Dop och bio.

Idag var vi i Emanuelkyrkan, där en fin vän döptes. Så gott med dopgudstjänst!!!
Jag är så glad för hennes skull!!!! Hon är så fin både inuti och utanpå!! 

På eftermiddagen var Seth och jag på date. Oj, vad jag inte får säga att vi är på date för honom. Man kan inte säga satt man är på date med sin mamma... Hehe. 
Men vi var på bio iaf och såg Flygplan 2. 

Innan filmen drog igång...


Och så med de snygga 3D glasögonen på.

I övrigt har det varit en vanlig, rätt så go dag. Har vikt tvätt och lite sånt som måste göras. 

Imorrn ska Tess börja skolas in på förskolan. Oj oj... Det är nog bra att det är Stefan som gör det. Hoppas allt går bra! (Vilket det såklart kommer göra, men en mamma får vara lite orolig och spänd). 
Idag upptäckte jag att hon fått fler tänder i överkäken!!! Såna där stora hörntänder. Oj, hur har vi missat det? 
Bland allt med mage, mjölk och annat antar jag. 

Nu väntar en ny vecka och jag hoppas den blir bra för dej!! 
Kram kram Speedway

Nu börjar sluttampen på speedwaysäsongen och Stefan jobbar ju med Liljekvist Racing och idag körde de utanför Kumla igen. Seth vill så gärna gå på match och förra helgen var vi inte med så idag åkte vi dit. Jag är svag för den där killen...
Det blev en skön eftermiddag!

Att ha vitt på sig på en speedwaymatch är inte att rekommendera... 

Det dammade lite kan man säga... Barnen stoppades i badkaret så fort vi kom hem... ALLT var sandigt. 

Han som var mest intresserad satt med sin telefon (mest i pauserna iof).

Tess placerade sig i hans knä en stund.


De dansade och höll låda också i pauserna när det spelas musik :).

Det brann borta i Sköllersta och röken steg mot himlen. Det var visst en maskinhall som brann. 

Stefan tog kort på oss från depån :).
Hej hej.

Nu önskar jag dej en skön kväll!!
Kram 

Fotboll, dans och mess

Hej hej. 
Idag jobbade jag kort dag! Känns så skönt att göra det på fredagar. 
När jag kom hem fick vi en dansföreställning av barnen när de dansade till musiken från Frost. (Älskar Spotify!!)

Suddiga bilder blev det för de var inte stilla en sekund :). 

Efter middagen drog pojkarna iväg på fotboll. Eftersom Seth gått på fotbollsskola via ÖSK i sommar så blev de bjudna och Seth fick springa på planen innan matchen. 
Jag har som vanligt fått kort från dem :). Stefan känner mig.Jag har haft min egen underhållning här hemma.


Och så kom Alex och Cornelia in en stund så Tess höll sig vaken bra trots att hon var riktigt trött. Men dem tog jag inget kort på...

Förut idag fick stefan spelet...

Och ändå syns inte hela raddan med sms... Haha. Love him. Vi har så lika humor. Det är nog inte många som skulle skratta åt samma saker som vi skrattar åt så det är tur vi har varandra. 

Nu önskar jag dej en amazing helg!!!
Kram 

Doktor

I måndags var ju Tess hos doktorn för att kolla om hon har UVI. Vi får svar på fredag. Idag var stackarn hos doktorn igen, men nu pga magen. Vi hade en tid inbokad sedan ganska länge via BVC så vi fick träffa en barnläkare. Eller vi... Stefan och Tess. Jag jobbade ju förstås. 
Så idag var det dags igen alltså. Ett prov i armen togs och hon hade gråtit bara de kom in på Lab. Minnet från sticket i fingret i måndags, satt kvar. Stackars liten. Men det gick bra. Vi ska nu ta bort mjölk helt och hållet i en månad och sedan sätta in mjölk igen för att se om det blir någon förändring. Provet som togs kan visa på om hon har mjölkallergi. Det kan också visa ingenting, men visa "fel", eftersom hon är så liten. Nu blev det rörigt... Alltså, det kan visa att hon har och då har hon det. Den kan också visa ingenting, men hon kan ändå ha det. Hänger du med? Därför ska vi ta bort mjölkprotein nu då. Vi tog ju bort mjölk för ett tag sedan, som du kanske minns, men inte från smör och margarin osv. Sedan var det en bvc person som sa till oss att man inte ska ta bort mjölk tan doktors inrådan, så vi slutade med det i väntan på idag. Men nu ska vi alltså ta bort allt. Margarin, ost, ja allt. Oj, oj, hon som älskar ost... Ja, ja. Det kan ju hjälpa kräkningarna och att hon faktiskt kanske börjar sova lite bättre. Hoppas hoppas. 
 
Jag fick iaf detta kort skickat till mig när de kom hem från läkaren. Hon är jättetrött, för det var sovtid och så hade hon ju varit ledsen och ändå lyckas hon se lite busig ut...
Fina tjejen!
 
Sen kom Seth hem och hade fått en väska och lite annat med Hannaskolans logga på, plus att jag köpte lite kläder igår, som han skulle prova och så ville jag ha lite bilder på hur det såg ut. Haha. Ja, sån är jag :). Så mina pojkar fixade.
Snyggt!
 
Idag var en sån där dag då vi möttes i dörren. Stefan åkte iväg till Avesta för att vara i depån på en Speedwaymatch och jag packade barnen på cyklarna och åkte iväg till Seths fotbollsträning. 
 
Ett gäng killar som sparkar boll. Hoppas han kan tycka det är roligt så han vill fortsätta.
 
Tess var väl inte jättenöjd med att stå bredvid och dessutom var hon trött (lite fel tid för henne) så hon tog på cykelhjälmen och ville åka hem.
 
