Fångarna på Fortet

Nu har Seth och jag bäddat ner oss i sängen och tittar på Fångarna på Fortet. Han kom ganska nyss hem från ett kalas och Steff är i kyrkan. Jag har haft en skitdag rent ut sagt så det ska bli skönt att sova snart och att dagen snart är slut. Imorgon är en ny dag, som tur är...
Hoppas din dag varit bra!
Kram


Blodomloppet

Hej hej. Nu har både Seth och jag lagt oss för att sova. Jag är helt slut och förbi men glad. Det är nämligen så att det idag är Blidomloppet här i Örebro, vilket min bror springer ( han springer många lopp bl.a. Maraton två gånger). I år hade man också fixat ett lopp för barnen. Så när Lovisa undrade om Seth ville vara med och springa med Hugo och några till kompisar ville han gärna hänga med. Stefan är för ovanlighetens skull borta ikväll (ironi) så jag stoppade i mig dubbeldos tabletter för illamåendet och laddade väskan med vindruvor och äpple och så hämtade Lovisa upp oss. Seth var laddad och deltog i uppvärmningen man ordnade. Ett jättebra arrangemang för barnen. Efteråt var de så glada och längtar redan till nästa år :) Jag är glad att jag inte kräktes och att Seth är så nöjd och glad med loppet. De fick varsin medalj och en påse med lite grejer i när de kom i mål. Som sagt; ett jättebra arrangemang!!

Nu ska jag somna till ljudet av regnet som är utanför...
Kram!!


Lycka är...

Idag var jag hos läkaren igen och blev fortsatt sjukskriven. Jag har återigen fått diagnosen hyperemesis gravidarum... Blä! Men en sak som var bra var att han talade om att jag kan dubbla dosen av min medicin mot illamående. Stefan skjutsar mig ju vart jag ska så han var med (bra att han kan vara lite flexibel i sitt jobb) och han sa att när läkaren sa det där med medicinen så lyste mina ögon upp för första gången på flera veckor.
På eftermiddagen har jag kunnat vara uppe lite!!!! Vilken lycka att orka vara ute med Seth en stund i lekparken som ligger utanför vår lägenheten! Sådant jag annars tar för givet blir jag nu oerhört tacksam för! Det är skönt att det inte är något kroniskt tillstånd detta ;)

Stefan är iväg varje vardagdkväll nu i några veckor så jag är glad när jag kan vara ute med Seth annars får ju han klara sig själv och då vill han oftast sitta bredvid mig i sängen och spelar eller tittar på tv och det år ju inte det man önskar för sitt barn.

Jag har redan lagt mej eftersom min medicin gör mig sjukt trött så jag kommer nog somna snart, men först läser jag lite!

Kram


Hejsan igen

Det är vidrigt att må såhär illa hela tiden och veta att det antagligen inte kommer gå över än på ett tag. Skulle det släppa skulle det vara en sån välsignelse!! Det tar bort en del av glädjen att vara gravid. Jag står ut med smärta som kommer av foglossningar osv men illamåendet... det äter upp en innefrån. Det här är ju inget vanligt graviditetsillamående utan något som drabbar ca 2% som är gravida som har sånt här extremt illamående... En vän här i Örebro som ska ha barn om någon månad, hade det såhär över halva sin graviditet, men hon mår bra nu så jag hoppas hoppas hoppas!!!. Hon såg tidigt på mig hur det var ställt, eftersom hon kände igen blicken :) Jo, man känner nog igen sig om man haft det såhär.
Jag är sjukskriven och försäkringskassan har inte ifrågasatt den och det är jag så glad för!!
 
Idag var det skolfotodags i Seths klass. Så vi tog fram lite finare kläder och kammade håret och tvättade ansiktet ordentligt :).

Jag har iaf mysigt sällskap när jag ligger här... särskilt när Seth kommit hem.
 
Mamma och pappa kom upp hit i söndags och hjälpte till att få upp lite grejer. Det är ju så att Stefan jobbar nästan varje dag och kväll nu och jag fixar inte att göra något så det är svårt att bli färdiga i lägenheten. Bra tajming med graviditet och flytt eller hur?!
Mamma hjälpte mig också att klippa av håret. Jag fäller nåt så väldigt som jag aldrig har gjort tidigare och eftersom jag har - hade - så långt hår så ligger det hår everywhere. Så hon klippte av ett par decimeter. Det känns både skönt och lite sorgligt... Men det växer ju ut igen och just nu är det skönt att inte ha så mycket hår.
 
