Bärgning

Jag fick ett bildspel på mailen för ett tag sedan som jag tycker är väldigt roligt. Stefan, Seth och jag skrattar lika gott allihopa när vi ser det. Det är vår humor helt enkelt =)
Här har jag spelat in det för att kunna dela med mig till dig. Hoppas du också får en stund av skratt. (Det var nog inte särskilt kul för dem som råkade ut för det, just då iaf...)Hoppas du får en fin vecka!!
Själv hoppas jag på att vakna utan feber imorgon. Om jag har feber ska jag kontakta läkare igen, sa de ju i fredags, så vi får se helt enkelt. Har jag inte feber drar jag till jobbet. Jag har helt tappat rösten nu, eftersom jag är hes och har ont i halsen, men jag ska bara på handledning och arbeta administrativt imorgon så det ska nog gå bra ändå.
Kramar

Kalasfin

Idag har Seth varit på kalas. Det var en glad kille som åkte dit och som kom hem två timmar senare =).Skrutt

Jag är TRÖTT på att vara sjuk nu. Har fortfarande feber, värk i kroppen, snorig, hostig, ont i öron och hals osv osv. Jag ringde VC idag, eftersom det inte släpper av och de sa att det går en smitta nu som är väldigt lik influensa, men som inte är det enligt prover. Så det är väl det jag råkat ut för. Hon på VC sa att man kan må bra på förmiddagen för att sedan få hög feber på eftermiddagen och det var ju precis så det blev för mig i tisdags. Men förhoppningsvis går det över snart. Jag är bara inte bra på att vara sjuk nu. Jag har haft ett skitår och min kropp orkar inte mer, känns det som. Jag blir även nedstämd, eftersom jag vill få må bra och det faktiskt har varit lite för mycket under detta år. Jag är trött på att vara sängliggandes, liksom. Jag har ju varit det stora delar av detta år.

Ja, ja, nog klagat.

Har Stefans dator nu och hittade härliga bilder på Frodo och Gandalf från när de var riktigt små, innan vi fick dem. De är så härliga. Redan då var de som ler och långhalm =)


Frodo har magrat av ordentligt, men hon är pigg och så, så nu har vi börjat maska av henne. Hoppas det hjälper annars blir det en tur till veterinären.

Ja, nu har du fått läsa om familjens sjukdomar =)

Ja, så ser det ut här hemma denna fredagkväll =) För mig blir det Idol, Seth sover och Stefan är i kyrkan, Frodo ligger i värmen framför kaminen och Gandalf vet jag inte var hon är.
Hoppas du får en härlig helg!

Motgången är ofta en förklädd vän. Möt den med tacksamhet, för den ger dig styrka och klokskap.
Okänd

How I met your father

Ja, hur träffades Stefan och jag då?
Jo, Stefans bror, Christian, jobbade i kyrkan där jag växte upp. (Han var anställd av flera kyrkor, men det är inte väsentligt i sammanhanget.) Jag var en av "ungdomarna" och vi hängde mycket tillsammans. En dag berättade jag om hur min drömman skulle vara. Christian skrattade gott och sa ungefär: "Vad roligt det kommer bli att se din man sen, för han kommer inte alls va som du tänkt dig. Det kommer bli någon som min... som min bror!" Sen fick han ju detta på hjärnan, så han presenterade oss för varandra såhär: "det här är din tilltänkta." Situationen hade ju kunnat bli pinsam, men både Stefan och jag valde att skämta om det istället. Det blev nog även en del flörtande =). Detta var när jag var 18 år. Christian fortsatte att presentera mig för sina kompisar som "min brors tilltänkta" trots att det inte var något mellan oss då. Stefan och jag hade kontakt och blev goda vänner, men med en viss "flörtighet" i relationen. Faktum är att när Christian och Emma-Karin ett år senare gifte sig så var jag helt övertygad om att Stefan och jag skulle gifta oss. Märkligt på ett sätt, eftersom jag bara var intresserad och inte kär då. Det tog ytterligare nästan ett år till innan vi blev tillsammans.

Efter gymnasiet gick jag bibelskola på Bjärka-Säby och Stefan åkte till USA under hösten och jobbade. Hör och häpna nu alla ni som är unga och läser detta, men vi hade inte riktigt börjat använda Internet då, så vi skrev brev till varandra. Det tog ca en vecka innan breven kom fram. När man flyttar hemifrån och bor på internat och så, så händer det mycket i en - iaf i mig - så jag använde Stefan som en dagbok kan man säga. Jag berättade allt jag kände och tänkte osv, precis som man gör i en dagbok och han gjorde detsamma med mig. Vi lärde känna varandra bra genom brevväxlingen.


Slottet på Bjärka

När nyår kom flyttade han också till Bjärka-Säby och gick med i kommuniteten där. Nej, det är ingen sekt, även om det nästan låter så =) Jag får berätta någon annan gång vad det är för något, för det tar alldeles för mycket tid att förklara det också. På Bjärka-Säby fanns då en bibelskoleklass och sedan de som bodde i kommuniteten, så man är rätt så isolerade och det är skönt när man bor på internat och går på Bibelskola. Btw så bodde Stefan på slottet med de andra killarna i kommuniteten och jag och min klass bodde på anexet. 