Seth var så trött (han har blivit förkyld också) att han la sig på hallgolvet när vi kom hem. Gissa vem som också la sig där då?
Haha. 
 
Nu önskar jag dig en härligt fortsatt kväll!!!
Kram

Lite av varje

Hej hej. 
Hur har din dag varit? 
Vi har haft det bra här i början på veckan. Jag måste bara lära mig att när jag kommer hem från jobbet vill Tess va där jag är hela tiden tills hon lägger sig. Inget konstigt med det, men lite frustrerande att inte ens kunna vattna blommorna utan att hon går bredvid och gråter om jag inte bär henne. Så jag får helt enkelt ta tid med barnen - bara barnen - när jag kommer hem och göra saker som behöver göras när de lagt sig. Det kommer väl va så en tid nu och säkert ännu mer när Tess skolats in på förskola from nästa vecka. 

Seth har börjat sova liiiite längre än till sex - iaf vissa dagar. Så imorse fick vi gå in och väcka honom. Tess blir så glad när lan säger att man ska gå och väcka honom :). Värsta glada skriket och sen bankar hon på dörren.
Sen ligger hon bredvid och pratar glatt tills hon börjar få lite respons. 

Igår skulle Seth ha börjat på fotbollsträning men det dök inte upp någon tränare... Ca 15 killar var där men ingen tränare. Knasigt. Det hade blivit något fel i kommunikationen tränarna emellan. Så vi gör ett nytt försök imorrn. 

Oh, jag måste bara få skriva av mig... Vet du vad jag blir irriterad på?! Det är inte många saker som triggar igång mig men vuxna som beter sig illa i trafiken är en sån grej. Jag cyklar ju till jobbet och det blir ju genom hela stan och mycket trafikljus blir det. En gång såg jag en pappa, med en tvååring i cykelstolen, som sneddar, cyklar mot rött och mitt i trafiken i en av de större och mest trafikerade korsningarna i stan. Bra förebild där. Idag stannade jag och en tioåring vid rött och tre-fyra vuxna cyklade vidare mot rött. Jag tycker inte om det. Vad säger det till den tioåriga killen? De vuxna kanske har koll att det inte kommer någon bil, men har barnet det om han gör som de vuxna och cyklar vidare? Nä, skärpning vuxna! Hur kan vi tro att barn och ungdomar ska göra som trafikreglerna säger om vuxna inte gör det?? 
Tack för ordet! :)

Nu blire te och finncrisp 😊.

Ha en bra kväll!!!

Kram 


Forshaga

Oh idag har vi haft en bra dag!!
Vi åkte och hälsade på våra vänner Magnus och Hanna i Forshaga.  Vi brukar ju inte ha så mycket tid att åka iväg på helger, men nu när inte Stefan jobbar har vi tid att hälsa på vänner lite överallt. Och vilken go dag vi haft!!! Vilka fina vänner!!! Vad synd att man inte träffas oftare bara, men roligt att det blev av idag! 

Tess på väg ut till bilen imorse.

Katten Stella, Seth, Tess och Smilla. Zacke var inte med här i rummet när kortet togs och så insåg jag att han kom inte med på något kort... Typiskt.

Vi hade sådär goa samtal, som man blir upplyft av och det var så gott. Dessutom fick vi en galet god köttgryta :).

På eftermiddagen följde vi med till deras kyrka. Det år svårt att få med stämningen på en bild, men det var en fantastisk gudstjänst med underbar lovsång och jag är så glad för den!!!

De fick sätta fram fler stolar för det fyllde på :).


Sen fick det bli en Forshagaselfie med mig, Tess, Stefan, Hanna och Magnus.
Magnus blev suddig så det fick bli ett par till :).
På väg hem hade vi vackra moln och vacker himmel omkring oss hela vägen. Svarta moln, varvat med stora vita moln och blå himmel. Mäktigt! Jag försökte fånga lite av det på kort också, men det blir ju aldrig som i verkligheten. Men ändå värt att lägga upp :).


Kvällen slutade med mat från Max och att Tess kräktes upp allt som hon ätit efter att ha satt i halsen. Alltså lilla gumman... Så nu går tvättmaskinen för fullt igen och stefan skrubbar mattan med möbelschampo. Oh, du härliga vardag (som är på en helg) ;). 

Nu önskar jag och Gandalf - som för övrigt verkar må bra trots omständigheterna - dej God Natt min vän!! Och jag hoppas du får en bra vecka!! 

Kak/tårta

Halli hallå där ute i cyberspace!
Idag har varit en sån där skönt dag, utan krav eller massa att göra. Utan jag har kunnat gå här hemma och plocka lite med sånt som behöver plockas med - när Tess inte har gnällt. Hon är inte sig själv och vi funderar på om hon har UVI igen. Stefan ska ta kontakt med BVC på måndag så får vi se. Man ska ju till Barnkliniken när det är misstanke om UVI på en sån liten, men dit är det ju svårt att höra av sig själv.
Ialla fall... Stefan har kaplanat på Speedway idag och Seth har lekt med en kompis. Så Tess och jag har varit hemma. Skönt.
 
Men dagen började lite sådär som vanligt här...
 
Tess och jag bakade en kak/tårta som jag var nyfiken på. Så bra det är att få hjälp haha.
Iaf att äta upp smeten. 
Om du undrar över den fina klädkombinationen Tess har idag så lät Stefan henne välja kläder helt själv. Haha. Jag brukar låta henne välja tröja/klänning eller byxor och så tar jag det andra för att matcha lite... Men såhär blev det alltså idag haha.
 
Mmmm, så gott.
 
