Monet?

Min konstnär mitt i flyttröran...


Goder natter

Nu ska jag snart stänga mina gråblågröna och sova... Har varit vaken sedan ca 5 imorse, så jag är trött. Men först blir det att titta på lite OS men det görs i horisontalläge.
Hoppas du har en fin dag!!
Jag ser tillbaka på det som gått av sommaren med glädje! Hoppas nästa sommar blir lika bra!

Västerås

Denna dag har spenderats i Västerås. Stefan hade blivit tillfrågad om han kunde predika där idag, vilket han gjorde. Vi var alla medbjudna på middag hos familjen Alm efter. Mycket trevligt och härligt. Vi satt i solen och åt mat och de som ville badade i poolen som låg bredvid. Ja, du kan ju förstå att Seth var i vattnet mest hela tiden :). Skön dag att avsluta denna vecka med! Hoppas du har det bra där du är!!! Kram


Min familj

Nu har vi hamnat i tvsoffan, eftersom det är GP i Speedway... Mina grabbar gillar det, jag .... eh sitter med, men gör annat. :)


Längtar tillbaka

Härliga Öland! Härliga vänner! Tid med familjen! UNDERBART helt enkelt!!

Spontant

Hej hej! Nu ligger jag i sängen och ska kolla på OS invigning. Får se hur länge jag orkar kolla. Jag har ju vänt tillbaka dygnet denna vecka så jag är ju trött vid denna tid! Vi myste till det lite med att grilla marshmallows över vår elektriska grill på balkongen. Haha. Stefan tyckte det kändes fånigt men jag tyckte det blev en god efterrätt efter tacosen :). Lite senare ringde det på dörren och Matilda och Mathias stod utanför dörren! Kul med spontanbesök sådär. Jag älskar det!! Vi fick en go stund tillsammans med våfflor och saft :). Nä, nu ska jag koncentrera mig på invigningen. Kram kram!!


Kärlek och Speedway

Hur har du det? 
Jag har det bra! Även om jag är superdupertrött när klockan ringer på morgnarna. Eller ringer och ringer, min iphone börjar spela Crystal Lewis sång "The lion and the lamb". Inte helt fel!! Men när killarna ligger kvar och snusar och sover, då vill jag gärna stanna i sängen jag med och fortsätta sova. 
Imorse när jag sa hej då till Seth (vilket är ett måste innan jag går, trots att han sover skönt), sa han "mamma, jag älskar dig" och så vände han sig om och sov vidare. Kan man få en bättre start på dagen??!! Jag har försökt att jag inte ska väcka dem och säga hej då, men se, det går inte Seth med på. Han vill att jag väcker honom innan jag går. Han har ofta svårt att somna om när man väcker honom, men nu har det gått rätt så bra. Det är ju första gången han sover längre, när han också är uppe längre. En ny era i livet :). 
 
När jag kom hem från jobbet igår stod mina älsklingsblommor - alla katergorier - på köksbordet:
Amazing, vilken man jag har!!
 
Direkt när jag kom hem for vi iväg till Kumla, där det var Speedwaymatch, divisiom 1. Vi var där redan vid 17, trots att matchen inte börjar förrän 19. Det var för att Stefan är med en av förarna så ofta han kan, som personlig "peppare/coach/ellerliknande". Eftersom vi bodde grannar i Avesta känner Seth honom också. Han och hans bror går under namnet "Mina grabbar" hihi, som jag tror jag nämnt tidigare. Det blev jättesent, eftersom matchen drog ut på tiden pga banproblem. Han var trots detta, nöjd hela tiden. Han sprang fram och tillbaka, hejade och grejade. Han är väldigt förnöjsam när han har motorer omkring sig och människor han tycker om. Det var skönt för mig med att sitta med "tjejerna" i förarens familj och lapa sol.
 
Han fick låna ett par hörlurar, som han kunde ha på sig när heaten kördes.
 
På banan var det hur många fjärilar som helst. De flydde dock när matchen började, som tur var. Fina fjärilar i mängder.
 
Såhär såg det ofta ut:
Seth sprang mellan filten och kiosken och depån och kollade läget och pratade med Stefan lite. (Han får naturligvis inte vara inne i depån, men kan stå på andra sidan staketet och kolla hur det går).
 
 
Till slut började solen gå ner (som sagt, matchen drog ut på tiden). 
 
En skön dag helt enkelt och det var gott att få vara ute i solen, även om matchen i sig blev tråkig pga all väntan.
 
Idag är Stefan på Speedway igen, men denna gång i Avesta på allsvensk match. För dig som är ny, så är han idrottskaplan i Masarna, så han försöker vara med på så många matcher han kan. 
 
Vi roade oss med att spela Zoospelet innan Sommarlov började på tv:n. Ett mysigt, bra och lätt spel! 
 