Min klass satte upp en musikal, som Stefan också medverkade i. 

Stefan och jag var ofta ute och gick i den härliga naturen där. Vi träffades i pannrummet när jag hade "eldvakten" i slottet. (Man hade som uppgift att ibland lägga i ved i den stora pannan på slottet.) Vi träffades ju nästan dagligen under en period av sex månader, men vi blev inte tillsammans. Det var däremot då jag blev kär, på riktigt, i honom. Det var dock många i vår omgivning som trodde att vi var tillsammans, eftersom vi umgicks så mycket och det lyste nog lite om ögonen på oss. Men det var ett val vi gjorde. Vi skulle båda sluta vara på Bjärka innan vi blev tillsammans. Stefan var dessutom lite trög med att förstå att han älskar mig =) Jag var mer säker på det hela och till slut förstod han att han inte kan leva utan mig ;o).

Så veckan efter att han slutade i kommuniteten kom han hem till mamma och pappa och hämtade mig på motorcykeln och så åkte vi hem till honom. Han bodde med sin mamma då. Min pappas kommentar om motorcykelturen var: "Ta det lugnt nu, för du har dyrbar last". =) Älskade pappa.

Ja, den helgen blev vi förstås tillsammans. Ett år senare förlovade vi oss och ytterligare ett år senare gifte vi oss och det är 10 år sedan i år.


Såhär såg vi ut för ca 10 år sedan =) Hjälpes så unga vi var... (varför har Stefan alltid strumpor på sig, trots värme och sandaler???)

Det är fantastiskt att få vara gift med en man som jag älskat varje dag i över 12 år och som också är min bästa vän. Wow, hur kunde jag få det så bra???!!!

That´s the story about us.


Kära nån

Oj, ackikack - som mormor brukar säga- jag åkte hem från jobbet en timma tidigare idag, för jag mådde inge bra. När jag kom hem hade jag feber - nu är den uppe i ÖVER 39 grader. Oj, jag är inte bra på att ha så hög feber. Jag är däckad  när jag har 37.7... Det värker i hela kroppen och jag mår illa. Nästippen och händerna är iskalla och resten av kroppen brinner och ändå har jag frossa. Jag ligger och skakar framför kaminen, under ett duntäcke och filt. Hua. Stackars mig ;o) Hoppas det går över fort.

Stefan tog med sig en glad Seth till springträningen och nu har de precis kommit hem.

Ha en skön kväll!
Kramar

Vad jag såg på väg till jobbet...

Jag har ju haft lite svårt att komma på vad jag ska blogga om, men nu har inspirationen kommit tillbaka. =) Fick dock ett förslag av min syster vad jag ska skriva om innan inspirationen var tillbaka:

Vad såg du på väg till jobbet? Hände ngt på lunchen?

Så här kommer ett ytterst meningsfullt inlägg om vad jag såg på väg till jobbet:


Dalälven och lite vägarbete. Som ni ser är det mörkt när jag åker till jobbet...

På väg hem ser man lite mer:


Vägarbete och vägarbete och det kommer hålla på till hösten 2011. Stenarna stod jag bredvid i kanske 10 minuter när jag väntade på vägarbetslotsen, som skulle leda oss framåt. Längst ner åker vi efter lotsen. Den bilden skulle jag kunna filosofera över någon dag ;o)

Jahapp, det var min väg till och från jobbet =) Vad jag gjorde på lunchen... Jo, jag åt mackaroner och köttfärssås och pratade med mina kollegor =)

Fick ju även ett förslag om att berätta hur Stefan och jag träffades, så det kommer endera dagen.
Hoppas du har haft en bra början på denna vecka!!!
Kramar


Värk och Award

Hej alla monsterdiggare =)
Idag har jag en skruttdag. Har riktigt ont i bäckenet och allt som hör till det. Det är ju sviter efter graviditet, avbrytande av denna, samt alla komplikationer och behandlingar som följde på det och till slut en operation. Jag mår ju bättre och bättre även om jag ständigt har ont. Men idag har jag alltså extra ont. Antagligen kommer det efter helgen och 60 årsfirandet, eftersom jag nästan inte satt något under dagen utan bar disk, diskade, fixade och trixade. Det är svårt att inte hjälpa till, även om jag nu inser att jag borde ha tagit det lugnare... Det är svårt också, eftersom det inte syns på mig hur jag egentligen mår. Den här typen av värk syns inte och det är jobbigt att behöva tala om att jag inte orkar, att jag inte kan osv. Jag vet att jag måste säga ifrån själv, eftersom ingen annan kan tala om vad jag orkar och klarar av, men som sagt, jag tycker det är svårt...

Så idag har jag en dålig dag. Värken gör att jag känner mig ledsen. Det som då är roligt idag är att jag fått en Award från en härlig tjej.Det är Pernilla som gett mig den. Tack!!!
Awarden innebär att jag ska ge vidare den till sju bloggare och skriva sju saker om mig själv.