Vi gick in till grannarna och fikade lite också på em. 
Tess och Cornelia pratade med varandra i "telfon". Hon kan tala vår tjej, även om man bara förstår "hej hej". 
 
Ikväll testade vi resultatet av kak/tårtan. Mmmm vad gott det var!!!
Inte den finaste kanske, men jag gjorde halv sats och hade ingen mindre form att göra den i, så den blev som den blev. Men ack så god!!
Oreo kakor och philadelfiaost typ... Och lite mer grejer. 
Mmmmm.
 
Nu ska jag lägga ner och titta på Atleterna med mina grabbar och se om det är något att se :)
 
Kram kram
 
 
 
 

Vår fredag

På fredagar slutar jag kl 13, eftersom jag jobbar längre dagar resten av veckan. Jätteskönt - på fredagen iaf... :) De andra dagarna är ju rätt långa... 

Idag på eftermiddagen blev det kaffe med Steff, Alex och Tess - eller hon drack ju inte kaffe då. Så gott med en ledig em!!! 
Sen följde Tess och jag med och hämtade Cornelia och Sebbe.
Inte trädkramare utan stolpkramare :).

Sen hämtade jag Seth hos en kompis och sen bev det fredagsmys. Förstås! 

Nu är Stefan ute och går med en vän som har det tufft och jag la mig för att läsa. Ja, så har vår fredag varit :). 

Frodo är saknad och Seth gråter då och då - förstås! Gandalf är lugn och har inte gått runt och jamat som jag trodde hon skulle. Inte än iaf... Hon kommer och är mycket hos oss och det är ju bra. 
Men hon fattas oss, den lilla kissen... Att en katt kan lämna sånt tomrum. Men så är det! 

Kram och god natt!!!


Sorg...

Idag kom så dagen då Stefan tog Frodo till veterinären. Seth var i skolan, jag på jobbet och Alex var här hemma med Tess. Usch vad jobbigt det är. Det är tomt här hemma. Det ligger även en oro över hur det ska gå med Gandalf nu. De har ju levt som "ler och långhalm" i fem år och verkligen varit tajta. Kommer hon nu bli deprimerad? Eller kommer det fungera? Vi hoppas ju verkligen att det kommer fungera. Husdjur är verkligen familjemedlemmar och det är tungt när de försvinner...
 
Fina fina Frodo... Det känns så sorgligt att hon inte finns mer nu. Seth och jag pratade om att hon och Sid, vår katt som blev påkörd för fem år sedan, leker tillsammans nu. :) En trösterik tanke...
 
Frodo och Gandalf när de var alldeles nya hemma hos oss...
 
Frodo...
 
 
 
Det känns faktiskt som att det räcker för oss nu. Det är ju en del annat som är riktigt trist i livet, så sömnbrist och så det här. Nu räcker det en stund! Vore skönt om vi hann återhämta oss lite. 
 
Eftersom det är tungt, så gör jag som jag alltid gör: Försöker hitta saker som är bra. Här hemma säger vi alltid tre saker var, som vi är tacksamma för, när vi sitter tillsammans och äter middag. 
Så här kommer tre grejer :)
- Att jag har en fantastiskt skön säng som jag får krypa ner i på kvällen.
- Att vi har fred här i Sverige och inte behöver vara rädda för att bli bortförda eller dödade.
- Att jag har min underbara familj bredvid mig varje dag!
 
Kram

Frodo

Ikväll somnar vi med tunga hjärtan. Vi har tagit det svåra beslutet att ta bort Frodo. Och idag berättade vi för Seth. Det är ju "hans" katt så det känns så svårt! Han är jätteledsen förstås. 
Han har redan gått igenom så mycket sorg och besvikelser under sina 8.5 år... Men han är tapper. Han förstår att Frodo inte mår bra och att vi inte har något val. Men vad ledsen han är. 
Inatt sover vi tillsammans i vardagsrummet, han och jag, så han slipper vara ensam. 

När det gäller detta med Tess och ingen välling på natten så går det bra, men hon sover ju som en kratta fortfarande och gnäller mycket i sömnen och i vaket tillstånd. Nu har det ju säkert berott på att hon haft feber också. Men idag har hon faktiskt varit feberfri! Hurra!!!! Hoppas hon kan börja sova bättre snart.

Nu säger jag hej och god natt med lite tyngre hjärta än vad jag brukar ha. 

Första skoldagen

Det blir ett inlägg till idag, eftersom jag måste skriva om Seths första skoldag som treaklassare... Goa, fina gubben!!
Jag flexade ut en stund och var med upp till klassrummet och så, eftersom Stefan har Tess och det är inge vidare att ta med henne bland alla barnen när hon är febrig och hängig. 
 
Tredjeklassare som inte vill vara med på bild, men gick med på det för mammans skull... Men visar tydligt att han inte vill :). Haha. 
Han var så glad att vara tillbaka i skolan. Så skönt att det är så!! Jag är grymt tacksam för det!!
 
Tess har varit lite piggare idag, men har fortfarande hög feber. Inatt var hon orolig förstås, hade ont och kräktes upp den vätska hon fick i sig. (Dock inte välling, för det ska damen inte ha mer på nätterna, men vätska måste hon få i sig när hon har så hög feber). 
Så när jag vaknade till denna härliga måndag och en ny arbetsvecka, så kände jag mig inte alltför pigg och jag såg definitivt inte pigg ut... Haha.
Den osminkade, påsiga sanningen en måndagmorgon efter ännu en natt med alldeles för lite sömn. 
 
När jag kom hem var Tess fylld med alvedon och ganska pigg, för att va febrig, och gick runt och spelade på sitt munspel. Hon har kommit på hur man gör nu :). 
 
