöade det och Seth och jag följde med ut en stund när Stefan fixade undan snön på garageuppfarten. Oj, vad han hostade, men han var enviss (Seth alltså).
Det går ju inte göra vanliga snölyktor med snöbollar, eftersom det är för kallt, men jag härmade min syster och tog snöblock och la som en snölykta istället.


Seth och snölyktan!


Snölyktan =)

Till något helt annat. Inför artikeln i aftonbladet kom det en mycket trevlig kille hit och tog kort på oss. Seth blev sur att inte han fick vara med, så fotografen tog massa kort på Seth också. Det var gulligt tycker jag. Här är en bild, som vi fick av honom.

Foto av Henrik Hansson

Dagens barncitat:
"Pengarna blir mindre och och mindre värda. Snart finns det bara tioöringar kvar och dem kan man inte använda längre."
Oscar, 6 år

Vad nu då?

Hm... hade egentligen inte tänkt att nämna det här, men både min syster och svägerska har länkat en artikel från Aftonbladet, där Stefan och jag är med, i deras bloggar. Sååå... jag gör det också.
Om ni vill kan ni läsa den här.

Nu undrar ni kanske varför vi är med i en artikel i Aftonbladet. Ja, vad ska man säga? De frågade om jag ville vara med och berätta om att jag är nöjd med ett barn och är tveksam till att få flera, medan Stefan gärna vill ha en till, folks reaktioner på detta samt hur Stefan och jag hanterar det. Jag tyckte det lät kul och jag är inte rädd för att stå för mina känslor och funderingar i ämnet, så jag sa ja.
Intervjun var mycket längre och jag sa t ex att Stefan är borta mycket i sitt jobb, men hon omtolkade det till att han reser mycket, men det spelar ju ingen roll. Han reser ju en del också =). Jag sa också att det finns de som vill få fler barn, men inte kan och jag kan ju troligtvis, men är ändå nöjd och detta ger mig dåligt samvete. En annan sak jag sa var att om jag verkligen ville ha fler barn skulle jag inte bry mig om att jag hade en jobbig graviditet, för det är det ju många som har, men som ändå vill ha fler barn... Oj, jag sa mycket mer, men jag kan inte återge allt. Men om någon har åsikter eller funderingar så går det ju självklart att fråga så kan jag svara =)

Nu kanske någon undrar om människor verkligen säger såna saker till oss, såsom att ensam barn är bortskämda och hemska osv. Ja, visst är det så. Vi får höra det mesta, men det ska jag nog ägna ett annat inlägg till =)

Artikeln fanns på aftonbladet.se men också i pappersformat och där var den ett helt uppslag! Det hade jag inte räknat med.

Ja, ja, nog om detta!

Hoppas ni haft en fin dag!

Jag jobbade halva dagen och Stefan halva. Imorgon blir jag hemma och vi hoppas att det är sista dagen nu och att Seth kan börja hos Berit igen. Vi får se. Han var feberfri ikväll, men han är trött och hängig och hostig, men det är ju inte särskilt konstigt, efter att ha varit sjuk så länge.

Dagens barncitat:
"Förr i tiden trodde man att storken gjorde barnen. Nu har man gått över till modernare metoder."
Anne, 8år

Guten Abend

Hej kära vänner.
Idag har Seth nästan varit feberfri, men hade tyvärr över 38 nu ikväll... Men det går ju verkligen åt rätt håll. Natten till idag sov han 15 timmar!!! Han behövde nog det!

Nu har jag läst färdigt "En värld utan slut". Känns lite tomt, efter att ha lärt känna personerna och följt deras liv. Man blir helt inne i den värld man läser om. Ken Follet är ett geni!!!

Nu ska jag titta på Idrottsgalan en stund. Stefan är på något Speedwaymöte, men han kommer nog hem snart.

Dagens barncitat:
Hur skulle du få ett äktenskap att fungera?
"Säg till din fru att hon är vacker även om hon ser ut som en lastbil."
Ricky, 10 år

God morgon

Idag har Seth "bara" 38 i temp, men han är trött och sliten. Men han pratar och är med i matchen, så att säga =)

Tack än en gång för alla böner och allt stöd =)

Igår orkade ju Seth vara uppe lite och då lekte han med sin nyinköpta kulbana =) (julklappspengar)


Trött liten kille... men ändå uppe.

Seth och jag gjorde ju ett par islyktor i kakformer. (Härmade Lovisa)
Såhär blev det:

Musse Pigg.


Musse Pigg och Dalahäst.


Ett annat ljus som står ute på vår trapp.

Jag har tagit korten utan blixt, det är därför de är så mörka. Använder jag blixt så ser det ut som dag =)
Tyvärr kunde jag inte ha ljusen i islyktorna tända, eftersom våra knäppa katter jagar ljuslågan...