Sju bloggar jag följer regelbundet: (Det kan hända att någon av er fått en sådan här award förut, men det bjuder jag på ;O))

Mamma Lovisa Åsa Johanna Maria Lina "Minna"

Sju saker om mig:
- Jag har ormfobi.
- Jag sjunger mycket och gärna.
- Jag önskar att jag kunde skriva sånger.
- Jag spelade fiol under hela min uppväxt, men nu var det länge sen.
- Jag älskar att läsa en bra bok.
- Jag älskar att titta på film.
- Jag har - på riktigt - en ganska positiv livssyn.  

Ja, det var några saker om mig, som ni säkert redan vet =)

60 årskalas

I helgen har ju svärmor fyllt 60 år, så vi var hos henne och firade. En riktigt lyckad helg blev det. Det är alltid roligt att träffa Christian, Emma-Karin och barnen och farmor =)
Seth och hans "storkusiner" har alltid så roligt. Vi ser knappt röken av Seth, eftersom han följer kusinerna hela tiden. Vi räknas liksom inte. Jag är van vid att Seth leker själv och så, men han ropar alltid på oss och vill att vi ska se vad han gör eller bara berätta för oss vad han gör osv, men denna helg har vi knappt sett honom, som sagt. De leker hur bra som helst syskonen Jona, Ellika, Mina och de låter Seth vara med hela tiden.

Inger fick en luftballongfärd av oss "barn". Stefan ska med henne och flyga, men det blir någon gång nästa år, eftersom det inte är säsong nu. (Jag vill inte följa med, för jag blir åksjuk av minsta lilla, så det tilltalar mig inte alls och inte de andra heller... men det är kul att Stefan kan följa med, eftersom det varit en liten dröm för honom länge.)


Svärmor Inger, blev glad för ballongfärden.
Från vänster till höger och sedan uppåt är det:
Christian, Stefans storebror (och enda bror/syskon).
Jag och min fina svägerska Emma-Karin.
Seth och Seth igen och sen sist Stefan och jag.


På den stora bilden är det Ellika, som står upp och Mina och Seth sitter ner. Ellika och Mina var väldigt seriösa och Seth... tja, mindre seriös.
Längst ner till vänster och uppåt:
Ellika och Seth "staplar händer" tillsammans med Mina.
Mina - minstingen bland syskonen.
Ellika - mittentjejen
Jona - storebror
och så sist alla fyra kusinerna som väntar på att få ta fika =)

Som sagt, en riktigt bra helg med familj och släkt.

Nu är vi trötta efter att ha bilat hem igen och inte sovit så jättemycket sista nätterna, eftersom vi har en tendens att sitta och prata läääääääääääääänge med Christian och Emma-Karin. =) Men det är det värt.

Hoppas du också haft en bra helg.

Kramar

Seriösa frågor? Nae...

Ha ha, ja, trodde nog att jag skulle få några oseriösa frågor, men kanske en seriös =) Tji fick jag =) Men om någon dag kommer jag allt skriva om min väg till jobbet, ska bara ta med mig kameran så jag kan ta lite kort ;o)Jag fick något seriöst förslag på fb så det ska jag skriva om också någon dag. Nu hinner jag faktiskt inte sitta och skriva så länge. Har haft fullt idag. Imorgon åker vi nämligen till svärmor som fyller 60 år och sedan jag kom hem har jag hållt på med bilder till bildspel och lite andra förberedelser. (Hon läser inte min blogg så det går bra att jag skriver om det). Nu ska jag fixa det sista inför helgen. Jag försöker blogga från svärmor, men jag kan inte lova att jag hinner. Men efter helgen blir det blogg om min väg till jobbet samt om hur Stefan och jag träffades =) Kanske kommer jag också filosofera om vattnets betydelse för sjöfarten... Det blir nog intressant.

Tack för uppmuntran också, att bloggen är intressant trots att den bara handlar om mitt liv, så som jag ser på det.
Har du fler frågor eller förslag på ämnen så säg till. Det är ju kul ju.

PS. Hade precis postat detta inlägg när jag såg Kjells funderingar. Oj, vilken uppsjö av förslag. Stort Tack Kjell. Nu har jag att fundera på =) DS

Många kramar till dig från mig.

Efterlysning

Nu är det officiellt: Jag har bloggtorka. Jag har inga idéer om vad jag ska skriva om just nu.

Därför tänkte jag skicka ut frågan vad du vill att jag ska skriva om.
Ni är ganska många som läser min blogg och jag vet inte vilka alla ni är, så jag misstänker att ni inte heller känner mig personligen allihopa. Därför tänkte jag att du kanske har någon fråga till mig - vad som helst - så kan jag försöka svara. Eller ge förslag på vad du vill att jag ska skriva om. Även om du känner mig kan du naturligtvis ställa frågor ;o)

Det är bara att trycka på kommentar och sedan skriva frågan. Du kan vara anonym om du vill, men det är roligt för mig att veta vem du är och om du också har en blogg, som jag kan kolla in =)

Hoppas att du har lite frågor och ämnesförslag =)

Kramar

Kväll

Vad härligt det är att sitta nere i soffan, elden sprakar i kaminen, Stefan gör kvällsmacka och Seth har somnat. Lugnt, skönt och ljuvligt med kvällstiden vi får ha tillsammans.