Nöjd och glad och pojkarna klappade och hejade på henne, även om det inte syns här riktigt...
 
Nu önskar jag dig en god natt!!!
Kram

Kärlek, ondska och förlåtelse.

Jag har en app, som gör att jag får dagens bibelord i telefonen, nästan varje dag. Idag var det:
 
"Framför allt ska ni älska varandra hängivet, för kärleken gör att många synder blir förlåtna"1 Petr 4:8
 
Det tog tag i mig idag, den versen. Att älska varandra... vad viktigt det är! Att förlåta... Oj, vad viktigt det är, men så svårt, särskilt om den/de som gör en illa inte ber om förlåtelse. Men vad tydligt det blir att kärleken gör att synder blir förlåtna. Kärlek och förlåtelse hör ihop... 
Jag vet inte om jag kan re ut hur jag funderar mycket nu, men jag ska försöka. 
Det händer så mycket skit. I Syrien, i Kongo, i Irak. Människor - barn blir dödade, ser sina familjer bli dödade, tvingas att döda... Den ondskan... Jag kan inte förstå den. Jag kan inte förstå den ondskan som gör att en pappa låter sin sjuåriga!! son hålla i en soldats avhuggna huvud och posera på ett kort. Eller den ondska som gör att man kan döda någon för att den tillhör "fel" religon eller folkslag. Jag kommer aldrig ifrågasätta Gud, Hans kärlek eller existens bara för att det finns ondska. Den kommer inte från Honom! Han är kärlek! Däremot lever vi inte i himlen än, för där kommer det inte finnas någon ondska, utan vi lever på jorden, som ändå är en "fallen" värld. Där ondska kan få finnas. Men vad är det som gör att människor blir så onda? Jag förstår det inte!! Att man gör barn illa. Vi behöver ju inte gå så långt som till andra länder, utan det händer ju här i Sverige, i Örebro, i vårt bostadsområde... 
Det finns en sång jag tycker mycket om, som Demi Lovato sjunger. Scyscraper (skyskrapa). Hon blev mobbad och hånad och det är lite det den sången handlar om. En fras går såhär:
 
"Would it make you feel better to watch me while I bleed?"
 
Jag tror det är så många mobbade, utsatta känner... Njuter andra av att se mig må dåligt? 
Hur sjukt är inte det? Att njuta av andras olycka..? Jag blir illamående bara jag tänker på det. 
Jag har funderat en del på ondskan senaste tiden och att få det där bibelordet idag, fick någonting att klicka till i mig. Jag vet att kärleken är viktig och att kärlek på riktigt kan övervinna ondskan och inte bara i filmer. Men idag blev det levanade, eller hur man ska uttrycka det. Så viktigt att älska! Kärleken gör att många synder blir förlåtna. 
Så viktigt för mig att älska de som gör mig illa. Nä, jag kan nog inte det helt i mig själv, men Jesus kan hjälpa mig att göra det. Jag måste inte gilla det de gör/gjort, men jag kan älska människan. Det är en central del i den kristna tron och jag har fostrats i att man ska älska alla, så det är inte nytt för mig utan mer en rejäl påminnelse. Kärleken tar bort hatet - hatet som föder ondskan. 
 
Jag vet inte om jag får ihop mina tankar och känslor, men jag har gjort ett försök iaf. :) Ja, just det... vill ju säga att jag tycker inte att förlåta är att säga "att det du gjorde mig var ok", för det var det inte!! Att förlåta är att sätta sig själv fri och förstås att sätta den som behöver bli förlåten fri också. Men det gör aldrig handlingen ok! Jag tycker dessutom att det är oerhört viktigt att be varandra om förlåtelse. Att göra det även om man själv inte tycker att man gjort något fel, men man vet att någon blivit sårad för det man gjort. (Men man behöver ju förstås veta att man gjort någon illa för att kunna be om förlåtelse, för tankeläsare är man ju inte). Men vet man då ber man om förlåtelse. Man behöver ju inte ändra ståndpunkt, men man ber om förlåtelse för att man sårat.
Så det så ;)! 
 
"Framför allt ska ni älska varandra hängivet, för kärleken gör att många synder blir förlåtna"1 Petr 4:8
 
Tack för mig - hej! :)

Uj, vilken dag...

Dagen började ju bra! Förmiddagen flöt på med att Stefan packade ihop och gav sig iväg på jakt. Ida, Seth, jag och Tess tog en promenad med ett stopp vid en lekpark. Sen sov Tess. Jag tyckte hon var lite varm och funderade på om hon hade feber men tog inte tempen. 

När hon varit vaken sisådär en halvtimme började hon gråta och gnälla. Jag tog tempen och den stannade på 39. Oj då.
Sen har det varit gnäll och gråt. Alvedon hjälpte inte och när tempen var uppe i 39.8 trots alvedon så fick hon en Ipren. Är egentligen emot Ipren på en så liten, men den hjälpte faktiskt lite mer.

På eftermiddagen, när Tess sov en sväng (vilket hon inte brukar) så kom Sara hit också. Så roligt!!! 
Jag vet inte vad jag skulle gjort utan dem idag. de har tagit hand om Seth, hjälpt till med disk och mat när Tess har skrikit och jag känt mig hjälplös. Så tacksam!

På förmiddagen var det inget större fel på henne.


Sara.

Min extrafamilj!! 


Galna som få! 

Seth trivdes!! :)

Vid middagen skrek Tess som om hon hade jätteont någonstans och jag gick ut på balkongen för att svalka henne. Där satt vi och hon skrek, jag sjöng och vaggade och till slut somnade hon mot mitt bröst. Jag tror hon tyckte om att höra och känna när jag nynnade för där hon har huvudet hörs och känns det ju när man nynnar. Hon fortsatte jämra sig i sömnen och skakade till då och då. Fy vad hjälplös jag kände mig! 