Ta hand om dig! Det finns ingen mer du än du! Tänk på det! KRAM!!

Frågor och bilder

Helli hello!! Hoppas du har det bra!! Idag har även blåsten varit varm så nu är det sommar på riktigt hoppas jag :). Efter jobbet cyklade vi iväg till statsparken för att testa Seths nya volleyboll som han fått för att vi tankat så mycket på Statoil under semestern ;). Seth har en period nu då han pratar konstant - mer än vanligt alltså - och han frågar saker hela tiden. När man svarar på frågorna säger han ofta "nej!" och så svarar han själv fast något helt annat som inte stämmer... Oj oj, ibland känner jag igen mig så mycket i honom. Ändå krävs det tålamod! Vi fick en skön stund i parken och sen stannade vi vid slottet och åt glass. Seth fick världens största mjukglass... Här kommer bilder huller om buller :)


Stadsbarn?

Ja, såhär ser det ut i dagsläget när Seth vill åka skateboard...Nerförbacke mitt i stan, på plattor och med trafik (där Stefan står och tar emot..) Det ska bli skönt att flytta till barnvänligare område om några veckor :)


Hemma

Hej igen. 
Ursäkta dålig uppdatering! Iidag blir det ett riktigt långt inlägg med mycket bilder. Vi har haft riktigt dålig uppkoppling på Öland, så därav min frånvaro. Jag har inte kunnat va inne på Facebook, läsa nyheterna, knappt kunnat wordfeudat osv osv. Däremot har jag kunnat Instagrammat då och då, men det har tagit lååååång tid att ladda upp bilderna där också. Men har man semester så är det ju också skönt att ta semester från Internet och tv också, även om det var lite ofrivilligt just nu ;). 
Jag har ju kunnat blogga lite om solnedgångar och lådbilslandet, men här kommer då mer om våra dagar på Öland, för dig som orkar :).
När vi åkte över Ölandsbron pirrade det i min mage av glädje. Vi var alltid på Öland när jag var barn, så det var många positiva känslor och minnen som kom över mig. Min stackars familj har fått lyssna på alla mina sentimentala minnen, hihi, och jag har väldigt bra och detaljrikt minne he he. 
Vi har haft sådär väder, men solen har tittat fram då och då, och då har det varit varmt. Det har även regnat varje dag, oftast i skurar, som försvunnit snabbt. Något badande har det dock inte blivit, tyvärr, eftersom det varit för kallt. 
 
Nåja, här kommer blider från vår Ölandsvecka... 
Fikapaus vid bron, innan vi for över.
 
Vi var ner till havet iaf. 
När vi kom över träffade vi flera goa vänner från Avesta. Det var även vänner från Örebro på Löttorp. Kul!
Tisdagkvällen var vi vid Raukarna, som jag berättat om tidigare, och tittade på solnedgången. Underbar och blåsig kväll.
 
Familjen Kindevågs fötter vid raukarna. 
 
Lik sin far...
 
Vackert och ljuvligt!!
 
Sen var det ju lådbilslandet, som jag också berättade kort om. 
Det var väldigt växlande väder där, men mest skönt! 
 
Vi ann med fler solnedgånger med bla Avestagänget, vid Stenstranden. 
En helt lovely kväll! 
Grillarna börjar tas fram och Stefan, Seth och några till grabbar gick på upptäcktsfärd.
 
Ungdomarna hänger mer vid havet... Där var det tävlingar av olika slag, bl a vem som kunde kasta en sten längst...
 
Här tävlas det om vem som kan hålla sten längst på rak arm. Jorå, man kan hitta på det mesta om man bara vill.
Ljuvligt!
 
På fredagen kom Göran och Stina från Karlskrona och hälsade på oss. Underbart kul!! Vi drog iväg till Ölands Norra Udde och Långe Erik samt till Trollskogen. 
 
 
Jodå, vi flåsade oss upp för alla trappsteg...
 
 
Sen blev det en promenad genom Trollskogen.
 
Vraket, eller "braket", som Seth sa, fick sig också ett besök förstås. 
 
 
På kvällen mötte vi upp Annelie vid hennes familjs sjöbod och grillade, skrattade och umgicks i blåsten. 
 
 
 
Sista dagens Kids Corner, med sång, lek och pyssel. 
 
Det tog hela lördagen att komma hem. Vi stannade förstås till i Söderköping och lämnade tillbaka husvagnen. 
 
Idag är det så min sista semesterdag för denna gång. Jag har en vecka till efter tre veckors arbete, så det är inte särskilt synd om mig. 
Idag har vi varit i Avesta på ett barnkalas, som några av Stefans Speedwayvänner hade. Vi var medbjudna, eftersom det även skulle hållas vigsel, vilket ingen visste om, förutom vi då, eftersom Stefan skulle viga dem. Det var riktigt härliga människor som var roligt att träffa och så blev det en så fin vigsel, så det kom allt några tårar, som vanligt när det gäller mig :).
Deras ena dotter och Seth hittade varandra direkt och lekte och studsade.
 