Knäppa knatter. Gandalf har Frodos tass i ansiktet =)


En hög med katter =)

Idag när vi lekte med hans kulbana och byggde nya konstruktioner, sa han glatt:
"Mamma, du är en hjälte!" 
Sånt värmer verkligen!

TACK

för alla fina kommentarer och för alla era böner.
Idag har det vänt! Seth vaknade ca 4:30 och kunde eller ville inte somna om. Han och jag la oss i källaren och han fick titta på tv - han ville titta på tv!! Efter en stund satte han sig i sin Nalle Puh fåtölj och satt där länge och han ville ha frukost. Han har inte ätit någon mat, men han har ätit Piggelin, godis och macka =) Just nu sover han, trots att det är skidskytte på TV nu och han brukar vilja titta på skidskytte och "Björnen" som han säger om Ole Einar Björndalen ;o)

Tempen har varit runt 38 hela dagen och det är så skönt! Han har varit ganska så aktiv och pratat och showat. Stefan och jag tittar på varandra då och då och ler, för det är så skönt att han "är tillbaka".
Egentligen borde jag också sova, eftesom jag bara sovit 4 timmar inatt, men då får jag nog svårt att sova inatt istället.

Jag håller ju på och läser min bok av Ken Follet: En värld utan slut. När jag igår hade läst 800 sidor, tänkte jag besviket "nej, nu är boken snart slut!" Men sen kom jag på att det faktiskt är 400 sidor kvar och det är ju ungefär vad en normal bok egentligen är. Då kändes det genast bättre. Det är så fantastiskt att läsa en bra bok, som man aldrig läst förut och man inte vet vad som ska hända! Man längtar efter att läsa och få veta hur det går, samtidigt som man inte vill att boken ska ta slut. Mer tjocka, bra böcker till folket =)!


Vår stackars Seth

Han hade över 40 grader i feber imorse och under dagen har den fortsatt ligga över 39. Vi ringde VC och Stefan och Seth åkte dit. Läkaren lyssnade på honom och konstaterade att det är virus och att det kan ta ett par veckor innan han är helt kry igen. Oh, jag hoppas han blir frisk snart. Det är så synd om honom. Han ligger på vår säng och gör absolut ingenting. Idag har han inte ens orkat att titta på TV, så han är inte pigg! Han ville inte ens ha piggelin eller någon annan glass eller godis och vi får kämpa för att få i honom vätska... Det gör ont i mig... och jag gråter.

Igår sa han uppgivet: "Jag vet inte vad jag ska ta mig till." Han är lillgammal =). Man förstår hans känsla. Och vi som skulle ut och åka skridskor imorgon, eftersom det inte ska vara så kallt... Men det får bli någon annan gång. Hoppas det inte börjat töa innan han är frisk. =)


En liten sjukling som sover oroligt...
Återblick

Jag har suttit och tittat på gamla kort. Eller gamla och gamla, några år gamla. Det är så roligt!

Här är  Stefan och jag i början av 05.

Ja, sisådär snygga liksom...

I oktober 2005 genomgick Stefan en stor ryggoperation, där de tog ben från höften och satte så att ett par kotor i ryggraden blev en kota. Han stelopererades alltså =). Han fick en lång rehab tid. Han låg kvar ungefär dubbelt så länge som man brukar efter en sådan operation. Jag var ganska så gravid när detta gjordes och jag hade en urkgraviditet. Jag var hos honom varje dag under besökstiden, eftersom jag ändå var sjukskriven och hemma.  

Kort taget från sjukhussängen.

Så på juldagen 2005 kom vår älskade son. Han var beräknad till den 24, men väntade en dag =)

Detta är på Annandagen (26 december). Knappt ett dygn gammal/liten...


Den 27 åkte vi hem... Två dagar gammal/liten =)


Charmtroll

När han var ca två månader fick han RS virus och blev riktigt sjuk för första gången. Vi blev inlagda på USÖ i fyra dygn. Han var blå runt munnen när vi kom in. När vi åkte hem sa den ansvariga sjuksköterskan att det inte var så bra när vi kom in för han syresatte inte blodet alls bra (minns inte siffrorna längre)... Men det sa de inget om när vi kom. Det var bra, för då hade vi oroat oss mer =)

En sjuk Seth några timmar innan vi åker in med honom.

Under Seths första halvår pluggade Stefan och det var riktigt bra (förutom för Stefans studier ;o) Detta gjorde att han kunde vara med när Seth och jag låg inne och om jag behövde få sova någon morgon då och då, så gick ju det oftast bra (om han hade självstudier). Han bestämde sig innan Seth föddes att han skulle gå på babysim med honom så det gjorde vi! Jag var också med och det var en riktig höjdare att göra tillsammans!


Seth och Stefan. Seth ca tre månader =)


Här ett halvår. Underbar, varm sommar.