Men Ipren hjälpte sen, som sagt och hon piggnade till. Nu sover hon igen och jag hoppas natten blir ok framför allt för hennes skull.
Stackars mammas lilla...

Stefan kom hem tidigare än vad som var sagt eftersom jag berättat under dagen hur Tess mått. Så nu lägger ham Seth och det känns så bra att Seth får fullt fokus en stund! 

Nu hoppas och ber vi att detta vr en kort febergrej och att Tess blir frisk snabbt! Och att ingen blir smittad. Framför allt Seth som ser fram mot att börja skolan imorrn :). 
Tänk att han börjar trean!!!!! Så stor han är!!! Hjälp!

Kram kram 

Härlig dag med familjen

Men först frågan om hur natten till lördag gick... Natten utan välling. 
Det gick över förväntan. Hon grät en del, men inte alls så mycket som vi trodde. Jag vaknade ju förstås, eftersom jag är lättväckt och det är inte så tjocka väggar här hemma. Så jag gick och hämtade Tess hörselkåpor och sov i dem... Det gick bra det med faktiskt. 
 
 
Stefan fick förstås sova en stund på morgonen för att ta ifatt lite av den vakna tiden på natten. 
 
Morgonen började med att riva ur lådor med kläder - som vi fått från Molly - och "testa" dem.
 
Fin klänning tycker Tess (och jag). Kjolen hamnade på huvudet :). 
 
Peter Kanin har varit Seths favoritbok och verkar nu falla lillasyster i smaken också. 
 
På förmiddagen kom Ida hit och så hängde vi hela dagen. Så mysigt! Hon sov över också så vi får hänga idag också. Iaf jag, barnen och hon för Stefan ska jaga. 
Tanken var att vi skulle på speedway på eftermiddagen, men i Sannahed (Kumla) regnade det så mycket att det blev inställt. Så vi hängde i lekparken och tog eftermiddagsfikat där istället. Och här regnade det inte en droppe. Vilket skönt väder vi hade!! Sol och värme!!
 
Man märker att Tess växt på sig. Hon klarar själv av att klättra och åka. Utan hjälp. Sen kan det vara så att mamman gärna står i närheten IFALL hon skulle snubbla till och ramla eller så (men det har hon inte gjort än). Det kan hända att mamman är en hönsmamma... Hahaha.
 
Finaste killen!
 


Bus från faderns håll... Vilket alltid uppskattas av sonen.
 
Hopp.
 
Seth tar ofta hand om Tess och hjälper henne och vill åka med henne osv. Det var lika i badhuset. Han är bra fin han och jag kan förundras över vilken fin kille vi fått!! Han kan vara en riktigt Tweenie också (snart tonåring så att säga), men det skriver jag inte så mycket om här i respekt för honom. Dessutom är han så otroligt go och fin som människa så det överväger den lilla tid han är tweenie på. Jag är verkligen tacksam för att vi fått en sån fin, omtänksam och empatisk kille!!!
Inte rätt kläder (vita) för lekplats kanske... Men tanken var ju Speedway och då hade de passat lite bättre iaf. 


Ida och jag hade det skönt i solen.
 
Fikatajm.
 
Mmmm, kaffe är alltid gott, men särskilt utomhus...
 
Busfia.

 
Tiiiiii Uuuuuuu (Titt Ut) ropade hon om och om igen och tittade ut genom fönstren.
 

Seth cyklade och sladdade en del. Sånt gillar han.
Det mörknade på himlen under tiden vi satt där (men något regn blev det inte). Vi gick ändå in när det började blåsa lite kyligare och molnen kom närmare.
 

Coola moln åt andra hållet. Vitt och grått.

När vi kom ville Seth ha kolaremstävling, så det blev det. 


Stefan hade en egen stil när han körde.


Ida och Tess ser likadana ut nästan... :)
Det blir en del bus när Ida är här.
 
Måste ju visa en av våra orkidéer, som inte blommat på jättelänge och nu blommar för fullt. Oh, vad jag älskar orkidéer!!! Finaste blomman!
 
Kvällen avslutades med en gammal goding "miss secret agent", cheesballs och mycket skratt. 


Frodo låg hos oss och pratade i telefon??
 
Dagen igår var en sån där bra dag, men mycket skratt och mycket sol. Sånt där som man mår så bra av!! TACKSAM.
 
Natten till idag har varit ok, vad jag förstår. Stefan sover en stund nu, förstås, eftersom han tagit natten och jag fått sova i soffan ifred inatt igen. Men det han sa när han kom ut med Tess var att natten varit ok. Kanske tar det inte så lång tid att få bort vällingen trots allt. Det vore ju fantastiskt.
 
Nu ser ska jag snart väcka Stefan. Han har inte jagat på länge, så han ser verkligen fram mot denna dag. Och jag tycker det ska bli riktigt gott att ha Ida här en stund till!! 
Hoppas du får en fin söndag!!!

Kramar
 
 
 
 
 

Besök och badhus

Vi åkte till Gustavsvik när jag kom hem från jobbet (jag jobbar kort dag på fredagar) och hade en otroligt härlig stund där! Det gick jättebra med båda barnen! Lovely!!! Men man måste ju va två vuxna för Tess kan man ju inte precis ta med i forsen... Seth ville iof vara i det varma, småbarnsvattnet och leka med Tess också, men inte hela tiden förstås. 

Sen kom mamma och pappa och åt paj med oss. Det var roligt att få ses en stund. Det var riktigt mysigt att få sitta och prata lite. 

Och så har vi har haft en härlig myskväll med Frost och dipp. Härligt!! 