Mina fina hjärtanskor, som jag haft i sju år och passar bra på bröllop. 
 
Jag är stolt över min Stefan!! Vackert par och vacker sermoni!
 
Nu ska jag försöka somna så jag orkar upp i morgon bitti! 
 
Tack du som orkade läsa hela inlägget :)
 
 

Lådbilar och solnedgång

Hej igen! Idag regnat det mest hela tiden. Så vi har en innedag. Seth har varit och lekt med kompisar och jag har läst (förvånande va;)) och Stefan har varit ute och joggat, en vana han lagt sig till med nu under semestern. Nu tänkte jag försöka visa några bilder igen... Får se hur det går. Igår var vi på Lådbilslandet. Seth är i perfekt ålder för det. Så han tog lådbilskörkort :). Det fanns karuseller och lekplatser där inne också, så vi var där i ca fyra timmar. Det växlade mellan störtskurar och solsken under dagen. Kvällen spenderade vi på stenstranden med Avestafolket och tittade på solnedgången. Återigen en underbar kväll, förutom att Seth skar upp stortån på en sten... Tyvärr är det ju inte badväder, men vi har det gott ändå. Man får ju liksom göra det bästa man kan utifrån förutsättningarna :). Kram


Glädje

Hej hej! Vi har Jättedålig uppkoppling här så det blir inte mycket bloggande... Jag får visa bilder från havet och solnedgång osv när vi kommer hem istället. Nu är det mitt i natten så nu går det kanske att ladda upp en bild. Jag ska försöka iaf :). Vi har haft en underbar kväll med solnedgång, vänner, skratt och härlig gemenskap. Kvalitétskväll helt enkelt! Hoppas du har det gott där du är! Stor kram


Löttorp

Nu är vi på Löttorp! Lovely!!! Det pirrade i kroppen när vi for över Ölandsbron! Min familj åkte hit varje sommar när jag var barn. Först bodde vi på Löttorp och sedan på Sonjas camping (där man alltid fick en smörkniv när man kom). Tyvärr har vi inte hållt i den traditionen, Steff och jag, utan det är 11 år sedan jag var här sist... Så idag känner jag mig glad! Tyvärr har jag ingen bra täckning här, så vi får se hur det hår med bloggandet... Men jag kommer försöka titta in och visa bilder och berätta vad vi gör :). Kram


Årets första bad...

Hej igen min vän. 
Idag har det varit något bättre väder och det är jag glad för :). Nu är ju vädret något man inte kan göra något åt utan man får ta det som det kommer, men det är klart att det är roligt om man kan njuta av värme och sol när man har semester. Sen så tycker jag förstås att det är skönt med semester hur som hur...
 
Som jag berättade igår åkte vi och fiskade, Lovisa, jag, Hugo, Alva och Seth. Hur mysigt som helst. Pojkarna fick napp tre gånger, men fisken släpptes i igen.
 
Tur att Lovisa kan det där med att sätta mask på kroken och ta hand om fisken efteråt... Jag gillar inte det nämligen...
 
De var så duktiga barnen där på bryggan. 
 
Min fina fina Seth!!
 
Alva är väldigt rolig... När Marcus var ute och sprang tog hon på sig hans glasögon och kom och satte sig vid tv:n och sa "jag ser väldigt suddigt, så jag måste ha glasögon..." Sedan tog hon och slickade på fingrarna och "tvättade" av glasögonen... Ha ha. Undrar just om Marcus kunde se något genom dem sedan.
Härliga Alva.
 
Idag åkte Marcus och Lovisa med barnen och hälsade på vänner i Västervik. Min syster med familj kom hit på förmiddagen. Hanna och Albin ska stanna här några dagar när föräldrarna jobbar. Kusinerna har cyklat, hoppat studsmatta och lekt hela dagen.
 
Vi tog även en tur och badade i en liten skogsjö. En underbar plats. Det var inte särskilt varmt - varken i luft eller vatten -, men det var mysigt och jag tog årets första dopp. 
 
De väntar på att jag ska doppa mig så de kan spruta på mig sen... Hm, de blev allt nerskvätta de också kan jag lova ;). Hi hi. 
 
 
 
När vi kom upp fikade vi (mamma, pappa och Stefan var också med, men de badade inte). Det var lite kyligt i blåsten... Men det var ändå skönt att komma ut lite.
 
Nybadade barn...
 
Efter ytterligare en stunds lek for vi hem igen.
 