Seth och jag har varit på träning ute i Rembo. Han tyckte det var superroligt. De tränade, men träningen var lek, såsom "fruktsallad" och "under hökens vingar". Toppenbra tycker jag. Det var duktiga tjejer, som höll i det. Vi var några mammor som gick gick ett par kilometer under tiden, så det blir ju bra för mig också det här =) 

Jag har tänkt börja med dagens citat igen - om jag kommer ihåg - och vad passar inte bättre än detta citat idag ;o)

"Om jag någon gång ser en leende joggare ska jag överväga saken."
Joan Rivers

Jag gillar verkligen inte att jogga, men gillar att vara ute och gå, men jag hoppas att Seth kommer tycka det är roligt att träna och jogga. Idag har han iaf haft roligt på sin springträning.

Kom ihåg att du är unik och värdefull, så som du är!!!

Fördomar och Mockasiner

Har du varit med om att träffa en människa och efter en stund inse att han/hon har en bild av dig som inte alls stämmer med hur du ser på dig själv? Det är en märklig känsla... Det har hänt mig och det har även hänt att jag insett att människor jag känner ser mig på ett sätt som inte alls stämmer med vem jag egentligen är. Visst är det en märklig känsla?!

Ibland har människor fördomar om mig bara för att jag är kristen... Som tex att min humor är borta bara för att jag är kristen. Det är lätt att ha fördomar om andra, jag har det också, även om jag försöker att inte ha det. Det är märkligt bara när man märker att en annan människas syn på mig inte alls stämmer överens med min bild av mig...

Det finns en sång som handlar lite om detta. Den har ganska banal text, men ändå tänkvärd:

I mina mockasiner
Ingemar Olsson

Kom och gå en mil i mina mockasiner
Innan du bedömer vem jag är
Våga lämna dina vanliga rutiner
Se med mina ögon det du ser

Kom och gå en mil i mina mockasiner
Vandra mina vägar för en dag
Medan regnet öser eller solen skiner
Sedan kan du säga "så'n är jag"

När du mötte mej för allra första gången
Hade du en färdig bild av vem jag var
Efter halva första versen utav sången
Kunde du berätta hur refrängen var

Dina vänner hade sagt dej vad dom trodde
Och det svalde du med både hull och hår
Fastän ingen av dom visste var jag bodde
Och mycket mindre hur jag innerst inne mår

Kom och gå en mil i mina mockasiner........

När du känner mina steg i dina fötter
Alla groparna och hindren i mitt liv
När du anar lite mer av mina rötter
Kan du aldrig mer va' kall och objektiv

Du ska veta, att ifall du bara lyssnar
Är det ekot av din egen röst du hör
Inte förrän allra sista tonen tystnar
Kan du veta vem jag är och hur jag mår

Kom och gå en mil i mina mockasiner
Innan du bedömer vem jag är
Våga lämna dina vanliga rutiner
Se med mina ögon det du ser

Kom och gå en mil i mina mockasiner
Vandra mina vägar för en dag
Medan regnet öser eller solen skiner
Sedan kan du säga "så'n är jag"


Leksand och middag.

Igår var vi ju iväg på hockey i Leksand. Det var Seths första riktiga match och det gick hur bra som helst. Han tyckte det var roligt hela tiden, trots förlängning och straffar. Det blev rätt så sent innan vi kom hem så han somnade i bilen på väg hem.


Killarna blev glada när Leksand slog Örebro efter straffar. =) (Jag håller på FBK!!! men killarna håller på Leksand.)

Idag var Pia, Pelle och Maja här på middag och Seth ville verkligen hjälpa till att göra maten. Han gjorde som far sin och tog på ett förkläde för att skydda söndagsoutfiten. Ofta är det nämligen så att när det ska bjudas på "finare" mat, vill Stefan laga till den och det får han gärna för mig =) Seth hjälpte även till att skära gurka till salladen. Han börjar bli så stor vår kille.


Den glada minen längst ner till vänster kommer sig av att han såg att det fanns broccoli i maten... Dagens barn ;o) hi hi.

Blev ett kort inlägg idag =)
Hoppas du har en skön söndagskväll och att du får en bra vecka!
Kramar

Duva

Ärligt talat, våra katter är inte som andra (tror jag).
De jagar ju fåglar och möss, så vi har satt på dem "pinglor" på deras koppel, så att det hörs när de kommer gående/smygande. Hjälper det??? Inte mycket... De tar ju in möss ofta och en och annan fågel, men dem lämnar de oftast utanför dörren.

Idag efter jobbet, låg jag och vilade på min säng och läste med Gandalf på magen. Plötsligt börjar det låta massor nere i källaren och Gandalf och jag "sprang" dit. Vad får jag då se? Jo, Frodo och något stort, massor fjädrar och blod. Jag ville inte gå ner för att titta närmare på det, utan ringde Stefan.