Här är han ca 8 månader. Han var tidig med att vilja gå och gick gärna på detta sätt. När han var ca tio månader började han trava runt själv.


När flyttlasset skulle gå från Örebro till Avesta, hjälpte han till att packa på sitt egna lilla vis =)


Här ett och ett halvt år och älskar att hjälpa till att klippa gräset.


Tvåårsdagen!

April 2008. En av gångerna vi fick åka till akuten. Seth hade ögoninflammation och när han vaknade efter sin middagslur bara skrek han och kunde inte öppna ögonen. Han var helt igensvullen och kunde inte se något. Det började rinna blod ur ögonen och jag blev livrädd. Stefan jobbade i kyrkan, eftersom det var en ungdomskonferens där och jag fick inte tag på honom. Jag ringde Ullis som fixade att hennes svåger kom och hämtade mig och Seth och så åkte vi till akuten. Jag sms:ade Stefan och sa att vi var på väg till akuten och att det rann blod ur Seths ögon (roligt sms att få...) och han kom farandes i full fart från kyrkan så vi kom dit samtidigt =) Han körde nog inte lagligt då =) Vi fick antibiotika att droppa i hans ögon i nästan 14 dagar innan han var helt bra.

Här ser han "bra ut" om man jämför...


Gräsklipparen fungerar bra att hjälpa till att skotta snö med också. Här blir han snart tre år.


Snart tre och ett halvt år =)


Och så till slut nu, här julen då han fyller fyra år!

Jaha, nu har ni fått se vår lilla skatt växa från bebis till fyraåring =)

Dagens barncitat:
"Jag ser på det så här: Att kyssas är kul om du tycker om det, men det är ett fritt land och ingen borde tvingas till det." Trey, 8 år


Typiskt...

...vad dåligt samvete jag får... Seth har varit hur gullig som helst ikväll och jag som klagade så på honom i förra inlägget...

Han somnade utan bråk ikväll. Han sover i soffan därnere och jag satt med honom där fram till nu när Stefan kom hem. (Vi ska titta på SVT play och Mästarnas mästare, och det får vi göra uppe, så att inte Seth vaknar...)
Innan han somnade sa jag att jag älskar honom och han sa att han älskar mig och så log han sådär gulligt och somnade. När han sovit några minuter vaknade han till och sa: "Mamma, imorgon kan jag springa genom väggarna (vi har tittat på ett barnprogram om en tecknad pojke som kan göra det). Ibland kallar jag dig Arthur och ibland kallar jag pappa Arthur och ibland säger jag Arthur om mig själv."

Nu när jag gick upp vaknade han också till och ropade "Mamma". Jag gick ner till honom igen och då satte han upp tummen i vädret och sa: "Toppen, mamma. Vad du är fin. Sov gott." Hur söt som helst! Antagligen var han inte helt vaken, men ändå...

Nu ska vi kolla på Mästarnas mästare.

Kram

Denna dagen ett liv, eller?

Dagen idag... Fortsatt grinig son, fortsatt trött mamma, hm, ingen bra kombination. Han sov dåligt i natt också. Somnade sent och var vaken ca två timmar och hostade. Han vägrade att ta hostmedicin... Men det är väl bara att ge, kanske du tänker, men nej. Jag gav upp. Att ge en fyraåring hostmedicin mitt i natten när han totalvägrar är INTE lätt. Han har dock fått nu ikväll. Det gick lättare när både Stefan och jag var med =) Inatt ska Stefan sova med Seth så att jag får sova ordentligt inför jobbet imorgon. Stefan blir hemma imorgon och på fredag.

Jag inser att vi är oerhört bortskämda med en son som nästan alltid är nöjd och "lätt". För när han blir såhär trött och gnällig och grinig är det svårt att hantera, jag är inte van. Men idag är det faktiskt lite bättre än igår.

Men jag längtar faktiskt till att få gå till jobbet imorgon. Ibland är det ju bara skönt att vara hemma för vård av barn, men nu ser jag fram mot jobbet imorgon =)

Det är såna här dagar man får tänka på att "Det är dagarna som går som är livet", som Carola sjunger och som jag visst brukar skriva här =) När jag tänker så, så tänker jag automatiskt på allt som är så bra i mitt liv. Seth är ju fantastisk! Stefan är fantastisk och vi har det så bra tillsammans. Jag har mitt jobb, som jag stortrivs med och det börjar lugna ner sig i organisationen nu...

Igårkväll chattade jag med Frida och beklagade mig lite över Seth och hon skrattade och sa att jag skulle tänka på allt roligt som han gör och är annars. Så sant. Hon är klok den där Frida =)


Bild stulen från Fridas blogg http://huntertom.blogg.se

Dagens barncitat: (är tillbaka)
"Det har blivit mycket lättare att vara kvinna. Förr i tiden blev de brända på bål."
Benedicte, 5 år

Mia vs Dammråttor

...och vinnaren är: Tada MIA!!! 