Nu sover alla barn och vi vuxna är nog på väg mot kudden också... 
Imorgon far Seth, Steff och jag till Löttorp. Jag längtar! Jag är uppvuxen med att åka till Öland varje sommar, men sedan jag blev vuxen har jag bara varit där någon gång och senast för 11 år sedan... Så jag ser verkligen fram mot att komma dit imorgon.
 
Sov så gott min vän!
 

Fortsättning #kindevågsemester12

Hejsan svejsan i regnet.
Idag har regnet öst ner mest hela dagen. Vi hade inplanerat att åka till Barnens äventyrsgård i Ulrika, ett samhälle 25 km från Kisa. Framåt eftermiddagen tyckte vi att vi ändå kunde ta på oss regnkläder och dra iväg dit. Lovisa, mamma och jag lassade in barnen, utom Molly i bilen och gav oss iväg. Jag återkommer till detta om en stund. Först måste jag berätta om gårdagskvällen...
 
Marcus och Lovisa åkte ju iväg för att fira sin bröllopsdag och bo på hotell. Allt flöt på bra hela dagen och kvällen. Molly var lite tyst och ville helst vara i famnen mest hela tiden. Vi upptäckte att hon hade feber och tyckte inte det var så konstigt att hon ville bli buren hela tiden. Hon åt dåligt och vi försökte med det mesta, men hon var inte i form. Mamma la henne när jag duschade av de stora barnen, som var smutsiga från topp till tå ;). Hon sov oroligt någon timma och sen bara grät hon. Hon fick superhög feber och grät och grät. De stora barnen sov och det var ju skönt. Vi försökte göra allt, mamma och jag, vi la henne på bröstet, som Lovisa brukar göra, vi försökte ge henne välling, hon fick febernedsättande osv osv. Till slut bar vi upp barnvagnen till mamma och pappas sovrum och la henne i den. Hon sov där i 20 minuter eller något, sedan grät hon igen.
Här är mamma när hon försöker få Molly att sova i sin vagn (de andra bilderna är från idag när barnen äter lördagsgodis och en av Mollys piggare stunder...)
Oj, oj, vi försökte allt, men strax före midnatt gav vi upp, mamma och jag och ringde efter Marcus och Lovisa. Eftersom Molly var en kamin och inte svarade så bra på febernedsättande gick vi helt enkelt ut och gick. Det var nog en syn, två tanter i nattlinne och byxor och en bebis i blöja och en filt. Hon somnade till några minuter, men verkade mer nöjd  även när hon var vaken. När Marcus och Lovisa kom hem somnade hon gott hos sin mamma. Usch, vad hemskt det kändes att ringa hem dem, men det var förfärligt synd om Molly. Hon är sjuk idag också och inte nöjd med annat än att sitta i mamma eller pappas knä och knappt inte nöjd då heller. Stackars liten.
 
Idag har det, som sagt, regnat mest hela dagen, så efter lördagsgodisinköp fick barnen titta på film. På eftermiddagen bestämde vi oss dock för att åka till Ulrika. Så på med regnkläder och in med barnen i bilarna. Första timman vi var där regnade det inte och det var ju skönt.
Framme.
 
Ett flygplan blev vårt fikabord. En tur på släpet gjordes också runt området.
 
Trampilar. Det är bra att Hugo hjälper igång farmor när hon testade.
 
"Hoppborgshinderbanan" var mycket populär. När det började regna blev vi ensamma kvar och barnen hade det rasande roligt och blev blötare och blötare och skrattade mer och mer.
 
 
 
 
 
 
Blöta och kalla, men väldigt glada. 
 
Hugo ringde hem och bad farfar/morfar tända en brasa tills vi kom hem, så den brann skönt när vi kom hem, fortfarande genomblöta. 
 
 
Det var delar av vår dag denna regniga kronprinsessfödelsedag. 
 
Nu ska vi äta kvällsmat och sedan ska Lovisa och jag ta med pojkarna för en fiskestund vid en sjö här i närheten.  Kramar
 
 

#Kindevågsemester12 igen

Idag har Marcus och Lovisa åkt iväg för övernattning på hotell och bröllopsdagsfirande i Linköping. Vi andra har stannat i Kisa och haft det skönt. Tyvärr har Molly fått lite feber, men nu sover hon och vi hoppas att hon får sova sig frisk nu. Pojkarna drog iväg på fisketur och vi tjejer gjorde "stan" på förmiddagen och fikade gott fika. Här kommer bilder från dagen huller om buller. Eftersom jag bloggar från mobilen kan jag inte skriva under bilderna vad det är men en bild säger mer än tusen ord, eller hur ;). Kram på dig och kom ihåg att Du är värdefull!!


#kindevågsemester12

Hej hej igen.
Semestern fortsätter i stilla? mak. 
 
