Bullar, härligt sällskap och snygga tjejer

I lördags hade vi en skön dag. Vi tog det lugnt på morgonen, vi städade, handlade och sedan bakade jag goda bullar. Jag hittade ett recept på lite annorlunda bullar. Det är mörk choklad och päron i dem och det blev faktiskt bra! Tänkte dela med mig av receptet här:

Deg:

125 g

margarin eller smör

5 dl

standardmjölk

50 g

jäst

0,5 tsk

salt

1 dl

socker

1,4 l

vetemjöl

1 tsk

stött kardemumma

Fyllning:

200 g

smör


stora päron, 6-8 stycken

1 dl

mjöl

1 dl

brunt farinsocker

1 dl

strösocker

200 g

mörk choklad, grovt riven

Till pensling:


uppvispat ägg


mandelspån


pärlsocker

Gör så här

1 Smält margarin eller smör och häll i mjölken. Hetta upp degvätskan tills det är fingervarmt (37 grader). Smula ner jästen i en bunke och rör ut den med lite av degvätskan tills jästen är löst.
2 Tillsätt resten av degvätskan samt salt, socker och kardemumma. Börja
arbeta in vetemjölet och arbeta degen väl tills den släpper från bunken och är lättarbetad.
3 Låt degen jäsa övertäckt med bakduk i rumstemperatur i 45 minuter.
4 Kärna ur och skala under tiden päronen. Hyvla dem tunt med en potatisskalare och låt päronen rinna av på en dubbelvikt, ren kökshandduk som du lagt på en tallrik.
5 Sätt ut stadiga bullformar glest på bakplåtar och häll ut den jästa degen på ett mjölat bakbord.
6 Knåda degen tills den känns lättarbetad. Dela degen i tre delar och kavla ut varje deg tunt. Bred ut smör tunt över hela plattan.
7 Fördela de hyvlade päronbitarna jämnt över smöret. Strö över lite vetemjöl och sedan lika delar strösocker och farinsocker. Avsluta med den rivna chokladen.
8 Rulla samman degen från långsidan och skär sedan rullen i 1,5 centimeter breda bitar. Lägg dem i bullformarna, täck över med bakduk och låt jäsa i cirka 30 minuter.
9 Värm under tiden ugnen till 225 grader. Pensla de färdigjästa bullarna med uppvispat ägg och strö över pärlsocker och mandelspån. Grädda bullarna
mitt i ugnen i 10 minuter eller tills de börjar få fin gyllene färg.




Här är en bild på hur de blev. Inte så snygga just, men goda.



På eftermiddagen kom Pia, Pelle och Maja och hälsade på. De är ett par nyvunna vänner och det var riktigt trevligt att träffas och prata och äta gott fika =)

På kvällen kom Frida och Mirre och umgicks. När jag gjorde Tacos spelade "barnen" spel.


När vi väntade på att Stefan skulle komma hem hade vi rolig lördagsunderhållning. Jag tror vi var rätt så trötta, för vi skrattade gott åt detta lite larviga nöje:
Det vi gjorde var att blåsa ut luft så att läpparna flyger och så tar man kort samtidigt. Man ser rikgtigt fånig ut =)

Mirre


Frida (Seth tog detta kort)

(Lock a like Oscar i Hajar som hajar, tycker Stefan iaf)

Här är vi alla: Mirre, jag, Seth och Frida.


Ja, tänk så roligt man kan ha med en kamera och goda vänner =) Vi hade iaf roligt...

Idag var vi i kyrkan på fm och lyssnade till en etiopisk pastor. Det är spännande att lyssna på hur det är i andra länder. Han lever i en verklighet som är helt annorlunda mot hur vi har det. Han och hans fru har suttit fängslade tre gånger pga sin tro på Jesus. En gång höll polischefen en pistol mot hans huvud och hotade med att döda honom och ändå vägrade han förneka Jesus. Tänk vad olika vi har det. Här är det ingen som hotar oss för att vi tror på Jesus. Jag förordar verkligen religionsfrihet. Tänk om vi skulle hota andra människor om de inte trodde som vi. Vad hemskt. Nu vet jag ju att kristna förr i tiden tvångsdöpte människor och tvingade dem att bli kristna. Vad hemskt. Inte vill Gud att människor ska tvingas tro på honom. Vi är ju skapade med fri vilja! Jag tycker också att det är hemskt att kristna förföljs och dödas på olika ställen i världen, just för att de är kristna. Vi borde verkligen vara tacksamma för att vi har det så bra i Sverige! Jag önskar bara att fler förstod hur fantastiskt det är att vara kristen. Det är ju inte bara massa regler och fördömanden, som många tror. Det är ju enorm frihet, glädje, kärlek och trygghet! Önskar jag kunde beskriva detta bättre! Jesus är verklgen min trygghet och vän! (och mycket mer).
Det var iaf ett bra möte idag =) Det är det ju alltid, men som sagt, idag var det ju lite annorlunda. Det är så roligt att gå till kyrkan och träffa vännerna där också.

Nu på eftermiddagen gick vi bort till Jonas, Ullis, Lucas och Oliwer på ett spontanbesök. Vi hade glömt några av Seths saker där och Seth ville ut och cykla, så vi tog en promenad till dem och blev kvar. Det var ju ishockey =) Vi satt där i soffan och såg Sverige vinna vm brons! HÄRLIGT!!!  När vi skulle hem därifrån fick Seth någon knäpp och bara grät och grät och grät. Han ville inte hem, så Stefan fick bära hem honom - skrikandes hela vägen. Det är inte vanligt. Seth gör väldigt sällan så. När vi kom hem ville han inte ha någon kvällsmacka, så vi la honom direkt istället. Han ville naturligtvis inte lägga sig heller och då sa jag till honom att när man gråter så mycket som han gjorde så är man trött och då behöver man sova. Han svarade då (fortfarande gråtandes) "men jag gjåtej inte nu". Sötnos. Det skär i hjärtat när han är så trött så han inte orkar med sig själv. Han protesterade dock inte mer utan somnade på direkten. Han är så fin!

Imorgon börjar en ny jobbarvecka. Jippi - eller =)

Blessings

Kommentarer
Postat av: Lina

Ni verkar ha haft fullt upp i helgen....bullbak, besök och kyrka =)Kommer gärna och smakar på dina bullar någon dag! Kram Lina

2009-05-11 @ 18:20:15
URL: http://homebylina.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0