Ja, jag vet att jag är en mes (mespropp är mitt andranamn ha ha) men jag är sådan som, när jag var liten, räddade flugor och släppte ut dem hos kossorna... Jag är ingen jägare, jag tycker inte om döda eller halvdöda djur... Så är det bara. Jag är stolt över att jag kunnat ta hand om de möss katterna släpat in när Stefan varit borta. Men någon stor fågel, det tar jag inte hand om. I väntan på att Stefan skulle komma hem, stängde jag in mig i vårt sovrum, för jag ville inte att katterna skulle komma släpandes med någon fågel till mig. Frodo mötte upp Stefan med blodiga fjädrar i munnen, ute på garageuppfarten. Det Frodo lyckats fånga (antagligen, annars har hon tagit den död) var en stor DUVA, inte en liten en utan en normalstor, som alltså är nästan lika stor som hon är. Hur fick hon med sig den och hur fick hon in den genom luckan??? Knäpp katt, men fantastiskt duktig jägare. Stefan tog hand om duvan och jag dammsög upp fjädrarna och Stefan städade upp blodet.


Rovdjur... men otroligt mysiga och söta.

Nu blir det Idol och läsa bok =) Skön fredagkväll med andra ord. (Seth och jag fredagsmyste med Jonas, Ulrica och pojkarna förut och det var roligt. Det var länge sen, så det var verkligen dags nu, men nu är det skönt att tystnaden lagt sig i huset och jag får vara ensam med min bok och Idol. Jag trivs =)). 


Lugn dag

Idag har jag haft en lugn dag. Var på jobbet först och sedan låg jag mest och läste när jag väntade på att killarna skulle komma hem. Jag vill så gärna orka mycket, men det är bara att inse att jag inte gör det än. Jag är ju på god väg tillbaka och det är skönt. Jag försöker njuta av att bara läsa och vila, men det är svårt när man ser allt som behöver göras. Det är bra träning för mig detta ;o)

Vår kille... Det går inte annat än att älska honom! Han är den finaste i världen.

(Det är Frodo han håller i famnen).

Hoppas du har en skön kväll! Det är du värd =)

Summering av Ullaredsresan

Nu till dagarna i Ullared.
Vi - 18 personer - möttes upp vid lunchtid och fick gå "backstage" till ett konferensrum där vi fick en fin lunchmacka och information om Gekås. Personalen var helt fantastisk. För er som kanske har sett programmet "Ullared", så var Morgan där. Jag har inte sett ett enda av dessa program, men har ju inte undgått att det blivit en grej kring honom. Min svägerska Lovisa tog naturligtvis kort på sig och honom, men jag har inte fått hennes kort än, så jag kan inte visa =) Det var hemskt gulligt iaf.


Jag, Hannah, Lovisa, mamma och Åsa.

Vi fick varsitt "shoppingkit" med druvsocker, karta, kaffebiljett, presentkort osv. Så efter att vi fått lite VIPbehandling gick vi runt och handlade. Det var super för jag fick tag på många julklappar och födelsedagspresenter till framförallt Seth. Jag hittade smyckes- och scrapbookpyssel till mig själv och en del kläder. Seth fick en liten present när vi kom hem, en cd-skiva med Ted Gärdestad =) Oj, vad glad han blev. Jag får försöka komma ihåg att berätta varför han gillar Ted någon annan gång.

Vi bodde i stugbyn och på kvällen möttes allihop upp för att gå till "spa-avdelningen". Vi satt i en varm kåta med en eld i mitten och grillade kyckling. Det var sådär härligt glad stämning så man bara mår bra. Hannah och Peter är helt fantastiska människor. De hade sin dotter, Liv, med som sprang runt och var allmänt söt =). Hannahs mamma, Linda, var också med. Hon är ju pastor i Arken och det var spännande att prata med henne om hennes projekt och resor till bl a Filippinerna. Vilken människa hon är som verkligen brinner för de fattiga och utslagna i världen. Peter har en hjärna man skulle vilja kunna titta in i. Vilken underbar humor och härliga kommentarer! Hannah är varm och en sån person man vill ha som bästa kompis =) Det var ett härligt gäng med tjejer från Skåne och Blekinge och så vi. Det var mycket skratt och härlig stämning, som sagt. Vad roligt det är att träffa människor från andra delar av Sverige och bara ha roligt, trots att man inte känner varandra innan.

De flesta av oss gick ut och badade i 40 gradig vedeldad tunna. Det var underbart! Minusgrader i luften, stjärnklar himmel, varmt vatten och att bara få sitta och mysa och prata med mamma, Åsa och Lovisa. Det är den stunden som är min favorit under de här dagarna. De här två dagarna kommer finnas kvar i hjärtat lääääääänge. Det var länge sen jag mådde så bra!!


Här är vi på väg och har stannat för fikapaus. Åsa tog egen bil, men vi möttes upp vid Gekås.


Lunch, shoppingkit, Hannah och Liv, grillning och badtunna.