Oj, vad jag hoppar mellan grejer här, men jag vill berätta om Gandalf som är söt och knäpp. Ibland leker hon med deras små leksaksmöss och kastar runt på dem och går och piper med dem i munnen. Hon kommer även ofta dit vi är och lägger en mus framför oss för att vi ska kasta iväg den för att sedan komma tillbaka med den och lägga den framför oss.

"Matte kasta iväg den nu då!"

Och så springer hon iväg...
 
Jodå, det händer mycket här hemma... not! Ha ha.
Ha det så gott!!!

Jorå gravid, det är jag det

Japp, nu är det ute i det öppna... Vi har berättat för en lycklig Seth att han ska bli storebror - igen. Denna gång hoppas och ber vi att allt ska gå bra!!!
Vi berättar det tidigt igen, precis som när vi var med Silas, eftersom jag mår så förfärligt dåligt och inte ens orkar prata med folk i telefon. Mindre vara social och vara med där det händer grejer. Förra veckan spenderades i sängen HELA tiden. Idag har jag tagit en promenad och lyckan är stor!!
Jag är naturligtvis jätteglad för bebisen!!!
Men eftersom vi inte varit på KUBtestet än vet vi ju inte riktigt hur det är med bebisen än och i och med att vi förlorat ett barn, är det svårt att fullt ut tänka att det kommer gå bra detta. Men vi är glada och hoppas och ber att allt ska gå bra. Och att jag inte ska må såhär illa alltför länge för det är pest!
Jag försökte förklara för Stefan förut hur det känns och det är ungefär samma känsla som när man har magsjuka precis innan man kräks. Så mår jag ca 80% av min tid och det är inte jättekul. Jag rasar upp i vikt, eftersom jag äter konstant och kräks inte hela tiden så jag behåller ju det mesta, för det är det som hjälper. Jag har även receptbelagd medicin och seaband, så jag gör vad jag kan för att må så bra det går.
Ha ha, ja nu blir det nog mycket gravidsnack här på bloggen... Men som sagt, det handlar ju om mitt liv och nu är det så det är...
Följ gärna med på resan!!!

Sov Gott :)


Fredagsmys

Idag är sista fredagen Steff är hemma innan ungdomssamlingarna drar igång. Så vi har suttit här på sängen och fredagsmyst till Fångarna på Fortet. Andra tv:n är nämligen inte inkopplad ännu så vi tittar i sovrummet... (inte bra om man ska tro sömnexperterna, vilket jag egentligen gör).

Nu önskar jag dej en fin helg!!
Kram


God kväll!!

Hur är det med dej en dag som denna?
Här går det långsamt med uppackningen men köket är uppackat och Seths rum samt vårt sovrum så det går ju bra att bo här. Jag ser fram mot att gardiner och tavlor kommer upp :)

Seth har kommit in i skollunken redan. Han ser fram mot att börja få läxor ;) och så på något vis känns han större nu. På bara några dagar har han växt till sig. Coolt tycker jag.

Har inte så mycket mer att skriva om idag...
Ha det så gott och ta hand om dej!!!
Kram


Mitt hjärta

Seth har hittat Stefans gamla tekniklego, men lufthydraulik??, som Stefan lekte med som liten. Han har tjatat hål i öronen på Stefan om att bygga upp trucken, men han har inte haft tid pga flytten. Så idag satte sig Seth och jag för att bygga ihop den när han kom hem från fritids. Det är ju roligt, men ganska svårt att bygga ihop tekniklego. Men man får inte vara ifred när man bygger inte...
 
Varför ska alltid katter lägga sig på papper eller saker?
 
Seth var glad efter andra skoldagen när han kom hem. Det känns bra i mammahjärtat!
 
 
Hoppas du har en bra dag!!
Kramar

Förstaklass

Idag började Seth i första klass! Oj oj. Hur gick det till? Det var ju inte länge sen han var bebis! Och nu låter jag riktigt gammal hihi ;).

Det var en stolt kille som gick till skolan idag. Bänkpapper, pärm och pennskrin fanns nerpackade i väskan.

Föräldrarna var med första 40 minuterna och sen var skolan igång :).

Flytten har gått bra, men vi är trötta och förbi nu. Vi hoppas bli färdiguppackade snart! Tänk om lådorna kunde packa upp sig själva :).

Hoppas du haft en bra helg!!