Nu hoppas och ber jag att Tess börjar sova bra, för sömnlösheten som vi haft nu i snart ett och ett halvt år tär en hel del! Inatt är natten då hon inte kommer få någon välling... Vi räknar med gråt... Stefan tar natten eftersom hon vet att mig kan hon "köra" mer med. Jag sover på soffan och så ska Stefan få sova imorgon bitti. Det kommer nog inte göra att hon sover mer för hon är ju orolig i sömnen men vi måste ändå få bort vällingätandet på natten. 

Nu ska jag stänga mina blåisha ögon och få så mycket sömn som det bara går! 
Kram 


Födelsedag

Idag säger vi grattis till grannen Jonas som fyller år! HurrA!!!!!


Härligt att bli bjudna på GOD och FIN tårta! Barnen drog till vardagsrummet efter tårtan och hängde där :). "Dagens ungdom" hihi.


Ådi var med på ett hörn också, förstås. 

Barnen sover, jag färgar håret och Stefan gör vapenvård. En vanlig? kväll hos familjen Kindevåg. 

Hoppas på mer ork i helgen för att få lite mer skrivet :).
Kram kram 

Hallmans och bollibompanamnsdag

Ikväll umgås vi med goa fina vänner :). Det mår man bra av!!

Matilda, Tess och Elias.

Suddig Ebba :).

Tess tittar på youtube :).

Idag har Tess bollibompanamnsdag. En mycket viktig dag, eftersom inget av hennes namn finns i vanliga almanackan...
Nu hoppas jag fialottan somnar snart så jag går gå ut och umgås med de andra...

Kram kram 

Blöt

Idag gjorde jag en rejäl missbedömning. 
Det regnade inte jättemycket när jag cyklade till jobbet, så jag tog bara min regnjacka. Däremot regnade det när jag kom fram... Ehe...  När jag cyklade tänkte jag att jag nog hinner fram utan att bli så blöt, eftersom det inte regnade så mycket. Så fel man kan ha. 
Jag var liiiiite blöt, men hade torkat efter en timma. 
 
När jag cyklade hem sken solen och det var jätteskönt. Så det blev en skön cykeltur iaf :). Nästa gång det regnar, duggar eller är mörka moln ska jag ha på mig regnbyxor!! 
 
Kram
 

Städ, bladd och motorcykelbesök.

Hallojsan.
Hur är det?
Idag har varit en god dag. Så skönt att få en sådan. Stefan åkte tidigt tidigt mot Alingsås för att predika i pingstkyrkan där. Vi bodde ju där mellan 2000-2003 :) och har goa vänner där. Först tänkte vi åka hela familjen, men sen tänkte vi om, eftersom det är många timmar i bilen och att vara där hela helgen med Tess som sover dåligt ändå och jag som precis börjat jobba heltid kändes lite övermäktigt just nu. Så vi hoppade det. Vi får åka dit någon annan gång i höst och hälsa på. 
 
Jag och barnen fick fart på förmiddagen och städade hela lägenheten. Så skönt! Jag gillar när det är nystädat (det är ju det så förfärligt kort tid nu för tiden ;) ). 
Fin städhjälp :)!
 
Och så dethär med att få hjälp att torka golv...
Blött...
 
Seth har ÄÄÄÄNTLIGEN fått leka med Cornelia och Sebbe, som varit borta i veckan. Så de har lekt hela dagen typ. Och Alex och jag har hunnit med två koppar kaffe under dagen :). Jag skulle bjuda henne på kaffe på eftermiddagen men då var kaffet hos oss slut. Ha ha, jag trodde vi hade mer i skåpet, så hon fick hämta sitt kaffe och hälla i vår maskin. Bra värdinna jag är va?
 
Tess har idag hittat en ny sysselsättning som hon gillar :).
 
Blött och "bladd" är roligt. 
 
På eftermiddagen kom Stefans morbror och moster på ett fikabesök och de kom på en fin motorcykel. Barnen gillade att sitta på den. (Tess ville inte gå av utan grät en skvätt när jag lyfte bort henne.) 
Att hon bara har blöja på sig är för att hon stod och bladdade med vatten precis innan och blev lite blöt :). 
 
 
 
 

 
 
Hej då Mats och Ulla för denna gång :). 
 
Nu har Stefan hämtat min Vännerbox med alla Vänneravsnitt i och satt i första avsnittet. Oh, vad roligt! Den är ju så bra. Får se hur lång tid det tar för oss att se igenom alla haha. Något avsnitt per kväll kanske det blir iaf. 
 
Nu önskar jag dej en fin kväll och hoppas att din vecka blir bra och att du får den kraft du behöver för att möta det du har att möta! 
Kramar
 
 
 
 

Funderingar

Hej hej hallå.
Hur är det en dag som denna?
 
Igårkväll var en sån här jättejobbig kväll med läggning. Vi har ju ofta besvärliga kvällar och nätter och så har vi väldigt besvärliga och en sån var det alltså igår. Jag gick ut och gick med Tess till slut. Och efter en stund somnade hon faktiskt. Det var iaf en vacker måne att gå och titta på och det ger alltid ett lugn!
 
Det går ju inte förmedla det fina i en bild såhär, men ändå...
 
Det blev ytterligare en besvärlig natt, vilket det ju är ofta. Att få sova högst 2 timmar (om man har tur) i stöten och sen vara vaken en stund osv osv så blir det rätt så drygt. Hoppas att vi på något sätt kan komma till rätta med kvällar och nätter för det tär på en. Sömn behöver man!
 
Men vi har fina dagar tillsammans iaf. Det här är livskvalité för mig!
 
 
Han är så fin my love... 
 