Veni vidi vici, I came I saw I conquered, Jag kom jag såg jag segrade!!!

För idag ialla fall. Imorgon börjar kampen om igen.
Med två katter, som delvis är Norsk skogskatt = långhåriga, som dessutom fäller, så är dammråttorna och pälstussarna en evig kamp!
Men jag ska fortsätta min tappra kamp, varje dag - när jag orkar...


Dammråtta

Ack ack

Idag har Seth varit ganska besvärlig, vilket inte är så konstigt med tanke på hur han mår och hur vår natt var. Dessutom såg jag att hans tunga är helt fylld med blåsor, virusblåsor... Det kan visst bli så när man har virus på stämbanden, som man har när man får krupp... Inte konstigt att han varit besvärlig och vägrat dricka och äta. Stackars honom.

Igår när vi satt och väntade på sjuksköterskan som skulle hjälpa Seth med sista omgången adrenalin berättade Stefan för Seth om när han opererade ryggen och hur ett par sjuksköterskor skulle köra honom från dagrummet tillbaka till sitt rum och de körde in honom i väggen - inte en utan TVÅ gånger!!! Nyopererad i ryggen och stötas in i väggen två gånger = AJ!!!
När Stefan berättat färdigt sa Seth: "Ack ack! Så brukar mormor säga".
Hi hi och det är helt sant. Mamma säger Acki kack, när man har ont eller om det är något som är tokigt. Min mormor säger också så och kanske hennes mormor innan henne? =) Han snappar upp mer än man tror =)

Seth har sovit en och en halv timma idag. Det var skönt. Jag kunde inte sova, eftersom jag är dålig på att sova på dagtid. Får bli tidig kväll ikväll istället =) För en stund sedan sa Seth till mig: "Den som är sjuk, får gå och lägga sig". Tror ni detta betyder att han är trött?? Hi hi. Nu ligger han i soffan och tittar på Bolli. Vi ska sova härnere inatt också. Hoppas natten blir bättre än förra =)

Fridens liljor kära vänner!

Akuten - Javisst

Vid 21 tiden igårkväll gav jag upp och ringde sjukvårdsupplysningen, som skickade oss till akuten. Vi hade då varit uppe och ute med honom, när han fick svårt att andas, men det blev bara värre och värre. Efter att han fått både ipren och alvedon sjönk febern något och det var ju skönt. Vi hade tur för det var nästan inget folk på akuten så vi blev mottagna direkt. Vi fick sitta i ett rum och vänta och dörren var öppen. Samtidigt som doktorn kom och gick ute i korridoren hostade Seth och doktorn sa: Jaha, här var det krupp hör jag =) Så han behövde inte ta några prover eller så utan fick andas in adrenalin, dricka kortison och någon braig hostmedicin. Så efter ca en timma var vi hemma igen.
Kortison och adrenalin är inte så vänlig mot sömnen... Detta har gjort att Seth och jag sovit knappt 5 timmar inatt. Det märkliga är att Seth inte velat sova något idag på dagen ännu... Men han är så trött så han går mest runt och är arg och trött och gråter när det inte blir som han vill. Med tanke på att jag är tröttare än Trötter (i Snövit och de sju dvärgarna) så är inte detta någon bra kombination. Jag biter ihop och tänker att jag är den vuxna och får allt hålla humör och tålamod uppe =).

Han har inte lika hög feber idag, men har fortfarande feber och han kan inte prata ordentligt utan kraxar mer. Han hostar en del också, så det känns bra att vi fick med oss hostmedicin hem.


Den här björnmasken fick Seth av den snälla sjuksköterskan som hjälpte oss med adrenalin och annat. =)

Som ni ser sov Seth och jag nere i soffan. Dels för att han själv ville det och dels för att Stefan, som jobbar idag, behövde få sova lite mer än vad vi gjorde.

Jag har börjat lite smått att plocka undan julen. Får ta det lite pö om pö, eftersom allt går långsamt idag och Seth inte är på humör ;o) Det känns sorgligt att plocka bort det... jag älskar ju julen.

Ska nog läsa lite ur min "En värld utan slut", nu när Seth tittar på Byggare Bob.

Ha en skön dag!!!


Uppdatering

Uppdatering om vår lilla Seth:
Inatt kom han in till oss vid 24 tiden. Han somnade om i några timmar och sen var han vaken. Mot våra principer så fick han titta på film runt 5, eftersom jag var tvungen att få sova. (Han pratar med mig och jag kan inte somna när han inte är lugn i sängen.) Idag har han sovit mest hela dagen, dels pga sömnbrist under natten och dels pga 39 graders feber. När jag kom hem nu så visade det sig att han är jättehes och rosslig i bröstet och hostar "skallande". Verkar som om det skulle kunna bli falsk krupp igen, som han hade i maj förra året. Hoppas verkligen vi slipper det! Det känns som att Seth har klippkort på akuten och vi hoppas vi slipper åka dit ikväll eller inatt. Han behöver få vara frisk nu!!! Seth och jag ska sova i källaren där det är svalt, när vi inte eldar och så ska han få ligga högt med huvudet. Hoppas det hjälper. Imorgon blir det att åka till apoteket och köpa slemlösande, eller vad det nu är han behöver. Det blir jag som VABar imorgon och på onsdag. Om det behövs blir Stefan hemma på torsdag och fredag (vilket vi tror kommer behövas med tanke på hur Seth mår nu.)

