Sammanträffande

Vi har det skönt här i Söderköping! Det är gott att kunna ta dagen som den kommer!

Igår åkte vi en sväng till farmors sommarstuga utan el och vatten. Vi grillade korv och hamburgare. Mysigt!


Seth ligger och vilar på några kuddar och jag läser slutet på min braiga bok "Honungsfällan" av Unni Lindell.


Seth och Stefan grillar. Seth hade inte ro att vänta tills korven var klar så han åt upp den kall =)

Vi var även hos Birgitta och Åke, ett par goda vänner till svärmor, och fikade. De har en sååååååååå söt kattunge!! Seth ville naturligtvis leka med den, men den var rädd för Seth. Jag försökte få Seth att vara tyst och stilla så att katten skulle våga sig fram till honom, men det är inte lätt för en tre och ett halvtåring att vara tyst och stilla, så det lyckades inte. Hi hi.

I morse skulle vi till farmors kyrka och som tur är så bor hon i en lägenhet i kyrkan =) Seth krånglade när han skulle äta frukosten och var gnällig och grät. Ofta när han inte får som han vill börjar han gråta och säga "aj, aj, jag har ont i foten", eller ont i halsen, eller benet, eller magen osv. Idag satt han inne på sin sovmadrass och grät och sa att han hade ont i foten, så vi skulle komma och hämta honom. Det var ingen värk i foten, utan latmasken som var framme =) När vi inte kom och hämtade honom ropade han till slut att han inte kunde gå för han är förkyld! Ha ha. Plutten. Det är inte lätt när man inte får som man vill =)

I kyrkan var det två pojkar till i samma ålder som han och två flickor på ca ett år. Pojkarna och Seth hittade varandra direkt. Det är skönt att inte Seth är blyg utan knyter kontakt med andra barn direkt. Det gick knappt att få med dem hem =)
När farmor lagade mat, gick Seth och jag ut till en lekpark som ligger precis bredvid. Där var en liten familj med två barn, en fyraåring och en tvååring. Fyraåringen och Seth hittade varandra direkt och började leka.



Seth började direkt kalla den andra pojken för sin kompis.


Går åt "fel håll" i rutschkanan.

När den andra familjen gick iväg sa de att de skulle gå till kanalen och kolla på båtarna. Seth ville det också, förstås, så efter lunchen gick vi till Göta Kanal och kollade lite på båtar.


En av de "små" båtarna =)

Seth sa att han nog skulle träffa sin nya kompis där vid kanalen, eftersom de också skulle kolla på båtarna. Jag sa att de nog inte skulle vara kvar, eftersom det gått någon timma sedan de gick dit, men vem är den första vi springer på? Jo, den andra pojken och dennas pappa kommer glatt fram och kramar om Stefan!!! Vilket sammanträffande. De gick yrkesförarutbildningen i Norrköping ihop för 11 år sedan. Vi bor i Avesta, de i Norrköping, våra barn börjar leka och papporna känner varandra och vi träffas i Söderköping. Vad är oddsen? Kul!


Papporna och pojkarna kollar på en slussning.

När Stefan och Tomas, som han hette, hade pratat färdigt strosade vi vidare utmed kanalen. Härligt!


Söderköping är så fint! Gamla fina byggnader och kullersten...








Den 30/7 var det 10 år sedan vi förlovade oss. (Tyvärr glömde vi detta den dagen...) Jag ville inte veta när vi skulle förlova oss, utan det fick Stefan sköta. Vi hade bestämt ringar tillsammans och designat dem själva tillsammans med en guldsmed i Söderköping. Guldsmeden gjorde själv ringarna. Det blev ju fyra stycken, eftersom Stefan också ville ha två ringar.
Tillbaka till förlovningen: Vi var tillsammans i Söderköping en helg. Under den helgen var det MÅNGA ungdomar i Söderköping från olika håll i Östergötland och vi sjöng och grejade på stan. Vi hade ca 30 minuter för oss själva under hela den helgen och då passade vi på att gå ut och gå. Stefan föreslog att vi skulle sätta oss vid åkanten, vid den gamla fina kyrkan och där friade han till mig! =) Det var så häftigt! Känslan mellan oss blev annorlunda efter det. Starkare på något sätt.
Idag tog vi ett kort på oss vid ungefär samma ställe:

Vi tio år senare och med en liten son. Träden framför oss fanns inte där då heller...

Söderköpings kyrka:



och innuti...

När vi kom ut från kyrkan såg Seth tuff tuff tåget komma åkandes så han sprang till vägen där den skulle köra förbi och vinkade och vinkade. Nästan alla på tåget vinkade tillbaka =)

Vi tycker han är ett charmtroll...

Vi strosade vidare och hamnade vid fontänen på torget. Svärmor och jag satt och pratade i godan ro och  Seth lekte med vattnet.


Plötsligt skvätte Seth ner hela mig =) Ha ha, visst ser jag snygg ut!!!

Seth är nöjd...

När vi fortsatte vår strosning på väg hem till farmor sprang Seth i förväg och satte sig och vilade på en trapp. =)


Imorgon drar vår turné vidare till Alingsås och våra bästa Malin, Olof, Amanda och Oliver! OH, vad kul det ska bli!!!

Kommentarer
Postat av: Bonnfrua

Vad mysigt ni har det på semestern! Kul att Seths kompis hade en pappa som kände hans pappa... Världen är bra liten!

10 år... är det verkligen så länge sedan ni förlovade er?!?!?!?! Man börjar verkligen bli gammal... :-P

2009-08-02 @ 18:21:15
URL: http://bonnfrua.blogspot.se
Postat av: Lina

Oj, vad mycket ni hunnit med! Och vad kul att Stefan sprang på en gammal kompis =)Här hemma är det projekt källarstädning, kanske inte så kul men det blir bra när det är klart! Ska bli skönt sen på torsdag när jag och Lennart åker till Prag helt SJÄLVA!! =)Ha en fortsatt skön semester! KRAM Lina

2009-08-03 @ 09:35:18
URL: http://homebylina.blogspot.com
Postat av: Lovisa

Vilka sköna bilder och berättelser...man blir ju alldeles glad i hjärtat :o) Kul att se att ni har det bra på er semester...Sköt om er så ses vi snart hoppas jag! Kram kram

2009-08-03 @ 19:46:05

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0