Flyttat

Idag har så flyttlasset gått. Stefan är en hjälte tillsammans med svärmor. De kommer snart hem till nya lgh med sista plocket. Seth och jag ligger på sängen och tar igen oss ;).
Vi har fått fantastisk hjälp från vänner dom burit tunga möbler och kartonger idag på fm.
Vad vore vi utan vänner?
Är helt slut och förbi nu och jag vet inte var min bok är... Hur klantigt är inte det?!!!
Det har gått bra med katterna. De jamade hela bilresan på ca 10 minuter men sen har de varit lugna. De ligger och sover nu och båda har ätit och varit på "dass" och det är ju ett gott tecken.

Såhär ser det ut hos oss just nu. Rörigt värre!!! Oh vad det är trist att flytta, alltså själva flytten och plockandes tills man är färdig... Men det är självvalt och det kommer bli såååå bra!
KramFredagsmyyyyys

Idag har Seth varit hela dagen med Lovisa och barnen. De har picknickat, badat och lekt. Nu är jag med dem i Mosås för att fredagsmysa lite. Steff och farmor håller på i lägenheten och fixar. Vi tyckte det var roligare för Seth att vara här än i en ihoppackad lägenhet och fredagsmysa.
(Molly är förtjust i ostkrokar precis som sin mor hihi)

Imorgon går alltså flyttlasset till Tybble :). Återkommer mer om det imorrn!

Kraaaaaam


Barnen

Igår hängde vi med Lovisa och barnen. Det var nice och ett välkommet avbrott.
Barnen var ute och sprutade vatten och Molly försökte gå ner i spagat allt som oftast :).


Nu, sen och lite annat

Hejsan igen.
Nu har Seths sista sommarlovsvecka påbörjats. Han ser fram mot att börja första klass och är riktigt stolt när han berättar det för folk som undrar hur gammal han är.
Han vill ju ha långt hår, men det behöver ju ändå frissas till lite under tiden det växer ut så idag gick vi till en frisör och klippte till det lite och naturligtvis fick han färg i håret också :).
 
Nyfrissad.
 
Han har ofta sällskap av någon av katterna var han än är och idag var det Frodo som kom och låg hos honom stundvis. Just på detta kort kom hon till honom när han blev ledsen för att det inte gick så bra att spela tv spel, som han ville.
Polare.
 
Idag har vi köpt tvättmaskin. (Halleluja). I nya lägenheten finns inget tvättrum i närheten, utan man måste gå en bra bit för att tvätta och jag är lite för lat för det. Så nu har vi köpt oss en tvättmaskin. Och när Stefan och Emil hämtade den och bar upp den till vår lägenhet, så var Seth och jag i lekparken.
Tänk att vi kommer ha en stor, fin lekpark precis vid huset vi kommer bo i. Det känns så bra! Det var flera familjer och barn där och lekte och jag bytte till och med telefonnummer med en mamma där. Känns jättekul!
 
Vi trivs ju jättebra i den lägenhet vi har nu. Den är stor och fin och ligger mitt i centrum så vi har nära till allt. Men vi har ju saknat grönområde till Seth och att vara ute och promenera i. Det kommer vi få nu. Hurra!
Såhär ser det ut när man tittar ut genom våra fönster på "framsidan" idag, så du förstår ju att det är svårt för Seth att vara ute och leka.
Såhär ser det ut på baksidan nu och i nya lägenheten. Bakom kullen är lekplatsen. Korten är tagna från balkongen i vår lgh nu och i nya lgh.
 
På lördag går flyttlasset - eller det som är kvar av det - vi har flyttat ganska mycket redan. Tex är köket flyttat och uppackat. Men de håller fortfarande på att renovera tre av fyra rum, så vi kan inte flytta fler grejer förrän de är färdiga med renoveringen.
Ja, nu blir det nog en del om flytten här i bloggen, men den handlar ju om min vardag och den är ganska mycket fylld av flytt nu...
 
Tack än en gång för att du följer mig och min familj i vår vardag!!! Jag är ödmjuk och tacksam inför att du gör det!
Kram

Silver, katt och fåglar

Goder kväller!!

Hur är en dag som denna för dig?
Vi har tagit det mest lugnt.
Vi tittade förstås på handbollsfinalen. Det är märkligt detta med lagsport... Man förlorar "ett silver", men i tex löpning vinner man ett silver. Förstår du hur jag menar? Jag tycker ändå att Sverige vann ett silver idag trots förlust i finalen!