På tisdagen gick vi och handlade det sista vi ville ha och sedan åkte vi hem och som jag sa i förra inlägget så tog resan - i åktid - 9 timmar. Vi åkte därifrån 10:30 och Seth och jag var hemma ca 21:30. Seth har varit hos farmor på hennes jobb. Hon är lågstadielärare så han har gått i skola och var superduktig och stolt.

Nu ska jag läsa en bra bok jag håller på med och vänta på att Stefan kommer hem från jakten. Tyvärr?? sköt han inget, men hans jaktkompis sköt en bock, så lite kött är med hem.

Kom ihåg att du är värdefull!!


Home again...

Hej vänner.
Jag skriver lite snabbt nu, för klockan är mycket och jag har suttit och kört bil i sammanlagt 9 timmar idag... Ca fyra timmar från Ullared till Kisa, där vi släppte av mamma och åt lite pizza. Sedan lite mer än en timma till Söderköping, där Lovisa och jag hämtade Seth hos farmor. Sedan åkte vi till Örebro (nästan två timmar) och släppte av Lovisa och åt en kvällsmacka. Sedan ca två timmar hem till Dalarna... Det låter kanske konstigt att åka kors och tvärs så, för inte tar det nio timmar om man åker direkt härifrån till Ullared, men det blev smidigast så och så fick mamma, jag och Lovisa åka tillsammans istället för att åka i fyra bilar. (Åsa åkte i egen bil, eftersom det var smidigast så. Ingen av oss bor ju på samma ort, utan bor utspridda i Sverige).

Full rapport om vår lilla tripp kommer imorgon =) Vi har iaf haft det superbra!!!

Sov gott och vi ses imorrn!
KRAM

101010

Ett kort inlägg härifrån mamma och pappa =) Idag är det 10-10-10, det är rätt så coolt, tycker jag ;o) Eller coolt... men det är ju väldigt unikt... (Ja, jag vet att varje datum är unikt... det kommer ju aldrig tillbaka.)
Ja, ja. Lovisa och jag har suttit och fnittrat i bilen. Jag hämtade upp henne i Katrineholm, där hon var och hälsade på sina föräldrar och sedan for vi vidare till Söderköping där vi lämnade Seth hos farmor. Det värkte i hjärtat när jag lämnade honom... men han kommer få det så bra. Han får ju vara med henne i hennes klass och de blev visst väldigt glada för att han ska komma. Hon berättade för sin klass i fredags att Seth ska vara med henne på måndag och tisdag och eftersom han varit med en gång tidigare mindes de honom och blev glada. Det värmer i hjärtat. 

När vi lämnat av Seth for vi hem till mamma och pappa. (Vi såg en stor älg som stod mitt på vägen. Jag tog upp kameran fort som bara den, men kunde inte stanna och ta kort, eftersom jag hade en bil bakom.) Nu sitter vi och ska planera lite inköpslistor och sånt. =)

Hi hi imorgon blir vi Ullaredsnördar och vi gillar det!!!!!

Ullared

Nu kommer jag inte blogga på ett par dagar, för imorgon efter att vi varit i kyrkan åker Seth och jag till Katrineholm, där vi hämtar upp Lovisa och sedan far vi vidare till Söderköping, där Seth ska vara med farmor ett par dagar. Lovisa och jag kör vidare till Kisa och därifrån åker vi till Ullared på måndag =) Ska bli såååå roligt!!! Jag tycker faktiskt, på riktigt, att det ska bli roligt att träffa Hannah Graaf och hennes man Peter. De verkar vara så härliga. Jag tycker på riktigt att det ska bli så roligt att få göra detta tillsammans med mamma, syster och svägerska. Jag tycker på riktigt att det ska bli roligt att få handla julklappar och annat där...
Rapport kommer på onsdag =)

Stor kram till er alla!!!

PS. Ett fint citat jag snodde från en vän på fb...

"Undan för undan växer tron upp i dig till en visshet om att allt som händer har en mening. Lidandet känns kanske inte mindre, men djup inom dig bär du trons orubbliga och fridfulla förvissning om att Guds kärlek är med i allt". W Stinissen

Tavla och katt.

Ikväll har jag suttit och tittat på Idol och pysslat. Jag håller på att göra en lite större tavla. Bokstavligt alltså ;o)

Jag kan inte riktigt fatta är det är höst och oktober nu. Jag lever kvar i sommarkänslan och i att allt håller på att starta upp fortfarande, men så är det ju inte. Seth och jag börjar iaf komma in i våra fredagsmysvanor och nu har ju Idol börjat igen, som jag brukar titta på när jag är ensam på fredagkvällar.

När jag gick ut till garaget för att hämta skivan jag målat vit, för att kunna göra min tavla, såg jag Gandalf liggandes på Doris motorhuv. Knäpp katt =) (Doris är vår fulaudi, vår extrabil, vår tjej... ja, du kan kalla henne vad du vill =)) 
 

Katt på motorhuv och påbörjad tavla framför tv:n.

Hoppas du får en skön helg!!!

Visst är det underbart med fredag, för då är det heeeeelg!!!

GALET!!!!