Jag insåg att jag var väldigt färgglad idag. Gröna skor, gul tröja, rosa byxor och blått nagellack... Ja, ja, det är ju ändå sommar, eller hur :)?!
 
Det hade gått bra för farmor och barnen ute i stugan. Idag åkte vi andra också dit på förmiddagen och det var riktigt härligt väder och barnen var glada och nöjda, nästan hela tiden. 
 
Det spelades en form av brännboll. 
 
Det var fullt med fjärilar bland blommorna, men de hittade även fram till oss så vi fick några bra bilder. 
 
 
Vackert.
 
De satte sig även på våra fingrar och händer. Det var faktiskt väldigt roligt att se dem så nära.
 
Lunchen åt vi ute i solen. 
(Det ser ut som om solen sken hela tiden, men det gjorde den inte. Molnen var många på himlen, men det var ändå sol och skönt stor del av tiden. Precis när det började regna åkte vi hem :).
 
Det hände en liten olycka när vi var där ute och spelade Brännboll så att en glasruta gick sönder. Då är det tur att det finns fina skivor att sätta upp som skydd. 
 
En glad gubbe tittar in :). 
 
Efter lunchen åkte vi till Söderköping och hämtade husvagnen för att åka vidare till Kisa. Vi ska nämligen ha husvagnen till Öland nästa vecka och vi får låna den av Stefans morbror och moster. Hur bra som helst! 
 
På väg ner regnade det och var solsken om vartannat. Regnbågen tittade fram då och då. När barnen var ute och hoppade studsmatta var den också framme, klar och vacker. 
 
 
Bror med familj är också här i Kisa och hälsar på nu. Imorgon ska Lovisa och Marcus iväg ett dygn för att fira sin bröllopsdag så då får vi andra hitta på något skoj här i Kisa. Hoppas vädret är gott så vi kan åka och bada...
 
Kramar från en soffa i Kisa. :)
 

Shopping

Hej min vän! Vill bara titta in och säga hej innan jag somnar. Det har varit en bra dag idag också. Farmor tog med alla barnen till sin sommarstuga där de också sover över inatt. Så vi har haft en dag då vi shoppat i Norrköping, ätit grekiskt, kollat film och ätit jordgubbar!! Skönt! Imorrn åker vi också till stugan och sen drar vi vidare till Kisa för att hälsa på där några dagar. Hoppas du haft en skön dag!!


Söderköping

Igår eftermiddag kom vi till Söderköping. När vi svängde in på parkeringen hos farmor, höll Kastös på att packa ur sig ur sin bil. Bra tajming där :).
 
Men innan vi kom iväg hade vi fullt upp... Vi började dagen hos ÖBOs bovärdskontor kl 7:30 för att välja tapeter till vår nya lägenhet. Vi var inte jätteimponerade av utbudet, men samtidigt så blir det nytt och fräscht i hela lägenheten och det är ju viktigare än hur tapeterna ser ut. Vi valde rätt så neutrala tapeter utom i vårt sovrum... Ha ha, får se om vi kommer ångra oss när vi ser resultatet. 
Efter det åkte vi och åt frukost. Sen åkte Stefan och hämtade vår nya bil!!! och Seth och jag gick och köpte presenter till Jona, Mina och Ellika (Seths kusiner på Steffs sida). Jona och Mina fyllde nämligen år i söndags. Samma dag, men fyra års skillnad... VI har inte träffat Ellika sedan hon fyllde år, så hon fick också en present. Efter det packade vi in i bilen och åkte iväg - och vände efter några mil, eftersom vi glömt lite grejer vi lånat av Christian... Sedan åkte vi igen - och vände, eftersom vi glömt grejer till husvagnen, vi ska låna nästa vecka... När vi väl kom iväg igen så insåg vi att det var dags för lunch, så vi stannade på MAX och åt innan vi kom iväg från Örebro... Snurriga familjen. Det märks att vi är trötta efter Hampeveckan ;).
Jag har dessutom blivit genomförkyld och trodde jag skulle bli riktigt sjuk igår, men idag är det bättre, tack och lov!

Oj, vad jag babblar... 
Säg nu hej till "Hicke", vår nya bil:
Han är svart, men ser blå ut här...
Våra bilar får alltid ett namn... Vår V70 hette ju Bruce, efter en av hajarna i "Hitta Nemo" och vår gamla Audi hette Doris, efter en annan fisk i "Hitta Nemo". Jag föreslog att denna skulle heta Nemo eller Marvin efter andra fiskar från samma film, men det gick inte Seth med på. Till slut kunde vi enas om Hicke, som är en karaktär i "Draktränaren". (Kanske borde bilen fått heta "Nattfasan" istället efter en av drakarna i den filmen, eftersom han är helst svart... men Hicke blir bra.) Ja, såna är vi i vår familj... VIktiga grejer ha ha.
 