Stefan fick en korg fylld med massor av goda grejer i julklapp av sin arbetsgivare. Korgen är numera tom, men står framme på bänken fortfarande. Idag när jag kom hem såg jag detta:

Vad är detta?


Jo, en Gandalf som tvättar sig och ligger och vilar... Knäpp och härlig katt =)

Nu håller Seth på att somna här bredvid mig. Jag kom på en lysande grej. Jag tror de säljer hostmedicin på Willys numera så jag åker dit och köper redan nu ikväll!! Bra va?!

Kom ihåg att du är värdefull!!!


Sjukling

Idag har vi varit i kyrkan på möte och Söndagskul (söndagsskolan). Seth kom och satt en stund i mitt knä under mötet och det brukar han aldrig göra. Han brukar vara i full fart och lite till på Söndagskul. Jag tyckte han var varm så nu när vi kom hem tog jag tempen på honom och han har över 39 graders feber. Nu ligger han och tittar på Musses klubbhus och är blek med glansiga ögon. Stackars liten. Det gör så ont i en när ens barn är sjuk. Hoppas det inte blir långvarigt.

Idag sjöng jag ett par sånger i kyrkan. Bla den här aftonbönen som Karin Boye skrivit. Den är så vacker:

"Ingen stund är som denna,
kvällens sista, tysta timma.
Inga sorger längre bränna,
inga stämmor mera stimma.

Tag då nu i dina händer
denna dagen som förflutit.
Visst jag vet: det gott du vänder
vad jag hållit eller brutit.

Ont jag tänker, ont jag handlar,
men du läker allt och renar.
Mina dagar du förvandlar
som från grus till ädla stenar.

Du får lyfta, du får bära,
jag kan bara allting lämna.
Tag mig, led mig, var mig nära!
Ske med mig vad som än må hända!

Ont jag tänker, ont jag handlar,
men du läker allt och renar.
Mina dagar du förvandlar
som från grus till ädla stenar."

Dagens barncitat:
"Om du vill ha något dyrt så fråga mormor och morfar."
Matthew, 12 år
Lite av varje

Oh, vad jag njuter av att inte behöva göra något här hemma! Det är så skönt. Skulle kunna vänja mig vid det ;o) Har sagt till Stefan att jag gärna önskar mig en hushållsfri vecka eller helg igen. Jag har verkligen kunnat slappna av. Jag har hunnit läsa min bok "En värld utan slut" massor. Det är ca 1200 sidor i den så det kommer dröja innan jag är färdig, men jag har läst ca en fjärdedel=)


En riktigt bra bok!

Igår var Frida här på kvällen och vi hade tjejfilmkväll. Riktigt härligt!

Den här filmen såg vi. En riktigt bra måbrafilm!

Idag har Pia, Pelle och Maja varit hos oss och fikat. Det är alltid lika trevligt att träffas.
Vi hade som plan att gå ut och åka lite skridskor med Seth för första gången, men det är så illa kallt så vi hoppar det idag. Så istället sitter vi alla nere i källaren och äter godis och tittar på Madagaskar.


Ikväll ska Stefan och jag börja titta på Jurasic park. Vi har alla tre, men jag har aldrig sett trean så vi börjar med ettan idag, så får vi se hur lång tid det tar innan vi sett alla tre =) Det brukar ju ta lite tid när vi försöker se film.

Önskar er alla en härlig lördag!!!

Dagens barncitat:
"Kärleken hittar dig, även om du försöker gömma dig. Jag har gömt mig ända sedan jag var fem, men flickorna hittar mig hela tiden."
Dave, 8 år

His strength is perfect

Här kommer en favorit i repris =) För nästan ett år sedan skrev jag denna sång i ett inlägg som en uppmuntran till min vän Zara och hennes familj, eftersom de gick igenom en svår tid. Jag har nu gått och sjungit på denna sång ett tag och jag tycker den är så bra. Vill skriva den till dig, som en tanke inför detta år: Gud orkar när inte du gör det. Lämna allt till honom!