Hi hi. Jag har vunnit en liten resa!!!! Galet roligt!!!!
Det är bloggfamiljen som haft en tävling om att få åka till Ullared tillsammans med tre tjejkompisar, på måndag och tisdag. Där får man 500 kr i presentkort att shoppa för, presenter, slappa i varmt bad, bli lite ompysslad osv. Jag skrev i min motivering att jag ville vinna för att jag ville bjuda min mamma, men också svägerska och syster på denna resa. Vi har ju haft ett riktigt tufft år och mamma har ställt upp så mycket för oss och då tyckte jag det vore superroligt att få "bjuda" henne på detta, tillsammans med de andra Kindevågskvinnorna =).
Så igårkväll ca 21.30 ringde Hannah Graaf, som har bloggfamiljen tillsammans med sin man, och frågade om jag ville med till Ullared för denna tjejresa =) Gissa om jag blev glad!!!

Idag har Lovisa, Åsa och jag stressat runt och fixat så vi fick ledigt från jobb och barn (menar inte att vi blir lediga från barnen på något opositivt sätt... nytt ord tror jag ;o) men både Åsa, jag och Lovisa har män som jobbar mycket och inte är hemma jämt på kvällarna). Åsa är ju gift med en jordbrukare och då är det inte lätt att bara åka iväg, men som tur är så togs sista potatisen in igår, så Janne kan vara hemma med barnen. Lovisas man - min bror - är egentligen upptagen på måndag kväll, men styrde om det så att Lovisa ska kunna åka. Mamma hade inte något inbokat som tur var. Jag själv då? Jo, Stefan ska på älgjakt mån-onsdag - de enda tre dagarna han kan i år - men nu har Seth en så snäll farmor som han får vara hos. Farmor jobbar som lågstadielärare, så Seth får vara med henne på hennes jobb, vilket ska bli väldigt spännande =).

Haha. Jag tycker det är galet skoj detta. Jag kunde inte sova inatt =) Jag kände mig så fånig när Hannah ringde, för jag blev så förvånad och visste inte riktigt vad jag skulle säga. Jag ringde Lovisa direkt efter och hon blev också alldeles till sig precis som jag =) Vi är lika på det viset... hihi.

Ursäkta det dåliga språket, men Seth sitter och pratar med mig samtidigt som jag skriver, så jag har lite svårt med koncentrationen =)

KRAM

Motstånd

Som jag berättade igår såg vi en film som heter Motstånd, eller "Defiance" som den heter egentligen. Det är en verklighetsbaserad film, som handlar om tre judiska bröder i Vitryssland under andra världskriget. Deras föräldrar dödas brutalt - bara för att de är judar. Bröderna tar sig ut i skogen och snart har hundratals andra judar flytt ut i skogen och lever tillsammans och bygger upp ett samhälle där. Bröderna blir ledarna. Det händer naturligtvis många saker mellan dem och runtomkring dem. Det som var så fascinerande är att de hjälpte hundratals att överleva kriget...
Jag kom att tänka på Raoul Wallenberg, som räddade över 100 000 judar under andra världskriget.
Jag kom att tänka på Corrie Ten Boom och hennes familj, som räddade många judar och själva hamnade i koncentrationsläger på grund av detta.
Det finns så många hjältar. Och så funderar jag på hur jag själv skulle reagerat om jag levt under andra världskriget. Hade jag varit en av dem som hjälpte andra att överleva och därmed riskera att själv dö. Eller hade jag varit en av dem som bara var tyst. Eller hade jag varit en av dem som "följde order" och plågade andra. Jag hoppas att jag skulle vara en av hjältarna, som hjälpte andra...

Nu lever vi inte under andra världskriget, men vi har mycket annat konstigt omkring oss. Hur reagerar jag om jag ser någon bli nedslagen? Hur reagerar jag om jag ser ett barn fara illa? Hur reagerar jag om jag ser orättvisa, mobbning osv. Har jag nog civilkurage att stå upp för den som behöver hjälp? Jag hoppas det, men man vet inte förrän man är i situationen.

För mig är det viktigt att fundera i dessa banor. Jag vill vara en person som bryr mig och som reagerar och handlar. Hoppas jag är det... Tänk vad en film kan skapa i fundringar - viktiga funderingar.

Avslutar och "lättar upp" med en bild på Seth. Idag fotograferades det hos dagmamman, så dagen till ära hade han "tjofs" i håret. ("Tjofs" är hårgelé. Ja, ett konstigt ord, men så är det här i familjen).


Torka...

Idag råder total idétorka här i bloggen... Får inte fram något, inte ens någon dikt eller sång som jag gått och tänkt på.
Stefan har en kollega här, Sara, som ska sova över hos oss, eftersom några ungdomspastorer ska träffas imorgon för att planera Åreläger och hon har en bit att åka. Så nu ska vi softa och titta på en film... Motstånd heter den och handlar om andra världskriget. Kan nog bli bra. Vi tror att någon som har bott här i huset när vi varit borta har glömt kvar denna film, för vi känner inte igen den =) Säg till om det är någon som vet med sig att ha glömt den här.