Som vanligt leker barnen bra tillsammans. Seth ser upp till sin storkusin Jona, som numer är tonåring :). Han har lärt Seth spela Star Wars på sitt DS och det gillas skarpt av lillkusinen ;).
 
Nu ser det ut som de bara spelar på telefoner och DS, men det gör de inte! De leker annat också, även om de på detta kort också sitter vid en telefon...
 
Idag blev vi, vår vana trogen, bjudna på glass på Smultronstället. Har du inte varit där kan jag varmt rekommendera ett besök. 
Seth valde Grand Prix, eller "pokalen" som han kallade detn. 
 
Tre av fyra barn valde den glassen...
 
 
Själv åt jag denna ljuvliga skapelse med sorbeglass, grädde och en brownie :)
Som vanligt orkade jag inte äta upp hela och jag känner mig uppsvälld i hela magen, men gott var det :).
 
Nu softar vi bara och har det gott. Jag ska läsa lite innan middagen. Vi var på Secondhandbutiken här i stan förut och jag hittade en bok, som jag letat efter. Hos mamma och pappa hittade jag de två första böckerna i en serie och den tredje saknades, men den hittade jag alltså idag. Lycka!! 
Min näsa rinner och jag hostar och kraxar när jag pratar så det passar bra att ligga och vila och läsa en stund nu. 
 
Hoppas du har det bra var du än är!!!

Hemma och vänder

Hemma igen lycklig, trött -läs: helt slut, med ca 100 fler myggbett än innan jag åkte och sa jag det, lycklig!
Vilken vecka vi haft. Det går faktiskt inte att beskriva med ord... Vi ledare har haft det så roligt tillsammans. Vilken sammanhållning. Ungdomarna har varit fantastiska! Seth har två olika dagar sagt att de är de lyckligaste i hans liv.
När Seth har det så bra som han haft det, då har jag det också bra!
 
Jag visar och berättar lite mer med bilder:
 
Varje år är det fotbollsmatch mellan deltagare och ledare. Här sitter Seth och väntar på matchen tillsammans med Amanda, Rebecka och Alicia, från Avesta. (Seth och Rebecka har fyra fringrar upp, eftersom det då är dubbelt så bra som när man har två fingrar, enligt Seth...hihi).
Tyvärr vann deltagarna...
En av kvällarna var jag med ute och Stefan var hos Seth i husvagnen. Den kvällen var det nattvard vid 22 och sedan tändes en brasa vid vattnet och folka minglade omkring och umgicks.
 
I fredags åkte Elias och Ella hem och det blev bra tomt efter dem. Seth hittade dock nya vänner, dels i att han umgicks med deltagarna, men också särskilt en tjej, vars mamma hjälpte till i köket. De gick och letade flaskor att panta i kiosken. En flaska = en godis ;).
Här är en bild från idag, när Seth och Rebecka säger hej då genom att hoppa mot varandra så att magarna slog emot varandra.
 
Igår var det festkväll runt 22 tiden. Seth blev tillfrågad att sitta i juryn i talangjakten, som var under festkvällen. Alla smågrupper fick framföra något och så blev de bedömda av juryn. Det var väldligt roligt. Seth var eld och lågor och gick hela kvällen och sa att han var "supertaggad". Jag var lite tveksam över hur det skulle gå eftersom det var så sent, men han satt bredvid Hampus och åt godis och var nöjd och glad. När festkvällen slutade vid midnatt var han så trött så trött, men så glad. Då sa han återigen att detta var den lyckligaste dagen i hans liv. (Han sa ju även så i tisdags).
Vår smågrupps bidrag såg ut såhär:
De sjöng "Var är tvålen" av Povel Rammel. Det blev succé!
 
Här är jurymedlemmen Seth med sina jurykompisar :).
 
Nu är vi alltså hemma igen. Seminariet jag var med och höll i gick bra. Jag fick så mycket positiv respons att jag inte vet var jag ska göra av det... Fantastiskt!
När vi kom hem hade Theo gjort middag till oss. Hur fantastiskt är inte det då!?? Hanna, hans flickvän, var också här och hälsade oss välkomna hem. Vilka goa människor!!
 
 
Katterna är rätt så kära nu och vill vara nära nära. Så mysiga.
 
Nu tvättar vi för fullt för att packa om. Imorgon drar vi nämligen iväg på en tvåveckorstur. Theo kommer fortsätta bo här och ta hand om katterna!
Jag ber om ursäkt för att det blir så många superlativ i min blogg just nu, men alltså, det har varit så otroligt bra och givande dagar! Jag önskar jag kunde förklara hur det varit!
 
De kom från NA och gjorde ett reportage om Hampe. Gå hit om du vill läsa :).
Ha det så gott min vän!

Mer Bilder

Hej hej i sommaren!
 