Såhär ser det ut här hemma. Seth kollar in vad Stefan gör och Tess kollar in vad Seth gör :).
 
Jag ber om ursäkt för att mina inlägg är lite dystra nu med mycket prat om sömnbrist och kräkningar. Det är ju jobbigt i sig, men som du kanske minns så skrev jag för ett tag sen att vi har en tuff period i livet just nu och när man har det och dessutom inte får sova så tär det lite extra. Det är alltid tufft att inte få sova, men när saker och ting är jobbiga behöver man ju sömnen extra. Men jag älskar min lilla Tess och skulle aldrig vilja byta bort henne eller tiden med henne för något här i världen! Det är ju inte precis hennes fel att hon har det jobbigt på kvällar och nätter!
Jag vet att det finns många här som tycker jag är väldigt öppen och skriver om allt som sker i livet och det är ett mål jag har. Att vara ärlig och öppen om mitt liv! Men mitt liv innefattar ju människor, sammanhang och situationer som jag inte kan berätta om. Så är det bara. För naturligvis händer det saker som jag inte berättar om här, saker som påverkar och som inte är så roliga. Det är skillnad när det rör mig och bara mig - eller Tess och Seth. Men Seth säger ifrån ibland och vill inte vara med i bloggen och då respekterar jag det förstås. Tess har i dagsläget inget val hehe. (Och det vet jag också att det finns åsikter om, men jag drar inte igång det. Jag litar på mitt eget omdöme och vet vad jag kan och inte kan lämna ut vad gäller henne. Och ibland frågar jag Stefan om han tycker det är ok att jag skriver om vissa saker). Jag är oerhört tacksam och glad att jag kan vara så öppen som jag är här utan att få massa skitkommentarer utan bara uppmuntran. Jag är så otroligt glad för er läsare som jag har! Tänk att få vänner via cyberspace och så goa vänner!!! Jag är så tacksam för er som jag bara känner via cyberspace och er som jag känner "live". 
Det jag också är glad för i perioder då det är drygt, är att jag lärt mig att se det som ändå är bra i livet, allt jag har och har fokus på det istället för det som är trist eller de som gör trista saker mot en. Att Stefan och jag har varandra och tar hand om varandra genom allt. Att vi har har två amazing barn! Att vi har en fantastisk storfamilj omkring oss och härliga vänner! Livet är rikt! Sen förnekar jag inte det som är jobbigt för det tror jag inte på. Det kommer ifatt en förr eller senare utan det bästa är att hantera det, känna de känslor man känner, men ändå se det som finns som är bra och gott! För mig fungerar den livshållningen bra. Dessutom känner jag mig alltid alltid alltid buren av Gud, i alla situationer jag hamnat i. Det är mäktigt och häftigt.
 
Nu önskar jag god kväll!! Nu ska jag och Steff äta en kvällsmacka :)
Kram

Överraskning o mjölkfritt

Idag har jag träffat min fina vän Linda. Hon fyller år idag och hennes föräldrar överraskade henne med att komma ner hit (hon bor ca fem mil från Örebro och föräldrarna utanför Uppsala). Och så bjöd de på middag i Wadköping och bjöd in oss oxå på tårta! Så roligt!!!

Ja just det, har ju solglajjorna på...

Det var bättre. 😎 Vi har varsin tjej som är lika gamla. Det skiljer bara 26 dagar på dem.

Hon har tre barn till och jag har ju ett och hennes två äldsta och Seth leker bra! Kul!! 

Vi stannade en stund i Statsparken efter tårtan. Mysigt! 

Så roligt att få en stund att prata om det som händer i livet!! 

Vet ni (något helt annat), nu har vi bestämt oss för att testa mjölkfritt med Tess. Och hjälper inte det mot kräkningarna och orolig sömn så kanske vi testar glutenfritt. Det är så drygt att inte få sova och så synd om henne att vara så orolig på nätterna och gråta och verka ha ont. Hon har ju alltid varit sån här, så det är ju inget nytt, men ju äldre hon blir desto lättare är det ju att tolka de signaler och gråt hon har. Dessutom lär vi oss ju henne mer och mer och ser att hon inte verkar må särskilt bra, framför allt på nätterna. 
Vi ska få träffa barnläkare via BVC i september och då är det ju bra att ha testat det vi kan göra själva...

Nu önskar jag dej min vän en fin helg!!! Kraaaam 

Det går bra!

Det går bra att jobba! Jag trivs. Men det är klart, det är ju lugnt såhär i början innan man är fullbokad varje dag. Så jag passar på att njuta av tiden jag har och av att fixa med grejer som annars är svårt att fixa med. Sen är det klart att dagarna blir ju rätt så långsamma när man inte har saker att göra... 
Men det går bra! Och det går bra för dem här hemma! Skönt!

Nästa vecka ska Seth gå fotbollsskola och igår hämtades hans kläder, vattenflaska osv. 
Fint! Hoppas han kommer tycka det är roligt. 

Idag var Stefan och barnen hemma hos en klasskompis till Seth och jag fick som vanligt lite bilder skickade... Så mysigt!
Nu kallar sängen så jag orkar gå upp imorrn... 

Kram kram 

14 år

Idag är jag särskilt tacksam för de 14 år som gått sedan jag sa Ja till världens bästa man för mig!! 
Vilka bra 14 år vi haft.
Vi har gråtit och skrattat tillsammans. Vi har verkligen mött många saker tillsammans. Sorg, glädje, förväntan, besvikelse, sjukdom osv. I allt har vi haft varandra. Helt otroligt amazing alltså!!! 
Jag är sjukt tacksam!!!
Och att dessutom komma hem till god lagad mat och tre röda rosor och me lite godsaker som väntar när båda barnen somnat. Mmmmmm 

Dessutom var barnen så mysiga i morse när jag åkte till jobbet.
Sånt är värmande i hjärtat!!