Btw så mår Seth mycket bättre idag och har inte haft någon feber, så imorgon får han gå till dagmamma igen och det var ju tur, eftersom de ska fotograferas då.

 Ta hand om dig!

Funderingar...

Har idag funderat lite på detta att vi svenskar gnäller rätt så mycket... Hur kommer det sig att vi gör det? Som klassikern: Varför se att glaset är halvtomt, istället för halvfullt..?
Ett ex: Mellan vår stad och mitt jobb pågår febrilt vägarbete. Man breddar vägen och gör den bättre. Innan var det en trång och tråkig väg. Om man hamnade bakom en lastbil kom man inte om pga kurvor, krön och smal väg. Nu gör man alltså något åt det och oj, vad det klagas på att det är så jobbigt att åka på vägen när den byggs om. Ja, men, hur ska det kunna bli bättre om man inte bygger om!? Ska de bygga en bro över vägen först där vi trafikanter kan åka? Det handlar om en begränsad tidsperiod, så det är väl bara att gilla läget så länge. Det kommer ju bli hur bra som helst.
Hur kommer det sig att så många "gillar" att klaga? Vore det inte bättre att vi försöker se det positiva i saker istället!? Är det typsiskt svenskt? (Självklart klagar och gnäller jag också ibland, men ibland blir jag trött på att det ska klagas om så mycket... Hoppas du förstår vad jag menar.)

En annan fundering har varit mina principer... Jag har haft en liten princip att min son inte skulle leka med pistoler och andra krigsleksaker. Detta slog mig när jag bar in ett gäng svärd och gevär från vår säng (eftersom han legat stor del av sin dag där pga feber) till hans rum ikväll - så mycket för den principen. Han skjuter/siktar iaf inte på människor utan bara på djur. Det har vi lärt honom. Är det fler föräldrar som har principer och sedan kommer på att principerna "försvunnit"? (Självklart har jag mina principer som inte försvinner, såsom att han inte får slåss, röka eller dricka sprit ;-)

Och så till sist ett litet Gandalfmoment: Stefan tvättar badkaret och i badkaret är botten full med vatten och medel. Gandalf hoppar i badkaret... Gandalf är blöt och har medel i hela pälsen... Oj då. Vi får duscha av henne... Gandalf är inte nöjd! Men nu verkar allt vara förlåtet för nu har hon legat mellan Stefan och mig och spunnit en stund =)

Sov gott!

Hemma igen

Nu har Seth och jag kommit hem efter en helg i Kisa och ett litet matstopp i Mosås hos bror =)

Vi har haft härliga dagar. Seth har hittat morfars pannlampa, som han gärna har på sig när han ska läsa lite på kvällen. I morse när han vaknade tog han på sig kläder, pannlampa (det var fortfarande mörkt) och tog sin verktygslåda och promenerade in till mormor och morfars rum för lite kaffe på sängen =) Oh, vad söt han var.


Pannlampa...
De nedre bilderna är från när vi tog en promenad, mamma, Seth och jag.

I lördags fm var det "barnloppis" i gamla pingstkyrkan i Kisa. Vi gick dit och Seth hade en egen peng. Det första han såg var en polishjälm för 5 eller 10 kr. Den ville han förstås ha. Det var nog det bästa han köpt på länge, för den har han burit med sig överallt. Jag fyndade springskor, vinterjacka och termobyxor och lite annat. Toppen.


I lekparken med polishjälmen.
På väg hem idag åkte vi förbi Silas grav. Det blev en snabb visit, eftersom det var så kallt. Bilden längst ner till höger är från den lilla stunden där.

Nu sitter vi och tittar på "Lilla Sjöjungfrun". Den har jag inte sett sedan jag blev vuxen. Seth har pratat om den och nu blev det av att vi tittar på den. Trots att det säkert var 15 år sedan jag såg den, kan jag säga alla repliker. Ha ha. Jag var kär i prins Erik när jag var 11 år =) Jag har sett den många gånger.

Nä, nu ska jag lägga undan datorn.
Hoppas du haft en skön helg och att den nya veckan blir bra!!!

Hejsvejs

Hej på dig =)

Nu är jag hemma hos mamma och pappa. Det var så skönt att träffa Seth igen =) Man kan verkligen sakna sitt barn så att det gör ont. Det konstiga är att när han varit hos mamma har det inte varit något gnäll eller bråk, men så fort jag visar mig börjas det gråtas och gnällas. Som tur är går det över snabbt, men det är trist - men normalt - jag vet. Det vore ju en sak om det gnälldes om saker man förstod vad det var det gnälldes om, men nu var det "jag vill inte", "jag vet inte" osv. När jag frågade vad det inte var han ville - för jag hade ingen aning - så  kunde han inte svara utan gnällde bara. Ja, jag vet att det är trötthet och att träffa mamma igen och jag får ta det, men jag tycker inte det är så skoj... inte förrän efteråt iaf =).

Hoppas du har en skön fredagkväll. Vi ska snart fredagsmysa med varma mackor och chips. Gott det!

Kramar

RSS 2.0