Hur har du det?? Är det sol hos dig också?
Vi har haft soliga, härliga dagar här. Det händer något hela tiden och man blir rejält trött, men det är det så värt! Seth stortrivs och han och hans vänner fortsätter ha sina leksamlingar och det fortsätter komma ca 10 st till dem. Coolt.
Ungdomarna har olika turneringar som är roligt att titta på och vi fortsätter vara nere vid stranden på eftermiddagarna. Imorgon sägs det att vädret inte kommer vara lika bra, men vi har haft tre dagar med sol, värme och bad så jag kan inte klaga något!
Jag har samtal då och då med ungdomar som behöver prata och det är också givande. De andra ledarna är så goa och vi är ett gott gäng och jag blir glad ända in i hjärtat när jag tänker på dem, ungdomarna och vilket toppenläger jag får vara en del av. 
 
Sen är det naturligtvis så att man blir supertrött och jag får ont i rygg och bäcken när jag sitter på så hårda bänkar och sover i en husvagn, men det är, som sagt; verkligen värt det!
 
 
Igår upptäckte vi att vår bil såg ut såhär... Misstänker ungdomar från Avesta, men de erkänner inte.
 
Armhävningar måste göras när de kommer för sent till samlingarna. (Det är mycket humor och kärlek när detta görs.)
 
Imorse var det tyst och lugnt på området när jag gick och duschade. Seth var vaken och ute och cyklade vid 7:30. Jag tror han trivdes ute i solen och fågelkvittret var det enda som hördes.
 
Han fick en rejäl sticka i handen och vi tyckte det var bättre att gå till sjuksköterskan på området för att få ut den, för han protesterar aldrig när någon annan gör sånt här, än om vi ska göra det. 
 
Skön eftermiddag vid stranden med mammor och barn och så en Frida ;).
 
Och så förstås mer lek!
 
Nu sover Seth och jag väntar på att Stefan ska komma hit med lite kvällskaffe till mig :) 
Håll tummarna för mig när jag imorgon ska vara med och hålla i ett seminarium. Jag ju inte van vid det, men det ska bli så kul!!
 
Ha det jättebra och ta hand om dig!!

Ljuvliga Superlaltivdag

Hej igen
 
Idag har varit en ljuvlig dag på så många sätt!!
Dels har solen varit framme och värmt. Till och med vinden har varit skön idag. Dels så är det ljuvligt att få vara med ca 300 personer på läger där det är go stämning och mycket glädje. 
Framförallt har Seth haft en bra dag och det är faktiskt så att sedan han kom till oss, är jag glad när han är glad och mår bra!
Han sa till mig mitt på dagen, att detta "är den bästa (eller lyckligaste, jag minns inte vilket ord han använde) dagen i hela mitt liv!" 
Det kan jag säga värmde i hjärtat! 
 
Här kommer bilder som visar stora delar av dagen, så förstår du kanske varför han var så glad och varför vi haft det bra!
 
Varje dag kommer det vara "Workshops" efter förmiddagssamlingen. Redan i söndags kväll, när vi ledare pratade och presenterade oss för varandra, sa Seth, Elias och Ella att de skulle ha hand om en lekgrupp här på Hampe, vilket de kommit på alldeles själva. Sedan har de bett om att få gå upp på scenen och berätta detta. Jag har pratat med Seth om att det inte är säkert att de får det, men se, här är det så fantastiska människor, så Filip, som är en av mötesledarna, tog fram dem idag (han förberedde dem på det naturligtvis) så att de fick berätta om sin lekgrupp. På frågan vilka lekar de kan, så blev svaret "alla, utom två"... :) Seth berättade att de kommer ha lekar hela veckan. 
 
 
Modiga barn som frimodigt står och pratar inför ca 300 personer. 
 
Jag sa till Seth att det kanske inte kommer så många till deras grupp, så att han var beredd på det. Han var så nöjd och glad och trodde nog att det skulle komma folk ändå.
 
Innan "workshopsen" drog igång delades alla in i grupper, som kommer vara under hela veckan. Dessa grupper tävlade mot varandra i en stafett.
Det var "hoppa groda", "gå skottkärra", "masken", "hoppa bock", "gå krabba" och "rida på ryggen". 
 
Här har de börjat...
 
Seth fick rida på Alles rygg i vårt lag. (Vi blev ledare för Avestaungdomarna! KUL!)
 
Efter tävlingen var det dags för "workshops". Gissa om jag blev förvånad och så varm i hjärtat när jag såg att ca 40 ungdomar samlades runt Seth, Elias och Ella för att leka med dem. Några droppade av, men när Stefan räknade dem var de 35 st...
 