His strength is perfect

I can do all things
Through Christ who gives me strength
But sometime I wonder what He can do through me
No great sucess to show
No glory on my own
Yet in my weakness He is there to let me know

His strength is perfect when our strength is gone
He´ll carry us when we cant carry on
Raised in His power, the weak become strong
His strength is perfect, His strength is perfect

We can only know
The power that He holds
When we truly see how deep our weakness goes
His strength in us begins
Where ours comes to an end
He hears our humble cry and proves again

His strength is perfect when our strength is gone
Hell carry us when we cant carry on
Raised in His power, the weak become strong
His strength is perfect, His strength is perfect.


Steven Curtis ChapmanDagens barncitat:

"När det blir höst klär träden av sig men människorna klär på sig"
Aurora, 8 år

Härmis

Oj oj oj. Klockan är efter 01 och så här sent brukar jag aldrig vara vaken numera (sen vi fick barn). Men idag var vi på årsmöte i kyrkan och det höll på mellan 14 och 19 ungefär och sen var Frida med oss hem och nu har vi suttit och pratat lääänge och det har varit såååååååååååååååå givande och roligt.

Imorse när vi vaknade var det under 20 grader kallt och kallvattnet i köket hade frusit. Överallt i huset i övrigt kom det vatten där det skulle, men inte i köket alltså. Detta var inget roligt alls och Stefan satte in värmefläkt och grejade med snön utanför huset så att det ligger upp mot väggarna som isolering osv. Vi var tvungna att lämna huset innan vattnet kommit tillbaka, eftersom vi skulle till kyrkan. När vi kom hem igen kollade Stefan om vattnet börjat rinna och det gjorde det!!! "Tack Jesus" utbrast han spontant. Seth började hoppa och ropade till mig: "Tack Jesus! Mamma, Jesus har varit här och lagat vårt vatten när vi var i kyrkan." Oh, så härlig han är! Tänk vad ett barns tro är härligt!

Jag ber om ursäkt om detta inlägg blir rörigt, men jag ser i kors, eftersom jag är så trött =) så skriften blir därefter också... Men en sak till ska jag skriva innan jag slutar:


Såg denna på Mirres blogg http://mirandaisaksson.blogg.se och ville härmas =)


Namn: Maria 
Kallas för: Främst för Mia, men av familjen Snufs.
Höger eller vänsterhänt: Högerhänt
Piercingar:
Tre i öronen, en i näsan.
Tatueringar: Nej, men vill ha en någon gång (kan gamla tanter tatuera sig... börjar ju bli till åren kommen=).
Längd: ca 1.71
Skostorlek: 39 på höger öoch 40 på vänster. (Sant, skiljer en hel storlek som är 7 mm)
Hårfärg: Olika =) Var blond som liten och har blivit allt mörkare, men är nog typ mörkt råttfärgad, men oftast är jag brunhårig.
Motto: Gör mot andra som du själv vill att andra gör mot dig.
Kär? Japp, i min underbara Stefan.
Önskar du att du bodde någon annanstans? Nä. Trivs bra här, men skulle gärna ha ett hus i ett varmare land, typ Grekland, men då måste man ju ha lite mer pengar än vad vi har =)
Tycker du att du är attraktiv? Ha ha, nä inte precis, men jag har förlikat mig med hur jag ser ut och trivs med mig själv.
Dricker du?
Aldrig alkohol. Är SPIK nykter. Älskar julmust och coca cola.
Röker du? Nej har aldrig ens testat.
Vad är du rädd för? Ormar
Gillar du att tvätta? Hm, det är ju ett nödväntigt ont, eller vad man ska säga. Det som är bra är att man känner sig nyttig och aktiv, trots att maskinen gör allt jobb.
Gillar du berg- och dalbanor? Ja, egentligen, men sedan jag hade virus på balansnerven 2003, så kan jag inte åka sånt. Blir yr och illamående direkt.
Senaste…
Filmen du hyrde? Pride and glory
Filmen du köpte? Ice age 3 och den tecknade Robin Hood
Låten du hörde: Robert Åkessons Ett höstlövs vilda dans
Låten du laddade ner? Har aldrig laddat ner någon.
Personen du ringde? Mamma
Personen som ringde dig? Ullis.
Har du någonsin…
Gråtit över en pojke? Nä, det tror jag inte. Inte vad jag minns.
Varit i slagsmål? Bara med min bror när vi var barn.
Blivit arresterad? Nej
Senaste…
Boken du läste? En värld utan slut av Ken Follet.
Personen du fick e-mail av? Stefan
Personen du fick brev av? Mormor och morfar på min namnsdag (Anna).
Personen du fick sms av? Mamma
Gången hela din familj åt middag tillsammans? Lördagen före jul 2009
Vad har du gjort idag? Varit i kyrkan och umgåtts med Frida.
Brukar du svära mycket? Aldrig. Varför ska man?
Vad är du allergisk mot? Ägg och laktos (intollerant)
Var har du ont? Whiplashskada som ger ständig värk i rygg och nacke. Annars ingenstans.
Gillar du ketchup? Ha ha. När jag var liten fick jag ketchup i julklapp och födelsedagspresent, eftersom jag åt så mycket. Hade nog ketchup på pannkakor till och med =)
Är du glad nu? Japp! Är oftast glad. Har så mycket att vara glad över. Ibland blir jag sorgsen utan orsak och ibland har jag orsak, men idag är jag glad!
Kan du sjunga? Ja. Jag älskar att sjunga! Vill sjunga så att människor mår bra!!
Spaghetti eller makaroner?
Oj, det är ju samma sak... men mackaroner då. Det är lättare att äta =)
Land du vill besöka? USA, Island, Irland, Israel, Grekland och Italien.