Alla fina kommentarer på fb och instagram värmer oxå! TACK!!!

Kram 

Hej vardag!

Idag började jag jobba heltid igen. Det är exakt två år sedan jag gick hem och sjukskrev mig pga graviditetsillamående. 
 
Jag känner mig tacksam att jag har ett jobb jag trivs med och inte tycker det är jobbigt att komma tillbaka till. Jag är också oerhört tacksam att jag jobbat måndagar i tio månader så att jag är inne i tänket redan. 
(Det är något fel på inställningen så bilderna blir för stora för sidan, därför skärs huvuden av ibland och här texten). 
 
Jag fick lite bilder skickade till mig under dagen från Stefan och barnen :). Sånt gör mig alltid så glad!!
 
De tog sig en cykeltur mitt på dagen.
Jag fick dessa kort och så ett "vi älskar dej". :) Oh how I love them!!

Tess vill cykla mera och inte gå in. 
 
En annan "stor" sak som hänt nu är stt Tess ska sova i eget rum. Vi flyttade in henne igår. Det känns kanske inte så stort för dej och kanske någon tycker stt vi är sena med att flytta henne, men vi gör det som vi tror är bäst för oss.
Första natten gick bra förutom att hon var vaken mellan 4:30 och 5:30, men somnade sen om i vår säng. Det är skönt stt Steff tar nätterna nu när jag jobbar och han ska va hemma. 
 
Tess när Stefan la henne idag på förmiddagen. Hon får just nu sova på en handduk eftersom hon kräks då och då.
 
Hörrni, det är ju inte kallt precis. Såhär såg termometern ut igår runt 21:40...
Idag har vi haft runt 34 grader. Det såg ut att bli åska och det hade nog behövts åska ur lite, men det gjorde det aldrig, däremot blev luften härligt skön nu ikväll när åskmolnen dragit förbi. Det vore ju rackarns så bra om det kunde komma ett rejält regn över skogsbranden utanför Sala. Flera vänner från Avesta har lagt ut bilder hur rökmolnet och ljuset från elden syns. Det är vackra, men ack så skrämmande bilder. Jesus bevara människor, deras hem och alla djur. 
 
Nu ska vi fortsätta titta på Bilbo. Vi började igår, men orkade inte se färdigt, så det får bli idag istället. 
 
Kram kram
 

Bröllop #tabitaochsamuel

Igår åkte vi iväg till Hedemora, där vigseln mellan Tabita och Samuel skulle äga rum.

Vi lämnade Tess (och Seth förstås) i farmors trygga händer. Efter en natt där Tess sov såhär på mig :)

Så var vi redo att fara :).När vi kom till Hedemora låg brandrök som en dimma över hela stan och det luktade brand. Det kom från branden utanför Sala trots att den är många mil därifrån. 

Bella och Affe var värdar.

Jag och dagens vigselförrättare. (Han är sjukt duktig på det han gör kan jag tala om!!!)

Det blev en fin vigsel med bra musik, sång, vigselakt osv.
Lite suddig bild på finingarna!!

Sen åkte vi till Avesta för fest hemma i Tabitas föräldrars lada. De hade gjort iordning så fint!!! 
Maten.

Honnörsord.

Gäster.

Eddie, en av servitörerna.

Linn, lillasyster och brudtärna, i de "små" klackarna inne hos getterna... Imponerande att hon lyckades med det och inte ramla ;). Hon var gaaaaalet fin!!!


Bordsgrannarna Curtis och Therese.

Paus. Terass där uppe och getter där nere...

Skulle man på toa fick man gå på en av de två dassen som fanns iordninggjorda. På varje dass fanns det två "toaletter" så vi gjorde en "dassie" (en selfie på dass helt enkelt). :)
Dassie ala Steff och Mia.

Fler selfiesar med fina vänner blev det under kvällen... 
Jag och Helena.


Therese och jag.

Emelie och jag.

Tabita och och jag.

Detta är Affes bild, men den passade i flödet... Haha. "Innanvigselselfie".


Fint!!! Bakom skynket satt gästerna. Jag står där maten togs...

Så fint!!!

Fina vännerna Viktor och Frida!!

Vi hade en jättehärlig dag och kväll!!! OCH det gick jättebra för farmor och barnen här hemma. Tess var ju lite så  att hon vaknade som vanligt under kvällen, men kräktes inte och skrek inte en massa. Halleluja!!! 

Är så tacksam för en fin dag på så många sätt och plan!! 

Kram 

Blä

Ok, orkar faktiskt inte blogga så mycket just nu... Kvällarna suger musten ur en (och nätterna också). Så det är väl egentligen som det alltid varit sedan Tess föddes, men ibland blir man bara trött och orkar inte mer... Och sen tar man nya tag och så håller man ihop ett tag igen. 

Jag har egentligen massor av tankar och funderingar som jag vill skriva ner, men orken på kvällarna finns inte och tiden på dagarna finns inte...
Nu är jag ute och går med Tess för att få henne att somna och skriver samtidigt som jag går. Denna quinna kan multitaska ;)... 

Nåja, här är lite bilder från dagen...

Stefan och Pippi på väg till Avesta. 

Tess chillar i bokhyllan...

Syskonhäng...

Ut i skogen gör lite picknick.

Tess servades med blåbär. Selfie i skogen... En skogsie.

Fina Alex (som kommer bli galen på mig för denna bild hehe) gjorde djur av kottar och pinnar. Kreativa vän!! 

Och så fredagsmys på Sethvis :). 

Kram och förhoppningsvis en god natt!! 


RSS 2.0