Det är svårt att se, för jag tog kortet på långt håll, eftersom jag inte ville störa dem. Seth står längst upp på rampen och berättar vad alla ska göra. Nu tror jag inte att det var riktiga lekar, som vi tänker, men för barnen var det fullt allvar. Ungdomarna gjorde som de sa och lekte kurragömma, ställde sig på led när de skulle, tittade när Seth lekte clown osv osv. Vilka fantastiska ungdomar. Och vilka modiga, fantastiska barn! Jag fick mig en liten tankeställare när jag inte riktigt trodde på deras lekgrupp och så samlade de så många! Nu har de förberett lekar för morgondagen också. Ska bli spännande att se om det kommer några då också. Nu har vi pratat lite om vad för lekar man kan ha, men de vill gärna göra på sitt eget sätt :). Det är bäst att vi vuxna inte lägger oss i för mycket ;).
 
Jag tänker att denna vecka måste sätta så många positiva spår för barnen. De blir lyssnade på och tas på allvar (men med mycket "gullighetsfaktor" förstås). För oss, som tycker att tron på Jesus är oerhört viktig, så är det också roligt att de får se hundratals ungdomar sjunga, lyssna på det som sägs om bibeln och bara hänga med varandra. På ett sånt här läger är det mycket glädje, lekar, tävlingar, Gud, gemenskap osv osv och det är fantastiskt att få vara med som familj! Det är ju också ett läger som betyder mycket för de ungdomar som deltar!
Oj, så många superlativ, men jag är på riktigt, så glad!
 
Efter lunchen drog vi oss ner mot sjön. 
När det blev eftermiddagsseminarie var det bara vi mammor med barn kvar. Riktigt skön och härlig stund!
 
 
Nu sover Seth skönt och Stefan ska "nattvandra" på området inatt. (Det behövs ju lite vuxenkoll, när det är så många tonåringar på en och samma plats...) Själv ska jag nog kolla lite film på datorn innan jag somnar. Borde nog förbereda mig lite på det seminarie jag ska vara med och ha på fredag, men jag är för trött, så jag får göra det imorgon istället. 
 
Sov gott från en glad Mia, som har många superlativ på lager en dag som denna!!
 
 
 

#Hampe12

Hej igen min vän!
Nu är första dagen avklarad, alla ungdomar är här och första samlingen är gjord. Seth och jag sitter nu i husvagnen. Han ville inte gå och lägga sig, men är ruggigt trött nu efter två dagar fulla med lek, intryck och folk. Han och hans kompisar smälter in bra här. De blir nästan som små maskotar hihi :).
 
Nu lite bilder från igår och lite idag.
 
Jag berättade ju att det är lite blött här... 
Solen sken iaf när vi kom igår, men det hade regnat rejält innan och vi kunde inte dra husvagnen dit den skulle, men fyrhjulingen fixade det jobbet galant!
 
Behövs bilen tvättas månne ;)?
 
Glada killar som fick testa fyrhjulingen en liten sväng.
 
Seth och hans kompisar, som var här förra året också, har fullt upp med att leka, prata med folk osv.
Bild från igår när det bara var vi ledare här.
 
 
Bild på himlen igår när vi gick och la oss. 
 
Nu hoppas jag vi får en bra vecka här på Hampe, med mycket sol så att gräset torkar upp. Det är som att allt vatten som kommit inte har någonstans att ta vägen, så det lägger sig uppepå marken... Men får solen skina så kanske det torkar lite mer, så man slipper bli tyngvåt om fötterna. Tur att det finns gummistövlar...
Jag önskar dig en härlig vecka också! Jag återkommer så snart jag kan!
 
(Du behöver inte vara orolig för våra katter - om nu någon varit det... Theo bor i vår lägenhet när vi är borta och tar hand om dem. Superbra!!)

Blött

Hej!
Jag ville bara titta in en kortis för att säga hej! :)
Vi är på Hampe nu och imorgon kommer runt 250 ungdomar hit också. Lovely!!
Det känns så gott att va här igen!
Det har regnat en hel del även om det varit sol sen vi kom på eftermiddagen idag. Det är så blött så husvagnarna fastnar i gräsleran. Vår husvagn fick köras på plats av en fyrhjuling... Men det gick ju bra det också. Vi får se hur det går imorgon när det är många många fler husvagnar som kommer hit.
Jag ska försöka blogga med bilder imorgon. Vi har ju inte Internet här men jag ska se om jag kan blogga via datorn då, men nu orkar jag inte. Det har nämligen blivit något fel så jag inte kan blogga med bilder från telefonen...
Seth har iaf sina vänner Elias och Ella från förra året här också och vi har i inte sett till dem mycket ikväll, förutom när de kom till oss dyblöta om skor, kläder och hår. De hade spelat boll på beachvolley planen och där var det sjö så de blev genomsura! Jag fick hälla ur vattnet från Seths stövlar!! Men kul hade de!
Ta hand om dej!

RSS 2.0