Jaha det var det =)

Sov så gott nu! Idag blir det inget barncitat, men ni fick ju ett från Seth i början av inlägget =)
 

Längtan till vår?

Idag har jag jobbat och oj, vad trött jag varit. Vet inte vad det är med mig, men jag har svårt att hålla mig vaken. Hade dock många återbud, så jag flexade hem. Skönt! På eftermiddagen var vi hembjudna till ett par i församlingen och där spenderade vi eftermiddagen och kvällen tillsammans med Ullis, Jonas och deras barn. Riktigt trevlig. Vi borde umgås mer med folk i andra åldersgrupper än vi själva är i. Det är så roligt och givande!

Pojkarna fick sitta vid ett eget bord med eget fika. Det dukades fram minikaffekoppar och en kaffepanna med julmust i. Gissa om de var nöjda! Och så otroligt söta, när de serverade varandra "kaffe" =)

 

Jag tycker verkligen om att det är vinter ute, med snö och kyla... Tyvärr är det lite väl kallt så att man inte kan vara ute och åka skidor och skridskor. Börjar längta lite till den där dagen då man upptäcker att det börjar bli vår och man kan ta av sig jackan och bara ha tröja på sig. En sådan dag förra våren var när vi var ett gäng som åkte till en lekpark och umgicks med lek och fika. Känns skönt att längta dit, men jag ska njuta av vintern nu när den är här.


En skön dag i april 09.

Dagens barncitat:
"Det största landet i världen heter Utlandet."
Philippa, 6 år

Hushållsgöra

Förra året fick jag ett presentkort av Stefan där det står att han ska sköta allt hushållsgöra under en hel vecka och frukost på sängen ingår =) Jag kunde aldrig utnyttja detta presentkort förra året, eftersom Stefan aldrig var hemma en hel vecka, men denna vecka är vi hemma mycket så nu passar jag på. Jag valde själv att inte få frukost på sängen idag och imorgon, när jag jobbar, eftersom det blir så tidigt då. Han tar sin uppgift på fullaste allvar. I morse när jag skulle vira lite gladpack runt min macka som jag skulle ha med mig till jobbet, ropade han NEJ! Jag fattade ingenting och frågade vad som var fel. "Det där ska inte du göra, det är hushållsgöra", sa Stefan då. "Eh, okej" sa jag... Efter middagen ville jag duka undan min och Seths tallrik och då fick jag höra detsamma igen. Oj, vad nyttigt detta är för mig =) Jag är inte van att inte göra något här hemma. Jag känner mig fruktansvärt lat. Just nu dammsuger han däruppe och jag bloggar... Känner mig som sagt oerhört lat. Men han är noggrann med att jag inte ska göra något, eftersom det är en present till mig.


Min fantastiska man...

Oh, höll på att glömma: När Marcus och Lovisa kommit i lördagskväll tävlade Marcus och jag med Seths bilbana och gissa vem som vann!!?? JAG! Ha ha. Det var roligt vill jag lova =)

Dagens barncitat:
"Förr i tiden visste mannen var barnen var eller var de kom från. På Fars dag firar man att han har förstått det".
Nina, 7 år

Barnvakt

Idag lassade jag in tre barn i bilen och åkte hem. Bror och svägerska skulle fira svägerskans svåger som fyller 40år och då fick jag passa på att ta hand om barnen deras =). Jag, Seth, Hugo och Alva åkte alltså hem till Dalarna idag och vi har haft en jättemysig dag. Stefan ska predika imorgon och har varit i kyrkan hela dagen för att förbereda den, eftersom han inte varit hemma något i veckan pga Unite i Västerås (där han också höll ett seminarium). Barnen och jag var alltså ensamna här hemma. Jag är ju inte precis van vid att ha tre barn omkring mig, men jag känner ju Hugo och Alva så bra och de och Seth leker bra med varandra - utan att bråka något idag - så vi hade jättemysigt.

Alva och Hugo blev oerhört förtjusta i våra katter. Alva började bära runt mat och vattenskål för att mata katterna =).


Alva matar någon av katterna =)

Seth har tjatat om att få äta upp pepparkakshuset och jag sa att vi kunde äta upp det när Hugo och Alva kom hit så idag bröts det sönder och åts upp (inte hela, men en del av det).