Gandalf låg hos mig en lång stund och spann och kurade ihop sig under finalen. Det är så mysigt med katterna (oftast iaf, inte så mysigt när de spyr hårbollar och springer runt som galningar kl 03).

Jag var ute och fick en liten sväng här på kvällningen och det flög hundratals kajor över mig. Tyvärr fick jag inte med alla på bilden, men den visar lite av hur det såg ut...

Hoppas du får en bra vecka!! Kram


Flytt pågår

Idag har vi packat upp nästan hela köket i nya lägenheten.

Den håller på att renoveras (väggar och några golv) och köket och vårt sovrum är klart så Steff och Thompa har burit lite grejer idag och ställt i sovrummet. Tyvärr ska inte köket renoveras förrän om några år, men det funkar.

Frodo och Gandalf hoppar i lådorna hela tiden. Undrar just om de är rädda att de inte ska få följa med... Än så länge går det så bra med dem. De är coola och trygga katter som mest ligger och kollar in vad vi gör :).
Ja, roligare än så har vi inte haft det idag. Jo, förresten vi tittade ju på Alexandra Engen när hon kom sexa i OS mountinbike. Åh så bra.
Nu ska jag kolla friidrott när grabbarna kollar Speedway.
Kram


Ordningen återställd

Japp, så är det! Nu är Seth hemma igen och allt är som det ska. Vi firade att han kommit hem med bio och Madagskar 3. Hur mysigt som helst att sitta bredvid skrutten när han skrattar och fnittrar åt tokigheterna.
Hihi han berättade att morfar sagt åt honom att aldrig börja snusa, röka eller tatuera sig. Jag håller med morfar helt och hållet utom det där med tatueringen... bara han är vuxen först. Hehe :)


Girls night out....

Ikväll har Lovisa och jag haft egentid och suttit och pratat och pratat på ett café. Vi har haft många viktiga saker att språka om samtidigt som vi åt macka och fruktsallad :)!
Lovely!!


Hej hej

Hur har du det?
Här öser regnet ner, men det känns som att det inte är något nytt under solen, det inte. Det är ganska mycket signumet för denna sommar. Men jag tycker vi har haft det grymt bra ändå, även om vi inte kunnat badat så mycket som jag önskat.
 
Det verkar vara regnigt hos Seth också där han är hos mormor och morfar.
Men han är ändå nöjd och vill fiska trots regnet...
 
Katterna här hemma är nöjda också, trots att det är rörigt värre bland alla packlådor.
 
De busar, jagar varandra, tvättar varandra och myser med varandra. Härliga är de!!
 
Nu ska vi fortsätta kolla på OS. Jag gillart!!
Kram kram

Radiosporten

Idag mina vänner har jag lyssnat lite på radiosporten och det händer inte ofta. Men jag tycker det är roligt med OS, så nu på eftermiddagen lyssnade jag lite. Vissa kommentatorer är hur bra som helst, men så finns det de som är mindre bra... En av dem sa hela tiden "USAtjejen", inte amerikanskan eller personens namn. Usatjejen hit och Usatjejen dit. Oj, vad jag fnittrade. Det lät väldigt roligt (och lite störigt).

Jag har inte så mycket mer att berätta en dag som denna. Seth har det bra hos mormor och morfar och äter i detta nu Ärtsoppa. I detta hem bjuds det inte på denna rätt, men Seth gillar det väldigt mycket och hade önskat det dagen till ära. Jag måste nog börja köpa hem så han får äta det oftare, men eftersom jag själv avskyr det och Stefan aldrig pratar om att äta det, så kommer jag inte ihåg att köpa hem.
Stefan, Tobbe och Thompa är iväg och flyttar vårt förråd. Så snällt att de hjälper till. Nästa lördag går flytten helt och hållet. Just nu håller det på att renoveras i vår nya lägenhet så vi kan inte flytta dit saker, men förrådet går ju bra att passa på att flytta.

Ha det så gott!!! Kramar

12 år!! Bröllop och Motorcross.

Idag kära vänner, var det 12 år sedan jag gifte mig med min Stefan. 
Jag är så glad för honom!! 
 
Helgen har ju spenderats i Avesta med bl a bröllop. Det var Matilda och Jacob som gifte sig och Stefan vigde dem. En så fin vigsel och jag måste säga att Stefan är oerhört duktig som vigselförrättare. Det var även duktiga musiker och sångare och brudparet var vackra och lyckliga. Det är något särskilt med bröllop!!
 