Barnen tittar på "Tingeling" samtidigt som de äter pepparkakshus. De fick mycket energi för snart byggde de kojor och sprang runt och lekte "inte nudda golv" osv.

Mot kvällningen var vi bjudna till Charlotte och Simon på kalas, eftersom Charlotte fyllt år. Stefan mötte upp oss där. Alva och Hugo var lite blyga i början, förstås, men det gick över. Barnen parkerade sig i Simon och Charlottes säng och tittade på tv så pojkarna såg vi inte mycket av, men Alva ville mest vara med oss vuxna =)


När jag gjorde mig iordning inför kalaset var Alva och Gandalf med =)


Här tittar vi på Bolli en stund innan fikat.


och boysen tittar också...


Alva satt snart i Charlottes knä och charmade alla i sin omgivning. Hon lyckas verkligen att charma alla - alltid. Häftigt barn =).

Nä, så här sent får inte jag vara uppe hi hi. Orkar ju inte med morgondagen om jag inte sover snart. Seth vaknar ju tidigt även om jag lägger mig sent...

Dagens barncitat:
"Förr i tiden trodde man att storken gjorde barnen. Nu har man gått över till modernare metoder."
Anne, 8år

Gott nytt år 2010!!!!

Jaha nu har ett nytt år börjat. Undrar hur detta år kommer gestalta sig. Visst är det häftigt att ha framtiden som ett oskrivet blad!?

Jag kanske verkar överdrivet positiv, men jag vill faktiskt se det som är positivt i livet. Ibland är jag naturligtvis nere och har tuffa tider, så är det att vara människa. Jag gillar dock att se det som fungerar istället för det som inte fungerar - oftast.

Jag har suttit och klurat på lite olika saker jag tyckt varit bra/bäst under 2009:
* Film: Män som hatar kvinnor och Flickan som lekte med elden. (Twilight ligger också bra till.)
* Bok: Hm... inte så lätt, finns så många. Triologin om nycklarna av Norah Roberts får det nog bli...
* Artist: Blir som de flesta åren, Peter Jöback. Han håller genom alla år =)
* Semester: Oh, mycket var så bra, men dagen på Liseberg med Malin och Olof på vår gemensamma bröllopsdag ligger riktigt högt upp på listan.
* Sång: Mmm, finns så många bra, men Roberts "Se såret i Hans hand" är en stor favorit.
* Radiokanal: Mix Megapol och Äntligen morgon.
* Tv-serie: CSI Miami
* Skådespelare: James McAvoy
* Fått kontakt med en gammal vän igen.
* Stefan och jag har det riktigt bra tillsammans.
* Jag börjar vänja mig vid att vara pastorsfru.
* Jag har börjat leda kören Shalom.
* Alla vänner runt om i Sverige som visar och ger kärlek, stöd och uppmuntran.

Det negativa med 2009 var nog att jag hade magsjuka två gånger under samma år! Äckelsjukdom. Det var också att Seth var sjuk mycket och Stefan haft så mycket värk. Dödsfall i församlingen och familjen har också varit på den negativa sidan.

Det jag önskar inför 2010 är framförallt hälsa till mina nära och kära! Jag hoppas även att jag får vara till välsignelse för andra människor runt omkring.

Igår på nyårsafton var jag med Marcus och Lovisa på en liten nyårsfest med tre andra familjer. Det var trevligt. Micke och Ann-Sofie som vi var hos välkomnade oss med öppna armar. De hade fixat jättebra för barnen med fyrverkerier och skattjakt och film. Seth somnade efter 22 och sov tills vi åkte hem till Mosås igen. Barnen var faktiskt jätteduktiga och hade roligt och bråkade inte med varandra. När vi är borta sådär är jag så stolt över Seth. De enda han kände av barnen var Hugo och Alva, men han finner sig och är frimodig ändå. Idag är barnen jätte trötta och det gnälls lite här och där, men det är ju inte så konstigt. Därför har vi haft en lugn dag med fika framför brasan och tittat på Ice age 3. 


Fika framför brasan.


Ice age 3 och godis till barnen.Obligatoriskt kort på Lovisa och mig igår, nyårsafton =)


Seth och jag tittar på fyrverkerierna som man hade ordnat till barnen.


Gott nytt år!!!! (Oh, vad vi saknade Stefan! Är glad att jag fick fira med Marcus och Lovisa och deras vänner.)


Barnen somnade snällt runt 22 =)


När vi kom hem runt 01 så somnade Seth om nästan direkt. Det sista han sa till mig innan han somnade var: "Mamma, du är så fin." Oh, vilken underbar kille jag har!!

Jag vill önska er alla Guds välsignelse och hoppas att ni får ett fint 2010!

Dagens barncitat:
"När man blir kär kan man inte tänka klart."

John, 3 år


RSS 2.0