Min fina.
 
Seth var med på bröllopet och eftersom vi var där någon timma innan det började, laddade vi upp med godis, dricka och spel. Han skötte sig exemplariskt hela dagen och kvällen. Naturligtvis var han trött och gnällde då och då, men inte mer än man kan räkna med. 
 
Familjen uppklädd... Inte ofta det sker.
 
Såhär såg jag  ut i håret...
Enkel, men fin frisyr - tycker jag.
 
Seth och jag åkte hem innan det var slut och sov gott när Stefan kom hem. 
 
Så idag åkte vi iväg till familjen som vigdes hemma i trädgården av Stefan för två veckor sedan, som jag skrev om då. Seth skulle få testa deras Elsas Motorcross. Detta har han sett fram mot och den ömma fadern har nog sett fram mot det ännu mer om möjligt. 
 
Han gjorde några vurpor, men det gick bra. Till slut fick han lite kläm på det och fixade det jättebra. Han är försiktig av sig, men det tycker jag mest är bra för då gör han inga farliga överilade saker i såna här lägen.
 
I väntan på korv, som grillas.
 
Det kom några rejäla skurar och då tog barnen skydd under bakluckan, där de åt sin korv och stod och fnissade.
 
Papporna trotsade regnet och åt sin korv ute.
 
 
Nu är älsklingsskrutten på väg hem till mormor och morfar, för att vara där denna vecka. Stefan hämtar hem honom igen på fredag. Jag kommer sakna honom mycket!
 
Nu ska Stefan och jag fira vår bröllopsdag med att titta på 100 m finalen i friidrott :)
Hur har din helg varit?
Hoppas du har det bra!!
Kramar
 
För 12 år sen...
 


Mysigt!

Nu sitter jag hos våra vänner Ullais och Jonas i Avesta. Vi ska bo här i helgen, eftersom vi ska va på bröllop hela dagen imorgon. Stefan viger brudparet :)! Pojkarna ser man inte mycket av och själv har jag suttit länge med fina Salma, ca två månader, i famnen där hon sovit gott. Så mysigt!!! Hoppas du får en fin helg! Kram


Tomtebygge

Hej hej i stugorna ute i Sverige. Jag hoppas du haft en bra dag!
Vi fick en liten annorlunda slutkläm på kvällen, men jag återkommer till det...
Inget särskilt händer här. Stefan är på Speedway i Avesta och kommer hem vid midnatt någon gång. Seth har köpt sig en stor bil i mekanolego, som han och jag börjat bygga på idag. Vi hann inte färdigt, för det tar ju väldig tid med sådant lego... Men roligt har vi när vi sitter med det tillsammans. Naturligtvis vill Gandalf och Frodo kolla till läget ibland och se så det går rätt till (läs, stryka sig mot det, lägga sig på det, nosa på det och mest vara ivägen),
 
Frodo kollar läget för att sedan lägga sig i...
 
...legolådan.
Nu till det där med vår slutkläm på vår kväll:
Helt plötsligt framåt kvällningen ringde det på dörren och utanför stod Theo. Det var sommarträff i kyrkan för ungdomarna och de hade en tävling där olika saker, man tar med sig, ger olika poäng. En pastor skulle visst ge ganska mycket poäng, så han ville ha med sig Steff, men han är ju inte hemma. Däremot lyckades vi samla ihop lite grejer här hemma som han kunde ta med, såsom en köttbulle, batteri, en orkide, en ros osv. Det visade sig att en tomte gav 20 poäng, så Seth tog på sig sina tomtekläder. En mamma och pastorsfru skulle visst ge rätt mycket poäng också, så vi följde med Theo till kyrkan. (Tur att vi just nu bor ca 200 meter därifrån). Så jag tror vi kunde dra ihop ganska många poäng till Theos lag. Lite orättvist mot de andra, men men, han hann först. ;) Det blir svårare att göra sånt när vi flyttat...
De är för goa ungdomarna...
Så lyckliga vi får vara som har så många olika människor i olika åldrar i vårt liv! Det är en välsignelse!
 
Ikväll ville Seth lyssna på "We will rock you", (vet inte var han lärt sig den) så just nu bloggar jag och lyssnar på Queen.
Kom ihåg att du är värdefull och tack för att du är med mig i min vardag!!

RSS 2.0